Rättegångens första dag för Biggest Loserprofilen – erkänner grovt bokföringsbrott

Influencern och profilen – känd från olika tv-produktioner – står åtalad för flera fall av grova bedrägerier, men också för grovt bokföringsbrott och försvårande av skattekontroll och det var med dessa två brott som förhandlingarna idag inleddes i Västmanlands tingsrätt.

– Det är grova brott, med ett högt straffvärde, kommenterade åklagare Stig Ersund vid Ekobrottskammaren till tidningen VLT innan måndagens förhandling inleddes.

– Det handlar om betydande belopp och det har skett systematiskt, sade Ersund och yrkade på att profilen ska beläggas med näringsförbud – även ett tillfälligt sådant tills målet är slutgiltigt avgjort.

Enligt VLT ska det ha framkommit under förhandlingen att profilen erkänner grovt bokföringsbrott och försvårande av skattekontroll.
När åklagaren frågar om varför ingen bokföring gjorts, så fick han följande svar:

– Jag är inte så bra på det. Jag hade en kille som hjälpte mig, och jag skulle följa upp det men blev inte av. Det får jag stå för, finns inget mer jag kan säga.

Profilens advokat sade under förhandlingen att det inte rådde några tvivel om att det saknades bokföring, enligt VLT.

– Klienten har inte klockrena minnesbilder år för år. Försvarets uppfattning är att om man ser det som tre räkenskapsår, så är det var för sig inte så betydande belopp för att handla om grovt bokföringsbrott, men med hänsyn till att det inte finns någon bokföring överhuvudtaget får man väl ödmjukt säga att det får rubriceras som åklagaren önskar.

Rättegången återupptas i morgon, tisdag.

OBS! Alla försök till namnpublicering kommer raderas.

83 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  När till och med försvararen ger upp, då har man inte så mycket på fötterna. Kommer inte att sluta bra för profilen…

  Svara

   Ja, alla brott som har med pengar att göra är så grovt… Det är högre straff för bokföringsbrott och bedrägerier än mord och våldtäkter.

   Vet att det var lite off topic samtidigt, men kunde inte låta bli för det är så ledsamt att pengar är mer värda än människor.

   Svara

    Nej, det är det inte.

    Svara

    Joanna: det är det inte. Anledningen till att straffen ofta blir höga vid ekonomiska brott är att man ofta kan döma till flera fall av samma brott.
    Tex: Straffskala grovt bokföringsbrott : minst 6 månader, max 6års fängelse. Straffskala våldtäkt (inte grovt brott): minst 2 år, max 6 år, straffskala våldtäkt, grovt brott : minst 5 år, max 10 år.

    Svara

     Ja, du kan skriva upp det hur du vill eftersom att straffskalan ser ut så. Men sedan när döms en våldtäktsman till 6 år och en person som begått bedrägerier, skattebrott osv till 2 år?

     Svara

     Skillnaden är väl att de allra flesta människor gör bedömningen att våldtäkt av normalgraden borde ha ett högre straffvärde än grovt bokföringsbrott. Jag hör till dem som tycker det är orimligt att maxstraffet är lika högt för våldtäkt (utan försvårande omständigheter) som för grovt bokföringsbrott.

     Svara

     Vad menar du med att man kan dömas till flera fall av samma brott…?

     Svara

      Anonym 19:48: Ja det blev lite oklart. Om man har begått ett bokföringsbrott har man ofta begått flera så man kan dömas för tex fem fall av bokföringsbrott. Det är mer sällan när det gäller brott mot person.

      Svara

     Va? Det är ju precis det jag säger? Det innebär dock inte att tex våldtäkt har ett lägre straff i straffskalan än bokföringsbrott.

     Svara

    En anledning till att skattebrott och narkotikabrott har höga straffskalor är för att dessa brott direkt och indirekt påverkar så många människor. De är brott mot samhället, i större grad än vad ett rån är.

    Svara

     Tycker inte jämförelsen håller. En våldtäkt får förödande konsekvenser för individen (och även samhället, indirekt). Så nyfiken på varför du anser att skattebrott eller narkotikainnehav skulle ha högre straffvärde.

     Svara

      För narkotikabrott dödar och skördar fler offer per begånget brott. Och inte bara den som köper drogen utan vad d*rogmissbruk kostar samhället, hur det påverkar hela familjer osv. Det är så jag tänker iaf och det jag försöker deala med när det ska till att förlåta sig själv. Jag fick åtta månader för ett hekto a☺️a*mfetamin + ett gäng piller, satt således drygt sex månader. Hur många hade inte det skadat om det kommit ut på gatan? Missförstå mig rätt, tycker straff för våldtäkt ska höjas. Men narkotikabrott skadar ur ett större samhällsperspektiv än bara själva offret. Hoppas på att bröderna som sålde f*ntantyl och dömdes till vållande för annans död inte blir de enda dömda i sitt slag.

      Jag satt med en kvinna som åkt dit på flera kilo k*okain, c*annabis och a*mfetamin. Hon fick maxstraff på tio år. Tänk hur många liv det hade skördat och hur mycket det hade kostat samhället om det kommit in i Sverige?

      Svara

       Med all respekt, jag tycker fortfarande inte det slår vare sig mord eller våldtäkt. Du har trots allt någon form av val till att bruka narkotika, en våldtagen eller mördad person har ingen. Det är dessutom stor skillnad på innehav & langning. (Därmed inte sagt att jag tycker innehav borde vara straffritt)

       Svara

        Ptja, det finns ju många fall där människor kunde ha undvikit sitt öde genom att ”ta ansvar för sitt liv” (som många menar att missbrukare ska göra) och flytta sig out of harms way. Många som blir våldtagna eller mördade blir det för att de har ett sådant umgänge, liksom många som missbrukar gör det för att de har ett sådant umgänge.
        Missförstå mig rätt, men varför har en missbrukare större ansvar för sitt umgänge än en misshandlad och mördad kvinna?

        Svara

         Nej, de blir det för att någon bestämmer sig för att våldta eller mörda dem. Skillnad på att göra något mot sig själv och att bli utsatt av andra.

         Svara

         Var skrev jag att den missbrukande har större ansvar för sitt umgänge än den våldtagna och mördade kvinnan? Det skrev jag inte, vad jag skrev var att den som tar narkotika har större möjlighet att kontrollera eller tom vägra intag än den mördade och våldtagna har att kontrollera eller neka till mord och våldtäkt.

         Svara

         Skillnaden är ju att du kan ta ansvar för dina egna handlingar (ska jag knarka idag eller inte?) men aldrig andras (ska en känd eller okänd mörda och våldta mig idag eller inte?)

         Svara

          Fast ett missbruk är en sjukdom och inget man ”väljer” 🤦‍♀️

          Svara

           Du har fortfarande möjligheten att söka hjälp för ditt missbruk (alla som tar narkotika är inte heller missbrukare) eller påverka ditt eget intag. Du har noll möjlighet söka hjälp åt en våldtäktsman eller mördare så att hen ska undvika att mörda och våldta dig. Det senare är helt utom din kontroll.

       Endå ett eget val att köpa narkotika. Fattar du hur många som dör av alkohol?
       Visste du att man dör av alkoholabstinens (din hjärna kokar sönder och man måste sövas ner för att överleva). Inte narkotika, pissjobbigt när man sluta visst men inte dödligt.
       Mer människor dör pga förbudet.
       De dödas i länder där de produceras, de dör av rivaliserande gäng som vill ha större område att sälja i och så vågar inte folk som överdoserat ringa ambulans.

       Svara

        Nej hjärnan kokar verkligen inte sönder. Du kan drabbas av delirium och ep-anfall, och kan då behöva behandling med benzopreparat den första tiden för att undvika detta.

        Det kan vara farligt att efter ett långvarigt högdosberoende sluta med narkotika. Tramadol kan vid snabb utsättning vid ovanstående omständigheter ge farliga ep-anfall samt väldigt djup depression i upp till ett år som ren från substansen.

        Svara

    Japp speciellt när.det gäller staten dom värderar ”deras” pengar högre än människoliv.

    Svara

  Personen i fråga har raggat offer via sitt instagram. Lånat pengar, betalat tillbaka för att invagga i trygghet. Nästa gång kom det inget tillbaka. Har en slags radar för vilka hen kan utnyttja och nu är de flesta fall nerlagda. Du usla person!!!

  Svara

  Bara muskler, ingen hjärna. 12 miljoner, vilken skithög.

  Svara

  🤮🤮🤮

  Svara

  Namnet är ute i flera stora tidningar. Varav beslut om att inte namnge här?

  Svara

   Min chefredaktör har fattat det beslutet, både för mig och N24 i nuläget och det får jag finna mig i då han är min ansvarige utgivare.

   Svara

    Så du har en chefredaktör, trodde du drev denna blogg i egen regi men så verkar det inte.

    Svara

     Men god morgon liksom

     Svara

      Onödigt drygt 🙄 det är knappast något som framgår annat än av kommentarer då och då

      Svara

     Du är ny här va?

     Nyfiken bara, men hur hittade du hit?

     Svara

      Ska hon få skit för det, eller vad.

      Svara

     Nä, jag har en både en chefredaktör och ett utgivningsbevis som han är ansvarig utgivare för. Det har jag haft sedan jag låg på Nöjesguiden.

     Svara

  Japp det är han!

  Svara

  Tre år utan bokföring! Kollar inte Skatteverket varje år hur mycket man har dragit in och hur mycket skatt man har betalat? Jag har enskild firma och är livrädd för vara sen med skatten eller deklarationen, och riskera att inte vara godkänd för F-skatt längre. Jag har också ”en kille som hjälper mig”, men det är en hederlig redovisningskonsult på en redovisningsbyrå!

  Svara

   Beror nog på bolagsform. Vi har ett AB och betalar drygt en halv miljon i månaden i skatt och arbetsgivaravgifter. Bokslut nu den 30/4 som vår bokföringskonsult sammanställer och sen skickar till vår revisor. De är vassa som satan båda två så det är i princip omöjligt att vi skulle göra nåt fel men jag känner igen känslan, är fortfarande livrädd för Skatteverket!!

   Svara

  Varför ens skriva om man inte vet vem det är?

  Svara

   Eller rättare sagt går ut med vem det är

   Svara

    Vad gör det för skillnad om du vet namnet eller inte? Det spelar väl ingen större roll tänker jag, det är ju beskrivet vad hen anklagas för.

    Svara

     Därför att det är en blogg om influencer, är det en ”anonym” influencer finns det ingen anledning att skriva ngt

     Svara

      Jo? Rättegång mot influencer inledd om grovt bokföringsbrott. Precis som inlägget beskriver. Tydligt och bra.

      Svara

       Det är ju enkelt att ta reda på vem hen är, om man vill. Finns andra forum på nätet där du kan få reda på det samt säkerligen ladda ner både FUP och dom.

       Svara

        Det är då vi ska kolla hatade Flashback.

        Svara

     När personen ifråga greps för brottet var det stora rubriker och bilder tidningarna. Majoriteten vet vem det är, TÄNKER JAG.

     Svara

  OT – men vad har hänt med Annica och hennes kompis xenia? Hon var ju alltid med på Annicas insta förut men verkar ha ”försvunnit lite.

  Svara

   Och Ellen?

   Svara

   Som Annica har förklarat i ett svar på en kommentar. De, Annica och Xenia, har varsitt liv och de sitter inte ihop. De har saker på varsitt håll och ibland krockar de så de inte träffas. Ellen har varit och hjälpt Annica i hennes nya lägenhet idag.

   Svara

  Är det samma kille som var med i någon slags kokainskandal för ett tag sedan?

  Svara

   Japp!

   Svara

    Som dejtade en litterär avkomma?

    Svara

     Mowgli?

     Svara

      En av bo(o)k

      Svara

     Nej, inte han. Gå in på vlt.se.

     Svara

     Nej.

     Svara

  Vet inte om hen startade företag och medvetet började strunta i bokföringen eller om det var underlåtelse, att skjuta upp något man inte kan på framtiden osv. Men om man startar företag måste man ju se till att skaffa sig den kunskapen man behöver alternativt anlita redovisningskonsult/revisor. Skulle aldrig våga släppa garden när det gäller ekonomin i mitt företag. Blir säkert extra kontrollerande för att jag inte är naturligt bra på ekonomi och matte, får kämpa lite med begreppen. Men är inget är värt att få skatteverket eller rättsväsendet efter sig, då ryker ju ens försörjning.

  Svara

   Har inte sett stämningsansökan ang bokföringsbrotten men har sett den delen som handlat om bedrägerierna och urkundsförfalskningen (finns att ladda ner på ett annat forum). Om det som framgår där är sanningen (hen är faktiskt inte dömd ännu) så verkar det väldigt tvivelaktigt att bokföringsbrotten skulle handla om slarv. Om det som framgår i stämningsansökan är sanningen så visar det på en person som inte drar sig för att luras och bedra oskyldiga medmänniskor. Att en sådan människa ärligt skulle försökt att göra rätt för sig gentemot staten verkar väldigt osannolikt. Hen framstår som väldigt manipulativ och hens förklaringar har inte särskilt hög trovärdighet. Ingen normalt fungerande person gör de saker han är åtalad för att ha gjort. De flesta människor har en högre moral än så, som tur är 🙂

   Svara

  Ni som vill veta namnet – det är bara att googla – lätt som en plätt.
  14 miljoner???? så sjukt mycket pengar!

  Svara

   Ja, och rättegången kommer ta 21 rättegångsdagar! Det kommer kosta ett antal miljoner kr till i löner och arvoden till domaren åklagare, ombud osv.

   Svara

  Googla ”biggest loser profil bokföringsbrott” så kommer det upp en rad artiklar

  Svara

  Catten af Tälje (Catrin Hedlund) verkar ha funnit sin överman.

  Svara

  Förlåt för ot men behöver verkligen lite råd! En av mina närmsta vänner’s kille la idag till mig på Facebook och skriver därefter. Han skriver o frågar hur det är o jag svarar. Sen frågar han hur det går på killfronten!? Killen i fråga har jag träffat 3-5 ggr men inte pratat överdrivet mycket med. Min kompis o jag har känt varandra hela livet och jag vill säga ngt men ändå inte om jag överdriver!? Jag tycker det känns konstigt av honom att skriva så. Han finns även kvar på tinder, men visst behöver ju inte betyda att han är inloggade. Så snälla, hur hade ni kunnat tolka detta?

  Svara

   Ja det är konstigt. Jag tycker du ska nämna det för din kompis lite i ”förbifarten”, utan att göra en grej av det, och avvakta hennes reaktion.
   Tycker hon inte det är konstigt så har du iaf nämnt det.

   Svara

   Snälla, vänta till nästa öppet spår. Tror det är på onsdag.

   Svara

    Ja men vissa saker känns så svåra att vänta på i 3 dagar….

    Svara

     Du får träna impulskontroll 🙂

     Svara

   I den bästa av världar kanske han har en singelvän han tror att du skulle passa med?

   Svara

    Fast då hade han väl bett flickvännen att förmedla det?

    Berätta för henne.

    Svara

     Ja, därför skrev jag ”i den bästa av världar”…

     Svara

    Hade hoppats. Nen han nämnde inget om ngn kille efter.

    Svara

  OT: är isabelle och knivmicke ett par? Och vad gör han i Dalarna? (Spontan tanke: behandlingshem??)

  Svara

   De verkar ha gjort slut nu. Upp och ner.

   Svara

    Det låg en story på isabelles insta med en annan kille (jimmy?) där hon skrev ”family ❤️”, en timme senare lade Micke upp en story där det stod att kärlek är en illusion… Typ

    Svara

  Gå in på vlt.se

  Svara

  Kolla på bilden: https://cached-images.btdmtech.se/tsbassetsprod/s5r/028/2019/05/eaed4b97-ca5c-44f3-9965-7c749cd21619.jpg

  Stackars Gillis som tittar på när Isabella och Sally high-fivear och ser ni tavlan? Vem må det va? 😉

  Svara

   Bella närmar sig Trump i ansiktsfärg.

   Svara

   Fråga hotellet vad de har för tavlor på väggarna.

   Svara

   Men whaaaaaaa ansiktfärgen!!

   Svara

   Jag reagerar mest på Isabellas hudfärg jämfört med dotterns 😵

   Svara

    Ser ut som en för mörk foundation eller BUS 😬 … eller kanske både och 🤔

    Svara

   Men gud stackars pojke! 🙁

   Svara

  Visst var det väl ”platsbyggda-bokyllan-till-influencer”-Louise som var med i kvällens Vem bor här?

  Svara

   Yes. Trodde jag skulle vinna över min man med denna fantastiska kunskap men tji fick jag. 😊

   Svara

  Läste om hans träningsresor på hans insta, skrev ett dm och frågade om pris. Jag och en kompis letade just träningsresa. Han svarade snabbt och sa en rätt hög summa (har varit på Cypern på träningsresa där flyg ingick och detta var i Sverige och priset var högre). Svarade att jag tyckte det var lite högt och att vi skulle tänka på saken. Han blev väldigt på och skrev flera ggr och frågade om vi bestämt oss, när jag svarade att vi ville avvakta då sänkte han priset med flera tusen. Nästa meddelande sänkte han ytterligare och la även till ett datum för sista anmälning. Då började jag ana att allt inte stod rätt till. Sa att vi hittat nåt annat och blockade honom. Inte långt där efter kom första artikeln om att han var misstänt för bedrägeri.

  Ibland är jag tacksam för nitar jag gått på så man utvecklat en radar för bullshit.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.