Bianca Ingrosso anklagas återigen för att retuschera sina bilder

Mikro-Youtubern Lina Dawood har tidigare anklagat Bianca för att retuschera sina bilder – anklagelser som var milt sagt svagt grundade den gången om du frågar mig.
Bilden på Bianca som användes var inget tydligt exempel på retuschering och jag spånade kring ifall Lina mest använde Biancas namn som click bait.
Nu tar Lina återigen upp Biancas bilder i en video och anklagar henne för att retuschera sig smalare, och den här gången kan man se mer tydliga indikationer på retusch än tidigare.
Raka linjer som helst plötsligt är krokiga mm.
Bianca fortsätter att envetet neka till alla påståenden om att hon skulle ha gjort sig smalare på bild, men hennes följare låter allt annat än övertygade.
Dock finns det även de som försvarar henne – men inte försvarar henne så till vida att bilderna skulle vara oretuscherade, utan försvarar hennes rätt att retuschera sina bilder hur mycket hon vill.

Tja, you’ll be the judge…
Retusch? Inte retusch?

81 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Rätt uppenbart redigerad precis som Gynnings typ alla bilder 😄

  Svara

  Alla vet väl vid det här laget att Bianca inte är den mest ärliga person, hon är inte helt ärlig alla gånger och inte heller i detta fall – det ser ju alla att bilden är retucherad, stången är rak på ena bilden och krokig på den andra. Helt meningslöst att retuschera sin arm för det är inget fel på hennes armar, pinsamt att ljuga om det och pinsamt att retuschera. Men Bianca har alltid bortförklaringar och snyfttaktik så hon kommer undan med det mesta. Inte för att en sån här retuschering eller lögn är något hon behöver hänngas för dock.

  Svara

   Jag har tyckt att det hackas mycket på bianca men jag förstår inte varför hon ljuger! Det är retuscherat så det skriker om det. Sverige är fantastiskt. Greta säger att världen går under och bianca säger! Kontraster.

   Svara

    Tycker att all kritik mot Bianca har varit befogad. Det gäller då inte den ”kritiken” som bara består av påhopp och hat, det fick hon ganska mycket av ett tag!

    Svara

    Bianca har till och med berättat i ett poddavsnitt att hon har appen Facetune till att redigera bilder men säger att hon enbart använder den för att ljusa upp mörka partier av en bild och inte för att göra kroppsdelar smalare…tvekar dock på det andra..tror definitivt hon använder Facetune för att släta ut huden och minska storleken på armar, midja och ben titt som tätt..

    Svara

  Väldigt uppenbart retuscherad bild! Synd…

  Svara

   Tror snarare hon gjort den fetare, hon är sjuk i ätstörningar

   Svara

  Klart den är retuscherad. Finns väl ingen som har en sådan negativ inställning till sin kropp som Bianca.

  Svara

   Lägg av, så onödigt bitter kommentar.

   Svara

    Fast det är ju sant 😂

    Svara

    Bitter? Snarare ärlig.

    Svara

  Jag försvarar retuch. En kamera är inte rättvis i sin återgivning hur vi ser verkligheten när den är tredimensionell så man kan behöva hjälpa tekniken en bit på vägen för att det ska bli en mer sann blid av hur det ser ut för ögat irl. Även ljus och färger tycker jag kan behöva hjälp.

  Jag har dock svårt att försvara oärlighet. Min hållning är att så långt som det är möjligt att inte ljuga.

  Svara

   Skillnad på att redigera ljus och färger och att retuschera sig smalare osv. Kan jag tycka i alla fall.

   Sen är det väl ingen hemlighet att Bianca har ett skevt förhållande till sin kropp, hon har ju varit öppen med sin ätstörning. Så jag kan förstå att det blir lätt att ändra lite i bilderna innan man lägger ut för tusentals. Jag tror att problemet är djupare i just det här fallet ed bianca än bara retuschering av bilder.

   Det här är (på tal om diskussionen i tidigare inlägg) ett ämne som jag tycker bör diskuteras generellt i stället för på individnivå.

   Svara

    Håller med om generellt.

    Jag tycker inte det är någon direkt skillnad på ljus etc så länge man inte gör sig smalare än hur ögat uppfattar irl. Kameran lägger ju på vikt som bekant.

    Men det blir ju mest troligt en svår balansgång att hålla sig innanför det.

    Själv ser jag ibland smalare ut, eller faktiskt är ett bättre ord mager, på blid än irl beroende på perspektiv och det är inte heller vidare kul och jag kan ibland fixa till det. Oftast med annat ljus men jag förstår ändå själva grejen med att bilden ska stämma bättre med hur man uppfattas normalt.

    Svara

     Ditt svar här var otroligt luddigt. Oavsett om kameran ”lägger på vikt som bekant” så är det skevt att retuschera sig smalare på bild. Dessutom så tror jag inte att Bianca, eller någon annan med ätstörningar, har en bra uppfattning om hur ögat uppfattar deras storlek irl.

     Svara

      På vilket sätt är det luddigt?

      Och varför är det skevt att du vill ha en bild så nära verkligheten som möjligt? Förstår inte?

      Nu skulle vi ju prata generellt dessutom inte om B. Men ditt sista stycke tog jag upp här….”Men det blir ju mest troligt en svår balansgång att hålla sig innanför det.”

      Svara

       Även ditt svar här är luddigt tycker jag.

       Jag tycker att det är fel att ändra sin kroppsform på bild. Mycket för att det lätt kan gå över styr. En bild är en bild och inte verkligheten, räcker inte det? Måste man in och trixa med den bara för att man tycker att man ser tjock ut?

       På vilket sätt pratade jag inte generellt menar du?

       Svara

        Du nämner Bianca. Då blir det inte längre generellt.

        Nej jag tycker inte det räcker. Om havet ser svart ut på bild men blått när jag tittar på det har kameran inte gjort sitt jobb med att återge det det jag ville att den skulle göra.

        Nu har du två gånger sagt att det är luddigt utan att ta dig tid att försöka beskriva på vilket vis det är det. När du inte gör det kam jag heller inte försöka förtydliga vad jag menar.

        Svara

        Och som sagt jag ”trixar” åt andra hållet.

        Jag gillar inte bilder på mig där jag ser magrare ut än i verkligheten och vill inte ha en bild som ”ljuger” om hur jag ser ut så jag fixar till lite.

        Svara

         ”Kameran lägger ju på vikt som bekant.”
         +
         ”jag ser magrare ut än i verkligheten”

         Hur får du ihop detta?

         Svara

          Ännu ett bevis på att vi generellt har svårt att själva uppskatta hur ögat ser oss

          Svara

    Svar i modd. 😴

    Svara

  OT sorry. Books nya adress ligger på ”Suckunge”, lite oturligt kan jag tycka.

  Svara

   Vet inte om det här var en nyhet för dig? Suckunge har varit outat för några månader sedan 😊
   En del har redan varit förbi och snokat om man följer tråden på Flashback.

   Svara

  Ot om Bella

  Jag har tänkt på en sak.
  Bella säger att hon älskar att bygga bolag, att det är hennes passion i livet men jag tror inte på det. Jag tror hon älskar yta. Dyrt hus, dyr bil, utseende, lyx osv.
  För tänk hur mycket längre företagen hade kunnat komma om de drog ner på alla onödiga utgifter. Det kan inte vara billigt att flyga hela tiden, särskilt när Bella alltid flyger i business och har åtminstone en anställd med sig. Eller kostnaden för klädstylist, mua, hårstylist, som egentligen är helt onödig på daglig basis. De måste även lägga en jäkla massa pengar på alla dyra hotellsviter.
  Företagen ska flytta till ett nytt skitdyrt kontor, bara för att det ska vara flashigt. Och nu ska de köpa en lägenhet på upper east side som ska vara tillräckligt stor för Bella och de anställda som ska jobba i NY.
  Om de istället flyttade till ett billigare kontor, slutade resa i business, nöjde sig med ett 3 stjärnigt hotell, bara anlitade mua och hårstylist inför plåtningar och liknande, att klädstylisten hade planerat outfits i förväg och lät Bella klä på sig själv – Bella hade fortfarande levt ett rikt och bekvämt liv men kostnaderna för företagen hade sjunkit drastiskt. Det är pengar som de hade kunnat lägga på produktutveckling och kvalificerad personal. För mig går det inte ihop att Bella älskar att bygga bolag och vill ha en 50% tillväxt per år när hon faktiskt sätter käppar i hjulet för sina företag bara för att hon är ytlig.

  Svara

   Det är nog just den där imagen som hon försöker bygga som hon tror lockar till sig investorer. Det funkar säkert kortsiktigt att jobba så men i det långa (eller för all del ibland årsbaserade) loppet kräver investorerna avkastning på sitt kapital.

   Skulle verkligen uppskatta att se henne lägga fram sin affärsidé i t.ex. ”Draknästet”:

   Svara

   Du verkar helt besatt av Bella, skriver om henne under varje inlägg… Men ja du har en poäng här, de kunde dra ner på kostnader absolut och hon älskar säkert lyx vem gör inte det. Behöver de dra ner på kostnader så gör de säkert det, vi får hoppas att de har koll. Tror nog dock att Bella oftast klär på sig själv även om stylisten planerar outfits. Håller med om att de kunde dra ner på kostnader men samtidigt så skapar de ju arbetstillfällen vilket är bra, och det är ju bara deras eget problem om de lever över sina tillgångar.

   Svara

    Haha knappast, kommenterar ganska sällan men snyggt försök

    Svara

     Sorry brukar vara en Curre under typ varje inlägg som skriver om Bella, blandade ihop kanske… men ändå ganska besatt av Bella kanske med tanke på ditt långa OT om Bella 😉

     Svara

      Well, jag har helt enkelt för mycket fritid antar jag

      Svara

       Herregud kolla på hennes Igstorie från New York hon är fan inte klok. Vem speglar sig själv och ens lägger upp detnpå instagram. Hon är en Narcisst ut i fingerspetsarna. Tycker på riktigt synd om henne. En tomt skal utan någon djup.

       Svara

   Helt otroligt vad somliga bekymrar sig om andras ekonomi och t o m hittar lösningar.

   Svara

    Det är ju exakt influencers som diskuteras här, ditt spån!

    Svara

   Fast tror du inte hon tar mycket av resorna och personalen på bloggens pengakonto? I expressens artikel skrattade pingis över att hon och IL lever så olika så tror knappast hon då skulle godkänna alla de kostnaderna på kladdföretaget.
   Så tro det är L invest som betalar alla mua, flygresor, hotell osv… lätt att baka in det i influenser-rollen 😓

   Svara

   Jo, precis, men hennes s.k bolagsbyggande är väl att bygga sin bloggpersona? Alltså det är ju det som är hennes (riktiga) jobb – att likt en skådespelerska spela en framgångsrik affärskvinna. Ju mer hon spelar på det i bloggen, desto fler läsare och uppdrag.

   Svara

   Svara

  Jag reflekterar över hur olika du skriver inläggen beroende på vem det handlar om, som om du inte vågar/vill skriva kritiskt om vissa. Om vissa skriver du alltid med en elak ton, och vinklat – hade detta handlat om vissa andra så hade det skrivits mer nedlåtande och med en annan ton, och kommentarer som visats hade varit de kritiska. Inte för att jag tycker att du borde kasta skit på Bianca det menar jag inte men det är så tydligt vilka du personligen ogillar och har något emot och vilka du liksom inte vågar… vilka du trippar lite på tå för så att säga.

  Svara

   Det görs verkligen skillnad på folk och folk. Men har man den politiska åsikten så är det inte så konstigt.

   Svara

   Får faktiskt instämma. Har inte sett ett enda inlägg om Bianca som inte låter på gränsen till bitska.

   Har du någon info om henne som du inte delat som gör att din inställning till henne är så allmänt negativ CamCam?

   Jag följer inte noga henne men allmänt har jag ett bra intryck av henne. Att hon som alla vi andra inte är perfekt mm är väl självklart men jag tycker å andra sidan inte heller det är ens i närheten något som hon försöker utge dig för att vara heller, eller…?

   Svara

    Eeehhh VA?! det är väl tvärtom – hon skriver INTE särskilt kritiskt eller nedlåtande om Bianca men om vissa andra är det alltid med en vass ton, alltid med en elak hånfull ton. Här står det ”Bianca anklagas….” Hade det varit vissa andra så hade rubriken förmodligen sett annorlunda ut, och även texten och inlägget.

    Svara

     Alltså just det här inlägget är det första som jag tycker varit hyfsat neutralt och kanske beror det på kritiken den sista tiden, men före ovan, nej verkligen inte. Inte de jag såg iaf.

     Svara

  även låret nere till höger ovanför knät

  Svara

   Nähää är låret ovanför knät?😱

   (Förlåt)

   Svara

    😂

    Svara

  Ser ut sim hon gjort armen bredare isf… då ljuger hon ju inte om hon säger att hon inte redigerar sig smalare….

  Svara

   Jag tänkte också så, först, men inser att fotot är taget från en annan vinkel, mer från sidan. Så hon har nog smalat av sin arm lite.

   Svara

    Fanns finns det ngt att smalna av?! Hela stången är ju krokig, så tror snarare hon har försökt ge armen lite kurvor

    Svara

   Jag uppfattar att armen är retuscherad till att se mer muskulös ut. Den är kantigare mot axeln och bredare mot biceps.

   //Moa

   Svara

   Instämmer, Bianca är ju så smal (nästan mager), vi har ju sett henne nyligen i TV. Skulle tro att hon (om hon redigerar) gör sig lite rundare för att se mera hälsosam ut. Skulle tro att hon inte vill att några unga tjejer får ätstörningar, men vad vet jag.

   Svara

  Givetvis retuscherad! Så roligt också att i hennes stories skriver hon ”jag har inte retuscherat stången” vilket säkert är sant, det är ju henne själv hon retuscherat som gjort stången krokig. Men bra försök att slippa ljuga.

  Svara

  Kan även se tydligt på högra sidan vid midjan. Stången med svarta bakgrunden. Rak på första och sne innåt på andra bilden.

  Svara

  Kan det va så att personen som skickade bilden retuscherade den? Hen kommer ju aldrig erkänna ”ja jag tog bort ditt armfett” kom igen.. folk e fake

  Svara

   Bianca är inte teknisk på det sättet och hon hatar ju ”pillgöra” så tror faktiskt inte hon gjort det själv. Tror inte heller hon har tålamod för sånt. Så mycket möjligt att det är den andra som dessutom inte säger det. Bianca själv kollar nog inte så noga för sånt heller. Vissa vill ju faktiskt skapa drama.

   Svara

    Precis, folk som arbetar med fotografering, redigerar ALLTID bilderna, hittar massa ”fel” i minsta detalj.

    Svara

    Nja fast Bianca har ju tidigare sagt att hon kan sitta i timmar och redigera bilder, och de flesta bilder på sin insta lägger hon ju upp själv. Men bra försök till damage control hehe.

    Svara

     Försöker inget sa bara vad jag tror, folk här inne är efterblivna.

     Svara

     Sen vet jag inte allt om allas liv heller, så jag kam ha fel 😉

     Svara

     Njaaa, utgår från hennes prat om att inte gilla pillgöra för det tråkar ut henne. Tror inte hon är personen som sitter med den typen av redigering som framkommer i inlägget. Hon är mer för färg, inredning, matchande mode redigering som passar med ljus och rum. Ja sånt kan hon sitta med i timmar. Det är iaf vad jag tror.

     Svara

  Om bilderna är retuscherade så är det ju inte Bianca som retuscherat dem, utan hennes stylist Anna Hjertén som tog bilderna och sedan skickade dem i detta skick till Bianca, vilket blir tydligt på Biancas Instastory. Stylisten förnekar dock att hon skulle ha retuscherat dem, men om någon ska ”misstänkas” så är det ju inte Bianca i detta fall.

  Svara

   Det är Bianca själv som lägger ut bilder på insta. Om det vore någon annan som skulle ha retuscherat så skulle hon ju inte själv behöva övertyga och förneka – då kunde hon ju från början sagt att det är andra som gör sånt inte jag. Så njaa…

   Svara

  Jag tycker att med takt att hon fler följare, samarbeten och blir ”större” så blir Bianca mindre verklighetstrogen, genuin och trovärdig tyvärr. Hon försöker påskina att hon är selfmade, vilket inte stämmer för fem öre.

  Vad det verkar som när man läst om henne här, är hennes vänner ingenting att hänga i granen heller.

  Svara

  Det är klart att hon inte retuscherar sina bilder, hon har ju en assistent som gör det åt henne!

  Svara

  Va är de med er ensamma varelser som hänger här
  Har ni hamnat i klimakteriet allihopa är ju ständigt gnäll suck o stön …..faan så tragiskt era liv måste vara …och du Camilla kanske DAX att du kollar över ditt liv själv för de som ligger på Youtube är ingen vacker syn …
  Och du vännen värre blir det för trampar man snett
  För många gånger och på fel fötter så….
  Du kanske har hört ordspråket ge straffet en mening …. puss & kram

  Svara

   Ditt liv då? Du hänger ju här för att gnälla på all andra som hänger här tydligen. Ser ingen skillnad direkt

   Svara

   Peter, stick.

   Svara

   Vännen, puss och kram?!?! är du 12 eller? 😂 kom med något vettigt eller var vara tyst.

   Svara

   Försöker du med härskarteknik.? Patetiskt..

   Svara

   Vad är det där då?
   Något hot eller en lustighet?
   ”Du kanske har hört ordspråket ge straffet en mening …”

   Svara

   Håller med dig Peter.

   Svara

   Du sa det Peter.. medelålderskris! Majoriteten hugger här inne för minsta lilla.. undrar hur dom beter sig irl 🤔

   Svara

    Jag tror inte Peter vågar säga ifrån irl heller lika väl som jag inte tror folk vågar hugga irl 🤷🏻‍♀️

    Svara

     Kanske inte.. man funderar på att sluta läsa här pga all mothugg och lowkey mobbning 😑

     Svara

  Åh vad skönt att komma in på bloggen och slippa all superstörande casinoreklam som dyker upp överallt!!! Äntligen tog jag mig i kragen och övergav google chrome för samsung internet så att jag kan använda adblock. Halleluja säger jag bara

  Svara

  Alltså om man zoomar in på där det är vågigt, så är det lika på båda bilder. Är någonting alldeles bakom stången som gör att det ser snett ut.
  Tror faktiskt detta bara handlar om ljus och skuggor 🙂

  Svara

   😂😂😂😂😂😂😂😩😩😩😩😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

   Svara

  Men herregud, den här mikro influencern försöker ju också bara få klick, kolla på alla hennes andra videos.. hon vill bara fame, skulle inte ta henne så seriöst. Ja, Bianca må ha retuscherat sina bilder (eller inte), men den här tjejen vill ju bara få likes….

  Svara

  Alltså bilden ser helt klart redigerad ut men Bianca är ju smal i verkligheten och har sjukt snygg kropp, alltså verkligen, det ser man ju i hennes videos.. så de som mår dåligt av att hon är smal kommer ju må lika dåligt när de ser hennes kropp i rörlig bild. Jagförstår att det handlar om att det är sjukt att hon med redan snygg kropp gör sig smalare, men sen nämner ju folk hela tiden att de mår dåligt av att nån annan är smal. Det går liksom inte att undgå, finns alltid nägon smalare, kurvigare, smartare, whatever.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.