Monas Universum fortsätter ”hänga ut” personerna hon hjälper för Synoptik

Förra gången klagade Mona på hur det luktade hemma hos en familj och nu är den en kvinna som enligt Mona verkar se ut som sju svåra år eller liknande. Gammal som gatan verkar hon se ut enligt den här ödmjuka volontärarbetaren som jämför sitt eget botoxade utseende med där här kvinnans.
Mona har publicerat – vad som verkar vara – Synsams egna bild på kvinnan och kritiserar hennes utseende, men jag väljer att inte ta med den bilden då jag anser att det Mona gör är ytterst respektlöst, trots att kvinnan med största sannolikhet aldrig kommer få reda på vad Mona skrivit om henne.

Mona försöker få inlägget att låta som om det handlar om åldrande, men läsarna verkar inte riktigt hålla med ut kritiserar henne å det grövsta.
Med all rätt om du frågar mig. Vad är det här för jävla fasoner? Av en volontärarbetare!! Jag börjar så smått misstänka att Mona är det betydligt mer för sin egen skull än för att hjälpa människor. En gratissemester, en resa till värmen och lite plus på karmakontot i direkt anslutning till att ha fällts för grovt förtal kanske?
Hon verkar ju knappast vara där av medmänsklighet och kärlek i alla fall, det är en sak som är jävligt säkert i alla fall.

187 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Inte synsam!

  Svara

   Synoptik

   Svara

   Men kan du ge dig nån gång?

   Svara

   Camcam – Mona kritiserar inte kvinnans utseende ! DU är ytterst respektlös som vinklar och förvrider andras ord så att det ska låta och se så illa ut som möjligt. Du borde skämmas! Du tar varje chans du får till att smutskasta Mona, och Bella, vinklar och förvränger deras ord och allt de gör är det fel på – men inte om andra säger samma och gör samma. Fattar inte att de finner sig i det, hade jag aldrig gjort. Förstår inte att de inte anmäler dig för f-rtal, det borde de göra.

   Svara

    Tack för din kvicka utbildning i hur ett utgivningsbevis fungerar. Hade iiiiiiiingen aning! 😂

    Svara

  Det Skatan skriver på Monas blogg!! 🙌🏼🙌🏼🙌🏼⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️On point!! Så bra!
  Skatan om du läser härinne!! Wow!! Så himla bra skrivet!

  Svara

   Skatan?

   Svara

    Ja, kommentatorn kallar sig så.

    Svara

     Tack, läste bara kommentaren, missade namnet.

     Svara

   Jag kallar mig för Skatan när jag skriver här men har inte skrivit på Monas blogg. Tusan, trodde jag var ensam om det nicket 😅

   Svara

  Detta var så osmakligt, hur har man hjärta till att hänga ut någon? Med bild dessutom!!!

  Svara

   Men de har ju gått med på att vara med på bild i sociala medier, har Mona skrivit ! Sen är det ju inte så som en del här verkar få det till – hon har inte dissat någons utseende, inte skrivit att kvinnan är ful. – Hon konstaterar bara att det är skilda världar – att i olika delar av världen beroende på sol, fattigdom osv så ser ålder ofta olika ut. Här hemma så är det ovanligt att inte färga över grått hår t ex. Många som är 70 ser ut som 50 nuförtiden med allt som finns att göra, och 50-åringar som 30 osv… Inte värre än så.

   Svara

    Men hon jämför sig ju med kvinnan på bilden och skriver bl a ”eller har jag ingen självinsikt.” Kvinnan på bilden är inte särskilt rynkig, pannan är slät. Det enda är att hennes hår är grått, dvs inte färgat och hennes ögonbryn är vare sig plockade eller tatuerade och hon har inga lösögonfransar. Men utöver det så ser ju inte kvinnan äldre ut än vad Mona gör. I vanliga fall jämför jag inte andras utseende men eftersom det var Monas fråga dvs om kvinnan såg äldre ut än henne eller om Mona saknade självinsikt så svarar jag nu att kvinnan ser inte äldre ut än Mona om hon hade haft samma förutsättningar till hårfärgning etc.

    Svara

     Helt enig dig

     Svara

     Eller hur. Bortsett från håret så ser kvinnan endast ostylad ut. Hade hon haft kolsvart hår hade det blivit svårt att gissa åldern.

     Svara

     Mona fick en kommentar på Instagram som kritiserade hennes halslyft och blev tokig (https://www.instagram.com/p/Bv6UN1xnv1Q/). Man får inte skriva skit om Monas utseende, men hon får göra det om andras utseende.

     Svara

      Håller med dig Anonym 01.14!

      Svara

      Fast hon har ju inte skrivit skit om någons utseende, folk missförstår ju vad hon skriver – folk läser bloggar som fan läser bibeln och folk älskar att få hitta fel som det går att rasa över. Hon borde ha skrivit lite annorlunda och varit mer tydlig (plumpna skämt om sig själv går inte hem, och många är lite korkade, och känsliga) och inte visat bilden, men å andra sidan så hade det inte sagt så mycket utan bilden. Klumpigt gjort men helt ärligt – folk läser och ser vad de vill se, verkar det som.

      Svara

    Vaddå gått med på bild på sociala medier? ”Får jag ta en bild på dig och skriva om ditt utseende?” Tror du det själv eller?

    Svara

     Det står i hennes blogg att alla tillfrågats om det är okej att fotas och att de hamnar på sociala medier. Men det var absolut korkat av Mona med tanke på att c och kanske någon mer gör allt för att hitta fel och få smustkasta Mona, men det vet väl inte Mona själv kanske, och hon förstår nog inte själv vad som anses vara så himla fel och hemskt ibland som folk reagerar på. Men hon borde absolut vara mer försiktig med allt vad hon skriver och lägger ut med tanke på att vissa vill sätta dit henne och med tanke på hur mycket skit hon fått tidigare, men som sagt hon är nog inte medveten om det själv kanske.

     Svara

      Det är ingen ursäkt, att ”inte vara medveten”, hur fan skulle det se ut om man kunde gömma sig bakom det?

      Svara

       inte medveten om hur mycket skit hon får här alltså, hur mycket hon kritiserats och vinklats här. Inte medveten om hur folk här stör sig på allt alltså och hur mycket skit hon fått här.

       Svara

      Men sluta trolla.

      Svara

      Men sluta 😑

      Svara

      Men snälla. De har godkänt att synas med BILD på sociala medier, inte godkänd analyser av deras ”gamla” utseende. Texterna har de definitivt inte gått med på, då skulle Mona behövt berätta vad hon skulle skriva(det skulle hon aldrig våga, personerna skulle förövrigt säga nej då). Att godkänna att synas i bild är INTE att tillåta att ens utseende eller livsöde får lämnas ut/kritiseras!!

      Svara

       Än en gång – hon har inte kritiserat kvinnans utseende, hon konstaterade att hon själv var äldre men hon trodde att kvinnan var äldre, och hon borde varit mer tydlig med att hon självklart menar pga skilda förutsättningar, fattigdom, solen osv.

       Att beskriva misär med att det luktar illa gör de flesta, idag var det en kändis som gjorde det och det har hänt flera ggr UTAN att de får skit för det… men Mona ska typ stenas om hon säger så, gud nåde.
       Varför skillnad på folk och folk, samma sak med Bella som inte kan göra något rätt enligt s-kten här.

       Svara

   Komplimangfiske i sin fulaste form, men säger mest om Mona och hennes självkänsla.

   Svara

    fast det var nog inte komplimangfiske haha så tolkade inte jag det iaf tvärtom. Mona driver ofta med sig själv på ett sätt som inte alla förstår.

    Svara

  Man kommer för att hjälpa och använder sen de ovetande människorna till att framhäva sig själv, blä bara.

  Svara

   Så hemskt gjort 🙁

   Svara

   Men alltså.. för att framhäva sig själv? Vissa läser som fan läser bibeln, snacka om att vinkla, och vissa missförstår väl med flit för att få kasta skit. Bra att hon iaf är där och hjälper till iaf oavsett.

   Svara

  Synoptik!

  Svara

  Under all kritik. Om de vill ha reklam och bloggexponering borde de tänka om. Dålig reklam är faktiskt sämre än ingen reklam alls.

  Svara

  Jag tror inte att Mona jobbar med det här för att hjälpa andra utan för att kunna säga att hon jobbar med välgörenhet. Samma sak med VDS där det framgår hur mycket hon gillar de andra som jobbar och att hon klickar med dem. Hon åker hem tidigare, efter vad det verkar, för att kunna varva ner innan hon ska sova. Tycker mig komma ihåg att när Jeanette pratade om VDS för riksdagsledamöter var hon tvungen att gå tidigare. En så viktig sak gör dem!! Hon som dessutom har nån officiell roll på VDS. Nej – Monas välgörenhet är för Mona.

  Svara

   Ja, hennes resor känns verkligen som något hon gör för resan skull med tjejpolare, se ett annat land och ha ett samarbete som ger henne cred och material till bloggen. Absolut inget annat.

   Svara

   Jag läste tidigare monas blogg, och det här var en sån sak som gjorde att Jag slutade. Hon kändes verkligen inte genuin när det gällde t.ex. välgörenheten.

   Hon skrev ofta att hon gick back på att åka på dessa resor med synoptik eftersom hon då inte kunde jobba med företaget, men jag tror tvärtom. Hon fick massor av bloggmaterial, hon kunde använda sitt ”ambassadörsskap” för att öka sin trovärdighet, osv. Minns att hon hängde ut en kvinna sist med, så jag trodde att synoptik skulle avsluta samarbetet, men tydligen inte. Så jäkla fult, hon har ju noll omdöme.

   Känns samma sak med vid din sida som hon skriver om som om hon var med och drev den. ”Monas välgörenhet är för Mona” är klockrent uttryckt.

   Men jag undrar: Varför säger inte Synoptik ifrån?! De lär ju ha med henne pga hennes blogg och att läsarna är deras målgrupp (knappast för att just Mona är nån expert) och då har jag svårt tro att deras marknadsavdelning inte följer bloggen just nu,

   Svara

    Precis – att hon skulle gå back på att resa tror jag inte en sekund på. Oavsett hur många gånger hon skriver att hon säljer ”tokbilligt” och att hennes make blir tokig för att hon inte tar mer betalt så gör nog denna familj inga affärer som inte gagnar dem. Blir nog inga röda siffror av något som hon säljer på sin blogg. Såg att nån reklammerade en av de extremt prisvärda ponchos hon har fått iväg. Hoppas VDS anställer nån annan som pressansvarig eller vad hon nu är så det går att bidra med en slant.

    Svara

    ”Varför säger inte Synoptik ifrån?!”

    För att de inte bryr sig och tycker att det är helt ok. (Om ni inte läst det inlägget som Camcam länkade om Monas tidigare skriverier, så gör det! Det är ännu värre än denna gång).

    En kommentar från det inlägget:

    ”Anonym / 2017-09-09 17:46
    Synoptiks svar på kritiken:

    ”Hela vårt optiker- och assistentteam på plats i Peru går givetvis in i sitt hårda arbete enbart med goda intentioner.

    Mona är en självständig aktör som följer med oss på resan, och det är givetvis beklagligt att hennes formulering på den egna bloggen kan upplevas som nedsättande. Vi tror inte att det var hennes mening, och hänvisar vidare kommentarer till hennes egen plattform.

    Med vänliga hälsningar,

    Synoptik”

    Vadå kan upplevas? Herregud, det ÄR ju jävligt kränkande det hon skriver!”

    Svara

     Otroligt goda rättvisekvinnor här. Som ett gäng uppdaterade prusseluskor 2.0 som tävlar om att kackla högst och vara mest förfördelad och mest upprörd å de utsattas vägnar, speglandes och tvagandes varandra i varandrad endorfiner. Ska vi inte ssmla ihop lite pinnar å ris och slänga’na på majbrasan?

     Glad påsk på er bitches and witches!
     🧙

     Svara

    >Hon skrev ofta att hon gick back på att åka på dessa resor med synoptik

    Förväntade hon sig att gå på plus?

    Svara

   Men gud så elaka och cyniiska. Mona skrev en gång att hon går lite tidigare för att det är otäckt att gå till sin bil vid den tiden, runt midnatt, det kan man förstå. Mitt i Stockholm nattetid är inte jättekul alla ggr, händer mycket otäckheter, våldsamheter, rån osv. Sen vadå om hon är kvällstrött, är väl inte så konstigt eller är hon dålig som inte stannar till sist. Sen vet väl inte du om hon måste vidare till annat och hade tid att passa. Folk alltså… Vad gör du själv ”Lisa”? Annat än sitter och klaga, gnäller och smutskastar på bloggar. Mycket välgörenhet?

   Svara

    Jag har då aldrig känt mig otrygg i Stockholm nattetid. Var hänger Mona egentligen?

    Svara

     Eeehh okej, då är du modig av dig, trygg och ickerädd. Det beror nog på hur man är som person, om man är rädd av sig eller inte. Jag skulle inte våga gå ensam i sthlm på kvällstid, eller köra ensam, knappt jag vågar gå ut på kvällstid här i en småstad. Men att/om hon går tidigare handlar nog mer om att hon är kvällstrött kanske.

     Svara

      Nej, det är inte modig. Snarare så att du har rädslor du behöver jobba på.

      Svara

    Jag är engagerad i språkträning för eritreaner. Jag jobbar med att samla in pengar till barnhem i Vitryssland. Jag är aktiv inom antitrafficking och hjälper till med att samla in pengar även till det ändamålet. Jag stöttar ungdomar som driver ett cafe under sommarlovet. Vill du jämföra insatser så gör jag gärna det. Jag kanske får inspiration till något mer. Tack för att du är intresserad av att antagligen göra samma – antar att det är därför du frågar. /Mvh Lisa

    Svara

     Åh Liz <3 Still the God damn queen of zingers.

     Svara

     Tur att du hinner med att hänga på bloggar också, och hinna ha sådan koll på Mona. Tror inte du gör allt det där för att hjälpa andra utan för att kunna säga att du sysslar med välgörenhet, och för pengar.

     Svara

      Herregud, vem är du? Och framförallt: hur mår du?

      Svara

      Inga pengar inblandat för mig! Jag har läst Monas blogg länge och tyckt att hon haft underhållningsvärde. Nu länns det mest som att det ör synd om henbe på de flesta plan. Eftersom du ville veta vad jag gjorde Anonym så är det din tur nu! Vad bidrar du med? Jag läser lite bloggar i väntan på ditt svar. Mvh Lisa

      Svara

      Du, Monariddaren: kan du bara sluta med att försvara Mona i alla lägen då du gör mer skada än nytta. Dina försök till att leka hennes försvarsadvokat är bara så himla pinsamma och du har ju 0 koll. Man kan ju fråga DIG om inte du borde skaffa dig ett liv då du spammat halva kommentarsfältet efter kl. 03 på natten.

      Svara

   Helt riktigt Lisa! Mona är ett ego av rang. Narcissistisk precis som Cissi wallin och Eleine eksvärd samma skrot och korn. Skräpmänniskor helt enkelt. Mona är fruktansvärd som har hängt ut sitt ex och det handlade bara om uppmärksamheten inget annat. Att dessa kvinnor kallar sig för feminister är humor på högsta nivå.

   Svara

    Va??? Snacka om OT och hatiskt inlägg. Bakläxa på den! 😴

    Svara

  info@synoptik.se maila och ifrågasätt!

  Svara

   Tack. Jag gjorde faktiskt det nu.

   Hej Synoptik.
   Jag har tidigre vart kund hos er men ställer nu frågan.
   Står ni bakom att Monas universum hänger ut de människor som är i behov av er hjälp på sin blogg med en text som talar negativt om hens utseende?
   Borde inte era volontärer vara införstådda med att man behandlar folk med respekt och empati?
   Det här har fått nig att överväga att inte vara kund hos er något mer och jag med fler önskar att ni ber Mona ta bort inlägget från sin blogg.
   Tack.

   Så får vi se om de svarar.

   Svara

    Skickade liknande till dem.

    Svara

     Jag med!

     Svara

     Jag med.

     Svara

    18:50 så bra gjort av dej. Och bra det du skriver. ❤

    Svara

    Mona gillar själv att skicka brev till företag och frågasätta samarbeten med folk hon inte gillar…

    Svara

     Oh the irony

     Svara

      CC och CC 18:50, och några till, och tydligen kan du gilla många ggr så det ser ut som att många håller med.

      Svara

       Sov nu, Stollis!!

       Svara

    Samma här!

    Svara

    Så bra gjort. Återkom gärna om du får svar. Kritiken är minst sagt befogad. De står ju som sponsorer för kränkningen och bör uttala sig.
    Kan Mona bara ta bort den där detaljen.

    Svara

     De har fått kritik på instagram också.

     Svara

   Det där är helt rätt. Mona skiter i det, men knappast de företag som betalar pengar till henne. Något för CamCam: en kontaktlista över aktuella företag i sådana fall som det här = mycket enklare att höra av sig till företaget.

   Svara

    Alltså vad klumpigt av Mona och omoget. Jag förstår mej inte på henne. 😕

    Svara

     Inte omoget, hon är så korkad…

     Svara

      Ja, verkligen!
      Hon skrev ett inlägg ”När begåvningsreserven åker till Bolivia” – och verkar tro att ”begåvningsreserven” betyder de mest korkade. (Begåvningsreserv: (större) grupp begåvade personer som inte får till­fälle till högre studier av utbildningssociala skäl mest vid beskrivning av äldre förh.)

      Hon fotar en bild med namn på alla som är skyldiga pengar i ett lägenhetsområde. Varför hänga ut dessa människor på bloggen?

      Svara

    Undrar om de kommer att svara på sin instagram eller raderar det?

    Svara

   Det kommer nog inte hjälpa denna gång heller. De fick kritik sist men valde att inte bry sig.

   Företagets svar på kritiken på förra gången:

   Anonym / 2017-09-09 17:46
   Synoptiks svar på kritiken:

   ”Hela vårt optiker- och assistentteam på plats i Peru går givetvis in i sitt hårda arbete enbart med goda intentioner.

   Mona är en självständig aktör som följer med oss på resan, och det är givetvis beklagligt att hennes formulering på den egna bloggen kan upplevas som nedsättande. Vi tror inte att det var hennes mening, och hänvisar vidare kommentarer till hennes egen plattform.

   Med vänliga hälsningar,

   Synoptik”

   Vadå kan upplevas? Herregud, det ÄR ju jävligt kränkande det hon skriver!

   Svara

  Och jag som tycker Mona ser gammal ut trots sina försök att se yngre ut.

  Ändå skillnaden är att hon ser stel o konstlad ut i ansiktet.

  Kvinnan på bilden såg väl ut som de flesta av oss med lite övervikt utan råd till styling hade sett ut i den åldern.

  Vedervärdigt ytligt inlägg.

  Svara

   Ironin i att hon gör ingrepp för att se ut som ”sin ålder” för att sedan håna någon annan hon uppfattar som äldre än sin ålder? Och skyller på solen…. Är det solens fel att du behövde operera dig också Mona?

   Svara

    och bolivianska kvinnans hy var långt mycket fräschare än monas

    Svara

  Ta på henne lite smink och fina kläder och släpp ut håret. Är Mona själv så piffig alla dagar?

  Så obehagligt av Mona. Vadå bara lite fillers här o där. Usch. Hon sjönk som en sten.

  Svara

  Gissar att det kommer ett inlägg om Blondinbellas Simon snart. Hannah och Amanda norpade honom.

  Svara

   Han är Simon. Inte Bellas Simon. Inte ens Bellas anställd. Han är dessutom ingen ”känd” influencer på något sätt, så hoppas att det inte kommer ett inlägg om en privatperson.

   Svara

    Klart han är sin egen person, ville bara förtydliga vilken Simon jag menade, han är ju ingen känd influencer som du själv skriver. Men är väl ändå en ganska stor grej när han har varit vid Isabellas sida så pass länge och nu går över till PD. Nyfiken på vad anledningen var..

    Svara

     Nej det är faktiskt ingen stor grej när en privatperson byter jobb. Tycker inte man ska skriva om han så länge han inte själv kontaktar Camcam om något.

     Svara

      Nu är det ju inte bara en privatperson, alla influencers är väl mer eller mindre privatpersoner. Det skrivs ju om andra mindre kända i den här bloggen också så förstår inte varför det vore så konstigt att skriva om det här. Camcam har ju dessutom redan skrivit ett inlägg om en anställd hos Isabella som slutat, så är ju inte konstigt med en uppföljning på det.

      Svara

      Varför skrev Breakit en artikel om det om det inte var en ganska intressant grej?

      Svara

   Nääää😂😂😂? Hur vet du det?

   Svara

    Never mind. Såg på
    Amandas story! Dom brukar väl sällan uppmärksamma ny personal på instagram? En pik mot bella lr?

    Svara

     Varför vill hon pika Bella? Bella som nyligen visade något av deras plagg och taggade dem, stackars Bella tycker synd om henne som alltid blir hånad och om hon inte kan lita på folk. Och Bella har alltid skrivit så snällt och positivt om Simon, även nu.

     Svara

      Mja. Dom var väl inte helt ok efter att hon hoppade av såpan på PD om jag minns rätt🤔? Stackars? Okey. Personligen tycker jag nog att hon har bäddat sin egen säng liksom. Och hur har Simon svikit henne tycker du? Ska han tvingas att vara kvar där bara för att?

      Svara

      Lita på folk? Vem är folk?

      Svara

     Känns som att Simon har ansvarat för alla Bellas samarbeten och alltså fått värdefulla kontakter med en massa företag som kontaktat Isabella. Nu skall han ansvara för Perfekt days Profiler och samarbeten, undrar om han tar med sig alla värdefulla mailadresser och kontakter?

     Svara

   Ur askan i elden!

   Svara

   Det kan du nog ge dig på Anna, det gottar sig självklart C i och vill såklart håna och tar alla chanser till att håna Bella. Men vad märkligt.. att han går till dem ist, trodde då att han ville göra annat istället men vekar ju bli liknande arbetsuppgifter då. Erbjöd de bättre betalt kanske, bättre lön.. eller hade han tröttnat på att hånas här, var ju mycket Hej Simon och annat ständigt. Och om han nu överger Bella så blir han väl hyllad här ist, nu är han väl jättebra här ist trots att han tidigare hånades. Blir han gullis nu ist då. Men då har han gjort ett bra jobb då på löwengrip antagligen eftersom att H och A gärna vill ha just han.

   Svara

    Fiiiiiiiinaste Stollis! Tror du verkligen min blogg har en typen av makt? 😉

    Svara

     Om det är någon tröst så är Stollisens kommentarer det så osammanhängande att man inte förstår ett jota. Men ja, icke desto mindre enerverande.

     Svara

    Fast han har aldrig hånats?

    Svara

     Exakt. Folk gillar ju faktiskt Simon!

     Svara

   Oj, stackars Simon. Från Isabella till Hannah och Amanda… inte ett karriärlyft i min värld men där slipper man kanske bära väskor, moderera ”intervjuer” och sova i chefens säng.

   Svara

  Om man har den vidriga människosyn som Mona har så ska man absolut inte ägna sig åt volentär-/välgörenhetsarbete!!

  Svara

   Men sluta för f-n! Varför har hon en vidrig människosyn, och vad vet du om det?

   Svara

    Det fattar ju ALLA som läser hennes blogg människa. Är du knäpp eller?

    Svara

    Vad hon har för vidrig människosyn framgår tydligt i hennes inlägg och kan inte misstolkas!

    Svara

     Snälla förklara för jag fattar verkligen inte varför hon har vidrig människosyn, oavsett om någon ansen vara uthängd eller ej? Vad har det med vidrig människosyn att göra? Hon har inte sagt att kvinnan var mindre värd för att hon såg äldre ut. Hon har inte vidrig människosyn för att hon själv har botox och fransar. Tycker nog att folk här har en vidrig människosyn – paranoida, elaka, cyniska.

     Svara

      Herregud, har du verkligen INGETING bättre för dig än att sitta här timme in och timme ut för att skriva i princip samma sak? Timme in och timme ut, dag in och dag ut.
      Hur många kommentarer har du skrivit idag? Kan du inte våga identifiera dig själv? Du har SÅ mycket åsikter om mig och följarna av den här bloggen och tvekar inte på att uttrycka dem, men du vågar inte stå för dem. Klart ingen tar dig på allvar då…
      Kom igen, Stollis! Släpp sargen!

      Svara

       Heyy, vi hoppar över bokstaven R, inte N. 😉😘

       Svara

      Tycker du inte hennes inlägg vittnar om skev människosyn säger det mest om dig och vad själv anser vara motsatsen.

      Svara

       Vad är det som vittnar om skev människosyn? Berätta gärna för jag fattar inte heller. Synd att ingen förklarar ist för att komma dragandes med Stollis.

       Svara

  Would you rather be 52 looking like 52 or 52 looking like a 28 year old lizard? // Bill Burr

  Svara

  Usch Mona borde skämmas 😡

  Svara

   För att hon konstaterar att skilda världar ofta ger skilda utseenden och hur olika människor åldras utseendemässigt beroende på var i världen?…Och för att hon är iväg på en resa – som verkar jobbig och tuff på många sätt – och hjälper fattiga människor? Det är ingen lyxresa direkt, och inget hon får betalt för.

   Svara

    JA. Exakt därför borde hon skämmas. Man diskuterar inte utseende på personer man mäter, vare sig de är rika eller fattiga. Och särskilt inte om de är fattiga.

    Svara

    Resan verkar ju inte tuffare än att hon har ork över att begrunda sitt och andras utseenden. Skulle gissa att hon har det rätt okej.

    Svara

  Hon får väl ändå inse att de levt sjukt olika liv? Klart man åldras annorlunda utseendemässigt.
  Sen så blir det väl bara så ?? Jag kan ibland se en 30åring(min ålder) och tänka ”wow hon ser mycket äldre ut /yngre ut” tjats life, bye

  Svara

   Fast det är väl just det hon insett – hon skriver ju det, men menar att det nog mest beror på den starka solen – och ja så är det ju, och fattigdom – skilda världar – det är ju just Det hon påpekar och menar – hur kan det misstolkas så, eller vill folk bara få skälla och rasa? Herregud. Ja akta dig för att säga något om att någon ser äldre ut… Yngre får man väl säga iaf, kolla t ex Jennifer Lopez 50 år. Som sagt, skilda världar, pengar, brist på pengar, stress, sorger, solen…

   Svara

    Du fattar inte det olämpliga i att hjälpa någon så fattig för att sedan förolämpa utseendet på bloggen? Hon är ju för sjutton ansiktet utåt! Skulle du tycka det var okej för en volontär i tex ett tältläger att lägga ut bilder på folk och skriva om deras smutsiga kläder, hår, att de ser slitna ut…?

    Svara

    En fråga…Om man känner ett behov att försvara någon (i detta fall Mona) och förklara för andra för att de ska ”komma till insikt”, tänker man då att den stora majoritet som här och på Monas blogg reagerar är de som ”tänker fel” eller är man då personen i fokus ifråga/släkt eller vän med densamma?

    Svara

    Skulle du (Anna) bli glad om någon la ut en bild på dig i en blogg för att sen analysera och spekulera varför du ser ut som du gör för din ålder? Att du blir jämförd med någon som har andra förutsättningar? Tror inte det

    Svara

  Oh gud vad du ska vrida till och smutskasta Mona så hårt du bara kan, i vanlig ordning, alltid. Leta fel för att få smutskasta. Nu har ju dessa personer godkänt att bli fotograferade och hamna på sociala medier.

  Vissa av de som skrivit kommentarer får det att låta som om Mona skrivit att damen är ful MEN nej det har hon inte – det hon påpekar och syftar på är ju att i vissa fattiga, och solstarka, länder så åldras folk mer och ser ofta äldre ut beroende på fattigdom och var i världen man bor. Hon är ju öppen med att hon har botox, fillers och annat fixat men är ju självklart medveten, och öppen med, att hon också skulle vara gråhårig om hon inte färgade och att hon själv skulle se äldre ut MEN det där med sol och fattigdom/stress/hårt liv och leverne såklart påverkar det yttre åldrandet. Förresten så finns det andra kändisar som klagat/påpekat att det luktat illa i andras hem – idag Sofia Wistam som är i Rumäninen och filmar ett hem och säger att ”det luktar illa här”.
  Denna resa har ju Mona varit med på flera ggr så varför skulle det ha något med dömt för förtal att göra? – det där var lågt. Den resan är nog allt annat än sol, värme, gratis semesterresa – det verkar vara en ganska tuff resa.

  Svara

   ”Nu har ju dessa personer godkänt att bli fotograferade och hamna på sociala medier.”

   Dra den om rödluvan också, snälla.

   Svara

    Det har hon skrivit i tidigare blogginlägg iaf och det verkar stämma, då får väl de andra där intyga det då. Men scrolla lite i hennes blogg så hittar du det.

    Svara

     Att hon frågar dem om hon får ta bild och skriva om deras utseende?

     Svara

     >Nu har ju dessa personer godkänt att bli fotograferade och hamna på sociala medier.

     I syftet att visa vilka som har fått hjälp av organisationen. Inte för att Mona skulle skriva något om hur de ser ut i förhållande till deras ålder.

     Svara

    ”Ursäkta, får jag använda din bild och ditt namn i min blogg som exempel på hur gammal en person i femtioårsåldern kan se ut? ”

    Svara

     ”Ni i Bolivia verkar åldras snabbare än vi i västerlandet. Jag vill visa mina bloggläsare det.”

     Svara

      Snarare ”vi vill gärna visa hur ni ser ut i era nya glasögon”. Något annat än det lär det knappast ha handlat om.

      Svara

   Fast i Monas, Blondinbellas, Mys etc fall handlar det inte om att läsare genast ska hugga på enstaka händelser, utan på en falskhet som genomskådas. Om folk såg en dylik falskhet i exempelvis Sofia Wistam, samtidigt som denna återkommande trampade i klaveret, skulle de även reagera där.

   Svara

   Men hallå!
   Nu är det väl ändå du som ska kamma dig! Att gå med på att fotograferas för att man fått glasögon av en välgörenhetsorganisation är inte riktigt samma sak som att på en blogg få sitt utseende diskuterat?!

   Svara

   Mona smutskastar sig själv, ingen behöver vrida eller vända på något.

   Svara

   Så om man säger ok till att bli fotograferad och till att ens foton används (i huvudsak för att promota Optiker utan gränser, antar jag) så har man sagt ok till att få sitt utseende recenserat av en bortskämd, skönhetsopererad tant som inte har annat för sig på dagarna än spruta in fler grejer i ansiktet, gå på ansiktsbehandlingar och färga håret? Det är solen som är skillnaden – really? Livsvillkoren i övrigt och att Mona använder halva sin tid och abnormt mycket pengar på att ”bättra” på sitt utseende har sannolikt inget med saken att göra? Jämföra sitt fixade utseende med folk som inte har råd med glasögon, så j-vla äckligt. Hon brukar skratta åt folk utan studieskulder men här märks ju både hennes brist på egna studieskulder och en minst sagt skev människosyn.

   Svara

  Hon ser gammal ut på ett sådant sätt att man tror att en äldre kvinna gör som försöker se yngre ut. Det gör nästan alla som håller på med med botox osv. Jag tänker en äldre kvinna som vill se ut som 50 när jag ser kort på henne. Hon är inte ens en Couger för sjutton med det tantutseendet. Vakna Mona – du har absolut noll självinsikt vilket är helt märkligt.

  Att hon sen publicerar detta inlägg överhuvudtaget är hemskt. Tänk att tro att du blir hjälpt av en organisation och sen får du veta att den som hjälpte dig mer eller mindre hånar dig offentligt för att du ser gammal ut. Hon kan omöjligt vara friskt i huvudet.

  Svara

   Vimmelmamman är på väg till det träsket också. Svullna läppar som gör att hon ser konstig ut när hon pratar, svullet ansikte och ett utseende som börjar påminna om Hollywood-ansiktslyft som gått fel. Hon borde verkligen lugna ner sig då hon såg helt okej ut för ett år sedan. Nu börjar hon se ut som någon gammal som vill se yngre ut. Och tyvärr vågar nog ingen säga till henne då det är känsligt.

   Svara

  Så unken människosyn. Om hon ville lägga ut en bild på henne (och fick det) så hade hon ju kunna skriva om vilken skillnad det gör och hur glad kvinnan blev utan att dra in ålder och utseende. Men istället ska hon försöka framhäva sitt eget utseende på en annan människans bekostnad. Vilket bara gör att Mona blir väldigt ful på insidan.

  Svara

   Unken människosyn? Hur har hon det, vad visar att hon har unken människosyn? Här verkar en del ha unken syn och vara blåsta, elaka och bittra däremot. Hur får du det till att Mona försöker framhäva sitt eget utseende på någon annans bekostnad? Hur får du det till att Mona vill framhäva sitt utseende. Alltså jag blir mörkrädd av intelligensnivån härinne och avundsjukan och bitterheten som så tydligt råder härinne.

   Svara

    Hur kan du missa vad hon skriver i inlägget?

    Svara

     Jag missar inget, jag kan inte tolka det som att hon vill framhäva sitt eget utseende. Jag tolkar det inte alls på samma sätt som en del här (tror det är några få som skriver flera kommentarer både här och på monas blogg). Vet ju dessutom att någon/några här letar fel för att smutskasta Mona, att C och någon/några till gärna vill kasta skit på Mona. (och få det till att det är fler). Det som går att rasa på och vridas till fel det ska vridas till fel så det kan rasas på Mona. Löjligare var sist när hon skrev att det luktade illa hemma hos någon fattig – som om hon är den enda som uttryckt sig så som besökt misär – samma sak sa både Mia Parnevik och Robert Ashberg i samma veva i tv då dem besökte fattiga hem i misär. Och idag S Wistam som någon skriver. Men då var det sååå respektlöst och hemskt vidrigt – fast inte när andra gör det, och trots att det är meningen att beskriva misären. Det säger en del…

     Svara

      Anonym 19.26 och 20.22, tycker du ska ta dig till Synoptik och se över din syn om du inte ser problemet med varken inlägget eller Monas beteende genom att kommentera andra människors utseende och att raljera om detta.

      Svara

     Man allvar? Anonym Anonym osv och Anna är rimligen stollis. Skit i och svara hen! Låt personen tugga på i ensamhet!

     Svara

  Det kanske bara är jag, man jag tycker nästan att Mona ser äldre ut än den kvinnan. Visst, man kan se att hon kanske inte har det jättebra ställt ekonomiskt och att hon väger mer än vad vi i väst betraktar som normen, men hon har ju knappt några rynkor. Om hon skulle gå ner lite i vikt, ta på sig andra kläder och stylea sitt hår skulle hon nog snarare se ut att vara 20 år yngre än Mona.

  Svara

   Fast Mona väger ju själv ganska mycket, trots GB🙄

   Svara

  Wtf, vem fan säger något sånt? Att hon överhuvudtaget publicerat inlägget utan att reflektera över vad som står där är sjukt. Riktig subhuman.

  Svara

  Inlägget- som nu är borta- blev verkligen inte bra. Tror inte kvinnan gått med på att förlöjligas över sin ålder. Det här var ett okänsligt inlägg av Mona

  Svara

   Det är inte borta.

   Svara

    Nej, såg det nu. Men det borde tas bort.

    Svara

  Mona borde verkligen skämmas över det inlägget. Jag hugger till med… FY FAN!

  Svara

  Hamnade hon inte i blåsväder på förra resan också? Typ skrev om deras smutsiga hem eller liknande? Varför fortsätter synoptik ta med henne, måste väl finnas lämpligare?

  Svara

  Mona är en riktig skitstövel, att ni inte genomskådat henne förut.

  Svara

   Ja och här verkar ju folk så himla godhjärtade, fina, kloka och genuina.. eller inte. Äckliga j-kla folk här, blåsta mobbare som bara vill smutskasta och kasta skit, som om ni är bättre än Mona på något sätt. Skrämmande folk som hänger här, obehagligt.

   Svara

    Håller med till viss del, men det gör inte Monas inlägg mindre olämpligt för det.

    Svara

     Håller till viss del med. Ibland är det för mycket negativt. Men måste erkänna att trivs man inte ja då finns andra forum. Och vi är olika. Så annat forum passar mej perfekt.

     Svara

      Hejdå K-M! 👋🏻

      Svara

    Själv då? Du är här därför….? Kan ju inte vara för att läsa inläggen i alla fall

    Svara

    Men så var ju du inte mycket bättre heller nu 🤔

    Svara

     Åh. Tog ni åt er, gullegrisar?

     Svara

      Sötnosen! Om det är så hemskt att vara här så man måste komma med en dylik harang som, så klart, ANONYM här ovan så säger det en del om personen som inte bara försöker trycka ner utan också skriver en kommentar i samma anda som alla andra. Du lyckades inte direkt bättre men keep up the good work!

      Svara

   Jamen precis!

   Svara

   Tror hon på fullaste allvar att hon ser ung ut? Jag tänker att hon tvärtom är modig som visar upp att hon ser ut som någon som närmar sig 60 år och så förstår man nu att hon tycker att hon ser ung ut och ifrågasätter ifall hon tycker fel. Mållös.

   Svara

    Hon är 52 😂

    Svara

  Kan någon snälla förklara om Mona är så dum i huvudet och osympatisk som hon framstår, eller försöker provocera för att få klick??

  Svara

   Hon är precis så osympatisk och korkad som hon framstår i bloggen.

   Svara

  Och hel ot,var har Fitterbittan tagit vägen?3 månader utan ett livstecken och nu kan servern inte hittas.Vad har hänt?Saknar hennes ord.

  Svara

   Hon skrev en kommentar här för inte så länge sedan… tror det var ang Monas skadestånd men ej säker…

   Svara

  Bara för 2 dagar sen lackade Mona själv ur på en som kommenterade hennes halslyft sen skriver hon ett sånt inlägg? 🤔

  Svara

  Herregud, ”pga livet med stark sol”! Hon saknar både självinsikt och insikt om övriga världen. Checka dina privilegier och gå i integritetsskola!

  Svara

   Man måste älska att hon skriver det i kommentarsfältet och får ett svar med allt hon gjort för att förbättra sitt utseende. 😂

   Svara

  Är det detta som är blogg-världen, då har man lite att fundera på.

  Mvh Gerra…

  http://www.gerra.se/

  Svara

  Skrev själv ett inlägg på Monas sida där jag kritiserade henne för att vara ohuman, omänsklig & omogen där jag höll med signaturen ”skatan” som skrev ett väldigt bra inlägg – men såklart så kom inlägget inte med – surprise! 😉

  Svara

   Det verkar inte vara mod just nu. Testa igen, hoppa över ord som hon kan ha svartlistat om du har skrivit något sånt.

   Svara

  Alltså att man ens tänkte tanken på att göra ett sånt inlägg med en bild på en annan människa…. !! Kvinnan är för övrigt inte helt olik min mamma 🙂 och sen det där med att tillfrågas innan? Dom får gratis hjälp och glasögon, inte fan säger man då nej när dom vill fota en… gräsligt att göra business på någons utsatthet.

  Svara

  Äcklig ointressant människa.

  Svara

  Kan du inte skriva om Paula Rosas skenhelighet: https://paulas.me/ta-avstand-i-pask-du-med/
  Ta avstånd från fjädrar? De har en fjäderlampa och äter mer än gärna kyckling!
  Äta närproducerat och ekologiskt? Inlägget innan visar hon bild på en frukost där INGET är ekologiskt, inte filmjölk, inte Bregott osv..,
  Otroligt att de som reser en gång i månaden (nu ska de till Manchester tydligen fast hon nyss var i Costa Rica, och strax innan dess Vietnam), köper lyxpooler osv inte ens köper ekologiska mejerier!?
  Otroligt pinsamt…

  Svara

   Du är bara avundsjuk. Pinsamt att du bryr dig vad folk handlar för mat!

   Svara

    Men eeeeh nej verkligen inte! Men har tidigare följt Paulas blogg för att jag gillar henne. Men börjar mer och mer inse att hon är så jävla skenhelig. Och hon tror att läsarna är dumma. Att i ett inlägg visa vad de äter (inte ekologiskt) och att i nästa skriva att de bara äter ekologiskt och närodlat. Det är ju knäppt.

    Svara

    Avundsjuk? 😩😩😩😩 Slutaaaaaa för fan man är inte avundsjuk för att man kritisterar andra

    Svara

  Mona dömdes nyss för förtal i ett annat case. Stackarn tjänade så lite att hon dömdes till lägsta summan för dagsbot. Inget äger hon heller, varken hus eller bil. Inte lätt att vara fattig. Monas alla sprutor, lyft mm är spons. Det är därför hon beskriver dem så utförligt i bloggen, tro inte annat.
  Den här tråden 21 sidor startades nyss om Mona https://www.flashback.org/t3032219

  Svara

  Någon borde kolla vem som skrev hennes ”starka” text häromveckan.

  Svara

   Var det inte hennes dotter?

   Svara

  Fy vad elakt. Den där kvinnan har inte bett om att få hamna på en blogg och få sitt utseende bedömt. Fick ont i hjärtat nu.

  Svara

  Men snälla har hon någonsin visat någon form av självinsikt, du har skrivit om henne tidigare om dottern, underkläder o vad jag själv läst hennes man som är nån typ porrfilmare? Vet inte hur mkt är sant, men om dottern blivit utsatt av sin pappa o hon träffar ny man som är inne på porr…no more words…Och hade någon annan trott att hon reste för att hjälpa? Det där är en sjävfixerad människa. De hjälper inte andra människor om det inte tjänar på det.

  Svara

   Cissi Wallin startade en insamling till den här människan med en så fräsch kvinnosyn, de lever på pengar från porrfilmer och hon kommenterar utseende på ett så unket vis fy fan usch …..

   Svara

   Jimmy Lundgren. Här är en gammal men läsvärd artikel.
   http://www.expressen.se/nyheter/porren–offren/

   Svara

  Står både synsam och synoptik i inlägget.

  Svara

  Undrar lite vad hon hade väntat sig för kommentarer på inlägget. Tänker att hon nog gärna ville höra hur mycket snyggare och yngre hon ser ut jämfört med den bolivianska kvinnan. Det gick ju inte riktigt vägen…

  Tycker att kvinnan inte alls ser gammal ut, hade väntat mig en bild på någon med betydligt fler rynkor. Mona däremot ser äldre ut än vad hon är tack vare alla ingrepp.

  Svara

  Ibland blir en hemmablind. I detta fall Mona som tror att alla i hemlighet bryr sig så mycket om utseende som hon gör och därför skulle tycka att jämförelsen var fascinerande.
  Du är i en egen liga Mona. Få är så ytliga som du. På riktigt alltså.

  Svara

  Alltså visst ser Mona ut som en KOPIA av skådisen DAWN FRENCH!

  Fast Dawn är nog yngre än henne men ändå…

  Svara

   Nej, det gör hon inte.

   Svara

    Hon är jäkligt lik henne när hon skrattar. Kolla förresten nya serien Delicious på SVT play med D.F riktigt bra!

    Svara

  Det här är absurt på så många olika plan att jag vet inte ens vilken infallsvinkel jag ska välja??
  Det första som slår mig är ju givetvis det fullkomligt sinnessjuka i att lägga ut en bild på en helt random människa (men dessutom hjälper med en form av bistånd?) och påstå att den ser gammal och sliten ut p.g.a. *solen*. Har man inget folkvett överhuvudtaget???
  Men en annan nästan lika slående sak (om vi nu verkligen ska kommentera andras utseenden) är ju att kvinnan dessutom inte har särskilt ”sliten” hy? HON SER JU BRA UT FÖR SIN ÅLDER? Pannan är ju helt slät? Min 30-åriga panna har nog lika mycket rynkor så jag hoppas Mona aldrig får syn på mig. Hade kvinnan på bilden färgat håret och typ sminkat sig hade hon ju sett yngre ut än Mona…

  Svara

  Fick detta till svar från Synoptik:

  ”Hej!

  Angående det blogginlägg som Monas Universum gjorde igår beklagar vi djupt hur hon formulerar sig. Det är hennes ord som vi absolut inte står bakom. Hennes stora engagemang för vår biståndsorganisation Optiker utan gränser gör att hon i år är med på vår resa till Bolivia för att hjälpa tusentals människor till en bättre synhälsa.

  De medarbetare från Synoptik som nu är i Bolivia för Optiker utan gränser har så här långt hjälpt över 2 000 människor till en bättre syn tack vare begagnade glasögon skänkta av svenska folket. Totalt har Synoptik under åren hjälpt över 20 000 människor till en bättre syn i Sydamerika. Vi är oerhört stolta och glada över att vi har kunnat göra detta och vi hoppas kunna fortsätta med det under många år framöver.

  Varma hälsningar från Synoptik”

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.