Annica spelar på Lollapalooza

Go shorty, it’s yer birthday! 
Nyligen avslöjade Annica att hon inte bara komma spela på alla Summerbursts dagsfester på Mr French utan att hon faktiskt också är en av akterna på självaste Lollapalooza!
Det är SÅ imponerande att hon lyckats med det på så kort tid!

Ja, givetvis har hennes jobb som influencer hjälp till att uppmärksamma hennes musik, men hade hon varit kass så hade det hjälp föga i det här fallet.
Är du inte duktig så får du inte spela på Lollapalooza, så enkelt är det.
Jag tycker det är svingrymt och vilket käftsmäll till alla som hånade henne när hon avslöjade att hon börjat skriva musik och DJa!

Stort grattis, Annica!!!!!

57 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  go Charlie, it’s your birthday, you’re gonna feel it

  Svara

   Charlie? Shorty.

   Svara

    robin mos andersson säger jag till dig som inte förstår skämtet

    Svara

  Kul! Hoppas att allt går bra och att hon njuter varje sekund!

  Svara

  Är det meningen att man ska veta vad det här Lollobonanza är för något?

  Svara

   Jag är också lost?! Aldrig hört?! Trodde att jag hade koll… Sjukt kul i alla fall, det verkar stort! 😃👏🏼

   Svara

   Haha jag vet inte heller! Annica sa i sin instastory typ att ”om ni tyckte att summerburst var stort, vänta tills nästa nyhet”… så var det det här. Kände mig lite lost då.

   Svara

   Ja.

   Svara

    Jag visste ej att det fanns i Stockholm. I andra länder har denna festival dock stora aktörer. Vet att Zara hade spelning i Paris, i USA är det Ariana Grande, 21 pilots osv.

    Svara

     Första åter i Stockholm väl?

     Svara

      *året

      Svara

   Låter som en klubba 😂

   Svara

    Ja! En sån med tuggumi i mitten!

    Svara

   Aldrig hört talas om det, men varenda liten grej influencers har för sig är ju det störstaste, bästaste och mest unika som hänt i världen. Enligt dom själv då. 🙄

   Svara

    Är dock en väääldigt känd festival i bl.a USA så är stort att den kommit till Sverige OCH att Annica får chansen att spela där! 🙂

    Svara

   Ja, om du har lite koll på festivaler och musik.

   Svara

  Försökt fått svar på detta tidigare men utan framgång, så frågar igen:
  Förringar absolut inte Annicas framgång och hon är förmodligen sjukt duktig på det hon gör (aldrig hört henne själv), men min fråga är; vad är det som är ”svårt” med att vara DJ? Alltså, vad skiljer en bra och en dålig DJ? För mig är en DJ en person som står och i princip trycker på play och spelar andras låtar, men jag fattar ju att det är något annat.

  Så, ni kunniga, vad är det som gör en bra DJ?

  Svara

   De skriver egna låtar, egna texter (som någon annan sjunger), handlar väl om att sätta ihop musiken, ha bra flow? Asså är inte säker själv 😂

   Svara

   En bra dj trycker inte bara på play och har låtar som är samma bpm (så dom slipper beatmatcha). Utan en bra dj kan läsa publiken och energin och spelar låtar därefter. De kan även beatmatcha nästa låt till rätt bpm by ear och göra bra transitions var som helst i en låt. Att spela låtar som är i samma bpm och bara köra transitions vid outrot på varje låt är enkla vägen som vem som helst kan göra.

   Svara

   Tänk dig själv om du skulle bli placerad i en studio med tusentals olika rattar, knappar, lampor, prylar och datorer och försöka skapa musik med det du har framför dig. Musik som du själv ska stå och spela under 1 timme upp till en hel kväll inför publik som bara vill dansa och njuta exakt varje sekund av din spelning.

   Att kunna skapa detta är svårt, och de som lyckas är mao svinduktiga!

   Jag har själv ETT mixerbord där jag under väldigt lång tid har försökt lära mig att spela (andras musik) och att välja låtar/sätta ihop låtar som passar ihop/blir bla flow/liknande tempo (bpm) osv och som skulle få en fest att dansa i ca 1 timme – det är fan inte lätt!! Jag lovar!!

   Jag kan tyvärr inte förklara bättre. Men (som du själv skriver) förringa inte en duktig djs arbete, för det är inte lätt!

   Svara

   😫😫 så tröttsamt att folk tror man bara trycker på play som DJ, testa själv en gång annars vettja!

   För det första måste du veta vilka låtar du ens spelar. Tiden man lägger ned innan sin speltid är viktigt, du måste lära känna dina låtar, vilka passar med vilka. Vad för genre ska du spela? Vad är det för tonart på låtarna och hur lägger du upp ett set så du håller publiken levande?
   Sen måste du ha kunskap om BPM (tempo) och hur du beatmatchar två låtar att gå i takt, volymerna på låtarna kan ibland skifta, det måste justeras. Och alla dess rattar, knappar och reglage har sina funktioner på ett mixerbord. Hur använder man dem?
   Det ska knappt ens märkas att du ens börjar bygga in en ny låt, den ska bara smälta in och då måste du för det första veta ens VART på låt A du ska börja med låt B, och VART på låt B ska du börja? För det är inte bara trycka på play när låt A slutat, annars kan du ju lika gärna sätta på en spotifylista.
   Att få två låtar att gå i takt med varandra må låta enkelt för en person som aldrig stått vid ett mixerbord men det är allt annat än lätt och detta måste du göra SNABBT. Och detta ska du då göra på en scen med lampor, blickar och förväntningar mot dig. Du har hörluren på ena örat som du har maxat volymen på men det är knappt så du knappt hör något pga basfällorna du hamnat i på scenen från ljudsystemet utanför.

   En röd tråd genom ett set är A och O och bara där misslyckas många DJs och att hålla igång en publik är din viktigaste uppgift och hade en DJ bara tryckt på play kommer golvet eka tomt så småningom.

   Svara

  Jag diggar verkligen Annica men jag undrar också vad Lollapalloza är? Summerburst vet ALLA vad det är. T.o.m min 60 åriga mamma. 😂👍 Men jag har AAAALDRIG någonsin hört talas om detta Lollapalloza….😳

  Svara

   Är första året i år för Lollapalooza i Sverige i år. Är en jättestor festival i bl.a USA så inte så konstigt att de flesta svenskar inte hört om den. I Chicago på Lollapalooza i år ska t.ex Ariana stranden, Childish Gambino, 21 pilots osv spela!

   Svara

  Jag vet vad Lollapalooza, men det är ju den _svenska_ Lollapalooza hon ska spela på.
  Jag vet faktiskt inte om det är större än Summerburst.

  Svara

   ..och, inte för att dra in Blondinbellas i allt, men hade hon gjort det här, sagt att det var Lollapalooza hon skulle medverka på, när det de facto är den den svenska Lollapalooza, så hade hon fått så jävla mycket skit av dig Camilla, och merparten av kommentarerna hade säkert hållt med.

   Svara

    Men det står ju Lollapalooza_se i Annicas tagg? SE=Sverige. Det trodde jag inte var oklart…

    Svara

     He he nån som fått klet i ögat och inte kunde se vad det stod utan högg direkt.

     Svara

     Men hade Bella gjort samma sak hade du fortfarande blåst upp det till att hon är otydlig, överdriver och ljuger.

     Men det är jävligt kul för Annica oavsett!

     Svara

    Då hade Camilla varit vansinnig och vinklat det till att Bella ljuger och vill påskina det och det.. C hade hånat och hittat allt möjligt och vänt och vinklat det.. det hade rykt i öronen, svartnat för ögonen och under… Men Annica av någon anledning hyllar hon alltid nuförtiden hehe bra det.

    Svara

     God morgon, Stollis! Sovit gott? 🥰

     Svara

      nä men lägg av, urlöjligt.

      Svara

      Börjar faktiskt bli mer tröttsamt med alla ”Hej stollis” än stollens egna kommentarer….

      Svara

       Verkligen! Framförallt med tanke på att Camilla skriver det till alla (inte bara en specifik person) som skriver minsta lilla kritiskt om Camilla själv eller hennes inlägg.

       Svara

    Det är ju Lollapalooza, det är varumärket som gör festivaler i massa olika städer, precis som ex Ultra. Läs på innan du kritiserar.

    Svara

    Svenska Lollapalooza är Lollapalooza, det är ett varumärke precis på ex Ultra.

    Svara

   Men Annica spelar inte PÅ Summerburts, utan på dagfesterna på Mr French. Nu ska hon spela PÅ själva festivalen, och det är givetvis större.

   Svara

    Okej, så när du skrev ett inlägg med rubriken ”ANNICA ENGLUND SPELAR PÅ SUMMERBURST”..så..?

    Svara

     ..så läser man inlägget tänker jag?

     Svara

      Så clickbait med andra ord?

      Svara

       Ja men inte bara clickbait, hade Blondinbella varit sådär otydlig, skrivit en rubrik som antydde något större än vad man sen kunde läsa i inlägget, så hade ju Camilla huggit på det direkt.

       Jag är helt säker på att jag skulle kunna hitta 3 såna inlägg från Camilla här på Bloggbevakning.

       Svara

        Du har rätt, men i sann Camcam tradition, ”hej stollis!” xD

        Svara

        Men sluta nu. ”Amendårå, då hade minsann …” Lågstadievarning på dig.

        Svara

         Är det inte sant då? Varför kritisera Bella hånfullt för någonting man själv gör?

         Svara

  Var på Lollapalooza i Chicago för en herrans massa år sedan. Festivalen (ursprungligen amerikansk) är STOR och omnämns i bl a The Simpsons. Såg bl a Gnarls Barkley och det var sjukt bra!

  Svara

   Men går det att jämföra med varianten som är i Sverige? För den är ju jättestor utomlands, absolut. Vi snackar Ariana Grande, 21 Pilots, The Chainsmokers etc. Ser ej ut som aktörerna är i samma klass i Sverige.

   Svara

    Såg nu att Billie Eilish, Travis Scott och Lana Del Ray ska dit, så det är banne mig stort i Sve också!

    Svara

     Fast lineupen går ej att jämföra med utlandet.

     Svara

     De brukar alltid ha några stora headlines som är kända internationellt och sedan lyfta fram ”lokala” eller mer nationella artister och talanger. 🙂

     Svara

      Med nationella artister menar jag artister som framförallt är kända i landet festivalen anordnas, hehe. Trött onsdag och svårt att formulera mig.

      Svara

     Eh och Foo Fighters.

     Svara

      Är Eh bra?

      Svara

       åååh vad fyndiiiiiiig, gud vad kul du är!

       Svara

     Tycker line up:en ser helt grym ut! Hade inte hört att festivalen fanns i Sverige men hade gärna gått. Foo fighters, the hives, laleh, Lykke li, Alan walker.
     Så jäkla kul att Annica ska spela där också!

     Svara

  Aldrig hört talas om denna festival. Är den i Stockholm, är det något nytt, är det första nu eller har den varit innan? Blev så nyfiken var det var för stort som Annica skulle avslöja. Men grattis till det och till nya lägenheten. Trist att podden blev så kortvarig.

  Svara

   Vad hände med podden? Har de sagt varför de slutat?

   Svara

  På tal om att lyfta fantastiska kvinnor – kolla in Nikoshky på insta. ❤️

  Svara

  Grattis Annica!!! Du är fantastisk <3

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.