Min nya favorit – Mars 2019

Då och då finner jag mig hooked på vissa klipp på Youtube och Instagram och den senaste tiden har det varit Lisa Anckarman som fångat in mig.
Hennes neonkollektion för Madlady var jag inte vidare sugen på, men jag älskar att kolla på hennes stylingvideos. Hon får de märkligaste kombinationerna att se helt fantastiska ut, men jag skulle önska att hon någon enda gång kunde styla någon som inte bär storlek small och som således kan bära upp det mesta.
Det kanske är hennes grej – att styla människor med den här storleken – men en tjej kan väl få önska?
Varför inte Linda-Marie Nilsson?

Hennes studentstyling gillade jag extra mycket, särskilt som hon lurade (hehe) över mig till Youtube från Instagram eftersom jag ville veta om det var faktiska buffalos hon hade på fötterna. (Det var det och jag vill haaaaa dem!!!)
När jag tog studenten 1999 så kunde man varken bli inspirerad eller handla på nätet så urvalet var något begränsat. Jag bar en klänning som visade sig vara helt genomskinlig, och fråga mig inte varför jag poserar med en porslinstiger och ett hemmagym bestående av olika gummiband.
Mycket oklart.

Hur såg ni ut på studenten?
Något ni skulle bära idag? 🙂

98 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Men din klänning hade kunnat vara superfin. Det enda du behövde lägga till var en underklänning utan spets. Dålig försäljare som inte sade det till dig. 🌸

  Svara

   Irrelevant blomsteremoji 🌸

   Svara

    Jaha. Och vad tycker du jag ska göra med den infon? 🌸🌸🌸🌸🌸🌸

    Svara

     🌸

     Svara

      Stämmer bra det. Rölleka är ganska lik den emojin. Tack för info även om de fortfarande är oklart vad jag ska ha den till. 👍🙂

      Svara

   Hur angår det dig och påverkar ditt liv vad Camcam hade på sig för åratal sen? Varför måste du påpeka felet?

   Svara

    Har du ens läst inlägget? 🤦🏻‍♀️

    Svara

     Ja. Har du?

     Svara

      Jag tror dig inte.

      ”Jag bar en klänning som visade sig vara helt genomskinlig….Mycket oklart.”

      Svara

       😉😅

       Svara

    Varför läser du bloggen om ingenting angår dig? Och sen att camilla själv skrev om sin genomskinliga klänning? Alltsp haha

    Svara

   Camcam, jag var alldeles övertygad om att det var en typ arabisk tjej på bilden? Haha. Tänkte att det var någon influenser och skrollade upp för att ta reda på vem och vad du sagt om denne då jag ej kände igen henne (läste inte inlägget och bara scrollade förbi lite snabbt först).

   Även nu när jag VET att det är du kan jag typ ändå inte SE att det är nu? Ser fortfarande bara en ung arabisk tjej som ska ta studenten?

   Det var en superfin bild hur som, framförallt gymgrejerna förhöjer ju verkligen helhetsintrycket. Tigern bidrar dessutom till arabisk-känlan. Tänker Jasmin från Aladdin och hennes tiger. Hehe.

   Svara

  Mumin?

  Svara

   Ja trollet du vet 😆

   Svara

    Känns som att fåglarna snarare refererar till Odens korpar Hugin och Munin (yes Munin) snarare än ett mumintroll eh?

    Svara

    Fattar verkligen ingen av er att det var ett skämt?

    Svara

   Slog vad med nig själv innan jag klickade på kommentarerna och gissade på att det skulle dyka upp i tredje inlägget men props för att ni är bättre än jag trodde på att point out the obvious! 👏

   Svara

    Det är väl synd om ungdomarna som läser denna blogg börjar tro att Hugin och Mumin är rätt.

    Svara

     Hugin och Munin är i nordisk mytologi Odens två korpar.

     Svara

      Nähää, är det? *shocked*

      Svara

      – Mansplaining in a sentence.

      Svara

  Lisa hat själv bemött denna kritik och hänvisar till en video hon har gjort med en plus size-modell. https://youtu.be/yYBbNdQ8-00

  Svara

  Åh, min klänning var jätte fin. Vit, spets, knälång.
  20 år sedan men den hade funkat även idag.

  Svara

   21 år sen – svart, tunn långklänning från Ellos med korta ärmar. Den ska jag ha på mig nästa år när brorsonen tar studenten 😁

   Svara

  Jag valde spetsiga vita ballerina”pumps” till min studentoutfit. Av någon anledning älskade jag sådana spetsiga skor som var inne då, 15 år sen ungefär. Gräsliga!

  Svara

   Jag med! 🙈

   Svara

  Jag såg förjävlig ut på min student. Jag var punkare på den tiden.. 😬

  Svara

  Elva år sedan jag tog studenten. Hade vita 3/4-långa linnebyxor och vit linnekavaj. Jag tyckte att jag var snygg då och när jag ser bilder idag tycker jag också att jag var snygg då. Sen ändras väl modet..

  Svara

  Varför Linda-Marie och bli ”extrem” åt andra hållet??

  Svara

   För att hon är en av de få större influencers som säkert skulle tycka att detta var kul, och Lisa verkar mest styla influencers. Men har du andra förslag så tas de gärna emot.

   Svara

    Återkommer med tips till dig vilka du ska styla. 😉

    Svara

     Hemskt gärna. Det blir jeans och sneakers på alla!

     Svara

      HOHOHO. Mitt var 12:49 till en under inlägget ”Totalt ointresserad” hamnade i modd.

      Svara

       Mitt *svar 12:49 …

       Svara

    Hon har stylar plus size modellen Moa Ericsson, men ja, annars satsar hon ju på aktuella influencers vilket inte är så konstigt. Hon vill få klicks. Sen varför alla influencers är fett smala är mer oklart!

    Svara

  Ot men längesen du skrev något om Jocke&Jonna – hur går det för dem, Tyra, Sindy, Gabjoss och Catten?

  Svara

   Catten gör det hon alltid har gjort.
   Torkar snoriga barn-näsor, gnäller över att hon behöver jobba (samhällstjänst),försöker inbilla sig själv att hon ska gifta sig och tar selfies i exakt samma vinkel.

   Svara

    Och Jocke och Joanna är väl orättvist behandlade i vanlig ordning?

    Svara

    Jasså så hon jobbar? Det gjorde hon väl förut också men antar att det svider om hon gör det ”gratis” 😄
    Önskar mig mer info om henne eftersom jag inte kan se hennes insta.

    Svara

  Jag hade en vit kostym med en korallfärgad topp under. Hade min mens så min student och studentfest blev förstörd på alla sätt.

  Svara

   Hur förstörde din mens det?

   Svara

  Jag var en ganska trulig tonåring så jag deltog inte sista dagen, firade inte studenten på något vis. Men gick ut med dåvarande högsta betyget, MVG, i alla ämnen. Så det var liksom inte därför jag inte ville fira. Tyckte det var jobbigt med alla slags ”extrema” känslor på den tiden, alltså helt vanlig glädje, ledsenhet, ilska mm 😂 Gjorde samma med konfirmationen, genomförde allt utom det allra sista, bibelskola och gudstjänster och skit i något år och sedan ingen konfirmation. Stackars stackars mamma.

  Svara

  Hade en rosa klänning med svart tyll och svart rosett baktill. Hade röda converse till. Hade säkert kunnat bära samma idag för matchning är inte min starka sida och jag skäms inte för mina studentbilder heller i efterhand 😊

  Svara

  Åh min var sååå fin, uppsydd av min faster. Vit i siden med smala axelband och 50-talsmodell. Helt underbar. 15 år sedan i år, om jag kom i den skulle jag ha den varje sommar, hehe.

  Svara

  Hej
  Jag har bara en fråga:
  Varför poserar du med en porslinstiger och ett hemmagym bestående av olika gummiband?

  Svara

   Alltså förlåt Camilla men jag kan inte sluta fnissa när jag ser bilden. Så oklart. Så random. Så 90-tal och så roligt.

   Tog studenten samma år, utan märkliga ”accessoarer” vad jag kan minnas haha. Internetshoppa kunde man göra men det var inte direkt vanligt.
   Minns att jag beställde ett gäng skitcoola sneakers från boo.com typ något halvår senare, innan de konkade strax därefter. Minns fortfarande lyckan att packa upp dem haha. Så snygga! 😎

   Svara

  Tog ingen student men läst upp senare.

  Svara

  Tog studenten 2012 så har klänningen kvar. Studentmössan var dock för liten men ja..

  Svara

  Tog studenten för 13 år sedan och då hade jag på mig en vit (halvt) fluffig och knälång kjol, ett vitt halterneck linne från Gina och vita ballerinaskor. Idag hade jag inte valt samma outfit då min stil har utvecklats till det bättre 🙈

  Svara

  Hade på mig en spetsklänning från Ida Sjöstedt som jag matchade med låga vita Converse. Jag tog studenten 2015 så det var inte så längesedan, och jag hade absolut kunnat ha på mig samma kläder idag! 🙂

  Svara

  Bianca bekräftar förhållandet med Coen. Säger att hon funderat länge på om hon ska gå ut med det (trots att de bara träffats 3 veckor) pga att hon kan bli förvirrad av andras kommentarer.
  Jag tycker hon känns lite trasig. Sorgligt att bry sig så mycket om andras åsikter.

  Svara

   Vem är det?

   Svara

   Coen hahahaha! Cohen. Känner hans storasyster. Hon är inte riktigt klok. Samma med pappan.

   Svara

  Jag hade supersvårt att hitta något att ha på mig på studenten. Inget var gjort för storbystade kurviga tonåringar. Hade velat ha något rosa, men allt var tantigt. Blev en knälång vit klänning med öppningsbar spetsklänning över (hörde ihop). Hade faktiskt funkat än idag…22 år senare.

  Svara

  Gillar fågeln på väggen. 😁

  Svara

  *muNin

  Svara

  Cam! Kan du inte gräva lite i Philippes pappas klädaffär Tessie ?? Har ändå mkt kopplingar till influencers… mkt spännande recensioner där i från https://www.eniro.se/tessie+göteborg/5068432/firma

  Svara

   Hahah vilken underhållande läsning. Ägaren verkar hemsk

   Svara

   vänta va trodde de va hon hästtjejens mamma som ägde den butiken? är de släkt? kommer inte ihåg vad hon heter men de skrivs om henne här ibland, ung tjej

   Svara

    Nä nellies mamma sköter bara webbdesken och nellie var modell åt dom ett tag och nu med

    Svara

   Ja, verkar vara en trevlig ägare😏. Vet man var man inte ska gå när man är i Göteborg då.

   Svara

    Till butiken går enbart barn mellan 8-13 år som kommer från mindre orter som är överlyckliga över att få gå dit och få spendera sin månadspeng och gå från butiken med en rosa kasse

    Svara

   Hoppas inte Phillipe har ärvt sin pappas personlighet. Maken till otrevlig och labil försäljare har jag aldrig stött på

   Svara

    Tycker inte han heller verkar vara någon bra kille som dumpar bianca titt som tätt, får henne att må helt fucked up dåligt (för att citera henne) för att ta tillbaka henne, för att dumpa henne igen. Och sen ta tillbaka henne.
    Man är ingen dålig människa för att man dumpar sin partner, men när man gör det om och om igen så är man fan ingen bra människa.

    Svara

     Hon har de senaste veckorna börjat få panikångestattacker och bulimin är tillbaka – De senaste veckorna har hon blivit tillsammans med Philippe – COINCIDENCE? I think not

     Svara

     Sen får vi ju se mycket från Biancas sida och inget från Philippe. Svårt att döma rättvist.

     Svara

    Jag har jobbat i den butiken. Han är helt galen. Helt jävla galen.

    Svara

     Berätta!

     Svara

  Tog studenten för nio år sedan. Hade en naturvit, knälång bohemisk klänning med långa utsvängda, skira ärmar, till det hade jag en faux mockaväst med fransar. Kände mig så avslappnad och fin, skulle lätt ha på mig outfiten igen om den inte var för liten 😅

  Svara

   Låter så himla fint! 😍

   Svara

  Jag såg kanske inte helt ovulgär ut. Hittade inte min klänning förrän dagen innan studenten inne på H&M, hade gått upp i vikt så inget jag hade hemma passade längre och tyckte de jag hade provat innan dess *~satt~* fult (ung, osäker och dum osv). Så klänningen blev en ballongliknande från H&M i tunt bomull för cirka 99-199kr. Tyvärr lite för tunt för inte förrän i efterhand märkte jag att min klänning också var genomskinlig 🙂 som grädden på moset var mina tuttar all over the place eftersom de blivit rätt stora med viktuppgången och mina bh:ar för var små och klänningen hade urringning 😄 men det var trots det en väldigt bra dag och vecka!

  Svara

  Hade en vit kavaj, vit kjol och en vit spetstopp under – skulle absolut kunna ha samma idag. På Studentskivan hade jag min mormors 50-tals klänning med silverspets och en beige glansig underklänning (sytt som en hel klänning) – skitsnygg! Är så ledsen att jag inte kommer i den längre.

  Svara

  Jag tog studenten 1973. Då var student omodernt.
  Jag älskar studenten nu. Vi har haft så roligt alla gånger våra barn tagit studenten.
  Men! Ibland kan det gå till överdrift. Som jag förstår saken. Lagom är bäst?

  Svara

  Jag hade en ljuslila tight klänning med blommönster och en lagom urringning. Ingen typisk studentklänning mao och jag använde den flitigt i några år (hade den även som brudtärna på min brors bröllop). Tog studenten 2001 och har gått från storlek 36 till 44 sen dess så nu ligger den i garaget någonstans och väntar på att min äldsta dotter ska kunna ha den. 😊

  Svara

  För mig en vanlig skolavslutning. Sånt jippo som student är töntigt 😀 Men om andra tycker det är kul så……..

  Svara

   Håller med! Jag som utlänning, iofs hitkommen som bebis, fattar fortfarande inte vad ”svenne”-grejen (dvs hype’en kring studenten) med ”att ta studenten” är? Blir förbryddlad varje gång det förekommer i svärfamiljen bonazaway…
   Det är tre års gratis skola, som kostar noll, man får bidrag för att gå där och behöver inte prestera särskilt mycket faktiskt för att ta sig igenom den. Vad är grejen? Undrar uppriktigt alltså? Det är ju knappt man kan få något jobb numera utan gymnasiebetyg. För mig känns det lika självklart som att man har gått på föris, daghem, dagmamma…? Gått och fått ett gymnasiebetyg är liksom självklar check, inget utöver.

   Svara

    Det är en tradition från förr när studenten verkligen var med riktiga slutprov. Om man kuggade i flera ämnen så fick man gå ut bakvägen = ingen student. Fram till 1968 fanns den gamla studentexamen. Sedan låg firandet på sparlåga under 70-talet eftersom det ansågs borgerligt, men tog ny fart under 80 och 90-talet.

    Svara

     Tack för förklaring!

     Svara

    Tror de flesta ser det som slutet på hela skolgången, inte bara gymnasiet.

    Svara

    Det är en avslutning på 12 (13) års studier tillsammans med att många under gymnasiet blivit 18. Det är en epok i livet som tar slut och en annan (vuxenlivet) tar vid. Givetvis vill man fira det, skulle säga att det är en av de största händelserna i mångas liv. Jag blir ju lite nyfiken vad du tycker är värt att fira… namngivning, födelsedag, nyår… ser du lika krasst på dessa? ”Ny unge, lönt att fira..”

    Svara

   I Finland har man fortfarande 4 obligatoriska prov man måste klara (man får skriva fler!) för att ens få ta studenten, är vid 5 tillfällen á 6 timmar, då modersmålet (finska eller svenska) är uppdelat i två. Känns lite mer speciellt när man skrivit det sista studentexamensprovet i mars och får ledigt ett par månader innan studenten och verkligen känner sig F R I! 🙂

   Svara

   Vad tråkig inställning ni har. Studenten är en gammal tradition som i stort sett alla unga ser fram emot! Tycker det är roligt att svenskarna sticker ut med sina studentfiranden! 😊

   Svara

    Tycker jag med!

    Svara

  Jag hade en guldfärgad, knälång klänning och vit kofta. Jag kände mig snygg och hade nog valt något liknande idag. (Tog studenten 2001). Minns inte vad jag hade för skor men jag vill minnas att det var med lite klack och att jag hade sjukt svårt att gå i det. (Har jag fortfarande….)

  Svara

  Jag hade köpt en klänning i Stockholm några veckor/månader innan, en tubklänning med en nedredel lite åt ballongkjolshållet från JC, helt okej klänning men hade tydligen gått upp några kilon i vikt sedan jag köpte den (utan att reflektera över detta) och den var något snäv på studentdagen. Den var ändå helt Okej, det värsta var att jag ville ha tillbaka min bruna hårfärg till studenten och att jag försökte mig på någon variant av hemmatoning på mitt ganska blonda hår, vilket resulterade i att jag var typ orangehårig på studenten. Oranget hår kan ju vara fint på den som passar i det, men till mina kalla toner och typ rosa hud var det ingen höjdare. Såg helt förfärlig ut. Tur att mössan dolde det värsta. 🙂

  Svara

  1992 – först skulle det inte vara några speciella kläder eftersom det inte längre var några riktiga slutprov som som på 60-talet… men när farmor fick veta det blev hon eld och lågor och sydde ihop en jättefin vit kavaj och kjol och blus, 85 år gammal. Jag har dem fortfarande men har inte haft något tillfälle som passat att ha dem på mig (än).

  Svara

  Jag trodde först att du höll i en spade, hahaha! Tänkte för en stund att det kanske var grejen i Nybro.

  Svara

  Hade en perfekt artsy klänning jag köpt second hand, snygga retroskor etc. Allt var perfekt och jag önskar att jag klarade av att bära de kläderna igen, men jag kommer aldrig mer ta på mig dem. Det var en av de hemskaste dagarna i mitt liv, allting hänger kvar i min garderob nu 9 år senare och jag kommer aldrig mer röra dem och skulle helst vilja bränna upp dem men klarar inte det heller.

  Svara

  ”Tog studenten” från komvux när jag var 25 typ. Samlade massor med vänner och drack mängder av obskyrt billig öl med mina vänner på ett sunkhak som sjöng ”hon har tagit studenten” för mig. Finfint!

  Svara

  Tog studenten 78 och hade jeans och tisha. Med kängor😊 kör damma outfit idag..dock till vardags numera
  Studentskivan var en fest på ett bad i södra sthlm..fullast vann…typ så.
  Studenten var inget stort då

  Svara

  Jag tog studenten i mammas egensydda bröllopsklänning. Gräddvit, figursydd sidenklänning med hjärtformad ringning, och så spets över armar och dekolletage. Knappt knälång på mig. Så himla fint att återanvända mammas finaste plagg!

  Svara

  Jag hade en vit klänning från Nelly. Överdelen var i spets med hjärtformad ringning, och så en kjol i något skirt material som var längre i bak. Hade ett par fake-Jeffrey Campbell Litaskor jag köpt på Primark året innan, haha. Helt min stil fortfarande så hade lätt kunnat använda klänningen igen till något, om jag bara kom i den, hehe.

  Svara

  Lisa har sagt i sin podd att hon ska styla Johanna Nordström (?), hon är väl större? Sen hade de Cellbes som sponsor en vecka på podden som har kläder i större storlekar. Jag tror många av de hon stylar är sånna som vill bli och hör av sig till henne, därför är de nog en viss typ hon stylat mycket.

  Svara

  Vit kavaj med matchande kjol, spetslinne, och superfina pumps från Rizzo, skulle absolut kunna användas idag. Pumpsen har jag kvar.

  Svara

  Hej! Tänkte bara säga att Lisa faktiskt har stylat en plus size modell tidigare: https://www.youtube.com/watch?v=yYBbNdQ8-00
  Jag tycker att det är bra att hon tar med olika kroppsformer även om de flesta personer i hennes videor råkar vara enligt det så kallade ”idealet”, men det är inte heller fel. Tror inte direkt att hon utesluter en viss kroppsform, utan många influenser som hon ”känner” råkar bara vara lite mindre. Det vore intressant om du någon gång även uppmärksammar folk som mår dåligt av omgivningens kommentarer om ”att dom är för smala”, som typ Kammi. Jag är underviktigt enligt BMI ,trots att jag äter som en häst och jag tycker att det är otroligt jobbigt med nedvärderande kommentarer om ”att jag är för smal och ser sjuk ut”. Det känns som att många enbart fokuserar och tycker synd om folk som är ”något större” än idealet, men glömmer folk som är ”något mindre” än idealet. Båda sakerna kan vara jobbigt!

  Svara

  En vit, mycket kort, klänning och vita högklackade skor. Det va min systers gamla klänning som jag sydde om, superfin och skulle lätt ha idag om jag hade fått på mig den(tog studenten 2006). Skorna skulle jag skippat dock och kört converse… Inte värt med skoskav! Bytte kläder till kvällen dock för att inte frysa ihjäl.

  Svara

  Hade en helt vanlig helvit klänning, inget speciellt med den. Matchade med knallröda klackar, hade även knallrött hår på den tiden.

  Svara

  Hade en mörk klänning med massa färgglada blommor i olika storlekar och färger med långa ärmar och en tunn svart lång kimono över. Klänningen gick precis över knäna och hade låga svarta converse till.
  På kvällen bytte jag till en tajt svart polotröja, högmidjad kjol, fisknätsstrumpbyxor, samma kofta samt hade men en filt då vi satt i parken i typ 14 grader.
  Tog studenten förra året, då jag är tjock och har självskadeärr bl.a. från händerna till axlarna och låren från höften till knäna så ville jag täcka det då jag inte orkar med folk som undrar. Har alla kläderna i min garderob så skulle såklart kunna använda de igen

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.