Skadeståndet till Monas Universum är insamlat

Häromdagen fälldes Mona för grovt förtal och blev skyldig att betala ett skadestånd på 70 000 kr till den man hon anklagat för pedofili.
Cissi Wallin drog då igång en insamling och redan idag meddelar Mona att hela summan är insamlad.
Överskottet som kommit in kommer gå till en organisation som hennes dotter kommer bestämma, vilket är fint tycker jag.

Mona publicerar en riktigt gripande text på sin blogg.
Läs den om du vill.
Den är…tung…
Jag vet inte vad jag ska skriva mer…

147 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Det finns verkligen inget som äcklar och provocerar mig så mycket som pedofiler. Jag tycker verkligen man förlorat rätten till allt då, sätt dom på typ alctraz och låt dom köra hunger games med varandra. Den dagen du våldtar ett barn har du gjort ett val.

  Har sett folk skriva att alla har rätt till en andra chans, men jaha, vart är barnets andra chans då?

  Svara

   Eller hur. ALLA har inte rätt till en andra chans. Tror liksom inte att någon kan gå från att våldta ett barn till att bli en sympatisk människa. Vore bättre att göra sig av med såna as direkt.

   Svara

    Ja precis!

    Svara

   Problemet med det är väl att de skulle dra alla pedofiler över samma kant. Finns ju två sidor, de som agerar på det och begår övergrepp och de som äcklas av sig själva isolerar sig och lever med ständig ångestproblematik hela livet.
   De senare tycker jag synd om. Måste vara hemskt att ha en dragning till något du inte vill leva med. :/

   Svara

    Är det verkligen dom pedofilerna som vi pratar om här?

    Svara

    Vem är det mest synd om? Snälla pedofiler med ångest eller våltagna barn med ångest? Tycker att detta är ett fall då det vore värt att offra några snälla för att rädda fler barn från våldtäkt.

    Svara

     Lika synd om de båda två då de pedofilerna i exemplet var de som äcklas av sig själva och inte begår övergrepp. Självklart är det synd om de personerna. Tänk dig själv att tända på barn och samtidigt äcklas enormt av det. Hemskt att behöva leva med.

     Svara

      Lika synd? Det håller jag nog faktiskt inte med om.

      Svara

       Det behöver du inte. Man får tycka olika du vet.

       Svara

        Ja. Det var därför jag sa att JAG inte håller med om det😊 eller tvingade jag dig att byta åsikt?

        Svara

      Lika synd?! Misstänker starkt att du aldrig blivit våldtagen?

      Svara

       ?

       Svara

        Men det är oklart om mannen är pedofil! Det anser iallafall tingsrätten. Det är såna som aktivisten som cissi w och hennes följare som samlar in pengar till någon som har gjort sig skyldig till grovt förtal och det är typiskt cissi w. Minnet som dottern påstår har kommit tillbaka efter att ha gått i behandling, precis som en viss massmördare som visade sig ha ljugit om allt. Kvinnor kan ljuga! Minns ni fallet Ulf? Google på det. Jag/ni vet inte om dottern pratar sanning. Men ni kvinnor är känslostyrda. Och Mona jublar över den här uppmärksamheten såklart. Objektiv är något ni borde googla på.

        Svara

         Minnena ifrån övergreppen har inte kommit tillbaka efter samtal hos terapeuten. Hon har levt med dem hela livet men valde att vara tyst tills den dagen hon mådde så dåligt att det var sanningen eller självmord som var alternativet.

         Svara

      Viktigt att komma ihåg att alla som begår övergrepp på barn inte är pedofiler och alla pedofiler inte begår övergrepp på barn. Pedofili innebär att man har en sexuell dragning till barn och det är tankar som man behöver få hjälp med så att man inte fullföljer dem. Och många som begår övergrepp på barn gör det tex för en känsla av makt osv, inte för att de lider av pedofilitankar. Men många drar dem över samma kam. Det intressanta efter all uppmärksamhet på Michael Jackson-dokumentären är att allt fler ringt till stödlinjer för att söka hjälp för sina tankar, inklusive förvånansvärt mycket kvinnor. Dessa människor är helt enkelt rädda att de någon gång kommer att ge efter för sina tankar och göra något oförlåtligt. Trots allt lider 1-2% av befolkningen av pedofilitankar och dessa personer behöver hjälp så att övergrepp kan förebyggas.

      Svara

       Vet inte riktigt vem jag svarade åt nu men poängen är att det är en onödig debatt att diskutera vem det är mest synd om. Dessa människor behöver hjälp så att fler övergrepp kan undvikas.

       Svara

     Läs texten igen och tänk till lite.

     Svara

      Varför kan du inte svara vettigt på kommentaren?

      ”Tänk till lite..”

      Du kan ju i stället skriva hur du ser på det och diskutera det i stället för att vara dryg.

      Svara

       Emmas svar håller inte. Hon missar poängen. Därför får hon läsa texten en gång till.

       Svara

        Eller så kan du fortfarande diskutera och förklara hur du ser på det. Så drygt att påstå att någon inte har läst och förstått bara för att de har en annan åsikt. Men men..

        Svara

        Förklara poängen då?

        Svara

    Jo absolut, men har man inte gjort nåt så har man ju inte gjort nåt 🙂 jag tänkte de som faktiskt begår övergrepp.

    Kan man hålla sig borta från allt inklusive barnporr så visst.

    Svara

     Javisst. Att ha fantasier skadar ju ingen så länge det bara är just fantasier. Hur äckliga och vidriga de än må vara.

     Svara

      Tror du har fel, tror det skadar personen med fantasierna.

      Svara

       Okej, jag var otydlig. Menade givetvis att inget barn kommer till skada av att någon fantiserar om barn. Jag har tyvärr väldigt svårt att tycka synd om någon som mår dåligt för att de tänder på barn. Men visst förstår jag att de måste må dåligt av det.

       Svara

        Jag kan sätta mig in i det och tycka synd om dem. (Så länge de inte gör illa något barn.) Det är ju inget de valt att känna, lika lite som någon väljer att vara homosexuell.

        Svara

         Vilket inte är relevant ändå eftersom kommentaren handlade om de pedofiler som begår sexuella handlingar mot barn. Självklart kan ingen straffas för vilka tankar de har.

         Svara

          Nej här handlade det om pedofiler med enbart fantasier.

          Svara

           Okej men är vi överens om att fantasierna inte kan bestraffas genom att skicka den med fantasin till en öde ö?

           07:55 tror du trycker på fel svara knapp..

    Jag har en enorm empati för pedofiler som lever med sin läggning utan att agera på den. Det måste vara helt fruktansvärt. Tänk er själva att behöva trycka undan sin sexualitet hela tiden, att hata sig själv för den, att hela tiden höra andra klumpa ihop en med personer som faktiskt begår sexuella övergrepp på barn. Det är en jävla lott att leva med.

    Svara

     Pedofili är inte en sexuell läggning. Pedofiler kan vara hetero, bi, gay precis som alla andra. Pedofili klassas som en psykiatrisk diagnos. Sluta kalla det för läggning.

     Svara

      Precis!

      Svara

    Tycker ditt inlägg är lite malplace här.

    Det här inlägget handlar om offren, inte om förrövarna.

    Jag tycker mig kunna ”hålla två tankar i hjärnan” samtidigt. Just nu vill jag bara inte det.

    Jag vill/orkar inte ta in alla mina typiska kvinnliga drag att förstå alla jävla sjukheter män står för. Det är bara för mycket nu.

    Alla med sina egna demoner får ta hand om det själva.

    Nu gäller det barnen! Vår framtid och det viktigaste vi har. ❤️❤️❤️

    All kärlek till Monas dotter!

    //Moa

    Svara

     Ja tänk att till och med när det handlar om att sexualisera barn så ska man ha empati och medmänsklighet. Män kommer undan med så jävla mycket skit. ”Det är faktiskt synd om pedofilen också!!”

     Svara

      Glöm inte att även kvinnor är förövare. Jag har en ca 20 meter ifrån mig nu.

      Svara

       Jo, glöm ”inte alla”.

       Låt offren ta plats.

       Vi måste prata om utsattheten, konsekvenserna, skadorna för livet och hur vi gör för att stötta offren.

       Vem bryr sig om förövarens demoner, kön eller valfritt försvar/förklaring?

       Nu, nu och nu begås pedofilbrott. Inget offer är för litet för att få synas och ta plats.

       Pedofilen är ingen! Offret är allt!

       //Moa

       Svara

        Jo det är absolut viktigt att känna till förövaren, för att kunna upptäcka och förhoppningsvis förebygga. Så viktigt känna till kvinnliga pedofiler iom att det verkar glömmas bort i debatten. På förskola och liknande misstänker man generellt inte kvinnor lika mycket som man misstänker män.

        Svara

         Men här är det väl oväsentligt!??

         //Moa

         Svara

       🤦🏼‍♀️

       Svara

      Efter Michael Jackson-dokumentären har förvånansvärt många kvinnor ringt krislinjer för att söka hjälp för sina pedofilitankar. Det är i regel ovanligare att kvinnor söker hjälp för denna typ av problem för det är ännu mera tabu med kvinnliga pedofiler än män. Så det gäller verkligen inte bara män.

      Svara

       Ja, låt oss fokusera på de vidriga kvinnorna. Skit i den stora majoriteten män, det finns faktiskt en del kvinnor också. Det är ändå det viktigaste att poängtera här …

       Svara

        Vad yrar du om? Tycker du inte det är viktigt att sprida kunskap om pedofiler, män och kvinnor, för att förhoppningsvis kunna förebygga fler övergrepp på barn? Eller är brottet mindre grovt om det utförs av en kvinna..?

        Svara

         Det var verkligen inte det jag sa. Jag sa varken att det är oviktigt att sprida kunskap eller att brottet är mindre grovt med kvinnlig gärningsman. Vill du fortsätta diskutera så föreslår jag att du slutar lägga ord i min mun, då jag inte har någon större lust att endast dementera saker jag inte sagt.

         Svara

          Du skriver klart och tydligt att du inte vill lägga fokus på kvinnliga pedofiler (när det finns manliga). Jag får då svårt att tolka dig på något annat sätt. Men glad om det inte stämmer och att du egentligen tycker det är viktigt att upplysa om pedofili oavsett kön.

          Svara

           Kan glädja dig med att du tolkade mig fel och att jag anser pedofili vara lika avskyvärt oavsett kön👍 jag hoppas att även de som alltid alltid alltid måste peka på de få kvinnorna så fort man nämner männen (som är den allra största gruppen av gärningsmän) också tycker det.

           Vad bra, ursäkta mig. Men jag tror du kanske missar poängen med att folk påpekar de kvinnliga förövarna- det är för att ge en mer realistisk bild av situationen och inte del i en könsdebatt.

        Onyanserad cissi-retorik som är totalt iq-befriad. Den som använder den tänker inte själv och stoppar in den i alla diskussioner även om den helt saknar relevans.

        Svara

    ”Den dagen du våldtar ett barn har du gjort ett val.” Nej det drar inte alla över en kant. Här pratas det om de profiler som våldtar. Inte de som inte agerar.

    Svara

     Förlåt för det är helt irrelevant men KAM, det heter KAM. Man drar inte någon över en kant. Varför verkar så många tro att det är kant? Genuint nyfiken 🤯

     Svara

      Kan vi hålla oss till ämnet kanske? Eller är det viktigaste att diskutera om det heter kam eller kant? Förlåt om min kommentar blev obegriplig när jag skrev kant. Kan någon vara snäll att översätta min kommentar till språkpolisiska så att stackaren här förstår och kan delta i diskussionen?

      Svara

    De som inte agerar behöver ju heller inte få en andra chans eftersom de fortfarande har kvar sin första.

    Men låt oss för en stund endast fokusera på offren.

    Svara

  Tårarna rinner. Detta borde publiceras av varje jävla dagstidning i hela Sverige! (och några till utomlands)

  Svara

  Helt galet att hon måste betala skadestånd. Jag förstår inte hur Sverige funkar idag. Läste Monas inlägg och det var en stark text. Det gör ont i mitt hjärta.

  Svara

   Sverige fungerar ju bra. Domen bevisar ju just det. Vi har en lag som gör att vi inte kan förtala personer hur som helst och det är därför hon är dömd. Det är ju inte så att de väger in vad som hänt dottern. Det är ett annat case. Man måste lära sig att skilja på saker.

   Svara

    Nej, Sverige fungerar inte bra! Sverige är ett land där brottslingar har högre prioritet och större rättigheter än brottsoffer. Pedofilers brott borde annonseras av myndigheterna så de inte kan förstöra flera barns liv. Mammor till utsatta barn borde inte själv behöva informera samhället om vem som skadat deras barn och självklart ska de inte dömas för förtal. Att pedofilen blir lidande av att folk får reda på att han är en vidrig människa som förgripit sig på barn är något han borde tänkt på innan han våldtog barnet! Som man bäddar ligger man. Sverige är ett sjukt land med ett helt värdelöst rättssystem. Förutom om du är brottsling, då funkar det supert. Du kan våldta och mörda utan att det får några större konsekvenser, ett par år i fängelse där du har alla faciliteter, gym, bibliotek, utbildning, kock, eget rum osv. Det är bättre än båda sjukhus och ålderdomshem.

    Svara

  Jag är nog en ganska lugn person men pedofiler gör mig vansinnig. Om de ska ha en andra chans? Aldrig i livet. De har förverkat sitt människovärde.

  Svara

  Å herre gud… Vilket inlägg… Det gör så ont, så ont att läsa om barn som har de såhär.

  Svara

  Den som medvetet skadar och gör illa en annan människa ska inte ha en andra chans. Lås in och kasta bort nyckeln.

  Svara

  En så gripande text. Pedofiler är verkligen jordens avskum. Och med tanke på att de är mycket svåra/omöjliga att ”rehabilitera” eller vad jag ska kalla det så borde de på riktigt bli satta någonstans där de aldrig kommer ut och aldrig mer får chansen att skada ett barn igen.

  Svara

   Fast hur ska man kunna rehabilitera bort det? Går ju inte. Är ju som att tända på män och kvinnor, det går ju inte att ändra på. Så svårt läge.

   Svara

    Ja precis, det är ju det jag skriver. Att det i princip inte går. Det är därför jag anser att pedofiler inte har rätt till en andra chans – det är för riskabelt eftersom de inte ändrar på sig.

    Svara

    Man kan möjligtvis behandla pedofiler till en punkt där de inte begår faktiska övergrepp, men dragningen finns ju där. Och en sådan behandling kräver ett oerhört omfattande och förmodligen livslångt arbete för pedofilen, dessutom i ett samhälle som grovt sexualiserar små barn (främst flickor).

    Svara

     Hade jag haft fantasier om barn hade jag själv bett om att få bli inlåst

     Svara

      Men du hade inte blivit inlåst. Vet du hur svårt det är att få hjälp av psyket?

      Svara

       Ja det vet jag. Det ändrar ju inte det faktum att jag skulle vilja bli inlåst på vilken institution som helst om jag hade sexuella fantasier om barn. Skulle även kunna tänka mig grannens källarförråd.

       Svara

        Och jag tror att det är många pedofiler som känner exakt så men inte får någon hjälp.

        Svara

     Det kan fungera med kemisk kastrering, en spruta då och då.

     Svara

      För man kan bara begå övergrepp med erektion?

      Svara

       Kemisk kastrering tar bort libidon så de tappar intresset överlag för sexuella handlingar.

       Svara

        Stämmer inte, kemisk kastrering har visats inte fungera och det finns många fall där förövaren fortsatt men med hjälpmedel istället för sitt eget kön. Människans sexualitet är inte bara kemisk därför kan vi inte hämma ett beteende om förövaren inte vill.

        Svara

  Hatar också pedofiler och tycker också de som begått övergrepp borde låsas in lääänge.
  Men när jag läser kommentarsfältet tänker jag att allt blir lite förenklat. Att all avsky och hat liksom håller fast bilden av att en pedofil är enbart är en ond människa. Tänker på Michel Jackson t.ex. som alla tyckte var såå snäll och att barnen som blev utsatta än idag också tycker det. Detta trots att han utsatt dem för vidrigheter. Jag tror det är viktigt att komma ihåg att människor är komplexa för annars kommer vi inte upptäcka pedofilerna eftersom vi tror att dem ska vara på ett visst sätt.

  Svara

   De flesta profiler är nog ”snälla” människor och ofta någon i barnets närhet. I sällsynta fall är det fula gubben i parken. Det gör inte brottet mindre avskyvärt bara för att gärningsmannen manipulerar barnet och familjen. Vilket MJ var ett ypperligt exempel på.

   Svara

   Kan skriva under på det. Möter barn som utsatts för sexuella övergrepp i mitt arbete och förövarna (fäder, styvpappor osv) har alltid en drös av försvarare (kan vara alla från barnets mamma till arbetskamrater till farmor). Alla vill minimera eller förneka vad som har hänt. För förövarna är också människor med många olika sidor, och folk runtomkring har svårt att förlika sig med de mörkare sidorna av personen.

   Svara

   Det är möjligt att de är bra människor på nåt sätt MEN om man förstör människor genom att våldta dem som barn så ska man inte gå fri, hur fin man än är på nåt annat sätt. För man är så farlig och ställer till med så stor skada att man inte bör få vistas fritt i samhället. Är min åsikt.

   Svara

    Självklart men man försvarar inte en pedofil genom att försöka förstå hur en pedofil fungerar.

    Svara

   Sanningen är ju att alla riktiga pedofiler älskar barn. Och den man älskar vill man ej nåt illa. Pedofilen är helt övertygad om att barn mår bra av sex. Det finns överhuvudtaget inget ondskefullt i en riktig pedofil som har sex med barn. MJ är bara en i raden. Och den som sett dokumentären med öppna ögon, för att försöka förstå, ser också att MJ måste varit djupt förälskad i pojkarna han förgrep sig på.

   Svara

  Underbart att läsa att de får hjälp med skadeståndet, i detta hemska. Inte minst med tanke på hur mycket skit det skrivits om Mona här på bloggen. Svenskt rättsystem är riktigt ruttet i många fall.

  Svara

   Fast nej alltså tycker inte alls det är ruttet. Mona är ingen bra människa, klart folk skriver skit. Anledningen till att lagen finns är för att det drabbar så många fler än gärningsmannen. Har du sett hur Mona målat upp hans nya kvinna tex? Det är ju inte okej.

   Svara

    Folk har svårt att hålla fler än en tanke i huvudet samtidigt. Om en hemsk sak har drabbat Mona måste det betyda att hon är ett helgon, typ.

    Svara

    Det får vara din åsikt, jag behåller min.

    Svara

   Fast Mona blir ju ingen bättre människa, per automatik, för att människor stöttar dem i den här frågan.

   Det är skönt att se att det fungerar att se skillnad på person och sak när det verkligen behövs.

   Just i den här tråden behöver vi väl inte dra upp hennes byk?

   //Moa

   Svara

  Den rationella delen av mig tycker att domen mot henne var korrekt, det var ju förtal osv. Den andra delen av mig önskar att exmannen/pappan skulle få lida svårt och borde bli kastrerad. Sjukt att han belönas med pengar- hade han haft nån skam i kroppen hade varenda öre gått till den utsatta dottern. Att hans fru stannar är också sjukt.

  Jag läste Monas blogg förr och minns när hon fick reda på vad som hänt. Det skrevs inte ut då men man fattade ju att det var nåt hemskt. Bl.a fick hennes man och kompisar skriva inlägg för att hon rasade ihop. Jag tvivlar inte en sekund på att han är skyldig.

  Själv blev jag aldrig utsatt för sexuella övergrepp, men växte upp med våld i hemmet. Känner igen en del i texten: oron för att nån skulle få veta, samtidigt som man önskade att nån skulle göra något. All energi som gick till att låtsas vara som alla andra i skolan, värken i kroppen av att ständigt var i katastrofläge. När man hade nån kompis över så hoppades man att det skulle vara lugnt just de timmarna. Stämningen som byggdes upp… Som vuxen tänker jag ibland på var jag hade varit i livet om min energi och ork hade fått gå till annat än att parera livet när jag var barn. Önskar att alla barn fick vara just barn ❤

  Svara

   Känner igen mig så i det du beskriver. I mitt fall var det mycket alkohol i familjen. Just värken i kroppen och alla psykologiska anpassningar senare i livet. Har också ofta tänkt på var jag varit om inte erfarenheterna från min barndom tagit så mycket plats. Och ofta på sätt som jag först senere i livet förstått. Glad över att jag har möjlighet att själv bekosta en bra psykolog. Känner att jag äntligen är på väg att acceptera hur det var och blev, och kan nu se med mera glädje och nyfikenhet på livet här och nu.
   Stor kram til dig – och alla andra som varit/är i samma sits.

   Svara

  Nu blev CW helt plötsligt ”brutalt drogad och våldtagen”. Vidare: ”sätt mig i fängelse, ifrån mina två små barn”. Hon överdriver väl lite här…

  Svara

   Men snälllla Cissi, om du inte vill ha fängelse och vara ifrån dina två barn BEGÅ INTE ETT BROTT medvetet med fängelse på straffskalan.

   Svara

    Får hon inte skriva om det på sin egen Instagram bara för att hon medvetet begick brottet?

    Svara

     Nej. Hon får faktiskt inte gnälla över den biten. I allra första metoo inlägget skriver hon att hon kan bli anmäld och blir hyllad av mängder av kvinnor för att hon tar risken. Då ska man inte sitta och snyfta när man blir anmäld.

     Svara

   att droga någon och sedan genomföra ett samlag utan dess medgivande är väl inte annat än våldtäkt. Och hur kan den handlingen vara annat än brutal?

   Svara

    Det var enl Cissi i polisförhör inget samlag.

    Svara

   Du menar att hon egentligen blev ”snällt och försiktigt drogad och våldtagen”?

   Svara

    Hon blev väl inte knockad av GHB? Hon festade väl frivilligt och blev väck?

    Svara

     Saken är att hon lämnat två versioner av drogningen och de motsäger varandra totalt.

     I polisförhöret, som är ett inspelat transkriberat dialogförhör, säger hon att hon druckit endast lite alkohol den aktuella kvällen och att hon därför tror att hon blev drogad då hon efter ett tag hemma hos FV däckade i soffan när han spelade gitarr, och sedan har minnesluckor som kommer och går. Hon säger att hon inte skulle bli sådan av lite alkohol och drar slutsatsen att hon därför måste ha blivit drogad. Det är enda anledningen hon uppger till att hon tror att hon blev drogad. Hon såg heller aldrig någon drog.

     I version två, som är från ett blogginlägg 2010 så skriver hon att hon var extremt berusad, och till och med att hon aldrig skulle ha blivit våldtagen om hon inte varit så full.

     Alltså kan man konstatera att det är en lögn här. Dessutom kom hon inte på att hon blivit drogad förrän efter två år när hon läst om andra på nätet som blivit drogade. Att det skulle vara av Rohypnol har hon bara tagit ur luften efter att ha sett på google att andra blivit drogade av det. Ändå uttalar hon sig bestämt; FV drogade mig med Rohypnol.

     Svara

   Är inte handlingen drogad och våldtagen brutal?

   Svara

   Vad driver dig att misstolka allt CWB gör/säger?

   Har du personliga intressen månne?

   Om du tror att en våldtäkt kan vara annat än brutal så har du fel. Finns inget att diskutera mer i frågan. Offret har alla rättigheter. Förövaren inga!

   //Moa

   Svara

    Nja. Jag förstår vad du vill säga men det stämmer inte helt. En viktig rättighet är t ex att jag inte blir skyldig bankrånare bara för att du skriver det på internet. Om jag inte är dömd så är jag oskyldig.

    Svara

     Nej, man är inte, per automatik oskyldig för att man inte kan väcka åtal i frågan.

     Är bevisen förstörda, ”tidens tand”, finns inte tillräckligt med vittnen, bla, bla, bla… Så kan brottet ha begåtts likafullt.

     Så nej du är varken friad eller fälld när åtal läggs ned.

     Du blir heller ingen bankrånare, per automatik för att någon påstår att det är så, oavsett forum.

     Du blir heller inte psyksjuka/galen/häxa/bitter för att en man påstår att du är det när du kämpar för ditt liv för att förstå när du blivit våldtagen. Även om man lätt kan tro det eftersom det tycks vara sant så snart en man sagt något.

     Man ska inte tro allt skit man läser eller hör om. Titta dig runt om i världen och upptäck männens förödelse, samtidigt som de pekar finger och skyller allt på galna kvinnor. 😱🤣🤣🤣

     Hur kan det få fortgå…

     //Moa

     Svara

      Män kan misshandla, hota och våldta kvinnor. När vi anmäler läggs åtalen ner. När vi öppet berättar om vad vi varit med om så skapar vi drev, är hysteriska och dömer på förhand. Män kan inte göra fel och kvinnor kan inte göra rätt.

      Svara

       Håller verkligen inte med. Låter som en kommentar fr Cissis insta.

       Svara

        Lol. Öppna ögonen

        Svara

      Cissi uppgav innan när hon inte tänkte anmäla våldtäkten att hon hade många bevis i form av anhöriga som vittnen, sms och tydliga skador. Men i polisförhöret vid anmälan uppger hon motsatsen, dvs att hon inte hade några skador alls efter våldtäkten, inga sms, och inga vittnen. Lögn igen.

      Svara

      De senaste 10 åren har lärt mig och många andra att inte tro på det Cissi skriver. Hon är en mkt större lögnare än Bella.

      Svara

     Cissi är för de som följt henne sen radio 1 en känd mytoman. Hon ljög dagligen i sitt program där. Jag har svårt för personer som ljuger helt enkelt. Särskilt när man har ett stort instakonto med stor makt. Hon hänger ut oskyldiga kvinnor som lögnare bara för att själv kunna fortsätta med sina lögner. Senast en reporter på Piteåtidningen som hon påstod ljög och skrev väldigt nonchalant och anklagande till och om på insta. Den gången var det uppenbart att Cissi ljög om att mediamän fått hennes artikel censurerad.

     Många verkar inte förstå att en enstaka enskild kvinna som också är brottsoffer kan både ljuga och tala sanning. Att Cissi ljuger om mycket saker betyder verkligen inte att alla kvinnor gör det, eller att många gör det. Man försvarar inte heller gärningsmän. Det är en märklig svartvit retorik som alltid dyker upp och som jag verkligen inte förstår.

     Svara

      + 1000000

      Svara

    Det gäller även offer för upprepade brott av grovt förtal antar jag?

    Svara

   Hon skriver också att hon gick ut med namnet för att varna unga tjejer för honom. Men det hade gått tio år och FV hade skaffat barn och familj och lämnat det andra livet bakom sig för längesen. Hade det varit så otroligt viktigt att varna unga kvinnor för honom väntar man inte i 10 år med den varningen!

   Svara

   Tänk om ni skulle fokusera på att dissekera FVs upprepade lögner i stället. Nej just det, han är ju gärningsman och därför oskyldig om han säger det.

   Svara

    Fv verkar verkligen inte vara någon trevlig person. Men några klara lögner där han uppgivit olika versioner som direkt motsäger varandra gällande ett brott han anklagar ngn för, har jag inte sett.

    Varför skulle han vara oskyldig om han säger det? Vad har det med Cissis lögner att göra? Du får tänka några tankar parallellt i ditt huvud.

    Svara

    Tänk två tankar parallellt i ditt huvud. Det ena utesluter inte det andra.

    Svara

     Verkar ju uppenbarligen göra det här inne🤷‍♀️

     Svara

      Att en enstaka person ljuger om mycket betyder inte att en gärningsman ” är oskyldig för att han säger det”. Varför det nu skulle göra det 🤦🏼‍♀️?

      Svara

  Blir upprörd ledsen uppgiven då jag ser hur vuxna män skapar drev på Youtube.
  Hur får vi stopp på hatet de medför?
  Hur ska vi få unga förstå att de dom gör inte är försvarbart och naturligt handlande.

  Hur anmäler vi Youtube profiler som lever på offentlig förnedring av offer inför publik?
  Som tar lagen i egna händer och bestraffar folk inför tittare.
  Finns de inga myndigheter som granskar internetmobbing på hög nivå?

  Svara

   Vilka män är det skapar drev på youtube? Har missat.

   Svara

    Ta en rundtur på youtube så kommer du se vilka kreaktörer som skapar rubriker om andra männsikor. De skiljer sig ur mängden och lämnar efter sig en våg av små videos som andra hakar på. Samma koncept med syfte att hänga ut personen den större kreaktörer gjort visningar om.

    Svara

  Någonting att tänka på är att statistiskt så har många pedofiler som begår övergrepp själva blivit utsatta för något liknande som barn. Så stoppar man barn från att utsättas för dessa vidriga övergrepp så stoppar man även framtida övergrepp i sin tur.

  Och kanske är inte problemet att Mona blev dömd för förtal, utan att pedofilen inte blev dömd för det brott han utsatte dottern för. Det är verkligen det sjuka i allt detta.

  Svara

  Medmänskligheten fins kvar hos människan, detta var rörande.

  Mvh Gerra

  Svara

  Mårkligt att nästan alla kommentarer här handlar om pedolfiler. Det här handlar inte om pedofiler, det handlar om förtal. Det vi ser är ett skrämmande exempel på hur rättsystemet sätts ur spel när en part förtalar en annan och en tredje ser till att denne kommer undan med det genom att samla in till böterna. Hur mycket man än avskyr t ex pedofiler, och det gör jag med, måste man ändå värna om rättsystemet. Det märks inte minst i kommentarsfäletet här vilken skada förtalet gjort eftersom alla betraktar honom som skyldig trots att han aldrig blivit dömd.

  Svara

   Fuck rättsystemet. Kom tillbaks när du blivit förgripen på och sviken av polis och rätten.

   Svara

    Inget bra argument för att förklara nån annan skyldig till ett grovt brott utan att domstol hanterat frågan. Snarare en billig ursäkt för att få begå nya brott.

    Svara

    Det är ju såklart tråkigt om du blivit drabbad och dessutom anser dig sviken men man måste nog se det hela ur ett större perspektiv än ditt är jag rädd. Dessutom, om man anser att det är fel på rättssystemet så är det väl bättre att verka för att få till ändringar i det än att bara tycka att det kan fuckas?

    Svara

     Att ifrågasätta och utmana rättssystemet är att verka till att få ändringar.

     Svara

      Hur menar du då

      Svara

   Kom tillbaka när du har en vettig förklaring till varför offret skulle hitta på och ljuga om sådana här fruktansvärda övergrepp.

   Det är exakt i detta fall som man ser tydligt att vårt rättssystem inte fungerar som det ska! När ett offer väl samlat styrka nog för att orka anmäla sin förövare så heter det ”ord mot ord” och anmälan läggs ner i bris på bevis. Det betyder inte att brottet/brotten aldrig har skett! Det är så förbannat skevt!

   Svara

    Finns ingen anledning för oss oinsatta att ens diskutera det här i ett specifikt fall. Man är oskyldig tills man är dömd. Det gäller alla.

    Svara

    Problemet är att om förtal skulle vara lagligt skulle vem som helst kunna hitta på vad som helst om vem som helst, sprida ut det överallt och inte bli dömd. Därför tycker jag i allmänhet att man ska straffas för förtal. Och som bekant spelar det ingen roll om det är sant eller inte när det kommer till förtal. Men du har rätt i att det finns stora brister i rättssystemet när det kommer till sexualbrott just för att det sällan finns bevis. Samtyckeslagen är ett steg i rätt riktning men det finns säkert anat man kan göra också.

    Svara

    Det heter inte ord mot ord, det ÄR ord mot ord och självklart betyder det inte att det inte skett, bara att det inte går att bevisa. Jag har aldrig påstått att offret ljuger så jag kan alltså heller inte förklara varför hon skulle göra det. Det är ju självklart extremt olyckligt om nån drabbas av något allvarligt och tragiskt och detta inte går att bevisa men det är inte det det handlar om här. Det handlar om huruvida man får sprida rykten, sanna eller inte, om folk hur som helst utan konsekvenser, och det får man inte. Lika lite som man får åka och kastrera dom eller spöa upp dom.

    Svara

   Men rättssystemet fallerar när man inte lyckas döma pedofiler! De barn, ungdomar och vuxna som anmäler någon för pedofili på pin kiv kan vi räkna med är i minoritet. Jag har en äldre släkting som inte vågade berätta vad hon hade varit med om förrän hon var drygt femtio år och hennes far hade gått bort. En person som ingen misstänkte. Hon levde ett helvete och hade ytterliggare en period med depression när hon kom ut med det hon hade varit med om.

   Ja, det är bra att lagen mot förtal fungerar, men de andra lagarna då? De som ska skydda barnen??

   Svara

    Det är ju inte det att man inte lyckas döma pedofiler utan att man inte lyckas bevisa att de är det och därmed inte kan döma dom. Jag tror också att antalet okynnesanmälningar är i minoritet men lösningen kan ju inte vara att köpa allt som alla säger rakt av för då riskerar man ju att döma ett antal oskyldiga. Det här är oerhört tragiska och oerhört allvarliga brott men tyvärr ligger det ju i dess natur att de sker under förutsättningar som är svåra att bevisa, och svårare ju längre tid det går. Jag har definitivt ingen lösning på hur man skulle komma åt det rent rättsligt utan tror att information och utbildning är vägen att gå för att komma åt fler. Alla lär nog aldrig gå.

    Svara

     Nej, att köpa allt rakt av ska vi absolut inte göra. Den trenden fungerar redan alldeles utmärkt (ironi) på de sociala medierna med noll källkritik och ryktesspridning. 🙁

     Jag tror att ju mer vi lyfter och värnar om barnens rättigheter och välmående, ju mer vi bryter tystnadskulturen – och det har börjat bra med MeToo# – desto bättre kommer det att bli. Utvecklingen går frammåt, det som var accepterat förr i tiden är idag oacceptabelt.

     Svara

   Helt enig.
   Folk har uppenbarligen väldigt svårt att skilja på sak och sak, och kan inte tänka rationellt.
   Mona har begått ett brott, det finns bevis och hon blev dömd. Självklart ska hon då betala skadestånd till offret.

   Svara

  Började fundera på det här med insamlingar. Hur ser lagstiftningen ut i Sverige? Är det lagligt för vem som helst att starta en insamling eller behöver man tillstånd? Bor själv i Finland och här måste man ha tillstånd så därför undrar jag. Till exempel var det någon som samlade in pengar till svensken som gjorde hjältedåd i samband med terrordådet i Åbo och blev rullstolsbunden. Men den insamlingen ansågs vara olaglig och han blev åtalad för skattebrott för att ha tagit emot pengarna. Så en genuin fråga, är det någon som vet vad lagen säger? Det är ju surt om man donerar pengar till någon och det visar sig vara en olaglig insamling…

  Svara

   Behöver inget tillstånd för insamlingar i Sverige dock ska Mona ta upp beloppet hon fått donerade i sin inkomstdeklaration under ruta T2. Mona kommer att få skatta på hela beloppet även om hon skänker överskottet vidare till välgörenhet?
   Är det någon som läst domslutet på förtals målet?

   Svara

    Oj. Så som individ kan du eventuellt få skatta mer än du ”behåller” beroende på hur mycket pengar som samlades in?

    Svara

    Ja, den finns på Flashback!

    //Moa

    Svara

    Gåvoskatten avskaffades 2005, så hon behöver ej betala någon skatt på pengarna.

    Svara

  Usch mår illa och har ont i hjärtat efter att ha läst hennes inlägg! Hela situationen är vidrig! Sen tycker jag att många av diskussionerna här inne är helt tokiga. Är det här det första ni tänker på efter att ha läst en text om att EN PAPPA förgripit sig på sitt BARN? Om en pedofil som inte agerar ut sina fantasier förtjänar samma straff som en pedofil som begår övergrepp? HAR NI TAPPAT FÖRSTÅNDET? Jag kan inte ens reflektera över att kvinnan blivit dömd för förtal. Det enda som fastnar i mitt huvud är PAPPA – BARN – ÖVERGREPP! Jag för mig att flickan är tillräckligt gammal nu för att ha fri tillgång till internet och det skulle inte förvåna mig om hon känner till denna sida… tycker faktiskt alla kommentarer borde raderas med respekt för flickan! Inte nog med att hennes mamma blev dömd för att öppet ha försvarat sin dotter, sedan ska vuxna främlingar sitta och kommentera om det på nätet. Nej! Känns inte rätt!

  Svara

   ”Flickan” är en vuxen kvinna, på 27 eller 28 år.
   Vi har lagar av en anledning, det är förbjudet att förtala andra, oavsett anledning.

   Förstår inte hur man kan resonera som så att någon inte ska straffas för ett brott denne bevisligen begått?

   Svara

    Men har du ens läst mitt inlägg? Ja, fy på såna som mig som tror på brottsoffer vars pappa förgripit sig på de. Fy på såna som mig som tar för givet att de talar sanning! Det är jag, som som blir äcklad av att ens höra ordet pedofil, som är tokig i huvudet, inte de som sitter och skriver ”dra inte alla pedofiler över en kant” och ”han är oskyldig till motsatsen är bevisad”!

    Svara

     Så du menar alltså på fullt allvar att ”han/hon är oskyldig tills motsatsen är bevisad” är en värdegrund skapad av folk som är tokiga i huvudet?! Det säger sig ju självt att det är ohyggligt om det som hon skriver stämmer och att dra slutsatsen att de som använder sig av den värdegrunden och/eller tycker att förtal är och skall vara straffbart är ju helt idiotiskt. Vad jag kan se är det ju INGEN här som påstår att ”flickan” ljuger eller har nån som helst skuld och om man inte helt skall dumförklara henne helt så får man ju förmoda att hon lärt sig att det finns idioter här i världen och att hon därför, om hon nu skulle ha lust med det, mycket väl kan läsa både artikel och kommentarer utan att bryta samman.

     Svara

  Mona borde överklaga beslutet till Europadomstolen, skulle vara bra om EU-domstolen får en insyn i hur svenska lagar ställer sig på förövarens sida. Pedofiler, incest och våldtäktsmän kan ALDRIG accepteras i samhället. Rättsväsenet fyller ingen funktion i samhället när sådana personer går fria och dessutom ska beviljas skadestånd, helt ofattbart.

  Svara

   Skojar du nu eller?!!

   Svara

   Ingen är dömd, det finns alltså ingen förövare förutom en person som begått ett brott och blivit dömd till skadestånd. Du kan inte bli en ”förövare” för att några personer säger att du är det.

   Svara

   Så om jag går till polisen imorgon och berättar att min granne har våldtagit mig så ska han få fängelse trots att vi inte vet om det är sant eller inte?

   Svara

    Japp. Du behöver inte ens gå till polisen. Anmäl grannen hos en sk ”influencer” bara. Ju fler följare ju mer skyldig är din granne.

    Svara

     Dagens bästa! Hahaha!

     Svara

      Karma i nacken? Källa https://www.expressen.se/nyheter/porren–offren/
      Berättar nöjt att han precis krängt i väg rättigheterna till 204 Internetscener för 2 500 kronor styck. Bara den affären ger en halv miljon kronor. Men själv tar han ut en blygsam ersättning. Under de senaste fem åren har han aldrig skattat för mer än 135 300 kronor. Det finns inte mycket utanför bolaget Max´s högkvarter på Warfvinges väg i Stockholm som skvallrar om att här ligger Sveriges största distributör och producent av svensk porrfilm. I porrkretsar har Max´s ett gott namn, ett starkt varumärke. Seriöst. Alla filmer skickas till statens biografnämnd, filmcensuren. Där klipps inte mycket numera, så Max´s kan kvalitetsmärka sina filmer med att de passerat den statliga granskningen. Och under en rad av år har Max´s varit en lysande affär. Max´s AB omsatte under år 2000 över 59 miljoner kronor, resultat efter finansnetto var 7 881 000 kronor. Bolaget hade då 35 anställda. I dag något färre. Jimmy Lundgren, 37, har varit ägare och vd för bolaget sedan 1990-talet. Det har gjort honom till en välbärgad man. Han har ett kontor på fina Skeppargatan på Östermalm i Stockholm. Där är han också skriven tillsammans med sin hustru. Men familjen bor egentligen i en praktfull villa i lugna närförorten Bromma, köpt i fjol för fyra och en halv miljon kronor. Jimmy Lundgren har engagerat sig hårt i vilka svenska tjejer som ska få vara med i hans filmer. Och vilka som ska visas upp på omslagen, de som till 75 procent avgör försäljningen. Men de 70 timmar långa arbetsveckorna, enligt honom själv, har lönat sig. I fjol taxerade Jimmy Lundgren för en inkomst på 658 000 kronor. Året innan för 740 200. Samma år redovisade han inkomst av kapital på 347 650 kronor. Jimmy Lundgren har sannolikt redan nu, som 37-åring, råd att trappa ner. Redan för ett par år sedan gick den tyska börsnoterade erotikjätten Beate Uhse in som hälftenägare i Max´s. Sedan några veckor äger tyskarna hela företaget efter att ha köpt ut Jimmy Lundgren. På en mobiltelefon svarar Jimmy Lundgren på frågan hur han tänker arbeta nu: – Så lite som möjligt. Per mejl svarar han på frågan om det att han själv nyligen blivit pappa har något att göra med hans beslut att lägga av: – Eftersom jag har lämnat branschen har jag inga synpunkter, skriver han

      Svara

  Insamlingar för att betala böter för personer som dömts för förtal leder till att personer kan begå brott utan konsekvenser. Denna insamling gick t.o.m. på plus. Hur kommer domstolarna att reagera på det? Döma till fängelse istället?

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.