Matplatsens alla sätt att markera reklam

Jag roade mig med att gå igenom bloggen Matplatsens inlägg från de 16 dagar via haft i april och jag hittade hela nio inlägg innehållande reklam.
Det jag reagerade på var kanske inte lika mycket mängden inlägg som variationen reklammarkeringar.
Hon markerar reklamen i dessa nio inlägg på hela fem(!) olika sätt. Varför, kan man fråga sig?
Tja, spontant skulle jag säga att det är för att det inte ska framstå lika tydligt hur mycket reklam hennes blogg faktiskt innehåller. Hon har en bra och funktionell banner hon skulle kunna använda i de flesta fallen, men icke. Jag antar att det skulle vara på tok för i ögonfallande?

Här har THK en del att lära.
Jag har trott att han varit en mästare på dölja sanningen om att han redan fått middag när näste man kliver innanför, men här ligger han i lä.
Kanske borde han gå en liten kurs i rökridå’ing hos Vickan på Matplatsen?
”Ljug inte, men var så otydlig som det bara går!”

43 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Tycker att det var klart o tydligt. Alla fem varianter 🙂

  o jäklar vad sugen jag blev på god mat.

  Svara

  Fast det spelar väl ingen roll, det viktiga är ju att hon reklammärker och hon gör det ju tydligt och helt rätt.

  Svara

   Och inte heller det är bra?

   Svara

   Håller med! Förstår inte vad problemet är?

   Svara

  Det här inlägget känns lite damned if you do, damned if you don’t… jag tycker det är tydligt i alla fall. Det minst tydlliga enligt mig är bannern faktiskt. Hellre att dom skriver ut det i inlägget.

  Svara

  Kanske borde han gå en liten kurs i rökridå’ing hos Vickan på Matplatsen?
  ”Ljug inte, men var så otydlig som det bara går!”

  Really? Jag tycker alla såg rätt tydliga ut (speciellt i influencer-mått mätt) eller är otydligheten något som inte framgår av bilder genom skärmklipp bara? Känns ju lite tråkigt att klaga på dem som faktiskt reklammarkerar (såvida det inte är #ad) istället för att lyfta dem som goda exempel (som man däremot kan tipsa att markera tydligare, med en banner exempelvis). Sen tycker jag kanske att hon inte ska behöva använda en banner bara för hon använder adlinks, utan då räcker den texten hon har gott och väl =)

  Svara

   Gick in på hennes blogg och tyckte det var bra markerat! Står tydligt i rätt stor text som en underrubrik precis innan bilder osv så man lägger märke till det

   Svara

  vad vill du. GÄSP att du alltid ska kritisera ÄVEN fast hon nu gjort rätt får hon kritik för det??? tycker det framgår mycket tydligt att det är reklam. så himla ointressant att substansen av det här inlägget sedan är att du spekulerar i att hon enl dig antagligen försöker dölja att det är reklam.

  Svara

   börjar faktiskt fundera på om du försöker provocera eller bara e socialt inkompetent

   Svara

    Camilla frågade häromdagen vad en ”rost” är. Självklart (jag vägrar tro annat) vet hon vad en (bröd)rost är.

    Jag är ganska säker på att även detta är en utfyllnadsinlägg.

    Svara

     Ett rätt onödigt sådant också.

     Svara

      Det är stor skillnad på bloggen nu mot vad det var när CamCam startade den. Jag kan sakna seriösa och kul inlägg, som de om ”Isabella/Hajen/livvakten”.
      Nu är det mycket utfyllnad i form av Slump eller Spons, inlägg gällande reklammarkering och menlösa inlägg om tex Isabellas nya liv.
      Dessutom är tonen i Camillas svar mot oss läsare ofta inte så trevliga, vilket även det får en att undra vad som hänt.
      Men jag hoppas att CamCam snart hittar ny inspiration och briljerar på det sätt som gav henne respekt i början av Bliggbevakningskarriären 🙂

      Svara

       Jag håller med dig Camillas attityd och blogg blir sämre och sämre av nån anledning. Inläggen fylls ofta av meningslöst ordbajseri från bloggaren och det känns även som att vissa inlägg är/kan vara skrivna efter intag av starka tabletter.

       Svara

     Jag hade då ingen aning om att brödrost kallades rost så det kan ju mycket väl vara så att Camilla inte hade det heller.

     Matplatsens recept är alltid bra men blir lite less på hur mycket reklam hon har. Tycker hon markerar bra men har följt henne sedan starten nästan och tycker hon ändrat inriktning till det sämre.
     Förstår att hon måste tjäna pengar på sitt bloggande men finns det inga matrelaterade arbeten hon kan göra istället för hundra inlägg om mobilskal och väskor?!

     Svara

      +1!

      Svara

  THK?

  Svara

   Det är hennes (Cam) katt. 😄

   Svara

   Du måste vara ny här, välkommen till kommentarsgänget!

   Svara

  Vem läser en reklamblogg?! Snacka om att underskatta sina medmänniskor! 😂

  Svara

  Camilla.
  Om du vore jurist så skulle jag anlita dig!

  Svara

   För att hon är så grundlig?

   Svara

  Vickans blogg är bra mycket bättre än den mesta influnce dynga.
  Här får man iallafall recept, många gånger andra tips på både dukningar och design.

  Svara

   Verkligen !

   Svara

  Äntligen uppmärksammas matplatsen. Mini Bella.

  Svara

  Nu har reklamen här inne börjat ligga ”osynlig” så när jag klickar på exempelvis ”svara” så hamnar jag på onlinecasino. Sen när jag backar i webläsaren syns den och går att klicka bort. Sjukt fult och störigt. Går det att fixa Camilla? Varit så ett par dagar nu för mig

  Svara

   Hej, det finns en app som heter afblock 🙂 Den för så att du slipper all form av reklam.

   Svara

  Spelar väl ingen roll. Sålänge det är reklammarkerat. Alltid ska du gnälla över något. Har du bloggtorka?

  Svara

  Tycker det är intressant att du inte skriver om kenzas ”vänner” (sponsorer) som hon hela tiden nämner när hon ska berätta vart något är ifrån. Ex hennes ”vänner” på Mercedes hon fick låna en bil av. Hennes ”vänner” som gjorde hennes bröllop värt 1,5 mil men hon fick rabatt. Hennes ”vänner” som råkade bidra med bakelserna på hennes babyshower. Herregud om det vart Bella.

  Svara

   Bella har nog inte så många vänner över huvud taget.

   Svara

    Det var verkligen poängen…

    Svara

    Den flög dig över huvudet. Ts påpekar att Kenza benämner sina sponsorer som ”vänner” när de i själva verket är sponsorer

    Svara

     Hon menar väl att de hjälper henne för att de är hennes vänner och de gillar varandra? Som grannar som lånar ut verktyg till varandra och vattnar blommorna när någon åker bort en vecka.
     På samma sätt som Levi’s och Revolve är hennes vänner och bjuder in henne till Coachella t ex. Sånt som vänner gör alltså.

     Svara

      Haha är du så naiv? Så för alla andra influencers som blir inbjudna till coachella, får catering, lokal, bilar är de sponsorer, bara för Kenza är de vänner? Hon använder ju order ”vänner” för att slippa reklamera och därmed skatta.

      Svara

       Och jg bryr mig inte ens om folk Inter vill skatta mer med tanke på all skatt hon betalar, tycker bara hon är patetisk som kör på sitt ”vänner”-kort.

       Svara

  Tips! Kan du inte skriva om Sandra Beijers senaste (och mycket märkliga, enligt många…) reklamsamarbete där hon och hennes kompisar ligger i sängen och äter pizza och målar i målarböcker – i underkläder. Blandade reaktioner bland läsarna, minst sagt.

  Svara

   Så jäkla trött på det där sloggi samarbetet, och samma fula rosa shorts har hon på sig varenda gång också medan de andra får visa upp trosorna

   Svara

  Fast är inte Camcams poäng att det är sjukt mycket samarbeten hos Matplatsen? Inte hur hon markerat dom?

  Svara

   👍

   Svara

   Nej, jag citerar inlägget: ”Det jag reagerade på var kanske inte lika mycket mängden inlägg som variationen reklammarkeringar.
   Hon markerar reklamen i dessa nio inlägg på hela fem(!) olika sätt…”

   Svara

  Nej, klart och tydligt står det i inlägget att hon reagerar för reklammarkeringarnas många variationer, inte antalet

  Svara

  Du blir nog aldrig nöjd va? Hon markerar i alla fall och det är väl huvudsaken?

  Svara

  Tolkar det tvärtom. Så tydlig reklammarkering att det till och med är specificerat vilken typ av reklam det är, länkar eller helt samarbete etc.

  Svara

  Här har man NEJ TACK TILL REKLAM på brevlådan. Ändå öppnar man bloggar med en massa reklam och bling så man måste titta bort för att överleva.
  Har blivit så TRÖTT på reklamen i alla bloggar, poddar mm att jag nästan helt slutat läsa och lyssna.
  Bloggare, ni förlorar läsare i takt med den ökade reklamen. Snart dags för er att skaffa er riktiga jobb!

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.