Någon som vill haka på The real Hmms vadslagning?

Det blir inte heller direkt enklare för att vi har ett nytt kontor från idag i Gallerian och allt är rörigt, mycket har inte gått som planerat eller ser ut som jag har blivit lovad. Vi får se om allt går att rätta till eller om vi får tänka om. Men så är livet.//Isabella Löwengrip

Anyone willing to take that bet? 🙂

307 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Dom har väl vad jag förstår flyttat dit, eller!? Men sen tror jag också att konkursen närmar sig, hon antydde ju ekonomiska problem i samma inlägg.

  Svara

   Dom har flyttat, men kollegor på Nordic tech house håller på och försöker få folk att hyra in sig hos dom, utan större lycka

   Svara

  Varför gör denna Bella exakt ALLTID såhär? Hon skyller ju JÄMT på andra. Herregud, hon verkar inte ha mycket skam i kroppen.

  Svara

   Ja, tänk vad uppfriskande det hade varit om hon bara erkände att de kanske hade tagit sig vatten över huvudet och inte kommer ha råd med de nya lokalerna. Hon skulle nog få mer respekt av alla då det är ett moget beslut att göra så. Men hon är alldeles för stolt för att göra det vilket är synd…

   Iofs så vet vi ju inte om det är så men allt pekar ju mot att ekonomin är anledningen.

   Svara

   Det är nog hennes fel att planritningen för kontoret blev fel.. Allt är hennes fel, precis allt!

   Svara

    Fast hon viste vad hon signade på. En planritning ändras inte i sista sekund..

    Svara

     Skrev med lite ironi då alla tycker att allt händer är bellas fel..

     Svara

    Linda skrev ju detta för att hon och många andra tror att planritningen bara är ett svepskäl för att lämna de nya lokalerna när det egentligen handlar om ekonomi.

    Svara

   Hahaha vilken luffare hon blivit…äta mat med sketna plastbestick. Trodde Röwengrip inte åt med annat än silver

   Svara

  Nope, kommer inte betta mot den gissningen.
  På tal om miljötänk, undrar hur mycket av den enorma salladen som kommer kastas, vad den stora högen pappersservetter tjänar för syfte och varför maten serveras i engångstallrik och med engångsbestick? Den ”h e l t otroliga” CRS-managern kanske inte har ett öga för detaljer?
  Häpnar alltså över innerstadens hippa fik som säkert är veganska, fairtrade och eko och samtidigt serverar maten såhär, och deras klientel som verkar vara helt ok med det? //lantisen som tar med matlåda till jobbet

  Svara

   Matlåda ftw! Bella som t om har en kock hemma hade ju kunnat få med sig fantastiska matlådor. Inte som mina som vissa dagar är helt ok och goda, och vissa dagar VERKLIGEN inte är så inspirerande (men mättar och det är det viktigaste).

   Svara

    Glöm inte att det MÅSTE skapas content, dvs. lunch ute varje dag 😁

    Svara

     Hon äter ju sin lunch på kontoret, ser du inte bilden, och så gör de ofta de äter inte alltid ute. Men hon får ta och skälla på restaurangerna/matställena som säljer mat i engångstallrikar då. 🙄

     Svara

      När man hämtar mat till kontoret är det väl sunt förnuft att tacka nej till plastbestick och använda kontorets egna bestick.

      Svara

      Äter man lunch på kontoret passar väl matlåda alldeles utmärkt?

      Svara

   Och förresten: jävlar så många servetter! Hon har lika många servetter som jag tar när jag äter på restaurang med mina barn (det är alltid nån som spiller nåt – slår aldrig fel).

   Svara

   CSR är inte miljö. Det är en förkortning för Corporate Social Responsibility, dvs samhällsansvar, där miljö kan vara en faktor.

   Svara

    Och, att vara lantis är sjukt omiljövänligt. Bra att du kompenserar lite för ditt stora klimatavtryck från ditt boende! Men om du verkligen vill vara miljövänlig är det nytt boende i en stad som gäller, där kan man dela på resurserna så ingen kommer ens i närheten av samma miljöförbrukning som man gör på landet.

    Svara

     Underbar satir 😀

     Svara

     Vad hade du för siffror som du stödjer det påståendet på?

     Svara

      Svara

       Du har dock inga som helst uppgifter om min situation som skulle kunna rättfärdiga ditt påstående om mitt klimatavtryck. Så din källa stödjer inte din attack på mig överhuvudtaget. Nästa gång du ska leka klimathjälte på nätet genom att trycka till andra får du nog vara bättre förberedd och mera kyanseradm

       Svara

        Haha, jobbigt läge när man tror man är miljömedveten… Busted!

        Svara

         Jag har aldrig påstått att jag är miljömedveten. Är det dig själv du syftar på eller har du svårt med läsförståelsen?

         Svara

       Ja, tycker faktiskt vi tar bort landsbygden helt och hållet så dålig som den är för miljön så får vi se varifrån all vatten- och vindkraft, trä-/pappersprodukter och mat kommer ifrån. Känns som att det mer var en spaning om att det i framtiden skulle kunna vara på ett visst sätt men då får man ju också lösa frågan om energi- och matförsörjning först, för jag har svårt att se att särskilt stor del av det produceras i städerna för tillfället.

       Svara

        Du glömde all mjölk, smör , grädde, bröd , alla spannmåls produkter . mm . Så det blir nog jätte bra för miljön och alla människor om vi raderade kort landsbygden helt 👍

        Kontoret de har nu hade en hyra på 500 tusen i månaden ! Gäller att sälja roll on ny och scarves till tanter .

        Svara

       Men alltså? Varifrån tänker dom att all mat och sådant ska komma ifrån. Ska vi importera allt?

       Svara

     Undrar hur du vet hur jag bor? Redogör gärna.

     Svara

      Om det är du som är samma anonym så baserar jag det på att du kallar dig själv för lantis. Menar du på att det inte stämmer?

      Svara

       Vi har inte kommit överens om definitionen av lantis och alla som bor på landsbygden har inte samma klimatavtryck vilket även framgår av den länkade artikeln.

       Svara

     Det beror ju på en del. Har en vän som bor i en ärvd stuga, de är självförsörjande på grönsaker och potatis samt har två grisar varje år som ger majoriteten av köttet de äter, grisarna lever främst på matrester samt har höns. De har aktivt valt att växla ner livet så de klarar sig på att den ena i paret jobbar 75%, köper det mesta begagnat (svårt ibland med t.ex. barnskor), värmer huset med egenhuggen ved, åker aldrig på semester mm.

     De bränner definitivt mindre resurser än en barnfamilj i Hammarby sjöstad.

     Svara

      Så grisarna tar lite ägg emellanåt från sina höns då?…

      Sorry, älskar roliga syftningsfel.

      Svara

     Beror på var man bor ”på landet” stor skillnad på landsbygden i Skåne med faktiskt rätt så bra pendlingsmöjligheter jämfört med kanske Småland eller Norrland.

     Svara

      Nu är det ju så att alla inte kan eller vill bo i stan heller. Alla har vi säkert rätt bra koll på bostadsbristen…

      Men: Varför ska vi hacka på varandras livsval hela tiden? Vi är alla beroende av varandra på olika sätt, både i stand och på landsbygd!

      Svara

    På vilket sätt tar Bella samhällsansvar då?

    Svara

     Det gör hon ju inte. Men ännu vet vi inte vad CSR personen kommer jobba med, det kan lika gärna vara hållbarhet i privatlivet för de anställda som miljö. Båda är CSR områden, men många har tyvärr missat att CSR och miljö inte är samma sak.

     Svara

      Din tunga e så långt upp mellan Bellas skinkor så du måste kunna hålla andan i 5 minuter som en pärldykare

      Svara

       🙄

       Svara

      Marisol Was was here! Grattis till nya jobbet och första skadekontrollinsatsen, du har en del att göra.

      Svara

   Till och med MacDonalds har tagit bort sugrören för att dra ner på plastförbrukningen!

   Svara

    Men plastlocken är kvar 🧐

    Svara

     Ett steg i taget..

     Svara

   På mitt jobb (där vi jobbar bla med kommunal vatten-hantering och avfallshantering) har vi fått restaurangen i huset att gå med på att man kan få ta med egna matlådor att fylla på om man vill köpa hämtmat. Otroligt bra grej om man ändå tänker ta med maten och inte vill äta i själva restaurangen. Konsumentmakt ftw!

   Svara

    Sån jäkla bra grej! Det borde verkligen införas överlag! Smart! 🏅🌱

    Svara

  TRH har nog suttit med en alldeles kristallklar spåkula, vågar inte satsa emot 😂
  Tycker att det är lite kul att hon har utsikt mot Gudrun Sjödén där hon sitter för övrigt, ytterligare en mycket mer framgångsrik svensk affärskvinna en vad hon själv är. IL låter alltid som att det inte fanns några kvinnliga entrepenörer i Sverige innan hon dök upp.

  Svara

   Tänkte det samma om GS, tänk om IL hade haft dem kläderna i Cannes. Hon vill ju ha svenska märken.

   Svara

    *de

    Svara

    För att kläderna inte är snygga på en fläck?

    Svara

   Jag tänkte precis detsamma! Fick Gudruns nya sommarkatalog i brevlådan i morse, och häpnar över hur hon kan släppa nya kollektioner flera gånger per år och fortfarande använda sig av schyssta leverantörer/tillverkare etc. Otroligt. Hennes kläder är ju heller inte direkt mainstream och definitivt inte för den yngre köpgruppen. Intressant! Och fantastiskt. (Hon är rätt stor även i England och Tyskland inte minst. Kanske för att hon hittat en niche och dessutom har en stark personlig prägel -milt uttryckt…- på sina kläder).

   Svara

    Och inte betalar sina anställda så bra eller tycker kvinnor ska ha barn och karriär samtidigt etc etc. Då är det lättare tjäna pengar. Vill man stötta vettiga designers är Gudrun Sjödén inte rätt.

    Finns massa info om det https://handelsnytt.se/2018/03/06/gudrun-sjoden-kraver-handstilsprov/

    Svara

     som om inte det vore nog. gudrun sjödén har ett klassförakt och kvinnoförakt.

     https://www.expressen.se/dinapengar/gudrun-sjoden-kvinnor-med-lag-lon-har-varit-bekvama-/

     Svara

      Och dessutom jävligt fula kläder! 🤣

      Svara

       Bibliotekariekläder brukar jag kalla det för, sorry alla ev kränkta bibliotekarier som inte bär GS.

       Svara

        Du har helt rätt! Åtminstone med de äldre generationerna bibliotekarier. Dock är de inte lika synliga sen de famösa intervjuerna. Med all rätt. /Bibblot

        Svara

         Man kan spotta en Gudrun Sjöden tant på mils avstånd! 🤓

         Svara

     Gudrun Sjödén nyanserade ju sina uttalanden efter den intervjun, hon menade dem inte precis så som folk uppfattade dem.

     Svara

      Faktum kvarstår att hon inte har kollektivavtal och håller på med andra mindre bra saker. Oavsett hur hon uttalar sig.

      Svara

       Skitbra att hon inte har kollektivavtal. Helt absurt hur fackrörelsen ser ut rent politiskt, bara de som är ok med att skänka pengar till sossarna kan vara medlemmar. Övriga har inget att säga till om. Sånt absurt utestängande baserat på politiska åsikter, förstår inte hur det kan vara ok att bara de som vill stötta sossarna får vara med och säga till om sin arbetsplats.

       Svara

        Långt ifrån alla fackförbund är LO-anslutna.
        Snälla läs på innan du kommenterar politiskt, du är pinsam.

        Svara

        Hm? Du blandar ihop facket med LO. Du vet om att det finns TCO- och Saco-förbund också? De domderar inte lika mycket eftersom arbetsavtalen i dessa yrkesgrupper är mer individuella samt av tradition inte tillämpar strejk.

        Jag kan lova att dessa inte ger socialdemokraterna pengar.

        Svara

       Vi är inte heller anslutna till kollektivavtal. De anställda i vårt företag har långt högre löner och pensionsavsättningar samt många fler och bättre förmåner än vad de hade haft om vi var det. Att inte vara ansluten betyder inte automatiskt att man är en girig slavdrivare. Även om facken gärna vill få oss att tro det.

       Svara

        Precis så som jag har hos min arbetsgivare, utan kollektivavtal.

        Mer semester, bra möjlighet till bonusar, extra försäkringar så som sjukvårdsförsäkring, sjukförsäkring mm.

        Fri tillgång till frukost, snacks, mm på kontoret. Friskvårdsbidrag och gemensam träning på arbetstid. Roliga aktiviteter efter arbetstid och en resa någonstans i världen per år.

        Svara

        Tell me, hur förhindrar facket sådant?

        Svara

         Fråga inte mig, jag beblandar mig inte med facket. 🤪 Lite skillnad mot den kommunala verksamheten jag jobbat om innan. Även om den arbetsgivaren, trots kommunal, var relativt generös.

         Min nuvarande arbetsgivare vill ha nöjda konsulter som fakturerar kunderna dyrt.

         Svara

         På mitt förra jobb där vi hade kollektivavtal fick jag aldrig mer än 3% lönehöjning, för det var ”standard” och de hänvisade till kollektivavtalet. På mitt nuvarande jobb kunde jag förhandla mig till 15 000 i lönehöjning ett år.

         Svara

          Fast att hänvisa till standard är ett sätt att komma undan. De tyckte antagligen inte att du var värd mer, medans din nya arbetsgivare ser dig som en nyckelspelare.

          Saco yrken är individuell lönesättning standard, däremot använder sig arbetsgivare av fackets lönerekommendationer som riktlinjer.

          Svara

           Ingen fick mer än 3% i löneök. Men visst, de hade kanske inga key players. Jag är dock asbra på mitt jobb så tror de sparkade sig själva lite när jag bytte jobb.

         De motverkar individuell lönesättning bland annat. Så jävla sämst. Två personer med samma arbete kan vara värda helt olika löner beroende på den individuella arbetsinsatsen.

         Svara

          🤔 Det finns en anledning till att Saco och TCO tillämpar individuella löneförhandlingar.

          Svara

  Det är klart att det är kaosigt när man byter lokaler och att alla lösningar inte blivit exakt som man vill eller att kommunikationen har brustit lite här och där. De har ju ingenstans att ta vägen just nu och den här typen av kontrakt har ju långa uppsägningstider så det lär ju dröja i så fall. Jag är mest fascinerad av att de kommer ha en butik med alla hennes varor. Lite av varje, typ, skor, scarfar och hudvård? Fast bara ett märke av varje med ganska få varor? Sen får man ju lägga till lokalkostnader i New York, fast just nu sitter de väl på gratisplats på Svenska amerikanska handelskammaren?

  Svara

   Gratis?

   Svara

  Någon som vet var Ida har tagit vägen? Har inte läst att IL skrivit något om henne mer..

  Svara

   JA! Var är ida???

   Svara

    Vem är hon nu igen? Kommer inte ihåg vaf alla runt Bella gör

    Svara

     Hon hjälpte henne att inreda först… sen blev hon nanny och städerska tror jag.

     Svara

      Huset är ju inrett och alla samarbeten som kunnat klämts in är klara. Bara poolen kvar, hon kanske inte har så mycket kvar att göra?

      Svara

      Vilken karriärutveckling!

      Svara

       Hahahahaha

       Svara

     Ida är chef för Bellas hushåll och ansvarig för husets inredning och dekor.
     Men det är ett tag sedan hon nämndes i Bellas kanaler.
     För några veckor sedan nämnde Bella Idas namn när de efterlyste en gratis tavla att exponera i huset 🙂

     Svara

      Lowengripshusets instagram konto har inte uppdaterats sen mitten av April, tror Ida har slutat. Camcam, kan inte du gräva lite? 🙂

      Svara

       Oj! Bekymmer i hemmateamet – även kallat lilla teamet (?). Så nu bara barnflicka, kock, stylist och MUA..? 🙃

       Svara

  Det blir nog inte lätt att dra dig ut ett kontrakt bara sådär..
  Ev att de kan komma ur det med motiveringen att bolagen går sämre än förväntat och att de faktiskt är nära konkurs.

  Isabella har tyvärr totalt förstört sitt en gång trovärdiga varumärke och kört detta i botten.

  Svara

   OM de nu haft ett kontrakt!? IL kanske har en deal med fastighetsägaren att låtsas ha kontor där för att i sin tur göra reklam för kontoren samt att det ska se bra ut för ILs del att ha kontor på G i Gallerian under tiden hon marknadsför sitt brand. Och sen var det planerat att det k slutändan inte skulle bli något…

   Jag vet inte men det jag vet är att ta ALLT som IL påpekar med en nypa salt!

   Svara

    Tycker du att det är bra marknadsföring att kunderna drar sig ur kontrakten för att det är så rörigt och att fastighetsägaren inte verkar hålla vad hen lovar?

    Svara

  Håller nog i mina pengar här och sätter inte emot…

  Svara

  Nu vet jag inget om hennes bolags omsättning och siffrorna för år 2018 lär bli offentliga snart, men det jag vet är att man borde prioritera det viktigaste först. Och att ha ett snyggt kontor som kostar runt en halv miljon i hyra är väl det sista man ska göra när man har ett skönhetsmärke som ändå är ”relativt nytt”, inte så unikt i sig och inte så stort än. En halv miljon som hade kunnat användas till annat. Får panik bara jag tänker på den här siffran och hennes stora utgifter som småföretagare xD

  Svara

   Bokslut för Löwengrip Beauty, ISPI Holding och Nordic Tech House är per 31 dec så de blir offentliga senast i augusti.
   Löwengrip Invest har brutet räkenskapsår och bokslutet per 30 juni 2019 riskerar att bli offentligt först i början av 2020 🙁

   Svara

  Kollade Bellas blogg igår och tänkte direkt när jag läste den meningen att ”jaha, de kommer inte bli något med det nya kontoret”. Hon planterar frön så att hon kan lämna utan att den verkliga orsaken (pengar) kommer fram.

  Men alltså, jag förstår inte varför hon har så bråttom! Det är inget att skämmas för att det tar tid att få företag att växa och att man har små kontor (på bra mycket sämre adresser än på Stureplan) länge. Det känns som att det bara är yta, yta och yta hela tiden. Om de har ett stort, flashigt kontor så är de framgångsrika. Om Bella flyger massor är hon framgångsrik. Om alla måste ställa upp på helgjobb är de framgångsrika. Om man går på tusen möten är man framgångsrik. Det är som att de läst en bok om hur man bygger en fasad och gör allt till punkt och pricka utan att faktiskt ha en rejäl grund.
  Om de tagit det lugnt och låtit företagen växa i den takt de gör utan att få det att verka som mångmiljard-bolag hade det kunnat bli bra. Men nu undrar jag om de inte tagit sig vatten över huvudet och det ska bli intressant att se om de hämtar sig.

  Svara

   Ditt namn 🤩

   Svara

    Haha är inte det nån sim i the sims? xD

    Svara

   Du satte precis ord på det jag har tänkt också. Varför måste allt gå så hiskeligt fort? Vad vinner hon på det egentligen? Inte kvalitet, trovärdighet och stabilitet i alla fall…

   Svara

    De gäller att skynda vidare innan korthuset kollapsar!

    Svara

     Gasa!

     Svara

     Typ som när jag rider och ska göra en sluta 🤪😗😇 jag skyndar mig igenom övningen för att jag vet att jag inte riktigt får till hjälperna än haha, så jag hoppas hafsa mig igenom övningen innan min instruktör ser att jag inte har en stabil grund. 😂 (Korkat, precis som i Blondinbellas fall… I mitt fall ska jag givetvis låta det ta tid och m med min instruktör lägga en bra grund så att jag vet vad jag gör. Men jag känner mig dum om det tar mig länge att utvecklas… 🤔 Är det kanske så Blondinbella känner? Att hon snackat så mycket om sin framgång nu, att det blir skämmigt att erkänna att man slarvat med grunderna. 😉 Men alltså… vi är bara människor. Hon också. Ger ett bra mycket mer sympatiskt intryck att erkänna och vara lite ödmjuk för att man inte är perfekt, än att låtsas vara bättre än alla andra. Vilket hon typ framställer sig som senaste åren. Också varför jag slutat följa henne.

     Svara

      Igenkänningen! Så gör jag också exakt som Bella att jag låtsas som det inte var meningen att det skulle bli en sluta utan bara lite böja och mjuka upp – istället för att erkänna ett misslyckande 🙂

      Svara

       Åhh exakt så! 😅😂🐴

       Svara

      Igenkänningen är skyhög! Och vad kul att se att andra använder hästreferenser. Jag var hos sjukgymnast för mitt knä häromsistens och hon förstod inte riktigt vad jag menade när jag sa att det jag har en ca 2-gradig hälta på morgonen men värmer ur när jag rör på mig… glömmer ibland att inte alla andra pratar hästspråk. 😀

      Svara

       Hahhahaha!!! Den var bra!!!😂

       Svara

       Vi hästmänniskor 😍👌❤

       Svara

       Hahaha vad skönt att det inte bara är jag som gör så 😂😂

       Svara

    Snabba babysteps

    Svara

    Hon vill ju sälja skiten.

    Svara

     Litet trögt med den processen. Undrar varför.

     Svara

    För att hon inte är en entreprenör primärt utan en drama queen som ska dra trafik till sin blogg. Hon är inte tillräckligt mysig, snygg eller bra på att skriva för att lyckas med bloggen utan provokation så hon måste skapa content.

    Svara

   Vad har de för ekonomiska rådgivare kan man ju undra? Så många konstiga beslut.

   Svara

    Bellas magkänsla™️

    Svara

  Jag undrar mest varifrån inkomsterna kommer, till IL? Det KAN ju orimligen röra sig om försäljning av produkterna? Där kan det väl knappt ens gå jämnt upp, snarare tvärtom. Handlar det om smarta pengaplaceringar istället? DET är ju nåt som man kan tjäna stora pengar på (om man inte är osmart som vissa … hrm host) . Är det månne detta Löwengrip Invest sysslar med?

  Svara

   Det var någon som hade en rätt intressant teori om korrelationen i tid och pengasummor mellan Hajens konkurs och Bellas husköp …

   Svara

    Ja alltså detta är HELT SJUKT att det inte kommit fram något här. Timingen, och att hon från ingenstans (hon säger det själv) köper ett så stort hus… det är något som _skaver_.

    Varför är IL så intressant?! Kan inte sluta titta/läsa. Hon är den enda influencer typ som jag engagerar mig i, tragiskt I know, men blir så nyfiken. Fattar inte, hon är ju dötrist egentligen, so fun, ljuvligt, alltså alltid samma visa egentligen.

    Svara

     Men huset är ju maxbelånat, inte betalat kontakt. Jag tror inte att det finns något att gräva efter där, förutom att hon har tagit sig vatten över huvudet med lånen.

     Svara

      *kontant

      Svara

     Det hon skriver om är lika tråkigt som att titta på när färg torkar. Men ändå är jag fast. Tror att jag är intresserad för att jag vet att det är något som inte står rätt till och vill vara där när korthuset rasar.

     Jag har dessutom inget liv just nu då jag är sjukskriven. Snart börjar jag jobba igen och då har jag förhoppningsvis inte tid att lägga ner på detta.

     Svara

      Men ketchup gillar du? 😄

      Svara

       Ja! Fast eftersom jag är en vuxen kvinna äter jag inte alls så mycket ketchup som jag önskar.

       Svara

        Varför inte?

        Svara

         För att jag inte äter så mycket mat som ketchup passar till. Fast det är ju ett val jag gör. Ketchup är inte så gott till typ sushi, indisk eller sallad. Men vill inte äta makaroner varje dag, vilket dilemma va? 😂🤪

         Svara

          Makes sense! 😊🍅

          Svara

      Betyder väl bara att IL lyckats med sin Rederiet-strategi. Hon har oss i sitt grepp med att provocera och visa sig svag/mänsklig med precis rätt intervall.

      Förr kunde hon provocera ang åsikter om barnuppfostran, flyktingmottagning, politik etc (lätta poäng). Nu gör hon precis samma sak, men på ett sätt som passar målgruppen nu.

      Svara

   Alla nya företagare vet väl hur viktigt de är i början att hålla ner de fasta kostnaderna, verkar därför vansinnigt att skaffa ett kontor på typ Stockholms dyraste adress. Eller tänker de att framgångarna från Spotify ska stänka över även på Bella?

   Svara

    De räknade ju med att det blir samarbete mellan Nordic Tech House och Spotify (+andra företag) i och med flytten då de blir grannar. Alltså att Spotify + co kommer att anställa NTH för projekt. Det har Isabella skrivit tidigare.

    Om de andra företagen ville anställa NTH, skulle de inte spela nån roll var NTH har sitt kontor. Jag tycker de dagdrömmer lite väl mycket angående flytten.

    Svara

     Vill minnas att även Facebook och Microsoft nämndes i sammanhanget.
     Vet dock inte om det blev något av med deras flytt till Urban Escape.
     Och som sagt, vill man jobba ihop så är det geografiska avståndet inte så viktigt nu för tiden.
     Företag inom tech jobbar ihop över hela jordklotet så det där med att komma nära potentiella kunder verkar ha varit dagdrömmar.

     Svara

      Facebook sitter på Brunkebergstorg 2 (UE).

      Svara

     Vilka slags tjänster mer exakt skulle NTH erbjuda några av världens största och mest nyskapande företag?

     Svara

      En bra fråga… Så här säger Linus Kaasik (medgrundare till NTH) i en intervju:

      ”Ett annat syfte med flytten är möjligheten till samarbeten med bolag som redan finns i kvarteret.

      ”Vi samarbetar gärna med alla företag som ligger där. Ett samarbete med Spotify skulle till exempel kunna handla om att vi skulle kunna hjälpa dem med tester av deras nya produkter och presentera feedback.” https://www.breakit.se/artikel/14678/isabella-lowengrips-nya-drag-blir-granne-med-spotify-och-oppnar-fysisk-butik

      Svara

       Från samma artikel:

       ”Äntligen får vi närmare 1000 kvadratmeter för att både testa och utveckla omni-channel inom e-handel och ett fantastiskt kontor”, säger Isabella Löwengrip i ett pressmeddelande.

       Hennes kollega Linus Kaasik som är medgrundare och investeringsansvarig på Nordic Tech House berättar för Breakit att kunderna kommer att hitta produkter från Löwengrip Beauty, Ideal of Sweden och flera andra varumärken i den nya butiken. Dessutom kommer alla bolag som Nordic Tech House arbetar med vara representerade på ett eller annat sätt.

       Butiken kommer att vara techorienterad och experimentell. Det innebär enligt Linus Kaasik att olika techlösningar för exempelvis betalningar och service kommer att testas, likt i AMF:s nya galleria the Lobby som ligger på Regeringsgatan i centrala Stockholm.

       ”Det skulle kunna handla om talande speglar, robotar och bås som kan ta reda på vilken storlek du har”, säger Linus Kaasik.

       Han nämner också att man vill testa möjligheter att checka ut från butiken med mobil à la Amazon go och att få saker man köper i butik hemskickade.

       Bredvid butikslokalerna kommer en eventyta att ligga och tanken är att olika föreläsningar och musikframträdanden ska ge besökarna en upplevelse utöver det vanliga.”

       Jag tycker att det låter som en kindergarten där man leker, inte ett företag som kan tas på allvar.

       Svara

     Tänkbar kund: ”Jaha, vilka andra uppdragsgivare har ni?”
     NTH: ”Har ni hört talas om Isabella Löwengrip? Vi jobbar mycket med henne, bland annat en nästan färdig avatar som …”
     Tänkbar kund: ”Oj, nu ringer det på min låssastelefon, men lycka till med nya kontoret.”

     Svara

   Hela Bella känns som ett MLM företag, där produkterna bara är en fasad för den egentliga verksamheten….

   Svara

   Tror hon tjänar en del på instagram. Ta till exempel den photo shoot hon gjorde med Sally, hon visste att folk skulle kolla story så hon lade till ett inlägg om storytel bland dem.
   Eller när hon inte uppdaterat bloggen men lägger ut reklam på story för hon vet att folk läser där för att få information.

   Svara

    Ja hon är smart på så sätt, men sen har hon ju jobbat med detta över 10 års tid. Vore sjukt om hon inte lärt sig ett och annat.

    Svara

  å nej ,bettar inte emot. Men frågan är hur hon kan komma ur kontraktet. Om inte det är Nordic Tech som står på kontraktet och IL bara hyr in sig via dom.

  Svara

  Det enda bokslut för 2018 som finns än så länge är hennes eget löwengrip invest, vinsten minskade till 14,7% jämfört med 52% 2017. nytt bolag, blonde capital bildat 2018 så nåt är på gång.

  Svara

   Invest bokslut är per 2018-06 , vinsten 661 TKR räcker nog inte för att börsnotera. Blonde Capital är det något nytt Löwengrip Invest? ( hon får inte färga håret 🙂 )

   Svara

    Sälja hårfärger?

    Svara

   Löwengrip Invests bokslut för 2018/2019 blir tillgängligt senast i början av 2020.
   Bella kommer troligen att avslöja siffror innan – åtminstone omsättning och vinst.
   Om det gått bra förstås 🙂

   Svara

   nytt bolag, blonde capital bildat 2018 så nåt är på gång.

   Vad menas med detta?

   Svara

    Så att hon kan konka något annat bolag, och fortsätta driften i det nya bolaget.

    Svara

  The real Hmm har nog rätt i allt utom en sak…
  Det där med motivering varför lär utebli när det gäller Blonda.

  Snarare kör hon strutsmetoden som med allt annat , svarar inte sina läsare och riktar strålkastaren pt annat håll.
  Kan vara en inhyrd pojkvän, inhyrd stalker etc.

  Dubai projektet…minns ni?

  Svara

  Jag jobbar på ett företag som flyttade till en av alla lokaler i området för ett antal år sedan, det är ett företag med många gånger högre omsättning och vinst än ILs företa, och till och med i vår bransch blev det en snackis att företaget flyttade dit iom den höga hyran. Kan bara tänka mig hur stressad jag som anställd skulle vara av den höga hyreskostnaden i förhållande till företagets intäkter 😥

  Svara

  Förstår verkligen inte hur allt går ihop för henne. Produkterna kan ju knappast ge så himla stora intäkter, upplever produkterna dels som väldigt överskattade och då också överprisade. Ja, jag har provat flera av hennes produkter och ingen har varit dålig men inte sådär wow-fantastiskt som Bella hela tiden vill påskina. Jag köper hellre produkter av Clarins om jag nu ska lägga flera hundralappar på hudvård.
  Överallt verkar produkterna reas ut eller också det där ”Ta 3, betala för 2”. På apoteken kan det finnas en korg i något hörn med deras produkter. Dessutom säljs produkterna överallt, till och med Ullared och Citygross. Förstå mig rätt, inget fel med det så sätt men blir lite lustigt när Bella försöker hela tiden prata om dem som exklusiva och märkvärdiga. Aldrig att jag sett Dior eller Clarins på Maxi, Citygross eller i någon hylla på Ullared…

  Svara

   Såg hennes produkter på Dollar store när jag var där sist 😅

   Svara

  Frågan är vem som har lovat henne vad? Om hon nu låtit nån annan på kontoret ta hand om flytten så är det ju den personen som inte gjort sitt jobb om nu Bella varit tydlig med vad hon vill.

  Svara

   Så amatörmässigt skött som allt annat vetkar vara. Men anställer man endast ung oerfaren billig personal får de väl ta konsekvenserna
   Vad ska de förresten med butiksytorna till? Rea på krämer eller tofsar för 300:- 😂

   Svara

    Butiken är väl dels en pop-up store för Löwengrip Beauty, Hermine Hold och andra företag i gruppen. Kanske samarbetspartners till Bella också t ex klädmärken.
    Sen ska Nordic Tech House ha den för att utveckla AI och studera konsumentbeteende. Sägs det.
    Ivyrevel ska visst också ha en butik i Gallerian för att filma (!) konsumenter och försöka lista ut deras beteende.

    Svara

     Obehagligt att bli övervakad när man handlar. Förstår att webhandeön tar över mer och mer

     Svara

   Ja det verkar märkligt att inte få vad man beställt? Vad är det för en hyresvärd

   Svara

    Tror mer att det är slarv från Blondinbellas håll. Hon har överdrivit i sitt eget huvud och kanske missförstått sen hypat situationen… och när det inte blev som fantasin skyller hon på andra trots att hon själv är den som slarvat eller missförstått dealen

    Svara

  Är det inte Bella i sig själv som är själva grunden till alla hennes företag? Produkterna är bara en bisak och till för att Bella ska synas i reklam, bli intervjuvad m.m
  Och ny ska hon slå internationellt med sitt kontor i NY och de är knappast hennes krämprodukter som är i fokus. Hon har ju fått storhetsvansinne och vill bli världens mäktigaste kvinna (gärna med lite snålskjuts på Greta Thunberg). Hon tror att hon kan segla förbi typ Oprah 😂
  Så ytligt, knäppt och patetiskt!
  Ska bli spännande att höra hennes sommarprat i år och sen få en kommentar från någon psykolog 🤨 som säger vad de tror att hon har för diagnoser eller för uppblåst persona
  ”Sofun!

  Svara

  Jag kommer ihåg en gång när vi ville anlita BB som föreläsare till en förening, en förening med enbart kvinnliga mammalediga entreprenörer. Vi frågade om hon kunde ställa upp gratis (eftersom att vi bara är kvinnor och inga män), pay it forward liksom.

  Fick till svar att hon endast ställde upp om vi betalade 70.000kr. Vi är en liten förening i norra delen av sverige, så vi tackade för oss.

  Men lek med tanken. Om hon ville ha 70k av oss. Vad får hon av Oslo forum? 100? 150? Säg att hon får 150k för ett framträdande. Hon ska göra typ 3st den här veckan(?). Det är 450k på bara några dagar. Sen tillkommer alla samarbeten och sånt tjaffs. Råd med sin livstil atm, absolut. Råd med lägenhet i NY, not much.

  Jag tror att bella tjänar helt ok på dom sakerna som hon gör, däremot så fort hon inte är aktuell längre (någon ny ”superföreläsare” föds) så har hon ju 0 inkomst. Och sen vet man ju inte hur det står till mellan dom olika företagen, ett blöder medans det andra skjuter till pengar typ. slussas mellan företagen. Det är min teori iaf.

  Och det här med flytten. Suck. Först ingen el (för att man måste betala räkningarna, eller anmäla att man vill ha ett abbonemang…), sen flytten i sig. Känns spontant som att hon inte vet hur vuxenvärlden fungerar. Tror att allt kommer fixas av någon annan.

  (obs, jag är ingen bellaanhängare, snarare tvärt om. Hoppas hennes lögner hinner ifatt henne. Snart.)

  Svara

   hahaha, 70 tusen? Ja, hon har aldrig haft dåligt självförtroende i alla fall :-/ Bra att ni inte gick med på det, 70 tusen för en person som byggt upp kändiskap genom att ljuga och överdriva. Som inte ens ur gått gymnasiet, inte pluggat något extra, aldrig gjort något för att förkovra sig inom något. Ändå tar hon sig ton i allt och ska ge sken att kunna saker.

   Svara

   Vad taskigt av er att ens fråga om hon kunde jobba gratis. Oavsett vad man tycker om henne så ska hon väl ändå åtminstone erbjudas en lön om man vill anlita henne. Flashback från början av bloggsfären när alla små unga tjejer såklart kunde jobba gratis…

   Svara

    Om jag hade kommit till den punkten som isabella själv skriver att hon är vid (superentreprenör med obegränsad uppsida) så skulle jag absolut kunna tänka mig att ställa upp gratis för att inspirera och motviera kvinnliga entreprenörer. Kvinnokamp och feminism? Plus at thon kunde kanske sälja in sina produkter?

    What would Oprah do?

    Svara

     Ja, testa ring Oprah och fråga om hon kan komma och föreläsa för er gratis då😉👍

     Svara

      Knappast i Sverige, men spontant jag skulle kunna tänka mig att Oprah däremot skulle kunna föreläsa gratis för t.ex. en organisation som jobbar med fattiga afroamerikanska kvinnor som försöker starta egna företag/komma bort från armod och få en karriär.

      Svara

     Ja faktiskt, eller jag hade frågat om att få alla reskostnader + mat etc betalt, så att man kanske inte förlorar pengar på det, men ja, det hade varit bra PR for sure. Men sen å andra sidan, om hon gör det gratis för er, hur ska hon kunna justify från andra forum att få 150k?

     Svara

     Så, efter att man arbetat sig upp och kommit till en nivå där man kan ta betalt så ska man, i sann systeranda, så fort kvinnor hör av sig gå med på att föreläsa gratis? Eller till och med betala för det med förlorade inkomster och utlägg för att åka dit. Jag menar, hon är ju rik så bäst att pressa henne på allt ni kan? Herregud. Och folk blir förvånade när kvinnokamp och feminism får dåligt rykte…

     Svara

    Vem frågade om hon skulle jobba gratis? Det vi reagerar över är summan på 70 tusen för en person som faktiskt inte åstadkommit något större än skriva självförhärligande blogg, överdriva och rent av ljuga. För en sådan person är 70 tusen rätt magstarkt. Sluta försöka skifta fokus till något som det inte handlar om…

    Svara

     Läste du As kommentar? ”Vi frågade om hon kunde ställa upp gratis (eftersom att vi bara är kvinnor och inga män), pay it forward liksom.”

     Svara

      Ok, det var ju respektlöst att vilja att någon ska göra något gratis men fortfarande är 70 tusen så jävla överprisat.

      Svara

       Vad är rimligt pris för en föreläsning? Lät ganska rimligt tycker jag. Prata om entreprenörskap för entreprenörer.

       Svara

       Inte orimligt tycker jag. Jag bokar föreläsare i mitt jobb och 70k är ingenting jag reagerar på. Men det beror ju på mycket, exempelvis hur länge hen ska föreläsa, hur mycket förberedelse hen behöver, resa, ev boende, osv.

       Svara

   Men gör hon så mycket föreläsningar längre? Visst de där utomlands, men här hemma i Svedala, förr tyckte jag det var ganska ofta prat om föreläsningar här å var, men efter den där föreläsningen(turné?) som ställdes in pga typ inga sålda biljetter så har jag upplevt att det inte varit lika mycket.

   Svara

    Hon föreläser väl typ aldrig. Eller hon säger att hon ska föreläsa och hålla tal men det är alltid intervjuer på scen med frågor som gynnar hennes agenda.

    Svara

     Exakt! Tror hon har missuppfattat vad en föreläsare gör!

     Svara

      Det är enklare att bli intervjuad. Att kanske prata en timme själv inför publik kräver mycket mer förberedelser.

      Svara

     ”Give a speech”😂😂

     Svara

     Svårt dock för henne nu när hon inte har simon som stöttar henne.

     Svara

   70 000 är inte ens mycket för ett föreläsningsarvode tbh.

   Svara

   Skulle du själv jobba gratis?

   Svara

    Om jag hade kommit till den punkten som isabella själv skriver att hon är vid (superentreprenör med obegränsad uppsida) så skulle jag absolut kunna tänka mig att ställa upp gratis för att inspirera och motviera kvinnliga entreprenörer. Kvinnokamp och feminism? Plus at thon kunde kanske sälja in sina produkter?

    What would Oprah do?

    Svara

     Är det bara kvinnor som ska volontärjobba eller tycker du även att män vid en viss punkt ska sluta ta betalt för deras tjänster ?

     Svara

     Hur vet du det om du inte har nått dit?

     Svara

    När jag jobbade för Rädda Barnen så åkte jag runt och föreläste gratis i skolor. Alla gör inte allt de gör för pengar.

    Svara

     Du skriver att du jobbade för Röda korset. Föreläste du oberoende på din fritid eller som en del i ditt arbete?

     Svara

      Rädda barnen… Vet inte var jag fick röda korset ifrån! 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

      Svara

      Jag var aktiv i Rädda barnen i många år, men det var inget jag fick betalt för utan något jag gjorde vid sidan om mina studier/mitt arbete 🙂

      Svara

       Vi arbetade med anti-mobbing kampanjer i skolor och speciella aktiviteter för nyanlända flyktingbarn utanför skolan. Var väldigt givande och enkelt att starta/gå med i en lokalförening (RB är bara ett exempel på en sådan) tyckte jag! Nu bor jag dock utomlands och känns svårare här.

       Svara

     Nu är ju RB en annan typ av verksamhet än ett typiskt företag. Volontärade du helt eller fick du lön av RB?

     Svara

     Du föreläste alltså efter arbetstid? Imponerande!

     Svara

   Varför skulle hon jobba gratis för? Det är verkligen någonting vi bara förväntar oss av kvinnor. Tycka vad man vill om Bella men hon är inte orimlig för att hon vill ta betalt för sitt arbete. Hon ska ju förbereda föreläsningen, ta sig dit och tacka nej till andra arbeten den dagen.

   Svara

    För att det verkar var en ideell förening som försöka stärka kvinnligt företagande, vilket tydligen ska vara en av BB:s ”hjärtefrågor”. Självklart ska BB och alla andra kunna kräva arvode av ett företag och liknande när man håller i en presentation, men om det är en liten ideell förening som arbetar med ens ”hjärtefrågor” så finns det väl skäl att inte begära mer än ersättning för tåg (flyg i BB:s fall) och hotell?

    Svara

   Nu är jag inget fan av blondinbella men varför skulle hon ställa upp gratis? Hon driver ett företag och vill tjäna pengar. Hur många förfrågningar om att ställa upp (gratis) för den ”goda saken skull” tror ni att hon får?

   Ett gage på runt 50-100 000 är nog absolut inte ovanligt för någon som är ”lite känd” och har något att prata om som företag/organisationer/mm är beredda att betala för.

   Svara

  Breakit skriver en något ifrågasättande artikel kring bellas ny csr-människa.

  Svara

   Grattis till nya tjänsten, Marisol Was! Lycka till med att hantera Blondinbellas flygresor.

   Svara

    Vad är det hållbara med ett kontor i city? Hämtmat? Plastbestick? Plastmuggar? Plastflaskor?

    Svara

     Ett kontor i city är hållbart då det är enkelt för många att ta sig dit, så de slipper långa pendlingstider. (Eller menade du bara hållbart som i miljö? Det är också miljövänligt pga delar naturens resurser med många andra vilket ger ett lågt avtryck per person).

     Svara

      Det kontoret är nybyggt/nyrenoverat så det kommer ta väldigt många år innan det klimatavtrycket är kompenserat med några anställdas kortare restider. Just nu är det troligen en enorm miljöbelastning.

      Svara

      Enkelt att ta sig dit? Beror ju på vart man bor. 🤔

      Svara

       Eller var.

       Svara

      Det nya kontoret är ju nybyggt eller nyrenoverat så det kommer dröja många år innan det klimatavtrycket är kompenserat av lägre transportutsläpp. Just nu är det en stor miljöbov.

      Svara

  Hahaha kul hur hennes slutklämmar alltid måste vara så lättsamma ”så är livet!”. För vi vet ju att hennes bääästa egenskap är hur hon hanterar snabba förändringar. Eller hur var det nu igen….

  Svara

   Största styrka!!

   Svara

    Eller så klarar hon absolut inte av några som helst avvikelser från plan utan hennes entourage måste skydda henne mot alla förändringar som riskerar att störa planeringen. Svårt att veta hur det är när det är så olika beroende på vilket humör hon är på.

    Svara

   Eller klämmor 😀 kunde inte låta bli…

   Svara

  Jag tänker på alla hennes frekventa kontorsbyten genom åren, kan det ha varit någon form av korttidskontrakt? Att de blivit utslängda efter en viss tid, snarare än att ”bolaget växt ur sina lokaler” stup i ett som Bella alltid låter påskina 🤔

  Svara

   Rivningskontrakt på Stureplan med all sannolikhet…

   Svara

  Alltså blev helt deprimerad för deras skull när jag såg kontoret på hennes stories. Heltäckningsmatta? I en galleria? Usch! Hur kan de ens tänka på att byta ut deras förra jättemysiga kontor. Näe-e!

  Svara

   Matta här man väl på kontor för bullret?

   Svara

    Ja, men jag tycker inte det är så vanligt längre, det är döfult, och alla nyare kontor som jag har sett/jobbat i är mkt mer modernare än så. Bellas nya kontor för tankarna till ett callcenter. Men nu jämför jag verkligen med förra kontoret bara, så haka inte upp dig på mattan lol the overall vibe är ju ’the office’.

    Svara

     ”Mycket mer modernare”?

     Svara

   Tycker mattan var det enda stilfulla på kontoret. Vad hände med moodboarden från någon inredningsfirma som skulle göra storheter? Såg bara några vita väggskåp med plasten kvar och ordinära skrivbord och skrivbordsstolar, var är designen?

   Svara

    Jag trodde Ida skulle ha hand om inredningen av nya kontoret. Hon var ju med när de flyttade till Sturegallerian.
    Men Ida verkar ha försvunnit.
    Jobbar hon inte längre som Bellas husföreståndare och inredare?

    Svara

     Är rätt säker på att det är två olika Ida. Men jag kan ju ha fel.

     Svara

   Åååå heltäckningsmatta på kontor är ju grymt. Så bra att slippa klapprandet från högklackade skor när man sitter i landskap.

   Svara

  Jag tror problemet ligger hos Nordic Tech House.
  Ett företag med diffus företagsidé som jag inte blir riktigt klok på.
  Hur får de in cash över huvud taget? Finns det något innehav som kan säljas?
  Lokalerna i Urban Escape består alltså av 600 kvm kontor och 300 kvm butik vilket gör att butiken rimligtvis svarar för en icke oväsentlig del av hyran. Det är tydligen Nordic Tech House som hyr lokalerna och ska använda butiken. Frågan är om den kommer att ge något annat än kostnader. NTH har dessutom dragit på sig stora personalkostnader sen de startade. Vad den personalen sysslar med vet i alla fall inte jag.
  Jag är inte särskilt orolig för Löwengrip Invest. Bella kan lätt tjäna pengar. Kostnadsbilden kan påverkas även om det verkar yvigt just nu. Anställa VD och CSR Manager i detta läge är kanske lite väl äventyrligt. Frågetecken för NYC-satsningen.
  Löwengrip Beauty sätter jag frågetecken för. Jag tror Pingis vill ur och Bella har inget att säga till om i det läget. De tar säkert de pengar de kan få. Företaget har rimligtvis inte gått särskilt bra sedan man lanserade nya Löwengrip. En ny billigare serie kommer att tära mycket på likviditeten. Det som presenterats är sämre än LCC som de istället borde behålla och fortsatt tjäna pengar på.
  Dessutom känns det som det är oro bland personalen på Löwengrip Beauty och risken för att flera slutar är stor när man upplever osäkerhet om framtiden.

  Svara

   Tack Anton för dina utförliga analyser!

   Svara

   Kudos Anton, alltid vettiga kunniga analyser.

   Svara

   Ja Pingis vill nog ut. Och har nog nästa projekt på g. Blir spännande vad det
   Hon har väl hängt extra med Naathalie Schuterman?

   Svara

    Från askan in i elden…går inte superbra för Nattis heller just vad jag hört.

    Svara

     Det glädjer mig faktiskt! Trött på denna lyxkonsumtion!

     Svara

      Ja! Läste igår att detaljhandeln faktiskt är på väg neråt, i alla fall en god nyhet samma dag som rapporten om alla hotade djur- och växtarter kom.

      Svara

   Spanade in NTHs hemsida och under ”Details” har vi alla anställda. IL har Marie Curies som bild 😛

   Svara

  Jag har inga svar, men varför tror alla att går så väldigt dåligt för Isabella? Vad är er grund för det? Eller är det ren avundsjuka som gör att man måste snacka skit? För om ni inte har någon som helst faktiskt anledning att klanka ner på den kvinna som faktiskt lever sitt och sina drömmars liv, då tycker jag ni borde skämmas och lägga ner. Att sitta bakom en skärm och tro att ni är så mycket bättre än henne, fy för sådana människor. Egotrippade, avundsjuka och bittra kan man sammanfatta det med.

  Svara

   Hennes tidigare årsslut, personal som slutar och produkter som ständigt reas ut – är väl några av anledningarna. Hon visar väldigt lite konkreta resultat jämfört med andra nystartade företag som det går bra för.

   Jag vet inte vad jag ska tro längre, nu verkar hon ju dessutom anställt en rätt erfaren person som csr och kan tänka mig att hon får rätt bra lön.

   Svara

    Och vad är det som säger att den nya CSR-personen är anställd? Hon kanske får fakturera på samma sätt som Blondinbellas hemtjänstpersonal får göra? Och är det en anställning lär det vara de obligatoriska sex månadernas provanställning, och vi får väl se om hon finns kvar efter det.

    Svara

     En faktura ska också betalas…

     Svara

      Lättare att sluta betala fakturor än att göra sig av med anställda.

      Svara

      Fraktura på några timmars arbete vs fulltidslön (inklusive alla arbetsgivaravgifter)

      Svara

     Provanställning är inte obligatorisk.

     Svara

   1) Bella berätta ju för ett tag sen att dom förra året hade en kris där dom inte kunde betala ut löner, och begärde/fick en checkkredit på 500.000kr. Hon sa i samma inlägg (tror jag) att detta är typisk för maj månad/den här perioden.

   2) Nu skriver hon att hon meddelat personalen att dom får acceptera snabba förändringar, vilket är en omskrivning för att dom kan komma att behöva dra ner på omkostnader.

   3) Dom har dragit på sig enorma kostnader med det nya kontoret.

   4) Dom har ingen VD. Det ser inte bra ut.

   5) Sunt förnuft.

   Svara

    Den där sk krisen och risken för konkurs var i höstas i samband med att samarbetet med United Influencers hade upphört.
    Då rullade det inte längre in per automatik en halv miljon kr varje månad i Löwengrip Invest.
    Det var då som Bella och Simon kom på en ”actionplan” som gick ut på att de skulle själva kränga samarbeten och det genom att skaffa ett eget säljteam som alltså skulle utföra det som United Influencers hade gjort. Tailsweep tog över själva bloggplattformen och hanteringen av bannerreklamen.

    Svara

    Oj, det låter allvarligt att de inte kunde betala ut löner till sin egen personal. Jag hade skämts ihjäl. Jag och min vän som jag har företag ihop med ser till att det alltid finns en buffert om minst tre månadslöner till varje anställd.

    Svara

     ❤️

     Svara

   Expressens artikel bl a

   Svara

   Nja, din kommentar låter bitter och felinformerad. Det är lätt att hitta info på hur dåligt hennes projekt och företag går.

   Svara

   Oj, du har fått med nästan alla nyckelord.
   Låt mig börja med ordet avundsjuka som kastas vildsint varje gång någon har en avvikande åsikt.
   Jag tror att väldigt få vuxna människor är avundsjuka på Bella.
   Visst vore det trevligt att ha en vidlyftigare ekonomi men jag tror inte att så många skulle spendera pengarna som hon gör.
   Att ha anställda som gör allt vardagsgöra inkl. att lägga fram ens kläder till nästa dag….njaa. De flesta förmögna människor sätter snarare en ära i att åtminstone ta hand om sina egna barn, köpa deras presenter osv.
   När Lovisa går och lägger sig i Bellas säng för att barnen ska vakna vid en varm kropp, även om det inte är mammas, nej det var snudd på creepy i mina ögon.
   Den gnagande oron att leva över sina tillgångar. Bella är aldrig större än sin popularitet för dagen. Hon har inte så mycket att falla tillbaks på. Hennes krämer står och faller med hennes person, de kommer inte överleva om folk tappar intresseset för henne.
   Detta eviga flängande. Bara omgiven av anställda eller vänner som alltid står tillbaka för hennes dagsform och preferenser.
   Att varje minut av livet är en polerad yta, fniss, hårslängande och fotografering.
   Det finns inget med hennes liv som jag skulle vilja ha. Jag har råd men det jag värderar och tycker är roligt. Och hade jag 100.000 extra att bränna varje månad så är det SISTA jag skulle skaffa: en monstervilla, en chaufför, en påkläderska och en MUA.

   Svara

    Det där är intressant, att hon tappar allt när hon inte längre är relevant för de som än så länge kastar iväg pengar i hennes riktning. Kan bli ett abrupt slut. Så synd.

    Svara

   Som alltid är det avundsjuka och bitterhet som spökar när man inte sväljer allt hon säger med hull och hår. Varför antar du att kvinnor kritiserar andra kvinnor pga småaktiga orsaker din antifeminist?

   Svara

    ”Skulle du säga samma sak om hon var en man!!!!!” brukar ju också dyka upp i det sammanhanget. 🤷‍♀️

    Svaret för min del är i alla fall ja.

    Svara

  Såg på NTH:s instagram att Löwengrip är nominerad till nåt influenserpris. Samma lögner som tidigare i nomineringsbeskrivningen, om 1,5 milj följare med mera. Eller är de siffrorna högre nu? Guess we’ll never know 😉

  Svara

  Fattar bara inte hur hon ska kunna glida ur kontraktet…

  Man kan också betta på hur länge denna CSR-person som säger ”Isabella kommer att fortsätta att vara Isabella” kommer stanna i bolaget. Jag gissar max 3 månader…

  Svara

   Tror att hon är inne på konsultbasis och att uppdraget tar slut strax efter launchen under Almedalen (hybris much för övrigt?)

   Svara

    Varför i Almedalen? O presentera något? What? Presentera hur mkt mindre hon kommer flyga och så ska alla applådera?

    Svara

     Bella tar säkert privatyachten dit, och lämnar privatjeten hemma.

     Svara

    En gåta hur hon kan lämna ett företag med en superentreprenör (Antonia Ax:son Johnson) och gå till Kaja Ankas lilla hobbyprojekt.
    Men Blondin Bella skall bli störst i världen så hon kanske kände sig manad att ta rygg på henne.

    Dock är det en bit kvar till Axel Johnson’s nivå:
    https://www.axeljohnson.se/bolag/axfood/

    Svara

  Det ska bli roligt att besöka butiken och känna in atmosfären! 😂

  Svara

   Och LYSSNA IN deras idéer?

   Svara

  Det ÄR ngt lurt med husköp/Hajen/Odds tystnad etc. Hoppas att CamCam har info som hon kan släppa när det finns tillräckligt med ’bevis’.
  För varje inlägg Bella (eller head of inlägg) gör så tvivlar jag inte en sekund på att korthuset kommer att krascha. Inte om utan när.
  Hon har då på helt eget bevåg kört ett från början bra koncept rakt in i väggen. Tänk om hon valt att bo kvar i gamla huset, satsat på att vidareutveckla den rosa serien, några få, riktigt bra produkter. Inte lekt Företagsledare och flygit kors och tvärs, satsat på ett kontor några meter bort från Stureplan som de hade råd med och där de kunde expandera, anställa riktig personal, vuxna, kompetenta yrkesmänniskor. Listan kan göras hur lång som helst. Då hade vi kanske sett en riktig Power Woman istället för denna parodi på framgång.

  Svara

   Ja, det är hemskt att se ur hon drar på sig nya kostnader hela tiden.

   Svara

  Nytt kontor, men begagnade skrivbord? Att hålla rent verkar inte vara prioriterat.

  Svara

   Det är väl bra att inte köpa nya möbler och skit bara för att?

   Svara

    Ah! Hon tänker på miljön! Och hon får väl inte spöns med rengöringsprodukter på kontoret, så då får det bli litet skitigt. Sparar också på miljön. Kul ställe.

    Svara

  Jobbar själv med ett annat företag som öppnat i ”nya” Gallerian och vill ändå säga att hyresvärden har varit värdelös. Det gäller alla hyresgäster och såklart även Bella.

  Allt har varit försenat, de har inte kopplat på el när de lovat, hissar (som krävs för byggarbete) har inte funkat, vattnet har varit trasigt och massor av arbete på huset kvarstår trots att det skulle öppna allt redan sommaren 2018. Entréerna nere mot regeringsgatan funkar väl fortfarande inte? och kolla övervåningen, de småföretag som öppnade butiker och frisörer där i julas har redan gått i konkurs.

  Jag får nog hålla med Bella här – Gallerian är inte en drömplats att öppna kontor på just nu

  Svara

   Exakt, detta är vad det handlar om denna gång.
   Jag inväntar också Bellas fall men om inte du CAMCAM håller kvar nåt slags sunt förnuft i dina resonemang så är du inte bättre själv.
   The real hmm orkar jag inte ens börja på, apa.

   Svara

    Du skriver om sunt förnuft i resonemang och kallar samtidigt någon för apa???

    Svara

     Måtta med allting 😉

     Apa apa apa.

     Svara

      Öhhh moget 🤦‍♀️

      Svara

   Men kom nu inte här och förstör stämningen genom att försöka påstå att Bellas klagomål på fastighetsägaren kan vara både sanna och befogade!

   Svara

   Kan bara hålla med ovanstående. Vi har lämnat vår lokal i gallerian, tacksamt att vi fick avbryta kontraktet i förtid men det är också det enda att vara tacksamma för. En centrumledning som är under all kritik, duckar för allt ansvar och skyller på än det ena än det andra, till och med ljuger oss rakt upp i ansiktet.
   Sen är ju IL som hon är, såg bilderna på hennes blogg när hon var i popup-butiken och det såg ju fint ut med kunder osv. Men jag var själv där och kunder lös med sin frånvaro, ”kunderna” på hennes bilder är mestadels anställda….

   Svara

  Det finns pantbrev på 22 525 000 kr uttagna i Bellas hus.
  Kan någon här ange vilken/vilka som innehar dessa panter?
  Uppgiften är inte hemlig men halvofficiell så den går att få tag på.
  Det vore nog en information som skulle kasta ljus på ett och annat 🙂

  Svara

   Förmodligen banken…

   Svara

  Annons för Akademiklinikens plastikkirurgi och estetiska behandlingar bland kommentarerna till detta inlägg… Vart skulle man skicka info om sådan reklam?

  Svara

  Måtte ni få svar på alla undringar över Bella, så den här skiten är över snart🙏🏻

  Svara

   Då sällar sig Bella till Anna Books gäng, en klan av föredettingar som aldrig fattar att deras glittertid är slut.

   Svara

    Du menar att hatet aldrig tar slut.

    Svara

     Inte hat, bara en ständig underhållning från de som beter sig riktigt svinigt.

     Svara

  Dom verkar inte vara så ”på”, kollar man mailen för information på L invest så går den ff till Simon. Varför inte ändra en sådan enkel sak ? 🤔

  Svara

   Ingen som vet hur man gör? Ingen Head of ta hand om e-post? Borde vara rätt många olästa mejl där!

   Svara

   Oj vilket ”proffsigt” kontor

   Svara

   Svarar på mitt eget inlägg 😉 Flera av sidorna funkar inte heller vilket är märkligt när man ska sälja in sig till potentiella kunder.

   Svara

    Herregud, dessa flretsg är verkligen luftslott

    Svara

     *företag

     Svara

      Den här typen av felskrivningar är den enda sorten som behöver rättas. SE OCH LÄR, IRRITERANDE SPRÅKPOLISER!

      /själv språkpolis men anmärker aldrig på stavfel i bloggkommentarer

      Svara

  Ja & Hermajn Höuld ser man inget av längre. Inga ”icon”scarfar eller spännen på Bella längre.

  Svara

   Nä, Bella blev putt när hon inte fick vara ansiktet utåt för HH, därav hennes svalnande intresse. För hennes största intresse är att synas maximalt! 😎

   Svara

   Häromdagen var scarfar med på hennes story.

   Svara

   Senast i förrgår så visade hon hermine hold – det är mycket av det ni skriver här som inte stämmer, varför sitter folk och ljuger och hittar på och spekulerar – förtal, hon borde anmäla för förtal angående vissa saker. För övrigt så har de ju redan flyttat in i nya kontoret och att allt inte är klart är ju inte Bellas fel eller betyder att de ska kursa eller inte vill hyra där – det är dessutom flera bolag så det är inte så hög kostnad som det låter som med tanke på flera bolag plus butik. Huset har hon lån på vilket hon varit öppen med. Bellahatet och bellafixeringen här är galen och inte minst vinklandet och massa påhitt och hur allt ska vändas till fel för att få Bella att se dålig ut. Sjukt.

   Svara

    Om Bella slutade bre på så förtvivlat ”succe, rekord” mm jämt, så kanske folk inte skulle reagera på samma sätt när det sen blir ganska mycket tystare från henne?

    Svara

     På vilket sätt är det mer rättfärdigat att ljuga om Bella än vad hennes (påstådda) lögner skulle vara?

     Klagomålen mot Bellas lögner faller liksom med ett magplask när man därefter läser trippelt så mycket överdrifter och lögner om henne här.

     Svara

    Ja,lugn å fin. Det är Bella själv som skriver vi och jag när hon beskriver det hon gör. Bella har en del i alla de bolag som ska hyra där. Det är hennes pengar till slut. Det är hon som drabbas. Det är inget Bellahat här. Överdriv inte. Det är inte så konstigt att vi undrar. Hon visar upp hela sitt liv med assistenter ,resor. Dyra hotell och allt. Det kostar. Men det är inte så mycket som syns i hennes siffror.

    Svara

     Den här bloggen dryper av Bellahat (-förakt), både själva inläggen och en stor del av kommentarerna. Fint om ni vill ha det så men stå åtminstone för det!

     Svara

      Vänta litet, måste anteckna. Var lade jag nu Boken För Viktiga Anteckningar? Hmm.

      Svara

    ”Blir anklagad för att inte använda en scarf, ska anmäla för förtal” 🤦

    Svara

     HAHA! 😀

     Svara

     Om ”bli kallad lastbilschaufför” kan vara förtal så…😂

     Svara

  Bellas CSR-människa är ju en PR- strateg och har jobbat mest med kommunikation. Jag hade hoppats på någon med en utbildning eller bakgrund inom hållbarhet. Varför är jag inte förvånad…?

  ”Isabella Löwengrip anställer CSR-chef

  Entreprenören Isabella Löwengrip utvecklar hållbarhetsarbetet i sitt bolag och anställer tidigare Axfoodchefen Marisol Was till den nya tjänsten som CSR Manager i Löwengrip Invest. Inom Axfood har Marisol Was haft flera roller, bland annat som ansvarig för PR- och strategisk kommunikation på Axfood AB och senast som Kommunikationschef för Axfoods inköps- och logistikbolag Dagab.”

  Svara

   Hur kan en sån Marisol vilja jobba hos Isabella. Vad driver en sån människa? Nån som vill spekulera? Hon har ju en sån erfarenhet från Axfood koncernen.

   Svara

   Antagligen så är hon anställd som ”damage control”, dvs PR och kommunikation. Annars vet jag inte…

   Och jag kan tänka mig dessa upplägg;
   1. Hon fakturerar isabella för den tid som det tar att sätta ihop en plan (hållbarhets, PR, damagecontrol…).
   2. Hon har fått en bra lön med benefits, aktieoptioner, och allt därtill. Och kanske var trött på hennes tidigare arbetsplats?

   Svara

    Tänker också det, det mest häpnadsväckande är ju att en person med lite på fötterna (?) väljer att gå över till Isabella!
    Men det är kanske anledning nr 2 där, hon har tröttnat på storbolags-livet och vill göra lite snabba pengar innan hon hittar på något helt annat/eget 🙂

    Svara

   Kanske ska hållbarhetstänket vara anpassad till saker som människor lätt kan koppla är bra istället för vad som är bäst för miljön.

   Svara

  Allt känns så oekonomiskt och oseriöst. Bellas filososofi är verkligen Fake it til you make it.
  När man har ett relativt litet företag där omsättningen är ojämn och man ständigt måste anställa nya människor eftersom folk slutar kanske man skulle se till att hålla nere kostnader som lokalhyra och framtagning av ännu fler produkter som ingen vill ha.
  Fokusera på ett mindre antal produkter som man verkligen gör bra och säljer in hos en stadig kundkrets.
  Hon är så ruskigt impulsiv och oseriös måste vara skit att jobba där när ”chefen” studsar in,filmar,fnissar och brainstormar fram något nytt kladd och klet som luktar geléhallon typ.
  Nu när det är småkaosigt för alla med lokalbytet så prioriterar hon att piffa till sig och sin garderob för att dra utomlands och gå på div events. Hejja so fun.
  Hemma i Sverige får hennes anställda fixa allt ensamma bäst de kan mitt i flytten som hon har bestämt att ska göras.
  Jag hade aldrig pallat att jobba för henne….

  Svara

  Årets MET-gala gick av stapeln igår. Hintade inte BB om att hon skulle dit? 😀

  Svara

   Hon hade kanske inte tid?
   😂

   Svara

   Hon sparar på miljön, och cyklar numera dit hon ska. Hon brukar ju vara ute och cykla, för det mesta.

   Svara

  Jag tror att Bella har pengar för att någon riskkapitalist förser henne med det. Deras plan är som vanligt fake it till you make it.

  Svara

   I vanliga östermalmsfamiljer där mannen tjänar pengar och frun ”hänger med” får frun ofta öppna en skönhetssalong, en liten antikvitetsaffär eller så, helt utan krav på lönsamhet. Tror inte att det finns någon riskkapitalist som är korkad nog att gå in med pengar till IL:s ”affärsimperium”, de har helt andra krav på intäkter på insatt kapital.

   Svara

    Tro mig det finns korkade riskkapitalister också… Någon har svalt hennes affärsidé med huller och hår..

    Svara

   Stordalen?!? 😉😁💛

   Svara

    Stordalen har hotell i samma byggnad som Ljugengrips nya kontor. Just saying …

    Svara

     Fast han har hotell överallt och det verkar iskallt mellan dem

     Svara

   Tänker att faik it til you make it är ganska legitimt bland företag haha!
   Är ju många som säljer en ide snarare än någonting äkta. Se bara på alla kina-skräp-prylar som blir en grej, typ DW och de där mobilskalen. Faik it until you make it.

   Är man bra på att fejka – då är man bra på att göra det som faktiskt betyder något.
   Tragisk men sant.

   Svara

  Undrar hur Simon har det?
  Stor fjäder i hatten för Amanda och Hannah. Sno Bellas högra hand!
  Hämd ska som sagt serveras iskall!

  Svara

   Tyckte han kändes väldigt malplacerad under det man såg på Amandas story. Där satt han med väldigt hippa jaquesthomasoscar och Julia frändefors och Alex Schulman. Simon känns så vän. Som att han mest vill sjunga musikal hela tiden. Tror sejouren blir kortvarig.

   Svara

    Tror jag med! Han känns som ett lamm bland vargar!

    Svara

  Oavsett vad planerna är och huruvida hyresvärden är skräp – så fruktansvärt oprofessionellt skrivet! ”Vi får se vad som händer”, ”sånt är livet”. Varför skriva ut att de inte vet hur allt ska bli på sin blogg? Måste kännas väldigt osäkert för de anställda som får försöka tolka vad som menas! Även om de förhoppningsvis fått information själva först så borden väl ledningen hålla tyst tills man vet mer? Och sånt är livet, så nonchalant skrivet. Jag tror egentligen att Bella är riktigt uppstressad och förbannad pga detta och annat men försöker inför andra och sig själv verka cool, men igen – så oprofessionellt.

  Svara

  Hej Caam!! Har du förresten hunnit besöka Ivyrevels butik i Nacka forum? 😀

  Svara

  IL kommer på torsdag ta ”privat-jet” till sin föreläsning i Oslo berättade hon på sin föreläsning idag, hon tillade att det kommer såklart uppröra. Välregisserat spektakel!

  Svara

   Blir allt fler som slutat intressera sig för henne = hon måste gör allt mer spektakel för att hänga kvar några minuter till i glansen.

   Svara

    Så desperat. Hon tror att hon styr sin ”skara av fans” som en skock får. Egentligen skrattar fler och fler åt henne.

    Svara

  Hej! Totalt okunnig i frågan, så jag undrar helt genuint: Vad är felet med IL? Varför är alla på henne i den här bloggen? Finns det belägg för att företaget går jättedåligt och håller på att konka, eller är det spekulationer? Har inte läst bloggbevakning så länge, så jag förstår liksom inte varför man utgår ifrån att IL ljuger om allt?

  Svara

  Nu räcker inte säkerheten i nya lokalen för Bella 😱🤪
  Hon letar annat ställe att sitta på.
  The real hmm fick rätt 👊🏻

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.