Så himla fint!!

Som i vanlig ordning på skärtorsdagen påskars vi på min mammas jobb. Hon jobbar på ett äldreboende och då brukar vi passa på att påska i hela huset. Barnen ritade teckningar igår och mamma hade ordnat med fina blommor och godis. Vi brukar köra det omvända, att vi överraskar och ger bort.

Mamma kommer för alltid att vara min förebild. Detta ingår inte på något sätt i hennes arbetsuppgifter utan hon gör det för att hon genuint vill bringa glädje i dom gamlas liv. Barnens förskola har lussat på hemmet i snart tio år, det är också mammas förtjänst.

En dam frågade Leonore om hon fick hålla hennes hand. Och när Leonore försiktigt sträckte fram handen började damen att gråta. Då kom tårarna även för mig💗

Utanför mammas jobb och redo för att påska! //Paula

Wow! Jag blev riktigt varm i hjärtat av det här, att Hugo och Paula besöker Paulas mammas jobb vid olika högtider för att uppvakta de gamla.
Vår påsk blev tyvärr inte som vi hade tänkt oss då valpis är nyopererad och inte får tugga eller bita på något och en skogstomt är aningens för inbjudande för det.
Lantstället i skärgården har skogstomt.
Så vi fick vackert bli hemma istället, men det gör mig inte så mycket. Vi kommer att ha hela sommaren på oss att åka till i skärgården och samla pinnar. Jag undrar mest vilken dag eventuella påskkärringar kommer så man är beredd liksom…

Hur firar ni påsk? Om alls?

134 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Påskkärringar kommer enligt traditionen under skärtorsdagen

  Svara

   Vilket fantastiskt fint initiativ!

   Svara

   …skärtorsdag i majoriteten av landet, men i vissa delar av södra Sverige så kommer påskkärringarna på påskafton!

   Svara

   I Närke har det alltid varit påskafton.
   Så det är olika i landet.

   Svara

   Värmland: påskafton!

   Svara

   Göteborg – påskafton.

   Vi har även en tradition med stor påskbrasa på just påskafton istället för majbrasa som traditionen är på andra platser i landet.

   Svara

  Vad har hänt med lilla Selma? <3

  Svara

   Hon opererade ut två tänder i tisdags och har gnagförbud! 🙂

   Svara

    Stackars liten.. Krya på!

    Svara

  Så fint! 🐣

  Svara

  Till er som har äldre släktingar kvar i livet, snälla rung eller hälsa på, skicka ett vykort! Jag jobbar med äldra o ni anar inte hur mycket det betyder för dom. Jag förstår att det kan vara jobbigt att hälsa på en släkting som man för har sett som frisk och stark, men det betyder såååå mycket. Dom kan prata om det i dagar! Sköter sin blombuket exemplariskt eller njuter av chokladen, visar bilder och vykort från barnbarnens resor. Det är så lite som behövs. Kom bara o drick en kopp kaffe, eller rulla ut rullstolen i solen. Bara att få ha en egen stund med någon som inte jobbar betyder massor. Och snälla, tänk inte ”jag gör det imorgon” imorgon kan vara för sent… ❤

  Svara

   Åh 😭❤️

   Svara

   Sist jag var hos mina föräldrar tänkte jag att jag skulle passa på att hälsa på farmor, men tiden sprang iväg så jag tänkte att jag gör det nästa gång. En vecka senare hamnade hon på sjukhus och kommer aldrig mer komma hem igen. Jag kommer ångra mig för resten av mitt liv.

   Svara

    Förstår att det plågar dig MEN, hon fans i dina tankar, det betyder oxå något! ❤

    Svara

     Nja…

     Svara

      En vecka innan min farfar gick bort skulle jag åka ut till honom och farmor men ”orkade inte” som den lata idiot man är. En vecka senare var han borta och jag får aldrig träffa honom igen.
      Kommer aldrig någonsin att förlåta mig själv för det.

      Svara

   Jag önskar att man kunde få vara ”fadder” åt en äldre på ålderdomshem osv. Så många är ensamma, ingen familj som hälsar på eller att dom inte har familj kvar. Tror det hade gjort gott för så många.

   Svara

    Kolla med röda korset eller din kyrka. De brukar ha sådana initiativ.

    Svara

    Finns ett initiativ som går ut på att fika med äldre typ. Kolla upp det!

    Svara

     Vet att detta finns i södra Stockholm iaf, min killes farmor var med på det! Hon blev t.o.m. hämtad hemma och skjutsad till en familj som bjöd på fika 🙂

     Svara

     Äldrekontakt heter den organisationen! Kolla upp det! Man kan både bli fikavärd och/eller chaufför! Så uppskattat 🙂

     Svara

    Det finns otroligt många äldre som sitter ensamma i lägenheter och i princip aldrig kommer ut. Hemtjänsten gör inte sånt. Via Röda korset kan man besöka ensamma äldre som vill ha sällskap. När jag arbetade i hemtjänsten ville många ofta bjuda på kaffe bara så att man kunde stanna en liten stund, men med ett schema med exakt antal minuter hos varje brukare, var det omöjligt. Man kan ju inte hoppa över någon för att vara lite längre hos någon annan. Så det finns ett enormt behov av frivilliga.

    Svara

     När jag var ungefär 25 år anmälde jag mig som frivillig till Röda Korsets besöksverksamhet och kände mig jättepepp på att få förgylla tillvaron och göra något meningsfullt för ensamma äldre. Fika, promenader och kanske hjälpa till att handla.

     Men ingen hörde av sig och jag fick inte en enda förfrågan! När jag undrade varför fick jag höra att de äldre föredrar kontakt med seniorer och att de inte litar på unga människor.

     Svara

    Hur kunde min kommentar hamna i moderering? Skrev ett svar om äldre som är ensamma och hur man kan hjälpa dem. Camilla svara gärna på varför?!

    Det är irriterande med moderering av helt onödiga ord. Känns meningslöst att lägga tid på att kommentera när kommentaren om man har tur dyker upp tidigast några timmar/något dygn senare.

    Svara

     Men det är ju inte ord som fastnar utan bara slumpmässiga kommentarer. Vissa ord hamnar säkert också i modd, men helt random kommentarer fastnar också ibland.

     Svara

      Ibland? Jag skulle snarare säga att det ofta hamnar random kommentarer i modd. Måste väl gå att ordna på något vis?

      Svara

      Camilla kan bestämma ord som hamnar i moderering.

      Svara

    Kanske kan bli en fritidskompis till en äldre eller någon med funktionshinder som har någon annan?:) kolla med kommunen där du bor hur man går till väga 🙂 på mitt jobb är de en äldre herre som har vissa funktionsnedsättningar som har en och samma fritidskompis. Han träffar honom en gång i veckan för lite fika och andra aktiviteter.

    Svara

    Googla ”Äldrekontakt”, de söker i princip alltid volontärer.

    Svara

     Eller kontaktperson lss!
     Inte för att ta fokus från gamlas behov av vänner, alltså. Men människors vilja att erbjuda vänskap är lika viktigt inom lss! När mamma och pappa åldras är ensamheten ett faktum. Inom många kommuner avslås idag denna ansökan, då andra insatser (så som särskilt boende), ska anses fylla detta behov. Så fungerar inte verkligheten, assistans eller vänskap. Där kontaktperson beviljas finns det dock brist på dessa fina människor!

     Svara

   Jag skickar alltid kort till min farfar när jag är på semester, på jul och på påsk. Och försöker hälsa på men det blir lite sådär med det, tyvärr för det är så mysigt att hälsa på honom. Nu träffas vi imorgon, sen ska jag nog försöka komma iväg om några veckor.❤

   Svara

   Kan också finnas anledningar till varför barn och barnbarn inte kommer och hälsar på. Obs Menar inte att det gäller alla ensamma äldre!! Jag har också jobbat i vården och ibland tyckte jag synd om någon ensam men sen kom barnens version fram och då kunde jag förstå att de inte var på besök.

   Svara

    Tänkte också skriva detta, tack för att du lyfter det perspektivet!
    Min situation är sådan. Dåligt samvete men kontakten sker enbart på min anhöriges villkor. Det är tjat ock gnat, gnäll och bara prat om denne. Massor av elakheter och försök att spela ut resten av släkten mot varandra. Som att personen i fråga kan bete sig hur som helst bara för att hen är gammal.
    Det dåliga samvetet späs på varje högtid och allt prat om att det är så synd om de gamla som sitter ensamma. Det finns ofta en anledning till det, ta en funderare på det!

    Svara

     En annan sak är ju att äldre i princip aldrig själva tar initiativ till att ses. Aldrig får man en inbjudan utan det ska alltid vara den anhörige som måste ringa och tjata för att få till ett möte.

     Svara

      Kan det bero på känslan av att ”inte vilja vara till besvär”?

      Svara

       Säkert, men hur ska man veta om de inte vill vara till besvär eller om de tycker att anhöriga mest är till besvär? När man aldrig hör av sig själv kan man inte förvänta sig att andra kommer höra av sig. Man får ju bjuda till lite, oavsett ålder.

       Svara

        Så du menar att äldre personer på hemmet inte bara ska behöva hantera ålderdom, känslan av att tvingas bo på ett boende med främmande människor nu även ska behöva bjuda in för att få besök? För annars är det vaddå? Irättvist att du isf skulle behöva ta ansvar för att ta hand din äldre anhörig? Jag skulle säga att man visst kan förvänta sig allt när man förlorar sitt forna liv av sina anhöriga om relationen är normal. Om någon av mina skulle hamna på hemmet så hade jg lätt varit där minst var tredje dag för hens skull. Lätt. Det behöver inte handla om timmar utan det räcker med ett snabbt hej. Ni ska bara veta hur många äldre som sitter helt deprimerade pga ensamhet även på hemmen. Personal kan inte ersätta fmilj, barn och barnbarn. Det ska inte till en inbjudan för att gå och bry sig.

        Svara

         Ja jag tycker att det är konstigt att vara ledsen för att ingen kommer på besök när man inte lyfter ett finger för att ta kontakt. Om jag aldrig ringer min familj eller mina vänner kan jag inte räkna med att de kommer ringa mig. Det är så relationer fungerar. Avskärmar man sig från sina anhöriga kommer man sitta där ensam en dag och vänta på att telefonen ska ringa.

         Svara

          Va kall du är.
          Hoppas du själv slipper den depression typ 9 av 10 äldre hamnar i när de får flytta från sitt hem till ett boende. Sen undrar jag, är du medveten om att de allra flesta som får flytta in på hem får flytta pga demens. Tycker du även att de ska ”anstränga” sig trots att det är en omöjlighet? Du verkar inte ha så mycket empatisk förmåga inför vad som faktiskt händer med en person som får flytta ofrivilligt in på hem. Hoppas du mognar i tanken och inser att det inte är så enkelt.

          Svara

           Jag kommer in i det längsta anstränga mig för att bibehålla goda relationer med mina barn och eventuella barnbarn och kommer förhoppningsvis slippa vara ensam, men det är lika mycket mitt ansvar som deras.

           Är man dement är det naturligtvis inte rimligt att kräva att de ska ta ansvar för sina relationer, men jag tror inte heller att det är dem som blir deprimerade av uteblivna besök av anhöriga de inte känner igen.

     Ja, det finns så många familjehistorier som man inte vet om. Döm inte för snabbt för att någon inte vill hälsa på en anhörig. De kan mycket väl ha sina skäl.

     Svara

   Det stämmer verkligen. När mina farföräldrar gick bort upptäckte vi att de hade sparat alla vykort jag hade skickat.

   Svara

   Åh ja <3 min farmor gick bort för ett år sen och jag saknar så att prata i telefon med henne. Vi bodde ganska långt ifrån varandra så kunde bara hälsa på kanske 3-4 gånger om året. Men hon blev SÅ glad när jag ringde och bara pratade om vardagssaker som vad jag ätit till middag. I princip alla hennes väninnor och släkt hade gått bort och hon hade ingen att prata med längre. I hennes telefonbok var alla namn och telefonnummer överstrukna. Så sorgligt :(((

   Svara

   Att hälsa på mormor är verkligen hög prioritet för mig varje gång jag är i min hemstad och vet att min mamma, syster och syskonbarn är där och hälsar på minst en gång i veckan.
   Känns så viktigt, för man vet som sagt inte hur länge man får ha kvar dem. Det är en sådan lyx att ha kvar sina gamla i livet.

   Svara

   Att skicka ett fint inramat foto på dig eller dig och partnern är också väldigt uppskattat. Iaf min farmor som tyckte det var tråkigt när vi inte längre hade skolfoton att skicka varje år <3

   Svara

   Håller så med dig! Många unga säger att de vill ha familj och barn så någon kan hälsa på dem när de blir gamla och använder det som argument mot barnfrihet, men hälsar de själv på sina gamla släktningar? Nej! Det är så många äldre människor runtomkring i landet som sitter ensamma i sina lägenheter eller på boenden. De som inte har någon familj kvar, men för det mesta finns det en stor familj men de anser att allt annat (instagramma, blogga, shoppa, kolla på tv, festa, träna, resa osv) är mycket viktigare och att hälsa på farmor är sista prioritet. Särskilt om den gamla blivit sjuk och dement skiter familjen i dem pga att de tycker det är besvärligt och jobbigt. Otroligt sorgligt, får ont i hjärtat. Jag har noll respekt för människor som överger sina föräldrar och mor/farföräldrar när de blir gamla och sjuka, det är då de behöver sin familj som mest.

   Svara

    Problemet är ju att gamla ofta avskärmar sig från sin familj. Ringer aldrig, bjuder aldrig in, sitter bara i sin lägenhet och väntar på att andra ska ta initiativ till umgänge. Jag vill inte sitta ensam på ålderns höst, men då är det också mitt ansvar att skapa goda relationer.

    Svara

     Så bra det du skriver. Jag brukar också säga att äldre förtjänar inte respekt bara för att de haft turen att hålla sig vid liv. Blir oändligt trött på äldre som tror de får bete sig hur som helst och som sedan har mage att bli martyrer när man väljer att sätta ner foten. Tack, men nej tack.

     Svara

   Måste bara nämna hur otroligt fina barn/barnbarn/anhöriga till äldre det finns (träffar dem som ssk på sjukhus). Som kommer efter jobbet och besöker, berättar om sin dag, pysslar om eller bara sitter där en stund. Förklarar för oss personal att ”mamma alltid brukar lyssna på P1 på söndagar kl 2” och undrar om det går att ordna här också, som tagit med tidningen, eller barnbarnet som visar ett coolt Youtube-klipp till farfar. Det finns så många som verkligen bryr sig om sina äldre, och så många äldre som inte behöver vara ensamma❤

   Svara

    Men åh nu började jag gråta. Vad fint❤️ ❤️❤️❤️❤️❤️//nyförlöst och allmänt blödig

    Svara

   Jag brukade skicka vykort till min dementa mormor rätt ofta innan. Hon kommer inte ihåg mig men tydligen blir hon jätteglad över korten. Hon bor några timmar bort och sista gången vi sågs gav jag henne många kramar och pussar då jag vet att det är med största sannolikhet sista gången vi ses.

   Svara

   Alltså jag förstår verkligen inte folk som har äldre släktingar men har svårt för att besöka dem? Kanske är för att jag är amerikan och att inte göra sånt vore helt enkelt onormalt för oss. Har aldrig sett så ensamma människor som här i Sverige, och att folk har svårt att besöka sin egen släkt. Sorgligt.

   Svara

    Min kusin jobbar på ett äldreboende i USA, i Colorado, och hon berättade senast vi sågs hur många som aldrig för besök där. Så tror inte det är ovanligt i USA heller, tyvärr. Tänker att det har med vår stressade livsstil att göra mycket, och där skiljer sig nog inte USA från Europa?

    Svara

    Jag är också amerikan men tyvärr så var min mamma och pappa fruktansvärt elaka (vill ej gå in på vad dom gjorde) så ja jag har sagt upp kontakten för många år sen. Mina bröder hälsar på, en gång om året ungefär men dom tycker att det är oerhört svårt och får ångest lång tid före och efter besöket. Dessutom så har jag jobbat på äldreboende och man märker ganska så fort när saker och ting inte står rätt till mellan den äldre och barnen, om man öppnar ögonen vill säga…
    Men dom flesta säger ”åh stackare sitta ensam vilka elaka barn” vi vet ingenting om deras relation brukar jag säga.
    Tur att sådana eldsjälar som Paulas mamma finns ändå.

    Svara

  Skulle åkt till fjällen men då pojkvännen fick ett brev som han blev stressad av så stannar vi kvar hos honom..
  Han har inte sovit på hela natten och tycker självklart synd om honom men samtidigt hade jag länge sett fram emot det. Menmen det kommer fler tillfällen 🙂

  Svara

   Hmm 🤔

   Svara

   Det låter som ett klassiskt case av mansbebis.

   Svara

    Du låter som ett klassiskt case of ideologisk tourettes med en släng av empatilöshet.

    Svara

    Man är väl inte mansbebis för att ett dåligt besked har gjort en helt förstörd. Det har hänt mig också och jag är kvinna.

    Svara

    Bara kvinnor som får bryta ihop eller? Du vet ju inte vad det stod i brevet.

    Svara

    Hur kan 6 personer gilla den här personen? Vad vill ni ha för män? Känslokalla vikingar?

    Svara

    Men ni som gillar den här kommentaren… usch!

    Svara

    Du vet ju inte ens vad brevet handlade om?! Han är ingen jävla mansbebis!

    Svara

    Dessutom är det våran stuga i fjällen som mamma och hennes sambo har. Så jag kan åka dit vilken dag jag vill. Döm förfan inte innan du inte vet ett skit om anledningen.. Som sagt, fattar varför folk inte kommenterar här längre!!!

    Svara

     Nora jag har läst kommentarer av dig om din pojkvän tidigare och han verkar vara en fin människa som du är lycklig med. Hoppas ni får en fin påskhelg trots allt ❤️

     Svara

      Tack ❤️

      Svara

   Du kanske kan åka själv? Eller behöver han ditt stöd? Synd om du ska missa något som du sett fram emot.

   Svara

    Äh, stugan står kvar i sommar, ingen brådska för min del egentligen, jag är dålig på att hantera sånt här, blir typ sur/ledsen utan anledning 🙂 han ligger och sover nu äntligen så förmodligen kommer han vara lite piggare och gladare ikväll 🙂

    Svara

   Vad för brev? Något dåligt besked? 😢

   Svara

  För mig är det en vanlig helg bara fast lite fler dagar ledigt.

  Svara

  Åh vad fint ❤

  Svara

  Jlc sista video, med tatueringarna, är det på riktigt? 😬 Tänker folk inte?

  Svara

   Ja det är klart det är på riktigt

   Svara

   Vad är problemet?

   Svara

    Att unga personer låter outbildade tatuera in kladd på deras kroppar? Jadu, vad är problemet med det….

    Svara

     Tja.. är de 18 så får de ju själva bestämma vem som ska kladda på deras kroppar. Eller menar du att det handlar om yngre än så?

     Svara

      Kolla videon.

      Svara

       Nej tack, är inte intresserad av att se någon video när folk tatuerar sig

       Svara

        Men ha ingen åsikt om det då om du inte sett videon.

        Svara

         Jag har ingen åsikt om videon? Jag sa att om man är över arton så bestämmer man själv över vem som kladdar på ens kropp. Videon skiter jag fullständigt i. Men du verkar inte intresserad av att diskutera vad problemet skulle vara. Verkar mer intresserad av att folk ska se videon.

         Svara

     Varför svarar du på min fråga med exakt samma fråga? Skriv bara VAD du anser problemet vara med att myndiga personer gör exakt vad de vill med sina kroppar i en legit studio under uppsyn av utbildad personal?

     Vad_är_problemet? Och varför bryr du dig?

     Svara

  Vad fint gjort av dem 😍
  Jag firar påsken med ledighet och har mamma på besök.

  Och lyssnar på Annicas låt – måste säga att jag är positivt överraskad. Får sommarfeelings 😊

  Svara

  Vet ni vart påsk-kärringarna ska enl traditionen, vet ni vem som bjöd in dom och vem håller i det sk mötet.

  Mvh Gerra…

  http://www.gerra.se/

  Svara

   Ja.

   Svara

   Japp

   Svara

  Mitt påskfirande blir en Stockholmshelg med min bästa vän för att se Werq the world på Cirkus 🕺🏼
  Är varken överförtjust i påskmat eller påskgodis (de där rosa/gröna äggen med chokladfyllning från Anthon Berg).

  Svara

  Kommer jobba hela helgen men är åtminstone ledig på annandagen på måndag. Då blir det äggmålning och påsk-knytis:) Glad påsk!

  Svara

  Jag har inga barn och kommer vara en av de där ensamma när jag blir gammal.
  Jag har två syskonbarn, men vem vet var de hamnar i vörlden och min sambo har ingen nära familj kvar. Känns inte bra att bli gammal.

  Svara

   Inte för att det är någon tröst men jag har sett så många gamla vars barn aldrig ens ringer och ännu mindre hälsar på.

   Ni får se till att skaffa många vänner när ni blir pensionärer, lev loppan då och åldras med många roliga minnen.
   Åldras inte med sorg eller bitterhet över att ni inte har barn ❤️

   Svara

   Och jag har barn men han är med sin pappa o hans nya i påsk. Finns inga garantier

   Svara

   Man måste inte bli ensam för den skull. Känner en gammal dam som engagerade sig i någon flykting-aktivitet. Lärde känna ett par som väntade barn, och frågade dem när barnet fötts om hon fick bli mormor till denne. Och nu är hon sen några år mormor på heltid, hämtar på dagis ibland, firar födelsedagar, och gör allt en mormor brukar göra. Så fin integration, så fint för barnet, och så fint för ”mormor”. Bara win-win.

   Svara

  Fint ! Dock finns det inte ålderdomshem längre , det är gammalt och förlegat sätt att se på boenden inom äldrevården

  Svara

   Vad heter det då? Äldreboende? Vårdhem?

   Svara

    Vård- och omsorgsboende 😊

    Svara

     Öh, vad är det för påhitt? Äldreboende eller seniorcenter heter det i min kommun i alla fall.

     Svara

      Förr fanns det ålderdomshem, det finns inte längre , det var det som var poängen, dock inte meningen att förstöra något eller skapa dålig stämning

      Svara

       Du varken förstörde eller skapade dålig stämning! Jag förstod din poäng, min kommentar var riktad till den som påstod att det ska kallas ”vård- och omsorgsboende” vilket jag tycker är helt befängt. Pk-ivern har ju spårat ur totalt om vi ska uppmanas undvika ordet ”äldre” nu också.

       Svara

        Har nog att göra med att man inte får plats på boende bara för att man blir äldre utan att det måste även finnas ett behov av vård/omsorg. Några av de som bor där kan även vara relativt unga.

        Svara

   Ytterligare en faktor att ta hänsyn till som nån påhittig Pk kärring fått för sig. JIPPIE!

   Svara

  För första gången har vi inga påskplaner. Vi brukar alltid träffa ett visst gäng, men i år har ingen bjudit, inte vi heller. Sambon ville att vi skulle bjuda, men jag orkade inte. Det är så skönt att inte ha några måsten!

  Svara

  Firar påsken med drinkar, fotboll, städning, sällskap, påskmiddag, påskgodis, mer drinkar, mer fotboll och sen massor med livsnjuteri! Det är en välbehövlig ledighet och jag ska komma tillbaka till jobbet på tisdag och vara UTVILAD och fylld med vårenergi samt ha fyllt på den sociala biten😍

  Svara

  Fast Hugo har väl aldrig varit med?😅

  Svara

  Jag ska till vårt lantställe och träffa delar av släkten. Äta god mat, dricka vin, båda bastu, njuta av solen och leka med våra barn och deras kusiner. Har sett fram emot det här sen annandag jul.

  Svara

  Just nu städar vi för att kunna bjuda på middag imorgon. Mannen får psykbryt varje gång vi ska ha gäster om allt inte är perfekt. Och nu lider han av ryggskott också. Igår slutade han med smärtstillande och idag är han fruktansvärt låg. Som lök på laxen fick han igår veta att han inte får den där bantningsmedicinen han vill ha. Han erbjöds KBT eller operation. Vilket han verkligen inte vill ha.

  Så nu måste jag hjälpa till att städa, vilket jag verkligen inte är bra på.

  Hittade just påskäggen jag glömt att ge till de barn som redan åkt till landet…

  Svara

   Hedda är det finaste namnet jag vet!

   Svara

    Fördelen med forum på nätet, man får välja namn själv!

    😌

    Svara

     Det får man irl också ju! 😊

     Svara

      Ja och nej. Exempel: jag har en kusin som heter (låt oss säga) Beatrice som vill kallas för Bea. Som blir jättesur på sina föräldrar när de säger fel. Jag kan tycka att det är en aning respektlöst från hennes sida (också).

      Svara

       Va? Enligt mig är det endast respektlöst av föräldrarna.

       Svara

   Du vill ju inte att ev. godis i äggen ska bli gammalt, så du måste nog äta upp det sdjälv medan du städar…😉

   Svara

    Bra tänkt!

    😛

    Svara

  Kom på en idé, men den kanske redan finns (hoppas), om inte, ta den gärna och gör något av den, jag ska fundera över om jag kan göra något också. Man skulle kunna para ihop ensamma äldre som får bjuda varandra på fika hemma hos sig själva. Det som behövs är frivilliga äldre, något sätt att matcha dem och någon/några som kan skjutsa dem dit och hem. Kanske skulle någon också kunna hjälpa till att matcha ihop (frivilliga) ensamma äldre att bo tillsammans i lägenheter och hus som blivit för stora för en person. Att få sällskap någon att dela hyra och måltider med skulle säkert uppskattas av en del. Alla får ju inte plats på servicehus fastän de vill.

  Svara

   Finns redan https://www.aldrekontakt.se/. Ställ upp som frivillig, det är otroligt givande!

   Svara

    Gud vad bra! Tack för länken.

    Svara

  Du vill ju inte att ev. godis i äggen ska bli gammalt, så du måste nog äta upp det själv medan du städar…😉

  Svara

   Var till Hedda, vet inte hur den hamnade här…

   Svara

  När jag gick på förskola var vi ofta på ett äldreboende i stan och sjöng, bakade bulla och gick dit och fikade, påskade, osv. Det var alltid uppskattat av de äldre. Äldre och barn brukar ju vara en bra kombo.

  Svara

  Fint att ta barnen till äldreboendet.
  Jag vill säga att det ger barnen mycket också.
  Min dotter kan fortfarande berätta hur fantastiskt det var att som 8-9 år få träffa en 100- åring och hålla hennes rynkiga händer.
  Dottern är 40 år idag.
  Mina barn var ofta med på ”hemmet” då de var små i olika sa
  sammanhang.

  Påsken firar vi genom att åka till Köpenhamn och sitta på uteserveringar och bara strosa omkring i vårvärmen.
  Och dela ut påskägg till samtliga 8 barnbarn 🐤🐣🥚🥚
  GLAD PÅSK

  Svara

  Efter att i många år jobbat i resebranschen så njuter jag av stressfria och framförallt jobbfria påskhelger. Att bara vara lat och ta dagarna som de kommer och som man själv önskar är det absolut bästa med påsken. Äta gott, sova länge och inte minst få tillbringa tid ute i naturen nu när den är som bäst. Kanske inte så socialt men väl förtjänt:)

  Svara

  Jag har också tänkt på det. Så fin idé! Det finns olika föreningar redan där äldre går hem till äldre och umgås men jag vet inget om ”olika åldrar”.
  Jag är på om du vill börja skruva på en plan. Camcam kan se min mailadress om du mailar henne och frågar så är det ok att du får den.

  ❤️

  Svara

   Som vanligt hamnade svaret fel.
   Skulle till ”en idé”

   Svara

  Löwengripskan satsar hårt på att marknadsföra Hermine Hold med små ”billiga” influensers. Kolla #hermineheroes . Alla har runt 6000 följare.

  Svara

   Hahaha läste #herminehoes och blev extremt förvirrad

   Svara

  Nu är jag nöjd, vilket trevligt inlägg ❤️

  Svara

  Barnens farmor jobbar på dagvården med dementa. Min 5 och 7åring åker ofta dit och hälsar på, är med en halv dag och håller i Bingolotto, sjunger, lussar och fikar med dom gamla. Väldigt uppskattat.
  De äldre älskar det,

  Vi fick också ändrade planer för påsken, lilla tjejen blev plötsligt sjuk och hon o jag ligger hemma medans resten av familjen åker bort och träffar släktingarna i sommarhuset som planerat

  Svara

  Instagram funderar på att dölja antal likes, så att man bara kan se hur många som like-at på sina egna bilder. Hahahahahaha *evil laugh*

  Svara

   Skitbra ju

   Svara

   Och inom framtiden kommer det kosta att ha instagram, att se och följa så passa på nu

   Svara

  Så fint och garanterat uppskattat💕
  Firar påsk på solig altan och kommande påskbuffé på Bistrot i hamnen (Farstaviken). Toppenställe där även hundar är varmt välkomna och såna gynnar jag mer än gärna!❤️Jag vill inte gå ut och fira påsk utan min fyrfoting! Har du inte varit där camcam så är de väl värt ett besök👍//Gurrabo

  Svara

  Stuga*

  Svara

  Är på landet.
  Folk kommer och går, men just nu är vi bara tre här och det är så skönt.
  Som mest var vi nio personer och då var det konstant kaos i köket. Men så länge det är så här varmt och soligt är jag nöjd 😊

  Svara

  Åh så fint gjort! Jag jobbar inom hemtjänsten och delade ut påskägg idag,deras leenden är oslagbara.Längtar tills dom får se påskmaten dom ska få imorgon.
  Glad Påsk!

  Svara

  Fint gjort verkligen. Önskar att ännu mer människor tar lärdom av de äldre för de har otroligt mycket att dela med sig av.
  Alla sprättiga influenser blir gamla en dag med och behöver blöja, hjälpmedel för att ta sig fram, medicin för olika kremper, och det är det inte många som tänkt på.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.