Paow tror inte att människan varit på månen

Se videon här ovan för att lyssna på Paradise Hotels stora raketforsker. 🙂
Det är magiskt hur….ja…hur?

”You can see the strings, people!!”//Phoebe Buffay

282 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Kids, stay in school!

  Svara

  Människor som jag avskyr:

  1) Personer som tror att jorden är platt.
  2) Personer som tror att människan inte har varit i rymden.
  3) Personer som är vaccinationsmotståndare.
  4) Alla andra människor, som i likhet med ovanstående personer, tar NOLL hänsyn till fakta och forskning.

  Svara

   5) Religiösa människor.

   Jag kan förstå att fattiga och utsatta mäniskor förlitar sig på religioner, det är deras enda hopp och tröst. Men att människor som har tillgång till utbildning och fri möjlighet att söka information fortfarande tror på gudar och heliga andra har jag väldigt svårt att förstå mig på.

   Svara

    Men kan det vara ett tillkortakommande hos dig? Att du har svårt att förstå det.

    Betydelsen av ”sagor” för människor har det ju forskats på, och det enda vi har gjort är att vi har bytt ut sagorna, och karaktärerna i sagorna.

    I Sverige t.ex. har vi ju en nästan religiös tilltro till politiker och myndigheter, vi ser upp till bloggare, vi håller på fotbollslag, och vi tror blint på forskningen, trots att den inte alls ger svar på dom frågor som ”sagorna” besvarar.

    Svara

     Nä för att den inte kan det än. Det är det fina med vetenskap, hävdar inget utan prövning och evidens

     Svara

      Det låter ju väldigt fint, men det du säger är ju att vetenskapen har rätt även när den har fel.

      Vetenskapen har haft fel och gått vilse ett antal gånger genom historien, och sen kommer vetenskapen (samma vetenskap? En annan vetenskap?) och bevisar hur fel vetenskapen (den förra vetenskapen) hade, och då är det på något konstigt sätt bara ett bevis på hur bra vetenskapen fungerar. Även när den hade fel.

      Det är av den här anledningen alla i Sverige borde lyssna och titta på Eric Weinstein.

      Svara

       Fast det är ju det som är grejen, vetenskap hävdar aldrig att den har ”rätt” utan det är mer att lägga fram de bevis man har, dvs vi har sett dessa och dessa fenomen, det tyder på att det skulle kunna fungera enligt den och den teorin. Det handlar inte om att bevisa rätt och fel utan att bygga stöd för att det kan vara på ett sätt eller ett annat. Sen om oseriös media basunerar ut vetenskap som rätt eller fel är ett annat problem. Du Carina borde nog läsa mer forskningsstudier från originalkällan så skulle du de att det inte är så svart och vitt som du målar upp det.

       Svara

        😘💕

        Svara

        Fast de som har en tro säger också just det, att de TROR, det är själva innebörden av ordet.

        Svara

         Tro? Hur tänkte du nu?

         Svara

       Carina, jag är helt med dig men att försöka förklara detta för folk i det här kommentatorsfältet ger ungefär lika mycket som att försöka så solrosor på Arktis.

       Svara

        Fast nu går det ju faktiskt att så solrosor på Antarktis… 😉

        Svara

         Du bara MÅSTE besserwissra precis överallt? Är du så här irl också? Har vi inte alla den där obotliga besserwisser-kollegan som man undviker så gott det går..? Ja.. om man nu inte är den kollegan…

         Svara

          Är du lika kul på en fest? 😅

          Svara

           Tja, jag skulle säga att jag är roligare än en besserwisser i alla fall. Men alla roas vi av olika. Jag står inte och hänger i en toakö och kommenterar här inne när jag är på fest i alla fall.

           Pratade inte om din förmåga att var kul utan att kunna ta ett skämt… men ok då vet vi. 😀

           Den flög dig över huvudet TrH.

           Nope. 😁

           Sista ordet?

           Helt klart så festar aldrig anonym. Hen ber till Jesus istället och fortsätter sedan sin dag med att skriva otrevliga svar på internet.

           Det gör inte Trh heller. Det roligaste var när hon höll på med sin besserwisseri och låtsades att vara på en toakö på en krog :-’D Hon lämnade diskussionen med hänvisning att det blivit hennes tur. Jösses!

        Inbitna ateister och inbitna veganer är ungefär lika omöjlig att ha en givande konversation med…

        Svara

         Mmm för JÄTTEgivande att ha en diskussion med inbitna religiösa människor. Eller inte

         Svara

          Carnister som är inbitna lol

          Svara

          Som icke troende kan jag ändå uppskatta en diskussion med en religiös. Att diskutera behöver inte betyda att den ena övertygar den andra men det är intressant att lära sig hur någon annan ser världen tycker jag.

          Svara

         Håller med om detta, gäller självfallet för överdrivet inbitna religösa människor också, men i Sverige så stöter man främst på det förstnämnda. Jag är själv religös och stöter ofta på ateister som berättar för mig vad jag tror på, ”en gubbe som sitter bland målnen” t.ex. Om man vore lite påläst skulle man ju veta att de flesta religösa svenskar inte ser religion på det sättet.

         Svara

     Lägg till läkare på den listan. Folk litar blint på vad läkare tycker och tänker som om de inte vore en del av mänskligheten. De är som vem som helst bara att de var bra på läsa och inte ville festa lika mycket som oss andra 🙂

     Svara

      Om du visste hur mycket misstag en dr kan göra.

      Svara

      Problemet med medicin är att det inte är en exakt vetenskap… och med det kommer det att man inte kan läsa sig eller lära sig till allt.

      Svara

       Vad menar du med att det inte är en exakt vetenskap? Ifrågasätter inte utan är nyfiken på vad du menar bara.

       Svara

        Den enda exakta och perfekta vetenskapen är matematiken. Där finns rätt och fel, svart och vitt. Alla andra vetenskaper är undantagna den fördelen.

        Svara

         Nej finns väldigt abstrakt matematik på högre nivåer

         Svara

          Aha, vad spännande! Beror det på att man kan argumentera för olika lösningar och svar (som inom den humanistiska vetenskapen där inga egentliga rätt och fel finns, rent generellt) eller beror det på att man inte har lyckats hitta rätt lösningar (än) och således argumenterar och tar ställning för olika teorier? Jag är matteimbecill för övrigt så om du vill svara, tänk på att jag är puckad😅

          Svara

           Argumenten ligger främst i att stora delar av den matematik som vi förlitar oss på, e.x. logik, är begränsade i sin natur. Denna debatten kallas ibland för ”foundations of mathematics”, och det finns många som kritiserar grunden som all matematik är baserad på. Detta gör att även väldigt simpel matematik, så som 1+1=2, kan ifrågasättas. Om du vill lära dig lite mer så kan du googla gördel’s theorems.

     Yuval Noah Harari tar i sin bok Sapiens: en kort historik över mänskligheten upp hur vi som människor inte bara tror på saker vi inte kan se utan även berättar trovärdigt om sådant vi aldrig upplevt med vår syn, hörsel eller känsel. Och det är precis samma fenomen som gör att vi blint följer politiker, influencers, företag. Kan rekommendera hans böcker.

     Svara

    Jag tror helt ärligt mitt liv hade varit lättare om jag hade varit religiös. Hade helt säkert minskat press, ångest och prestationskrav om jag kunde lita på att det finns någon där uppe som ser till att allt blir bra ändå. Tyvärr är jag inte det, men jag tror fortfarande religion har en viktig funktion samhället.

    Svara

     Du har helt fel, det är tvärtom! Du tänker på det du gör hela tiden. Är detta en synd, vad kommer Gud tycka bla bla? Man kan inte leva som man vill (var religiös i över 20 år, sen blev jag ateist)

     Svara

     Eller om du varit troende helt enkelt? 🙂 Jag är troende och den mest andliga människan jag vet men jag skyr religion. Religion skapar ofta makt och kontrollbehov. Däremot är det en enorm lättnad i mitt liv att jag tror på att det finns en större mening med livet, att andra varelser/gudar/gudinnor finns där för oss människor, att det finns liv efter döden m.m… Om jag tappade min tro hade jag inte kunnat se någon mening med detta liv.

     Svara

      Samma här!

      Svara

    Du är såklart fri att hata vem eller vilka du vill, men jag vet inte om du förstår att tron många gånger sitter i hjärtat. Inte hjärnan.

    Svara

    Då avskyr du mig ☺

    Svara

    Sanna – jag håller med dig till viss del. När människor är så pass religiösa att religionen gravt påverkar deras syn på till exempel homosexuella eller abort, då blir det problematiskt. Även när deras starka tro gör att de inte tror på vetenskapen. Eller när tron får gå före allt som heter förnuft. DÄREMOT så är tron väldigt viktig för stora folkslag, ofta utomlands. Det är liksom en del av deras liv som alltid är där, men som de inte lutar sig på hela tiden. Jag upplever ofta svenska kristna som mer ”bajsnödiga” (i brist på ord) än utländska kristna, som ett exempel. Lite luddigt men lite svårt att förklara också.

    Svara

    Förstår vad du menar, sen har jag inga problem med människor som lever efter grundfilosofin (enligt min tolkning då) i religionen, som oftast innebär tolerans och medmänsklighet. Har man det som ledord så stör det mig inte om det har sin grund i en religiös tro. Allt ont som gjorts i religionens namn har jag svårt för, eller en blind tro på de exakta orden i en gammal bok.

    Svara

    6 Jag hatar intolerans

    Svara

   Jag avskyr människor som skrattar åt andra människor.

   Som jag säger nedan, hade du gjort den där listan för (upp till) ett par hundra år sedan så hade någon av följande punkter kunnat vara med:

   5) Människor som påstår att jorden kretsar kring solen.
   6) Människor som påstår att svarta är lika mycket värda som vita.
   7) Människor som påstår att Gulf of Tonkin var en ”false flag” operation.

   Svara

    Ja men precis? Det är väl just exakt det som du skriver som vi äntligen har gått vidare från. Men det som kvarstår är folk som tror att jorden är platt, folk som tror på Gud etc…

    Svara

   5) människor som inte vet skillnad på orden var och vart. Man kan inte säga ”vart har du läst det där” precis lika lite som man kan säga ”jag läste det dit borta”. Det hör till kategorin språkfel som kan vara gulliga när barn gör dem, till exempel säga ”jag gådde till trädet” men när en vuxen fortfarande gör samma fel är det inte gulligt länge.

   Svara

    Du _hatar_ alltså människor som inte kan skillnad på detta? Det var en väldigt låg tröskel till att hata någon.

    Svara

     Har inte använt ordet har, tycker det är ett starkt ord och jag hatar inte dessa personer. Men jag blir irriterad på dem. Och det får dem att verka ointelligenta fast de i själva verket kan vara smarta. Dock inte dessa PH-människor. Då förstärker deras grammatiska fel deras bild av att vara ointelligenta.

     Svara

    Vart (och vars) är många gånger ett dialektalt uttryck för ordet var och inte en felsägning på samma sätt. Jämför personer som säger längst istf längs eller åtminstonde istf åtminstone. DET är irriterande om något.

    Svara

     …och för att hålla detta på en on topic-nivå så är det sorgligt när människor som är helt utan kunskaper får så mycket utrymme i media. Jag förstår att det kan ses som underhållning, typ som en freak show, men det är synd om människorna som inte begriper bättre.

     Svara

      Elon musk tror också på en ”gud” som i universiell kraft. Det gjorde nikola tesla med. (Ref till ditt namn). Hade folk fattat att många troende inte alls tror på gud som någon gubbe i himlen utan en energi som förbinder alltihop hade vissa av er inte varit så dömande. Tack och lov att jag bor i USA. Men där hade ni inte vågat uttrycka er som ni gör här.

      Svara

       Det låter ju toppen verkligen 👍🤔

       Svara

       Nu avsåg jag inte att kommentera religion öht. Det är helt annan fråga. Jag menade saker som månlandningar, om jordklotet (!) är runt eller platt m.m.

       Svara

       🙌👍 Bra kommentar

       Svara

     Jag klagar inte på folks dialekter men i detta fall tvivlar jag att dessa ph-människors grammatiska fel beror på deras dialekt.

     Svara

    Som norrlänning (om än utflyttade) säger jag vars till allting. Antar att det gör dig tokig?!

    Svara

     Jag har också en dialekt men jag kan skilja på vad som är dialektalt och vad som är ”skriftspråk”. Dock många som inte kan det och det är det som gör mig irriterad. Inte dialekten i sig.

     Svara

   Så du är inte en 10 Poängare utan en åtta?

   Svara

   Jag avskyr alla människor, här diskrimineras inte!

   Svara

   Människor som är emot flour! ”Det är giftigt med flour i tandkräm” du kan inte ens komma upp i dom mängderna där det ens börjar räknas som giftigt. Ät 15 hela tandkrämstuber och du kommer få lite ont i magen, that’s it. Men visst förstör du dina tänder. Finns INGET annat än flour som kan reparera små hål och får det att avstanna eller bygga upp ett skydd på tänderna. Det finns oooootaliga studier över hela världen och är evidensbaserat så därför jobbar alla med flour. Sen då och då kommer nån foliehattsbättare 🙄🙄 finns inget värre

   Svara

    Fluor

    Svara

     Gullig du är som påpekar det! Tack T9 🙂🙃🙂😉

     Svara

      Intressant att T9 föreslår ett ord som inte finns på svenska (flour) vs ett som finns (fluor)? 😬

      Svara

       Men också T9…? Är det 2006 igen?

       Svara

        Men va fan heter det då?!? Autokorrekt? Hittar något bättre att lägga tid på din jäkla fjant

        Svara

         Oj. Visste inte att det var känsligt. Förlåt

         Svara

          Är du en sån vidrig foliehattsbärare som tog åt sig av min kommentar eller? Hahahah

          Svara

           Nej? 🤷‍♀️

    Jo det finns det och det är när de borstar sina barns tänder med tandkräm utan flour…

    Svara

   Du är indoktrinerad och väldigt korkad, så fortsätt att tro på att jorden är en glob och att de har varit påen transparent måne

   Svara

  Okej jag tror såhär, människan har varit i rymden inget snack om saken vi har ju rymdstationer.
  Vi har skickat ut voyager 1&2 mm.

  Det enda som får mig att tvivla på månlandningen är följande
  1 Detta skulle ha skett på slutet av 60-talet när de fanns extremt lite teknologi och den teknologi som fanns var inte speciellt avancerad. Tvivlar starkt att de skulle lyckats bygga program för att styra en farkost till månen, filma när han tar sina första steg på månen utanför farkosten (???) och sen åka tillbaka. Fanns de verkligen teknologi att ens bygga luftkonditionering i en farkost 1969, jag tvivlar på det. Stackars rymdhunden lajka dog ju efter bara några timmar… detta skedde ju innan de försökte åka till månen… vilket tyder på att de såg vad som hände med deras försöksdjur.
  2. Förlåt men än man uppväxt med bredbandsuppkoppling från slutet av 90-talet så fattar man vad jag menar med att teknologin på 60-70 talet tveklöst inte fanns.

  3. varför har ingen åkt tillbaka isf nu när vi har sjukt mycket bättre tech?
  Det är det främsta som talar emot månlandning, alltså att varken Nasa eller Ryssland inte har åkt tillbaka.

  Jag tror personligen att Nasa vet sjukt mycket om rymden och inte avslöjar något alls för allmänheten. Jag tror att folk skulle få panik om de visste allt som NASA vet om rymden

  Svara

   Du har så mycket faktafel och dessutom hybris över att tro stt tekniken är så mycket mer utvecklad idag än för 50 år sedan att jag inte vet var jag ska börja.

   Kanske kan vi börja med det faktum att Lakka inte alls dog av syrebrist.

   Svara

    PS ”Luftkonditionering är en teknisk process avsedd att kyla inomhusluft till rumstemperatur vid hög utomhustemperatur. Luftkonditionering fungerar oftast enligt samma princip som ett kylskåp och en värmepump. Processen uppfanns 1902 av nordamerikanen Willis Carrier.”

    Svara

    Gumman lugna ner dig med slänga hybris hit och dit. Det är inte ens ett relevant påstående för en kommentar om månlandning. Jag börjar min kommentar med ”jag tror såhär”, vilket betyder att jag tror att det är såhär i min världsbild inte under några omständigheter skrev jag ”det är såhär” vilket hade kunnat tolkats som en besserwisser vilket kanske är ordet du letade efter när du skrev hybris.
    Så sitt du tillbaka i stolen och ta de lilla lugna, de var som sagt bara vad jag tror. Kram påre

    Svara

     Du bygger alltså inte dina argument på fakta och vetenskap, utan tar dem ur luften.

     Svara

     Lilla skvallertjejen: Nej det var inte vad du tror på. Du skrev så här….

     ”Detta skulle ha skett på slutet av 60-talet när de fanns extremt lite teknologi och den teknologi som fanns var inte speciellt avancerad. ”

     Detta är inte vad du tror utan ett påstånde som dessutom inte stämmer och helt faller in med ditt eget påstånde om att du är uppvuxen med ”bredband på 90- talet.

     Den som inte själv kommer ihåg eller fattar vad hen själv uttalat borde ta sitt eget råd att sitta lungt i båten.

     Vet du förresten hur gammal uppfinningen ”internett” är. 😊

     Svar ”början” till det kom 1969. Tada. 🥳

     Svara

      Vad gör en 50 årig man på bloggbevakning? Det är vad jag är mest nyfiken över.
      Shit vilken aggig människa du är som hetsar över en kommentarer om månlandning 😂😂😂😂

      Detta är inte vem vill bli miljonär gubben, här kan och får man spekulera hur mycket man vill :)))

      Svara

       Varför skulle hmm vara en 50 årig gubbe? Slutledningsförmågan är verkligen inte på topp 🙈

       Svara

        Man märker på sättet personen skriver att de 100% är en man och dessutom äldre, skulle kunna vara typ kring 40 år också..
        den aggressiva framtoningen ger mig vibbar av Classe Kinzakenza. Det är 100% en man bakom det namnet

        Svara

         Och så kom denna. Jo du kan läsa det som väntar dig i modd iaf. 😊

         Svara

          The real hmm
          Profil:
          Håkan, 44 år från Bandhagen, älskar VPN, faktaböcker och hänga på bloggbevakningskommentatsfält för att ”lära” sig mer om kvinnor samt läsa snaskiga historier under öppet spår.
          *Läses med Hasse Aro röst*

          Svara

           Fråga: var ligger Bandhagen? 🤓

           😂😂👍

           Trh, fråga din bff google

           Nej jag gör som jag alltid gör, jag går till källan för kunskapen. 😊

           Var_t_ ligger Bandhagen? 🤓

           – VarT är du på väg?
           – Till Bandhagen.
           – VaR ligger det?
           🤓🤓

           Vem bryr sig? Gör som oss från norr, säg vars om allt och sluta vara så bajsnödiga 😎

           HAHA Hasse aro röst hahahaha

       Oj jag visste inte att det fanns en åldersgräns uppåt på att läsa och kommentera på bloggbevakning.

       Svara

        Finns ingen åldersgräns men denna blogg känns som om den främst tilltalar kvinnor

        Svara

         Är det så att kvinnor ödslar mer tid på att följa meningslösa wannabee ”influencers” ?

         Svara

         Mmmm, männen hänger på Flashback och för i huvudsak oerhört faktabaserade och objektiva diskussioner……………………………………… Inga foliehattar, löst skvaller och rena påhitt där inte. Och inget hat överhuvudtaget. Du vet män och kvinnor är heeeeelt olika i det avseendet.

         Svara

        Det var det ingen som sa. Läs om och läs rätt😊👍

        Svara

         Näe helt rätt men någon frågade.

         Svara

       Om du inte ens kan bestämma dig om ifall jag är en gumma eller gubbe så förklarar det den allmäna förvirringen som du utstrålar här. 😊

       Och japp ren dumhet tänder mina cylindrar framförallt när den uttalas som säker fakta.

       Men du har uppenbart inte än förstått vad du själv säger eller hur du säger det samt insett dina egna begränsningar än. Vet inte hur det borde tacklas bäst faktiskt.

       ”här kan och får man spekulera hur mycket man vill :)))”

       Oj då! Ska jag börja tro på teorin om att CamCam kommenterar under andra nick nu också, jag menar eftersom att du så säkert vet vad man får och inte får ”här”. 😁

       Svara

        Du var gumman tills du skrev ”lilla skvallertjejen” 😂😂😂 efter du skrev så blev de solklart att du inte är en kvinna utan en man därav gubben 💅🏻

        Svara

         Hahaha med din logik så är du alltså du en tonårspojke eftersom du började med att kalla mig för gumma.
         😂🤣😂🤣😂🤣😂

         Svara

          Ju mer jag tänker på det så stämmer förmodligen det. Oftast dem som tror på konspirationer och är allmänt faktaresistenta. 🤪

          (Även en blind höna kan hitta ett korn. 😄)

          Svara

           Och du kämpar på med dina likes på dina egna kommentarer…

          Okej nu vet jag att du är en man. Om du inte vet hur gumman/gubben används i dagligt språk utan tror det är ett sätt att beskriva en äldre person så är man definitivt en medelålders man 😂😂😂

          Svara

           Det här var bland det dummaste jag läst. Bra sätt att reflektera bort från att det du skriver är totalt nonsens och faktalöst. Fokusera på att bemöta kritiken och skriva vettiga saker istället för att försöka trigga folk med kön och ålder. Btw, har vi inte kommit längre och slutat hålla på med sådana fjanterier?

       Du har ett svar som väntar i modd men egetligen kan det kvitta. Det behövs varken publiceras eller läsas av dig. Allt är väl egetligen redan sagt tror jag. 😌

       Svara

     Vet du, du har ett ansvar mot dig själv att ta reda på fakta MEN du har även ett ansvar mot dina medmänniskor att inte sprida desinformation. Det är folk som du som hjälper till att sprida okunskap och okunskap är farligt.

     Svara

      Alltså jag står för min kommentar, jag tror månlandning var fejkad. Jag tror också mycket annat har blivit fejkat av politiker och stora organisationer.
      90% av mänskligheter har inte psyke att hantera sanningen och därav hålls all Info under enorm sekretess. Jag behöver inte ta någon kritik alls från en 40+ medelsåldersman som glömde bort att detta inte var Flashback utan bloggbevakning. Om du besöker Flashback och börjar läsa alla trådarna som män sitter och spyr ur sig så kommer du snabbt känna igen jargongen med personen bakom ”the real hmm”.

      Svara

       Det är inga problem att lägga fram vad man tror, det farliga är att lägga fram underlaget för sina teorier som fakta när det inte är det. Som att säga att viss teknologi inte fanns trots att den gjorde det.

       Svara

        Vart är som bevis att människan har varit på månen då? Som sagt vi har skickat dit robotar och misslyckats många gånger, igår misslyckades Israel med sin robot som de skickade dit…

        Jag tror inte människor har varit på månen bara robotar vi sänt dit

        Svara

    PS vart skrev jag syrebrist? Tror du att luftkonditionering är samma sak som att få in syre i luften 😂😂😂

    Stackars hunden tog för att farkosten blev så extremt varm de hade inte teknologin att kyla ner farkosten samt chocken för de stackars djuret. Det får mig att tro att de inte hade nedkylningstekniken 15 år senare Heller. Den som för övrigt låter som de har hybris är du, ingen av oss vet ingen av oss jobbar på nasa så sluta skriv saker som ”faktafel” :)))

    Svara

     Se mitt PS.

     Och nej det berodde inte pga luftkonditionering (trodde inte du på allvar trodde det enbart var det som skulle till för att hålla henne kall, trodde du kunde mer än så om termodynamik, så jag antog att du gått på myten att hon dig av syrebrist för den florerar också. Dumt av mig) utan pga att raketen inte hade tillräckligt med värmesköldar.

     Svara

     Åt vilket håll? Mot månen?

     Svara

      Zzzzz

      Svara

   Anledningen till att USA och Ryssland skickade upp så många människor till månen under den här tidsperioden var för att rikta fokus bort från vitenamkriget, det var en s.k kapprustning och nationerna öste pengar över projektet för att hinna först. Det kostade helt otroligt mycket och när kriget upphörde så slutade man också upp med månlandningarna.
   Efter alla månlandningar hade man nog med kunskap och erfarenhet för att kunna fortsätta utforska rymden och månen vart ointressant.

   Gällande tekniken så började vi utveckla flygplan redan i början på 1900-talet och därifrån till 1960-talet hann mycket hända inom tekniken, så jättekonstigt är det inte. 60år är lång tid när det kommer till utveckling av teknik.

   Svara

    Nja det var inte därför. Det hela var en kapprustning och en tro om att det gällde att vara först ut i rymden för att kunna installera vapen allternativt få vara den som fick suveränitet över marken på månen.

    Bla.

    Allt detta skedde i sviterna av andra världskriget i det kalla krigets tid.

    (Flygplan har utvecklats i ca 800 år men det var först i slutet på 1800 som man lyckades)

    Svara

     Det finns avbildningar av helikopterliknande föremål i Kina så tidigt som 400-talet f.Kr.
     Leonardo da Vinci ritade en helikopter (kallad luftskruv) redan 1483.
     Tyvärr fanns det inga motorer då som kunde driva mojängen. Synd att Leonardo inte
     uppfann förbränningsmotorn också 🙂

     Svara

   De har ju landat på månen sex gånger och det lär kosta väldigt mycket med ett sånt uppdrag. Vad ska vi lära oss från ett sjunde besök? De har såklart också en begränsad budget och mycket fokus ligger ju på att upptäcka nya saker, Mars är ju nyaste drömmen vi ska ta oss till. Tänk om vi landar på mars inom något decennium, då lär framtida människor om kanske 100 år undra hur fan vi med vår ”gamla” teknik kunde ta oss till Mars 🙂

   Svara

    Måste bara fråga om du verkligen använt bredband som man kopplade upp med telejacket? Känns som man måste suttit framför datan och känts frustrationen över den eviga väntan och pipande ljudet för att förstå vad jag menar 😂😭

    Svara

     Datorn.

     Svara

    Ja, det är sex bemannade rymdfärder med månlandning som genomförts 1969-1972. Samtliga gäller Apolloprogrammet.
    Totalt har genomförts drygt 20 lyckade landningar med sonder och farkoster på månens yta. Den senaste månlandningen genomfördes av Kina i januari 2019.

    Svara

   Jag tycker inte att nummer tre nödvändigtvis är särskilt talande. Faktum är att det fortfarande kostar multum att skicka upp en raket, och därför måste det finnas ett syfte med rymdfärden för Nasas del. Att åka till månen, om man redan varit där, kan inte i sig legitimera kostnaden om det finns andra saker som har högre prioritet (t.ex att reparera något på den internationella rymdstationen).

   Svara

    Rymdprogrammet avslutades förutom pga kostnader också efter dödsolyckan med Challenger.

    Svara

     Exakt! Sen har man gjort några resor, mig veterligen, därefter. Men enbart ett fåtal. En av dessa var väl Columbia, som också slutade oerhört tragiskt?

     Svara

      Det är just dessa olyckor som tyder på att teknologin för att lyckas göra framgångsrika resor fram och tillbaka från månen är rätt så otänkbara…

      Nasa la ner sina försök för att de vet att de kommer misslyckas om de försöker och då kommer hela fiaskot med månlandning att granskas under lupp. Allt nasa gjort är ju under extrem sekretess.
      Sen bör de tilläggas att varje resa ut igenom ozonlagret förstör ozonlagret och därav är de nog bäst för mänskligheten och jorden om man låter bli 🙂

      Svara

       Men bara sluta nu. Vet du varför just dessa olyckor kom till? Vad de berodde på och vad man höll på att försöka utveckla och hur många lyckade flygningar de hade innan dem?

       Svara

        Din attityd passar verkligen inte här inne. Du kommentarer under min kommentarer så om det är någon som kan ”sluta nu” så är det du 🙂

        Svara

         Jag vågar knappt tilltala trh längre så som hon hugger och är sur. Och då har jag inte ens sagt emot henne.

         Svara

          👻

          Svara

           🤷‍♀️ om någon sa så om mig så skulle i alla fall jag tänka till kring hur jag bemöter andra.

           Beror på vem som säger det. 😉

           Nej, inte för mig. Jag pratade om hur JAG skulle reagera.

           Ok glömde att lägga till att jag pratar om hur JAG regerar. Trodde det var underförstått.

           Men om du ursäktar så tror jag faktiskt det även gäller dig. Att du inte bryr dig om precis vem som helst som säger det till dig. Tänk den värsta personen som du kan tänka dig. Hoppas det iaf. 💚

           Nej det hade faktiskt inte spelat mig någon roll. Någonting mer du vill anta om mig utan att alls veta någonting om mig?

           Anta, tro och hoppas är inte synonymt.

           Men ok då får du höra nu från mig.

           Du uppfattas av mig som sur, lättstött och överkänslig och som att man inte kan säga något till dig utan att du ska ta det fel.

           Hoppas att din dag blir bättre om en stund.

           Okej. Intressant eftersom det är exakt samma uppfattning som jag har av dig. Du hugger på allt, till och med när jag har hållt med dig. Och ja, jag blir trött på ditt beteende. Jag tar inte åt mig men jag struntar i att svara dig oftast då jag vet hur du misstolkar allt bara för att få igång en diskussion. Det är skillnad på att undvika onödiga diskussioner och att vara lättstött. Men som sagt, man vågar knappt tilltala dig längre. Jag har ofta hållt med dig men någonting har hänt med ditt humör. Du är som en tickande bomb.

           Min dag är redan bra. Någonting mer du vill anta när du ändå håller på?

           Du, om du har uppfattat ovan konversation som att jag hugger så får du nog söka problemet någon annan stans än hos mig.

           Och om vi nu ska ordstämpla som du gjorde tidigare så skrev jag inte att jag antar att du har en dålig dag utan att jag önskade dig att den ska bli bättre.

           Vi kommer nog inte längre än så här du och jag, eller vad tror du?

           Jag har sagt att det beror på hur du har tilltalat mig (och andra) förut. Inte baserat på den här diskussionen så klart. Inte heller sa jag att du påstod att min dag var dålig. Läsförståelsen som du vurmar för verkar inte vara din egen starka sida. Men ja, provocera igång diskussioner verkar vara någonting som du drivs av… Jag skiter fullständigt i vad du tror om mig och vad du låtsas önska mig.

           Vill du ha sista ordet? Du brukar ju inte ge dig förrän du får det.. (också en egenskap som jag tycker är dålig.)

           Hur var det nu…

           ”Jag skiter fullständigt i vad du tror om mig och vad du låtsas önska mig.”

           VS

           ”Nej det hade faktiskt inte spelat mig någon roll.”

           Som du svarade på när jag hoppades att det iaf finns någon som du inte bryr dig om när den tänker så om dig.

           Efter du sagt…
           ”om någon sa så om mig så skulle i alla fall jag tänka till kring hur jag bemöter andra.”

           Jag hoppas du trollar för att vara först så bergsäker till att sedan helt vända om 180 grader gör att jag tror att det inte är lätt att vara du.

           Men du har iaf bevisat att hålla en rimlig ton till dig bara motverkade sitt syfte och fick dig att resa ännu mer ragg.

           Men jag kan iaf glädja mig åt att min första förhoppning om dig som person stämde. Den om att det faktiskt finns åtminstone en persons åsikt om dig som du inte bryr dig om 😉👍

           Att jag skiter i att du uppfattar mig som lättskött och att jag skiter i om du låtsas önska mig en trevlig dag säger inte emot det faktum att jag skulle tänka till om någon (inklusive du) sa att de inte vågar tilltala mig pga mitt humör och bemötande. Ser inte hur de skulle motsäga varandra.

           Lättstött*

           Och som den lilla goda kålsupare som du är så antar du en hel massa om mig.

           Tex så är jag helt uppriktig med att önska dig bra och bättre dagar.

           Om vi nu ändå ska anta något så blir det att man känner andra som man känner sig själv.

           Svara vad du vill nu. Jag kommer ändå inte att läsa det. Hej då.

           Aha, så den springande punkten var att våga?

           Men du där får du nog tänka till både en eller två gånger om vem som äger det problemet. För vad kan jag göra dig i text på ett forum där vi är anonyma?

           Och våga vadå? Och vems är felet om någon inte vågar gå fram och be om en dans?

           Mod är individuellt och var och ens sak att ha.

           Och om allt det skulle krävas för att någon ska bli rädd att jag enligt er blir sur (vilket jag inte blir bara trött) när jag inte ens svär eller liknade så är det tex du som är överkänslig och något du borde jobba på och absolut inte ligger på mitt ansvar.

           Men jag börjar nu förstå var skon klämmer när det kommer till mig ang dig, men du kommer inte vilja eller kunna ta det till dig så vi struntar i att gå djupare in här.

           Bäst för dig, håll dig borta från mig. Vill du att jag ska hålla mig borta från dig, ta dig ett nick så att jag vet när du är du. ( Och kom nu inte med något trött om att jag ska hålla mig borta helt och hållet för det kommer inte att ske)

           Klart du inte kommer. Förstår jag också. Och varför 😉

          Det var skönt när hon var borta 😅

          Svara

           Jaa verkligen! Ser framför mej en ensam ”man” med alldeles för mycket tid över:)

           Var the real hmm verkligen såhär otrevlig förut?

           Hon har alltid varit det.

         Är du Gossip Gal?

         Svara

          Nej de enda kommentarer jag skrivit här är under Gossip Gal :)))

          Lyssna nu Jocke, Martin eller håkan eller vad du nu heter, jag fattar att du hänger på Flashback hela dagarna och är van vid en aggig jargong.
          Detta är dock inte Flashback, om något så kan kommentarerna likna mer familjeliv.
          Jag tror du hamnat på lite fel plats.
          Du avslöjade dig när du inte visste vad Gossip girl är haha, och gumman/gubben kommentaren avslöjade att du är minst 40+

          Min ursprungliga kommentar handlade om vad jag tyckte om vad paow sa men den poletten verket inte riktigt ha trillat ner nog för att du inte förstår vilka personerna är som camcam skriver om 🙂 kram påre gubben

          Svara

       Vet du ens vad olyckorna berodde på?

       Den ena berodde på att man tog ett idiotiskt beslut att skjuta upp raketen trots att man visste att det fanns en säkerhetsrisk. Det var egentligen för kallt vid starten, men man ville inte vänta längre på att skjuta upp raketen med risk att i sådant fall förlora anseende. Dessutom hade man stressat fram Challenger, trots att man visste att det fanns en brist som man borde ändrat (om den bristen inte hade funnits så hade temperaturen vid starten inte heller spelat någon roll). Med andra ord skedde den ena olyckan enbart pga två dumma beslut. I övrigt var det inget fel på teknologin. Om man bara hade gjort den nödvändiga ändringen eller väntat tills det blev lite varmare så hade denna olycka med Challenger inte ägt rum.

       Den andra olyckan var en slump – en ren och skär slump. Lite bråte råkade falla ned på en vinge, vilket gjorde att raketen inte klarade tillbakafärden (upp till rymden var det inget problem).

       Med ovan sagt kan man konstatera följande: Teknologin finns och den har dessutom funnits sedan långt tillbaka. Att Challenger och Columbia kraschade kan inte tolkas som tecken på frånvaron av nödvändig teknologi. Den ena kraschen var ett resultat av riktigt dumma beslut och den andra var en tragisk slump.

       Svara

       Rymden är idag en industri och det skjuts upp mängder med satelliter för kommersiellt-, militärt- och forskningsbruk varje år. Tekniken har vi haft väldigt länge, IBM påbörjade kommersiell produktion av sin första stordator 1952. Utan rymdindustrin är den livsstil vi är vana vid inte möjlig. Intressant artikel om utvecklingen av rymdindustrin. https://svenska.yle.fi/artikel/2016/03/28/rymdindustrin-pa-vag-mot-nya-hojder

       Svara

      🎱 Stämmer.

      Svara

     Efter förlusten av Challenger i januari 1986 så stannade rymdfärjorna på marken till september 1988.
     Katastrofen med Columbia i januari 2003 medförde ett avbrott i programmet till juli 2005.
     Därefter genomfördes 21 lyckade uppdrag med de tre kvarvarande rymdfärjorna fram till 8 juli 2011 då Atlantis genomförde det sista uppdraget för rymdfärjorna.
     Under tiden 1977-2011 genomfördes totalt 135 uppdrag med rymdfärjorna varav två slutade med katastrofer.

     Svara

   Det finns en podd som heter Conspiracy Theories. I avsnitten 58 och 59 pratar de om just månlandningen där de också går igenom några konspirationsteorier kopplade till denna. De går också igenom sannolikheten för att konspirationsteorierna skulle kunna vara sanna. Det är intressanta avsnitt!

   Svara

   Svara

    Har inte sett denna förr. Tack! 😊👍

    Svara

    Milly – tack har inte sett den men väldigt bra och kanske något för fler i detta kommentarsfält att kolla in.

    Svara

   DET*
   ”De” betyder något helt annat!

   Svara

   En kamera fanns att tillgå genom att fälla ut den från Örnen, om jag inte minns fel.

   Svara

  Jag tycker historien lär oss att vi ska vara lite försiktiga med att skratta och håna människor som har en avvikande åsikt.

  I klippet skrattar dom åt människor som säger att jorden är platt, på precis samma sätt som man en gång i tiden skrattade (läs dödade) människor som påstod att jorden kretsar kring solen istället för tvärtom.

  Det finns gott om exempel på hur vi har satt det där skrattet i halsen, och nu säger jag inte att jag tror på just dom där sakerna (jag menar, att jorden skulle kretsa kring solen? Hilarious…) men det enda sättet vi faktiskt kan lära oss och utvecklas är genom att lyssna på dom där människorna.

  Man ska alltid anta att den man pratar med kan veta något man inte själv vet.

  Svara

   Nu är det ju dock bevisat att jorden inte är platt så därmed blir det roligt med tjurskallar som likt envisa åsnor menar att det bara är falskt och ljug och att jorden visst är platt när deras egna experiment aldrig lyckas bevisa något.

   Svara

    Men varje gång som människan/vetenskapen har haft fel, så har man såklart ansett det bevisat att man har rätt.

    Det är därför ifrågasättandet är den enda vägen framåt, det enda sättet att lära sig nya saker.

    Svara

     Det går inte att jämföra med att vetenskapen bevisats fel med att tex flat earthers har gjort misslyckade experiment. Som vetenskapsman så vill man bevisas fel och en konspirationsteoretiker kommer med en föklaring om varför experimentet misslyckades trots att de har rätt.

     Svara

   Du ska bara anta det om de kommer med något mer än en åsikt. Det behövs också någon form av konkret fakta eller en tes som har minsta möjlighet att kunna vara trolig.

   Inte bara något som någon suttit och tyckt till att så här borde det vara för att det passar in med deras tro.

   Svara

   Ja alltså något måste de ju veta som de inte delar med sig av. Om de kan tro så benhårt på att jorden är platt när de inte kan presentera någonting som talar för det, så måste de ha något argument som vi rundjordare inte får ta del av.

   Svara

    Ja tex ett argument är ju att flygplan inte flyger ut i rymden när de flyger rakt och jorden är rund. Tankar man själv hade som 5 åring.

    Svara

     Det störiga är ju att de har massa frågor som vetenskapens kan förklara, men de köper inte svaren. Så då hittar de på egna svar som de tycker låter rimligare och sen gör de allt de kan för att försöka bevisa att de har rätt.

     Svara

   Om jorden hade varit platt hade katter puttat allt över kanten.

   Svara

    Hahaha😂 Jag älskar när nån kommer in och lättar upp stämningen♥️♥️ om inte detta argument biter på flatearthers så gör inget det😻😼

    Svara

   Att skratta och håna människor för att de har en åsikt är aldrig ok.
   Att alltid anta att den jag pratar med vet något jag själv inte vet handlar för mig om att vara nyfiken.
   Hur jag förhåller mig till informationen är mitt ställningstagande och är kopplat till min kunskap erfarenheter och hur jag är som person.
   Att håna människor för hur de förhåller sig till olika saker är inte ok.

   Svara

  Det känns dock uppgjort för att göra tv

  Svara

  Suck bara..
  Och kan nån troende tala om för mig var den där Gud eg sitter? Är det på ett moln eller i själva rymden?
  Är han osynlig?

  Svara

   Osynlig och sitter i hjärtat hos de som tror. Du behöver inte spela dum.

   Svara

    Vadå spela dum? Många tror ju de hamnar med honom i ett himmelrike där alla är friska och glada och dansar.
    Det undrar jag också över.. Blir de gamla unga, hur unga? De som har olika typer av defekter och automatiskt ska bli botade i himlen, tänk om de gillar sina sk fel då och inte vill ändra på nåt? Fixar gud eller bestämmer man själv vad som ska rättas till när man dör?

    Svara

     Människan är korrupterad av synden och varken du eller jag kan säga med våra enkla männiksohjärnor hur något som är ”rätt” är. (Eller syndfri).
     Vi är så fördärvade att t.om våra ”goda gärningar” är besmittade med synd. Därför kan vi inte med ord och gärningar ”hamna i himlen” utan endast vår tro på Jesus och syndernas förlåtelse kan ta oss till Honom.

     Svara

      Vart sitter han då? På ett moln?

      Svara

   Gud kanske är en kvinna

   Svara

   Det finns mycket som existerar men inte har en fysisk form eller plats.

   Svara

   Varför tror du att gud enbart är EN varelse? Det är kristen propaganda bara. Gudarna och gudinnorna är väldigt många, precis som vi är väldigt många olika människor på jorden.

   Många ateister har en märklig bild av att gudstro betyder att man tror att gud är en gammal gubbe (inte ens bibeln beskriver honom som detta, utan det kommer väl från barnböcker??) som sitter och kollar ner på oss. Gud är ett begrepp som är otroligt komplext och mångfacetterat. Som någon här ovan skrev så tror t.ex. Elon Musk på en sorts gud, men inte den kristna guden, utan en kraft, en energi. Det är givetvis långt ifrån en skäggig gubbe i molnen. Tror många faktiskt kan dela Elons idé…

   Svara

  Vet ni vad, jag har aldrig sett Paradise Hotel. Den minut jag offrade på mig att se i videon här ovan är det första jag ser. Jag är i chock, för detta var ännu värre än jag kunnat föreställa mig. Man verkar alltså ha ansträngt sig för att samla de mest utseendefixerade ointelligenta arroganta människor man kunde hitta? Och folk tycker om att titta på dem? Varför? Jag fattar inte. Förstår deltagarna själva hur de har blivit utvalda?

  Svara

   Och ännu värre:
   Folk som tittar på och följer skiten!

   Svara

    Jag mår faktiskt bättre över mig själv och mitt liv när jag tittar på paradise hotel och glimtar av Rebecca Stellas ”Michaela Jacksson” opererade utseende 🙈🙈

    Svara

     Tycker dock att Rebecca är otroligt vacker

     Svara

     Vilken fin människa du verkar vara….

     Svara

    Men alltså kan folk bara sluta tro att de är bättre än andra baserat på vad de väljer att titta på? Ni är inte bättre än mig bara för att jag kollar på PH. Ni kollar säker på program som jag tycker är skit. Det är 2019 och så jävla förlegat att döma människor på det här sättet – både de som är med i och de som konsumerar programmet.

    Jag kollar på PH för att jag inte behöver tänka när jag tittar på det, det är ett socialt experiment och det är spännande att se hur olika människor reagerar och agerar i vissa situationer. Mitt liv är otroligt dramafritt, och det är roligt med lite fire som man inte själv behöver brännas av ibland. Att det gör mig till en sämre människa enligt er säger mer om er än om mig. Punkt slut.

    Svara

     Exakt!
     Jag älskar att blanda ”högt och lågt” och vad är det för fel på det? Såna program ger mig ett gott skratt, är dessutom uppvuxen i den tid då dokusåpor kickade igång ordentligt med Baren, Paradise Hotel, Villa Medusa, Club Goa etc och det är… kul liksom. Allt behöver inte vara så jävla seriöst hela tiden.

     Svara

     Håller med! Själv orkar jag iofs inte med svenska versionen för jag tycker deltagarna där är lite väl överdrivna, men jag har plöjt danska och norska säsongerna. Men man får ju göra det i smyg, hehe. Tycker ärligt talat det är skitkul om man ser en hel säsong, då följer man ju hur de växlar lojalitet hit och dit och hur hela det sociala spelet utvecklas med tiden. Ser man bara en snutt och då och då däremot så ser man ju bara massa tjafs, det ger ju inget (tycker jag).

     Svara

   Inte jag heller, det räcker med reklamen, som dyker upp då och då.

   Svara

   För att koppla av. Forskning visar att såpatv är bra för hjärnan och vi kopplar av för vi ställer Inn oss på att det är inget att komma ihåh Its true

   Svara

    Källa: Trust me dude

    Svara

   Både tittar och ”följer” Paradise Hotel. Skrattar från början till slut och tänker flertalet gånger ”Fan, mitt liv är inte så illa ändå. Jag har i princip allt mitt på det torra”. Jag kollar bara på det för att det är så förbaskat underhållande, men ack så löjligt!

   Svara

  Finns ju vissa som har lagt tid på att bevisa detta:

  https://nyheter24.se/nyheter/internet/898196-bevis-manlandning-1972-apollo-17-fejk

  Sedan tror jag faktiskt inte att Paow finns på riktigt. Det hade varit tekniskt omöjligt att bygga en sådan hjärna för Gud Fader, ja om han nu finns. Summa summarum finns Paow finns inte Gud och vise versa. Plättlätt logik.

  Svara

   Gillar du Rederiet? 😄😄

   Svara

    Nej har inte prövat. E de bra?

    Svara

     JA det är bra!
     Bellami är Bella(?) och Mickis salong som dom startade på båten! Tror det var därför personen ovan frågade 😀

     Svara

      Alldeles riktigt, Vera 😁

      Svara

  Har vi varit i rymden? Ja. Månlandningen? Ingen aning. För dåliga bevis. Vet man sin världshistoria så KAN man inte vara säker. Två stormakter som tävlar om vem som hinner först, går ju inte att lita på.

  Svara

   Är du sån som tvivlar på vaccin också?

   Svara

   Kan en historia så kan en visst vara säker. Du kan lugnt lägga locket på den konspirationsteorin.

   Svara

   Tycker illa om människor som inte kan spekulera i alternativa teorier och roa sig med konspirationsteorier då och då.

   Fy fan för vuxna människor som inte längre vågar leka ”tänk om..”-leken. Deras hjärnor måste ju ha stagnerat eller nåt.

   Jag fycker ni här inne är astråkiga. Ni tror er vara så jävla lärda men ni är i mina ögon inte bättre än deltagarna i PH.

   Svara

    Finns ju en massa ”tänk om” man kan tillämpa på saker vi faktiskt inte vet på riktigt? Slutet av universum, vad händer när vi dör osv. Varför ska man lägga tid på att spekulera om vi varit på månen/om jorden är platt osv när detta är helt vederlagt? Känns rätt korkat

    Svara

  Nu var Bella iaf öppen med att företaget höll på att gå i konkurs förra året. Intressant i kommentarerna människor som menar att hon borde berättat det. Men vilket företag signalerar öppet utåt att det håller på att gå åt skogen?

  Svara

   Vilket företag höll på att gå i konkurs?

   Svara

    Invest-företaget

    Svara

     Hon verkar ha tagit bort den texten från bloggen (jag såg den tidigare men ser den inte nu).

     Svara

  Alltså jag orkar inte. Är det så många i Sverige som inte tror på månlandningen att det dessutom finns mer än 10 av dem som läser här?????!!!!

  Tror ni inte heller på förintelsen? 🤯🤯🤯

  Alla lärare som läser här, känner er manade att börja lära barnen något i skolan och inte bara historia utan också vetenskapshistoria.

  Skynda!

  Svara

   Nej, viktigare med genusteori 😉

   Svara

   Varför denna elaka pik till lärare? Vi sliter häcken av oss varje dag för att lära barnen så mycket som möjligt. Att läsa din kommentar gör mig väldigt ledsen. Du kanske själv borde bli lärare eftersom du uppenbarligen kan och vet allt. Det råder en skriande lärarbrist i vårt land, så välkommen till yrket!

   Svara

    Förlåt om det uppfattades så. Verkligen inte meningen.

    Och jag skyller inte på er utan på läroplanen och politikerna.

    Svara

     Måste ändå fråga, blir inte du som lärare direkt oroad över vad du läser här?

     Svara

      Känner en mellanstadielärare som är anti-vaccare 😨

      Svara

       Det finns människor med märkliga åsikter i alla yrkesgrupper. För långe sedan kände jag en lågstadielärare som var vit makt-anhängare

       Svara

      Som lärare är jag orolig över VÄLDIGT mycket.

      Svara

       Som blivande lärare också

       Svara

    Hon kan googla, det är det enda hon kan. Som lärare måste man ju kunna så himla mycket annat.

    Svara

   Det är väl ingen som påstår vare sig det ena eller det andra. De diskuterar och har olika teorier men du kan verkligen inte jämföra månlandningen med förintelsen. Det är lågt.

   Svara

    Alltså läs igen. Jo det påstås saker här. Inte bara vad folk tror. Och detta är inte första ämnet som det gäller.

    Och nej det är inte lågt och det finns precis lika många som inte tror på förintelsen och många av dem är barn som går i skolan idag.

    Det är lättare för vissa att inte avfärda förintelsen för det är något som är greppbart iom egna referensramar men när det kommer till vetenskap så är kunskapsgapet större och då är det också lättare för folk att lyssna på något som någon säger tillräckligt övertygande.

    Därför blir jag arg. Och frustrerad. Och därför som jag gör en jämförelse som för det första är mycket relkevant idag även i skolans värld men också en som gör att det är lättare att förstå på vilken nivå dessa tokigheter är. Något som ”alla” kan relatera till.

    Svara

     Du verkar rädd för ovissheten!? På ett nästan religiöst sätt så verkar du tycka att det är farligt om man säger att man inte vet (om vi har landat på månen, om förintelsen ägt rum..)

     Jag förstår att man har svårt att platsa in i kyrkan om man säger att man inte vet om gud finns, men ska det vara så i övriga samhället också?

     Svara

      Nej jag är inte rädd för ovisshet. Den är en morot att lära sig mer. Att alltid ha nya mål att kunna förbättra sig mot. Allt som är roligt och spännande med min existens.

      Jag inser också att människan är en mycket begränsad varelse som enligt min uppfattning aldrig kommer kunna förstå allt. Vi kan tex teoretiskt komma fram till att rymden kan vara oändlig men jag anser att vi aldrig på riktigt kommer kunna förstå exalt omfattning av vad det innebär. Framförallt inte emotionellt eftersom människans existens är synnerligen ändlig. Iaf som det ser ut idag. Vetenskapen börjar närma sig möjligheten till evigt liv och kanske då kommer hon också ikapp med resten.

      Hade din tes om mig stämt hade jag varit ateist. Det är jag inte. Jag är agnostiker.

      Att säga att man inte vet är inte farligt. Det är oftast bara bra och visar på att man vill förstå. (Men kan iofs lika gärna vara ett tecken på att man är lat och inte pallar bry sig tillräckligt)

      Svara

      Fast hela poängen med religion är att hantera rädslan för ovisshet. Vi använder våra utvecklade hjärnor till att fylla i luckorna för att minska ovissheten. En del gör det med fakta andra med känslor och en förhoppning om hur man vill att saker ska vara. Religion kan ses som en konsekvens av sådant vi inte kan besvara med fakta. Häri ligger ingen värdering det är upp till var och en att göra sin egen bedömning på vad man väljer att tro på. Och det går att kombinera religion och vetenskap. Det ena förtar inte det andra.

      Svara

   Lärare ska nog börja med att lära barnen skriva sina namn och hålla i en penna innan de börjar prata månlandning

   Svara

    Vad sägs om att föräldrarna lär sina barn att läsa, skriva och hålla i en penna, så kan lärarna fokusera på att undervisa barnen i lite svårare grejer? Jag och mina syskon kunde alla läsa och skriva innan vi ens började i skolan. Det såg mamma till. Medans dom andra barnen rabblade alfabet högt i klassrummet, satt jag och ett barn till i rummet bredvid och läste böcker och la 1000 bitars pussel. Kanske lärde vi nånting utav det också, men spontant känner jag mig att om alla ungarna hade läst så hade vi sluppit den där hjärndödande a-a-aaaa, i-i-iiiii, e-e-eeee, och kunnat lära oss naturkunskap istället.

    Svara

     Duktig flicka! Det är fint det.

     Jag tänker mer att det är lärarnas jobb att lära barnen läsa och skriva, att det är lite därför de får lön. Om de inte klarar av att lära eleverna det allra mest grundläggande har jag inget förtroende för att de ska kunna lära dem något annat heller.

     Svara

     Exakt!!

     Svara

     Men nog har det väl men barnet som individ att göra också. Jag började läsa när jag var fem utan att nån ens hade försökt att lära mig. Min två år äldre syster kämpade lite (med vår mamma som hjälp) med läsläxan och så satt jag bredvid och började läsa högt. Då insåg mamma att jag kunde läsa. När vi sedan tog studenten hade hon något högre meritvärde än jag. Idag har jag valt att ta en högskoleexamen medan hon har fortsatt arbeta. Men inte är hon dummare än jag för att hon behövde jobba lite mer när hon lärde sig läsa.

     Svara

      *När vi sedan tog studenten hade min syster högre meritvärde, inte mamma såklart😅

      Svara

   The real hmm JO DU ORKAR JAG TROR 😊😇😘

   Svara

    Kurtan 🤗😛😴

    Svara

   Jag tror inte att det har med utbildning att göra, jag vet att det finns tex piloter som tror på chemtrails. (Jag har haft den diskussionen med en på en fest.)

   Svara

    Om inte det så vad? Jag vill verkligen förstå.

    Svara

     Allting bottnar ju i lågt förtroende för utbildningsväsende och myndigheter. Du kan ge hur mycket utbildning som helst, de anser att faktan är fabricerad och syftar till att hjärntvätta dem. Det som behövs är att myndigheter, forskare och politiker vinner dessa människors förtroende.

     Svara

      Men om man då ger verktyg till var och en att kunna undersöka själv, vilket borde vara skolans uppgift, så att man inte behöver tro på utan själv har möjlighet att blida sig en välgrundad uppfattning samt då också kunna skapa sig referenser till vilka som hittills har varit sanningsenliga och då också fortsättningsvis möjliga att lita på, är inte det vad som behövs?

      (Sorry för världsrekord i lång mening 😛)

      Svara

       Det är ju inte mer utbildning du pratar om utan en annan sorts utbildning. Det är väl precis det dagens ”flumskola” försöker göra, att lära barnen att lära sig själva, leta egna källor och dra egna slutsatser. Det verkar dock inte vara ett särskilt effektivt sätt att tillskansa sig kunskap. Det tar längre tid och kräver mer av eleverna.

       Svara

   Vi lärare gör inget vettigt. Viker mest foliehattar och propagerar för faktaresistens.

   Annars rekommenderar jag vuxna som inte är lärare att ha lite tilltro till det jobb vi gör. Attityden att ingen lär sig något vettigt i svenska flumskolan underminerar det vi försöker lära ut.

   Svara

    Läs mitt förlåt tidigare i tråden samt sätt inte ord i munnen på mig som jag inte sagt.

    Tack på förhand!

    Svara

     Ledsen att dina lärare misslyckats med undervisningen i läsförståelse.

     Svara

      Vad som lyckades var att lära mig konsekvensanalys.

      Du skrev en kommentar som ett svar till min. Om du inte själv förstår hur det skulle uppfattas så beror det inte någon brist i min utbildning…

      Svara

       Det är visst svårare att lära gamla hundar att sitta.

       Svara

  Har inte läst kommentarerna, men snälla. SKÄMSKUDDE!! När blåsta människor umgås med varandra och dricker alkohol.

  Svara

  PH är ett program med nötter, för nötter. Kan bara hoppas att det är uppgjort för att roa el reta upp folk.

  Svara

  Tror någon att 9/11 ej var iscensatt? Let’s be real

  Svara

   Absolut! Iscensatt av George W Bush och den amerikanska regeringen. Det vet väl vem som helst. Dah liksom.

   Svara

   Så uppenbart

   Svara

   Jag orkar inte mer! 🤦‍♀️ Varför dras ni till konspirationsteorier likt flugor till kobajs?

   Svara

    Men alltså vi skojar ju märker du väl.

    Svara

     Tyvärr finns det så många knäppa människor som tror att 9/11 var iscensatt, att jag aldrig riktigt är säker på om det är ironi eller idioti när folk talar det. Jag tror faktiskt att ”iscensättandet av 9/11” är den konspirationsteori som flest tror på.

     Vilken lättnad att åtminstone du skojar.

     Svara

      Jag är faktiskt också osäker på om Boboo skojar så du är inte ensam (de andra förstod jag)

      Svara

      Jag har läst alldeles för många konspirationsteorier om 11 september och jag blir lika irriterad varenda gång över hur inskränkta människor är.

      Svara

       Och jag blir irriterad över hur simpla ni antikonspirationsteoripersoner är. Ni kan inte ens bortse från det ni tror er veta för fem minuter, ni är så säkra på er sak… Men om ni vore så säkra skulle ni väl, likt mig, våga ifrågasätta de åsikterna också.

       Jag såg en video, det var inte nån gemminuters youtubegrej utan en seriös film, där de argumenterade utifrån att förintelsen inte hänt. Det var så sjukt fascinerande och övertygande! Jag älskar att diskutera huruvida förintelsen ägde rum trots att jag ’vet’ att den gjorde det.

       Trista inre liv ni måste ha, som inte vågar tänka utanför vissa faktaramar.

       Svara

        Det är faktiskt ganska allvarligt & otäckt med att konspirationsteorier sprids mer och mer. Du kanske kan föreställa dig negativa konsekvenser av att allt fler tror att Förintelsen är lögn, t.ex?

        Svara

        Hellre leva det liv jag lever än leva det liv du lever med den attityden.

        Svara

        Vet. Inte ”vet”. Snälla?

        Svara

  Jag tror inte på metereologer som pratar klimat. De kan väder… punkt! Jag anser att de ska lämna klimatfrågan till vetenskapspersoner som undersökt detta på ett vetenskapligt och objektivt sätt under många, många år. Dock finns det många köpta vetenskapspersoner, icke att förglömma.
  Min största fasa vad gäller klimatet, är om CO2 skulle sjunka runt jorden. Då kan vi vara säkra på att planeten skulle dö.

  Svara

   Jag tänker att meteorologer kanske har viss insyn i klimatets påverkan på vädret? Att de kan se konsekvenserna tydligare/tidigare?

   Svara

   Instämmer.

   Svara

   Meteorologer använder vetenskapliga metoder – och SMHI bedriver forskning om bland annat klimatet. Klimat och väder hör ihop.

   Svara

   Meteorologi är ett akademisk ämne. För att bli meteorolog måste du ha en treårig kandidatexamen. De första två åren läser de oftast tillsammans med de andra fysikprogrammen eftersom basen i utbildningen är matte och fysik. Många läser även vidare i två år och tar en Master. Redan på kandidatnivå läser de bland annat elektromagnetism, experimentell fysik, algebra, kvantmekanik och numeriska metoder och statistik för fysiker.
   Jag undrar, på vilket sätt är de inte vetenskaps”män”? (Extremt föråldrat ord förresten…).

   Svara

    Ja, de har säkert pluggat det=de får sig ”fakta” pådyvlade. De har knappast forskat i årtionden om klimat och klimatförändring.

    Svara

     Men vad tror du ”faktan” (som du uttrycker det) kommer ifrån? All högskoleutbildning baseras ju på just forskning.

     Svara

  Undra om hon får extra betalt för att vara så korkad…

  Svara

  En bekant till oss, en vuxen framgångsrik man som på alla sätt och vis ger intryck av att vara intelligent och smart – tror att 911-attacken var fejk. Att inget av det hände. Det var nån slags fejkad filminspelning iscensatt av USA:s regering. Jag trodde först att han skojade, men nejdå, han menar allvar. Alltihopa är fejk. Inga flygplan var inblandade. Byggnaderna sprängdes av presidenten.

  Eh…..

  Svara

   Skämtar du? Det är väl en sak att tro att usa:s regering ligger bakom kapningarna av flygplanen och kraschen, det kan väl på något vis låta logiskt om man är konspiratoriskt lagd, men att förneka att det alls har hänt är ju ett skämt.

   Svara

    Skulle vilja ta ett snack med din bekant… Jag stod på ett hustak i Brooklyn och såg när flygplan nummer två flög in i tornet och såg sedan båda tornen rasa. Känns som att man skulle behöva bli som ett av Förintelsens ögonvittnen som reser runt och berätta för skolbarn om sina upplevelser för att stoppa spridningen av lögner.

    Svara

  8. Människor som inte tror på klimatkrisen

  Tror att klippet med valrossar som faller mot sin död när de tvingas klättra upp på höga vassa klippor i jakt på ett ställe att vila då isarna smält kommer att få många fler än mig att gråta som ett barn.
  Ibland hatar jag den här planeten och allt elände vi ställer till med.

  Svara

   Klarar inte ens av att kolla. Får en klump i magen bara av tanken

   Svara

   Jag såg det här klippet för några dagar sedan och jag kan inte få bort bilden från näthinnan. Jag gråter inombords över hur klimatet har förstört för djuren.

   Svara

    Klimatet har inte förstört för djuren. Vi människor har gjort det.

    Svara

  Jag älskar konspirationsteorier! Lyssnar på poddar om det, läser om det och följer givetvis Shane dawsons serie om det. Så himla roligt, intressant och spännande.

  Svara

   Haha, beundrar dig. Hos mig hade det gått en propp eller alt fått en hjärnblödning. 😂

   Svara

   Jag håller med☆

   Svara

  Vem är det som är bästis med paow på aftonblaskan? har ju varit en artikel om dagen om henne de senaste dagarna… SÅ intressant är hon väl inte?

  Svara

   Lätt att skapa rubriker av det hon säger! Hundra procent hennes game :3

   Svara

  Givetvis har vi inge varit på månen! Bara man läser på litegrann fattar man att det är totalt omöjligt! NASA har ju till och med råkat säga att innan vi hittat ett sätt att ta oss igenom van allen bältena kan vi inte resa till rymden. (Alla satelliter och iss åker inbröt detta)

  Svara

  Jag har lite svårt att tro på att månlandningen skett, speciellt med tanke på teknologi och kostnad och årtiondet. En foliefarkost genom atmosfären och diverse strålning när tvn precis var ny och datorn ett monster i storlek. För att inte tala om bilderna och flaggan. Får en att fundera lite. Men sen kan jag också roat mig med för många konspirationsteorier så kanske är en stor foliehatt ändå men är ju lite kul att tänka utanför det s.k vetenskapliga och bevisade och lite tänk om tänk har väl ingen dött av eller? ;p

  Svara

   Håller med. Är det så fel att undra lite en extra omgång? Sedan är det tråkigt att man blir stämplad som helt imbecil bara för att man ifrågasätter månlandningen en smula. Direkt är det ”Nähä så du tror inte på vaccin och 9/11 och förintelsen heller?!” Alltså chilla! Jag jobbar inom vården så tror helt på vaccin, och herregud förintelsen, det finns så mycket bevis man själv kan gå och TA PÅ, det är bara att köpa biljett till Polen ToR för typ 500 kr och kolla in Auswitz! Men just månlandningen är rätt långt bak i tiden och som du säger så tror jag många undrar över hur teknologin fungerade för ett sådant megaprojekt, men avancerade datorer kom rätt långt senare? Jaja nu blir man väl hånad, men skitsamma… Det är skillnad på att vara lite skeptisk och ifrågasätta, och att vara med i typ Flat Earth Society och gapa om att man har den äkta sanningen. 😛

   Svara

  Vi har varit på månen. Förintelsen har ägt rum. Neandhertalmänniskan har funnits. Liksom dinosaurier. Romare bar klänning.

  Det här är alltihopa historiska fakta vi inte ska TRO nånting om utan förhålla oss till och försöka lära oss nåt av.

  Svara

  Konstigt att vi bara varit där 1 gång..?

  Finns det inte runt 20 lyckade månlandningar? Inte alla av dem bemannade, men flera. Jag tror att frågan de egentligen vill ställa är varför ingen varit på månen under så många år.

  Jag vet inte om det överhuvudtaget är ekonomiskt försvarbart att fortsätta skicka upp folk till månen utan nåt egentligt syfte. Vad ska vi fortsätta göra där. Finns ju mer intressanta saker att utforska i rymden vilket görs hela hela tiden.

  Svara

  ÄÄÄLSKAR konspirationsteorier, tror faktiskt inte vi har varit på månen! Tycker bevisen e för dåliga och att det va lite tävling om vem som skulle dit först och bevisa sig störst och bäst 🙂

  Svara

  Det är ju en kontrollerad demolition, byggnader av den typen faller inte pga flygplan och inte heller för att de brinner. Och inte bara tvillingtornen föll den dagen utan även andra delar av WTC vilket ej rapporterades om i media. Togs även ut en extra försäkring ca 6 mån innan specifikt om ”flygplan skulle kollidera i byggnaden”, luftvärnet ändrade rutiner kring flygplan som ändrade rutt/blev kapade – man skjuter ner flygplan som blivit kapade och som på något sätt flyger mot civila (dessa rutiner återinfördes 12:e sept). Ett plan som blivit kapat försvinner liksom inte ur radarn. Finns mycket att läsa på om man är intresserad.

  Men man tror på det man tror på helt enkelt.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.