Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… 🙂

517 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Någon som gjort specialistultraljud för föreliggande placenta efter snitt vid föregående graviditet??

  Svara

   Finns flera inlägg på familjeliv om just detta ☀️ Lycka till om det är dig det gäller.

   Svara

    Vad är det för svar? Man har rätt att ta upp saker här oavsett vad som står på familjeliv

    Svara

     Äh, familjeliv är ju stort på alla frågor om just graviditeter. Varför ställa frågor här där vi läsare är bättre på Bella, paow mfl

     Svara

      Finns väl kvinnor här som fött/ska föda barn också. Jag gillar iallafall inte familjeliv och skulle aldrig ställa mina frågor där. Låt folk få avgöra själva vad för frågor de vill ställa på öppet spår.

      Svara

       Klart man får fråga här, men får nog räkna med att få konstiga svar 😂

       Svara

     Men hur kan du bli så aggro? Det var väl ändå ett högst passande svar? Ett vänligt råd och tips liksom. Chilla.

     Svara

    Öppet spår har förvandlats till en magisk blandning av flashback och familjeliv. Döpa om det till familjeback? Flashliv?

    Svara

     Ja så blir det med öppna spår där både graviditeter och politik ska blandas.
     Kolla bara gårdagens där en person lekte troll och otrevlig för fullt och sedan sa dig vara en person som i onsdagens ös klagade på att folk var otrevliga och att kommentarerna borde begränsas till 10 per IP adress.

     Svara

      ”Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
      OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.”

      Vill ni inte läsa om graviditetsfrågor eller politik skit i och läsa det då? Shit..

      Svara

       Fast… kommentarer OM öppet spår fallit ju också in i den beskrivningen om vad som är ok att kommentera😉 Vill du inte läsa om kommentarer om öppet spår så skit i att läsa då. Scroll scroll osv.

       Svara

       Skit på dig tråkmåns!

       Svara

        Hoppas du ramlar på hens skit då.så där säger man inte.

        Svara

      Jag hade inte haft något emot om just dom två grejerna förbjöds att snacka om här.
      Finns inget tråkigare än barn och graviditeter och politik lockar oftast fram det sämsta ur folk, även om det är ett intressant ämne.

      Svara

       Håller helt med! Så jäkla trött på gravidrelaterade frågor som ska tas här.

       Svara

        Man kan låta bli att läsa också. Om det inte intresserar en så är det inte svårare än att scrolla lite..

        Svara

         Ja jag gör ju inget annat än scrollar

         Svara

          Stackars..!

          Svara

         exakt! man kan väl bara scrolla de ämnena man inte gillar? alla gillar inte allt, vissa kanske är gravida och tycker det är jätte intressant och vill läsa medan andra (som ni) inte tål kan bara scrolla vidare! Ni kanske tycker det är sjukt intressant med typ hästar som inte några andra gör? Respektera andras frågor.

         Svara

          Då måste man i vanliga fall scrolla förbi halva ös, drt och relationer är dominerande och därför är jag numera bara inne här någon gång i månaden. Var mycket mer varierande kommentarer i början nu är det bara tre ämnen som dryftas vecka efter vecka

          Svara

           Du som svarar dig själv och skriver tusen kommentarer som är igång igen.

           Anonym / 22:41: Vet du inte att här är hur många som helst, som skriver med nicket Anonym?

           Nä tydligen är det en jobbig jäkel som skriver 200 kommentarer i varje ÖS och kallar sig anonym. 😆

   Ja de bedömde att jag skulle kunna föda förbi placentan som satt i både framvägg och bakvägg och bebis var stor, bedömdes vid tillväxtUL till 3600 gram när det var 4 v kvar.

   Jag sattes igång med tabletter och fick en jätteblödning och akut snitt, så det gick ej så bra att föda förbi den.

   Hade jag inte befunnit mig på sjukhus hade jag dött.

   Svara

    Men usch!!! Tur allt gick bra tillslut!

    Svara

    Jag är akutsnittad sedan tidigare och skulle inte få för mig ens att föda vaginalt efter det oavsett läkarnas råd pga rädsla för det du fick gå igenom. Önskar att jag kunde men jag vägrar🤭…Det blir planerat snitt även om jag skulle vilja annat.

    Svara

   Ja det har jag gjort.

   Svara

    E det ett vanligt ultraljud eller vul??

    Svara

     Det är polaroidkamera.

     Svara

      Hahahahahaha😂

      Svara

     Bägge på mig

     Svara

      Tack för seriöst svar!! <3

      Svara

       Tre svar här istället för 15 på familjeliv 🤦🏼‍♀️

       Svara

   Ja. 1979.

   Svara

    Kejsarsnitt

    Svara

   Visste inte att det fanns en flashbacksida om denna bloggens innehavare. Intressant läsning som verkar logisk. Tummen upp för den som granskar b-bevakning

   Svara

    Den är SÅ underhållande!! Fascinerande hur ALLA helt plötsligt känner mig!!

    Svara

     Svårt att vara anonym som offentlig person va? Även om du försöker ibland i kommentarsfältet!

     Svara

      Oh no! Busted! 😉

      Svara

  Ni som jobbar som sjuksköterskor – ångrar ni ert val att bli det?

  Svara

   Ja, men efter att jag slutade arbeta på sjukhus och började arbeta på privatklinik (plastikkirurgi) blev arbetet något helt annat. Annan lön,andra arbetstider och nästan helt andra arbetsuppgifter.

   Svara

    Leukemi vs liposuction…

    Svara

     Ja, en jäkla skillnad för mig att slippa slita ihjäl mig på mina pass och komma hem helt slut och irriterad. Hela min familj är förändrad sedan jag bytte jobb, nästan noll irritation inom familjen numera.

     Svara

   Jag jobbade som syrra i 4 år sedan tröttnade jag på allt som handlar om vården. Skolade om mig i 5 år och arbetar nu hed helt annat och mer än dubbla lönen.

   Svara

    Vad?

    Svara

     Ekonomisk rådgivare.

     Svara

   På sätt och vis ja. Jag tycker att det är ett så otroligt intressant och givande jobb, älskar arbetsuppgifterna. Men det är för underbemannat, svårt att få semester, svårt att få ut ledigheter öht vilket gör det svårt att kombinera med livet i övrigt, för mycket ”trolla med knäna ” för att det ska vara värt.
   Kommer att plugga vidare, bort från ssk-yrket.

   Svara

    Vad ska du plugga? 🙂

    Svara

    Det finns ju väldigt många fler alternativ än att ha landstinget som arbetsgivare. Vill du ha högre lön och bestämma när du vill arbeta så är bemanningsföretag perfekt. Du kan välja själv vad du vill ha, långa uppdrag på samma ställe, eller kortare uppdrag på olika ställen.

    Svara

   Ja, det är en allt för kvinnodominerad arbetsplats. Orkar inte med gagget varenda dag om hur dåligt personalen mår och om hur jobbigt arbetet är. Välj inte vården gör ni kommer tillbringa dagarna med missnöjda arbetskollegor som klagar om allt på jobbet.
   Jag jobbar nu på en däckverkstad istället med 11 män, så skönt! Inget gnäll och jobbar 07-16 måndag till fredag 5 veckors semester på det utan gnäll från arbetsgivaren. Samma lön som innan och ett lugnt skönt jobb. Synd man har CSN bara

   Svara

    Jag förstår lite vad du menar! Gnäll, gnäll, gnällllllll!! Gör något åt det liksom, vissa saker har enkla lösningar som vi lägger fram till gnällande kollegor, men nej, de fortsätter promt göra det på det sättet de inte gillar. Har slutat lyssna..

    Svara

   Nej.
   Men om jag gick på gymnasiet nu skulle jag välja juristlinjen. Tror jag.
   Jag har dock älskat mitt yrke som sjuksköterska.

   Svara

    Tog min ssk examen 1975.
    Det var annorlunda på den tiden. Kanske.

    Svara

    Juridik är så slitsamt! Önskar man en karriär och arbete på en större privat byrå, måste du för det första kämpa i fem år för att få tillräckligt med erfarenhet och toppbetyg i alla ämnen (räcker inte med att vara över majoriteten vid tentorna, du måste vara topp 10%), därnäst skall du samla på dig otroligt mycket erfarenhet när du är färdigutbildad, och slita från morgon till kväll i flera år innan du får en lön som är värd besväret. Jag har bl.a. (troligtvis/till stor del pga mitt yrke) fått ryggproblem, huvudvärksproblem, sömnproblem, synproblem och hudproblem.

    Svara

     Håller med till stor del. Även om det inte riktigt krävs topp 10% betyg för att jobba privat på byrå, så är det slitsamt jobb. Många timmar och sena kvällar. Inte lika illa på statligt jobb men hur kul är en handläggartjänst. Jag önskar jag vetat mer om hur arbetet såg ut när jag sökte juristprogrammet, då hade jag valt en annan linje.

     Svara

   Flashbacktrådwnom bloggbevakning ja, ganska kort tråd sålänge men förväntar mig nog att den kommer bli längre 😉

   Svara

   Åh jag står precis i valet och kvalet om jag ska fortsätta mina studier till ssk (är termin 1) eller läsa internationell logistik. Jag älskar att jobba i vården, har trivts på praktiken och tror verkligen att jag skulle blivit en väldigt bra sjuksköterska. Men man hör så mycket negativt och även ifall alla lärare hela tiden säger att man inte ska lyssna på vad media skriver så tja det är ju där i bakhuvudet hela tiden

   Svara

  Vilken parfym/parfymer har ni fått komplimanger för?

  Är på jakt efter en ny 🙂

  Svara

   De jag använder från märket Byredo. Har nio olika och det är först när dessa kom som jag började använda parfym. Innan blev det endast vid nyår typ.

   Svara

    Blanche och La Tulipe är underbara!

    Svara

   Den röda Si, Polo Ralph Lauren 2, Tommy Hilfiger Pear Blossom (Tror jag den heter). Men Si har verkligen kommit att bli min doft.😍

   Svara

   Mystic Musk by Mauro Scocco

   Svara

   Bonbon – Viktor & Rolf och Le parfum – Elie Saab 🙂

   Svara

   Björk&berries! Älskar alla deras

   Svara

   Lancome Hypnose

   Svara

    Äääälskar den! Hugo Boss the scent är också en favorit.

    Svara

   lancome tresor la nuit.
   Alla på mitt jobb, både killar och tjejer har gett mig komplimanger för denna! 😃

   Svara

   Escada. Någon av alla deras limited editions. Brukar köpa den nya när den jag har tar slut och får ofta beröm för parfymen

   Svara

   Vanilj 😍

   Svara

    Huva, vanilj luktar högstadiekorridor 1991…

    Svara

     Jag brukar faktiskt få mest komplimanger när jag har parfym med vanilj🤷‍♀️

     Och jag är 30+ om det är relevant. Dvs inte högstadieålder.

     Svara

      Är 35år och män är helt galna i min vaniljdoft! 😁

      Svara

       jag har inte kollat källor på detta men tror jag läst att vanilj är en favorit hos män? Min pojkvän fullkomligt älskar när jag använder bodyshops pumpa och vanilj-body lotion 😃

       Svara

        Uhu, bodyshops vanilj var den som gällde 1991!

        Svara

       Vaniljemän…

       Svara

     Nu är det skillnad på vanilj och vanilj! 😄 Inget billigt skit!!

     Svara

   YSL Black opium alltså den luktar paradiset 🤤🤤

   Svara

    Bästa

    Svara

   Jag vill bara bryta in och säga att det som jag gett komplimanger för är inte nödvändigtvis det som jag tycker luktar gott utan det som luktar som ”du”

   Svara

    Nej, det förstår jag 🙂 men med era tips kan jag lukta mig fram till vilken parfym som känns som jag. 🙂

    Svara

   Någon som testat något från ekologiska ”Unique”? Nyfiken på Hygge ex 😄

   Svara

   Thierry Mugler- Alien
   YSL- Black Opium

   Svara

    Alien! 😍
    Har jag den får jag alltid en komplimang samt frågan om vilken parfym det är, både från tjejer och killar.

    Svara

   Clean shower fresh och Clean warm cotton

   Svara

   black opium

   Svara

   Intressant.
   Inte många parfymer luktar gott på mig.

   Jag har haft mysk. Obsession, angel, ett par till som jag glömt.
   Nu använder jag black opium.

   Svara

   Orginal Si
   Får även komplimanger när jag har på mig hårparfymen Aquolina Pink Sugar, men man för vara försiktig med den eftersom den annars lätt kan bli för sötsliskig

   Svara

   My Burberry Blush, Si Passione och Miss Dior Blooming Bouquet brukar generera mycket komplimanger både från kvinnor och män. Har mååånga dofter hemma, men dessa har gett mig flest komplimanger tror jag 😄

   Svara

   Slumberhouse Ore!

   Svara

   Original Si-parfymen (den rosa med svart kork) och Gucci Bloom, mmm <3

   Svara

  Får man använda det våld som nöden kräver även mot någon man tror är minderårig? Tex får man slå en trettonåring för att den ska sluta sparka på en pensionär?

  Svara

   Ja verkligen!!!

   Svara

   Hoppas det!

   Svara

   Nej man får inte slå barn.

   Däremot finns det inget som hindrar att du håller fast personen för att stoppa misshandeln.

   //Moa

   Svara

    Synd, omöjligt att hålla fast en stor 16 åring när man är 160 cm själv

    Svara

     Synd att man inte får slå barn? Gå i mellan bara. Ring polisen. Ta fram kameran och säg att du filmer, brukar hjälpa för att få fegisar att sluta.

     Svara

      Ja synd, har du sett dagens idiotligister som terroriserar städerna? Åldrar från 11-12 år och uppåt. Gå emellan och riskera få en kniv i magen utan att försöka slå ihjäl ungen skulle jag aldrig våga

      Svara

       Som alla ni kan läsa nedan så har Moa helt fel och sprider desinformation.

       Svara

       Det börjar redan i förskoleklass.

       Svara

      Ja, ibland är det fan i mig synd att man inte får slå barn.

      Svara

    Såvida våldet inte är uppenbart oförsvarligt och i övrigt förenligt med 24:1 BrB så får man det.

    Svara

     Tack för info 👍

     Svara

   Ja, i en nödvärnssituation får man gå in i annans plats och använda våld, såvida våldet inte är uppenbart oförsvarligt.

   Svara

    This☝🏻

    Svara

    Bra!

    Svara

   Nej, du får aldrig använda våld i den situationen. Det är ju inte du som blir sparkad på, du kan inte hävda självförsvar när du inte är offret. Du får dock hålla fast personen tills polisen kommer.

   Svara

    Fel!

    I 24 kap BrB står följande om nödvärnsrätten:

    1 § En gärning som någon begår i nödvärn utgör brott endast om den med hänsyn till angreppets beskaffenhet, det angripnas betydelse och omständigheterna i övrigt är uppenbart oförsvarlig.

    Rätt till nödvärn föreligger mot
    1. ett påbörjat eller överhängande brottsligt angrepp på person eller egendom,
    2. den som med våld eller hot om våld eller på annat sätt hindrar att egendom återtas på bar gärning,
    3. den som olovligen trängt in i eller försöker tränga in i rum, hus, gård eller fartyg, eller
    4. den som vägrar att lämna en bostad efter tillsägelse. Lag (1994:458).

    Våldet måste således inte vara riktat mot dig för att du ska kunna hävda att du använt nödvärnsrätten, utan du kan gå in i annans ställe i princip.

    Svara

     Okej 👍🏻

     Svara

     Tack för info!

     Svara

     Nördvärnsrätten fungerar ju när det är solklart.

     När det kommer till att någon är under 18 ( 16? ) så finns det ju parallella lagar som också ska följas, mig veterligen.

     Det är ju inte väldigt ovanligt att allmänheten reagerar på olika domar just för att det finns olika lagrum som måste tas hänsyn till.

     Därmed inte sagt att jag vet hur det kommer dömas i fall som exemplet.

     Instinktivt vill man ju ge ungen en fet smäll men det vill man ju med vissa vuxna ibland också. Men hur ofta gör man det?

     // Moa

     Svara

    Sluta sprid okunskap.

    Svara

    Varför svarar du på saker du inte vet?

    Svara

     Trodde det var så, är vad jag fått sagt till mig. Chilla.

     Svara

   Jag vill påpeka att det är direkt livshotande att bli sparkad på. Oavsett vad man ser i filmer så räcker det faktiskt med en välriktad spark för att döda en människa. Att bara titta på när någon sparkar en annan människa, som kanske ligger ner och inte kan försvara sig, kan handla om att titta på när någon blir dödad. Ta inte upp mobilen för att filma, gå emellan och gör allt som krävs för att personen ska sluta sparka. Spelar ingen roll om det är en unge på 10 år eller en vuxen. Agera. Jag skulle hoppa upp på ryggen bakifrån och ta en strypgrepp med armarna (rear naked choke). Lätt att göra som mindre person mot en större också, och kräver inte mycket styrka. Slutar dom få luft så slutar dom sparka och lugnar ner sig rätt fort.

   Svara

    Du sa det verkligen!! ☝🏼☝🏼☝🏼☝🏼

    Kan inte FATTA dessa jävla idioter som ställer sig och börjar filma/fota när något händer.

    Svara

   Förmodligen inte ok, det är ett barn. Men vem bryr sig i det läget. En stor fet smäll ska hen ha!

   Svara

    Eller två!!

    Svara

  Kollar man på Aleks(kenzas man) story på instagram så är han i paris. Men kenza skriver på sin blogg att han var tvungen att jobba idag därför följde han inte med och åt..?

  Svara

   Jobbar i Paris kanske?

   Svara

   Han kanske skulle jobba i Paris? 😀

   Svara

  Nån annan som följer Paula och Hugo här? Som stör sig sjukt mycket på allt dold reklam? Gå och anmäl dom nu för dold samarbete då dom reste till manchester. För tydligen var det ett samarbete men ingen av dom skrev det innan resan eller under resan men först nu säger Hugo att det är ett samarbete.

  Svara

   Följde båda förut men avföljde för ett tag sen då hela Paulas Instagram numera går ut på att visa upp sin kropp blandat med all smygreklam. Det klarar jag mig utan tack!

   Svara

   Dom har ju inte nämnt de där ”LA travels” öht tidigare när de uppdaterat om resan så är väl ingen smygreklam? Gissningsvis har företaget köpt en vlogg och det är den som kommit upp och den säger de är reklam. Att de var i Manchester och uppdaterade om det, utan att nämna företaget, är väl inte smygreklam för företaget?

   Svara

    Fast de åker på en resa som de hyllar och beskriver i målande detaljer hur fantastiskt det är = andra vill köpa produkten utan att veta att de utsätts för reklam.
    När de sedan är hemma så kommer det plötsligt en länk till den fantastiska produkten som folk nu vill köpa = reklamen fungerade = smygreklam.
    Hade de sagt från början och under tiden att det var spons hade det setts annorlunda och hade de nämnt företaget utan att märka hade någon skrikit smygreklam och den hade plötsligt varit mindre effektiv.

    Svara

     Bloggbevakningen??? Varför skriver du inte om detta ?

     Svara

     Fast Manchester som resmål är inte betalt av företaget som verkar vara sportresor?

     Svara

  Någon mer än jag som stör mig så sjukt mkt på den där tröjan Therese Lindgren har på sig på sin senaste youtube-film. Armarna som är skiiit långa och att den typ är på halva överkroppen! Vill bara dra upp den åt henne 😂 fin men dryg

  Svara

   Har inte kollat, slutade följa henne för ett tag sen. Stör mig på hela henne. 🙊🙈 Kanske är för gammal? Har hon börjat rikta sig till yngre?

   Svara

    Samma här tyvärr, tycker hon alltid försökt nå den yngre målgruppen.

    Svara

    Känns som det, med reagerar på tiktok-videor och liknande… tråkigt tycker jag, gillade henne förut.

    Svara

    När jag först skaffade Instagram för lite mer än ca. 2 år sen. Då la Therese Lindgren mig som vän eller sökte vänskapsrelation där. Visste vid den tidpunkten inte ens vem hon var. Såg bara att hon hade en massa följare. Så antog någon bloggare som bara vill ha själv många följare. När man väl accepterade förfrågan då tog hon bort mig. 😂 Följer inte henne sen flera år tillbaka.

    Svara

     Duh.

     Svara

   Tänkte exakt samma! Så irriterande tröja! Haha

   Svara

    Hah skönt o inte vara ensam

    Svara

   Jaa och den sitter så löst så det ser bara ut som en tröja som inte passar på något vis alls😳

   Svara

   Man stör sig på hela hon. Pratar som det vore 6-åringar som kollar….alltid samma ”bebis språk) sjukt jobbigt att lyssna på iaf..

   Svara

  Vet någon var det går att köpa bikinitrosor som har brazilian cut? Ungefär såhär: https://i.ebayimg.com/images/g/d6MAAOSwuLZY0zrG/s-l1600.jpg

  Går bra både butik och online! Tack för svar 🙂
  Bonusfråga: vilken färg tycker ni är finast på en bikini?

  Svara

   Riv sönder ett lakan och sedan är det klart!

   Svara

   Nakd

   Svara

  Tio dagar till mens så givetvis är allt bara fel idag. Ansiktet är fult, håret är fult, mascaran blev ful, tog på mer smink för att inte känna mig ful men blir istället ännu fulare. Kul! 🙂

  Haha fyfan! Bättre tag imorgon. Hoppas ni som läser här får en trevlig kväll 🐛

  Svara

   Jag känner så igen mig i det!! Har varit så självkritisk de senaste dagarna. Dumma mens 😞

   Svara

   Samma här. Tre stora hormonfinnar som kom lägligt till påsk när jag och sambon skulle iväg och mysa på hotell. Fult smink, fult hår usch 😅

   Svara

   Åå relaterar för hårt! 😅 Så fort hormonerna lugnar ner sig igen efter mens kollar man i spegeln, ser samma person och ba ”men jag ser ju helt okej ut!” Hjärnan……

   Svara

   När jag har såna dagar så brukar min kollega vänligt meddela mig att jag ser ut precis som vanligt 😂🙈👍🏼

   Svara

  Vilka poddar stör ni er på? Är det innehållet eller personerna bakom? Jag gillade Mordpodden innan men tycker de tappat gnistan helt. Rättegångspodden gillar jag men han bakom svarar väldigt drygt till sina lyssnare som hade betalat pengar utan att få lyssna på extra avsnitt (”Om du ändå vill stötta mig gör det väl inget?” Något liknande skrev han.), fick lite avsmak av det.

  Svara

   Kenza och Danis podd.. Eller ja, jag stör mig på kenza och hennes attityd.

   Svara

    Jag måste hålla med om Kenzas attetyd. Har fått en helt ny uppfattning om henne sen jag började lyssna på deras podd.
    Har alltid trott att hon är en jordnära person, omtänksam och fin. Men hon värkar istället kaxig, otrevlig och självisk. Generellt oskön helt enkelt. Inte en person jag skulle personligen kunna vara vän med faktisgt.

    Svara

    Klarar inte riktigt av danis röst…

    Svara

   Spöktimmen älskar jag men tröttnade lite när de började bli politiska… speciellt Linn!
   Sen har jag tröttnat rejält på pillowtalk, älskar Penny men tål verkligen inte Peg hon ska bara gnälla hela tiden..
   Zara Larsson gillade jag för sjuuukt längesen typ när hon podda med noel men nu tål jag inte hennes röst
   Kenza och Dani har jätte jobbiga röster

   Svara

    Håller med, Kenza läspar och Dani låter skitnödig 😀

    Svara

     Hahaha Dani låter ALLTID skitnödig eller som att hon är täppt i näsan vad kul

     Svara

    Spöktimmen tycker jag är bra när de läser storyn, men inte mellansnacket. Känns som de pratar med småbarn.

    Svara

     Har börjat störa mig på hur den ena i Spöktimmen betonar typ vartannat ord i historierna..

     Svara

      Och skånskan låter bara väldigt barnslig när hon ska vara rolig..

      Svara

     De låter som barn båda två

     Svara

      Tycker det låter som ett barn och en torr lärare.

      Svara

   Margaux och Daniel Redgert. Tål inte Redgert. Ännu värre hade det nog bara kunnat bli om det var rörliga bilder.

   Svara

    Samma här!!! Har aldrig ens lyssnat eftersom jag verkligen inte tål honom

    Svara

    Vem fan är Redgert. Universums mest överskattade människa.

    Svara

   Ja började lyssna på mordpodden, lite sådär halvbra men precis som podden Olösta fall som jag började lyssna på i veckan (började med båda i veckan) så låter båda poddarna för mycket som P3 Dokumentär, som att de vill få samma känsla. Det passade inte, P3 Dokumentär är redan den bästa podden och det går inte att bli som den, de får hitta ett eget sätt att läsa på tycker jag.

   Började även lyssna på Konspirationsteorier häromveckan, jättebra podd! Tills de börjar diskutera.

   Alice och Bianca lyssnade jag på från att den släpptes och kanske tre månader framåt, men nej, det gick inte att fortsätta.

   Svara

    Om du gillar true crime och kan lyssna på engelska poddar, så är Thinking sideways en bra podd med bra format 👍🏻 Tre personer med sköna röster och bra kemi. De gör inget nytt just nu men finns 100tals avsnitt att plöja.

    Svara

     Tack för tipset!😃

     Svara

      Okej normalt att jag blev så glad över ditt tips att jag precis när jag tryckt på skicka att jag kom på mig själv med att le stort?😂

      Svara

       Vad fint!

       Svara

   Mordpodden är så cringe så jag orkar inte. Det är så otroligt löjligt att de pratar i den mest allvarsamma ton de kan, för att det ska låta såå seriöst och spännande. De låter inte riktigt kloka när de gör så. Och när de säger saker som ”jo men jaaag tycker det är otroligt hemskt det här, hur man kan göra på det här viset”.

   Svara

    Ja jag lyssnar inte på true crime för att sitta och lyssna på att mord är hemskt. De har alldeles för mycket åsikter för att jag ska gilla podden. Jag vill ha fakta och eventuellt lite diskussion kring faktan/teorier etc. Men inte vad någon TYCKER om mordet.

    Svara

     Ja, de borde skippa sina sammanfattningar och lägga mer krut på berättelsen.

     Svara

     Utländska mordpoddar är så mycket bättre!

     Svara

      Något tips på utländska mordpoddar?
      Den enda svenska mordpodden jag gillar är seriemördarpodden.

      Svara

       Red handed 👍🏼

       Svara

        Klarade inte av dom två tjejerna, alldeles för gapiga för min smak. Behöver en lugnare stämma då jag mest lyssnar på pods i sängen när jag egentligen borde sova 🙂

        Svara

   Jag gillar daddy issues. Jag är en ganska principfast pH ”präktig” person, men det är ganska kul att lyssna på tjejer som är ungefär tvärtom mig i personligheten och har noll spärrar och konsekvenstänk…

   Svara

   Olösta fall, alltsåååå tål inte deras röster Hahaha

   Svara

    Men eller hur!

    Svara

     Speciellt när dom säger ”hejdå” Hahahah garvar högt nu

     Svara

      Hahahahaha!!!! Har aldrig tänkt på det förrän nu😂😂😂 du har så rätt!

      Svara

   På olösta fall, alltsååå deras röster 😂

   Svara

   Alex & Sigge, klarar inte av människorna.

   Svara

   Stör mig på Della Q för jag tycker stundom det är svårt att förstå när de är ironiska och inte. Av medlemmarna stör jag mig mest på Anna eftersom hon känns övertygad om sin egen förträfflighet och väldigt präktig, även Moa ibland för det känns som hon verkligen vill framställa sig som en crazy brud, vilket jag upplever som stelt och konstlat. Vidare stör jag mig på Fredagspodden, mycket pga reklam som smygs in, men även på grund av Hannah och Amandas oförmåga att lyssna på saklig kritik av deras marknadsföringsmetoder. Dessutom är det så många anekdoter och historier de drar om och om igen, visst fattar att det kan bli så men ändå störigt. Jag stör mig på Alex och Sigge, mest Sigge för att han känns uttjatad, hans teorier är oftast sjukt tunna och långsökta. Även Alex och Sigges marknadsföring av varumärken är ofta utdragen och ibland vilseledande.

   Svara

  Åh vill bara skriva av mig för jag är så glad för tillfället! Har börjat jobba i en matbutik (egentligen sommarjobb men börjar redan nu) och har gjort det i några veckor. Och det är sjukt kul att sitta i kassan! Oftast får man höra massa klagomål från andra om att man får ta emot mycket oförtjänt skit och så, men än gillar jag det. Har fått mycket beröm, exempelvis idag var det en kund som sa: ”det är så fint att se att du orkar vara så trevlig mot alla. Det uppskattas väldigt mycket ska du veta!” och syftade på att jag hade krånglat med en farbror som inte visste hur man ska betala med kort… de flesta kunder är väldigt trevliga och jag gillar att arbetet är systematiskt. I början var jag väldigt osäker på om introverta jag skulle klara av ens en dag i kassan, men nu ser jag fram emot varje pass vilket gör mig lycklig!😊

  Svara

   Vad roligt att höra att du känner så här. Stort lycka till ❤️

   Svara

    Tack så mycket!🤗

    Svara

   Efter några månader till så orkar man tyvärr inte vara lika trevlig. Man blir som en zombie som gör allt automatisk och man ipprepar samma artighetsfraser åt varje kund. Men så är det nog vad man än har för jobb. Hjärnan vänjer sig och automatiserar allt. Men kul att du trivs! Det är rätt roligt i början, funderar också på att börja igen

   Svara

    Nä jag har jobbat i kassan i tre år och jag orkar vara trevlig mot allt och alla än. Klart man har sina dagar när man inte orkar vara lika käck, men det finns alltid små guldklimpar till människor som piggar upp en.

    Svara

     Vad roligt att höra!☺

     Svara

    Klart att man har dåliga dagar på jobbet… men att man blir Zombie efter ett tag på alla jobb är ju att ta i. Jag jobbade på samma jobb i 16 år utan att bli Zombie!! Tror det hänger mycket på egen inställning

    Svara

    Jag har arbetat som frisör i 10 år och är lika lika trevlig mot vartenda kund som sitter i min stol eller kommer in på min salong. Man går in i en roll efter ett tag så det är automatiskt.

    Svara

    Vad tråkigt att du känner så! Personalen på mitt lokala Ica (Stockholm så folk hela dagarna) lyckas vara trevliga trots att flertalet av dem jobbat i flera år.

    Själv har jag varit på mitt jobb i 15 år. Visserligen en helt annan bransch men jag lyckas vara trevlig mot både kunder och uppdragsgivare utan att behöva anstränga mig. Jag tror snarare att du kanske har ett jobb du inte trivs med eller jobbar i en bransch som inte är rätt för dig

    Svara

   Härligt!!! Det är väl som mycket annat… ”det blir inte roligare än man gör det” mycket hänger på ens egen inställning. Plus att ett trevligt bemötande många gånger leder till ett trevligt bemötande tillbaka, och kanske det tom sprider sig vidare i personens fortsatta interaktioner den dagen!!

   Svara

   Grattis till sommarjobbet! 😁 Vad roligt det är när man får beröm! 😊 Lycka till i sommar, kommer garanterat gå galant för dej!

   Svara

    Tack för alla fina kommentarer, vad glad jag blir!

    Svara

  Har ni några tips på parfymmärken som inte testar på djur? Alla mina favoriter gör tyvärr det så vill hitta en ny!

  Svara

   Stella McCartney!!

   Svara

   Jag är sugen på att testa Eden perfumes. Tydligen gör de liknande dofter som många kända märken, men är veganska. Man bara söker på deras sida efter en befintlig parfym och förhoppningsvis har de en kopia liksom 🙂 de har tex en kopia av Chanel no 5 i vegansk version

   Svara

  Okej pinsamma saker ni vart med om? vill skratta lite

  Svara

   Jag var tvungen att akut bajsa bakom ett smalt träd i Haninge centrum en tidig vintermorgon för några år sedan. Satt på bussen, 05:30 typ, fick mensvärk från hell och magen ballade ur. Kände att jag skulle bajsa ner mig, hoppade av bussen och hann precis bakom ett träd innan det kom. Sjukanmälde mig och åkte skamset hem igen. 😬

   Svara

    Well, du är inte ensam. Fick bakismage på min walk of shame och satt och bajsade bakom en buske vid hållplatsen en solig lördagsmorgon 😩

    Svara

   Jag dök på näsan i ett äventyrsland: Skulle springa efter barnen och såg inte att det inte fanns något golv där jag satte foten. Kunde ramlat ner i ett hav av skumgummi och det hade varit bra med det, men valde i språnget att sikta på en rund platå i havet, landade med för hög fart, siktade på nästa platå och det var där jag dök på näsan rakt ner mellan platåerna. Skumgummi är dock mjukt så jag studsade tillbaka och landade på rygg på andra sidan platån. Glasögonen på sniskan. Barnen, maken och en gammal bekant som vi springer på vart femte år (så även denna gång) stod på första parkett. När jag kravlade mig upp ville strumporna ramla av eftersom jag inte köpte särskilda halksockar när vi kom, utan behöll mina glansiga nylonstrumpor modell sandal på mig. Pinsamt 😳😁 men jag kan själv inte hålla mig för skratt när jag tänker på det och förstår så här i efterhand inte varför jag inte bara damp ner i havet med skumgummi direkt istället 🤓🙃😏

   Svara

   Spydde upp en dubbel cheese bakom vid en parkerad bild en tidig sommar Lördagsmorgon, ca 11.30 på en central gata i Stockholm. Det var så illa.

   Svara

  Vilken är eran drömutbildning??

  Svara

   Läkarlinjen för att kunna bli rättsläkare och utföra obduktioner och lösa mystiska mord och dödsfall.

   Svara

    MEN JA!! Mitt drömyrke också!! Fan att en skulle va så kass på naturvetenskapliga ämnen 🙁

    Svara

     Alternativ: kriminologi, obduktionsassistent, polis? 🙂

     Svara

   Arkitekt😍

   Svara

   Författare (drömyrket). Nordens Biskops Arnö kanske?

   Svara

   Civilingenjör i maskinteknik eller industriell ekonomi. Får se om jag pallar plugga i fem år, annars är jag produktionstekniker om ett år om allt går vägen. Det är också något jag kan tänka mig att jobba med😊

   Svara

    Jag har läst Industriell ekonomi, de fem åren går fort och det var väldigt kul 😊

    Svara

     Ja det kan jag tänka mig att det gör!

     Svara

   Haft många så listar dom hör nedan!
   1. Polis
   2. Vetrinär
   3. Jobba på fängelse
   4. Läkare😳😳
   Men nu har jag sökt till lärare, kan tyvärr inte utbilda mig till polis då jag får panik av att vara på djupt vatten.

   Svara

   Socionom 🙈 men känns som så svår utbildning så vet inte om jag skulle klara av det..

   Svara

    Polis! Skulle älska kontakten till människor, skulle älska att hjälpa folk, skulle aldrig se mig som en bättre person för att jag är polis. Skulle verkligen verkligen vilja jobba med det MEN jag är otroligt rädd för mordfall/döda människor och feg. Blir typ arg på mig själv för det

    Svara

     ”Polis! Skulle älska kontakten till människor, skulle älska att hjälpa folk, skulle aldrig se mig som en bättre person för att jag är polis.”

     Polisaspiranter tycker likadant och har en idealiserad bild av polisyrket innan de börjar på praktik. Men när de möter den jobbiga verkligheten, älskar det inte längre kontakten med människor och att hjälpa dem. Det brukar bli en rejäl chock och wake up call för dem när verkligheten inte är som de trott. Dessutom är poliser väldigt vi/dom och ser sig själva som bättre i förhållande till sina klienter.

     Svara

      Källa?

      Svara

     Jag är helt med dig här. Jag skulle också kunna tänka mig att vara polis, men är livrädd för blod, fyllon mm.

     Sen även som anonym 00.26 säger så känner jag också igen att det är många som har en bild av yrket som inte stämmer in, en nära släkting gjorde den upptäckten och hoppade av utbildningen med ett år kvar.

     Tycker dock poliser är jävligt sexiga! Minns en gång på den gamla goda tiden att vi pratade om det här i något ÖS och det var många som tyckte polis var ett sexigt yrke. Sexigt men ofräscht…och det hade aldrig slagit mig innan men så sant ändå att det är det! Tänk att vara på en kroggata en natt, måste ingripa vid blodiga slagsmål, fulla människor som kanske t.o.m spyr på en.
     Eller som det jag såg i något program på kanal 5 (Södertäljepolisen?), tyckte det var såå äckligt! Polisen haffade en snubbe som skulle kissa. Minns inte om han varit bråkig också för jag har för mig att de satte handfängsel på honom och sen höll polisen i honom så de stod väldigt tätt ihop. Killen sa typ ”jag måste verkligen kissa. Släpp mig, jag kommer kissa här och nu” varpå polisen helt lugnt bara ”jaa men då får du kissa nu då” och stod kvar lika tätt som innan.
     Minns inte om killen kissade ner dem båda men jag tyckte det var så himla äckligt. Beundrar poliser för allt de gör, för det mesta i alla fall.👮‍♂️👮‍♀️

     Svara

    Utbildningen är lätt. 🙂 Men jobbet däremot… Hmm.

    Svara

   Mordutredare eller Beteendeanalytiker på FBI haha. Men eftersom jag bor i Sverige blev jag testare istället!

   Svara

    Vad är ”testare”? 🙂

    Svara

  Alternativ behandling/tillskott mot problem med sköldkörteln?

  Svara

   Googla lite, tror man kan ”äta sig frisk” och så ska man ta bort/minska vissa saker typ flour? Kommer inte ihåg.. när jag fick diagnosen googla jag fram rätt mycket fakta men nu när jag är gravid känns det säkrare med levaxin!

   Svara

    Nej, man kan inte äta sig frisk från hypotyreos.

    Svara

   Fick problem med sköldkörteln efter att ha slutat med p-piller. Gick på akupunktur varje dag i 10 dagar hos en magisk liten tant i Sthlm. Väntade en månad sen tog jag prover hos läkaren igen och de var ok, slapp äta levaxin. Kanske inte funkar på alla men kan ju vara värt att prova 🙂

   Svara

    Ååh kan man få reda på vem denna ”magiska lilla tant” är? 🙏

    Svara

     Såklart. Dr Nie. Shanghai Akupunktur på stora Essingen. Tror adressen var Essingeringen 12.
     Hon är fantastisk och inte speciellt dyr 🙂

     Svara

      Henne går många till som har problem att bli gravida. Sägs att hon gör under (dock tror inte jag på det särskilt mycket, var med en kompis dit och hon fick väldigt märkliga råd förutom just akupunkturen).

      Svara

  Har ni varit med om några övernaturliga händelser??? Berätta 😀

  Svara

   Inte mer än att jag ofta får deja-vu känslor

   Svara

    Åhh det får jag också, så jobbigt!!

    Svara

   Jag har sett ett spöke i en känd byggnad i Sverige, var dessutom inte ensam och personen med mig såg det också.

   Svara

   Jaa snälla berätta. Är så kul att peta hål på alla spökillusioner med logiska förklaringar, moahah. Ännu roligare är det dock när det inte finns någon logisk förklaring:D

   Svara

   En natt när jag och mitt ex var nyinflyttade i lägenheten så trodde jag han stod i dörröppningen. Trodde han gick i sömnen så pratade med honom, tills dess att jag insåg att han låg bredvid mej.. 🙈

   Sen jobbar ju jag på äldreboende och på en speciell avdelning så känner jag mej verkligen iakttagen spciellt på kvällen. Många som har dött där senaste månaderna.

   Svara

    Låter ju inte bra, att många dör på ett äldreboende. Är det i privat regi?

    Svara

     Personer som bor på äldreboenden är äldre, ofta multisjuka. Så döden är absolut inget konstigt i dessa sammanhang. Ofta går det bort 3 personer ned ganska kort mellanrum, är en ”vedertagen skröna” bland många av oss som arbetar inom vården. Döden är lika naturlig som livet, det som skiljer åt är ett andetag.

     Svara

      Oja, ofta går det bort 3 personer med väldigt kort mellanrum. Förstår att det låter mycket för någon som aldrig jobbat inom vården, men på 3/5 platser jag jobbat på så har det stämt väldigt väl. Personer som kanske inte ens varit sjuka, utan väldigt pigga, kan också gå bort plötsligt. Dom är oftast 80+, det går fort när det väl händer.

      Svara

     Vad tror du händer med folk på äldreboende? Att de helt plötsligt blir yngre igen och flyttar tillbaka hem?

     Svara

      Jag undrar också om lär de sig att trolla när de bor på äldreboende?

      Svara

    Kan det vara så att du just hade vaknat? Googla isådanafall om hypnopompa och hypnogogna hallucinationer!

    Svara

  Vad har ni för tips när man är otrogen? Har ett förhållande som är helt dött på kärleksfronten sen länge men stannar ihop på grund av smidigt med barn och hus osv. Men har börjat träffa en annan nu svinig som jag är. Så, vad ska man göra för att inte bli påkommen? Ni som blivit påkomna, hur blev ni det och hur länge hann ni har er lilla affär? 🍿🍿

  Svara

   Men usch!!!!

   Svara

   Gör slut istället. Alla blir påkomna och det slutar inte bra. Varit älskarinna några gånger, aldrig slutat bra för den andra personen.

   Svara

   Reser man i jobbet är det bästa att ha någon via resorna. Har man ändå någon på samma ort så krävs det mer för att kunna hålla det hemligt. Ha inte onödigt mycket kontakt tex. Din partner kan börja misstänka om du helt plötsligt sitter och skriver mycket i telefonen. Annars är det väl bara att ses på något diskret ställe, inte börja bete dig annorlunda mot killen, osv.

   Svara

    Fräscht

    Svara

    Och jo ett annat bra tips jag glömde. Ja inte kontakt med den nya visa någon av de appar du vanligtvis använder för att skicka meddelanden. De kan din partner få för sig att kolla. Skaffa någon av alla tusen appar i enkom för kommunikation med den nya. Slå av notifikationer och antingen döljer du appikonen från startskärmen eller så lägger du appen i någon mapp med tråkiga bankappar/officeappar eller liknande. Då gör du det svårare för din partner att hitta er kommunikation om han får för sig att kolla din telefon.

    Svara

     Hahaha vilket otrohetsproffs!

     Svara

      Tack antar jag😁 Jag har själv aldrig haft en affär på sidan om så jag har inte testat mina tips själv. Men jag gissar att det är bra tips för att hålla en relation hemlig🤷‍♀️

      Svara

   Finns en bok som heter typ Guide för otrogna. Skriven med glimten i ögat förhoppningsvis men kanske passar dig.

   Svara

   Svin… 🤮

   Svara

   Egoist. Du har inte tänkt en enda tanke på hur din partner vill ha det? Tror du han vill leva med en otrogen människa? Slösa bort sitt enda liv,sina bästa år, på en skitstövel? Nää, berätta för honom så får han avgöra vad han vill göra. Men ge inte honom några falska förhoppningar.

   Svara

    Jag tänker att personen ovan bara hittat på den där historien och vill få fram reaktioner och kommentarer. Var ju någon som tipsade igår om att skriva något ”galet” i öppet spår och sen sitta och gnugga händera över alla kommentarer som kommer in över en påhittat historia.

    Svara

     Haha ja det var exakt min tanke också

     Svara

     Det var ju på skoj, men jag fick också svar från en som hade trollat i gårdagens Öppet Spår. Ingen hade reagerat på detta, skrev hen: ”Det gjorde jag men det var ingen som märke att det var troll. Och då tyckte jag ändå att jag tog i. Får tänka utanför boxen till nästa ös för att sticka ut här.”

     Jag fiskade alltså, för att se om någon hade tankar om att fabricera ett problem, som inte finns irl. Jag tror att en del som ber om råd bara trollar med sina frågor och sedan tycker det är roligt när andra svarar dem med råd om något som egentligen inte har hänt. Vi borde tänka på detta här i kommentarsfälten, att sådant kan förkomma.

     Hoppas jag uttryckt mig förståeligt och det är inget ”som man känner sig själv, känner man andra”.

     Svara

   Tips?? Skärp till dig för helvete människa är mitt tips!!

   Svara

   Bara Nej!!! Känner jag!

   Gör slut med killen, om ni fortfarande tycker det är praktiskt att bo ihop efter det så visst.

   Svara

   Bara gör slut istället, ni kanske ändå kan bo kvar tillsammans i huset under en tid. För barnen är det oavsett bättre om de får växa upp i ett kärleksfyllt hem, oavsett om föräldrarna är tillsammans eller ej.

   Svara

   Du sviker inte bara din partner utan även dina barn, hade aldrig kunnat leva med det dåliga samvetet gentemot mina barn, att jag splittrade min familj pga otroget..lämna eller försök hitta er kärlek igen!

   Svara

   äckligt.

   Svara

   Fy fan för det du gör, hoppas din partner även är otrogen mot dig. Otrogna blir alltid påkommna.

   Svara

    Det är inte rätt att vara otrogen, men det är väldigt naivt att tro att otrogna alltid blir påkomna.

    Svara

  Vad stör ni er på? Alltså ”snällgrejer” och inte deppiga saker som att ni stör er på invandrare och annat trams.

  Jag stör mig på folk som pratar högt, på folk som pratar högt på gymmet framförallt. Stör mig också på människor som går långsamt framför en på grund av att dom har näsan i mobilen, killar som inte kan flytta sig när man möts på gatan utan försöker gå in i en som någon sorts maktmarkör, människor som i sina sociala medier raljerar över andra människors beteenden på sociala medier (som att dom är bättre) och när folk som klagar på sömnproblem baljar i sig kaffe hela dagarna 😬

  Svara

   Jag stör mig på folk i ren allmänhet.

   Svara

    De kanske hinkar kaffe för de sovit dåligt? Tycker det är ganska logiskt.

    Jag stör mig på hundar och ”hundmänniskor”. Särskilt män/killar som bara ”åh gosesnutteälsklings-Fia, kom och pussa mig i ansiktet” och blir dränkt i hundsaliv 🤮

    Svara

     Jo men när man har återkommande sömnproblem är ju koffein det första man ska sluta med men försöker att inte vara en besserwisser. 😬

     Håller dock dig om hundmänniskor som låter hundarna gå loss med tungan i ansiktet 🤮🤮🤮

     Svara

   Jag stör mig på elaka människor! Är det så jävla svårt att vara lite trevlig??

   Svara

    Ja det är svårt när så många är och beter sig efterblivet.

    Svara

    Välkommen till Bloggbevaknings kommentarsfält. Här är vi just så som du skrev.

    Svara

   Folk som pratar med mat i mun

   Svara

    Folk som pratar med hat i mun

    Svara

    Ja, och folk som smaskar. Det är fruktansvärt. Ryser bara jag tänker på det.

    Svara

   Jag stör mig på alla som ska framstå som perfekta med underbara liv. Speciellt på sociala medier då. Putsade fasader, glimrande makeuper, gulliga barn, välstädat hem, underbara makar, vita soffor och krispiga buketter på stökfria köksbord.

   Så ser inte livet ut. Jag vill se mer skit runt hörnet, jag vill se hur mycket skit de sopat runt hörnet och precis ur synhåll ur bild. Flytta kamerajäveln lite till höger eller vänster och visa hur verkligheten ser ut istället för att ge alla med ”riktiga” liv prestationsångest för att de har dammråttor, tidningshögar på köksbordet, disk i diskhon, vissna krukväxter, obäddad säng och ickematchande pjamasar med övriga familjen.

   Tjipp och tack för mig 😊

   Svara

    Sen glömde jag en stor och viktig sak.
    Folk som inte kan erkänna att de har haft fel eller gjort fel. De är värst. Som ska skylla på alla andra. Speciellt när de finns på arbetet . Fy. Alla är mänskliga, att inte göra fel då är man en robot. Ingen dödar dig om du säger ”jag ber om ursäkt Jag gjorde fel” eller ett enkelt ”förlåt”

    Svara

     Magdalena Graaf

     Svara

    Du verkar tyvärr deprimerad. Lyckliga människor har inte behov av att dra ner på andras lycka. Ingen vill sprida tråkig energi. Varför ska man berätta för allt och alla när man har en dålig dag? Det är ju de bra stunderna som man vill dela med sig. De mindre bra delar man bara med sina närstående. Usch, stör mig på såna som klagar på sociala medier. Håll dig borta från dem ifall alla andra gör dig deppig med deras lycka!

    Svara

     Allvarligt, jag är hur lycklig som helst. Bara för att jag tycker att det är för mycket perfekta fasader betyder inte att jag vill ”förstöra andras lycka”
     Allvarligt man kan dela med sig av verkligheten utan att det bara är solsken jämt, det kan vara både och. Hur ska vi annars sluta jämföra oss själva med alla perfekta fasader och tro att vår egen verkligen är ”normal” om vi jämt får smala perfekta städade bilder upptryckta vart vi än tittar. Oavsett om det är på tv sociala medier eller i tidningar. Det är som att retuschera modeller och sen säga: du måste vara deprimerad som inte kan se på alla perfekta smala lyckliga modeller.

     Svara

      Då kan ju du börja med att dela med dig av dina hemorojder, din sorg över saker och ting och lägga upp bilder på dina dansande dammtussar då så att allt och alla kan se på facebook. Om du tror att det du ser på sociala medier är hela verkligheten så har du en skev verklighetsuppfattning och då är det din egna självkänsla du måste arbeta med. Sluta titta på vad andra gör om du nu tror att din verklighet är onormal för att andra skriver om sina lyckliga dagar.

      Svara

       Allvarligt. Se helheten. Det handlar inte bara om mig eller vad jag ska göra eller inte göra. Se den stora bilden i det hela. Och försök förstå vad jag vill komma med för synpunkt. Låter mest som att du driver en perfekt chabby chick insta/blogg och tog åt dig av min beskrivning.
       Lägg inte mer energi på detta nu och jag lovar att inte följa ett endaste perfekt instakonto utan bara riktiga människor. Men kag tänker bespara mina följare från mina hemorojjder för det är faktiskt privat. Det är skillnad på att visa lite skit i hörnen och dela med sig av intima saker. Pöss pöss

       Svara

        Oj oj, lite härskarteknik här också. Puss lilla lilla vännen, hoppas du mår bättre imorgon! Men det kanske är du som ska se till helheten. Precis, saker ÄR privat. Därför delar man bara med sig om lyckliga stunder som man blir glad av och vill sprida glädje. Ingen blir glad av att läsa om bekantas bråk eller se deras bekymmer och privata grejjer.

        Svara

         If you say so. 😊

         Svara

      Precis, jag köper inte heller att välstädat hem är lika med lycka, eller att den som ifrågasätter såna bilder drar ner på andras lycka. Det är klart att ett välstädat hem är lycka, men ganska kortvarig sådan eftersom man inte får göra annat än städa om det alltid ska se ut så. Det finns så mycket annat att göra med sin tid som ger välbefinnande också ☺

      Svara

    Jag har JÄTTESTORA dammråttor hemma, tvätthögen ör stötte än Mount Everest med ren tvätt att vilka, halva köksbordet, den delen där vi inte sitter vid, är full av pennor, papper, teckningar, leksaker osv.. fönsterna är i stort behov av att putsas.. och diskhon svämmar ibland över..men va fan, har roligare saker för mig., städa inomhus kan jag göra när det blir dåligt väder..

    Svara

   När folk sätter sin väska på sätet bredvid även om det är fullt med folk på bussen eller tåget. Stör mig även på de som inte sätter sig bara för att någon har lagt en väska där. Bara säg ”Ursäkta” och sätt dig fan.

   Svara

    Jag stör mig på kvinnor som slänger upp sina väskor på bord och köksbänkar mm. Så vidrigt, det är ofta samma kvinnor också som ställer ner väskorna på offentliga toalettgolv och grejer. Oavsett är det ohygieniskt.
    Sedan stöt jag mig på folk som äter banan på bussen, spårvagnen, tåget osv, det luktar så jäkla äckligt.
    Jag stör mig på folk som gör äckliga grejer med sitt hår. Hade en kollega som brukade sitta och snutta och suga på sina hårtestar samt dra loss hårstrån och använda dem som tandtråd efter att hon hade ätit sin lunch. Hade en annan kollega för länge sedan som (igen vid matbordet blä) brukade dra fingrarna genom håret och lägga tovor av lösa hårstrån på sin tallrik efter att han hade ätit klart. Och har en kollega nu som gör samma sak men släpper ner sina sjok av hår på golvet. När det står en papperskorg typ 1 m bort?

    Svara

     Men alltså du måste störa dig på allt möjligt då. Tänka på alla hudceller och hårstrån som lossnar från människor. Tänk var de kan ha varit och så är de och fibblar vid dina matbord och diskbänkar så det bara flyger bakterier om dom.

     Svara

     Vilka vider 😫

     Svara

     Använde sitt hår som tandtråd? Hahaha alltså jag KRÄKS!!!! Fyyyy fan.

     Svara

   Folk som går med sina mobiler i fejset och skiter i sina barn i vagnarna, helt sjukt alltså. Jävla egon.

   Svara

    Har du följ efter någon längre än 3 minuter och faktiskt sett att de glor ner i telefon hela tiden? Vad vet du vad de har för viktigt i telefonen?

    Svara

    Kan faktiskt vara att du just ser en person som kollar på ett sjukt viktigt sms eller mejl som personen läser? Föräldraskap är ett heltidsjobb och ibland måste man få kolla i sin telefon! tänk på att du ser personen i några sekunder av en hel dag??

    Svara

     Fast det finns ju forskning på att föräldrar med mycket skärmtid ägnar mindre tid med sina barn. Inget att bli upprörd eller kränkt över. Få sms eller mail är dessutom så viktiga att man inte kan vänta någon timme med att läsa dem. Och det är löjligt att låtsas som att det är det föräldrar ägnar sig åt när de väljer telefonen framför barnen, som om precis varandra föräldraledig individ går runt och väntar på livsviktiga meddelanden.

     Svara

      ”Få sms eller mail är dessutom så viktiga att man inte kan vänta någon timme med att läsa dem” – men det kanske föräldern gjort? Den kanske har lekt med ungen, gett mat, suttit och babblat hela fm och så nu är den på promenad och passar då på att kolla telefonen när ungen sover/glor på himlen/njuter av en fräsch anka som är kul att kolla på. Fan, jag kollar ofta mobilen när jag är ute med vagnen. En av få stunder på dagen min bebis ligger och sover och jag kan göra något annat än att ge 100% fokus (obs, ger ABSOLUT inte mitt barn 100% fokus bortsett från några få mobiltittar, vet ni hur mkt dötid man har med en 3månaders som tycker det är kul att kolla på hur en skugga rör sig på väggen?)

      Svara

    Men när ungen är i vagnen sover den ju ofta eller är nöjd med att ha lite skojigt att kika på, det är ju typ bara då man med gott samvete kan kolla mobilen. Hemma måste man ju ha koll hela tiden och underhålla för att den ska vara nöjd. Har minskat min skärmtid sjukt mycket sen jag blev förälder (obs inte medvetet, har bara inte tid längre haha), men just på promenader får man ju lite ro att kan kika.
    Eller menar du att folk gör detta medan barnet gråter i vagnen? Det har jag aldrig sett/gjort men skulle tycka var lite kefft om folk gjorde.

    Svara

   Stör mig på folk som sätter sig ner bredvid en på buss/tunnelbanan utan att visa att de vill sitta där utan sätter bara sitt arsle ner på ens väska. Svårt att stanna 2sek, kanske få ögonkontakt så man hinner flytta på sin väska. Och nej, jag har inte väskan bredvid mig om det är fullt utan jag har ju koll att det finns andra platser.

   Folk som går i grupp och tar upp hela trottoaren så man inte kan gå runt.

   Folk som inte tar upp efter sina hundar, eller hundägare som låter sina jävla hundar springa fritt trotts koppeltvång.

   Folk som låter sitt barn gråta i vagnen utan att göra ett skit för att få ungen att bli nöjd, utan sitter med tel i hand eller ignorerar

   Folk som äter saker som luktar i kollektivtrafiken.

   Svara

    Jag är från en lite mindre stad i Norrbotten. Jag stör mig på folk som sätter sig ner bredvid en på buss. Punkt.

    Svara

     🤣🤣🤣

     Svara

    Till dig -db-.
    Vill du veta en sak? Jag lät min son gråta i barnvagnen halva bussresan hem, utan att försöka göra honom nöjd med det han ville. Och ja, jag försökte ignorera honom. Vet du varför? Han ville ta upp min tröja o leka med min navelpiercing i en full buss med människor.
    Ibland är det faktiskt tillåtet att låta sitt barn gråta utan att göra barnet nöjd.

    Svara

     Eeh okej? Vad schysst mot de andra på bussen. Stör mig på såna som dig 🙂

     Svara

     Till dig Teas.
     Vill du veta en sak? Det går att försöka göra sitt barn nöjt utan att nödvändigtvis göra precis som barnet vill, det är nämligen så de flesta gör. Att inte göra något alls när man befinner sig i kollektivtrafiken är bara egoistiskt!

     Svara

     Jag är inte förälder men jag är stödfamilj åt en autistisk 4åring, vi åker mycket tunnelbana och hon han få utbrott, och då brukar vi gå av. På tunnelbanan blir ju du stressad också, då kliver jag avgår ur spärrarna och börjar om(jag brukar vända på mitt barn mendet är nog mest för autistiska). Kan va värt att testa om man har tid 🙂

     Svara

     Jag förstår att barn inte kan få det de vill. Min son är likadan, han vill massa saker han inte får. Men då FÖRSÖKER jag distrahera, prova annat som kanske får han att glömma sin ursprungsvilja. Att ignorera är inte schysst varken mot ens barn eller mot folket i bussen. Så nej, det är inte ”tillåtet” att låta sitt barn gråta utan att göra något.

     Svara

   Folk som tuggar med öppen mun. Vill bara limma ihop käften på dom.
   Minns fortfarande när jag var på bio en gång för fleeera år sedan, då satt en sån jävel bakom mig och smaskade på sina popcorn genom hela filmen. Kunde inte koncentrera mig alls, jag minns fan inte ens vilken film det var? Det enda jag kommer ihåg är den där jäkla idisslaren.

   Och folk som överdoserar parfym. Man kan använda för mycket!!

   Svara

   Folk som skämtar på andras bekostnad och/eller som skämtar ”internt” eller på ett sätt så det är otroligt svårt att förstå om det är ett skämt eller inte.
   Folk som helt enkelt inte hjälper till i det sociala, som inte ställer frågor eller som inte anstränger sig att förstå ifall något är oklart. Den sociala smörjningen helt enkelt som vissa tar ansvar för men andra inte. Jag stör mig på dessa människor.

   Svara

   Vänner som aldrig säger något negativt om sin manliga partner…… Som bara hyllar allt han gör och berättar det bästa och fina med honom och på allvar tror att vi andra ska gå på att han inte har några dåliga sidor 😅 Tycker det är alla heterotjejers plikt att klaga lite på sin pojkvän/man/sambo ibland så att man inte känner sig så ensam när ens egen partner beter sig som en snorunge och gör dåliga grejer…………

   Svara

    Klart att ingen är perfekt men det låter mest som att det är du själv som har valt fel snubbe.

    Svara

     Det hade jag absolut! Nu är jag singel och mår mycket bättre, tackar som frågar. 🙂

     Stör mig fortfarande på när tjejkompisar talar superbra om sina killar och höjer dem till skyarna. Zzzz.

     Svara

      Ehh, du låter mer bitter och avundsjuk. Jag är medveten om att det är få, men det finns himla bra män som avgudar sina tjejer, klart man då inte har som ”plikt” att basha sin pojkvän för att det gör ens kompis bitter. Sen är det skillnad på nån man vet är en skit och någon förblindad jävel håller på höjer dessa idioter till skyarna, men sen så finns de som bara har det enkelt och bra, finns liksom inte så mycket mer och det är ju bara bra.

      Svara

       Men alltså avundsjuk?? Är det allt ni i det här kommentarsfältet har att säga till svar när man kommenterar? Jag svarade ju bara på en fråga vad som stör mig men ooops, det var visst känsligt 😂

       Svara

        Nej. Det finns ”kränkt” att slänga sig med också.

        Svara

    De kanske har mer respekt för sin partner att de inte vill prata illa om hen. De som snackar skit om sin livskamrat snackar säkerligen skit om sina vänner också.

    Svara

     Det handlar inte om att man ska snacka skit om någon.

     Svara

    Fast de flesta gör liknande saker själva och då blir det plus minus noll liksom. Då finns det inget att klaga på.

    Svara

   Stör mig som fan på Greta Thunbergs bio på insta, vem bryr sig om att hon har Aspergers. Och Kenza, hon har blivit så jävla mallig efter hon blev gravid, hon blev asledsen när hennes polare blev gravida men så fort hon blir det själv så gnider hon in det i fejset på alla. Asså lol

   Svara

    Hahaha håller med om Kenza! Har läst hennes blogg i typ 10 år och har alltid gillat henne men nu börjar hon bara bli… för mycket. Fattar att hon är glad över att hon äntligen är gravid, men hon skulle ju kunna försöka minnas hur det kändes för henne när hennes vän blev gravid osv.

    Svara

    Håller också med om Kenza. Har inte gillat henne sen hon kallade nån okänd kille ”ful” på nätet över en icke-elak kommentar han la. Så självgod människa. Vi bor i Sverige, hem till världen vackraste kvinnor, det finns så många vackrare människor här som inte är 5% så självgoda men hon är höjden av självgod.

    Svara

    Alltså kenzas prat om hur hon inte klarade av dani när hon var gravid men nu när hon är det ska hon verkligen gnida in det i folks ansikten är så konstigt så jag vet inte. Har svårt för folk som inte kan vara glada för andras skull… och jag tänker inte ursäkta henne oga hennes snyfthistorier. Hon är ego. Punkt.

    Svara

   Folk som bara pratar om sig själv. Har en kompis som gör det, har senaste tiden räknat antal gånger som jag träffat kompisen utan att ha fått en fråga ställd om mitt liv och har kommit fram till att jag inte vill ha personen som kompis längre:) bye bye tråkmåns

   Svara

    Eller om mitt liv… Om personen i fråga bara ville prata om annat än sig själv hade det varit lugnt, men så är det inte:)

    Svara

    Heter din kompis Isabella Löwengrip?

    Svara

   1) Människor som hatar djur
   2) Människor som hatar hundar
   3) Människor som smaskar
   4) Människor som i kollektivtrafiken antingen sätter väskan på sätet eller sätter sig längst ut
   5) Människor i kollektivtrafiken som pratar så högt i mobiltelefonen så jag hör allt om deras senaste gynekologbesök och vårtor på olämpliga ställen
   6) Människor som är elaka mot andra och främst äldre
   7) Människor som retar mig när jag har PMS

   Svara

   Människor som ogillar mina katter utan att ens ha träffat dom HAHAHA 😂 crazycatlady japp japp!

   Svara

    Var det du som fick en katt strax efter att din morfar dött och katten lade en tass på morfars bild?

    Svara

     Det var nog Svartanya (stavning) som hade en katt som gjorde det.

     Svara

   Folk som envisas med att ringa upp när du skickat sms, sjukt irreterande!

   Svara

    Hahaha det är sååå jag. Hatar sms-folket 🙂

    Svara

     Haha då skulle vi inte kunna va kompisar, jag fick telefonskräk och blev hjärntvättad som telefonförsäljare så varje gång det ringer blir jag nervös och svarar -hej du har kommit till Canal digital, har du testat våra cmore-kanaler?

     Svara

   Folk som tycker det är normalt att peta i näsan. Hörde ett avsnitt av Bianca ingrossos podd där hon berättar hur hon sitter och petar i näsan och jag hade kunnat spy. Alltså ok om nån gör det på toa och direkt tvättar händerna, men alltså att folk prtar näsan, och liksom sitter kvar… vad gör de med snoret? Sen rör dom ju saker…? Alltså nej jag mår så illa. Vidrigt!!!!

   Svara

   Om jag stör mig på invandrare då? inte generellt, men dom där ungdomarna som sitter och skriker med bredaste ghetto svenskan blandat med nått annat somaliskt/arabiskt språk och kastar nöt skal överallt i spårvagnen. Gör det allmänt otrevligt för allihopa o skulle man be dom vara lite tystare eller plocka upp sin skit så hade man fått ett ”käften svenne” eller ”rasist” tillbaka. Stör mig så ofantligt på dom så slutat åka vagnen.

   Svara

  Nej snälla gör inte det här. Otrohet är vidrigt.

  Svara

   Oj, hamnade helt fel

   Svara

  Varför blir man alltid som mamma dömd tusen gånger hårdare? Även av andra mammor? Varför kommer pappor alltid undan? Vad ska man säga mot patriarkatet?

  Svara

   Vadå säga mot patriarkatet?

   Svara

    Jag upplever att det oftast är mammor som dömer varandra, aldrig vart med om en pappa som dömt en mamma faktiskt…

    Svara

     Jaha? Förstår inte kopplingen till patriarkatet. Förstår överlag inte varför så många skyller så mycket på ett ”patriarkat”.

     Svara

      För att de är svaga och inte kan tänka och ta ansvar eget ansvar för sina liv.

      Svara

       Nej det ör för att ni inte har fattat vad patriarkat betyder och innebär..

       Svara

        Jo jag vet vad patriarkat betyder men anser inte att Sverige är ett patriarkalt samhälle. Möjligtvis finns en del spår av patriarkala strukturer kvar men inte värre än så.

        Svara

     Det kallas något i stil med internalisering, kvinnor såväl som män har gjort de värderingar som råder till sina egna, varför i detta exempel även kvinnor är hårda med kvinnor, trots att man riskerar att dömas med samma mått och hellre borde stötta sina medmänniskor.

     Svara

   Allt beror ju på att du lyssnar och tar åt dig, gör inte det så är problemet löst.

   Svara

   Helt sjukt. Sambon kunde lämna bebis, träffa vänner, jobba, fara på fest osv och allt var bra och inge klagomål. Men satan i gatan när jag lämnade min 8 månaders nästan en hel kväll för första gången för att gå ut med några vänner. Ja då fick jag höra hur usel jag är. Jag hade inte lämnat ungen längre än en halvtimma innan och alltid gjort ALLT för att vara en nära förälder. Fan vad jag grät den dagen av mina sk vänner som attackerade mig så hårt.

   Svara

    Men varför är kvinnor så svaga och veka? Har ni inte mål i minnen och kan svara för er?

    Svara

     HEAR HEAR

     Svara

     Eller hur! Tror inte att vi kvinnor är svaga men det är lättare att tycka synd om sig själv än att våga säga ifrån. Därför är det nog skönt att ha det så kallade patriarkatet att skylla på.

     Svara

    Du borde byta vänner, de verkar inte så snälla. Jag fick hejarop och väldigt glada miner när jag lämnade min fyraveckors hemma med pappan för att gå på möhippa.

    Svara

  Hur tycker ni gällande att framföra en cykel i parker.
  Stötte på en surgubbe i parken idag påväg hem som började gasta om att man inte får cykla i parken.
  Har faktiskt aldrig reflekterat över det så visste inte att man inte får cykla i parken vilket det verkar vara efter en googling.
  Jag cyklar ju såklart med sunt förnuft i ett mycket lugnare tempo än när jag cyklar i trafiken.
  Sa till honom att han får sätta böter på mig om det är så viktigt för honom och då tog han fram mobil och sa att han skulle fota och skicka till polisen LOL.

  Hur som helst så är det en ganska så ordentlig omväg när jag ska ta mig hem om jag ska cykla runt parken så jag kommer att fortsätta att göra det. Rätt eller fel?

  Svara

   Cykla på och skit i surgubbar.

   Svara

   Ta reda på om det är lagligt att cykla i parken. Respektera andra människor. Led cykeln.

   Svara

    Har som sagt redan tagit reda på att det är förbud att cykla i parker. Kommer inte att börja leda cykeln men respekterar andra människor genom att cykla med sunt förnuft genom parken istället för att bli en av paragrafryttarna.

    Svara

     Cykla på!!!!

     Svara

     Då gör det väl inget om någon gångtrafikant knuffar till dig? Det är också olagligt, men du gillar ju inte regler som försvårar din tillvaro?

     Svara

      Haha, en paragrafryttare som föreslår våld mot någon som med hänsyn lugnt cyklar hem genom parken. Genialiskt.

      Svara

       Skit ner dig.

       Svara

       Alltså ni cyklister… 🙄🤯

       Svara

      Du vet att när man knuffar någon så kan man få en smocka så att man måste springa hem och grina till sin sambo.

      Svara

     Du vet att det är förbud mot att cykla men du vägrar följa det? Inte konstigt att bilister och cyklister inte tål varandra. Tycker ni cyklister borde förbjudas helt i trafiken, så jävla trött på er.

     Svara

     Jag vet att det är förbud mot att köra på cyklister men har verkligen lust ibland.

     Svara

   Är det lugn och inte så mycket folk att kryssa emellan så tycker jag jubatt det är okej att framföra cykel i maklig takt (andel beroende på hur breda stigar det är) man får ju oxå vara beredd på att hinna bromsa inrid, och gå av cykeln om det är för trångt.
   Är det tex förbjudet att cykla så skulle jag ju inte plinga på någon för att komma förbi. Utan då går jag av cykeln och går tills det finns plats att ta sig förbi

   Svara

   Du skulle kört över han 🖕

   Svara

   Varför frågar du om du ändå bara är otrevligt och kallar de som tycker att du bör göra som man ska för paragrafryttare?

   Svara

  Vad har ni för tips för någon som ska ta körkort? Vad önskar ni att ni hade vetat innan?

  Och för er som har tagit automatkörkort, har ni någonsin känt er begränsade?

  Svara

   Mitt enda tips är att öva mycket, inte stressa upp sig och ta det lugnt.

   Har vanligt körkort men kör själv automatbil då det är sååå mycket skönare.
   Enda begränsningen enligt mig är när du hamnar bakom ratten på en manuell bil 🙂

   Svara

    Det gör man inte om man har automatkort. Hamnar i en manuell bil som förare alltså. Åtminstone inte på lagligt vis.

    Svara

   Öva och ta det lugnt!

   Kan inte svara på om man känner sig begränsad då jag har vanligt körkort. Jag är glad att jag körde på det men längtar så efter en automatväxlad bil

   Svara

   Varför automat? Det går så fort att lära sig manuell. Tror dock det blir vanligare och vanligare med automat. Men jag tänker omdu hamnar på att jobba och tvingas köra firmabilar och så finns det bara manuell? Eller om din bil går sönder och du måste låna en osv.

   Svara

   Jag har körkort för manuell bil så kan inte svara direkt på din fråga. Men jag är sjukt glad över att jag inte tog automatkort, för dem gånger jag behövt hjälpa till att skjutsa och låna en kompis bil så har den bilen alltid varit manuell.

   Svara

    Hoppsan, hoppas inte jag blir halshuggen av en grammatikpolis för att jag skrev fel på de/dem.

    Svara

     För jävulen, det är det värsta man kan göra i dessa kommentarsfält. 🙂 🙂

     Svara

   Alltså jag vet intr hur många gånger det hänt att jag i familjen eller med vänner blivit ombedd att ”flytta på den bilen” eller låna nåns bil om någon ska serva min, Hyra utomlands då manuell kostat typ en tredjedel av automatväxlad och jag hade känt mig så begränsad av att bara veta att jag egentligen inte kan köra bil, för med automatkörkort kan man ju inte det. Hela grejen med att ta körkort är att lära sig att köra bil, och inte bara radiobil. Så egentligen inget svar på din fråga men du kan väl testa övningsköra med automat till en början så du får in känslan av trafiken osv och sen gå över till manuell när du känner dig säkrare med alla regler osv.

   Svara

  Hej!

  Jag har börjat dejta en kille. Allt funkar bra, vi har setts 3-4 ggr, men pga. att vi bor i olika städer har det gått lång tid emellan, men när vi träffats har vi setts i 2-3 dygn åt gången. Jag börjar bli intresserad och ser att detta kan vara någon jag blir seriös med. Mitt problem är att jag varit i ett långt on/off förhållande där jag blev väldigt sårad/bränd. Jag känner därför nu när jag börjar få känslor, att jag blir desperat efter en bekräftelse från min nya dejt att han menar något seriöst och inte träffar andra. Annars känner jag att jag hellre vill skita i allt än att investera känslor i det hela. Hur ska jag kunna njuta av tiden vi dejtar, utan att misstänka honom för att träffa andra, inte vilja ha mig osv.

  Jag förstår ju att det är rimligt att vi lät känna varandra ordentligt och får pröva ut varandra innan vi bestämmer att vi är exklusive, men jag har svårt att kunna njuta av den göra tiden och känner mig mest osäker på allt och nästan lite ledsen. Vi både är 29 år så det vi inleder nu ser vi nog båda att det ska vara seriöst…

  Svara

   Känns ju som det är dags att tala lite löst om vart ni vill ta detta.

   Svara

    Jag vill såklart ta upp det och få en bekräftelse på om han ser någon framtid i det. Men jag vill samtidigt ge utrymme för att han ska få ha ett utrymme och lära känna mig innan han är tvungen att ta ett beslut. Hue snackar man löst om det? Något tips?

    Svara

   Jag tycker man kan bestämma att man är exklusiva rätt snabbt. Träffade min pojvän via tinder (andra dejten via tinder så hade ingen koll på tinderprotokoll.. om det nu finns). Frågade vid slutet av dejten varför han var på tinder. Efter 3e dejten (kaaanske 4e) frågade jag om han träffade andra (fast helt ärligt visste jag att han tagit bort appen). Efter den dejten var vi båda på olika håll i någon månad. Sen flyttade han några timmar bort. Nu bör vi i olika länder på olika kontinenter. Harr aldrig varit rädd att han träffar någon annan.

   Det jag vill säga är: var tydlig med honom! Ni bor inte på samma ställe så ni har inte samma utrymme att lalla runt på om det makes sense. Ni kommer ju märka med tiden om bi trivs eller inte, men skulle ju vara skitdrygt att åka fram och tillbaka till någon som dejtar vid sidan av känner jag?

   Jag tänkte att hur jag än verkar om jag frågar och är rak så vill jag inte slösa min tid. Ni spenderar ju flera dygn ihop i taget – då har man rätt att fråga vart förhållandet är på väg. Efter den tiden tror jag man vet om det är värt att satsa på 🙂

   Svara

  Jag funderar mycket på Bella.
  Vi känner ju till hennes Skalman-grej, hela hennes liv är schemalagt osv. Jag har för mig att jag läst i hennes blogg att t o m ta en dusch är schemalagt.
  Någon mer som schemalägger dusch? Hur funkar det?
  Ställer man en klocka som ringer när man ska vara färdig?
  Står någon utanför med tidtagarur och vrålar ”NU ÄR KLOCKAN PRICK 20.00! NU MÅSTE DU UT UR DUSCHEN!!”?
  Jag typ måste veta detta.

  Svara

   Tänker mer att man har en viss tid man skall in i duschen, inte att man sätter klockan när man går in i den. Och så lång tid tar välmente en dusch att man måste stress ur

   Svara

   Känns som du tänker för mycket. Hon tar ju inte tid när hon duschar, hon är som alla andra bara men vill låta viktig. Vill du duscha innan jobbet tex, vaknar 06:00 och måste åka 07:00 så är din dusch ”schemalagd” där. Varenda människa skulle kunna göra schema av sina vardagsrutiner.” 06:15 Tandborstning.”

   Svara

   Det finns människor som har svårt att veta när man har duschat färdigt och som behöver hjälpmedel, stöd eller handledning för att klara av duschsituationen (eller andra dagliga aktiviteter). Jag tror dock inte att il har så stora svårigheter. Känns mer i hennes fall som att det handlar om när under dygnet det är lämpligt att duscha, att ”tidsoptimera” ☺

   Svara

   Jag är lite som Bella på den fronten, jag duschar alltid kl 18.30, ca 20 min efter det att jag kommit hem och så har jag lite tid innan jag börjar med middagen kl 19. Det gör mig lugn på något sätt att ha den typen av tidsrutiner.

   Svara

   Jag har en stor whiteboard i köket med tider för allt jag ska göra varje dag, t.ex. äta frukost, duscha osv. Planerar hela veckan varje söndag. Helst samma tider varje vecka men det går ju inte alltid. Följer jag den så orkar jag fungera, jobba och vara social. Följer jag den inte så tar varje grej så himla mycket energi istället för att gå på automatik och då måste jag gå och lägga mig typ kl 18 på kvällen och somnar helt slut. Oftast behöver jag vila mellan varje grej om det inte ser ut som vanligt. Så är livet för mig med Asperger och adhd. 😊

   Svara

   Jag schemalägger typ allt. Inte för att hålla koll på hur länge jag ”får” vara i duschen, utanför för att se till att jag hinner allt. Tror det kallas calendar blocking. Det är enda sättet jag har tid med både jobb, plugg, träning, föreningar etc.

   Svara

   Alltså har inget svar på din fråga men den människan måste dra sig med de mest irriterande uttryck som existerar. Ljuvligt, exekvera, bygga bolag, heja, Skalman, power-hitochdit, fil, fantastiskt, kötta🤮🤮, SÅ roligt/ so fun, väldigt klokt, min största styrka….. och då följer jag inte henne och gjorde det i typ en vecka för något år sedan och det här är det jag minns.

   Svara

  Tycker daniel redgert är så söt. Ser ut som en 12årig pojke men ändå så duktig.

  Svara

  Vad tycker ni om att Instagram ska börja dölja antal likes?

  Svara

   Jag tycker ingenting om det. Känns som någonting som inte kommer att göra någon större skillnad i mitt liv.

   Svara

    Oj så viktig och duktig du är

    Svara

     Viktig?

     Svara

   Oj är det sant? Tror det kan vara bra.

   Svara

   Vad är poängen med insta då?

   Svara

   Vad ska hända med en hel generation med bekräftelse-abstinens?

   Svara

    Man ska fortfarande kunna se likes på sina egna inlägg har jag förstått det som. Så det är inte helt cold turkey för de beroende 😊

    Svara

     Men om ingen får se dem så är det ju ingenting värt!
     Kommer alla börja publicera bilder på sina likes då kanske?

     Svara

      Hmm kanske. Vi har en oviss framtid att möta.

      Svara

      Lätt att ljuga då. Photoshop. Om ett år kommer Bella lägga upp bevis prints på 50000 + likes på alla bilder.

      Svara

       Japp, då kan hon fabricera siffror precis på samma sätt som hon gjort med bloggen.

       Svara

        Då blir kommentarer ännu viktigare och även där lyckas inte Bella få lika mkt engagemang från sina följare än andra influencers får.

        Svara

   Wow ska de??! Coolt, tror d ar viktigt for barn som vaxer upp med sociala medier. Jag personlingen har aldrig brytt mig om likes

   Svara

  Tips på poddar?

  Har aldrig lyssnat på nån men det känns dags att testa nu. Gillar typ övernaturliga grejer och mord och sånt. Men skulle också kunna tänka mig nåt lättsamt och roligt också. Och jag har barn så om det finns nån som av nån anledning är super för föräldrar så är det också bra ☀️ vad letar jag?

  Svara

   P3 dokumentär, spår, serial, case files, rättegångspodden, en mörk historia…

   Svara

    Tack 🙂

    Svara

    Älskar P3 Dokumentär. Jag och min fästman lyssnar alltid på den när vi kör stockholm Jämtland. Eller P3 Historia

    Svara

   Spöktimmen har övernaturligt och mord!
   P3 dokumentär är helt klart bästa podden kolla igenom om de e något ämne som lockar 😀
   Rättegångspodden är sjukt bra när det gäller mord (och rättegångar)

   Svara

    Tack 😀

    Svara

   P3, p1 och p4 dokumentär. Thinking sideways. Maul podcast. Casefile. My favorite murder.

   Svara

    Tack 🙂

    Svara

   Följdfråga: vart lyssnar man lättast på poddar? Eller kan man typ samla dom nånstans, som Spotify? 🙈😂 Jag är verkligen helt idiot på detta, ni hör ju.

   Svara

    Har du iphone så kan du lyssna via poddspelaren som finns automatiskt (lila ikon och heter podcast). Har tyvärr inte hittat någon lika bra podspelare för Android men där kanske andra har tips.

    Svara

     Nej jag har Android 🙁 men tack ändå

     Svara

      Acast

      Svara

    Acast

    Svara

   Tombola! Garvar så mycket och jag bara tokälskar Marcus Berggren😃

   Svara

    Får kolla det, tack 🤗

    Svara

    +1 på Tombola!

    Svara

   Spöktimmen är bäst!!!

   Svara

   P3 dystopia, vad blir det för mord.

   Svara

  Jag har dejtat en kille lite från och till. Han ville bara vara kompisar medan jag ville bli ett par. Jag bröt kontakten eftersom han gav mig en annan signal. Han ville att vi låg i sängen och myste (ej sex) men bara ville vara kompis. Jag bröt kontakten och skrev ett sms, han svarade och tyckte det var tråkigt men respekterade mitt beslut. Två veckor senare ångrade jag mig och hörde av mig igen. Jag fick inget svar och han har inte skrivit något sedan dess. Jag har låtit honom vara och inte skrivit någonting men kan inte sluta tänka på honom. Jag skulle vilja höra av mig igen. Är det en bra idé eller är det en varningssignal för stalker?

  Svara

   Bra av honom att inte hoppa på det tåget och utnyttja dina känslor. Gör allt du kan för att glömma honom. Ni har ju båda varit tydliga med vad ni vill, men det är ack så lätt att falla tillbaka och tänka att man kan gå med på det på hans villkor. Men det är inte bra för någon av er.

   Svara

   Neeeeeejjj låt honom va nu.

   Svara

  Jag gillar inte Blondinbella men efter jag har pluggat på om adhd så kan jag ändå förstå varför hon behöver den hjälpen hon får med organisering,kläder och presenter och mat. Det är hjälp personer med adhd får,bara inte i samma utsträckning

  Svara

   Känner ingen vuxen med adhd som får hjälp med detta i varken högre eller lägre utsträckning

   Svara

    Betyder ju inte att de inte finns. Jag har adhd och boendestöd. Går även i en stödgrupp för att lära mig struktur och den fick jag vänta 3 år för att börja för det var så många som stod i kö. Många där har boendestöd. Så vi är nog en del. 😊

    Svara

   Ja så är det, man kan få boendestöd/hjälp i hemmet eller något annat bistånd för att skapa och upprätthålla struktur och ordning i sin tillvaro. Bra att det finns sån hjälp! Många som är i den situationen att de söker hjälp har nedsatt självkänsla/självförtroende, det finns ju en anledning till att man kommit i kontakt med handläggare på kommunen. Innan il tappade fotfästet brukade jag därför lyfta fram henne som ett exempel på hur ett tillstånd som skapar svårigheter i vissa situationer också kan vara en styrka och leda till något bra. Det kan jag dock inte göra längre för il verkar inte vara i balans och må så bra mer.

   Svara

  Hej! Väntar en liten flicka som är beräknad om två veckor och nu sitter vi här hemma och klurar på namn, vi har kommit fram till dessa 5 och är i uteslutningsfasen och skulle älska att höra era åsikter och vilket ni skulle välja!
  Elisa
  Ella
  Sasha/Sascha
  Viola
  Malva

  Svara

   Min gammelmormor hette Viola! Röstar på det. Lärde tyvärr aldrig känna henne så bra men hon var en rolig och snäll kvinna.

   Svara

   Åh grattis! Jag väntar en liten pojk om två veckor tjoho! Jag röstar på Elisa eller Ella. Lycka till med resten av graviditeten 💕

   Svara

   Elisa

   Svara

   Jag tycker Elisa och Malva är fina!

   Svara

   Britt-Marie framför dina alternativ alla dagar i veckan. Det är en människa du föder fram, inte en sagofigur.

   Svara

    Ulla-britta
    Ina-maj
    Klara-bella
    Nä förlåt det är inte en liten kossa hon ska föda fram 😂

    Svara

    Väldigt onödig kommentar, både tex viola och Elisa är ju väldigt klassiska namn, inte alls nåt hittepå där!

    Svara

   Malva tycker jag var finast!!

   Svara

   Malva är ett väldigt fint namn välj det till er lilla flicka! ❤️

   Svara

   Ella. Eller Elise

   Svara

    Jaha, läste fel. Trodde det stod Elise istället för Elisa. Men då säger jag bara Ella, istället🙈

    Svara

   Elisa eller Viola!

   Svara

   Viola betyder han/hon/hen våldtar på spanska, just saying 😱

   Svara

    På spanska ja.🤦🏽‍♂️

    Svara

     Som också är tredje största språket i världen! Vill man att ungen ska ut o resa kanske det inte är så kul att heta viola!! 🤦‍♀️

     Svara

      🤦🏽‍♂️

      Svara

  Ella, Malva är ett hundnamn för mig 😄

  Svara

   För mig är det en växt

   Svara

  Jag och min sambo har aldrig sex längre och jag börjar få abstinens. Vi har varit tillsammans i 2,5 år och sexlivet var väl bra det första året. Vi har till exempel vara legat två gånger det här året.

  Jag löser saken på egen hand men saknar ändå intim närhet med min sambo. Jag försöker prata med honom om det, varför hans sexlust har minskat och det enda han har att säga är att han inte är sugen på sex. Ingen mer förklaring eller något.. vad kan jag göra för att då igång vårt gemensamma sexliv igen?

  Svara

   Usch typ samma här. När jag är slätrakad verkar han dock mer taggad

   Svara

    Låter skumt. Vid vilken ålder brukar flickor få hår på fiffin?

    Svara

     Vet du inte det själv så googla.

     Svara

      Du förstod inte vad jag ville antyda, eller?

      Svara

       Nej, vi andra tänder nämnligen inte på barn, det är nara du som tänker så.
       Jag gillar också rakat mer än hår.

       Svara

       Ja, du antyder att de som föredrar rakat tänder på barn vilket bara är korkat.

       Gäller det bara könshår eller gäller det även om man föredrar män som rakar av sitt skägg eller kvinnor som rakar ben och armhålor? Det är ju också behåringar vi får med tiden..

       Svara

     10-15år

     Svara

   Jag tror nog att du måste vänta tills hans sexlust kommer tillbaka. Vad du än gör, tjata inte.

   Mys mycket, skeda i soffan, hångla om han vill, ge varandra massage, var fysiska utan förväntan om sex. Det hjälpte när min pojkvän inte hade någon lust. Nu kom det i och för sig fram att han var deprimerad så det var nog därför hans lust försvann. Men hitta sätt att vara intima ändå och låt han ta sin tid.

   Om du inte känner att mina tips var bra, ställ dig frågan hur du vill att han beter sig om du har en period utan sexlust. Sen beter du dig mot honom likadant. Alternativt frågar honom direkt hur han vill att du ska göra när han inte har lust.

   Svara

   Han kanske ligger med någon annan därför känner han inte för att ligga med dig.

   Svara

   Eller så får man faktiskt acceptera och respektera att alla har inte samma sexlust? Min sambo har mindre sexlust än mig och då fick jag bestämma mig om detta var något jag kunde leva med eller inte.

   Svara

  Någon som har prövat microblading mot acneärr? Hur blev resultatet? Tackar :).

  Svara

  Svara

   🤦🏼Klart det är underbart innan det blir katastrof.

   Svara

  Var träffar man någon kvinna som inte har eller vill ha barn? Har försökt en längre tid, men det verkar näst intill omöjligt. Känns som det bara är jag som har aversion till barn!

  Svara

   Känner typ 5 stycken kvinnor som inte vill ha barn så dem finns!!

   Svara

    Tell me!

    Svara

   Leta efter en äldre dam då.

   Svara

    Vill ju inte ha en pensionär, direkt.

    Svara

     Jag vet inte när du tror att man blir pensionär, men kvinnor är inte så jätte fertila efter 45. Och de kvinnor som närmar sig 40 års åldern brukar sällan mitt i allt ångra sig och vela skaffa barn. Träffar du en 20 åring som påstår sig ej vela ha barn så kan hon tvärt ändra sig.

     Svara

      Sant. Men ofta finns det ju redan barn med i bilden sedan tidigare. Är själv runt 40 och har träffat ett antal fantastiska kvinnor. Sedan visar det sig att de har barn och då tappar jag allt intresse!

      Svara

   Jag vill inte ha barn. Men jag är gift. Sorry.

   Svara

    Typiskt! Men grattis till dig!

    Svara

    Samma här! Vill ej ha barn, är mellan 35-40. Är gift och han vill heller inte ha barn. Har varit tillsammans i 10+ år. Båda har bra karriärer och ett schysst boende, toppentillvaro!

    Svara

   Karriärkvinnor i Stockholm typ

   Svara

    Får söka lyckan där!

    Svara

   Jag vill ha barn! 35 åring kvinna och du?

   Svara

    Inte* 😅

    Svara

   Frågan är väl var männen i 30-40årsåldern som inte vill ha barn är. Är totalt omöjligt att hitta en man som inte vill ha barn NU.

   Svara

    Har ingen aning. Lägger hellre tiden på något mer givande än att ta hand och uppfostra barn!

    Svara

  Man kanske måste skicka in mycket näring i ett förhållande om det ska funka, näringen får ju var och en ha fantasi till, även liggandet måste hållas fräscht och intressant och aldrig bli slentriant…

  Mvh Gerra…

  http://www.gerra.se/

  Svara

  Öppet spår handlar nu för tiden mest om att leta fel hos andra. Att prata om saker man stör sig på, vad människor gör fel. Vad som är äckligt, wt och fult. Trevlig stämning..

  Svara

   Är väl vad 90% av den här bloggen handlar om.

   Svara

   Det sorgliga är att det fortfarande finns de som längtar till öppet spår för att ha någon att prata med och be om råd. Jag menar alltså att det sorgliga är att den här skitstämningen och hackandet här inne alltså är deras bästa alternativ.

   Finns så många stödlinjer och rådgivningslinjer jag hellre skulle vända mig till om jag inte hade någon i min närhet att fråga.

   Svara

  Hjälp.
  Jag veeeeet att jag inte borde skämmas & det gör jag inte men bara lite kanske.
  Har varit singel i många år och är 38 år.
  Har funderat på att köpa en dildo men vågar mig inte till en affär och fråga om hjälp & tips. Har kollat på nätet men blir faan inte klokare. Kan nån bara hjälpa mig snälla 🤭
  Vågar inte prata med nån vän för jag tycker det känns så privat.

  Svara

   Vad gillar du? Vill du ha dildo eller vibrator?

   Svara

    Tack för snällt svar!

    En dildo tänkte jag

    Svara

     Jag hoppar in här och ger ett tips kring material. Jelly håller inte så länge och blir dåligt fort. Oftast är de billigare så kan ändå vara ett tips om du är osäker på om det är en dildo du kommer att gilla. Pvc är bättre och ”skönare” material men kan lukta fruktansvärt illa. Bäst är silikon men är också lite dyrare och mindre urval.

     Man bör inte heller använda silikonbaserat glid till leksaker utan vattenbaserat.

     (Förlåt för mitt otrevliga svar nedan. Skrev ett nytt svar till dig där men moddades. Det dyker väl upp tids nog.)

     Svara

      Tack för ett bra svar!
      Jag är känslig gällande detta & har dragit mig inför varje öppet spår i 2-3 månader. Ja för mig är det en så stor grej.
      Jag tog mest illa vid mig att du skrev ”get over it” eftersom jag skrev att jag inte ville gå till en affär. För mig är det en stor grej.

      Alla är olika & för dig e det tydligen en lätt sak. Men jag uppskattar ditt nya svar. Det var snällt av dig.

      Hoppas du får en fin dag!

      Svara

       Jag skrev ett svar till dig nedan igår där jag formulerade om mig Men det verkar aldrig ha tagit sig genom modd.

       Svara

   Gå in i en butik och kläm och känn och fråga. Du är 38, get over it, en dildo är inte pinsamt.

   Ingen här kan tala om för dig vilken dildo som är bäst. Det måste man testa sig fram till själv. Finns miljoner sorter och ingen är den ultimata för alla. Mest troligt kommer du inte att hitta den bästa förrän du har provat ett par stycken ändå. Lite som med män där, man får testa sig fram för att veta vad man vill ha.

   Svara

    Behöver inte bli tillrättavisad.
    Bad om hjälp.
    Tänk på hur du skriver. Det är faan inte så lätt att be om hjälp med nåt man tycker e jobbigt!
    Nu tog jag mod till mig och frågade här men när du skriver sådär så känns det jävligt tråkigt.

    Svara

     Men vad du var emotionell och känslig. Anonym ovan tillrättavisade inte dig utan hen gav dig faktiskt bra råd.

     Svara

      ”Get over it” är inget bra råd. Det går alldeles utmärkt att komma med tips och råd utan att vara otrevlig eller tillrättavisande. Om någon skriver att den tycker att något är jobbigt så är det ju ännu mer läge att tänka på hur man svarar.

      Allmänt råd: var snäll!

      Svara

       Tack så fint av dog!

       Exakt så jag kände.

       💖

       Svara

   För att ge ytterligare tips är vuxen.se en bra sida att beställa ifrån. Om man vill ha lite mer ”not obvious diskreta paket” att hämta ut så har både teknikmagasinet och apotea.se sexleksaker på sina hemsidor. Även apoteket.se har jag för mig – de har dessutom då och då medlemsrabatt på 20% vilket är nice!

   Min första sexleksak var en rabbit. Tyckte den var jättebra att testa sig fram med, iom att den liksom är dildo och vibrator i ett!

   Svara

  Du kan ju smyga igång med en liten vibrator och känna efter, beställ en dildo sen om du gillar det.
  Kika på hemsidan pistill, de har diskreta och inte allt för vulgära prylar och diskreta paket.

  Svara

   Svar till suck! ovan 👆

   Svara

   Tack snälla!

   Ska kika där, känns bättre att få lite tips & råd här. Tack för du tog dig tid!

   Svara

    Om du handlar så ett tips att köpa rengöringsmedel till din apparat samtidigt, det är en slags rengörande gel son sköljs av eftersom tvål kan torka ut och orsaka sprickor i produkten. Viktigt med hygienen. Lycka till i jakten.

    Svara

     Åh vad bra tips! Tack snälla!

     Svara

   Jag vill flika in att jag har handlat från många hemsidor (box2you, sinful, joyland, lustjakt, kärleksbutiken, orion-erotik, passionofsweden, martinshop.. <– lite tips också) och samtliga jag har handlat från har haft diskreta neutrala paket och någonting exempelvis "JL AB" som användare och ingenting på paketet som kan avslöja vad det innehåller. Vanliga kartonger med adressetikett på bara.

   Svara

    Samma här. Går absolut inte att se vad det innehåller.

    Svara

  Bäst i test – jag skrattar så jag ramlar av soffan. Så genialiskt enkelt och sjukt roligt!

  Vilken är er favorit-sekvens från alla säsonger!

  Svara

   Det var nångång i den säsongen Claes Malmberg var med. Jag minns inte om det var han eller någon annan av deltagarna som kom på det supersmarta att ta en morakniv och punktera yogabollarna som skulle transporteras samtidigt uppför en backe. Så sjukt smart!

   Svara

   En av mina favoritsekvenser är från den första säsongen när deltagarna ska ställa en massa frågor på svenska till en isländsk brandman som då svarar på isländska. Tydligen ska det i den brittiska förlagan vara en svensk man som blir utfrågad och svarar på svenska men har tyvärr inte hittat något klipp från det än.

   Svara

    Ja kodjo var hysteriskt rolig i det testet minns jag.

    Svara

     Haha ja verkligen! Älskade att han fick brandmannen att skrocka lite.

     Svara

  Varför blir folk så provocerade när man tackar nej till kött pga att man är vegeterian? Direkt någon hör talas om att jag är vego så ska det direkt ifrågasätta och gnällas om var jag får mitt protein ifrån och det tas nästan som en förolämpning att jag inte vill äta kött?!

  Svara

   Du vänjer dig 🙂 ja blev vegetarian som 10-åring pga magproblem och nu är jag 27 år. Vid ett flertal tillfällen har folk reagerat när jag sagt att jag är vegetarian, börjat prata om djurhållning och att man kan få näringsbrist etc. Vissa har verkligen reagerat hårt men ”lugnat ner sig” när jag berättat att det är pga hälsoskäl. Sedan skulle troligen ha varit vegetarian ändå pga djurvän och emot djurindustrin (är uppvuxen på landet med slakt och jakt i min närhet så har koll på det och vill inte äta kött). Folk är generellt lättprovoceraade och mitt tips är att Du ska vara lugn och svara typ jag vill inte äta kött pga *anledning* och detta är inget jag vill diskutera vidare.

   Svara

    Jag brukar säga att min läkare har rekommenderat vegetarisk kost pga min reumatism. Det har ingen läkare gjort men det brukar göra åsiktsmaskinerna tysta. Någon enstaka gång har någon börjat diskutera varför vego skulle vara bra för reumatism men då har jag bara vänligt sagt att jag inte vill diskutera min hälsa just nu och att jag inte riktigt minns läkarens förklaring.

    Svara

   Var bor du? 🤔

   Svara

   Säg att du gör det av miljöskäl. Det är mycket mer accepterat att välja bort kött och mjölkprodukter för att man vill minska sin miljöpåverkan än för att man inte vill stödja köttindustrin.

   Svara

  Jag skriver min c-uppsats nu och på min utbildning måste man skriva den tillsammans med någon. Jag skriver med en tjej som jag tidigare haft många grupparbeten med under utbildningen. Hon frågade mig för ca ett halvår sen om vi kunde skriva tillsammans och jag reflekterade inte så mycket över det då och sa ja. Jag har lärt känna henne helt okej under utbildningen och vi klickar okej med varandra. Hon har under utbildningens gång jobbat extra väldigt mycket, vilket har lett till att hon ett flertal ggr lämnat in tenta sent, men det har alltid löst sig för henne. Nu när vi skriver c-uppsats jobbar hon inte mer. Men ändå är hon såååå seg. Jag har skrivit ca 70% och hon 30%. Hur ska jag säga till henne på ett bra sätt, utan att riskera att vi blir ”osams”? Jag är redan konflikträdd och vill liksom inte att vi ska ha dålig stämning mellan oss, speciellt då branschen vi ska jobba inom är liten och vi kommer stöta på varandra sen. Jag har varit tydlig redan från början att jag ska bli klar med c-uppsatsen i tid och det har hon accepterat. Men trodde inte det ansvaret skulle hänga på mig 😩

  Svara

   Jag skrev min c-uppsats själv så kan inte svara på hur du ska göra, men jag vet att de som skrev två stycken tillsammans då skulle ha en bilaga med till examinatorn där de skrev vem som skrivit vad i texten, vem som gjort vad och så. Kolla med din handledare om ni ska göra något liknande? Om din lista blir mycket längre än henne kanske hon vaknar till?

   Svara

   Jag var i EXAKT samma sits som dig. Skrev med en person i mitt kompisgäng från klassen som var helt jävla värdelös, fy fan blir irriterad bara jag tänker på det. I slutändan insåg jag att det viktigaste för mig var att få klart uppsatsen och få den godkänd oavsett om jag fick skriva typ 80% av den. Min skrivpartner var ju medveten om hur kass hon var och hur mkt jag fick göra, och nånstans kändes det lite som en tröst ändå. Det måste ju vara 1000x jobbigare för henne att faktiskt inte kunna bidra och känna sig totalt överflödig. Fick även lite upprättelse genom att alla övriga vänner i klassen visste hur läget låg till, så det räckte för min del. När man väl är klar är man bara så glad att det är över att man skiter i vad som varit under skrivprocessen. Men som sagt, jag lärde mig en läxa och kommer vara betydligt mer noggrann med vem jag väljer att skriva med framöver.

   Svara

  Gud vad jag känner mig…kär?? Jag har inte ens en kille på g, däremot en crush som konstant finns i mina tankar.
  Känslan är sådär jättejobbig men samtidigt konstigt mysig. Snälla säg att fler än jag känner såhär ibland😂🥰

  Svara

  Hej alla! Jag har för ungefär 4 veckor sedan börjat med sertralin. Under denna perioden har jag under 2 tillfällen vaknat ur mardrömmar och jag har varit skräckslagen. Vilket man kan va när man precis vaknar men så släpper det inom någon minut. Men för mig släpper inte skräcken. Den sitter kvar minst i en halvtimme och jag vågar knappt somna om. Lägger mig nästan på min sambo i sängen och behöver ta tag i hans hand för att ens våga och det känns skitlöjligt så i efterhand men just då känns det som liv och död! Detta är skit jobbigt när det händer och undrar mest om någon annan har/haft samma problem? Är det på grund av sertralinen eller något helt annat? 😔

  Svara

   Mardrömmar är en relativt vanlig biverkning av SSRI. Undersök för-och nackdelar med att ta medicinen samt avvakta minst 6 veckor och ta sedan beslut om du ska avsluta medicineringen (I samråd med läkare såklart). Det tar ofta cirka 10 v innan hjärnan ”ställt in sig” efter att du börjat med denna typen av medicin. Mvh jobbar inom psykiatrin

   Svara

   Jag har ätit Sertraline i ungefär nio månader och har mycket mardrömmar och andra väldigt verklighetstrogna drömmar. Vaknar varje morgon och är helt slut från alla drömmar. Det är en av anledningarna att jag nu funderar på att trappa ner (tillsammans med läkare så klart). Orkar inte med dessa drömmar längre.

   Svara

   Propavan brukar lösa det problemet 🙂

   Svara

  Nån som jobbat hårt och sedan haft möjlighet att skaffa sig det liv som ni alltid drömt om och därav gjort en klassresa?

  Hur tog omgivningen det?
  Jag har inga positiva upplevelser alls. Ingen som gläds utan snarare tvärt om.

  Känner att jag inte passar in någonstans längre.

  Svara

  röker ni? hur mkt?

  Svara

   Ja alldeles för mycket. Ca 12 cigaretter om dagen om jag inte dricker, då blir det betydligt fler.
   Vill inte sluta röka men däremot skära ner på antalet 🙂

   Svara

   Tack och lov inte! Slutade för 4 år sedan efter 17 års rökning. Då gick det åt ett paket på 2 dagar ungefär.

   Svara

   Rökte i 5 år ungefär. Kanske 10-15 cigg per dag. Slutade, gick upp 12 kg. Suck… Men bättre med valkar än KOL antar jag.

   Svara

  Önskar att det fanns en ”ogilla”-knapp på kommentarerna så att man kunde ge alla rövhål en tumme ner.

  Svara

   Rövhålen brukade dock ha sin egen tendens att använda den själv för att bidra till en dålig stämning, så nej den är ingen bra idé. Den har dessutom prövats.

   Svara

  Kan man förvara kryddad snaps i frysen utan att flaskan sprängs eller så?

  Svara

   Ja

   Svara

  Varför pratar ingen om johannaeo’s nya rumpa?

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.