Jessica Lagergren drabbad av graviditetsdiabetes

Insulin är ett hormon som behövs för att cellerna ska kunna ta upp socker från blodet. Kroppen behöver gradvis allt mer insulin när du är gravid. Finns det inte tillräckligt med insulin kan blodsockervärdet bli för högt. Då kan du få diagnosen graviditetsdiabetes. Efter förlossningen blir blodsockervärdet oftast normalt igen. // 1177.se

Ser vi kanske en liten trend i att kvinnor delar med sig mer om hur det faktiskt kan vara att vara gravid och föda barn, snarare än sådana där Hollywoodbilder på Heidi Klum på Victoria Secrent’s Fashionshow, bara veckor efter sin förlossning?
För några dagar sedan visade Meghan (Markle) upp sig i en klänning som tydligt visade hennes mage efter att hon fött sin son – något som hyllats över hela världen.
Tänk att någonting så simpelt som att visa upp verkligheten blir så vida hyllat? Hur tokigt är inte det, egentligen?

Nu avslöjar Jessica Lagergren att hon drabbats av graviditetsdiabetes, och kanske kan det hjälpa någon som är eller kommer hamna i samma situation?
Jag har även fått ett tips av en läsare om en liknande sak jag helt missat. Lovisa ”Lojsan” Wallin har nämligen delat på sin blogg att hennes graviditet och förlossning inte riktigt blev som vanligt:

Hej!! Får man fråga varför du blev tvungen att snittas? Så rädd för att behöva göra det när det är dags för min förlossning! Grattis till ert mirakel<3
Jag har berättat det här i några inlägg men för er nya läsare så snittade jag p.g.a. att Hoppsan låg i säte (alltså rumpan ned). Vi var på ett vändningsförsök som jag efter operationen fick veta var helt onödigt då jag har en skiljevägg i livmodern som gjorde det omöjligt för honom att vända sig. Min plan är att operera bort den här skiljeväggen så om det är någon som gjort det innan kanske ni kan dela med er av eran erfarenhet kring det. Orkar verkligen ingen större operation på ett tag då jag redan känner att jag gått igenom rätt mycket med i den här graviditeten med både åderbråck mellan benen, kejsarsnitt osv.

Tack för tips!

188 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Konstigt egentligen. Kroppen ska ju vara gjord för att va gravid samt föda barn.
  Endå så spricker slidan, hemorrojder,urininkontinens, foglossning, bristningar, hängig mage mm.
  Kräks i veckor och humöret är som en berg å dalbana med 100 loopar mm.
  Vissa måste genomgå kejsarsnitt, använda sugkopp eller få värkstimulerande medicin.
  Värsta fall så dör vissa.
  Känner ett fåtal som typ gled igenom hela skiten men de flesta har kvar eller har haft svårigheter.
  De är fan inte naturligt nånstans om man tänker på de. De är ju en sjuk tung sak att gå igenom.

  Svara

   Att föda barn var historiskt det absolut farligaste en kvinna utsattes för under sin livstid. Det var otroligt vanligt att kvinnor dog under förlossningen.

   Varning för känsliga läsare, men såhär hanterade man att fostret låg i fel position på 1800-talet:
   ”Om fostret låg i fel ställning vid förlossningen visste få andra än utbildade barnmorskor vad som kunde göras. Villrådiga väntade man ofta enligt Vainio-Korhonen på att fostret dog och tillkallade sedan en fältskär eller en frisör med rakkniv för att stycka fostret inne i livmodern och sedan gräva ut det bit för bit med en krok.”
   Källa: https://www.hbl.fi/artikel/i-barnsang-var-det-inte-battre-forr/

   Svara

    Är inte bara historia, i fattiga länder är det fortfarande inte direkt ovanligt att dö i samband med graviditet/förlossning, ”Varje dag dör mellan 700 och 800 kvinnor i världen i samband med graviditet och förlossning” http://www.uu.se/nyheter-press/pressmeddelanden/pressmeddelande-visning/?id=2253&typ=pm
    Att kroppen är gjord för att skapa och föda barn betyder inte att det är ofarligt.

    Svara

     ”fortfarande inte direkt ovanligt” var ju en krystad formulering, fortfarande ganska vanligt….

     Svara

    Åh herregud 😣. Jag har dock haft två otroligt lätta graviditeter och förlossningar, super snabba förlossningar utan bedövning. Och kroppen återställde sig otroligt fort (då menar jag smärtan försvann o orken blev som vanligt)

    Svara

     Härligt för dig! Själv kommer jag aldrig bli återställd och mitt liv är förstört efter en traumatisk förlossning där läkaren drog ut barnet med tång och jag sprack totalt.

     Svara

      Fyfan, smärtsamt att bara läsa om, kan inte förställa mig vad du gått igenom. All styrka till dig <3

      Svara

      Fruktansvärt… Känner för dig. Vet/tror du om de kunnat göra någonting annorlunda för att förhindra detta? Har hört från vissa att man i Sverige väntar för länge med kejsarsnitt och då uppstår dessa situationer. Har en vän med permanent axelskada/missbildning p.g.a. att han genomgick en sådan födsel. :/

      Svara

      ❤️❤️❤️

      Svara

   Ja vi har fått betala dyrt för våra stora hjärnor och att kunna gå på två ben

   Svara

   Till saken hör också att modern medicin gör att ogynnsamma fysiska förhållanden (som oflexibelt bäcken tex) inte ”sållas bort” naturligt (pga att vetenskapen gör det möjligt att rädda allt fler vid svåra förlossningar) och således istället fortsätter att gå i arv. Naturligtvis är detta livräddande ”konsekvenser” som vida överväger alla former av ”fördelar” (i brist på bättre ord) av det naturliga urval som skulle ske utan vetenskapligt ingripande, men det är också en förklarande del i varför graviditeter kan vara så svåra trots att kvinnokroppen är designad för att bära barn.

   Svara

    Ja, det är lite av en förbjuden tanke att vissa kanske inte ska ha barn pga av att de har vissa nedärvda faktorer som påverkar förmågan att genomgå en normal graviditet. Idag lyckas man göra många ofrivilligt barnlösa gravida genom olika behandlingar och det vore intressant att se om det finns någon korrelation mellan svårigheter att bli gravid och komplikationer vid förlossningen.

    Tänker på en släkting som genom gick flera IVF behandlingar innan hon till sist blev gravid. Graviditeten var normal men förlossningen en katastrof där både mamma och barn strök med. Hon fick akut havandeskapsförgiftning och lilla barnet njursvikt. Kanske var hennes ofrivilliga barnlöshet naturens sätt att visa att hennes kropp egentligen inte skulle klara en graviditet?

    Svara

     Du är inte ensam om den förbjudna tanken. Tänker den ofta eftersom vi insisterar på att trotsa naturen och ser det som en rättighet att alla kvinnor som så önskar ska få bli gravida och bära ett barn.
     Men, väldigt känsligt att diskutera.

     Svara

     Då kan jag upplysa dig eftersom jag som själv gjort ivf råkar kunna lite mer om det här. (Kunskap som jag fått genom fertilitetsläkarna på kliniken.) Ivf-graviditeter och ivf-förlossningar är inte mer riskfyllda än naturligt tillkomna graviditeter och missbildning är inte heller vanligare. Den lilla skillnad, till nackdel för ivf, som funnits tidigare, berodde på att ivf oftare innebar tvillinggraviditet och sådana är i sig riskgraviditeter. Så, nu behöver ni inte oroa er för att vi freaks som inte är ”skapta att bli mödrar” orsakar mänskligheten något extra lidande.. FÖ är
     det lika vanligt att felet sitter hos mannen…

     Svara

      Så IVF-graviditeter hamnar inte på specialmödravården?

      Svara

       Nej, en ivf-graviditet är en normal graviditet och ska behandlas som en sådan. Inga special-undersökningar eller speciell vård vare sig under graviditet eller förlossning krävs. Man går på vanliga mvc och föder på vanlig förlossning.

       Svara

    Modern förlossningsvård har inte funnit tillräckligt länge än för att det skulle ha hunnit ske något “naturligt urval”

    Svara

     Jag uppfattade inte att det var det seckalina skrev. Utan att pga modern sjukvård där vi dels ser till att ofrivilligt barnlösa ändå kan bli gravida, kanske ev genetiska defekter, dels har hittat sätt att få ut ungarna ändå när de väl är inne i magen, gör att det naturliga urvalet inte fungerat som det skulle ha gjort om det lämnats att jobba ostört.

     Svara

      Fast det är ju relativt få av världens kvinnor som har tillgång till den moderna förlossningsvården vi har här i Sverige. Det ”naturliga urvalet” jobbar på i många länder med undermålig eller väldigt dyr förlossningsvård.

      Svara

     Du missförstår mig ”krk”. Jag menar att de som vi idag lyckas göra gravida kanske inte kunde bli gravida av en anledning och anledningen är att deras kroppar av en eller annan anledning inte klarar av en graviditet och förlossning. Det är inget med naturligt urval och modern medicin att göra.

     Svara

      Älskar (IRONI) att ni inte ens verkar tänka tanken att många ivf:er beror på MANLIG faktor. Fy fan alltså. Det är inte alls säkert att det beror på kvinnan så era tankar känns verkligen grottliknande.

      Svara

       Haha bra poäng!
       Tänkte jag inte ens på när jag läste!

       Svara

  Bra vågat av Meghan, bilderna syns i hela världen, och där står hon stolt över sin man och son och sig själv hoppas jag 😊
  Läser fröknarna Lagergrens bloggar ibland, fast de är sååå tråkiga och försöker vara så dramatiska, men hoppas hon slipper diabetes efter graviditeten , men undrar lite får man graviditets-diabetes om man är normalviktig?

  Svara

   Ja det får man. Jag är högst normalviktig och var även under graviditet och fick graviddiabetes båda mina graviditeter.

   Svara

   Jadå. Jag fick med båda mina. Alltid levt hälsosamt, normalviktigt och tränat mycket. Aldrig ätit mycket socker. Inga kända genetiska anlag. Vissa får det bara tydligen även och riskerna såklart ökar med övervikt.

   I vissa landsting testar man bara de som tillhör riskgrupp, då hade man missat mig. Här i Skåne testas alla tack och lov.

   Svara

   Ja det kan man få. Lätt att sköta under graviditeten om du sköter kosten.

   Svara

   Lär ju knappast vara en fördel att redan innan graviditeten missköta sin kost som J gjort. Och att sen under graviditeten ’äta för två’, med redan övervikt och sisådär kost, tror jag inte heller ger många plus i hälsa..

   Svara

  Beklagar verkligen 🤗

  Svara

  Fick också snittas på grund av att bebis låg i säte. Vändningsförsöket gick inte heller, pga av att det fanns lite fostervatten. Detta konstaterades efteråt. Om jag går igenom detta igen ska jag neka vändningsförsöket, jag tyckte det var hemskt.

  Svara

  Alltså, snälla, ett inlägg om alla avhopp hos Bella 🙏🙏🙏, vet att detta efterfrågats av fler

  Svara

   Det kommer, jag lovar!
   =)

   Svara

    Thanx, 💕❤️💕

    Svara

    Diagram! Flödesscheman! Grafer!

    Svara

     Allt ska med! Inga undantag! 😉

     Svara

    Intressanta kommentarer om Bella på Flashback.Nån som skriver verkar insatt i hennes finanser och skötsel av företagen.

    Svara

     De skriver att hon hotas av kvarstad! :O

     Svara

      Googlar ”kvarstad”… 🙂

      Svara

       Hon får inte förfoga över sina tillgångar??

       Svara

        Ja, kvarstad är något som en fordringsägare kan begära för att säkra en fordran om man misstänker att en gäldenär eller skattskyldig kan göra sig av med tillgångar innan Kronofogden hinner mäta ut dem. Kvarstad kan användas både mot juridiska och fysiska personer.
        Ofta är det Skatteverket eller bankerna som begär kvarstad för att säkra sina fordringar när man misstänker att någon kommer att försöka smita undan sitt betalningsansvar genom olika transaktioner.

        Svara

         Kan detta vara en anledning till att O står som ensam vårdnadstagare då🤔?

         Svara

          HUR vet folk detta!? 😮

          Svara

          Nej, att ett bolag är föremål för kvarstadsyrkande innebär självklart inte att vårdnaden för aktieägarens barn påverkas. Kvarstad är dessutom en interimistisk (tillfällig) lösning som tillämpas i brådskande ärenden, vårdnadsfrågan måste ju ha pågått länge (om den nu ens finns).

          Svara

     Ja, är bara hälften sant så är det riktigt smaskigt.
     Där får kvällspressen något att skriva om.
     Smekmånaden med Expressen bör vara över nu.
     Inte ens Martina B kommer att backa upp Bella längre.
     Men egentligen är det synd om Bella för hon har trasslat in sig på grund av okunskap och
     viljan att bli någon som hon inte är. Och några som kunnat vägleda eller bromsa henne har inte
     fått vara kvar och hjälpa henne in på säkrare mark. Kan själv som en 3-åring skulle säga 🙂
     Vi får se var allt detta slutar.

     Svara

      Konstiga fniss och gapflabb just nu på stories (HI TEAM) skulle jag också säga påminner starkt om när mina barn umgås…

      Svara

    Nu, snälla nu….. Inte snart.

    Svara

  För 100 år sedan (1919) var risken att dö under en förlossning fortfarande stor. Vi kan vara j-t tacksamma att sjukvården har gått framåt. Sugklockor, kejsarsnitt, blodtransfusioner, mediciner, ultraljud, narkos m.m. m.m.

  Svara

   Men varför fortsätter man att säga att det är naturligt och att kroppen är byggd för att föda barn när de inte är sant.
   Dåtiden är de förmodligen okunskap men nutiden är de väl pengar som styr.

   Svara

    Ja, det är väl naturligt att föda barn, och det är naturligt att inte alla överlever barnafödandet. Det är bara vi som insisterar att alla ska överleva och må bra efteråt.

    Svara

     Sjukt okänsligt skrivet. Jag var väldigt nära
     att dö för några månader sedan när jag födde barn och att du antyder på att det egentligen är något att acceptera är så osmakligt.

     Svara

      Men det är ju sant. Bara du som tar åt dig för att det är känsligt för dig nu.

      Svara

       Ja det är sant men med det resonemanget borde vi låta alla sjuka själv dö, sluta med vaccinationsprogram etc etc. Jag personligen tycker att det är en kall och omänsklig människosyn, men om du har synen att gravida får skylla sig själva om de dör på kuppen so be my guest.

       Svara

        Tror inte det var det hon menade med kommentaren. Faktum är ju att alla födande däggdjur inte överlever i naturen eller att alla djurungar gör det. Dock så är vi ju människor som har möjligheter andra djur har och givetvis ska vi inte låta människor dö om vi kan rädda deras liv.

        Svara

        Du är galen Anonym. Hur kunde du tolka det jag skrev som att det skulle vara någons fel om en födande kvinna dör, eller att vi ens ska låta folk självdö av en infektion t.ex.? Jag skrev ju att VI insisterar på att rädda folk. Vi går ju längre och längre ifrån det naturliga och vill forma vår omgivning efter oss istället för tvärtom som alla andra arter. Ingenstans har jag skrivit att det är fel eller inte önskvärt. Men faktumet kvarstår att man kan dö under förlossningen, och det är naturligt och inte nödvändigtvis ens någons fel. Döden ingår i livet så att säga, och graviditet samt förlossning ökar risken för dödlighet. Det trodde jag folk visste.

        Svara

         Nej för människan är varken graviditet eller förlossning vidare naturligt. Det är fruktansvärt onaturligt att föda barn med så stora huvuden så våra barn har, våra bäcken är eg för små och det pga går på två ben. Och nej, vi ska verkligen inte acceptera att barn och kvinnor dör pga det.

         Svara

    Vad dillar du egentligen om?

    Det ÄR naturligt då det är det naturliga sättet att fortplanta sig på, vi ser ju samma mönster hos andra däggdjur. Att vi sedan är olika byggda (t.ex. för trångt för bebis att komma ut) är också normalvariationer i naturen. Det ”onaturliga” är väl snarare att kvinnor och barn överlever med hjälp av kejsarsnitt, är prematura, eller att fostret opereras i magen för att överleva m.m.?

    Tror du att alla lejonungar överlever ute i naturen? Dör lejonhonor + ungar också ibland när de föds? Givetvis, och blir det då ”onaturligt” och ”fel” för deras kropp att fortplanta sig? Huh?

    (Sedan att pengar styr inom förlossningsvården håller jag helt med dig om, därav överanvändandet av sugklocka…)

    Svara

     Fast även om andra djurarter också dör vid förlossning så är ju människan väldigt olyckligt skapt. Om man jämför en kvinna har ett lejon eller en ko med betydligt rymligare bäcken, och deras djurungar har förhållandevis mindre huvuden i jämförelse med en människobebis

     Svara

      Ja det är ett högt pris för hög intelligens 😉

      Svara

    Fast det är ju naturligt oavsett om det är rent av livsfarligt för vissa. Jag var jätterädd under min första graviditet och min barnmorska försäkrade mig om att min kropp inte lagar en bebis som är för stor för mig att pressa ut. Att bebisen anpassar sig efter min kropp lixom..

    Svara

     Fast det är ju lögn eller okunskap. Finns många som måste föda via kejsarsnitt för att bebisen är alldeles för stor för att komma ut vaginalt. Visste hon inte det?

     Svara

      För dom allra flesta så är det så, barnet anpassar sig efter mammans kropp och tar sedan igen sin genetiska storlek efter hen är född, sen finns självklart undantag.

      Svara

       Skulle vara intressant om det forskades mer om det. Jag är medellång men har barn med en 203-man. Mitt senaste barn var 55 cm och hade legat så trångt att hans fötter blivit sneda. Vi behövde göra stretchövningar i tre månader för att avhjälpa det.

       Ut kom han ju utan problem dock! Men min livmoder var inte riktigt gjord för den storleken på barnet.

       Svara

        Hörde i någon pod att dom direkt tar upp det som typ ”risk faktor” om en kort kvinna har barn med en väldigt lång man!

        Svara

         Inget sa något till mig! 😂🤷‍♀️ Men my vagina var tydligen up for the challenge! 😅

         Svara

     Under 1920-talet såg man till att inte gå upp för mycket under graviditeten, just för att bebisen inte skulle bli för stor.

     Svara

      Rimligt! Skulle jag satsa på alltså!

      Svara

     en sanning med modification, verkligen…. sant är att kroppen genomgår stora förändringar för att klara av graviditeten och barnafödandet och att det ofta går bra, ofta också med lite hjälp av modern sjukvård, ibland mycket hjälp.

     Jag undrar om inte en del av problematiken är att många av oss lever alltför stillasittande liv på kontoren, samt ohälsosam kost (för mycket socker och fett och salt) , samt miljöföroreningar (plaster, avgaser och annat skit) och att kroppen därför inte längre fungerar som den ska?

     Svara

      Varför skulle det vara så? Det finns väl ingenting som tyder på att förlossningsskador är vanligare nu än förr?

      Svara

       Nä det var ju någon som påpekade i ett kommentarsfält någon gång att förlossningsskador också kanske uppmärksammats som ett problem först när kvinnor arbetade efter att fått barn. Att de var lättare att acceptera och leva med när man faktiskt var ganska bunden i hemmet förr.

       Svara

      Tänker kanske snarare att vi är lite äldre vid första barnet?

      Jag undrar dessutom hur det är när sådär supertränade kvinnor får barn, går det bättre? (Typ crossfit eller elitidrottare, med muskler liksom)

      Svara

       Var riktigt vältränad när jag fick mitt första barn, tränade under graviditeten och hade mycket muskler.
       Förlossningen var brutal, tiden efter var miserabel. Min kropp var kaos. Tog ett år innan jag återhämtade mig. Tränade ingenting i princip innan barn nummer två och absolut inget under graviditeten, snabbare och lättare förlossning kan man knappt ha och var ”som vanligt ” igen efter en månad. 🙈🙄

       Svara

    Men är vi byggda för att ens leva när vi kan dö av ett getingstick om vi är allergiska? En förkylning om vi redan har svagt immunförsvar?

    Man kanske ska fundera på att inkludera död och sjukdom som en naturlig del av ett mänskligt liv.

    Svara

     Vilken jämförelse. Nått vissa har allergi för vs nått som klassas som helt vanligt som alla ska klara av.

     Svara

      Fast ett getingstick klassas ju som något de flesta klarar av?

      Svara

      För att graviditet = onaturligt är så logiskt.. ?

      Svara

     Frågan är väl snarare: är det meningen att vi ska bli 80 år gamla?

     Svara

    Att dö är också naturligt.

    Svara

     Ja, naturligt betyder sällan ”toppenhärligt” som många verkar vilja att det ska göra.

     Svara

      Arsenik är också naturligt men få vill smörja in huden med det…

      Svara

  Kan någon av er som vet snälla länka till de blogginlägg där läsaren Dolly tydligen ska ha skrivit intressanta saker om BB i kommentarsfältet? Brukar ofta hitta det jag söker efter på egen hand men det här är som att leta efter en nål i en höstack… Flera har skrivit om denna Dolly och jag är omåttligt nyfiken!

  Svara

  Jag har haft relativt enkla förlossningar med minimal påverkan på min kropp. Förutom att sexlivet efteråt har varit skitjobbigt pga torra slemhinnor. Första graviditeten mådde jag jättebra men fruktansvärt efteråt. Mjölkstockning, såriga bröstvårtor, feber, illamående och bröstböld som dränerades och antibiotika i 3 veckor. Andra graviditeten däremot var hemsk. Sov hela tiden, havandeskapsförgiftning, åka 7mil enkel resa 1-2ggr/vecka sista månaderna pga tillväxthämmande bebis. Prat om att ta ut bebis redan från v.25, inläggning. Till slut blev jag igångsatt drygt 3 veckor innan BF och ut kom en liten plutt på drygt 2kg. Efter den förlossningen mådde jag däremot fantastiskt. Det är helt makalöst vad kroppen går igenom!

  Svara

   Jag har samma problem med slemhinnorna efter min graviditet, blev det bättre för dig nån gång? 🙂

   Svara

    Ja, det blev det ett tag efter att jag slutade amma. Andra barnet ammar jag fortfarande en del men provade för några veckor sedan en receptfri vaginal kräm utan hormoner, för jag stod inte ut längre. Jag tror den heter Vagisan. Jag tycker faktiskt att den har hjälpt, tillsammans med glidmedel, bra förspel och rätt sexställningar för oss. Samt att min partner är lyhörd och slutar när det inte funkar för mig längre.

    Svara

    Hade samma med slemhinnorna så länge jag ammade i 11 månader. De sista månaderna ammade jag ganska lite, bara typ 2 ggr om dagen så trodde inte det kunde påverka så mycket. Men dagen efter jag slutat amma helt blev sex skönt igen och kändes precis som innan!! Halleluuuuujaaaaah efter första sköna samlaget på typ två år (hade torra slemhinnor under graviditeten också).
    Fruktar klimakteriet nu, kommer sex kännas sådär torrt och osexigt och lusten gå ned sådär igen för alltid då?

    Svara

   Skönt att höra att vi är fler som upplevt samma..! Jag har varit så torr under mina graviditeter/amning… Kan bli blödande sår för jag är så torr!! Helt sjukt. Hoppas det blir bättre när jag slutat amma.

   När jag var yngre så hade jag komplex över att jag blev för blöt under sex. Om jag bara hade fattat då vilket icke-problem det var 😂😂

   Svara

  mest impad att hon vågar ha vit klänning efter förlossning!!

  Svara

   Tänkte också på det, vågat!

   Svara

    Varför är det vågat? Är det för att man kan blöda en del efter en förlossning? Genuin undran

    Svara

     Kan blöda? Man blöder mängder av blod, klumpar och gegg några veckor efter graviditeten ja. Man måste ha blöja typ.

     Svara

      Men det har hon nog under klänningen? 😛 Det är nog ingen liten vit string hon dragit på sig…

      Svara

      ”Man” behöver inte ha det. Jag klarade mig med vanliga bindor och blödde runt 2 veckor, så det där är väldigt olika!

      Svara

      Som jag skrev undrade jag genuint, och gav mig även på en logisk gissning rörande blödningar just för att försöka undvika surstövlar som du att hugga på betet som består av att jag är totalt ointresserad av och därmed okunnig kring barnafödslar och eftervård kring förlossningar. Det var en genuin undrand. Tack för svar. Trevlig helg.

      Svara

      Sen är den biten så olika. Som snittat tex så rensar dom rätt bra innan man sys igen vilket gör att man inte alls blöder i den utsträckningen som efter en vaginal förlossning.

      Svara

      ”man”? En del kanske

      Svara

     Japp, man blöder i veckor efteråt. måste ha tjocka stora bindor som man får byta hela tiden o mammatrosor.

     Svara

     Man har en avslagsblödning upp till 6 veckor efter förlossningen (oavsett vaginal eller snitt).

     Svara

      Upp till? Är det inte upp till 10-12 veckor? Jag hade det i 11 veckor med ettan och i 5 veckor med tvåan.

      Svara

       11-12 veckor? :O Min bm sa ca 6-8 veckor, själv hade jag det i ca 5 veckor. 11 veckor låter jättejobbigt.

       Svara

        Oh… vad jag ser fram emot det… Inte. Fy. Visste inte att det kunde hålla på i elva veckor! Det är ju en evighet!
        Men tack för påpekandet, jag kanske ska köpa hem lite fler par luftiga trosor som passar för stora bindor…

        /Gravid i vecka 30.

        Svara

         Heh… 😅 Förhoppningsvis är du en av instamammorna som bara får snippans svar på näsblod och är tillbaka i minitrosan på två veckor. 😁

         Svara

          Fniss. Bara tanken på mig som instamamma i små string gav mig dagens garv. Jag är inte Instagrammaterial direkt och framförallt inte i string. 😀 Bakom stängda dörrar kanske men inte på sociala medier…. 😉
          Men tack för pepp kära du! Jag lovar att hålla hoppet om normaltrosornas snabba återkomst högt när det är dags!

          Svara

           Let’s pray! 🙌

           Ta med några nättrosor från BB hem! Tha shit 🙌🏻

          Kan inte svara på kommentaren om trepack på Kappahl – men tack! Ska kika på det! Fint av dig att ta dig tid med mig och mina kommande nojjor. Trevlig helg!

          Svara

         Vi snackar rejäla trosor som sitter på ordentligt och de största bindorna som finns! 😊

         Svara

          Åh, ja, med luftiga menade jag plats för den där supertjocka bindan jag precis travade hem med från affären. Två paket, till att börja med, efter att ha läst era kommentarer och insett att det här inte är något man vill komma till oförberett! Men ja. Flera par trosor av bra modell står på ”fixa-listan”. Tack! <3

          Svara

           Kappahl har bra trepack! Något högre än ”normal” i midjan och lite ”ben” på. (Alltså extremt lite. Men mer än på vanliga trosor). Skitsköna som gravid med en snippa som kippar efter syre och topp för bindor.

           Man kan ju också bara lägga sig platt och köra vuxenblöja direkt.

         Jag hade kraftigare blödning i ca 4-5 dagar, sen var det som vanlig mens i ca 14 dagar. Eftervärldens var lite jobbigare som höll på nån vecka.

         Svara

          Eftervärkar 😂😏

          Svara

         Hade typ som en väldigt riklig mens i ungefär två veckor. Tror genomsnitt ligger på runt 6 veckor med varierande mängd. Jag hade tur med tänkte på hur min förlossning var, vet iförsig inte om det har samband. Hoppas det blir lika med blödningen denna gång.
         /v. 29

         Svara

         Eh jag blödde tre veckor och det var samma mängd som en vanlig mens. Sista veckan hade jag spotting så som jag brukar ha sista dagen på mensen.

         Svara

          Eh okej

          Svara

        När jag fick första läste jag 10-12 veckor. Jag läser mycket om det jag är mitt i, så 11 verkade normalt. (Men det var fuckin hell!).

        Men med senaste barnet läste jag färre veckor, kom ihåg att jag blev konfunderad.

        Men överlevde gjorde jag! Även om snipperiet var halvt mumifierad efter 11 veckor med monsterblöja och binda.

        Svara

        Jag hade typ tre
        Varav en v flytningar mera

        Svara

       Jag hade det i en vecka. Sen räckte det med tunna trosskydd i 2-3 dagar och sen var det över.
       Det är olika för alla.

       Svara

        Samma för mig, skönt.

        Svara

     Litet förtydligande – blodet kommer från det sår som uppstår när moderkakan lossat från livmoderväggen. Detta blod är det som kallas avslag. Så blodet har alltså inget att göra med huruvida man spruckit under förlossningen eller inte, utan något som alla får och också om man blir förlöst med kejsarsnitt.

     Jag hade inte alls särskilt mycket själv, i mängd inte mer än en normal mens men som då höll på några veckor istället för några dagar. Men inget som jag bekymrades av.

     Svara

  Förlåt, men bilden på meghan visar väl knappast verkligheten efter en förlossning. Eller hur många här inne såg ut som meghan när ni lämnade sjukhuset med er nyfödda bebis?

  Svara

   Okej hon lämnade inte sjukhuset på den bilden men hur många såg ut som henne dagarna efter förlossningen?

   Svara

    Hade jag blivit fotograferad och vetat att dessa bilder kommer hela världen att se par dagar efter förlossningen hade jag nog också piffat till mig.

    Svara

     Men att säga att de visar verkligheten är väl att ta i?

     Svara

    Hon var ju inte jättestor till att börja med o nästan hela magen är ju kvar? så ja dom flesta ser ut så dagarna efter när livmodern ännu inte dragit ihop sig.

    Svara

     Jag syftade inte på magen utan kläderna, håret och sminket. Kanske bara var jag som inte klackade runt fixad i pumps och fodralklänning två dagar efter förlossning.. Vad vet jag. Bar mer det jag syftade på med att visa verkligheten.

     Svara

      ”Visa verkligheten”… Detta är verkligheten för kungligheter, att bli fotograferad hela tiden. Det är inte ”vanligas” verklighet. För övrigt tror jag inte att du tackat nej till att sminkas och fixas om du ska vara med på bilder som kablas ut över hela världen så vad dillar du om?

      Svara

      Fast det är ju inte direkt en fodralklänning. Ser ju luftig ut och lätt att liksom bara sticka in armarna och knäppa fram. Får känslan av att hon tog på sig klackar och klänning just innan hon gick framför kamerorna och att klänningen åker av sekunden de gått bakom kulisserna.

      Svara

       En luftig klänning måste väl dessutom vara ett av de bekvämaste plaggen man kan ha i sammanhanget? Inget som sitter åt eller spänner någonstans liksom.

       Svara

    Jag!

    Svara

   Menar du att bilden är photoshoppad/retuscherad?

   Svara

  Camilla vad är det för hot du har fått ta emot? Såg på Insta😱😱😱

  Svara

   Jag såg det på FB, vad händer? 😳

   Svara

    Äsch! Sånt bryr jag mig inte om. 🤷🏼‍♀️

    Svara

     Är det samma Frida som skrivit här på sista tiden bla i öppet spår?

     Vill verkligen veta.

     Svara

      😂

      Svara

      Om du menar Frida i Toronto (dvs jag) så är svaret nej. Men det ser Camilla på IP-numret.

      Men kul att du tänker på mig. Tänker du på ”han i Ontario” också?

      Svara

  Jag var nära på att dö under min förlossningen ett par månader sen p g a en allvarlig form av havandeskapsförgiftning som inte upptäcktes. Det var så himla otäckt, jag visste inte ens varför jag mådde så dåligt och hann tänka att ”ja nu är det slut”, men jag trodde jag skulle få en stroke. Vet inte om jag vågar igen eftersom det är ganska stor risk att drabbas igen.

  Svara

   Fast med tanke på din vistorik så kommer de ha en tät och noga kontroll och översikt på dig💕 förstår eock att du fortfarande är skakad av situationen. Hoppas att du är okey nu.

   Svara

    Tack ❤️ Skrev superslsrvigt ser jag nu, livet med en bebis i famnen när man fipplar med telefonen 😄

    Nu mår jag bra men jag måste gå på kontroller för att se mina värden årligen. Betydligt mer ödmjuk inför livet nu dock och så tacksam att mina barn har en mamma och att jag får se dem växa upp ❤️

    Svara

   Hur kommer det sig att den inte upptäcktes? Skönt att du mår bättre nu och grattis till bebis ❤️

   Svara

  Intressanta kommentarer om Bella på Flashback.Nån som skriver verkar insatt i hennes finanser och skötsel av företagen.

  Svara

  Jag känner mig väldigt tacksam att jag föddes levande och utan permanenta hjärnskador. Togs ut flera veckor för tidigt med extremt akut kejsarsnitt (de fick springa med min mamma till operationssalen) pga att jag höll på att kväva mig själv i magen. Hade kunnat gå riktigt illa så är tacksam över att vår sjukvård var så bra! Växte upp med en granne som inte hade samma tur utan fått en hjärnskada vid förlossningen och därför knappt kan prata. Har förstått att det var nära att jag skulle få samma typ av skada.

  Svara

   ❤️

   Svara

  Fattar inte att någon är sugen på att bli gravid överhuvudtaget, det verkar ju vara ett rent helvete som ger bestående skador för otroligt många kvinnor. Uppskuren vagina, uppskuren mage, trasiga muskler, bröst och sexliv förstört, urininkontinens är så vanligt att det inte ens ses som en stor grej utan bara något man får acceptera, vissa får även analinkontinens och fistlar mellan tarm, urinvägar och slida så att avföring kommer ur slidan. Själva graviditeten och födseln är ju också fruktansvärda med illamående, smärta och allehanda problem. Det är lite som att med flit göra sig själv jättesjuk. Förstår inte hur begäret efter en bebis kan trumfa alla risker, men tydligen är det så eftersom kvinnor fortsätter utsätta sig för detta lidande igen och igen. Eller så blundar de bara för riskerna och väljer att lita på barnmorskor som påstår att kroppen är fantastisk och bebisen anpassar minsann sin storlek efter kvinnans kropp. Det är lögn, inget annat.

  Svara

   Ja, det är helt sjukt. Och att bilden som målas upp fortfarande är den att allt är såååå naturligt och fint. Att man ska vara såååå tacksam!

   Tänk om man kommit in med en avskuren arm med blodet sprutandes och de sa:

   – Men det är såååå naturligt att blodet sprutar så nu när du skurit av armen! Se vilket fantastiskt tryck du har i dina artärer! Är inte människokroppen fantastisk? 😍😍😍

   Svara

    Ja och det ska va så natuuurligt och vaaaackert. Blä. Känner noll instinkt att föröka mig. Och det handlar inte bara om det fruktansvärda och typ UTOMJORDISKA med att något ska växa i mig som jag sedan ska föda, att ägna mitt liv med att ta hand om någon annan… nej tack. Men det är bra att så många andra vill så vi inte dör ut innan jorden hinner gå under 😎

    Svara

    *lol* skitbra tryck – men inte så länge 😉

    Svara

   Och så går man igenom allt det för att sätta ungen i förskola så tidigt som möjligt, i alldeles för stora barngrupper och sedan i skolan, som inte längre bygger på forskning utan bara på vinst.
   Sen blir barnen 15 år och hatar en.

   Värt

   Svara

   Vår fortplantningsinstinkt är generellt otroligt stark, som hos många andra däggdjur.

   Jag förvånas mycket mer av att vissa kvinnor utsätter sig för stora risker frivilligt för att de vill ha sexiga/stora/fasta pattar. Att lägga sig på operationsbordet under anestesi är ALLTID en risk, och att riskera döden för ett par ”attraktiva” bröst låter för mig totalt bisarrt och galet.

   Svara

    Tror också det har att göra med fortplantningsinstinkten. Det är ju liksom grundbulten för att allt liv ska fortsätta på jorden. Sen är människor generellt väldigt dåliga på långsiktig konsekvensanalys, jobbiga saker som ligger långt i framtiden blir för abstrakt för våra hjärnor att hantera. Varför skulle människor annars typ röka eller utsätta sig för risker över huvudtaget?

    Svara

    Inte ”vår” utan vissas…

    Svara

     Jag menade vår som i mänsklighetens… Vill själv inte ha egna barn.

     Svara

    Känns ju dock lite mer ovanligt att operera brösten än att föda barn hehe

    Svara

   Det är du som är extrem. Det som du skriver om är situationer som hönder i de allra värsta fallen. Onödigt att skrämmas så.
   Och brösten förstörs inte. De ändras och ser inte längre ut som det sexstyrda samhället vill dvs fasta och ”glada”.
   Jag anar att du själv inte har vart gravid eller gått igenom en förlossning? Att man inte vill ha barn är en sak och det är helt okey, toppen även om man vet men att sitta och slriva ut allt det där som om det är mer regel än undantag blir bara fel. Sen behöver dock eftervården av förlösta kvinnor skärpas till rejält! Men visst för att svara på din fråga, drivet för folk som vill ha barn är större och man är villig att ta riskerna som finns. Själv låg jag i ca 35 timmar som slutade i snitt. Jag ville inte men läkarna tjatade till ett snitt pga att det inte hade gått annars. Tack och lov att man är kvinna idag och inte för 100 år sedan.

   Svara

    Ja, angående brösten är ju samhället stört, inte att kroppen förändras! Varifrån har vi fått att man efter 3 barn och vid 45 års ålder ska ha bröst som en 18-åring? Idioti.

    Svara

     Tycker det kvinnligt med bröst som är lite hängiga.:)

     Svara

    Tror hon vill visa på att de flesta drabbas av något. Det är liksom inte bara en 28-veckors mage, söta kläder, förväntan och ullegull.

    Svara

     Såklart är det inte det men det är lååångt ifrån så tiskabelt som hen skriver. De situationerna som det skrivs om är extrema och olyckliga situationer. Och de allra flesta handlar om inkompetens och ovarsamhet från läkare som inte lyssnar på kvinnan eller har insikt i när man ska avbryta för snitt. Det är alltså vården i sig som skapar dessa problem vid en förlossning vilket är för jävligt.

     Svara

      Tror inte du förstår min poäng.

      Svara

    Jag kan bli sur på att många kvinnor får oengagerade svar som att det bara är så och att vi bara ska acceptera allting efteråt. En del besvär t.ex. en viss typ av inkontinens efter förlossning finns det tydligen operationella lösningar för! Något som Graaf lyfte fram i sin blogg för inte så länge sedan och som jag fick se här. (minns ni?)

    Svara

    Bröst förändras med tiden ändå. Minns när jag bastade med min mans exfru, som aldrig fick barn, när hon var i 45-årsåldern och slogs av hur hennes bröst förändrats under de senaste åren. Mindre än vad mina egna hade gjort, efter två barn. Men nu märker jag att tiden kommer ikapp mina bröst också, de har ändrats den senaste tiden utan att jag ändrat vikt eller något annat. Tror det kallas naturligt åldrande 😊

    Har inga problem med det, har insett att jag hellre blir gammal med slappare tuttar än begravs medan de fortfarande står rakt ut. Där har man ju ingen glädje av dem i alla fall.

    Svara

     Härligt att du bastar med din mans exfru och kan sitta och fundera över det där 👍👍👍
     Önskar att jag blir lika chill en vacker dag haha

     Svara

      Haha, hon var underbar! Lite av en extramamma eller äldre syster som man verkligen kunde prata med. Önskar jag kunde basta med henne fortfarande, men det var medan de fortfarande var tillsammans.

      Svara

    Det är väl inte hängbröst som är folks största problem, utan typ att allt sitter löst/snett/är av/är utslitet från revbenen och nedåt?
    Tycker det är lite skevt att du avskriver alla oss kritiska kvinnor som ytliga 😉

    Svara

     Vad är det som sitter löst och snett? Vad är av? Det låter hemskt!

     Svara

      Inget hos mig eftersom jag är barnfri 🙂

      Tänker inte lista allting som jag syftar på, du får googla

      Svara

   Man blir så förbannad på hur situationen är på BB med flr lite platser, kvinnor som får åka långt, känna sig osäkra och till och med föda i bilen ibland
   Jag är HELT ÖVERTYGAD om att om det vore män som födde hade allt sett HELT annorlunda ut!

   Svara

    Jag är lyckligt lottad som får föda på Varbergs förlossning. Dom är kända för sitt BB. De har även byggt om alla rum till familjerum samt utökat platserna. För jävligt att inte hela Sverige gör detsamma. Och helt fantastisk personal💕 Papporna får mat och får stanna lika länge som mamman.

    Svara

     Min kompis barn fastande och dog på Varbergs, så vi valde Borås.

     Svara

      Var det förlossningsavdelningens fel?

      Svara

     Det är just det här som är problemet alltså – att barnafödande snuttifieras.
     Du är nöjd för att du fick vara i ett trevligt rum och att mannen fick mat? Det var liksom inte att dom jobbar efter någon ny lovande metod eller att dom har någon ny sjysst typ robot-operations-maskin som skulle kunna rädda livet på ungen dubbelt så snabbt eller nåt sånt.

     Svara

    Då hade barn odlats i provrör och kuvös, det är jag säker på!
    Vi kan åka till månen (mars snart?) och klyva atomer, men har liksom inte fixat graviditeten bättre? Plocka ut ungen vid halvtid åtminstone…

    Svara

   Jag längtar efter att vara gravid igen men jag vill inte ha fler barn🤷‍♀️ Hade nog rätt normala graviditeter men något svårare förlossningar, men skulle lätt göra det fler ggr pga så häftig känsla.

   Svara

    Är du en sån person som är idealet för ”altruistiska surrogatmödraskap”?
    Jag är absolut inte ute efter något, bara undrar!

    Svara

   Det är inte begäret efter en bebis som gör det värt det. Det är kärleken till ens bebis och det är något helt annat som i alla fall inte jag vare sig kan förklara eller kunde förstå innan jag själv fick barn.

   Svara

    Men hur tänker du med kärleken till bebisen innan bebisen finns? Då är det väl begär och förväntan?

    Svara

   Amen!
   Jag är bara SÅ glad och tacksam att jag kan välja bort att föda och ta hand om ungar! Är alltså aktivt tacksam över det här varje dag haha! Och extra när jag ser sånt här, eller ser småbarnsföräldrar på bussen på morgonen 🙂

   Spännande att vissa kan se graviditet och förlossning som så ”häftigt” och ”naturligt” när det för mig känns som en helt omänskligt hemsk sak att göra? Folk liksom -vill- uppleva det.
   Jag vill uppleva en förlossning lika lite som jag vill dra ut en tand i skogen eller operera mig hemma liksom. Lika lite som jag vill typ bryta båda benen i skogen och vara tvungen att släpa mig till civilisationen i två dagar helt ensam. Typ den nivån.

   Svara

    Jag fattar inte hur du kan tycka att det är så konstigt? Jag skulle aldrig vilja springa ett maraton eller hoppa bungy jump, men jag kan ändå förstå att andra inte är som jag utan vill uppleva det.

    Svara

    Är det så svårt för dig att föreställa dig att någon annan kanske vill något som du inte vill? Wow…

    Svara

     Ja allting som är skräckfyllt och obehagligt enligt mig är svårt för mig att förstå att någon vill uppleva D:
     Inklusive typ fallskärmshopp och knasiga drogrus

     Svara

  Jag tänker på Foki som hade en ”lätt” graviditet med första barnet men nu tydligen går igenom ett helvete.

  Svara

   De kan bli så.
   En väninnas 2 första va de klassiska me sprickor, hemorrojder mm. När hon födde sin 3e förblöder hon nästan ihjäl.
   Tacka alla som är blodgivare 💗. Både hon och ja hade varit döda om ni inte fanns.

   Svara

  Apropå det som står på Flashb.
  Helt klart börjar det behövs pengar i Bellas kassa. Kanske dags att bygga upp en kaffekassa till semestern?
  Nu är det Sellpy på gång enligt thelowengriphouse på Insta. ”Cleaning out the closet” 🙂
  Något säger mig att pengarna för försäljning av dessa sponsrade kläder inte hamnar i någon bokföring.
  Och detta att influencers säljer kläder de fått som spons och samarbeten verkar vara en del av uppgörelsen.
  Men även den ersättningen ska ju vara skattepliktig inkomst eftersom man fått kläderna som en del av ett reklamjobb.

  Svara

  Är inte Pingis gravid? Eller vart har magen tagit vägen?

  Svara

   Beror väl på hur långt gången hon är och lite annat.
   Min mage syntes inte förrän i vecka 20-22 (beroende på om det var morgon eller kväll) första graviditeten.

   Svara

  Kan man se om EBM har begärt ut kvarstad på någon?

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.