Emanuel Karlsten – Fredrik Virtanen 10-0

*poppar popcorn 🍿*

Det hÀr Àr bland det mest underhÄllande som utspelat sig pÄ Twitter i Är. 

98 kommentarer

Kommentarerna Àr omodererade sÄ du stÄr sjÀlv för vad du skriver sÄ hÄll dig pÄ mattan!

  Vart Àr Cissi?

  Svara

   Hon har skrivit om detta pÄ insta (sÄklart)

   Svara

    Hon behöver ju en Instagram Intervention, hon gör ju inget annat.

    Svara

    Tihi😊 Heja Emanuel😀

    Svara

  RĂ€tt osmart av honom att börja starta brĂ„k. Han borde bara hĂ„lla tyst och fortsĂ€tta ligga lĂ„gt – typ i resten av hans liv.

  Svara

   UngefÀr som Emanuel Karlstens fru ligger lÄgt?

   Svara

    KĂ€nner inte till bakgrunden..
    Varför borde hon göra det? Vad har hon gjort/inte gjort?

    Svara

     Man fÄr Googla pÄ varför hon lÀmnade den organisation (Ung Cancer) som hon startade, och hennes inblandning i den insamling som pÄstods vara till förmÄn för en alternativ behandling av cancer i Mexiko, men dÀr pengarna anvÀndes till helt andra saker.

     Det Àr ocksÄ lite mÀrkligt nÀr hennes man, Emanuel Karlsten, jobbar för P1, men sen nÀr samma kanal, hans arbetsplats, vill stÀlla frÄgor till henne, sÄ vill hon inte stÀlla upp.

     Sen nÀr det gÀller Emanuel Karlsten sÄ Àr det ju i princip ingen som ser honom som en journalist, han fÄr inga jobb som journalist.

     NĂ€r jag sa att hon ligger lĂ„gt sĂ„ menade jag primĂ€rt Twitter, som ju idag i princip Ă€r det enda ”öppna” stĂ€llet dĂ€r vem som helst kan stĂ€lla frĂ„gor och kommentera, pĂ„ alla andra stĂ€llen dĂ€r hon förekommer kan hon i princip kontrollera att dom dĂ€r jobbiga frĂ„gorna aldrig kommer upp.

     Svara

      Att pengarna anvĂ€ndes till annat Ă€n behandlingen Ă€r inte hennes fel. Det lĂ„ter som att hon har gjort ett grovt tjĂ€nstefel nĂ€r du skriver sĂ„dĂ€r. Det som hĂ€nde var att FÖRÄLDRARNA till det cancersjuka barnet valde att avstĂ„ behandlingen och betalade av skulder istĂ€llet. Vem skulle kunna se det hĂ€nda?

      Svara

       Men nÀr man som Julia Mjörnstedt Karlsten hjÀlper till att starta flera tveksamma insamlingar och dessutom fÄr gÄ frÄn sin egen organisation, sÄ kan man inte bara hÀvda att man Àr en oskyldig iakttagare.

       Och om det nu Àr sÄ okontroversiellt, varför svarade hon inte pÄ Mediernas frÄgor?

       Svara

        Men hade hon nÄgon anledning att tro att insamlingen inte var genuin?

        Svara

      EK Ă€r utbildad pĂ„ Poppius. MĂ„nga i den ”gamla” journalistkĂ„ren anser att man endast kan kalla sig journalist om man Ă€r utbildad vid JMK. FD Ă€r utbildad pĂ„ Fridhems folkhögskola som har en kulturprofil. Han har inte ens gĂ„tt en journalistutbildning.

      Svara

       Det skulle stÄ FV = Fredrik Virtanen och inte FD.

       Svara

       ’Kulturprofil’ klingar ju ocksĂ„ sĂ„ bra nu för tiden – förklarar ju en del att det Ă€r FVs utbildning…

       Svara

       Och de riktigt gamla journalisterna tycker inte att man blir journalist av att gÄ journalisthögskolan heller. För dem duger bara praktisk erfarenhet och gedigen samhÀllskunskap och historiekunskap. De bryter fortfarande ihop nÀr nyutexade frÄn JMK inte vet hur mÄnga ledamöter det sitter i Sveriges riksdag, eller har missat vem som Àr Sveriges statschef.

       Svara

        Vad Àr din poÀng?

        Svara

        Fast Ă€r man SÅ dĂ„ligt allmĂ€nbildad att man inte kan svaret pĂ„ de frĂ„gorna sĂ„ borde man inte fĂ„ kalla sig journalist. Oavsett var man utbildat sig.

        Sedan kan jag vĂ€l hĂ„lla med om att ”journalist” Ă€r rĂ€tt luddigt, MĂ„nga pĂ„ t.e.x. lokaltidningarna runt om i landet har ju noll utbildning, men jobbar man pĂ„ en tidning sĂ„ kallar man sig vĂ€l för journalist, som ju inte Ă€r en skyddad titel.

        Ang. Julia M och insamlingen sÄ bör man vara vÀldigt försiktig med att blanda sig i privata insamlingar om man vill behÄlla sin trovÀrdighet (ta fallet Filippa som exempel pÄ hur illa det kan bli) och Àven om hon inte kunnat förutse vad som skulle hÀnda sÄ finns det ju inga bevis för att behandlingar utomlands faktiskt fungerar. Jag förstÄr att man som förÀlder Àr villig att göra allt, men som utomstÄende bör man vara försiktig med att uppmuntra till detta. Speciellt om man har/hade hennes tyngd i dessa frÄgor.

        Svara

      ”Carina”, du kĂ€nns inte trovĂ€rdig för fem öre. Tror snarare att du Ă€r anhĂ€ngare av vĂ„ldtĂ€ktsaset eller till och med Ă€r aset sjĂ€lv eftersom retoriken Ă€r liknande.

      Svara

       Hur vet du med sÀkerhet att han gjort det du anklagar honom för? :/

       Svara

        đŸ€Šâ€â™‚ïž

        Svara

       KÀnns som att Carina egentligen heter Fredrik, men att man Àr öppen för förklaringar pÄ vad det hÀr handlar om har inte att göra med nÄgot annat Àn att man tycker sig förtjÀna mer Àn bara bli programmerad av sin favoritinfluencer som en jÀvla billig leksaksrobot.

       Svara

      Men det har vÀl inte med hennes man att göra eller vad menar du?

      Svara

      Men varför ska hon svara pÄ frÄgor frÄn P1 bara för att hennes man jobbar dÀr? SÄ om han inte jobbade dÀr sÄ hade det varit mer okej att ignorera frÄgorna?

      Svara

    Ok, Virtanen du hatar kvinnor vi fattar men lĂ€mna Emanuels fru ifred nu. ”Carina” jo jag tackar!

    Svara

   Varför det för?

   Svara

   AlltsĂ„ du, Carina. Tycker du att det Ă€r fel att gĂ„ pĂ„ Virtanen? Eller anvĂ€nder du det hĂ€r inlĂ€gget som en ursĂ€kt att gĂ„ pĂ„ EK’s fru? KĂ€nns som att du mer fokuserar pĂ„ nĂ„gon som försökte göra nĂ„got bra för mĂ€nniskor, men som av olika anledningar blev fel – jĂ€mfört med en man som vĂ„ldfört sig pĂ„ flera kvinnor genom Ă„ren. Lite skevt faktiskt.

   Svara

  Och sĂ„ trodde man att Virtanen inte kunde bli mer osmaklig. đŸ˜ČđŸ€ŻđŸ€‘

  Svara

   Eller hur, varför Àr han sÄ extremt obehaglig

   Svara

  Vad tror galningen att han möjligtvis har att vinna av denna konflikt? Men för oss pĂ„ Ă„skĂ„darbĂ€nken Ă€r detta förstĂ„s magiskt!! Tack dumma Virtanen đŸ™đŸ»đŸ™đŸ»

  Svara

  Dagens goda skratt Ă€r sponsrat en utomordentligt sassy Emanuel Karlsten! 💁👌😂

  Svara

  Pinsamt att han helt glömt bort att han tidigare hyllat personen för sin journalistik och Àven anvÀnt honom för att definiera vad en journalist Àr.
  Don’t drugs kids.
  Eller menar V att en knte Ă€r journalist pĂ„ riktigt innan en sexuellt ofredat nĂ„gon? Att det lixom Ă€r initieringsprovet för ”the real mens club”?

  Svara

  AlltsÄ Virtanen Àr bara som ett enda stort BU FUCKING HU.

  Svara

  Har inte hÀngt med hÀr. Varför Àr Virtanen arg pÄ Karlsten?

  Svara

   Jag vet inte, men Karlstens trovĂ€rdighet som ”journalist” Ă€r ju högst ifrĂ„gasatt, han Ă€r tveklöst en aktivist.

   Hans frus inblandning i den dĂ€r konstiga cancer-insamlingen (och ovilja att svara pĂ„ frĂ„gor om den frĂ„n P1’s Medierna) Ă€r kanske nĂ„got som C borde skriva om ocksĂ„.

   Svara

    Ja, jag förstĂ„r inte heller hur den kan stĂ„ ogranskad av C. Med tanke pĂ„ vilka lĂ€ngder hon gĂ„r för att outa IL borde det hĂ€r vara minst lika relevant. Julia Mjörnsted Ă€r en mikroinfluenser och halvt offentlig – hur kan hennes inblandning (och en stor anledning till varför sĂ„ mycket pengar samlades in) inte uppmĂ€rksammas mer.

    C, jag förstÄr att du har mycket mer pÄ gÄng Àn vad vi vet och att det kanske Àr lÀttare att granska IL Àn andra, men snÀlla, bredda ut din granskningsarea, att en insamling för ett cancersjukt barn gick Ät privata utgifter Àr vansinne. Att influensers Àr delaktiga i det hÀr och stÄr ogranskade Àr ocksÄ ganska sjukt.

    Svara

     Jag har redan skrivit om det.

     Svara

      Du har inte granskat alla influencers som var delaktiga i detta. Du har endast skrivit om att insamlingen inte gick till sitt syfte.

      Svara

       Jaha, nej…det stĂ€mmer..
       Jag skrev mer om ansvarsfrĂ„gan i stort – mer av en paraplysyn pĂ„ problemet.

       Svara

        Som vanligt dryga svar utan att bemöta frÄgan. Tack, dÄ vet jag.

        Svara

         Vad i hela friden var drygt i mitt svar? Jag förklarade kort och koncist hur jag tĂ€nkt med inlĂ€gget jag skrev. Förklara gĂ€rna…

         Svara

          Vissa mĂ€nniskor alltsĂ„… Hoppas du inte tar Ă„t dig. Hur fan kan man tolka det svaret som drygt?

          Svara

          Fy fan, jag hade aldrig pallat ditt jobb. Jag skulle ligga och grÄta under tÀcket större delen av dagen.

          Svara

           Herregud, nej, nej! Jag skakade pĂ„ huvudet med ett leende och tog en mysig skogspromenad med valpis. Den dagen jag börjar ta Ă„t mig eller mĂ„ dĂ„ligt av bloggen sĂ„ lĂ€gger jag ner den. đŸ¶đŸ’ȘđŸ»đŸ„°

          Även om Camilla kan svara drygt vissa gĂ„nger, sĂ„ var detta verkligen inte ett av fallen. Sluta vara sĂ„ snarstucken!

          Svara

         Grattis, du vann priset för dagens butthurt

         Svara

    Fast vad hans fru gör och inte gör kan inte han stÄ till svars för.

    Svara

     Ja Fredriks fru behöver ju inte stÄ till svars för vad han gjort.

     Svara

    Allt du skriver om Karlsten verkar ha att göra med hans fru?

    Svara

  Är sĂ„ fascinerad av de hĂ€r mĂ€nniskorna som inte har förmĂ„ga att kĂ€nna skam över vad de har gjort och bara trampar pĂ„ som om ingenting har hĂ€nt. Hade jag anklagats för en brĂ„kdel av vad FV har anklagats för hade jag levt som en eremit uppe pĂ„ ett fjĂ€ll nu.

  Svara

   Woooord sistah

   Svara

   Ja tycker ocksÄ det Àr skrÀmmande. Verkar inte ha nÄgon empati eller Änger över det. Utan bara kör pÄ. Hur funkar man dÄ. SÄdana mÀnniskor Àr lÀskiga.

   Svara

    MĂ€n.

    Svara

  AlltsĂ„.. har denna Fredrik ingen skam? Ärligt? En hjĂ€rna? Vem startar ett offentligt twitter-brĂ„k nĂ€r man redan Ă€r avskydd av halva Sveriges befolkning (förhoppningsvis fler). Aja, nu kommer Ă€nnu fler kanske inse hur han ljuger och anvĂ€nder andra för egen vinnings skull! Har ej twitter sĂ„ uppdatera gĂ€rna mer om detta 😂

  Svara

  Fredrik Virtanen Àr som vanligt bÄde trovÀrdig och trevlig!

  Svara

  My fĂ„r mĂ„nga frĂ„gor om hur mĂ„nga som Ă€r med pĂ„ trĂ€ningsresan och duckar. PĂ„ samtliga bilder syns 6-8 pers. Nu skriver hon att det allltod Ă€r ett gĂ„ng som inte Ă€r med pĂ„ bilderna….

  Svara

   NÀhÀ!!

   Uppriktigt, vem bryr sig, förutom du?

   Har hon bett dig betala ev underskott pÄ resan?

   // Moa

   Svara

    Men alltsĂ„… vadĂ„ ”vem bryr sig”? Det mesta influerarna har för sig Ă€r riktigt ointressant för allmĂ€nheten men diskuteras och skvallras friskt om hĂ€r. Sedan kommer nĂ„gon med trĂ„kig ton, som du, och sĂ„gar en kommentar som DU inte tycker Ă€r tillrĂ€ckligt intressant… för att du under nĂ€sta inlĂ€gg Ă€r med i en diskussion om nĂ„got precis lika ointressant. Men dĂ„ gĂ„r det bra.

    StÀmningen har blivit sÄÄ bitsk hÀr.

    Svara

     Allt Àr relativt.

     Tycker det Àr en skittrÄkig ton att vissa alltid mÄste dissa sina hackkycklingar. Oavsett vad inlÀggen handlar om ska vissa alltid dra in helt ovidkommande skitsnack om nÄgon bloggare de hakat upp sig pÄ.

     LÀser knappt Mys blogg men lÀser ju hÀr och förundras över hur allt mÄste tolkas sÄ negativt eller med pÄstÄenden om att hon ljuger.

     Vem som helst inser att problemet ligger hos dig. Du verkar helt besatt av att smutskasta henne.

     SÄ, ja mitt svar var bÄde syrligt och sarkastiskt.

     RĂ€tt uppfattat! đŸ‘đŸŒ

     //Moa

     Svara

     Du verkar som vanligt helt förvirrad och ofokuserad.

     Tror aldrig jag nĂ„gonsin har ” kapat en trĂ„d” för att diskutera nĂ„got helt ovidkommande.

     Jag hÄller mig till Àmnet i trÄden.

     FörstÄr du skillnaden pÄ ditt och mitt skrivande?

     MhĂ€… Nej, det Ă€r nog för mycket begĂ€rt! đŸ€Ł

     //Moa

     Svara

      Va?? Blev det felpost nu eller vad menar du?

      Jag börjar ocksÄ köra massa radbyten frÄn och med nu dÄ!

      Och en sarkastisk emoji pÄ slutet sÄ att alla förstÄr att jag Àr heeeelt oövervinnerlig i en diskussion!

      Men fortsÀtt du att köra ditt race och ta inte Ät dig av att folk tycker du har en onödigt bitsk ton!

      đŸ€ŁđŸ€ŁđŸ€ŁđŸ€ŁđŸ€ŁđŸ€Ł

      // Anonym 09:44

      Svara

     Moa har alltid varit bitsk. Oklart varför…

     Svara

      VadÄ Moa. Vad onödigt att göra henne till ett exempel. Finns flera som kan vrÀka ur sig bÄde det ena och andra. Men nÄgra fÄ som fÄr vara syndabockar. Usch sluta ha sÄdan mÀnniskosyn. Gör den hÀr platsen till ett bÀttre stÀlle.

      Svara

       Jag gör ingen till ett exempel. Jag sÀger att Moa alltid varit bitsk. SjÀlvklart finns det andra ocksÄ. Fakta kvarstÄr dock att Moa inte skrÀder orden.

       Svara

     Mata inte…

     Svara

      đŸČ đŸ„  🍰

      Svara

    Till Anonym; varför svara sÄ otrevligt?? Detta Àr en skvallerblogg, man fÄr lÀmna tips i kommentarerna, om Cam tycker det Àr intressant kanske hon skriver om det.. Sluta, seriöst.

    Svara

    Moa, hÀr fÄr du en kram.

    Svara

     Nej tack!

     Kramar inte frÀmlingar!

     //Moa

     Svara

      Moa- jag skÀmtade med dig men borde ha insett att det skulle gÄ dig förbi. Varför skulle jag vilja krama dig?

      Svara

       Undrar faktiskt jag med?!?

       Tror egentligen att du ville visa lite klassisk hĂ€rdksrteknik, inget annat! 😊

       Det flög verkligt högt ovanför mig. Funkar inte alls pÄ min personlighet.

       MÄnga har försökt, ingen har/kommer att lyckas! FYI

       //Moa

       Svara

        LÀmnar nu dig Moa. KÀnns helt meningslöst att Àgna tiden Ät dig. Du verkar dÀremot att ha all tid.

        Svara

        Moa aka. Angry Spice. Det Àr verkligen nÄt som inte stÀmmer hos dig.

        Svara

         Verkligen! Jag tycker det Àr komstigt att en mor,som Àr nÀrmare 40 Är gammal, inte har nÄt bÀttre för sig en söndagmorgon Àn att Àgna sig Ät att skriva en massa skit. Hennes försök till hÀrskartekniker Àr sÄ himla pinsamma.

         Svara

    Moa, vad Àr syftet med att inte skriva sitt namn dÀr det stÄr namn?
    //
    Genuint nyfiken

    Svara

     Hon tror sig vara en uniiiiiiiik snöföinga ❄

     Svara

  Hade inte han bytt namn till Ramqvist? Desperationen lyser i alla fall igenom. Han vill ha tillbaka sin plattform och sina privilegier. Stackaren har inte förstÄtt att tiderna har förÀndrats.

  Svara

  Är Emanuel karlsten journalist? Jag trodde han var politiker/politisk skribent. 🙈

  Svara

   Utbildad pÄ Poppius.

   //Moa

   Svara

  Hahahaha, jag mĂ„ste sĂ€ga att det var en klockren comeback att lĂ€nka till Virtanens egna hyllningsord om Emanuel. Finns ju inget bĂ€ttre Ă€n nĂ€r man kan sĂ€tta en mĂ€nniska pĂ„ plats med det som den sjĂ€lv har sagt/gjort đŸ€€đŸ˜ˆđŸ€ 

  Svara

  Virtanen Àr ett praktsvin, utan tvekan. Han skjuter sig sjÀlv i foten, vilket Àr vÀldigt underhÄllande. Dock har jag svÄrt för tiggeriet pÄ sociala medier, vissa insamlingar Àr behjÀrtansvÀrda och Àkta.

  Denna Karlsten vill ha pengar av sina anvÀndare för sin journalistik. DÀr har Virtanen en poÀng, rÀtt eller fel.

  Svara

   Han Ă€r inte ensam – pĂ„ andra planhalvan hittar du t.ex. Joakim Lamotte. Han ber ocksĂ„ folk att swischa pengar för ”oberoende journalistik”. Ingen instans finns kvar lĂ€ngre som kan bedöma objektivitet – lĂ€sarna Ă€r utlĂ€mnade Ă„t sitt eget förstĂ„nd (om det finns).

   Svara

    Och dÀr finns ju en likhet mellan honom och hans fru, det stÀndiga startandet av insamlingar.

    Eftersom Julia Ă„tminstone (och Ă€ven Emanuel) fĂ„r ses som ”influencers” sĂ„ borde detta vara en sjĂ€lvklar sak för Camilla att bevaka/granska.

    Svara

     Haha men gud Carina… vi fattar

     Svara

      Haha, ’Carina’!

      Svara

    Den enda gÄngen folk Àr kÀllkritiska Àr pÄ 1 april, sedan försvinner kÀllkritiken. Sedan undrar jag, skattar man för de pengar, som har tiggt sig till?

    Svara

   Som jag förstÄr det har Karlsten inte tidigare crowd fundat sin journalistik utan det Àr först nu för den specifika bevakningen han gjort nere i Brussel, och var ganska ensam om, angÄende artikel 13. Och visst, den bevakningen kan ses som ganska aktivistisk. Tycker iaf att han gör helt rÀtt som samlar in pengar för att kunna göra den journalistiken öppen för alla.

   Svara

  Kanske god tvĂ„a men roligast pĂ„ Twitter i Ă„r var ju tveklöst alla korkade mĂ€n som blev upprörda över ”Karin Boyes” inlĂ€gg. 😂

  Svara

   Ah! Det vill jag lÀsa mer om! Har missat det 
 NÄgon lÀnk?

   Svara

    Det var dagarna runt internationella kvinnodagen om jag inte minns fel. Ett konto pĂ„ Twitter heter @karinboye och skriver citat ur hennes texter. Dock var det ett gĂ€ng mĂ€n som inte fattat att Karin Boye var död sen 1941 utan de började diskutera med kontot, vĂ€ldigt roligt. 😂
    https://twitter.com/karinboye/status/1103712109865680902?s=21

    Svara

     FrĂ„n djupet av mitt hjĂ€rta TACK för lĂ€nken! 😂😂😂😂😂😂😂😂😂

     Svara

     Som han den dÀr polisen! Hahaha

     Svara

   AlltsÄ, den trÄden Àr verkligen top 5 för mig pÄ twitter!!

   Svara

  Jag trodde att han hade bytt namn, bytte han tillbaka sen Virtanen? Sedan kan man ju v e r k l i g e n undra hur mÄnga kvinnor som mÄste sÀga till att en man Àr ett svin innan hans kollegor och chefer tar avstÄnd ifrÄn honom?!?!

  Arnaud, Horace kompis, fick ju hĂ„lla pĂ„ hur lĂ€nge som helst. Praoflickorna sa till hur han betedde sig och det enda som skedde var att de fick byta prao-plats, skolans rektor hade kunnat slĂ„ larm – men icke! Samt kronprinsessan sjĂ€lv icke att förglömma. Hennes vittnesmĂ„l borde ju ha rĂ€ckt och blivit över? *suck*

  Svara

  Avundsjukan lyser igenom, patetiskt.

  Svara

  Fredrick Wirtanen förnekar sig inte. Han Àr buse som inte fattar.

  Svara

  ”NĂ€r Nyheter Idag nĂ„r Fredrik Virtanen ger han en skriftlig kommentar till brĂ„ket pĂ„ Facebook.

  ”Han sĂ€tter sig pĂ„ en ovanligt hög hĂ€st och han kan inte rida. Tror han Ă€r en av de farligaste pk-radikala journalister Sverige har. ObegĂ„vad och med för mycket magstöd. Och ful krage!” skriver Virtanen.

  Karlsten Ä sin sida sÀger att han inte riktigt vet varför Virtanen irriterar sig pÄ honom.

  – Jag har egentligen inga fler kommentarer, det kĂ€nns som att sparka pĂ„ den som ligger. Jag vet inte varför han Ă€r arg i övrigt. Det Ă€r vĂ€l det jag kan sĂ€ga, sĂ€ger Karlsten till Nyheter Idag.”

  Svara

   Att Virtanen har mage att kalla nÄgon annan för obegÄvad. Lol

   Svara

  Virtanen Ă€r en verkligt obehaglig man. 🙁

  Svara

LĂ€mna ett svar

E-postadressen publiceras inte.