Katrin Zytomierska ifrågasätter Alexander Pärleros nykterhet

View this post on Instagram

Är så fruktansvärt jävla stolt över att @alexanderparleros står för sin nykterhet, är konsekvent och kommer med argument som passar hans liv. Att han blir ifrågasatt av @katrinzytomierska på ett sånt här sätt är för mig en jävla gåta 2019 samtidigt som jag vet hur vanligt det är. Att dumförklara någon som väljer bort en kemisk substans? Alla som tror att en måste dricka för att ha roligt, bli avslappnad, kunna gå it och fucka ur osv är på sitt sätt förståeligt för de som ser det som omöjligt att kunna ha kul utan alkohol. Men heja Pärleros som inte tummar på sina principer för att någon dumförklarar, har alltid diggat mycket av det Katrin kontroversiella stil men detta var en av alla saker som var jävligt nedvärderande. Om man inte kan ha kul utan alkohol kanske man istället öva upp det och rannsaka sitt eget bruk om det låter så otroligt konstigt att inte dricka. Frågan är ju snarare varför en vill dricka så som Katrin lägger fram det. Jag får ofta frågan hur man kan svara folk som undrar varför en inte vill dricka – har ni några bra svar? . . . . . #alkohol #alkoholmissbruk #alkoholromantik #nykterist #alkoholist #alkoholism #missbruk #alkoholmissbruk #riskbruk #framgångspodden #alexanderpärleros #katrinzytomierska #podd #nejtillalkohol #alkoholfribarndom #psykiskohöls #psynligt.

A post shared by Cecilia, 31år (@prisonbeauty) on

What she said!  ☝☝☝
Jag kan nog inte säga det på ett bättre sätt än vad Cecilia gör här ovan.
Katrin framstår som ytterst oskön i sin framtoning mot Alexander Pärleros.
Att människors självvalda nykterhet ska vara så provocerande för andra människor? Jag fattar det helt enkelt inte…

113 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Har stått under exakt alla inlägg sedan det kom fram.

  Svara

   Ja och vad tycker ni då som följde programmet. Hon framstod som präktig

   Svara

    I dom finaste vatten… 😂

    Svara

  Katrin är inte klok på en fläck. Att bli så upprörd för att han valt bort alkoholen är helt stört.

  Svara

   Äh, klart man inte ska ifrågasätta någons nykterhet men jag ser hennes poäng ändå i att folk idag är ju livärdda för att våga njuta av något överhuvudtaget. Tror inte att hon menade något illa. Lättmjölk för att vara Katrin ändå. Swn fattar jag aldrig varför folk super sig redlösa för att ha kul, för mig är ett glas vin njutning, men att bli full är det vidrigaste jag vet.

   Svara

    Vin är det vidrigaste jag vet, men att vara full är ren njutning! Smaken är som baken!

    Svara

     Hahaha, ja verkligen😊 Jag gillar inte att tappa kontrollen men jag älskar att ta ett glas vin. Jag tar hellre ett glas vin var dag än att spara allt till helgen och bli pruttfull🙈

     Svara

     Jag tycker både om vin och att vara full 😂

     (Okej riktigt full är inte nice, men lullig i huvudet efter några glas och hur pratig och social man blir och känslan att man kan ta över världen är härlig)

     Svara

   När någon blir så upprörd av andras avhållsamhet är det ett tecken på att de själv dricker för mycket, har en osund relation till alkohol och vet om att de borde ta tag i sina egna alkoholproblem. Men det är ju såklart mycket enklare att attackera och håna andra än att ta sig själv i kragen.

   Svara

    Mja, jag upplever det mer som att den personen inte förstår att det finns många med ett osunt förhållande till det helt enkelt, man kan inte relatera, det behöver inte alls vara så som du skriver. Det är lite väl dramatiskt att dra den slutsatsen.

    Svara

  Var det hon som skämde ut sig genom att försöka rappa? Som var med i gänget som dubbade varann till BOB?

  Svara

   Nä det var Bella. Ja, Li var med i bob

   Svara

  Ytterligare en från livets hårda skola? Katrin är en idiot och bara att ignorera.
  Varför skriver man ”varför en inte vill dricka, ”en måste dricka. Vadå en?

  Svara

   En har använts i svenska språket väldigt länge. Inte något nytt direkt.

   Svara

    Ja, dialektalt i typ Småland. Men sen när blev alla smålänningar??

    Svara

     Men det är ju ett statement, folk som inte vill skriva ”man” skriver ”en”.

     Svara

     Ja fy fan! Detta ”en” är lika illa som alla jäkla särskrivningar…

     Svara

     Det spred sig väl. Jag säger och skriver en ibland, det bara kommer. Tycker inte det låter konstigt eller hackigt heller. Problem med läsförståelsen då kanske ;p

     Svara

   Skriver de ”varför man inte vill dricka” är det alltid nån som blir kränkt över ordet MAN…

   Svara

    Ändå komiskt att folk blir kränkta över ”en”.

    Svara

     Ja… 😅
     Damn if you do, damn if you don’t…

     Svara

      Damned* (sorry🙈)

      Svara

       Aj då. 😶😁
       Nåja. Shit happens. Or happened…? 🤓

       Svara

        😂🦄👌🏼

        Svara

      En vet ju inte hur en ska yttra sig på nätet nu för tiden 😜

      Svara

     Jag blir fan kränkt å svenska språkets vägnar! Det blir ju alldeles galet och hackigt i texten. Och grammatiskt gör det ont i ögonen 😩

     Svara

  En person skulle jag tro.

  Svara

   Vem skriver ens så?

   Svara

    Väldigt många.

    Svara

   Vem säger ens så?

   Svara

  Nä det var Bella. Ja, Li var med i bob

  Svara

  Alkohol är råttgift. Bakfull är lika med förgiftad!

  Svara

   Ja hasch är mycket bättre än alkohol!

   Svara

    Men allra bäst är kranvatten och en frisk promenad i skogen!

    Svara

     Inte om man har pollen! 😂

     Svara

      Vart har du det? I fickan? 🤔

      Svara

       ”Var* har du det?”

       Svara

        😴😴😴

        Svara

    Föredrar 🌿

    Svara

     Pollen? 😅

     Svara

   Att vara gravid är fan som en ca åtta veckor lång, dålig bakfylla. Värt att tänka på! Sen blir det förhoppningsvis bättre, men räkna samtidigt inte med det.

   Svara

    Sant! Kände mig bakis i nio månader!!! Men utan att få bli full. Fyfan.

    Svara

     Styrkekramar!

     Svara

    Fan var konstant bakfull hela graviditeten 🤢🤢🤢🤢🤯 Fick medicin mot illamående på förlossningen 😖

    Svara

     Kände mig ko stäng bakfull ska det stå 😅 Så pass illa att jag slutat dricka för får sån ångest av bakiskänslan.

     Svara

  Och? Vad har vi med det att göra? Jobba med dina fördommat istället!

  Svara

  Det visar väl bara att man inte ska döma människor efter hur de ser ut och låter. Såna här saker syns oftast inte på en människa (om det inte gått väldigt långt). Finns många människor som använder droger fast man aldrig skulle kunna gissa det.

  Svara

   Åh inte Li😔
   Hejade på henne, så gullig tjej om man ska tro på det som syns i programmet.
   Hoppas att hon får den hjälp som hon behöver.

   Svara

  jag har inte druckit på ett par år nu. det är så fruktansvärt skönt. förut var jag bakis nästan varje helg, sov skitdåligt och hade ofta ångest typ två dagar efter jag druckit. alkoholen gjorde min depression värre också tror jag men det fattade jag inte då. kan heller inte dricka litegrann utan drack mig alltid redlös, svårt att stoppa. Blä! saknar det inte och tar mycket illa upp när folk ifrågasätter mig på ett sånt hetsigt sätt som Katrin gör i videon.

  Svara

   Likadant för mig! Slutade dricka på grund av min mentala hälsa (depression och ångest), men också på grund av att jag hade svårt att sluta vid ett par öl och det blev alltid tio och jag var väldigt oskön när jag var full.

   Jag blir nästan aldrig ifrågasatt när jag säger nej till alkohol, men om jag stöter på någon gammal bekant har det hänt och då säger jag som det är ”alkohol gör mig självmordsbeneägen och jag är oskön när jag är full”, då brukar det inte tjatas något mer.

   Svara

  Det är såhär reaktionen blir när någon berättar att den avstår från alkohol…

  Det är också såhär reaktionen blir när någon berättar att den använder cannabis.

  Svara

   Cannabis är bättre för både kroppen och psyket än alkohol.

   Svara

    Nja. Orkar inte ta den diskussionen egentligen men cannabis gör inga mirakel för psyket direkt.

    Svara

     Inga mirakel kanske men det är inte dåligt för psyket (såvida man inte överdriver såklart).

     Svara

    Men lägg av, ja kanske om du inte behöver din hjärna om några år. Levern renar sig självt med en normal konsumtion av alkohol medan din hjärna dör av röka. Oavsett vad du vill lägga fram för ”fakta”…

    Svara

     Min svärfar har rökt sedan han gick på gymnasiet. Han driver sitt eget företag med flera anställda och klarar av livet bättre än många andra. Så det där är faktiskt bs. Sprid inte lögner, det är farligt. Utbilda er istället!

     Svara

      Det är inte lögn, det är så ni brukar låta, jag är helt för det i medicinskt syfte men inte okontrollerat.

      Svara

      Det känns som att det är du som behöver utbildning i hur vetenskap funkar. Anekdotisk bevisföring är inte bevis. Bara för att du känner en person där cannabis har fungerat på ett visst sätt är inte det vetenskap. Det finns alltid avvikelser och outliers.

      Svara

      Okej, men min vän har rökt regelbundet i… vi säger 10 år (vet inte exakt) och han har stora problem med sitt minne, vilket hans läkare kopplar till hans rökande. Så bara för att din svärfar inte har några problem (än), så betyder inte det att hela jordens befolkning kan röka på utan konsekvenser. Lol.

      Svara

      En i min släkt har rökt cigaretter sen hen var 13, personen är idag 75. Hen har varken kol eller cancer, det måste alltså betyda att all forskning vad gäller att cigaretter är hälsofarligt inte stämmer? 🤔

      Svara

    Olagligt i Sverige dock.

    Svara

    Orkar inte riktigt heller ta den här diskussionen och vet att många röker på utan att drabbas av likadana symtom som mig men jag var inne i en period där jag rökte på dagligen och fick med tiden små psykosliknande tillstånd med mycket ångest. Det var under dessa tillstånd som jag började fundera på självmord och som jag än idag gör.
    Slutade därför att röka cannabis och röker idag inte alls. Självmordstankarna finns kvar och det är något jag lever med idag men jag blir definitivt mer övertygad och säker på att jag bör begå självmord när jag röker på, är rädd att jag då tar steget fullt ut och faktiskt gör något av dessa tankar.

    Svara

     Stærkt at du er så bevidst om det. Jeg ønsker dig rigtig meget styrke. Tak for at du deler.

     Svara

  Var Katrin med i Framgångspodden eller?

  Svara

   ja

   Svara

  Alltså det finns ingen som jag tycker genuint illa om som jag tycker om Katrin! En fruktansvärt elak människa som ger sig på allt & alla. Googla om du inte vet vad/vilka jag menar. Det värsta är att det är det här hon vill att man ska uppmärksamma henne & ge henne uppmärksamhet. Usch vad jag ogillar starkt elaka människor som Katrin!
  Blääk & krääk!🤮🤮🤮

  Svara

   Och här inne är alla så otroligt gulliga mot varandra hela tiden…? Hon skyltar med sitt eget ansikte och namn med det hon säger och gör i alla fall. De som har problem kan ta upp det med henne, men det gäller ju inte anonyma kräk på nätet

   Svara

    ”anonyma kräk på nätet” – svarar/syftar du på mitt inlägg ”S”???? Undrar Cecilia ovan – Vill du att jag skickar min bild & namn ?

    Svara

  Källa på det?

  Svara

   Läs domen om du nu kan våga lita på domstolen

   Svara

  Hahaha det här är ju skrattretande. Hur svårt är det att acceptera att någon inte vill dricka alkohol😬

  Svara

  Men så sorglig hon är. Jag har inte druckit på många år, kan bli någon glögg runt jul och brukar vara med och skåla vid bröllop eller dylikt annars ingenting. Tycker alkohol smakar illa plus mår dåligt redan efter ett glas. Att vara bakis förstår jag inte hur folk pallar.

  Svara

  Min dotters pappa söp ihjäl sig på vitt vin. Han hade bra, välbetalt jobb och jättefin lägenhet. Och tyckte att vadå, lite vin är väl inget problem. Eller hur….. 🙄🙄🙄

  Svara

   De flesta alkoholister har båda jobb och familj. De är tillsynes lyckade människor och inte såna som krälar runt i diken. Jag känner flera som dricker så mycket och ofta att de borde söka hjälp för sitt alkoholmissbruk, men pga att det är så socialt accepterat att dricka skulle de aldrig inse att de faktisk är beroende av alkohol och dricker alldeles för mycket. Funkar inte att säga något till dem heller, det är bara jag som är tråkig och de har minsann iiiinte något alkoholproblem, alla tar sig ju en drink eller fler till lunch/efter jobbet/innan middag/efter middag/till kaffet/en sängfösare… Sen vin till maten. Heeelt normalt.

   Svara

   Hur?

   Svara

  Om alkohol hade kommit idag så hade den klassats som en drog och vart olaglig 👌 inget konstigt alls att välja bort alkohol. Det är starkt! Det är mycket ”grupptryck” i samhället att man ska göra det, speciellt över sommaren. Sjukt..

  Svara

   Det är inte konstigt att välja bort det alls, håller med men det blir konstigt när folk inte ens kan ta ett glas vin längre utan att det blir konstigt. Var och en bestämmer själv. Man är inte mindre stark för att man gillar alkohol då och då, det är larv. Det är dock ett samhällsproblem pga det missbruk som det KAN skapa helt klart.

   Svara

    Varför är det konstigt? Mind your own business. Alla måste inte ta ett glas för din skull.

    Svara

   Ja, grupptrycket illustreras här av Katrin.

   Svara

    Ja, det är såklart inte ok att reagera som hon gör. Vill man vara nykter så får man.

    Svara

  Katrin är en tragisk figur. Gjort sig känd på att provocera och vara elak mot alla som inte håller med henne. Och Bingo som rosar henne till skyarna, men han vågar väl inte annat.

  Svara

  Jag undrar ofta vad folk har för slags kompisar/kollegor/familj om de blir ifrågasatta för att de inte dricker alkohol. Dessutom är det väl bara att avsluta den diskussionen så fort den uppstår, gör bara klart att du inte tolererar deras jidder.

  Svara

   Katrin vill gärna tala om för andra hur de ska vara, äta och dricka. Man ska inte vara tjock, man ska träna, man ska äta på ett visst sätt, man ska dricka alkohol, man ska va smart och duktig och effektiv. Tror hon är medberoende vill vara drickare till lags. Jag dricker inte och det är njutning.

   Svara

   Jag håller med men jag gissar att det beror på umgänge. Jag umgås med rätt få som dricker mer än ett par glas vin/öl. Jag dricker rätt sällan men känner aldrig att jag blir ifrågasatt för det.

   Svara

  Fast alltså lyssna på podden, detta är på sätt och vis taget ur sitt sammanhang. De pratar om livsstilar och varför de valt vissa saker, det är inte alls lika kritiskt när man hör allt. De har en väldigt bra dialog och jargong faktiskt 🙂

  Svara

   Exakt så, man bör lyssna på hela. Hon säger mycket bra och stärkande saker tycker jag.

   Svara

   Menar du att ett uttalande i en podd blev taget ur sitt sammanhang? I den HÄR bloggen? Nää…

   Svara

  Två saker man inte ska besvära sig med att bli upprörd över; folks nykterhet och Katrins uttalanden.

  Svara

  Kände en bekant till den tjejen och han är precis likadan. Håller på med riktigt tunga grejer så oskyldig är hon garanterat inte

  Svara

  Jag tycker intervjun med henne var jättebra, hon sa mycket intressanta saker och jag tyckte väl att hon försökte säga att man kan chilla lite (måste inte vara 100% vegan, 100% absolutist osv). Alla får ju göra som de vill ändå såklart, men att ställa frågor och att diskutera måste man väl tåla som vuxen människa? (Tror för övrigt att Alex tog det med ro).

  Svara

  Camcams pappa har varit nykter i snart 30 år nu och ingen har ifrågasatt det, men många har väldiga problem med hur det ska dukas vid middagar. ”Ska vi ställa ett snapsglas på hans plats eller inte?”

  Såklart att man ska. Rätten att få bestämma själv är hans, ingen annans.

  Gör ingen ”big deal” av det.

  Svara

   Fast blir inte det också konstigt? Jag hade tolkat det som att den som dukat/resten av släkten på ett mer sneaky sätt försökt få mig att supa då eller att dem inte tar hänsyn till det jag valt själv. Att inte ställa fram ett snapsglas känns väl ändå mer respektfullt mot hans val, eller?

   Svara

    Ja, har man klart och tydligt sagt att man inte dricker alkohol så är det väl verkligen ingen ”big deal” att inte få ett snapsglas vid sin tallrik. Då får man väl själv säga till ifall man ändrat sig. Sen är det väl ingen ”big deal” heller att få ett snapsglas då en del skålar i vatten eller alkoholfri snaps eller att det helt enkelt ser finare ut med samma dukning.

    Hur som haver så blir det lite barnsligt att ställa fram ett glas för att Camis pappa ska få bestämma själv – låter lite som dagispedagogik för en vuxen människa.

    Svara

  Jag behöver det inte. Mellan 20-25 kom jag underfund med att det ändå bara var med goda vänner som man hade kul om man var onykter och med goda vänner går det lika bra – för mig – att ha kul utan att vara onykter. Folk som försöker truga på en sprit fast man tydligt säger nej kan helt enkelt dra åt fanders. => Det borde vara ett lika coolt och självklart val, utan ifrågasättande! , att dricka alkoholfritt på en studentfest som att inte göra det.

  Svara

  Det roliga är ju att man hade kunnat ha exakt samma konversation med Katrin om kolhydrater ”det är roligt och en njutning att äta pasta och pommes!”. Men då hade hon väl lappat till en… Hon är så otroligt egocentrisk.

  Svara

   HUVUDET PÅ SPIKEN

   Svara

  Jag upplever att med anledning av hälsotrender, ”ren” mat, cleaneating osv, så har alkoholfri dryck blivit mer inne. Vilket ju är en positiv avkastning från en del, i mitt tycke, lite tramsiga kulturyttringar.

  Nu finns många goa ölar att välja på som man kan pimpla till frulle om så önskas och ändå sätta sig i bilen eller sticka och träna efter .

  Svara

  Tycker det är coolt med folk som är nyktra! Har ingen ambition att vara det själv, men good for you. ❤️ Nervgift och kalorier, är väl superlogiskt att man skippar det. Borde absolut inte ifrågasättas.

  Svara

  Personligen tycker jag inte det är fel att ifrågasätta. Däremot hennes ton är ju så fantastisk dömande. Jisses

  Svara

   Härinne är det aldrig några dömande toner? Jeeeeses

   Svara

  Gick in i väggen i höstas och slutade dricka efter det och har på riktigt förlorat vänner pga detta?? Är helt enkelt ”inte samma roliga och galna person” längre. Förstår inte varför det är en sån jävla hets, orkar knappt umgås med folk längre för att det alkoholhetsas hela tiden. Jag sitter hellre hemma och spelar spel eller något.

  Svara

  Så med andra ord så var de vännerna inget att ha om dom bara var vän med din galna sida som kom fram med alkohol ❤

  Svara

  Men måste det alltid handla om att dricka as in supa eller avstå helt? Jag dricker för att det är gott, inte för att bli roligare, våga dansa eller så – och mår heller aldrig dåligt dan efter.

  Svara

  Ibland kan jag ta ett glas cider när jag är ute med mannen men annars ser jag ingen större anledning till att dricka gift. Nu har jag inte hört poddavsnittet så jag säger inget om Katrin och själva intervjun. Tycker dock att det är föredömligt att avstå alkohol.

  Svara

  Ingen tar väl Katrin på allvar? Hon är ju bara en gräslig och sjukt osympatisk störd person med mobbartendenser. Som gärna sparkar neråt, hånar överviktiga osv. Tidigare gift med mobbande Alex Schulman, det säger väl allt!

  Svara

   Anser du att CC har mobbartendenser också kanske? Tar du henne på allvar?

   Svara

  Men majoriteten som använder alkohol har inte problem utan som ett trevligt inslag för man gillar det. Tycker vissa nykterister är precis som vissa som väljer vegetarisk kost, alltså tjatar på andra att dom lever/gör/vet bäst.

  Svara

  Hon är ju sjuk i huvudet. Vad jag hon ens med hand val att göra? För vissa är kokain njutning, ska det då vara konstigt att inte ta det? Usch, idiotisk kvinna.

  Svara

  Lyssnade och Katrin tror hon är stört, bäst och vackrast på allt men det är hon absolut inte. Hon som annars äter så ”nyttigt” men super då och då? Hallå? Magrutor hallå? Serotonin hallå? Dopamin hallå?
  Tror hon är avundsjuk hur man kan vara nykter och MÅ BRA!
  Men hon har ju sitt val.

  Svara

  Katrin reagerar ju likadant på allt som inte passar in i hennes bild av vad som är roligt.

  Svara

  Tycker det visar på stark karaktär att avstå från alkohol då det är så normaliserat överallt att man ska dricka. Det förväntas att man ska festa, kunna viner/bubbel, ta några glas på middagar osv.
  Där jag kommer ifrån så är det snarare hög status att vara duktig på olika viner och bubbelsorter. Inte supa, men det kräver ändå att man har en viss konsumtion.
  Jag kan bli rätt trött på det där och känner att det kan vara svårt att vara bland vissa vänner då det förväntas dricka. Jag får ibland komma på vita lögner för att slippa. För det är rätt tröttsamt att vara seg dagen efter. Inte för den delen bakis och dålig, men huvudet är inte helt med och man blir uppsvälld i kroppen och tröttare. Sen går man upp i vikt också av för mkt drickande..

  Svara

  Jag lyssnade just och håller med Katrin helt och fullt. Asså är han en liten pojke eller…? ”Jag tycker milkshake är gott”😂

  Svara

  Jag tror det här är en ganska svensk grej. Har bott många år i utomlands (USA mest) och just flyttat hem. Jag dricker inte (av hälsoskäl, magen tål det inte) men det är bara sen jag flyttade hem till Sverige som folk har frågat och påpekat. Lite tror jag det har att göra med att svenskar är ganska o-öppna socialt jämfört med andra länder och måste dricka för att kunna våga prata med folk.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.