Malmö-bor! Hör upp!!

Jag skulle vilja uppmana ALLA som bor i Malmö och som har möjlighet att hjälpa Mikael, att göra det.
Det är helt sinnessjukt att hen inte vågar gå själv längre pga alla påhopp som hen utsatts för. Hade jag bott i Malmö hade jag tagit med mig min superfarliga kamphund (Obs! Skämt!)  och slutit upp vid Mikaels sida för att visa mitt stöd och ge lite mod.
Det här är för jävligt!!

Malmö! Step up!!!

71 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

   Men hur mår hon egentligen?!

   Taggarna utåt så fort någon påpekar att hon gör fel.

   Beter sig som en hormonstin tonåring med noll konsekvenstänk.

    Håller med, och visst råder väl eldningsföbud i hela landet? Att man inte kan ta en sån grej när man är 43 år och reagerar en trotsig tonåring med offerkoftan på istället. Så barnsligt och omoget!

     Göteborg tror jag inte har eldningsförbud även om kommuner i närheten har det. Dock får man inte elda trädgårdsavfall i tätbebyggt område enligt lokala föreskrifter här.

   Hon har en poäng faktiskt.
   Förstår bara inte att hon orkar ordbajsa så in i helskotta mycket. Det där hade gått att sammanfatta med fyra enkla rader.

    På vilket vis har hon en poäng tycker du?
    Att hon kallar folk för moraltanter då de påpekar att eldningsförbud råder?
    Håller du med henne i det?

    OBS, frågar helt ärligt och är inte spydig, ok? 🙂

     Nej, håller inte med henne angående något eldningsförbud. Har inte läst hennes tidigare inlägg utan klickade bara på länken så jag vet inte vad hon hade planerat för majbrasa på tomten.

     Det jag syftade på var att folk gnäller på ALLT och att det alltid ska fram med linjal och pekpinnar i kommentarerna. För så är det verkligen och tyvärr har det hittat hit till kommentarsfältet också (menar inte dig, så att du inte missförstår). Folk verkar aldrig missa chansen att få läxa upp andra och moralisera till oändlighet.

   Blir fasen helt matt på dessa sk föräldrar helt inställda på drama-mode dygnet runt.. Aldrig relax och ta det lugnt, man undrar bara hur stressade deras ungar blir av det omogna och speedade beteendet, vad lär de sig själva hemma? Ställa till hus i hvete för minsta lilla…. moget
   Ja jag har haft ett par liknande typer i min närhet och det är rätt pinsamt hur de gasar på som tonåringar, hysteriska medelålders..

  Jocke erkänner att han har köpt sex av en prostituerad i Argentina. 🙁

   1 av 10 svenska män (erkänner att de) har köpt sex någon gång så han är inte ensam.

   Jonnas?

   Det är mååånga som köpt sex.
   Det är inte bara Rune 67 år utan hyfs från en liten by i Småland.

   Det är massvis vanliga män som inte har ett dugg svårt att få kvinnor.
   Det handlar om makt. Att få köpa och äga en kvinnas kropp.

   Äckliga jävlar hela högen!

    Ja, Jonnas. Vet inte, jag vet ju att Jocke inte var världens bästa människa men detta gör mig så ledsen på något sett. Att 1 av 10 män köpt sex… asså mår så dåligt.

  Klart han är rädd att gå ut i malmö där de flesta där lär sig vid ung ålder att det är fel det hen gör. ”Världens mest jämställda land” haha jo visst

   Tror du blandar ihop respekt och jämställdhet. Jämställda är vi enligt lag, samma förutsättningar och möjligheter. Att människor sen är rasister, fördomsfulla och respektlösa har inte med jämställdhet att göra. De är idioter helt enkelt.

    Tror du blandar ihop jämställdhet och jämlikhet.

     Nej det gör jag inte. Jämställdhet innebär att kvinnor och män har samma rättigheter, skyldigheter och möjligheter inom alla områden i livet. Även Mikael har det. Att folk är idioter har med de att göra. Deras fördomar och brist på respekt. Inte med jämställdhet.

      Förstår hur du menar, att diskrimineringen inte är politisk eller lagstadgad, utan sker av vissa idioter. Det gör dock INTE att det inte är en strukturell diskriminering och ett systematiskt förtryck av HBTQ-personer (vet ej vad Michael definierar sig som, känner inte till honom men utgår ifrån att han är HBTQ, förlåt om det är helt fel). Det är en jämlikhetsfråga, förtrycket av dessa människor existerar pga strukturer i samhället. Att ta ned det på individnivå är att förminska problemet och frånsäga sig ansvar. Vi måste alla kämpa och bidra för att det ska upphöra.
      Jämställdhet berör främst mäns förtryck av kvinnor.

       😴

        Moget 👍
        När du vaknat igen kanske du borde öppna lite litteratur eller på annat sätt sätta dig in i hur det kan vara att tillhöra en minoritetsgrupp och utsättas för förtryck och orättvisor. Om och om igen. I olika samhällsarenor. Återkommande.
        Att påstå att problemet bara ligger i att det finns vissa idioter och ingen bakomliggande strukturell förklaring är samma logik som de som säger ”inte alla män!!” om våldtäkter. Självklart finns det strukturer som ligger bakom mäns våld mot kvinnor som vi måste motarbeta, trots att vissa män aldrig höjt handen åt en kvinna.
        /Med vänlig hälsning, färgad, HBTQ kvinna

      Jämställdhet: jämlikhet mellan könen, kvinnor och män ska ha samma möjligheter och rättigheter
      Jämlikhet: social jämlikhet mellan alla grupper i samhället

  Om jag kunde, så skulle jag ta tåget ner till Malmö och gå en lång promenad.

  Hmm, eller mängder med blåsippor i Skåne…

  Hade jag inte bott halva landet bort hade jag gärna gått med Mikael.
  Klart man ska få vara sig själv utan att bli hotad och trakasserad!
  Om Mikael läser: Du är så härlig! Och jag blir så ledsen att folk försöker begränsa dig!

  känner tjejer som bytte från strumpbyxor till jeans efter krogbesök när de passerade möllan just för att de är såå många äckliga killar där.

   usch vad sjukt, men tyvärr blir man inte förvånad…

   Det 👆👆👆

   Svenskar va?

  alltså detta är SÅ sorgligt. vi lever i ett land där människor har fått stånga sig blodiga för att vi ska få vara de vi vill vara. och så minns det människor som valt att bo i detta land men som inte kan acceptera vår öppenhet. vi påstås vara ett av världens mest öppna land, men även ett väldigt slutet sådant.

   Vi är öppna. Vi släpper in personer som inte är det.

    Tror knappast det skulle gått obemärkt förbi i en liten by i Skåne heller så

    Mjaaa, i senaste öppet spår skulle det diskuteras om människor ska får göra könskorrigering. Det finns redan här.

    Homofobi och transfobi är inget nytt fenomen i Sverige.

     Klart det finns, men Sverige är fortfarande ett öppet land. Du är fri att vara den du vill.

  Den sista idioten är inte född. Ni kan chilla med ert Malmöhat. Ingenstans i landet har vi kommit så långt att alla kan gå fria i de kläder de önskar, oavsett om det är beslöjade kvinnor eller män i klänning. Jag hoppas att Mikael och alla andra människor får möjligheten att leva i ett Sverige som accepterar alla.

   Jodå, finns gott om ställen där man får vara den man är.

    Jaha. Då får man väl skicka hela Malmö på ett studiebesök där (var det nu är) så kan vi lära alla invandrare hur det ska vara. SÅ de slutar vara äckliga bakåtsträvare. OBS. Kommer inte försvara ironin i detta inlägg för den som inte förstod den. Sjukt tråkigt och fördomsfullt kommentarsfält efter bara 20 kommentarer. Jävligt deppigt.

     Varför inte skicka de som behöver det på ”utbildning”? Det blir en krock mellan kulturer och på vissa ställen är det värre än andra. I Sverige är vi öppna. Vi behöver inga bakåtsträvare. Jag förstår fullt ut att det bara är så de är lärda, men i sånna här fall är det de som behöver lära om. Inte vi som redan lärt oss att respektera varandra.

   Alltså ursäkta men det är inte sant. Det är den första staden i Sverige där jag fick skriket efter mig att jag skulle täcka mig när jag gick omkring med en semikortkjol.
   Skulle kunna fortsätta men du fick säkert min poäng ändå?

   Vidare så säger jag bara kippa. Malmö är den staden där de under ca noll omständigheter kan ha den på sig utan fara för fysiskt våld.

    Ja. Då är det väl så att hela Malmö är skit. Trevlig fördomsfull valborg!

     Fördom. Säg det till judarna.

     Har jag berättar att jag bott i Lund?

     Detsamma.

      Asså om inte du är RWU så vet jag ingenting längre

       rwu?

     Ja, kanske är det så? Det är tråkigt isåfl.

      Det är sjukt tråkigt att enstaka händelser gör att folk blir så fördomsfulla. Precis som jag skrev i min första post så önskar jag alla total frihet. Även oss invandrare/malmöiter som bor i Malmö som inte vill bli profilerade i ett kommentarsfält. Ta det lugnt med hatet. Inget blir bättre av fördomar.

     Fördomsfullt?
     En judisk människorättsorganisation utfärdade en varning till judar att resa till Malmö. Mig veterligen har ingen annan svensk stad ännu fått en sådan varning. Många judar har valt att lämna Malmö till följd av alla hot och trakasserier. Utöver detta finns dokumenterad homofobi, från bland annat imamer men också inom SSU (!)
     Kan bara tänka mig hur det då är att vara transperson i en sådan stad…

     Det blir inte bättre i samhället av att människor försöker sopa verkliga problem under mattan. Mycket bättre att prata om känsliga/svåra ämnen och gemensamt försöka skapa tryggare levnadsförhållanden för alla.

   Malmö är en underbar stad men ser man inte att det finns problem (som i alla större städer i Sverige) så är man blind.

    Det är inte så bra i många städer mem jag måste nog få lov att inflicka att Malmö är värre.

    (Jag tror att jag har nämnt att ett av mina engagemang gäller hedersproblematik.)

    Nä, Malmö var en underbar stad. För 30 år sedan, sedan gick det som det gick när invandringen satte fart

  Det råder ingen större brist på nazister och SD:are heller

   Absolut, kan vara så med. Men det finns ”regler” där om hur du ska klä dig som tjej mm och det kommer inte från nazzarna dock…

   Nu kanske hoten förkommer från bägge håll, vad vet jag, men försök inte att förneka att hat mot homosexuella och quer inte är en fullt accepterad del av islam som dessutom förkunnas som en del av deras tro av ledande imamer och att ca 90% från Mellanöstern tillhör den tron.

  Ja. Som på många andra ställen. Behövs mer engagemang från politikerna för att få det att fungera, funkar inte att lägga över ansvaret på samhället utan att ge samhället resurser.

  Bra, vi vill ändå inte ha dig här!

  Camcam, varför har ditt kommentarsfält det senaste fyllts med rassar?

   Ingen jävla aning men jag kommer stänga det här fältet om det kommer in en till rasistisk kommentar.

    Då frågar jag detta. Är det ok att ta upp varför och varifrån det kommer ett sanktionerat hat mot homosexuella och quer?

     Är det okej att generalisera en hel grupp människor? Du tror inte att inom denna grupp du vill peka finger åt så finns människor som Mikael? Och hur hjälper det Mikael att du i detta kommentarfält vill generalisera och utmåla en grupp som homofober?

    Vad räknas som rasistiskt? Att påpeka att invandringen förstört Malmö?

     Jag hade väl tänkt att det här kommentarsfältet skulle ägnas åt att stötta Mikael men det verkar folk inte så intresserade av så….

  Är hela jag i modd nu?

   Nä inte din stortå.

    Haha. 😄

   Jag fick alltså inte nämna en annan religon i Malmö som inte får klä sig hur de vill.

    Nej, det är så känsligt.

    Hur klär sig en religion?

  Det är helt obegripligt att man kan bli så provocerad av hur en annan människa ser ut/klär sig. Vad spelar det för roll för dig? Släng en blick och konstatera (obs! tyst för dig själv) att du tycker att hen ser annorlunda ut och gå vidare i livet. Det är inget som behöver komma någon annan till känna. För det påverkar inte ditt liv det minsta. Du kommer inte att bli gay/trans eller någon annan regnbågsfärg för att Mikael har högklackat och klänning. Jag lovar! Däremot riskerar du att förstöra en annan människas liv om du säger vad du tänker. Så om du inte har något snällt att säga håller du tyst.

  Tog inte länge här innan det var invandrarnas fel. Som på flashback när man kan fråga om recept på god kladdkaka, hjälp med sin wifi-uppkoppling eller fråga om fiskekort i Gavleån och fem meddelanden senare är något invandrarnas fel.

   Vilka tror du det är i Malmö som går på han då? Svenskar är oftast fega, pratar i det tysta med varandra. Snapar en smygtagen bild med elak text. Men skrika och gå på någon på gatan? Nä, ligger inte i Svenskars natur.

    NMR är allmänt kända för att föra konstruktiva konversationer om homofili på bibliotek.

    Haha okej, vet inte vilken sten du bor under, men det finns jävligt många pursvenska rövhål där som inte drar sig för att skrika efter folk eller gå på dem på öppen gata. Ta av skygglapparna.

Comments are closed.