Hej hej!

Tänk att man kan bli så uppspelt över ett realtids-hej?
Jag minns när alla bloggar uppdaterade i realtid och man fick hänga med på vad bloggaren gjorde i detta nu.
”En snabb bild med webbkameran bara innan vi ska ut” – jag saknar det.

Nu för tiden är det ju bara ”Här! Jag har glömt att visa dessa bilder från Bali för fyra månader sedan” – som om någon bryr sig!!!????
Jag vill ha tillbaka WEBBISARNA INNAN UTGÅNG!!!
Kenza brukade ju vara BÄST på dem!
Antingen tagna i soffan med Tokio Hotel-loggan i bakgrunden eller sittandes på huk, med klackisarna på.
Själv välter jag baklänges när jag försöker sitta på huk – och då är jag ändå framtung.

Men visst var det bättre förr?
Kom igen – var lite tantigt smågriniga nu tillsammans med mig! 😉

113 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jaaaa. Jag håller med. Likaså Instagram. Bara ta en bild med mobilen å lägga ut. Bara ett filter på så var det klart!
  Nu är det redigering på redigering, fotat med systemkameran förra veckan, färgkoordinerat i flödet, vissa klockslag ska hållas, ett visst antal om dagen (varken mer eller mindre), inte för lika bilder för tätt inpå varann etc etc etc etc etc i all evighet.

  Svara

   Håller med er båda!! Det var mycket roligare förr. Nu är det bara stageat, proffesionellt hela tiden, filtrerat och opersonligt. Älskad Kenzas cambilder med Tokiologgan! Ah, the good ol’ times

   Svara

    Det jag funderar på är om vardagspressen var större då på bloggarna. Att alltid i realtid varje minut var tvunget att vara magiskt. De trissade ju upp varandra.

    Och så himla unga de var. Och inget var privat och allt skulle ut.

    Usch nu blev jag melankolisk. 😞

    Svara

     Så djup och filosofisk du är, Rebecca!

     Svara

     Nja. Klart det är bra att möjligheten med förinställda inlägg finns, så blir pressen inte lika stor. Jag tror dock en blandning av realtid och förinställd hade uppskattats av oss ”gamlingar” i vart fall. Jag tyckte inte att de hade en press på sig att saker skulle vara ”magiska” bara för det var i realtid, läsarna var mer än nöjda med ett ”Hej bloggen! (Lol). Har precis vaknat och dricker en kopp kaffe. Ska göra avokadotoast nu till frukost sen dra på plåtning med blabla. Sen blir det lunch med blabla och ikväll väntar en utgång! Visar er outfit då! Vad ska ni göra i helgen?” *insert cam-pic*. Sen fattar man ju att ribban är högre nu, men jag tror de överskattar dess höjd. De måste inte producera content och professionella bilder hela tiden. En enkel berättelse om nåt som inträffat under dagen eller vad de ska göra hade varit mer än nog. Lite mer personligt och mänskligt igen liksom. Sen har ju många bloggare nu företag och annat som tar massor av tid, så givetvis har de inte samma tid som förr att dra sig på morgnarna och slänga ihop ett inlägg i realtid och ta outfitbilder i spegeln.

     Vissa bloggare levde ju på att inget skulle vara privat; de förespråkar jag inte heller. Kenza hade ofta en bra balans förr: hon var öppen, bjöd på sig själv och personlig men fläkte inte ut allt på bordet. Det som varit mest positivt med Kenza tror jag är de nära relationerna hon hade med icke-influencers då. Hon hade verkligen sina bästa vänner som inte hade som mål att bli kända, det gjorde också att hon höll sig down to earth och inte beblandade sig med allehanda andra bloggbråk etc. Tyvärr tycker jag hon blivit alltför tråkig och opersonlig sedan några år tillbaka.

     Svara

      Jag hör vad du säger och förstår hur du menar. Men i efterhand när de med stora bloggar har berättat hur de mådde och vilken inre press de kände att alltid leverera så misstänker jag att det är en svår balansgång som få klarar i längden.

      Men jag håller helt med. Det finns inte längre någon som har aprochen en kompis på nätet och det saknar nog många. Men som sagt jag tror priset blev för högt. 🙃

      Svara

      Svar i modd. 😞

      Svara

  Men JAAAAA! Tänkte exakt samma när jag läste Sandras inlägg. Realtidsinläggen borde verkligen vara standard och tidsinställda undantag. Det var bättre förr!!!

  Svara

  Svara

   Idiotiskt slöseri med jordens resurser.
   Sen blir det förstås samarbete kring det nya köket och spons på inredning och maskiner. Svårt då att avstå från 45 000 kr cash för det gamla köket. Det är något fundamentalt fel med hur denna influencerekonomi fungerar.

   Svara

   Herregud! Köket var dessutom superfint.

   Svara

    Och det hon kastar in lär ju va fulare än det hon säljer 👻

    Svara

     Svart gissar jag att det blir.

     Svara

   Ja usch alltså. Men hon minskar ju lite på svinnet genom att sälja vidare och inte bara kasta…..

   Svara

    Klart hon inte kastar det när hon kan få lite pengar för det, dessutom skulle väl köparen själv riva ut det och hämta idag så då slipper hon lägga jobb på det också, och det blir fort gjort.

    Svara

   Enda lilla positiva i sammanhanget är väl att det inte kastas utan säljs vidare…

   Svara

    Hade någon skrivit så om det var Bella så hade det varit hej stollis, och Bella hade varit vidrig och avskum… men ja positivt också att den som får köpa det fina köket blir glad även om det nog inte säljs billigt för att göra någon glad kanske utan för att snabbt bli av med det.

    Svara

  Att läsa någons blogg brukade ju handla om att man ville veta vad bloggaren gör, just nu idag. Det är väl den stora skillnaden på en bloggare och en influencer. Bloggaren skriver dagbok, en influencer försöker sälja en livsstil.. eller har jag fel?

  Svara

   Nä rätt, det va bra uttryckt! Förhoppningsvis kommer Insta/blogg/vlogg utvecklas ytterligare, kanske blir det en återgång till mer ”live” 🙂 Inget varar förevigt.

   Svara

  Åååh, nostalgi när jag ser Kenzas bilder! 😁😂

  Svara

  Outfitbilder idag får mig inte ens att vilja köpa det influencern har på sig. Behöver du en photo shoot på en timme eller två så visar du inte upp outfiten för att du vill dela med dig, utan då har du mest troligtvis fått betalt för att visa plagget, oftast är det inte heller markerat samarbete eller reklam.

  Kenzas gamla outfitbilder kändes genuina. Även många andra influencers.

  När det gäller färgkoordinerade instaflöddn så tycker jag att det är sjukt tråkigt.
  Minns att Helen Tordgården körde en dom omröstning, få bilder men färgkoordinerade så flödet såg fint ut, eller mer bilder men att flödet inte ser lika ”snyggt” ut.
  De flesta ville se mer bilder och struntade i hur flödet såg ut.

  Svara

   Det är helt absurt med folk som bryr sig om hur flödet på deras instasida ser ut. Det är ju inget man som följare ser mer än en enda gång i typ 5 sek. När man väl klickat på första bästa intressanta bild får man ju upp bilderna i följd… Och sen kommer bilderna komma inklämda bland alla andras, som inte koordinerar med deras ’coola’ flöde. Ofta vet jag som följare inte ens om att du har ett fint flöde, bara att dina bilder ser ut som reklam som kommer mellan riktiga inlägg… Och sen avföljer man när det blivit för mycket av samma för länge.

   Svara

    På tal om det. Någon här inne tipsade om ett instakonto där alla bilder liksom ”hängde ihop” till en enda stor om ni förstår hur jag menar. Kan någon förstå vem jag syftar på med den här dåliga beskrivningen? 😄

    Svara

     vet Vad du menar, men det är flera personer och företag som lägger upp sina bilder på det sättet. 👍🏼
     Vet du vad det var för typ av konto, typ tema eller så?

     Svara

      Det var en yngre tjej. Minns bara att sakerna liksom hängde ihop och att allt blev som en stor bild genom att sakerna löpte genom bilderna. Exempelvis en liten del av ett cykelstyre i ett hörn på en bild så kom cykeln i nästa bild osv. Länge sen jag var in på kontot så jag minns inte mycket mer.

      Svara

     jsimfors på Instagram har ungefär sånt flöde du beskriver, sååå fint!

     Svara

      Jaa det var hon jag menade😄 tack!

      Svara

      WOW! Det där var ju coolt på riktigt.

      Svara

       Visst är det snyggt! Jag kan dock inte låta bli att tänka på hur galet mycket tid det måste ta att koordinera allt. *Säger hon som har ett ogenomtänkt flöde…*

       Svara

   Det är väl typ… sånt som ögat gillar omedvetet?
   Finns massa tips och trix som gör internet-material användarvänligt eller vad man nu ska säga, lockande, aptitligt?
   Typ så gillar vi en viss repetition och förutsägbarhet, man ska alltså inte byta spår på sina kanaler, och det gör inget om liknande saker dyker upp igen och igen och igen..
   Sen har jag hört att blå färg ger lite extra likes och följare, just för vi gillar det omedvetet 🙂

   Tror vi skulle tycka det var asjobbigt faktiskt ifall allting blev pixligt, okoordinerat, stökigt och äkta haha

   Svara

    Men att koordinera bilder förlorar ju syftet helt och hållet om man inte bryr sig om att gå in på just personens profil och kolla genom flödet.

    Jag personligen tycker inte ens det är inspirerande eller lockande att följa influencers längre för allt ser likadant ut. Dw-Klockor, Steam hotel, Maldiverna, Dubai, Madlady, Chiquelle osv.

    Svara

    Jag tycker om när folk lägger upp sina bilder koordinerat. Det infaller en typ av harmoni och gör mig mer intresserad av att följa någon ☺️.
    Fast det är ju mitt tycke och smak,hehe 😁

    Svara

     Håller med dig! Jag följer bara konton med fina bilder och som man kan se är genomtänkt. Jag förstår inte riktigt grejen med att se någons annans stökiga diskbänk, får ingen inspiration eller glädje av det 🤷‍♀️🏻

     Svara

      Precis, stök får man nog av till vardags liksom.
      Jag följer ju vissa för att få drömma mig bort en stund. Lite som att sätta sig med ett magasin och skumma igenom och för att få inspiration.
      Sen ser man hur mycket jobb personen lagt ner i sina bilder och verkligen arrangerat och pysslat för att få ett harmoniskt flöde i sina bilder. Det är då som iallafall jag lär känna personen och kan relatera till det som läggs upp! ❤️

      Svara

       Ja det kan ju räcka med att bilderna går i samma färgtoner eller så för att det ska ge ett koordinerat och behagligt intryck.

       Svara

      Det är ju det som är ”insta” i Instagram, en instant picture. Inte en bild som tagit timmar att förbereda för att kunna visas för andra.
      Syftet med Instagram är som bortblåst idag, tyvärr.

      Svara

       För saker kan inte ändras och utvecklas eller?
       Ta Facebook tillexempel, vid uppstart var syftet att lägga upp en bild på sig själv och lite personlig info och användes av studenter för att nätverka med andra studenter. Lite som ett ID.
       Men det är långt ifrån hur det används idag och varenda kotte använder Facebook till allt möjligt.
       Saker utvecklas. Så är livet
       Eller du kanske bara sitter och lägger upp en massa selfies på din vägg, om du nu har Facebook? 😂

       Svara

  Så trött på alla ”proffsiga” bilder! Älskade gamla webcambilder eller bara enkla bilder tagna av en kompis istället för en proffsfotograf som springer efter en… Idag är allting så tillrättalagt. Tråkigt.

  Svara

   Finns ju fortfarande några bloggare som fotar sig själv och inte har en fotograf ständigt med sig i hasorna, inte alla som har fotograf med sig i joggingspåret och på stan, blir så oäkta liksom, fjantigt.

   Svara

  JAA! Det var BÄTTRE FÖRR! 😍😄
  Känns lite oinspirerande att se ”detta hade jag på mig för två veckor sedan” – men det är oftast sånt nu.
  Jag tror att vi som läser vill komma närmare bloggaren – medan bloggaren bara vill dra sig längre bort från oss som läser 😅

  Svara

   Jag tror du har rätt.

   Frågan för mig blir då till vilket pris det blev för bloggaren. Att aldrig ha ett eget liv och att läsarna ville äga dem helt och hållet.

   Tror du man hade orkat det? Är det någon här som haft en större blogg som kan berätta?

   (Tänker faktiskt på tex LD och Cissi och vad de har berättat)

   Svara

    Hur kändes det att bli ägd av Frida i öppet spår?

    Svara

     Men himmel… detta ständiga attackerande på en och samma person. Hej skolgård och coola gänget!

     Svara

      😊🌸

      Svara

     Men alltså ge dig. Fan vad pinsamt att ta upp det nu.

     Svara

      Dessutom inte riktigt min upplevelse. 😊

      Svara

    Fattar inte att de vågar vara så öppna med bilder på sina barn, deras namn, vilka skolor de går i, vilken adress man har, bilder på sitt hus och hem, vad barnen gör på fritiden, hur bilen ser ut, när man är bortrest osv…

    Svara

   Med tanken på den stora pressen, kritiken och stressen att alltid vara aktuell förstår jag att vissa börjat distansera sig ifrån sina följare.
   Gränsen mellan ens varumärke och privatliv har blivit nästintill utsuddad och personliga påhopp om utseende, stil och smak får man också kritik för. Och detta konstant.
   Hade en influencer slängt upp en suddig webcambild nu hade det blivit kalabalik bland kommentarerna.
   Charmen med bilder tagna på det sättet tillhör det förgångna. Man kan inte och vill inte vara så intim längre, det drar bara med sig en masa negativ reaktion.

   Inget fel med det heller, men det är vi tonen och klimatet samt även vi läsare som har ändrat vårat sätt att följa en blogg eller en influencer.
   Både på ett positivt och ett negativt sätt 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

   Svara

  Hur kändes det att bli ägd av Frida i öppet spår?

  Svara

  Absolut ❤️ Det som lockade med bloggar var ju att de var mer personliga än magasin. Nu är det typ samma sak. Planerade i detalj, allt ska vara professionellt osv. Läser sällan bloggar nu pga det, och instagram blev poppis av samma sak men nu är de lika planerade, perfekta och.. tråkiga typ

  Svara

  Jag följer bara mindre influencers som inte är en enda stor kanal för reklam och samarbeten. De få gånger de jag följer rekommenderar något så känns det åtminstone genuint.

  Svara

   Tycker snarare det är de mindre influencerna som slänger ut sig reklam och samarbeten. Det är som att vissa blir så sålda på att får ett ”samarbete” att dem går med på vad som helst, jag ser reklam för diskborstar, skärmskydd och annat som bara känns löjligt..
   Dem större influencerna har ju iaf mer vettiga samarbeten (oftast, inte alltid)

   Svara

    Ja du kanske har en poäng. Men det beror nog på vilken typ av influencers man följer. Jag följer nog mer ’åsiktskonton’ och de kränger sällan mobilskal och twistshakes. Men jo, en del mindre tackar och tar emot så fort de får minsta lilla erbjudande.

    Svara

  Åttonde gången gillt?
  Jag kan inget om hudvård men jag kan marknadsföring och med risk för att Blondinbellas personal snor det här rakt av (de är ju inte direkt kända för innovation…), så här skulle jag tänka kring att marknadsföra en skandinavisk produkt och profil i USA;
  Nyckelorden är cool, snow, calm, boreal forest, silence, clean, waters, berries, solitude. Bilden av märket ska vara lugn, tyst skandinavisk natur, allemansrätt, ingredienserna ska vara lokala, blåbär (alltså bilberries, inte amerikanska blueberries), hjortron, björk, granskott, lingon, havtorn etc.
  Designen på flaskor etc ska följa samma rena och avskalade form alternativt en form som på ett enkelt sätt plockar upp skandinavisk natur, granskog, flacka berg eller skärgård.
  Bildspråket det samma och tydligt skandinaviskt, blanda bilder av trendigt cityliv i Stockholm, Göteborg och Malmö med weekends i den svenska naturen, hus i skärgården, koka kaffe i stormkök i bergen, plocka lingon i skogen, trycka på svenskt friluftsliv och en produkt som kombinerar skandinaviska råvaror som ger skydd till ett liv både i stan och i friluftsliv.
  Man skulle lätt kunna kombinera marknadsföring med Kånken och liknande märken, lokala svenska produkter för ett en aktiv och trendkänslig publik.

  Svara

   11:02

   Tycker det är jättefint, men är det inte så reklamen brukar vara utformad? Ganska klassiska uttryck känns det som.

   Svara

  Måste bara passa på att påpeka att det borde vara -lättare- att sitta på huk sådär i ett par klackar haha! Så alla kan känna sig lite mindre osmidiga i jämförelse med Kenza!
  Om man är en stelis som ska försöka göra knäböj brukar man höja upp hälarna med viktplattor på gymmet, och skor som är gjorda för just knäböj har extra klack 🙂
  Så vi alla borde vara mer imponerade ifall hon satt sådär i strumplästerna 😉

  Svara

   Låter som att hälsenorna är för korta. Stretcha så bör det bli bättre. Väldigt oimponerande att kunna sitta på huk när man är typ 19…

   Svara

    Jag kan inte (Och har aldrig kunnat) sitta på huk med hela foten i golvet, måste gå upp på tårna när jag sitter på huk. Nu är jag 30+ men jag känner inte att det är någonting jag behöver kunna heller. Jag kör också på viktplattor under fötterna när jag gör knäböj på gymmet. Funkar toppen.

    Svara

     Korta hälsenor, låter det som. Förmodligen kort ändra upp i vaden.
     Att sitta på huk är nyttigt för kroppen, bland annat för att öppna upp höfterna

     Svara

      JA vi vet att hälsenorna är för korta och fotlederna för stela 🙂
      Är dock sånt jäkla projekt att lösa upp dom där jäklarna, att jag gärna fuskar mig till möjligeten att knäböja (fronböja) lite under tiden också hehe

      Tror inte många av dagens 19 åringar kan sitta helt på huk, har du sett kidzen på stan haha? 🙂

      Svara

     Bättre rörlighet i hälsenor gör att man kommer djupare ner i squats och får mer effektivt träning. Du fuskar rent krasst i dina squats….

     Svara

      Okej, så kanske det är😊 jag tränar inte på någon nivå att jag känner att det fusket stör mig. Men för den som vill optimera träningen kan det ju vara värt att tänka på.

      Svara

      Men alltså, JA bättre rörlighet vore bättre. Bättre styrka vore bättre. Bättre kondition, bättre bättre vilopuls, bättre sömnkvalitet, bättre näringsoptimerad mat vore bättre 🙂

      Ibland kan folk tro att dom måste förbereda sig till max, innan dom kan göra det roliga. Det slutar oftast i att det inte händer någonting, att projektet blir tråkigt och man släpper det. Alternativt fastnar i att ”jag inte kan” ”det inte går”.

      Om vi kan fuska oss till att kunna göra denna fantastiska övning knäböj, så är det ju toppen. Då kan vi knäböja redan innan vi nått målet ”100% rörlighet” och få alla massa av fördelarna av det, och dessutom så hjälper det både teknik, stabilitet, styrka OCH rörlighet att göra dessa fusk böj! 🙂

      Jag som inte ens kan knäböja med plattor under fötterna, utan dessutom måste ta hjälp av att ha stången placerad fram, kanske ska hålla mig borta från gymmet helt eller? 😉

      Svara

       Chilla, gör dina knäböj hur du vill. Folk berättar ju bara att det är bra att kunna sitta på huk. Gör med den informationen vad du vill

       Svara

       Finns alltid någon som vet bättre och ska pekpinna oavsett vad det handlar om 😊

       Svara

       Klart du kan göra dina squats men du kanske borde lägga några minuter på att stretcha dina hälsenor också? Många skippar de ”tråkiga” teknikövningarna och går direkt på att lyfta men resultatet blir ofta att man drar på sig skador längre fram.

       Svara

        Haha antar att det här är såhär folk med övervikt känner när andra påpekar att dom kan ”äta lite mindre och…”, eller rökare när ”det är farligt att….” 😉

        Svara

  Tycker bloggarna blivit så sjukt tråkiga och ointressanta. Kommentarsfälten är många gånger roligare, speciellt om någon har mage att kritisera färgen på jackan bloggtanten har på sig.
  Löjligt många bilder på bloggaren i olika eller för all del lika vinklar, lika löjligt många bilder på lilla barnet i familjen, recept man kan googla upp, inredning som ser ut som alla andras, halvnaken opererad ”mammakropp” med ”se på mig feeling” osv….
  GÄSP

  Svara

  Funkar något på den här bloggen överhuvudtaget?

  Svara

   Nä, tydligen inte…

   Svara

   Erkänn, får klicka mig förbi mängder med spelreklam flera gånger innan jag kan läsa ett inlägg, jag hamnar alltid på modd och ”svaara”-knappen på mobilen är jättekänslig.

   Svara

    Har inga problem med reklam (Adblock) men vart och vartannat svar hamnar i spamfilter. Men ingen verkar bry sig bland de som är ansvarig.

    Svara

  Lite OT, vaknade inatt strax efter kl 3, har svårt att somna om p g a värk efter en bilolycka, tar en värktablett och under tiden när jag väntar effekten av den har jag för vana läsa din blogg. Då var det reklam avseende Eriksbergskliniken. Påpekade detta eftersom Du inte önskar denna typ av reklam.
  Någon skrev att jag måste klicka på reklamen så försvinner den, det måste väl vara ett riktigt skämt, ska man klicka sig in i all reklam som är ej önskvärt. Skulle aldrig klicka mig i någon som helst reklam.
  Du skrev dock att nästa gång man ser ngt dylikt så kan man ta skärmdump och maila till kontakt@bloggbevakning.se
  Det ska jag göra (reklamen var i kl 21.39 inlägget, Alexandra Nilsson kollagen pulver)

  Svara

   Nej, nej, du behöver absolut inte klicka på den. Ta bara en skärmdump. =)

   Svara

  ot. Men jag var sååååå avundsjuk på Kenzas Tokio Hotel vägg. Är nog fortfarande. Är det socialt accepterat att måla Tokio Hotels logga i sin lägenhet när man är 25 år gammal?

  Svara

   Jaaa, vill du ha det ska du absolut måla en sån vägg. Det är du som ska trivas där du bor. Ingen annan. Så tänkt inte på vad andra skulle tycka. Då behöver dom inte komma på besök eller se din vägg!

   Svara

    Gullig kommentar!

    Svara

     Var du sarkastisk i ditt svar? 😅

     Svara

      Nej!

      Svara

       Hehe okej, sorry ❤️⭐️

       Svara

   Hade ett ons (typ 24 iofs och inte 25), med typ någon datorspelsgrej (estetisk supermario) målat på väggen. Jag tyckte inte att han var galen iaf.

   Svara

  Håller med till 100%!

  Svara

  Den enda blogg, förutom denna, som jag regelbundet går in på är… Underbara Claras.
  Den känns genuin, med lagom avvägda köpta inlägg.

  Svara

   Håller med om Underbaraclaras blogg. Just nu är den en fröjd att läsa med stor variation på inlägg.

   Svara

   Jaså! Min är martinajohansson.se som jag hållit fast vid en massa år 🙂

   Länge hölll jag i blondinbella också, mest för att läsa kommentarerna, men ja den här bloggen fyller det syftet mycket bättre 🙂 (Att få skrocka åt galenskaper samt diskutera allt mellan himmel och jord med främlingar haha)

   Svara

    Åh, Martina Johansson! Hon är grym, kikar in varje dag för att se om hon uppdaterat och undrar jag över något vad gäller ketogen kost så går jag in på hennes blogg och skriver in i sökfältet. I stort sett alla gånger finns svaret där. Så bra ju!

    Svara

  Låter som att du behöver öva på ditt huksittande. Det är väldigt bra för kroppen att sitta på huk 🙂

  Svara

   Vad är det som är bra för kroppen med att sitta på huk?

   Svara

    Man avlastar ryggen, framförallt ländryggen och får en naturlig sträckning av hela ryggraden. Det är faktiskt en mycket bättre ställning för oss rent anatomiskt än att sitta på en stol.

    Svara

     Men hur är ställningen för knän och höfter?

     Svara

      Jättebra för höfterna, det öppnar upp.
      Har du inga knäproblem är det bara att köra, huksittande är ju en viloposition.
      Jag sitter på huk varje dag och är över 30

      Svara

       Okej, tack för svar

       Svara

       Kan inte riktigt förstå det där med att det öppnar upp höfterna faktiskt?
       Tänker att vi alla behöver motverka den sittande position som vi spenderar allt för mycket tid i. Alltså med benen böjda rakt framåt.
       Huksittande sätter ju bara benen ännu mera framåt?
       Det som är stelt hos mig iallafall (och ni andra som har ont i ländryggen efter att ha stått upp länge) är ju höftböjarna… jag skulle behöva vara i en position där benen snarare böjs bakåt och utåt haha, vilket huksittande är motsatsen till?

       Att den avlastar ryggen där emot, där är jag helt med 🙂 Speciellt för oss som gärna svankar lite för mycket!

       Svara

        Sitt på huk och tryck knäna ut mot sidorna, så öppnar du upp höften

        Svara

        Det du behöver om du har ont i ländryggen är en starkare ”korsett”. Bygg upp styrkan i bålen, ryggen, magen och alla små muskler. Plankan i alla variationer, marklyft, höftlyft etc. Bygg upp den styrkan så avlastar du höftböjaren också.

        Svara

         Haha samma anonym som tipsade om korta hälsenor? 😉

         Nej, här har du fel. Har man ont i ländryggen pga för mycket svank behöver man stretcha höftböjare + ländrygg och stärka rumpa och mage. Att stärka upp sig generellt är alltid bra, men inte en lösning på det här.
         Man avlastar inte höftböjaren, den är inte särskilt ansträngd! Den är där emot förkortad av för mycket sittande (oftast sittande, ibland hockey).

         Svara

    Dessutom är det bra för kroppen att bajsa på huk – tarmen kommer i bättre position!
    Nu är det lite knepigt för oss som inte är vana att balansera med fötterna på sitsen, men man kan fuska sig till denna position genom att;
    Sitta som vanligt på toaletten, baxa upp fötterna med en pall för att få upp knäna mot hakan, och därmed få typ samma position 🙂
    Tvättkorg och papperskorg brukar folk ha i badrummet som man kan testa med!
    Jäkla skillnad faktiskt!

    Svara

     Ja, en bajspall är inte att underskatta 😊💩

     Svara

  Var det här inlägget skrivet i realtid då??

  Svara

  Håller verkligen med! Typ Elsa billgren ”titta vad jag gjorde på Gotland för två och en halv vecka sen”.. Snark

  Svara

   Kan ju handla om säkerhet också, man har ju läst om folk som lagt upp på sociala medier att dom rest iväg och vid hemkomst upptäckt att dom haft inbrott. Så ganska smart att inte hela tiden skriva vart man är eller om man reser bort.

   Svara

    Ja fast de brukar ju vara duktiga på att berätta vad de ska göra i förväg ändå

    Svara

  Blondinbella ska tydligen göra en kampanj med sin dotter idag, tillsammans med ett amerikanskt klädmärke. Jag antar att kunden vill att dotterns ansikte syns på bilderna så nu ruckar Blondinbella på principen att inte visa barnens ansikten.

  Svara

   Jo men det måste väl ruckas på förr eller senare. Likadant var det för Laila Bagge, de hade som princip att inte visa sonens ansikte på offentliga bilder men det ruckade de på sen, det ändrades när han blev lite större. Kul om vi får se hennes ansikte även i bloggen sen också, hoppas det, det blir trevligare liksom.

   Svara

    Känner bara avsmak inför hur kändisar utnyttjar sina barn som reklampelare.

    Svara

  Definitvt bättre förr, då man kunde följa riktiga människor och inte vandrande reklampelare med låtsasviktiga liv.

  Svara

   Snubblade in på en blogg en gång när jag läste om att bo på Kanarieöarna, som verkligen var rena motsatsen till det tillrättalagda influencerlivet som diskuteras här haha!

   Det visade sig vara kvinna som ”flytt från svenska staten” till Kanarieöarna för att undvika att bli av med vårdnaden för sina barn. Det äldsta var redan omhändertaget och ”fast” i Sverige.
   Sedan kommer det dessutom fram att kvinnan tidigare är dömd för mord (!) med avtjänat straff, har återkommande cancer OCH långvariga problem med anorexi. Tjena.

   Nu har ni något att googla efter!

   Svara

  Åh, jag saknar också den här tiden! Jag själv jobbar ju med sociala medier (orkar ej använda ordet ”influencer” haha) men kan verkligen sakna den tiden då allt bara var i stunden. Jag lägger tid på ett enhetligt flöde men samtidigt är det inte mitt största fokus heller då mitt största fokus är mina texter. Det var flera år sen jag bara la upp en bild för att lägga upp den, mina texter däremot brukar vara skrivna precis där i stunden jag postar bilden. 🙂

  Svara

   Hej!
   Undrar bara av ren nyfikenhet, varför du i så fall använder Instagram och inte går över till att blogga?
   Måste ju vara mycket mycket smidigare att skriva där? Eller har Instagram fördelar?

   Jag bloggar på hobbynivå (alltså skriver bara när jag känner för det, tjänar 0 pengar) och har försökt engagera mig i att fota och ha en Instagram till den…. men kan verkligen inte förmå mig, min estetiska sida är obefintlig hehe

   Svara

    Jag tycker att instagram är extremt mycket snabbare, smidigare och enklare! Samt att det är en app jag hänger på väldigt mycket. Det enda jag gör på datorn är att glo på serier haha. Så jag tycker det känns enklare! Hade dock blogg förut men la ner den då jag tyckte det kändes så osmidigt samt svårare att nå ut med sitt budskap. Hoppas det svarade på din fråga 😁

    Svara

     Ja då! 🙂

     Svara

  Jag saknar också realtidsinläggen och den tid då allt inte var så perfekt. Det finns många snygga bloggar men de är för snygga för att passa mig. Jag gillar det mer enkla. Det som inte är uppenbart redigerat gillar jag mer.

  Svara

  Gud ja, håller helt med! Känner verkligen igen den där väggen bakom Kenza 😀

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.