Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt. 😉

716 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Läser ni på inför eu valet eller kommer ni bara rösta på ”ert” parti?

  Svara

   Kommer rösta på mitt parti, för att jag har läst om partierna och de är bäst som alltid.

   Svara

   Röstar annorlunda, miljöfrågan är överordnat allt annat på EU-nivå för mig så jag lägger en så miljövänlig röst som möjligt!

   Svara

    Samma här! Jag röstar höger i vanliga fall men vänster i EU-valet.

    Svara

    Samma här! Miljön är viktigaste EU-frågan.

    Svara

    Samma här!

    Svara

    Naturskyddsföreningen har gjort en miljögranskning av partier och parlamentariker inför EU-valet, ett hett tips för er andra som vill rösta miljövänligt 🙂 https://www.naturskyddsforeningen.se/euval2019

    Svara

    Håller med, samma här!

    Svara

    Håller med. Röstade det jag tror gör mest för miljön på EU nivå. Sen har jag inget ”mitt parti ” tycker det är patetiskt. Jag har mina åsikter och röstar på de som närmast ligger att föra den politiken. Skulle aldrig få för mig att ha åsikter för att ett parti för vissa åsikter. Bättre att ha åsikter relaterat till verkligheten och rösta på de som ligger i linje med det. Då. I realtid.

    Svara

     Eh partierna har ganska tydliga skillnader.
     Det är viktigt att sätta sig in i vilket parti som driver på för de frågor man anser vara mest viktiga. Det brukar sällan skifta utan partiets har ofta ganska tydliga skillnader i hur de vill ta ansvar.

     Svara

      Ja, men det är ju exakt vad Humlan skriver? Att hon ser till att skaffa sig koll på vilket parti som för närvarande bäst representerar hennes åsikter och lägga sin röst därefter, alldeles oavsett vad hon har röstat på förut.

      Svara

    Jag med, fast åt höger. Tror på kärnkraft ist för att importera el från länder som tillverkar den i kolkraftverk

    Svara

   Kommer rösta för.

   Svara

   Jag röstar på ett annat parti än mitt vanliga pga tycker olika i eufrågor och inrikesfrågor.

   Svara

   Röstar på SD, i båda valen. ”Normalt” påläst angående båda valen.

   Svara

    Kan du ge en snabb förklaring till varför du röstar SD? Jag känner knappt någon som röstar likt dig så jag har lite svårt att sätta mig in i vad som är huvudanledningen.

    Svara

     Du har svårt för det, ja. Men det är ju precis samma som att någon inte förstår varför du röstar som du gör.

     Svara

      Ja? Det är därför jag frågar? Menar på intet sätt att nedvärdera TS, jag vill bara förstå bättre eftersom att det ligger en bit ifrån mina egna åsikter. Om TS skulle fråga mig motsvarande skulle jag också förstå att det är svårt att sätta sig in i andras ideologier om man inte har stor erfarenhet av dem.

      Svara

       Men det är alltid så när någon säger att den röstar på SD, därför jag tyckte din fråga var konstig, för ingen brukar reagera på samma sätt om det är någon som röstar på tex M.

       Svara

        SD är det enda invandrarfientliga partiet i riksdagen, kan det bero på det?

        Svara

         Fast det spelar ingen roll imo. Alla partier har något som utmärker dem men det är ändå ingen som ifrågasätter ett annat parti på samma sätt eller lika mycket.

         Svara

          Det kan ju bero på att andra partier inte har rötter i nazismen😬

          Svara

           Kul skämt

           Förutom Socialdemokraterna då? Och Centern, som under i princip hela 30- och 40-talet skulle kämpa mot ”inblandning av mindervärdiga utländska raselement” och skydda ”folkmaterialet” mot ”degenererade inflytelser”. Även Moderaternas ungdomsförbund var förtjusta i och tog inspiration av Hitler på 30-talet. Även Kristen Demokratisk Sanning, föregångaren till KD, hade flera högt uppsatta politiker som var sympatiserade med nazismen under 40-talet, bland annat Harald Ljungström som bidrog i mycket stor utsträckning till KDS första partiprogram.

           Nä, de har sina rötter i kommunismen istället.

           Haha vad ska vi säga om sossarna då 😂

           Anonym 23:28: fast det är ju viss skillnad på att vara nazistsympatisör på 40-talet när man inte visste om vilka fruktansvärda saker de höll på med, och att stå och göra sieg heil på 2000-talet.

     Självklart kan jag ge dig det. Enligt mig så ska vi totalt stoppa allt flyktingmottagande till Sverige tills vi kommit ikapp med att de som behöver (även svenskar) har ordentliga boenden och att alla har utretts och antingen är sjukskrivna eller i övrig sysselsättnings åtgärder och därmed har något att sysselsätta sig med 9 timmar om dagen. 6 månaders intensiv sfi det första man gör när man kommer innanför gränsen tex. Efter det utbildning eller av staten betald praktik på arbetsplatser för att lära sig att umgås med svenskar och få möjlighet att skapa kontaktnät. Dvs komma ifrån sina segregerade områden och umgängen.
     Att kvinnor är helt avskilda från samhället genom att befinna sig i en lägenhet konstant gravid under 10-20 år ser jag som ett stort problem och de står allt för långt utanför samhället i övrigt genom att de inte kommer ut på utbildningar och får möjlighet att intrigeras i samhället i stort.
     Detta är mitt huvudsakliga syfte till varför jag röstar på SD

     Svara

      Tack!

      Svara

       Varsågod 😃

       Svara

      Men du vet att SD är emot saker som du nämner? Hjälp med att integrera med svenskar, hjälp med boende, sjukvård osv

      Svara

       Resultat av minskad invandring blir mer resurser till det hen skrev. Förstår du inte det?

       Svara

        Det kan man tycka, men nu pratar jag specifikt vad SD säger

        Svara

       Nä? Har du läst deras partiprogram?

       Svara

        Pratar du med mig nu? För ja, jag har läst partiprogrammet. SD bryr sig inte om intergstion eller ta hand om invandrarna som redan finns här

        Svara

       Snacka skit

       Svara

       Tror många som gett sin röst åt SD förstår vad ni som är snabba på att skrika nazist åt alla menar. Men om ni också kunnat lyssna på vad de som röstat SD menar när det säger att det inte är nazister och rasister.
       Jag övervägde länge att lägga min röst på SD, inte för att jag är emot en hudfärg. Utan för att jag är emot massinvandringen som Sverige inte klarar av. Vi här på en ort med 2000pers i centrum fick ca 300 nyanlända. Vilket resulterade i att det blev bostadsbrist, vi kunde inte längre vara på gymmet för att dessa fick gratis gymkort och använde gymmen som en fritidsgård. Dvs ca 15 män som härjade där, stirrade på tjejer och inte tränade.
       När vi gick ut på krogen så var dansgolvet fullt inte folk som taffsade och inte lyssnade när man sa nej och puttade bort dom. Vakterna hann inte med att kasta ut alla och en och annan telefon blev stulen och flera gick att spåra till flyktinanläggningen. Det var inte riktigt lyckat med andra ord.

       Svara

      SD kallar exempelvis instegsjobb för ”skattefinansierad svenskfientlighet på arbetsmarknaden” och vill slopa det helt

      Svara

      Detta är viktigt. Men jag kommer aldrig kunna rösta på SD pga deras andra dramatiska värderingar. Jag hoppas att andra partier kommer förstå detta problem, utan att bli märkt som ”rasist”, och agera enligt det, som sedan kommer gynna alla.

      Svara

    Jag röstar SD och det är en självklarhet om man ser sig omkring i sverige, även om det är EU val. Ni miljö och klimatmuppar! 15000 forskare har skrivit på att vi inte har klimat eller miljöproblem, men det lyssnar inte ni på. ”Handhjärta”

    Svara

     Är du helt blind?! Inte märkt att klimatet har förändras drastiskt de senaste åren och att isarna smälter i rekordfart. Hört talas om klimatflyktingar? Du som röstar på sd borde ju verkligen vilja stoppa klimatförändringarna så du slipper alla hemska flyktingar…

     Svara

     Haha slår vad om att du är en person som också är emot vaccination pga ””””””forskning”””””” du läst

     Svara

     Att jordklotet förstörs jmfrt med flyktingkrisen. Vilket vinner?

     Svara

   Jag kommer rösta för. Jag tycker vi ska vara med. ❤️🌸🌸🌸❤️

   Svara

    Rösta för? Detta valet handlar inte om Sverige ska vara med i EU eller inte. Det är vi redan. Sverige har 20 platser i EU och detta valet handlar om att tillsätta dem. Det parti som får flest antal röster får flest platser osv.

    Läs på, så kan du ta reda på vad de olika partierna vill med EU. Exempelvis om EU ska bestämma mer eller mindre över Sverige.

    Svara

     Vad är det de brukar skriva… Swooosch!

     Svara

      🚀🚀🚀🚀🚀🚀

      Svara

     Bim: Det är en passning till att Anna Book sa just så, att hon ska rösta för. Så ovan skämtade. And it was fun! So fun!

     Svara

    Är du Anna Book! 😂

    Svara

    Rösta för! Dåre det är vi ju redan. Och 66 likes på det. Jag suckar. Gillar du massinvandring också?

    Svara

     Anna Book sa det. Kommentaren syftar till det.

     Svara

     🤦‍♀️

     Svara

     Men gud skämtet flög över huvudet på dig 😂

     Svara

      Hur kan ett skämt ”flyga över huvudet” på någon som bevisligen inte har bakgrunden till skämtet? Har man inte följt senaste anna book gate så kan man OMÖJLIGT referera till skämtet?

      Svara

       Men det är kul när någon försöker dumförklara en men framstår som korkad själv

       Svara

    Du glömde 🙏🙏🙏🙏

    Svara

   Har läst på, och mitt ”vanliga” har flest träffar.

   Svara

   Jag håller på att läsa på inför EU-valet, troligtvis blir det samma parti jag brukar rösta på men vi får la se. Gillar SVTs Valkompass som verkar ganska välutformad, kan ändå ge ett hum om hur man ska tänka.

   Svara

   Det partiet jag röstade på i riksdagsvalet råkade ju också vara det enda Swexitpartiet så det var ju inte ett särskilt svårt val.

   Svara

    Menar du SD? SD är inte längre ett ”Swexit”-parti.

    Svara

     Nä exakt, dom förrådet sina egna väljare. Alternativ för Sverige är det enda alternativet för Sverige just nu 👍

     Svara

      …vet inte ens vad jag ska säga. Camcam, börjar det hänga flashbackare här?

      Svara

       Men sluta nu. Jag är ts, frågade inte vilket parti eller åsikter om partier ni har. Skapa en egen tråd om du vill börja jiddra E!

       Svara

        Sorry kära trådskapare, blir bara lite obekväm när folk börjar prata om rasistiska och antisemitiska partier med kopplingar till vit makt-rörelsen. 🙂

        Svara

         Men bli det någon annanstans. Inte intresserad av dina personliga åsikter om andras val och den onödiga diskussionen det kommer dra igång. Ta det längre ner istället. Genuint nyfiken på hur folk tänker angående hur de röstar i eu valet.

         Svara

         Men då var det ju tur att AFS inte är ett sånt parti 🙂

         Svara

         Kan rekommendera att du lyssnar på Aron Flam’s podserie ”en svensk tiger” om du vill veta vilka fler partier som har väldigt starka rötter inom ovan nämnda rörelser

         Svara

          Men snälla ni förstör hela öppetspår med politiksnack!
          Snälla Cam Cam- öppna upp ett eget spår för politik.

          Svara

       E, och vad ska cam göra åt det? Förbjuda folk som är läser fb och fl att vistas här? 🤦🏼‍♀️

       Svara

       Vadå, måste man vara det ena eller det andra? Varför skulle inte ”flashbackare” få vara här?

       Svara

       Lägg av

       Svara

      Gå tillbaka in i förrådet!

      Svara

       Neeej duu 😉

       Svara

      Känns det inte onödigt att rösta på ett parti som inte har en chans?

      Svara

       Jag tar hellre den chans jag har än att kasta bort min röst på något jag inte tror på.

       Dessutom har dom en chans att komma in, men det är inte allt som räknas, min röst hjälper dem även att växa inför framtiden. 🙂

       Svara

       Varför skulle det vara onödigt? Hur ska partier öht kunna gå framåt om folk inte röstar, oavsett vilket parti det är?

       Svara

        EU-valet är ju dessutom ofta ett ”skrällval” där just mindre partier faktiskt har en reell chans. Piratpartiet, Junilistan, Fi t.ex.

        Svara

      Är nyfiken på er som är emot EU. Vad är det som är så dåligt enligt er? Och hur vill ni ha det? Genuina frågor.

      Jag gillar EU väldigt mycket. Jag älskar att jag hade möjligheten att åka på utbyte finansierat av EU, att man kan resa inom EU hur mycket man vill och att man till och med kan åka till vilket EU-land som helst och jobba utan visum. Detta är otroliga möjligheter! Önskar jag var 18 igen för deras projekt att ge ut InterRail-biljetter de senaste åren är ju helt fantastiskt. För att inte tala om att man inte längre behöver skaffa sim-kort då man reser utan kan använda sina egna som vanligt utan extra kostnad, och hur lätt det är för företag att etablera sig i de olika länderna. EU har gjort så mycket för mig så jag har svårt att se varför vissa vill gå ur?

      Svara

   jag röstar inte på samma.

   Eftersom vad EU-parlamentet kan ta beslut om skiljer sig från vad enbart svensk inrikespolitik handlar om.

   Jag tycket tex. samtyckes lagstiftningen är bra. Men jag tycker inte att EU-parlamentariker ska arbeta för att det ska finnas en gemensam samtyckeslagstiftning i hela Europa. vilket tydligen är ett förslag från Fi.

   Jag tycker inte vi ska ha gemensam lagstiftning för brott med andra EU-länder.
   Det finns andra frågor som är viktigare för EU-samarbetet tycker jag. Som miljö-frågor och frågor om vilka regler som ska finnas för mat tex.

   https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=106&artikel=7217676

   https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7217465

   Svara

   Röstar grönt. Får mp i valtesterna och gillar Per Holmgren

   Svara

   Men nä så moddas ens inlägg. Suck.

   Svara

   Kim Kardashian har fått sitt 4e barn. 😍

   Svara

    *köpt

    Svara

     Idiot.

     Svara

   Jag har lagt min röst på Alternativ för Sverige då jag inte vill att Sverige är med i EU.
   Självklart betyder inte det utträde men det är åtminstone ett ställningstagande.

   Som tidigare politiker är jag påläst men läser ändå på inför varje val.

   Svara

    Man borde kunna downvotea här också…

    Svara

     Jasså. Vilket annat alternativ finns det om du vill gå ur eu?

     Svara

     Aa eller bara acceptera att alla tycker olika och gå vidare med livet

     Svara

    Jag röstar också AfS.

    Svara

    Men hur exakt tycker du att vi ska gå ur? Tycker du att Brexit är en strålande succé?

    Svara

   Jag kommer att rösta lite annorlunda. Annat parti men samma håll. Jag hat läst på ordentligt och lyssnat på de olika partierna och mitt val känns bra.

   Svara

   Jag hoppas att ni som röstar tänker på att rösta på ett parti som lyfter upp frågan om djurtransporter. Det är fruktansvärt per idag hur man kan behandla djur. Spelar ingen roll att skrika om att man inte ska äta kött, nu gäller det att se till att vi får en mer human syn till hur djur behandlas i EU.

   Svara

   Hur skapar man en kommentar som inte är ett svar på någons inlägg? Sorry för ovan användare

   Svara

  Är ni den som avbryter, eller den som blir avbruten eller brukar det bli en bra balans – ett givande och tagande i era samtal med andra?

  Svara

   Jag avbryter och pratar mest, jag har så mycket mer vettigt att prata om än andra. Enligt mig själv då 😄

   Svara

    Usch sådana människor är ju skitjobbiga att föra ett samtal med. Riktigt dålig egenskap att avbryta och inte kunna lyssna.

    Svara

     Ja det vet jag, men jag får ju fram det jag vill i alla fall.

     Svara

      Synd att mottagaren vid det laget slutat lyssna 😉

      Svara

    Så känner jag också fritt fram liksom att få prata. Man måste få fram sina åsikter. Sitter man tyst som en mus får man skylla sig själv.

    Svara

     Intressant med vuxna som inte lärt sig turtagning och lyhördhet… Beter er som småbarn.

     Svara

      Jag avbryter när jag blir trött, då blir min adhd märkbar. Det är inte för att jag vill va otrevlig, det är bara svårt att stoppa

      Svara

    Precis så jobbigt som det låter, lite respekt och folkvett hos vissa skulle aldrig skada.

    Svara

   Blir avbruten🤷‍♀️

   Svara

    Ska tillägga att jag lyssnar och ställer frågor, pratar om mig själv när det passar in i ämnet utan att enbart prata om mig själv utan att det är på en väldigt balanserad nivå. Men jag får sällan något för det, folk avbryter och pratar hellre om sig själva hela tiden.

    Svara

   Jag blir alltid avbruten. Jag pratar ganska tyst och står inte på mig, så jag är van.

   Svara

   Jag blir avbruten. Och ofta är det ingen som säger typ ”förlör jag avbröt dig eller ”du höll på att berätta något…” så man får fortsätta. Så jag får sällan prata färdigt.

   Svara

    Det händer mig ibland, att folk ber om ursäkt för det. Men ibland när jag tröttnat rejält på att de avbryter avbryter jag och säger ”ja fast nu var jag ju faktiskt inte klar..!”

    Svara

     Jag kan inte säga att jag ofta blir avbruten generellt, men har vissa i bekantskapskretsen som avbryter hej vilt. Jag tror inte alltid det är medvetet men jag tycker det är otrevligt. Det intressanta med de som gärna avbryter är att de också ofta är sjukt obekväma med tystnad. Utnyttjade detta mot en kollega en gång som avbröt mig mitt i en mening under ett möte och höll monolog. Jag var tyst under tiden hen pratade, och efter att hen var klar var jag tyst ytterligare en stund. Personen blev märkbart obekväm. ”… ehh eller vad tänkte du säga?” Då är jag tyst ytterligare 5 sek och sen säger jag: ”Jo, det jag tänkte säga tidigare var att…”

     Svara

   Förr var jag den som avbröt, men när jag insåg att jag avskyr att bli avbruten och att jag själv gör det så har jag börjat tänka på det. Så jag avbryter mindre idag. När någon avbryter så fortsätter jag bara prata tills personen ger upp sitt försök att avbryta 😀

   Svara

    Samma här, har insett detta, och försöker nuförtiden hålla mig från att avbryta 🙊

    Svara

   Folk i allmänhet är kass på att prata. Folk pratar i parallella spår snarare än med varandra.

   Män i synnerhet är helt värdelösa på att föra samtal. Helt omöjligt att ha ett givande samtal med en man. Män ställer inga frågor, pratar bara på om sig själva.

   Svara

    Det där var intressant, att tala i parallella spår. Jag har nog gjort det med flit ett par gånger, när personen jag talade med höll en monolog om sin egen förträfflighet. Ganska roligt samtal!

    Svara

    Du har inte träffat alla de trevliga killar som jag träffar dagligen.

    Svara

     Berätta gärna mer

     Svara

      Ja! Författare? Deckare? Roman? Vad heter den?

      Svara

       Med sådan attityd förstår jag att killarna inte gärna pratar med er. Har jobbat nästan uteslutande med killar i hela mitt liv och det fungerar toppen. Aldrig några problem.Att killar bara snackar om sig själv håller jag inte alls med om.

       Svara

        Äh, ha lite humor…

        Svara

         Den sparar jag hellre till de som uppskattar den… dvs alla trevliga killar/män som jag jobbar/umgås med.

         Svara

        Håller inte heller med om det, tjejer är de som överlägset mest enbart pratar om sig själva. Föredrar killar framför tjejer för då är båda delaktiga i ett samtal😊

        Svara

         Precis. Håller verkligen med dig.

         Svara

   Avbryter gärna serieavbrytare. Anstränger mig till det yttersta för att inte avbryta övriga. Gör jag det brukar jag komma på mig själv efter några ord och säga: men ojämn avbröt jag dig. Vad skulle du säga?

   Tycker generellt sett att det är oförskämt att avbryta. Jag avbryter avbrytare för att få tjattertaskarna att vara tysta och lämna lite space till de som tar/får mindre plats.

   Svara

   Jag är en avbrytare. Hänger med sen min barndom, vi överöstar alltid varandra i min familj. Min syster kan prata om något och då går min pappa in och börjar prata om något helt annat.

   Försöker tänka mig för med vänner. Har en kompis som säger åt mig när jag börjar avbryta, det tycker jag är skönt! Vill ju lära mig att lyssna mer.

   Svara

   Vilka intressanta svar, tack! 🙂

   Själv försöker jag att få till en balans och ja, man lär sig mest nytt av att lyssna på andra. Men det är mer givande om det blir både och tycker jag.

   Avbryter gör jag helst inte. Möjligtvis försöker jag flika in lite emellan så att personen kan få fortsätta på sitt spår sedan.

   Jag avbröt tyvärr en person nyligen, men då bad jag om ursäkt och jag försöker påminna den, om vad den påbörjade.

   Svara

   Försöker ha balans. Tycker det är extremt oartigt att avbryta, men gör det ändå på jobbet ibland.

   Är van vid att jobba med män (mycket trevliga och vettiga män, men de gillar att höra sig själv prata) som gärna bara pratar på. Om man ska få något sagt där så får man ibland börja prata när de hämtar luft i en mening och sedan inte ge sig utan bara prata på tills de lyssnar.

   Tyckte det var jobbigt (oartigt) först, men inte nu längre. Mitt jobb är att ge min åsikt och ge förslag och det kan jag inte när de pratar på och avbryter så då måste jag avbryta tillbaka.

   Svara

    Gud vad jobbigt… Män alltså. Känner igen det där. Och ofta har de inte ens nåt vettigt att säga (på de arbetsplatser jag haft iaf). Outbildade och mindre erfarna men ska höras mest…

    Svara

     Gillade inte din kommentar. Det blev fel där. Tycker du att du hade något vettigt att säga om männen där? Tråkig attityd har du.

     Svara

      Hahaha. Tycker alla bröliga män har tråkig attityd. Ja, det var vettigt tycker jag.

      Svara

   Skulle säga blir avbruten. Är yngst i familjen och är där van att bli ”överkörd” av äldre syskon och kusiner vid släktträffar. Det har satt sina spår och idag H A T A R jag folk som avbryter konstant. Förutom att de blir sjukt ointressanta och att man inte orkar med dem längre stund så är det respektlöst och egoistiskt. Umgås i en grupp där 1 är speciellt högljudd och ska alltid snacka och ibland hakar 1-2 andra på; där har jag börjat avbryta. Mer av frustration och känsla av att vara rättviseskipande än något annat haha.

   Missförstå mig rätt – jag tycker man kan avbryta emellanåt och så vidare men det finns en gräns. Det ska inte bli en tävling i vem som pratar mest och högst liksom. Det blir trevligare om samtal är ömsesidiga istället för att någon representerar en stilla regnskog och den andra en bulldozer.

   Svara

   Har en person i min bekantskapskrets som ALLTID avbryter mig. Det värsta är att hon verkligen, verkligen tror att hon är en bra lyssnare. Klarar inte av såna människor. Har inte heller någon lust att avbryta tillbaka för vad är vitsen att prata med någon som ändå inte lyssnar?

   Svara

    Ofta vet inte folk om att de är sådana. Åtminstone inte mer än att de delvis är så, men det är inte mindre jobbigt för det.

    Svara

     Jag avbryter gärna och uppskattar att omge mig med människor som avbryter. Jag tycker att det är så jävla tråkigt med samtal som är som långa monologer. Det är normalt i samtal att man avbryter och avlöser varandra och det behöver verkligen inte ha något att göra med att man skulle vara en dålig lyssnare. Däremot får man ju försöka bromsa sig när man märker att man snackar med en person som inte uppskattar den typen av samtal.

     Svara

   Jag pratar gärna och mycket. MEN jag är en gid lyssnare och är intresserad av vad andra har att säga. Svårt att få en bra balansgång. Då och då brukar jag be om ursäkt om jag är för ivrig, kanske inte kompenserar mitt beteende, men det får mig att backa och öppet kritisera mig själv för det. Brukar få andra att då våga avbryta mig och ta för sig. Det är svårt ibland, man är ju den man är, även om man ibland önskar att man inte va det.

   Dock avbryter jag om någon för en monolog om något jag skarpt ogillar, jag vill inte höra på dynga. Fick till bordet en äldre man som hade ett viss judehat, han började sitt anförande och det började direkr lukta illa, bad honom knipa käft, han sa att han har rätt till sin åsikt. Haha, Nej kära du, din rätt försvann i och med dina åsikter. De samspelar inte med min rättighet till trevlig middag. Han blev tyst (och sur), efteråt fick jag gillande kommentarer från andra runt bordet, då han tydligen blir värre och värre ju mer han får innaför västen….

   Kanske opassande och ej enligt vett och etikett. Men snälla, jag orkar inte lyssna på dynga. Mitt liv är för kort för det!

   Svara

   Jag tar för mig så ibland kan jag nog äga samtalen men försöker tänka på att inte avbryta. Men jag är en röd personlighet så det är inte alltid jag lyckas. Men i mina vänskapsrelationer är jag noga med att vi båda äger samtalet och att vi båda får utrymme att ventilera, etc. Tycker om att vara den vänner/familj kommer till för råd och då måste man kunna lyssna.

   Svara

    Bra tänkt och vad bra!

    Svara

   Jag har alltid pratat väldigt mycket medan min bästis var den som lyssnade, lyssnade och lyssnade. Det är en konst att lära sig att verkligen lyssna på en annan person, att ta emot den gåvan som det är att hen öppnar dörren till sin värld för dig och att i den stunden skifta uppmärksamheten från dina egna tankar och associationer till det som den andra personen säger. Jag har fått kämpa med det och fullärd blir man väl aldrig, men så givande när ett samtal ger ett fint utbyte oavsett vem som pratar mest och lyssnar mest! 🙂

   Svara

    Sant! Det har du rätt i!

    Svara

   I jobbet blir jag ofta avbruten, särskilt av män. När detta sker höjer jag rösten och fortsätter prata för att överrösta den som försöker avbryta mig, alternativt säger jag något i stil med ”kan du sluta avbryta mig, jag var inte klar” brukar fungera bra och personen blir skamsen 💪🏼

   Svara

   Tack för alla kloka svar! <3

   Jag tror att mycket går att träna bort när det gäller att avbryta andra, men inte allt och inte i alla situationer.

   Svara

  Isabella låter kommentater på bloggen om Erik Sellin komma fram men inte om skatteverket som ska gramska hennes bolag. Så nu vet ni det rykten får gärna spridas och skada familjen men inte om hennes heliga bolag.

  Svara

   Vem bryr sig vilka kommentarer hon (Eller head of bla bla bla…) släpper igenom.

   Svara

    Kanske inte du men någon annan kanske bryr sig. Visar på att allt hon gör är i provokations syfte och gör att skada någon annan. Hoppas att hon verkligen blir granskad av Skatteverket och avslöjad. Nåt är helt fel med henne. Att ens tro att hon ska bli världens mäktigaste kvinna. Hon måste vara blåst på riktigt. 😂🤪

    Svara

     Men alltså. Isabella själv har ju sagt att allt är utstuderat och att hon provocerar? Förstår inte hur det fortfarande kan vara en ”nyhet”. 10% äkta 90% fejk typ.

     Svara

     Är det inte jobbigt att lägga energi på att bli så provocerad?

     Svara

   Detta har jag missat, vem är Erik Sellin och vad är ryktet?

   Svara

    Vill också veta?
    Annars känner jag att jag inte hänger med längre! 😂

    Svara

    Någon fastighets miljardär som hon sägs dejta för att nyttja hans privatflygplan. Som är gift dessutom.

    Svara

     Kommer inte detta rykte härifrån? Vad finns det för bevis? Har de ens träffats? Hade inte en aning om vem han var förrän någon kommenterade här.

     Svara

     Hjälp!

     Svara

   Någon som lagt märke till de ironiska kommentarerna som släppts igenom i hennes senaste inlägg? Skrattade högt när jag läste 😂

   Svara

    Hörde om det!
    Verkar som kritikerna listat ut smart hur de ska få sina kommentarer godkända! 😂

    Svara

   Erik Sellin?

   Svara

    Nej. Det är inte Erik Selin. Vidrigt av Bella att tillåta sådana spekulationer så att ett äktenskap skulle kunna krascha..
    Jag vet vem hon spenderar helgen med och nej det är inte med Erik Selin.
    Förstör inte människors liv.
    Den mannen hon spenderar helgen med har just gjort sin största förlust…
    Mer än så säger jag inte.
    Men han själv vet att ångern och insikten om hans förlust, kommer inte veta sina gränser..
    Hans liv är förstört.. tro mig.
    Men försök inte förstöra Erik Selins liv, tack..

    Svara

     Hmm… Tell us more! 🙊

     Svara

      I will…

      Svara

       Ska bara andas lite först..

       Svara

        Har det förstörts ekonomiskt eller har han lämnat sin familj?

        Svara

         Och jag hoppas att allt är ok med dig (med tanke på att du skrev att du behövde andas lite först).

         Svara

     Oh no, är det Stordalen som är i farten igen?

     Svara

     Kan det här vara älskarens barn eller fru som talar? Isf, beklagar och var tacksam för att svinet får lära sig en läxa.

     Svara

   Jag bor bara ett stenkast från The Berkeley (Där Bella bor nu) funderar nästan på att gå dit och spionera lite ifall man skulle se någon Herr Selin där, haha!

   Svara

    Gööör! 😀😀

    Svara

    Se bara till att gömma din kamera/mobil så att hon inte påstår att hon har paparazzi efter sig 😂

    Svara

    Du kommer bli tagen av säkerhetsteamet.

    Svara

    Absolut. Det kan du göra.
    Men det är inte Herr Selin du kommer skåda.
    Men Herr S…. mycket riktigt.
    Jag är 01.26 och jag vet vad jag pratar om…

    Svara

   Jag läste det där inlägget på Flashback om skatteverket och Isabella, vilket dravel! Personen påstod att skatteverket i princip drog igång utredningen av Isabella som ett resultat av att Isabella ”sågade Hampus vid fotknölarna”… som nån slags ”skattehämnd” för att nån på skatteverket vill hämnas för Hampus… 😂

   Lät snarare som det var Hampus eller någon nära honom som försöker skrämma upp Isabella så mycket som möjligt som hämnd…

   Svara

    Det var inte alls det som stod i den kommentaren, du har gjort någon konstig tolkning som det inte alls går att hitta i personens kommentar. Personen skrev att utredningen tydligen INTENSIFIERADES, inte DROGS IGÅNG, efter Hampus-gate. Utredningen har varit igång ett tag, med andra ord.

    Svara

     Precis och jag uppfattade att utredningen blev intensivare på grund av vad som framkom om det ekonomiska, inte något annat.

     Svara

      Precis, det är just så jag tolkade intensifieringen av den redan pågående utredningen också. Antingen har personen längre upp dålig läsförståelse eller så försöker de köra damage control.

      Svara

     Varför skulle den intensifieras för att Hampus är kriminell, det har ju inget med Isabella att göra? Vid Hampus-gate avslöjades det att Hampus är inkompetent, falsk och omdömeslös, det hade ju absolut ingenting med Isabellas ekonomi att göra. Jag har svårt att se att Skatteverket skulle ta det som incitament för att intensifiera sin utredning om Isabella…

     Helt otroligt att folk kan lyckas vända Hampus-gate till att det ska vara synd om Hampus, man tappar ju allt hopp om mänskligheten.

     Svara

      1. Det är inte givet att Hampus är kriminell, bara dålig på att göra större placeringar.
      2. Det är inte synd om Hampus. Ingen har skrivit det.
      3. Det kan vara så att Skatteverket undrade iom den pågående utredningen om Bella kan ha haft något med det att göra.
      4. Är du personen längre upp som antingen har dålig läsförståelse eller kör damage control?

      Svara

   Isabella är singel och jag anser att det är de som skvallrar som är de som skadar. Om hon har ett förhållande med en gift man så är väl han den som gör största felet. Din kommentar här kan också skada per se.

   Svara

    Det där är sånt bullshit.
    Som kvinna blir jag irriterad över att andra kvinnor lägger allt ansvar på mannen som är gift. Jag skulle aaaldrig ens närma mig en gift man. Det är ett sådant lågvattenmärke och vidrigt beteende samt hänsynslöst. Ansvaret ligger på båda parter! Med tanke på att Bella dessutom hävdar att hon aldrig vill leva med en man igen så kan man ju bara ana att hon knu**ar för framgång vilket äcklar mig än mer. Urk för de båda.

    Svara

   Svara

    Knappast att de träffades där eftersom Bella inte var i Göteborg då.
    20 november 2018 höll Bella sin föreläsning hos Anders Wall i Uppsala.
    Det var Pingis som var med på seminariet i Göteborg.

    Svara

  Hur är ni när barn slår sig eller har ont av andra orsaker. Kan ni stänga av och jobba på med att hjälpa barnet, eller hur blir det för er?

  Svara

   Barn? Helt ointresserad och fortsätter med det jag gör. Har inga barn för att jag tycker dom är äckliga.

   Svara

    Tycker du låter ganska äcklig med din attityd mot dina medmänniskor

    Svara

     Absolut, det är ju därför jag inte kommer skaffa barn. Jag är dessutom helt ointresserad av vad andra tycker om mig.

     Svara

      Tycker synd om dig. Hoppas du inte blir allt för ensam

      Svara

       Varför skulle Hon/han bli ensam? Det finns väl så mycket annat man kan fylla sitt liv med än att skaffa barn.

       Svara

        Det gällde nog inte att hon inte ville ha barn. Mer hennes syn på människor.

        Svara

    oh edgy, såå cool är du. tuffing.

    Svara

    Varför ens svara då om du inte är intresserad av barn? Hoppa vidare till nästa fråga bara.

    Svara

     Men hon måste ju bara få fram att hon haaaatar barn. Måste ju visa att man är unik.

     Svara

   Jag förstår faktiskt inte frågan 🤔

   Svara

    Jag menade egentligen om ni klarar av att hjälpa någon och då ”stänga av” för att kunna vara till mer nytta, eller om ni blir alltför stressade. Behöver inte gälla barn som har skadat sig, utan även vuxna. 😊

    Behåller ni lugnet?

    Svara

     Ringde 112 en gång när en kvinna blev påkörd av en lastbil (som körde långsamt iofs, men ändå). Jag var lugn tills jag såg hennes öppna fraktur på nära håll. Då brast det.

     Svara

     Har reagerat lite olika. Nu när jag har egna barn tycker jag att reflexerna är snabbare för att jag är tryggare och liksom styrt upp ledsna barn mer. Om det är en situation där jag hinner tänka är jag mer tillbakadragen men ifall det är något snabbt som jag inte hinner överväga så går jag oftast in i situationen. Tex upptäckte jag att jag visst hoppade rakt in i ett slagsmål på min arbetsplats vilket kanske inte var så smart. De slutade iofs slåss men hade jag hunnit reflektera hade jag inte gjort så.

     Svara

   Jag är världens mesigaste, känsligaste människa… alla kategorier… Men när något händer mina barn behåller jag lugnet och klarar av det. Bryter dock ihop senare. Ett av mina barn bröt benet på ett rätt brutalt sätt, när han sen var omhändertagen på sjukan höll jag på att svimma och fick sitta utomhus med en sköterska och dricka saft.. haha…

   Svara

   Tycker detta är intressant, för jag som person är rätt orolig, känslig och tar andras känslor alldeles för nära mig, i mitt jobb som sjuksköterska är jag tvärt om lugn och trygg. Men när det hänt akuta saker på fritiden (tex kramp, medvetslöshet, anafylaktisk chock) så är det som att jobb-personen kliver in och tar över helt. Skönt men skum känsla.

   Svara

   Stänger av. Ju mer stressade människor runt mig är desto lugnare blir jag och styr upp.

   Efteråt däremot mår jag skit och får minnesbilder av det som har hänt under lång tid.

   Svara

   Jobbar med barn så ja. 😄 Blir skakig i knäna av blod annars t.ex. men på jobbet går det bra. Stänger av som du säger.

   Svara

   Otroligt intressanta svar, tack snälla ni!

   Jag själv stänger av och hjälper till och kommer som tur är ihåg att vara vänlig och tålmodig, men när jag var (ännu, ha ha) yngre (runt 20 år gammal) så hade jag inte hunnit träna upp den förmågan riktigt så bra.

   Svara

   Nu kom jag på hur jag funkar oftast: min man plus barn slog sig illa i höstas. Barnet fick sina glasögon intryckta i ögonbrynet, det var blod, alger (de ramlade på en badbrygga) och smuts överallt. Jag höll mig jättelugn medan min man gick in i någon konstig chock där han inte kunde sluta prata om att hans byxor blev smutsiga. Jag tvättade av, tröstade och åkte sen till akuten med barnet efter att ha ringt 1177 när vi kommit hem. Men jag tror att om min man tagit kommandot så hade jag fått mer panik, så tror jag det funkar rätt ofta?

   Svara

  vad tycker ni om öppet spår? jag älskar det. det bär igenom mig på ensamma helger. längtar hela veckan

  Svara

   väldigt bra, men ibland så blir kommentarerna för hårda och då tappar man lusten att hänga kvar.

   Svara

   lite samma här. Men ibland känner jag att folk ställer frågor som inte riktigt är rätt för forumet. ibland är personliga relationsproblem så personliga att hela bilden behövs och inte enbart en kort beskrivning.

   Svara

    Är det inte det som är vitsen, att man ska kunna skriva om allt?
    Man kan ju välja vad man vill läsa som tur är.☺

    Svara

   Jag håller med dig, Pia!

   Svara

  Alltså, Blondinbellas flygfilm på Instagram. Jag skrattade högt när jag såg den. 😂😂😂

  Svara

   Ja vad kan man säga she is a comedian 🤣🤣🤣🤣👋

   Svara

   ”Fniss, fniss, gapflabb”

   Svara

    *klappa händerna*
    *räkna på fingrarna*
    *skriva i block*
    *pilla i håret*
    *vifta med armarna*

    Btw, undrar om hon säger något på teckenspråk. Någon som kan tolka? 😂

    Svara

     Jobbat som tstolk i många år ! Ska kolla…återkommer…

     Svara

  Någon som gått YH-utbildningen redovisnings konsult? Var den bra? Vad jobbar ni med nu? Ha en trevlig kväll! 😊

  Svara

   Jag läste den utbildningen för ett par år sen och är jättenöjd. Jobbar på en redovisningsbyrå idag och fick jobb redan innan utbildningen var j
   klar.

   Svara

    Åh vad kul att höra och tack för svar!!

    Svara

   Behöver man ha några förkunskaper? Är så jäkla sugen på att byta riktning i livet och YH är typ det jag orkat palla mig igenom.
   Tänker främst om man ska ha gått någon speciellt inriktning eller liknande? Känner att min stylist-utbildning/undersköterskeutbildning kan jag torka mig i ♡♡♡en med.

   Svara

   Det är nog olika från skola till skola men jag var väldigt nöjd. Är anställd som redovisningskonsult nu, och hade jobb flera månader innan examen precis som föregående också skrivit.
   Inga speciella förkunskaper, hade ett helt annat yrke innan. Däremot har jag alltid haft lätt för både siffror och datorer som säkert hjälpte en del under själva utbildningen, men har inget med intagningen att göra 🤗
   Bästa jag gjort!

   Svara

  Mår illa efter att ha sett EPA killen bli misshandlad medans en av förövarna filmar och skrattar. Gör på riktigt ont i hjärtat när barn och ungdomar mobbas för att inte säga misshandlas.

  Svara

   Jag önskar att jag fortfarande reagerade när jag såg sånt, är alldeles för avtrubbad pga allt man sett på internet. Självklart reagerar jag annorlunda IRL. Kanske känns mindre äkta när det är online… Jag vet inte.

   Svara

    Har du sett filmen när en knarkkartell sågar av huvudet på en pappa och skär ur hjärtat på sonen och sedan medan han fortfarande lever med hjärtat pumpandes hängandes utanför kroppen så börjar de flå honom? Hemskt, jag tål se allt verkligen men detta var verkligen på gränsen. Vilka jäkla as.

    Svara

     Skämtar du eller? 🤮

     Svara

      Du har mycket att upptäcka..

      Svara

       Tror jag avstår att se människor bli torterade. Vidrigt! Men människor är olika, vissa kanske tycker att de inte är så hemskt att se detta?

       Svara

     Nä, vilken film var det? Är inte så känslig för gore.

     Svara

      Det här hör inte hemma på ÖS. Jag fattar inte varför man måste dela sånt här vidrigt skit.
      Det räcker väl me datt övriga itnernet svämmar över av äckel?

      Svara

       Kan du göra en lista på vad som får tas upp på ÖS?

       Svara

        Någon gräns får väl finnas? Sjukt att dela såna här videor… det är liksom någons anhöriga och riktiga människor.

        Svara

         Men vad är det för idioter som ens vill se sådant??

         Svara

        Behövs det en lista för att du ska fatta att just det här är jävligt olämpligt?

        Svara

      Va fan är det för fel på er vidriga as?! Håll era filmer och beskrivningar för er själva eller starta nån grupp nånstans där ni kan dela den infon

      Svara

     Var hittar man detta klipp?

     Svara

      Snälla Cam, radera detta. Jag är inte känslig alls och har både sett det ena och det andra, men dessa länkar bör inte delas såhär. Fan visa lite respekt mot offren.

      Svara

      TA BORT DET HÄR CAMILLA!!!!! Det är inte okej!! Det är mord man bevittnar!!!!! Fy f*n

      Svara

       Varför tittade du då? Låt bli att klicka upp bara

       Svara

        Är ni okej med att det delas filmer på när IS sätter småbarns huvuden på pålar också? Eller var går gränsen? Jag skrev ändå mitt gymnasiearbete om IS och kom över riktigt hemska filmer, men det är inte okej att dela filmer som dessa FÖR NÖJES SKULL.

        Svara

       MEN FÖR FAN CAMILLA, TA BORT!!!

       Svara

        Men herregud, eget ansvar? Låt bli att klicka om ni inte vill se, det är verkligen inte svårare än så.
        Nej, jag tittar inte på dylika klipp, blir illamående. Däremot anser jag verkligen inte att de ska censureras för att folk inte vill ta in att världen inte är en rosa fluffboll.
        Det är jättebra om alla naiva människor inser vad som sker på riktigt i världen och att alla människor inte alls är goda, förtjänar en andra chans, eller går att tala tillrätta bara man har rätt dialogteknik och värdegrund.

        Svara

     Varför tittar man på sånt? Alltså genuin undran? Är det någon form av gore-underhållning? Klarar ni inte av att ta in det hemska som hänt utan att se det? Jag undrar uppriktigt då jag själv aldrig skulle utsätta mig för att se sådant frivilligt.

     Svara

      För min del är det inte aktivt. Utan hänger i en tråd på något forum, trycker på en länk och hamnar på en video. Eller wtf forumet på reddit. Stött på så mycket genom åren så man liksom är lite avtrubbad.

      Svara

      Jag råkade bara klicka in på länken tidigare i veckan och inget jag tittar på annars. Men jag såg hela denna och förfasades, helt ofattbart att det existerar. Ett jäkla uppvaknande för mig.

      Svara

       Varför ge dessa barbariska videos views eller publicitet? Obegripligt. Ni vet inte vem där ute i världen ni triggar. Videos som denna ligger på internet av en anledning och jag är nog beredd att lova att det inte handlar om en ”Good will” ögonöppnare för oss i norden. Bilda er på annat sätt.

       Svara

       Sånt sker hela tiden varje dag. Sett så mycket skit på internet, småbarn som blir halshuggna, kvinnor som blir stenade. osv osv. Det är en hemsk värld vi lever i, otroligt mörk brutal och hemsk.

       Svara

     På riktigt? Vart fan ser ni sånt där sjukt? Varför väljer man att vilja se sånt?

     Svara

      För att se hur jäkla vidrigt folk behandlas. Dessa mexikanare behandlar ju dessa människor värre än boskap. Jag tror inte vanligt folk ens tror det finns folk som gör såhär.
      Vi lever vårt liv med jobb,lets dance och fredags tacco och tycker att alla människor har samma värde.

      Svara

       Exakt! Pinsamt att så många människor är helt oblivious till vad som sker i världen och till hur jävla vidriga människor kan vara. Och nej, det är inte synd om dessa as oavsett vad de varit med om i barndomen… 🙄

       Svara

        Kan tillägga att jag inte tittar på gore, det är vidrigt. Men jag läser ibland om vad som skett och är väldigt medveten om vad som pågår. Tycker det nästan borde vara obligatoriskt att alla svenskar ska tvingas att sätta sig in i ett par sådana fall, för att verklighetsanpassa de rosa glasögonen.

        Svara

         Läsa om hemskheter är en sak, men att dessutom se det är ngt helt annat!

         Svara

        Mer stört att behöva se en video också för att kunna ta in det som hänt. Normala människor kan ta in det hemska även om man bara hör eller läser om det.

        Svara

       Boskap? Ska boskap behandlas illa menar du?
       Hatar när folk använder sådana benämningar.
       Som när folk säger att dem behandlar oss som djur..
       Ska djur behandlas illa?
       Blir vansinnig av människors sjuka liknelser- som om djur ska behandlas som skit.
       Jag anser att djuren är mer värdiga än oss människor. Och om det är några som är ” djur” så är det tyvärr vi människor…

       Svara

        Uttrycket innebär inte att djur SKA behandlas så, men om som du förhoppningsvis är medveten om så behandlas djur (och speciellt boskap) otroligt illa i större delar av världen och därmed finns uttrycket ”att bli behandlad som ett djur.”

        Svara

      Man lär ju va empatistörd på något sätt om man frivilligt sitter och kollar på sånt.

      Svara

       Tänker exakt samma. Hemskt!

       Svara

      Råkade se ett riktigt hemskt klipp för över 10 år sedan och det sitter i än… Fattar inte varför man frivilligt kollar på sånt, som någon sjuk underhållning.

      Svara

  Vad tyckte ni om Finland – Kanada matchen idag?

  Svara

   Fantastisk match! Lejonens spel var helt otroligt, har inte sett dem spela så förr. Tyckte Kanada var ovanligt försiktiga, och gjorde många misstag.

   Svara

   Att domarna var blinda som vanligt. Kanada förtjänade fler utvisningar. Men det gick ju bra i alla fall. ☺️💙

   Svara

    Det var svenska domare, men att VR domare är inte alltid lätt och allra helst inte på hockeyplan. Är själv domare i handboll och det kan bli missar där också.

    Svara

   Jag gillar inte fotboll.

   Svara

  Är ni mest praktiska eller teoretiska, eller är ni både och?

  Svara

   Varken eller tyvärr

   Svara

    Ajdå. Jo, väl?! 😊

    Svara

   Hur menar du? På vilket sätt utesluter de varandra?

   Svara

    Om jag tar ett exempel: om du ska bygga något – föredrar du att läsa instruktionerna eller att börja bygga eller tycker du lika bra om både och?

    Svara

     Jag avskyr att läsa instruktioner men är dessvärre inte särskilt praktiskt lagd.

     Svara

   Mest teoretisk, men jag har ansträngt mig hårt att lägga till betydligt mer ”praktisk”. Ganska nöjd!

   Svara

    Vad bra! Jag är både och. 😊

    Svara

   Mer teoretisk helt klart. Blir mer stimulerad av att diskutera och analysera än att göra saker rent fysiskt/praktiskt.

   Svara

   Helt klart både och. De som inte känner mig så väl tror alltid att jag är mest teoretisk pga att jag är akademiker. Då känns det fint att kunna säga ”Nej, den har jag gjort själv förstår du” om fåtöljen/kläderna/väggen/grinden. 😉

   Svara

    Samma.

    Svara

   Både och. Men jag går ofta på det praktiska först för jag tycker det är lite tråkigt att läsa mig till något, i alla fall om det är t.ex tekniska prylar eller möbler som ska byggas ihop.

   Svara

   Tack för att ni svarade! 😊

   Svara

   Både och.

   Svara

   Mer praktisk. Jobbar som sjuksköterska.

   Svara

  Vad har ni för färger i ert hem? Har förstått det som att människor verkar gilla vit/grå/svart och ev. beige hem, men jag får tyvärr ångest i ett sådant hem. Tips på färger man kan ha i hemmet som gör det varmt och trevligt? OBS, menar inte att shamea ngn.

  Svara

   Gult känns välkomnande och soligt! 😊

   Svara

   Har ett sånt hem, men det är min bas för jag har färg på gardiner, kuddar, ljuslyktor, blommor etc så det är aldrig enbart vitt/svart/grått.

   Svara

   varmare träslag som teak och äldre furu, mkt växter och textilier (mattor, kuddar, gardiner, överkast). De flesta färger kan kännas ombonande, tips är väl målade väggar eller mörkare tapeter. Mkt konst (behöver inte vara dyrt). Skulle inte heller trivas i ett beige hem även om det kan vara fint hemma hos andra

   Svara

   mitt köksgolv är citrongult 😀

   Svara

   Svart, grått i olika nyanser, vitt, sen vårgrön och orange som accentfärger.

   Svara

   Jag har beiga och vita mattor men mycket färg på mattor, gardiner, kuddar och pynt. På så sätt kan man ändra färger om man vill lätt

   Svara

    Har beiga och vita väggar ska det stå

    Svara

   Jag har haft vitt och creme i tio år men nu bytt ut och målat om till bort mörkare blått sidenmatt på väggarna och vinröda sammetssoffor.

   Svara

   Jag har inte det själv men hade väldigt gärna haft mycket trä och naturfärger! Mjukt beige, brunt, vitt och trälister, kraftiga träbord osv. Tycker det ger en varm, ombonad men ändå lugn känsla. Blir jättestressad av plottriga hem med alla regnbågens färger…

   Svara

   Mycket vitt men har valt att måla hela sovrummet i en ”mellan mörk” blå färg och det blev jättebra och mycket mysigare sovrum. Och har i hallen och i en liten korridor en tapet med ljusblå mönster. Den har vi fått mycket beröm för! Lite trött på vitt vitt vitt.

   Svara

   Jag tillhör dom som mår bra av mkt färg runt mig.
   Jag har ett stort hus med många rum. Enfärgade ljusa väggar, enfärgade ljusa gardiner. Mkt tyg.
   Mkt sammet. Röda soffor, veteöl sammetsstolar, mörkblå sammetsstolar. En stor mörklila fåtölj.
   Inte allt i samma rum dock 😉

   Svara

    Petrol *

    Svara

     Veteöl var ju annars väldigt specifik färgangivelse. Nån ny färgpalett som ska tilltala hipsters, sådär som Lady-färgerna heter sånt som seabreeze.

     Svara

   Grönt, älskar grön i alla mjukare toner,
   Gamelrosa och pastellrosa. Även pastell lila.
   Har grönt kök, lila/grått vardagsrum, rosa blommigt i sovrummet. Mår så bra och får sånt lugn bland dessa härliga färger.

   Svara

   Har vita väggar så har mycket vitt/grått men har väldigt mycket grönt. Havsgröna kuddar, tavlor i grönt och mycket växter!

   Svara

   Lila, grönt och vitt och grått 😍

   Svara

   Mörkbrunt, rött, guld. Dock vita väggar. 🙂

   Svara

   Klassiska färger som guldockra, rostrött

   Svara

   Vårt hem utgår från färgerna i Stig Lindbergs tapet herbarium, röd, grön, gul och lite blå.

   Svara

   Blått blått blått

   Svara

   Ett tips från mig som inte heller gillar när vitt/grått/beige men gillar det i grunden är att ha ljuskällor med lite färg. Typ en kul neonskylt eller en flamingolampa typ 😬 Har också en spegel med orange ram, mycket färgade soffkuddar, mitt porslin etc allt har färg.

   Svara

    Jag ska skiljas och därför varit runt och kollat lägenhet senaste veckorna. Vet inte om mäklarna sagt till folk att plocka bort (jo, klart de gör, så lite grejer som möjligt) men jag tycker att bokhyllor utan böcker men med glasskålar eller ljusstakar eller en igelkott i keramik ser väldigt trashigt ut. Ok, jag lyssnar också mest på ljudböcker men detta är ändå vuxna människor som säljer och som levde då ljudböcker inte fanns.
    Och alla dessa kala vita väggar utan någon typ av konst? Bara vita tv-bänkar (med några gulliga porslinsfigurer kanske) och jätteblaffor till tv-skärmar och ALLTID den obligatoriska grafitgrå soffan med divandel. Vitt och grått. Det är verkligen megatradigt. Tycker jag.
    Frågade sista mäklaren (den lägenheten blev det, men den kommer inte att se ut så framöver) om folk inte läser vanliga böcker längre och hon sa att det faktiskt verkar vara så (i detta fall var det en +45-kvinna som bodde där). Det är inte så att de plockar ner böckerna, för det finns inga. Heller inte tavlorna, för de finns inte heller för man vill inte göra fula hål i de vita väggarna.
    Scary att många är så … lika. Eller ängsliga. Känns som att bo i ett avsnitt av Black Mirror.
    Fasen,

    Svara

  Vad tycker ni om kontot ”mansbebisar” på instagram? Jag brukade älska deras inlägg pga humorn och igenkänningsfaktorn samt att de gav en möjlighet för kvinnor att prata ut om de problemen vi står inför. Men på senaste har jag blivit riktigt irriterad när de börjar ge sig på kvinnor som har ”fel” feminism enligt dem, vad tycker ni?

  Svara

   Blir trött på alla som tror att feminism är orden som kommer från de extrema. Inte min grej.

   Svara

   jag tycker att det blir för stor kontrast där ibland… jag brukar gå in för att läsa om män som inte kan någonting om livet och verkligen är mansbebisar så att man kan garva lite och tänka på sina gamla ex… men det blir lite för mycket politik och tunga ämnen där ibland. inte att man inte ska diskutera politik och tunga ämnen men när jag går in på det kontot är det just mansbebisar jag är ute efter att läsa om (glömmer aldrig den som städade toaletten genom att hälla lite handtvål över den och sedan spola…?) inte psykisk misshandel osv.

   Svara

   Jaa stör mig så på att de raderar kommentarer som inte passar dom. Annars gillar jag kontot för det mesta.

   Svara

   Jag stör mig på att så många kommentarer har fel i deras ögon. Man kan inte kritisera eller ha en nyans av annan åsikt på deras konto. Följt ett bra tag men har stört mig mkt på sistone. Letar ”mansfel” i allt verkligen, blir too much.

   Svara

    Håller med! Det som jag stör mig mest på är när de angriper andra kvinnor för att de har en annan syn på feminism, och oftast ger ganska irrelevanta och kränkande kommentarer åt dessa. Till exempel så länkade de till en artikel för ett tag sedan där en kvinna diskuterade liberal feminism. De var verkligen skitelaka mot henne, och i kommentarerna så hånade de henne för att hon använde ett svårt språk och ”lekte smart”. Kvinnan i fråga har en avancerad utbildning inom teoretisk fysik och matematik, så det är inte speciellt märkligt att hon har ett annat ordförråd än de flesta människor egentligen. Fick mig bara att tänka på att en man förmodligen aldrig skulle hånas eller förminskas på grund av att han har ett komplicerat ordbruk, speciellt inte om han vore akademiker.

    Svara

    Håller med. Gillar kontot och tanken bakom men börjar bli jävligt trött på hon/hen/dom som driver kontot. Det finns bara en enda sanning och ett godtagbart svar, alla andra kommentarer tas bort eller pekas ut på ett jävligt tråkigt sätt.

    Svara

   Som folk redan skrivit, det var bra förr men nu känns det lite för styrt. De har typ 100000 regler, nån färg betyder ”stötta” en annan betyder nåt annat. Jag vågar inte kommentera alls där för då blir man väl blockad/hånad.
   Men det jag stör mig mest på är att de tar upp saker som inte ens är deras egna utvidgade beskrivning av begreppet mansbebis utan tar upp saker som jag tycker män och kvinnor är lika dåliga på/eller på en psykisk sjuk nivå men får verkligen ALLT att vara männens fel. + att det gnälls på precis allt, ”min man köpte lösgodis till mig men glömde en sort som jag gillar, hur kan han? Hur kan ha inte veta vad jag gillar? Vi har vart tillsammans 750 år och han glömde MIN FAVORIT SORT?”

   Svara

   De förlorade mig idag när de tipsar om att amning inte bör sysslas med pga inte jämställt. Hur fucked up är man om man tror att de få månader ett barn i Sverige ammas har med jämställdhet att göra? Dessutom blir det återigen ”kvinnans fel” om hon väljer att amma och sen inte är jämställd…… kommentarer som ifrågasatte detta raderades.

   Svara

    Åh, då är det ju synd om männen som inte kan amma!

    Svara

    Håller med! Tycker det är konstigt att lägga fram detta med flaska pga att man vill ha jämställt. Det finns ju massor av anledningar att ge flaskan, inget fel i det var inte det jag menade, men diskussionen som blev av var konstig. De är väldigt styrande och dödar diskussioner och andra idéer.

    Svara

   Men det kontot provocerar livet ur mig. Nu började de diskutera politik under ett inlägg och det var exakt samma stämning som i 925-gruppen förra sommaren. EBT kan inte vara feminist och man är dum i huvudet och kvinnohatare om man röstar KD.

   Sen det här med att föräldraledigheten ska vara HUNDRA PROCENT jämställd och kvinnor kan då bara amma i 7 månader för sen ska de tillbaka in i arbetet.

   Stör mig mkt på männen i historierna de lägger upp men minst lika ofta stör jag mig på kvinnorna. Ibland känns de som att de vill vara offer.

   Svara

  Har ni blivit kär i någon ni inte varit fysiskt attraherade av i början? Hur var det?

  Svara

   Ja! Och vi har varit sambos i tre år nu, haha! Tidigare hade jag en väldigt specifik typ: muskulösa och långa (alla mina ex är över 195). Min sambo är 165 lång, lite småtjock, och ser inte alls ut som min tidigare typ. Men efter vår första dejt så hade jag så mycket fjärilar i magen av honom, och jag har varit störtförälskad enda sedan dess (och jag tycker att han är jätteattraktiv nu).

   Svara

    Vilken fin historia!
    Jag frågade pga har en killbekant som ej är min typ men jag märker att jag alltid vill prata mer med honom.. kanske oväntad attraktion på g.

    Svara

     Vad roligt! Ja om ni umgås lite mer så kanske det utvecklas en stark attraktion. Jag har märkt att med min sambo så är det andra saker som attraherar mig än innan: hans ögon, humor, skratt, sättet han håller om mig, (hans rumpa), &c. Med mina ex så var det andra saker som jag fixerade vid och ”värderade”, såsom formen på deras armar, längd, axlar. Du kanske kommer att se samma förändring i vilka kriterier som du ”betygsätter” när du bedömer en mans attraktion.

     Svara

    Haha, samma här! Hade samma preferenser men träffade min man, lite ”klämgo” och 165 cm lång (kort?), yngre än mig så jag kände mig som en cougar och skämdes jämte honom. Fanns ingen attraktion på första mötet, men mycket humor. Andra daten, som han enträget jobbade till sig, upptäckte jag dock hur jäkla go, snäll, rolig och fina, charmiga smilgropar han hade och har, och föll pladask. Världens bästa karl! 7 år ihop nu och 4 som gifta och den pärlan vill jag aldrig vara utan, han är det bästa som hänt mig. 😊 Och ja, jag är attraherad av honom idag med.

    Svara

   Jag tyckte inte att min man var oattraktiv när vi först träffades, men tyckte inte att han var direkt snygg heller. Haha gud va det känns konstigt att skriva så!! Men jag hade ingen som helst tanke eller avsikt med att det skulle bli något mellan oss, men han fick mig på fall och med det blev han mer attraktiv oxå.

   Svara

   Absolut! Varit gifta i fem år nu.

   Svara

   Ja! Vi var vänner ett år, hade hela tiden SÅ bra kemi och kände verkligen att vi kunde prata om allt. Sen så hånglade vi på fyllan och han sov hos mig(inget mer än hångel hände) och efter det så började det komma känslor och attraktionen växte tillsammans med känslorna. Sen var vi tillsammans i två år och nu är vi vänner fortfarande. Vi gjorde inte slut pga att attraktionen dog ut bör även tilläggas!

   Svara

   Efter många år med men som är ”tall dark and handsome” träffade jag make nr 2 som bara är ”tall” 😉. Första blonda man jag någonsin dejtat och då levt i 40 år. Det blev bra men inte kärlek eller attraktion vid första ögonkastet.

   Svara

  Ni som har trädgård, eller balkong. Hur ser det ut nu hos er? Har ni hunnit med något, eller står allt still eftersom det kalla vädret kom tillbaka för många.

  Svara

   Har redan planterat lite blommor pelargoner, petunior, ros, ska snart plantera en pion. Även tulpanlökar sen i höstas så en del med andra ord. Men tråkigt att det är.så himla kallt på sistone. Man vill liksom njuta lite av våren. 🌸🌹🌷🌼🌻🦋🐦

   Svara

   Funderar mest på hur jag ska hantera alla tomater jag har i hundra olika krukor inne.. vet inte om de ska planteras ut eller stå på inglasningen. Borde kanske sparat fröpåsen 🙈😅

   Svara

    Hahaha samma här… börjar redan få tomater på plantorna 😬

    Svara

   Jag har en inglasad balkong! Har dock inte råd att köpa jord och växter det här året…. hade annars gärna haft tomater, kanske provat vindruvor och lite grejer som blommar. tills vidare får det vara tomt haha. ;(

   Svara

    Är du i malmöområdet så kan du få både chili och tomatplantor av mig 🍅🌶

    Svara

   Inte en blomma!

   Svara

   Ingenting har fått flytta ut ännu, så det är knastertorrt på balkongen än så länge. Men nu börjar tomaterna ta över inomhus och jag köpte precis perlagon och stjärnöga som tål både lite kallare och varmare så de får kanske åka ut snart. Börjar ju kännas som hög tid att kasta ut växterna faktiskt men vill heller inte riskera att mina bortskämda plantor ska kolavippen av antingen för mycket och stark sol, vind eller kyla. (inser att mina plantor är extremt curlade med inomhusklimat)

   Svara

   Jag har satt ut en soff-möbel men har haft överdraget på över den i princip sen jag ställde ut den.. har inte vågat ställa ut alla mina planterade tomater, persiljor och liknande eftersom det har varit så kallt och blåst extremt kraftigt på balkongen 😩

   Vill så gärna fixa klart balkongen med mysiga kuddar och växter men får väl vänta ett tag till

   Svara

   Vilka fina svar av er alla, tack! <3

   Curlade blommor🌷🌷, det lät fint; Anonym 20:35.

   Svara

   Jag önskar att jag kunnat fixa balkongen som jag vill. Att jag kunnat odla luktärter som alla andra år, eller väckt pelargonen jag fick av min syster och ställt ut. Haft balkonglådor med vårblommor…

   Men, min sambo är allergisk. Mot typ allt som blommar. Och ja – det är så klart jättejättesynd om honom, det är inte det jag menar, men det känns så… trist. Att inte kunna fixa som jag vill och göra en oas därute inför sommaren. Men jag tänkte satsa på kryddor i år, åtminstone. Förra året kom jag av mig helt och ställde bara ut mina krukväxter jag har inomhus. (Bara gröna växter alltså) Blev inte samma feeling. Men med kryddor kanske…

   Tack för att jag fick prata av mig lite! ❤

   Svara

    Jag förstår din besvikelse, tant Gredelin! Jag tycker också om luktärter och många andra blommor. De år jag inte har odlat själv så har jag tittat på andras istället.

    Tack själv och detsamma! <3 Ha en fin helg och även ni andra här!

    Svara

  Tror ni att Isabella Löwengrip är lycklig?

  Svara

   Jag tror hon stundtals kan känna sig lite tom och ffa uttråkad, men kommer snabbt vidare. Hon verkar vara den som aldrig knäcks, utan går vidare direkt.

   Svara

    Hon är tycker jag en väldigt ovanlig person. Alldrig mött någon liknande!

    Svara

     Känner du henne?

     Svara

      Kanske…

      Svara

   Lycklig så länge någon sminkar och fönar hennes hår. Så länge hpn leker bussines woman och tjänar pengar. Och kär i sig själv + på det. 🙊🙈

   Svara

   Både och. Mest tror jag att hon inbillar sig att hon är det. Jag tror att hon är genuint lycklig över sina barn och när hon är tillsammans med dem. Men att hon tror att hon är lycklig när hon flänger omkring. Hon är lite som innan man går in i väggen, kör på i full fart utan att reflektera. Får uppfattningen om att hon på allvar inte fårstår kritiken hon får. Att hon tror att det är avundsjuka typ. Tror inte hon tar in vad människor faktiskt säger.

   Svara

   Personligen tror jag att hon är sjukt olycklig. Gråter sig säkert till sömns många gånger.
   Det är tur att hon har sina fina barn, för de ger henne lycka!

   Svara

   Nej. Jag tror hon jagar lyckan däremot. Jag vet att det låter lite…..klyschigt….men det syns i hennes ögon att något inte står rätt till. Jag kan inte låta bli att tycka synd om henne, jag fattar inte vad som gick så fel. Hon kunde verkligen haft allt, då menar jag inte ett familjeliv med Odd nädvändigtvis, men hon är ju driftig och kunde haft det så bra utan att köra allt i fördärvet.
   Jag hoppas, för hennes barns skull, att det här inte slutar i total katastrof.

   Svara

   vill inte sno din tråd men har börjat fundera så mycket på Meghan markle på sistone.

   Hur tror ni att hon tänker på sitt liv?
   hon har ju på ett sätt valt ett väldigt speciellt liv. hon var känd redan innan hon gifte sig men nu kan hon aldrig vara anonym någonstans. klart att hon kan resa till fina avskilda lyxiga ställen. men hon kan aldrig spontant gå på Londons gator eller annan stor stad.

   Svara

    Och jag som fick ångest i veckan över vår valp vi precis fått hem. Tänkte ”mitt liv blir aldrig som förut igen” – ska tänka Meghan Markle nästan gång de tankarna poppar upp. Tack <3

    Svara

   Jag tror inte att någon är lycklig. Lycka är en illusion. Livet är bara olika stadier av lidande

   Svara

   Jag tror inte att hon kan känna känslor. Hon bara är.

   Svara

   Med hennes diagnos (diagnoser?) tror jag inte att hon förstår och kan uppfatta riktig lycka. Det fladdrar på i 190 km/h på en 60 väg för henne.
   För min egen del tycker jag att allt blir så genomskinligt och falskt med alla samarbeten hon gör, det slutar med noll trovärdighet. Ex NC, allt kaffe, cbd oljan, leksaker till barnen. Allt är bara yta yta yta.
   När hade hon ett dyrt tygstycke i håret senast?
   Nej hon är såklart inte lycklig. Om jag var IL skulle jag absolut äta lite medicin för att få lite lugn och ro. Jämför med tex en diabetiker som måste ta sin medicin för att må bra.

   Svara

  Jag är just nu konditor i Stockholm och jag ooooorkar inte med min chef som förändras i humör titt som tätt. Vill bara byta helt men vill helst inte behöva plugga igen. Har ni några tips?
  Älskar att jobba, är duktig på det jag gör och tar initiativ och kan jobba på snabbt. Alla tips mottages

  Svara

   Finns inte alternativet att fortsätta som konditor men byta arbersplats?

   Svara

    Det finns absolut en möjlighet men just nu känner jag mig matt på yrket. Jag älskar det jag gör men har tappat suget helt efter tiden på denna arbetsplatsen

    Svara

     Ja, förlåt, jag missförstod dig. När du skrev jag älskar att jobba trodde jag att du menade just som konditor. Hoppas du finner en lösning till ditt dilemma ❤️

     Svara

      Tack för stöd <3

      Svara

       men tror du inte det räcker att byta jobb? det är ju en väldig skillnad på arbetsuppgifterna på olika konditorier/bagerier tycker jag? jobbade ett tag på ett av gbg’s största som bara är som en fabrik där du mest är maskinskötare och ugnsvaktare, nu jobbar jag på ett pyttelitet där alla vi som jobbar är både bagare/konditorier/kallskänkor /butikspersonal eftersom vi inte är så många, så det är ju som att ha bytt bana helt fastän jag inte alls bytt bana?
       eller börja som dessertkock på nån restaurang?

       Svara

     Hej E! Är oxå konditor (mammaledig just nu dock), och vill bara uppmuntra och säga att jag har varit i samma sits som du. Och jag kände verkligen att jag var trött på yrket trots att jag verkligen älskar det. Men det gör så mycket att byta arbetsplats. Fick tillbaka glädjen i bakning och kände mig inspirerad och utmanad i mina uppgifter så fort jag hamnade på ett nytt konditori med annan ledning och kollegor. Och om du bor i sthlm har du all världens möjligheter just nu! Är så många som söker konditorer! Några som jag själv gärna hade jobbat hos: K-märkt (Daniel Roos), bageriet Bak som precis flyttat till Hökarängen, Pärlans söker konditor/konfektyr- & glassmakare (mitt drömjobb haha), Berns, Magnus Johansson mfl! Om du har Facebook kan jag varmt rekommendera att gå med i Yrkesbagare gruppen. Där dyker ofta jobb upp i branschen som aldrig kommer ut på tex arbetsförmedlingen 🙂 stort lycka till!

     Svara

   starta eget bageri?

   Svara

    Har tyvärr inte ekonomin till att starta eget 🙁

    Svara

  Jag ligger efter med svenska tv-serier. Vilka rekommenderar ni?

  Svara

   Fröken frimans krig, systrar 1968, bron, bonusfamiljen

   Svara

   Jag ligger också rätt efter med serier överlag men tycker att både Dips och Bonusfamiljen är underhållande, finns på Svtplay.
   Störst av allt på Netflix var intressant, gillade speciellt Felix Sandman i huvudrollen och David Dencik som advokat.

   Svara

   Bron, Springfloden, Midnattssol, Fröken frimans krig är vad jag kommer på nu 🙂

   Svara

   Vet inte hur mycket efter du ligger, men här är några:
   Enkelstöten. Torpederna. 30 grader i februari. Ack värmland. Finaste familjen. Sommaren med släkten. Bonusfamiljen. Innan vi dör. Störst av allt. Gåsmamman. Bron.

   Svara

    Anonym 20:17. Riktigt mkt! De flesta av de ni nämner har jag inte sett. Tack alla för tips, skriv gärna fler. Ni är bäst. Måste gå ifrån lite därför skriver jag snabbt här haha.

    Svara

     Enkelstöten är så rolig!

     Svara

   30 grader i februari, enkelstöten, bonusfamiljen, dips, the rain på Netflix (är den svensk?), Springfloden, störst av allt. Och såklart Vår tid är nu.

   Svara

    solsidan såklart !

    Svara

    Torka aldrig tårar utan handskar.

    Svara

   Vår tid är nu

   Svara

   Inte svensk, men jag rekommenderar Ett fall för Vera, på svtplay, riktigt bra 😊

   Svara

   Bellas instatories…

   Svara

   Har precis kollat första två avsnitten av Enkelstöten säsong 2. Tycker den serien är genialisk och så annorlunda mot allt annat.

   Svara

   Tack så jättemycket för era svar. Jag har sett samtliga avsnitt av tv-serierna här nedan:

   Enkelstöten såg jag idag för första gången, fantastiskt rolig och genomtänkt. (Endast sett senaste säsongen av den, kom jag på nu)

   Vår tid är nu är helt fantastisk och även Bonusfamiljen, Fröken Frimans kr**, 30 grader i februari, Finaste familjen, Solsidan. Samtliga tycker jag riktigt mycket om. Jag ser kanske på mer än jag trodde själv, men inte så mycket annat numera.

   Okej, det jag inte har sett av det ni har tipsat om vill jag se alltsammans. Lite av Ack Värmland har jag sett också.

   Fyll gärna på listan den som vill.

   Svara

  Tror ni på anknytningsteorin?

  Jag har fått höra av psykolog att jag har en otrygg- ambivalent anknytning.
  Detta hade förklarat ganska mycket om mina problem med relationer som vuxen.
  Någon annan som har det? Någon som har haft en sån uppväxt och ändå har en normal, stabil relation idag?

  Ser inte hur jag någonsin ska kunna klara att ha en bra relation utan att låta mina problem förstöra. Vet inte hur jag ska jobba bort dom heller

  Svara

   En psykolog borde väl kunna hjälpa dig? Att du funderar på hur du är och att du vill ändra ditt beteende för att må bättre med dig själv i relationer är väl en jättebra början.

   Själv har jag snöat in mig, vill gärna höra från någon som är otrygg-undvikande vad ni behöver för att bli trygga i en relation?

   Svara

   Ja. Den används mycket och har en bra grund.

   Svara

   Det gör relationer lite svårare men absolut möjliga! Tror det är viktigt att komma till insikt om sig själv och kommunicera sina behov med sin partner och förklara vad som är svårt. Men det går!

   Svara

   På sistone har jag insett att jag verkligen trivs så bra ensam. Älskar att bara kunna göra vad jag vill, helt kravlöst. Har alltid varit väldigt introvert men ändå haft vänner p.g.a. att det förväntas av en, men nu har jag bestämt mig för att bara umgås med andra när jag verkligen vill (vilket verkar vara väldigt sällan.) Dessvärre bor jag mitt i stan så jag stöter ju på människor så fort jag går utanför dörren. Drömmer om att en dag kunna köpa mig ett mindre hus på landet och skapa mitt egna lilla paradis.

   Svara

    Oj, menade inte att publicera detta här utan under en egen kommentar. Knas!

    Svara

    Jag tycker att det låter bra, Anonym 21:07 att du har kommit fram till vad som är bäst för dig. Det är de som lyssnar in vad de själva behöver som blir lyckligast tror jag.

    Svara

    Jag förstår dig verkligen. Känner mig så instäng och begränsad där jag bor mitt i stan.
    Vill ut på landet.

    Svara

    Åh jag är precis som du.

    Har alltid känt mig väldigt annorlunda för att jag verkligen inte tycker om att umgås med andra, förutom ibland när man träffar familj och vänner. Jag hatar att behöva vara social (ganska bra på det dock) men mest som en fasad.

    Det har tagit mig 34 år att älska mig själv för den jag är. Men folk måste tycka att man är konstigt som älskar egentid men även mycket tid med min partner. Han tröttnar jag aldrig på.

    Svara

     Exakt så är det för mig! Minus partner då. Fungerar bra socialt men det är alltid för andra skull som jag beter mig så, inte för min egen. Nu på sistone har jag dock börjat vara lite mer som jag är på riktigt och det märks tydligt hur obekväma många människor är med tystnad. Som att de inte riktigt vet hur de ska bete sig. Då brukar jag vara mer pratglad än jag egentligen är bara för att de ska känna sig lite bättre till mods, men det hade varit skönt att inte känna ett behov av att alltid göra det.

     Vad glad jag blir av att läsa att du älskar dig själv! Jag hoppas att jag kan komma dit en dag också.

     Svara

    Jag är inte introvert, men däremot länge varit deprimerad vilket gjorde mig folkskygg. Tog steget ut på landet och mår äntligen bra igen! Har ett fåtal grannar i närheten som jag bara blir glad av att träffa på. Cyklar in till affären i byn och det är aldrig lång kö, så jag slipper slitsamma folkmängder där också. Jag har till och med blivit så frisk att jag svarat på dolt nummer utan att blinka! #aldrigmerastan

    Svara

   Inte ”din” psykolog om hen fick dig att känna så trots terapi :/. Såklart du kan, vänd dig till en annan psykolog så ni kan jobba på det, vad den infon syftar till och hur en praktiskt går till väga.

   Svara

   jag tror att du kommer att klara av att ha en bra relation / ha bra relationer framöver.

   Försök att ha ett stort tålamod både med dig själv och de / den du träffar framöver och stresshantera innan du pratar med dem, så att du är i balans då. Var tydlig med din rädsla, så kan du säkert få hjälp i det av personen.

   Våga förklara vad du behöver och lyssna in vad den andre vill ha och läs gärna på om kommunikation. Jag svarar bara delvis på frågan, men såg att andra hade svarat en del av det jag tycker också.

   Svara

   Det finns något som kallas ”förvärvad trygg anknytning”. Jag har själv haft en dysfunktionell relation till både mamma och pappa och hade en otrygg ambivalent anknytning. Jag förstörde alla mina relationer enligt samma mönster och är idag väldigt stabil, trygg och i en lugn relation. Jag vet inte riktigt vad som hände men mycket terapi och avstånd från min mamma hjälpte. Jag har egna barn idag och gör allt för att de ska vara trygga och än så länge verkar de vara det i alla fall. Jag hoppas att du får rätt hjälp och stöd för det finns.

   Svara

  Vill höra mer skvaller från Dolly!

  Svara

   Vem är Dolly?

   Svara

   Yes! Jag med!

   Svara

   Jag med! Dolly, berätta allt du vet!

   Svara

  Har en fråga till er kvinnor som väljer att skaffa barn med en man som har barn sen tidigare, hur tänker ni om han inte alls eller knappt träffar de barn han redan har? I mina ögon känns det extremt oattraktivt att vara nån sorts lekpappa som bara träffar sina barn varannan helg eller ännu mer sällan. Och om man då själv skaffar barn med en sån man och sen separerar, lär han ju knappast vilja ha de barnen varannan vecka heller? Skulle aldrig frivilligt skaffa barn med en man som inte vill umgås med sina barn

  Svara

   jag var sambo i tio år med en man som hade barn. vi skaffade inget eget. jag hade ett och han två. sen gick det åt helvete. han misshandlade mig psykiskt. och även min son

   Svara

   Håller med!

   Svara

   För att inte tala om allt underhåll han betalar till de barnen. Svårt att börja om med en ny man tex eller kvinna med som från sin lön har många tusenlappar som försvinner från vårt liv självklart ska det betalas såklart men tufft när partnern har lite pengar kvar efter underhållet är betalt.
   Därför jag inte har en partner som har barn sedan innan.

   Svara

    Pengar pengar pengar😍

    🙄

    Svara

    Beror väl lite på hur mycket man har i lön? Behöver ju inte direkt vara ett jätteproblem..

    Svara

    ”Många tusenlappar”?!
    Min son (eller jag) får inga pengar alls i månaden från sin pappa trots att sonen bor här i princip på heltid och jag köper alla kläder, skor, betalar alla avgifter, försäkringar mm.
    Jag vände mig till försäkringskassan och den summa jag hade rätt till enligt lag var 1200kr/mån (kan ha ändrats, detta var 2005)…så inte ens värt att krångla för den lilla summan!

    Svara

     Om du tycker det är en liten summa har du det nog bättre ställt än många andra. Drygt 200.000 hade du fått hittills.

     Svara

     Den lilla summan? På 18 år blir det 259.200!

     Svara

   Mitt bästa lifehack:
   Få barn med en man med barn som han varit ensamstående pappa till, riktig förälder. Bästa männen!
   Lappar kläder, kan skostorlek, vem som behöver vad, fixa kalaspresent, maskeradkostym, restmiddag, trösta, natta, läxläsning, aktivitetsschema, tandläkartider, utvecklingssamtal – normala föräldragrejer som jag fattat många män failar på.
   Nästa bonus är äldre syskon som sitter barnvakt, kommer på uppvisningar och avslutningar, avgudar sina småsyskon och är sköna förebilder.
   Det bästa jag gjort i livet!

   Svara

    ❤️❤️

    Svara

    Håller verkligen med! Min sambo är ensamstående pappa och vi har aldrig tjafsat om hushållssysslor etc. Vi är båda projektledare och han är nästan husligare än mig. Nu väntar vi barn tillsammans och det känns så tryggt att veta att oavsett vad som händer oss emellan kommer han att vara en bra och närvarande pappa åt vårat barn! ❤️

    Svara

    ❤️❤️

    Svara

    Najs! Har alltid varit helt emot att beblanda mig med män som har barn sedan tidigare – men nu förstår jag att ensamstående pappor är en annan historia haha

    Svara

    Det bästa du gjort? Möjligt texten har du kopierat rakt av…

    Svara

   Min man har 2 barn sen tidigare, jag 1 och nu har vi 2 gemensamma barn. I vårt fall så vill min sambo ha sina barn men deras bio-mamma gör allt för att få barnen att tro att pappan inte vill ha dom.. Vi har kämpat i 7 år för barnen men nu börjar vi ge upp hoppet..

   Skulle jag ha vetat för 7 år sen vilket helvete det skulle bli hade jag nog inte inlett ett förhållande med honom.. Och det bara pga hans ex!

   Svara

    Å känner igen detta så mycket. Min mans ex-fru är precis likadan. Hon har till och med intalat barnen att de ska berätta i skolan att pappa slår dem bara för att få igång en orosanmälan och utredning hos soc…

    Svara

  Önskar tips på restaurang och aktivitet till nästa helg i Stockholm. Tanken är att spendera dagen på gröna lund och sen käka någonstans och så övernattning på haymarket. Men om det blir dåligt väder? Har hälseneinflammation så kan inte gå för mycket. Två vuxna.

  Svara

   Testa A La crepe för någon vecka sedan. Det ligger i för sig inte nära gröna lund utan på södermalm nära medborgarplatsen.
   Men goda crepes och gallettes

   https://www.tripadvisor.se/Restaurant_Review-g189852-d1011643-Reviews-A_la_crepe-Stockholm.html

   Svara

    Håller med!

    Svara

    Hoppas ni får det super mysigt !

    Svara

   Har du/ni gott om pengar är Gastrologik ett bra tips. Där måste ni dock boka i förväg, kolla då så att menyn tilltalar er. Annars Eriks bakficka på Fredrikshovsgatan (nära Narvavägen) på väg till hotellet.

   Svara

    har du ätit där? Blev bara nyfiken efter att ha kollat hemsidan.

    Jag har ibland svårt att njuta av ett restaurang besök när det är lite mat och dyrt. tycker du att det var värt det?

    Svara

     På Gastrologik har jag bara ätit en gång, men det var oförglömligt. Har nog bara ätit bättre i Frankrike. Eriks bakficka äter jag på regelbundet.

     Svara

      Jag gillar Bakfickan men det kan ju inte vara roligt att äta så avskilt om man är på besök? På väg hem från Grönan finns ju både Diplomat, Milles och Strandvägen 1 om man vill uppleva medioker mat men mycket folk. En dyr men god burgare har alla på menyn.

      Svara

   Fotografiska är jättebra ifall det är risigt väder. Ät på Supper. Deras majskolvar är helt fantastiska!

   Svara

    Fotografiska har också en väldigt bra restaurang!

    Svara

   Om ni är vegetarianer finns Hermans. Det ligger nära slussen. vegetarisk buffé med utsikt över Stockholm.

   Svara

   Är söderbo så äter mest där men i Gamla Stan kan jag rekommendera både Kryp Inn, Grill Ruby och Le Rouge. Se till att boka i förväg och ha en skoj vistelse!

   Svara

    Jag som precis tänkte säga undvik gamla stan. För mig känns restaurangerna mer som turistfällor.

    Hillenberg, Supper, Strandvägen 1, tre santi är några jag kan rekommendera.

    Svara

   Om du följer Drottninggatan upp till korsningen Tegnérgatan så hittar du både Grill, Rolfs Kök, Supper och Köttmästarn. Alla mycket, mycket bra! På andra sidan Tegnérlunden hittar du Restaurang Knut som har ett mysigt, norrländskt koncept och också väldigt god mat. Alla dessa ligger typ 700 meter från Haymarket.

   Svara

  Hur tidigt sa ni att ni älskade er partner och ville spendera er framtid med han/henne? Är i ett hyfsat nytt förhållande och allt är toppen däremot har han inte sagt att han älskar mig än (inte jag heller för den delen då jag ej gillar att ta initiativ men känner verkligen att jag älskar honom). i mina tidigare relationer har det skett mycket snabbare så började fundera. Vet att det kanske är en minimal grej men vill inte ”slösa” min tid på någon som inte är 100% seriös om ni fattar vad jag menar?

  Svara

   Det kan ju ta tid att säga pga olika saker men det innebär ju inte att människan inte vill vara med en. För oss tog det 1 månad att säga älskar dig, 6 mån att köpa lägenhet och 3 år att gifta oss. Fortfarande ihop 🙂

   Svara

   Hmm tror det tog 2-3 månader innan han sa ”jag älskar dig” först och jag kände samma men ville inte säga det först haha! Jag visste att jag verkligen ville bygga min framtid med honom efter 6 månader. Det fick fort!! Folk tyckte vi var galna som flyttade ihop efter 7 månader.

   Svara

   Fråga och prata om de. Om du vill ha en seriös relation utan spel så är steg 1 att kunna prata om känslor och vara ärliga om var man står.. Tycker de är 500 gånger viktigare att kunna snacka känslor med sin partner än att säga Jag älskar dig. (Även om de är trevligt att höra)

   Svara

   Sa det efter 1,5 år och då hade vi varit sambos ett halvår också. Jag älskade min partner innan jag sa det och vise versa, men ingen av oss kommer från hem där orden ”jag älskar dig” sägs och det var svårt att få fram? Tänkte ibland att det var märkligt att han inte sagt orden, men jag hade inte heller det. Säger det oftare nu, varannan vecka som mest sällan.

   Svara

    Jag tycker det är så konstigt att orden ”jag älskar dig” inte sägs i en familj, min man kommer från en familj som varken kramas eller säger att dom älskar varann. Jag själv kommer från en familj som kramas hela tiden och säger att vi älskar varann, kanske lite för mycket, nu när vi alla är vuxna o inte ses hela tiden så tror jag inte ett enda telefonsamtal inte avslutats med ”jag älskar dig” ”jag älskar dig också”. Jag säger även till mina barn att jag älskar dom varje dag medans min man inte säger det,trots att jag vet att han älskar dom.

    Svara

   Insåg på vår andra dejt att han var väldigt speciell och troligen rätt person för mig. Efter någon vecka sa vi att vi älskade varandra. Vi flyttade ihop efter två månader och jag har aldrig ångrat mig. Fattar att det kan låta galet eller naivt men hade och har fortfarande en så stark känsla av att vi hör ihop och livet är för kort för att inte göra det som känns rätt (självklart visste jag att det fanns en risk att det kunde krascha när vi gick så fort fram men den var jag beredd att ta).

   Svara

   Jag älskade min sambo från första sekunden ungefär. Sjukt men sant faktis. Efter några veckor blev vi ett par och lika snabbt sambos. Förlovade oss efter ungefär 4 månader och har nu varit tillsammans i strax över 3 år. Nu väntar vi vårt första barn också ❤

   Svara

   Jag tror runt ett år innan vi sa det till varandra. Då hade vi också varit vänner ett halvår innan det. Jag visste att vi var seriösa väldigt tidigt men tror att för båda oss så var det en skillnad mellan att tänkta att ”Wow den här personen är fantastisk, kan nog spendera år om inte hela livet personen” och att faktiskt känna rakt igenom att man älskar någon. För vissa tar det tid bara men nu 8 år senare är vi gifta och har aldrig ångrat en sekund

   Svara

   Tre veckor 😬❤️

   Svara

   2 veckor🙈😳 men nu har vi varit tillsammans i över 10 år, gifta i 6 år och väntar vårt första barn. Enda mannen jag sagt att jag älskar, så det blev rätt ändå 🙏💕(min pappa räknar jag inte in här)

   Svara

   Vi visste efter första träffen att det var något starkt mellan oss. Efter 5 veckor sa han jag älskar dig, i samma veva bestämde vi att flytta ihop (50 mil emellan oss). Vi flyttade ihop efter 3 månader, förlovade oss efter 1.5år, gifte oss efter 2.5 år och fick vår son efter 3.5 år. Han blir ett om en månad!
   Jag har aldrig varit impulsiv tidigare, och det här var välsigt kontroversiellt sett ur min familjs ögon – men vi bara visste att vi var rätt för varandra.
   Vill ändå tillägga att vi kände till varandra sedan innan, då han hade bott i staden vi nu bor i tidigare 🙂 vi hade stött på varandra ett par gånger och hade gemensamma vänner/bekanstskaper.

   Svara

   Jämför inte med dina tidigare relationer, de ju precis det – tidigare relationer och de har ju inte hållit av någon anledning. Nu är nu, slappna av och njut och om det känns rätt – tala om vad du känner 👍

   Svara

  Är det fler som haft problem med Spotify den här veckan? Jag har bara lyssnat via mobilen och genom bluetoothlurar samt AUX-sladd i bilen. Men det pausas hela tiden!

  Har någon haft samma problem eller vet vad det kan bero på?

  Det enklaste som att installera om appen har jag inte gjort då jag inte kan mitt lösenord..Men det går att lösa om jag måste.

  Svara

   det stod i expressen för någn dag sedan att spotify hade problem

   Svara

    Åh det har jag inte sett men då kanske det förklarar varför. Hoppas det åtgärdas för blir tokig på det.

    Svara

   Säker på att kontot inte är hackat? Det hände mig och då pausades musiken när jag och fripassageraren lyssnade samtidigt.

   Svara

    Ja det är jag säker på att det inte är (så att jag inte kan lösenordet är helt och hållet mitt fel så det har inget med eventuellt hackande att göra)

    Svara

  Vem är Herr Selin som Bella dejtar?

  Svara

   hahha trodde det stod Stalin först…

   Svara

  tycker ni någonsin det är jobbigt att vara enda kompisen i förhållande eller motsatta enda singel kompisen? Är enda kompisen i förhållande i mitt tjejgäng och tyvärr är det nästan ett problem vilket det inte borde vara? Men är svårt då vi är unga och mina tjejkompisar gärna vill festa varenda helg vilket inte riktigt funkar när man har en sambo, även om jag gärna festar när det passar. Dessutom går hela deras fritid åt att typ leta ons och haff, speciellt på fester så blir gärna att jag som har kille får stå och kolla på i hörnet.

  Svara

   Festa på du. Snart kommer kanske dagen du får barn och då blir det inga fler fester.

   Svara

   Tvärtom för mig. Enda singeln bland mina vänner. Så är ofta tredje hjulet, eller okej i princip alltid. Och det är sällan vi ”går ut ” och så, eftersom dom ofta är hemma med sina respektive.
   Tycker absolut det kan vara jobbigt ibland, men är så tacksam över att jag öht har vänner eftersom jag inte riktigt haft riktiga vänner tidigare i mitt liv

   Svara

  Tips på dokumentärer om Japan?

  Svara

   Provat att Googla? 🤗😉

   Svara

    jo men personliga rekommendation är oftast bättre men sant.

    Svara

     Vilket träligt svar………. helt uppenbart att ett tips från någon som sett en dokumentär och därmed kunnat avgöra om den är värd att rekommendera eller inte är mer värt än en googling. Men kul att du tog dig tid att svara iaf! 👌

     Svara

   https://youtu.be/oArd_9uZOnE

   Jordbävning, tsunami och kärnkraft..
   Är ju inte om japan, mer från Japan. En av de bättre dokumentärerna.

   Svara

   Jag gillar ”Kelly Osbourne turning japanese”, fokuserar enbart på kulturen.

   Svara

  Konstig fråga: den som är gravt skelögd, ser han/hon ändå normalt? Om han/hon ser sig i spegeln, ser de sin egen skelögdhet?

  Svara

   Jag skelar, men har dels blivit opererad för några år sen, men med åren har jag lärt mig att titta med båda ögonen samtidigt. Kan välja när jag vill skela, så i en spegel kan jag såklart se om ena ögat sticker iväg (förutsatt att jag väljer att titta med ögat som är riktat mot spegeln). Låter förmodligen helt rubbat när jag förklarar men så funkar jag 🤣

   Svara

    Tack för svar!

    Svara

   Ofta ”väljer” den skelögde ett öga och det andra tillbakabildas. Så den skelögde ser sin egen skelögdhet, och kan se bra på ena ögat men dåligt på det andra.

   Svara

    Tack till dig också!

    Svara

  Är det någon som vet om.man kan ha barn inskrivna på förskola i göteborg utan att varken arbeta,studera eller vara arbetssökande? Dvs sitta hemma och ha barnen på förskolan?

  Svara

   Vet ej om Göteborg men här får man ha barn från 2år på fsk 15 timmar/v oavsett vad man som förälder gör!

   Svara

   Nej, det kan du inte. Inte på de kommunala iaf. Kooperativ eller privata har jag inte koll på.

   Svara

   varför vill du ha barnen på förskola när du ändå är hemma ?

   Svara

    Hon kan väl inte planera århundradets bankrån med kidsen hemma? Tänk dig: Greta Grisdocka rullad i päronyogurt som går över ritningarna, kidsen som frågar medhjälparen Börje-På-Bänken om han är deras nya pappa och på det; kidsen vaknar i flyktbilen innan rånet ens är halvklart.

    Du hör ju. Låt en icke arbetssökande få lite jävla förskoletid!

    Svara

     Lin ! Bra kommentar ! Skaffa barn , men inte ha dom hemma ! Sjukt !

     Svara

      Lite blondinbella över det hela. Ploppa ut två ungar men låta andra fostra & ta hand om dom

      Svara

       😡

       Svara

    Det kan ju vara så att personen vill att barnen ska få träffa andra barn, leka med vänner, få lära sig saker på förskolan och så vidare.

    Svara

     Du har massor med poäng där men jag tolkar det som ts är ute eftet att ”sätta dit” någon hen anser bara gå hemma och drälla medans Kidsen är på fsk.

     Svara

  Har sökt nytt jobb- egentligen ett för svårt jobb men blev uppmuntrad av den som ev blir min nya chef att söka….

  Har varit på en intervju och vet på onsdag om jag kommer vidare i processen – kan INTE tänka på ngt annat…från att inte ens viljat söka så har jag blivit helt besatt!🙃

  Svara

   Lycka till och hoppas du får ett positivt besked!!! Själv ska jag på intervju för en ny tjänst inom samma företag jag jobbar på nu nästa vecka och jag vill såååååååååå gärna ha den tjänsten!!

   Svara

    Åh- LYCKA TILL du med⭐️

    Svara

  Har mer eller mindre haft förhållanden hela mitt vuxna liv. Öva på att snacka med folk på fest utan att stöta på dom. Va öppen med att du har en relation och snacka på. Då blir du inte ensam i ett hörn 👌 Jag har aldrig känt mig ensam för jag inte raggar, sen kanske jag har gjort någon snubbe besviken för vi snackat en halv kväll och sen har jag dragit hem till min sambo..

  Svara

  Jag skrev för något öppet spår sedan men provar igen.

  Vad betyder det om två ip-adresser har samma siffror i början?
  Exempelvis:
  123.456.xx.yy
  Och
  123.456.aa.bb

  Har de något gemensamt? Samma geografiska plats eller kan en vara i Småland och en i norrbotten? Samma internetleverantör? Slump? Någon som vet?

  Svara

   Samma internetleverantör.

   Svara

    Tack

    Svara

   Jag är verkligen ingen expert, men så här har jag förstått det i alla fall… Lite svårt att säga, de första 6 siffrorna säger inte jättemycket egentligen (förutom vissa gånger som tex när det är 192.168 som betyder att det förmodligen är ett ”hemmanätverk”). Däremot så kan du kanske se några gemensamma nämnare om de första 9 siffrorna är lika. Då kan det tex betyda att båda ip-adresserna ägs av samma internetleverantör. Det bästa är att googla: ”ip addresses that starts with 000.000.000” (byt ut nollorna mot de siffror du vill söka efter :D).

   Svara

  Så trött på mina grannar, som missbrukar, fan aldrig en lugn stund, eller sömn. Hoppas det får ett slut snart, men tänker även vart ska dessa ta vägen 😢

  Svara

   Har du ringt störningsjouren och/eller polisen? Det bör du göra när de stör. Annars kommer de kunna fortsätta hållas.

   Svara

    Polisen har varit här med jämna mellanrum, i ca 2 månader, så länge de bott här. Även störningsjouren för bostadsområdet.

    Svara

  Isabellas power-filmsnutt på instagram? vad tycker ni?

  Svara

   Som att se en reklamfilm för typ hårspray! 😂

   Svara

   Sorlig

   Svara

   Känns som att hon har mer och mer hår varje gång jag ser henne

   Svara

   Vad är det som har hänt med hennes frisyr?!?
   Hon ser ju ut som en 55 årig tant från sydstaterna…a la 93.
   Hon har ingen som helst självinsikt. Null, nada.
   Dolly, ge oss lite insideinformation ang detta.

   Svara

    Med tanke på att folk höll på att gissa dollys identitet tror jag hen ligger väldigt lågt för att inte riskeras att röjas.

    Svara

   Där sitter hon och pratar och pratar, men man får inte höra vad hon säger. Kanske var det inget viktigt…

   Svara

  Vad gör ni ikväll? Jag känner mig oförklarligt ensam idag.

  Svara

   Är det inte skönt att öppet spår finns då !

   Svara

   Sam är ett sånt himla fint namn!
   Min dröm är att en vacker dag ha en golden retriever som heter Sam 😍

   Svara

    Åååh Golden är min favorit ras på hundar! Underbara!

    Svara

   Hemma, äter godis, dricker vin, kollar här och slötittar på ishockey med min sambo

   Svara

   Jag borde diska och baka och duscha men jag är så sjukt trött så funderar på att ta tidig natt och racergöra allt imorgon😌😴🤔

   Svara

    Ta en dusch bara så sover du skönt sen! 😃

    Svara

   Har ont i magen, stressar över att vi får besök imorgon och kollar på Jailbirds på Netflix. Önskar att jag kunde äta godis eller nåt, men magen säger nej

   Svara

   Gör inget särskilt. Min tonåring är ute och jag borde hålla mig vaken tills han kommer hem, men vet att jag inte kommer orka det 🙂 Känner mig också lite ensam och deppig idag. Kanske kollar jag på Dips på Svt, en favorit. Väldigt kul faktiskt!

   Svara

   Jag med!! Helt nere. Försökte göra något peppigt men nej.

   Svara

  Skrev här för nån vecka sen att jag fick brev om cellförändringar, och en väldigt snabb tid för kolposkopi (ja, kolposkopi och inte koloskopi) som jag varit på idag. Läkaren sa direkt att det var cellförändringar av grad 3 alltså de allvarligaste, samt HPV, och hon undersökte med mikroskop och tog 4 st vävnadsprover. Hon frågade under tiden om jag haft blödningar, som om jag borde ha haft det typ… Har bara haft väldigt blygsamma blodblandade flytningar ibland.
  Sen sa hon att hon kan säga redan nu att jag måste sövas och operera bort förändringarna redan om 3-4 veckor, och att det inte ser jättebra ut men att vi inte kan veta säkert om cancerceller finns där förrän man har analyserat både dagens vävnadsprov och sen den biten som ska tas bort vid konisering.
  Jag är inte den oroliga typen men jag var inte beredd på detta och sen sa hon så mycket som lät lite illavarslande.
  Har nån lite pepp, eventuellt egna erfarenheter? Hur länge får man vänta på svar från biopsi? Och efter koniseringen, är de flesta resultat positiva då?
  Det blöder så in i helvete också efter undersökningen. Sorry har ingen annan att prata om detta med förutom min kille, ingen har liksom varit med om det i min närhet…

  Svara

   Hoppas att allt ska gå bra trots allt för dig! ❤️
   Och tack gör påminnelsen, ska nu inte längre skjuta upp mitt test

   Svara

    Tack snälla! Nej gör inte det ❤️ Mitt förra prov var helt normalt men det kan tydligen så snabbare än man tror. Och testet är ju ens enda ”försäkring” egentligen. Såå viktigt.

    Svara

     Absolut! ❤️

     Svara

   Jag förstår att du är orolig. Ring mottagningen på måndag och prata lite. Ställ frågor och lyft att du är orolig.

   Väntan och ovissheten måste var jobbig. Tror du det blir lite lättare om du låter dig själv tycka det är jobbigt och låter oron finnas? Det är ju högst förståeligt att dessa känslor finns och att detta kommer vara en jobbig period oavsett vad testerna visar. Ta hand om dig själv extra väl, låt nära och kära finnas till och ta hand om dig lite extra, sjukanmäl dig på jobbet?

   Svara

    Tack för fina ord. Jag tror jag ringer på måndag faktiskt, har för många frågor.

    Svara

   Har ingen egen erfarenhet men vill skicka dig en stor kram via öppet spår ❤️

   Svara

   Jag har opererat bort cellförändringar. Det gick jättebra. Narkos är helt fantastiskt. Mådde så bra efter att jag ofta glömde bort att jag var opererad och både sprang och red.

   Svara

   Har själv gjort konisering för ca 4 år sedan, men med lokalbedövning. Det gick bra, och jag har inte haft några nya förändringar nu efteråt. Hoppas att det går bra för dig! 🙏 vet att det känns jobbigt och att undersökningarna är obehagliga, men det är ju bra att man får reda på det i alla fall 😊

   Svara

   Jag har ingen egen personlig erfarenhet men har haft cancer i familjen.

   Min erfarenhet är att vården inte är bra på att förklara och ge stöd. Om du vill ha stöd och någon att prata med så måste du söka det själv. Om jag var du skulle jag redan nu gå till en psykolog eller kurator. För att också ta hand om alla dina känslor kring det här. Eftersom läkarna som tar hand om din cellförändring endast fokuserar på den.

   Det här är min erfarenhet och mitt tips.

   Om det känns bättre för dig så ta med dig någon när du går på läkarbesök och när du får information.

   Svara

   Jag har varit med om liknande. Först hade jag förändring grad ett, man trodde då att det skulle läka ut av sig själv och att jag inte skulle behöva göra nytt cellprov förrän om 1-2 år.
   Jag flyttade till en annan kommun strax efter detta och den kommunen hade som policy att alla nyinflyttade kvinnor skulle göra ett cellprov för att få koll direkt i det nya landstinget.

   Jag gick då på ett nytt cellprov som visade fortsatta förändringar och blev kallad till biopsi. Där visade det sig att förändringen redan hade hunnit bli grad 3. Alltså på mindre sex månader hade det gått från grad 1 till 3 och jag trodde jag hade fått min dödsdom eftersom förloppet hade varit ovanligt snabbt och aggressivt.

   Jag fick en akutoperationstid bara 10 dagar senare. Fick då sövas och göra en konosering.
   På mitt cellprov efter op så fanns inga cellförändringar kvar. Operationen hade blivit lyckad. Nu är jag inne i den normala loopen för cellprov. 🙂

   Svara

    Underbart att höra! Tack för att du delade med dig ❤️

    Svara

   Tänk positivt.
   Du har rätt att oroa dig.
   Men, innan du faktiskt vet, så vet du inget.
   Hoppas det går bra för dig!

   Svara

   ❤️❤️❤️

   Svara

   Vad bra att de upptäckte det här, hoppas du får bra hjälp <3 jag har haft lätta cellförändringar men de har läkt ut själva. men har fortfarande högrisk hpv-virus och behöver därför kolla varje år 🙁 är det någon som vet ifall hpv-viruset försvinner om man gör konisering?

   Svara

   Är det du M**** N****?

   Svara

    Va? Haha nej. Vill inte avslöja mig men eftersom mitt namn ändå är så vanligt kan jag säga att jag heter Sara 🙂

    Svara

     Då har du en copycat. Exakt samma text med samma info och detaljer las ut exakt idag på en viss blogg, Sara 😊

     Svara

      Men vad creepy. Vilken blogg? Länka?

      Svara

   Hej! Jag har varit med om det samma, men enbart CIN2, men fick operera det bort då dom tyckte det inte såg bra ut. Inte narkose, men lokalbedøvning och massa andra droger. Blødde i sex veckor efteråt, men inte alla gør det. Det är ett år sen nu, min 6 mnd kontroll var fin, men min ett års kontroll viste at viruset fortfarande är kvar (även om det inte finns celleforandring längre). Skal på sjukehuset och kolla nästa vecka om jag måste göra mer. Det värsta tyckte jag var ventetiden. Inte operationen i sig. Den gick fint at genomføra, litt smärta men inte ohandterbart. Vet inte hur det är i Sverige men her i Norge rekomenderar de hpv vaksin etter Operation. Ønsker dig lycka til, och allt godt 💪🏻💫

   Svara

   Hur länge du går vänta på svar om vävnadsprovet beror lite på. Det är generellt brist på både biomedicinska analytiker (laboratoriepersonal som preparerar vävnadsprovet) och patologer (läkare som diagnosticerar vävnadsprovet i mikroskop). Det är även stor brist på cytodiagnostiker som är de som screenar cellprov för att hitta cellförändringarna till att börja med.

   I ditt landsting kanske det är bättre bemanning än i Sverige generellt, men med för lite personal blir svarstiderna längre. Det brukar dock finnas ”snabbfiler” om det finns stora misstankar om att det är cancer till exempel.

   Kudos till dig som förtydligade att du menade kolposkopi! Koloskopi är en HELT annan undersökning (av tarmen!).

   Svara

  Är det bara jag som kan bli irriterad på Gabriella Joss sjuuuuuka konsumtionshets? Det visas nya grejer hela tiden, blir typ stressad 😅

  Svara

   Agree! Men det är ju lite det hon lever på. Nytt, nytt, nytt!

   Apropå henne, jag kan fortfarande inte förstå hur hon lyckades tiga ut gabjosstapes!? Det var ju verkligen en riktig ”skandal” 😛

   Svara

    Vad för skandal?

    Svara

   Åh samma här! Jag irriterar mig så mycket på hennes köp-och-släng livsstil och alla konstanta click-baits.

   Svara

    Det roliga är att hon den 5 april skrev på bloggen att hon tycker illa om onödig konsumtion.

    Svara

   Då har du missat många influensers som köper nytt stup i kvarten 🙈

   Svara

   Irriterar mig grymt mycket på hur barnvagnen är alldeles för liten till barnen, hela huvudet är ovanför suffletten.. 🤔

   Svara

    Va?
    Dottern är ju bara 1 år och några månader, den vagnen är för barn en bra bit över 3 skulle jag tro…

    Svara

   Jag blir stressad på hennes sätt att prata till både barn och man. Och till kameran. Var tvungen att avfölja henne pga av det. Men ja. Konsumtionen där var inte nådig.

   Svara

    Agree. Klarar inte av hennes falska, överdrivna röst som låter som ett barn

    Svara

   Tycker faktiskt hon verkar väldigt fin.visst att det konsumeras en hel del men jag tycker inte det är mer än hos någon annan influencer.

   Svara

  Godkväll!
  Jag och min man fick vårt första barn efter typ 1,5 års försök. När det barnet sen var nästan ett år blev jag oplanerat gravid igen. Vi fick alltså ca 1,5 års mellanrum mellan barnen, vilket kanske egentligen inte var något vi tänkt oss. Det har verkligen varit skittufft med två pluttar, samt jobb och plugg för oss vuxna. Nu börjar äntligen livet bli lite lättare i takt med att den yngsta liksom inte är en bebis längre. Trots att min trötta hjärna resonerar helt logiskt att två barn är tillräckligt och alldeles perfekt finns det något inom mig som ändå funderar på om man verkligen är klar?? Vet att vi inte behöver ha bråttom, men eftersom vi har så tätt mellan de första känns det tråkigt om det skulle bli ”för stor” åldersskillnad på en eventuell trea. En ordentlig Sladdis är inte aktuell. Min man är velig han också, varierar typ dagligen efter sömnstatus på befintliga barn.

  Ni som har tre barn, hur resonerade ni? Ärligt, är det bäst med två? 😝 känns som att samhället är uppbyggt för familjer med två vuxna och två barn… Plus att jag enbart har två armar….. Ska tilläggas att de båda är av samma kön och fungerar så bra ihop, vilket gör mig stressad att en tredje liksom skulle förstöra harmonin… ska jag vara helt ärlig känner vi också att det vore roligt att ha ett barn av ”det andra könet” också, men det är såklart inte något avgörande.

  Vill enbart ha trevliga kommentarer eller saklig diskussion, tack! 😊

  Svara

   Ja det är stor skillnad på två och tre. Två är så mycket lättare!!!!!!

   Svara

    Logistiskt såklart men i övrigt beror det helt på vad för barn du får och vad för förälder du är. En unge kan vara jobbigare än fem tillsammans, fråga vilken lärare som helst. 😉

    Svara

    Haha fan…

    Svara

   Men barn är ju underbara. Jag har ett men hade gärna velat ha flera

   Svara

   De som har tre barn kring mig har gått från att hålla ihop det (med två barn) till att ha ett fullständigt kaos med tre. Jag kommer definitivt stanna vid två barn. Finns inte en chans att jag kommer riskera att hamna i det kaoset jag ser hos ovan nämnda familjer.

   Men sedan så har man ju olika relation till föräldraskapet och barnen. Så du kanske inte skulle uppfatta dessa familjer som jag gör. Tre barn kanske är toppen för dig.

   Svara

   Nyfiken på varför ni inte vill ha för stor åldersskillnad, är det för barnets skull eller eran? Jag är sladdis och tycker det har varit toppen haha

   Svara

    Hej!
    Det är nog blandat, både för deras skull och vår ser vi gärna att de befinner sig inom ungefär samma spann. Det känns roligt för oss att kunna hitta på saker med barn som gillar ungefär samma saker. Plus att jag inbillar mig att de får en annan typ av relation till varandra om de befinner sig nära i ålder än stor skillnad. Men det är ju såklart inget jag egentligen kan uttala mig om med säkerhet 😝
    Sen är det såklart en trist anledning, men för min egen karriärs skull vore det praktiskt att vara ”klar med barnafödandet” när jag fortfarande befinner mig på mitt tråkiga trygga och ekonomiskt fördelaktiga jobb. ja jag hör själv hur det låter, men likväl sant.

    Svara

   Vi skaffade en trea som kom när de stora var 4,5 och 6. BÄSTA beslutet! SOM vi har njutit av den ungen. Allt flyter på, man är liksom redan förälder och vet hur man gör allt. Man vet också hur snabbt allt det jobbiga (sömnbrist osv) går över. De stora barnen älskar bebisen. O de stora barnen klarar mycket själva. Asså. GÖR DET!!! Trean är lätt bästa bebisen 😍😍😍

   Svara

    Åh vad fint det lät! ❤️
    Men hinner man med alla? Händer det att du känner dig otillräcklig?

    Svara

     Jag hinner med tillräckligt. Känner mej såklart som världens sugigaste mamma emellanåt men tänker att det kommer på köpet med föräldraskapet. Självklart är det kaos ibland men förutom att jag älskar min minsting så är det fantastiskt också för att jag själv är så mycket skönare nu. Tart som det kommer. Han sover i dubbelsängen, käkar typ bara med händerna, åker helst inte vagn. Osv. O jag låter det hända pga vet att livet är kort och är helt uppslukad av denna magiska (svinjobbiga också såklart) unge. Japp trean är bäst. Är man det minsta sugen så kör! Livet kommer bli så mycket roligare 😍

     Svara

   Jag har tre barn tätt och tycker ÄRLIGT att det är mycket svårare att ha tre jämfört med två. Man har två armar. Man är två föräldrar. Man får plats med 2 bilbarnstolar bak i dom flesta bilar. Etc. Det ”jobbigaste” för oss är faktumet att jag 90% av tiden är ensam med barnen = Väldigt svårt att vara ensam vuxen på 3 småbarn. Att t.ex handla en mjölk kräver barnvakt 😥😥 Men är man 2 om barnen så är det ju en annan femma.

   Med det sagt (massa gnäll) så ska jag tillägga att jag älskar dom alla 3 oändligt, och trots att trean var en ”hoppsan” så känner jag verkligen att hon var den sista lilla pusselbiten som gjorde vår familj perfekt! Vad hade livet varit utan henne?? ❤

   Skriv en lista var med för-/nackdelar så kommer ni nog fram till rätt beslut 🙂

   Svara

    Tack för ärligt svar! Det du beskriver är precis hur jag föreställer mig det. Klart det löser sig, men känns ändå lite skönt att liksom ventilera mina tankar 😊

    Svara

   Går i samma tankar. Har 14 månader i mellan.
   Två pojkar som är underbara men funderar på om man ska ha en tre:a om 2-3 år för det vore kul att få en tjej. Men det finns ju inga garantier och då vet jag ärligt inte om jag pallar en graviditet till.
   Har precis kommit i form och vi bråkade som fan under graviditeten.
   Så egentligen vill jag känna att två barn räcker gott och väl.
   Är stressad för min ålder med, kan inte vänta så länge till.

   Men tänk om man ångrar sig?

   Svara

    Förstår precis hur du känner. Är också sjukt osugen på att vara gravid igen. Känns som att kroppen knappt hann hämta sig så blev jag gravid igen. Jag vill också känna att två räcker, men gör man någonsin det? Vill med säkerhet inte ha fler är max tre barn, men jag undrar om man någonsin kommet känna helt klart i hjärtat liksom? Kan ibland slås av att jag liksom gjort dessa två fantastiska barn, att jag borde göra hundra sånna för att de är så fina liksom. Haha.

    Just det där med att ångra sig är jag också rädd för, om man bara ska se till ånger borde man ju försöka få en till. Tänker att det är större chans att man ångrar barnet man aldrig fick än tvärtom.

    Svara

   Om du ska ha tre barn skulle jag rekommendera en sladdis till nr3

   Svara

  Diskuterade otrohet och öppna förhållanden med en bekant. Denne anser att otrohet inte kan förekomma i ett sådant förhållande, något jag verkligen inte håller med om. Otrohet är att bryta mot de regler man kommit överens om (tex att inte prioritera bort varandra för någon annan, att inte smussla, vara oärlig om det uppstår känslor osv.). Den part som blir bedragen känner sig nog lika ledsen oavsett.

  Syftar alltså på öppna förhållanden där man är ihop men tillåter varandra att ligga med andra.

  Vad är era åsikter?

  Svara

   Jag håller med din bekanta.

   Svara

    Varför det?

    Svara

   Jag håller med dig. Öppna förhållanden har också gränser och bygger på förtroende.

   Svara

   Håller med dig, en öppen relation tycker jag skall innebära att man är öppen inför varandra också. Man behöver ju komma överens om vart gränsen går, för sådana har vi väl alla, oavsett om vi är monogama eller ej. Tror inte ett övertramp hade känts mindre hos någon som är polygramist

   Svara

  Foki har inte publicerat något på länge, vad har hänt?

  Svara

   Kanske föräldraledig?

   Svara

   Åh jag hoppas hon fått sin son och allt har gått bra ❤❤❤❤

   Svara