Är Nellie Berntssons hästar också dopade?

Nog för att man vill ha hästar med KRAFT, men den senaste tiden har alla de hästägare som matat sina kusar med mat från KRAFFT fått lite mer än de bett om.
KRAFFT avslöjade nämligen nyligen att foderråvaran lusern, som importerats från bolag inom EU, var kontaminerad med CBD, vilket i sin tur hade kontaminerat foderprodukterna från KRAFFT. De utländska leverantörerna av den kontaminerade lusernen är välmeriterade bolag som producerar stora mängder råvara som exporteras över hela världen.

CBD är dock inte farligt för hästar utan kan eventuellt ha en antiinflammatorisk effekt. Problemet är att substansen CBD är en otillåten substans vid tävling och sedan 2018 är klassat som läkemedel av Läkemedelsverket.
Trist att vara sponsrad av ett företag som KRAFFT och åka dit på en dopingkontroll för att man fått kontaminerad mat.
Då hade det förmodligen tagit hur i HELVETE hemma hos familjen Berntsson! Sanna mina ord!
Hästar på knarkfoder – det får väl finnas MÅTTA!?
Kanske kan vara läge att kalla i pållarna för ett litet pisseprov?

CDB förresten?
Är inte det samma substans som Blondinbella, Ida Warg och Calle Schulman marknadsför?
Det är en epidemi! En konspiration..
Och på tal om CDB/THC/Cannabis mm så blev jag lite full i skratt när jag läste om den här ”dopingen”.

Ja, jag förstår att Cannabis är en otillåten substans, men doping – ska inte det vara prestationshöjande? Det kan man väl knappast beskylla Cannabis för att vara? Eller?
Är det samma sak med valium? ”Fast för Valium-dopning”?

Tack för tips!

76 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Wow, det känns som att du försöker få in 3-4 olika inlägg/ämnen i varje inlägg, allt för att kommentarerna ska kunna ta fart?

  Speciellt smart är du inte heller, jag förstår att du försöker dölja det i humor, men det går sådär.

  Ämnen som är anti-inflammatoriska kan vara dopingklassade av just den anledningen, eftersom det påskyndar återhämtning/läkning.

  Svara

   Ja, inläggen blir lite röriga när det ska klämmas in så många lösa trådar som möjligt. Tips till camilla är att försöka hålla fokus i inläggen. (Obs, bara ett tips. Jag gillar bloggen och tänker inte sluta läsa den även om inläggen skrivs så här 😊)

   Svara

    Fler klick när hon länkar till tidigare inlägg…

    Svara

     Alltså, Carina och två anonyma, ni läser helt gratis här och har mage att klaga som gnälliga småbarn? Camcam levererar ett antal inlägg varje dag, 7 dar i veckan. Förra veckan op på hennes valp, denna vecka sövd pga underlivsop. Fatta hur hon orkar. Ni är banne mig bara empatilöst taskiga. Bloggbevakning är ingen anonym tidning, ingen koncern, den drivs av en egen företagare som ska försörja sig på den. Precis som vilken företagare som helst. Men i Camcams fall är jag imponerad över att hon orkar leverera vareviga dygn. Och nej, innan ni börjar tjöta:jag är inte Camcam.

     Svara

      Tack! ❤️ Och nu är jag på väg till tandläkaren. Igen. Fatta att det är synd om mig! 😫😫😫

      Svara

       Mona förnekar sig inte: Vi har trots allt en framröstad demokrati som vi måste respektera och om nu Jimmy kan/vill hjälpa våra fattiga pensionärer så struntar jag helt ärligt i vad hans parti står för. Hellre att våra gamla har tak över huvudet och har råd att äta!

       Svara

        Det är ju sant ju

        Svara

        Vad är en ’framröstad demokrati’?

        Svara

      Jag skrev kommentaren 6.24 och jag ber om ursäkt om den verkade som att jag bara ville klaga. Det var ett tips som Camilla är fri att ta till sig om hon vill. Som jag skrev så gillar jag bloggen som den är men ville ge ett tips. Men får det mig att verka ”empatilöst taskig” så får gärna Camilla ta bort min kommentar. Det var verkligen inte min mening.

      Svara

       Äsch då! Kl 06.24? Du är ursäktad, din morgonduva! 🥳

       Svara

        Brukar tycka dina svar kan vara dryga men detta garvade jag gott åt (en som förr va helt odräglig om morgnarna)

        Svara

      Nä helt gratis är det ju inte när en måste fäkta sig igenom sidvis med skadlig reklam för att både kunna läsa och kommentera. Så frågan är ju, till vilket pris ska man stå ut med undermåligt skrivande för att skribenten är för självgod för att korrekturläsa sina egna texter? Dessutom är ju kritiken till för att göra cammen bättre än vad hon är. Så vad är problemet för dig?

      Svara

       Jag har inga som helst problem. Däremot är jag lätt bekymrad över er gnällspikar – och eftersom er egen syntax sällan är klockren förstår jag inte riktigt på vilket sätt era synpunkter skulle kunna göra ”cammen bättre än vad hon är”. Och jo, det är gratis pekuniärt sett – eventuell skadlig reklam svämmar hela nätet över av. Logga ut om du/ni känner att det på allvar skadar er mentalt.

       Svara

        Åh herregud… 😂

        Svara

        Det är ironiskt att den här bloggen går ut på att gnälla, kritisera, spekulera och förolämpa andra influencers men när det är Camilla som får kritik så är det gnäll som går för långt. Jag hade inte formulerat mig som Carina men det finns en poäng i sakfrågan.

        Svara

         +1000 på den. Går jävligt bra att göra ned alla möjliga men själv kan man varken ta kritik för reklamen eller stavningen hos den här bloggskribenten. Men sekten lever vidare och Camcams hjärntvättade efterapare går igenom eld och vatten för att värna hennes rätt att vara en hycklare

         Svara

       Anonym 08:46 Du menar alltså att du betalar genom att du måste fäkta dig igenom sidvisningar med skadlig reklam. Betala CamCam? Då kan jag berätta att jag ofta och gärna läst den här bloggen i flera år utan att drabbas av de mentala kostnader du tydligen dragit på dig. Det med vanlig Safari och utan att införa några program som stoppar annonser. Rekommenderar dig att söka hjälp för dina problem i annat i din virala miljö. Kanske bäst att du slutar läsa här innan du hamnar i någon mental Lyxfälla.

       Svara

      Rycker du alltid ut och raljerar så fort camcam får kritik? Vilken hjälte du är.

      Svara

       Finns det ingen ”Superman-emoji”?

       Svara

        Vet du, Camcam, jag är här och läser rätt ofta eftersom det är ett mycket bra sätt att få koll på vad som händer sociala medier. Är impad av att du orkar, det är ett stort arbete och mycket tid du lägger ner. Den senaste tiden har du dessutom haft en del privat tjafs med op, valpen, tandläkaren så helt otroligt att du orkar. Kudos.
        Och till er som tror att jag är Camcam: skärp er, som sagt. Var lite vänliga mot varandra, Camcam, mor och far, arbetskamrater, ev partners, barn, katter och hundar. Det är vår, nästan överallt i vårt land nu (sorry, läsare i Murjek, blir bara 10 plus imorrn 🙂 . Finns alla möjligheter till att ha ett bättre liv än att negga så fortvivlat. Det svänger ju, katterna.

        Svara

       Det är ju CamCam själv som skriver de här kommentarerna som tar henne i försvar och försöker göra ner läsarna. Undrar vad hon tror hon vinner på det i längden? Hon blir ju inte en bättre bloggare av att tysta alla sina kritiker.

       Svara

        Du, det är fredag – logga ut och smell the roses.

        Svara

         Dom har väl ändå inte börjat blomma än?

         Svara

      Stollis?

      Svara

   Carina, jag tror snarare det är du som har svårt för att läsa text med olika nyanser (ironi, ”raljerande” med mera.)
   Inte Miss Cam som är mindre intelligent.

   Svara

    Stollis?

    Svara

     Jag?
     Nä, men kanske Carina….. 🙂

     Svara

     Men tyst bara.

     Svara

     Börjar tro att det är camilla själv som är stollis bara för att få lite liv i kommentarsfältet och röra om i grytan. Typ uppfinner sin egen nemesis för att verka som att hon är viktig och når fram, ”iaf i NÅGONS LIV”
     Tragik och komik på samma gång

     Svara

      Jag ÖNSKAR att jag hade så mycket tid över… 😂😂

      Svara

   100% håller med, totalt oinsatt i ämnet och vad som hänt. Pinsamt

   Svara

   Camilla dags att anställa någon att korrekturläsa dina texter igen. Var är din head of RÄTTstavning?
   Heter det verkligen HUR i helvete och inte HUS i helvete? Och är det CDB eller CBD du hänvisar till? Var en del andra grova missar i texten med, du får ju ändå en lön för att skriva, varför lägger du inte en extra minut på att göra det bra?
   Håller med ovan om att du försöker få till något du inte lyckas med i den här texten. Ja alla här är inte intresserade av Nellie B, men att försöka göra inlägget mer relevant genom att hänvisa till andra och länka till gamla inlägg ger det hela ett ostädat och spretigt intryck. Har du inte gått någon kurs i att lära dig skriva så föreslår jag att du investerar lite i dig själv och gör det.
   Lycka till!

   Svara

    men herregud… du förstod ju exakt vad hon menade? det bevisade du genom att rätta de s.k. missarna, så vad är problemet?

    Svara

     Det framgick väl ändå i det jag skrev? Vad är det du inte förstår? Att hon borde hålla en högre nivå på sitt betalda arbete är väl ändå inte för mycket begärt? Det är ju inte en gratisblogg a la någons hobby utan ett jobb för Cam. Tagga ner, ingen hotar henne till livet så du kan lugna dig med pittbull-beteendet så WT really!

     Svara

      haha vem är det som har pitbull beteende? snacka om att reagera stenhårt, du borde tagga ner lite och inse att stavfel är humant.

      Svara

     Jag tror att Camilla kan försvara sig själv mot den kritik hon vill bemöta här inne så du kan nog vara lugn och ta lite ledigt från ditt riddarjobb.

     Svara

  Trist nyhet för hästhoppningen, fast kanske inte speciellt överraskande. Alltid när det finns vinstpengar att hämta blir det fuffens.

  Svara

   Fast det är ju inte tillverkat så med flit. Så det är ingen som vetat om att detta funnits i fodret, ett foder som nog väldigt många i Sverige ger sina hästar. Tävlingshästar eller ej.

   Svara

   För de allra flesta ryttare finns det inga nämnvärda prispengar att hämta (iallafall om man tar hänsyn till hur mkt det kostar att tävla, framförallt utomlands).

   Och vill man dopa sina hästar finns det lättare sätt än att be fodertillverkaren kontaminera sitt forder.

   Svara

  Dopning är väl sånt som är prestationshöjande, vare sig det påverkar fysik eller psyke?

  Svara

   Lugnande kan ju också vara prestationshöjande, är min poäng.

   Svara

    Spelar man schack är uppåttjack nog inte att föredra, då hade jag föredragit lugnande 😎

    Svara

     🤣

     Svara

     😂😂😂😂😂

     Svara

    Yes, exakt. Nervositet kan ha enormt negativ påverkan vid prestation så självklart är det doping!

    Svara

  Vem orkar ens springa efter ha använt cannabis 😂 vill bara äta snacks och kolla på något roligt.

  Svara

   Simma*

   Svara

    Har du rökt på nu också eller?😳

    Svara

     I wish!

     Svara

  Allt som hos hästar kan minska smärta, inflammation osv är väl doping?
  Kaffe är också doping inom hästsporten för övrigt.

  Svara

   Kortison är också dopningsklassat

   Svara

    Alltså användning av kortisonsalvor på hudutslag

    Svara

  Och Coca Cola…..

  Svara

  Jag såg att Nellie själv svarade på en kommentar om detta när en följare hade frågor ang detta och svaret var att det hennes hästar från ifrån KRAFT inte finns med på den listan och att hon har en dialog med KRAFT. Så det var ju bra :)!

  Svara

   Jag tror att hon hade svarat det även om hon gett det felaktiga fodret. Om hon hade erkänt att hon gett fodret som kan ge utslag på ett test så hade hon ju antagligen varit tvungen att hoppa över någon tävling och Nellie verkar ju leva för att tävla.

   Svara

    Det gör de flesta tävlingsryttare

    Svara

  Körde en copy-paste från riksidrottsförbundet!
  ” För att dopingklassas krävs att substansen eller metoden antingen är att betrakta som maskerande eller att den uppfyller två av följande tre kriterier; prestationsökande, hälsovådligt eller i strid mot ”spirit of sport”.”

  Ha en bra fredag och trevlig helg! 🙂

  Svara

  Det är väl klart att cannabis ska vara dopingklassat. För jäkligt med hästfodret också!

  Svara

  Halloj! På internationella tävlingar, som Nellie nyligen var på, testar man alla hästar som varit placerade samt slumpmässig på testen av startfältet med urinprov. Svaret brukar komma inom ett par veckor efter att testet togs. Således borde hon få reda på om de haft otillåten mängd av någon substans i kroppen hos hästarna ganska snart. Jag tror dock inte det, det är mycket som sitter mentalt inom sporten. Har man flow med en häst är det ganska vanligt att det även går bra med de andra också 🙂

  Hälsningar en hästskötare som åker med på många internationella tävlingar.

  Svara

   Alla hästar blir nödvändigtvis inte testade fastän en har blivit placerad. Kan vara så för just den tävlingen Nellie var på. Men det gäller inte varje gång.

   Svara

   Alla hästar blir nödvändigtvis inte testade fastän en har blivit placerad. Kan vara så för just den tävlingen Nellie var på. Men det gäller inte varje gång.

   Svara

  Men alltså vad är detta? Det har kommit in en råvaruleverans från utlandet med spår av CBD, det betyder ABSOLUT INTE att allt Kraffts foder innehåller det. Anledningen till att krafft inte dopingtestar sina råvaror är ju för att de i vanliga fall tar från svenska bönder – inga problem. Nu med torkan behövde Krafft importera för att kunna tillverka tillräckligt mycket foder och då ökade risken. Varför skulle detta påverka deras trovärdighet och vara ”trist att vara sponsrad av krafft”? Det är ett misstag som beror mer eller mindre på otur, det har enligt mig inte med ett företags trovärdighet att göra. Sluta sprida sådanhär sörja, dåligt formulerat och dessutom oriktigt. Gillar din blogg men detta inlägg var bara löjligt och krystat.

  Svara

   Har iofs för mig att deras lucern under alla år varit importerad. Lucernproduktionen i Sverige är inte stor alls tyvärr.

   Svara

  Jag tycker betydligt bättre om den ”nya” Nellie, hon som tycks ha hittat lite balans och harmoni i livet. Det måste jag erkänna. Men – jag himlade lite med ögonen över den senaste bilden på hennes Insta – den är söt och varm men HUR sitter inte pojkvännen, Olav, i typisk manspreading med ben och armar ut, medan Nellie sitter hoptryckt på kanten av den smala lilla trappan. En riktig Manspreading, förklaring onödig!

  Men – jag tror hon hittat rätt i livet nu. Hoppas det. Hon har verkat väldigt vilsen och ledsen men nu känns hon som en annan person. All lycka till!

  Svara

   Hon såg precis likadan ut när hon skaffat den förra pojkvännen och skrev precis likadant också, om hur det lyste om henne. Hur alla ser hur det lyser. Så lyckliga bilder..

   Svara

  Alltså. Förlåt jag älskade den här bloggen innan men.. Tekniken.. Bara massa reklam som täcker hela skärmen hela tiden.. Och det kan stå att ett inlägg har typ 80 kommentarer men när jag ska läsa dom ser jag bara kanske 3 kommentarer? Jag tror inte min telefon plötsligt blivit sämre.. Det är något som hänt med den här sidan.

  Svara

  Det är få som ger lucern just nu. Andraskörden i de flesta delar av landet innehåller för mycket protein som det är och onödigt mycket protein innebär onödigt hög belastning för hästen för att en tävlingsryttare ska jag det för skojs skull.

  Svara

  Cannabis är dopingklassat då det i ex. precisionsidrotter är prestationshöjande att vara lugnare och därmed kunna fokusera lättare. WADA är internationellt och inte idrottsspecifikt vilket innebär att undantag inte görs för vissa idrotter, det är samma preparat för alla.

  Svara

  När jag var ung och testade dr*ger så blev jag helt speedad på can*abis men somnade som en klubbad säl på la*d och amfet*min… Jag hade nog sprungit fort som faen när jag rökt på.. så skumt! Trist när polarna rökte och blev avslappnade, själv fick jag världens adhd-anfall. Eller när de var tokspeedade på amfet*min, men jag, jag somnade..

  Svara

  Valium har inte funnits i Sverige på evigheter, Stesolid (diazepam) heter det sen typ 1985. Antar att du syftar på ”lugnande läkemedel” men du får uppdatera dina farmakologiska kunskaper lite om du ska namedroppa läkemedelsnamn som skämt.

  Svara

  Hej Camilla,
  du kan pusta ut! Nellies hästar kommer inte bli tagna för doping :-). Inga andra heller.
  http://www.ridsport.se/Tavling/Hastvalfardantidopning/Nyheter/TillfalligrapporteringsnivaforCBD/

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.