Propagerar Isabella Löwengrip för sömntabletter?

Jag flög med Lufthansa igår 20.45, klev på planet, tog en insomningstablett och vaknade utvilad sju timmar senare av en flygvärdinna knackade mig på axeln och sa att vi skulle landa. //Isabella Löwengrip

Är det något att ojja sig över? Att Bella tar en insomningstablett lite då och då? Så mycket som hon gasar? Wroom, wroom!
Om hon vaknar UTSÖVD efter sju timmar så kan det inte vara de allra starkaste grejerna som finns på recept, för de kräver betydligt mer än sju timmar för att gå ur kroppen. De som vet, vet…
Kanske är det Propavan – som inte är beroendeframkallande – eller något annat ”örtigt”?
Det är väl bättre det, än att hon länsar drink-vagnen i förstaklass för att komma lite till ro? Då skulle hon garanterat inte ha vaknat utvilad och hur bolagsbyggande ”gasigt” är det liksom? 🙂

Vissa av hennes läsare tycker att hon propagerar för att ta insomningstabletter, jag tycker inte det är något att ojja sig över.
Vad tycker ni?

250 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Nja, kanske inte tabletten i sig men däremot är jag inget fan av hur hon lägger fram sin livsstil. Att köra på i 110 och sedan ta sömntabletter för att kunna somna är inte hälsosamt i mina ögon. Att leva så är ingenting att sträva efter och det hoppas jag att de unga som följer henne förstår.

  Svara

   Det gäller nog många yrken, som man får köra i 110, man måste ju försörja sig.

   Svara

    Då får man se till sin hälsa först och byta yrke 🙂

    Svara

     Den tanken är ju god, men jag kämpar på. Finns mycket annat att värdesätta i mitt yrke. För övrigt så dräller det ju inte om jobb.

     Svara

     Kanske rent av skaffa sig ett jobb?

     Svara

      Om kommentaren är till mig, så har jag jobbat sedan jag var 16 år, även under gymnasietiden jobbade jag extra, och om några år har jag rätt till pension 👊🏻

      Svara

    Så trött på att man i Sverige skyller på att man ”måste försörja sig”. Vi har ett enormt skyddsnät jämfört med resten av världen, alla kan ta risken att byta jobb om ett inte funkar, till och med byta yrke.
    Dessutom stör det mig något otroligt att folk som säger såhär alltid tror att man måste ha enorma utgifter. Dom fattar inte hur priviligierade dom är.

    Svara

     Ja vi har mer av ett skyddsnät än andra länder men det är inte enormt och det är verkligen inte säkert att just ”du” får ta del av det, och om du får det kan det ta väldigt lång tid innan du ser det, eller så måste du göra dig av med allt du har av värde först. Är inte så lätt att bara chansa och hoppas att ett bättre jobb ska dimpa ner i knät på en. De skyddsnät vi har är inte problemfria, och det är oftast inte särskilt roligt att ta del av dem. Så det är inte ”bara” att säga upp sig och tro att samhället ska ta hand om dig.

     Svara

      Exakt, lite svårt sådär mitt i livet med barn o skulder bara chilla o säga upp sig..

      Svara

       Om du jobbat förväntas du dessutom ha sparat pengar för framtiden och då får du inget försörjningsstöd. Det får du inte heller om du själv säger upp dig utan att ha ett annat jobb. Har du bil måste du sälja den innan du får försörjningsstöd. Du får inte ha några besparingar i någon form.

       Att ngn skulle få 100 000kr i försörjningsstöd är en ren och skär lögn.

       Svara

        Nej, det är inte ren och skär lögn. Jobbade du där eller var det jag som gjorde det?

        Svara

      Bra svar. Jag får kvar 2800kr i månaden på min sjukpenning till mat och kläder, tandläkare etc etc. Enormt skyddsnät! Grannen från somalia har ett enormt skyddsnät men inte jag.

      Svara

       Grannen från Somalia har säkert en jäkligt bra slant.
       Innan jag blev sjukpensionär såg jag i papper på jobbet hur stor skillnaden kan vara.
       En person jag minns alldeles särskilt fick över 100 000:- i försörjningsstöd ena månaden, månaden efter det över 30 000:-, samma månaden efter det osv osv.
       Det var dock inte bara denna person utan flera, den jag nämnde är dock den som satte sig just pga att stödet var på över 100 000.
       Andra människor (både såna med och utan barn) fick mellan 900-7000kr

       Svara

        Hur är det möjligt? Hur kan en person få 30-100k i försörjningsstöd i månaden?

        Svara

         Ja säg det. Hur en person som fått över 100 000 i försörjningsstöd ens kan få mer pengar det närmsta året förstår jag inte heller, och något svar på frågan fick jag inte.
         Samtidigt var det himla viktigt att en person som fick 500kr i födelsedagspresent (och TYVÄRR, anser jag, var ärlig om det) då fick 500 i avdrag på försörjningsstödet.

         Svara

         Det är inte möjligt utan rent skitsnack från personen som skrev det. Försörjningsstödet är hårt reglerat och extremt lågt. Blev förvånad över hur dåligt det var när jag pratade med människor i min närheten som har försörjningsstöd.

         Svara

          Och det är absolut ingen lögn att det är hårt reglerat och extremt lågt, det är det.
          MEN man gör också skillnad på folk.
          För alla är det inte lika hårt reglerat eller extremt lågt, tvärtom. Det är dock inget man pratar högt om

          Svara

     Det är just det här jag menar 🙂
     ”göra sig av med allt av värde”
     Har du saker av värde betyder det ju att du till och med har mariginal innan du behöver ta del av typ soc bidrag 👍🏻👍🏻

     Och ”mitt i livet med barn och skulder” är ju liksom en sits man valt sig att sätta sig i, och kan ordna upp om man vill…
     Nu menar jag inte att ge bort barnen, men man kanske kan pusha sig och se över vad man verkligen behöver, byta saker mot lite andrum 🙂

     Svara

     Asta har en poäng i det hon säger. Om folk inte byggde upp sådana massiva utgiftsberg och vore så dåliga på ekonomisk planering skulle många fler ha råd att byta jobb. Folk verkar älska att spendera varje krona som trillar in och därmed tvingas kuta runt-runt i hamsterhjulet utan att hinna pausa en enda gång.

     Har man byggt en rejäl buffert och är med i a-kassan kan jag inte se varför man inte skulle våga säga upp sig?

     Svara

     Du får vara hur trött du vill, men för mig är det inget alternativ att stämpla eller leva på bidrag, det finns det alltför många som gör.

     Svara

      Men vi pratar ju inte ens om att ”sluta jobba börja stämpla” utan att våga ta risken att försöka byta från ett jobb där man är tvungen att slita ut sig 😄

      Svara

   Har svårt att tro att hon lever så, det är väl en fasad som allt annat.

   Svara

    Ja, det är ju inte mycket ”jobb” på det jobbet hon har… Mest att bli servad/serverad, gå och träna och bara inte glömma att betala ut lön till ”teamet” och ”hemmateamet” samt ”lilla teamet”. Oj! Glömde att hon behöver le och babbla på engelska samt äta ohemula mängder veganglass, alkoholfria drinkar och lyfta skrot.

    PS lyfter lätt dubbelt så mycket som Bellsan i bänkpress och inte tagit ett foto på gymmet. Vilken miss!

    Svara

     Orutinerat! Har du inte tagit något foto har det ju inte hänt.

     Svara

   Insomningstablett betyder inte automatiskt sömntablett. Melatonintabletter finns i olika styrka och består av kroppens eget ämne för att somna. Inte helt ovanligt att folk med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (där adhd ingår) har det utskrivet.

   Svara

    Jo, insomning = typ Stillnoct. Ger ca 4 h sömn och mer om man har tur. Sömntablett = Imovane/Zopiclon ger ca 7 timmar eller mer om man har tur. Olika halveringstid på olika personers metabolism.

    Svara

     Stilnoct är väl populärt att köpa receptfritt i USA?

     Svara

      Oj nej. Stilnoct är benzo och är inte receptfritt i USA.

      Svara

       Stilnoct är inte benso. Det är ett bensodiazepinliknande läkemedel som verkar på samma signalsystem.

       Svara

       Som sagt här. Nej, Stilnoct (zopiklon) är inte en bensodiazepin. Det gör dock inte att man ska underskatta dess vanebildande egenskaper. Att använda en sådan tablett mer än en gång/vecka ökar risken markant för beroende.

       Vad Bella använder är omöjligt att veta. Henne kunskaper om läkemedel är ju dock inte mer än de hos fått från sina populärvetenskapliga böcker. Det kan vara melatonin (som egentligen inte har några dokumenterade effekter), det kan vara någon typ av Z-preparat, Propavan eller så är det typ oxazepam. Hon har ju talat om att hon haft ångestdämpande läkemedel utskrivit tidigare.

       Svara

        Gjorde en lite tabbe (skyller på tentahjärna). Stilnoct innehåller zolpidem. Det är Imovane som innehåller zopiklon. Deras effekter är ungefärliga, men halveringstiden varierar. Dessutom verkar det som att zolpidem tenderar att ge skumma biverkningar i större utsträckning.

        Svara

         Zolpiderm (Stillnoct) är fruktansvärt obehagliga. Man blir verkligen knockad! 🙇🏼‍♀️ Är man vaken längre efter intyg av någon anledning är det så obehagligt *ryser*

         Svara

          Drink och ät sjukt obehagliga om man inte somnar. Dessutom påverkar de verkligen minnet av vad som hänt 🥴

          Svara

           Sorry för opopulär åsikt…men jag tycker det är sååå obehagligt hur folk verkar vara så insatta i denna typen av tabletter, vad de innehåller, vart gränsen går för recept osv. Är det normalt att känna till allt det här och jag är den onormala i detta fall eller är det en skrämmande utveckling i samhället att känna till dessa saker? Jag personligen har noll koll på denna typen av tabletter och känner uppriktigt att jag inte heller vill ha koll, förhoppningsvis kommer jag aldrig behöva använda mig av denna typen av tabletter för att lyckas sova…
           Menar inte att verka dryg eller peka finger på er som använder denna typen av tabletter, tycker mest att det är synd att man öht ska behöva ta denna typen av tabletter och kroppen inte gör det den ska vilket är att sova när den är trött, har förstått att många har jätte stora problem med sömnen och jag lider verkligen med er.

     Tog Stilnoct på ett flyg en gång. Vaknade vid gaten med en Starbucks latte i handen och hade ingen aning hur jag kom dit. Var rätt gate på Heathrow så förstår inte alls hur jag lyckades. Hade ordentliga vinfläckar på tröjan så hade uppenbarligen blandat vin med sömntabletterna även om jag inte minns det. Hade fått med mig pass och allt annat också. Däremot hade jag sms:at osammanhängande till hela min telefonbok inkl ett ex 🤦‍♀️ Bottom line. Sömntabletter är inte alltid en bra idé på flygplan.

     Svara

      Ahaha men herregud. Wow! Har tagit zopiklon zolpiderm benzoz osv inget knockar mig längre än en 4-7 timmar ingen dåsighet efteråt och benzos gör mig mest illamående. Både med eller utan ett glas vin. Propavan dock eller lergigan funkar mkt bättre konstigt nog.

      Svara

       Jag har benzo mot flygrädsla och visst har det god effekt men får sådan huvudvärk när det går ur kroppen att jag numera försöker att inte ta dem alls utan bara ha dem med ifall det blir för jobbigt.

       Svara

     Dom är svårt beroendeframkallande, Stilnoct och Imovane. Ingen ”tabletthangover”, snabb halveringstid, verkar inom 15 minuter. Kan ABSOLUT INTE fås utan recept i Sverige! Mycket utbrett inom missbrukskretsar. Narkotikaklassat.

     Svara

     Stilnoct är verkligen ingen insomningstablett, det går i allra högsta grad under sömntablett. Har du svårt med insomning så behöver du en tablett som verkar i ca 30-60 minuter som t.ex circadin. Finns inte mycket läkemedel just för insomningsfasen utan det förskrivs ofta sömnmedel/antidepressiva/antihistamin även för insomningbesvär. Sömnmedlet eller annat läkemedel blir dock inte ett insomningsläkemedel bara för det, även ifall den faktiskt underlättar själva insomningen för personen. Vanlig missuppfattning.

     Svara

      Fel K-Town. Z-preparaten (zopiklon och zolpidem) är insomningstabletter. Circadin har absolut inte så snabbt tillslag. Tmax uppnås efter ungefär 3h, och då i fastande tillstånd. Tilläggas bör även att circadin knappt har någon typ av studier bakom sig som talar om dess effekt. Det är dessutom ett långverkande preparat.

      Svara

    Melatonin räknas som kosttillskott här i Finland och kan köpas i matbutik. Finns både vanliga och långverkande och de är ett jättebra hjälpmedel för att somna på kvällarna. Tyvärr var de inte tillräckligt för mig pga mitt problem var inte att jag inte kunde somna utan att jag vaknade för tidigt. Så jag äter nu en låg dog mirtazapin vid behov, tex om jag sover borta eller har en period där jag sover sämre. Man blir inte beroende och behöver inte ta den varje dag. I större dos är det en antidepp men vid för låg dos är biverkningen att man blir väldigt trött. Hjälper mig att sova tills det är dags att stiga upp!

    Skulle väldigt gärna kunna klara mig utan sömntabletter helt men har fått inse, efter många års sömnbrist i olika perioder, att jag inte är en person som kan somna bums och sova gott hela nätter automatiskt. Och sömnbrist har ett stort antal negativa konsekvenser på hälsan, förutom att det redan är jobbigt att vara konstant trött. Känns väldigt skönt att ha pillren som en trygghet, för jag vet att om jag inte kan somna finns den lösningen. Även om jag i dagsläget klarar mig till 80% utan dem.

    Svara

    Jo det gör det, melatonin är inte en insomningstablett! Det är ett hormon som eg endast är godkänd för äldre, det saknas forskning på ev skadliga biverkningar när det tas av unga människor. Bara för att något finns naturligt i kroppen betyder det inte att det är safe att stoppa i sig massa piller av samma ämne!
    Blondinbella har ju redan skrutit om hur hon missbrukar benzo (oxascand) så det är helt säkert inte melatonin eller någon lugnande liten atarax-tablett hon tagit, det är garanterat benzo eller en av Z-analogerna dvs Stilnoct eller Imovane. Att ta sånt på flyg är så förbannat korkat, om något händer vill jag inte ha en passagerare som är hög som ett hus ombord på mitt plan!! Blir man väckt på benzo eller liknande så är man helt borta, särskilt Stilnoct ger blackouts och man kan göra en massa sjuka saker som man aldrig skulle göra annars. Man får svårt med balansen, ramlar omkull osv. Man är definitivt inte i skick att evakuera ett plan eller ta emot viktig information från besättningen.

    Svara

   Är det mer okej för mig som inte jobbar men tar sömntabletter för att sova? 🤔 Är det mer hälsosamt? Jag tar varje natt sen två år, jag skulle själv med lite distans kunna faktiskt hävda att jag är beroende av dem. Hur ofta tar Isabella, och vad tar hon ens? Insomningstablett är även svagare än sömntablett, två olika saker. Finns mycket som gör att man har svårt med insomning och de flesta läkare brukar vilja att man försöker ta tag i de problemen simultant med att man får ett hjälpmedel snarare än att skriva ut blint månad ut och månad in.

   Mina är starka och starkaste dos. Vi vet inte ens vad hon tar, hur ofta hon tar, är det nåt hon tar för att kunna vakna utvilad när hon reser/byter tidzoner, är det nåt hon är helt beroende av för att överhuvudtaget kunna sova? Jag vet inte om vi kan sitta här och säga att det är ohälsosamt bara för att hon jobbar mycket. Vi vet ju ingenting. Det här kan vara första gången jag erbjuder nåt slags ”försvar” för den här människan, och visst får man spekulera allt vad man vill i den här människans liv här inne, men det är kanske inte rimligt att dra slutsatser med så lite information.

   Blev lite långt kanske men det må så vara. Det värsta som kan hända är att ingen läser, I can live with that 😂

   Svara

    Nej, att insomningstabletter skulle vara svagare är en vanlig missuppfattning. Beroendepotentialen är stor. Dosen spelar ingen roll. Säg att hon tar zopiklon 1-2 gånger i veckan. Då är hon antagligen beroende, även om hon inte själv ser det. Tillvänjningen på dessa kommer snabbt.

    Svara

  Ibland kan man ju undra. Hennes läsare ojar sig om minsta lilla hon gör. Så tråkigt kommentarsfält hon har! Nån skriver något negativt , i nästa sekund är det nån Bella polis som försvarar henne. Sen kommer en tredje kommentar av nån som ogillar Bellapolisen. Hon har ju en modererad blogg. Tänkt så intressant att få läsa några vettiga kommentarer. Nångång! Med vettiga frågor och om hon nångång skulle svara på dom. Men det gör hon ju aldrig !

  Svara

   Det är ju precis likadant här

   Svara

    Nej verkligen inte. Kul kommentarer. De flesta diskussionerna är på rätt nivå.

    Svara

  Jag bygger inga bolag men lever ett stressigt liv med heltidsjobb, barn med aktiviteter, hushåll osv. Jag sover Max 5 timmar per natt i veckorna pga kan inte sova mer pga stress. Jag längtar alltid till fredag och en sömntablett (om det inte är tidig uppstigning till match/cup/tävling på lördagen förstås) En natts sömn i veckan är inte att begära för mycket tycker min läkare och förnyar mitt recept

  Svara

   Inte elakt menat men du borde kanske se över ditt liv? Inget ont om insomningstabletter men din livssituation är inte hälsosam i långa loppet.

   Svara

    Fast jag måste jobba för att försörja mig och mina barn. Jag måste mathandla och laga mat. Ibland måste jag städa. Mina barn har aktiviteter och jag tycker att fysisk aktivitet är en av de viktigaste sakerna att stötta sina barn i så det tummar jag inte på. Vi bor så till att det måste skjutsas till och från. Under en period i livet ser det ut såhär. Det bara är så. Alla har inte mormor och farfar för avlastning. Och har man det kanske man inte vill använda dom ändå för man vill klara sig själv.

    Svara

     Det du beskriver låter som en vanligt liv för småbarnsföräldrar men din kropps reaktion är inte normal. Du kanske måste tumma på något för att inte gå sönder? Tror du dina barn vill ha en frisk mamma men lite mindre aktiviteter och damm i hörnen eller en sjuk mamma som inte orkar något?

     Svara

   Fy, ditt liv låter inte… kul. Har du inte hjälp av en man eller något så du får sova ut ibland?

   Svara

    Eller kvinna!

    Svara

     Tänkte att det ingick i ”eller något” 😘

     Svara

    När man lever med stressyndrom så kan man (jag) inte sova hur mycket chans till sömn man än har. Jag har möjlighet att sova 9 timmar per natt. Snittar 5 iaf. Vaknar 4.30 lördag som onsdag och kan ändå inte somna om.

    Svara

     Sömnskola

     Svara

     Har samma skit i mina insomni-skov 😓. Fokus på cirkadiska rytmer, sleep reduction therapy, vikttäcke är mina tips. Och sömnhygiensdisciplin. Kram.

     Svara

   Meditation och avslappning har hjälpt mig väldigt mycket. Det är otroligt viktigt att sova.

   Svara

   Ta hand om dig. Vet av egen erfarenhet att det inte håller i längden.

   Svara

    Tack. Har varit utbränd och just därför anser min doktor och jag att det är bra för mig att få den där sömnen att återhämta mig med ibland

    Svara

   Värt att tänka på är att det knappast är antal timmar sömn som räknas utan kvaliten, och den är mycket sämre på sömntabletter. Det är ingen ”riktig” sömn. Hjärnan bearberar inte intryck och rehabiliteringen ser inte alls likadan ut på ex Imovane/Stilnoct.

   Svara

    Nu är det ju skillnad på insomningstabletter och sömntabletter.

    Svara

    Jag vet och sover inte på nån av dessa tabletter

    Svara

     Fast du kan ju inte utgå endast från dig själv för att beskriva hur ett preparat typiskt sett fungerar.

     Jag har ett antihistamin som insomningstablett och det påverkar inte min sömnkvalitet (och ska normalt sett inte göra det heller).

     Svara

      Fast nu pratade ”B” om stilnoct/imovane, och det stämmer, att sömnkvaliten blir sämre (man sover bland annat inte lika djupt), antihistaminer värkar inte på samma sätt, lite som att jämföra äpplen och päron….

      Svara

    Var är alla klimat aktivister som går i taket så fort dom ser ett flygplan etc etc?

    Svara

   Cuper och matcher är inget man som förälder måste tillbringa helgerna med. När blev det på det viset? Jag är född 82 och jag och mina kompisar fick sköta våra fritidsintressen själva. Mamma kom och tittade på en hopptävling någon gång men annars fick man själv ta ansvar för att ta sig till och från stallet och andra aktiviteter, oavsett väder och årstid. Jag fick skjuts EN gång under alla år. Alla hockey- och fotbollsföräldrar behöver sätta ner foten.

   Svara

    Det beror lite på hur man bör och vart tävlingar/cuper är. Våra idrotter kräver ibland 10 minuter cykel. Ibland 40 mil i bil. Enkel resa.

    Svara

    Då förmodar jag att du inte hade tävlingar längre bort? För HUR ska barn komma till tävlingar som ligger många mil från hemorten?
    Eller dina föräldrar var sådana som aldrig ställde upp? Åkte du kanske ständigt med någon annan? Kanske t o m en tränare fick det dyrbara ansvaret att köra dig?

    Jag tycker det är fint med föräldrar som intresserar sig och engagerar sig i barnens aktiviteter. I de flesta fotbollsklubbar arbetar alla ideellt och då förväntas man som förälder att ställa upp med kiosktjänst, matchvärd osv vid cuper o dyl.

    Svara

     Skulle aldrig skriva in vår dotter på någonting som kräver helgnärvaro. Det låter helt sjukt i mina öron. Vi flänger tillräckligt utanför hemmet på veckorna med jobb och skola, helgerna tillhör familjen när vi chillar och hittar på trevliga saker tillsammans.

     Svara

      Det funkar väl så länge barnet inte själv vill hålla på med någon aktivitet som kräver närvaro på helgen. Är ju långt ifrån alla barn som bara vill hänga och chilla med familjen på helgerna.

      Svara

       Som förälder kan man ju bestämma vilka regler som gäller om barnet ska ha aktivitet. Jag och min äldre syster höll på med samma sport men fick spela i samma lag då mamma var ensamstående och inte kunde skjutsa och ha sig om vi skulle ha olika tider. Hon talade om för oss att vi fick komma överens om vad vi skulle ha som aktivitet och tränaren lät mig spela med de äldre för att få det att funka. Hade vi inte kommit överens hade vi antingen fått vara utan aktivitet eller ta oss till träningarna själv. Var inte så mjäkiga med era barn.

       Svara

       Hur menar du? Jag är knappast tvungen att låta barnet syssla med allt det vill, om jag bedömer att det har en negativ inverkan på familjen. Hon ville gå på fotboll och vi sa nej. Våra helger ska vara reserverade åt annat.

       Svara

        Man kan väl ställa upp lite om nåt barnet verkligen vill göra råkar vara på en helg?

        Svara

         Det får ju varje familj bedöma efter sina förutsättningar.

         Svara

         Håller med. Att inte låta sitt barn få utlopp för sitt intresse bara för att man själv inte vill rucka på sina helgrutiner. 🤦‍♀️

         Svara

          Det är ju föräldrarnas ansvar att bedöma vad som är bäst. För vår familj är återhämtning viktigt under helgen, så vi har valt bort ett inrutat schema utanför arbetsdagarna. Vi är säkra på att det gynnar alla, inklusive vår dotter som har fått välja en annan idrott som hon för övrigt också trivs med.

          Svara

     Men herregud. Det var helt naturligt att barn och vuxna inte var tillsammans dygnet runt på den tiden och att man som barn fick lite eget utrymme. Hade inget att göra med föräldrarnas omsorgsförmåga. När vi hade tävlingar borta åkte vi med ridklubben, hästarna skulle ju också transporteras, inte konstigare än så. Det tog mellan 30-45 minuter att cykla eller åka buss till de stall jag red på, det gick bra och jag löste det alltid.
     Och faktum kvarstår, ska man må bra och fungera så behöver man sätta lite gränser, även för sina barn.

     Svara

    fast det är ju föräldrar som aldrig engagerar sig som gör att andra föräldrar måste vara de som skjutsar, peppar, står i kiosken med mera. Jag beundrar mina föräldrar för deras engagemang i våra aktiviteter men jag vet också om att de kunde ha varit lediga mer om andra föräldrar också ställt upp.

    Svara

     Men ungarna kan dra sitt strå till stacken för att föreningen ska gå runt. Vi fick sälja bingolotter varje vecka, till exempel, samt vara med som funktionärer vid olika evenemang.

     Svara

     Då får väl de föräldrarna också sätta ner foten och dra gränser för hur mycket tid de lägger på barnens aktiviteter.

     Svara

    Dagens curling kommer ge en extremt bekväm generation. Cyklade i alla väder, alla årstider, släpade den i snö tidiga helgmorgnar för visste att det skulle vara plogat när jag slutat. Cyklade i en period 2 mil om dagen pga hade en häst i annat stall, mamma kollade på EN tävling under alla år. Säger inte att det var rätt heller, men någon form av mellanting? Idag kan ungdomar inte cykla eller åka buss pga väder/vill inte/det är mörkt/det är farligt/det är jobbigt osv osv osv. ”Om jag inte skjutsar så kommer hen inte ta sig till träningen”, nä men då är kanske hen inte tillräckligt motiverad att träna helt enkelt. Helt bisarrt att det ska hänga på om de får skjuts eller inte. Haha fan blir så jävla provocerad av det här.

    Svara

     Jag tänker att det är på grund av den generationen som cyklade 2 mil till stallet och fick göra allting själv som ”dagens ungdomar” slipper. Tankesättet ”jag ska inte göra som mina föräldrar” finns nog hos många även om man inte tänker på det. Inget är mer rätt än nåt annat, men tror det är en naturlig utveckling

     Svara

     Det fanns alltid föräldrar som ställde upp mycket för sina barn. Min ena kusin hade häst, hon tävlade, hon dansade ballett på hög nivå, spelade flera instrument och kom in på musikhögskolan. Hon hade inte gjort nåt av detta om inte nån hade skjutsat runt henne. Fast de borde ha skjutsat henne till psykologen också, som det är idag har hon ingen glädje av alla dessa färdigheter.

     Svara

    Tycker inte som du, att vara med sina barn i deras fritidsintressen är så viktigt för barnen. De känner sig viktiga i föräldrarnas liv. Att stötta sina barn och ge dem all tid som önskas är caring

    Svara

     Men har man fler än ett barn så blir det lätt lite omöjligt att vara med på allt.

     Svara

     eller hur! tycker också att om man nu signar upp sitt barn på en aktivitet så skadar det inte att man visar lite engagemang och kommer på ngn träning/ match då och då. I bromma där vi bor så är intresset minst sagt skralt bland föräldrarna, finns föräldrar som vi efter sex år i samma lag fortfarande aldrig någonsin sett till. Alltid samma föräldrar som engagerar sig vilket är ungefär som med klassföräldrar. Personligen ser jag att relationen vi får med våra och andras barn kommer löna sig när kontakten är bättre i de ibland lite kämpigare tonåren för de vet att vi bryr oss och gillar att ha dem runt i kring oss.

     Svara

      Alla föräldrar har inte samma förutsättningar att engagera sig med tid i barnens aktiviteter. Vilka arbetstider har man? Vad har man utanför jobbet som kräver av en, en sjuk mormor som ska tas om hand, ett extrajobb för att få ekonomin att gå ihop, ensamstående på det..?

      Svara

      Ja klart att det är samma föräldrar som engagerar sig i allt. Men de föräldrarna är också snabba på att döma de andra föräldrarna. Jag kan inte engagera mig med tid som andra kan. Jag jobbar dagar, kvällar och helger och är ensam med mina barn utan hjälp av någon. Jävligt lätt att komma och säga att man ska stå i kiosker och vara klassförälder och skjutsa till cuper när man har möjlighet att göra det.

      Svara

      Sen vet väl inte du hur mycket familjen umgås tillsammans av utöver den tiden som barnet är på sin aktivitet. Om du inte stalkar dom då förstås ☺️

      Svara

    Jag är född 90 och åkte till det som gick kollektivt 🙂
    Är glad att mina föräldrar lät mig sköta det praktiska kring idrottandet själv och ge mig ut på äventyr över hela Storstockholm från ganska ung ålder, det byggde självförtroende och man blev rätt lösningsorienterad..

    Men det är väl olika om man bor i en storstad med kollektivtrafik eller 10 mil från närmaste busshållplats!

    Sist men inte minst… kanske ungarna blir stressade av att ha aktiviteter på helgerna också? Vardagarna är inrutade, helgerna kanske inte måste vara det. Röra på sig kan man ju göra ändå..

    Svara

     Jag tror också på att barn mår bra av lediga helger. Speciellt när de kommer upp i åldern där skolan och läxor kräver mer tid på veckorna.

     Svara

    Det verkar bero mkt på vilken sport det är… fotbolls å hockey föräldrar verkar i det närmsta förväntas göra detta. Har kusiner å vänner som flänger runt med sina barn å står i kiosker å har sig (förväntas av dem för att de ens ska få va med i föreningen å det ska tvättas matchkläder för hela laget osv…) är i princip alltid något varenda helg, är det inte match så är det träningsmatch eller nått annat

    Min son är scout å dansar, han tar sig till dessa aktiviteter själv, de gångerna vi hämtar honom är typ när de befinner sig ”mitt ute i ingenstans” efter någon hajk men då har de alltid tagit sig dit själva.

    Svara

     ÄLSKAR verkligen scouterna! Mina döttrar är sjöscouter- lär sig segla, är ute på hajker (ute hur mycket som helst), lär sig samarbeta med andra utan prestationskrav eller att man måste vinna och utseendet har ingen som helst betydelse. Och som du säger Monster – man droppar dem någonstans in the middle of nowhere, hämtar dem någon dygn senare. De måste få utvecklas utan att föräldrarna hänger dem över axeln hela tiden!

     Svara

   Anonym 06:22:
   Handla mat på nätet? Få hjälp med samåkning till aktiviteter? Tänk på dina barn och ta hand om dig!

   Svara

    Och precis alla borde skaffa sig en rorbotammsugare!!
    Förenklat vardagen så för alla i min närhet jag övertalat 🙂 från mig som ensamhushåll, till småbarnsfamiljer till kattägare 👍🏻👍🏻

    Man behöver aldrig mer dammsuga, bara tryckta på en knapp och sen tömma ner i soppåsen. Min kan tvätta golven också men det funkar inte så bra :p

    Svara

     Städhjälp is the shit

     Svara

   Är superförvånad att höra din läkares resonemang. Förstår att det är nice för dig men det löser ju inte problemet på lång sikt, samt följer ju inte socialstyrelsens riktlinjer för förskrivning av narkotikaklassade preparat.

   Svara

  Apropå bygga bolag, läste just på Breakit att grabbarna på iDeal of Sweden kanske säljer bolaget snart och cashar in så där två miljarder pengar (tillsammans med övriga ägare).
  Skulle inte förvåna mig om de slänger på Hermine Hold också som ”bonus” och kastar åt Nordic Tech House några millar så de kan betala hyran för nya kontoret några månader.

  Svara

   Angående HH: kolla in Susanne Histrups fredagsklämma. Ser inte klokt ut.

   Svara

    Är det bara jag som tycker att HH:s spännen är för stora/långa? Klämman är ok, men ser så konstlat ut när influensers som inte har Isabellas fönade jätteman till hår ska trycka dit två jättespännen bakom örat bara för att. Tyckte de var lite fina, men inte när jag såg storleken.

    Svara

    Ja, kul ändå att det inte verkar som att man behöver ägna sig åt särskilt snygga eller avancerade håruppsättningar med HH. Inte ens de håruppsättningar som HH presenterar i sina ”tutorials” är snygga, ser ut som gå-hemma-och-dra-tofsen typ, men det är ju härligt när kraven inte är så höga. Sno ihop håret på nät sätt, sätt i en hårsnodd eller klämma från HH. Stylish. Tänker att de borde vilja inspirerar till nåt snyggt.

    Svara

  Propavan är INTE en insomningstablett utan det är en sömntablett som man verkligen inte känner sig pigg av när en vaknar snarare tvärtom. Det krypet i benen Propavan orsakar är ju rent ut sagt för jävligt. P är en jävla skit tablett

  Svara

   Håller med. Därför undviker jag allt som har med sömnmedel att göra.. Imovane är bättre, man är inte dålig dagen efter men den är ju som kännt rätt beroendeframkallande

   Svara

   Håller med, jag fick slänga alla kartor jag fick utskrivet av Propavan! Mina ben pirrade så sömn fanns inte på kartan, fick springa runt som en ekorre på natten för att försöka bli av med det, sedan blev man en seg zombie när pirret väl gick över… riktig tortyrtablett. Hade Imovane som är en riktig insomningstablett ett tag, som man slocknar av inom en kvart, men när jag ville förnya den sa de på sjukhuset att nej, denna förnyar vi inte då den är STARKT beroendeframkallande, ”återkom när du är 70 år och kanske har sömnproblem!” 😆 Tyckte det va jäkligt bra, man ska inte göra unga människor beroende av insomningstabletter.. förstör hela systemet. Idag kör jag Lergigan för att sova ut, funkar lagom! Endast vid ångest dock, annars kan jag sova fint.

   Svara

    Har propavan och tycker det funkar, är väl individuellt.
    En läkare berättade en gång att om man krossar en tablett propavan innan man sväljer dem, så ska krypningarna försvinna.
    Vet ej om det funkar då jag ej behövt testa själv. Men ett tips! 🙂

    Svara

     OBS NEJ! Det är, ursäkta uttrycket, något jävla skit som går runt bland läkare. Att krossa gör absolut ingen skillnad för risken för myrkrypningar. Det är ett stort problem då det tydligen lärs ut på läkarutbildningen, men det finns inget som säger att det på något vis skulle påverka detta. Kanske något snabbare absorption, men farmakodynamiken är den samma.

     Svara

   Det är ju väldigt individuellt. Imovane och lergigan som nämns här under funkar inte allsför mig. Är däckad i minst 16 timmar och sedan en zombie resten av dagen

   Svara

   När min mamma dog fick jag av hennes läkare 1 st Propavan tablett för att kunna sova, var så slut av allt vakande och sorg.
   Vaknade av att stod i köket, hade tagit fram 10 l kastrull och kokade vatten. Fråga mig inte varför, vet ej, hade kanske drömt något. Detta skrämde mig och vågade inte lägga mig igen, var rädd för vad jag skulle hitta på igen i sömnen. Nu var ju tur att jag vaknade, om jag inte hade gjort det så hade det kunna koka till överhettning. Aldrig mer Propavan.

   Svara

    Fortsätter…dömer ingen, mig passar dem inte. Däremot drabbades jag av en bilolycka och i samband med det fick jag insomningstabletter Stilmocht när det var totalt omöjligt att somna. Så fort jag försökte var jag med i kraschen igen. Insomningstabletterna hjälpte mig att somna. Inga biverkningar och sov 6-7 timmar, vaknade utsövd. Ser inget ont i det att ta en sådan tablett vid behov. Allt är under läkarens kontroll.

    Svara

     Stilnocht

     Svara

      Stilnoct ( still knocked 🤣)

      Svara

   Propavan hade ingen effekt på mig alls. Eller jo, första veckan, men inte sen. Men hade aldrig kryp i benen eller att jag var seg/borta/bakiskänsla när jag vaknade. Zopiklon däremot kunde jag inte äta pga hemska hallucinationer bland annat. Men har en bekant den fungerar superbra för. Vi reagerar alla olika på samma preparat.

   Svara

   Nja, nu ska man kanske inte generalisera hur mycket som helst? Jag fick höra av min läkare till och med ”du kommer nog få myrkrypningar i benen av dessa men prova” och konstigt nog kände jag inte alls av några krypningar. Så alla drabbas inte. Däremot blir jag lätt en smula bakfull av dem… Inte helt värt det när målet är att vara pigg.

   Svara

  Om Isabella skriver att hon tar en sömntablett för att somna så propagerar hon lika mycket för det som när hon skriver att hon ätit mat med barnen. Folk får ju fan ta det lite lugnt.

  När samarbetet mellan Bella och förtaget som gör sömntabletterna, eller maten hon äter, kommer DÅ propagerar hon för dem. Till dess – nej.

  Svara

   Det var någon som skrev att den inte trodde att någon blev beroende av sömntabletter då Isabella skrev om det men jag kan absolut säga att hon inspirerar till det. Hon har fått i alla fall mig att bli intresserad då jag är flygrädd och hade älskat att sova bort all ångest som hinner uppstå på en flygresa. Hittills brukar jag köpa in en liten flaska vin och sippar på när det blir turbulens och annat men att sova bort hela resan låter onekligen lockande.

   Svara

    och att ta insomningstabletter är inget som slagit mig förrän jag läst om det flera ggr hos Isabella….

    Svara

     Är du flygrädd men tanken på sömntablett (eller annan lugnande tablett) har inte slagit dig innan detta?

     Svara

      Förlåt, insomningstablett.. Så nu var det rättat.

      Svara

      Men vad händer om olyckan är framme då och man är helt utslagen? Den tanken är nog värre för en flygrädd?

      Svara

       Tja… störtar planet så spelar det ingen större roll tror jag. Plus att du inte är däckad av insomningstablett eller en lugnande tablett.

       Svara

    Jag får utskrivet tabletter pga panikångest vid flyg, men det är så hemskt att jag kanske flyger vart femte år – och bara inom Europa.

    Jag tycker inte hon propagerar, men det låter onekligen enkelt och skönt.

    Svara

    Jag är lite flygrädd, och just därför skulle jag aldrig ta en tablett som gör mig sömnig; jag vill vara klar i knoppen om det skulle uppstå en nödsituation. Jag tänker också på sånt som att det är säkrare längre bak i planet, och då känns business class inte så lockande.

    Svara

    Du hade kunnat läsa vilken tidning som helst eller prata med vilken vän som helst som är flygrädd och sen menat att denne propagerar för det ena eller det andra när den berättar hur den löst sin flygrädsla eller sina sömnproblem?

    Du kanske ska googla ordet bara. För att förstå skillnaden på att berätta saker och propagera för saker.

    Svara

  Sömntabletter tar lång tid att gå ur kroppen, insomningstabletter går ur på några timmar.

  Svara

  Nej det är inget att oja sig över. Ingstabletter är receptbelagda, om isabella har insomningstabletter så är det för att en läkare anser att det fina behov för en sådan medicin. Ingenting någon annan behöver ha en åsikt om.

  Svara

   När har hon någonsin tid att gå till en läkare och prata om sina bekymmer? Eller sitter hon på Kry och får sömnprepatat utskrivet? Lovar att hon känner nån med licens som skriver ut tabletter för att va schysst. Det är Bella vi snackar om, hon köper allt.

   Svara

   Finns ju också insomningstabletter/melatonintabletter som säljes utan recept, finns alltså att få tag i utan läkare. De är bara hälsosamma och fungerar bra, man somnar och sover gott sex sju timmar.

   Svara

    melatonin kan du inte få utan recept i Sverige
    utomlands går det att hitta på hyllorna för kosttillskott typ

    Svara

   Ehehe finns många länder där man får ut rätt mycket över disk. Tror säkert Bella får utskrivet im just saying.

   Svara

    Yes. Har en i familjen som bor utomlands och hon tar alltid med lite olika smått och gott när hon kommer hem, sånt som hon vet att jag vill ha. Bland annat p-piller som jag här annars måste gå till mvc en gång i halvåret för att få utskrivet. Orkar inte, lättare att hon tar med när hon kommer till Sverige 😊

    Svara

  Propovan gör mig sänkt hela dagen efter. Tycker inte att inlägget i sig är konstigt och har läst liknande tidigare.
  Sorry för en OT dock bloggrelaterad. Posche verkar titt som tätt bjuda samma människor på weekend (Åza, Niinis, Vimmelmamman m fl). Aldrig sett en reklammarkering. Är det spons och hur vet man det? De är ju generellt dåliga på att markera men vad gäller här? Kan de få allt gratis utan krav på motprestation och slipper då markera? Sedan vet ju alla att de kommer att blogga och tagga ändå.

  Svara

  Propagera vet jag inte men det blir ju en romantisering av användningen.

  Svara

  Skrev hon inte en gång att hon tar ett atarax-preparat. Den har typ var och varannan människa känns det som och speciellt mina vänner och bekanta som flyger mycket och behöver vara utsövda när de anländer till destination arbete.

  Svara

   Atarax somnar man inte av, den har knappt någon effekt mer än att man blir lite lugn/chill typ. Man somnar inte av den och den ger inget rus den är inte beroendeframkallande heller. Som däremot insomningstabletter är. Tar man stilnoct eller imovane mer än 10 dagar i rad så är man toasted och kan kyssa sig sömn farväl direkt när man slutat med tabletterna

   Svara

    Är ju olika. Jag blir trött av atarax

    Svara

    Det är många som får den utskriven som insomningstabletter. En del blir helt utslagen av den. Alla svarar olika på substanser.

    Svara

    Oj, jag använde imovane i ett par år. Slutade för cirka 5 år sedan utan problem. Och började sova bra igen direkt.

    Svara

     Oansvarig läkare som skrivit ut imovane i FEM ÅR… sjukaste jag hört. Hen hade kunnat sabba din sömn för livet, man ska max äta den någon/några månader i nödfall då den typ funkar som narkos, super beroendeframkallande! Tur att du klarade dig.

     Svara

      Nej Imovane är inte superberoendeframkallande och absolut inget narkosmedel. Den ska användas med försiktighet och 5 år låter inte som försiktigt det håller jag med om. Är rätt vanligt på beroedndemottagningar med patienter som börjat tycka lite väl mycket om sina insomningstabletter men ofta finns även en annan problematik i botten såsom ångest/depression/stress. Men det är inte propofol eller liknande som vi pratar om. (Som Michael Jackson dog av). Många människor klarar att ta en tablett då och då vid behov utan att bli beroende.

      Svara

      finns många olika anledningar till varför man får sådant utskrivet.
      Har en kompis som fick imovane i flera år för att slippa mardrömmar… funkade för henne, sen fick hon traumabehandling och slapp imovane, var ingen uppfuckad sömn för henne

      Svara

   Det är väl mot panikångest?

   Svara

    Jag tar atarax som insomningstablett och set fungerar utmärkt för mig. Behöver inte starkare än så

    Svara

    Den är ett antihistamin mot klåda och allergi. Men de flesta antihistaminer fungerar även lugnande och kan användas vid ångest eller som insomningstablett

    Svara

     Samma här. Phenergan funkar bäst för mig tom bättre än sömn eller insomningstablett.
     .

     Svara

  Såg i Bellas stories en bild på hennes dataskärm där man ser en del av hennes mail (måste det väl vara?). Ett av mailen har rubriken ”Met gala New York” och av meddelandet syns följande ”Yes we would love to. I have my partner…”

  Ett sätt att insinuera en inbjudan till Met Gala eller överanalyserar jag?

  Svara

   De flesta har skydd på sina skärmars att inte andra kan läsa dem. Bellan använder det som hemlig information. Tänk om hon var lika försiktig med skärmen som med sina barn, som får äpplen upptryckta i ansikte.

   Svara

   Det var tänkt att visas upp hon vill få folk att tro att hon kommer få en inbjudan.

   Jag är utan tvivel nu säker att galna norrmannen P Stordalen som förstör allt han rör vid speciellt Stockholm city med sitt fula hotell, att han har presenterat henne för någon av hans polare som numera är hennes SD.
   Hon kan inte ha råd med något av detta utan en SD. Helt omöjligt. Biljetterna till met galan för någon som inte är inbjudan gratis som kändis är svindyra.

   Svara

   De kan insinuera hur mycket de vill, men det finns inte en chans i helvete att Ljugengrip och/eller Pingis skulle bli inbjudna dit (årets gäster har dessutom redan inbjudits för länge sedan). Nu får de fan ta och lägga av!😂

   Svara

    Om hon har en sugar daddy så kan man köpa sig biljetter för några hundra K till allt ifrån met galan till front row på Vs fashion show, mode veckor osv. Det var genom P Stordalen som blondinbella fick följa med på balmain visningen i Paris….

    Svara

     Det är visserligen sant, köpa in sig kan hon nog med hjälp av en sugar daddy, men inbjuden blir hon definitivt inte.

     Svara

     Har hört att det krävs inbjudan till Met Gala, och gästerna i sin tur bestäms av Anna Wintour? Det är alltså omöjligt att köpa sig en biljett dit.

     Just därför jag tycker det skulle vara så skrattretande om det faktiskt var ett försök att framställa det som om Bella skulle vara en potentiell gäst till galan framöver. Finns inte en chans i universum att någon involverad i den galan har den minsta lilla susning om att hon ens existerar.

     Svara

      På Cmore kan man se first monday in may om metgalan och allt arbete innan osv. Anna Wintour är med och placerar gästerna och kul var hennes antydan när de skulle placera H&M gäster underförstått not top notch 🙂 Finns ingen chans att IL skulle bli inbjuden dit själv, förresten går den av stapeln på måndag! Lite klickprovokation eller dagdrömmeri? 😳

      Svara

   Fem minuters stalking gav mig följande: via Next Cell Pharma kom Bella/Pingis i kontakt med Louise Zetterström som är (med)grundare till New & Partners, ett bolag som bland annat har (anställt?) Christian Alexander som hjälper folk få tillgång till eftertraktade (efter)fester. New & Partners jobbar också med varumärkesutveckling. Deras insta har få inlägg och deras hemsida är dåligt kodad samt har endast en (kund)inloggning. Nu ska jag starta dagen.

   Svara

    Vill även tillägga att det finns många efterfester i samband med Met Galansom inte är lika svåra att komma in på. Där hittar man många nobodies som Bella och Pingis.

    Svara

  Oj, en styrka hon inte besitter då. Att somna.

  Svara

  Det är till 100% inte propavan, propavan tar lång tid att verka och är ingen insomningstablett utan en sömntablett. En sömntablett gör att du sover djupare/inte vaknar lika lätt och på propavan blir du trött efter typ 1-2 timmar och sen är du sjukt groggy efter även 8 timmars sömn. Som en nasty hangover. Propavan tillhör ju äldre generations antihistamin så alla allergiker kan ju tänka sig…

  Däremot insomningstabletter som kickar in direkt är alltid beroendeframkallande och då somnar man direkt och vaknar efter 8 timmar typ. Man ska sova minst 8 timmar på dem annars har de inte riktigt gått ur kroppen.
  Då snackar vi stilnoct och imovane som troligtvis är de hon tar.

  Svara

   Har man kronisk insomni sedan många år tillbaka. Kan inte somna. Somnar jag sover jag väldigt lätt och vaknar flera gånger (kommer aldrig i djupsömn) eller vaknar väldigt tidigt. En blandning mellan Mirtazapin (7,5 mg) och Lergigan (6 st x25) mig funkar för mig. Icke beroendeframkallande och därmed inget farligt att ta längre perioder. Somnar snabbt och sover tungt. KBT/god sömnhygien saknar verkan för mig.

   Svara

    Vill bara skriva en varning angående lergigan, de är livsfarliga!! Folk har dött av dem, kolla FASS, plötsligt hjärtstopp hos unga friska människor utan några som helst andra substanser i kroppen. Så de är tvugna lista plötslig död på bipacksedeln. Lergigan må vara bättre än propavan i och med att man inte blir dåsig dagen efter men man blir riktigt knocked out av lergigan och om man råkar blanda med alkohol är man typ okontaktbar så var försiktigt med just den 💕 läkarna säger den är helt ofarlig men de är den inte..

    Svara

     Och lergigan klassas som propavan dvs icke beroendeframkallande för de är ett lugnade preparat i grunden och ingen sömntablett egentligen

     Svara

     Men alltså va?? Jag läste precis FASS, och det står absolut ingenting om plötslig död!

     Svara

     Sådana här kommentarer, och andra okunniga kommentarer, är lite läskiga. Sömntabletter fungerar olika på olika personer. Olika effekt, biverkningar, indikationer o s v. Att jämföra eller säga ”man blir si och så på den tabletten” är ju därför galet.

     Lergigan är för övrigt egentligen en allergitablett där man använder dess trötthetsbiverkan för personer med sömnproblem. Används flitigt av gravida och anses vara snäll.

     Gillar oftast hur du skriver CC, men detta inlägg tycker jag blivit märkligt och sannolikt generaliserat utifrån egna erfarenheter. De ”STARKASTE grejerna” är ofta de som lämnar kroppen snabbast (t ex Stilnoct, Zopiklon) medan icke-narkotiska Propavan brukar orsaka dåsighet för vissa. Fast att jämföra från person till person är som sagt ofta ganska lönlöst.

     Svara

     Gällande lergigan. Ge länkar för sådana här påståenden och sluta sätta skräck i folk.

     Svara

      Lyssna era tomtar, varför skulle jag sitta och hitta på ni är inte kloka. Kan ni inte läsa FASS själva eller….Här har ni latmaskar. Folk har dött att hjärtat plötsligt stannat UTAN att haft några som helst sjukdomar/hjärtfel osv.
      https://www.fass.se/m/produkt/19530228000028/health/tabproduct

      ”Behandling med fentiaziner kan ge upphov till förlängning av QT-intervallet och kardiella arytmier. Fall av plötslig död som kan ha kardiell orsak (se Varningar och försiktighet) har rapporterats vid behandling med sådana läkemedel.”

      Svara

       https://www.fass.se/m/produkt/19530228000028/public/tabproduct

       Sällsynta (kan förekomma hos upp till 1 av 1000 användare): Gulsot utan tecken på leverskada. Påverkan på hjärtrytmen, oregelbunden hjärtrytm och EKG-förändringar i samband med detta. Hjärtstillestånd.

       ”Hjärtstillestånd” för de som inte förstår så betyder det att man dör.

       Svara

    Åh mirtazapin 😍. Den medicinen ”lärde” mig att somna. Gått från att snitta typ 2 timmar i insomningstid till att somna på 5 minuter.

    Lergigan är som sockerpiller för mig, märker ingenting för varken ångest, oro eller sömn. Min sambo däremot sover jättebra på dom och är lite groggy några timmar efter att han vaknar. Alla reagerar olika.

    Svara

    07.15 har du varit på sömnlabb och fått det utrett?

    Man behandlar i regel insomni med antidepressiva. Har det tagits upp med dig?

    Svara

   Gäsp på alla som ska förklara hur ett läkemedel funkar haha.. Och alla har allid rätt

   Svara

    Ännu sorgligare med dig som läste kommentaren utan att ens vilja förstå vad den handlade om. Jag skrev den imorse för de flesta här inne fattar inte skillnaden SUCK

    Svara

     Inte så sorgligt faktiskt

     Svara

      Nä kanske mer patetiskt faktiskt

      Svara

  Apråpå Bella och den karaktär hon förvandlats till:
  För tre år sedan (när hon verkade lite vettig fortfarande…) såg jag henne, Odd och barnen på Ko-släpp 4 mil norr om Stockholm (är nu på lördag igen, rekommenderas!).

  Kan nån se henne gå på kosläpp nu?!? 😂

  Svara

   Klockrent! 😂

   Svara

   Bara om hon får spons. Fast Arla blir svårt. Hatar djur och äter bara växtbaserat eller hur det nu va. Just det – fisk också! Fiskätande vegan 😸

   Svara

    PLANTbaserat om jag får be! 😉

    Svara

   Varför skulle man vilja titta på kor som fått stå instängda hela vinterhalvåret, äntligen få komma ut? Om man vill ha en verklig bild av vad de går igenom så är det bättre att be om ett besök på bondgården i februari.

   Svara

    På vintern står de inomhus för 1. Det finns inget för dem att äta utomhus eftersom att inget växer, och för 2. Kor är så tunga att de förstör marken de går på när det börjar bli vinter-geggigt ute. Skulle de gå ute året om så hade det inte kommit upp något nytt gräs för dem att äta, för hagarna hade bara varit torr ”öken” (precis så som ridskolors hästhagar ser ut som de använder på vintern).
    Dessutom har de ofta det varmt och mysigt inne i ko-stallet istället för att stå utomhus i snöstorm i mörkret.

    Svara

     Hur gick det för korna innan dom hade turen att kunna bli inlåsta av människor?

     Dom borde ha dött ut, tur att vi kom och räddade dom.

     Svara

      hahaha men du sådär dum på riktigt eller driver du med oss? Du tror alltså att bönder förr lät kor gå ute i kanske 15 minusgrader, snö och blåst?

      Svara

       Det fanns ju liksom kor innan det fanns bönder…

       Svara

        Du tänker på visenter och bisonoxar kanske?

        Svara

        Ja och de korna var anpassade efter rådande väder, de korna såg inte riktigt ut som Arlas kossor gör i dag…..att jag ens behöver skriva detta…

        Svara

      Du vet att våra svenska mjölkkor avlades fram av oss, människan va? De är inte fullständiga individer med mål, drömmar och ambitioner. Deras enda jobb i livet är att tillförse oss med kött och mjölk som är en väldigt stor industri för oss för att vi ska kunna få mat på bordet men även mycket annat. Mjölkkon är ett djur skapat av människan för människan. Självklart går det att diskutera om att byta ut djuren vi slaktar mot växtbaseradföda tex, men vart ska korna ta vägen då? Vilka ska ta på sig ansvaret över dem helt gratis. Eller ska vi bara släppa dem fria för att se dem dö inom några dagar eftersom de aldrig kommer klara att bo själva i naturen?

      Svara

     Det finns ju dock många ställen som har korna ute året runt. Hagarna kan ligga i träda vartannat år och vindskydd till korna.

     Svara

      Köttdjur kan gå ute året runt. Mjölkkor får juverinflammation.

      Svara

    Ja det har jag också gjort, med mina söner. Det ena utesluter inte det andra ??

    Svara

    Nästan alla stora mjölkgårdar och köttgårdar har lösdrift!! Korna står inte instängda alls, de går lösa i stora stora hallar och har det bra tills vädret och gräsväxten kommit igång så de kan gå ute igen! Ni som hatar bönder kan bara sluta med er felaktiga propaganda!!

    Svara

     Även Sveriges största kött- och mjölkgård dvs Wapnö i Halland med sina ca 3700 nötkreatur varav ca 1400 mjölkkor tillämpar lösdrift inomhus då djuren inte är ute på bete på sommaren. Mjölkningen sker i en karusell där korna åker ett varv medan de mjölkas. I stallarna finns stora roterande borstar som korna kan gå till när det kliar på ryggen.
     Bättre än så kan djuren inte ha det om vi nu ska ha produktion av kött och mjölk över huvud taget.

     Svara

      Härligt att läsa 😍
      Köper oftast mejeriprodukter från antingen Wapnö eller Järna mejeri, de är SÅ GODA!!

      Svara

   hahahaha, hade varit så kul att se henne trippa fram i klackar, håret sådär fnöstorrt fönat och orangeskimrande i ansiktet. 😀

   Svara

  Det är väl skillnad på insomningstabletter och sömntabletter? Säger inte att den ena är bättre än den andra, bara undrar.

  Svara

   Hur många gånger ska folk skriva exakt samma sak?

   Svara

    När jag skev min kommentar så låg det bara 3 kommentarer under inlägget varav ingen skrev om det hag frågade!

    Svara

  Skiter i om hon tar insomningstabletter men tycker mest det är lite komiskt att hon för några veckor sen gjorde reklam för någon olja som skulle ersätta dessa, eller minns jag fel?

  Svara

   Hahaha jaaaa CBD olja, cbd olja är som hampaolja. Den har noll effekt och noll påverkan på något sinne om den är fri från thc

   Svara

   Den har väl inte funkat på henne då när det gäller att somna kanske, så så himla komiskt är det väl inte, hon skrev ju att hon skulle testa den och försöka dra ner på insomningstabletter och att det kanske räckte med oljan för att somna och sova bra.

   Svara

  Hon behöver kanske inte nämna tabletterna i texten. Räcker med ”Jag somnade”…
  Men det är väl antagligen genomtänkt att nämna det eller så är det bara så att hon skrev det hon gjorde…
  jag kan iaf känna : låt människan få sova!!!
  Har en man som flänger och flyger mycket och sömnen tar stryk.

  Svara

  Att folk ens kommenterar hennes fejkblogg/fejkliv fortfarande??
  Förr var det kanske kul men nu är det ju bara samma tjafs om och om igen.. Och hon svarar ju heller aldrig på nåt ändå

  Svara

  Insomningstablett som Imovane / Stilnoct är starkt beroendeframkallande. Men man somnar gott, och vaknar lätt.
  Har man riktiga insomningsproblem varje kväll är det lätt att välja att ta en varje kväll och till slut tror man att man inte kan sova utan.
  Är man dessutom deprimerad ( vilket ju inte Bella är ) är det ett enkelt sätt att ta insomningstablett för man vill bara sova. Till slut är risken väldigt stor att man blir beroende.
  När man är beroende vill man ta en till och en till och till slut somnar man inte, utan blir ’hög’ och får minnesförlust och upptäcker dagen efter att man gjort väldigt konstiga saker.
  Men kan man förhålla sig och ta högst 1-2 tabletter / vecka finns inget bättre en Imovane.

  Svara

   Det är sömntabletter. Och som med alla substanser fungerar de olika för alla. Jag sover inte alls bra på dem och är en zombie dagen efter.

   Och de symptomen du beskriver får inte alla.
   Väldigt många i den här tråden som verkar tro att alla svarar lika på substanser.

   Svara

    Det är narkotikaklassat, och överdoseras den blir man ’tokig’ många brott / mord är gärningsmannen påverkad av narkotikaklassade läkemedel såsom Imovane/Stilnoct ibland blandat med alkohol. Det är fakta.
    Men att ta en tablett till natten ibland (högst 2ggr / veckan är ingen fara. Men eftersom den är beroendeframkallande bör man ta den väldigt försiktigt.

    Svara

  Insomningstabletter skrivs ut för lätt.

  Svara

  Kanske bara melatonin inköpt på ett amerikanskt apotek?

  Svara

   OT någon som testat melatonin här? Isf hjälpte de er?
   Finns ju på recept i Sverige circadin….

   Svara

    Finns Melatonin på recept i Sverige, funkar ganska bra på mig, men de är dyra. Men fungerar bättre för mig än Cirkadin som är som en depå tablett.

    Svara

     Googla natrol melatonin uk
     Man får köpa från England via nätet, har gjort det. Alltså lagligt inom EU.
     Köpte den tredje burken från vänster på bilden. Billigt och bra.

     Svara

    För mig var melatonin värdelöst. Det enda som funkar är Imovane 7,5.m, som jag tar nångång ibland.

    ja jag vet, inte så populär åsikt

    Svara

     och ja mel va svindyrt, 800kr för 15 st.

     Svara

      På riktigt? Hur stark styrka är det på dem om de är så dyra?

      Svara

       755.- kostar en burk på 100 tabletter á 3mg

       Svara

        jag fick en burk med 15 st för 800kr. de va 2 år sen dock.

        Svara

    I Finland räknas melatonin som kosttillskott och kan köpas till och med i mataffären. Brukar köpa de som är 1,9 mg, de hjälper med insomning men gör så att jag vaknar i småtimmarna. En grej med melatonin är ju dock att man ska ta dem regelbundet, samma tid varje kväll för att få en dygnsrytm. Är det så att man känner sig trött direkt efter att ha tagit en tablett är det nog på grund av placebo till en stor del. 🙂

    Svara

    Circadin får man över disk där jag bor. Värdelöst för mig. Mår mest illa o får huvudvärk.

    Svara

     Tack för infon hade tänkt prova men känns som det kanske mest är biverkningar och inget som verkligen funkar

     Svara

  Men för bövelen, hon kanske har diagnosen insomnia och har dessa på recept?
  Varför ska man ta hänsyn till alla andra hela tiden?

  Jag har problem med sömnen och jag har inte en sund relation till, ptja, vilket preparat som helst som kan få mig att somna. (Tack för hjälpen vården).
  Men jag känner mig inte sugen på att smyga mig fram till min karta stilnoct och ta en bara för jag läste detta.
  Trots att jag jobbat natt.

  Dags att folk tar eget ansvar och inte skyller sina misslyckanden på alla andra hela tiden.

  Svara

   Hade hon haft den diagnosen så hade vi definitivt hört det vid det här laget…
   men det är väl ingen superkraft direkt… så skulle väl vara därför då

   Svara

  Camilla! Ta upp att stylisten Anna Hjertén photoshopar sina kunder.

  Svara

  Vem har inte tagit en imovane då och då. En 5del av svenska befolkningen har eller har behövt sömn medicin nångång i sitt liv.

  Svara

   Hmm, du besvarar väl din egen fråga lite? Jag antar att fyra femtedelar av befolkningen (rätt så många personer alltså!) inte har tagit en imovane då och då baserat på ditt påstående att en femtedel har eller har behövt sömnmedicin någon gång 😉

   Svara

  SÅ trött på detta samtidsfenomen där helt plötsligt alla (nästan..) ska delge andra om sina åsikter om vad andra gör. Åhhh vad jag jag struntar i vad Anna och Ann óNym tycker om än det ena än det andra. Och varför är ni så tysta i verkliga livet? Minsann ingen Duktig Annika som skulle säga samma saker på fikarasten på jobbet. Nä då sitter ni där som tysta små möss. Och går hem och skriver kommentarer på en blogg sen i stället eller?

  Svara

   Och din kommentar skiljer sig verkligen från mängden 😉

   Svara

  Frågan är hur relevant tabletten är i ett blogginlägg?! Det är ju lika vettigt att skriva ”Sov hela flygresan hem, vaknade pigg”? Men detta passar ju Bellas image! 😉

  Vet att många tidigare skrivit om hur hon ofta spelar en roll. Först var hon fjortisen som festade och drack, sedan kroppspositiv och livscoach, sedan småbarnsmamma med foppatofflor och fläckig tröja, och nu är hon glamorösa businesskvinnan som lever jetsetliv. Ingen av dessa roller har varit särskilt genuin tror jag, utan inombords är nog Bella lite lost i vem hon är och vad hon verkligen vill/gillar/ogillar.

  Men som sagt, tabletten passar in här… Den stressade storstadskvinnan som är så VIKTIG att hon måste effektivisera allting! ”Åh en flygresa på X timmar, perfekt tillfälle att hinna sova effektivt!”. Hon försöker leva ett filmliv, typ Sex & The City.

  Svara

   Intressant sammanfattning. (Obs menade det, inte ironisk.)

   Svara

    Ja eller hur? Som sagt, inte min idé i grunden, utan läste det för länge sedan i en kommentar här eller hos Bloggkommentatorerna. Men det känns som om den stämmer väl, för hon går så hårt in i en viss image. Det är liksom ”Kommer ALDRIG mer bära obekväma klackar! Älskar köttbullar och mjukisbyxor!” och är lika stenhårt övertygad när hon två år senare svassar fram i 10 cm klackar och skryter om hur hon inte vet hur man går i sneakers längre, är ”typ vegan, det är inte värt det att bli sömnig efter en fet chokladkaka” m.m.

    Om det nu är så att hon faktiskt håller på med meditation så hoppas jag hon på det viset snart kan få lite självkännedom och lugn i hjärtat. Det verkar otroligt stressigt att behöva leva upp till en viss image på detta vis.

    Svara

  Jag har nog använt Imovane ca 10 år nu..Då pratar vi dagligen. En period var jag ordinerad två stycken till natten. Är apotekare och vet mkt väl hur det fungerar med påverkan på sömnen, tolerans mm. Men behövde få sova. Sjukt. Så många tragedier och dödsfall jag gått igenom..Men sista halvåret har jag sovit bättre än nånsin och tar bara två ggr per v typ. Har börjat med Magnesium som visats i flera studier ha en god effekt på sömnen.,Antingen är det placebo eller så är den grym för sömnen, sover som ett barn.

  Svara

   Samma här, magnesiumcitrat + CBD olja + meditation har gjort under för min sömn. 🙂

   Svara

  – Doktorn, jag kan inte sova, kan jag få en sömntablett?
  – Du får vänta tills nattsyster kommer:
  – Jaha och när kommer hon då?
  – Klockan elva:
  – Men hur ska jag kunna hålla mig vaken så länge?

  Svara

  Rikard kom in till sin pappa och sa:
  – Pappa, pappa, vakna…
  Pappan vaknade och sa:
  – Öh,vad är det?
  – Du glömde ta dina sömntabletter…

  Svara

  Propavan har en halveringstid på ca 8 timmar. Dvs, tar man den inte varje dag (och får en tillvänjning) blir man sannolikt dåsig dagen efter. Detsamma gäller liknande preparat som tex Atarax eller Lergigan.

  Det finns preparat som är designade för att underlätta insomning, tex Zolpidem som har en kort halveringstid på i genomsnitt 2,85 timmar, och är alltså designad för att snabbt gå ur kroppen. Den typen av läkemedel är benzodiazepin-liknande (benzo = narkotika), och indikationen enligt fass är:
  ”Bensodiazepiner och bensodiazepinliknande substanser är endast indicerade om sömnlösheten är svår, har omfattande inverkan på vardagslivet eller om den utsätter patienten för stort obehag”.

  Ett läkemedel som annars oftast används för att underlätta insamling är Imovane (Zopiklon), halveringstiden är 5-7 timmar. Imovane är också ett bensodiazepinliknande läkemedel, och verkar på samma signalsystem som bensodiazepiner.

  Tycker för övrigt att man inte ska ”normalisera” användningen av sömnläkemedel. Både Zopiklon och Zolpidem har ett marknadsvärde på gatan och smugglas in i psykiatrin. Beroendepatienter i inneliggande vård tigger, ber och förhandlar om att få dessa läkemedel förskrivna.

  Svara

  Hon gör ju reklam för CBD oljan .. hampa oljan .
  Som i dag är laglig men kommer troligen bli olaglig .Googla man hampa oljan är det många butiker som slutat sälja dem i avvaktan på beslutet om den ska bli olaglig . Men Bella köper den väl i USA förstås ? Där är den laglig , starkare och billigare .
  Bella tog ju den innan hon skulle sova ?
  De flesta tar den för värk i kroppen .
  Vore fina skriverier …. Mäktiga Bella fast i tullen , försökte smuggla in Hampa olja .
  Hennes försvars tal ! Jag måste ha dessa på kvällen och jag är på väg att bli världens mäktigaste kvinna så jag har rätt att ta in dem till Sverige .

  Svara

   Herregud, kommentarer som dessa 🤦‍♀️

   (Och nej, hon blev sponsrad av ett företag i Sverige och köper således inte CBD-oljan hon skrivit om i USA)

   Svara

  … man måste skilja på insomningstabletter och sömntabletter….

  Svara

   Varför har ingen sagt det än?

   Svara

  Universums Finhoodens Mona propagerade för sömntabletten Propavan förra veckan…
  Vilket sammanträffande?

  Hon ansåg inte denna tablett beroende framkallande.
  Har sälan blivit mer förbannad.
  Sömntabletter är knark, förstör psyket….drömmar uteblir och framkallar beroende i allra högsta grad.
  Räcker med några dagar för att bli fast i ett träsk.

  Dumma jädra sk. idiot influencer.

  Svara

  Jag börjar o misstänka att du på bloggbevakning har någon slags samarbete med isabella löwengrip. Dina inlägg handlar 70% om henne! varför är du så besatt av just henne?

  Svara

   För att det är henne majoriteten av mina läsare vill läsa mest om.

   Svara

   Det är Bellainläggen som ger flest kommentarer. Jag tycker själv hon är mest intressant av alla influencers, för hon är så himla… Mycket…

   Svara

    Ha, ha! Det där var så bra! Så himla … mycket …

    Svara

    Den som är mest fascinerad av Isabella…. är Isabella själv.

    Svara

  Jag tar ett vanligt sjösjukepiller (!) innan jag ska flyga om det är en lång nattflygning. Det tar precis udden av vakenheten och jag somnar. Annars sitter jag vaken hela natten.

  Svara

  Hur berör detta hennes varumärke, att hon tar piller på resan är väl något som tillhör det privata?

  Svara

   Det blir ju inte privat när hon skriver om det…

   Svara

  För övrigt skriver Bella att hon brukade Oxascand (som är en bensodiazepin, dvs narkotika) i samband med uppbrottet från H. Då pratar hon om att hon haft ”en tablettfri vecka” när hon haft barnen. Så åtminstone tidigare har hon använt benso.

  https://www.isabellalowengrip.se/2018/12/02/jag-ar-brand/

  Svara

  Nu har jag inte koll på om någon annan skrivit detta för jag har inte kollat kommentarrena. Men det finns visst ”insomnings tabletter” som är ute ur kroppen på mindre än 7h. Sen skrev hon inte sömnmedicin utan insomning, propavan är en sömnmedicin inte insomning. Till insomning hör t.ex. zolpidem (stilnoct) eller zopiklon (imovane). På stilnoct finns tillvänjnings risk så jag tror det kan va en anledning till att en del reagerar när hon skriver. Den går att missbruka för att bli lite som typ ”hög” på. Propavan är ej beroendeframkallande (som jag tror du skrev), och har väldigt lite biverkningar. Går inte direkt att missbruka. Ursäkta om jag skrivit någon nån annan redan sagt.

  Svara

   Jag tycker förövrigt att folk ska sluta diskutera medicinerna. Dom flesta har otroligt dålig koll, sitter och säger saker om dom som dom hävdar är det rätta. Fast det egentligen inte stämmer. Det är läkarna som skriver ut mediciner efter den patientens behov med deras problematik i åtanke. Ett läkemedel kan användas på/för ett annat sätt än vad som står i fass, de kan användas för en annan anledning. Sluta hoppa på folk i kommentarerna för att läkarna (som känner patienten bäst) har ordinerat läkemedel på ett annat sätt. Alla reagerar förövrigt olika på läkemedel, så en del fungerar lättare preparat på och för en del behövs tyngre preparat för att uppnå det mål man har.

   Svara

  Behövs ett soundtrack till det här inlägget. Kanske St. Vincents video ”Pills”:

  Svara

  Att Bella lägger upp en hint på sin story om att hon är bjuden till MET-galan i New York. Herregud… Vet inte vad man ska tro, hon kan ju verkligen inte vara bjuden dit?

  Svara

  Hon kanske använder amerikanska sömntabletter som köpes receptfritt med? Tex sleep aid. Innehåller dipenhydramine. Den använder jag ett par ggr per vecka. Somnar inte annars.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.