Den Forniska jobbstressen

Jag blir alltid lika förundrad över när Michaela Forni ojjar sig över saker som att hon ”kastas in i jobbstress” och så visar det sig att veckan mest består av bruncher, luncher, mingel och hockeymatcher.
Jag tror det Michaela mest av allt skulle behöva är lite tanke-KBT för att lära sig hushålla med energi som sipprar ut i form av oro och stressiga tankar, för det kan omöjligt vara de FAKTISKA sakerna som hon gör som gör att hon hela tiden behöver åka iväg på återhämtande semestrar.
Det HON gör som sitt JOBB, är mycket av det vi andra vanlisar gör på vår FRITID!

Jag bröt ner en typisk Forni-vecka här för att se lite vad hon har för sig – för den som är nyfiken- och helt ärligt så vet jag fortfarande inte…
Nu är hon visserligen gravid – det får man ta hänsyn till – men det var hon inte här jag skrev ovan länkade inlägg.

97 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Om man måste tala om att man har planerat in i kalendern att arbeta en heldag, ja, då förstår jag stressen. Stackars.

  Svara

   Så jäkla verklighetsfrånvänt alltså! Man häpnar!

   Svara

    Elsa Bs ’fullspäckade’ veckor är annars en klassiker och mitt guilty pleasure, kan se ut så här:
    måndag
    → titta på en kompis nya lägenhet! (och äta frukost)
    → luncha med pappa.
    tisdag
    → mannen åker och fixar i sommarhuset. (tydligen del av Es stressiga schema)
    → spela in ett poddavsnitt om vår dag.
    onsdag
    → fotograferas för ett annonssamarbete.
    torsdag + fredag
    → 4st provningar, middag hos kompis.
    lördag
    → gulla med valpar.
    söndag
    → På söndag är det tomt. Vila och hemmamys blir det nog mest.

    Skönt att vila lite där på söndagen efter denna påfrestande vecka!

    Svara

     Jag blir avundsjuk på det där härliga livet 😄

     Svara

  Jobbar hon inget?!
  Tror hon blir stressad av att inte ha något meningsfullt jobb att gå till och att det snarare skapar en ångest så fort hon måste göra något som då blir ett krav.

  Fler som uppmärksammat att Instagram funderar på att dölja antalet likes och följare och som istället bara ska visas för kontoinnehavaren för att istället få följare att fokusera mer på innehållet och bli av med stress kring antalet följare som man vill dks gilla bilder. Detta längtar jag till! Jag tror man kommer följa konton mer för att man tycker innehållet är intressant istället för att alla andra följer.
  Ser fram emot denna eventuella version.

  Svara

   Det vore så jäkla bra. Ett steg i rätt riktning

   Svara

   Man kommer ändå kunna bedöma kontots popularitet utifrån antalet och kvalitén på kommentarerna. Användarna kommer hitta på ett sätt att komma runt det på nolltid.

   Svara

    Tror ändå inte det kommer kunna bedömas i samma utsträckning.

    Svara

     Jodå, istället för antal likes eller tigga om likes kommer de tigga om kommentarer och bedöma framgången i olika inlägg i antal kommentarer.

     Svara

    Ja influensers kan ju visa upp sin statistik för företag ändå och få till samarbeten.

    Svara

     Ja såklart det fortfarande får samarbeten men den generella hetsen tror jag inte skulle bli lika stor om man inte skulle kunna se likesen

     Svara

   Tror tyvärr inte det kommer hända. De flesta använder Instagram just för att få likes pch följare. Om inte de funktionerna är synliga för både kontoinnehavaren och övriga så tror jag dessvärre att intresset kan svalna på lång sikt. Men man kan hoppas!

   Svara

    Gillamarkeringar och följare är såklart synliga för kontoinnehavaren.

    Svara

   Influencers är den nya tidens pensionärer – ju mindre vettigt man har att göra desto jobbigare blir allting. Bara att gå till posten kan ju i sig bli till ett helt projekt.

   Sedan tar det säker en del tid det där med fransar, naglar, hår och allt sånt. Att fota allt ur rätt vinkel och med rätt uppsyn är säkert också jobbigt. Min insta är jätteful men jag hinner å andra sidan med en hel del annat också.

   Svara

  Har hon ett roligt och relativt soft jobb? YES absolut!
  MEN vill påminna om att stress, ångest, utbrändhet/utmattning inte har att göra med om man jobbar stenhårt, har mycket på fritiden eller ”har det soft” Man kan bli utbränd och känna av ohälsosam stress även om man är mammaledig! Det är inte upp till andra att bedöma huruvida man ”får” bli utbränd eller må dåligt av stress. Vi funkar olika, har olika begränsningar och vi funkar så olika i huvudet. För en person kan att gå på ett event kännas som ett snabbt ärende man gör lite i farten. För en annan kan det vara en veckas ångest inför och att genomföra det kan vara fyllt av prestationsångest, social ångest mm

  Svara

   Visst så är det. Jobbar själv i en miljö med högt tempo, du behöver kunna växla upp och ner i ditt eget arbetstempo, träffa många människor varje dag osv. Det passar en del men det passar inte alla. Givetvis är det inte ”fel” på de personerna som inte trivs i den miljön, det vore konstigt om en arbetsplats passade alla. Det är såklart helt ok, alla är olika men mår man inte bra i sin situation så behöver man göra något åt saken. Det finns två alternativ, hitta ett sätt som funkar för en att hantera situationen (givetvis bör man få visst stöd och hjälp att göra det) eller så hittar man ett annat jobb och sammanhang där man mår bra. Ingen tjänar på att man inte mår bra på sitt jobb. Om hon nu blir väldigt stressad av sitt jobb borde hon fundera över vilka förändringar hon kan göra för att må bättre och vilket stöd hon kan behöva i detta. Hon kanske har helt fel arbete och skulle må bättre av att slippa ha en massa mail och samtal att svara på (satsa på ett jobb som inte innehåller admin)eller ett där hon slipper vara social hela tiden ( satsa på ett jobb som innehåller mkt ensamarbete).

   Svara

   Tack, jag kanner mig nastan utbrand, jobbar heltid och ja, that’s it typ men de ar mer vad som forsigar i huvudet ibland an sjalva antalet saker man ska gora.

   Svara

   Det är dock svårt att inte bli provocerad, som en post-utbränd person som jobbat 11 timmar om dagen utan rast 6 dagar i veckan på ett ”vanligt jobb” (inom handel), att läsa om det hon kallar stressigt.

   Svara

  It hurts itself in its confusion!

  Svara

  Klart hon inte har ’mycket’ att göra jämfört med andra, men problemet är väll att det som är alla andras fritid (brunch, frukost etc) är hennes jobb. Hennes jobb är att konstant vara social, och jag som tidigare varit utbränd hade aldrig orkat med det. 1,5 h på ett köpcentrum hade räckt gott och väl, eller på ett café eller event för att jag skulle vara helt slut i huvudet. Så klart att jag hade blivit stressad för jag hade inte orkat göra något annat efter det..

  Svara

   +1

   Svara

   Fast det som är hennes jobb är ju sånt som andra hoppas hinna med på sin fritid (träna, fika).

   Svara

    Hon skriver väl inte att hon räknar det som jobb att träna eller fika? Däremot kan ju fika mycket väl vara jobb om det till exempel är ett möte samtidigt eller nätverkande som är centralt för influencers.

    Svara

   Dessutom ligger det också en hel del planering och jobb bakom att hon tex ordnar ett event hemma. Många här verkar väldigt bittra då de kritiserar andras liv. Jag tror influenceryrket skulle vara väldigt jobbigt och innehåller en hel del grejer vi inte ser. Bara det administrativa bakom en blogg och olika sociala mediekanaler kräver rätt mycket jobb om man gör det ordentligt, ta sedan med nätverkande och kommunikation med olika företag och man hålls ordentligt sysselsatt. Och sedan då att man aldrig riktigt är ledig, och tar man ledigt kommer inga pengar. Jag förstår absolut att hon är stressad. Skulle också vara det i hennes situation.

   Svara

    Så kan det ju absolut vara men det vet vi ju inte då det hon framhäver är att hon ska yoga och träna, äta brunch osv i samma inlägg där hon också vill påpeka hur stressad hon är. Tycker det blir lite konstigt. Och det är klart att det extra press när du inte bara kan ta in en vikarie när du är på semester och du inte kan ta föräldraledigt utan att riskera framtida inkomster, så är det för många egenföretagare. Är lite avundsjuk på det lyxiga liv hon verkar leva med massa resor, dyra kläder och fin bostad, vem skulle inte vilja ha det?

    Svara

     Hon skriver att hon blev stressad av att komma hem och mötas av alla samtal och mail som hon måste ta igen och det är ju förståeligt? Känner samma om jag varit borta och har mailboxen full på jobbet då jag är tillbaka. Skillnaden att jag kan vara ledig då jag är hemma men det kan inte en influencer.

     Svara

      Men varför kan hon inte det? Är alla mail så viktiga att hon måste svara på dem på en gång? Det är väl förhållningssättet hon måste ändra på.
      Bestämma när hon ska svara på mail och sedan låta det vara. Det brinner väl inte någonstans att hon måste svara på en gång.
      Klart en influenser kan vara ledig!!!! Det är ju ett eget val, eller?

      Svara

       Ibland räcker det att veta att man har alla de där mailen som väntar på en för att man ska bli stressad 🙂

       Svara

   Att jobba i exempelvis butik är att vara konstant social, SEN gör man det hon gör på sitt jobb, fast efter jobbet. Det går inte komma ifrån att hennes jobb är andras fritid, där ”vanliga” personer har tung sysselsättning först.

   Svara

  Låter som ett härligt liv att resa på semester hela tiden, yoga på arbetstid och få gratis middag! Känner mig lite avundsjuk (även om jag inte skulle gilla det mer ytliga livet i längden, tror jag). Tror personligen att säga att man har mkt att göra och känner stress är en del av hur man vill framställa sig själv. Givetvis vill hon att det ska verka som att hon jobbar hårt, säkert bra för hennes varumärke, och hon uppfattar det nog så. Tror det beror på bristen på perspektiv, tvivlar på att hon tex jobbat inom barnomsorg, service eller vården och har det att jämföra med. Hade hon haft det hade hon nog varit mer ödmjuk och insett att det är något provocerade att säga att man är stressad och behöver vila när ens schema ser ut sådär. Det känns något verklighetsfrånvänt.

  Svara

   Sunkig kommentar, sluta ta jobb inom vård och omsorg som någon slags mätstock för hårt arbete.
   Som ovan nämnt kan flera saker spela in som gör att man känner sig stressad.
   Och vaddå ”ödmjukhet”?
   Man blir inte ödmjuk automatiskt bara för att man jobbar inom ett vårdyrke.

   Skärpning.

   Svara

    Man kanske inte blir ödmjuk av att jobba i vården men man blir varse om hur det är att jobba extremt mkt och ha det stressigt.

    Svara

     Kan lova dig att man jobbar hårt inom andra yrken också.
     Har jobbat inom vård och administration och det sistnämnda var det som slet mest på mig mentalt.
     Inom vården när man sprang omkring och skulle fixa tusen saker, dela medicin, ringa en massa samtal, ta rast på fem minuter osv visste man att det fanns en stopptid. När arbetspasset var slut så var det slut. Fanns ingen risk att ta med sig jobbet hem.
     När man jobbar inom kontor är det många gånger som man inte bara lämnar jobbet och går hem, man tar med sig det eller riskerar övertid.

     Så sluta vara offer bara för att du jobbar inom vården. Vi vet att det är ett underbetalt och underbemannat yrke, men ni behöver inte sitta och vara martyrer så förbannat.
     Ironiskt att ni tar upp ödmjukhet, när ni själva inte verkar vara varken det eller sympatiska emot personers mående.

     PS. Vill inflika att jag inte enbart syftar på influencers.

     Svara

      Jobbar inte inom vården 🙂 Min poäng är bara att det kan vara svårt att uppskatta vad man har om man inte har perspektiv. Har jobbat inom flera yrken där tyngdpunkten ligger på högt tempo och fysisk prestation. Jobbar nu med admin (personalsvar, budget, planering, juridiskt ansvar osv). Det är krävande på ett annat sätt och jag håller med dig om att man tar med sig jobbet hem på ett helt annat sätt. Mitt jobb kan vara väldigt krävande i perioder och det är inte ”någon annan” som löser saker utan det hänger på mig, jag behöver jobba 12h/dag osv. Dock så känner jag mig väldigt tacksam över att ha ett jobb som stimulerar mig, där jag inte behöver slita ut min rygg och känna mig fysiskt trött efter jobbet, har möjlighet till viss flex och kunna styra mitt arbete själv, mer semester osv. Hade säkert inte uppskattat det lika mkt om jag inte jobbat på golvet på obekväma arbetstider och känt mig helt slut när jag stämplade ut.

      Svara

       Vart läser du att hon inte uppskattar det hon har, eller antydan till att hon inte skulle göra det?

       Svara

        Var läser DU att hon ens antyder det?

        Svara

         Ingenstans, det är därför jag frågar Alexandra.

         Svara

          Om man i samma andetag som man säger att delar av ens arbetsschema går ut på att yoga, äta brunch och träna också berättar hur jobbstressad man är så tycker jag att man uppvisar en viss avsaknad på perspektiv. Tror vi kanske får vila i att vi inte håller med varandra, helt enkelt 🙂

          Svara

           Det tror jag också. Trevlig helg på dig!❤️🌞

      Tro mig! Jag jobbar inom vården och när mitt arbetspass är slut är det verkligen ingen garanti på att jag får gå hem. Härom veckan blev jag tvungen, efter 13 timmar, att stanna och jobba vaken natt. Jag jobbade alltså 24 vakna timmar och det tog mig 3-4 dagar att återhämta mig helt.

      Att jobba med människor är det jag vill göra men det är det som sliter allra allra mest på mig. Dåliga arbetstider, dåliga löner, svårt att få in folk.

      Men vem vet, det kanske bara är mitt arbetsställe som har det så 🤷🏻‍♀️

      Svara

       Så har vi det också. Tvingas jobba dubbelpass och extrapass (ja, de får tvinga oss att jobba så, det är arbetsvägran om man säger nej) in i det oändliga. Sen när jag jobbar har jag ansvar för människors liv, det är inte bara att ”dela medicin” och ”svara i telefon” och jobbet tar jag med mig hem varje dag när min chef ringer/messar om att jag ska jobba extra + det emotionella. En av mina patienter gick bort mitt senaste arbetspass, då släpper man inte jobbet bara sådär. ”Nä” verkar inte ett dugg ödmjuk och verkar inte heller ha någon slags insikt i hur det är att jobba i vården.

       Jag är inte martyr, jag älskar mitt jobb men jag är fed up med kassa löner och arbetsvillkor. Det ska vi lyfta så vi kan förändra! Annars kommer vi inte ha en fungerande sjukvård och ”Nä” mfl kommer inte få den vård hen har rätt till om/när det behövs.

       Som ett tillägg vill jag påpeka att jag är 35 år och har jobbat med allt möjligt (bla på uni, administrativt, som städare mm) så jag har rätt mkt att jämföra med jag också.

       Svara

     Har själv alltid varit den som tyckt att ni inom vård/skola/omsorg klagar lite för mycket. Har nu jobbat en vecka hos ”er” och helt ändrat uppfattning. All respekt till er!

     Svara

      Fin kommentar! 💙

      Svara

    Det sa jag inte heller 🙂 Dock brukar att ha perspektiv på saker och ting ge mer ödmjukhet än att inte ha det.

    Svara

     När man tycker andra ska bli mer ödmjuka är man inte så ödmjuk själv. 😂

     Svara

      Sunkigt sagt.

      Svara

       Gabriella, vad är sunkigt?

       Svara

  Man kan bli stressad av vad som helst. Finns t ex pensionärer som får ont i magen över att de behöver gå till affären och handla en dag även om det är det enda ”arbete” de behöver utföra den dagen. Ju mindre man har att göra, desto värre känns det som man faktiskt måste göra.

  Svara

   Och man kan även bli stressad av att man har för lite att göra. Alltså inte av sakerna man faktiskt måste uträtta utan av det faktum att man inte har några ”sysslor” eller uppfgifter att utföra alls under en period.

   Svara

   Känner igen det från när jag var arbetslös. Jisses vad varje sak man skulle göra kändes stor! När man jobbar är det ju bara bita ihop och köra på…

   Svara

   Där är ju challizz ett bra exempel. Stressar och har sig med sina fulla dagar som består av ett telefonsamtal och att handla mat. (Ja, hon är mitt guilty område trots att hon uppenbarligen är sjuk)

   Svara

    Pleasure skulle det stå, men det begrep ni nog

    Svara

    spännande att hon verkar helt insnöad på att en rödaktig måne alltid är en blodmåne… (insta) Hon som, enligt egen utsago, läser så mycket om astronomi. Begriper mig inte på henne ibland. Säkert übergullig osv, men jaja

    Svara

   Men i det fallet kallar man det kanske inte för ”jobbstress” tänker jag?

   Svara

  Det är ju exakt samma hos My, universum, Graaf m fl

  Svara

  Gillar att hon säger att hon har hur mycket jobb som helst och sedan avslutar med ”Jag får ta tag i allt ikväll!” Sen när är det att ha mycket jobb om man kan fixa det på en kväll.

  Svara

   Men, om du blir stressad över massa mail, sms och att behöva ringa upp samtal som du missat… Varför skulle det ta längre tid än en kväll att lösa? 🤔 Jag blir stressad över städning, brukar ändå hinna med det på en dag.

   Svara

    Nu sade jag inget om vad hon blir stressad av. Utan att hon kallar något man kan göra bort på en kväll för att ha mycket jobb.

    Svara

  Står ju vad hon är stressad av? Överfylld mail, sms och massa telefonsamtal hon måste ta tag i. Låter som samma stress många som jobbar på kontor känner efter en lång helg.

  Svara

   Exakt vad jag tänkte. Att allt admin ska klämmas in runt det hon har att göra – precis som för oss andra.

   Svara

  Sen tror jag visserligen att Forni (och andra ingluencers) gör väldigt mycket mer jobb än vad de lyfter i sina inlägg. Inte riktigt lika kul att skriva om all administration, ekonomi, säljmöten etcetera etcetera som också ingår och rimligen fyller en inkorg på några dagar 😉

  Svara

   Tror inte de själva sysslar med så mycket admin och ekonomi för alla har ju minst en assistent också?

   Svara

  Ja herregud hon får dra i handbromsen och vila upp sig, stress är livsfarligt.

  Svara

  Vet att det förmodligen ligger något mer seriöst till grund för hennes stress. Men jag kan inte förneka att mina tankar går till Madickens mamma som enligt Wikipedia beskrivs som ”Hon är också lite ”överklassigt klen”, och ligger till sängs ibland”. Förlåt heh…

  Svara

   Haha den kommentaren hade jag glömt bort 😂

   Svara

  På tal om stress: JJ, hoppas allt går bra idag med husköpet och mitt ena svar syns nu så vet du.

  Svara

  Tänker också att det är mer stressande att ha ett jobb där saker och ting inte rullar på av sig själva liksom? Att vara bloggare måste ju vara definitionen av att aldrig kunna luta sig tillbaka och ”bara jobba på” eftersom allting, alla samarbeten, alla läsare osv, är bara för en kort period.
  Det är den nya så kallade gig-ekonomin! Även om det ser lite glassigare ut än många andra gig-yrken hehe.

  Svara

   Precis, så tänker jag också. Har jobbat som frilansare inom foto och även om jobbet i sig var hur roligt som helst hade man hela tiden en underliggande stress för man måste alltid vara framåt och hitta nya kunder så inte pengarna slutar komma in. Nu jobbar jag på kontor och det är så skönt att vara anställd, ha fasta arbetstider och lagstadgad semester <3

   Svara

  Ja tänka sig. Jag blev utbränd av min fritid bestående av barn och hus. Vad konstigt, jag som trodde att alla var byggda precis likadana och klarar precis lika mycket stress och blir stressade av samma saker….

  Svara

  Jag skulle vilken dag som helst byta plats med henne till ca 1 vecka, så skulle hon få pröva på riktig jobbstress!

  Svara

  Alltså jag tänker lite så här.. hon har själv valt att ha ett jobb i ”rampljuset”, hon lär ha kämpat som en tok för att bli stor i sociala medier, det är ju liksomsjälvvalt. Om man mår dåligt över sitt yrkesval så kan man alltid skola om sig (är det ett ord??) och börja jobba med nåt annat. Men om man lever endast pga att andra ser en så kanske det kan vara svårt att släppa det livet… men då kanske man inte ska gnälla? Om man inte gör nåt åt det så har man ingen rätt att klaga.. lite så tänker jag!

  Svara

   Förväntar mig en shit-storm men bryr mig för lite.. tar en oxynorm o går o lägger mig istället. ✌

   Svara

   Jag håller delvis med- det är nog det som skaver lite också hos M- hon har ju valt detta själv och kan med lätthet börja på ngt mindre stressigt jobb men då förlorar hon ju allt som har med influencerstatusen att göra. Jobbar själv inom vården och älskar mitt jobb- skulle säga att jag är helt rätt person för jobbet, stresstålig som få men nu börjar det bli för mkt belastning. Tror inte vanligt folk fattar det när de klagar på ”klagande vårdarbetare”. Skulle man säga till oss som sliter som djur och beklagar oss att ”säg upp er” så skulle ingen finnas kvar, vilket lite grann redan håller på att hända. Men det är en annan diskussion

   Svara

   Fast jag tycker du är väldigt on point med din kommentar 👍

   Svara

   Precis. Samma med alla som blir misshandlade av sin partner. De har ju valt att vara med sin partner själva. Det är ju lixom bara att göra slut och flytta och sluta gnälla. .. . … . . . . .

   Svara

    Öhhh… nä inte alls samma faktiskt!

    Svara

   Självklart har Forni lika mycket rätt att beklaga sig som någon annan. Att säga att hon valt detta själv och därmed inte får klaga är bara löjligt.

   Svara

    Ja vore ju konstigt om ingen fick klaga på någonting de själva valt (huset/lägenheten, geografisk plats man bor på, partner, barn, jobb, vänner, kläderna i garderoben…)

    Svara

   Vet inte om stress har att gora med vilket yrke hon har. Alla kan bli stressade av olika anledningar och sa man ”bara skola om om de inte passar” sa lar nog allt ga at helvete forr eller senare.

   Svara

   Jepp, kan nog stämma…
   En del av problemet kan nog vara ångest kring att förlora kändisskapet och det chilla livet där en lunch är del av arbetsdagen. Hon måste ju ständigt hålla sig aktuell på något vis, skapa ”content” m.m. Det tror jag skapar en inre press som man inte riktigt har med ett vanligt jobb.

   Engla har ju nyligen bytt från blogglivet till att jobba som någon slags elevassistent i skola. Hon verkligen strålar! Tror hon mår super av att slippa hetsen med att vara ständigt aktuell på nätet.

   Svara

  Hon borde gå brevid en vecka som vårdbiträde, kontorsstäderska eller mattant på en skola… Vissa människor har inte en susning vad riktigt arbete verkligen är.

  Svara

   Skillnaden är att i de yrkena du nämner kan man gå hem när dagen är slut och vara ledig. Det kan inte en influencer.

   Svara

    En influencer kan lägga upp sina arbetstider själv, vill hen inte jobba mellan 18:00 – 09:00 är det bara att tidsinställa inlägg osv som ska vara online. Jag vet inte riktigt vilken skillnad det skulle vara mellan hen och en riktig entreprenör som troligen måste jobba många fler timmar för att få företaget att gå runt.

    Svara

     Vad menar du är kriteriet för att vara en ”riktig” entreprenör? Klart det finns skillnader i branscher men jag tror du underskattar arbetet bakom en blogg och olika kanaler, kontakt med samarbetspartners plus alla andra projekt som många influencers jobbar med? Klart en influencer teoretiskt kan välja att inte jobba efter 18 på samma sätt som en restaurangägare kan välja att stänga kl 18 så att hen kan gå hem tidigare men i verkligheten ser det antagligen annorlunda ut.

     Svara

  Fast de handlar ju anda om hur hon kanner. Tank dig att de kanske gor att hon blir stressad av att ha nagra grejer inplanerad vad de an ar. Jag kanner vissa som kan tycka de kanns jobbigt att ha en grej inplanerat under en dag. Ok, du foreslog KBT vilket kan mycket val vara vad hon behover om man kanner sa. Men tror inte du skrev detta i valmening.

  Alla ar olika.

  Svara

  Så trött på folk som alltid alltid ska tävla i vem som jobbar hårdast och har mest stressigt jobb så fort det här kommer på tal.

  Själv sitter jag på kontor och vänder papper. Har jobbat tidigare i ett yrke som var sjukt stressigt, aldrig i livet att jag skulle stanna där. Jag ser ingen prestige i att jobba ihjäl mig.

  Svara

   Ja men du, det är smart tänk!

   Googla en låt som heter ”säg upp dig och börja på lager”, den är kul och på ämnet

   Svara

  På sätt och vis kan jag förstå henne. När jag en gång (tidig stenålder) hade en av Sveriges största bloggar, blev jag oerhört stressad av om läsarantalet gick ner en dag och jag inte tyckte att jag hade bra bloggvirke (som det hette då… content idag).
  Nu tjänade jag inga pengar på bloggen, men när stressen fick mig att må dåligt… slutade jag helt enkelt blogga.
  (Bloggen som var större än min var Linda Skugges).

  Svara

   Ok.

   Svara

   Hahaaha

   Svara

  Är det bara jag som stör mig på Fornis attityd till sin graviditet? Obs jag tyckte också att det var det största som hänt mig när jag fick mitt barn, MEN jag fattade ju att inte resten av världen tyckte det? Tex inläggen om hur deras vänner reagerat på nyheten är så cringe…? Hon skriver ju om det som att det är Jesusbarnet hon väntar.
  Ska dock bli intressant att följa henne när hon för första gången i sitt liv faktiskt får ordentligt med saker att göra (när hon får barn).

  Svara

   Då skaffar hon bara en assistent…

   Svara

   Fri….villigt…att…..läsa…..

   Om hon tappat det kring sin unge, så kommer folk sluta läsa, självreglerande 🙂

   Svara

  Hon tycker ju allt som hon ”råkar ut för” är hemskt jämfört med alla andras upplevelser! Fruktansvärt mensvärk, fruktansvärt åksjuka, fruktansvärt ont i ryggen, fruktansvärt stressad etc

  Svara

   Tycker Forni är en av de bloggare som förändrats mest. När hon var ”rar” kändes hon som en ganska jordnära vanlig person. Nu är det liksom bara tillrättalagd överklass och ”fiiiint”

   Svara

    Håller med! Men då var hon ju också ett barn, eller iaf tonåring som gick i gymnasiet och bodde hemma med päronen i en förort. De flesta förändras nog en hel del mellan åldern 16 och 29, vissa tyvärr till det sämre (eller åtminstone till det mindre älskvärda i Fornis fall).

    Svara

  Om det är efter ett schema och man inte kan ställa in så blir det stressande. ”Vanlisar” har brunch med vänner på en ledig dag. Om det är i jobbet är det inte med vänner och man kan inte ställa in. Förstår stressen om hon är gravid, mår illa och känner sig trött och tung och inte orkar.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.