Calle Schulman vs Lady Dahmer – the continuation

En kort sammanfattning – annars finns inlägget HÄR:
Calle Schulmans dotter gav sig själv ett glassförbud, något som pappa Calle uppmuntrade.
Detta kritiserade Lady Dahmer och ansåg att man snarare borde bli orolig om en åttaåring vill ha glassförbud, än en nöjd pappa som klappar sig själv på axeln.
Tog det slut där?
Åh, nej! Ni känner väl Calle Schulman? Och Lady Dahmer?

Här kommer fortsättningen som utspelade sig på Instastory under gårdagen.

Fortsättning: Det har hänt mer sedan jag tidsinställde det här inlägget.

423 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Wow. Han tar verkligen till desperata åtgärder när han har slut på argument.
  Kan det bli mer pinsamt? Kan det bli mer ”cringe”?

  Priset som årets farsa plockar han ju inte hem, men vi får ju inte glömma att hans egna far var en urusel förebild att ta efter, så vi kanske ska ha översende men den lille skiten?

  Svara

   Känns ju dock lite same level att avsluta med ”lilel skiten” och tala illa om hans bortgångna pappa (om än sant). Jag gillar inte någon av dom och tycker att dom beter sig lika illa båda två – tar varje chans de kan att starta ett bråk med varandra och ger varandras utseende en känga, den ena mer konkret än den andre men LD är långt ifrån oskyldig.

   De har båda barn och ingen av dom sköter det här (eller tidigare bråk) särskilt snyggt eller förtjänar något pris i föräldrarskap.

   Svara

    Det var helt och hållet min mening att lägga mig på hans ”level”. Ber inte om ursäkt.

    Svara

     Men gå och gräv ner dig!

     Svara

     Well then mission completed.

     Svara

    Den som skriver till Calle skrev två gånger efter varandra ”dra åt hel-ete Calle”, och han skrev då till slut att han kanske ska kolla upp henne. Hennes språkbruk är inget som jag, eller de flesta andra, skulle använda mot någon, hur arg man än är. Varför skriver hon ens privat (?) till Calle om Dahmer? Det omdömet skulle jag också ha ifrågasatt.

    Svara

     Det är inte två gånger efter varandra utan skärmdumpat på två skärmdumpar, som det ofta blir när man vill ha en hel konversation dumpad. Detta skriver personen efter att Calle hotar med att kolla upp (och kontakta? upplever att det är underförstått iaf) personens arbetsplats, inte alls orimligt kan jag känna. Att hota någons yrke, inkomst, är ingenting emot att använda ett svärord, om man inte är min katolska gammelmormor och det hoppas jag att du inte är.

     Svara

      Calle skrev att han kanske skulle kolla upp henne EFTER hon skrev dra åt h-vete, inte före.

      Svara

       Han fiskade efter vilken skola hon jobbar på och att hon inte skulle jobba med barn innan hon skrev ”dra åt helvete”. Jag tolkar ”dra åt helvete” som en direkt följd av att han försöker hota genom att insinuera att han ska kontakta hennes arbetsplats.

       Svara

   Vet inte…men vissa personer önskar man att man bara kunde trycka delete på så försvann de för gott från sina kanaler. Vissa människor borde inte ha tillgång till www. Dessa ordkrig på Instagram. Sätt dem i en bur under 1 v så får de reda ut det för gott 😉

   Svara

   Det är verkligen som en dinosaurus sista bröl, dessa ”mediamän” och hur de nu håller på. Deras tid är ute nu. Nya tider stundar.

   Svara

  Calle och Alex känns så jäkla trasiga. Trasiga i själen, som att de är två barn som blivit gamla gubbar i kroppen. (Alltså ej en förolämpning att bli en gubbe, gamla blir vi alla förhoppningsvis).
  Hoppas att de får hjälp.

  Svara

   Är du en bot eller är du en riktig människa som orkar slösa din tid? En snart medveten AI som är programmerad att sälja bantningspreparat till alla människor så att de blir utmattade så att ni snabbare kan ta över mänskligheten?

   Svara

    Misstänker CamCam e inblandad i skiten eftersom hon dels lever på sin spelreklan på sidan (minst 300.000swk) i månaden på reklamintäkter så varför sluta samt dela på bantningsreklam då hon inte lyckas spärra reklam och ipadtessen. Så uppenbart.. Gör de hon fick en viss provision därifrån också. Du ser vad pengar kan göra med människor.

    Svara

     Det som är uppenbart är att du behöver hjälp för dina grava mentala problem inkl. paranoia, stollis.

     Svara

      Anonym el CamCam du behöver inte försvara dig jämt och ständigt. Erkänn bara ok?
      Det e inte ful att tjäna pengar men bara samtidigt om man kritiserar andra influencers och bloggare hur de Beter sig?!

      Snart ryker väl mitt meddelande då CamCam tillåter bara massa spel och bantningsreklam samt skyller ifrån sig på andra e dumma istället.

      Sidan har försämrats.

      Svara

   Irriterande. Min hemdator är moddad, men detta kommer igenom?!?

   Svara

   har svårt att se att Alex skulle göra något liknande. Kanske en sur kommentar. Men Calle och Alex känns väldigt olika på vissa sätt. Som att Calle är en liten härmapa som vill vara som sin coola brorsa men inte vet när gränsen är nådd. Umgås de ens? Har för mig att Amanda inte gillar Calle men det kanske bara är elakt skvaller.

   Svara

    Alex har väl hittat en väg i livet, han har sitt skrivande som han är duktig på, verkar vara en mer reflekterande människa än sin bror osv. Calle verkar mest reagera kraftfullt på alla slags stimuli som kommer i hans väg.

    Svara

    Alex har mognat väldigt mycket och är helt igenom väldigt ”vettig”. Många missuppfattar hans ironi för allvar, och det är då inte konstigt alls med en felaktig väldigt negativ bild av honom.

    Stoppa pressarna har till exempel på fullt allvar skrivit ett helt inlägg om att Alex och Amandas äktenskap knakar i fogarna, baserat på deras ironiska skämt under deltagande i Filip och Fredriks lekprogram. Otroligt!

    Svara

     ”Alex har mognat väldigt mycket och är helt igenom väldigt ”vettig”.

     Tycker du, ja.

     Svara

      Rätt uppfattat 👍!

      Svara

      Då mognade han snabbt när han väl gjorde det, värsta ketchupeffekten med tanke på förra veckans inlägg.

      Svara

       Det var en drift med alla som alltid ska tycka så fint om allt på instagram, enbart för att synas. Det var ironi. Tråkigt att vissa på fullt allvar inte ens kan ana att det rörde sig om det.

       Svara

     ”Alex har mognat väldigt mycket och är helt igenom väldigt vettig.” ??
     Jag minns i februari när han yttrade sig vidrig om Samir Badran. Det var knappast humor eller vettigt? (ja, jag vet att de har försonats nu)

     Svara

   Jag får verkligen en exakt känsla för hur jag tänker mig att han är i verkligheten. Den där killen som medvetet provocerade när man gick i grundskolan, som hade med sig alla killar i klassen. Som var sådär ”skön” men aldrig gjorde någon nytta när man hade grupparbete med den. De där människorna som man trodde skulle växa upp till dess att man blev vuxen. Men så insåg man att det inte hände.

   Svara

    Precis, dessutom snackade de ner alla andra för att det inte skulle märkas hur lite de själva åstadkommit.

    Svara

    Hela Schulmanklanen osar ju högstadie – alla grepp, analyser, tillvägagångssätt är ju på den nivån. Fascinerande på nåt sätt ändå.

    Svara

   Och du tycker att Lady d är helt okej? Jag tycker att dom är gränslösa bägge två Men snart rycker cissi wallin och co in och kallar kalle för patriarkat. Det här är människor som har det för bra, dom lever inte i verkligheten, för en glassdjävels skull. Hur f orkar dom!

   Svara

    LD är mer än okej – hon är på en nivå Calle bara kan drömma om. Precis därför ser deras utbyte ut som det gör.

    Svara

  Hmmm otrevligt gräl. Om mitt barn hade sagt att han ville sluta med godis (inte särskilt stor chans) så hade jag uppmuntrat det eftersom socker verkligen är förskräckligt onyttigt. Glass? tja, om hon nu vill det och i övrigt äter normalt varför inte? LD överreagerar och CS beter sig som en gris.

  Godmorgon! Har ni haft en bra påsk? Vi har varit på Bal-des-Vampires (abslutet på ”BiFFF” – Brussels International Festival for Fantastic Film)och igår en fin utflykt längs Ourthe. 🙂

  Svara

   Nä påsken har varit för jävlig, med tanke på allt elände som händer 😡

   Svara

   Ja någon borde verkligen ta ifrån båda två deras sociala media-konton. Ingen av dem är vettig eller rimlig utan beter sig värre än kaxiga småungar på YouTube.

   Min påsk var fin! Vi har grillat och ätit påskmat och varit på äggjakt med alla barn 🙂

   Svara

   Måste man alls ta ställning och värdera ett barns önskan om att inte äta godis/glass?

   Jag menar, om barnet säger att den vill ha en paus från godis så kan man väl säga ”ok” och fortsätta med det man gör. Att man varken behöver uppmuntra eller avråda barnet från det. Och den dagen om/när barnet äter godis igen så är varken förbudet ”brutet” eller barnet ”unnar sig/har dispens” etc. Utan barnet bara äter godis igen. Om ni förstår hur jag menar när jag menar att man inte behöver värdera beslutet alls varken positivt eller negativt.

   Svara

    Calle uppmuntrade inte någonstans, Camilla skriver fel här ovan. Eller medvetet vinklar snarare.

    Svara

  Orka ge patetiska familjen Schulman så mycket uppmärksamhet.

  Svara

   Du hjälper ju till 🤦🏻‍♀️

   Svara

  😴😴😴

  Svara

  Jag tror han är lite ”extra känslig” just nu eftersom det framkom att hans exfru försöker skaffa ytterligare ett barn. Det gör honom provocerad och svartsjuk. Buhu stackars lille Calle som inte kan hantera saker på ett vuxet sätt och som inte kan vara en bra förebild för sina barn.

  Svara

   Omoget av Calle samtidigt som Lady D inte heller borde plocka poäng på barns glassförbud eller Carolina Gynnings träning eller vad det nu är hon brukar kommentera. Saken är ju den att LD av medicinska skäl borde se över sin vikt och eftersom folk är hyvens och inte kommenterar på det ser det ju lite konstigt ut att hon är så snabb på att kommentera på hur folk äter eller tränar.

   Svara

    Vilka medicinska skäl?

    Svara

     Börja med att läsa på under WHO och BMI. Det finns många risker, för många för att ta upp här. Obs, ingen kritik mot henne eller hennes utseende.

     Svara

      🤦‍♂️

      Svara

       Men herregud. Det är ingen medicinsk hemlighet att ett BMI över 25 är en riskfaktor.

       Svara

        Och över bmi 25 får man inte ha åsikter om barn och ätstörningar eller diskutera sina åsikter kring frågan?

        Svara

        En riskfaktor ja, du förutsätter att hon HAR hälsoproblem. Det är en stor skillnad på de två. Är du dessutom helt säker på att ld inte har varit hos läkaren och kollat upp sina värden och fått ett ok?

        Svara

         Hon har väl sagt att hon har prediabetes?

         Svara

          Men hur är det ens relevant i diskussionen? Varför ifrågasätter ingen hur Calle lever och äter och tränar och vilka medicinska åkommor han har eller riskerar att få? Gör han rätt enligt konstens alla regler (och tydligen viktigast av allt – är han friskförklarad av en läkare) för att få ha en åsikt kring sockerförbud hos barn?

          Svara

           Calle har inte uppmuntrat eller haft några åsikter. Om du tittar på Calles inlägg ser du det själv.

          Nej jag sa att jag fått förhöjt blodsocker. Det var dock falskt alarm, som mina följare kunnat se när jag lagt upp mitt blodsocker regelbundet de senaste månaderna. Förmodligen hade jag en infektion i kroppen som höjde blodsockret tillfälligt. Nu har jag ett normalt blodsocker. (Runt 5 på fastande mage)

          Svara

          Ja och också berätta lite om irritation hemma pga det, vad hon väljer och inte väljer att göra.

          (Tänker inte säga mer, LD får själv förklara vad hon sagt och menat)

          Svara

          Svar i modd

          Svara

      Detta jävla BMI; det säger precis ingenting om hälsan hos någon. Det säger inget om hjärta etc. Den mäter muskelmassa. Body Mass Index. Det innebär alltså att om du tränar dig riktigt biffig och muskulös så kommer du sannolikt ha högt BMI: men vilka muskulösa och vältränade människor får höra att deras BMI är farligt?? Inte särskilt många.
      Det är helt otroligt att folk, och framför allt vården, anammar BMI-skalan och låter den måttstocken avgöra om folk är i ”hälsofara” eller inte. Jag vet BARN vars skolsköterskor dragit upp BMI och gastat om att ungarna nu måste börja träna och sluta äta glass typ. Vi pratar 8 – 10 åringar som växer för fullt. Barn som inte ens ska behöva fundera på hur deras kroppar ser ut.
      Önskar verkligen att folk kunde sluta använda den där skitreferensen BMI; totalt värdelös ju. Är själv överviktig men har felfria värden, inga problem med hjärtat ( är då ändå opererade i hjärtat som spädbarn!) men enligt vissa i vården så borde jag tydligen dö vilken minut som helst, -med hänvisning till BMI-värdet.

      Svara

       Nej. Body Mass index mäter precis vad det står: massa. Fett, muskler etc. man får ju titta på individen. Är det en individ som har en stort bukomfång etc eller någon som är muskulös?

       BMI är bra om den används rätt. Och ja är man överviktig med mycket bukfetma och har högt BMI så ligger man i riskzonen för att på sikt drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar.

       Svara

        Jag vet en man som skulle göra militärtjänst, vi pratar en stor och mkt vältränad person. Inför antagningen så tog man bekymrat upp hans BMI. Han gapskrattade och frågade om han alltså var fet? Så nej, det tittas inte alls alltid på huruvida personen i helhet ser ut. Massor av läkare, skolsköterskor med flera stirrar sig blinda på BMI.

        Svara

       Alltså håller iofs med dig om att man inte borde tjata så mkt om BMI, men det står inte för muskelmassa utan bara massa, som namnet antyder. Tvärtom är det så att det hade varit bättre att mäta just muskelmassa vs fettmassa, vilket är varför tex midjemått kan vara ett bättre sätt att mäta ohälsosam övervikt.
       Sedan finns det förvisso kroppsbyggare med mkt hög muskelmassa som därför får högt BMI, men för en vanlig människa är det inte så troligt. Troligare att man får lågt BMI trots att man har för hög procentuell fettmassa!
       Övervikt är ju bara en hälsofaktor av väldigt många andra. Inte nödvändigtvis den viktigaste så har man övervikt kan man väl avgöra själv om det är värt att bli av med den av hälsoskäl, precis på samma sätt som människor som inte tränar får avgöra om det är värt att börja av häsloskäl. Alla får helt enkelt göra som de vill med sin hälsa och alla andra kan sluta tjata!

       Svara

       Jag har på riktigt haft en läkare som har gått och hämtat en ny blodtrycksmätare då ”den här verkar vara trasig och visa fel”. Varför? För att jag har utmärkt blodtryck men har för högt bmi (vägde då 8 kg för mycket för att vara ”normal enligt skalan) . Alla andra värden var på topp men han rekommenderade mig starkt att gå ner de åtta kilona för min hälsas skull. Det gjorde jag. Genom att svälta mig och spy upp det lilla jag åt. Men när jag var på återbesök till honom så berömde han min vikt och att jag nu var så hälsosam. Jorå..

       Svara

        Ja, du hör. Jobbar administrativt inom vården och har ofta hört läkare jätteförvånat konstatera att en överviktig persons blodtryck etc är felfria. Herregud, vilken snäv blick man har då. Sedan; risken att bli sjuk då. Jo, såklart man löper risk för diverse sjukdomar med övervikt men problemet i dag är ju att folk oftast använder BMI på ett helt fel sätt och dessutom används för att skrämma och hota folk. Och kanske mest centralt; var är alla hälsoivrare när smala personer äter skräpmat, röker och dricker alkohol? För jo, ytterst få smala personer får skit om de äter kladdkaka eller hamburgare, men en tjock person får automatiskt höra hur farligt de lever. Alltså skräpmat är onyttigt oavsett om du råkar vara smal. Din rökning blir inte hälsosammare bara för att du råkar dra XS i storlek. Jag var pinnsmal i tonåren, åt jag nyttigt och bra då? Nej, för fan. Jag struntade först i skollunchen, sedan åt jag gärna godis och chips på dygnets alla tider. Jag åt inte frukost. Jag drack gärna läsk. Osv. Vågen rörde sig inte men det betyder inte att jag gjorde rätt val för kroppen. Jag hade bara turen att det inte syntes.

        Svara

         Och man är hälsosam så fort man haren tjock har gått ner i vikt. Oavsett hur man har gjort det.

         Svara

          ”Som” autocorrectades till ”haren”… bra jobbat autocorrect 🙄

          Svara

         Läkare vet att ett blodtryck ofta kan vara helt normalt även hos överviktiga patienter. Det kan du vara lugn med.

         Vissa läkare i primärvården verkar dock av ren lättja, vid en första bedömning, skylla orimligt mycket på patientens övervikt.

         Svara

          Blodtryck har hög ärftlighetsfaktor. 90% säger min husläkare.

          Har BMI 21 är muskulös och stark utan speciell träning.

          Jag har skyhögt blodtryck och äter tre olika blodtrycksmediciner och en pulssänkande medicin.

          Så kolla mer på ärftlighetsfaktorn istf vikten.

          //Moa

          Svara

         Så tråkigt. Har hört folk som jobbar inom vården påstå att det ingår att upplysa tjocka om att deras kroppar är ohälsosamma. För det första, många som kan ta chansen till tjuvnyp när de godtyckligt kan anse att personen framför dem är tjock i deras ögon. Sedan, väldigt trist att som tjock kropp (för det är det jag blir reducerad till) automatiskt vara skadlig för mig själv.
         Om en smal person står framför en vårdpersonal så måste de inte direkt vid åsynen upplysa om hur fel deras kropp är, hur dåligt det är med dålig mat, att inte röra på sig osv. Fast det kanske växer kol, cancer, diabetes m.m. i deras kroppar pga livsstil.

         Svara

       Precis, säger inte ett skvatt om ens kondition eller styrka. Jag har en mager kroppstyp (genetiskt) och mitt BMI ligger lågt, men jag har noll styrka och kondition.

       Svara

       BMI togs fram som ett mätvärde på en grupp av människor och inte en enskild idivid i statistiska syften.

       Efter det har det inom vården kommit att missbrukas.

       Svara

       Fast det är väl ändå bra att något görs åt problemet vi har med fetma i dagens samhälle? Det är ju ändå bevisat att de flesta barn rör sig alldeles för lite, övervikten har ökat osv. Sen finns det självklart överviktiga personer som har bra värden och bra kondis. Likt det finns smala som har har usla värden.
       Tycker det är två olika men lika allvarliga problem, fetman och den totalt osunda utseendefixering som existerar idag.

       Svara

      BMI över 40 menar du nog.

      Svara

     Hjärt- kärlssjukdomar, blodtryck, diabetes typ 2, blodfetteter, förhöjd mortalitet…

     Svara

     Prediabetes. Utvecklas tyvärr i hög grad till manifest diabetes om personen inte ändrar sin kost och motionerar mer. Diabetes är en väldigt otacksam sjukdom, en riktig skitsjukdom minst sagt.

     Svara

    Att folk är hyvens och inte kommenterar på hennes vikt? Hon får väl mängder av påhopp på sin vikt?

    Svara

     Jag kan ha missat det men som jag förstår det brukar det vara hon som ”börjar.” Vilket inte innebär att inte Calles svar också är omoget.

     Svara

      Ja om ”börjar” innebär ”kritisera ett fenomen eller offentligt beteende”.

      Svara

       Fattar. Men då tar du alltså inte illa upp om folk vill diskutera farorna med fetma och använder dig som exempel? På samma sätt som du använder Calles barn som exempel när du vill prata om ätstörningar?

       Svara

       LD

       Du måste ju inte gå in med ätstörningar i var och varannan diskussion.

       Klart att det, alldeles för ofta
       appellerar till din egna vikt.

       Tycker både du och Calle beter er rent för jävligt. Gilla bara läget och låt varandra vara. Man kan inte älska, eller bli älskad av alla.

       Båda ni verkar vara engagerade och kärleksfulla föräldrar. Ni har fem jättefina barn. Skulle ni vilja att de härjade runt på nätet som ni gör?

       Att gå på varandras utseenden eller uppmuntra det på era SM är så lågt att det borde vara under er värdighet.

       Vakna till lite! Era barn kommer inte heller göra som ni säger utan som nu gör!

       Vill ni verkligen ha barn som er själva när ni är er sämsta jag?

       //Moa

       Svara

        Först av allt, – ingen har utsett dig att bestämma vilka som ska få ”lov” att diskutera etc. Vem är du som på rent allvar verkar anse dig ha rätten att bestämma vad folk ska engagera sig i och inte?
        Sedan är det jävligt osmakligt att du menar att LD bara ska ta Calles förolämpningar och utspel. Det påstås så ofta att människor, och gärna då kvinnor, ska ha hålla god ton, vara större människan osv. Men det där håller inte hela tiden, man orkar inte vara den där människan som ser över allt hela tiden. Mängden hat och kränkningar haglar över LD, -varför ska hon acceptera detta? Hela tiden? Nu dessutom från en känd mediaman som inte verkar ha åldrats till mer än max 14 år dessutom? Varför ska hon låta honom använda hennes bilder och skriva sjukligt förnedrande saker? Hon ger svar på hans jävla mobbarbeteende och det är en fullt normal reaktion. Calle är en liten jävla kränkt snubbe som verkar ta varenda tillfälle han har att gå till personangrepp, klaga på folks utseende med mera. Han är vidrig på det viset och det är fan på tiden att han får igen sin skit och det med råge. Frågar du mig så borde han ha en smäll på käften, – maken till idiot alltså. fyfaaaan.

        Svara

         Men nu har jag väl inte på något sätt sagt hur andra måste göra!

         Jag gör som så många andra här, luftar min åsikt.

         Du verkar oförmögen att se andra lösningar än fortsatt krig. Gärna lite mot mig också!? 😘😴😴

         Fel mål!

         //Moa

         Svara

          Har du ens förstått det du läst?

          Svara

          ”Men nu har jag väl inte på något sätt sagt hur andra måste göra!”

          Kl. 08.05: ”Du måste ju inte gå in med ätstörningar i var och varannan diskussion.”

          Svara

           Ehhh…

           Du måste inte, betyder i stora drag:
           ” Även om du alltid kan säga ja, så kan du även säga nej”. Finns inget tvång, helt enkelt.

           Så ”Även om du alltid kan dra alla matfrågor till ätstörningsproblematik så måste du inte göra det. Alltså ingenting av det du läste.

           Humor! 😊

           //Moa

         👏👏👏

         Svara

    Så om man är tjock får man inte ha åsikter om andras kost och träning? Får man ha det om man är smal men äter onyttigt och inte tränar eller är det endast baserat på vilken vikt man har?

    Svara

     Det ser ju alltid mest trovärdigt ut om man använder samma måttstock för sig själv som för andra. Tex LD verkar engagera sig mer i andras hälsa än i sin egen.

     Svara

      Jasså? Men min fråga kvarstår, får man kommentera andras kost och träning så länge man är smal själv?Oavsett vad man äter eller hur man tränar.

      Svara

       Diskussionen handlar om vad som är hälsosamt och inte. Min poäng är att oavsett vad du väger kommer jag ta dig på större allvar om du lever som du lär.

       Svara

        Lever LD så ohälsosamt att hon inte får ha åsikter om barn och ätstörningar? Vill du specificera vad i hennes leverne som gör att du inte tar henne på allvar i just denna fråga det handlar om?

        Svara

         Klart hon får. Men då får hon också vara beredd på att en del vill diskutera ett av de största hälsoproblemen i västvärlden, nämligen övervikt. Och undrar varför hon inte tar ansvar för att vara en god förebild med ett BMI på normalskalan.

         Svara

          Kanske därför att man inte per automatik är hälsosam och för över hälsosamma vanor till sina barn för att ens bmi ligger på normalt. En god förebild innebär väl ändå annat än att vara normsmal? Och fortfarande, ens vikt avgör väl inte hur seriöst man ska tas i frågan om barnuppfostran (vilket sockerstopp handlar om). Din kommentar är full av fettförakt och du borde kanske själv lyda ditt råd kring att vara en bra förebild.

          Svara

          Du menar att jag ska ta ansvar genom att hårdbanta. Att jag för att kunna vara en bra förebild så behöver jag banta. Jag tror inte man behöver vara smal för att vara vare sig förebild eller föredöme. Mina barn blir inte tjocka för att människor omkring dem är det. Det smittar inte. Speciellt inte i ett samhälle där tjocka anses vara dåliga föräldrar och förebilder pga sin vikt.

          Svara

           ?

           Blandar du inte lite väl friskt nu?

           Det är, vad jag sett inte någon som kritiserar dig som förälder/förebild för dina barn.

           Du kritiseras för att du så ofta har åsikter om vikt/kost/andras utseende/ föräldraskap.

           Förstår uppriktigt sagt inte vad du förväntar dig för reaktioner från andra när du själv, så ofta, gör som du gjort nu.

           Du är väl inte sedd som en dålig förälder öht? Tycker du verkar vara en jättebra tänkande förälder. Något annat har jag heller aldrig läst om ditt föräldraskap. Tvärt om!

           Nej, ingen smittas av tjocka. Men nog sjutton smittas man av dåliga vanor!?

           Sen får jag nog lov att erkänna att jag är dödligt trött på alla ätstörda som hela tiden projicerar sig själva på andra. Kan det vara en del av problemet? Vi måste matas av ytterligheten av ätandet vid varje diskussion om kost och hälsa. Vi måste lyssna på ältandet om extrema ätstörningar när vi vill ha råd och tips på vettig kost i vardagen. 🤢

           Trist inställning till mat/rörelse.

           //Moa

           Ja du är en dålig förebild för barn.

           🤦🏻‍♀️

           Moa, nu sa personen ovan att jag bör ta mitt ansvar som förebild och göra nåt åt min vikt. Hur tolkar du det?

           Och vilka dåliga vanor menar du att jag smittar andra med? Hemlagad mat? Grönsaker till varje måltid?

           Du borde tolka det som att jag uppmuntrar dig till att engagera dig i en hälsosam livsföring & sprida ett positivt budskap om vikten av kost och motion. Inte fokusera på ett individuellt barn som inte vill ha glass utan ha ett större perspektiv på vad hälsa är. Du har säkert bra erfarenheter att dela med dig av men du borde börja med dig själv innan du kritiserar andra.

          Du har fortfarande inte svarat på vilket sätt LD inte ”lever som hon lär” för att kunna tas på allvar i en diskussion kring hur man som förälder ska förhålla sig till barn som vill ha sockerstopp.

          Svara

           Jag tänker här också: kan inte P ha hört i skolan att någon fått glassförbud? Och blivit ”peppad” själv? Kommer såväl ihåg själv när man var mindre och gav sig själv sockerförbud. Man hade ingen aning om varför- men alla andra hade ju det. Barn härmar varandra så innan man kastar yxan åt ett håll kanske man ska kolla åt det andra först? Que?

        Hur ska man leva för att få ha åsikter om huruvida man ska uppmuntra barns sockerpauser eller inte? 🤔

        Svara

       Vill föra till protokollet att jag skiter fullständigt i vad andra äter eller hur de tränar. Har aldrig kritiserat detta heller.

       Svara

        Och ändå har du koll vad alla barn som du träffar äter?

        Svara

         haha, har du alltid sån där otur när du öppnar mun? Sedan när, NÄR har Ld påstått sig ha ”koll” på detta? Ta gärna fram inlägg eller klipp etc där LD uttrycker detta.

         Svara

          Det står i LD:s eget inlägg på insta, (där ett av barnen äter grädde ur skål) att hennes barn äter 10 ggr bättre än 100% av alla barn hon träffat.

          Svara

           ja…av de barn som HON TRÄFFAT. Hon har säkert sett hur dessa barn käkar, varför skulle det vara en felaktig iakttagelse? Hon pratar ju om de ungar hon defacto träffat, inte barn i allmänhet. Folk och läsförståelse alltså….

           Men eh, Anonym 08:07 skrev ju de facto ”Och ändå har du koll vad alla barn som du träffar äter?”

           Du träffar. Hur är det själv med läsförståelsen A?

        Kanske var den absolut största lögnen någonsin 🤣

        Svara

     Imo, ingen bör diskutera en annan individs vikt eller kost, oavsett vilken vikt man själv har. Däremot kan vem som helst i generella lag diskutera hälsa, kost, träning och kroppsvikt. Och att vara smal är ingen garanti för att man är hälsosam.

     Svara

    Oj, berätta mer om vilka medicinska skäl som är relevanta i mitt liv. Är du min doktor?

    Svara

     Är du Penny’s…?

     Svara

      Jag har inte diskuterat Penny. Jag har pratat om fenomenet ”barn som har sockerstopp” samt vuxna som uppmuntrar detta.

      Svara

       Jag har fyra lite äldre barn.

       Två har fått mycket begränsat med sötsaker. Lördag och kalas. Vi hade mycket sällan sötsaker hemma. De fick frukt och andra nyttigheter mellan målen.

       Två hade storasyskon som rubbade rutinerna en del. Sanningen att säga hade vi nog alltid glass/godis/snacks hemma.

       De två äldsta är och har alltid varit mycket mer intresserade av sötsaker/läsk. De två yngre är totalt ointresserade av sötsaker/läsk.

       Vi föräldrar äter det vi har lust till.

       Jag vet inte vad som är rätt eller fel men tycker inte att det varit något att hetsa upp sig över när barnen reflekterat över kosten. Godisstopp ibland, läskstopp ibland.

       Inget av barnen har ätstörningar eller övervikt.

       //Moa

       Svara

       Då hade du inte behövt ta Calle och Penny som exempel. Onödigt. Hade du uppskattat om han hade letat reda på något dina barn ätit, som grädde, och lagt ut det farliga med det med era namn som exempel på sin instagram? Och påpekat att du bör tänka ett steg längre? Lika dumt.

       Svara

        Ld skrev aldrig ut varken calles eller pennys namn i inlägget där hon diskuterade sockerförbud

        Svara

        Men snälla rara …..*stönar och gnider min panna* Nej, hon kunde såklart tagit någon annan än just Penny som exempel för sitt inlägg men än sen? Poängen är ändå detsamma, det vill säga att vuxna uppmuntrar barn att vara uppmärksamma på vad dem äter, mm. Och visst, kan tyckas bra och harmlöst men problemet är ju att barn tyvärr väldigt lätt kan utveckla ätstörningar och skeva förhållanden till sin kropp på grund av detta. Varför ska 8-åringar behöva tänka på sånt? Det är ju, precis vad LD skriver, föräldrarnas ansvar. Att köpa hem bra mat mm. Jag tycker det är så fruktansvärt sorgligt att 8-åringar, främst då flickor, tydligen går runt och oroar sig för hur dem ser ut och hur stor mage de har osv. Sjukt är det.

        Svara

        Eftersom jag inte följer Calle hade jag ingen aning om att han var ”b-kändisen” som nämndes när jag läste LDs ursprungliga inlägg. Jag var inte heller intresserad av vem det var, inlägget handlade ju om hur man pratar om mat och hälsa med barn.

        Svara

      Pennys på svenska, inte Penny’s.

      Svara

     Jag antar att du menar läkare? Doktor är en titel för folk som disputerat i godtyckligt ämne, inte en person med en femårig läkarutbildning.

     Svara

      Viktigt inlägg i debatten!

      Svara

       Det är ju en #Kränkt läkare
       Vad hemskt att bli kallad för doktor när man läst i fem år liksom.

       Svara

        Roligt att det på sidan finns reklam för ”min doktor”, läkare i mobilen 😂😂😂

        Svara

        Eller en kränkt doktor i godtyckligt ämne.

        Svara

      Läkare kallas också doktor, en informell yrkestitel.

      Svara

      Gemene man använder ordet ”doktor” på en läkare ibland (även om det är fel). Det händer till och med att jag gör det, som har vänner som doktorerat.

      Svara

       Jag doktorerar själv (inom ett tekniskt område) och jag kallar läkare för doktorer. So sue me, Milly🤷‍♀️

       Svara

      5,5 år

      Svara

      Jag har jätteofta hört läkare referera till sig själva eller andra i sitt skrå som ”doktor”. Är det fel alltså? Jag trodde det var synonymt.

      Svara

       Åh ja, yrkesfolk säger ofta doktorn har sagt! I alla fall där jag jobbar.

       Svara

     Du kanske skulle orka mer och inte vara ”utbränd” om du var mer hälsosam?

     Svara

    Alla som kommenterar LD s vikt, är ni kvinnor? När kvinnor klagar eller kommenterar en annan kvinnas kropp då är det nåt fel! Att vi kvinnor är objekt för alla att beskåda och kommentera fritt om?

    Råder hela världen att gå på Mia Skäringer No more fucks to give!
    Sluta Sluta sluta tro att ni har rätt att prata, tycka och värst av allt att kritisera en annan människas kropp! Att ni inte skäms eller sluta använda Internet usch

    Svara

     Alla ni som kommenterar huruvida ett barn vill äta glass, vilket kön har ni? Jag kan inte se att någon kritiserar LDs kropp men ganska många som uppmärksammar att hon hycklar. Vilket hon ju gör så då får hon stå ut med att människor lägger märke till det.

     Svara

      Ska man stå ut med att någon ska tycka till om ens kropp? Varför? Man ska inte stå ut med det! Det är oacceptabelt. Håll en diskussion utan att ta friheten att kommentera någons kropp och BMI!

      Svara

     Men bland de kommentarerna jag har läst är det ingen som kommenterat hennes vikt som att hon skulle vara ful eller så. Mer konstaterat att man kanske inte ska skrika så högt om hälsa när man själv inte lever så hälsosamt.
     Att äta väldigt onyttigt, röra på sig lite eller vara överviktig är heller inte hälsosamt.

     Svara

      Men det som ld har haft en åsikt om är hur hon anser att föräldrar ska resonera kring barns initiativ till sockerpauser. Inte vad calle äter eller hur mycket han tränar. Hur mycket får man väga innan för att få ha en åsikt om detta? Någon föreslog bmi 25, medan någon annan då drog upp medicinska risker. Förstår du inte hur obegripligt det är att folk alltså på allvar diskuterar om man kan ta en tjock kvinna på allvar i en diskussion om barns initiativ till sockerpaus? Och än har ingen sagt ett ord om hur hälsosamt calle äter. Men han är ju inte överviktig och då spelar det ingen roll vad han äter.

      Svara

    Fråga er själva varför ingen här har ifrågasatt om Calle lever hälsosamt nog för att ha en åsikt i frågan. Vad han äter och hur han tränar. Ingen har diskuterat hans eventuella medicinska åkommor eller vilka sjukdomar han riskerar pga livsvanor.

    Svara

     Precis, vad klok du är! Han har också gett sig in i diskussionen (startat den) med hull och hår. Jag misstänker att han sitter och gnider sina händer nu.

     Svara

  Men shit har han ingen tvätt att ta hand om.

  Svara

   Det gör städerskan… som inte har samma behov av uppmärksamhet men ändå får mycken mindre i lön…

   Svara

  Ändå ett atort steg att ta ifrån ”jag ska sluta med sociala medier för att det är så ytligt och det kan man ju inte vara en del av” till att vara taskig på äckligt mellanstadievis.. kalla henne för man, alltså NIVÅN på det!!!

  Svara

   Han bara låtsas. Han försörjer sig ju på uppmärksamheten? Hur gå på en som profilerat sig som kroppspositiv feminist, jo gå på vikt, utseende och kön. Väldigt beräknat…

   Svara

  Varför är han så arg? Det hade väl räckt med ”tack för omtanken kring min dotters välmående” eller ingenting alls?
  Ibland är sociala medier som en sandlåda. Alla är villiga att börja ett bråk, men ingen avslutar. Det bara eskalerar och Inger ger sig.

  Svara

   Bråk på sociala medier är Kalles livsluft. Utan bråk och uppmärksamhet har han inget värde i livet och heller ingen ”karriär”.

   Svara

    Efter upprepade angrepp från LD som verkligen inte är baserade på omtanke skulle jag också tända till. Särskilt när det rör mina barn, och något som man som förälder har betydligt mer koll på än en främling på instagram. Det går att diskutera utan att hänga ut enskilda personer, det verkar inte LD vilja förstå.

    Svara

     Äsch, han använder ju barnen som tändvätska i sina intriger. Om han inte vore ute efter uppmärksamhet och kaos skulle han förmodligen inte uttryckt sig så.

     Svara

   När det gäller kändisarna kring Stureplan måste vi nog addera missbruk till ekvationen. Långhelg liksom …

   Svara

  Tragiskt att hans barn kanske redam kan/får läsa allt pappa lägger ut.. hur är man funtad som förälder om man tycker detta är en ok nivå

  Svara

  Nu vet jag att den här konflikten inte startade där (det här börjar likna Israel/Palestina-frågan) men om Lady Dahmer lät Calle Schulmans familj leva sitt liv utan att lägga sig i, så skulle hon ju slippa det här.

  Svara

   Calle vet precis vad han gör, han har varit med länge. Han vet precis vilka knappar man ska trycka för att få reaktioner och starta beefs.
   Han borde inte exponera sina barn på sättet han gör. De kommer sannolikt ifrågasätta sin fars beteende när de blir vuxna. Det kommer en backlash i allt detta utfläkande på nätet. Om 10 år kommer folk tycka att det var obegripligt med alla dessa rumpbilder, lunchbilder och att berätta för hundratusentals främlingar vad man gör/känner/tycker i parti och minut.
   Men Calle är en sån jagsvag figur att han behöver det här för att må bra.

   Svara

    Du hade kunnat skriva precis samma inlägg men bytt ut Calle mot Lady Dahmer.

    Svara

     Absolut, men nu råkar jag hata Calle och inte Ladyn!

     Svara

  Om han nu blev stött av lds inlägg skulle han ju kunna bemöta hennes kritik sakligt. Nu visar han än en gång vilken ful människa han är. Och då syftar jag inte på utseendet.

  Svara

  Ser stora bröst och någon som kallar sig Lady. Måste vara en kille!

  Svara

  Men vad i finns rimligheten att ge sig på nåns kropp och utseende bara för att LD pratar om ätstörningar ?! Sen ska man ö h t inte prata om nåns barn och barnuppfostran på sociala medier , där måste ändå gränsen gå! Så både LD och Schulman är big FAIL här!

  Svara

   Jag tycker det är helt sjukt att uppmuntra sina barn att inte äta glass på grund av vikten, åtminstone kan man prata om tandvården, hälsan och annat som inte just hänger ihop med vikt. Vilket även är då jag läser Lady’s befogade kommentar till Calle.

   Att Calle, vars utseende jag inte ens orkar börja med av naturliga skäl, skall ta så illa upp att han börjar hoppa på LD utseende är bara helt onödigt på alla sätt och viss. Calle är nog den mest omanliga personen – som önskar han var alfa och macho – jag någonsin stött på. Hans tjej är lika dum för ens att vilja vara tillsammans med ett sådant stolpskott, som gång på gång kränker andra tjejer på grund av deras kön.

   Ps. Skulle inte han lämna IG? Vad hände? Han är helt irrelevant och ingen bryr sig om honom.

   Svara

    Har svårt att tro att denna Sandrhah hade varit intresserad av honom om han hette Svensson i efternamn och jobbade på hemköp …

    Svara

     Varken hans namn eller jobb är väl mer intressant än ’Svensson” och ”Hemköp”…

     Svara

    Men det stämmer ju inte att han uppmuntrade barnets vilja att göra glassuppehåll!

    Svara

  Det går väl inte så bra för hans byrå, så han måste få lite uppmärksamhet på vilket sätt som helst (Lex blondinbella). Denna text från hans byrås hemsida blev lite kul i sammanhanget:

  ”På Good Enough är vi inte assholes mot varandra. Samma inställning utgår vi från att våra kunder och uppdragsgivare har. Allt vi är inblandade i ska vara schysst, rättvist och mänskligt.”

  Han borde lägga till: ”på fritiden är det dock fritt fram att bete sig hursomhelst. Fatshaming och alla möjliga hån är toppen som hobby!”

  Svara

   Ja, deras programförklaring är ju värd att plocka fram då och då.
   De borde kanske själva läsa igenom den på måndagsmötena.

   Svara

  Kan man bli blockad på en blogg? När jag försöker gå in på Nellies blogg kommer det upp ”nellieberntsson.se avvisade anslutningen”.

  Svara

   Nice try med att locka besökare!

   Svara

    Det hände samma för mig /inte Nellie

    Svara

   Det kan man. Testa att gå på hennes sida med din mobil (ej uppkopplat på wifi). Funkar det så kan du vara blockad.

   Svara

   Japp! Jag är blockad från Paulas (hon blockade mig samtidigt från Hugos, utan att jag någonsin kommenterat där) eftersom jag skrev en kommentar i hennes blogg för två pr sedan med konstruktiv kritik. Minns inte ens vad jag skrev, men kommer ihåg att jag var extremt förvånad och att det inte gav mening överhuvudtaget att blocka mig från hennes fästmans blogg också.

   Svara

   Nej jag tror hela siten ligger nere, har gjort ett tag

   Svara

    Nix läser varje dag

    Svara

    Kommer in på paulas blogg och verkar inte legat nere alls. Man kan blocka ip adresser

    Svara

  Undrar samma som jag såg en kommentera hos LD.. Vad är deras bakgrund? Han är så hatisk mot henne. Har de bråkat förut? Om vad??

  Svara

   Det är inte första gången LD hackar på Calle om saker han vet bäst själv gällande hans familj.

   Svara

  Fy vad han är pinsam… 🤦‍♀️

  Svara

  Hade varit intressant att veta vad det är med kvinnor som har åsikter som får Calle att må så dåligt.
  I samma sekund som Anithas karriär tog fart och hon inte var i beroende ställning till honom längre började det knaka i fogarna. Cissi Wallin avskyr han, Lady Dahmer är uppenbarligen en katastrof enligt Calle.
  Nej, Calle vill att kvinnor ska vara små kuttersmycken som ser upp till honom, han blir tydligen väldigt provocerad av tjejer med åsikter.

  Svara

   Men jag undrar också hur ngn som verkar så vettig som anitha kan ha haft ihop det med en sån som Calle så länge?

   Svara

    Även starka kvinnor kan bli nedtryckta förhållanden. Har för mig att hon hintat om något liknande.

    Svara

    För att Anitha gifte sig för att komma in i finrummet?

    Lady Dahmer och Calle är båda bedrövliga, men Calle vinner. Lady Dahmer ska skita i vad Calle gör som förälder och inte hitta på något scenario om vad som händer om en unge väljer att inte äta glass. Vad händer om en unge växer upp med en förälder som är lika fet och slö som LD? Ingenting antagligen. Calle ska ge fan i LD och personliga påhoppen och hoten.

    Svara

     Hahaha vilket finrum? Kulturell svensk medelklass dvs. en helt vanlig hipsterfamilj med något fler instagramföljare pga. hysteriskt uppmärksamhetsbehov och ett aldrig sinande tjat om sin alkoliserade mamma. Jag är så fruktansvärt trött på dessa små, obegåvade och elaka människorna i Schulmannklanen, att slippa dem i offentligheten vore en välsignelse för hela svenska folket.

     Svara

      Du har uppenbarligen ingen koll på Schulmans.

      Svara

      Så obegåvat av dig att klumpa ihop personer som en unit.

      Calle har väl sällan sagt något om sin uppväxt?

      Så tröttsamt att ens försöka diskutera med dem som, likt dig, bara blandar ihop olika personer och kräks ur sig alla möjliga påhitt!

      Fattar inte ens hur någon kan bli trött av vissa influensers. Sluta sök upp dem så slipper ni?

      Dessutom verkar ju de flesta inte förstått vad de sett/hört/läst, utan hatar bara!

      //Moa

      Svara

  Det är så man har lust att dela ut lite hinkar o spadar. Djääääävla sandlåda 🙄

  Svara

  Suck. Nu har väl dem båda gjort fel och LD muckade väl lite gräl genom att börja med att kalla honom B-kändis (även om det är uppenbart att det är det han är), men hans respons är ju beyond all reson. Han verkar dessutom hänga 24/7 på sociala medier och svarar alla som skriver till honom eller kommenterar. Så fruktansvärt pinsamt. Alltså helt ärligt betedde vi oss inte ens sådär i högstadiet. Kanske i mellanstadiet att man hade lite av den barnsliga mentaliteten kvar, men rätt snabbt lärde man sig att det är fel och att man inte beter sig så. Mannen har ju inga spärrar. Men eftersom han bråkar som att han gick i låg-eller mellanstadiet så kanske han indeed har en crush på LD som någon annan skrev? ”Kärlek börjar med bråk” sa vuxna när man var liten och en kille var lite extra elak mot en. Helt galet givetvis att de sa så, men det kanske stämmer in här. Calle Schulman is sittning in a tree, k-i-s-s-i-n-g pictures of Lady D!

  Svara

   Åhhh, han tycker kanske att hon är lite spännande och så långt från de kvinnor han vanligtvis träffar. Men han är för feg för att erkänna det. Det han egentligen vill säga till LD att hon är vacker och modig. ❤️

   Svara

    Jag tror Lady Dahmer är Calle Schulmans domina, och att det här bara är en förlängning av vad dom gör i sovrummet.

    Svara

   B-kändis? Är han ens det? Vad är han känd för? Hade det inte varit för den här bloggen hade jag inte hört talas om honom.

   Svara

    Ja! Vad ÄR han egentligen känd för??

    Svara

     Tror sånt här. Fjanta runt i sociala medier. Han är lite ”gammel-känd” pga ärvd kändisskap från släkt men det förvaltar han väl inget vidare kan man tycka. Han tillför ju inget i debatten direkt…

     Svara

     1 000 Apor vill jag minnas.

     //Moa

     Svara

      Anno 2003 när den bloggen var stor.

      Svara

       Inte bara 1000 apor, han har även bloggat väldigt länge, haft flera podcaster, gjort TV och har väl sålt sitt produktionsbolag.

       Svara

        Alltså absolut inget av substans.

        Svara

       Det var just det…

       När är man A-Ö kändis och spelar det någon roll?

       //Moa

       Svara

       Ja, men det var väl där det började?

       //Moa

       Svara

    Nä, han blev nog uppgraderad av LD. Kanske D-G-kändis? Men icke desto mindre så muckar ju de båda 😉

    Svara

    Hoppas och tror att CS vet att han är en B-kändis. Vad nu det är?

    Låter bara lite märkligt när det kommer från någon som LD. Vad är hon för slags kändis?

    För vem ska man vara känd för att räknas?

    Är det verkligen något att fundera på öht?

    Räcker gott att vara den man är, oberoende av hur många som känner igen en.

    //Moa

    Svara

     Jag är ingen kändis alls. I vissa kretsar känner man till mig men frågar du kvinnan på gatan så vet ingen. Jag figurerar inte i tidningar osv.

     Svara

      Varför kände du ett behov av att påpeka att Calle är en B-kändis? Vad har det med ätstörningar att göra?

      Svara

       Jag gissar bara eftersom det inte är jag som är LD, men kan inte påpekandet av från vilket håll inlägget om sockerförbud kom ha att göra med omfattningen på spridningen?

       Svara

      Det var just det…

      När är man A-Ö kändis och spelar det någon roll?

      //Moa

      Svara

  Fy fan. Calles sätt är vidrigt. Han mår uppenbarligen inte bra. Hur tusan kan den där klanen få fortsätta när de lever på att mobba och kasta skit kring sig?

  Jag tänker på att Kissie chokades igår när hon fick otrevliga youtube-kommentarer av unga människor – men det är ju knappast förvånande när vuxna beter sig så här.

  Svara

  Finns ju en fortsättning på detta?

  Svara

   Ja nu har Calle lagt ut ett inlägg där hon ror roddmaskin. Allt för att provocera. Jag förstår att han tycker han är rolig här, men fattar karln inte hur sjukt det är att använda sitt barn för att ”skämta” inför tusentals på instagram?!

   Svara

    Alltså ett inlägg där hans dotter ror roddmaskin.

    Svara

    Vem blir provocerad av ett barn som rör på sig?

    Svara

     De låtsas tillsammans att hon sprungit 3 km=osannolikt

     Svara

      Den bästa medicinen här är att inte bry sig om hans inlägg.

      Svara

      Äh, är det? Mina barns skola har nån springgrej varje år där barnen springer flera kilometer på en dag. Min dotter springer faktiskt exakt en kilometer till tåget varje morgon. (Hon kan tydligen inte gå? Samt väntar till sista minuten.)

      Svara

       Alltså, det var på en osannolik tid. Du får kolla själv.

       Svara

        Va att hon rott 3km på 36 minuter med en 500m snittid på 5 min. Skitlångsamt. Man bör ro 500m på under 1.55 som tjej. Där får nog Calle ta tag i sitt föräldraskap lite.

        Svara

       På mina barns skolor håller de på med ”beeptest” som någon slags måttstock.

       //Moa

       Svara

      Konstart i sig, att springa på en roddmaskin menar jag! 😘

      //Moa

      Svara

  Tja, om LD slutade lägga sig i alla andras liv så tror jag att antalet konflikter skulle minska.
  Calle är en idiot och LD är en hycklare så jag skiter faktiskt i själva sakfrågan.

  Svara

   Ja, det är sant att hon borde kanske låtit bli att kommentera glassförbudet till att börja med. Men samtidigt tycker jag att hon skriver om en viktig sak; det är inte sunt att små barn ska behöva tänka på sin vikt.

   Svara

    Och hon kritiserade fenomenet godisförbud, i stället för att hoppa på Calle med irrelevanta personangrepp.

    Svara

     Att påpeka att han är B-kändis är relevant i frågan alltså?

     Svara

    Frågan är viktig dvs barn och deras kroppsuppfattning och syn på kost. LD är dock helt fel person att ha åsikter om andras val. Om Calle har påverkat sin dotter till detta beteende så borde det väl vara LD som är orsaken till att hennes barn verkar bråka oavbrutet?
    Man ska vara försiktig med att kasta sten när man sitter i ett glashus.

    Svara

     Varför är hon helt fel person att ha åsikter om barns kroppsuppfattning och syn på kost?

     Svara

      Barn gör inte som du säger, barn tar efter ditt beteende.

      Svara

       Ja precis. Det är därför vi tar mat och kost på allvar hemma. Jag hoppas verkligen att barnen gör som jag gör i denna fråga.

       Svara

     Att syskon bråkar är vanligt och naturligt men jo visst, jag kanske har brustit i mitt föräldraskap. Berätta gärna hur du gjort för att undvika bråk mellan dina barn. Behöver ärligt alla råd jag kan få. Gärna kring hur man jobbar på deras relation också.

     Svara

      Vet du, om jag hade trott att du ville ha en seriös diskussion så hade jag gärna svarat. Problemet är att min erfarenhet av dig är att samtalet tenderar att fyllas av värderingar.
      Jag önskar dig lycka till. Du och jag är inte överens om mycket däremot har jag aldrig tvivlat på din 100% kärlek och omsorg för dina barn.

      Svara

       Jag är seriös. Jag var inte ironisk eller dryg. Hade tänkt skriva ett inlägg om det och be om tips på hur andra gör för att få slut på bråk och om de har några roliga aktiviteter man kan göra för att stärka barnens relation.

       Du får gärna svara hur du gjort.

       Svara

        Ok, jag gör ett försök. Detta är alltså min åsikt, min sanning, och det har funkat för mig och min familj. Därmed inte sagt att det är fel att göra på andra sätt eller att mitt sätt funkar för alla.
        Jag har alltid, typ 98%, varit konsekvent. Jag hotade aldrig med någonting utan att genomföra det. Om de uppförde sig olämpligt i affären så sa jag till en gång och förklarade att vi skulle gå direkt om de inte slutade. Det tog ett par avbrutna shoppingrundor men sedan hade vi ett mönster.
        Jag har aldrig någonsin tolererat att man svär eller säger elaka saker till sina syskon. Noll tolerans. Ingen i vår familj pratar om varandra i negativa termer. Man får inte vara taskig och bråka i gemensamma utrymmen. Om man vill göra det så får man vara inne på sitt rum. Där inne får man skrika om man känner för det men i familjens gemensamma utrymmen ska man uppföra sig så att alla känner sig trygga.
        Däremot diskuterade vi massor och då var vi vuxna aktiva i samtalen. Hjälpte till att sätta ord på frustration och känslor av olika slag. Hjälpte att ge kritik på ett vettigt sätt och att ta emot kritik utan att bli arg.
        Mina barn bråkade ytterst sällan och idag är de väldigt nära varandra. De är definitivt inte överens om allt och de har evighetsdiskussioner.

        Svara

         Jag har aldrig haft bråk osv i affärer osv. Mina barn har alltid varit ganska skötsamma men på senaste året börjat bråka mkt med varandra. Vi har också nolltolerans. I teorin iallafall.

         Däremot är det svårt att göra nåt åt det. Jag kan inte skicka barnen på sitt rum för när de är i affekt så vill de inte och då eskalerar bråket och plötsligt bråkar vi istället. Jag kan ju inte fysiskt stänga in barnet liksom. När det funkar så avleder vi hellre, när vi är två som är hemma och kan gå iväg med det barn som bråkar mest. Gångväg och hitta på nåt annat. Men jag är ju oftast hemma själv med tre barn och då funkar inte det.

         Hot är jag ju emot även om jag såklart tagit till det i desperation. Pratar mkt gör vi ju. Och försöker reda ut konflikterna (samt hjälp dem att reda ut själv). Och sen de var små har vi jobbat mkt med just det att sätta ord på allt.

         Och jag och pappan bråkar sällan och när vi gör det är det på ganska schysst nivå. Vi kallar aldrig varandra saker och är aldrig elaka när vi är arga på varandra.

         Svara

          Jag ser det inte som att jag ”hotar” i negativ bemärkelse. Jag påminner om vad konsekvensen blir av ett visst beteende.
          Låt oss säga att N och T bråkar. Då menar jag skriker, säger elaka saker eller slåss.
          Om du går in och bryter och ber/säger till att gå till ett utrymme där de kan vara ensamma. Hur reagerar de då?
          När det gällde språket så försökte jag att markera hur vår familj ville ha det. Jag har temperament och har fått be barnen om ursäkt när jag har uttryckt mig olämpligt. Jag nästan markerade ett vi och dom – perspektiv. Vi i vår familj har bestämt att såhär vill vi ha det. Andra har det kanske inte, det är deras beslut. Vi har valt detta sättet.
          Det jobbigaste var, tyckte jag, när minstingen hoppade jämfota på ens nerver och att då inte låta de stora få kompromissa. Där höll jag ut, till 95%, och minstingen lärde sig.

          Svara

           Skulle jag säga åt dem att de ska gå undan skulle de säga blankt nej. Det enda som ibland funkar är att erbjuda nåt annat kul. Som distraktion. Men det har jag sällan tid till. Mina barn är ganska egensinniga och i affekt så gör de sällan som man säger (dock resonabla och tillmötesgående annars).

           Jag tycker också att det är svårt att avbryta matlagning/disk/tvätt/städ/arbete/telefonsamtal/junogrejer osv varje gång barnen bråkar för att gå upp på andra våningen och styra upp. Var femte minut. När jag jobbade på förskola var det ju enklare. Då var det min uppgift och det fanns alltid en annan vuxen att ta över det andra.

           Håller fullständigt med Dig. Man ”hotar” inte, säger sakligt EN gång och barnen blir trygga när de inser att man är konsekvent och pålitlig.
           Blir så matt ibland när föräldrarna till ett barn som t ex dra sin kompis i håret säger ”om Du inte slutar så får Du gå in i Ditt rum”
           scenariot upprepas gång på gång. Barnet flinar eftersom hen har redan lärt sig ”tomma hotelser”. Att säga till och genomföra är inte att hota. Barnen blir trygga av en vuxen som är bestämd och blir själva harmoniska och har lätt att anpassa sig i det sociala spelet i förskolan/skolan/livet.

           Du verkar klok! På riktigt! Jag har en sak som jag kämpar med, och inte riktigt vet hur jag ska lösa. Min dotter, snart tre, är om än jäkligt envis och bestämd, så gott som alltid snäll och hjälpsam – mot sin lillebror, mot sina kompisar och mot oss vuxna. Men så har hon en kompis, lika gammal och dotter till min kusin (så barnen är sysslingar) som hon tycker väldigt mycket om att leka med. Men den här flickan växer upp med tre äldre bröder och i ett hem där det bråkas en del mellan barnen osv, och detta avspeglas i hennes beteende. När hon och min dotter leker hör man ofta – alltså flera gånger varje gång dom träffas – att min tjej börjar gråta, och så kommer man och frågar vad som hänt och får veta att kompisen har slagit henne, rivit henne, dragit henne i håret osv osv osv. Självklart försöker man vara lite diplomatisk, reda ut vad som hänt osv, men barnen är som sagt tre år gamla.
           Jag har även kollat dom på håll flera gånger, och mer ofta än inte är det kompisen som börjar, hon knuffar eller river eller slår till min dotter.

           Tro mig, jag är inte en förälder som lever i en fantasivärld där mina barnår perfekta och alla andras är as, jag VET att min tjej också kan komma med tjuvnyp osv, men oftast inte.

           Iom att kompisen växer upp med flera äldre syskon så är det också lite rivalitet med leksaker osv, och samtidigt som jag har lärt min dotter att man delar med sig av sina saker, och det alltid är roligare om man leker flera, så kan den här lilla tjejen komma och rycka leksaker ur händerna på dottern och säga ”MIN!!”. Och jag får då stå och förklara för min dotter att ”ja, det är ju hennes leksak, och vill hon ha tillbaka den, måste hon få det!” Samtidigt som jag försöker lära henne om vikten att dela med sig.

           Jag är livrädd att hon ska bli likadan som sin kompis, om vi är där för mycket, för jag tycker att vi har en good thing going, men samtidigt vill jag inte hålla henne därifrån heller, för hon tycker det är roligt att leka med henne (även om så gott som alla besök slutar med ett samtal i bilen hem som startar med ”mamma, hon var elak mot mig idag!”) vad gör man?!

        Mina barn bråkar typ aldrig. De är födda 02, 04 och 07. Jag har tidigt lärt dom hur man beter sig mot varandra, om respekt, jag var aldrig särskillt arg på dom, förklarade hela tiden istället. Pratade mycket om känslor, ilska, besvikelse, glädje, nervositet, förhoppningar osv. ALLA känslor, har lärt barnen att försöka säga hur de känner, snarare än visa. Ofta blir barn arga när dom inte kan uttrycka sina känslor med ord. Ilska ligger nära till hands. Eftersom jag sällan varit arg på barnen eller min partner utan pratat istället så har mina barn inte vuxit upp i en ”arg miljö”. Det man ska tänka på i dagensläge är att varje gång man hetsar upp sig på saker, t.ex. på internet, så sänder man signaler till alla runt omkring en, helt omedvetet. Så slutar man själv vara arg så har man kommit en lååång bit på väg.

        Svara

         Mina barns hemmiljö är allt annat än arg. Jag och Oskar bråkar nästan aldrig och de flesta relationer vi har är friktionsfria.

         Dock ser jag inte ilska som dåligt. Tvärtom. Man ska vara arg på saker som orättvisa, fattigdom, förtryck osv.

         Svara

          Hmm.. jag har vissa problem med att uttrycka mig i skrift, det vet jag. Ilska är inte fel, men oftast är det inte arg man är utan man är besviken, stressad, ledsen eller så. Viktig att lära barnen att uttrycka sig var väl det jag ville komma fram till. Jag vet inte vad ”andra gör för fel” eller vad jag gjort ”rätt”, men mina barn har nästan aldrig bråkat med varandra eller andra, så nåt rätt har jag gjort tycker jag.

          Svara

           Jag tror ärligt att det även är genetiskt, ibland till stor del. Min mamma blir inte heller speciellt arg, hela hon är liksom mjuk. Min pappa har ett häftigt humör och när jag själv väl blir arg har jag det med, dvs. jag blir skitsur och det går rent fysiskt inte över så snabbt.

          Mina tre kids bråkar också ”mycket” speciellt äldsta och mellersta. Vi har slutat tro att vi kan ”fixa det”. De har fina stunder ihop och då njuter vi av det och förstärker. I övrigt får vi acceptera att de är vansinnigt olika men förhoppningsvis blir bättre på att möta varandra i det när de blir äldre. Jag lägger ingen skuld på oss vuxna längre då jag vet att vi inte är bråkigare eller sämre än andra föräldrar. Vi accepterar dock inte att man är elak eller taskig, och det får inte inkräkta för mycket på vårt övriga liv såklart, men de har en stormig relation helt enkelt <3
          Det är skitjobbigt ibland såklart, men jag mår bättre sen jag accepterade läget, styrka till dig Dahmer!

          Svara

          Fast ang bråk och dina barn har du ju själv berättat en del om dina egna tillkortakommanden.

          Svara

           Ja? Vad är din poäng?

           Läs din invändning till Kattfan igen.

           Ah du menar för att jag blir arg på barnen ibland så är vår hemmiljö arg? Ja då har du tyvärr läst in lite för mkt.

           Snarare tagit dig på orden men men.

           Du är så jävla osympatisk thr, fast det visste du väl redan – du som vet allt!

          Mina barn bråkar jättemycket. Jag har två med tre år emellan. De skriker och ibland slåss de. Jag kanske är störd men jag tycker de får det? Jag bryr mig inte, de får lösa det själv så länge ingen drar kniv liksom. De är rätt jämlika i bråken, alltså ingen som kör över den andre eller så, då kanske jag hade reagerat. Jag tycker ilska är en klart godkänd känsla här hemma. Ut med skiten bara

          Svara

          Mina barn bråkar jättemycket. Jag har två med tre år emellan. De skriker och ibland slåss de. Jag kanske är störd men jag tycker de får det? Jag bryr mig inte, de får lösa det själv så länge ingen drar kniv liksom. De är rätt jämlika i bråken, alltså ingen som kör över den andre eller så, då kanske jag hade reagerat. Jag tycker ilska är en klart godkänd känsla här hemma. Ut med skiten bara

          Svara

           Jag tyckte det jag skrev var så bra så jag skrev det två gånger med två olika namn. Skit är givetvis mitt riktiga. Ursäkta för spam

          Ja ilska är en affekt som alla människor bär på. Känner vi ilska är det en signal som säger åt oss att kontrollera om något behöver åtgärdas, det vill säga det som orsakar vår ilska. Ibland är det så, ibland får vi kanske bearbeta oss själva. Men man behöver inte känna skam (som också är en affekt) om man känner sig ilsken ibland.

          Svara

     Berätta gärna hur man undviker bråk mellan syskon. På riktigt utlovar jag nobelpris om du kan. Sitter i kommittén förstår du. Du får välja kategori själv 👍🏼

     Svara

      Mina bråkar aldrig. Eftersom jag inte har några. Rätt säker på att det och droga dem är enda sättet 😁

      Svara

     Men det är ju Calle som skryter om det på sitt Instagramkonto.

     Svara

    Som vanligt har hälften som tycker något inte sett filmen/läst texten som LD kritiserar.

    Texten säger att P valt att ha sockerförbud för det är inte nyttigt och det är synd om djuren.

    Filmen visar en lillebror som ger storasyster en glass och säger att hon har dispens. Storasyster tar glassen och äter.

    Så någon vikt nämns öht inte. Calle filmar och skrattar åt situationen. Heeeeelt odramatiskt!

    Varför inte ta reda på det som är fakta istf att tycka massor med hittepå som grund?

    //Moa

    Svara

  Det har ju klagas mycket på Bella på senaste tiden, men tänk på att hon aldrig skulle skriva sånt här skit om folk. Jag tycker Calles beteende är hundra gånger värre. Äckligt.

  Svara

   Ja säga vad man vill om henne men hon låter andra sköta sitt oavsett vad de skriver om henne. Och jag tycker att hon ska ha cred för att hon inte hänger ut sina barn på sina plattformar som många andra gör. I övrigt har jag inte mycket gott att säga om henne.

   Svara

   Men lilla gumman hur gammal är du..? Vet du ens hur blondinbella Isabella löwengrip blev känd? Jo hon trackasserade och provocerade så mycket på sin blogg att kissie har sagt att blondinbella var hennes inspirationskälla och anledning att hon började blogg.

   Isabella som så fint sa ”jag åker inte buss för att feta människor kan ha suttit där”…
   sen blev Isabella själv knubbig ich gifte sig k h försökte rentvå sin image, shit va folk glömmer saker snart inte undra på att politiker kommer undan med all skit dem gör i Sverige…

   https://www.isabellalowengrip.se/2012/10/31/bdd/

   https://ng.se/artiklar/blondinbella-moeter-dm

   https://www.isabellalowengrip.se/2007/10/16/aldrig-kant-mig-sa-felplacerad-i-hela-mitt-liv/
   Tips till camcam ifall hon också kanske missat detta

   Svara

    Hej själv lilla gumman 😂 Tänk på att Blondinbella var mycket yngre när hon skrev det där än Calle är. Calle lever ju på att skriva sån här skit om och om igen.

    Svara

    Du sitter alltså och letar upp flera år gamla inlägg (ett är alltså 12 år gammalt) för att hävda din tes att Bella är lika elak som calle. Well, i Calles arkiv behöver man inte gå långt tillbaka iallafall.

    Svara

     Förstår att ni alla är nybörjare på Google. Vet du vilka sökord du ska använda så kommer 12 år gamla blogginlägg automatiskt upp. Man letat således inte igenom något arkiv hahaha…

     Den enda skillnaden på Isabella löwengrip idag och för 10 år sedan när hon provocerade som mest, det är att hon har taggat ner i bloggen (även om de spirrar fram hennes sanna jag lite här och där i blogginlägg och intervjuer) men i verkligheten är hon exakt samma person som när hon provocerade 2009 eller dansade i underkläderna på sbn

     Svara

      Är det verkligen samma sak att vara öppet elak med andra som att dansa i underkläderna 🤔 jag tycker att din jämförelse mer liknar Calles elakheter mot LD, att kommentera klädsel och utseende. Dessutom, herr S är snart 40 år och han beter sig alltså som en tonåring. Nej fy.

      Svara

       Jag har inte kommenterat Isabellas utseende utan bara konstaterat saker hon gjort. Du kanske har svårt att läsa? Jag skriver ju att Isabella provocerade och behandlar folk illa både tidigare på sin blogg men irl också. Inte skrivit något om hennes utseende

       Svara

    ”Men lilla gumman hur gammal är du..?”

    Ditt budskap sen gick mig helt förbi då kan endast kunde tänka på hur nedvärderande och osympatisk människa du verkar vara.

    Från en helt annan anonym än ”lilla gumman”.

    Svara

    Nämen oj!! Där kom det lite härskarteknik också 😂 Måste varit ett jobbigt ämne för dig det här?

    Svara

    Hon har fortfarande inte betett sig i närheten av Calle. Vi fattar att du ogillar Bella, det gör de flesta av oss här inne. Men man kan ändå begripa att Calle är elak mot specifika personer på ett sätt som faktiskt Bella inte är. Man behöver inte alltid hitta en ingång som tyder på att Bella är minst lika (eller gärna ännu mer) elak än den man diskuterar.

    Svara

     Då har du inte träffat Isabella om du tror hon är 1% bättre än Calle i verkligheten. Alltså hon är hemskt otrevlig och spydig i verkligheten, en riktigt översittarstil. Fanns massor med människor som såg hur hon betedde sig de gånger jag träffat henne så jag är inte ensam om vad jag tycker om hennes beteenden… jag har träffat henne vid flera tillfällen och samma spydiga attityd mot allt och alla varje gång, alltså inte direkt emot mig

     Svara

    Aha! Du tänker att Calle kanske går i Bellas fotspår? Han börjar med att provocera lite och skaffa sig följare, för han planerar att sälja smink och hudvårdsprodukter? Det vore spännande att följa. 😊

    Svara

   Förra året skrev Blondinbella att hon tycker att SD är ett rasistiskt parti men att det inte gör henne något om de får regeringsmakt eftersom det inte påverkar henne personligen. Några år sedan var hon mest högljudd i att se till att transbarn inte fick tillgång till toaletter. Antingen skrev hon dessa saker för att hon tycker så eller så gjorde hon det för att provocera och få mer uppmärksamhet. Kredd är det sista hon borde få.

   Svara

    Går hon in i diskussioner med enskilda influencers som tycker annorlunda än henne i dessa frågor och går direkt till personpåhopp?

    Svara

     Exakt! Det är stor skillnad!

     Svara

  Vad menar hon med att han är en leprechaun? Jag vet att det är en sån där irländsk liten grön tomte, men hur är en person som är en leprechaun? Varför är det en förolämpning?

  Svara

   Gissar att hon skrev det för att trycka till Calle eftersom han själv är kort.

   Svara

   Hon menar att han är kort och ful men säger det lite smartare än Kalles försök med att kalla henne för man. Tycker det är onödigt hur som.

   Svara

    Ja det var detta jag också tänkte. Calle beter sig fruktansvärt otrevligt, men varför är det okej för henne att driva med andras utseenden? När någon påpekar/driver med övervikt skriks det om fettfobi och förakt och gud vet allt, men för henne är det okej? It’s ok when weeeee do it…

    Svara

     Han är ju uppenbarligen inte intresserad av att diskutera sakligt. Hon försökte ju i alla fall men när han inte visar intresse av att höja sin nivå så förstår jag henne. Och jag tycker inte att hennes ”leprechaun” går att jämföra med alla hans personpåhopp och då menar jag inte på grund av att han bland annat påpekar hennes vikt.

     Svara

     Ni har nog inte läst hela ”diskussionen”. Som Calle har legat i för att dumma sig så är leprechaun inte ens börja på svar på tal, eller att lägga sig på hans nivå.

     Svara

      Jag har visst läst allt. Bara för att jag inte tycker som du betyder inte det att jag är oinsatt. Jag tycker det är skenheligt och hycklande att röra upp himmel och jord när någon andas ordet övervikt, för att sedan dissa någons annans utseende. Gott så.

      Svara

   Fult mot irländarna iofs att dra in dem när man talar om Calle.

   Svara

   Tror det är nått om att man måste hålla sig väl med dom för annars blir dom hemskt elaka o olycka kan drabba en.

   Lika hispiga som våra hustomtar

   Svara

    ☝️☝️

    Svara

    Exakt! Liten ilsken och till synes hotfull och obehaglig om man inte smeker dem medhårs.

    Svara

     Du inser att det är mångas bild av dig med?

     Svara

  Pinsamt och omoget. Önskar att folk kunde tänka lite längre än att slösa sin tid på att bråka på instagram.

  Svara

  Han är så jäkla pinsam, vet inte om man ska skratta eller gråta. Lady D har så rätt, en 8 åring ska inte behöva oroa sig över om en glass är onyttigt eller inte..

  Svara

  Ärligt talat, vad fan är det för fel på den där lille Calle? Jag fattar ju att han har extremt låg självkänsla och antagligen har blivit väldigt mobbad MEN, varför gör man samma tillbaka då? Det är som när vissa förklarar sin alkoholism med att det ligger i släkten. Men för guds skull, vänd ditt eget liv och var en bättre person! Calle är så fruktansvärt patetisk. Som den värsta rollen i en dålig high school-film.

  Svara

  Högstadiets mobbarkille som växte upp och har kvar samma beteende som då. Såna som han som lär barn att vara elaka och mobba andra barn.
  Jag förstår inte vad hans tjej och vänner tänker om detta. Inte kan hon/de tycka det är ok? Inte om de själv är schyssta personer iaf. Lika barn leka bäst kanske. De står självklart inte till svars för hans beteende. Förstår bara inte hur snubbar som han fortsätter hyllas, älskas och kommer undan när han beter sig så otroligt vidrigt och omoget. Hoppas han har någon vettig person runt sig som säger ifrån att det inte är okej.

  Svara

   Hmm… men älskas och hyllas han verkligen? Känns mest som han lever i skuggan av sin bror.

   Svara

  Jag förstår inte hur människor som dessa kan få så stor utrymme. Hur kan man vara så otroligt ologiska, oflexibla och småaktiga?
  I sommar väntas mitt första barn (dotter), och när jag ser människor som dessa två, då blir jag mörkrädd.

  Svara

  Detta är alltså vuxna människor som båda har barn……och jag läser om det. 🤦‍♀️

  Svara

  Det LD la ut sen som han skrivit till någon annan angående henne;

  ”Nej jag ska gå på den där vidriga j***ln igen.
  Och igen.
  Och igen. ”

  …känns obehagligt.

  Svara

   Ja och jag tycker att det är orättvist att påstå att ld har samma låga nivå som calle i den här diskussionen.

   Svara

    Det har hon absolut inte. Troligtvis Calle och hans klan själv som sitter härinne och påstår det.

    Svara

  De borde gå i parterapi

  Svara

  Hur gammal är han och vilket årtionde lever han i? Eftersom han FORTFARANDE tycker att ”hon ser ut som en man” är nåt av det mest förolämpande en kvinna kan få höra.

  Svara

  Hur det började? Anitha hade en blogg för ett par år sen där hon skrev provokativt och debatterande kring genus och feminism. Jag kommenterade i hennes blogg (alltid sakligt och trevligt, dock kritiskt – vi var sällan ense) regelbundet. (Tror detta går att googla upp)

  Verkar som att Calle (och Anitha) tog illa upp av det, jag vet inte men han började – tillsammans med Anitha – lägga upp videoklipp där han imiterade mig (och hånade mitt utseende). Sen har han kommit med ganska grova påhopp genom åren efter det. Om jag kritiserar nåt han ej håller med om eller nån människa han gillar. Jag vet inte hur saklig kritik eller debatter kring offentliga ämnen kan göra en människa så ilsken.

  Jag har efter ett par år börjat mucka tillbaka. Att jag dessutom vet mkt om honom privat känns säkert extra provokativt för honom. Att jag inte har nån respekt eller rädsla för honom är säkert också upprörande.

  Nu vet ni.

  Det senaste inlägget handlade främst om hur man hanterar socker med barnen. Jag nämnde honom ANONYMT i första meningen av inlägget. Sen diskuterade jag allmänt kring frågan. Inte kring honom eller hans föräldraskap. Den lilla grejen gör honom så här ilsken alltså.

  Kommer lägga upp senaste dm’et i stories sen, han hotar en av mina följare att kontakta dennes arbetsplats. Sjukt obehagligt.

  (Min relation med Anitha är idag friktionsfri. Hon vet att jag backar och stöttar henne när det kommer till Calles skit som han riktar mot henne offentligt då och då.)

  Svara

   Girl spill the Tea!!!!! Dags att duka upp med teakopparna och servera lite Calle Schulman te… han hans bror och hans ex Katrin är fan möglet som växer på ruttna matvaror. The ultimate trash

   Svara

   Sakligt, nja, då hade ni inte blivit ovänner på det här barnsliga viset. Inte klokt beteende av vuxna människor som ni är, med egna barn som kan läsa hur ni bär er åt. Skärp er bägge två, låt bli att gå igång på precis allt på internet

   Svara

    Calle är en man som är väldigt lättkränkt. Det krävs inte mkt för att göra honom arg. Det märks tydligt om man följt med ett tag. Det är bara att kolla i hans kommentarsfält eller de DM jag lägger upp, hur han bemöter människor som inte håller med honom.

    Vi är inte ”ovänner”, han har hatat mig och gått till personangrepp mot mig i flera år. Detta oavsett hur saklig jag varit.

    Svara

     Men sluta, bara sluta. Sluta ”lägga upp dm’s i stories..” (det låter som att du är 14 år).

     Sluta.

     Svara

      Försöker du få mig att sluta göra nåt genom att kalla mig barnslig? Gissar att du är mkt ung. Vi som är över fyrtio skiter i om andra tycker vi är barnsliga. Vi har inga sådana komplex. Speciellt när det gäller att vissa upp mäns våldsamma och hotfulla beteenden.

      Svara

       ❤️❤️❤️

       Svara

       ❤️❤️❤️

       Svara

       Nej för ni är i en fyrtioårskris 😂 det är sjukt konstigt och pinsamt hänga ut varandra på sociala medier. Sjukt att ni inte ser det. Det leder inte till något förutom pajkastning.

       Svara

        Det är faktiskt riktigt fint att passera 40, kris eller inte, är det mycket man kan strunta i med åldern i ryggen. Med mycket annat kan man konstatera ”det är bra för att vara 40” och det är inte så illa heller 😀

        Svara

   Han är helt ofattligt omogen, och jag tycker det är bra att du ryter ifrån. Dessutom en viktig poäng att du gjorde det anonymt – Det känns som att vissa här tror att du har lagt ut en stor bild på leprechaunen och hans dotter för att sedan skriva det du gjorde.

   Dessutom en viktig poäng att från barnsben inte hetsa barn (särskild tjejer som statistiskt sett är mer drabbade av ätstörningar) att minska sitt sockerintag för att hålla formen.

   Svara

    Precis. Han som person var ointressant i sammanhanget. Jag hade noll intresse att diskutera honom, men ville gärna lyfta nåt som jag sett flera göra. Och ingen av de 240 + som kommenterade nämnde Calle eller Penny.

    Svara

   ”Om jag kritiserar nåt han ej håller med om eller nån människa han gillar”

   Måste du göra det då? Du kan bara sluta du vet. Om han i sin tur inte slutar sen så kommer jag stå bakom dig till 100%.

   Svara

    Nej jag kommer ej sluta lyfta samtidsfenomen som prånglas ut av kända och influensers.

    Svara

     Lyft upp hur din fetma påverkar dina följare negativt.

     Svara

      Vänta.. va? Jag följer LD (bland ungefär 200 andra som jag följer), hur påverkas jag negativt av hennes övervikt?

      Svara

       Hur ska jag förhålla mig till en individs påverkan?

       Svara

        Du påstår att jag som följare påverkas negativt av hennes övervikt. Jag frågar då hur. Du får gärna svara för jag vet inte.

        Svara

       Tja, det brukar ju sticka i ögonen på de som råkar se tjocka… kanske det fysiskt gör ont i ögonen med 🤔

       Svara

      Berätta gärna hur min övervikt påverkar andra så ska jag svara.

      Svara

       Berätta gärna hur föräldrar påverkar sina barn när forskningen säger annorlunda.

       https://www.researchgate.net/publication/276922271_Meta-analysis_of_the_heritability_of_human_traits_based_on_fifty_years_of_twin_studies

       Hela din teori om socker,ätstörningar, barn och föräldrar faller platt.

       Svara

        Fast nu var det ju hennes _följare_ du påstår påverkas negativt av hennes fetma.

        Svara

         Ja, jag använde samma logik som hon gör. Jag vet iallafall att mitt inlägg är nonsens. Kan hon erkänna detsamma?

         Svara

        Att barn inte skulle påverkas av sina föräldrars agerande är ju skitsnack och det är inte vad forskningen visar heller.

        Svara

         Det är precis det den gör. Vilket jag hänvisar till. Du drar egna teorier, jag förlitar mig på forskning.

         Svara

          Nej det är inte alls vad studien visar eller handlar om. Den handlar om egenskaper som medfödda och ärftliga.

          Växer man upp i ett exempelvis rasistiskt hem så är sannolikheten för att du själv blir rasist högre än om du växt upp i ett öppet hem. Samma sak gällande bantning. Eller för all del våld. Men du får gärna tro att miljö inte spelar nån roll alls. Men då tror du fel.

          Svara

      Vad får dig att tro att någon annan än LD påverkas av hennes vikt?

      Är hennes följare inte smarta nog att göra egna val?

      Så onödig kommentar!

      //Moa

      Svara

       Varför onödig? Dags för henne att ta ett ansvar för den här folkhälsosjukdomen hon propagerar för.

       Svara

   LD – Jag brukar inte hålla med dig om mycket i andra olika frågor! Men just detta, det du skrev var absolut inget utpekande mot hans familj. Att barn ”bestämmer sig” för sockerförbud eller dylikt är vanligt förekommande och du skrev om själva fenomenet i sig. På ett väldigt bra sätt.

   Att han går till dessa angrepp mot dig som person anser jag tyder på att han inte bara tog åt sig utan även verkar ha ett hål inom sig han måste fylla med bekräftelse – bra eller dålig spelar uppenbarligen ingen roll.

   Jag tycker du ska anmäla honom! Hemskt beteende och kränkande mot dig! Hoppas verkligen inte du tar åt dig!

   Att gå på någons utseende brukar vara den sista utvägen för mobbare som inte kan argumentera för sin sak. Och visar bara hans brist på intelligens.

   Allt gott!

   Svara

  Lady Dahmer: Vet att folk brukar kommentera att du/ni äter så god/bra mat. Vart lägger du upp den så folk har sett? Alltså jag fattar att du inte lägger upp all mat, och jag är inget troll, bara nyfiken och idélös till ny mat

  Svara

   Jag lägger upp i stories då och då. På Instagram. Mest pga följarna ber om samt uppskattar det mkt.

   Svara

    Hej,

    Försvarar inte Calles vidriga påhopp, inte alls. Hans sätt att argumentera emot är rena sandlådsnivån.
    Men varför måste du kommentera en sådan sak från början?
    Kan inte vi i detta samhället låta vissa saker lämnas okommenterat?
    Det blir en höna av en fjäder om saker som är så obetydliga och skapar så negativ miljö och följder.

    En reflektion.
    Kram

    Svara

     Jag tror att människor med många följare har mkt inflytande. Jag tror att om en känd person med många följare skriver att deras barn tagit ett godis- eller glasstopp, så tror jag att detta både cementerar och uppmuntrat fler att tycka att detta är rimligt och normalt. Jag tror det är viktigt att prata om samtidsfenomen (dvs sånt som är vanligt förekommande) som kan medföra skador eller annat lidande. Som denna trend att uppmuntra barn att tänka på vad de äter.

     Svara

      Det här är inget nytt fenomen.

      När jag var liten pratade mina föräldrar om bra och dålig mat. Att man inte fick äta socker för tändernas skull osv.

      Jag tror att oändliga diskussioner om mat som störningsmoment i folks liv är mer skadliga för allmänheten än vad ett sockerstopp ett tag är.

      Att hela tiden diskutera folks vikt/vad de äter/hur någon ser ut skadar fler än Ps godisstopp. Hur tänker du runt det?

      //Moa

      Svara

    Ok tack!

    Svara

    Ibland känns det mer som du gör det för att bevisa att du äter bättre än 100% av alla du känner.

    Svara

     hur jag eller andra vuxna äter är irrelevant. Jag diskuterade barns förhållande till mat.

     Svara

     Eller jaha, du menar mina matinlägg. Nej jag lägger upp det för att mina följare är intresserade. Jag följer själv liknande konton med barnvänlig vardagsmat. Det är svårt att komma på bra mat tycker jag.

     Men ja sen så finns det kanske nån smula i mig som vill visa att tjocka äter vanlig mat, inte pommes och glass till alla måltider. Dock så provocerar ju min mat många ändå eftersom att jag som tjock äter grädde.

     Svara

      Ja, jag kan förstå den känslan även ifall jag var lite raljerande i min kommentar.

      Svara

   Jag har också en fäst story i min instagramprofil som heter ”MAT!”
   Men vi äter ju ingen ”bantningsmat” eller ”hälsokost” på så sätt. Vi äter vanlig mat. Mkt husman, svensk och grekisk, mycket grönsaker och rotfrukter, väldigt lite raffinerat socker osv. Grädde och smör och naturliga råvaror. Jag försöker tänka på näringsämnen som barn mår bra av. Det provocerar ju såklart en del fettskrämda, speciellt de som tycker att tjocka ska äta enligt viktväktarna.

   Svara

    De fettskrämda har ju sällan någon djupare analys kring hur hälsosamt det är för barn att ha föräldrar som bantar.

    Svara

  Varför orkar de här människorna ens tjafsa med varandra?

  Svara

   Hur orkar vi läsa om det och kommentera det?

   Svara

    Bra fråga… 😔
    I guess for me, eftersom DN inte har något nytt intressant sedan igår kväll.

    Svara

  Är absolut inget fan av LD, men hur fan kan man missa att hon är en kvinna?????

  Svara

   Självklart har han inte missat det men i Calles värld är det elakaste man kan säga till en kvinna är att hon är okvinnlig, ful, oattraktiv, tjock. Att Calle Schulman inte är attraherad eller intresserad av en är den yttersta förolämpningen.

   Svara

    Glöm inte: Ointelligent, lättkränkt, promiskuös, egoistisk, känslostyrd, aggressiv osv. Klart att det är förnedrande för en kvinna att bli kallad man.

    Svara

  Lady Dahmer, du är så himla viktig. Jag önskar vi alla vore mer som du: modiga och starka. Jag tycker så mycket om det du kämpar för och det du gör. ❤️❤️

  Svara

  Bli ätstörd av godis/glassförbud, I don’t think so. Jag initierade detta själv i flera år som barn. Det enda jag lärde mig var att hustla för jag fuskade ju varje gång men pga skilda föräldrar som aldrig pratade inkasserade jag 1000kr hos båda 😎

  PS Calle är fett otrevlig etc men övervikt/fetma är ett större problem hos barn idag än ätstörningar.

  Svara

   Vilken tur för dig att du inte blev påverkad av det. Jag blev det. Uppväxt med godis/glass/sockerförbud och utvecklade en ätstörning redan vid 12års ålder och såhär 16 år senare kämpar jag fortfarande med att kunna äta vad jag vill.
   Alla har inte lika mycket tur som dig – tänk på det.

   Svara

    Det var tråkigt att det gick så illa för dig. Men ätstörningar är ett mycket mindre samhällsproblem än fetma/övervikt och det var samhällsproblematiken jag pratade om. Fler barn borde få sockerförbud, de är ju feta häften av dem. Inte hälsosamt och dyrt för samhället.

    Svara

   Och min erfarenhet är exakt den motsatta med ätstördatankar redan som åttaåring. Olika matförbud för att vara duktig. Utblommad bulimi som tioåring och det präglade sedan de efterföljande tio åren. Är frisk idag och så oerhört tacksam över att kunna landa i att jag kan äta allt om jag vill men lagomt är bäst.

   Sjukt gött att du inte drabbats men att tvärsäkert säga hur saker är, bara för att det är ens egen erfarenhet håller inte.
   Jag läste det ursprungliga upplägget och såg direkt varningssignaler för hur det här barnet agerar. Klokast är nog att sitta ner i båten och vara öppen för att det finns många olika möjligheter till varför idéer som dessa poppar upp hos barn och jobba för att förstärka friska beteenden.

   Och btw kan en fet person ha en ätstörning. Världen är inte så svart/vit.

   Svara

    Jag håller helt med dig. Jag utvecklade en ätstörning tidigt i ålder pga förbud kring viss mat och skuldkänslor för att jag inte kunde hålla mig undan (vilket litet barn kan ens det?). Sen späddes det på av en farmor som (av välvilja från henne) talade om för mig vilken mat som är nyttig och inte och att jag kanske borde tänka på det (då var jag 11) och tog jag en till portion mat hos henne så poängterade hon att det var onyttigt att alltid äta sig proppmätt. Hon ville inget illa men hon har gett mig så mycket ångest kring mat långt upp i vuxen ålder. Ska man prata hälsa och mat med barn så bör man göra det genomtänkt tycker jag.

    Svara

    Matmissbruk är väldigt vanligt förekommande.

    Övervikt är ett resultat av det.

    //Moa

    Svara

     Exakt! Givetvis tråkigt med ätstörningar men det är ett MYCKET mindre problem i samhället än fetma/övervikt. Man ska ju inte trycka i sig onyttig mat i tid och otid, smal som tjock. Sorry!

     Svara

  Jag är inihelvete trött på influencers som tar sina sociala medie-beefar och lyfter upp dessa till en strukturell feministisk fråga. Feminismen har viktigare saker för sig än att dreva efter Calle Schulman. Som att typ erkänna sexarbete som arbete.

  Svara

   Och jag är trött på att kvinnor alltid ska behöva försvara vilken strid de väljer. ”Ja men kvinnorna i saudi då?”, ”sexarbetarna då?”, ”könsstympade flickor då??”. Och måste man alltid välja den största kampen? Kan man inte få vara aktiv feminist OCH kasta sand med Calle en stund? Eller måste man alltid stå längst fram på barriärerna?

   Det finns flera stora konton som diskuterar sexarbetarnas situation.

   Svara

    Anonym: man får beefa hur mkt som helst. Men måste vi dra in feminismen i detta? För jag ser det göras gång på gång, privata beefar mellan medieprofiler med massa kontext och så drar man paralleller till mäns våld mot kvinnor och hur män är och så sätter man en feministetikett på det och så blir den här högst personliga vendettan en del av den feministiska debatten, varför liksom?
    Svar gällande sexarbete i modd.

    Svara

     Har LD dragit paralleller till mäns våld mot kvinnor och dragit in feminism i frågan om sockerförbud hos barn? I så fall har jag missat det..

     Svara

      Hon gör det i stories ovan, drar paralleller mellan Calles beteende mot henne och män i allmänhets beteende mot kvinnor. Och nämner transfobi. Det blir himla godtyckligt att diskutera feminism på det här viset. För om man inte väljer sida eller håller med är man då inte feminist liksom?

      Svara

       Fast det är väl högst relevant ur ett feministiskt perspektiv att prata om samt synliggöra hur män bemöter kvinnor de får kritik av. Det handlar inte om att det skulle vara ofeministiskt att vara oense med varandra.

       Svara

        Fast Calle är ju lika jävlig när han beefar med män. Går på utseendet osv. Dessutom. Han attackerar din kvinnlighet. Du attackerar hans manlighet (kort är ju omanligt att vara). Ni båda använder ”patriarkala” vapen.

        Svara

         Fast det är inte samma sak när hon reagerar på hans attacker. Det är ju nivån på hans attacker som är så osannolikt låg plus den otroliga fräckheten att han som ful man självklart vågar bre ut ut sig och kritisera en kvinnas utseende. Det är ju en klassiker: kvinnor som „stör“ beskrivs och förlöjligas som äckliga.

         Svara

          Så Calle är exempel på alla män? Eller hur menar du?

          Svara

     Sexarbetare är kanske din hjärtefråga som du vill att alla stora konton ska lyfta. Men det finns stora konton som väljer att lyfta andra viktiga frågor så som kroppspositivism, barn och ätstörningar, könsidentiteter, trafficking osv. Man kan inte kräva att någon lyfter en fråga bara för att de lyfter en annan. Tyvärr görs ofta detta av just kvinnor. Det räcker liksom inte att vara vegan och ta den kampen, då måste man också jobba för miljön, lyfta alla kvinnofrågor, inte konsumera, vara pk, en bra förebild, skänka till cancerfonden osv.

     Svara

      Jag var en smula sarkastisk som reaktion på detta barnsliga krig och skärmdumpar på DMs osv osv. Men det verkar inte riktigt framkommit. 💁🏻‍♀️

      Svara

       Nej jag såg inte sarkasmen alls, inte ens nu när jag läser om din kommentar. Men jag har svårt att förstå ironi och sarkasm i text överlag har jag märkt🙂

       Svara

        Du var inte ensam 😁. Och det är inte många som ger mig medhåll i detta KF ändå. Vilket är helt okej eftersom detta KF är bananas. 🙄

        Svara

         Nej att inte få medhåll här inne är ingenting jag själv nödvändigtvis ser som någonting negativt😊

         Svara

          😁😁😁

          Nu fick jag ju iofs diskutera sexarbete vilket är intressant även om diskuterande mest kom från min sida.

          Svara

   Nej som feminist kommer jag aldrig ”erkänna” betalda sexuella övergrepp som ”arbete”, tycker tvärtom att det är viktigt som feminist att inte normalisera eller möjliggöra torskars beteenden.

   Svara

   Verkligen? Viktigaste ’feministiska’ frågan är alltså att säkra och normalisera mäns tillgång till köpta övergrepp?

   Svara

   Det var ju verkligen din åsikt, vet inte hur du kan avgöra vad feminismens viktigaste fråga är? Och att den skulle vara att ge män rätt till betalda övergrepp på kvinnor känns ju….. så jävla far out att jag inte orkar diskutera ens. Antar att du är man.

   Svara

    Mitt svar hamnade helt fel av en anledning.

    För det första var jag sarkastisk gällande att bestämma vad som bör diskuteras självklart kan man diskutera högt som lågt.

    Gällande sexarbete tog jag upp det för att retas lite eftersom jag vet att LD och jag har olika åsikt.

    Svara

     Gällande sexarbete (obs ej sexköp) klistrar in kommentaren som hamnade fel.

     Att avkriminalisera sexarbete och erkänna det som ett arbete skulle dock ge tusentals kvinnor rättigheter de nu står utan. De är arbetare. Med rättigheter. Precis som en domestic worker inte är en auntie eller maid utan arbetare som bör skyddas av arbetsrätt. Jag ser feminister som använder ordet prostituerad alltså vad fan?

     Folk förstår i allmänhet inte att det här spelar roll för de kvinnor och män som arbetar inom sexindustrin. Det finns någon idé om att antingen handlar det om lyxhoror eller trafficking victims och fokus borde ligga på att män är vidriga djur som köper sex så vi ska kalla dessa kvinnor för vad de är prostituerade offer och inte arbetare. Trots att statusen som arbetare som sagts hade skyddat och hjälpt tusentals kvinnor och män.

     Men de flesta har ingen aning om hur sexindustrin ser ut bortom norra Europa. Många sexarbetare väljer detta yrke eftersom det ofta är ett mindre dåligt av många dåliga alternativ. (Och är det något som kan kallas vit feminism så är det just detta).

     Svara

     Nu har jag två inlägg i modd och ett som hamnat fel 💁🏻‍♀️

     Svara

      Sen Marja är det ju jätteroligt att du gör som Calle, kallar någon för man i syfte att förolämpa. 😁😁😁

      Svara

  Himmel..han mår ju inte bra. Det borde finnas någon slags filter som automatiskt slår på när någon börjar tappa det. Typ när man försöker skicka meddelanden/kommentera/publicera saker som är under ens värdighet så kommer texten ”Hej, du mår inte så bra just nu, ta två Alvedon, omge dig med sådant som stärker dig, så är du välkommen tillbaka om fyra dagar.”
  Ja, jag är emot det fria ordet verkar det som.

  Svara

  Men för i helvete Calle SLUUUUUTA 🤯

  Svara

  De enda denna lilla microkille vill göra är att få krypa upp i LD stora varma mjuka modersfamn och gråta ut, men de vågar han aldrig erkänna, så han sparar bilder på henne i smyg i flera år i stället. Gud vad sorgligt! 😂

  Svara

   Haha 🙂 Antagligen helt sant dock. /Team LD💪🏼

   Svara

  Nutiden är helt sjuk. Vuxna människor ägnar alltså tid åt att kasta skit på varandra för att få content till sina kanaler. Nu lägger LD ut kommentarer härifrån, Calle gapar på sitt håll. Suck.

  Svara

  Att avkriminalisera sexarbete och erkänna det som ett arbete skulle dock ge tusentals kvinnor rättigheter de nu står utan. De är arbetare. Med rättigheter. Precis som en domestic worker inte är en auntie eller maid utan arbetare skyddas av arbetsrätt. Jag ser feminister som använder ordet prostituerad alltså vad fan?

  Folk förstår i allmänhet inte att det här spelar roll för de kvinnor och män som arbetar inom sexindustrin. Det finns någon idé om att antingen handlar det om lyxhoror eller trafficking victims och fokus borde ligga på att män är vidriga djur som köper sex så vi ska kalla dessa kvinnor för vad de är prostituerade offer och inte arbetare. Trots att statusen som arbetare som sagts hade skyddat och hjälpt tusentals kvinnor och män.

  Men de flesta har ingen aning om hur sexindustrin ser ut bortom norra Europa. Många sexarbetare väljer detta yrke eftersom det ofta är ett mindre dåligt av många dåliga alternativ. (Och är det något som kan kallas vit feminism så är det just detta).

  Svara

   Kallar du dig feminist och vill avkriminalisera sexarbete?

   Svara

    Ja. Det är skillnad på att avkriminalisera sexarbete och sexköp. Hur tänker du kring frågan?

    Svara

     Här har du lite lästips:

     Reporting ASEAN: How would you characterize being a sex worker in an ASEAN country these days?

     Hilton: Really, if you ask any sex worker in ASEAN or the rest of the world, what are the two biggest issues the sex workers face, they will all answer the same – the police and stigma. These are the two big issues.

     http://www.aseannews.net/q-sex-work-doesnt-erase-ones-rights/

     Om ny lagstiftning i Indien:

     “No one has forced me to do this. I do it because it pays better than being a maid or factory worker,” said Sanjana Murali (name changed), a 32-year-old sex worker. “But with this law, if the police raid a kotha [brothel], I will be taken into police custody and sent to a rehabilitation clinic. What about my freedom to choose?”
     https://www.scmp.com/news/asia/south-asia/article/2159155/indian-sex-workers-angry-about-anti-trafficking-law-they-say

     Svara

     Sexarbete är redan avkriminaliserat i Sverige, dock ej sexköp.

     Svara

      Jag syftar inte på Sverige här.

      Svara

       För att förtydliga. Jag anser att den svenska sexköpslagen är bra eftersom den signalerar vem som begår ett brott det vill säga mannen som köper sex och således skapar en marknad för detta. Men när vissa började bojkotta Amnesty för att de vill avkriminalisera sexköp missar de tyvärr hela det globala perspektivet och sexarbetares situation utanför norra Europa.

       Svara

   Ingen människa är en handelsvara och du är uppenbarligen enormt dåligt insatt i hur sexindustrin de facto ser ut.

   Svara

    Varför inte komma med ett argument varför ett erkännande av sexarbete som arbete är fel istället? Jag pratar globalt här inte Sverige. Och sexarbetares situation i regioner bortom Europa där de trakasseras av polis och undviker tex att gå till kliniker för HIV-behandling i rädsla att bli arresterade och där de inte har några rättigheter öht. Jag pratar om kvinnor som faktiskt väljer att sälja sex för att alternativen är värre . Men det är naturligt viktigt att feminister i Sverige ska känna sig bekväma med semantiken som används. Jag pratar inte om legalisera sexköp. Ge sexarbetare ett rättsligt skydd.

    Svara

     Vill du ha argument? Därför att sex inte är nåt arbete överhuvudtaget. Tycker du själv att du utför ett arbete när du har sex med nån du tycker om och har intima känslor för?

     Svara

      För en stor del kvinnor och deras familjer är det en källa till försörjning. Att ge det arbetestatus innebär att dessa kvinnor (och män och transgender) skulle få åtnjuta rättigheter. För hur mkt folk än inte vill att man ska försörja sig på sex så är det en stor mängd kvinnor och män som faktiskt gör det. Tyvärr.

      Svara

   Detta är så långt ifrån sanningen det bara kan bli. Du kan ju börja med att kolla på tyskland där det är legaliserad nu.

   Svara

  Ha ha ja, hur fan orkar dom?

  Svara

  Mina första två ( här kommer de tätt två och två) var jag så pedagogisk så både dom och jag kräktes på mig själv.

  Prata, inte slåss, bla, bla, bla…

  De två sista, inte jättestor åldersskillnad fyra st på 9 år. La jag ner pedagogiken när ret och slagsmål blev vardagsmat.

  Jag gav dem ” rött kort”= gå och sätt dig på din säng och lugna ner dig, nu! Alltså inte små, små barn. De måste förstå att man inte avvisar dem utan bara ruttnar en smula.

  Efter 5-10 minuter går man in till dem. Kramas lite och ser till att de säger förlåt till varandra.

  Helt orelaterat till bråk och tjafs har jag/pappan tagit upp olika situationer som uppstår i familjen. Frågat frågor som vad barnen tycker vi ska göra när barnen gör si/så. Frågat vilka regler vi ska ha. Hur vi ska upprätthålla reglerna.

  Barn är betydligt hårdare och tuffare än oss föräldrar. Det var allt från livstids godisförbud till bortadoption 😘på förslag.

  Till slut brukade vi enas om vissa regler och ansvar som var rimliga för alla. Straff har vi inte riktigt anammat.

  Vi hade mysiga familjeråd c:a varannan vecka i många många år.

  Det var strängt förbjudet med pp/ ta upp enskilda personers uppföranden eller svagheter. Vi pratade om tex hur man inte pratar med varandra, läxregler, utetider, aktiviteter, syskonslagsmål/tv/skärmtid.

  Det funkade ganska bra iaf.

  Bra att göra någon aktivitet med ett/två barn i månaden också.

  //Moa

  Svara

   Ok….

   Svara

   ”bortadoption” 😉 Tack för det léendet du gav mig nu! <3

   Svara

  Alltså jag får ont i magen av de där Schulmans. Vad är grejen? Fyfan vad de är elaka. Fattar inte att någon vill vara med dem. Efter att ha läst Alex bok fattar man iofs att de fått elakheten med modersmjölken, men ändå, nu är de vuxna ju! Burrrr, äkta mobbare.

  Svara

  Har verkligen svårt att förstå att vuxna människor orkar och har tid att bråka på den här nivån? Hur kan man ens förmå sig själv att sjunka så lågt?

  Svara

   Jag tycker att det är bra att LD visar hur Calle hotar en följare att kontakta dennes arbetsgivare bara för att följaren håller med LD. Bra att någon visar hur män som calle beter sig.

   Svara

    Fast det började ju av en helt annan anledning som jag förstår det och det har bråkats mellan båda parterna sen flera år tillbaka. Man behöver inte kommentera och problematisera allt som någon lägger ut. Det går att scrolla vidare.

    Svara

  Den där ”mannen” är så obehaglig, på riktigt. Ibland undrar jag om han är full när han håller på som värst på Insta. Och sen alla som följer i hans ledband, ”för socker är ju faktiskt onyttigt”. Ja, alla vet att socker är heeelt onödigt för kroppen. Däremot inte värt att skapa ätstörda barn genom att poängtera det hela tiden, för att barn redan i låg- och mellanstadiet ska börja sortera in mat i bra och dålig. Det LD skrev var att istället för konstiga ”självpåtagna” (vad kom idén från i så fall?) sockerförbud hos 8-åringar så bör föräldrar som vill ha barn med sunda matvanor, grunda för det genom att köpa hem bra mat och ge barnen bra mat. Inte prata om att viss mat är dålig. Och hur det ger en massa folk rätt att börja kommentera hennes vikt och att hon inte ska uttala sig, är konstigt. För att alla ni är certifierade dietister och dessutom barnpsykologer?

  Svara

   Ja man kan faktiskt som förälder ge sina barn nyttig mat UTAN att värdera mat som nyttig eller onyttig.

   Svara

   Fast jag tycker nog att man som förälder ska lära sina barn vad som är bra och dålig mat och förklara varför man ska äta mer av det bra och mindre av det dåliga. Hur ska de annars lära sig göra bra val när de blir större? T.o.m i förskoleklass pratar de ju om mat och hälsa och hur man ska ta hand om kroppen. Sen behöver man inte koppla bra vs. dåliga mat till vikt utan man kan koppla den till vad kroppen mår bra av och behöver. Man kan prata om mat som energi och att kroppen behöver bra energi för att man ska orka gå i skolan, springa och leka.

   Svara

    Man lär barn att göra bra val genom att servera dem samt lära dem att äta och tycka om bra mat. Spelar ingen roll vad du säger till dem eller vilken information de får, ovanor och vanor sätter sig i ryggraden och det börjar i hemmet. Om mellanmålet är hårdmacka med avokado o ägg och frukosten består av osötad yoghurt med bär så kommer det vara närmre till hands sen än sockret och helfabrikaten. Och äter man grönsaker till varje måltid så kommer det följa med upp i vuxen ålder. Vana.

    Svara

     Ja fast du tänker inte tillräckligt långt där. Dina matvanor med dina barn är som bortblåsta efter en vecka med coola kompisgänget på stan och donken varje dag. Får en känsla av att ditt tänk bygger på att du är den som barnen tar mest intryck av, formar dem mest, i sina kommande rutiner och leverne. Så är det inte. Du ger dem i bästa fall en god grund att utvecklas från. Men varthän utvecklingen går är mycket slump och tillfälligheter i deras kommande vuxenliv. Att ha en kärleksfull förälder som tycker man gör nåt bra genom att bara undvika onödigt sockerintag är en sådan god grund man kan ge sitt barn. Tex.

     Svara

      Jag vet att kompisar och annat påverkar. Men det barn får med sig hemifrån tar de ofta med sig till vuxenlivet, kanske inte helt men i viss skala, oavsett vad som händer i tonåren. Sen finns det inga garantier för nåt.

      Har man tex växt upp på en kost med mkt socker och snabbmat så blir steget mkt större än om man fått varierat från start. För att inte tala om hur man bygger smakpreferenser. Jag känner vuxna som tycker allt är äckligt och mest lever på mjölmat. De fick aldrig lära sig äta och tycka om annat. Jag kan bara ta mig själv och min man som exempel, han växte upp med mkt veg och grönsaker, gryner och rotsaker. (Gick i Waldorf samt har gröna vågen-föräldrar). Han preferenser och go to-mat är helt annat än min, jag växte upp med oboy och mackor, makaroner och ketchup. Jag har fått aktivt och medvetet under många år lära mig tycka om annat samt lära mig laga. Nu är detta anektodiskt men ville illustrera hur jag tänker kring det vi lär våra barn.

      Svara

      Och en ”god grund” är verkligen inte att förminska.

      Svara

  Jag skulle precis söka på Calles instagram för att kolla stories, men kunde inte hitta honom trots att jag följer honom och såg hans inlägg senast för några dagar sedan. Jag tar upp datorn istället och söker därifrån och hittar honom direkt under samma namn som jag sökte använde Instagram. Det verkar alltså som att han har blockat mig? Jag kan tillägga att jag aldrig någonsin kommenterat någonting han lagt upp eller LD lagt upp (följer henne också). Har han blockat mig av misstag eller är han så pass kränkt att han börjar blocka LD:s följare?

  Svara

   Kom just på att det kan bero på att jag gillade några av de kommentarer som var kritiska angående glass/sockerförbud på hans Instagram. Hög toleransnivå hos Calle…

   Svara

   Ja Calle är en riktigt liten skit. Han har blockat mig med och jag följde inte ens honom utan skrev en gång kritiskt under ett av hans inlägg 🙄

   Svara

  Jag undrar på riktigt hur Sandhra kan vara tillsammans med lille Calle, när han är världens jävla svin? Skäms hon inte för honom?

  Svara

  Detta eviga moddande av random kommentarer börjar bli löjligt. Går det inte att ordna på något vis? Omöjligt att ha en diskussion här när varannan kommentar får sitta i modd..

  Svara

  Jag försökte mig på ett sådant sockerförbud när jag var barn. Gjorde det enbart för att jag tyckte att jag var tjock..

  Svara

  LD

  Ja, så kan man också tolka det men att applicera hela ditt föräldraskap på vikten gjorde personen inte.

  //Moa

  Svara

  Calle är så jävla pinsam….. Hur orkar han leva med sig själv? Eller ska vi kalla honom ”den”, ”det” eller hon? Han verkar ju tro att det är förminskande ord att kallas för motsatta könet eller avpersonifieras.

  Svara

   Hen uppskattar säkert ’hen’!

   Svara

  Snälla nån, LD bara väntar på att Calle eller någon annan hon hatar ska göra eller säga något fel så hon kan printscreena inlägget och komma med sin ”synpunkt”. Båda två gör fel här den ena värre än den andra. Jo, LD det är pinsamt att som vuxen bråka på sociala medier. Vad är syftet? Att ni ska fortsätta hänga ut varandra och hålla på att mobba? Calle gick för långt med sin mobbning det håller jag med om men du fortsätter mata trollet. Kallas selfdestruction. Jag hade undvikit en sån person helt och hållet om hen fortsätter att hänga ut mig så hade jag kontaktat personen privat och tagit ett seriöst snack.

  Svara

   Vill du ha en medalj?

   Svara

   Jag har ingen lust att kontakta eller snacka privat med Calle. Låter ärligt talat inte helt ofarligt.

   Svara

    Men snälla, han gör knappast dig fysiskt illa och verbalt är Du ju redan van vid det.

    Svara

   Hade calle haft intresse av att ta något privat hade han väl dmat ld från början. Sen hänger han friskt ut dms från följare som håller med ld (och hotar med att kontakta arbetsgivare. Undrar för övrigt vad han tänkt säga till en arbetsgivare..) så han verkar inte intresserad av att hålla det privat alls.

   Svara

  Skulle så jävla gärna vilja veta vad han gjort mot Anitha! Hintas ju friskt om att han varit störd som partner.

  Svara

   Jag tror inte att en som beter sig så här offentligt är vidare schysst privat heller. Mina varningsklockor skulle i alla fall ringa om jag kollade upp en dejt online och hittade inlägg som detta av honom.

   Svara

  Calle Schulman alltså, saknar ord. Mysig pojke verkligen. Spyr och dissar tönten från o med nu. Inte för att det gör nån skillnad, men kan ju göra det officiellt.

  Svara

  Camilla kan du ta hjälp av IT-supporten på TV24 och fixa det är du snäll?

  Svara

  Har ingen sympati för varken LD eller Calle, de beter sig så illa båda två. En fråga till LD – du säger att Dina barn bråkar, har du någonsin ifrågasatt att Du kan inte heller avsluta ett bråk. Bara säga punkt, slut. No more comments.

  Svara

   Varför ska LD sluta lyfta samhällsproblem bara för att Calle Schulman beter sig som en röv när hon så gör?

   Svara

    PRECIS!
    Alla här som ’de är ju lika dumma båda två’ får mig nästan att tappa tron på mänskligheten mer än en ensam liten Calle gör – även om han jobbar svinhårt på det.

    Svara

  Har ingen koll på nån av dem förutom att jag vet att alla med efternamnet Schulman är vidriga människor. Men det här är så sjukt så det finns inte. Är han vuxen? Hur fan kan man göra så här mot någon? Han borde spärras in. Och det där med att kalla henne för man, alltså, seriöst, är han blind, sjuk, psyko? Alltså vad är det för jäkla kommentar ens? Herregud.

  Svara

  Men hela ” bråket” ( angreppet mot LD) är ju lätt att se vem som förtjänar mest respekt.
  LD säger sina åsikter utan att hoppa på någon annan. Hon håller det professionellt och vuxet.
  Calle däremot går till personangrepp, hotar och beter sig som en art 15 årig snubbe utan gränser.
  Visar inte bara det vem som har bäst omdöme?
  Alla får ju ha sina åsikter gällande det som startade allt, men det Calle gör är inte att säga åsikter?

  Svara

  Varför håller Calle på så här. Han kan inte vinna. , Hans argumentation är barnslig.

  Svara

  Nu har jag läst igenom varenda kommentar. Det första jag tänker på det är vilka jävla nötter och vad vidrigt klimat våra barn får växa upp i. Då tänker jag inte på klimaten på jorden utan samhällsklimatet framförallt på sociala medier.
  Det andra jag tänker på är vad fan jag själv håller på med. Har precis kastat bort drygt en timme av mitt liv som jag borde ha ägnat till något bättre.

  Svara

  Nu blockar Calle friskt på sin Insta. Skrev en mycket kritisk kommentar och sekunden efter blev jag blockad.

  Svara

  Calle är ju sååå vidrig. Beter sig som en 5 åring…hur kan sandraH ens vilja umgås med människan?! Skäms hon inte över hans beteende? Helt sinnes…
  Funderar ärligt på om han inte har psykopatdrag?! Har han exfru någonsin yttrat sig om han beteende nu när de är skilda? Har var ju lika vidrig människa då

  Svara

  Ett kf fyllt av en massa anonyma idioter! Vem fan orkar bry sig om vad som skrivs här? Är ni så jävla dumma i huvet att ni tror ni deltar i nåt intellektuellt samtal om viktiga samhällsfrågor? Eller vad? Varför är ni så många här? Vad tror ni att ni håller på med? Vilket är ert syfte med alla hjärndöda kommentarer? Uppriktigt nyfiken efter att ha scrollat, skumläst en halvtimme.

  Svara

   Du la ändå en halvtimme på att läsa här inne? Jag vet inte någonting om din läsförmåga men är du något sånär normalbegåvad så läste du ändå rätt så noggrant då.

   Svara

  Det är synd att Calle inte äger ett enda uns av självkritik eller analytisk förmåga.

  Svara

  Kan vi inte bara sluta ge män som Calle luft? Han kände sig uppenbarligen kränkt av LD och avsett vad man tycker om sockerdebatten är hans bemötande fruktansvärt. Han har valt att ha en publik plattform där hans barn figurerar, och trist som det är att hans dotter hamnar i ett obekvämt fokus är det inte klokt att i bild och text förnedra och förminska någon så på ett nästintill besatt sätt (det han skriver om LD är betydligt värre än att bli kallas för b-kändis).

  Vem följer ens honom? Varför? Undrar genuint, vill gärna höra för jag förstår inte.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.