Vid Din Sida överlämnar den största namninsamlingen i svensk historia.

Enligt Monas Universum är detta den största namninsamlingen i svensk historia med närmare 85.000 namnunderskrifter samlats in i kampen om tak-över-huvudet-garanti för pensionärer.
Det är ett fantastiskt initiativ Jeanette driver och jag uppmanar alla som kan och vill att stötta det – här hittar ni deras hemsida. 

185 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Så stort och så välbehövligt. Pensionärer ska kunna njuta sina sista år, inte svälta och bo på gatan. Bra gjort Jeanette!

  Svara

   När folk hör om hemlösa pensionärer verkar de ha en bild av en gullig tant eller farbror som går utomhus och fryser. Majoriteten av hemlösa pensionärer är dock människor som av olika anledningar har svårt att klara att upprätthålla ett boende. Missbruk, psykisk ohälsa osv. Om de ska kunna behålla ett boende krävs ofta en lågtröskel-policy och att man inte samlar för många personer med liknande problem på samma ställe. MEN det är väldigt få som vill bo granne med aktiva missbrukare eller psykiskt sjuka som härjar runt på olika sätt.
   Min inställning är att alla har rätt till tak över huvudet men jag tycker att diskussionen om äldres hemlöshet blir missvisande när man bara gastar om att alla måste få bo någonstans. Varför blir det alltid protester när den här typen av boenden etableras i vanliga bostadsområden? Det är snarare det vi behöver prata om.

   Svara

    Fast den bilden stämmer mindre och mindre idag. Finns många som blir hemlösa helt utan något annat problem än att de inte har råd att bo kvar och det sociala inte har resurser att ta hand om dem.

    Sedan finns dem som har bostad men inte pengar till mat.

    Svara

     What he/she said ☝️

     Det blir ett ännu större problem när vi vägrar att prata om den här gruppen utan skyller på annan problematik. De som är hemlösa med olika typer av beroenden och psykiska besvär finns (i mängder) men den andra gruppen finns numera också (i mängder). De finns även i alla åldrar, inklusive barn och då inte bara barn till missbrukare, men VDS har valt gruppen pensionärer.

     Svara

    Vid din sida hjälper de hemlösa pensionärerna som inte har nån missbruksproblematik. Denna grupp har varit osynlig hittills bland alla hemlösa.

    Svara

   Men HÅLL KÄFTEN!!

   Svara

  Att det är den största namninsamlingen i svensk i historia är inte sant. Den här tex är större: https://www.mittskifte.org/petitions/vi-star-bakom-kvinnan-i-fittja-1

  Svara

   Ja så kan det bli när men Mona brukar inte orka googla enligt henne själv🙄

   Svara

    Det säger hon ju bara för att alla ska svara och då får hon många kommentarer…så klart.

    Svara

   Ja, eller vad sägs om när den kvinnliga rösträttsrörelsen samlade ihop 350 000 underskrifter? Men början av 1900-talet kanske Mona inte räknar till ”i svensk historia” 😜

   Svara

  Sittande regeringen är nog inte så intresserade av våra fattiga pensionärer. Dom har fullt upp med viktigare frågor som att stoppa inrikesflygningar, förbjuda gruppsex för unga och skapa en statlig Facebook.

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/OpyXEE/forslaget-pa-mp-kongressen-forbjud-gruppsex-for-unga

  Svara

   Nu röstades väl alla de förslagen ner redan på kongressen. Så just de förslagen håller inte regeringen upptagen direkt

   Svara

   På vilket sätt driver SD, KD och moderaterna en bättre pensionspolitik än sittande regering eller vänstern som många här skriker om? Vänsterpartiet har exempelvis höjt taket för bostadskostnad i bostadstillägget och sänkt skatten för pensionärer. Hälso- och sjukvården har blivit avgiftsfri för personer som är över 85 år och tandvårdsbidraget höjts för personer som är 65-74 år. Socialdemokraterna vill avskaffa pensionärsskatten helt till 2020, att den samlade pensionen för vanliga löntagare på sikt ska vara 70 procent av slutlönen, höja pensionen med upp till 600 kr per månad för de som har de lägsta inkomstpensionerna, förbättra garantipensionen och bostadstillägget för de med allra mest utsatt ekonomi
   förändra premiepensionssystemet.

   Svara

    Fint att Socialdemokraterna vill värna om våra pensionärer. Synd bara att dom bedriver en politik som gör det omöjligt.

    Svara

     Till skillnad från..?

     Svara

      Norge tex som bedriver en bättre politik än Sverige. Där är garantipensionen 15000sek mot den svenska som ligger på 8200kr.
      Jag gillar inte heller SD eller tror att dom är kapabla att styra ett lands övergripande politik men det går ju inte att neka till att med en stramare flyktingpolitik så skulle vi ha mer pengar att lägga på både pensionärer och bistånd.

      Svara

       Rättelse, den Norska garantipensionen ligger på 15000 Norska kronor.

       Svara

        Sverige har flest fattigpensionärer av de nordiska länderna och fler än majoriteten av EU:s länder – var sjätte svensk pensionär räknas som fattig och tyvärr så är också kvinnor överrepresenterade i denna statistik.

        Svara

        Det blir ca 13700 sek. Man får ta med i beräkningen att allt är b e t y d l i g t dyrare i Norge…

        Svara

         Nej det är 15000 NOK vilket blir 16400 SEK

         Svara

         Kan vara lite svårt att räkna valuta😉

         Svara

          För deras 15 000 kan de köpa ungefär lika mycket som vi kan för 8-9000…

          Svara

           Jag hyr en liten tvåa utanför Oslo. I förorten. Jag betalar 13000 kronor i hyra utan ström. Och det är billigt. Så fundera lite på vad man får för 15000 liksom.

    Mycké snack och lite verkstad! Vad gäller pensionärer öht.

    Svara

   Alltså den texten handlar ju om motioner (förslag) som var och en som är medlem kan lämna in för diskussion på årsmötet, som i alla föreningar. Betyder inte att förslagen får några röster.

   Svara

  Personer som jobbar åt vid din sida har nekat ickesvenska fattigpensionärer att äta i deras soppkök tex. Organisationen är rätt så kritiserad kring hur de gör skillnad på vilka de hjälper.

  Svara

   Tack Anonym!

   Svara

    Källa på att dom har nekat pensionärer tack! Av vad jag vet är att dom har nekat några romer efter att dom har varit där tidigare och roffat åt sig så mycket mat dom har kunnat så att andra har blivit utan.

    Svara

     Av vad du vet? Okej…

     Svara

      Ja, svårt att utgå från vad någon annan än jag själv vet.

      Svara

       Hur vet du det här?

       Svara

        För att min mamma är frivillig volontärarbetare år organisationen.

        Svara

         Okej. Finns ju många volontärer som har andra erfarenheter av organisationen.

         Svara

          Det är mer än vad jag vet. Berättar bara den händelsen som jag känner till. Eller händelserna snarare då det har skett systematiskt. Jeanette är fö en underbar kvinna, hon jobbade i många år som vakt på Berns och är typ den trevligaste dörrvakten jag någonsin har mött.

          Svara

           Inte så svårt att vinna den kategorin iofs… 😉

           Hon var väl den minst rassiga;)

     Källa på att de inte har nekat ickesvenska mat?

     Svara

      Du är inte jurist va 🙂 Prova att googla ordet bevisbörda.

      Sen så har det ju redan nämnts tillfällen här ovanför att människor har blivit nekade efter misskötsamhet.

      Svara

       Men ursäkta! Finns det en PESNIONÄR i Sverige som INTE ÄR svensk?

       Romerna som är här inte inte en pensionär sviken av svenska staten. Dom är migranter utan rätt att uppehålla sig i landet.

       Svara

        Fel. De har all rätt att uppehålla sig här då de är EU-medborgare.

        Svara

         Nja. Bara i tre månader. Sedan måste de ha skaffat jobb eller annan försörjning samt bostad.

         Svara

          Eller åka hem om för att sedan komma tillbaka 🙂 väl?

          Svara

           Vilket ofta är svårt att bevisa att de inte gjort, därmed: all rätt att befinna sig i landet.

           Jag minns inte. Har för mig att det måste gått en viss tid åt i bägge vistelsena. Det ena innan du får komma tillbak och det andra hur länge du måste varit ”hemma”.

           Vet för jag själv varit i situationen. 😉

           Sedan tror jag att det är omvänd bevisbörda mao du själv som måste kunna styrka det, men även här är jag osäker.

           Kollade nu. Verkar som att olika länder tillämpar olika regler och att i Sverige så kan man i praktiken göra som du sade.

           Å andra sidan har Sverige rätt att svida ifall de blir en för stor social börda för landet också. Det sista viste inte jag.

        Jag blir så sne på Rumänien, Bulgarien och Ungern där de inte gör ett skit för att stävja diskriminationen av romer eller jobbar mera för att romska barn ska få utbildning!! 🙁 Gnäll ni också till t.ex. den Rumänska ambassaden: (+46) 8 10 86 03 (+46) 8 20 99 27 / 8 20 99 26 eller e-post stockholm@mae.ro

        Svara

         EU hade en gyllene chans att tvinga Rumänien fixa romernas situation en gång för alla. Dvs. att inte ta Rumänien med i EU innan romernas situation var ok. Jag kan inte fatta varför EU inte gjort detta.

         Svara

   Hon har bjudit in ALLA partiledare. Att endast Åkesson dök upp säger allt om våra politiker och ingenting om VDS.

   Svara

    Sd kanske skulle fokusera på att rösta igenom lite förslag som gör det bättre för våra pensionärer i stället för att bara använda pensionärerna genom att ställa deras situation mot invandringen i valtider.

    Svara

     Exakt. Att ställa de svagaste grupperna mot de näst svagaste är SD:s grej… Stt inte fler ser igenom det ?!?? Skrämmande…

     Svara

      Varför de också röstar emot alla förslag som gör det bättre för pensionärer. Vem ska de då ställa mot invandrarna vid nästa val?

      Svara

    Källa på att ALLA partiledare var inbjudna?

    Svara

     Moderaterna kom också. De står på deras event inbjudan på Facebook att de bjudit in alla partier men endast SD och M kom…. skamligt.

     Jeanette är dessutom INTE alls SD, fokusera på de stackars pensionärerna inte SD

     Svara

   Källa på det?

   Svara

    Men herregud. Är hela flashbacks ”KällaPåDet?”-klan här eller är du en och samma person?

    Svara

     ”källa på det” – personer måste vara:
     1. Vara överjävligt lata.
     2. Vara för korkade för att ta reda på egen fakta.
     3. Vara omedvetna om Google.
     4. Vilja provocera med flit.

     9 av 10 av dessa är dessutom med i facebookgruppen ”stå upp för Sverige” eller liknande. Är inte rasist men……. 🙄

     Svara

   Ok så andra hjälporganisationer exkluderar inte då? Märkligt så fort det handlar om att ge fattiga pensionärer hjälp i Sverige så haglar beskyllningar 😨

   Svara

    Vilka organisationer exkluderar ickesvenska på det sättet? Jag vill gärna veta då jag själv inte har koll

    Svara

     Ja men fult att inte vara ärlig med organisationens syfte. Varför kan de inte vara öppna med att det bara är svenska pensionärer de hjälper så har man möjlighet att välja om man vill stå bakom det?

     Jag har inget emot att man är selektiv med den hjälp man ger men varför låtsas som att man hjälper alla när man inte gör det.

     Svara

      Äsch. Hamnade helt fel. Omöjligt att kommentera här inne. Nåja. Var inte ett svar på den här kommentaren utan på en annan.

      Svara

      Därför att de hjälper fattigpensionärer. Att de flesta i denna grupp råkar vara svenskar sticker såklart i identitetsmupparnas ögon.

      Svara

       Okej. Då bör de ju inte neka de som inte är svenska som behöver deras hjälp. Om de är i minoritet så spelar det ju ingen roll om de få också får en bit mat.

       Svara

        Ingen har nekat ickesvenska pensionärer mat, eller har du bevis på motsatsen?

        Svara

         Finns folk som har volontärat i organisationen och berättar själva hur det går till. Finns mängder av vittnesmål. Har även varit inslag på nyheterna kring den här organisationen och hur den bedrivs.

         Svara

          Okej så du har ingenting att backa upp dina lögner med.

          Svara

           Tänker inte sitta och leta upp klipp från nyhetsinslag om du tror det. Är du intresserad så är du kapabel att googla länkar själv. Men något säger mig att du inte är intresserad av det. Men vi säger så. Jag har inte nog ork att diskutera mer än så här, jag ser var det här är på väg.

          ”Finns folk som har volontärat i organisationen och berättar själva hur det går till. Finns mängder av vittnesmål.”

          Det är väldigt lätt att påstå sånt när man inte har nåt konkret att backa det med. Och vill du hänvisa till nåt tv-inslag så ska du länka till det, inte alla andra som ska leta efter (speciellt när man inte ens vet när det ska ha gått på tv, vilken kanal etc). Jag har inte hört om nåt sånt inslag förrän nu när du påstår att det finns.

          Svara

           Spännande att det alltid krävs källor i form av artiklar, inslag (som inte är gjort av ”vänsterpatrask”) och liknande när det gäller vittnesmål som motsäger Sverigedemokraters tankar och åsikter. Däremot får en totalt anonym person lite längre upp mellan 30 och 60 likes, där den anonyma personens mamma är det _enda_ vittnet till att romer roffar åt sig mat. Vet inte om jag ska skratta eller gråta. Mest gråta tror jag. Jag blir nämligen så frustrerad på denna IQ-befriade retorik och logik där SD-sympatisörer köper ALLT som styrker deras tes, men vill minst ha 1000-årig forskning (som de ändå lyckas vrida till vänsterdriven osanning) som säger emot den. Att de/ni själva inte ens ser detta får mig att förlora hoppet om mänskligheten. Totalt. 30-talet här kommer vi igen, bara med lite nya syndabockar.

           Jag är ingen SD-sympatisör, har alltid röstat MP och tänker fortsätta med det. Har heller inte lajkat kommentaren ovan. Vill bara få källor till dessa påståenden då jag aldrig tidigare hört om dom. Jag tycker inte det är så konstigt. Så du kan tagga ner och sluta med dina grundlösa antaganden om min person.

           Du får väl börja kolla på nyheterna då. Det har varit inslag på både fyrans nyheter och svts.

         Källa på att de inte gjort det?

         Svara

      Tycker inte att Vidinsida behöver vara öppna med att hjälp gäller enbart svenska pensionärer. Om så är fallet. En självklarhet kan jag tycka. Svenska pensionärer ska ha hjälp i första hand. Arbetat ett helt liv och betalat skatt. Sedan i mån av pengar och RESURSER (som det så populärt heter) så kan hjälp ges till övriga. Det är en SKANDAL hur en stor del av svenska pensionärer lever i total fattigdom. De kan inte ens känna sig fullt trygga på äldreboenden numera.

      Jeanette är en fantastisk person och med ett stort hjärta, som kämpar för landets åldringar.

      Svara

       Hur ska man säkerställa att pensionären har arbetat hela sitt liv och bidragit då? Om en pensionär har levt på bidrag hela livet? Ska hen få hjälp då eller ska en arbetande pensionär gå före? Och hur kollar man detta när de står i matkön?

       Svara

        Är inte alla människor lika värda?

        Svara

     Ok så det är ras och nationalitet som spelar så stor roll?? Annars vet jag många ”exkluderande” hjälporganisationer. I övrigt har VDS varit väldigt öppna med att deras målgrupp är svenska pensionärer, en grupp som alltid är bortglömda förutom i valtider!

     Svara

      Vilka organisationer menar du är exkluderande då? Och vilka exkluderas av dessa organisationer?

      Svara

       Cancerorganisationer hjälper inte reumatiker, organisationer som verkar i Östeuropa hjälper inte svenska pensionärer, osv osv osv

       Svara

        Om det är jämförbar exkludering så visst..

        Svara

         Ja det är det väl eller är det ok att exkludera vissa grupper eller vissa nationaliteter enligt dig helt plötsligt?

         Svara

          Då kan man ju säga att det är helsvenska pensionärer man hjälper. På samma sätt som kattakuten är ärliga med att de hjälper katter (I stället för att kalla sig djurakuten men vägra hjälpa hundar). En cancerorganisation utger sig inte för att vara till för alla sjukdomar. Spela inte dum, det blir så väldigt låg nivå på diskussionen om vi på allvar ska diskutera huruvida reumatiker är exkluderade från forskning som bedrivs med stöd från barncancerfonden.

          Svara

           Fast de säger ju att de hjälper svenska pensionärer eller hur? I övrigt så sprids det en massa rykten som just bara är rykten förutom för vänsterfolk som hakar upp sig för att plötsligt svenskar får hjälp. Undrar egentligen vilka som håller debatten på låg nivå de som slänger ur sig saker och misstänkliggöra för den röda sakens skull eller de som försvarar en organisation som faktiskt hjälper?? För övrigt så röstar jag inte SD och sympatiserar inte heller med dem eller någon annan höger-vänster extremiströrelse.

           Jag röstar varken på Sd eller vänstern. Resten av din kommentar är mest upphetsat, irrationellt svammel baserat på lösryckta antaganden så det lämnar jag obesvarat.

           copy paste

           Men ursäkta! Finns det en PESNIONÄR i Sverige som INTE ÄR svensk?

           Romerna som är här inte inte en pensionär sviken av svenska staten. Dom är migranter utan rätt att uppehålla sig i landet.

           Anonym 19:35 Bara läs på Facebook så ser du vilka som sprider lögner och irrationella påståenden om VDS nämligen främst vänsterröstande så helt lösryckta antaganden är det inte.

          Att påstå att man hjälper alla cancersjuka men egentligen bara hjälper de med en viss typ av cancer är ju däremot oärligt mot de som väljer att skänka pengar och engagera sig i organisationen.

          Svara

   Så bra att många andra vill stödja dem trots kampanjen som pågår från vänsterfolk.

   Svara

   Snälla C, skriv gärna SD-vänliga organisationen Vid din sida för jag är 100 procent säker på att SD finansierar det som politisk jippo. Tror ni det är slump att Jimmie gick längst fram, det är ju eu-val snart….

   Svara

   Skitsnack! Alla hemlösa som kan bete sig får mat av vid din sida, dom nekar ingen och även Om nettan skulle vara sd så what? Din vänsterdåre. Det här är fantastiskt av vid din sida.

   Svara

    Jag röstade blått förra valet. Vänsterpolitiken i praktiken är inte min kopp te.

    Svara

   Hur menar du icke-svenska? Menar du utrikes födda invandrade svenskar eller menar du personer som inte lever i Sverige? För den sistnämnda kan väl knappast räknas in i målgruppen för denna hjälporganisation? Har mycket svårt att tänka mig att de skulle ha nekat utrikes födda svenskar mat!

   Svara

    Vad tror du själv? Tror du att en pensionär i Frankrike ringde vds och bad om att få ett mål mat skickat? Självklart var det pensionärer som bor i Sverige men är utrikesfödda.

    Svara

     Snälla sluta kalla dem icke-svenskar då.

     Svara

      Förlåt jag trodde att det framgick vad jag menade. Men ja du har rätt, jag ska kalla dem för utlandsfödda.

      Svara

   Det jag tycker är tråkigt är hur de gör skillnad på missbrukande samt psykiskt sjuka pensionärer, att så ofta påpeka att det gäller pensionärer utan dessa sjukdomar och göra skillnad på äldre är synd med ett annars så fint engagemang. Ingen väljer att drabbas av psykisk ohälsa (vilket beroendesjukdomen oftast är en konsekvens utav) lika lite som Leif som inte kunde fortsätta jobba pga ryggen.

   Svara

    VDS är inriktade på svenska äldre som INTE har en egen bostad! Vad är det du inte förstår? Det är många vänstermänniskor här i tråden.

    Svara

    Vi är usla på beroendeproblematik i Sverige. Och inte så speciellt lyckade på psykiatri. I kombination är detta en katastrof och ju äldre man blir (om man lever) desto svårare.

    Svara

    Men snälla. Missbrukande har redan flera egna organisationer. Varför hjälper inte dom fattiga icke missbrukande pensionärer? 🙇🏻‍♀️

    Svara

   Det är väl inte mer än rätt tänker jag? Precis som att flertalet soppkök hade stora problem med att svenska (och andra) ungdomar som backpackade tyckte det var skitnajs att få gratis mat, och var tvungna att på något sätt kontrollera vilka som faktiskt var australiensiska hemlösa (och därmed hade rätt till insatserna).

   Svara

   Jeanette har själv sagt att deras målgrupp dom hjälper är alla gamla som har arbetat och betalat skatt i Sverige. Hon har aldrig sagt att det endast handlar om svenskar. Att organisationen nekar romska tiggare är då kanske inte så konstigt, eller vad är det som är så svårt att förstå? Tiggare har aldrig arbetat och betalat skatt i detta landet. Alltså får dom vända sig någon annanstans om dom vill ha hjälp. Hade det varit tvärtom hade folk inte brytt sig ett skvatt. Pinsamt är det. Riktigt pinsamt.

   Svara

    Men det är väl hemskt om en inrikes född pensionär som inte kunnat arbeta pga sjukdom eller funktionshinder nekas mat pga detta? Visst, fint att de hjälper folk men varför så viktigt att de ska vara svenska (vad betyder det ens) ha arbetat och betalat skatt? De borde då neka personer som bott i Sverige, blivit rika genom att ”utnyttja systemet” (barnbidrag, rut, rot, starta eget-bidrag, csn osv) som sedan flyttat sig själv/sin pengar utomlands och sedan kryper tillbaks till Sverige när det är dags för pension…

    Svara

   Oavsett vad så ger organisation mat och hopp till många fattiga pensionärer i vårt land.
   Du behöver inte stödja organisationen men varför klaga på den? Hur många fattiga pensionärer har du själv hjälpt? Var glad istället att NÅN orkar ta tag i det.

   Svara

   Ah, vanligt foliebeteende. Den som talar med kluven tunga blockar folk som ifrågasätter. Det finns många bevis på att viddinsida är en skum lebensraumorganisation som i klassisk stil ställer två utsatta grupper mot varann. Istället för att idka klasskamp. Det finns på tok för många otillständigt rika människor i Sverige som får skattelättnad på skattelättnad. Det är därför kvinnor med bara folkpension har det knepigt. Ta från de rika och ge till de fattiga och så kanske det t o m räcker till de som vågat livet för att fly från krig.
   Men det är för många rassar härinne för att det ska framgå vad Peps Persson redan för 40 år sen framförde: ”ska de va så svårt å fatta att de e falsk matematik, som gör den fattige så fattig å den rike så förbannat rik?”

   Svara

   Det är för svenska pensionärer? Inte tiggare och romer?

   Invandrare får redan sjukt höga bidrag varför skulle de komma till soppköket? Jag menar de finns ju migrationsboenden eller vad de heter asylboende kanske, precis överallt finns de iaf där de får gratis mat.

   Svara

   Haha, du vet väl att han är en vänsterextrem rasist som hatar vita och att han är dömd för trakasserier och mordbrand mot sin föredetta fru va?

   Svara

  Nej det är hon inte !! varför sprider du en sån vidrig lögn ?

  Svara

   Not today Andy, not today

   Svara

  Och innan en liberal översittare kommer in i kommentatorsfältet med sitt ifrågasättande, ja det spelar roll. SD avhumaniserar människor och lite kefft att du inte nyanserar kopplingen Camcam. Men det är lätt för majoritetssamhället att förbise sådant eftersom det är inte er de är ute efter.

  Svara

  Jag väljer att hjälpa dem så mycket jag kan med pengar. De gamla har betalat skatt i Sverige i hela sitt liv och skall ha det bra. VDS har valt denna gruppen och då får man väl välja själv om man vill stötta dem eller något annat… vissa som klagar gör kanske inget alls. Jeanette är inte Sdare men hennes pappa är, det kan ju inte hon hjälpa…. jag vet tex en tjej vars föräldrar är jehovas men det är inte hon…Men vill ni ha ett sådant samhälle där man som gammal kan få det skit så gör det ni gör då men kom inte och klaga sedan….

  Svara

   Samma här. Så jävla vidrigt av vänstern att smutskasta VDS. De skiter i pensionärer för att kunna föra sin äckliga politiska agenda.

   Svara

    Vilka frågor driver högern som hjälper Sveriges fattigpensionärer? På vilket sätt driver SD en bättre pensionspolitik än ”vänstern”? Vänsterpartiet har exempelvis höjt taket för bostadskostnad i bostadstillägget och sänkt skatten för pensionärer. Hälso- och sjukvården har blivit avgiftsfri för personer som är över 85 år och tandvårdsbidraget höjts för personer som är 65-74 år. Socialdemokraterna vill avskaffa pensionärsskatten helt till 2020, att den samlade pensionen för vanliga löntagare på sikt ska vara 70 procent av slutlönen, höja pensionen med upp till 600 kr per månad för de som har de lägsta inkomstpensionerna, förbättra garantipensionen och bostadstillägget för de med allra mest utsatt ekonomi
    förändra premiepensionssystemet. Att folk pekar på att det är märkligt att en organisation som driver soppkök gör skillnad på huruvida man har medborgarskap eller inte och har en massa rasistisk propaganda på sina sociala medier utan att rensa bort det, men ta bort dom som frågar varför – om det är smutskastning så kan man nog inte dela med sig av någon information utan att bli beskylld för det.

    Svara

    Vänstern är de värsta som hänt världen de vet väl alla. De krossar vem som helst i sin väg för att få igenom sin sinnessjuka propaganda. Skulle aldrig vilja umgås med folk som är vänstern kommunister fy

    Svara

     vi vill inte umgås med dig heller så det är lugnt faktiskt

     Svara

      Det är ni som förstör världen. Ni prioritera alla andra framför ert eget folk. Vänstern och sossarna var även pp hilters sida..

      Mina bästa vännen är från Östeuropa och fy fan vad vänstern och kommunisterna förstörde folks liv. Avskyvärda kräk

      Svara

       Här kommer en länk till ett program om Stalin:
       https://urplay.se/program/211494-arvet-efter-stalin

       Jag har också erfarenheter från Öststaterna. POSITIVA erfarenheter.

       Svara

        … och jag håller med gummorna på Röda Torget. Vad de säger i programmet.

        Svara

        Du jag litar mer på vad mina många vänner och ex pojkvän vars familjer flyttat därifrån för de var så hemskt. Har vänner från i princip alla olika länder i Östeuropa och ALLA håller med om att kommunismen förstörde deras frihet, deras möjligheter, deras karriärer, ja precis allt är skit med kommunism om man har upplevt det.

        Men juste ja, dårarna i Sverige som tillhör vänster de har aldrig fått uppleva tvättäkta kommunism för JUSTE de bor i Sverige!!!

        De är dårar som längtar efter något de inte har en aning om.
        Så vitt jag vet finns de INGEN aktiv politiker i vänstern som är född OCH uppvuxen i Östeuropa under den värsta kommunitiska tiden i forna sovjet som propagerar för dessa syfte.

        Svara

         Den som vill uppleva lite god ”kommunistisk” diktatur kan ju flytta till Kina… Google m.fl. samarbetar med dem och en kinesisk medborgare är strikt övervakad från vaggan till graven. Frihet? Glöm det!!

         Svara

         Jag hänvisar till min farfar. Han är allt som du påstår att vänsterfolk inte är, här i Sverige.

         Svara

         Jag skulle då vilja höra vad de som växte upp med Hitlers propaganda tycker om Sd…?

         Svara

  Lögn!

  Svara

  Kjell Bergkvist avsade sig väl allt som har med dem att göra sedan SD-kopplingarna kom upp?
  Allt för de hemlösa självklart. Men SD … hoppas att inte partiet skor sig på VDS

  Svara

   Det säger väl allt om Kjell Bergvist- Tänker inte med hjärtat😡

   Svara

   Källa på det tack.

   Svara

   Det gör de redan. Multum. Och det värsta är att de andra partierna typ sitter still och bara låter dem få monopol på demonstrationer och ålderdomshembesök! 🙁

   Svara

  Det är hon iofs INTE. Och även om hon var det har det ingenting att göra med de otroligt viktiga frågorna hon driver. Att som pensionär inte kunna bo kvar i sin lägenhet utan sova på nattbussar är bedrövligt.

  Svara

  Vilket mysigt kommentarsfält det blev här då.

  Svara

   Tar nog inte länge innan även det här får stängas.

   Svara

   Ja nu kommer alla som har internetexamen i anekdotisk bevisföring att hagla in!

   Svara

   Ja en del borde skämmas men det har de väl inte vett till.

   Svara

    Källa på det?

    Svara

     😂😘

     Svara

  Jag skulle önska att det var lite bättre organiserat. Inget 90-konto, ingen ordentlig information på hemsida, rätt otrevliga svar på FB långt innan det med SD kom upp. Universum påstod att man måste vara svensk medborgare rätt tydligt två gånger även om hon sedan skyllde på sömnbrist. Fantastiskt med privata initiativ som detta men det finns ju ingen insyn alls och rör sig om stora pengar.

  Svara

  Nej? Påstår man någonting ska man kunna backa upp det med trovärdiga källor. Detta gäller alla debatter på nätet. Men av någon anledning tycker vänstern inte att det ska gälla dem själva.

  Svara

   Vad backar upp motsatsen? ”Jag vet att det inte är så”, ”lögn!!” och ”Jeanette var en underbar vakt när hon jobbade på Berns!”. Ja.. motsatsen bevisas inte direkt med trovärdigare källor.

   Svara

  Liberalerna och SD kommer starta ett gemensamt parti nu, det kommer heta LSD.
  Kom ihåg att ALLT ni läser på internet är sant!

  Så här trevlig var idioten Bergkvist i sina yngre dar.

  https://youtu.be/UX5_rWe94Gg

  Svara

  Från PT-Fias blogg i går: ”Det här gör jag snart: Intervjuar Simon Sjögren (som precis slutat på Löwengrip Invest och börjat på Perfect Day Media) i min podcast Ofiltrerat. Spännande!”

  Svara

  Foliehatt på?? Redan för flera år sedan pratade Jeanette i programmet tunnelbanan om hur synd det var om äldre svenska pensionärer som fick sova ute och sedan gjorde hon något åt det och grundade organisationen som faktiskt hjälpt många.

  Svara

   Det behöver ju inte utesluta det 18.49 skriver.

   Svara

    Ja eftersom VDS startades hösten 2016 🤦‍♀️

    Svara

  Det är nog det bästa att du är ute, letar ju bara, skit enligt dig har väl inte VDS gjort något bra.

  Svara

  Har du inget bättre för dig än att sprida felaktiga rykten? 🙁 Hoppas du mår bättre snart 🙏🏻

  Svara

  Namninsamlingen för kvinnlig rösträtt hade 300 000 namn. Lämnades till riksdag 1914.

  Svara

   Berätta det för värlsdbästMona

   Svara

  Jag läser Monas blogg och hon har flera gånger påtalat att det är för svenska pensionärer som inte missbrukar alkohol och droger. Det jag tycker är lite problematiskt är att hur avgörs det, behöver man svenskt id-kort och görs det urinprov?
  Alkoholism är en sjukdom som inte verkar superkul förövrigt.

  Svara

   Hör samma taskiga logik alldeles för ofta. Folk är ofta sura på att det läggs för mkt pengar på beroendevård med nån övertygelse om att knarkare och alkoholister får skylla sig själva, det är deras val.
   I nästa ögonblick så ser dom inga problem med att lätta på lädret för en 60-åring som kastar sig ut i en puckelpist och bryter benen med en årslång rehabilitering.

   Svara

    Missbruk av alkohol klassas som en dödlig sjukdom enligt socialstyrelsen sedan många år tillbaka. Men det finns idioter som tror att det hjälper att ta sig i kragen. Enda fördelen med sjukdomen är att vi som slutat dricka med hjälp av andra inte dör av den (om det inte är försent), utan kan överleva, och t o m lära oss att bli bättre människor som hyser nån form av empati.

    Svara

    Snälla T, spara din kommentar och ta fram den när du är typ 53 going on 60 😂🙏🏼
    Jag gissar att du är väldigt ung, tillräckligt ung för att se en 60-åring som en med minst en fot i graven.

    Men strunt i skidåkningen, och jag måste klargöra att jag varken hånar dig eller skrattar åt dig, för jag förstår såklart hur du tänker där du sitter med din ungdomliga fräschör (glöm inte att njuta av den). Referensramarna är ju högst personliga och jag minns så tydligt hur lastgammal min pappa var när han fyllde 30. En solklar farbror. Likadant, fast en smula värre var det när han fyllde 40 år och 50 år. Så himla gammal.

    Sedan blir man äldre och referensramarna rör såklart på sig i takt med ålder. Jag garanterar att alla vi ”lastgamlingar” har sagt ungefär samma, enda skillnaden är att vi aldrig hade chansen att spara våra klockrena åldersrelaterade kommentarer pga ännu ej uppfunnet internet.

    Så, spara den och ta fram den när du är 50 plus. Jag lovar att du kommer flina åt att du trodde att 60 var det nya 80 💕😁 Jag menar med andra ord inget illa alls med den här kommentaren, om någon nu skulle få för sig det. Din kommentar fick mig bara att le och litegrann önska att jag var superung igen. Och att mina kommentarer fällda som 18-åring om alla som var över 25 och FORTFARANDE gick på krogen istället för att vara hemma och lösa korsord. Åh, om de ändå varit nedskrivna någonstans, då hade jag banne mig broderat dem i korsstygn och placerat väl synligt.

    ❤️❤️❤️❤️❤️

    Bonusinfo 1: Om jag inte minns helt fel är den äldsta åkaren i alpina världscupen född 1969.

    Bonusinfo 2: Nikki Sixx är 61 år. Ingemar Stenmark är 63 år. Den sistnämnde hade jag lätt kunnat se i en puckelpist.

    Svara

     Evy Palm sprang sitt första marathon när hon var 39 år gammal.

     Svara

     Fyllde 46 förra månaden vad nu det har med saken att göra.
     Tänker inte ta tiden att förklara för dig vad jag menade då jag klarar mig utan dina extremt taffliga svar. F.ö ett jävligt oskönt mästrande från din sida, ngt du kostade på dig lite extra när du var övertygad om att jag var nån ungdom. Fräscht.

     Svara

      Fanns inte ett uns av mästrande i min kommentar, men jag inser såklart att den går att läsa på det viset om man vill, som med allt annat i textformat när man inte känner skribenten. Därav mina många disclaimers, att jag inte hade någon som helst baktanke. För ja, visst lät det som om du var ung eftersom en 60-åring inte skulle puckelpista, men vad är det för fel på att vara ung? Att jag började med ett ”snälla T” var inte heller en klappa på huvudet-syftning utan mer please please spara den om du verkligen är typ 20, för jag log glatt när jag läste kommentaren.

      Hur många disclaimers skall man skriva för att verkligen nå fram med vad man menar tycker du? För jag trodde verkligen att jag sejfade, och om jag överhuvudtaget mästrade någon så var det väl mig själv? Det funkar tydligen inte här, inte heller smileys hjälper till att föra fram budskapet. Din kommentar gjorde mig genuint glad och mitt svar var inte ett dugg mästrande eller von Oben för att jag trodde du var ung. Din kommentar idag gjorde mig däremot inte lika glad, extremt tafflig, oskönt mästrande och fräscht? Hyggligt, verkligen.

      Hur är det ens möjligt att läsa in så mycket som inte står mellan raderna? Eller har verkligen kommentarsfältet brakat så åt helvete här att man inte kan skriva en POSITIV kommentar utan att få en bajsmacka i retur.

      Fridens liljor.

      Svara

     61 år. Uppvuxen i skidbacken. Kan lätt åka ifrån en ungdom på skidsemester. För er som inte fått äran av att besöka en skidbacke irl skulle bli blek om ni fick se vad 60 år gamla åldringar får till🤣

     Svara

     Poängen med T:s kommentar var väl inte att se ner på 60+ som åker skidor, utan snarare att folk dömer de som är äldre och beroende jämfört med äldre som t.e.x skadat sig när de åkt skidor… många gånger ses det sistnämnda som mer fint och behjärtansvärt och värda att hjälpa än det förstnämnda. Så tolkade jag kommentaren iaf

     Svara

      Så tolkade jag också svaret, men min kommentar hade ju inget att göra med själva svaret. Jag log bara åt att exemplet var 60 år och fick komplicerat benbrott i puckelpist och svarade öht inte på sakfrågan.

      Om jag skall svara på det inlägget handlar om så tycker jag inte att det ena är varken viktigare eller finare än det andra, men hur jämför man och varför jämför man? Det känns som om allt har blivit en tävling á la Monthy Pythons boende i en skolåda på motorvägen. Vem har det sämst och är berättigad. Just berättigad verkar ju vara ett nyckelord numera. Alldeles nyss jämförde man att välbeställda gubbar skänkte pengar till Notre Dame, men samma gubbar låter barn gå undernärda i . Nu skall man då jämföra pensionärer med eller utan missbruk och om de är svenska eller inte.

      Jag får känslan att man generellt letar fel på allt, istället för att titta på det och säga att ”oj, vad bra – här gör någon något för åtminstone en grupp människor”, eftersom alternativet är att ingen alls får hjälp. Men jag har ganska dålig koll på VDS och ännu sämre koll på vad Mona säger och inte säger.

      Svara

  Jeanette är en helt fantastisk och underbar människa!
  Hon engagerar sig stark för våra äldre och pensionärer och vill göra Sverige bättre.

  Så… Vad spelar det för roll om politiker, SD Jimmy Åkesson etc. Som vissa skriver om..

  Var istället stolt över vad Jeanette bidrar med, hon är en eldsjäl!
  Istället kan väl alla försöka hjälpas åt och göra Sverige starkare och bättre!

  Isabelle
  Bilder6.bloggplatsen.se

  Svara

   Hmm för dig spelar det väl ingen roll att hon gör skillnad på svenskar och svenskar…

   Svara

  När man läser detta kommentarsfält blir man ju mörkrädd… är verkligen människor såhär dumma? Helt seriöst!

  Svara

  Varför i hela friden ska svenskar alltid sätta grupper emot varann? Alltid blanda in politik? Alltid misstro och misskreditera? Är det så svårt att glädja sig åt folk som försöker hjälpa en medmänniska där den svenska välfärden inte fungerar? De finns tusentals med olika föreningar så om inte den ena välgörenheten passar kan man med gott samvete välja en annan. Sluta upp med att vara så verklighetsfrämmande och egoistiska och sträck ut en hjälpande hand till någon som behöver det om du har möjligheter att bidra annars kan man bara vara tyst.

  Svara

   Allt är ett politiskt spel och om du 7nte begripit det hittills så föreslår jag att du tar ditt eget råd råd och är därmed tyst 😐

   Svara

    Nu tror jag inte att alla människor ser det som ett politiskt spel att hjälpa en medmänniska. För de som får ett mål mat spelar det nog ännu mindre roll. Om man inte vill förstå att många tillsammans kan göra skillnad ja då får man väl sitta med sin egoism och fundera på om man själv skulle vilja ha hjälp om man var utsatt för ett eller annat. Empati är en fin gåva som inte alla har förärats med.

    Svara

     För de som inte är födda i Sverige, är svenskar men inte kunnat jobba eller betala skatt så är det nog svårt att se empatin med att bli utelämnad från mat för dagen för att de inte uppfyller kraven

     Svara

  Djurens rätt har lämnat över namninsamlingar med över 100 000 namn. Så nej inte största.

  Svara

  Källa på allt, tack!
  🤦‍♀️

  Svara

  Alla seriösa organisationer har ett 90konto

  Svara

   Det är på gång, det tar tid och ingenting man får i en handvändning. Du måste först visa att organisationen är seriös, vilket de gör nu.

   Svara

  Vad fan spelar det för roll vad hon har för politisk åsikt?
  Oavsett vad hon tycker så försöker hon fortfarande hjälpa fattiga pensionärer som resten av samhället (förmodligen inkl dig själv) har glömt bort och skiter blanka fan i.

  Svara

  Men snälla organisationen startade redan 2016 (oktober) hur kan du då skriva april 2017? För att det ska passa in på dina konspiratoriska teorier? Och ni 39 som gillat tror ni allt vad som skrivs?

  Svara

  Snälla T, spara din kommentar och ta fram den när du är typ 53 going on 60 😂🙏🏼
  Jag gissar att du är väldigt ung, tillräckligt ung för att se en 60-åring som en med minst en fot i graven.

  Men strunt i skidåkningen, och jag måste klargöra att jag varken hånar dig eller skrattar åt dig, för jag förstår såklart hur du tänker där du sitter med din ungdomliga fräschör (glöm inte att njuta av den). Referensramarna är ju högst personliga och jag minns så tydligt hur lastgammal min pappa var när han fyllde 30. En solklar farbror. Likadant, fast en smula värre var det när han fyllde 40 år och 50 år. Så himla gammal.

  Sedan blir man äldre och referensramarna rör såklart på sig i takt med ålder. Jag garanterar att alla vi ”lastgamlingar” har sagt ungefär samma, enda skillnaden är att vi aldrig hade chansen att spara våra klockrena åldersrelaterade kommentarer pga ännu ej uppfunnet internet.

  Så, spara den och ta fram den när du är 50 plus. Jag lovar att du kommer flina åt att du trodde att 60 var det nya 80 💕😁 Jag menar med andra ord inget illa alls med den här kommentaren, om någon nu skulle få för sig det. Din kommentar fick mig bara att le och litegrann önska att jag var superung igen. Och att mina kommentarer fällda som 18-åring om alla som var över 25 och FORTFARANDE gick på krogen istället för att vara hemma och lösa korsord. Åh, om de ändå varit nedskrivna någonstans, då hade jag banne mig broderat dem i korsstygn och placerat väl synligt.

  ❤️❤️❤️❤️❤️

  Bonusinfo 1: Om jag inte minns helt fel är den äldsta åkaren i alpina världscupen född 1969.

  Bonusinfo 2: Nikki Sixx är 61 år. Ingemar Stenmark är 63 år. Den sistnämnde hade jag lätt kunnat se i en puckelpist.

  Svara

  Varför ens nämna Monas universum? Vid din sida har sitt eget instagramkonto, sin egen FB-sida osv. Det hade kunnat rapporteras om denna namninsamlingen utan att nämna Mona överhuvudtaget.

  Svara

   Det var därifrån infon om insamlingen kom. Därför tog jag med det.

   Svara

    ok. Hennes blogginlägg var dessutom av det bättre slaget. Bra att det finns åtminstonde några som lyfter behjärtansvärda saker och inte vara smink och mode.

    Svara

  Antal hemlösa över 65 i Stockholm är alltså ca 170 varav ca 55 kvinnor.
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/ny-rapport-allt-fler-kvinnor-i-stockholm-lever-i-hemloshet
  Kan inte annat än hålla med dem av er som förstått att vds jobbar med tveksam politisk agenda. Och, det finns heller ingen insyn i deras ekonomi, förening och t ex ingen årsredovisning sedan 2017.
  Godtrogenheten är mycket stor i detta kommentarsfält.

  Svara

  Godtrogheten bland Sveriges väljare är mycket stor, ingen vare sig från vänster till höger bryr sig verkligen om den svagaste gruppen i vårt samhälle! Men alla från vänster till höger låtsas som de gör det pga politisk agenda.

  Svara

  Jag har känt Jeanette i över tolv år, vi har även jobbat tillsammans. Kan tala om för alla förståsigpåare här att hon är världens ärligaste och mest rakryggade människa jag känner. VDS är ett fantastiskt initiativ som hon drog igång – helt på egen hand. Går i god för ALLT hon gör och ifall resten av oss hade ens tio procent av hennes driv, energi och engagemang så skulle vi ha ett bra mycket bättre samhälle. Hon får saker gjorda helt enkelt. Älskar henne!

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.