595 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Vad skulle ni göra om ni vann 300 miljoner?

  Svara

   Renovera mitt badrum. Ta min pojkvän på en resa. Köpa en lägenhet till min syster och en till min mamma. Aldrig mer kolla på priset innan jag handlar något jag vill ha.

   Skänka till byn där mitt fadderbarn bor.

   Svara

    Och jo.. Jag skulle säga upp mig och öppna en butik med sexleksaker här i stan.

    Svara

     Haha tänkte på C/o Segermyhr av den kommentaren när Antons mamma öppnar butik för sexleksaker. 😂

     Svara

      Det har jag inte sett men kanske värt att leta upp i något gammalt hörn av internet😄

      Svara

       Do it! Finns på youtube.

       Svara

        Det ska jag! 😄👍

        Svara

         Säsong 3 avsnitt 7

         Svara

          Ta ledigt ett år. köpa en bostad var åt alla i min familj. Utveckla företaget. Skriva en bok och marknadsföra den väl.

          Svara

     Lite oväntat men 👍👌

     Svara

   Jag skulle först köpa mig en riktigt god kebabtallrik sen åka på safari i Afrika. Och betala av CSN.

   Svara

    ÄLSKAR att första prio är en kebab

    Svara

   Köpa bostad till mig själv och sambon. Samt till min mamma som bor alldeles för trångt med mina syskon. Satt undan pengar till mina egna framtida barn samt mina syskon. Även startat någon slags fond för tjejer som går ut gymnasiet med fina betyg och ambitionen att slå sig in på mansdominerande yrken. Jobbat vidare med arbetsmiljöfrågor som jag gör idag.

   Svara

    Jag skulle köpa hela lagret av detta!

    Svara

     Och bränna upp skiten!

     Svara

    INGEN BRYR SIG!

    Svara

   Köpa hus, betala av csn och gå ner i tid på arbetet.

   Svara

   Köpa saker till min familj jag vet att de vill ha. Köpa en stuga eller mindre hus någonstans på västkusten som kan användas som semester bostad. Äta lite godare mat dagligen kanske. Hade inte berättat för någon, skänkt pengar anonymt osv.

   Svara

   Först skulle jag göra mig skuldfri. Därefter köpa det jag behöver själv.
   Investera i olika fonder ( ta hjälp av någon kunnig)

   Hjälpa syskonbarn som har det knapert och få dom på fötter.
   Ja sen får man se.

   Svara

   Mutat min man så jag får köpa en till katt

   Svara

    Hahahahaha ändå rimligt 😂

    Svara

    SJUKT rimligt! Hahaha jag backar det 100%, finns inget som heter för många katter <3

    Svara

    Varför ska ens männen ha en talan till om man ska ha en katt till eller inte… 💁🏼‍♀️

    Svara

   Köpa hus och skaffa barn

   Svara

   Oj, vad skulle jag inte göra….
   Jag skulle betala mina näras skulder, köpa bostad till mina föräldrar, skänka till välgörenhet minst 20 miljoner, arbeta som volontär på heltid, bygga ett ekohus, gå på massage minst 4 gånger i veckan, anlita PT, investera så mina barn och kommande barnbarn inte behöver oroa sig för pengar, utbilda mig till beteendevetare.
   Kommer säkerligen konsumera mer men jag hoppas att jag inte blir knäpp och shoppar massor med onödiga saker.

   Svara

   Betalat mina systerdöttrars college tuition. Gett bort en massa till syrran. Byggt ett mansion till min familj med ett separat hus på tomten åt mina gamla föräldrar. Haft personal till hushållet. Köpt semesterbostad. Rest en massa. Shoppat mig fördärvad.

   Svara

   Lämna min man.

   Svara

    Jag håller tummarna att du vinner snart då 🧡

    Svara

    Såvida ni inte har äktenskapsförord delar ni ju lika på tillgångarna. Blir du ensamstående har du dessutom rätt till tex bostadsbidrag, underhåll för barnen etc.

    Svara

    Till anonym 19:08
    Det hade jag med gjort, men han har massa skulder i mitt namn så jag kan inte röra mig fritt eller köpa mig det jag vill. Plus att vi har 2 barn tillsammans. Med en lön på 24+ kr. Kronofogden drar 10+ kr och resten går till att betala av skulder. 1000 kr att leva på tills nästa lön.

    Svara

     ❤️

     Svara

     Svara

     Åh det din man gör kallas ekonomiskt våld och när du känner dig redo kan du söka hjälp hos kvinnojourer och individ- och familjeomsorg 🌸 tänker på dig!

     Svara

      Vi har gjort slut två gånger innan. Vi har varit tillsammans i nio år. Världens ängel från början tills han började kontrollera allt jag gjorde. Har inga vänner kvar, ingenting som är mitt längre. Allt ska vara hans som jag ”lånar”. Jag har ingen att prata med. Får han reda på att jag skriver här så tar de hus i helvete me tjafs. Jag förstår inte hur jag själv orkar. Men håller mig kvar här tills skulderna är betalda så att jag förhoppningsvis kan starta ett nytt liv med barnen utan honom.

      Svara

       Tänk på att vid en skilsmässa får du räkna av dina skulder från ditt giftorättsgods, sedan läggs kvarvarande giftorättsgods, både ditt och hans, ihop och delas lika mellan er.

       Svara

        Vi är inte gifta, vi är sambos.
        Det skulle ju bara bli värre ifall det skulderna skulle läggas ihop och delas lika. Han har ju över 400tusen kr i skuld till kronofogden i sitt namn. Plus det han har i mitt namn över 150tusen kr kvar. Betalat av hans skit i tre år nu.
        Jag är sååå utmattad.
        Hur kan man säga att man älskar någon när man i själva verket drar livslusten ur en.

        Svara

         Varför har du låtit honom ha skulder i ditt namn?

         Svara

          Varför stämmer du inte honom? Hur kan han ha tagit lån i ditt namn??? Polisanmäl honom för bedrägeri!! Sök upp en riktigt bra advokat och kolla vilka möjligheter du har. Låter fett surt att leva med en rövhatt och betala av hans skulder. Du äger ditt liv och han kan fara åt pipan om han inte ger glädje till ditt liv. Han ska ut lika snabbt som Marie kondo rensar i byrålådorna.

          Gör upp en strategisk Exit plan med hjälp av advokat. Om du har hemförsäkring så går advokatkostnaderna för en stämning på hemförsäkringen upp till 200 000…

          Svara

           Hade jag vunnit hade jag utbildat mig till advokat, startat egen firma och sen bara tagit på mig pro-bono-fall som detta!!!

          Jag har aldrig gått med på att ha skulder i mitt namn för honom. Han har gjort det ändå. Jag har inte sagt till honom att det är fritt fram att göra vad han vill i mitt namn. Han bryr sig inte. Och om man inte befinner sig i den situationen så är det lite svårt att förstå vad man går igenom som utomstående

          Svara

       Ååh vad jag känner med dig ❤️ Har samma situation, dock lämnade jag idioten. Har ett nytt liv nu, med ny karl. Men jag får fortfarande sitta och betala skulder som han ordnat, bara 100k kvar nu 😞

       Svara

        ❤❤❤

        Svara

       Det är förstås ingen tröst, men när man lever i ett sånt förhållande som du och sambon, är det jättesvårt att lämna. De flesta går tillbaka några gånger av precis de anledningar du nämner, och det är ju helt rimligt:

       Han har kontroll över allt i ditt liv och du har dessutom tappat kontakten med alla du kände innan. Kvar har du skulder och förmodligen stor risk för tvist om barnen. Du måste dessutom lämna dem ensamma med sambon ibland om ni separerar.

       Många känner skuld, både för att de har inlett en relation med människan och för att de vill lämna relationen. Det är inte heller konstigt då alla människor har mer än en sida. Det tar oftast ett tag och sker gradvis när de kontrollerande och destruktiva sidorna visar sig. Då är man redan känslomässigt involverad. De bra sidorna finns också kvar parallellt, vilket också gör det extra komplicerat.

       Det löser sig för dig, du är inte ensam om det du går igenom, känner och tänker. Du har en resa framför dig men kämpa på för dig och dina barn 💪 ropa på hjälp när det blir för tungt och ge dig inte förrän du får rätt hjälp!

       Svara

   Betala av CSN och bostadslån, köpa lgh i Sthlm och hus någonstans i världen. Göra min familj ek. oberoende, köpa lgh till vänner och bet. deras lån, flera volontärresor, fortsätta plugga och börja forska, investera i start ups som jag tror på, skänka pengar till flera org., kanske starta upp något stipendium eller dylikt, investera, bila genom USA, köpa ett renoveringsobjekt och göra om från grunden och sälja och börja om, besöka Galapagos, skaffa PT och äta sushi 24/7. Typ.

   Svara

   Jag skulle nog göra tvärtom från många.

   Jag skulle göra mig av med nästa allt jag äger ink bostad och resa runt i världen dit jag känner för dagen. Lyxen att få kunna på plats lärar känna människor och kanske på riktigt kunna vara en avgörande faktor i deras liv. Någon som såg till att ge dem möjlighet att förverkliga det som skulle kunna göra dem till oberoende. Flickor i Afghanistan, Indien och Pakistan, Iran mm.
   Familjer i bergen i Sydamerika, ja platserna är många.

   Missförstå mig inte. Jag är ingen ängel. 😉Jag skulle se till att samtidigt ha ett bekvämt liv. Hyra bostäder eller hotellrum som jag är trivs riktigt bra i. Härlig utsikt, god mat mm mm. 😛

   Tänker att det ena inte behöver utesluta det andra. 😉😊

   Svara

   Långt svar i modd.

   CamCam ! 🧐

   Svara

    @ real Hmm:
    Hon är väl utslagen? Inget kommer att släppas igenom då ju. Du får skriva en gång till eller skriv bara stolpar, så får folk något att fundera över. 🙂 🙂

    Svara

    Blir kommentaren snabbare godkänd av att du skriver en kommentar om att du är i modd? Menar inget elakt, ser bara ofta att du gör så men förstår inte hur det ska hjälpa att få din kommentar godkänd snabbare..

    Svara

     Jag tror mera att det är för att upplysa den hon svarade att svaret sitter i modd. Då kan den som tillskrevs återkomma och läsa senare.

     Nu när jag svarade för någon annan, kan jag passa på att fråga om man får göra det eller är det strängeligen förbjudet?

     Svara

      Också en orsak.

      Svara

       @ real Hmm:
       Du svarade inte på min fråga, att svara för någon annan. Irl är det lite ofint.

       Svara

        Så länge det är välvilligt är jag ok med det även om det skulle bli fel.

        Svara

         Bra, tack så mycket.

         Svara

      Det tycker jag att man får. Trådarna är ju inte exklusiva på något vis. Jag brukar ibland skriva att jag är en annan anonym om jag märker att mitt svar kan röra till det eller förvirra annars. Men jag själv ser inte Varför man inte kan få dyka in lite här och där här inne. Vet att en del blir sura och börjar med ”Vem frågade dig??” men det brukar jag strunta i.

      Svara

       Tack för svar. Var lite nyfiken om det fanns oskrivna regler angående detta.

       Svara

     Kan inte svara för att anonym ovan men jag påpekar gärna att svar hamnar i modd för att uppmärksamma sitens sega tekniker på att det ska släpa fram sina lata rumpor och fixa problemet som pågått sedan Camilla flyttade över hit….

     Svara

      Ja och att även uppmärksamma den man svarat, att det kommer ett svar senare till hen.

      Svara

       Ja det kan jag i och för sig förstå. Speciellt om man har svarat någonting på en personlig fundering där någon mår dåligt och ber om hjälp. Då är det frustrerande att det hamnar i modd när man vill att hen ska få råd. I sådana fall kan även jag skriva att hen kan kika in senare för att se mitt råd.

       Svara

     Satan! Kort svar till dig också i modd.

     Svara

     19:22
     Det är en blandning av att ja jag tycker ibland det går snabbare samt det som 19:28 anför. Jag är helt enklet trött på att det inte åtgärdas.

     Svara

      Ok😊

      Svara

      @ real Hmm:
      Men sån skit som ”sniff” skriver nedan släpps igenom.

      Svara

       Haha, jag hann se kommentaren som en ”sniff”skrev. Den är borttagen nu.

       Svara

      @ real Hmm:
      Här är nog redan troll i fältet. Tänker på ”sniff”.

      Svara

   Jag skulle gjort så att min mamma kan göra vad hon än vill och slippa bekymra sig om pengar. Sen skulle jag spara undan lite till barnen, och köpa hus, husvagn, stuga och lite allt möjligt så att barnen har alla möjligheter att testa på olika aktiviteter osv.

   Svara

   Betala av lån, köpa ett hus på landet. Hade nog delat ut en hel del pengar till min familj och vänner, så jag vet att dom har det bra och klarar sig. Typ att dom kan betala av lån, leva bra som pensionärer och att mina yngre syskon kan köpa egen bostad när det är dags. Skänkt pengar till välgörenhet. Är inte så jäkla flashig så hade nog inte kunnat spendera alla pengar på mig själv liksom, vad ska jag göra med alla pengar ens? Hade nog gått ner i tid på jobbet också iofs.

   Svara

    Läste igår om att du öppnat ditt hem för en kanin. Sånt känns alltid bra att läsa. Själv haft många djur som inte varit önskvärda i sina tidigare hem.

    Svara

     Ja, det har jag! Via Smådjurschansen. Finns för många oönskade djur idag, känns skönt att veta att det finns fler som tänker likadant.

     Svara

   Dela på fyra så mina föräldrar och min bror får lika mycket som jag.
   För mina pengar hade jag sen köpt en lägenhet i Göteborg och en XC40. Fortsatt jobba men inte heltid, hade blivit för rastlös av att inte jobba.

   Svara

    Skulle aldrig delat pengarna. Vill inte vara den som gav xxx miljoner till någon. Skulle sabba relationerna helt. Hur skulle man någonsin kunna bli arg eller säga saker man känner till någon som gett än en så mycket pengar liksom. Känns som att ärligheten skulle försvinna. Hade betalat saker åt dem, kanske satt en överföring på några tusenlappar i månaden, lånat/gett de pengar när de frågat.

    Svara

     Jag håller med. Hade heller inte berättat för folk att jag vunnit så mycket pengar. Tror bara det skulle kunna få folk att ändra syn på en. Hade berättat för min syster och mamma men thats it.

     Svara

     Sån tur man är olika då💁‍♂️

     Svara

   Köpa drömhuset på landet och renovera det till perfektion för mig. Odla och ha några djur och ha tiden och orken för det. Gå ner i arbetstid till kanske 30-40%. Ge pengar till mamma så att hon har råd att bo kvar i sitt hus även efter pensionen. Bjuda familjen på en resa. Öppna ett katthem. Ordna ett riktigt stort härligt bröllop.

   Svara

   Köpa en lägenhet var till mina föräldrar och till mig själv, sen en resa till Sydkorea 🙂

   Svara

   Sagt upp mig. 🙂 Gett bort typ 25 mille var till min bror och mina föräldrar. Köpt ett hus långt ute så man slipper grannar. Nybygge. Rest till NY, Hawaii, Kuba, Island, Cook öarna, Rom. Kommit hem efter typ 4 månader och startat eget företag inom healing/andlighet, även tagit massa kurser i det. 🙂 Njutit av livet sedan bara. Har inte så höga krav… Ett glas champagne per dag haha.

   Svara

    Jag skulle boka en tandläkartid och skaffa skalfasader och när det är gjort skulle jag köpa en våning i vasastan. Sen skulle jag pendla mellan tjeckien och Sverige, starta ett motocross stall i loket i tjeckien och förmodligen bosätta mig där permanent eftersom sverige numera påminner om mellanöstern och ett sverige i totalt förfall med våldtäkter och mord som det vore fullt normalt! Ps fotot på dig och hunden är fint.

    Svara

     Haha alltså va? Har du ens varit i Mellanöstern?
     Gud vad folk överdriver när de säger att Sverige är i förfall.
     Jag har jobbat som korrenspond i flera olika länder i bla Mellanöstern och i Afrika.
     Sverige är fortfarande världens bästa land. Kan folk SNÄLLA sluta jämföra Sverige med typ Syrien när de inte vet ETT SKIT om hur det är i andra länder.

     Svara

   Jag skulle öppna ett shelter för alla hemlösa djur ♥️

   Svara

    Jag med! ❤️

    Svara

   Betala av csn, göra min familj fria från sina lån. Betala renovering av min familjs hus/gårdar. Köpa drömgården, bra bil och hästsläp och några fina hästar att njuta av – drömförutsättningar inför karriären. Plugga till nåt mer än det jag pluggar nu. Skänka massor. Skulle nog leva på som vanligt ändå men en aningens mer lättsinnad utan stora lån och oro över pengar!

   Svara

   Vilken rolig start i ÖS 😃
   Jag skulle bygga ett stort hus med pool på en sjötomt, köpa mina drömbilar, köpa en båt, köpa en häst, ge pengar till mina föräldrar och min syster med familj. Ge mina barn och (förhoppningsvis) barnbarn en ekonomiskt trygg framtid. Jag skulle sluta jobba, jag skulle resa runt i hela världen, massage 4 dagar i veckan. Köpa ”sommarhus” någonstans i världen, donera till olika organisationer.
   Tack för att man fick drömma sig bort lite 😊

   Svara

   Jag skulle först ha betalt av alla lån till alla familjemedlemmar och närmsta vänner.
   Sen skulle jag ha investerat i mitt eget företag för att kunna size:a upp och starta ett integrationsprojekt inom företaget som gick ut på att hjälpa unga design-intresserade tjejer/kvinnor från utsatta orter att komma ut i arbetslivet. Tänkte att man skulle kunna ha rullande praktikplatser där man i utbyte mot jobbet man gör lämnar oss utbildad i Adobe Ps, Ai, InDesign plus med CV och mig som referens. Och med kunskaper kring hur man jobbar med design och produktion förstås.
   Nån som tror på denna idén btw?

   Svara

   Flytta till typ Nya Zeeland och aldrig se tillbaka!

   Svara

    Har samma dröm!! NZ 💕

    Svara

   Köpa bostäder och hyra ut dom.

   Svara

   100 milj till mig och min familj. 100 milj till min syster och hennes familj. 50 milj till mina föräldrar. 50 milj till vänner/välgörenhet/barnens framtid.

   För mina 100 ska jag köpt hus. Slutat jobba och istället plugga diverse kurser. Åkt runt i värden och låta barnen få lära sig av och om olika kulturer. Sedan kommer jag levt lycklig i alla mina dar😊👍🏼

   Svara

    Bra svenska det blev där🤦🏻‍♀️

    Svara

     Äsch. Ingen bryr sig om sådant sen när du är aprik. Det blir en massa ryggdunkar.

     Svara

      Haha nejdå😅 Noga utvalda vänner och har ändå inte så många😉 Och min syster är bättre med ekonomi än vad jag är så hon kommer se till att fylla på min kassa om den sinar. Se henne som en spargris liksom😊

      Svara

   Boka en lång resa till Bora bora. Köpa mig fastighet i Sthlm samt i södra Frankrike (Cannes).

   Svara

   Flytta min mormor (90 år) från det dåliga område hon bor i nu

   Svara

   Hade betalt bort mina + fästmannens skulder.
   Hittat det perfekta huset.
   Köpt min älskade foderhäst.
   Kanske hittat nåt jobb jag trivs med som jag kunde jobba med deltid…
   That’s about it 😂

   Svara

   Köpa ett vackert hus åt mig i stockholms skärgård och ett ännu vackrare hus åt min mamma precis vart hon vill.
   Sen hade hon fått hälften av pengarna som var kvar och jag hade sagt upp mig från jobbet och levt på pegnarna tills jag föll av pinn. Jag hade förmodligen rest och volontärarbetat med djur.

   Svara

   Jag skulle tappa förståndet och tänka på att jag egentligen borde utrota polio eller liknande varje gång jag gjorde något för pengarna 😯

   Svara

   Köpa hus i Göteborg och flytta dit, övertala min pojkvän att skaffa en till katt, köpa lägenhet i Sthlm åt min storebror, ge några miljoner till pappa som är pensionär. Någon miljon till mamma och hennes sambo. Spara, men inte behöva tänka på vad saker kostar. Så jävla skönt. Köpa en Audi q5 😍 har en Volvo 740 nu så skulle ställa den i garaget i min nya lya..

   Svara

   1. Betala av min CSN, samt betala av alla lån som min mamma + syskon har
   2. Ge 10 miljoner var till min mamma + syskon
   3. Säga upp mig och ta ett års uppehåll för att resa till alla min drömställen
   4. Sen flytta till Hawaii och köpa land/stor gård och öppna ett shelter för djur. Typ så som The Gentle Barn eller Gotlands Djurfristad.
   5. Adoptera! Det är så sjukt dyrt…
   6. Köpa sommarhus på Västkusten, typ Smögen, som jag kan åka till när jag är hemma i Sverige
   7. Köpa tillbaka min morfars barndomshem i Italien.. Min dröm har alltid vara att få tillbaka huset till familjen
   8. Ge bort mycket pengar till välgörenhet

   Och sen levde hon lycklig i alla sin dar!

   Svara

  Hoppas du mår bättre snart! ❤

  Svara

  tror ni på spöken? här spökade det alldeles nyss. blev jätterädd

  Svara

   Vad menar du med att det spökade alldeles nyss?

   Svara

    gardinen fladdrade till jättemycket alldeles nyss fast inget fönster var öppet. tror det är min pappa som gick bort förra veckan

    Svara

     Är du rädd för din pappa?

     Svara

      Behöver man vara rädd för en viss person pga att den besöker en? Min mormor besökte mig och min mamma för ett par månader sen, inte fasen var jag rädd för henne.

      Svara

     Har hänt mig med, men jag bad honom gå då han skrämde mig. Det låter konstigt men det gjorde mig rädd istället för ”tröstad” så jag bara sa snälla du skrämmer mig, kan du gå, du kan visa dig på andra sätt, skydda mig från det onda typ. Gud vad flummigt det låter, är själv skeptiker men jag tror det om inget annat gett mig psykisk ro i såna stunder.

     Svara

   Ja

   Svara

   Nej, men jag tror att det är väldigt verkligt för de som tror/upplever det.
   Så det är svårt att snacka väck någons upplevelser som trams.

   Svara

    Det är ju inget trams dock så håller med om att det är svårt. Upplevelsen i sig är ju oftast äkta. (Något rasar ner, lampor som beter sig skumt, man ser någpt i ögonvrån osv.). Det är ju bara att antingen avfärdar man det logiskt, fel på elen tex eller så tror man att det finns någon där.

    Svara

     Precis så jag menade.

     Svara

   Ja, fast jag har då aldrig blivit rädd? Du tror att det är din pappa… Och blir rädd? Varför? De gånger något oförklarligt händer tänker jag att det är mormor eller morfar och så ler jag.

   Svara

    Jag hade pissat ner mig oavsett vem jag trodde det var. Det okända skrämmer mig. Ligger det inte i människans natur?

    Svara

     Varför? Är ju inget farligt.

     Svara

   Jag tror. Här har jag inte varit med om något mer än att jag känner att jag har någon med mig. Kan känna mig iakttagen dock och känner mig aldrig någonsin ensam, fast att det bara är jag som bor i min lägenhet.
   Jag vet vem det är jag har med mig och jag har själv sett honom. Det må låta som rent trams, men då får det göra det. Har fått bekräftat från ett medium också. Hon beskrev denna person exakt så som jag har sett honom samt lite andra saker som stämmer in.

   Var med om lite saker hos mina föräldrar dock, men inga läskiga saker.

   Svara

   Jobbar i en byggnad från 1700 talet och jag VET att det spökar där! Känner det när jag är själv.
   Mvh. Någon som aldrig trodde på spöken innan!

   Svara

    Usch vad läskigt. Vad brukar hända??

    Svara

   Åh jaaa kan inte folk som upplevt spökerier/övernaturliga/allmänt superläskiga saker skriva det? ÄLSKAR att höra sånt, sån skräckblandad förtjusning! 😍 har tyvärr inget att komma med själv dock..

   Svara

   Alltid varit skeptisk – men nu, ja. Min pappa bor i ett hus från tidigt 1800-tal där det främst bodde brandmän som skulle hjälpa till vid bränder vid närliggande industrier. Tror det varit flera bränder under åren innan industrierna lades ner. En av mina bröder går ofta i sömnen och pratar helt irrationellt, det handlar nästan alltid om bränder. Man hör fotsteg i huset och det är en ganska obehaglig atmosfär vare sig man hör/ser något eller inte.

   Svara

   Jag äger ett gammalt historiskt hus i England. Det står tomt just nu då jag bor i ett annat land men hursomhelst så fick jag med en bok om husets historia när jag köpte det och i boken fanns en del som handlade om spöket som tydligen bor där.
   Vid närmare efterforskning fanns huset även nämnt på en sida om de mest hemsökta byggnaderna i området. Vid detta laget hade affären redan avgjorts och jag var därmed ägare till ett eget hemsökt hus.

   Några spöken har jag dock inte sett till. Ännu. 😆

   Svara

    Berätta mer!!

    Svara

   De finns. Oavsett om vi väljer att tro på dem eller ej.

   Svara

   Jag har en nära vän som blev ensam då sambon hastigt avled. Den första tiden efteråt hände massor med saker med elektroniken i bostaden. En i vår närhet avled hastigt i förrgår. I natt gick ett spel på en av våra plattor igång. Den var inte i närheten av någon av oss. Jag vet inte vad jag ska tro och tänka. Vill inte hänga ut någon eller skriva för sensation då allt är så sorgligt. Det är så klart lite otäckt och jag tänkte också att det är bättre att ”gå mot ljuset” än att vara här.

   Svara

  Krya på dig camcam <3

  Svara

  Hur går man vidare från ett 4 års förhållande? Det ända jag gör är att bara snoka i hans liv. Tog slut för 5 månader sen ungefär.

  Svara

   Tänk ut något riktigt fint o bra du ska unna dig om du lyckas med att inte gå in på hans profil eller liknande o så bestämmer du dig verkligen för att inte göra det. Så mycket lättare att gå vidare om man slipper se allt han gör, vem han är med osv

   Svara

   Bästa är väl iaf att försöka att inte gå och snoka i vad han har för sig. Antar att du menar på ex. Facebook och insta?! Svårt att komma över ngn då!!

   Jag gjorde själv ett misstag för ett tag sen och trillade in på en ”kille jag dejtade”’s kompis insta efter att vi inte hörts setts på ett tag. Jag kände mig rätt lugn över det hela då, men sen fick jag se killen jag hade dejtat video och det gav ett riktigt hugg i hjärtat. Hade ju sett ngn bild innan, men just att se ngn på video kändes mer verkligt på ngt vis. Plus att jag inte alls var beredd på att han skulle dyka upp där.

   Svara

   När du vill snoka, försök att tänka efter först. Tänk på vad som får dig att må bäst i längden. Att snoka ger dig någon typ av tillfredsställelse just nu men hur länge håller den i sig? Kan det vara så att den känslan övergår till någonting negativt snart igen? Tänk på det positiva med att inte snoka och tänk på att det får dig att må bättre en längre stund än om du snokar. Om du förstår hur jag menar.

   I värsta fall, blocka honom så att du inte kan gå in och kolla allt han lägger upp. (Om det funkar så på de ställen där du kollar honom)

   Svara

   Man accepterar läget och rider ut snokbegäret. Plötsligt kommer man på sig själv med att inte ha snokat på en vecka, sen en månad. Och så plötsligt måste man snoka efter 10 år bara för att, trots att man egentligen gått vidare med man, barn, villa, vovve och volvo.

   Svara

   Ett första steg kan vara att sluta snoka. Inte ha kontakt, inte följa på sociala medier, undvika platser där man ses, hitta på saker med vänner och familj. Bestäm dig för att det är ok att vara hjärtekrossad ett tag, det går över. Var ledsen i stunder för det behövs också, men inte hela tiden. Skäm bort dig själv med sånt du tycker är roligt.

   Svara

   Blocka överallt så du inte kan snoka. Du kommer inte komma över honom om du inte låter dig själv läka ifred. I learned the hard way 😅

   Svara

   Jag undrar samma sak, blev dumpad för några dagar sen, en vecka innan vi skulle kolla på radhus, vi försökte bli med barn och i nästa sekund ser han ingen framtid med mig…

   Svara

   Blockera överallt och börja dejta andra. Gå vidare 🙂

   Svara

  Tror inte ni Hermine hold kommer bli ett jätteframgångsrikt koncept ? Med tanke på e-commerce som växer 23%, se på ideal of Sweden eller Gretta Van Riel som blivit dollarmiljonär genom att sälja té och vatten via Instagram och hennes onlinebutik. Sett att många är negativa om Hermine Holds idé, men måste väl vara någon annan som håller med om att idén är genialisk och att de troligtvis kommer växa väldigt mycket? Om man tänker på vilka personer som även sitter i styrelsen. De flesta säger bara ”fula hårband”, men de har knappt några kostnader via sin onlinebutik och billiga leverantörer, precis som Daniel Wellington. Redan efter ett par veckor har de 14 K följare.. Eller är alla negativt inställda?

  Svara

   Hänger inte med. Vad är det unika?
   Att sälja via Internet?
   Det säljs redan hårband via internätet.

   Förklara gärna det unika för en okunnig.

   Svara

   Tycker du 14 k följare är mycket eller? Caia har väl typ 80 k följare.

   Svara

    Skilllnaden är väl att HH är nytt. Ge de 1 år så har de oxå 80 k som caia

    Svara

     Bara att caia också är nytt och hade 80,000 på bara några v…

     Svara

   14k ar ingenting.

   Jag tror det går utför, darfor vill Bella ut.

   Svara

    Det är väl snarare att många vill att det ska skita sig för henne, förstår mig inte på folk, som vill andra illa. Jag har aldrig följt hennes blogg, men det behövs ju inte, här finns ju allt.

    Svara

     Fast det märks ju att detta är du Stollis på stilen. 😉

     Svara

      Nädu jag är mig själv, absolut ingen stollis.

      Svara

    Hur kan ett företag gå utför? De har nyss startat

    Svara

   Sen när avgör antal instagram följare hur bra ett företag går?

   Svara

    Tänkte det samma. Jag har typ 189 följare på mitt företags insta. Jag har gott om kunder och kan ta ut en bra lön. Sysslar dock inte med internethandel men ändå…

    Svara

   Konceptet fungerar ju på papper – billig produkt som passar alla (dvs inga storlekar), snabba att producera, billiga att frakta och så influencer marketing på det. Men det är ju inte bara att skapa en produkt och marknadsföra och vips så blir det succé, vilket är anledningen till att allt inte håller. Det ska vara rätt i tid, en bra produkt som folk vill ha och vill betala för, kännas nytt och fräscht, bli ”en snackis”, vara lätt att vida upp i sociala medier, rätt pris för varan ifråga osv. Finns hur många variabler som helst, klaffar allt blir det en succé, missar man på någon punkt funkar det inte alls. Ser en del saker med Hermine Hold som gör mig tveksam (krävs mycket arbete för att ta en snygg bild på produkten och marknadsföra/visa upp för influencerna, för högt pris, inget nytänkande i designen) till att det blir succé men den som lever får se.

   Svara

   Jag hoppas verkligen hela din text var skriven med den största dosen ironi som existerar.

   Svara

   Genialt? Genialt är typ elektricitet, elbilar, bluetooth, swish…. hårband? Nä.

   Svara

   Genialt? Genialt är typ elektricitet, elbilar, bluetooth, swish…. hårband? Nä

   Svara

   Men hur många killar har hårband och hårklämmor? Redan där har man ju i princip tappat 50% av potentiella kunder.

   Svara

  Stör mig extremt mycket på allt ”gumman” hit och ”gumman” dit. Ville bara säga det. 🙂

  Svara

   ”Hjärtat” då. Kräks inombords om jag hör det

   Svara

    ”babe” tar priset.

    Svara

     Bae är det värsta. Och bebbe vad gäller bebisar. Fy f-n!!!

     Svara

      Bor i södra USA och det värsta är ”honey”

      Svara

   Verkar dock som en effektiv grej att svara med typ likande epitet bara lite lite ”värre” till dem som säger så så far de i taket av indignation. 😄

   Svara

   Beror väl mer på vem som säger det till vem, på vilket sätt och vilken relation de har till varandra!

   Svara

    +10

    Svara

   Eller ”gomman” som alla ska skriva nu för tiden.

   Svara

   Eller gummorrr med betoning på rrr. Med Göteborgsdialekt. 🙄

   Svara

   Mitt hat är ”pälsklingen” om djur

   Svara

    Ja!! Och pälsbarn, hua

    Svara

     Eller kalla hunden/katten för lillebror eller lillasyster

     Svara

      Det är värst med dom som tycker att dom är mamma till sin hund/katt.
      Inte friskt.

      Svara

       Vad är det som inte är friskt? Låt för fan folk få kalla sina husdjur vad de vill. Och du, sluta släng ur dig förklenande uttryck om människors psykiska hälsa. Typ ”Inte friskt”.

       Svara

        🤣

        Svara

       Är det ok att skriva ”inte friskt” till dig?

       Svara

        Nä, akta dig för det. Då går hen i taget. Är ju Kurt-Maria. Vet du inte det?

        Svara

       Eller hur, det är rätt äckligt. Nej du har inte fött din hund/katt. Nej det är INTE samma sak att ha djur och barn.

       Svara

    I

    Svara

   Styrkekramar 🤮🤮

   Svara

  Jag är i alla fall negativt inställd. Mycket för ILs lögner och mycket pga priset.

  Svara

  Vad har ni för sommarplaner?

  Jag: Åka till Gotland 1 vecka med familj och pojkvän. Även flytta hemifrån och ihop med min pojkvän 🥰

  Svara

   Jobba, renovera, renovera, renovera, renovera lite till och tillbaka till jobbet.
   Hade en braksommar förra sommaren, tröstar mig med det

   Svara

   Åka till Grekland med min styvdotter ❤️ Sabaton Open Air och även förhoppningsvis Ensiferum i Helsingfors om jag får råd. Annars hoppas jag sitta på altanen med mina målarböcker så mycket jag vill.

   Svara

   Blir tennis i Båstad och golf på Ringenäs. Gyllene Tider-konsert/er och förmodligen en del minisemestrar och roadtrips.

   Svara

    Hej Halmstad!

    Svara

     Haha tänkte inte ens på att hela min kommentar var Halmstadig. Båstad är inte Halmstad visserligen, men hyfsat nära, gyllene tider är ju väldigt Halmstad dock!

     Bor inte i Halmstad men det är fasligt fint där nere och har tillbringat många somrar där❤

     Svara

     Båstad har absolut ingenting med Halmstad att göra.

     Svara

      Men i närheten!
      Jag har bott i Båstad och bor nu i Halmstad.

      Svara

   Ed Sheeran i Helsingfors!! Det är typ enda planerna jag har. 😅 Kommer säkert jobba mycket i sommar också så.

   Svara

    Lyllo! Såg honom på Ullevi i somras.

    Svara

    Samma här, är så taggad!!

    Svara

   Kosta Boda Art Hotel, Helsingfors Designmuseet, vidare till S:t Petersburg. Hästridning med helpension. En vecka sista minuten i augusti, annars landet. Önskar åka till Island. Lite oeniga där👊🏼, vi får se?

   Ser fram mot ledighet efter en arbetsam vår. Anar att jag inte är ensam om att känna så. 😱

   //Moa

   Svara

   Gå på tidig semester och sen graviditetspenning (pga tung arbete och hot och våld på jobbet) bara vara hemma hela sommaren och invänta bebisen ❤

   Svara

   Vara mamma, äta pizza och glass (hejdå graviddiabetes), promenera och ha sex 😆

   Svara

   Jobbar 2 månader, plugga till en restkurs jag bara måste ta och avsluta ett individuellt studentprojekt.

   Svara

   Först ska jag få drömsommarjobbet. Sen ska jag flytta och bli granne med min gamla gymnasielärare. Och berätta detta för min pojkvän.. Men räknar med att jobba arslet av mej i sommar. Och så hoppas jag att jag hinner bada lite mellan och åka till Göteborg på Liseberg 😍

   Svara

  Vaknade 18:30. Förkyld. Trött. Ska hänga med netflix och en påse chips tills jag somnar igen.

  Svara

   Har du inte kollat Inget är större (Ouicksand) så har du tur som är sjuk, länge sedan jag såg något så bra. Tips bara, krya på dig

   Svara

    (”Störst av allt” flikar jag in med att den heter😊 och ja, den är bra!)

    Svara

    Sett, tyckte den var dålig. 🙊 Men tack för tips ändå. 🙂

    Svara

    Den var så dålig. ☹️

    Svara

    Mkt överskattad.

    Svara

  Den gula klänningen Margaux hade var skitsnygg, men släp??? Jag hade tyckt att det var äckligt att ha något som släpar i all skit på marken.

  Svara

   Tur det inte var din klänning, så trött på alla kritiker 😏 hur fan ska man kunna passa alla?

   Svara

    Klänningen var ju skitsnygg?

    Svara

     Verkligen, hon bar upp den så bra. Och då vet jag knappt vem hon är men såg en bild här.

     Svara

      Ja. Jättebra. Men svårt med släp.

      Svara

   Men det är ju så snyggt!!!

   Svara

    Absolut, står ju det?

    Svara

  Längtat efter öppet spår!
  Så laddad för att höra era kommentarer på att
  – Isabella avslöjar att hon var nära konkurs förra året. Simon hjälpte henne med en actionplan som räddade allt.

  – att Ebba Busch Thor vigde Margaux. Det nya sättet att vara konservativ vinner mark.

  Svara

   Nu var det väl inte Isabella som var nära konkurs utan ett av bolagen? Vilket jag tyckte märktes tydligt så inte förvånad.

   Svara

    Vilket bolag?

    Svara

    Får nog ge upp att kommentera här om varje ord måste vara valt med sådan precision att man inte kan förenkla nånting. Jag vet inte hennes relation till de olika bolagen och om en konkurs i ett av dem även skulle till en personlig konkurs.

    Svara

     Det är en ganska stor skillnad på att gå i personlig konkurs och att ett av dina bolag går i konkurs. Ska du skvallra så skvallra rätt åtminstone.

     Svara

      Jag har inte haft för avsikt att vilseleda utan förenklat. Men som sagt, jag slutar längta till öppet spår. Tack för mig

      Svara

       Fast Lilly, så känslig kan du inte vara? Ska man diskutera hennes ”nästan” konkurs måste man ju utgå från rätt info. Är väl bra om någon rättar?

       Svara

       Jag skrev ett svar som hamnade i modd. jag använde som ”namn” uttrycket:
       Till nicket Lilly. Skickades ca 20:10. Vi får se när det släpps igenom.

       Svara

        Jag skrev inte i denna tråd, utan svaret står för sig själv någonstans i kommentarsfältet.

        Svara

        Publicerar svaret igen, för det hamnade i modd igår och långt ned i kommentarsfältet.

        Det var inget större fel i din kommentar 19:07, men du vet väl att det ibland vimlar av folk här, som bara vill sprida negativitet och skapa osämja. Märka ord, slå ner på stavfel, meningsuppbyggnad, grammatik, för långa meningar, inte använt styckeindelning osv osv. Där har du några exempel på vad det kan anmärkas på.

        Fortsätt att skriva som du gör. Besitter man någon form av läsförståelse, är det inte alls svårt att hänga med i din text.

        Svara

      Personlig konkurs brukar skrivas precis så, PERSONLIG konkurs. Jag tänkte direkt att det var ett av företagen. Det är också orimligt att tro att IL var nära personlig konkurs.

      Svara

       Fast nej. Står något om Isabella här så är det sanning om någon dag i kommentarsfältet.

       Svara

      Men herregud du fattar väl vad personen menade? Alltså folk som ska märka på ord drar verkligen ner stämningen här.

      Svara

   Tidsfråga innan det åter blir aktuellt.

   Svara

   Lilly:
   Själv funderar jag på detta. Hur gick det från att hennes ”huvudbolag” nästan gick i konkurs till att hon sedan några månader sedan köper ett hus för mer än 20 miljoner (30 enligt henne själv) och att hon i nästa andetag slänger sitt ex till vargarna.

   Sedan så väljer Simon att lämna och först då lämnar hon ut den juiceiga detaljen om hennes närmsta bolag.

   Kan det verkligen inte ha ett starkt samband? 🤔😏

   Svara

    Jag har svårt att tro dock att Simon skulle säga något om det för att hugga Bella i ryggen? Hon kör väl damagecontrol ändå iofs.
    Förstår inte nyheten i det, vi har ju enda sen förra året ifrågasatt just de här sakerna? Hur har hon råd med huset. Varför blev hon utsedd till mäktigaste.
    Hon är ju en bluff

    Svara

    ”Förresten, jag vet inte om ni minns men förut (under många år) hade jag intäkter på 500 000 kronor i månaden på bloggen, visst är det häftigt hur vi har kunnat öka intäkterna till 1.5-2 miljoner i månaden istället? Som vi har kämpat. När vi lämnade United Influencers stod vi med noll kronor in men istället för att lägga sig platt, drog vi ner på alla kostnader, bad banken om en checkkredit på en halv miljon och vågade investera i personal. Löwengrip Invest hade kunnat gå i konkurs då men vi vände skutan. Helt. Simon gjorde ett fantastiskt jobb. Dock är det såklart inte samma vinst eftersom jag har anställt fler.”
    Bella skrev av risken för konkurs i Löwengrip Invest redan i november 2018.
    https://www.isabellalowengrip.se/2018/11/12/ny-checkpoint-i-livet/

    Svara

     Du har rätt och jag läste det inlägget också. Fast när jag läste det så tolkade jag det inte som att det var nära utan en möjlighet utan en typisk Blondinbellsk överdrift för att få henne själv som att låta som en superwoman.

     Kan vara mitt eget fel. Kan också berott på hur hon i det hela framställde sig själv just då.

     Men det lät nog inte för många som om att det varit nära en konkurs för då skulle fler reagerat redan då.

     Svara

      Jag tycker att många reagerade. Vilka är det du vill ska ha reagerat? Media? För där håller jag med om att det varit tyst.

      Svara

    Alltså det som är så konstigt är att sedan hon kopplades ihop med Stordalen så uppgraderade hon sitt liv. Privatplan, villor, osv.. so much for powerwoman.

    Svara

  Lätt val, gå i pension 🤗

  Svara

  Cammylinnea:s [instagram] iver att försöka sälja twistshakeflaskor med hennes kod utan samarbete märkning borde anmälas. Hon tjänar svarta oskattade pengar. Vissa är bra mycket giriga.

  Svara

   Anmäl då?

   Svara

  Jag tänker så orimligt mkt på instakontot som spoilar paradise hotel och eotb, vem ÄR det? Hur KAN hen veta allt som kommer hända i båda produktionerna i förväg?! Först tänkte jag att det måste ju vara produktionen som ligger bakom som någon slags PR-grej men det är väl inte ens samma produktion? Och personen bakom känns som en ”riktig” person, dessutom en väldigt ung sådan baserar på språket.
  Om det är en otillåten läcka i produktionerna så känns det ju som en sneaky jäkel, och om det bara är genom tips så borde ju personen lägga upp lite fel info då och då med..
  Produktionsbolagen bakom programmen borde ju HATA människan om de inte ligger bakom?

  Jaja, jag vet, 100% osunt att jag är så orimligt besatt av detta men jag MÅSTE få veta 😆 någon som vet?? Eller har någon gissning?

  Svara

   Kanske samma som hade classekinzakenza😂😂

   Svara

    Ååh vad hände med den bloggen? Så himla bra ju!!

    Svara

    Haha juste, den sjuka bloggen

    Svara

    Vaaa vad var det? Aldrig hört talas om!

    Svara

   Som jag förstått det är hon dels jävligt bra på att luska, typ kollar vilka som följer vilka och på så sätt förstår vilka som ska vara med i programmen osv. Sedan är hon ju ”vän” med jättemånga som är/varit med, så hon får väl massa info därifrån pga folk tycker det är kul att spoila.

   Enligt henne själv är hon 17!

   Svara

   Jag tror absolut att det är Produktionen skälva som har ”lite” kul. Omöjligt att veta allt det där…

   Svara

  Vilken video på internet har påverkat er mest? (Inget gore.) ”Shock and Awe” ger mig en klump i magen. Mäktigt och hemskt på samma gång. Så sjukt att de sände det på tv.

  Svara

   Dokumentären Earthlings. Det var nog tio år sedan jag såg den, men vissa bilder dyker fortfarande upp.

   Svara

    Ja jag håller helt med dig. När de slängde hunden i sopbilen och när de gnuggade chili i ögonen på en ko, de bilderna kommer jag aldrig glömma

    Svara

     Ja hunden i sopbilen glömmer jag aldrig. Usch 😢

     Svara

    Ännu en dokumentär här, men Blackfish. Var så himla ledsen efter att ha sett den.

    Svara

     Sett den flera gånger. Blev ledsen när Tilikum dog. ❤️☹️

     Svara

      Åh, samma här! 🙁 Den är så sorglig, blir lika ledsen varje gång jag ser den. Ja Tilikums död var verkligen något jag kände i hjärtat, stackars djur.. hemskt att Seaworld ens existerar fortfarande.

      Svara

   9/11 filmad från gatan.

   Svara

    Vilken?

    För mig är det nog också något 9/11-relaterat. Hittar inte klippet nu men det finns ett (förmodligen flera) där man hör dunsar från de människor som hoppar från tornen. Hemskt, får sån tomhetskänsla i hela kroppen.

    Svara

   Two girls, one cup

   Svara

    Jag har hört den meningen för men förstått att man inte ska googla de..? Men eh… vad är det?

    Svara

     Två tjejer som äter skit, kort sagt. Ingen trevlig film om man inte är lagd åt det hållet förstås. Dömer ingen😉

     Svara

      Tack. Glad att jag inte googlade 😂

      Svara

     Två tjejer som bajsar och spyr i en kopp och äter det. Fruktansvärd film, såg sekvenser av den för 10 år sen och mår fortfarande dåligt när jag tänker på den. Googla om du vill, på egen risk dock

     Svara

      Har fan aldrig mått så illa tror jag efter att ha sett two girls one cup..

      Svara

   De där från kina när de flår hundar levande och en av hundarna typ skakar av smärta och man ser bara muskler och kött och hela ansiktet och kroppen är flådd.
   Värsta jag sett, kan på riktigt inte låta bli att äcklas av folk som bär päls och tycka de är helt efter efter att ha sett det och då är jag ingen ”aktivist” eller vad man nu ska säga.

   Svara

    Men uuusch, jag kan absolut inte titta på sånt, måste blockera allt sånt som folk lägger upp på Facebook etc som har med djurplågeri för att jag inte klarar av att se det. Bara att läsa denna kommentaren gjorde att jag blev kall i hela kroppen.

    Så jävla jävla fruktansvärt. Fy. FAN. Jag kan inte förstå att det liksom finns människor i världen som fysiskt och psykologiskt kan ens tänka sig att göra sådär mot andra levande varelser. Och varför måste de flås just levande?? Nu behöver jag krama min hund och gråta en liten stund.

    Svara

    Fy så vedervärdigt! Stackars, stackars djur! 😢

    Svara

    Å jag är fortfarande hemsökt av det där. Var nog 20 år sedan nu som Kalla Fakta sände dokumentären om pälsindustrin i Kina. Var nog runt tio när jag såg den. (Utan föräldrarnas vetskap). Kan fortfarande ligga sömnlös hela nätterna pga den. Rekommenderar ingen att se den. Sluta bära päls bara.

    Svara

  Är jätteledsen i kväll. Kompisarna i tjejgänget är på en fest jag inte är bjuden på, resten av mina vänner och killen jag gillar är på en annan fest. Och jag ligger i soffan och äter pizza.

  Det var längesedan jag kände mig såhär ensam och bortglömd. Fan alltså.

  Svara

   Jag tycker att du ska fråga varför du inte blev bjuden.

   Svara

   Testade du att bjuda in dig själv? Brukar funka.

   Svara

    På den ”andra festen”, ja. Inte via killen jag gillar utan en gemensam kompis men fick ingen vidare gensvar. På den som tjejgänget är på kändes det inte riktigt passande pga är en fest för en av deras partner, som jag inte har en vidare relation med. Tänker att om hon som hostade den hade velat ha mig där hade hon bjudit in mig.

    Svara

     Fast kommer man inte riktigt överens med kompisens partner kan jag förstå att man inte är bjuden alla gånger. Varför måste man alltid ens vara på samma fest som alla andra? Förstår egentligen inte ens hur man kan känna sig utanför..

     Svara

     Nästa helg får du ordna egen fest och bjuda de du vill! 😁

     Svara

      Grejen är att jag vet att ingen skulle komma om jag gjorde det. Försökte bjuda in till födelsedagsfest, slutade med att jag satt ensam hela kvällen.

      Svara

       Du skrev i början om en kille som du gillar. Ta tag i det/honom och ta reda på om han är intresserad av dig och att dejta eller umgås på annat sätt. Finns det några hinder för att du ska kunna ragga på killen?

       Jag beklagar det som du beskrivit om fester du inte fått vara med på. Taskiga vänner, men jobba nu för att få ihop det med den där killen du gillar.

       Svara

        Jag kommer aldrig göra det, för jag kan inte se varför han skulle gilla mig när han kan få vem som helst. Vi pluggar dessutom tillsammans och det skulle vara sjukt stelt om jag började ragga på honom, få nobben och sedan behöva träffa honom typ varenda dag.

        Svara

         Jag kanske var för grov ovan, 23:14. Om man på ett lite diskretare sätt visar att man är intresserad av killen, då? Håller sig nära honom, prata på raster, fika vid samma bord, vara i samma grupp vid grupparbete. Bara naturliga umgängessätt, fast du ser till att vara där han är.

         Jag är jättedålig på det jag skrev ovan, för själv kör jag mera rakt på sak direkt och kan strunta i hur saker uppfattas av omgivningen. Alla är inte sådana, det vet jag.

         Svara

  Någon som minns bokklubben Läslusen och var medlem i det forumet? Det var ett forum på nätet där man skapade inlägg och snackade med varandra. Vi var ett ganska stort gäng som var ganska aktiva och några av oss träffadea t.o.m några gånger i Stockholm. Tänkte att det påminner om den här bloggen, har så fina minnen från den tiden och skulle vara kul att hitta några fler som minns det.

  Svara

   Jag var med! Var med på en träff, men det var efter det las ner osv. Läslusenforumet var typ min räddning i mellan-/högstadiet. Så mycket värme och kärlek ❤

   Svara

   Jag var också medlem 🙂

   Svara

   Jag med! 😻

   Svara

   Åh, jag med!

   Svara

   Minns att man kunde söka efter en ”låtsastvilling” där. Jag hade några stycken 🙂

   Svara

  Camcam! Hur mår jycken?

  /Styrke-ljummen-cola-zero

  Svara

  Tänkte på förra öppna spåret.
  Ang att vara kär (eller liknande) efter kanske 10 år. Minns inte exakt nu.
  Jag och min man har varit ihop i 42 år nu. Vi har flera vuxna barn o barnbarn. Vi har satsat tillsammans under alla år och har det jättebra. På alla sätt. Vi älskar varandra och hjälper varandra och är…..fortfarande kära. I varandra.
  Båda har vi bra yrken. Vi känner inte att vi offrat något och vi har alltid varit jämlika.
  Kanske har vi haft största turen att vi träffades 1977. Iallafall känner vi båda stor tacksamhet.

  Svara

   Och?

   Svara

    Man kan vara kära efter många år tillsammans.
    Ibland händer det 🥰

    Svara

   Vad betyder kär för dig då? För mig är begreppet samma som nykär. Och det är bevisat att man kan vara nykär i max 1,5 år, sedan försvinner de hormoner som skapat allt pirr och ligga-som-kaniner-lust.

   Svara

   Haha ok Susanna? Vi drev om hur äckligt det är med folk som skrev ut på Internet att dom var
   ~*kärare än nånsin*~
   efter typ 10 år ihop. Lite på skoj, lite roligt sådär. Jag skrev bland annat att om jag nånsin skulle få för mig att äckla mig och skriva ut på Internet, istället för att säga direkt till min man istället, att jag är kär i honom så kunde jag lika gärna genomgå en lobotomering.
   Men nu fick du skryta lite, eller vad är poängen med din kommentar?

   Det var ingen som sa att man INTE KAN vara kär efter 10 år. Det var inte ens det det handlade om

   Svara

    Vad du är otrevlig. Det vore snarare ett under ifall du hade en man som var kär i dig efter ens en vecka med attityden. Och om du har någon som stått ut i flera år så tycker han nog innerst inne att du är en bitch och tittar på andra kvinnor med drömmande ögon.

    Svara

     Haha, sånt jävla bra svar. Kanske får det Hanna att tänka till, men troligen INTE.

     Svara

     Och du är bra på att kasta sten i glashus i alla fall😉

     Svara

      Skit ska skit ha faktiskt.

      Svara

   Så fint! hoppas att jag och min man håller ihop lika länge och längre därtill med kärleken intakt🤗

   Svara

   Underbart 🙂 grattis till er och hoppas det håller livet ut!! Läser hellre såna happy stories än massa skräp om otrogna och elaka idioter.

   Svara

   Glädjande att läsa Susanna. Grattis till er, önskar er många många många fortsatt kärleksfulla år tillsammans ❤️

   Svara

  Jag undrar över en sak:
  Varför är det så många giftiga kommentarer här?
  Är det så många personer som mår så himla dåligt?

  Svara

   Man behöver inte må dåligt för att skriva en giftig kommentar. Man kan må jättebra och ändå skriva giftiga kommentarer

   Svara

    😂

    Svara

    Är det så?
    Varför?
    Trist eller hur?

    Svara

     Självklart är det så. Vi har alla en liten missunnsam, elak sida i oss. Det här är ett perfekt ställe att få trycka till folk eftersom man är anonym och skriver till andra anonyma. Man behöver ju inte ens ange ett namn eller e-post här, optimalt för att skicka iväg ogenomtänkta taskiga kommentarer.

     Ja det är trist, det hade varit mycket bättre om folk lät bli att skicka den giftiga kommentaren. Men sånt är livet.

     Svara

      Fast vissa klarar av att inte låta den missunnsamma elaka sidan i sig komma ut. Bara för att man KAN så MÅSTE man ju inte skriva något giftigt eller elakt. Varför kan en del inte låta bli att skriva den där kommentaren?

      Svara

       Det kan nog bero på många saker. Vilket humör man är på, hur stämningen är i kommentarsfältet i övrigt, hur man själv skulle reagera på motsvarande kommentar. Ja, det finns säkert många anledningar till att man skickar iväg kommentaren istället för att låta bli.

       Svara

      Jaså. Jo jag har sett att det mest står anonym.
      Är inte det lite fegt att inte stå för det man skriver? Jag är inte hemma blogg världen iofs 🙂

      Svara

       Men här inne kan vi ju kalla oss ”Annika Johansson”, ”Marie i Skellefteå” eller ”Johanna 850314” bäst vi vill. Vi är ju alla anonyma ändå då det bara är ett nick.

       Svara

       Du är också anonym Susanna?

       Svara

       Använder man ett namn som folk känner igen, kan det orsaka att man blir påhoppad bara för det (att folk känner igen nicket): Många har vittnat om den företeelsen. Skriver man som ”Anonym”, vet inte trollen vilken anonym det är. Då måste de gå på alla ”Anonym”. Oops, kanske dumt att ge tips.

       Svara

       Susanna, anonyma? Jag ser inte att du lägger ut ditt namn, personnummer eller länkar till din Facebook. För mig är du helt anonym här vilket gör dig helt anonym för mig, fegt enligt dig själv.

       Svara

       Jag tror att många helt enkelt inte orkar skriva ett namn. Det går fortare att bara klicka skicka. Alla är ju mer eller mindre anonyma här

       Svara

        Många som berättat om att de hade nick förr (och många som jag saknar från förr som själva säger att de gör så numer) att de inte orkar med påhopp så nu skriver de som anonyma istället.

        Svara

         Jag är en av dem! (Kanske inte en av dem du saknar 😄, men en av dem som inte orkar skriva i mitt nick hela tiden).

         Svara

          Åh men du är kul 😊👍 men ”ganska ny” såvida du inte hade ett annat nick tidigare? 🌸

          Svara

           Jag är inte så ny. Jag har läst och kommenterat några år, men bytte nick för ett tag sen 😊

           Aha. Då kan du ju vara en av dem jag saknar. 😊🌸

         Det är möjligt, men jag tror att majoriteten av de giftiga kommentarerna kommer från folk som vanligtvis inte är så aktiva i kommentarsfältet. De får ett infall att skriva något lite spydigt och struntar i att hitta på något namn. Jag tror att folk faktiskt inte reflekterar så mycket över vad de skriver

         Svara

          Nää, jag tror inte det är så, tvärtom. Jag tror på medvetna försök att trakassera folk, skapa dålig stämning och osämja, förstöra kommentarsfälten, på ett synnerligen medvetet och systematiskt sätt.

          Se t.ex. på det spontana Öppet Spår i onsdags under inlägget om Marguax. Det var ett väldigt trevligt Spår och det kan bero på att trollen inte visste om det, utan trodde att inlägget handlade om Margaux. Då klickade de sig inte vidare in i kommentarsfältet och såg då heller inte att vi följare hade gjort om det till ett Öppet Spår (med vår Bloggerskas goda minne).

          Svara

          Både och. För sedan vet jag också att vissa skriver ibland med nick men när de vill hoppa på någon så tar de bort sitt nick och skriver som anonym.

          Svara

           @ real Hmm:
           DET skulle jag verkligen vilja höra mera om. Jag förstår att du inte kommer att outa något här, men det hade varit intressant att veta. Själv fattar jag (ännu) inte riktigt hur du lyckas luska ut att de byter nick till ”Anonym”. Är det hur de skriver,då?

           P.S. jag skrev också det ovan kl 23:30.

           Genom sig själv känner man andra 😉

           Röda svara knappen är borta, men detta ska till Anonym 23:52:
           Nej förresten jag skiter i det. Har tröttnat (men bara för ikväll) .

           23:44
           Hmm, dumt att avslöja tror jag. Men en “vet om” att jag vet det. 😉

           23:52
           Du hade kanske önskat det, men måste tyvärr göra dig besviken. 😜

           @ real Hmm:
           Nu kom jag att tänka på de nick som utmärkt sig (negativt) i kommentarsfälten genom åren. Gud vilka stollar/stollarinnor (?) det funnits. Det skulle vara kul att prata om dessa, men det är inte lämpligt. De kan få luft och komma tillbaka om de ser att vi uppmärksammar dem.

         Jag hänger också här fortfarande men som anonym 🙂

         Svara

          Dig saknar jag. 💚🌸

          Svara

     Nä jag tycker inte alls det är trist. Gillar man mesigare varianter så finns familjeliv ❤️

     Svara

      Familjeliv är ju precis lika illa, om inte värre

      Svara

       Haha ja. Nästan varenda tråd jag läst på familjeliv känns som slutet på en dålig novell man skrev i typ nian. Alla dör eller allt var bara en dröm.

       Svara

        Älskar bonusmammortrådarna. De kan spåra totalt efter två svar.

        Svara

    Nej precis, vissa är bara elaka människor.

    Svara

   Allt behöver ju inte vara illa menat. Sarkasm, till exempel, kan ju vara svårt att förstå för vissa. Vad som är menat som ett skämt kan tolkas som något elakt av den som är känslig eller lite korkad, medan andra tycker det är helfestligt.

   Svara

   Jag undrar mest varför det är så många överkänsliga här inne som uppenbarligen inte trivs i kommentarsfältet..

   Svara

    Alltså förlåt men det du skriver är bara för att rättfärdiga elaka kommentarer. Det är som folk som skriver rena elakheter och kallar det för ”konstruktiv kritik”

    Svara

     Eller ”Jag är bara ärlig!” för att få sin elakhet att framstå som ett skönt personlighetsdrag i stället.

     Svara

   Här samlas medlemmarna i de lättkränktas förening.

   Svara

    Tänk om man fick en krona varje gång någon hävdar att en annan är kränkt här inne. Då hade man varit rik😍

    Svara

    Hahaha, min favoritkommentar, men jag har inte använt den här än. Satan att du hann före mig med den. 🙂

    Svara

    Då ska vi bara utse en ordförande i föreningen. Kanske ha en omröstning bland följarna av Bloggbevakning: Vem är mest lättkränkt i kommentarsfältet?

    Svara

     Jag röstar på anonym. 🤓

     Svara

      Nä men sänt å sido.

      De som kommer med giftiga kommentarer är ofta dem som är mest lättkränkta när de får svar på tal.

      Svara

      Jag röstar också på anonym! 😂

      Och håller fullständigt med dig om att den som är mest lättkränkt är den som oftast slänger iväg giftpilar, men kan inte ta ett ifrågasättande eller liknande.

      Svara

      @ real Hmm och Anonym 22:48:
      Ni är såå roliga, men det var nog inte riktat mot mig (21:14) som föreslog en ordföranden.
      Hmm’et borde känna igen mig vid det här laget. 🙂

      Svara

       Nej, det var inte riktat mot dig 😘

       /Anonym 22:48

       Svara

       Nejdå. 😊

       Svara

       Jag känner dock att jag måste förklara lite. Det är inte alltid jag ser att just du är du.

       Jag ser oftast när det är flera olika i samma tråd som kallar sig för anonym dvs att det är flera olika.

       Och oftast känner jag igen dig men inte alltid.

       Svara

       Du har ett litet förtydligande om att känna igen dig som väntar i modd.

       Sent nu så kommer förmodligen loss först imorgon. 😏

       Svara

        Låter lite, lite obehagligt. Jag kan ju ha varit på för bra humör och då får jag tendens till att larva runt. Kanske för mycket och påstridigt. Ja, ja så kan det bli …

        Svara

         Haha nej inget obehagligt alls och inget med påstridigt. 🌸

         Du får kolla imorgon för min erfarenhet är att om man försöker skriva samma sak igen fastnar det återigen i modd.

         Svara

          Skönt, för som sagt: vid ett uppsluppet humör kan jag bli oregerlig och det beror alltså inte på alkohol, utan kan uppstå ändå. Bra humör = Skiter lite i normer och vad som är vedertaget.

          Typ som Magdalena Ribbing skrev (ungefär): Man ska känna till hur man uppför sig, sedan kan man strunta i det, när det passar sig.

          Svara

          Mitt svar till dig fastnade i modd. Skit också. Det var bl.a. en hänvisning till bästa Magdalena Ribbing och angående mitt uppsluppna beteende p.g.a. bra humör och INTE p.g.a. alkohol.

          Svara

           Haha du ser. Modd är denna bloggs melodi.

           Kollar imorgon. 😉😉

   Du Susanna kanske inte är på rätt ställe för din målgrupp? Alla trivs inte eller passar in överallt. Inte svårare än så. Varför då hänga sig kvar mot bättre vetande undrar jag, är det för att kunna klaga på andra för att de ska anpassa dig efter hur du vill ha det??

   Svara

    Min gissning. Det är ca 10-20 stycken som vill ha en giftig stämning här. Som gillar att trycka till andra för att få utlopp för något inom dem själva. Som tycker det är ”kul” att vara giftiga.

    Susanna tillhör mest troligt majoriteten som vill ha en bra stämning.

    PS Hur många tusen om dagen läser bloggen?

    Svara

     Jag tror faktiskt också att majoriteten vill ha trevlig stämning. med det inte sagt att man inte kan diskutera och ha olika åsikter men att kunna göra det utan att vara spydig och dryg mot varandra.

     Svara

      Precis.

      Svara

   Vi kan ju vända på det. Varför är det så otroligt viktigt med ”god stämning”, att stryka alla medhårs och dela ut styrkekramar till okända på nätet? Får ni inte tillräckligt med kärlek och stöd i vardagen? Mår ni kanske DÅLIGT?

   Svara

    Finns det inget mellanting mellan sur och giftig stämning och enbart styrkekramar och hjärtan?

    Svara

  Mitt syskon missbrukar tunga droger. Han håller på att försvinna helt, jag känner inte denna personen längre.
  Jag är rädd att han ska dö.
  Vi har ingen relation just nu. Jag orkar inte höra av mig, han hör inte av sig heller. Om han inte vill låna pengar förstås.
  Våra föräldrar är separerade och jag kan inte hjälpa att må dåligt över att tänka på hur en familj kan splittras. Har god kontakt med mina föräldrar och dem håller god kontakt med varandra men ändå gör gör ont vissa dagar.
  Kan ändå inte förstå hur livet kan bli så skit fast ändå fint.
  Är detta allt? Kommer vi någonsin få en fin relation igen?
  Har ni haft en familjemedlem med missbruk?

  Svara

   Hade en, den personen gick bort rätt nyligen. En riktig sorglig situation

   Svara

    Jag beklagar sorgen. Jag hatar att man känner sig så hjälplös i en svår situation som man omöjligt kan ta kontroll över…

    Svara

     /ryggsäcken

     Svara

   Hjälp honom. Få in honom på rehab, vad
   Som helst! Sätt dig ner med honom , berätta att du älskar honom och att ni tillsammans ska hjälpas åt och att han behöver vård! Lägg inte fram det på ett anklagande vis utan bara som att du vill hjälpa.

   Svara

    Tack. Vi har försökt många gånger, men detta är en person som är myndig och själv inte tycker att han har några problem.
    Kan ju inte tvinga honom tyvärr.. även om man önskar att man kunde det 😞

    Svara

     Jag är både anhörig och jobbar inom missbruk, och mitt bästa råd är egentligen att släppa honom. Bästa, men också det absolut värsta rådet eftersom man då ställs ansikte mot ansikte med sitt eget medberoende och dåliga samvete. Det kräver lika mycket jobb det, men på ett helt annat plan och man jobbar mer foluserat på sig själv, istället för att lägga destruktiv energi på någon som inte vill ha hjälp. Det tog flera år för mig före jag kom till den punkten att jag kunde öppna dörren och säga ”nej, du är inte välkommen här” utan att gå under av oro och dåligt samvete. Men vilken befrielse det var när jag väl kom dit. Jag förklarade att när han varit nykter och drogfri 1 år så var han välkommen att höra av sig igen. (Han hade påbörjat flera behandlingar tidigare, därför jag satte en ganska tuff tidsram för honom, eftersom jag ville att han skulle fullfölja det. Hade det varit första försöket hade jag satt en lägre ribba)

     Han blev hemlös och utblottad men fortsatte med sitt missbruk flera år till, under en period visste jag inte ens om han levde. Men tillslut kom han till en punkt i livet där han själv sökte hjälp och är nu nykter och ren sen 10 år och jobbar som drogterapeut själv. När andra frågar honom vad det var som fick honom att vilja söka hjälp, då brukar han svara att det var för att vi i familjen kapade bort honom ur våra liv en efter en. Han hade inga fler kvar att manipulera, inga som gav pengar eller mat. Eftersom gratis mat innebar att han kunde lägga ännu mer på droger. Eller tröjan från mamma som var tänkt för att hålla värmen under vintern, den gick ju att sälja.

     Alla får tyvärr inte motivation från det, och den hårda verkligheten är ändå att det är få som kommer ur ett sådant liv. Men vi anhöriga ska inte behöva förinta oss själva i deras sjukdom. Vilket vi många gånger tyvärr gör.

     Svara

    Sånt där är så lätt att säga, men det är jättesvårt med en missbrukare. De säger vad de behöver för stunden för att få lite extra cash eller boende, men vips är de tillbaka med vad det nu är för substans. Man försöker en miljon gånger och tror det ska bli bra, men vill personen själv inte må bättre finns det inte så mycket man kan göra. Som ni märker har jag lite personlig erfarenhet och har inte heller kontakt med min bror idag, men han börjar långsamt få grepp om sitt liv igen. Jag tror faktiskt att vi satte ner foten hjälpte. Ditt liv är ditt eget ❤️ Ta hand om dig själv. Du är inte ett dåligt syskon.

    Svara

     Tack ❤️

     Svara

   Min lillebror missbrukar . Kommer ut från ett fängelsestraff på 1,5 år imorgon . Har älskat det året och känt mig lugn och trygg nu vet jag att stressen börjar igen ..,, fan fan fan

   Svara

    Jag förstår din oro Ylva, och den konstanta stressen som ligger och gnager där..
    Håller tummarna både för dig och din lillebror ❤️

    Svara

     ❤️ tack

     Svara

   Är också där. Separerade föräldrar som borde ta ansvar men det ligger på mig som är lillasyster med jobb och småbarn…Just nu är familjen splittrad men jag hoppas det löser sig. Jag vet inte hur jag ska förhålla mig till min bror. Han vet att vi vet om hans missbruk så han håller sig undan. Jag saknar honom men vad kan jag göra. Det är ju i slutändan han som måste hamna helt i bott och bestämma sig för att få ordning på livet. Trodde i somras att vi skulle hitta honom död i hemmet. Fy f-n vad det såg ut. Han hade inte städat eller gått ut med sopor på flera månader….

   Svara

   Jag hade en storebror som gick bort i överdos.

   Svara

  Flera på jobbet har nyligen gårt ut med att de är gravida och jag har förstått att man går runt och spekulerar i vem som är gravid ( kanske inte nödvändigtvis med varandra men för sig själv). Jag har själv pojkvän sen fler år tillbaka och är inte gravid men jag märker att jag ofta för granskande blickar på min mage. Jag har alltid haft en liten mage och tycker detta är skitjobbigt! Det känns som många bara går och väntar på att det ska visa sig att jag är gravid, och det är inte så roligt för jag vill det mer än något annat, men min kille vill inte än. Vad gör man när man märker att folk tittar på magen? Får mig att vilja bära mer lösa kläder men det känns ju inte rätt…

  Svara

   Börja röka?

   Svara

   Jag hade sagt ”Vad glor du på?” eller ”Vill du något?”.

   Svara

    Haha det blir blir stel stämning 😅

    Svara

     Nej? Jag gör alltid så. Blir inte stelt, är ju mer stelt att någon synar din mage.

     Svara

     Det är ju deras problem då 🙂

     Svara

   Äh låt folk glo och spekulera, det är deras problem och du är fin som du är

   Svara

   Jag hade sagt:

   – jag ser att du tittar på min mage. Men jag kommer inte joina gravidklubben än på ett tag. Det här är bara fett!

   Då har hen något att bita i. 😁

   Svara

    Haha! Ja underbart! Men jag är nog för feg för att säga så…

    Svara

   Känner verkligen igen mig här.. Så jobbigt när man inte är överens i den frågan 😕 alla runt mig blir gravida och jag går sönder lite varje gång (även om jag såklart är jätteglad för deras skull). Hade känt mig så misslyckad om det slutar med att jag blir singel nu.. Snart 29 år och vi har varit tillsammans i 7,5 år. Hatar känslan av att alla förväntar att jag ska bli gravid när det faktiskt är det jag önskar mig mest 😕

   Svara

    ❤️

    Svara

  Läser en blogg om gratisgrejer, stonetag, och hon bestämmer vad hennes tonåriga barn ska ha för kläder eftersom hon betalar. Hon tvingade sonen att behålla en jacka som han tyckte var urful.
  Hur ser ni på det här? Håller ni med? Anser ni att ni ska bestämma över allt tills barnen är myndiga?

  Svara

   Nej. Skulle aldrig bestämma vilka kläder mina barn vill ha på sig (inom rimliga gränser). Skulle bestämma prisklass dock.

   Svara

   Naturligtvis inte. Jag förstår dock att man inte vill köpa en ny jacka till sitt barn om han redan har en fullt fungerande.

   Svara

    I detta fall beställde hon hem och sonen ville skicka tillbaka, men icke!

    Svara

   😱 Nej… jag har småbarn, men vill inte att de ska känna sig livegna! Jag vill att mina barn ska känna sig respekterade som människor. Jag Försöker låta dem bestämma över det som är möjligt. Utöver det respektera deras känslor och viljor i den mån det går även när jag måste ta vuxenbeslut gällande dem.

   Svara

    Men det är väl enorm skillnad på en treåring och en tolvåring? Låter man en treåring välja blir det ju en stövel, en av mina skor plus typ en cykelhjälm. Vet inte hur jäkla liveget det är.

    Svara

     Såklart det är. Men deras viljor och känslor kan ju bli respekterade på olika nivåer/sätt.

     Svara

  Jag håller på att lära mig svenska. Jag förstår inte hur man skall tänka när man skall använda ”en”eller ”ett” framför ett ord. Kan någon förklara det till mig?

  Svara

   En regel, som har undantag, är att om pluralform är likadan som singular ska det vara ett framför. Ett lejon/två lejon, ett bord/två bord, ett hål/två hål.

   Är det istället ”en” som ska vara framför skiljer sig singular från plural, en gris/två grisar, en stol/två stolar, en grop/två gropar. Men som sagt, det finns undantag så det kan bli fel ändå.

   Svara

   Det är tyvärr inte logiskt utan man måste i princip lära sig vilket ord som har vad tyvärr… mina tips är att prata mycket, lyssna, se på tv, kämpa på och stort lycka till!! 🙂

   Svara

   Det finns ingen regel för det, då det finns för många undantag för att vara en hjälpsam regel. Något som kan vara skönt att veta kanske är att folk förstår även om du väljer fel (runt 75% av orden är en-ord så chansar du på en så har du lite större chans att gissa rätt). Våga prata även om du är osäker på en och ett. Det kommer inte att vara obegripligt för en svensk om du väljer fel. Läs, lyssna, prata som någon skrev. Man måste bara ha en känsla för vad det ska vara.

   Svara

   Om du lärt dig ett ord i bestämd form, till exempel BORDET så slutar det på t och ska då ha Ett framför bord, ett bord.
   Ex stolen (slutar på n) – en stol
   boken (slutar på n) – en bok
   huset (slutar på t) – ett hus

   Svara

   Hm, är osäker på om det gäller i alla situationer, finns säkert undantag, men testa att säga ordet i bestämd form, t.ex. bord-bordet, stol-stolen etc. Slutar det på -et är det ett, alltså ett bord, slutar det på -en är det en framför, en stol. Så flytta helt enkelt ändelsen till framför ordet istället, så blir det nog rätt 🙂

   Svara

   Och som lite extra tröst så säger även personer med svenska som modersmål lite olika beroende på var i landet du befinner dig.
   Ex ett apelsin istället för en apelsin.

   Så kämpa på och bli inte avskräckt att prata. 😍

   Svara

    Whuuut, var säger man ett apelsin? Det har jag aldrig hört! 😃

    Svara

     Min farmor från norra Norrbotten gör det. Hon säger även ett vagn/vagnet och ett öl/ölet.

     Svara

      Aha, vad intressant, tack! 😊

      Svara

       Kallas vacklande genus när ord kan ha både en och ett. Om du vill googla mer om det 😊

       Svara

      Fast ett öl är korrekt om man avser en typ av öl, ett mörkt öl jämfört med ett ljust öl till exempel. En annan sak om man pratar om en (flaska) öl 🙂

      Svara

    Här i Skåne säger vissa ett kexchoklad, chokladet osv. Som smålänning låter det väldigt fel, men skånska är ju ganska knasigt

    Svara

     Som tack får du den här: Snålläning!

     Svara

     Men EN kexchoklad låter hu helt fel, hela ryggraden kröker sig bara av tanken på att försöka uttala det högt. Jag är förvisso skåning men har bott nästan halva livet i närke nu och jag har nog aldrig hört någon säga något annat än det korrekta, ryggbesvärsfria, ”ett kexchoklad”.

     Svara

      Nä heter ju en kexchoklad?

      Svara

      Säger du även ”ett maraboukaka” eller ”ett plopp”?

      Svara

       Haha ja klart man säger ett plopp!

       Svara

      What’s wrong with you people? 🤨

      Svara

   Tror att man kan gå efter ändelserna på orden i bestämd form, alltså ifall det slutar med ”en” eller ”et”. Exempelvis stolen – en stol. Bilen – en bil. Eller äpplet – ett äpple. Huset – ett hus.
   Vet dock inte om det stämmer i varje fall.

   Svara

   Jag brukade ge tipset att kolla hur ordet är i bestämd form. Slutat ordet på -t är det ett framför och slutat det på -n är det en framför.
   Ett äpple – äpplet
   En kanin – kaninen

   /fd sfi-lärare

   Svara

   Tänk så här. Saker som i bestämd form singular tex bollen, bilen, filmen, tandkrämen, bananen, tjejen, killen, bloggen osv de orden slutar på en och då blir det i obestämd form singular en boll, en bil, en tandkräm osv.. Huset, äpplet, päronet, trädet… Slutar på et då blir det ett. Ett hus, ett träd, ett päron. Hoppas du förstår hur jag menar har feber och ont i huvudet och vill hjälpa men jag kanske rör till det.

   Svara

   Svårt. Öva på att prata.

   Svara

   Tror man kan tänka på den bestämda formen tex ett äpple (äpplET) en banan (bananEN) för att veta om det är en eller ett. Är det inte så 🙈? Eller är jag helt ute och cyklar?

   Svara

   Jag vet inte om det är något vidare tips egentligen, men när jag höll på att lära mig svenska brukade jag tänka på hur ordet blir i bestämd form. Alltså ex apelsin blir apelsinEN, då vet jag att det är ett en-ord. Medan ord blir ordET, då ska det vara ett framför.
   Det har hjälpt mig, men då gäller det ju att man vet, eller åtminstone har en känsla för vad ordet borde vara i bestämd form…

   Svara

   I all välmening, det heter ”förklara för mig” inte ”till mig” 😊

   Svara

   För min man (som flyttade till Sverige som barn) hjälpte det att tänka kring om ordet har en en eller ett – ändelse. Alltså exempelvis ”en hand” blir i bestämd form ”handen”. Så vet du hur ett ord sägs i bestämd form vet du även om det är en eller ett. ”Bordet” blir alltså ”ett bord”. etc. Du verkar redan kunna många ord så fortsätt öva och lycka till!!!

   Svara

   Om du vet hur ordet ska böjas i andra form, exempelvis
   Katt, katten
   Eller hus, huset
   Så får du därifrån rätt på en eller ett
   (En katt, ett hus)
   Funkar på allt, men det gäller att kunna andra formen, men det brukar man ju lära sig bra när man faktiskt studerar språk.

   Svara

   Vet bara en regel, som jag faktiskt lärde mig av en som lärde sig svenska:
   Substantiv som slutar på konsonant och är lika i singular och plural är alltid neutrum, dvs: ett bord, ett hus, ett fönster, ett horn osv.
   Lycka till!

   Svara

   Jag brukar tänka om ändelsen på ett substantiv i bestämd form slutar på n eller t. Tex huset = ett hus, Boken = en bok etc.

   Svara

   Ett litet tips som funkar i många fall.. om du böjer orden till bestämd form kan du få hjälp med det tex bil – bilen = en bil, hund – hunden = en hund, träd – trädet = ett träd.

   Svara

   Ett litet tips som funkar i många fall.. om du böjer orden till bestämd form kan du få hjälp med det tex bil – bilen = en bil, hund – hunden = en hund, träd – trädet = ett träd.

   Svara

   Tror man kan tänka på den bestämda formen tex ETT äpple (äpplET) EN banan (bananEN). Visst är det så nån som vet bättre 🙈?

   Svara

   Många byter ut ”man” till ”en” också, tex ”man kan gå och bada” till ”en kan gå och bada”. Förstår att det blir förvirrande.

   Mvh en som säger ETT choklad 😍

   Svara

  Ligger och tittar på September Clues, konspirationsteorier om 9/11. Jag tror inte på konspirationsteorierna men tycker det är rysligt intressant! Hemskt att det har hänt dock, men det är intressant…

  Fler här som tycker om att kolla/läsa/lyssna på och om konspirationsteorier? Har ni någon som är extra spännande?

  Svara

   Det är så lätt att fascineras av dem. Har därför slutat läsa om dem. Tråkigt svar men mitt perspektiv.

   Svara

    Så länge man är källkritisk är det okej tycker jag.🙂

    Svara

     Glömde min enhörning☺

     Svara

  Förlåt i förväg för tråkig fråga 😅
  Jag har precis hittat två fotpallar på Blocket, i samma serie som mina soffor från 60-talet. Och jag har letat i tio år efter de här fotpallarna, så jag är överlycklig! Men problemet är att de finns hos en säljare 60 mil bort… Jag pratade med säljaren kort idag, men hon var på bröllop så hon sade att hon reserverar fotpallarna till mig tills imorgon.
  Min fråga är: hur får jag henne att skicka pallarna till mig? Vilket sätt är lättast? Är det Schenker? Eller en flyttfirma? Har någon här erfarenhet av att skicka mindre möbler, via t.ex Schenker? Hur går det till? Ungefär hur mycket kostar det?
  Jag har googlat en massa, men skulle behöva lite personliga svar och tips!

  Svara

   Bussgods kanske kan vara ett alternativ.

   Svara

    Tack! Det ska jag kolla upp! ☺️

    Svara

   Använd tjänsten tiptap, jag köpte soffor i Stockholm och bor i Göteborg. Ladda ner appen och lägg in en annons med den summa du kan tänka dig betala

   Svara

    Åh, tack för tips! ✨

    Svara

    Nu är jag igång med Tiptap! Vilken summa är rimlig att erbjuda för den sträckan? (Alltså drygt 60 mil, mellan Kristianstad och Uppsala.) Jag vill ju verkligen inte erbjuda för lite, och har ingen aning om vilken prisnivå som är korrekt. Fotpallarna är ca 55×55 cm, och ca 40 cm höga.

    Svara

     jag kan göra de, behöver cash

     Svara

      Kan du? Seriöst?
      Åh, ge gärna ett prisförslag i så fall! Du kan maila mig på amw_44@hotmail.com.

      Svara

     Räkna ut på ett ungefär vad bensin kostar för sträckan lägg på ca 200kr, så blir det 100kr timmen i lön.

     Svara

      Ok! Tack för tips! ☺️

      Svara

      Vill veta hur man kör 60 mil på två timmar???

      Svara

       Ja, tar det inte typ 6-7 timmar? 🤔
       Och är det någon här som kan göra den uträkningen? Jag har inte ens körkort, och har noll koll på bensinpriser och bensinförbrukning per mil…

       Svara

   Rekommenderar Schenker eller Bussgods. Bra försäkringar samt diverse tillägg finns.

   Svara

  Har ni sett serien The Act? Och dokumentären ”Mommy dead and dearest”? Kom med tankar!

  Svara

   Tittar på ”the act”! Tycker den är riktigt bra. Har inte velat se dokumentären än för att ”spoila serien”.
   Så jäkla ryslig!

   Svara

    Alltså åh mitt svar försvann. Men jaaa, serien är sååå bra!

    Svara

   Jaaa! Hej igen Emmie haha! Alltså, jag tycker det är bra att Gypsy fick ett kortare straff, men är kanske ändå förvånad över längden av straffet. Hon misshandlades psykiskt och fysiskt under så många år och ville bara hitta en väg ut. Hemskt att det fick pågå så länge, fattar inte hur läkare knappt ifrågasatte vad mamman höll på med? Däremot verkar ju han snubben lite skev, fick någon obehaglig känsla från honom när jag såg dokumentären.
   Tycker The Act är riktigt bra gjord, Joey King och Arquette är ju rätt klockrena som skådespelare för denna serie. Sen är väl inte allt 100% sant, men tror serien visar rätt bra hur Gypsy levde under denna tid.

   Svara

    Haha, heeej ”En annan M” 😂 Jaaa, alltså kluven för straffet. Hon behöver ju verkligen få ordentlig hjälp att komma till livet igen. Allt Dee Dee fick henne att tro om sig själv, SONDMATNING?! Hörseln, leukemi, hjärtproblemen alltså.. Blir helt stum! Fy fan va vidrig mamman va. Och om de inte gjort det, hade hon kanske levt kvar i det. Alltså usch vidrigt. Känner med henne så mkt i serien. I dokumentären däremot blir jag kluven, som journalisten säger ”Hur mkt sanning talar hon nu, hon är uppvuxen i en värld av lögner”.

    Hmm ja.. Usch.. Killen behöver ju hjälp med.

    Svara

     Men eller hur, att tro att man är född typ 95 när man egentligen är född 91 känns så skevt? Vilken typ av mamma ljuger ens om det? Tyckte så synd om Gypsy’s pappa i dokumentären, som också trott på alla funktionsnedsättningar som mamman påstått att hon hade. SJUKASTE är ju verkligen leukemi och sondmatningen!! Och muskelsjukdomen, att sätta sitt barn i rullstol när hen egentligen inte behöver det är liksom??? Helt beyond me, vad var mammans problem?
     Kände också att hon kanske ”spelade lite” i intervjuer, hon är liksom 25 (kanske äldre?) och beter sig och låter som ett barn, men om man tänker efter är det kanske inte så konstigt.. Allt hon berättade i dokumentären kanske inte är sant, vissa delar kan hon säkert ha hittat på. Men tror absolut att hennes mamma var väldigt psykiskt sjuk, tyvärr.

     Svara

      Hennes problem.

      Förmodligen Münchhausens by proxy.

      Svara

   Spoiler alert:
   .
   .
   .
   Så jävla bra, och jag har följt berättelsen sedan hon blev arresterad. Grymt sjuk morsa! Hon borde absolut sitta inne, men straffet hon fick enligt mig är nog för lång med tanke på hur extrem morsan var.

   Svara

    Ja hon behöver ju hjälp från grunden. Tänker även på munmotoriken iom sondmatning, sväljreflex o talet. Det är så mkt frågetecken hur läkare inte kan ha reagerat mer. Och tänderna, alltså usch stackare. Men hon behöver verkligen stöd i hur ett ”normalt” liv funkar. Lögner måste ju vara enkelt att ta till när man levt i det i 18-19 år 😕

    Svara

  Alltså Isabelle och kniv-Micke… han sov över där enligt hennes blogg.. what’s the story mellan dem?

  Svara

   Vänner.

   Svara

   Knark.

   Svara

  Vad är din största hemlighet?

  Min är att jag älskar min kk. Det kommer aldrig att bli mer mellan honom och mig och skulle jag berätta det för honom så skulle vi nog aldrig ses mer. Så det får vara så här. ”Tills han vill ligga med någon annan. Och någon annan vill ligga med mig..”

  Svara

   Att jag dagligen vill ta livet av mig och flera gånger tagit massor med lugnande och morfin i hopp om att inte vakna. Men jag vågar inte lämna min syster och min man, de hade gått under av sorg och skuld. Så jag harvar vidare

   Svara

    🧡

    Svara

    harva inte bara vidare om du inte är nöjd med ditt liv. Gör en förändring, även om den är pytteliten. Ta en promenad en gång i veckan, laga någon god mat eller börja med yoga. Har också varit suicidal ❤️

    Svara

    Snälla, snälla, snälla, nästa gång kan du ringa en linje eller chatta med ngn på http://Www.mind.se
    Spara länken. Allt kommer ordna sig. ❤️

    Svara

    Älskade människa. Har också varit där, och till och med försökt ett flertal gånger.
    Vad du än håller fast vid som gör ditt liv värt att hålla kvar vid, (mitt var mina föräldrar, jag var tonåring då) håll kvar.
    Lova att du söker hjälp. Pratar med en psykolog. Byt om den personen inte förstår dig och om ni inte klickar.

    Livet BLIR bättre, även om det känns som du går i den starkaste motvinden som finns. Att det känns som att man inte är levande utan ett vandrande skal, även om man önskar varje natt man somnar att man ska dö i sömnen.
    Tänker på dig ❤️

    Svara

    Du är en väldigt bra och god människa. Du tänker på din man och syster i första hand och lider med det som är svårt för dig. Du vill slippa lida, men lider själv för att inte orsaka dina kära lidande. Mycket bra av dig och en orsak att INTE begå självmord. Med tiden brukar saker lösa sig, men det är jättesvårt att tro det när man mår som sämst. Hoppas att jag hjälpte dig med något.

    Svara

   Att jag ligger med andras partner.

   Svara

    Det gör jag med

    Svara

   Hujja så hemskt. Det finns hjälp att få <3

   Svara

   låg med min chef

   Svara

   Att anledningen till att jag och mitt ex gjorde slut var för att jag träffade min nuvarande. Vi känner varandra sedan innan och sms:ade med varandra i ett år innan vi träffades. Efter det gjorde jag slut med mitt ex men vi bodde fortfarande ihop i ett halvår pga bostadsbrist. Lyckades ändå träffa min nuvarande varannan helg under det halvåret utan att exet fattade något. Och han har fortfarande inte fattat att han är anledningen till att vi gjorde slut. Ingen annan förutom min kille och jag vet om hur det ligger till så det är inget som kommer att komma fram. Jag har inte dåligt samvete över det, jag var så jäkla trött på mitt ex, en riktig mansbebis. Och min nuvarande kille var jag dökär i som tonåring så jag antar att det var meningen att det skulle bli vi. Vi har varit tillsammans i fem år nu.

   Svara

  Det var inget större fel i din kommentar 19:07, men du vet väl att det ibland vimlar av folk här, som bara vill sprida negativitet och skapa osämja. Märka ord, slå ner på stavfel, meningsuppbyggnad, grammatik, för långa meningar, inte använt styckeindelning osv osv. Där har du några exempel på vad det kan anmärkas på.

  Fortsätt att skriva som du gör. Besitter man någon form av läsförståelse, är det inte alls svårt att hänga med i din text.

  Svara

  Brace yourselves, för här kommer en lång text:

  Jag är 19 år och går i gymnasiet och har ett killproblem.
  Under gymnasiet har jag gått i samma klass som en kille, men vi har inte riktigt umgåtts, men i höstas började jag hänga med samma kompisgäng som han ingår i.
  Han är väldigt snäll och vi kan prata ganska öppet och djupt med varandra om våra troubles and doubts. Han brukar skoja med mig och typ retas (men absolut inte på ett elakt sätt), skrattar när jag gör/säger något roligt som ingen annan märker. Jag gillar honom mer än vänner, och tror och får signaler av att han gillar mig också.

  För någon månad sedan skulle vi ut och dricka med resten av våra vänner, men jag blev trött och orkade inte riktigt pga det var väldigt sent, och då försökte han övertala mig att följa med ut och verkade besviken på att jag inte kom, och en annan gång när jag frågade i vår gruppchatt om vi skulle ut och dricka så svarade han ”självklart” jättesnabbt innan de andra.
  Vi (kompisgänget alltså) var ute och drack häromveckan, och när alla skulle börja röra sig hemåt så började de prata om att ta en taxi, men jag skulle åka kommunalt pga är typ pank. Jag kollade upp när jag skulle åka och sa typ att jag skulle ta en tunnelbana en viss tid, och då sa mitt loveinterest att han skulle ta samma helt plötsligt, fast han också skulle ta en taxi egentligen. Så de andra gick och vi två satt kvar ett litet tag till för att vänta på att gå till tunnelbanan. Vi har aldrig riktigt varit ensamma bara vi två förut. Då började han fråga mig om hur det går med mitt kärleksliv och jag sa att det går dåligt, att jag inte varit tillsammans med någon på riktigt och han frågade typ om jag var oskuld, vilket jag är, och nu är jag förvirrad över vad han vill och känner. En del av mig tror typ att han frågade för att kolla om jag var singel, för det var ganska out of the blue som han började prata om mitt kärleksliv. Vi var båda ganska fulla också kan tilläggas.

  Jag är inte alls bra på dethär med kärlek och sånt, så jag är typ rädd att jag bara inbillat mig att han också gillar mig bara för att jag gillar honom så mycket. Vet inte hur eller om jag ska ta ett steg men undrar om någon har något tips på hur jag ska visa för honom att jag gillar honom mer än vänner? Ber om ursäkt för rörig text men hoppas ni typ fattar.

  Svara

   Testa!
   Berätta hur du känner!

   Fråga om han vill fika någon dag!

   Tänk på allt fantastiskt som kan ske sen

   Svara

   usch varför fråga han om du var oskuld. han gillar nog dig, men ända creepy fråga. kanske han bara vill ligga. var försiktig.

   Svara

   Men vad mysigt detta lät!!! *drömmer mig tillbaka till gymnasietiden och vill ha en do-over*

   Tycker det definitivt verkar som att han gillar dig! Mitt tips är att vara lite flörtig tillbaka/lite på och se hur han reagerar om du tycker det är jobbigt att säga rakt ut hur du känner. Reagerar han positivt, kör. 😀

   Svara

   vet att det kan kännas läskigt och svårt, men prata med honom och berätta hur du känner! skriv om det känns lättare, men oavsett är det bästa att berätta istället för att vara osäker och inte veta vart ni står.

   Svara

  Kan alla som vill snälla ge mig alla era tips på hotell, shopping, matställen osv i Gdansk!! Uppskattar all hjälp och alla tips 🙏

  Svara

   Åk till Sopot! Kolla upp ställen på tripadvisor

   Svara

  Någon som sett escape at Dannemore??

  Alltså är en chicken försöker kolla på läskiga serier men blir så nervös…
  Älskade Gilmore girls och senast friends from collage. Någon som kan tipsa om liknande serier?

  Svara

   One teee hill. OC. Fullt hus/Full house.

   Svara

   Har du sett Bunheads eller Marvelous Mrs Maisel? Båda är serier av Amy Sherman Palladino som skapade Gilmore Girls. Med Maisel finns på Amazon Prime och säsong 3 släpps i år 🙂 Bunheads las ner rätt snabbt men är ändå värd att se om man gillade känslan i GG.

   Svara

  Har ni någon låt som ni berörs extra mycket av? Oavsett vilket humör jag är på så börjar jag alltid gråta redan vid första tonerna av sade – by your side. Den är så fruktansvärt fin och går rätt in i mig.

  Svara

   Ja, med fina Helene Fischer:

   Svara

    En strof ur texten som är särskilt sentimental, men passar bra här, där flera har problem i sina relationer.
    ”Und du wirst seh´n, auch ohne dich, wird alles wietergeh´n.”
    Fritt översatt: Och du kommer att se, även utan dig, kommer allt att fortsätta.

    Svara

     Äsch, vad det blev sentimentalt. En gladare låt på ämnet kyssar:

     Svara

     Tack för den fina strofen på tyska ❤

     Svara

      Ja, men jag lyckades blanda e och i. Jag skrev wietergeh´n, men det stavas weitergeh`n (egentligen weiterGEHEN):

      Svara

    Svara

     Faan, bra text. Bara det inte var ett dolt meddelande till mig om Helene Fischer eller nå´t? Ibland har jag länkat låtar som ett sätt att skicka ett meddelande till folk. Privat, alltså – inte här.

     Svara

   Någon sa till mig att ”utan dina andetag” passar bättre som sång på ett dop än på ett bröllop, att den beskriver kärleken till ett barn snarare än till en partner. Efter jag hörde det blir jag oerhört berörd av den låten.

   Svara

    Den kom ut i samma period som min fina morfar blev sjuk i cancer och hastigt gick bort alldeles för ung. Minns när vi låg på hans säng och den gick på radio. Han berättade om hur gärna han ville ha en bastuflotte men att även om han skulle hinna bygga den så skulle han aldrig hinna använda den när sommaren kom. Men en bastuflotte hade han alltid velat ha. Så för mig är den sången så väldigt kopplad till honom.
    Men ja, den kanske egentligen passar bättre till ett dop än bröllop som många spelar den på.. Ska lyssna på den igen nu när du har sagt det.

    Svara

    Precis! Har hört den på så många bröllop och det är alltid nåt som känns lite fel i texten i det sammanhanget. Men sen när man fattar att den är skriven till ett barn så stämmer det bättre! (Men försök att säga det till ett brudpar som redan bestämt sig om den låten 🙄)

    Svara

     Både texten och musiken är ju väldigt fina och känslosamma så jag kan förstå att man vill ha den på sitt bröllop, men det är som du säger, det är något som inte riktigt stämmer. Det finns ingen attraktion i texten, bara kärlek och ömhet, som kärleken till ett barn eller möjligtvis en nära familjemedlem.

     Svara

      Nja jag tycker nog mest att den är simpel och tråkig faktiskt. Står liksom inte ut med att höra den 😆

      Svara

       Haha ja smaken är som baken. Jag tycker att det är vissa formuleringar i texten som är så träffande när jag tittar på mina barn när de sover, så det är väl därför jag tycker den är så känslosam.

       Svara

   Mannen i den vita hatten (16 år senare) – Kent.

   <3<3<3

   Svara

   Blow him back in to my arms med Moneybrother. ”Keep my brother safe from harm/blow him back into my arms”. Får mig alltid att tänka på mina storebrors självmordsförsök.

   Svara

    ❤❤

    Svara

   Inte pga texten, men musiken. En vän med en bil – Håkan Hellström. Det är min favoritlåt alla kategorier. Blir så glad av musiken och framförallt introt.

   Svara

    Men ja 👏🏼 Bästa låten

    Svara

     Älskar Håkan och det har jag gjort i 15 år men har aldrig någonsin tyckt om just den låten.

     Svara

   Titanic 😂

   Svara

   Daniels joik (stavning) av Jon-Henrik Fjällgren. Tänker mycket på mitt ex när jag hör den. Även om det bästa beslutet i vuxen ålder var att lämna honom blir jag alltid jätteledsen av den låten. Tänker på hur många tårar han släppte på slutet tillsammans dagarna innan jag gick genom dörren och aldrig återvände.

   Av längtan till dig- Cajsa-Stina Åkerström. Spelades på min bästa väns bröllop, där jag var en av tärnorna. Det var så stort och mäktigt att få dela den dagen med dom och låten i sig är så vacker.

   Svara

    Av längtan till dig är också en låt som är skriven till ett barn.

    Tycker också mycket om den, har speciella minnen till den.

    Svara

   Tom Odell – Can’t pretend. Blir antingen tvärledsen eller pepp beroende på humör, men den funkar vid alla tillfällen.

   Svara

   En stund på jorden med Laleh, tårarna forsar varje gång jag hör den, vart jag än är. Den spelades på min sambos bästa väns begravning i höstas. Världens finaste människa som bara hade gott i sig rycktes ifrån oss och sin familj efter att ha fightats mot en fruktansvärd cancer. Det är verkligen som i texten, han fanns här hos oss bara en stund och lämnar oss andra i sorg och saknad. Han lämnade kvar sin fantastiska fru och deras underbara son som för några dagar sedan fyllde ett år. Hela situationen är så tragisk

   Svara

  Slutar röka på måndag!
  Tar sista på söndag kväll tänkte jag, sen ska jag klara mig helt utan cigg. Har ni några tips på vad man kan göra när röksuger slår in?
  Tugga tuggummi vet jag, och typ ta en promenad och sånt.. Tror det kommer gå bra på jobbet där jag ändå är upptagen nästan hela tiden, det blir säkert svårare att vara hemma.

  Svara

  Är det inte sjukt att två rum i Stockholm kostar minst 2,5 miljoner ?!
  Och att för samma pris kan man köpa en hel gård på landet med stooor tomt.

  Varför är Stockholm så värt för många? Är också skitdyrt att bo här och leva här…

  Svara

   Tillgång och efterfrågan. Fler vill köpa tvåor i sthlm än gårdar på landet.

   Svara

   Köpte etta i Göteborg för 2,7… hutlösa priser!

   Svara

   Jo, det är fan helt sjukt. Fattar inte hur man som ung ska kunna flytta hemifrån till något ok område om man inte har 18 år i bostadskön eller föräldrar som kan betala.

   Svara

   Köpte nyligen en 2:a för strax under två miljoner i Jönköping. Det är inte bara i Stockholm som det är dyrt. Men som någon redan kommenterat, efterfrågan styr priserna 🤷‍♀️

   Svara

    Eller hur. Jag köpte inte, men en gammal kompis gjorde, en 1.5a för 1.5 miljoner i Trollhättan och den låg inte ens centralt.

    Svara

  Fick beskedet idag ( som nog var väntat men ändå tungt) att min farfar har alzheimers. Känns väldigt tufft. Någon som har en anhörig med samma? Hur länge kan man hoppas på att person kommer att vara någorlunda ”sig själv”?

  Svara

   Hej! Min släktning har det. Det skedde gradvis.Det kommer att bli en förändring. Man bör vara bredd på det. Blev chockad av att det kunde ske en förändring personlighetmässigt. Men försöker då istället skapa glada minnen.

   Det jag försöker göra är att stötta. Låt personen pratar av sig. Släktningen är inte medveten själv. Jag försöker ringa ofta, vara positiv och finnas där

   Svara

   Hej, min farmor fick alzheimer. Det behöver inte bli så illa som man tror, sjukdomen kan ju yttra sig så olika. När hon väl fick mediciner som gjorde att hon blev lugnare i själen och fick flytta till ett bra boende för dementa så blev det faktiskt några riktigt fina år även på slutet. Visst att det var jäkligt snurrigt ibland och jobbig att se så klart. Men med god vård kan det ändå bli helt okej. Sen tänker jag att det kanske kan vara skönt också, att inte riktigt vara med sina sista år. Under förutsättning så klart att det är rätt medicinering så att ångest och oro kan undvikas. Du kommer vänja dig vid situationen, jag lovar!

   Svara

   Det verkar som om det vi kan kalla ”musikminnet” är det som försvinner sist. Många dementa börjar själva sjunga med, när de hör en sång som de känner igen. Värt att prova, om man vet personens musiksmak innan sjukdomen bröt ut.

   Svara

    Luktminnet har jag hört är enormt kraftfullt eftersom det till viss del sitter i en annan del av hjärnan

    Svara

    Tror också på musik som hjälp att nå fram och skapa harmoni. Och dofter. Nybakad kanelbulle, syrén och liljekonvalj tex. Få klappa en hund eller katt. Det har väckt mina sinnen sen jag var barn och jag tror det sitter mycket djupt.

    Svara

   Min farmor hade det när jag var tonåring. Jag kommer dock nästan bara ihåg när hon var riktigt sjuk.

   Det är en vidrig sjukdom som jag hatar så innerligt. Hoppas du får många fina stunder med din farfar och ta tillvara på dom. Jag tog inte tillvara på mina med farmor och det ångrar jag så mycket idag när jag är vuxen.

   Dom korta stunderna när farmor var sig själv kommer jag ihåg med värme idag ❤️

   Svara

   Titta på dokumentären alive inside

   Svara

   Kan tipsa om boken ”Hon som var jag” av Wendy Mitchell (biografi av författaren som själv lever med Alzheimers), många bra insikter för en anhörig. 💕

   Svara

  Min pojkvän och jag har bråkat enormt i en vecka, såpass mycket att det nästan tog slut, blev sams igår. Vi kom överrens om att vårda förhållandet mer och det första han gör idag är att prioritera att dricka öl med sina kompisar, även fast han vet att vi knappt kommer kunna ses under veckan som kommer. Vet inte vart jag ville komma med det hela, men känner mig bara så ensam och ledsen över det..

  Svara

   Får ont i magen av att läsa detta. Var precis samma med mitt ex. Helt ärligt så låter det inte som han prioriterar dig. Om detta inte är en engångsföreteelse så hade jag dumpat. Jag och mitt ex gjorde slut för 8 månader sen och det var det bästa jag gjort. Räcker inte att säga att man ska prioritera varandra utan det kräver att man gör det. Men som sagt, är såklart den stora bilden som räknas. Förstår din besvikelse iallafall.

   Svara

  Skulle ni tacka ja till ett sommarjobb som erbjuds trots att ni inte vill ha det eller skulle ni tacka nej? Jag tänker att det känns lite fel att tacka nej till ett jobb utan giltigt skäl då jag inte har något annat jobb just då men samtidigt känns det inte som det är rätt ställe för mig..

  Svara

   Tackat ja såklart. Extra pengar.

   Svara

   Tackat ja. Är ju ett sommarjobb bara och man får lära sig mycket på ALLA jobb.

   Svara

   Alltid bra med erfarenhet på cv:t när du sedan söker det jobb du vill ha.

   Svara

   Du har inte råd att vara kräsen innan du har ett jobb.

   Svara

   Så länge det ”bara” är ett sommarjobb så ja, då hade jag gjort det. Se det som erfarenhet

   Svara

   Det beror på varför du inte vill ha jobbet. Om det bara verkar tråkigt hade jag tagit det, med hade det känts för tungt hade jag letar efter något annat. Vad är det för jobb?

   Svara

  tips!
  Jag letade efter tips på bra träningsbrallisar och hittade idag ett par på stadium av märket SOC. Bra pris, hög midja och FICKOR. Grymt ju! Aldrig ska jag köpa såna där svindyra tajts där man springer runt som en levande reklampelare för märket för att de sätter sitt namn på hela röven eller midjan eller benet. Ska jag göra reklam får de fan sponsra mig.

  Men till nästa grej jag letar efter, sköna hörlurar att träna med? Har ni förslag?

  Ha de gött!

  Svara

   Jag kör jabra sport elite. Svindyra ja, men om du har råd så är det så värt! De har pulsmätare i örat, och gps osv, och de tål vatten (inte vattentäta, men man får inte panik när det droppar svett). Kommer aldrig träna i annat.

   Svara

   Jaybird X3, alltså mitt bästa köp nånsin. Slängde min EarPods efter jag köpt dessa. Sjuk bas och de ramlar inte ur om man så står på huvud, och trådlösa såklart.

   Svara

   Hörlurar: sudio tre!

   Svara

  Nån annan som har problem med att gå in på Egoinas blogg? Strulat jättelänge för mig. Så störigt! Och kan inte öppna kommentarerna så kan inte kommentera om det där.

  Svara

   Inga problem för mig att gå in där! Du kanske behöver byta webbläsare?

   Svara

   Ska testa! Tack för svar💕

   Svara

  Idag har jag lagt handpenning på en hundvalp!

  Jag ska äntligen få en hund! Har önskat mig det sedan jag var sex år.
  Mina föräldrar köpte en hund åt mig (och familjen) när jag var tio år och vi fick hem den och jag var världens lyckligaste! Av någon (oförklarlig) anledning ångrade mina föräldrar sig och lämnade tillbaka hunden. Känslor sopades under mattan och fick inte visas.
  Men NU! Trettio år senare ska jag och min familj få en liten ny familjemedlem. Jag längtar så och detta lilla liv ska vi ta hand om på allra bästa sätt. Längtar!

  Svara

   Härligt! Lycka till 🤗

   Svara

    tack >3

    Svara

   Oförklarlig anledning? De skaffade väl hund utan att tänka igenom det och tog sen sitt ansvar

   Svara

  Jag ska flytta till Skellefteå för jobb. Tips och pepp behövs! Nån här som bor där?

  Svara

  Hej alla!
  sitter just nu och skriver en inlämning till skolan i word men och så skulle jag precis infoga innehållsförteckningen..men så har den blivit gråmarkerad samt sidnummreringen..:/ har googlat runt på detta i över en timme nu och jag hittar inget bra svar som kan hjälpa mig:/ har någon något tips för vad jag kan göra? jag har förövrigt en mac. Kan någn annars ställa upp med en mailadress som skulle kunna fixa det åt mig haha? känner att jag blir galen snart då jag precis var klar med mitt arbete..:/

  Svara

   Den är bara grå för att den är ”kopplad” till rubrikerna. Prova spara som pdf, förhandsgranska utskriften eller skriva ut om du kan så ser du att den inte är grå egentligen. Även korstefetenser och referenslistor blir grå då det är formaterade fält eller vad det heter. Förlåt om mitt svar är rörigt. Men det är alltså helt som det ska

   Svara

   Går det att markera och ändra bakgrundsfärgen till vit? Känner igen problemet och det känns som att det var så jag gjorde. Jobbigt dock om det är många sidor.

   Eller om det finns några inställningar, har inte datorn framför mig så kan inte kolla, men under verktyg eller format?

   Är osäker men känner som sagt igen det.

   Svara

   Glöm inte att göra om dokumentet till en PDF.

   Svara

   Äsch. Hamnade i modd. Men kort sagt så är det som det ska. Prova spara som pdf så ser du att den inte är grå förutom i Word. Det grå visar att det är kopplat till rubriker i fallet med innehållsförteckningen. Att det är formatering. Svårt att förklara men det borde vara ok

   Svara

   Äsch. Jag bara moddas. Well well. Allt är ok med ditt dokument. Det visar bara att det inte är ”vanlig text” utan kopplat till något. Här finns ett engelskt svar på frågan. https://answers.microsoft.com/en-us/msoffice/forum/all/unwanted-highlighting-on-table-of-contents-and/1790f9ea-6c3d-4976-a1e2-06bffde58da0

   Men sparar du som pdf eller skriver ut så kommer det inte är vara grått.

   Tredje gången gillt nu med mitt svar till dig. Annars ger jag upp.

   Svara

    Tack så hemskt mycket för att du tog dig tiden att svara! Hjälpte mycket🙂 jag har också nu sparat ner filen i pdf format så nu kan jag sova lugnt! Haha✨

    Svara

   Har du markerat alla rubriker, underrubriker och brödtexten korrekt i word så att innehållsförteckningen hittar det den ska hitta? Högerklicka på innehållsförteckningen och tryck ”uppdatera innehåll” eller vad det nu står, har ingen dator framför mig så kan inte dubbelkolla hur det står

   Svara

  Pollen. 😫

  Svara

   Ja… jag vill bara sova bort hela våren och halva sommaren. Känns som en influensa som inte vill bryta ut..

   Svara

    Amen!

    Svara

  Inom loppet av ett år har min morfar dött, min mormor drabbats av cancer, min farmor fått en djup depression och min farfar alzheimers. Känns så fruktansvärt orättvist att allt ska hända på samma gång. Försöker tänka på att jag fått leva tillsammans med dock hela min uppväxt men det hjälper inte så mycket just nu.

  Svara

  Alkoholiserad förälder. Vad gör man?!

  Jag har haft samma samtal med min pappa om hans alkoholvanor sedan jag var nio år gammal. Alltså i snart 20 år. Jag orkar inte mer, jag får sån ångest varje gång han ringer på kvällar eller helger för att jag hör att han druckit. Även om han är lite lullig ”bara” så hör jag det direkt. Min mamma hotade om vårdnad när vi var yngre, han gick då ett program och var nykter i några år. Så han kan ju!! Sen började han dricka litegranna, hanterbart. För fyra år sedan fick han hjärtinfarkt och hamnade efter det i en rejäl depression (som jag förstår..) och han vägrar ta tag i sitt psyke. Så han dricker, varje dag. Han blev till och med av med körkortet för några år sedan, kämpade för att ta om det och har köpt ny bil men det hindrar ändå inte.

  Och det sjukaste är att han blir så LEDSEN när han dricker, han blir ännu deppigare, martyr och ett offer. Hade haft lite mer förståelse för det om han blev lycklig av alkohol, men när han mår ännu sämre?! Och har världens ångest dagen efter. När man försöker prata om det nekas det alltid, och har alltid gjort. Hittade burkar och boxar överallt som barn. Och även om han erkänner att han druckit så har han inget problem menar han. Alkoholister är sånna som sitter i parken, inte någon som har ett jobb, bra ekonomi och hus. Enligt honom då.

  Jag vet att alkoholism är en sjukdom men hur hanterar man det som barn? Han är själv uppvuxen med en drickande förälder, man tycker att han borde förstå?! Även om jag är vuxen nu så är jag hans barn, och jag kastas tillbaka till min barndom varenda gång jag hör hur alkoholen påverkat hans röst. Och att han dessutom har ett skadat hjärta – inte fan hjälper alkohol då!! Han borde vara glad att han lever, efter hjärtinfarkt och en stor operation och därmed leva hälsosamt. Men enligt honom så spelar alkohol inte någon roll, det har läkaren sagt (jo tjena..).

  Jag skall själv ha mitt första barn här i dagarna och vägrar ha henne kring påverkade människor (jag vet att det kommer ske givetvis, men godkänner det inte kontinuerligt av folk i hennes närhet). Jag kommer då prata med pappa ytterligare för att klargöra att det godkänner jag inte. Har han druckit kommer vi inte. Är vi redan där så får han inte hålla. Han kommer inte få vara barnvakt ens en timma om så ölen bara står i kylen. Punkt slut.

  (Skall tilläggas att han inte är ett ”elakt” fyllo. Han mår bara väldigt väldigt dåligt och blir som en annan person, som också är expert på att ge en dåligt samvete. Hade det inte varit för att jag vuxit upp med detta, bo där varannan vecka, och som barn tagit på mig allt ansvar och allt dåligt samvete hade det förmodligen inte påverkat mig idag. Han är världens snällaste människa och vill alla väl, men det blir bara så jävla fel.)

  Phu, skönt att skriva av sig!

  Svara

   🌷

   Svara

   Många barn med föräldrar som är alkolister fnyser över att det kallas sjukdom för det gör att föräldern lite kan rycka på axlarna och skylla på att de inte kan hjälpa att det blir som det blir med alkoholen för det är ju en sjukdom, inget de kan styra över vilket gör att barnet får dubbel skuld. Dels skuld över att de hatar alkoholismen när det är en sjukdom och skuld för att de anklagar föräldern för att inte kunna sluta. Jag är benägen att hålla med. Det är ingen sjukdom. Ge inga barn den bördan att bära att deras föräldrar inte har ett val.

   Svara

    Fast då kan du uppenbarligen ingenting om alkoholism, om du påstår att det inte är en sjukdom. Det, liksom andra missbruk, faller under beroendesjukdom. Att det är en sjukdom innebär dock inte att man inte behöver ta ansvar för densamma.

    Svara

   Lipade mig igenom ditt inlägg. Min pappa har förvisso inte fel på hjärtat och jag är 27.. utöver det hade det kinnat vara jag som skrev din text. Jag hade NOLLtolerans mot alkohol nör min första föddes. Tog pappa en öla när vi var där packade jag in oss i bilen o for. Det är för traumatiskt. För mycket barndomsminnen som blossar upp som jag vägrar beblanda mitt barn i.
   Är så trött så orkar inte ge ett bättre svar just nu men ville mest säg att du inte är ensam och ja, det är svinsvårt. Man är ju alltid sina flräldrars barn, även då man är vuxen..

   Jag fick hitta ett sätt att förhålla mig till honom. Gör väl typ en ronja rövardotter, har honom i mitt liv men har även markerat ”håll dig på replängds avstånd, det råder jag dig till”. Och hur långt repet är, det bestämmer Jag.

   Svara

    Skönt att höra att man inte är ensam ❤️ Saken är ju den att jag har alltid haft en nära relation med pappa ändå, på något jävligt konstigt sätt. Jag kan liksom inte ha en ”sval” relation om man säger så, kan dock inte sätts fingret på varför.. Önskar att jag inte kände sånt starkt band till honom. Jag tror också att efter infarkten och allting så blev han någon annan, en sån grej påverkar ens personlighet (har jag läst) och han har inte varit sig själv sedan dess egentligen, med eller utan alkohol. Saknar min gamla pappa innan infarkten, och alkoholintaget på det blir för mycket för mig. Tycker synd om honom samtidigt som jag är arg, typ.

    Helt otroligt vad ens uppväxt formar en. Någonting man verkligen kommer till insikt med när man själv blir förälder. Hoppas att jag inte rivit upp för mycket gamla sår för dig med mitt inlägg ❤️

    Och till den första som kommenterade: förstår hur Du menar, samtidigt är det vedertaget att det är en (beroende)sjukdom, däremot är det ingenting man kan skylla på. Alla sjukdomar behöver nödvändigtvis inte uppfylla samma kriterier. Min pappa har heller aldrig gjort det skall tilläggas, eftersom han inte anser att han har ett problem. För mig hade det nästan varit skönt om han hade sagt att han är ”sjuk” i alkoholism, då hade han i alla fall varit ärlig mot sig själv. Det är först när man är medveten som man kan göra någonting åt det, eller få hjälp.

    Svara

     Amanda, jag känner med dig så starkt.

     Det finns en viktig aspekt i det hela. Du kommer aldrig vilja låt ditt barn få känna en enda av alla de hemska känslor du har känt.

     Därför kommer dels det hjälpa både dig och ditt barn att stå upp emot att behöva uppleva detta mer och dessutom så kommer du att läka

     Av att kunna ge ditt barn den barndom du inte fick.

     Så ta vara på det så kommer ditt och ditt barns liv bli oerhört bra. Jag har inte samma erfarenheter, men du kommer se att jag har rätt. 💜

     Minns detta är du snäll, ta med dig det in i framtiden. Kram❣️

     Svara

  Vad bojkottar ni när det gäller inredning hemma? Jag skulle aldrig köpa möbler på ikea.

  Svara

   Allt som går i marin stil

   Svara

   Väggord, newport-stil och posters från Desenio.

   Svara

   Väggord.

   Svara

   Mycket ^^
   Ord på väggen, skålar, eller annan inredning, vet inte varför men hatar det.
   Mönstrade soffor- ska vara enfärgade.
   Lampor som ger skuggor, alltså typ som nät eller liknande.
   mm

   Svara

   Kalt och sterilt, eller tillfälliga trender, t.ex marmor/klongvas/sammetspuff. Zzzzzz.

   Svara

   Väggord, secondhand (kan absolut ha saker från mina föräldrar eller så men inte från okända människor), marmor (mina fönsterbrädor är i marmor dock men kan inte göra något åt det pga det är en hyresrätt), gulddetaljer, roséguld, mönstrade gardiner

   Svara

   Väggord, typ Carpe Diem, är ju det värsta som finns. Annars typ den där typiska Kate Moss-bilden som alla har hemma, nä tack.

   Svara

   Den där ljussnurran som alla singelkillar och alla i lyxfällan har på väggen.

   Svara

    Hahaha, tycker samma. Den är så himla ful.

    Svara

   Åh ”Mio stilen” skulle aldrig handla där och när hela hemmet ser ut som i en sån katalog är det värsta. Men sen typ aldrig marmor grejer eller guldkranar och sånt

   Svara

   Svartvita posters med foton av något exotiskt djur eller valfri skyline. Orimligt tråkigt.