You snooze, you looze!

Jag har återigen kommit in i en riktig snooze-period och blir så satans irriterad på mig själv varje morgon som jag försover mig. Vill ju flyga upp ur sängen när klockan ringer vid 06.30-07.00. Idag snoozade jag till 07.50. Man sover ju inte ens bra när man trycker av alarmet med fem minuters intervaller, absurt egentligen. Jag får dessutom den absolut sämsta tänkbara starten på morgonen.
[…] För ett tag sedan laddade jag ner Alarmy, men efter några gångers användande överlistade jag tekniken (inte bara blond, utan brains, haha). Om man stänger av hela telefonen slutar även galenskapen ringa och ber dig utföra hysteriska övningar på morgonkvisten. //Petra Tungården

Men det FINNS ju inget härligare eller vidrigare än att snooza.
Känslan när man kan stänga ögonen igen, om så bara för en sekund är ”ljuvlig” (som Blondinbella skulle sagt), men när klockar strax ringer igen så vill man ju bara DÖ!
Men på grund av den där första känslan så kan jag ligga och snooza helt utan anledning – när jag alltså egentligen inte behöver gå upp –  bara för att känslan att få stänga ögonen är så jäkla härlig.
Stört?
Japp, för jag får ju ingen sömn att tala om, inte heller får jag någonting gjort, så egentligen är det totalt bortkastad tid men ändå gör jag det.
Snälla, säg att jag inte är ensam om att knarka snooze?!

För övrigt så låter den där Alarmy-appen som djävulens påfund!
Jag hade förmodligen gjort en ”Phoebe” och kastat telefonen med appen och hela skiten i soporna om jag inte lyckades stänga av den.
Fy, så hemskt!
Det är lite som de där larmen som rullar omkring på golvet och som man måste laga för att kunna stänga av.
NOT so fun! 😉

Alarmy

En nyfunnen vapendragare som jag med skräckblandad förtjusning har börjat älska – eller hata. Oavsett hur jag känner inför appen, så gör den sitt jobb. Vad är då Alarmy? Som namnet skvallrar om får den dig upp ur sängen genom olika egendomliga vis. Du ställer själv in nivån av terrorisering. Antingen skakar du mobilen som en galning med valfritt antal gungningar (som du själv förinställer), lägger ett memory, löser ett mattetal (ja, du får själv sätta din intelligensnivå) – eller min personliga favorit: fota av ett föremål i lägenheten som du sedan måste knäppa av en identisk bild på för att oljudet ska upphöra.

Vilket härligt morgoninlägg, va? 😉

174 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Bra skvallerblogg… Den handlar om tre saker : marknadsförig som inte är markerad, grejer du gillar och blondinbella

  Mvh dalarna

  Svara

   Du glömde ”Friends”. Så jävla trött på alla ”Friends”-referenser.

   Svara

    Hoppas att ni får en fin dag! ☀️
    (Sluta läsa den här bloggen! Den är inte bra för er)

    Svara

     Frågan är vem den är bra för, mest taskiga kommentarer nu för tiden. Tråkigt att den ändrats så.

     Svara

    Och jag gillar Friends-referenserna. Älskar Friends! ❤️

    Svara

     Same!!

     Svara

    Ni skulle kunna komma med tips och förslag på det ni tycker skulle göra denna blogg bättre?

    Svara

     Det kommer flera gånger i veckan.

     Svara

     Mindre om Blondinbella i inlägg som inte handlar om henne hade jag tyckt var härligt. Är inget fan eller hater, men less på att läsa om henne hela tiden när inlägg inte ens är om henne.

     Svara

      +1000, detta, så mycket!

      Svara

    Ja det finns hundra andra serier som är bättre och som folk faktiskt tittat på så citaten får någon relevans i modern tid.

    Svara

   Jisses va bittert

   Svara

    Verkligen.
    ”Här kommer jag, in på en blogg jag själv inte skriver, bara för att klaga på att innehållet inte passar mig. För det vet vi ju, att ALLA ska göra sånt som passar MIG! och ingen annan! *buhu buhu butthurt*

    Svara

     Hoppas alla gör rundan nu och går in på diverse bloggar ni finner ointressanta och klagar över innehållet. Själv tänkte jag ta några häst- och hundbloggar då jag tycker dessa ämnen är skittråkiga.

     Svara

      Nu kan man ju gilla en blogg men tycka att den har kört fast. Man kan också tycka om en blogg även om man inte älskar alla inlägg. Och man kan tycka att en blogg är bra och ändå vilka se mer/mindre av något. Var inte så svart eller vit nu.

      Svara

       Så du tycker att översta kommentaren från D är konstruktiv? Eller tänker du att man kan rycka på axlarna över att något man gillade har tagit en annan riktning, och gå vidare med livet utan att vara spydig?

       Svara

        Inte konstruktiv men inte gnällig och otrevlig heller. Menar bara att man inte måste älska allt i en blogg bara för att man gillar den.

        Svara

         Och jag menar att man inte alltid måste ge uttryck för sina (negativa) åsikter på det mest banala sätt. Man kan tycka saker utan att skriva ut dem, det är fullt möjligt.

         Svara

          Nej det behöver man inte. Men igen, är inte Camilla intresserad av vilka inlägg vi gillar och vilka som inte faller oss i smaken? Eller ska det här bli en blogg där vi bara får skriva positiv kritik och hylla och dunka i rygg? Känns bekant det där med att inte tillåta kritik eller ifrågasättande kommentarer på sin blogg… 🤔

          Svara

          Säger du det till Camilla nu eller var det generellt menat till folk i kommentarsfältet?

          Svara

           Riktat till ./ ovan anonym

      Ha, ha! Träffande! Själv tänkte jag leta upp några frimärkssamlarbloggar och klaga på att de är så tråkiga.

      Svara

     Svar till Anonym 08:47.
     Förväntar mig inte att bloggen ska handla om saker som intresserar mig. Tycker bara det är för mycket ”Friends”-referenser intryckta i var och vartannat inlägg. De är dessutom väldigt långsökta och irrelevanta ibland.

     Svara

      Gör mig en tjänst – du som har stenkoll på ”Vänner-referenserna” som du menar är i vart och varannat inlägg. Hur många använde jag under april månad? I vart och varannat inlägg? Det måste ju röra sig om hundratals, eller hur?
      I vilket inlägg före detta använde jag det? Kan du inte visa mig, om det nu är så irriterande? Jag har kanske blivit blind och okynnes-strösslar med dem utan att tänka på det?

      Svara

       Alltid denna ironiska ton i dina svar. Att ta kritik har aldrig varit din starka sida. Tycker absolut det blivit bättre, de är färre nu om man jämför med förr. Men det är fortfarande något jag tycker är irrelevant och väldigt trött på. Med tanke på likesen min första kommentar så verkar jag dessutom inte vara ensam. I övrigt gillar jag bloggen, så jag slutar inte läsa 🙂

       Svara

        Om det är i vart och varannat inlägg så är det på tok för mycket. Eller är det en rejäl överdrift från din sida?

        Svara

         Asså håller med Cam här. Det händer ju ibland och inte mer än så..? Ett par gånger i månaden typ. Är väl inte så farligt, man kan läsa inlägget och förstå det ändå även om man avskyr serien 🙂

         Svara

         Camcam har blivit en sån rabiat klimakteriekossa på senaste. Såfort hob får tillstymmelse till kritik flyger hon i luften

         Svara

          🤦 tvätta munnen med tvål.

          Svara

          🤦‍♀️

          Svara

          Hober är lite känsliga och stingsliga ja, men det är väl sen alltid?

          Svara

        Och du kunde tydligen inte backa upp ditt påstående utan var tvungen att slänga tillbaka den med att frågan var ”ironisk”. Personligen såg jag inte någon ironi eller sarkasm utan bara en fråga. Tror du förlorade den ronden.

        Svara

         Ok Camcam. 😂

         Svara

          CamCam har varit i skogen med sin hundvalp och har inte haft tid att svara anonymt på kommentarer. Dock har hon precis likeat den om klimakteriekossan! Baaaaaam liksom! 😂😂😂

          Svara

   Kommer komma konkurrenter med juicy innehåll förr eller senare gummor 😏😏😏

   Svara

    Tvättiz!

    Svara

   Det här kanske kommer som en överraskning för dig: det är INGEN som tvingar dig att läsa bloggen. Det är inte svårare än att låta bli att klicka sig in här. Vi är många som gillar bloggen som den är och hade inte majoritet tyckt likadant så hade bloggen antagligen inte varit som den är idag.

   Hoppas du trots denna dåliga start på dagen får en fantastisk dag!

   Svara

    Problemet är väl att personen och de 60 ish personerna som gillat kommentaren känner att det vore bättre med mer variation eller fått en känsla av att bloggaren på senare tid snöat in på vissa saker. Känns så töntigt att ingen kan kritisera någonting längre utan då ska den personen ”bara dra härifrån” lixom snälla, vi är väl ändå, mja, relativt vuxna?

    Svara

     Och rimligtvis borde väl Camilla vara intresserad av hur vi läsare uppfattar bloggen och vad vi vill se mer av.

     Svara

      Kan ju läggas fram trevligare isf

      Svara

       Det kan texterna i den här bloggen med tror jag

       Svara

       Ja men just ”trevligt” var väl länge sedan folk kommenterade här inne

       Svara

     Problemet är väl att det mest är de som gnäller som blir synliggjorda, eller hur? Av alla tusenden besökare är det 60 som gnäller, det är inte en representativ siffra för hur totalen ser ut.

     Svara

      EN gnäller – 60 slappisar orkar trycka like innan de snoozar vidare…

      Svara

       Om det ens är 60 st. Det kan lika gärna vara ts själv som gett sig nästan alla like. 😉

       Svara

        Hur ger man sig själv fler likes? Jag kan likea en kommentar en gång. Klickar jag igen så tas liken bort..

        Svara

         Det går, men det är heeeeemligt … Och ganska jobbigt, så det är inte något större problem.

         Svara

         Fråga trh.. 😉

         Svara

   Det är fan skandal. Här betalar man 0 kr för att ägna sig åt något helt frivilligt och det visar sig att den saken inte passar eller intresserar en!! För JÄVLIGT!!

   Svara

  Nej – du är inte ensam. Min sambo är likadan. Han ställer klockan minst 1,5h tidigare än han behöver och sen snoozar han 30 min i taget…
  Jag har andra arbetstider och måste upp tidigare, som tur är, för det härliga med snooze har jag aldrig fattat. 🙂
  Jag har dessutom inget ljud på mitt alarm, bara vibration. Det räcker för att jag ska vakna, slå av och kravla upp. Inga hysteriska löpturer runt lägenheten för att fota av en ärvd vas i ett annat rum alltså. 😉

  Nackdelen med att vara morgonpigg och tycka att det är najs att skutta ur morgonen efter ett litet diskret durr från telefonen kl. 05.20 på morgonen? Du får inget vettigt ur mig efter kl 21 på kvällen – då halvsover jag på soffan. 😉

  Svara

   upp på morgonen*

   Svara

   Jag har också bara vibration som alarm. Förstår inte varför man vill snooza i en timme. Då ställer jag hellre alarmet en timme senare och sover ordentligt den tiden.

   Svara

    Jag vaknar inte av larmet, så att sova ordentligt utan att snooza en extra timme är inget alternativ. Då försover jag mig.

    Svara

     Men… om du inte vaknar av larmet så är det ju ingen idé att snooza heller? Då kan du ju strunta i att ställa klockan helt.

     Svara

     Jobbigt! Shit vad du måste vara sen mycket!

     Svara

      Man kan ha ett inre alarm. Jag vaknar halv fyra varje morgon, utan larm.

      Svara

   Fy sova med en som snozar är ju döden. Skulle aldrig klara bo med en sån människa. Själv stänger jag av ljudet på mobilen i sömnen och slänger mobilen på andra sidan rummet i sömnen… våga vägra snooze 😂😂😂😂

   Svara

    Nej precis! Min räddning är att hans första larm går efter mitt, allt som oftast.
    När jag är ledig däremot, då får han inte använda sitt larm utan jag ställer mitt och väcker honom. Han har nämligen någon jä*la rocklåt som går i gång på typ maxvolym, det klarar inte mitt blodtryck, jag ramlar typ ur sängen när det drar igång och tror att ryssen anfaller, minst…

    Svara

  En till snooze-terrorist alltså. Ni är helt galna. Min man är likadan. Ställer klockan 1,5 h tidigare, med flera larm, som han alla snoozar. Vilket resulterar i att som bäst ringer telefonen var 5:te minut, eller som värst med bara några sekunders mellanrum. Men vaknar han av sitt larm, som ringer 30cm från hans öra? Noup. Jag får ändå knuffa, slå eller höja min röst för att han ska vakna till. Annars låter han det ringa i tio minuter minst innan han vaknar till. Det är ren jävla terror kl. 04.30 på morgonen.

  Svara

   Det är så fascinerande!
   Varför inser inte personer som är så dödens trötta så de kan sova igenom ett alarm, att de rimligtvis borde behöva lite mer sömn, till exempel den där 1,5 timme de snoozar sig igenom!!!!

   Vakna/somna/vakna/somna/vakna/somna osv…………..
   NEJ det är inget bra sätt att få jämn, fin djup och regelbunden kvalitetssömn. Det är ORIMLIGT!!! Och orimligt irriterad blir jag på korkigheten!! 🙂

   Svara

   Usch jag fattar inte hur man kan leva med en sån person? Känns så otroligt respektlöst.

   Svara

    Min sambo snoozar med. Haha ja det är respektlöst men det är ju knappast en dealbreaker i ett förhållande. – Varför tog det slut? – Nä du vet, han snoozar ju. 😂 Tro mig, vi har haft våra gräl om det men som Camilla skriver, verkar ju va väldigt beroende för folk som vänjer sig vid det.

    Svara

     Det är helt ärligt en dealbreaker för mig. Vi har bråkat TIMMAR om det där och jag blir en hemsk människa när jag inte får min sömn eller om jag blir väckt på fel sätt. Jag har fan inte tid att leva med någon som bara tänker på sig själv och inte tar hänsyn till den andra part.

     Nu har vi köpt en ”Philips Wake Up Light” alarmklocka och det har fungerat bra hittills plus att jag också har börjat vakna tidigare. Men ja – det har varit nära på att jag har gjort slut på ett 6-årigt förhållande pga detta. Då lever jag hellre ensam i vetskap om att jag får min sömn och inte behöver irritera mig på skit från en annan.

     Svara

      Svara

     Jag skulle faktiskt kunna dumpa någon för att de snoozar, skulle aldrig vilja sova i samma rum som någon som snoozar. Och kan man inte sovs ihop känns de ju som en deal breaker 🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️

     Svara

     Särbos is the shit!!! Det bästa av två världar! Så kan man sova ihop när båda är lediga så slipper man bråka om snoozandets vara eller icke vara.

     Svara

      Eller 2 sovrum ☺️

      Svara

     För mig hade det varit en dealbreaker. Jag har haft sömnproblem sedan jag var runt 12 år. Jag vaknar om någon tappar en knappnål 5 meter bort typ… Det är sjukt jobbigt och de timmar jag ligger i sängen (kl. 22 till 06) behöver jag faktiskt sova ostört. Jag har silikonöronproppar i så det gör inget om min man skulle snarka lite eller prata i sömnen, däremot så vaknar jag av larm! Han är också en snoozare men vi har dealen att mitt första larm ringer kl. 06:05 och hans första larm ringer kl. 06:10. Jag går upp då och störs in av att han snoozar 5 ggr då. 😉 Men skulle faktsikt aldrig tillåta honom att börja sin galna snooze-fest kl. 05:30 eller liknande.

     Svara

    Ja, alltså, hans bra sidor väger upp det där. Försöker verkligen att få honom att byta taktik, men just nu jobbar han så otroligt mycket med lååånga dagar och lite sömn så han orkar inte riktigt ”träna” kroppen till nya rutiner. Får försöka under sommarledigheten. Annars får det bli olika sovrum om några år, och då får han väl sova igenom alla sina larm och bli försenad till jobbet. Det lär rimligtvis få honom att vakna till på morgonen tillslut.

    Svara

     Han orkar inte riktigt..? Men du orkar vakna var tionde minut från halv fem på morgonen?

     Det är ju bara att han ställer klockan den tid han ska upp. Kommer han för sent första dagen så ska du se att han kliver upp i tid dagen efter.

     Svara

      Nej, han orkar inte just nu. Det får jag ta, om vi ska leva ihop dvs. Som alternativ kan vi skilja oss, eller att jag hittar på något djävulskap för att ge igen, men det är som riggad för en skilsmässa det med. Det finns perioder då jag inte heller orkar med vissa saker som är mina att sköta. Han drar också det tyngsta lasset för att få hushållet att rulla både ekonomiskt och praktiskt så ett till alternativ är att han börjar jobba mindre och får en rimlig mängd sömn, och jag börjar lönearbeta mer. Vårt förhållande är givande och tagande, och en massa kompromisser. När han väl har åkt till jobbet kl.05 så får jag ändå sova vidare, och flera gånger i veckan till kl. 12 om jag så vill. Det är rätt skönt. Och om några år bygger vi ut vårt lilla hus och kan då sova i olika sovrum om vi vill.

      Svara

       Men om du ändå måste bulta i honom för att han sover genom larmet, kan han inte bara ställa klockan på den tid han verkligen ska upp så att du bara behöver väcka honom och få upp honom den gången?

       Svara

        Men han kan inte gå upp direkt, enligt honom själv. Han vaknar till mer och mer för varje larm som går. Första larmet är han inte ens med i matchen när han stänger av den. Han behöver tydligen snooza. Med det sagt så kan kroppen vänja sig vid nya rutiner, om man bara får till det och ger sig fan på att göra det. Men det krävs engagemang och han har inte orken till det just nu. Han behöver lite semester (mycket), men som egenföretagare är det inte så enkelt. Så vi får ta det under sommarledigheten.
        Det är en egenskap hos honom som irriterar mig som fan, men jag har mina brister också som han får stå ut med.

        Svara

         Han låter som en mansbebis. Du beskriver det i din första kommentar som terror varje morgon. Men det är väl viktigare med vad han orkar och inte orkar. Vuxna människor klarar av att kliva upp om de behöver. Låt honom försova sig några dagar så löser han det nog själv sen.

         Svara

         Min sambo var precis likadan för några år sedan, ”behövde” snooza för att kunna komma upp. Jag blev knäpp på att han ställde klockan på 05.30 när han aldrig gick upp innan 7. Men så plötsligt var det inte så svårt längre. Vad hände? Jo vi skaffade hund som behövde ut samma sekund som man vaknar (valp). Då kom han upp utan problem. Så dilemmat ligger definitivt i motivationen – måste man inte upp så ligger man kvar.

         Svara

       Knuffa honom ur sängen så vaknar han 😀

       Svara

     Nä, så respektlöst. Lägg dig på soffan/gästrummet och sov så kan han snooza och försova sig medan du får sova. Borde få honom att skärpa till sig. Han är vuxen (antar jag?) och det är inte ditt ansvar att han vaknar i tid till jobbet.

     Svara

      Ja och klarar man inte av att kliva upp och vara i tid till jobbet så får man väl ta den diskussionen med chefen.

      Svara

      Jag tror inte att han behöver försova sig såå många dagar innan han lär sig att kliva upp i tid🙂👍

      Svara

    Jag är en riktigt snozaare och min (nu fd) sambo uppskattar det inte. Oftast kommer vi överens om en tid från jag får börja snooza. Dock är det inte alltid jag håller tiden utan ställer kanske tio minuter tidigare i smyg. 😬🙀 Ska jag upp supertidigt (innan 7) brukar jag undvika att snooza för att inte störa honom för mycket. Nu ska jag flytta så jag kan snooza hur mycket jag vill. Inte tror jag att samboförhållandet upphörde på grund av detta utan det var betydligt viktigare saker.

    Svara

   Min sambo snoozar också men jag har krävt att han slutar med det och går upp. Så sjukt respektlöst. Jag vaknar ofta före honom av hans larm och puttar då på honom och säger att han inte kan snooza idag. Vaknar jag inte av hans larm så får han väl snooza bäst han vill, men det är ju bättre att bli av med vanan och börja gå upp direkt.

   Morgonrutin ftw!

   PS: Jag älskar själv att snooza.

   Svara

   Jag hade blivit galen om någon började snooza i en timme 04.30. Vad är det för sätt? Om man sover själv är det en sak men lite hänsyn kan man ju visa. Men för vissa är det bara ”jag jag jag”…

   Svara

    Ha mitt ex var likadan. Dock hade han varierade tider så det var ju inte varje morgon. Dessutom var han halvdöd. Mansbebis.

    Svara

     hahahaha halvdöd

     Svara

   hade kunnat vart jag. Min sambo snoozar något fruktansvärt och det är fan så irriterande men som ”hemmafru” så får man väl stå ut sålänge man inte har plikter under dagen. eller? Vad tycker ni är rimligt? just nu är jag nämligen mellan plugg och jobb dvs jag går mest hemma och gör allt som har med hem att göra tills jag ska jobba i juni. Är de rättvist att han kan snooza 1,5 h på morgonen från 06 för att jag inte ska göra något ”viktigt” under dagen??

   Svara

    Nej. Alla människor behöver sova oavsett aktiviteter på dagarna. Att få ordentlig sömn är livsviktigt för kroppen och hälsan.

    Svara

     Exakt. En tupplur mitt på dagen kompenserar inte för den sömn man missar på natten.

     Svara

    Har man möjlighet att ta en tupplur under dagen eller somna om efter att partnern gått till jobbet så ja, då tycker jag att man kan tåla snoozande. Är man däremot en sån som inte kan sova mer alls efter att ens partners första alarm gått av, då får hen hålla sig till en eller två snoozningar! Tycker jag.

    Svara

    Trams, du förtjänar att må bra vare sig du jobbar 0-12 timmar per dag. Det handlar om välmåendet! God sömn gör att kroppen fungerar väl. Upplys honom om att försämrad sömn kan bidra till demens, fetma och psykiska besvär i längden. Vill han ha en fet hemmafru med depression och psykos? Nä precis.

    Svara

   Alltså haha, så hårda kommentarer…
   Jag är en supermorgonpigg människa ibland, och en riktig snooz zombie ibland. Det beror ju på ens livsstil under olika perioder. Inte på någon slags moral.

   Lever man på ett annat sätt än att vara aktiv på dagen och ha det lugnt på kvällen, så vänder man ju upp och ner på kroppens egna klocka.
   Morgonpigga människor kommer upp ur sängen av den rejäla dosen kortisol som kickar igång dem, morgontrötta människor får istället den här kicken på kvällen….
   Det ÄR riktigt svårt att komma upp ifall kroppen inte är inställd på det, det är typ omöjligt att ”bestämma sig” för att gå upp när man är en sån där zombie. Därför 20 larm 🙂

   Finns ju massa roligt skrivet och ny forskning (något nobelpris nyligen) som handlar om det här med dygnsrytm! Kör ett Google race!

   Svara

  Min man är likadan, jag kliver upp senare än honom, och det är jag som vaknar av hans snoozande och får väcka honom.
  Ja det är respektlöst, men han tror alltid att han ska vakna pigg som en lärka kl 05, han kan styra sina arbetstider och måste kliva upp senast halv 7 😅

  Svara

   Skulle vara svar på Henrietta 😅

   Svara

   Mansbebis.

   Svara

  Snooooza ❤

  Svara

  Jag är periodare, just nu är jag inne i en period när jag snoozar. Jag blir egentligen piggare av att gå upp direkt. Ändå snoozar jag. Just för att det är skönt att få stänga ögonen en stund till. Dumt ju.

  Svara

  Snooza ❤️
  Jag ställer klockan på 04:30 vardagarna, har en snoozperiod nu och denna morgon klev jag upp 06:00 😬
  Jag har tre olika alarm(vanligt, iPhones ”klocka” samt nedräkning. Utöver dessa tre har jag alarmen ställd var 5e minut, så… det tjuter en del ur telefonen 😎

  Svara

  Jag snoozar EN gång, fem minuter mellan larmen. Men jag somnar sällan om då, ligger mest bara och vaknar till lite långsamt. Sen går jag upp. Jag sover hellre längre än håller på och snoozar i en halvtimme. Tack och lov funkar maken likadant.

  Svara

  Snoozar aldrig. Klockan ringer och jag stiger upp. Om jag ligger kvar tänker jag för mycket, drabbas av livets totala hopplöshet och stiger inte upp alls. På typ tre dagar.
  Så up and away innan hjärnan hinner vakna.

  Svara

   Samma! Istället för att snooza är det bara att lägga sig att sova i tid, så att man får den sömn man behöver. Ganska enkelt.

   Svara

   Hehe jag lider av samma problem! Brukar lura upp mig själv med något gott att äta till frukost!

   Svara

  Snooze måste vara djävulens påfund. Imorse fick vi alla gå upp 5.30 för att sambon tyckte det var skönt att snooza. Som tur är brukar han flyga upp på första larmet så det är inget som händer varje dag men funderar ändå på att köpa ett extra täcke och kudde så han får bädda åt sig på soffan istället, där kan han snooza bäst fan han vill 😈

  Svara

  Jag snoozar alltid. Ställer klockan 30 min innan jag måste gå upp och trycker av den ca tre gånger innan jag masar mig upp. Varför? Ingen aning men jag kan tamejfaaaan inte gå upp när första larmet ringer. Då är hela huvudet fortfarande i drömmen och jag kan bara inte.

  Testat tusen gånger men det går fan inte.
  Irriterad på mig själv, förstår inte varför jag är sån. Vill också vara en sån där som stänger av larmet och går upp. Men jag måste ha minst tre larm innan hjärnan ens fattar att den ska upp. Varje larm vaknar jag liiiite mer.

  /Tur att jag inte har en sambo

  Svara

   Samma här!
   Kan omöjligt gå upp direkt, snoozar också typ var 10:e minut i minst en halvtimme
   Har sambo som går upp direkt när hans larm ringer. Obegripligt 😏

   Svara

    Så om du imorgon ställer klockan på den tid du senast måste gå upp, då försover du dig till jobbet/skolan/whatever?

    Svara

     Svar: Se ovan 👆🏼

     Svara

     Man försover inte sig. Men jag känner mig bara konstig när jag måste gå upp direkt vid första alarmet. Jag är inte helt vaken då och det påverkar hela morgonen 😝 men klart man inte väljer att fortsätta sova om man nu skulle ställa endast ett alarm bara.

     Svara

  Stavas lose 🙂

  Svara

   +100! Nu sprider sig detta stavfel ännu mer…

   Svara

    Variant på ”sneek peak” 🙂

    Svara

   Ja, loose som verb betyder inte förlora utan typ släppa lös, lösa, lossa, lossna.
   ”the dogs have been loosed

   Svara

    Precis!

    Svara

    Ja loose betyder lös/lösa, men du kan inte säga ”the dogs have been loosed”. Isf får du skriva ”… on the loose” eller ”…are off-leash”.

    Svara

   Ameh! Jag tänkte även skrivit det med z för att matcha snooze. Hade min medvetna felskrivning varit mer logisk då kanske?

   Svara

    Då hade du fått skriva ”You snooze, you loze” 🙂

    Svara

     You snooze, you looooooooze! 😉

     Svara

     Stavning är inte CamCams forte om vi säger så. Men skam den som ger sig! Get better or die trying

     Svara

      Du glömde punkt.
      Get better or die trying.

      Svara

      Stavfelen är alltid medvetna. Alltid.

      Svara

       ”Jag var ironisk!”

       Svara

  Camcam: Du skriver väldigt lite om Paula Rosas, hade Bella gjort som Paula gör hade du skrivit om det direkt. Tex när hon skrev att det handlar det mesta ekologiskt men från bilder på deras frukost fanns inte en enda ekologisk produkt. Eller som nu när hon skriver att hon gått till samma frisör hela sitt liv när hon tidigare skrivit om en annan frisör som var den bästa hon haft osv

  Svara

   Frågan ”Vem är Paula Rosas” besvarar din fråga.

   Svara

    Tala för dig själv

    Svara

  Jag snoozar lätt om jag har mobilen vid sängen så för många år sen började jag istället lägga den på ett bord i vardagsrummet utanför under natten. Det gör att jag måste ställa mig upp och gå och stänga av alarmet och så fortsätter jag in i badrummet av bara farten. Jag är långt ifrån morgonpigg, extremt morgontrött snarare men det är ju 1000 ggr bättre att låta kroppen sova 30-60 min till innan man går upp helt. Låter ju absurt hur vissa ställer alarm på 04.30 för att snooza och ändå vara helt slut. Håller med om att det är respektlöst mot partner också och jag hade absolut avvägt att göra slut med en sån ego person.

  Svara

   Ja det handlar ju inte om att snoozandet i sig utan om att visa hänsyn. Är det så viktigt att få snooza från 4.30 att man helt skiter i att man väcker den brevid? Handlar ju mer om att det är en hänsynslös egoist som ger fan i att den andra missar sömn den behöver för att orka dagen.

   Svara

  En äldre kvinna jag kände berättade att när hon hade träffat sin make och de flyttat ihop började hon sova väldigt dåligt. Efter ett par veckor visade det sig att han brukade ställa sin väckarklocka på 03 varje natt, så att han kunde snooza i TRE TIMMAR innan han skulle stiga upp klockan 06!!!!! Haha, hon blev jättearg och han fick sluta med det. (På den tiden tror jag inte det fanns ”tysta alarm” och dylikt.)

  Svara

   Va? Det måste vara rekordet på detta ämne. Förutom att vara väldigt respektlöst, hur kan man vilja göra det mot sig själv?

   Svara

  Jag är enormt benägen att snooza, men jag har löst det så här: Jag ställer klockan på 05:32. Innan läggdags dricker jag lite för mycket vatten vilket gör att när klockan ringer är jag i akut toalettbehov. Samtidigt som jag går på toa startar jag radio P1 på telefonen. Lagom till jag blivit färdig på toaletten börjar programmet Ring P1 kl. 05:35 (eller rättare sagt, ett sammandrag av föregående dags program). Det är sådana tokiga knäppgökar som ringer in till det programmet och vädrar sina oftast helt sinnessjuka åsikter att jag blir SUPERARG och irriterad, men samtidigt jätteglad för jag blir klarvaken direkt då 🙂
  Tack alla knäppgökar! 🙂

  Svara

   Älskar detta tips! Ska definitivt prova det nästa gång jag ska upp så tidigt 😂

   Svara

   Ja att sätta på något att lyssna på tycker jag kickar igång hjärnan som få andra saker också! Den måste börja tänka liksom!
   Tips nr 2 ä väl att lysa sig själv i ansiktet med starkt ljus… men det känner väl alla till.
   Brukade deala med mig själv att jag fick ligga kvar bara jag höll ögonen öppna. Då vaknar man också till tillslut.

   Svara

  Ot men efter att ha läst i förra tråden om umeå som verkat somna nu så kände jag mig manad att höra med alla norrlandsvetande här.
  Var först inne på att ta en veckas ensamsemester till spansk ort för lite avkoppling och kultur, fly från stress och press.
  Men jag vill VERKLIGEN inte flyga. Så jag kom på den härliga tanken att jag tar en vecka norrut i vårt avlånga land istället. Gärna i närheten av kusten eller annan sevärd natur, matupplevelser osv. Egentid när den är som bäst helt enkelt. Har aldrig varit norrut förr, var ska jag ta vägen?
  (Boendet behöver inte vara superlyxigt men gärna ha vissa bekvämligheter så helst inte typ tälta)

  Svara

   Kommer ett öppet spår ikväll.

   Svara

   Kul! Jag ser själv framemot att resa lite mer inom Sverige och Skandinavien. Av de bilder jag sett så finns det fruktansvärt fin natur lite längre upp. Norge kanske också är ett alternativ? :> Good luck anyways!

   Svara

    Ja jag vill med resa mer klimatsmart och sverige är vackert, gäller bara att hitta dom där underbara smultronställena. Älskar djupa skogar och rullande gröna kullar, så blir kanske dalarna eller jämtland för min del!

    Svara

   Ta nattåget norrut, se till att du reser så att du är vaken från Kiruna till Narvik – vackraste och koolaste tågsträckan som finns. Från Narvik har du många möjligheter:
   – buss norrut till Tromsø
   – båt https://lsbs.no till Lofoten (eller buss https://177nordland.no/a/bussrute-narvik-svolvaer-leknes-aa-i-lofoten-linje-300 )

   Eller, du hoppar av tåget i svenska Norrland – det är fint – men, att åka ända ut till kusten är för mig en obeskrivlig kick. Midnattssol över havet, valar, örn, otroligt dramatiska landskap.
   Kolla norska turistföreningen för tips om olika turer och övernattningsmöjligheter: https://www.dnt.no/ + appen UT.no – de har hytter som man hyr billigt som medlem. Det finns också mycket airBNB och kolla också upp ’rorbu’ för övernattning – enklare stugor som i säsongen används av fiskare, men på sommaren hyrs ut till turister. (Finns också i ’lyxversion’ för exklusivare turism.)

   Lycka till och god tur!

   Svara

   Ok, mina resetips fastnar i modd… pga smygreklam för Norge?

   Svara

   Jag tycker väldigt mkt om Luleå. En fin stad som är omgiven av vatten. Ta en turbåt ut i skärgården. Rödkallen är fint, dit går det båtar. Sandgrynnan är magisk men inga turbåtar dit. Även längre norrut är vackert men har inga bra tips, det var så länge sen jag var där. Kan även rekommendera att åka på vintern, vandra på isvägarna, hyr en bil och kör runt i skärgården. Jättecoolt! De plogar upp ett vägnät på isen.
   Ta tåget norrut och stanna på ställen du vill.

   Svara

  Förstår känslan. När jag gick i högstadiet så hände det att jag satte alarm mitt i natten eller när jag var ledig, enbart för att det var så skönt att somna om xD

  Svara

   Haha ja när jag har haft en superstressig vecka på jobbet så kan jag ställa klockan på 05 på lördagmorgon. Bara för att kliva upp, gå på toa och sen gå och lägga mig igen. Såå härligt 😄

   Svara

  Jag önskar att jag kunde gå upp direkt utan att snooza, skulle leda till mindre stress. Men jag jobbar skift så att få in någon rutin på sömnen är helt omöjligt. Avskyr det.

  Svara

   Åh hemskt…
   Jag jobbar kväll just nu (egentligen inte heller optimalt för dygnsrytm) men det blir mixade skift över sommaren. Vet fan inte hur jag ska klara det!
   Behöver åka klockan 04:00 för dagspass, och kommer hem 01:00 efter kvällspass.
   Kommer ju inte komma upp alltså.

   Svara

  Till alla ni som snoozar och bor i lägenheten, ni fattar att det ofta hörs till grannen va?
  Så sjukt störande när man ska lyssna på en granne som snoozar… bara nått att tänka på

  Svara

   Å andra sidan kanske man måste räkna med att grannar hörs när man bor i lägenhet.

   Mvh anti-snoozare

   Svara

   Men exakt! Får panik om jag upptäcker i duschen att jag glömt stänga av alarmet..

   Svara

   Jag brukade ha mobilen under sängen så jag fick leta efter den på morgonen. Ni vet sånt alarm som börjar med lågt ljud och vibration och sedan eskalerar till crazy nivåer. Efter några månader så pratade jag med grannen under som frågade om jag hade min mobil på golvet när alarmet gick igång på mornarna och om jag kanskd kunde sluta med det? Han hade nämligen loftsäng, precis under min egen sovhörna!! 😆
   Oops!

   Svara

    Skaffa en timer till en lampa som tänds några minuter innan första alarmet. Det var lösningen för mig och slutet på ett behov att ha typ 10 alarm på morgonen för att kunna vakna. Ljuset går igenom ögonlocken och förbereder hjärnan på att natten är över. Så jäkla värt. Nu vaknar jag redan av klicket när lampan tänds, så behöver inte ens mina alarm. Är så handikappade att inte kunna vakna på utsatt tid för att hjärnan inte har respekt för alarmljuden på morgonen. Betalade 39 kr för min timer. Bästa spenderade kronorna ever

    Svara

    Men – fattar du inte själv att vibrationerna fortplantar sig och förstärks när du låter mobilen ligga på golvet?
    Grannens hela rum blir ju som en resonanslåda…

    Svara

     Nödvändig kommemtar surarsle. Hen fattade väl när hen pratat med grannen om det?
     Alla har inte sängbord. Lägger själv mobilen på en trave böcker bredvid sängen

     Svara

      Men så långt behöver man väl inte tänka för att förstå hur en telefon på golvet med ”crazy nivåer” av vibrationer låter i rummet under?

      Nej, alla har inte sängbord men lägg den åtminstone på något annat än direkt på golvet. Fönsterbrädan kanske, en stol eller en trave böcker som du själv föreslår.

      Svara

       Precis som alla inte har hyfs eller förmåga att uttrycka sig vänligt i skrift, men nog fan ska dom jävlarna envisas med att existera.
       Och bättre vet dom inte heller. Hur jävla dumma i huvudet får man vara på laglig bas?

       Svara

  Snooze är min bästa morgonkompis! I stort sett omöjligt att stiga upp efter larm nr 1. Kör med nio minuter mellan varje larm, första stänger jag av o stensomnar på en gång. Efter andra börjar jag bli medveten om att det är dags att gå upp. Efter tredje visualiserar jag vad jag ska göra (resa mig, gå på toa, fixa kaffe, duscha etc). Funkar utmärkt!

  Svara

  Mitt ex snoozade. Jag har haft problem med sömnen hela livet och är extremt lättväckt, så hans snoozande på morgonen gjorde mig vansinnig. Och för varje gång klockan ringde och han inte klev upp blev jag bara argare. Han tyckte att det var ett icke-problem och att jag bara skulle somna om.
  Och så höll han på i en dryg timme varje morgon. Tills jag fick frispel en morgon och tog hans mobil, öppnade fönstret på 5:e våningen och meddelade att om hans mobil ringer en gång till så släpper jag.
  Han tyckte jag att jag var sjuk i huvudet, och det var jag förmodligen, av hans snoozande. Men efter det blev han faktiskt bättre på att kliva upp. Mansbebis.

  Svara

  Jaha mitt svar med tidernas tips hamnade i modd så himla typiskt. Antar att camcam inte vill hjälpa sina läsare utan bara få dom att diskutera sina olater och tillkortakommanden här

  Svara

   Skaffa en timer till en lampa som tänds några minuter innan första alarmet. Det var lösningen för mig och slutet på ett behov att ha typ 10 larm

   Svara

    Ljuset går igenom ögonlocken och förbereder hjärnan på att natten är över. Så jäkla värt. Nu vaknar jag redan av klicket när lampan tänds, så behöver inte ens mina alarm.
    Forts. På ovan. Pga modd

    Svara

     Är så handikappade att inte kunna vakna på utsatt tid för att hjärnan inte har respekt för alarmljuden på morgonen. Betalade 39 kr för min timer. Bästa spenderade kronorna ever

     Svara

     Så störigt med den här modden. På helt vanliga inlägg. Fattar inte varför camcam är en sån bitch under censuren

     Svara

      Haha åh den kom med men inte fortsättningen på mitt tips som jag fick dela upp i tre delar varav 2 delar blev publicerade.. så jäkla stört?

      Svara

   Skriver du så fjantigt för att Camilla ska läsa eller vad?

   Svara

    Självklart vad trodde du? Finns det nån annan jävla anledning eller?

    Svara

  En timer till en lampa som tänds några minuter innan första alarmet. Det var lösningen för mig och slutet på ett behov att ha typ 10 alarm på morgonen för att kunna vakna.

  Ljuset går igenom ögonlocken och förbereder hjärnan på att natten är över. Så jäkla värt. Nu vaknar jag redan av klicket när lampan tänds, så behöver inte ens mina alarm.

  Är så handikappade att inte kunna vakna på utsatt tid för att hjärnan inte har respekt för alarmljuden på morgonen. Betalade 39 kr för min timer. Bästa spenderade kronorna ever

  Svara

  Tycker folk som snoozar är lata. Herregud så svårt är det inte att gå upp direkt när alarmet ringer

  Svara

   Känns som att snoozarna är samma folk som i något tidigare inlägg om tidsoptimism inte klarar aaaaav att komma i tid.

   Svara

    Cirkadisk rytm 🙂

    Svara

   Åh, biologi, inte moralism

   Svara

  OBS! Som jag har uppfattat det är Alarmy bundet av prenumerationer!

  Svara

  Vaknar jag och är för trött så ställer jag om alarmet till en halvtimme senare, då brukar det gå att ta sig upp😃 mest för att jag aldrig vet om jag tryckt snooze eller stäng av.. då litar inte på att det kommer ringa igen. Så stänger av det av vana och ställer ett nytt haha

  Svara

   Alltså permanent-stänger av det i alarm-inställningarna

   Svara

  Blir moddad när jag skriver med Wifi på. Är ett offentligt nätverk….

  Svara

  Varför vaknar jag tidigt på helgerna när jag är ledig och är dödstrött samma tid på vardagar och få blir tvungen att snooza 😩

  Svara

  Hade min partner snoozat 1,5 timme innan jobb hade jag dock blivit tokig! Mindre sömn är såklart en konsekvens men framför allt känns det respektlöst.
  Till skillnad från att till exempel snarka gör de ju ett medvetet val.
  Finns det någon kvinna som skulle göra detta mot en man?
  Av kommentarerna i detta inlägg verkar det bara vara män.

  Svara

   Exakt!! Min sambo jobbar alla möjliga tider och de dagar han jobbar natt och kommer hem på morgonen så gör jag mig klar så tyst som möjligt för att han ska kunna sova. På samma sätt har han tysta aktiviteter för sig innan han far på jobbet på kvällen när jag går och lägger mig. Är det så svårt att visa hänsyn till den man bor med?

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.