Öppet spår

Jag är helt utslagen efter att ha behövt en rotfyllning i fem steg av en tand – gjorde steg tre idag –  samtidigt som min livmoderutgrävning pågår

Så var så goda. Här får ni Öppet Spår hela två timmar tidigare idag. Enjoy!

585 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Livmoderutgrävning? Men oj? Hur är det med dig? ❤️

  Svara

   Det är en spiral som ska tas ut

   Svara

    Jag drog ut min själv, kändes ingenting men rekommenderas nog inte haha. Att sätta in den var dock den värsta smärtan jag varit med om, fast var över på 5 sekunder.

    Svara

     Cams spiral verkar ha vandrat in och orsakar smärta… Men ja, man ska aldrig ta ut den själv för det kan göra skador. Men din kanske hade glidit ut lite av sig själv?

     Svara

  SPANAT PÅ INSTAGRAM

  Dasha lägger ut på hennes story ett videoklipp där alla skålar med hotshots förutom Petra Tungården som skålar i vatten – får vi snart se ytterligare ett gravidavslöjande från en strand på maldiverna?

  Svara

   När ska folk lära sig att sluta spekulera i graviditeter?

   Svara

    Aldrig verkar det som…

    Svara

    Precis! Värst är ju om man redan har ett barn som passerat 1 år. Fått frågan om graviditet nr2 sjuhundra gånger om jag:
    *mått illa
    *varit blek
    *sett trött ut
    *sett pigg ut
    *inte druckit kaffe

    Man ba; nä jag är bara fet.

    Svara

   Nästan så man borde bli helnykterist för att slippa såna kommentarer. MIND YOUR OWN EGGS för fan

   Svara

    Jag är helnykterist. Och får den frågan ändå, av folk som vet att jag aldrig dricker. Gång på gång. Blir aldrig gammalt liksom 🤦‍♀️💆‍♀️🙇‍♀️

    Svara

   Lägg av. Håll dina spekulationer för dig själv.

   Svara

   Verkar vara djungeltema https://nouw.com/victorialindberg

   Svara

   Va f*n… Hon kanske bara inte VILL ha en shot???
   Undra på att alkoholkulturen ser ut som den gör när man tydligen ”måste” vara gravid när att man avstår från alkohol… Som om det är den ett enda ”legitima” anledningen till att få avstå…

   Svara

   Vems story?

   Svara

    Haha den var kul. Och ny…🙄

    Svara

   Camilla! Gnäll inte över rotfyllning, jag har inte ens råd att gå till tandläkaren! Jag har en förtidspension på 11800 kr i månaden och när hyra och el är betalt så ska 3000kr räcka till mat kläder etc etc. Jag är 51år och hur tror du mitt liv är? Jag skulle gärna gå till tandläkaren. Ha en trevlig helg/R.

   Svara

    ♥️

    Svara

    Massa kramar till dig 💕

    Svara

    Har man extremt låg inkomst har jag för mig att man kan få extra bidrag till tandvården kom jag på, beror kanske vad man är sjukskriven har sjukersättning för men värt att kolla?

    Svara

     Ja man får minst 300 per år

     Svara

    Ja nej alla som kanske har det lite bättre än någon annan ska banne mig vara tysta

    Svara

     Eller hur. ”Gnäll inte”… så egocentriskt skrivet.

     Svara

    Varför är du förtidspensionär?

    Svara

    Du kan söka ekonomisk bistånd i din kommun för det.

    Och jo man får gnälla fastän man har det bra, allting måste inte jämföras! I så fall kan DU hålla käft. Min mamma slet ut sig i Sverige i 30 år på fabriksjobb men eftersom hon inte varit tillräckligt länge i Sverige får hon enbart minimumpension och den är långt mindre än det du har. Hon är sjuk av sitt arbete (nack- och ryggskada) och har knappt råd med mat. Så håll käften själv.

    Svara

     Tur att hon har ett så trevligt barn som kan hjälpa henne då 🙂
     Kram!

     Svara

      Självklart gör jag det. Betalde den skattesmäll hon fick i år på 10 000 kr. Väldigt glad att hon gjort allt för mig och nu får hon det tillbaka. Kramis!!

      Svara

       Lol, den kommentaren flög över huvudet på dig…

       Svara

        Varsågod, bjuder på den.🤷‍♀️

        Svara

    Så Camcam ska inte gnälla pga att du har det värre/är förtidspensionär?

    Märkligaste jag har hört…🤯

    Svara

    Det är väl knappast Camillas ansvar att vissa inte har råd att gå till tandläkaren?
    Ska man tänka på alla som eventuellt kan ta illa upp av minsta lilla sak finns det ju snart inget kvar att skriva om.
    Du kanske borde ägna mer tid åt att leta upp en billigare bostad om du lägger 75% av din inkomst på boendet.

    Svara

  Jag behöver lite tips. Jag har en vän som jag misstänker är i ett destruktivt förhållande; hennes festman har tidigare blivit dömd för våld mot tjänsteman och blivit anklagad för våldtäkt mot en kollega. Hon och jag är inte jättenära, men hon har i princip brutit med alla hennes nära vänner sedan de blev tillsammans för två år sedan. Nu ska de gifta sig i maj, tycker ni att jag ska säga/göra något?

  Svara

   Vet hon inte om hans kriminella förflutande?

   Svara

    Jo, han finns på wikipedia så alla hans kontroverser är kända.

    Svara

     Vad ska du berätta för henne?
     Du kan väl prata med henne om det känns bättre för dig!? Annars har hon väl gjort sitt val?!

     Svara

   Det bästa är nog att så frö till att lämna genom att fråga hur det känns i olika situationer istället för att anklaga. Ex inte säga Han får dig att isolera dig från dina vänner. Han verkar ha dåligt humör osv för då går hon bara i försvar. Om hon hintar om att hon inte få klä sig som hon vill, gå ut och träffa kompisar hur hon vill fråga hur det får henne att känna.

   Svara

   visa att du bryr dig och finns där oavsett.

   Svara

   Festman låter festligt! 🥳

   Svara

   Även om du är en anhörig eller bekant kan du ringa nationella kvinnofridslinjen

   https://kvinnofridslinjen.se/sv/

   Kvinnofridslinjen 020-50 50 50 ger stöd till dig som utsatts för våld och hot.

   Svara

   Helt ärligt så tror jag inte att din vän bryr sig särskilt vad du har att säga, tyvärr. Hon har gjort sitt eget val tänker jag.

   Svara

   Vi behöver fler som du! Som tänker efter och uppmärksammar tecken på att saker inte är som de ska vara.

   Börja prata med personen men var lite försiktig. Men kom ihåg att det är bättre att säga vad du tycker och att du finns där om personen behöver hjälp med något.

   För om allt i relationen är bra så kommer det komma fram.

   Jag tänker i banor att i en sån här situation är det bättre att fråga för mycket och vissa för mycket stöd än att lämna en person som lever i en farlig situation helt ensam!

   Svara

   Jag känner så här. Fråga henne hur hon har det i sitt förhållande. Är hon lycklig, får hon ut det hon vill ha. Hur har de det tillsammans. Många många som varit i destruktiva relationer önskar att någon hade vågat fråga. Så gör det om du känner att allt inte står rätt till. Att bryta med sina kompisar låter som ett massivt varningstecken i mina öron. Typiskt för en svartsjuk kille som vill ha henne för sig själv och säkert ha svårt att släppa henne.

   Svara

   Det är fint av dig, men tro mig, om du skall rädda henne denna gång, kommer du förbli hennes mamma… Hon kommer att hitta exakt likadan kille igen och då skall du också behöva gå in och rädda. Hon ser inte det du ser och det hon ser är ok för henne.

   Svara

   Jag kan önska att någon av mina vänner sagt till tidigare att jag borde lämna mitt tidigare förhållande som var väldigt destruktivt. Jag var så fokuserad på att lösa alla våra problem och allt skulle bli bra. Sen när jag började visa lite mer tveksamhet mot honom högg de direkt och jag lämnade honom. Det sög men FAN vad skönt det är nu två år senare. Så mitt råd är att i alla fall visa att du förstått att inte allt är 100, för när hon väl vill säga något sen så kanske hon vågar/vill med dig 🙂

   Svara

    Funkade det för dig att dina vänner sa åt dig? Jag har gjort detsamma om min kompis och hennes kille, beskrev att jag var bekymrad över hans beteende (lättretlig och sur) och att han distanserade henne från sina kompisar. Hon liksom tassade på tå runt honom. Det slutade med att vi inte är kompisar alls idag, de två är dock fortfarande tillsammans.

    Svara

   Fästman*****

   Svara

    Det var det viktigaste att påpeka tycker du?

    Svara

  Oj! Krya på dig! Det där låter vidrigt jobbigt.

  Själv sade jag upp kontakten med min pappa förra veckan. Grät i typ 5 dagar i rad och har blockat hans nr. Undrar om jag ska skriva ut brevet jag skrivit till honom och posta? Där jag mer el mindre fläker ut allt på en gång. Skrev först för min egen skull (brukar göra det), men tvekar om jag verkligen ska skicka den till honom. Han förtjänar det alla gånger, men det kanske blir oönskad reaktion från hans sida som jag inte vet om jag pallar. Han är hemsk så, kan liksom vända allt tillbaka mot en på ett sätt som chockar. (Bakgrund han är alkis).

  Svara

   Tycker du ska skicka ett brev. Men för din egen skull kanske du ska skriva om det så att det. Du kanske inte mår bättre av att ”vräka” ur dig allt du känner.

   Svara

   Jag tycker du ska skicka brevet. Så har du fått säga det du vill. Kram.

   Svara

   Jag tycker faktiskt inte att du ska skicka brevet om du har brutit kontakten med honom. Nu har du fått ditt avslut och sagt tack och hej, då ska du inte fortsätta hålla kontakten och fundera på hur han reagerade när han läste, om han blev arg eller ledsen, han kanske inte ens läste utan bara slängde i soptunnan.

   Jag tror faktiskt inte att du kommer få ut något av det.

   Svara

    Jag tycker det är intressant det du säger, men jag är liksom inte ”färdig”, vi lade på unna jag fick sagt vad jag ville säga. Och han dessutom ljuger hela tiden, ville liksom få ”prata till punkt” i brevformat om du förstår hur jag menar.

    Svara

     Skicka det om du känner för det. Jag förstår dun känsla: ibland måste man få ut allt. Tala till punkt. Speciellt när de gäller en person som skulle varit ens trygghet men som har svikit en så totalt. Samtidigt så ska du inte ha några förväntningar: han kanske reagerar dumt, inte läser, inte bryr sig eller whatever. Men då har du iaf gjort din del och kan börja bearbeta och gå vidare.

     Svara

     Om du inte är klar och känner ett behov av att skicka det så kanske du ska göra det. Men jag vet inte, jag tror att det kommer få dig att fundera mycket på honom istället för att gå vidare. Ditt mål ska ju vara att sluta tänka på honom och all skit han har gjort.

     Men om du verkligen vill att han ska läsa och tror att du kommer må bättre av det så ska du såklart skicka.

     Svara

   Jag har varit i liknande situation. Mitt råd är att avvakta lite till med brevet. Ett beslut som kanske behöver lite mer tid. Kan tänka mig att du har haft det jobbigt länge. Jag hade det i många år, men när jag tröttnade var jag så säker, det fick vara nog. Bra att du satt ner foten nu. Resten tror jag som sagt kommer som en känsla när det är moget.

   Svara

    Ja jag tror du har en poäng. Kanske ska låta tanken marinera lite längre innan jag gör något förhastat.

    Svara

   Jag bröt med min pappa och hade ingen kontakt alls med honom på 8 år.

   Han skickade brev till mig och det är något av det värsta jag har läst och varit med om i hela mitt liv, brevet va 100 gånger värre än alla upplevelser. Så mitt råd är att inte skicka brevet.

   Svara

    ❤️
    Jag bröt med min pappa för 4 år sedan och jag är livrädd för att han ska försöka ta kontakt med mig. Fick ett paket skickat från ett företag, där adressen till mig var handskriven. Handstilen var precis som pappas. Grät och var sååå rädd för att öppna paketet.

    Svara

     Att han ska kontakta mig via brev är uteslutet, det är snarare att han får tag i mig irl eller via telefon. Men jag förstår din känsla, att vara rädd är något jag har kommit över tror jag. Min ilska är så total att jag nästan längtar efter att ses irl. Problemet är att han alltid pratar ihjäl mig. Jag får liksom aldrig en ur mig verbalt det jag behöver få sagt. Det är där frustrationen ligger.

     Svara

    Om jag ska vara ärlig så förstår jag inte riktigt? Ska jag inte skicka brevet för att han kanske svarar med et brev? Isf så tar jag risken då han inte vet var jag bor och bor utomlands. Så det där med adressökning är inget han skulle få för sig.
    Tråkigt dock att din pappa var så elak tillbaka, börjar tro att många män saknar ngt fundamentalt i hjärnan.

    Svara

   Om du skickar brevet, ta en kopia på det innan, och om du får svar så hantera det hos en grym terapeut. Inte sitta själv på kammaren och försöka få rätsida på allt traumatiskt (är bara att upprepa barndomen). Hade själv en massa skuldkänslor även om jag visste att det var 100% rätt beslut för mig. Brev är ett toppenunderlag, gör terapeutens arbete enkelt. Allt kommer lösa sig <3.

   Svara

    Tack! Toppen idé, ska ta med mig det rådet.

    Svara

   Har inte haft kontakt med min pappa på 3 år. Hade också ett skrivet brev, men det postade jag aldrig och jag är glad att jag inte gjort det. Även om saker och ting inte löst sig, så är jag glad att jag inte gjort det

   Svara

    Tack för att du delade med dig. Som sagt, ska låta det marinera lite till innan jag tar beslutet.

    Svara

    Jag tycker du ska skicka det om du känner att du inte fått allt sagt. Det kanske inte gör någon skillnad, men ibland kan det vara skönt att få ur sig det man känner istället för att hålla det inne i flera år och sen kanske undra ”varför gjorde jag inte det” en dag. Alltså det är ändå din pappa, så det är liksom inte pinsamt på något sätt, som det kanske skulle vara i en annan relation. Sen tror jag att du innerst inne känner vad du borde göra. det verkar tynga dig, så om du föreställer dig stt du skickar brevet, känner du lättnad eller ytterligare ångest, typ ”kommer han svara?”. Känner du lättnad sv tanken – skicka det, annars, låt bli. Lycka till hur du än gör!

    Svara

     Jag blev 10 kg lättare av att bestämma mig för att klippa banden. Det gjorde ont, men jag känner mig ”fri”…. och i min maggrop vill jag skicka brevet. Men jag tänker att om det är en bra idé nu, så är det en bra idé om ett par dagar. Jag är så jävla arg bara… så kanske bra att vänta lite.

     Svara

      Jag var så vansinnigt arg på min pappa när jag bröt. En alldeles mixad ilska med inslag av stor sorg och uppgivenhet. Min pappa dog några år senare och det rev upp ett känslomässigt kaos. Fanns de som ville skuldbelägga mig som den onde. Men jag har aldrig ångrat mig, av två jävliga ting så valde jag rätt. Ingen ska känna ånger efter att ha räddat sig från en destruktiv relation. Skriv gärna nästa helg om du vill ventilera. Dina känslor kommer antagligen att spreta åt många håll under en längre tid.

      Väldigt viktigt att aldrig ifrågasätta och skuldbelägga en person som äntligen har tagit steget. Såna här beslut tar man inte över en natt eller efter första kränkningen. En förälder ska respektera sitt barn.

      Svara

       Tack för att du delar med dig, hemskt det där med skuldbeläggandet. Folk kan ge fan i vilka beslut man tar. Hoppas du har kunnat gå vidare efter detta.

       Svara

      Har man en förälder som kroniskt failat sitt ansvar dagligen år ut och år in så är det såklart superskönt att gå in och sätta sina egna regler som vuxen. Såg att en kommentar här ovan sa typ ”nej skicka inte, ett avslut är ett avslut, du får inte ut någonting av att hålla på och vela fram och tillbaka” – men så enkel är ju inte en förälder-barn-relation. Hade det varit en dålig kompis, absolut, bra tips.

      Fattar absolut känslan av att vilja få tala till punkt, och ja, ibland görs det bäst i skrift om motparten lätt skapar kylig stämning IRL eller är aggressiv. Svårt att ens få fram vad man vill ha sagt när man sitter framför en person som gjort skadliga saker. Däremot så kan ju brevet också slå åt andra hållet och bli ett ”bra innehåll” för honom om han vill försöka spela på dina känslor för att dra tillbaka dig in. Bra att vara medveten om. Viktigast är ändå att du hittar en ”lösning” där du förhåller dig till honom på ett sätt som utgår från dig. Där kan ett bryt vara bra tror jag, just att man går emot deras vilja är väldigt läkande. Finns inget mer ultimat än brytet för det. Sådana här personer brukar kunna vara kontrollerande, kräva att deras egon masseras, dränera andra på energi genom att inte ge någon bekräftelse alls utan kräva att allt cirkulerar kring dem, deras liv, deras känslor, deras nycker osv. Den ena får inga behov tillgodosedda på bekostnad av att den andre ska ha allt.

      Svara

       Precis! Den med dåligt beteende ska ha största offerkoftan.

       Svara

        A Narcissist’s Prayer:

        That didn’t happen
        And if it did, it wasn’t that bad
        And if it was, that’s not a big deal
        And if it is, that’s not my fault
        And if it was, I didn’t mean it
        And if I did
        You deserved it

        Sammanfattar tillståndet i världen för somliga!

        Svara

         Tog en screenshot, det ÄR han i ett nötskal. ❤️

         Svara

       Alltså du sade det så bra! Som att du beskrev honom, det är verkligen förödande att handskades med en alkis, och det är som du skriver, totalt dränerande. Och jag har inga syskon ”att dela” med. Så allt hänger på mig. Vilket i sig är bra, kommer med största sannolikhet skicka brevet. Och jag bra tips det där med att han kanske vänder allt mot mig. Ska väga alla alternativ noga.

       Svara

        Är en process att acceptera och sörja att relationen har sett ut som den har gjort också. Du kommer inte att få något vettigt avslut eller vad man ska säga från en sådan person (brev eller ej, respons eller ej) och det är en livssorg som alla har olika sätt att hantera. Man kan må relativt bra i anslutning till uppbrottet och bryta ihop i senare livsskeden också. Då får man ta det då.

        Prio är den egna ”syrgasmasken”, eftersom din förälder inte klarar av sitt uppdrag fullt ut. Är det att skicka ett brev – skicka brevet. Är det tystnad – var tyst. Är det jobb – jobba. Är det andra relationer – kör på. Är det lågkontakt – gör det. Whatever works. De är på samma nivå rent känslomässigt som en 3-åring (utan allt det gulliga), du kan ställa ungefär samma krav och förvänta dig samma ”nivå”. Allt annat än lekpark och popcorn kommer bemötas med aggressivitet eller offerkofta.

        Vissa mår bättre av låta saker vara, andra mår bra av att få konfrontera. Tror det är 50/50 beroende på vem du frågar. Att skriva ett brev med allt och sen bränna det som någon skrev är också ett grymt bra tips! Gör båda? Ta alternativen som känns bäst för dig själv i den här åldern, finns ingen perfekt väg framåt i det här. Lycka till <3.

        Svara

   Jag har mer eller mindre brutit med min pappa. Nyligen fick han för sig att han skulle söka kontakt men jag sa nej. Tänkte förklara varför men varje förklaring till varför jag inte vill höras/ses leder till en bortförklaring från hans sida. Bortförklaringarna är nästan de värsta. En slags nedgradering av mina tankar/känslor. Stå på dig. Har man fattat rätt beslut har man. En förälder är inte allt i livet. Kram.

   Svara

    Tack! Ja, jag har levt större delen av livet utan honom. Bra påminnelse, en förälder är inte allt. Kram!

    Svara

   Känner igen mig i allt du skriver förutom alkoholismen. Jag har också funderat på att lätta på hjärtat och ”konfrontera” min mamma men min syster hann före.
   Oj vilket liv det blev från vår mammas sida. Hon förnekade allt såklart. Jag tror hon på riktigt trängt bort allt hon sagt och gjort mot oss. Hon ringde mig och storgrät och kallade min syster för lögnerska, psykopat, schizofren..
   Med facit i handen är jag glad att det inte var jag. För jag hade inte orkat. Min syster mådde fruktansvärt efteråt.
   Jag har försökt hitta inre ro och bara accepterat det som varit och lämnat det, lämnat min mamma. Funderar på att kanske prata ut med en psykolog istället..
   Lycka till, du är inte ensam <3

   Svara

    Lycka till! Ja, psykolog låter sunt, men skriv iaf är mitt tips. Känns så skönt att samla alla känslor på en plats. Gjort så hela livet, skrivit av mig. Hoppas det hjälper. Kram

    Svara

   Bröt med bägge mina föräldrar för snart ett år sen. Fick bara så fullständigt totalt nog och less på att inte bli respekterad eller hörd för fem öre, nånsin. Efter ungefär 1 månad började jag fundera på att skriva ett brev, för att precis som du för engångsskull få säga allt jag behövde utan att bli avbruten men det blev aldrig så. Jag skrev inget brev utan när jag tänkt på det ett tag så insåg jag att det inte kommer komma nåt gott utav det. Att få ordning på tankarna och landa i allt som hänt innan du tar beslut om att skicka eller inte är nog det smartaste du kan göra. Styrkekram till dig.

   Svara

    Kram! Synd att det blev så bes bägge föräldrarna.

    Svara

   Usch, lider med dig. Jag bröt med min pappa i januari och det var väldigt jobbigt. Vi hade några års avbrott när jag var 14-17 också. Han har varit så jäkla elak mot mig och min bror (och mamma herreguuuud) och än idag när jag är 28 år håller han fortfarande på. Men emellanåt riktigt härlig. Skriv brevet men rumsrent är mitt råd, så du kan stå rakryggad. Skönare för dig! Men viktigt också kanske att få ur sig lite allt möjligt. Lycka till och ta hand om dig 🙂

   Svara

    Ja jag har putsat till brevet några gånger. Mest ifall någon annan skulle se den. Kram på dig.

    Svara

   Fan, jag har själv brutit med min pappa FLERA gånger, och det är alltid lika tragiskt. Så ledsen att du måste gå igenom det! Gick i terapi ett tag för att reda ut alltihop, och min terapeut gav mig tipset att skriva ett brev med ALLT. Alla sätt han har svikit dig på, alla sätt du har känt dig otillräcklig på grund av honom, allt som gjorde så att du tillslut måste bryta.

   Och sen bränner man brevet. Skickar det aldrig, bara bränner det. Jag tyckte det var så befriande. Stod på en sandstrand med en av mina bästa vänner en sommarnatt och tittade på när brevet brann. Brände upp all skit som han satt mig i, allt som gjort mig så förbannat ledsen under så många år. Kändes som ett mycket bättre avslut än att skicka brevet till honom. Skit i honom liksom, låt inte hans reaktion påverka dig. Gör det på dina egna villkor istället. Kram och hoppas det känns lite bättre sen!

   Svara

    Blir verkligen ledsen för din skull. Och skönt att du fick ett riktigt avslut, på ditt alldeles egna vis. ❤️

    Svara

   Gör det! Min pappa och hans nya fru gjorde precis abort för att jag fått honom att fatta att han är en fruktansvärd förälder, jag räddade ett barn från all skit han utsatt mig, mina systrar och min bror för.

   Svara

  Krya på dig Camilla! Det kommer att bli bra ska du se, men ta den vila du så väl förtjänat.

  Svara

   Ja krya på dig Camilla! 💜💜💜

   Svara

  Tips på bra solskyddskräm för ansiktet? Har acnebenägen hy och begränsad ekonomi då jag är student, så desto billigare desta bättre.

  Svara

   La Roche Posays är en av mina favoriter. Sedan finns det ju Neutrogena och Aveeno som jag också tycker är rätt bra! Jag har oljig hy så jag ser alltid till att de är ”non-comedogenic” så de inte täppar till porer.

   Svara

   EVYs mousse! Är lätt på huden och enkel att applicera, plus att den fungerar bra under smink.

   Svara

    Bästa! Kommer aldrig använda nåt annat igen än EVYs mousse för ansiktet.

    Svara

  Avicii’s senaste låt <3 Fina Tim, hoppas han har det bra var han än är <3

  Svara

   Tyckte faktiskt inte den var så bra. Som recensenten i Aftonbladet skrev så känns det som att låten inte är klar, den försvinner i mängden.
   Men texten, ja den får ju en viss betydelse nu när man förstått hur han mådde.

   Svara

    Han hann ju aldrig färdigställa den sååå 🤷‍♀️ Och jag tycker det vore lite respektlöst att peta för mycket i den nu när han inte kan göra det själv.

    Svara

     I know, men tycker den försvinner i mängden pga det.

     Svara

  Halloj gänget!! Tänkte kolla om det finns någon här som jobbar med inredning på ett eller annat vis?
  Jag har en stor passion för heminredning och har nu kommit fram till att det är något jag verkligen vill satsa på och jobba med!
  MEN vet inte alls inom vad?!

  Det känns som en otroligt tuff branch, och är därför tveksam om jag vågar lämna mitt nuvarande jobb för att studera vidare till något inom just inredning….? Åhhh
  Vore supertacksam om någon har tips eller åsikter <3 kramar på er!

  Svara

   Hallå JAG är humlan! Hitta eget nick.

   Svara

    Men snälla!?! Hur barnsligt 🤦🏼‍♀️

    Svara

    Nej, JAG är humlan.

    Svara

  Trevlig helg. Nu kommer värmen. Hur gör man för att följa någon på instastory. Jag följer inte någon på in Stagram.

  Svara

   Snälla människa kan du använda frågetecken?

   Svara

    Glömde det

    Svara

    Men Herregud. Gjorde det så ont i dina ögon att du var tvungen skriva en sur kommentar om det?

    Svara

     Ja 🙂

     Svara

   Vad menar du med att följa någon på instastory?

   Svara

   Har du ett instagramkonto?

   Svara

    Nej inget konto. Dom lägger väll upp filmer på instastory och vill gärna se dom.

    Svara

     Du får nog börja med att skapa ett konto 😊

     Svara

     Instastory är liksom små klipp som läggs ut på Instagram. Börja med att skapa ett instagramkonto så kan vi guida dig därifrån 🙂

     Svara

     Svara

   Hej! Tror du måste följa konton för att deras storys skall synas för dig. Annars får du gå in på dom konton vars story du vill se, och klicka på den, manuellt sas. Och det kan du bara göra om dom har öppna konton. Lycka till! 🌸

   Svara

    Just det så är det. Man måste nog följa ex en bloggare på insta och sen gå vidare. Men ok då vet jag. Tack för svaren.

    Svara

  Krya på dig och försök ha lite fredagsmys.

  Svara

  Någon mer som köpte biljetter till winnerbäck idag?? 😀😎😍🤩

  Svara

   Nej

   Svara

   Givetviiiis!

   Svara

   Jaaaaa!

   Svara

  Ska det vara så här deppigt i 50 år till? Klockan ringer alldeles för tidigt, sen sitter man i bilkö för att spendera 8+ timmar på ett jobb man inte tycker om, med kollegor som inte tycker om en. Bilkö hemåt. Väl hemma, för trött för att göra något vettigt. Helgen kommer och man sover bort den för att orka med sitt jobb. Lönen kommer och det går inte ihop. Man har sålt sin tid, sitt liv, för att knappt ha råd med räkningarna. Så rullar det på och sen är man död. Kul.

  Svara

   Beror nog på dina livsval, jag pluggar fortfarande på masternivå men har precis börjat jobb mot doktorandplats inom en forskargrupp inom ett superhett forskningsområde som jag upplever som superspännande där det förmodligen kommer finnas arbete på toppnivå i industirn och min kille har jobbat i två år och gillar sitt jobb jättemycket då det är spännande och stimulerande samt blivit headhuntad till sin nuvarande position och är i procesen att byta anställning igen genom headhunting.

   Om du inte trivs med det liv, byt! Nej livet är inte som du beskriver det, det är livet som ges utan aktiva val och kämpande.

   Svara

    Vilken jättelång mening. Hoppas du skriver kortare i din master.

    Svara

     Håller på inom ett naturvetenskapligt område så skriver relativt lite, och ingenting på svenska längre.

     Svara

     😂😂😂😂

     Svara

     Ida

     Skärp dig! Bara för att personen skriver en jättelång mening och pluggar på master nivås e det väl faan inget att påpeka. Nån jävla gång kan en väl få slappna av med eller? Du tänker säkert på allt du gör & skriver all vaken tid.

     Tyst på dig!

     Svara

      Om du vet något om att plugga masters eller bachelors så är det att man blir dömd på exakt sånt som meningsuppbyggnader och för långa meningar ger icke godkänt arbete.

      Svara

       En forskningsrapport tenderar ju iofs att gå igenom några fler rundor redigering än en bloggkommentar.

       Svara

     Har läst många publicerade artiklar, inom lingvistik till och med, som innehåller längre meningar än så. Det beror helt på kulturen i det språk man skriver på. Engelska artiklar tenderar att ha långa meningar, franska artiklar likaså, medan i svenska artiklar tenderar man att kapa meningarna mer. Läs på innan du kritiserar, tack.

     Svara

    Skönt för er, kul när det går bra för andra 🙂

    Svara

    Hur vet du att personen inte har kämpat? Om du inte vet var en person började så ska du inte döma personen efter var den är i livet.

    Svara

    Finns fan ingen värt än forskare som bara riktar in sig på de som är ”hett och trendigt” bara för att få feta bidrag av staten och bli poppis på pubmed. Kräks verkligen på sånna människor och hur de jagar makt och status inom ett yrke som är tänkt att hjälpa sjuka människor. Forskare åstadkommer för övrigt inte mycket alls för att forskare får inte åstadkomma något för då kommer medicinbolag inte sälja massor med mediciner för miljarder.
    Allt går ut på att lura allmänheten att forskare kanske hoppas bota något, samtidigt produceras bara nya läkemedel och läkarna får bonusar för att skriva ut medicinerna och forskarna får sina bidrag för att fortsätta luras. Grattis du har sålt din själ till djävulen 🙂

    Svara

     Finns inget värre* skulle de stå.
     PS alla som är insatta vet man att t ex kunnat bota många olika sjukdomar som cancer men att de läkemedel har förbjudits och dolts från allmänheten och de forskarna har mördats.
     Det är även kartlagt att de finns främst antal psykopater/sociopater bland yrkesgruppen forskare. Så igen grattis skryt lite mer 🙂

     Svara

      Chillagunilla… reagerar du jämt så när folk berättar om sina yrken?

      Svara

      Du är ju sjuk.

      Svara

       Marika: Ja om hon är sjuk kanske hon har bättre insyn i denna värld? Eller?

       Svara

      Amen! Forskare är så sjukt creepy och hela den branschen är total bluff och båg.
      Medicinbolagen mutar staten och läkarna för att fortsätta skriva ut bluffmediciner, t ex statiner som visat sig totalt livsfarliga och totalt utan den effekt man utlovat.
      I USA har de kartlagt vilka läkemedels och vilka läkemedelsgrupper som läkarna får allra högst ersättning för, tänk typ poängsystem, kommission eller ibland gratis gåvor/resor. Sök på google så får ni upp massor med riktiga källor. Även anti depressiva skrivs flitigt ut för att läkarna ska få pengar. Detta sker även i Europa och Sverige.
      Läkemedelsbolagen smörar för politiker och ser till att ha de på deras payroll och sen mutar staten forskarna att inte komma fram till något alls.
      Cancer kan 100% botas men tillåts inte att botas för att cancer är den bäst säljande produkten i världen. Dessa bolag tjänar miljarder på cancermediciner och cancerläkarna (onokologerna) tjänar miljoner i egen ficka genom att ha nya ”kunder” hela tiden. Denna elit skulle aldrig någonsin tillåta sig att cancer botas.

      Tycker på allvarligt synd om de naiva människor som typ skänker till cancerforskning eller hjärtforskning. De kommer aldrig tillåtas bara slöseri med ens pengar…

      Se bara på Monsanto som gick ihop med bayer, de tjänar pengar på maten som de förgiftar människor genom och sen cashar Bayer som de nu köpt upp in på cancermediciner…

      EWG.org har hittat monsantos farligaste cancerframkallande bekämpningsmedel i nästan alla deras produkter. Stay woke people

      Svara

     Personen sa inte att hen var medicinare, så du kan ju kanske ta och lugna dig lite.

     Svara

   Känner också så.

   Svara

   Byt jobb.

   Svara

    Du får det att låta så enkelt. Är ju tyvärr inte så lätt alltid, att bara byta jobb sådär som man vill..

    Svara

     Man kommer ingen stans om man inte gör en endring i alle fall! Går att forsøka åtminstone.

     Svara

   Vad kan du ändra för att att få det motsatsen till deppigt då? Vilka åtgärder är du beredd att göra?

   Svara

   Nej, så ska det såklart inte vara (egentligen)! Men tyvärr är det nog så för många. Har du funderat på att kolla efter nytt jobb? Vad skulle du vilja ha mer av i ditt liv som du mår bra av och som ger dig energi? Kan du kanske trotsa tröttheten och försöka få in lite roliga saker i veckorna eller under helgen att se fram emot? Det kan ge väldigt mycket energi. Kanske att du kan börja med en hobby, då träffar du ju ockås nya människor med liknande intresse. Låter ju väldigt enkelt när man skriver såhär och förstår att det känns motigt när man inte har någon energi efter jobbet och inte heller trivs på jobbet. Men som du säger ska du ha det såhär 50 år till och om du redan nu känner såhär så behövs ju en förändring, på ett eller annat sätt. Kanske kan du testa att ta en sak i taget, alltså att bestämma dig för en sak du vill förändra och så testar du det och fortsätter sen med nästa sak. Om du vill ha hjälp kan en coach, med utbildning, vara en bra hjälpande hand. Lycka till och hoppas du får till en förändring och landar i ett liv där du har massor av energi och älskar ditt jobb och med pengar som räcker mer än till! 🙂 Kram

   Svara

    18:47 vad fint du försökte hjälpa denna person. och du gjorde det bra. ❤

    Svara

     Tack 🙂 <3

     Svara

   https://youtu.be/k_AYOwFY3dQ

   Meningen med livet?

   Svara

    Ett liv med mening

    Svara

     Man vaknar varje morgon
     Med en hemskhet i sitt bröst
     Kan inte äta
     Dricker kaffe
     Åker buss till jobbet
     Där är långa, trista timmar
     Meningslösa klyschor
     Men man vänjer sig
     Och jobbet som man gör
     Det har man ingenting för
     Det är nån annan som drar nytta av det
     Ingen aning vem
     Man bara flyttar sina papper
     Drar i sina spakar
     Men man vänjer sig
     Man vänjer sig
     Man tar magnecyl
     Man vänjer sig
     Man måste vänja sig
     Man vänjer sig
     När man kommer hem på kvällen
     Har man glömt att stänga fönstret
     Det är sot och smuts på fönsterkarmen
     Avgaser i rummet
     Men man vänjer sig
     Man tar magnecyl mot huvudvärken
     Dåsar framför tv: n
     Grannen går på toaletten och det brusar i rören
     Och grannen grälar med sin fru
     Trafiken är oändlig
     Men man vänjer sig
     Man vänjer sig
     Man måste vänja sig
     Man vänjer…

     – Kjell Höglund

     Svara

      Fast man behöver inte vänja sig, fan vilket tråkigt liv liksom 💁‍♀️

      Svara

      😂 Tänkte exakt på denna när jag läste TS kommentar!

      Svara

      Hahaha älskar Kjell Höglund!

      Svara

      Fortsättningen är ännu bättre:

      Så blir det fredag alla fall
      Man super lite håglöst
      Och på lördan går man ut i parken
      Unnar sig en pizza
      Och på kvällen kommer gråten
      Det är skönt att våga bli förtvivlad
      Känna sig verklig
      Man köper lite porr
      I en tidningsautomat
      Och går hem och onanerar
      Det är outsägligt torftigt
      Men man vänjer sig
      Man får lov att vänja sig

      Svara

   Gör någon typ av ändring i ditt liv. Följ en dröm, plugga något annat, byt jobb, flytta till annat stad/land, vadsomhelst. Var kreativ för att lösa det pengamässigt. Livet är så himla kort och det du beskriver är inte tilräckligt, det finns mer. Du är värd mer!

   Svara

    Ja HÄR har väl alla möjligheter att ta tag i saker som man är missnöjd med (förutsatt att man inte är svårt sjuk på något sätt)

    Svara

     Fast oj vad dömande.. personen är väl egentligen rädd för att inte ha något att äta typ. Säger ju att lönen knappt räcker till, har ingen att luta sig mot ekonomiskt. Det är liksom inte bara så lätt att ge upp tryggheten för en provanställning, eller inget alls. Vad ska hen leva på om denne studerar? Alltså tyvärr förstår jag att det finns en del praktiska hinder.

     Kan du få ner dina kostnader på något sätt så du åtminstone känner att du räcker till ekonomiskt? Annars, kanske kolla efter ett annat jobb? Typ åtminstone kolla annonser, se om det är något som väcker någon positiv känsla inom dig. Det kanske har gått många år på samma ställe, vilket jobb det än är brukar det bli monotont i slutändan. Kan din sambo ta något extra jobb så han avlastar dig ekonomiskt? Hoppas det löser sig för dig! Och Ignorera alla otrevliga svar…

     Svara

      Finns gott om exempel på människor som haft mindre men ändå lyckats. Handlar snarare om att komma till en punkt när man inte tycker att man har något att förlora

      Svara

   Svara

   Tack hörrni.
   Tyvärr har jag pluggat i 6 år, så det finns inget mer CSN att ta. Just nu och fem år framåt är det jag som drar in pengarna, då min make pluggar (utan CSN, pga anledning). Självklart vill jag byta jobb, men till VAD? Hur vet man vad man vill? Om man inte har någon passion i livet liksom? Pluggade som sagt i sex år, men yrket är inte längre detsamma som det var när jag började plugga, när jag var 19/20. Det är längesedan nu.
   Jag vill inte vara en deppig, hopplös person, men jag tar mig liksom inte upp. Gyttjan stiger och snart sticker bara näsan opp.

   Förlåt för att jag neggar och förstör en fin vårfredagskväll. Jag vill bara vara lite nöjd.

   Svara

    💕💕💕

    Svara

    Du har i alla fall en man, tänk på det 😊 Jag har ett liv som jag trivs med, vänner, jobb och bostad men ingen partner. Det enda som man inte själv kan påverka.

    Svara

     Du kan väl visst påverka det? Första steget är att sluta tro att drömprinse(ssa)n bara dyker upp en dag. Ändra dina krav, vidga dina vyer, gå i terapi, flirta, bjud ut, nätdejta, testa något nytt, åk på resa ensam, ställ dig på ett torg med en skylt om halsen. Du kan om du vill!

     Svara

      Har gjort allt detta förutom det med skylten 😉🙈

      Svara

       Då vet du vad du ska göra 😉

       Svara

        Haha du tycker det alltså 🙈😅

        Svara

     Ok så om man har en man är livet set? Konstig kommentar..
     jag är i ett förhållande med en underbar man så inte bitter, men menar bara att det spelar ingen roll hur många män man har när det i ens egna tillvaro fattas något.

     Svara

      Jag menar att om man har ett fint förhållande med en partner så är man väldigt väldigt väldigt rik, då har man något som inte kan köpas för pengar eller ens kämpa sig till genom ett utbildning. Precis ALLT annat KAN man påverka och ändra.

      Svara

       Vänskap, hälsa, och tragedier i livet kan man inte heller påverka. Dessa kan i sin tur påverka ens psykiska hälsa som i sin tur påverkar ens arbete. Det kan påverka ens ekonomi och till slut ens boende. Det är väldigt lite i livet man på riktigt har kontroll över och har man det bra, tex en bra bostad och vänskapsrelationer så var tacksam. Att du inte har en man är inte det värsta som kan hända, du kommer med all sannolikhet att träffa någon inom en snar framtid och sen har du ju allt. En person berättar att hon mår dåligt och du säger att hon i alla fall har en man, resten av hennes dåliga liv är baserat på val som hon gjort. Alltså.

       Svara

    Kan du byta arbetsplats kanske? Samma jobb men på ett annat ställe?

    Svara

    Hade en sådan deppperiod för några veckor sedan. Sedan vänder det. Vanligt att livet är så. Men jobbigt när grå perioden kommer.

    Svara

    Ska han plugga 5 år utan csn så tycker jag han borde skaffa ett extrajobb. Eller typ sälja nåt organ. Hursomhelst så kan inte du försörja honom om du redan har det kämpigt. Jag har också varit där och det tär som fan på den som måste ta ansvar över hela ekonomin. Har man otur dödar det relationen också.

    Svara

     Håller med, det låter bisarrt att tillåta sig att leva helt på sin partner i fem år. Klart som fan det känns motigt att ha hela ansvaret. Han får jobba extra. Han borde också ha haft ett eget fett sparkonto innan han ens tänker tanken att plugga utan CSN. Vad hade han gjort om relationen tog slut? Tänkte inte på det? Jezus.

     Svara

    Kanske ska du söka dig till en vårdcentral för att få ngn att prata med? Just den där tröttheten kan vara ett tecken på att man är nedstämd, eller att man har låga järnvärden eller ngt annat fysiskt.

    När jag kände mig aldeles orkeslös och uppgiven i höstas tvingade min man mig till vårdcentralen och de tog det på allvar. Fick en samtalskontakt och man kollade att det inte var ngt fysiskt! Har hjälpt jättemycket!

    Svara

     Jättebra tips 💕

     Svara

     Detta rekommendera jag med. Har mått dåligt till och från flera år men tog för ett par månader kontakt med vårdcentralen. Har fått värdens bästa läkare som utgått från mina behov. Är sjukskriven sedan två månader och har fokuserat på att tänka på mig själv, vad jag mår bra av och hur jag kan må bättre. Sedan antidepressiva tabletter på det och samtalskontakt har hjälpt mig enormt och har fått mig att inse hur illa jag egentligen mådde innan.

     Nu har jag även varit öppen till familj, vänner och på arbetet med att jag mår dåligt och alla har varit extremt stöttande.

     Så våga ta hjälp och var öppen med hur du mår till din omgivning är mitt bästa tips.

     Svara

    Kontakta din vårdcentral för att få träffa psykolog eller kurator. Tror det kan hjälpa dig en massa! Där kan du dela med dig ännu mer av dina känslor och detaljerna i just ditt liv. Och du är inte ensam så det är inget skämmigt. Det är starkt att söka hjälp.

    Något du kan göra redan nu är att kolla jobbannonser och söka, söka, söka. Sök relaterade jobb. Även om du tycker själva jobbet och uppgifterna är tråkiga så kan du iaf byta till en arbetsplats med god stämning och sköna arbetskamrater. Det gör såååå mycket.

    Kämpa på nu! Du klarar det här!

    Svara

   Byt jobb!
   Jag kände precis likadant, minus bilkön, i början av året då jag börjat på ett nytt jobb. Ett jobb som jag från dag 1 insåg var rent slaveri. Stämningen var dessutom så dyster.
   Det enda jag fokuserade på var att orka med jobbet och precis som du så sov jag mycket för att orka. Tror det i alla fall tog en månad innan jag faktiskt orkade göra något mer på helgen än bara sova.

   Fick ett nytt jobb efter ett tag, och jag trivs SÅ bra!

   Det är liksom inte värt att leva som jag gjorde och så som du gör. Det kanske går an ett tag, men inte i 50 år. Sök jobb så mycket du bara kan och orkar så kommer du förhoppningsvis må bättre🤗

   Svara

   Här finns lösningen på dina problem:

   http://efficientbadass.blogspot.com/

   Svara

   Tack för att ni tar er tid, fina ni. Väldigt väldigt uppskattat!

   Svara

   Du måste ta ansvar för ditt liv.
   Nej, man måste inte ha det så. Men man måste faktiskt agera själv i livet och skapa sina vägar.

   Förslag:
   Tänk igenom vad du gillar/ogillar i ditt liv.
   Hitta vägar utifrån det. Tex. Behövs det utbildning för göra det du vill? Sök skolor osv

   Ibland tar det lång tid, men ha tålamod och siktet inställt. Att vara påväg är roligt också. Men att stå still och givit upp är det inte.

   Lycka till.

   Svara

   Jag kommer aldrig att jobba heltid av just den anledningen. Jag har full förståelse för om man måste pga ha råd med räkningar etc. men jag vill inte jobba heltid för att få ut mer pengar och spendera mer på saker som ändå inte spelar så stor roll. I alla fall inte så stor roll som frihet och tid.

   Svara

    Tyvärr ej ekonomiskt hållbart för de flesta, spec inte i Sthlm.

    Svara

     Det är def möjligt i Stockholm. Det handlar enbart om vilken standard man eftersträvar och vad man lägger sina pengar på.

     Svara

   Den enda som kan ändra på det där är ju du själv? Varför gör du inget åt din situation? Livet är för kort för att leva sådär❤️

   Svara

   Hur länge har du jobbat? När jag började på mitt första jobb efter examen var det rätt jobbigt att vänja sig vid att jobba heltid, vara trött efter jobbet och inte orka göra så mycket. Men jag vande mig! Mycket tack vare ljuset hehe. Orkar mer nu. Kanske ska börja med något smått efter jobbet om du har tid för att bryta vanan, såsom att ta en kort promenad, äta något extra gott?

   Hoppas det blir bättre snart!

   Svara

   Många bra förslag! Jag brukar säga ”Du är inte ett träd, rör på dig!” och det finns det många sätt att göra det på, stäng av din smartphone och läs böcker, tänk efter vad eller vilka aktiviteter som du gjorde senast där du kände dig riktigt entusiastisk. När det gäller tröttheten så prova förutom extra järn också magnesium samt ta ett blodprov och kolla att du inte råkat få borrelia av någon lömsk fästing. Din man kan ta ett extrajobb på t.ex. lördagarna så att ni ändå får en ledig dag varje vecka tillsammans. Lyssna på bra musik när du sitter i bilen. Och inget jobb är ”meningslöst”, jag är måhända en utbytbar kugge i maskineriet men min ”kugge” behövs för att de andra ska snurra.

   Svara

   Jag hade samma känsla som du, jag gick ner på halvtid och studerar på heltid (distans) och jag har även startat eget. Känns lättare att palla med jobbet på halvtid och nu har jag roliga saker att se fram emot med framtida examen och mitt företag! Hoppas det löser sig för dig med, lycka till!

   Svara

  Vad ska ni odla i sommar?
  Jag odlar tomater, gurka, bönor, ärtor och blommor, mest dahlior.

  Svara

   Allt odlar jag i år tydligen! Både mat och blommor 😍
   På tal om dahlior, är på mitt första år med dessa och undrar lite hur lång tid det tar för dem att komma ur jorden, så man ser skott. Har förkultiverat och satt ca 10 cm under jord, enligt Victoria på Zetas Trädgårds instuktion.

   Svara

    Frön sätter man ner ca 1 cm, knölar ca 10 cm. Tycker de brukar visa sig snabbt, ca 1 vecka?
    Men om du satt frön 10 cm ner i jorden tror jag inte det kommer upp!

    Svara

     Knölar är det jag satt!

     Svara

      Det tar några veckor. Dahlior är fantastiska. Kan sitta och bildgoogla på dahlior och spinna inombords av njutning 🙂

      Svara

   Jordärtskocka, potatis, sallad, spenat, rädisor och morötter😄

   Svara

   Förra sommaren odlade jag ärtor och chili, flera olika sorter och de trivdes verkligen i värmen. Chilin alltså, ärterna pallade inte.
   Varenda frö jag sådde gav enorm skörd, men så många plantor att det ibland var besvärande att vattna alla, varenda dag.
   I år har jag inte bestämt mej än om det blir chili eller ej, men ärtorna ska få en chans till.
   Jag har lyckats samla på mej några vansinnigt fina pelargoner som är på väg ut till terrassen vilken dag som helst så att de får nosa på friskluft. Ett par påsar luktärt ska sättas och jag hoppas rådjuren ger fan i dom men det är inte troligt.
   Nu ska jag dricka en öl!
   Ha en härlig sommar alla!

   Svara

   Damm i hörnen.

   Svara

   Massvis med tomater! Och sallad, basilika, persilja, paprika, solrosor och andra blommor! Så lycklig över att äntligen ha uteplats och möjlighet att odla mycket.

   Svara

   Ååh! Jag ska odla gurka, rabarber, tomater och jotdgubbar. Köpt pallkragar och målat dem svarta. Nu väntar jag bara på lite varmare väder 😍🌞 SÅÅÅÅ underbart att få skapa något 😌🌱☺️

   Svara

  Du som gjort Gastric sleeve, har du ångrat dig eller är nöjd?

  Svara

   Supernöjd ett år senare!

   Svara

   Jag funderar på att bekosta min egen. Har BMI 34. I Skåne måste många 40 för att få en operation via landstinget. Men jag känner inte för att gå upp 20 kg först. :/ Har en kollega som är supernöjd. Hon lyckades gå ner ganska mycket själv men sedan var hon trött på att jojobanta, vilket hon gjort hela livet, och nu är hon så glad att hon inte kan överäta längre i perioder.

   Svara

    Tack så mycket för svar! Står nu i kö till på i Augusti 😊

    Svara

     På= Op

     Svara

    Förstår din frustation, men 20kg är väldigt mycket. Tänk på att du då töjer ut din hud och det kommer bara skapa besvär efter en kraftig viknedgång.
    Är det även gräns vid 40 om man har eller har risk för följdsjukdomar?

    Svara

     Ja precis, jag vill inte ”skada kroppen” mer för att få en sådan operation, det känns kontraproduktivt… Tror det är 35 om man har diabetes m.m. Jag har högt kolesterol och ärftlig faktor för diabetes (pappa och farmor med typ 2 diabetes) men tror inte det är tillräckligt? Är mycket frisk i övrigt…

     Svara

      Då är det bättre att du går upp till bmi 35 och trycker hårt på att du har anlag för sjukdomar.
      Det är ju iaf värt att testa, om du nu verkligen vill genomgå operationen. Jag var också frisk i övrigt men har både diabetes 1&2 i familjen, upplevde att det vägde tungt.. men så hade jag också bmi 40,2. 🤷‍♀️

      Svara

   5 veckor sen min operation, börjar sakta men säkert känna mig mer och mer nöjd med mitt beslut. Det var några tuffa veckor i början. Nu börjar livet bli mer normalt. Har gått ner 15kg hittills (inkl de tre veckorna med flyt innan op), har ca 25kg kvar till målvikt. 💪
   Är du opererad?

   Svara

   bästa beslutet jag någonsin tagit!

   Svara

    Jag funderar också på OP, har BMI 42. Har aldrig velat/våga göra operationen pga rädd för ingrepp och komplikationer efteråt. Börjat dock känna att jag måste ha hjälp då alla mina försök att gå ner själv har misslyckats.

    Svara

     Kände likadant och tog till slut beslutet.
     Mina tips är – läs allt du kan hitta, lyssna på podden ”kampen mot fetman”, gå med i facebookgrupper och fråga folk med erfarenhet etc.
     Det skadar inte att läsa på. 😊
     Jag upplever att färre och färre får komplikationer, min läkare sa att op-metoderna utvecklats bara de senaste åren för att minska riskerna för tarmvred bla.

     Svara

   Se bara på Anna book inte direkt löst något av henne problem, plus du förstör din mage och tarmfunktionen och det innebär massa risker. Allt handlar om fokus och att verkligen ge järnet, skit i den enkla vägen, du klarar gå ner i vikt på egen hand. Bättre lägga pengarna på En psykolog om man har problem med binge eating och lägga pengarna på piffiga skönhetsbehandlingar även en magoperation

   Svara

    Det är ju inte sant. 90-95% klarar inte av att gå ner på egen hand och hålla vikten. Och en operation är inte på något sätt en enkel väg, den är ett verktyg. Det är fortfarande möjligt att gå upp trots op men man har en mycket bättre chans. Dessutom påverkar en sleeve inte tarmfunktionen (en bypass hade inte jag heller gjort).

    Svara

    Operation är verkligen inte den ”enkla vägen”.

    Svara

   Jag gjorde GS och är nöjd. Inga komplikationer alls och gick ner mycket till en fin vikt. MEN.. det är verkligen bara ett hjälpmedel, det krävs en livsförändring ändå. Om man inte håller det hälsosamma matintaget så kommer man gå upp. Det är väldigt enkelt att tänja ut matsäcken igen.. jag gick upp igen, 10 kg-15 kg, typ 2 år efter min OP. Men har nu gått ned det igen. Men om man har problem med överätande, som jag, så måste man verkligen sköta sig.

   Svara

  Tror ni sommaren blir varm i år? Jag tror det.

  Svara

   Hoppas på det, kanske några grader mindre än förra året 😅

   Svara

   Hoppas inte det. Vill ha en sval sommar i år😊

   Svara

   Jag undrar oxå. Försökt goggla utan framgång.

   Svara

    Prova att googla istället, så får du kanske bättre resultat

    Svara

     Kan inte du bara sluta?

     Svara

     Mkt roligare att goggla

     Svara

      Goggla på! 😍😃

      Svara

     Anony kl 18:41 är en såda kommentar som jag mer eller mindre kan garrantera inte har fått 50 unika like utan någon som slitit dem till sig själv.

     Varför jag är rätt säker. Jo för tidigt under kvällen hade den bara några få like och när den som sade till att sluta fick flera så ökade helt plötsligt like hos anonym och så här sent på kvällen sitter inte många och ger like till en tråkig ocj spydig kommentar.

     Något för ”alla” att komma ihåg. 😉

     Svara

      @ real Hmm:
      Det är jag igen – du vet nog vem. Du blandar nog ihop de Anonyma. Ska inte klockslaget vara 18:48 på Anonyms kommentar? Annars stämmer inte din hänvisning, men jag kan ju se fel, eller?
      Om jag har rätt, så haha tillbaka med glasögonen (från tidigare ikväll från dig).
      🙂 osv. osv.

      Svara

       Jo det blev fel på en siffra. 😊

       Svara

        Samma jag igen. Lite dumt av mig att fråga, men om du skrev under ett annat nick där uppe, kan det vara avslöjande för dig. Det är svårt att hålla reda på alla nötter som tjafsar i ett kommentarsfält med så många 100 kommentarer. Jag försöker vara kryptisk, men du kanske förstår ändå?

        Du kanske är bättre på att uttrycka dig i kod.

        Svara

        Samma …
        Jag tänker på nu när du adresserade dig till ”alla”, så missar du de som inte förstår vad du menar p g a fel klockslag och de bryr sig inte om att leta reda på rätt kommentar.
        Kan ju vara svårt, om det är som du skrivit om dyslexi.

        Svara

         Inte jag.

         Svara

          Det trodde jag, för det kan vara svårt att hitta enskilda kommentarer. Nålen i höstacken, du vet.

          Svara

    Googla skiten ur Google det är en så jäkla skön feeling att göra så.

    Svara

   Troligtvis inte pga att jag har semester (under sommaren) för första gången på 16 år. Jag har därför mentalt förberett mig för spöregn och minusgrader typ

   Svara

    Åh men samma här! Inte på 16 år dock men på 7 år i alla fall. Är så inställd på regn, bara för att jag jobbade i typ 80% luftfuktighet hela förra sommaren (vi mätte!).

    Svara

    Hoppas du har rätt för jag ber dagligen böner till vädergudarna om en svalare sommar gärna med mycket regn på nätterna så man slipper vattna och man slipper oroa sig för bränder och torka 😫😫😫

    Svara

   Som supersuperblek person med en hudcancerdiagnos i bagaget önskar jag att det inte blir så varmt. Jag måste vara heltäckt, men långa ärmar, byxor och hatt, så det blir otroligt svettigt.
   Om jag ska tänka lite längre än bara till mig själv hoppas jag även på en svalare sommar för böndernas, djurens och de gamles skull.

   Svara

   Hoppas!!! Eller, det beror på. Får jag semester, ja då vill jag ha lika varmt som förra sommaren. Får jag inte semester, ösregn tack! Utom på helgerna👼

   Svara

   Ja 😍

   Svara

   Hoppas det regnar lite mer då, så vi slipper alla bränder.

   Svara

   Tror det och hoppas men ändå inte. Jobbar på äldreboende och var en i somras som nästan fick panikångest pga värmen 🙁 så himla synd om dom gamla, djuren och bönderna. Och alla andra som har det tufft såklart. Men mysigt att jag fick bada i sjö i Sverige för första gången på 10 år 🙂

   Svara

    Nästan panikångest av värmen? Har du haft en panikångestattack någon gång? För du vet vad det är va?

    Svara

     Inte alls konstigt att få en panikångestattack när det är svårt att fly från det man upplever som mycket obehagligt.

     Svara

      Och hur lätt är det för en gammal människa att göra något? Bara att ta rullstolen till en sjö och svalka sig. Eller be en sönderstressad undersköterska om en iskall paraplydrink.

      Svara

  Inget speciellt att berätta men krya på dig Camilla ❤️

  Svara

  vill också veta om någon gjort någon överviktskirurgi?

  Svara

   Jag! 😊

   Svara

   Jag med!

   Svara

  Hej,
  Vill ha tips på bra hud och hårvårdsprodukter. Inger smink utan bra rengöring och hudkrämer. Har även lite röd hy på kinderna.

  Svara

   Mary kay! Har en liten egenkomponerad serie som min hudvårdskonsult plockat ihop åt mig. Har lite rosacea men är i övrigt rätt torr.

   Svara

    Mhmmm mary kay-sekten, den finns fortfarande alltså?

    Svara

     Funkar på mig så antar det

     Svara

   På skincity.se kan man göra både hudtest, skicka bilder på sitt fejs och chatta med hudterapeuter. Rekommenderas varmt.

   Svara

    Vem av er jobbar på skincity?

    Svara

     Inte jag. Men är däremot en sjukt nöjd kund, inte konstigare än så.

     Svara

     Du vet om att man kan tipsa om grejer man tycker är bra, utan att jobba där? Skincity har ju tusentals kunder.
     Och nej, jag jobbar inte där. Är lärare i Skåne.

     Svara

    Skincity är så sjukt tråkig butik, för starka/aktiva produkter som kan trigga fram hudcancer och överkänslighet. Jag frågade en av Sveriges bästa hudläkare om dessa produkter de säljer med syror osv och han sa det är rent ut sagt farligt för hyn, man tunnar ut hyn och blir känsligare för att få solskador.
    De hetsar så jäkla mycket på skincity om att använde peelingar och allt möjligt.

    Sen är de så trist att de inte har något där man kan samla poäng som kicks eller åhlens och jobbigt ifall man ångrar sig och vill lämna igen något och inte kan besöka någon butik för en Retur. Sen har de sällan kampanjer också eller när de har de så är de typ för 50 pers sen är de slutsålt.

    Svara

     De skriver ju dock tydligt att man ska vara noga med solskydd året om och dessutom undvika syrorna under sommaren. Men det krävs såklart att kunden har läst på själv och tar sitt eget ansvar över vad de använder på sin hy.
     Sen att de sällan har kampanjer håller jag inte med om, jag väntar alltid tills det blir rabatt på just det märket jag vill köpa just för att det kommer typ en gång i månaden eller lagom till man behöver fylla på :b

     Svara

     De har kampanjer VARJE helg? Hur är det sällan? 🤔

     Svara

    Håller med! Gjorde testet och valde avancerad hudvård, gick på drygt 6000kr men FY FAN VAD NÖJD JAG ÄR! Aldrig haft så fin hy som vuxen!

    Svara

   CeraVe, billigt och bra. Håller huden fin, inget wow men för det du betalar är det ändå wow.

   Svara

    Håller med! Funkar på min rosacea-hud

    Svara

   Exuviance!!! Finns bla på Skincity där du även kan få hjälp av hudterapeuter online.

   (Låter som reklam, men jag är bara en sååå himla nöjd kund)

   Svara

   La roche posay!

   Svara

   Dermalogica fungerar utmärkt för mig! Har blandhy och mycket rodnader. Provat massor men Dermalogica var det bästa. Har både cleanser, face mist, dag/nattkräm och exfoliering.

   Svara

   Paulas choice!

   Svara

   Skit i de som bara nämner ett märke, det är som att du skulle vilja få tips på mjölkprodukter att äta och folk svarar Arla..när det finns fil, yoghurt, kvarg, keso, olika smaker osv.

   Det finns många bra märken, märken med bra och dåliga produkter. Först och främst måste du veta din hudtyp och vad du vill att produkterna ska göra för dig och först då gå in på vilka ingredienser du ska satsa på, sen väljer du exakt märke produkt för varje ”problem” du har. Du behöver inte ha alla produkter från samma märke.

   Mitt tips är olika hudvårdsgrupper på Facebook för att själv läsa på, skincity.se har ett online-hudtest, tror även Lyko börjat med det. Men det allra bästa är såklart att besöka en hudterapeut för att få hjälp med vad just din hy behöver.

   Svara

    Vill du tipsa om bra fb-grupper om hudvård? 🙏🏼

    Svara

     Skönhetsgruppen på fb är en bra grupp att vara med i! Beskriv in hudtyp, problem osv så brukar alla vara väldigt hjälpsamma med vad som skulle kunna fungera för dig 🙂

     Svara

     Jag är med i ”Badrumsskåpet” och ”Hudvårdssnack – Vi Som Älskar Hudvård”. Den sistnämnda har insläppsstopp just nu men man kan ju ansöka om medlemskap ändå och hoppas på det bästa 🙂
     Det finns otroligt mycket kunskap i grupperna och alla hudtyper och problem är representerade, de har varit en enorm hjälp för mig både som absolut nybörjare på hudvård och när jag börjat grotta ner mig lite mer.

     Svara

    Förstår vad du menar! Jag gick till en hudterapeut som rekommenderade Exuviance, använde det i ca 2 år utan att det fungerade, min hy var densamma som innan. Jag använder Dermalogica oftast, men har ansiktsmasker från Maria Åkerberg och diverse K-beauty märken, ett serum från Kiehls och ibland använder jag dagkräm från La Roche Posay för att minska rodnader ytterligare. Grunden för mig är dock Dermalogica, typ rengöring, mist och nattkräm. Allt annat kör jag på vad jag tror funkar.

    Svara

     Det är verkligen trial & error som gäller, tyvärr..det kan ju lätt kosta en del innan man hittat rätt.
     Jag älskar Dermalogicas Superfoliant! Jag använder även grejer från medik8, Elemis och Face theory. Önskar att The ordinary var för mig pga dålig ekonomi men det enda som funkat för mig är niacinamiden, och för andra funkar allt jättebra, så himla orättvist! 😄 Men jag verkar ha någon slags stålhud (konstigt nog, för den är så tunn)..reagerar inte på något och ser sällan resultat andra ser snabbt 😏

     Svara

      Men verkligen! Man måste prova sig fram, tyvärr haha! Vet inte hur mycket pengar jag har spenderat för att hitta något som funkar för mig. Stackars hy och plånbok. Superfoliant är grym! Också gillat mycket av medik8, men ekonomin säger nej 🙁 same, önskar att the ordinary funkade för mig, men min hy är för känslig.. Härligt att din hy inte reagerar på något, var glad för det 😀 många som önskar det!

      Svara

   Dermalogica eller Exuviance! Har använt båda i flera år. Exuviance funkar bäst för mig men har hört att dermalogica ofta passar bäst för lite känsligare hy. Skincity är ett bra tips också 🙂

   Svara

   Pixis C-vitamin serie, wow! Davies hårprodukter! 😍

   Svara

   Jag älskar kiehls hudvårdsprodukter, hjälpte mig jättemycket när min hy var som värst. Inte så förbannat dyra heller, gick till deras lilla monter inne på Åhléns och dem hittade en bra kombination för min hy! Nu använder jag the ordinary som e superbilliga men funkar, jag köpte flera olika på Nelly och kombinerade själv med det jag kände att jag behövde! Typ en mot rynkor en mot problemområden med finnar som ploppar upp och sen en till som var för trötta ögon! Gillar dem små flaskorna också🤣
   Annars har det hjälpt att dricka rätt mängd vatten också en del!

   Svara

  Bloglowin fråga.
  Jag har haft apple och bloglowin och har nu samsung och får det inte att fungera. Använder någon här bloglowin med android?

  Svara

   Yep, det har alltid funkat på både apple och android för mig

   Svara

  Jag ska på bröllop i juni, klädsel kavaj enligt inbjudan. Bröllopet är utomhus. Är det okej att ha jeanskjol eller ”måste” jag ha klänning? Jeanskjolen har en liten slitning men inga lösa trådar eller nåt, den är inte avklippt. Knälång. Jag är ingen klänningsmänniska och kommer ha svårt att hitta en klänning jag gillar.

  Svara

   Kjol tycker jag borde vara ok men kanske något annat än jeans?

   Svara

   Ta ett par snygga kostymbyxor eller liknande istället. Inte jeanskjol.

   Svara

   Du behöver absolut inte ha klänning, kjol eller kostymbyxor funkar utmärkt. Personligen skulle jag inte bära jeanskjol, det känns för vardagligt för ett bröllop. Kanske en snygg, dressad jumpsuit skulle funka för dig?

   Svara

   Du kan ju ha snygga byxor och en blus annars, om du inte gillar klänning eller kjol. Kjol går men skulle nog inte ha en jeanskjol.

   Svara

   Vid klädkod kavaj är ingår inte jeanskjol. Men du kan ha en kjol i annat material än jeans och en topp.

   Svara

   Absolut inte jeanskjol. Kjol i annat FINT snitt och material är ok. Tycker det är oförskämt mot brudparet att inte följa deras önskemål ang klädsel. Spelar imgen roll om man som gäst trivs bäst i jeans. Det är brudparets dag och deras önskemål ska respekteras.

   Svara

   Kavaj innebär kläder snäppet över vardagskläder och vardagsmaterial. Jeans är inte lämpligt.

   Svara

   ”Kavaj” tolkar jag som finklädd men inte långklänning. Du ska inte vara lika uppklädd som på nobelfesten. Du ska ju inte skåpa ut bruden genom att vara mer snyggare än henne.

   Du ska inte misstas för att vara bruden så undvik helvitt.
   Undvik sorgklädsel så inte helsvart.

   Däremot går en vit klänning med svart mönster bra (eller tvärtom). Om du ska ha en jeanskjol ska den vara förbaskat snygg och resten av outfiten bör vara tipptopp.

   Om folk nu bjuder på fest så får man väl visa lite respekt genom att klä upp sig en aning.

   Svara

   Hade du gått på mitt bröllop hade du gärna fått ha på dig jeanskjol. Hade aldrig kommit ihåg eller reflekterat över det

   Svara

    Fast om man väljer att ha klädkod bryr man sig antagligen om hur gästerna är klädda?

    Svara

     Jag är mest förundrad varför man har klädkod på bröllop fortfarande. Vill man inte att gästerna ska komma i vad de själva är bekväma i hellre? Bröllopet blir ju knappast bättre och festen blir knappast roligare av att man tvingar på gästerna kavaj och klänning.. Men det är bara min åsikt så klart.

     Svara

      Obs! Jag menar inte att folk inte får ha klädkod på sina bröllop och jag följer givetvis koden när jag blir bjuden. Undrar mest varför gästernas kläder är så viktiga egentligen

      Svara

      Äsch. Blev moddad. Vill tillägga att jag inte alls menar att man inte får ha klädkod och jag följer så klart eventuell kod när jag bjuds. Undrar bara varför det egentligen är viktigt vad gästerna har på sig..

      Svara

       Kan ju vara för gästernas skull också. Så att inte några kommer i frack och några i jeans. Båda skulle väl skämmas en del.

       Svara

    Hade hon gått på mitt bröllop med jeanskjol hade jag blivit lite besviken faktiskt.

    Svara

     Stort tack för alla svar! Skippar jeanskjolen, letar vidare efter en klänning eller kjol i annat material.

     Svara

  När jag vaknade i morse tänkte jag dricka kaffe och sedan gå ut i trädgården och vara lite nyttig.
  MEN… jag satte mej i soffan med kaffet, slog på teven… och jag sitter kvar än!
  Visst är jag en usel människa!? Chips har jag ätit åxå!
  Trevlig Helg! 😀

  Svara

   Du är en förebild! Heja dig!

   Svara

   Fan vad skönt, gjort samma. <3 Hade en telefonintervju med en informant (skriver examensarbete) och sedan blev det soffan. Behövde nog bara det, kan alltid "jobba ikapp" i helgen. 🙂

   Svara

   Haha ibland blir det så! Själv slutade jag jobba vid 13, åkte och köpte mat, gjorde lite ärenden, tvättade bilen osv och väl hemma la jag mig i sängen bara för att ladda telefonen. Har legat här sen kl 16 och slumrade t.o.m till nån timme…nu är jag sugen på fredagsgott men så var det ju det där med att klä på sig och gå ut…🤔

   Svara

   Är precis likadan själv!
   Gör upp planer och slutar med att man chillar med ett glas vin i soffan 😎🍷

   Svara

    ”De bästa planerna är de som ställs in”

    Svara

     Älskar inställda planer pga hur mysig och gött man får det istället. Har nån annan ställt in har man dessutom ryggen fri och giltig orsak att dricka vin och äta chips iförd mjukisbyxor.

     Svara

   Jag har suttit hemma och jobbat hela dagen i pyjamas byxor. Vid 15 kom jag på att jag glömt borta tänderna så gjorde det. Vid 18 behövde jag sätta på mig byxor för att åka till affären men nu är jag tillbaks i pyjamas byxorna igen. En bra fredag.

   Svara

  Gah, vad jag stör mig på skryt-Annica Englund! Mer självgod influenser får man verkligen leta efter. I ta mig sjutton varenda blogginlägg ska hon hävda sig i olika frågor; är det inte ett datorköp för över 50000 (!) kronor så är det personbästa i marklyft, hur hyllad hon blir på sina spelningar, att hon minsann är helt osminkad på den och den bilden (men tycks fullkomligt förblindad över det faktum att hon ser ut som en stel åldring med alla sina överdrivna ingrepp), hur många komplimanger hon får över sitt slitna löshår etc. Läser bloggen av ren rutin men borde defintivt ägna mig åt vettigare saker, haha. T.o.m. Paow eller motsvarande heltrasig figur framstår som mer jordnära och sympatisk i jämförelse. Att det inte är fler kommentatorer som reagerar…? Är bara så fascinerad över hela fenomenet så kan omöjligt slita mig från eländet.

  Svara

   Har också börjat tänka på de… är inte den tonåring som tar åt mig av vad influenser gör och så men tycker att jag påverkas ganska mycket av att läsa hennes blogg och insta (vilket jag också gör av ren vana ) ska nog faktiskt avfölja henne på instagram för tycker det ger mig så negativ energi. Älskar träning och är nog mest därför jag stannat kvar men tycker inte hennes blogg handlar om det mer utan mer om det här nya livet som verkar så perfekt

   Svara

   Håller med, men hon har alltid varit lite så. Men all ”framgång” har gjort henne ännu värre. Egoistisk och självgod människa är min tolkning av hur hon skriver om saker i alla fall.

   Svara

    Ja hon tycker hon är mer intressant änn vad hon är.

    Svara

     Hon är ju faktiskt jätteintressant. Det kan hon vara stolt över.
     Du är väl inte lite avis?

     Svara

   Jag skulle också skryta och vara stolt över mig själv om jag lyckades med det jag företog mig.

   Och om du stör dig så mycket, sluta läs bloggen. Du trasiga människa.

   Svara

    19:21 skriva trasig om någon är vidrigt elakt. Vidrigt. 😦

    Svara

     Det trådstartaren själv skriver är ju inte snällt heller.

     Svara

    Dumt att be någon sluta att läsa en blogg. Det är som om man hade bett dig att sluta skriva kommentarer.

    Svara

     Ja, jag erkände ju just att jag inte kan låta bli läsningen oavsett. Och oavsett vad så går det alldeles utmärkt att vara stolt över vad man åstadkommit på ett ödmjukt sätt utan detta eviga skrytande. Se bara annan valfri influenser som också lyckas med det de företar sig utan att nödvändigtvis klämma in de där självgoda tilläggen i var och varannan mening. Jag får snarare uppfattningen att hon i grunden är missnöjd med sig själv och försöker kompensera detta med att ständigt övertyga sig själv om det ena med det tredje, typ motivera de olika valen till alla utseendemässiga förändringar som verkligen aldrig tycks upphöra. Klart jag kan upphöra med att klicka mig in på bloggen och aldrig diskutera själva fenomenet överhuvudtaget, men någonting inom mig önskar få veta vad det är som försiggår egentligen.

     Svara

      Ditt svar var kanske till anonym kl 19:21? Eller så ser jag fel?

      Svara

    Trasig 😂 Det finns gränser av hur mycket självgodhet folk pallar. Ödmjuk kära du!

    Svara

   Hon har ändrat sig mycket. Ja det är mycket skryt och det är inget bra. Sedan att tänka att man är en drottning det gjorde man ju i tioårsåldern. Jag fattar det inte. känner knappt igen henne. Tror hon inte alls vill blogga mer. Är glad över hennes framgång men o hela tiden dyrka sig själv. Varför har hon så stort behov av det.😕 o skriva guys 😂

   Svara

    Sluta gnälla över Annica Englund. Vi vet att du ogillar henne sedan gammalt

    Svara

    Du är heeelt fel person att klaga över hur någon annan skriver. Se över ditt egna sätt att skriva och stava innan du klagar på andra!

    Varför är du så bitter? Varför läser du bloggar som du stör dig på?

    Och förresten, du klagar ju även väldigt mycket på Bloggbevakning och har skrivit x antal gånger att du inte ska skriva något mer här. Varför är du ändå kvar??

    Svara

     21:13Med den elaka skit du skriver föreslår jag att du berättar vem du är. Och förklarar dej. Annars är du sjuk och en farlig person. Så tala om nu vem du är och varför du är så arg. Sjukt att vara arg på någon som man inte känner. jävla ynkliga fegis. Usch för dej.

     Svara

     Jaså den kommentaren kom inte med. Det säger allt. Kom låg ljuset vinner över mörkret och karma är på väg. Fy satan elakare hagga har jag aldrig råkat ut för. Din ynkliga råtta.. jävla fegis.

     Svara

      Så att skriva ”din ynkliga råtta” är alltså helt ok, men att skriva ”trasig människa” är vidrigt??

      Kan du utveckla hur du resonerar, tack.

      Jag kallar det dubbelmoral.

      Svara

       Vet du inte att du svarade Kurt-Maria?

       Svara

        Jo 😅

        Svara

         Det tänkte jag nog, men ville vara säker, hehe.

         Svara

      Alltså 😂😂

      Svara

   Kan tyvärr berätta att hon är likadan i verkligheten 🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️
   Dessutom snor hon andra idéer/blogginlägg utan att ens tacka för tips eller hänvisa till orginalinläggen, suck

   Svara

   Jag blev alldeles förfärad när jag såg vad hon gjort med sitt ansikte.
   Hon ser ut som 45….så ledsamt.

   Svara

  Någon annan som har problem med att frysa? Jag fryser konstant, oavsett var jag är eller vad jag har på mig. Mina händer är som is och jag tappar till och med finmotoriken i dem! För några dagar sedan skulle jag ta ut en creme fraiche burk från kylen och plötsligt bara tappar jag styrkan och burken glider ur handen på mig ner på golvet?? Och liknande grejer.

  Någon som har något tips?? För att sätta på sig mer kläder funkar typ hemma i soffan, men jag har tex jobb med speciell klädkod och utomhus ska vi inte ens tala om… Blir så jäkla trött på att frysa KONSTANT 🙁

  Svara

   Är du underviktig?

   Svara

    Nej, jag är dock smal och tar bra ämnesomsättning och tränar mycket så har inte så mycket underhudsfett, har gissat på att det kan vara en anledning

    Svara

   Du kanske har dålig blodcirkulation?

   Svara

   Har man kollat dina sköldkörtelvärden?

   Svara

    Tänkte också på sköldkörteln, har du tagit prover? Är ett vanligt symptom.

    Svara

    Nej jag har inte gjort det men har tänkt på det. Vill bara inte överdriva och lägga pengar på ett test som ändå bara säger att det inte är sköldkörteln så att jag sen är på ruta noll igen om du förstår? Har lite ansträngd ekonomi tyvärr

    Svara

     Förstår dig, sjukt drygt att betala om det inte visar något faktiskt. Pengar i sjön liksom.. hoppas du mår bättre snart!

     Svara

     Gå till vc Läkaren vet nog vilka prover som bör tas.
     Sköldkörteln är nog det första som tas blodprov på.

     Svara

   Usch relaterar. Fryser så fort det är under 20+. Ett under att jag överlever vintermånaderna här. Kommer förhoppningsvis att flytta utomlands i början på nästa år!

   Svara

   Jag fryser också hela tiden. Har kollat exakt alla värden men det är ända som är ”fel” är undervikt och lågt blodtryck. Kanske därför?

   Svara

    Jag skulle kanske gissa på att det är detta men det är ju så svårt att göra något åt tyvärr 🙁

    Svara

   Jag var likadan förut, men det gick över när jag började styrketräna och la på mig muskler. Tills dess rekommenderar jag ett bra underställ som funkar under dina arbetskläder.

   Svara

    Jag tränar mycket, mest styrketräning också och fryser absolut mindre då men det håller tyvärr inte så länge 🙁 Och underställ är svårt när klädkoden är formell, men tack för bra tips!

    Svara

   Jag fryser också typ hela tiden, alla andra går här hemma typ nakna men jag har 2-3 lager med kläder, som exempel 😂
   Aldrig hittat nåt fel på mig 🤷

   Svara

   Jag är likadan. Det som räddat mitt liv (nästan på riktigt) är denna https://www.biltema.se/hem/personvard/varmedynor/elektrisk-varmefilt-2000038496 , visst funkar det bara vart eluttag finns men man kan koppla ur det så man är varm första 10 min tills bilen blir riktig varm. Jag har verkligen inga andra tips, det är hemskt. Fryser när det är 24 grader liksom, vid 27-28 mår jag bra.
   Sen har jag läst att det finns kläder men inbyggd värme men jag vet inte vart jag hittade dem, du kanske kan googla? Sitter du på kontor kan du ju ha filten om du får det?
   Besök läkare också så de kan kolla upp vad det kan vara..

   Svara

   Skaffa BRA kläder, till exempel av ull, finns fina kläder som du kan ha lager på lager.

   Svara

   Har du gått till doktorn? Det är steg ett i ditt läge skulle jag säga.
   Jag själv fryser jättemycket också, är så jobbigt. Kan aldrig ha de kläder jag vill för jag kan bara ha varma tjocka tröjor. Har ALLTID minst två tröjor på mig + långkallingar i ull och ullstrumpor. Fryser ändå ibland.
   Jag har nog lite lågt BMI, men äter ändå bra tycker jag. Är också trött hela tiden. Pluggar dock en intensiv utbildning. Tränar du? Jag tränar inte, men märker att jag fryser mindre när jag rört på mig mer. Kram <3

   Svara

    Tack <3 Nej jag har faktiskt inte gått till doktorn för vill liksom inte göra det i onödan om det inte skulle vara något. Äter bra och tränar mycket!

    Svara

     Men du vet ju inte om det är nåt eller inte innan man undersökt dig ordentligt. Om jag var du skulle jag spara pengar till ett läkarbesök, det är det värt.

     Svara

     Men hur sjutton tänker du där?
     Vill inte gå till läkaren i onödan???
     Hur ska du veta det om du inte går dit?
     Hur ska du annars kunna ta prover och hitta vad som är fel?

     Svara

   Jag tröttnade på strumpbyxor som halkade ner hela tiden så jag tog ett extra linne underst som strumpbyxorna skulle ”haka i” och upptäckte till min förvåning att det blev enormt mycket varmare.

   Jag har ribbstickade sidenlinnen. Ylletröjor och halsdukar är också enormt varmt och skönt. Använd inte syntetkläder. Om du ändå måste ha det, så ha sidenunderkläder under. En gång var jag tvungen att klä mig i en läskig syntetuniform. Jag var påbyltad i så tjocka lager så att armarna stod ut från kroppen men frös ändå.

   Ett annat tips är att äta mera fett. Det hjälper faktiskt.

   Svara

  Hej hej hej😄 nu har en 18 åring här lite panik. Ska ha gjort mina val till universitetet inom 3 dagar och jag är så tveksam. Jag har som mål att bli specialpedagog och behöver vara lärare först för att kunna bli det. Jag är inne på att plugga till högstadielärare med inrikting samhällskunskap, men är sååå tveksam om jag ska välja det, mellanstadie eller lågstadie lärare. Eller borde jag ens bli lärare? Alla säger så mycket skit om det…

  Svara

   Läs till lågstadielärare.

   Svara

   Bli lärare, vi behövs! Vi är viktigast i hela samhället, det som gör det till ”skit” är alla odrägliga, uppkäftiga barns föräldrar som misslyckats i ditt jobb som föräldrar.

   Svara

   Om du väljer ämneslärare så fundera noga över vilka ämnen du väljer. Inriktning samhällskunskap/historia är väldigt populärt men i praktiken är det inte särskilt mycket undervisning i de ämnena i skolorna. Jag hade valt engelska eller svenska istället, det är nog konkurrenskraftigare.

   Svara

    Inte lärare i svenska, snälla… Vi har tillräckligt med särskrivare där ute!

    Svara

     Jotack- jag vet. Jobbar på ett universitet och studenterna kan knappt formulera sig korrekt 😬

     Svara

      Ja, inte ens inom lingvistiska ämnesinriktningar på universitets- och högskolenivå kan du förvänta dig välskrivna texter. Ledsamt!

      Svara

       Väldigt tråkig utveckling 😐

       Svara

    Jag har tänkt lite på matte då jag har helt ok lätt för det men är inte liksom en talang så är nervös att man kommer jobba med massa A barn och inte kan hjälpa dom med uppgifter😂 vet att de behövs mest inom matte/NO och hade kunnat plugga det men jag gillar liksom inte ämnena så som jag gör med SO ämnen

    Svara

     Du kommer att få plugga matte som är betydligt svårare än den du ska hjälpa barnen med så det är inget jätteproblem egentligen. Däremot kan du få problem med att stimulera de som är så pass begåvade att läroplanen inte räcker till.

     Svara

     Jag har ingen matteutbildning alls utan ”bara” en master i biologi och är just nu lärarvikarie i matte 1b på gymnasiet. Jag ligger ett kapitel före eleverna i boken bara. Det går hur bra som helst.

     Svara

   Om du vill ha jobb snabbt och få bra erfarenhet, bli lärare i svenska som andraspråk!

   Svara

   Högstadielärare är BRUTALT. var dessutom beredd på att du inte får din praktik på högstadiet pga att du är så ung.

   Svara

    Nja, vad får du det ifrån? En ämneslärare inriktning 7-9 blir behörig att undervisa på 4-6, och kan då förstås göra praktik där. Men syftet med praktik är ju att den ska göras på 7-9 då det är den inriktning man läser.

    Svara

     Jag har fått det ifrån min egen lärarutbildning. De som kom direkt från gymnasiet fick göra sina första praktiker i de yngre åldrarna, eftersom de såg mycket unga ut och ibland även kände eleverna. Det är ju trots allt inte jättestor skillnad på 15 och 18…

     Svara

    Är inte så rädd för det. Alla mina lärares praktikanter har varit i ung ålder och de har de ändå sin praktik på gymnasiet

    Svara

    Jag kan inte fatta hur man VÅGAR vara högstadielärare. Helt ärligt, tonåringar liksom?? Åh gud tänker tillbaka hur min klass var i högstadiet. Och alla andra klasser i högstadiet. Brutalt. Hade aldrig vågat

    Svara

     Jag pluggar till ämneslärare med inriktning mot gymnasiet men hade min första praktik på en högstadieskola och jag ÄLSKADE det. Barnen är stora, men ändå små. Man kan påverka dem mycket och vara en förebild. Bara under min fem veckors praktik samt under de dagar jag vikarierat på skolan efteråt har jag fått så mycket positiv återkoppling att det nästan inte är sant. T.ex. när jag förra veckan vikarierade en dag, sprang en elev fram till mig så fort hon såg mig och sade: ”tack vare dig klarade jag provet!” (några veckor innan hade jag hjälpt henne förstå hur man ska tänka kring procent… ska alltså bli matematiklärare). Av en annan lärare fick jag höra att en elev hade sagt: ”den nya tjejen i matten är jättebra på att förklara”. Barn är så brutalt ärliga och det gillar jag! Man märker på en gång om de inte kan någonting, och vad de tycker om saker och ting.
     Skulle kunna fortsätta i all evighet, men vill bara säga att jag tvivlade jättemycket innan, och även i början av utbildningen, på om jag verkligen ska plugga till lärare på grund av allt negativt man får höra, men känner nu att jag verkligen valt drömyrket!

     Svara

     Jag jobbar på högstadiet och ja, hormonella tonåringar som spårar ur men det är så sjukt jävla roligt på många sätt och det hade inte varit så roligt om det inte vore för dessa satans tonåringar!

     Svara

    När jag gjorde min första VFU var eleverna på gymnasiet 1 år yngre än vad jag själv var, det var inga problem att få praktik plats under hela min utbildning.

    Jobbar på högstadiet nu och är 10 år äldre än äldsta eleverna. Visst är det tufft med hormonella tonåringar men HEEEELVETEEEE vad roligt det är om man hamnar på rätt skola.

    Svara

   Nej. Läs till något annat.
   Hälsar en lärare sen 10 år tillbaka.

   Svara

   Om du är tveksam bör du nog välja att söka ett program som ger dig behörighet att undervisa på högstadiet eftersom det också ger dig behörighet att undervisa lägre årskurser. Var inte så orolig för det val du gör nu, du har en tydlig plan och framtiden för dig!

   Svara

   Jag läser till lågstadielärare och jag skulle rekommendera att vänta några år innan du söker lärarutbildningen. Kanske jobba som vikarie något år först? Jag var själv nästan 27 när jag började och ångrar inte en sekund att jag väntade med att plugga. Hade inte alls vart mogen för det när jag var 18 och det märks att de yngsta i vår ”klass” har svårare för sig. Men skulle verkligen rekommendera läraryrket, skiter i alla som snackar skit om yrket! Kan man hantera stress och föräldrar så är det världens bästa yrke!

   Svara

   Jag kan inte hjälpa med vilken lärarutbildningen du ska läsa men jag vet att överlag så är det stor brist på specialpedagoger och många kommuner skickar sina lärare på den vidareutbildningen efter bara ett eller två år eftersom de behövs i verksamheten. Kanske inte idealiskt, en specialpedagog behöver lite mer erfarenhet än så, men bra för dig att veta att du troligen inte behöver vara vanlig lärare särskilt länge.

   Svara

   Jag arbetar som fritidspedagog och ”skiten” som du kallar det börjar redan i förskoleklass. Det gäller att de har respekt och tillit till dig. Det är ett jävligt roligt yrke och ja, det händer mycket skit som man måste hantera. Men för mig som är på rätt arbetsplats är det värt det. Jag har inte fått höra något skit specifikt till mig eller om mig. Skulle det vara så bland de äldre bekommer inte mig ett dugg.

   Svara

    Här är en fritidspedagog till!

    Svara

  Inte jeanskjol på bröllop, lite finklädd ska man vara. Försök hitta en kjol i annat material med lite somrigare känsla🙂

  Svara

  Har en hängig mage efter graviditet, själva nedre delen hänger lixom o jag får en avlång ”korv” innanför byxorna typ. Funderar starkt på att göra något ingrepp, tänker mig typ bukplastik, någon som gjort de o kan säga någonting om de?

  Svara

   Gjorde det för tio år sedan, platt som en pankaka fortfarande

   Svara

   Jag har det likadant tyvärr. Jag undrar hur mycket en sådan operation skulle kosta. Jag kan inte ha vanliga byxor på mig pga ’korven’. Alltid jeggings eller leggings och en lite långre tröja som inte är tight runt magen. Typ A-linje tunika/klänning. Jag har tappat över 30 kg i vikt. Har nu 36/38 i storlek men den där korven pga snitt försvinner inte. 🙁

   Svara

    Jag betalade 100 men då tog de även på baksidan, dvs ett snitt runt om hela mig.

    Svara

     Tack för ditt svar! 💕

     Svara

  En kille jag kände förut (vi flirtade lite då men gjorde aldrig något) skrev till mig på Messenger efter att han sett mig på happypancake. Vi pratade lite och han föreslog att en fika någon dag vore trevligt. Jag skrev till honom dagen efter och det läste han och har inte svarat på. Det är nu en vecka sedan. Fan vad jag är less på män.

  Svara

   Skriv igen. Ge inte upp. Lycka till. 😊

   Svara

    Nej jag vägrar skriva igen. Vill han inte svara så vill han inte. Jag tänker inte tjata mig till en fika. Tack för omtanken, men vill han ses så vet han var han får tag på mig.

    Svara

     Bra! Tänkte precis skriva- skriv inte. Han har sett det en gång, det räcker.

     Svara

   Också helt tappat hoppet efter senaste bakslaget. Så jävla sjukt. En kille jag verkligen blev intresserad av och verkligen sagt att han ör intresserad av nig väljer att bara ghosta mig. Han har gjort det en gång innan o dum som ja var struntade jag i det utan att han ena gav en förklaring. Fyfan.

   Svara

    😤😡🤬 män….

    Svara

     Och verkligen säger jag jag blir sårad och ber om att han kan säga ngt men nope. Total tystnad.

     Svara

  Jag var på Ola Salos show i helgen, har alktid gillat honom. Men alltså…nu drömmer jag lite om hett sex med honom.

  Svara

   Åååh jag har också varit på hans show och jaaa!!! Han är så jävla snygg! Få män pulls off glitterleggings och dunvingar men satan så sexig han är!

   Svara

   Han har verkligen något extra den mannen. Sällan jag använder ordet sexig, men när det gäller Ola….. Att få en vit kråsskjorta till en fullträff kan nog ingen annan.

   Svara

   Tack gud för att alla har olika smak, jag skulle inte vilja närma mig honom ens om jag fick 1 miljon urk

   Svara

    Men det var ju onödigt att skriva?? Klart alla har olika smak

    Svara

  Nyfiken på vad ni tycker om ”influencer-poddarna”: Kenza-dani, Fanny-klara,
  Rebecca&vanesssa?

  Svara

   Lyssnar inte på de två senare, hörde Fanny och Klara i biancas podd och alltså kalla mig pryd, det är jag inte, men podden och den där klara var bara så vulgär, jag fattar liksom inte grejen med att prata om sitt sexliv som om man vore den enda på jorden att ha sex.. Alltså, är folk verkligen intresserade av andras sexliv?
   Kenza o dani, njaaa tråkig typ, inget speciellt. Uppskattar dock att de har integritet och inte fläker ut allt om sig själva, dock vet jag inte hur lyckat det är i poddsammanhang..

   Svara

    Hahhaha älskar poddar som handlar om sex, Alla våra ligg och Det goda samlaget. Har själv för mycket integritet för att prata om mitt egna sexliv öppet men älskar att höra andras. Kenza och Danis podd är rätt tråkig, lyssnar bara när jag lyssnat på alla andra.

    Svara

  Har så kallade ”killproblem”. Eller inte problem egentligen. Men fundering.

  Har blivit rätt bra kompis med en kille i min klass på senaste tiden. Kände förra året att det började pirra lite extra när jag såg honom, men det gick liksom över när vi inte sågs på hela sommaren. Nu har vi under vintern kommit ännu närmare varandra och börjat umgås ännu mer. Och här kommer grejen: han har börjat kalla mig typ babe, snygging, darling osv och pussar mig på kinden/pannan ibland när vi hälsar. Sist vi var ute tillsammans så var han väldigt närgången, och helt plötsligt la han armen om mig och pussade mig på pannan. Och så bara stod vi och kramade om varandra ett tag, mitt på dansgolvet.

  Jag kan verkligen inte det här med signaler och förstår inte om han vill något mer eller bara är typ trevlig? Han är ganska flörtig och fysisk som person och kramar/håller om de flesta han träffar, men inte på det här sättet. Har liksom aldrig sett honom pussa någon på kinden och pannan på det här sättet, eller kalla någon för liknande saker som han kallar mig ibland.

  Är så förvirrad pga börjar ju som pirra lite för mig igen, just för att vi kommit så nära, men jag vågar ju inte ta upp det eller säga något eller visa något ifall han inte känner samma sak. Vi ska trots allt gå i samma klass i över ett år till liksom och vill inte förstöra något. Har aldrig haft en riktig killkompis innan så vet inte om det är normal att bete sig såhär. Har heller inte dejtat en kille på flera år så vet inte hur man beter sig när man tycker om någon.

  Waaaaaaaah så förvirrad. Hjälp.

  Svara

   Verkligen inte normalt att bete sig så om man bara är intresserad av vänskap! Fråga honom, så att ni undviker missförstånd. Och grattis till pirret 💕

   Svara

   Jag hade önskat att jag kunde svara dig men den enda som vet hur han känner, är han själv. Så du borde ta mod till dig och fråga eller så låter du tiden utvisa.

   Svara

  Hej! Nån som har en rabattkod på Ideal of Sweden? Ha en fortsatt trevlig kväll❣️!

  Svara

   Googla

   Svara

    Cirka alla influencers

    Svara

   sk2ug37

   25% varsågod😘

   Svara

    Tack!!
    Jag har googlat, men ingen av de koderna funkar!

    Svara

   Stöd inte det företaget, billiga skal producerade i Kina.

   Svara

    Som alla andra grejer då?

    Svara

  Vi funderar på namnet Eleonora till en dotter. Men hur uttalas det?
  Eleonora varenda stavelse känns så långt och krångligt att säga. Men om vi ska uttala det Ellenåra borde vi väl stava det Elenora?

  E-leo-nåra?
  Elle-nåra?

  Hur skulle DU uttala det?

  Svara

   Tjusigt, mitt andranamn… 😉
   Jag uttalar det Eljonora, d.v.s. ”Elj-o-no-ra”, så det blir nog oundvikligen fyrstavigt i alla fall. Heter det dock i andranamn, som nämnt, då mina föräldrar föredrar två- eller trestaviga tilltalsnamn men det där är ju en smaksak.

   Svara

   Skulle nog uttala Eleonora som E-leo-nåra. Väldigt fint namn! Elenora är också fint, och mer ovanligt!

   Svara

   Känner en liten tös som heter Eleonora. Vi, och hon, säger Elleonåra.

   Svara

   Min mamma heter Elonora i mellannamn, efter sin pappa Elon. Fint, och lättare att säga!

   Svara

   Liora är kanske enklare? Men liknande det ni vill ha

   Svara

   Som en person med förnamnet Eleonora, så uttalar Jag det … ele-ånåra… typ. Är väldigt fint, men förvänta dig inte att någon människa kommer stava det rätt eller uttala det rätt 🙂

   Svara

    Heter inte Eleonora men däremot Eleonor och väldigt få uttalar det rätt 😂 men mitt namn uttalas så som du skriver fast utan A på slutet då 🙂 min farmor har fortfarande inte lärt sig stava till mitt namn efter 30 år 🙂

    Svara

  Någon här som pluggat till talpedagog och kan berätta om hur det är?

  Svara

  Mumsar godis och kaffe från matsmart och beundrar mitt nya Loona album som jag äntligen har fått hem!

  Svara

  Matsmart verkar toppen. Ska göra en beställning där. Var till affären afound och fyndade. Vilken trevlig personal dom har. Glada och hjälpsamma. Jag är så nöjd.

  Svara

   Ok.

   Svara

    Suris.

    Svara

   Och??

   (Visst är det ganska osoft att få den kommentaren? Tillbakakaka 👊🏻)

   Svara

   Matsmart är en riktigt sunk butik!! Massa människor har fått hem skadedjur efter ha handlat där, så fruktansvärt ohygieniska lagerlokaler och äckliga utgånga gamla varor. Beställde därifrån en gång och allt var härsket 🤢🤢🤢rakt ner i soporna blev de

   Svara

  Sälja trosor?
  Vill alltså ha extra klirr i kassan, så finns det någon som har gjort det här? Hurdana pengar rör det sig om, hur hittar man kunder, måste man sätta ut ansiktsbilder mm??
  Alla tips tas emot, för- och nack-delar? 😀

  Svara

   Menas det att sälja trosor ur ett sexuellt perspektiv? Typ använda, otvättade?

   Svara

    Ja, det är de trosorna man kan få en bra peng för🤷‍♀️

    Svara

     Män är ena märkliga varelser… Undrar hur många kvinnor där ute som är beredda att betala för använda kallingar (med bromsspår?) 🤦🏼‍♀️

     Svara

      Ha ha ha.

      Svara

      Väldigt få kvinnor skulle jag tro. Män däremot köper använda kallingar också. En kompis till mig sålde sina online för att dryga ut csn när vi pluggade. Ja, män är märkliga varelser

      Svara

   På 1 timme har My inte fått svar på sina frågor, så då försöker jag.
   Bästa är att skicka med nakenbilder där ansiktet syns. Alltså bilder till den som köper trosorna, men det kanske är för avslöjande för den som säljer.
   Näst bäst är nakenbilder där ansiktet INTE syns.
   På 3:e plats kommer ansiktsbilder, med inget naket.

   För att krama ut så mycket pengar som möjligt.

   Svara

    Tack för tipsen! Ska försöka googla lite mer i ämnet 🤓

    Svara

     Nä, nä, jag bara hittade på och vet inte ett skvatt om hur man säljer trosor i sexuellt syfte, men när jag läser vad jag skrev, så ser det inte helt tokigt ut.

     Lite trolleri, bara för att lätta upp stämningen och jag trodde någon skulle haka på min kommentar med andra råd eller ge mig skäll. Sorry.

     Svara

   Anna Book hade väl en trosavyttringslive? Tror den finns på youtube.

   Svara

  https://www.aftonbladet.se/kultur/a/dO434O/sota-vackra-ebba-hata-kvinnor-nej

  Blev alldeles häpen av att läsa denna artikel. Sexism dold bakom någon ”feministisk anda”. Fattar inte hur Aftonbladet kan publicerad en sådan ”kulturartikel”.
  Dessutom har ju inte KD fått fler väljare pga Ebbas utseende då hon inte direkt var fulare vid det förra valet utan snarare för att hon är en av få politiker som är rakryggade och genuina.

  Svara

   Men Ebba var väl inte partiledare förra valet?

   Svara

    Just det :), kanske bara handlar om utseendet ändå. Då undrar jag hör Löfven fick så många röster?

    Svara

     Det här ju faktiskt gått ganska dåligt för socialdemokraterna, om man jämför med tidigare år.

     Svara

      Sant men fortfarande många som röstade på honom. Vad är förklaringen till att Trump fick så många röster då 🙂

      Är egentligen inte ute efter att prata om folks utseenden. Kontentan är att det är en väldigt sexistiskt och extremt förminskande debattartikel som inte hör hemma i det politiska debattklimatet. Dessutom var den riktigt uselt formulerad.

      Svara

  Cam!!! Kan få ett riktigt jävla ”Margaux wedding weekend”-inlägg på måndag?? Där instastorys från alla möjliga gäster får ta plats.

  Svara

  Nån som vet var The Sinner säsong 2 finns att se?

  Svara

   Netflix

   Svara

    Hittar ettan ja men inte tvåan?

    Svara

     Den har inte kommit där ännu. Jag väntar också haha.

     Svara

      Jaha. Jag har sett andra säsongen på Netflix för typ två månader sen…
      Men bor inte i Sverige så utbudet kilar väl olika…
      Andra är iaf bra!!! Så ni väntar på ngt gott:)

      Svara

  Oavsett vad man tycker om BTS, så är 38 mn visningar sen kl 11 idag svensk tid, ganska otroligt!

  Svara

   Det är det! Vad tyckte du om låten?

   Svara

    Jag gillar den. Först tyckte jag den likande något från Superfruit eller något annat amerikanskt.

    Svara

   43 miljoner visningar nu.. Tror målet var 100 miljoner visningar 👀
   Halsey sjöng superbra på Spotify versionen också! <3

   Svara

    Det är mäktigt med så många människor. Lyssnat på låtarna under dagen. Just nu är Persona och Dionysus favoriterna.
    Du då?

    Svara

  Vem tror ni Bellas hemliga kärlek är? 😍
  1. Livvakten
  2. Hampus
  3. Nils
  4. Någon vi inte alls vet om

  Svara

   Livis!

   Svara

   Livvakten!

   Svara

   Simon, det är därför han slutar!

   Svara

    Han och tjejen har ju precis köpt hus?!

    Svara

   Odd!!

   Svara

   Plot twist: hon har insett att hon är nykär i…. SIG SJÄLV!!!

   Svara

   Erik S*lin

   Svara

    Vem är Erik?

    Svara

    W O W
    Kan det verkligen stämma?

    Svara

  Har en ångest som gnager i mig nu. Varit singel i 2 år nu, efter ett rätt jobbigt och långt förhållande. Första året kände jag ändå att jag njöt av att vara singel, fokuserade på att bygga upp mig själv, välja dom vägarna i livet jag vill, haft skönt sex och upplevt män som faktiskt anstränger sig för att man ska ha det skönt, och såklart dejtat.

  Nu känner jag bara att jag är trött på att dejta, för jag hittar inte min ”the one”. Vill verkligen ha någon att dela mitt liv med, någon att bli helt galet kär i, personen som ska bli pappa till mina framtida barn och som jag får säga ja till vid altaret.

  Har haft happypancake men la ner efter 1 dygn då männen var helt galna där (på ett dåligt sätt), har ju visserligen kvar tinder och träffat en el där ifrån.

  Min ena bästa kompis är gift, har 1 litet barn, hund och katter, hus, bil osv.. Min andra bästa kompis har en sambo hon hittade på tinder för 2 år sen, och man märker på varandra hur mycket de avgudar varandra.

  Mens och extra känslig just nu, men jag känner mig ensammast i världen trots att jag har mycket vänner, utbildning, jobb, eventuellt valpinköp på G. För i början var jag övertygad om att jag bara inte hittat rätt för mig. Nu känns det nästan som att jag är dömd att leva ensam, och det känns hemskt. Är 23, inte för det kanske spelar någon roll.

  Snälla, kan inte du berätta om hur du hittade din älskling? Värmer lite i hjärtat när jag åtminstone kan glädjas åt andras kärlekslycka ❤️

  Svara

   Jag är ingen hjälp. Jag träffade min man bör jag var 19.
   Men.
   Börja leva ditt liv NU, för det börjar inte EFTER att du träffat mr right.
   Vad brinner du för? Ut och lev och jag kan tänka mig att du kommer att möta honom någonstans på vägen ut i ditt liv.
   Såna där appar är creepy och attraherar mest oseriösa folk.
   Men först. Ät något jävla gott och flötigt eller sött och pigga upp ditt mens-hormonella-huvud! Pöss

   Svara

    Jag håller helt med dig (förutom det där att appar drar till sig creeps. Creepen finns överallt.)

    Sitt inte och vänta på att den rätte ska dyka upp. Ha kul och lev ditt liv. Lär dig vara nöjd med dig själv och den dagen du träffar någon så är han en bonus till allt du redan har.

    Svara

   Jag kände precis som du när jag var 23. ”Alla” hade kille och jag hade på min höjd en KK som jag verkligen inte var kär i. När jag precis fyllt 24 blev jag ihop med min nuvarande via jobbet. Kanske inte love at first sight, men i alla fall love at first hångel.

   Svara

   Varför har du så bråttom? Du är bara 23 år. Du kommer möta någon när tiden är inne och när allt känns rätt flyter det bara på. Jag är 32 och har varit singel sedan jag var 18 år men det spelar ingen roll. Livet ter sig olika för alla så ta det i piano ❤

   Svara

   23??!!! Jösses, ta det lugnt!

   Svara

   Vill tillägga. Jag har intressen, jag löptränar, styrketränar och kör yoga 5 gånger i veckan. Älskar att laga mat, läsa, fjällvandra, umgås med mina vänner. Jobbar med ett av mina större andra intressen i livet.

   Inte så att jag sitter hemma på rumpan varje dag och väntar på att livet ska hända. Jag gör saker, lever inte ett liv jag inte trivs i för övrigt. Jag vet vem jag är och vad jag tycker är viktigt. Tycker bara det var skönt att få ur sig det där jag kände..

   Men tar åt mig av det som skrivs. Har tänkt på det där med att appar drar åt sig creeps också, det har ni fasen rätt i. 😅

   Svara

    Jag trivs i* haha.

    Svara

   Jag träffa min man när jag var 16 (30 nu) på Playahead hahah. Jag skrev till honom att jag tyckte han var snygg och på den vägen var det. Förlova oss efter 5 år, gifte oss på 9 års dagen, firar 14 år i år samt har en liten 3 åring =)

   Svara

    Och?

    Svara

     Vadå och? TS frågade ju hur folk hade träffat sina partners

     Svara

   Herregud, jag minns när min kompis fyllde 23 och jag var 21. Tyckte hon var såå gammal och att livet typ var slut vid 23. Men med nästan 20 års mer erfarenhet i bagaget har jag bara ett råd till dig: chilla…. Du är typ på dag ett av ditt vuxenliv, du har just vaknat och knappt druckit kaffe om du förstår metaforen. Du har bokstavligen all tid i världen till att träffa någon, blir kär, göra slut, blir kär igen, flytta i hop med någon, tröttna på honom, dumpa, leva livet som singel i några år till, kanske dejta några randomiserade och sen träffa mr right och ändå ha massor med tid till barn, hus, bröllop, vardagsliv etc. Ta. Det. Lugnt.

   Svara

   Träffade min sambo på Happypancake. Men, vi var 35 år båda två, kanske var utbudet mindre galet, än i ”din ålderskategori”, även om jag hann dejta en del riktigt suspekta killar därifrån…

   Jag tror du ska fokusera på att leva ditt liv, göra det du tycker är roligt och njuta så mycket du bara kan. Kärleken kommer, men att stressa in i ett förhållande är sällan en god idé. Jag är som sagt lite äldre än dig och jag har provat det, dejtat och gått på SÅ jäkla många nitar i mina dagar. Hade jag kunnat säga till mitt stressade 23åriga jag att caaaaalm-doooown, sluta jaga killar som inte förtjänar det och bara lev lite själv i stället så hade jag gjort det.

   Det ordnar sig. Rulla hatt, ha en bra KK, ha sex (det livar ju upp rätt bra!) och njut för fasen av ditt liv! Lycka till och bamsekram. ❤

   Svara

   Du är iaf inte i ett förhållande du inte vill va i, som mig. Du behöver inte städa efter nån mansbebis osv. 😘

   Svara

  Varför är det så många kända kvinnor i Sverige som tiger om sina bröstförstoringar? Isabella Löwengrip, Camilla Läckberg, Tilde de Paula och ev Christin Kaspersen. Kvinnor som vågar ta ett flertal tuffa debatter i sociala medier och flashar hela sitt privatliv. De hyllar kvinnors rättigheter och kvinnors rätt att bestämma över sina kroppar. Att man ska gå sin egen väg. Vad är de rädda för? Att omvärlden ska få veta att de varit missnöjda med sina bröst?

  Svara

   Varför ska man behöva föra en öppen debatt om sina val menar du?
   Det kan ju finnas hur många anledningar som helst varför man väljer att inte prata om det.

   Svara

   Det är nog många orsaker. Precis som du säger att omvärlden vet att man varit missnöjd, att man inte är tuff nog att stå emot (skeva) normer, att man kanske har lite dålig självkänsla som gör ett skönhetsingrepp? Sen kan man ju också känna att det är en privat sak, att ingen har något med min kropp att göra?

   Svara

   Är det en skyldighet att berätta allt? De kanske känner att inte någon annan har med det att göra.

   Svara

   Jag fattar inte varför det här är en så stor grej för folk. Varför är det viktigt att de berättar om sin bröstförstoring? Varför är det en så stor grej för folk?

   Svara

   Skönt tycker jag. Att de fortfarande känner att de äger sina kroppar och inte behöver berätta.

   Svara

   Därför att det är PRIVAT och ingen annans business. Du kanske borde undra mer över varför du är så besatt av att andra ska tala om sina intima val.

   Svara

   Jag tycker det är privat och något ingen ska behöva diskutera, egentligen… MEN, vissa offentliga personer skapar content och i förlängningen inkomst kring tidigare diskussioner kring sina bröst, bland annat Blondinbella. Hur många inlägg har hon inte skrivit om sina bröst? Hon använde dem till att skapa content, framställa sig som en ”vanlig mamma med taxöron” och byggde en tydlig image på att vara en viss sorts person. Nu har hon stöpt om sitt personliga varumärke och då passar inte bilden som ”vanlig morsa i tofs och mjukisar” och inte heller brösten. Men för trovärdighetens skull borde hon ta diskussionen och för att ta bort bilden av att en mamma måste vara fixad och snygg hela tiden. Hon har pengar och ett helt team som fixar allt men hon framställer sig som en ”power woman” som balanserar barn och karriär och samtidigt alltid är fixad. Hon ställer upp ett omöjligt ideal och hon borde vara tydligare med vad det är som gör att hon ser ut som hon gör, att hon har resurser som de flesta andra mammor i yrkeslivet inte har.

   Svara

  Känner mig så berörd av Vandringsbloggen-Angeliqas självmord i veckan. Inte sett många ta upp det?

  Svara

   Usch, så tragiskt. Kollade hennes hemsida och instagram precis. 😭

   Svara

   Jonna Jinton tog upp det.

   Svara

    Jennifer Sandström har också skrivit om det

    Svara

     Och Wilderness stories. 🙂

     Svara

  Vad köper man sin tjejkompis som fyller 30? Är student så har inte råd med spa eller resa liksom..tips???

  Svara

   Bjud hem henne på middag eller gå ut och ät något ihop. Mat tillsammans med nära är bara så underbart.

   Svara

   Köp ansiktsmasker, hårinpackning, etc och ha ett hemmaspa en kväll. Köp hem lite gott att äta och dricka och umgås en hel kväll. Kanske sova över till och med. Det är mysigt.

   Svara

   Det beror på vem hon är och vad hon inte har.

   Om hon också är fattig student kolla efter något på en märkes-outlet.

   Om hon gillar att äta god mat men inte är någon mästerkock. Ge bort ett av dina recept, och allt som skall vara med i en korg. Jag gjorde det och numrerade allt i korgen. Börja med att korka upp vinet (1) och provsmaka. Koka vatten och tillsätt buljongtärning (2)… osv

   Smycken från Edblad är fina och inte alls dyra.

   Svara

   Jag fyllde 30 i förra veckan, min bästis köpte ett jättefint armband från Edblad, bjöd på lunch och sen fika i stan. Kände mig supernöjd =) Dock är jag en sån som typ inte förväntar mig nåt så jag blir glad för minsta lilla ^^

   Svara

   Köp något fint set på rituals eller body shop, finns för runt 350 kr och bjud på lunch på stan. Det tror jag de flesta blir glada av. Eller bjud på mat hemma som nån annan skrev. Tror de flesta blir glada av att bli uppvaktade med tid, och själva tanken.

   Svara

  Lilltjejen (1år) har somnat, sambon är på AW och själv ligger jag och äter chips framför en gammal Jurassic Park-film. På måndag har jag en jobbintervju och jag känner mig riktigt laddad inför den. Efter det tyngsta året i mitt liv (förlossningsdepression som följde på en riktigt jobbig hyperimesis-graviditet och en massa ångest) börjar jag äntligen känna mig som människa igen. Jag vet inte riktigt vad jag vill med det här inlägget mer än att kanske sprida lite hopp om framtiden till någon som kanske också haft/har det jobbigt.

  Svara

   Härligt, önskar dig all lycka till och solsken på dina vägar!

   Svara

   Fint att du delar med dig!

   Svara

  Vet ni vad jag tycker är helt värdelöst med dessa inlägg ”öppet spår”? De är alla ursäkta puckon som sitter och anmärker på hur andra skriver, stavar och som ska rätta andra människor. Seriöst har ni verkligen inget annat att göra än att trycka ned era medmänniskor? Skaffa ett liv eller bara skit i att kommentera 🤦🏻‍♀️👌🏻

  Svara

   😘💕

   Svara

   Jag ansluter och skickar flera trevliga emojis. Skriver från datorn och de ända figur jag kan är 🙂 och 😉 + de negativa varianterna.
   Lina, du kan ta över om real Hmm och jag pensionerar oss.

   Svara

    Som jag stavat.
    … och de *enda *figurer jag kan är …

    Svara

   Ja och tyvärr är de inte bara på öppet spår. Någonting har hänt med de som kommenterar här inne. Vet inte om det är samma gäng som har blivit sura och griniga av någon anledning eller om det kommit in ett nytt gäng som går igång på att vara dryga och förpesta. Vilket som så är det riktigt grinig stämning här inne och jag saknar tiden då man kunde föra diskussioner här inne. Man kunde till ouch med tycka olika och ändå hålla vuxen nivå. Nu är det bara surt och grinigt här. Synd.

   Svara

    Gissar på nya sura människor😕

    Svara

    Jag har också varit med från början. Jag tror faktiskt att det är följare till de som blir granskade av vår Bloggerska som härjar här. Dessa följare gillar den de följer och när hon/han blir granskade av Bloggbevakning, så drar de in hit för att bråka och förstöra våra kommentarsfält. Rena hämndåtgärder, alltså.

    Svara

     FORTS: Så som Jocke & Jonnas följare (mest mellanstadieelever) gör. Drar runt och drevar hos de som råkat komma på kollisionskurs mot J & J. Kollisionskurs, som oftast orsakats av J & J själva.

     Svara

     Hmm… Jag tror inte att de som förstör alls är intresserade av det som skrivs i inläggen. Jag tror att de gillar att provocera och förstöra bara. I stället för att diskutera saken så påpekas stavfel, någon kallas dum i huvudet, man hånar någons åsikt osv.

     Svara

      Det kanske bara är på det viset, men jag misstänker ändå att det ligger hämnd för något bakom att de vill tjafsa i kommentarsfälten. Hämnd för att de känner sig trampade på tårna. Annars är det ju sjukligt, att gilla att provocera och jävlas med andra människor.

      Egentligen är det dumt att skriva om företeelsen. Det kan sporra till ökad tjafs-aktivitet.

      Svara

  Livmoder utgrävning.
  Ett ord som jag aldrig hört tidigare.
  Är det en skrapning?
  Förlåt mig, men jag orkar inre läsa flera hundra inlägg.
  Hoppas allt är okej med både tand och utgrävning.

  Tack för rolig blogg. Mkt ironi som jag gillar.
  Iofs har jag oftast ingen aning om vilka personer du skriver om 🤪

  Svara

   Spiralvandring.

   Svara

  Finns det några tips och knep för att förhindra fästingar på häst? Något bra medel eller liknande? Min häst är en en riktig fästingsmagnet och oroar mig ständigt att han ska lyckas få någon sjukdom..

  Svara

  En rotbehandling i 5 steg?! Brukar normalt möjligtvis vara i 2 steg. Krånglig tand eller räknar du in kronan ovanpå i de besöken? Hoppas du har en snäll och duktig Tandläkare som tar väl hand om dej! /en annan Tandläkare

  Svara

  Något som driver mig till vansinne är när någon skriver att dom är ”kärare är någonsin”, helst efter typ 10 år tillsammans. Jag blir så provocerad och äcklad. Jag är själv lyckligt tillsammans med en underbar snubbe, så det handlar inte om någon avundsjuka, men blir så äcklad när någon ”efter 10 år och 2 barn tillsammans nu är kärare än någonsin”… Behövde bara säga det.

  Svara

   Hahaha seriöst jag håller med. Jag har ett lyckligt förhållande sen 10 år tillbaka och så men blir också stört störd på ”kärare än någonsin”. Tror bara såna som vill hålla en lycklig fasad som säger så.
   Jag tror snubbarna slänger strumpor överallt, plockar inte ur diskmaskinen, tar inte tillräckligt med vakna nätter med barnen, åker med killarna på roliga kvällar och lämnar frugan hemma med barnen och ändå låter henne ta 85% ansvar för allt i hemmet.
   Men det är liksom fortfarande jobbigt att erkänna att ens kille är denna kille. Lätt att säga att man är kärare än någonsin istället för att få rådet att DUMPA om man beklagar sig.
   Min man plockar disken 2 av 10 ggr, han är inte intresserad av att planera middagar eller handlingar, hans strumpor ligger överallt osv. Men jag älskar honom!
   Men kärare än någonsin. Nej kom igen.
   Sorgligt? Näää realistiskt!

   Svara

    Preach!

    Svara

    Stackars dig. Han plockar alltså disken två av tio gånger… 😬 Vad hände med att respektera varandra i hemmet? Varför är hans hemmatid viktigare än din?

    Klart människor kan uppleva nytändning (därmed ”kärare än någonsin”)! T.ex. när mannen per automatik är självgående och fixar disken själv! Eller vad det nu må vara. 🙌🏽

    Svara

     Nu blandar jag mig i er diskussion, men jag blir förvånad över hur folk har det i sina relationer. Det har varit såå många olika beskrivningar om det i bloggens olika kommentarsfält. Samtidigt tycker jag det är svårt att skriva något, så att man inte råkar skamma den som beskrivit om en dålig relation.

     Egentligen tar jag en risk att skriva med dig, för ditt nick kan ibland vara vass i tonen. Jag minns nicket, för någon gång har du tryckt till mig, men jag kommer fan inte ihåg när eller vad saken gällde. Lite synd, nu när du är här. 🙂

     Svara

    Men va? Bara för att du inte känner så så betyder det väl inte att det är sannerligen för alla andra? Jag har varit med min man i 10 år och känner mig på riktigt ”kärare än någonsin”(brukar dock inte skriva ut det på sociala medier) , men det kanske underlättar att han faktiskt hjälper till i hemmet och gör minst lika mycket som jag av vardagssysslorna…

    Svara

   Men det är ju bullshit. Människor är känslostyrda. En bra helg tillsammans kan gå folk att känna så.

   Svara

   De försöker bara intala sig själva att det är sant hehe.

   Svara

   Haha håller med, så jävla vidrigt. Vi har varit tillsammans i 10 år och har två barn. Vi är kära i varandra men skulle ALDRIG säga det eller skriva det till nån annan än till varandra. Åh gud blir typ illamående av att tänka på att jag skulle _skriva ut_ det på Internet att jag är *~kärare än nånsin~* Skulle jag en dag göra det så kan jag lika gärna genomgå en lobitomering

   Svara

    Men ’så jävla vidrigt’ är väl ändå att ta i?!

    Svara

    Beklagar! /Love fool ☺️

    Svara

  Hur fan börjar man om när ingenting i ens liv funkar? Jag är fattig, arbetslös och nydumpad. På nåt sätt har jag också lyckats bli av med i princip alla vänner känns det som så jag har ingen att ringa eller spendera tid med för att få bort alla de här jobbiga känslorna. Jag känner mig värdelös, oviktig för alla, ful och tjock. Jag vill inte dö och har aldrig velat det heller men de här jobbiga känslorna tar för mycket utrymme i mig och jag vet inte hur jag ska göra för att bli av med dom. Hur gör man?

  Svara

   💜

   Svara

    Svarar ev mer sen men hinner inte nu.

    Svara

     Tack! ❤️

     Svara

   Du är inte värdelös, oviktig för alla, ful och tjock!!! Ett steg i taget! <3 Till exempel, om du fokuserar på att börja arbeta så kommer du förhoppningsvis få en bättre ekonomi (ej fattig). Du kommer även få kollegor och således kamrater och få in det sociala samspelet i ditt liv. Därefter kan bygga på, bit för bit, och kanske plocka upp kontakten med dina vänner igen och så vidare. Bestäm dig för i vilken ände du vill börja och ta det där ifrån. Du fixar detta!!!

   Svara

    Tack för stödet! Det betyder mycket! ❤️ Innerst inne så vet jag nog vad som behöver göras men det är svårt att övertyga min kaotiska hjärna. För den är allt för rörigt och det kommer aldrihg att ordna sig om jag inte gör allt på en gång vilket resulterar i kortslutning pch att jag inte gör nånting istället.

    Svara

   Se det positivt, nu kan de bara gå uppåt! ☺️

   Svara

    Tack! Det är väldigt sant! ❤️

    Svara

   Hade jag varit fattig arbetslös och ny dumpad hade jag

   1. Skaffat vilket jobb somhelst. Blivit timvik och bara jobbat jobbat och jobbat och tjänat mycket pengar.

   2. Njutit skiten av att vara singel. Fyfan vad skönt, speciellt om det inte finns några barn inblandat. Jag hade som sagt jobbat röven av mig och börjat träna på gym, gått några roliga kurser. Festat mycket.

   Men allt dehär skriver jag väl för att mitt liv är tvärtemot ditt. Jag har man, barn och ett fast jobb. Ibland önskar jag dock att jag var i din sits så jag kunde göra så som jag skrivit till dig att jag hade gjort

   Svara

    Haha att man alltid önskar att man hade någon annans tillvaro. Jag brukade också känna så som du angående min situation men nu har mina tankar ändrats. Jag är inte gammal men är ändå i den åldern där de flesta i min omgivning har ett stadigt liv. För första gången i mitt liv så önskar jag mig ett sammanhang som är konstant och inte ändras hela tiden. jag vill ha ett riktigt jobb, en familj och något som är mitt och inte försvinner eller ändras om ett år. Jag har gjort allt det andra redan 😊 Men det är väldigt bra tips och det är nog så jag måste göra för att komma vidare!

    Svara

   Tack för stödet! ❤️ Jag förstår vad ni menar och problemet är att jag på nåt sätt innerst inne också vet vad jag bör göra men jag har noll självförtroende kvar. Att skriva ett personligt brev tar flera dagar om jag ens lyckas formulera något. Jag är glad och hopfull ena stunden och har stora planer och känner mig som en idiot i nästa för att jag faktiskt tror att det ska lösa sig. Hur gör man för att få en själv att inse att det är de snälla tankarna jag ska lyssna på och inte de elaka?

   Svara

   Gud det här är nästan jag. Är iofs singel sen länge, men är sjukskriven och fattig. Har ca noll vänner kvar i staden jag bor och mår skit nästan jämt, för vad fan gör man med sin fritid om man går hemma utan någon att umgås med? Jag försöker umgås med min familj så mycket som möjligt, kan jag inte träffa dom så ringer jag och pratar med dom. Den vän jag har här träffar jag så ofta som hon kan. Har blivit jourhem åt en kanin, det tar upp en hel del tid och det gör mig glad.
   Har du pratat med någon terapeut/psykolog? När jag har för mycket känslor som tar över försöker jag hitta på saker, städa även fast du städade igår, gå en promenad, hitta ett nytt intresse. Hade gärna hjälpt dig och varit ett stöd, men vet inte om jag kan gå ut med min info här utan att hamna i mod?

   Svara

    Tack för svar! ❤️ Skönt och tråkigt att någon annan känner igen sig. Jag försöker göra en massa, går långa promenader, läser en massa böcker och det känns skönt för stunden men sen så får jag en dipp och allt det känns värdelöst.Promenadern och böckerna spelade ingen roll för jag mår fortfarande dåligt.

    Jag är nära min familj och ser de ofta men vi ringer inte varandra och vi pratar inte känslor på det sättet. Jag känner att jag och mina syskon har glidit ifrån varandra och jag vet inte hur jag ska få till en bra syskonrelation. Jag har ingen sjukdom heller vilket gör att jag känner mig mer som ett misslyckande för att det ”borde väl inte vara så svårt att få ett jobb”. Aa jag vet inte riktigt mina känslor är lite huller om buller. Jag skrev ett svar tidigare som inte verkar ha blivit publicerat men det enda jag vill är att hitta ett sätt att få min hjärna att inse att det är mina snälla tankar som är de riktiga och inte de elaka.

    Jag har inte pratat med någon och är rädd för att kontakta VC för att jag inte vet hur jag ska gå tillväga.

    Svara

     Vet precis vad du menar, man håller sig sysselsatt ett tag och sen går det neråt igen – vad man än gör. Man känner sig ju misslyckad för att man inte klarar av vad ”alla andra kan göra” – typ ha ett jobb, familjeliv, socialt liv, träna osv. Har fått lära mig att vi är alla olika, vi har inte samma tolerans för stress eller förväntningar. Det är samhället som skapar en bild av vad vi bör klara av – men långt ifrån alla gör det.
     Förlåt om min fråga är okänslig, men är du säker på att det inte finns någon underliggande diagnos? Jag har nyligen fått veta att mitt mående/beteende antagligen beror på en eller flera diagnoser, utan att jag ens visste om det.

     Försök kontakta VC! Säg att du har mått dåligt under en tid och inte vet var du ska ta vägen eller vad du ska göra. Säg som det är – du känner dig ensam och behöver någon att prata med som kan hjälpa dig att må bättre. Det bästa är att vara helt ärlig. Tycker du det är jobbigt att prata i telefon kan du skriva ett meddelande genom mina vårdkontakter och förklara situationen. Då kontaktar dom dig på något sätt! Hoppas du får hjälp snart <3

     Svara

     Men jag vet! Är du rädd för att snacka öga mot öga så kan KRY-appen vara en grym idé! Ring upp och ha ett videomöte när du sitter hemma i din trygga vrå, i dina myskläder! De är så ruggigt vana vid alla våra åkommor att de ser endast kliniskt på vad du säger.

     T.ex. ”jag mår skit” ”Ahaa, då skickar vi remiss till hej och hå”. Osv. Obs, bara som exempel!

     Många ogillar KRY för vad den tjänsten gör mot primärvården och jag håller med. Men låt INTE DITT VÄLBEFINNANDE stå på vänt! ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

     Svara

   Nu har jag äntligen tid, B 21:40.

   Jag tänker så här. Livet går upp och ned och ibland lite väl mycket ned och under en alltför lång period.

   Men sedan vänder det till slut. Det du kan göra är att aktivt försöka vända din situation, alternativt försöka (under en period) att acceptera att det är så här nu.

   Därför att när våren kommer, så finns det ofta mer chanser att saker och ting ändrar sig till det positiva. T.ex att hitta någon för er som vill det.

   När det gäller att ha lite pengar så skulle du kunna tänka så här (förutom ev.söka jobb eller liknande) att sådana perioder har du nytta av senare i livet då du förhoppningsvis har mer pengar.

   Jag har en bättre ekonomi numera, än vad jag hade för ett antal år sedan, men jag har fortfarande stor nytta av att jag lärde mig att leva på lite pengar.

   Jag är oftast precis lika varsam med pengarna och det känns bra att vara så. En vinst med det är dessutom att det är bra för miljön att inte handla då det inte behövs. Att köpa begagnad, men ändå fin inredning är en ”sport” som jag utför, ha ha.

   Kram till dig! Det VÄNDER till slut, men hjälp gärna ödet så gott det bara går. Fint att du fick så många bra svar jag ska läsa era kommentarer sedan (dina och deras) Glad påsk till dig!

   Svara

  Blev diagnostiserad igår med ”Emotionellt instabil personlighetsstörning” efter 16 månader utredning då jag uppfyller 8/9 kriterier.
  Fobsik personlighetsstörning, depressiv personlighetsstörning och bipolär har också varit uppe men uppfyller inte tillräckligt många kriterier för att få diagnoserna. Det ska tas upp på teammöte behandlingsplan så vet inte än vad jag kommer få för hjälp utan får veta inom en månad.

  Har någon annan samma diagnos? Kändes det skönt att få veta? Vilka hinder har ni stött på tack vare det? Har ni några tips? Äter ni mediciner? Vad får ni för behandling?

  Svara

   Hej jag har samma diagnos som dig och blev diagnostiserad för ca 2 år sedan 🙂 för mig var det jätteskönt att få reda på min diagnos då jag sedan tidiga tonåren kämpat mycket med känslosvängningar och varit väldigt svart och vit som person vilket gjort det svårt att bibehålla relationer men även gjort att jag haft extrema känslor åt båda hållen. De största hinderna för mig har varit att få en jämnare relation till människor i min närhet och även att inte låta mig kastas mellan mina känslor på samma sätt och liksom bli mer jämnare som person, men efter 2 år i dbt terapi är det så mycket bättre! Just nu tar jag ångestdämpande vilket verkligen har hjälpt mig då mina känslosvängningar neråt blir mindre starka så får mer kontroll. 🙂 lycka till! Och gå i dbt terapi det hjälper verkligen

   Svara