Är analogt tillbaka?

Annica Englund på ett event med Canon där de verkar få prova deras polaroidkameror. Hon och hennes assistent verkar hela tagna av tekniken att man först tar ett kort, som man sedan får vänta på. Ömejzing!

Om det är fler influencers som vill testa detta ”nya och coola” sätt att ta bilder på har jag just nu ett samarbete med Lofoten film.

Du får en analog engångskamera OCH en framkallningspåse att skicka iväg filmen i för endast(!)  99 kr. Inom 5 dagar borde du ha dina bilder

Uppge koden #camcam för extra analog och långsam hantering. = very retro

93 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Detta är inte analoga kameror utan digitala med printfunktion 🙂

  Svara

   Och samarbete med ”Lofoten film”?

   De som filmar med dron i Lofoten?

   Svara

  Tar mig friheten att skriva en OT, känns rimligt tills Camilla är tillbaka på banan med smashing inlägg igen.

  Har någon sett serien störst av allt? den var fasiken bra. ska nog se den igen. Inte trodde jag att jag skulle bli lite kär i felix sandman.

  Svara

   Börjat se, ska fortsätta se klart. Killen avskydde den så det blir att kolla själv 😂

   Svara

   Ja sträcksåg den 😍

   Svara

   Och detta var så viktigt att få ur dig att du inte kunde vänta tills ikväll? Att du gillade en serie och funderar på att se om den… 🤦🏼‍♀️

   Svara

    Det kunde nog absolut inte vänta några timmar😆

    Svara

    Nej det var inte viktigt. Det är nog ytterst få saker som är viktiga här. Detta inlägget var dock skittråkigt. Synd om jag förstörde den sprakande kameradiskussionen.

    Svara

     Tänk om alla resonerade så.

     Svara

      Typ de enda övriga kommentarerna detta inlägget har fått är folk som hånar en person som trodde att Camilla gjorde reklam. Känner inte att jag har gjort något jättehemskt genom att ”förstöra” denna tråden 🙂

      Svara

       Ok du rättfärdigar ditt fel genom att skylla på andras kommentarer, moget

       Svara

        jag skyllde inte på något. jag förklarade varför jag inte tycker att mitt inlägg är en big deal, en liten hint om att jag inte resonerar likadant i alla situationer.

        Svara

        Men åååå vilket fel hen gjort!! Skandalöst. Skärp dig en aning va…

        Svara

        Är du kommentsrspolisen eller 😂😂😂

        Svara

     Det som är tråkigt enligt dig är inte tråkigt för andra.

     Ibland låter de som kommenterar här som bortskämda småbarn. ”TRE TRÅKIGA INLÄGG PÅ RAKEN BUHU BU BÄ JAG VET INTE HUR MAN SKROLLAR ELLER LÄSER NÅGOT ANNAT”. Först och främst:
     1. Smaken är som baken. Många tycker IL inlägg är de bästa, andra hatar dem. Jag bryr mig inte ett dyft om PH = jag skrollar förbi eller läser ointresserat. Jag kommenterar inte så fort ett (eller en) inlägg inte faller mig i smaken.
     2. Man kan inte ständigt ha en hög nivå av inlägg med scoops och spektakulära avslöjanden – det funkar liksom inte. Bloggen är delvis beroende av vad som sker på de sociala medier som CC bevakar – händer inget där så finns det inte så mycket att skriva om. Har du sett något som du önskar inlägg om? Tipsa på Mail till CC!
     3. Jag tycker det är gött med lite ”mellan-inlägg” – lättlästa om nån vardagshändelse hos en influencer och skrivet med humor och glimten i ögat (även om jag inte alltid fattar haha).

     Svara

      Vi kan nog vara överrens om att detta inlägget inte var jätteroligt för särskilt många.

      Jag kommenterar inte heller så fort ett inlägg inte faller mig i smaken, det har hänt två gånger. Tycker också att det är rimligt att alla inlägg inte är lika roliga, men när det kommer ett inlägg som man med relativt stor sannolikhet kan ana att det inte kommer bli någon diskussion på alls så känns det inte heller som hela världen med lite OT.

      Typ som häromdagen när det blev en diskussion om påsk på ett annat inlägg. Tycker att OT ofta tillför mer än vad det förstör i sånna här perioder 🙂

      Svara

       Har inget emot OT heller, tycker det är synd att det blev ”förbjudet”.

       Har lite emot alla som klagar på inläggen. Dessutom när CC skrivit om sin situation. Men det kanske gått vissa förbi.

       Svara

        min mening var inte att kritisera Camilla, vet att hon har en tuff period nu och tycker att det är rimligt att man inte alltid presterar på topp med roliga inlägg dag ut och dag in. men tycker heller inte att det gör något då med lite OT på de mindre populära inläggen 🙂

        Svara

         Ni har min tillåtelse att gå bananaz med OT till midnatt! Kör! 👍🏻

         Svara

          WOOOOAH! INGEN KOMMENTARSPOLIS KAN STOPPA MIG NU!

          Svara

          Vielen Dank, liebe Blogger.

          Apropå analogt. Här är en låt på en stenkaka:
          https://www.youtube.com/watch?v=rKP2t7X8-sU

          Jag har inte blivit tokig, möjligen tokigt GLAD.

          Svara

      13:22 håller med. Bra skrivet.

      Svara

   Fy vad sarkastisk och spydig Anonym är med sin kommentar och hennes följande svar. Människor som henne man gärna undviker i verkliga livet

   Svara

    hehe, det är lugnt för mig, är rätt trevlig irl. hade nog inte velat umgås med dig heller 🙂

    Svara

     Hur man beter sig på Internet säger ganska mycket om hur man är som person. Och hur man mår

     Svara

      Jag mår fint, men är väldigt uttråkad. Dock är jag lite nyfiken på vad du har att säga om mig som person och om mitt mående utifrån dessa kommentarer så om du vill får du gärna utveckla 🙂

      Svara

       Som sagt, utifrån dina kommentarer så framstår du som sarkastisk och spydig. Självklart känner jag inte dig, men det är detta du sänder ut genom att skriva på det sättet.

       Svara

        Skulle personligen mycket hellre umgås med någon som är sarkastisk och spydig än någon som går till personangrepp om någons karaktär och mående utifrån ett par spydiga kommentarer.

        Svara

         Jag känner lite samma. Alltså där jag skrev mina ”spydiga och sarkastiska” kommentarer var som svar till en person som gjorde en smiley som antydde att jag var dum i huvudet pga min OT-kommentar. Det var inte som att jag hoppade på en stackars trevlig försiktig person från ingenstans. Har väldigt svårt att tro att personen jag svarade tar illa upp personligen pga mina svar.

         lovar att jag är trevlig irl 🙂 och mår alldeles lysande.

         Svara

         Erat tjafs är fan roligt att läsa heller, ingen hyfs.

         Svara

          Nu är du en del av vårat tjafs.

          Svara

           😤

         Kan ni inte bara sjunga We shall overcome?

         Svara

          Bwahahaaaa 😂 Tack! Du gjorde just min dag 😘

          Svara

        Hanna du verkar inte supergullig du heller

        Svara

   tv-serien var bättre än boken, som jag inte tyckte var så bra. Hon som spelade Maja var bra, även om jag från början tyckte att hon borde sett helt annorlunda ut (hade en bild i huvudet när jag läste boken när den var ny). Aktuellt tema efter att det som hände Josefin Nilsson lyfts fram.

   Hemskt att Majas föräldrar och vänner lät henne klara sig själv och inte försökte göra något. Kanske blir det lättare att steppa fram om andra gått i bräschen?

   Svara

    jag gillade båda. var två år sedan jag läste boken så minns inte hur karaktärerna beskrevs riktigt, men jag blev positivt förvånad över att det var väldigt likt hur jag mindes det från boken 🙂

    Svara

    Jag var inte så förtjust i dialogen på sina ställen. Alla scener mellan advokaten och Maja var det lite skämskudde på. Och överklasskaraktärerna kändes lite väl sterotypa. Är själv från socialgrupp 3 så kan inte vara helt säker. Tyckte dock att kvinnan som spelar Maja var duktig och serien som helhet var spännande.

    Svara

   Hur man blir kär i Felix Sandman efter den serien är däremot väldigt spännande.. han var väl så oskön som en karaktär kan bli 😂 han hade väldigt lite skärmtid också. Blev lite kär i tjejen som spelade Maja dock! Grym insats.

   Svara

    haha ja alltså jag var inte kär i hans karaktär, det var väl mer att man fick se honom mycket och tyckte att han var lite gullig emellanåt. utan att känna gossen så tror jag att han är motsatsen till sin karaktär 🙂 håller med om att maja var grym!

    Svara

    Jag har kollat på serien, gått och blivit lite kär i Felix Sandmans karaktär och undrar om jag är helt dum i huvudet.
    Förstår inte heller hur man kan bli kär i en så vidrig karaktär men johorå här sitter jag och lääängtar efter Sebastian!

    Gillar jag ”badboys”? Osköna snubbar? Är det för att jag tror att jag kan rädda sådana trasiga själar? Vet inte men något är knas i mitt huvud just nu…

    Svara

     Inget ovanligt tyvärr att kvinnor dras till ”bad boys” som de tror/vill/hoppas de kan rädda. I verkligheten är det sällan fallet though så don’t waste your time, chicas! Om en trasig men söt douchebag-karaktär skulle trilla förbi ert liv nångång – keep on walking!

     Svara

  Lofoto!! 😍

  Svara

  Fråga. Måste inte du markera samarbeten? Jag saknar din stora röda knapp

  Svara

   😁

   Svara

   Absolut, särskilt som Camcam menar fullkomligt allvar med sin text. 😂

   Svara

   Tänk att nötter som du går på våran jord! #gemigstyrka!

   Svara

    du är inte en snäll person.

    Svara

     Vet du vad, det kan jag leva med! 😄 Orimligt hur korkade vissa människor är 🙄

     Svara

      Det tycker jag med, men man kan vara snäll ändå 🙂

      Svara

       Alla har en gräns! 😄

       Svara

      Men sluta bråka med varandra. Så träligt att läsa era bråk. Be Nice!

      Svara

      Känns ju rimligt. Inte alla förstår (tyvärr) ironi i skriven text. Det gör dem inte korkade, däremot din reaktion onödig och barnslig.

      Svara

       Tycker man kan småtjafsa lite men låt hjärtat va med

       Svara

   Den seglade tydligen långt över huvudet på dig 😂

   Svara

    en zeppelinare….

    Svara

   Ironi förstår inte alla. Det är synd.
   Det gamla talesättet, har man inget snällt att säga kan man vara tyst, det skulle många behöva ta till sig. Trevlig helg till er andra trevliga människor. ❤️

   Svara

  Jag älskar att skriva ut bilder hemma från min mobil och sätta in i album 😍

  Svara

  Måste vara jobbigt för influensers ta bilder som inte liksom går redigera eller radera hipp som helst.

  Svara

  På tal om Annica så verkar hon låta marcelo träffa hunden då hunden är med i hans instastory idag

  Svara

   Jaha..och?? Det är väl hennes val.

   Svara

   Och. Hennes val och det ok.

   Svara

  Jag vågade aldrig låta mina prinskorvsfingrar sköta byte/urtagning av rulle i kameran. Bara hivat upp den gamla konfirmationspresenten från -84 på disken hos handlaren och sagt ”Framkallning å ny rulle tack”. Efter några år kom även möjligheten att få sina foton på en timme. Det ni ungdomar var lyx vi gamlingar minns 🙂

  Svara

   Framkalla bilder på en timme? Hur gick det till egentligen😮 har för mig det tog jättelång tid, mörkerrum, vätskor hit och dit och gud vet vad. Inte framkallat på tio år så kommer inte ihåg så mycket dock.

   Svara

    Jag levde också under framkallningens tider men minns inte alls att man kunde framkalla på en timme. Den nymodigheten kanske aldrig hann till min lilla stad i Norrbotten.

    Svara

     Oj, det var ju det de marknadsförde stenhårt i varje fotobutik vill jag minnas. Skulle gissa runt millenieskiftet nånstans. Dyrtdyrt men lätt värt när man hade gjort något riktigt roligt och ville se minnena snabbt 🙂

     Svara

    Vet inget om framkallning, men det fanns absolut möjlighet att få dem på en timme. Det kostade dock extra, men det var det ofta värt när killar man gillade fångats på bild. Det kanske var en bit in på 90-talet som snabbframkallningen kom till lilla Västmanländska Sala. Om motivet var riktigt tjusigt tog jag för ännu en slant ut dubbla bilder så bästa vännen också fick ta del av min skakiga fotokonst.

    Svara

    Framkallningen skedde inte för hand. Riktigt nymodiga maskiner som kirrade det. Jag är 38 och minns det som igår ☺️

    Svara

  Lofoten???? Hahaha. Nej men Lofoto!
  Lofoten är en ögrupp som ligger i norra Norge 🙂
  Lofoto är ett företag som finns i Sundsvall…..

  Svara

   Jag tänkte samma sak – har de ett fotolabb DäRuppE? *lol*

   Svara

    Nej, norr om polcirkeln (aka ”däruppe”) är det absolut tomt: inga butiker, inga hus, inga människor, och verkligen inga fotolabb!

    /hälsningar från 60 mil norr om polcirkeln

    Svara

     Det var det jag alltid trott 🙂

     Svara

   Men Lofoten Film finns:
   https://www.lofotenfilm.no/

   De sysslar bara med lite andra saker…

   Svara

  Ivana84 —> instagram är lite ledsen hon har inte så jättemånga likes och följare trots att hon reser jorden runt och gör sitt bästa som resebloggare. Hennes stora dröm är att bara resa jorden runt och inspiera andra att göra samma sak. Bli försöjd av sin make, inte arbeta och föda fler barn det är goals. Slå det ni om ni kan. 😉🤷‍♀️😋

  Svara

   Var skriver hon att hon är ledsen över att ha få följare? Hon verkar nöjd och glad. Du verkar dock rätt grinig.

   Svara

    Har berättat till sin vännina vi känner varann. 😉

    Svara

     Jaha…? Försöker hon ens bli känd? Ett konto som hennes kommer aldrig bli det. Massor av barnbilder och hon har inget öga för fotografering. Bara för att man reser runt jämt så gör det en inte känd. Men skönt för henne att ha ett gött liv annars. 🙂

     Svara

   Låter tbh som ett astråkigt konto som det finns miljontals av redan. Så du får inget klick av mig trots det taffliga försöket till provokation.

   Svara

   Har du inte tipsat om henne innan?
   Antingen är du Ivana själv eller så är du kompis/bekant med henne och borde då säga upp vänskapen och avfölja henne eftersom hon uppenbarligen stör dig till bitar

   Svara

    Jag läste dagen efter det spontana öppna spåret, det du skrev om förstoppning på en utlandsresa. Jag använde uttrycket ”utgifter” istället för avträde. Jag kommer ej ihåg om du också ställde någon fråga till mig.

    Svara

  Uppge koden ”extra långCam” för extra långsam, analog och retor framkallning?? 😉

  Svara

  Aleks och Dejan Subosic ska tydligen testa ansikts- och kroppsigenkänning i Gallerian. Undrar just om det är samma projekt som Nordic Tech House håller på med?
  Märkligt att de satsar på AI i fysiska butiker när konsumenterna redan tycker att det är pinsamt när man inte kan gå in i en butik utan att någon kommer och frågar vad man vill. Nu ska alltså butiken ha en manick som direkt talar om vem kunden är som just kommit in i butiken och sedan kommer personalen att rusa fram till den stackars kunden och föreslå lämpliga varor. Hemska tanke 🙁
  ”Ansiktsigenkänning seglar upp som en het trend inom retail. Breakit har pratat med två bolag som vill hjälpa butikskedjor att kartläggga sina kunder genom ny teknik. Ett ligger Ivyrevel-grundarna bakom.”
  ”På sin hemsida skriver de att de bland annat kan genomföra analyser av ansikten och avläsa personer kön, ålder och känslor. Informationen kan sedan användas för att hjälpa exempelvis butiker att personalisera sina erbjudanden.”
  https://www.breakit.se/artikel/19551/har-ar-ivyrevel-grundarnas-nya-drag-ska-kartlagga-kunder-i-butiker

  Svara

   Fy!!!! Kommer inte gå i närheten av deras butik i så fall.. läsa av känslor?! Det måste va ett skämt? Vem efterfrågar sådan service när man är ute och bara kikar i butiker i stan? Fattar ingenting.

   Svara

   Jag hade fan blivit vansinnig.

   Svara

   Får man ens göra så? Med tanke på GDPR och annat integritetsskyddande

   Svara

   Känns som något som skulle kunna funka någonstans i staterna kanske, eller Sydeuropa. Svenskarna är väl världens asocialaste folk? Vi vill inte bli störda när vi kikar

   Svara

    Vem vill bli det? Är ju superenerverande.

    Svara

   Nä fyfan vad integritetskränkande. Det där hade jag aldrig gått med på och hade aldrig satt min fot i sådan butik heller. Allt för att de ska sälja så mycket som möjligt. Nä dra mig baklänges och låt mig vara.

   Svara

  Får mig att minnas den gången jag började på mitt jobb och de visade mig faxen…WOW!! Vad COOLT! Kommer pappret direkt till mottagaren?? Som att skicka post i raketfart!! Detta är ju framtiden!!!

  Svara

   😂

   Svara

  hahaha jag är fotokonstnär och kör endel analogt, ibland fotograferar jag med engångskameror. var helt exited när jag läste först ”en kod” trodde jag skulle kunna köpa ett paket billigare, kände mig en aning dum efteråt 😀 😀

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.