Bittra bananer med Calle Schulman

Nej, det här inlägget kommer inte handla om Pennys glassförbuds vara eller icke vara utan är mer en fundering kring vad Calle Schulman tror och tänker att Instagram är…
Han lägger ut ett inlägg om ett ämne han givetvis är som att kasta in en klamydiainfektion i Paradise Hotel – det kommer vara en rad missnöjda mottagare – och verkar sedan förvånade över att folk har invändningar.
Det är Instagram. Det har ett kommentarsfält. Kan man inte tolerera att främlingar (som man låtit följa en) har åsikter om materialet man publicerar – stäng av kommentarsfältet.
Nej, jag tror snarare Calle sitter hemma och på riktigt LADDAR för att få slänga ur sig okvädningsord till främlingar som inte tycker som han.
Annars hade han inte betett sig på det här viset.
Vill man inte att främlingar ska ha åsikter om en eller ens barn – stäng av kommentarsfunktionen. Det är mycket enkelt. Men det tror jag inte han vill. Jag tror Calle behöver detta lika mycket som jag behöver Cola Zero. Egenhändigt ihopsnickrad anger management kanske?

Jävla dumheter!
Kan du inte hantera kommentarer från människor du bjudit in och låtit följa dig, stäng av kommentarsfunktionen. Annars, sitt ner och håll klaffen istället för att slänga käft till höger och vänster som värsta osnutna barnungen!

113 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  CamCam, like-knappen är borta igen!

  Svara

   Vill så gärna gilla denna kommentar.

   Svara

  Den där Calle, han har verkligen talang för att uttrycka sig i text. Antingen arg. Eller. Så djup. Som en brunn. Med blå. Botten.

  Svara

   😂😂😂👏

   Svara

    Menar du 😂. 😂. 😂. 👏🏻 ?

    Svara

   Sekundärkränkt för brunnen…. :”-D

   Svara

  Han verkar så oerhört mogen och klok.
  Han tar alla diskussionerna och vinner dom varenda gång! Vilket kap

  Svara

   Precis. Han har alltid ett ess i rockärmen … förolämpningar av typen ”men du då?” Högsta formen av retorik.

   Svara

  Mer trafik till hans instagram , mer samarbeten… så noga uträknat!

  Svara

  När Robin Williams tog sitt liv för några år sedan hade Calle någon ”initierad” åsikt om självmord förstås.
  Jag, som tyvärr har verklig erfarenhet och kunskap i ämnet, drogs in i en liten ordväxling på Twitter som jag snabbt ångrade.
  Denne Calle är en liten uppmärksamhetsvampyr. Vet inte vem som är värst mellan honom och Alex.
  Man kan bara gissa vilken slags barndom de haft som gjort dem till det de är idag.
  Calle häver konstant ur sig skit och åsikter om allt möjligt han inte vet något om.
  Och hans mål är att i nästa andetag börja veva och spy galla.
  Ge honom inte luft, det är den reaktionen han lever för.

  Svara

   Dock så jävla löjligt att folk ska blanda in patriarkatet i detta. Hur fan orkar människor?!

   Svara

    Obs, inget svar till din kommentar 09.20 utan hamnade därunder bara.

    Svara

    Tror grejen med patriarkatet är det i nio fall av tio handlar om att flickor och kvinnor vill äta ”hälsosamt” för att ”må bättre” när det oftast egentligen handlar om att man förstår att det är bra att vara smal. Antagligen inte en slump att det är hans dotter som kommit till denna insikt och inte sonen.

    Svara

    Det är inte helt löjligt att blanda in patriarkatet då Penny troligtvis redan är medveten om sin kropp och har fått lära sig att hon enligt samhället borde ha en smal kropp. En smal kropp innebär att inte äta godis och glass. Så detta Glassförbud är egentligen att hon försöker kontrollera sin kropp. Problemet är att hon är väldigt medveten om sin kropp och utseende när hon är 8år gammal, hon borde få fokusera på att vara ett barn och inte känna att hon borde ha en viss typ av kropp eller smink.

    Eller så är det bara taget ur luften att hon inte vill äta glass som hon uttrycker att hon tycker om. Vad vet jag?

    Svara

     Men är det verkligen Patriarkatet som hetsar till dessa smala kroppar?!
     Eller har det kanske en annan grund?!

     Svara

      Vad kom först, hönan eller ägget?

      Svara

       Tuppen? 🙃

       Svara

      Vad för annan grund tänker du?

      Svara

       Kommersiella grunder. ”Män” tycker inte alls nödvändigtvis att pinnsmala kvinnor är de attraktivaste, men de kommersiella krafterna har hittat nischer där det finns pengar att hämta. (Läs: osäkerhet hos kvinnor, vilket får dem att konsumera mera.) Detsamma gäller smink och annat kosmetiskt – det är sånt som drar in pengar medan ”män” i största allmänhet kanske inte alls gillar hårdsminkade hypersmala/magra tjejer. Pengar väger tyngre.

       Svara

        Kan inte patriarkala strukturer och kommersiella grunder gå hand i hand då? Varför finns det pengar att tjäna på att kvinnor vill vara smala och sminkade kan man ju fråga sig..

        Svara

       Men ALLA barn vet ju att godis och glass är onyttigt. Det finns ju en anledning till att man hade lördagsgodis och inte fick äta obegränsat med sötsaker? Tror verkligen inte det ligger någon djupare analys bakom hennes beslut kopplat till kroppsnormer. Snarare en ganska naiv och oskyldig idé att göra något ”bra” för en som förmodligen är högst temporär. Hon kommer säkert överge idén snart till förmån för något annat.

       Jag fattar hur det har potential att utvecklas till något mkt värre, men det förutsätter ju också att föräldrarna inte hanterar situationen på ett ansvarsfullt sätt utan lyfter fram ”fel” motiv. Som förälder kan man uppmuntra barns hälsosamma val utan att lägga någon värdering i det relaterat till deras utseende.

       Då tycker jag fan det är värre med föräldrar som är helt fixerade vid hälsosam kost och inte låter barnen njuta av sötsaker överhuvudtaget. Ni vet det klassiska att så långt det är möjligt undvika att introducera socker för dem och istället gör nyttiga alternativ, typ daddelbollar ist för chokladbollar. Istället för saft får de dricka vatten med bär i eller maksatt mineralvatten etc. Har en släkting som är vegan och livrädd för allt vad socker och halvfabrikat heter dessutom. De är så jävla fyrkantiga med kosten, och de gör det givetvis för att de vill sina barns bästa men det går till överdrift. När vi är på kalas och gluffsar i oss tårta får barnen vara utan, eller så får de äta sina nyttiga alternativ som de helt uppenbart inte är några större fan av. Vi lät ena ungen smaka saft en gång och fan vad skit vi fick för det, men ungen blev ju överlycklig.

       Jag tror inte det finns någon som hindrar Penny att äta glass om hon skulle få för sig det. Calle tycks ju t o m ha uppmuntrat det. Vidare njuter hon nog garanterat av andra godsaker så hon går nog inte miste om något.

       Svara

        Nej, alla barn matas inte med vad som är nyttigt och onyttigt. T ex pratades det aldrig om det när jag var barn. Åt jag glass så åt jag glass. Fick jag inte en glass så var det för att jag inte skulle ha någon den dagen. Jag behövde inte gå runt när jag var 8 år gammal och tänka på att kalvar ”lider” för min glass skull och jag behövde inte känna till begreppen nyttigt och onyttigt. Jag fick vara barn och leka med dockor och hade inte en tanke på något annat. Tack gode gud. All den jäkla press kopplad till mat kommer förr eller senare ändå. Låt för fanken barn leva utan den.

        Svara

        Ja, och föräldrarnas fixering leder till störda beteenden hos barnen. Jag har haft barn med långa sockerförbud på barnkalas och de har inte tid att leka och delta i själva kalaset eftersom de är fullt upptagna med att hetsäta allt de kommer över. En del äter tills de mår illa och nästan kräks.

        Svara

     Men varför är då en 8-åring så pass medveten om sin kropp och sitt utseende?
     Jag är visserligen gaaammal men när jag var 8 var jag totalt omedveten om skönhetsideal.
     Och jag hade aldrig fått för mig att bojkotta glass för kornas skull, eller miljöns eller hälsans. Vilket skämt!
     Om ens barn PÅ RIKTIGT oroar sig för miljön eller hälsan i den åldern är man en dålig förälder.
     Men nu tror jag inte att lilla Penny tänker på växthusgaser eller sitt kolesterolvärde.
     Jag tror att Pennys föräldrar överfört sina nojjor på henne. De har dessutom exploaterat henne sedan hon var nyfödd.
     De var ju tvugna att ta upp kampen med Charlie och hennes pappa.
     Penny har haft en egen Insta om jag inte minns fel och ett tag var det ständiga videos upplagda där hon sa visdomsord av typen: ”Pojkar är skräp”.
     Jag minns när hon knappt lärt sig gå och snubblade runt i rosa päls, högklackade skor och läppstift.
     Naturligtvis för att det var hennes ”eget val”.
     Vem är chockad att hon nu börjar se sin kropp och försöker kontrollera dess utseende?

     Svara

      Jag, som var lite mullig som liten, kommer väl ihåg hur kroppshetsen började tidigt. Satt ner på knäna på gympa lektionen så låren såg bredare ut, fick en kommentar att jag hade så stora lår. Eller när jag stod i matsalen och brädde smör på knäckemackan så röt den smala tjejen ifrån och sa att ”nu räcker det med smör på mackan”. Tror knappast att det är en slump att dottern tänker på onyttigheterna kring glass…

      Svara

      Anitha har ju poddat om att hon tycker att det är för mycket godsaker till barnen hemma hos Calle men att hon släppt det.

      Svara

   Han och Alex är födda med silversked i munnen men med en alkoholiserad fader. De söker uppmärksamhet hela livet eftersom de inte fick tillräckligt med sådan som barn *teori*

   Svara

    De kanske tom åt glass med silversked som barn!

    Svara

    Fast var det inte mamman som var alkoholiserad?

    Svara

    De är uppvuxna i hyresrätt i farsta. Inte med guldsked i mun. Och mamman var alkoholist, inte pappan.

    Kanske inte ska sprida sånt du inte vet något om?

    Svara

   Läs Alex böcker ”skynda att älska” (barndom som väldigt mycket handlar om pappan), ”glöm mig” (om mamman). Har svårt för både Alex och Calle men lite hum får man hur det har varit. Alex har själv sagt att han utsattes för vanvård,
   https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/oogAW/alex-schulman-om-vanvarden-som-barn

   mycket p g a alkoholmissbruk av båda föräldrarna. Sen har vi ju den tredje brodern, Niklas, som inte syns i offentligheten
   Böckerna var mycket bra, boken ”glöm mig” blev vald till årets bok 2017
   Skriver detta enbart för att frågan kom upp avseende barndomen

   Svara

    Vi är många som har vuxit upp med missbrukande föräldrar, dessutom med en större social utsatthet och otrygghet, som ändå inte utvecklats till bekräftelsenarkomaner eller osympatiska människor.

    Svara

     Precis, bara för att dina föräldrar var idioter är det ingen ursäkt för att bli en idiot själv. Man kan välja att ta ansvar för sitt eget liv, sluta skylda på alla andra och bete sig som en bra människa.

     Svara

     Det är för att många inte förstår ironi och sprider massa missuppfattningar som sanningar folk här och på flashback fått en väldigt felaktig uppfattning av dem.

     Svara

      Hur länge kan man uppföra sig som en 13-åring med ursäkten ”det är ironiiii”? Börjar bli ganska tröttsamt.

      Svara

       Han beter sig inte som en trettonåring.

       Svara

        5-åring då?

        Svara

  Jävlar va arg. Han borde verkligen lugna sig innan hans hjärta ger upp. Det hade ju varit synd.

  Svara

   Ja, hjärnan har ju redan givit upp i Calles fall!

   Svara

  Men vi kanske inte ska ge honom mer uppmärksamhet här?

  Svara

   Finns många vi inte borde ge uppmärksamhet åt här, men då finns det inte så många kvar att skriva om tyvärr.

   Svara

  Lägger han ut en sånt inlägg så lär han ju veta att han kommer få kommentarer! Och tycker det var ett rätt osmakligt inlägg av honom, hur filmen börjar osv!
  De han svarade så argt och otrevligt på hade ju dessutom inte alla skrivit i en otrevlig ton!

  Svara

  Tycker så illa om vuxna människor som utnyttjar barn, egna eller andras, till sådant här. Det är svårt nog att växa upp, hitta sig själv, bygga självförtroende, självkänsla och hitta rätt väg som det är – utan att vuxna i ens omgivning, och då särskilt ens egna föräldrar för någon slags offentlig dagbok/diskussionsforum över allt man gör och inte gör. Har han content-torka på sin IG får han ge sig ut och skapa eget innehåll kan jag tycka. Istället bjuder han in sig själv och halva Sverige till att öppet bråka om huruvida det är rätt att hans barn äter glass?!

  Svara

  Användarnamnet på personen som kommenterat syns på första bilden??? 😬

  Svara

   Och? Hon har valt att kommentera på en stor profil, med eget namn.

   Svara

  han skriver ”skitsamma” väldigt ofta som att han inte bryr sig… men bryr sig väldigt mycket om att vara en som inte bryr sig…

  Svara

  Eller hur Camcam kan man inte tolerera att folk har åsilter i ens kommentarsfält ska man kanske intw skriva alls! Spot on. Efterlevs det här dock? Noooooo

  Svara

   Hahaha….Stollis! Har du vaknat nu!

   Svara

    Var det också en stollis, så fort någon ger dig kritik eller ifrågasätter så är det stollis. Mig har du också kallat stollis och jag är inte 09:41. På tal om att inte kunna hantera kommentarer utan att slänga käft och bete sig som en osnuten barnunge – ska du också stänga ditt kommentarsfält då Camcam?

    Svara

     Nä, det har jag inga planer på… Stollis! 😉

     Svara

     Det sättet att hantera kritik, med elaka skrattemojis, tycker jag är tusen ggr värre än Calles.

     Svara

      Det var jag som var anonym 09:41 och jag har nu blivit kallad stollis vid två tillfällen och sett andra blivit kallade för samma sak vid flera andra tillfällen. Snacka om fantasilöst sätt att försöka tysta sina kritiker. Tycker du att det fungerar CamCam?
      Du beter dig aningen hjärntvättat

      Svara

   Som ett brev på posten. 😄 Glad Påsk stollis 😘

   Svara

    Som ett brev på posten så kommer Camcams soldat, någon Camcamriddare och sekten här med Stollis, eller om det är CC själv. Stollsekten.

    Svara

     🤣

     Svara

  Jag blir på riktigt rädd för den mannen. Han är ju inte klok.

  Svara

   Tänker samma. Så obalanserat aggressiv.

   Svara

    Camcam verkar ganska obalanserad och aggressiv också.

    Svara

     Inte det minsta… kom precis tillbaka från en harmonisk långpromenad med valpis. Vill du följa med nästa gång? 🙂

     Svara

      Åh! Jag vill gärna följa med nästa gång!

      Svara

     Aggressiv? Obalanserad? Cam?
     Aldrig i helvete! Det kanske är du som behöver öva på ironi och sarkasm… och kanske ta en kurs i humor åxå. 😀

     Svara

     Nej men du är och därför ser alla vem du är. Typ så.

     Svara

  Svara

   Står inget specifikt om pressresor men hoppas att dessa ska börja beskattas med då de ofta sammanfattas i hyllningsinlägg i de bloggar jag läst.

   Svara

  Flyg-och köttskandal i Sandra beijers kommentarsfält igen… ja hon är mitt stora guilty pleasure. Trots att det ena inlägget är tröttare än det andra.

  Svara

   Mitt guilty pleasure med 😅

   Svara

   Fast vadå skandal? Det var ju bara en negativ kommentar, om kött. Den andra, som handlade om flyg, var ju ironisk.

   Svara

  Tycker det är lite roligt! Folk är så förutsägbara, haha!

  Svara

  Läs Alex böcker ”skynda att älska” (barndom som väldigt mycket handlar om pappan), ”glöm mig” (om mamman). Har svårt för både Alex och Calle men lite hum får man hur det har varit. Alex har själv sagt att han utsattes för vanvård,
  https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/oogAW/alex-schulman-om-vanvarden-som-barn

  mycket p g a alkoholmissbruk av båda föräldrarna. Sen har vi ju den tredje brodern, Niklas, som inte syns i offentligheten
  Böckerna var mycket bra, boken ”glöm mig” blev vald till årets bok 2017
  Skriver detta enbart för att frågan kom upp avseende barndomen

  Svara

   ”Nu gör han allt för att hans barn ska slippa gå igenom det han själv var med om. – Det jag var utsatt för som barn går att beskriva som vanvård”. Ojdå, bröderna S barn är säkert hela och rena och får säkert massor med uppmärksamhet, men samtidigt känns det som att de behandlar sina barn som små vuxna. Känns inte bra heller.

   Svara

    Skriv inte om saker du inte vet något om. Du vet inte vad du pratar om uppenbarligen.

    Svara

     Du måste vara lite tydligare, jag citerade artikeln, sedan tycker jag att bröderna S behandlar sina barn som små vuxna när de drar in dem i konflikter i deras sociala medier. Jag tycker verkligen inte att det är ok, även om de förmodligen inte upprepar sina föräldrars misstag och vanvårdar barnen genom att låta dem vara smutsiga, som det står i artikeln att brödernas föräldrar gjorde.

     Svara

  Köp ungen Lily & Hannas glass så slipper hon tänka på hälsan eller djuren.

  Svara

  Svara

   Hon ska flytta.

   Svara

   Beräknad månadskostnad: 16 687 kr (!!!) HUR har Dasha (haft) råd att bo där? Följer inte henne längre, men tycker inte att det verkar som om hon kan tjäna några jättesummor? Hon kan ju iofs ha haft lägre månadskostnad – typ gått in med högre kontantinsats – men förstår inte hur det skulle ha gått till heller? Är hon hemligt superrik? Är hennes kille superrik?

   Svara

    Det är säkert därför de säljer, har inte råd att bo kvar…

    Svara

    Med amortering, ränta och avgift betalar vi också 16-17k/mån för vår lägenhet ( 60 kvm i Sthlm med 15% i kontantinsats) Tror inte det är något märkvärdigt med det.

    Svara

     Menar inte att kostnaden i sig är märkvärdig (även om det är mycket pengar osv), mer märkligt hur man har möjlighet att betala sådana summor i månaden om man inte verkar ha någon större inkomst – som Dasha i alla fall utåt sett inte verkar ha 🙂

     Svara

   Men de flyttade väl just in?

   Svara

  Känner mest- ungen är ÅTTA år! Är det Hennes beslut att dra ned på glass? Det är väl för helvete hennes föräldrar som styr glassintaget?! Ett barn ska Aldrig behöva styra sitt mat/godis- intag, det gör föräldrarna och barnet ska kunna lita på att det kan äta det som serveras. Fy fan för att vara åtta år och redan behöva ta ansvar för sin kost

  Svara

   Det är ett faktum att ätstörningar kryper längre och längre ner i åldrarna. Att som förälder tycka att det är lite lustigt och skojigt och en kul grej till instagram att ens åttaåriga dotter börjar tänka på vad hon äter är över mitt förstånd. Jag hoppas innerligt att de gör allt de kan för att mota bort det beteendet när vi inte ser.

   Mvh en som började räkna kalorier som 12åring.

   Svara

    Precis, ätstörning in the making. En gång i världen när jag jobbade på förskolan, var det en 4-årig tjej där som sa att hon måste banta för att hon är för tjock.

    Svara

    Kom att tänka på ett barn som sa att han inte drack mjölk för att han inte ville gå upp i vikt men som drack läsk.

    Svara

   Fast det är väl inget ovanligt att barn själva kommer på att de ska ha godisstopp en period och ibland får de pengar om de klarar det. Måste väl inte ha med ätstörningar att göra? Socker är ju inte nyttigt och det får barn lära sig tidigt utifrån att det alltid är begränsningar på sötsaker. Barn brukar ju inte få äta det varje dag. Jag tycker inte att det är konstigt att en åttaåring själv bestämmer det…

   Svara

    Jag tycker i och för sig att man som förälder ska reagera om barnet själv föreslår ett godisförbud. Jag säger inte att alla barn gör det pga rädsla att bli tjock men jag själv skulle vara extra uppmärksam om mitt barn kom med det förslaget. Sen skulle jag aldrig belöna mitt barn med exempelvis pengar för att barnet låter bli onyttigheter. Jag tänker inte lära mitt barn att man blir belönad för att låta bli lördagsgodiset. Ska de få pengar för att de låter bli att smöra mackan, förbjuder sås eller låter bli att ta en portion till sen? Men det är bara jag. Och jag är nog absolut påverkad av att jag själv blev hetsad till en ätstörning av min mormor som liten.

    Svara

    Nu har ju Calle aldrig sagt att Penny belönas för att hon avstår glass. Han har aldrig sagt att hon avstår andra sötsaker heller.

    Svara

  Fattar inte vad problemet är? mina barn får varken äta godis eller glass, Och inte mycket socker alls. För att jag älskar dom och vill deras hälsa det bästa. Dom får självklart äta vad dom vill när dom är hos mor och far föräldrarna eller hos andra o då blir det mycket sött. Men hemma hos oss köps det inte in massa socker. Istället blir det god mat och efterätt bestående av tex en god smoothie (som förvisso innehåller massa fruktsocker som heller inte är bra) Men just därför får dom inte godis som innehåller bara socker o skit när dom redan får i sig socker genom många andra saker dom äter.

  Svara

   Du ser ingen skillnad på att föräldrar bestämmer vad och när barnen ska äta och att barnet själv börjar förbjuda sig att äta det som är gott men onyttigt?

   Svara

    Jo.. det gör jag förvisso. Men jag tror inte penny tänker att glass gör en tjock o därför vill hon inte äta det. Tror mer att hon är en lillgammal liten förnuftig tjej som lärt sig att glass är osunt och inte jättebra och att djuren far illa o därför så vill hon inte äta det. Och det ser jag inge fel i..

    Svara

     Du tycker på fullaste allvar att en ÅTTAÅRING ska vara medveten om att viss mat är onyttig och att djur ”far illa”?! Är du på riktigt?? Hoppas verkligen inte att du matar dina barn med sådana hjärnspöken.

     Svara

      Chilla pernilla, Ta ett djupt andetag. Har väl inte skrivit att en 8 åring SKA vara medveten om vad hen äter. Skrev att har hon valt att inte äta glass för att hon inte vill det pga att det är osunt och att djur far illa, så är det inge fel med det. Hon har väl lärt sig nånstans att korna inte mår fenomenalt av det vi utsätter dom för, för att få mjölk och hennes 8 åriga hjärna tycker väl synd om dom och därför inte vill äta glass mer. Inget fel med det!

      Svara

  ja

  Svara

  Om man säger att man inte äter glass pga. att det är riktigt illa för djuren, bör man heller inte äta andra animalier.

  Svara

   Hon är åtta.

   Svara

  Ja herregud, när jag var ett barn på åtta år så hade ja inte en susning om vad skönhetsideal var och ja åt glass när jag fick lov av min mamma.
  De var inte jag själv som bestämde, fine om jag valde o köpa en glass för min veckopeng på lördagen, men då hade ja ju inge godis till Disneydags på kvällen haha så den missen gjorde man ju aldrig.
  Men på sommaren när jag fick en slant att ha på semestern då fick ja bestämma själv om ja skulle köpa en glass eller inte och ibland köpte mina föräldrar glass.
  Tror att de är en sund syn på socker, om jag som barn fick trycka i mig glass när ja ville ja då hade jag också kanske satt stopp i slutändan haha.
  Men nu när man inte fick de så ofta så var de en speciell grej.
  Och vadå tänk på djuren? Köp en fuckin isglass så äre inga problem med den saken PLUS att isglass har mindre kalorier de ni 😂😉

  Svara

  Jag slutar läsa ett tag. Tills den förbannade helsidesannonsen som dyker hela tiden är borta.

  Glad påsk!

  Nej jag vill inte använda adblock så jag generellt gillar riktad reklam.

  Svara

   För mig ligger annonsen osynligt över kommentarsfältet så när jag trycker på exempelvis svara så hamnar jag alltid(!) på en bilsida (jag har aldrig sökt på något som är kopplat till bilköp.) Sen när jag backar i webbläsaren så kan jag se annonsen och klicka bort. Fult då jag gärna vill välja själv vilka länkar jag ska följa.

   Svara

  Ska du också stänga av kommentarsfunktionen här då, jag menar du slänger ju också en del käft?

  Svara

   Hur många likadana kommentarer ska du skriva, Stollis?

   Svara

    Det här börjar bli löjligt, så fort något inte passar, så gapar ni Stollis.

    Svara

     Jag har blivit kallad stollis (inte av Camilla dock) när jag skrivit kommentarer om Bella som inte direkt har hånat henne. Har inte försvarat henne, mer ifrågasatt ”kritiken”. Så tröttsamt och jag har slutat att kommentera inläggen om Bella. Det är inte diskussion man vill ha i de inläggen, det är ryggdunk och high fives och om man inte håller med så har man ingenting där att göra. Lite som coola gänget på högstadiet faktiskt. Så.. varsågod att kalla mig stollis nu.

     Svara

      Nä, du uttrycker dig inte alls som stollis.

      Svara

       Nej du har aldrig kallat mig stollis, men andra som kommenterar har gjort det.

       Svara

  Har inte läst allt men är alltså den generella tanken att glassförsäljning bidrar till kroppshets och ätstörningar?

  Mina barn är inne på sitt andra år med godisförbud….har inte ens tänkt tanken att det skulle vara en dålig sak…

  Svara

  Jag har gett mitt barn godisförbud (eller inte gett henne men verkligen påverkat henne till att ha det) pga att hon är överviktig….

  Svara

   Varför måste du införa ett förbud? Eller ge henne tankar om att förvägra sig själv mat? Varför inte istället köpa hem det som du vill att ditt barn – jag förutsätter att hon är omyndig – ska äta, och uppmuntra henne till träning genom att ta med henne på något kul och svettigt ni kan göra tillsammans, utan att blanda in förbud och vikt?

   Förbud och medvetenheten om att kroppen är ”fel” är ett jäkla hjärngift. Jag var mullig som barn och tvingades bli medveten om det i femte klass genom att titta på den förbannade kurvan med skolsköterskan. Och sen den dagen har jag kämpat med synen på min kropp. Och inte hjälpte det mig att gå ner i vikt. Det gjorde jag senare, som vuxen, utan kurvor och våg och prat om rätt och fel mat.

   Svara

  Alltså kom igen camilla, du visar ju bara vad calle skriver och inte det han svarar på. Om han skulle ha fått oförskämda svar på sitt inlägg så är det givetvis att han skulle bli sur till slut…. Jag kan inte bedöma ifall detta skulle språk skulle vara befogat men jag vet att en förälder blir som tigrar när de ger sig på deras barn eller uppfostran.

  Svara

   Spelar ingen roll vad man skriver om man heter Schulman. Camilla vinklar allt negativt.

   Svara

  Det finns mjölkfri glass, så det borde inte vara nåt större problem för henne om hon nu vill äta glass. Att det är ohälsosamt är ju värre…eller ja, glass är som mycket annat inte nyttigt. Att unna sig en glass då och då är ingen fara…men att hon är 8 år och tänker på sånt är värst av allt.

  Lördagsgodis finns ju av en anledning. Men jag ser hellre att mina barn tänker på tandtroll än kroppsvikt när det handlar om lördagsgodis. Så fortsätter vi med ”goda vanor” här hemma ett tag till. 🙃

  Svara

  Är det inte samme man som signerar anställningskontrakt för dina anställda med en ritad penis?!?
  Calle Schulman = Dickhead

  Svara

   Det var ett skämt, inte på riktigt. Den lilla detaljen glömde du.

   Svara

    Gjorde jag?

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.