Har du lust att slänga dina pengar i sjön?


Foto: www.kenzas.se


Foto: Babyshop.se

Vi väntade ganska länge med att köpa grejer till vår bebis. Eller okej, den allra första bodyn köpte jag redan i vecka 7 (det var mitt sätt att försöka våga tro på att det skulle gå vägen!) men det kom att dröja flera månader innan vi köpte något mer. När vi väl började så fanns det dock inget stopp på mig, haha! Det är ju SÅ mycket roligare att köpa små kläder till ens lilla skatt än att t.ex. köpa kläder till en själv. Och babykläder är ju faktiskt det gulligaste som finns!

Några som har fattat det är ju bästa Babyshop, som jag är ambassadör för. //Kenza

Se hit, alla ”pengarna i sjönkastande föräldrar”!!!
Det är kanske gulligt och puttinuttigt och allt vad du vill kalla det, men att köpa ett litet kit till en nyfödd bebis för 1800 spänn – kläder ungen kommer kunna ha en, kanske två gånger – är ingenting annat än ren idioti. 
Det är en ren statussymbol och ingenting annat, så varför inte strössla vällingen med bladguld när man ändå håller på?

Aaaah, det är så dumt!
Rebecca Stella klädde väl inte sin son i någonting annat än Gucci, Prada och andra svindyra designermärken när han var nyfödd? Kanske fortfarande?
Jag tycker det mest ser ut som när folk sätter designhalsband på sina småhundar och sprätter omkring med..som att de mer är utklädda än påklädda…

Men hej…med Kenzas kod på 15% så kan ju den här Burberry-outfitten bli din att pynta din bebis i för endast 1529 kr så passa på och köp två – du vet aldrig hur snabbt den första kan bli utsliten!!! 😉

167 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Haklapp och 30 grader, just haklappen hade väl varit de enda man inte växer ur på rekordfart.

  Svara

  Så länge en har råd förstår jag inte varför folk ska bry sig. Det spelar väl ändå ingen roll vad andra lägger sina pengar på, det finns definitivt saker du, Camilla, lägger pengar på som andra ser som totalt meningslöst och som du själv uttrycker det ”kasta pengar i sjön”. 😏

  Svara

   Sant. Men jag hade faan ätit hundbajs innan jag köpte en body annat än på rea, 3 för två eller med rabattkod. Även om jag var biljonär. Hedrad varo den finska snålgenen!

   Svara

    Samma här men jag tycker ändå att en diskussion om vad folk lägger sina egna pengar på är riktigt tröttsam. 🙂

    Svara

     Beror väl på hur händelserikt ens liv är. Mitt liv är för närvarande skittråkigt, således tycker jag att diskussionen är något kittlande.

     Svara

      Haha klockren!

      Svara

      Haha men precis, låt folk få diskutera även detta

      Svara

     Kenza lägger inte egna pengar ens. Hon får ju grejor som hon förmodligen inte skulle köpa själv.
     Hon är snål med sina egna pengar sägs det. Och varför ska man inte vara ekonomiskt lagd?
     Hon har ”vänner” överallt som skickar grejor och betalar semesterbilar. Ett pling till en ”vän” så har man snart ett ”pling” på dörren med ett av alla dessa bud som influencers låtsas bli irriterade på för att ge intryck av att de egentligen girigt suger i sig allt de kan få gratis.

     Svara

      Jo men nu var det ju inte enbart Kenza inlägget riktade sig mot utan alla som väljer att lägga mycket pengar på något som Camilla aldrig skulle få för sig att göra.

      Svara

      Ja typ som när dom tog Klaras gamla skruttbil utan ac till Öland istället för Kenzas nya med ac, så har hon mage att gnälla att det va varmt 😤

      Svara

   Agree. Det är ju inte som att ungen per se tar PK-illa vid sig för att föräldrarna lagt 1800kr på designerplagg istället för att köpa ett set på H&M för 299/399kr. Sen kan jag personligen tycka det ser halvt osmakligt ut med de föräldrar som endast köper dyra märken till sina barn som de klär upp dem i och ofta försöker få barnen att se mer ”vuxna” ut. Men Kenza köpte en dyr body till den ungen hon inte trodde hon skulle få; so what? Som du säger lägger många sina pengar på olika grejer som andra tycker är onödiga.

   Svara

   I CALL BULLSHIT!
   Visst fan spelar det roll vad folk lägger pengar på.
   Så trött på folk som resonerar så här att ”så länge man kan”…
   Folk svälter ihjäl, seriöst…men andra köper hellre saker för att vara glada…skev värld, skeva värderingar…kräks.

   Svara

    Då utgår jag från att du endast köper det du absolut behöver för att överleva varje månad och skänker resten av din inkomst till de som svälter?

    Svara

     Exakt så.
     Jag köper inget onödigt.
     Min inkomst går till att ordna med de bestyr som krävs.
     Det hadlar inte om att skänka allt man har utan att ta beslut som rör det faktum att det är över allt sunt förnuft att klä en nyfödd i ett plagg för tusenlappar bla.
     Det handlar heller inte om att vi som är vanligt folk kan rädda världen utan att de som är rika faktiskt kan göra en större skillnad. Hur kan man inte förstå det?

     Svara

      Många utvecklingsteorier tror iofs inte på bidrag till vare sig till individer eller stater som recept för en bättre värld. En del gör det.

      Svara

       Nähä. Vad ska man göra då? Lämna dom till svält? Nu tycker jag såklart inte att privatpersoner ska vara ansvariga för världens alla problem men det gör mig så satans arg att drt finns folk som skiter pengar, badar i pengar samtidigt som folk dör av fattigdom. Det retar mig än mer att det på riktigt finns folk som tror att hårt arbete är det som avgör allas öde när det i själva verkat handlar om förutsättningar and so on. Hatar denna orättvisa och därför kräks jag på folk som är villiga att klä sina små ungar i kläder som kostar flera tusen per plagg. Mitt samvete hade aldrig klarat av det. Köp vaccin till barn eller filtar till krigsdrabbade barn eller whatever. Visst nu kanske folk gör både och, tvivlar på det men man kan ju hoppas.

       Svara

       Bidrag till att köpa en symaskin, en traktor , en dator eller ett annat redskap för att kunna skapa sig ett liv och en inkomst är väl använda pengar. Jag skulle tro att tjejerna D och F i den lilla staden X skulle kunna få varsin symaskin för 2000kr omvandlade till den lokala valutan.

       Svara

        Hur tror du tjejerna Z & O i X reagerar som fick jobba 3 skift för att ha råd att köpa symaskinen själv? & vad händer när du dumpat tilläckligt många symaskiner på den lokala marknaden för att ingen längre ska kunna försörja sig på att sy för den lokala marknaden har kraschat?

        Svara

    Håller med dig. Kenza och hennes kolleger betalar ju inte ens för det! Det är så jä*la skevt att de allra rikaste i samhället får allt gratis! Kläder, möbler, bilar, vagnar, kök, renovering, resor osv (och inte betalar de skatt som de ska för det heller!), medan andra hederliga arbetare i yrken som faktisk gör nytta och något positivt för samhället (tex lärare, sjuksköterska) får slita som djur för att få ihop ekonomin. För att inte tala om alla som haft oturen att drabbas av allvarlig kronisk sjukdom och tvingas leva hela sina liv på existensminimum. Influencers är verkligen sista sort, deras påverkan är till 99% oerhört negativ. Allt de gör är att skapa kroppshets, konsumtionshets och resehets.

    Svara

     Kunde inte sagt det bättre själv!

     Svara

     Kunde inte ha sagt det bättre själv!!👆🏻Från en kroniskt sjuk, som man just och just har råd att ta ut sina mediciner som man själv inte själv valt att ta. Utan som är livsnödvändiga.

     Svara

  Jag tycker att det är extra problematiskt när influensers blir sponsrade under deras graviditeter. Det är något med att de redan har en så god ekonomisk situation och verkligen har råd att köpa exakt det de villhöver, samtidigt som det finns tusentals familjer som lever i fattigdom och inte har råd att köpa det allra nödvändigaste. Jag vet att det egentligen är samma sak med alla deras samarbeten, men det ger i alla fall mig en okustkänsla när det är barn inblandade. Kunde inte Kenza och Forni ha gjort sina samarbeten men skänkt bort alla gratisprylar? Istället för att, som i Kenzas fall, plocka ut en burberry body och tre stycken (!) babynests.

  Svara

   Camcam, vet du hur detta fungerar? Får influencers skänka bort sponsprodukter?

   Svara

    De ska skatta för marknadsvärdet om de ger bort eller säljer grejer de fått. Sen vad annonsören tycker om att ge bort grejerna är ju en annan femma.

    Svara

    Okej, avstått från prylarna till förmån för bättre behövande då 😛 så kan babyshop välja att betala influenserna för deras arbete men låta prylarna gå till välgörenhet.

    Svara

   Åh det hade varit så fint

   Svara

   Ser ingen riktig skillnad mellan baby spons eller annan konsumtion. Man kan absolut diskutera och kritisera spons och reklam generellt men tycker inte det är något direkt speciellt med bebisprodukter.

   Svara

   Precis. Jag känner förövrigt exakt samma sak med påkostade babyshowers för folk som redan har det gott ställt.

   Svara

   Kan inte hålla med mer! Jobbar på socialtjänstens barn- och ungdomsenhet och kan inte ens beskriva hur ofta vi placerar förälder och barn med bara de plagg de har på sig! Har man varit våldsutsatt så är man ofta också ekonomiskt våldsutsatt och den placerade förälder har sällan ens ett eget bankkort att handla saker för. Tyvärr beviljar Socialtjänsten oftast bara pengar till en handfull plagg då det är så riksnormen ser ut.

   Tips till alla som har kläder/leksaker/blöjor över: lämna gärna in till närmaste socialkontor eller skyddat boende. Det uppskattas SÅ ❤️

   Svara

  ”Delbetala med Klarna 75 kr/ mån. ” Efter två år är setet betalt.

  Svara

   Där finns det ett problem, folk som köper sånt de egentligen inte har råd med.

   Svara

   Det tar nog längre tid än så med alla avgifter och den höga räntan.
   Kanske har man betalat av allt till ungen går ut högstadiet 🙂
   Betalar man inte direkt med kort eller hela fakturan så är man fast i Klarnas giriga käftar.
   Konto hos Klarna har lett till att många fått betalningsanmärkning.

   Svara

  Kolla Charlotte Perrelli. There we’re talkin’ show off-ungar. Prada, gucci och gud vet allt. Bebisarna får Moncler-overaller vid 2 veckors ålder. Visas upp i bloggen ska det också. Allt med 2000 filter såklart.
  Skulle inte förvåna mig om de torkar sig med Tom Ford-dasspapper också.

  Svara

   Guccitamponger. Jag blöder inte på annat än märkesbomull med märkeskemikalier! Helgat varo mitt blod!

   Svara

   Vaaa??? Charlotte Perelli som är känd för att vara snål! Det kan inte stämma – då måste det vara spons! Hon är ju smålänning och de är kända för att vara snåla!😊

   Svara

    Klumpa inte ihop oss smålänningar! Jag är dopningen snål… 😂

    Svara

     *då inte

     Whoops.

     Svara

  Har man råd så absolut, men fa-an vad onödigt, svärmor tyckte min 1-åring skulle ha Michael kors skor. Det var det dummaste jag har hört, lägger pengarna på dotterns sparkonto istället (det som kan sparasöverhuvudtaget)

  Svara

   – Har du råd att vara dum i huvudet?
   – Ja?
   – Köp den!

   😁

   Svara

   Och vem syr burberry grejorna? Prinsessan Madeleine?

   Svara

    Hamnade under fel kommentar 👇🏽

    Svara

    Nä, förmodligen hennes barn.

    Svara

     Jaja, klart

     Svara

  Egentligen är det ju sjukare att folk köper barnkläder på h&m. Sydda av barn, för att min unge ska vara trendig för en billig peng 👍

  Svara

   ”För barn, av barn” klingar väl rätt bra?

   Svara

   Och vilka tror du syr tex Burberry barnkläder? Stor del av tillverkningen sker i Kina och Thailand.

   Svara

    Prinsessan Madeleines barn tydligen

    Svara

     Jag läste det på Bloggbevakning så det måste vara sant!

     Svara

   Verkligen, köp av mig istället. Jag är över 30 och syr under rätt bra villkor 😊 mkt bättre och miljövänligare

   Svara

   Fyfan skulle aldrig köpa något som sytts av barnarbetare. Barn har ju ingen känsla för kvalité!!

   Svara

    De är ohygieniska också.

    Svara

  Visst, det blir fint efter ungen spytt och skitit ner sig. Speciellt när den ätit morotspuré. Fina fläckar. Där räcker det inte med 30 grader.

  Svara

   Extremt ohygieniskt att tvätta nedbajsade kläder i 30 grader. Ett oskick med 30 graders tvätt som brett ut sig på alla slags kläder.

   Svara

    Jag slår vad om att den här kommentaren kommer från någon som bara använder papper för att torka bort nerkletat bajs på kroppen efter att ha gjort sin grej på toaletten…

    Svara

     Om du har kladdigt bajs betyder det att din mage inte mår bra. En mage som mår bra ska generera bajs som inte lämnar något spår efter sig. ✨

     Svara

      ”inte lämnar några spår” Nu blev jag väldigt nyfiken 🙂

      Svara

       Spökbajs?

       Svara

     Nerkletat bajs på kroppen? Efter ett toalettbesök? Har du ett ett hål i golvet då eller?

     Svara

     precis, man tvättar sig alltid.

     Svara

      Nu var det ju tal om bebisar och tvätt av babykläder. Och nej de tvättar sig inte.

      Svara

   Men alla vet ju om att barn till fint folk aldrig smutsar ner sig💁‍♀️

   Svara

  Det blir extra roligt att ha dyra grejor om man får en kräk-bebis. Jag kunde byta body 4 ggr innan vi kom iväg någonstans på morgonen.
  Men jag fattar inte, hon har väl inte betalt? Hon gör ju reklam för en butik och har ju fått den gratis? Är det inte f.ö butiken som Bella gjorde den bejublade barnvagnsreklamen för?

  Svara

   Ja, Babyshop sponsrar influencers hela tiden.
   Här är för övrigt Bellas mycket lustiga reklam för barnvagnar.
   Obs hur hon betonar ord som VAGNAR och SPRINGA 🙂
   https://www.isabellalowengrip.se/2017/09/19/babyshop-3/

   Svara

    Och ändå är den där reklamen ofantligt mycket bättre än Dyson-reklamen där hon lär sig föna håret (”Now I can do my own hair!!”).

    Svara

    Detta var första gången jag såg barnvagnsreklamen och jag är besviken! Ni fick det att låta som att det var det tokigaste hon gjort. Hårfönsreklamen var hundra resor värre!

    Svara

  Jag anser i vanliga fall att folk får väl göra vad dom vill med sina egna pengar. Detta, och andra, som använder barn som statussymbol tycker jag inte känns ok. Om man bortser från att det helt enkelt är ett slöseri så är det även att använda sitt barn som en accessoar. Sedan vill man komma åt den ömma punkten som många föräldrar har dvs mitt barn ska ha det bästa, mitt barn ska passa in.
  Jag skiter i om kläderna kostar lika mycket som en bil. Hennes pengar i sjön och det är hennes val. Det skaver bara av att hon triggar och uppmuntrar andra.

  Svara

  Haha… jag betalade 2000 för en fiskfilt från Mini Rodini förut. Ett intresse är det! Ingen statusgrej.

  Svara

   Absolut har man ett stort fisk-intresse låter det fullt normalt.

   Svara

   Gillade din fisk Mini Rodini-filten?

   Svara

    Fan också, mina fiskar har filtar från Ullared…. Det är säkert därför de är deppiga!?!

    Svara

    Fiskfilt, är alltså en filt med fiskar på som är väldigt populär & svår att få tag i. Inte en filt till fiskar…
    Bara att googla om man inte vet, istället för att vara dryg. 🙂

    Svara

     Eller skojig?
     Ni som tycker alla kommentarer som inte stryker medhårs är ’dryga’ måsta ha så jobbiga och humorlösa liv.

     Svara

     2000 spänn för en filt åt min fisk känns ok men aldrig i livet jag betalar det för en filt med fiskar på 😋
     #backafiskarmedfilt

     Svara

      Din fisk behöver inte bara en filt, utan även vantar. Du vill väl inte att den ska vara white trash?

      Svara

     Jaha! Vet du om Mini Rodini har babyfiltar också? Jag tycker bebisar är så gulliga.

     Svara

      Menar du bebisfiskar?

      Svara

   Samlare…. ett släkte för sig! 😉

   Svara

  Jag kan känna överlag att det blir lite väl bra när bloggare tjänar pengar på sina barn och graviditeter… som att ingenting är privat eller heligt utan allt kan användas i affärssyfte.

  Svara

  Jag tänker att det är ett av bebisplaggen man kan spara livet ut, kanske ge till barnbarn osv

  Svara

   Risken är väl att det blir nedfläckat vid första användningen ock om man då tvättar det i varmare än 30 grader så förstörs det oavsett. Men barnbarnet kanske ändå blir lyckligt över en burberry-body, men mammas eller pappas gamla bajsfläckar på det.

   Svara

    Precis. Det är därför mina barn aldrig får presenter, ingen annan jag känner heller. De kan ju gå sönder och så blir folk ledsna. Därför ger jag av omtanke aldrig bort nånting om det inte är rent skit så att ingen bryr sig om det tappas bort.

    Svara

  bryr mig inte om vad andra har lr inte har till sina barn , men är trött på all hets till köp osv de (influänsärs) förmedlar till andra.. bara ett jäkla ”MÅSTE HAAAA”..

  Svara

  Eller så föds man världens typ varmaste sommar så ens föräldrar sätter typ aldrig på en kläder. Eller jo, man är en riktig kräkbebis också och kräks ca 18 ggr per dag så kläderna dom för en gångs skull sätter på en sitter på i ca 2 timmar MAX i sådana fall. 🙄

  Mvh min bebis. 😂

  (1800 spänn på ett babyset är helt bortkastade pengar i sjön tycker jag. Vare sig man är rik eller inte. Vår son har 86/92 i storlek nu och fyllde precis 1 år. Vissa storlekar har han knappt hunnit ha…)

  Svara

   Lägg till bebisar som väääägrar få något trätt över huvudet. Tipset om man inte vet (barnet inte är fött) är att köpa omlottbodys.

   Svara

    Fattar inte varför det ens görs annat än omlottbodys helt ärligt. Så jävla onajs att dra en nerbajsad body över huvudet. Kan väl gå om man befinner sig hemma, inte så kul när man är ute, eller på genomresa i Gbg med helt nerbajsad unge i bilen.

    Svara

     Du ska ju dra av den neråt. Min unge sket för övrigt inte ner ett enda klädesplagg (ungen är 4 år nu så känns som hon inte kommer göra det heller) så alla hennes kläder överlevde 😅

     Svara

  Men om folk går ut på krogen, en fredagskväll och sölar bort 1000 spänn. Blir full och dum, och mår skit dagen efter. Inte så många som reagerar på det. Då är det här billigt 😊

  Svara

   Verkligen! Finns dessutom 52 fredagar på ett år. Säg att du hänger på krogen i 10 år. Låt kenza vara glad över sin body 🙂

   Svara

   Amen!

   Svara

   Men precis. Eller satsa på en butt lift för 100 000 kr 🙂 Eller renovera ditt fullt funktionsdugliga kök. Eller…

   Svara

   Lite skillnad om du slösar egna pengar till att supa jämfört med om ett företag betalar dig att göra det. Vad du gör med egna pengar är helt upp till dig o totalt ointressant för andra.

   Svara

    Njaej. Inlägget handlar väl om vad man är beredd att lägga 1800 kr på…

    Svara

    Säg det till alla ovan som dumförklarar folk som är villiga att lägga pengar på onödiga saker.

    Svara

   Det handlar väl mer om att det osmart att betala så mycket för så lite, som används en så kort tid. För 1 790:- kan du få tio bodys från Polarn och Pyret, och det är ändå inte den biligaste affären.

   Svara

    Ja. Eller 30 bira om du går till billigare haken. Kanske 20 annars. Handlar du på systemet blir det fler. Sen kan du bli jättefull. Allt beror på vad man vill prioritera.

    Svara

   Jag skulle reagera på det också faktiskt. Det låter otroligt dumt att slösa så mycket på att supa.

   Svara

  Det är väl dumma personer som köper sådant till första barnet. Sen när man får barn kommer verkligheten i kapp en när man inser att man måste byta kläder/haklappar flera ggr om dagen. Tvätta barnkläder i max 30 grader? Vilket skämt.

  Samma sak när dessa influencers inreder barnrum som snarare ser ut som ett showroom än ett rum som ett barn faktiskt ska leka/sova i.

  För övrigt har jag börjat bojkotta Babyshop just för deras samarbeten med influencers. Skiter fullständigt i ynka 15 % rabatten jag ”får” av Kenza och liknande.

  Svara

  Måste också säga att jag bli mer och mer irriterad på Kenza och hennes sätt att tjäna pengar på sitt ännu ofödda barn. Vissa influencers går en verkligen på nerverna och Kenza är en av dem.

  Så där, skönt att få det sagt 😊

  Svara

   Ja också att hon sa i sin podd att hon inte kommer göra samarbeten med sitt barn? Det är väl exakt vad det här är?

   Svara

    Money talks…

    Svara

  Jag hade för mkt kläder till mina bebisar. Köpte själv (inget dyrare än polarn o pyret =smärtgräns för mig), fick presenter och ärvde. Inget slår känslan av att ta på sina barn ärvda plagg, från syskonbarn och vänners barn som man älskar. Det finns så mycket kärlek i det. De kläderna är tvättade, älskade, mjuka och mysiga (det är ju bara det som hållit sig fint som man ärver) och jag bara älskade det. Mina barn? Ja de var alltid bekvämt och fint klädda, men brydde sig såklart inte. De stora barnen som fick se sina kläder ”igen” tyckte det var superkul och var stolta kusiner. Mer ärvt åt bebisarna!

  Svara

   Håller verkligen med!

   Svara

   Dessutom, tvättade kläder (som tvättats många gånger) = mindre risk för att hemska kemikalier finns kvar i kläderna.

   Svara

   Min lilla systerdotter, 3 år, är just nu så glad och stolt över att ha fått ta över en tröja med en tiger på från sin äldre kusin. Hon har trånar efter den tröjan hur länge som helst och nu är den hennes 💗

   Svara

    Mina barn sätter mycket större värde på ärvda kläder än köpta. De är jättestolta när de får ha storkusinernas, grannbarnens eller den äldre förskolevännens kläder. Deras första fråga när de får något nytt är alltid ’vem har haft den här?’ och de blir då lite besvikna om svaret är ’ingen..’.

    Svara

   Nu har jag inga barn men har börjat kolla runt efter bebiskläder och leker lite med tanken över att försöka skaffa barn om några år. Jag köper själv alla mina kläder second hand så blir att jag främst kolla på bebiskläder där. Nu vet jag inte om det är för att jag bor i London men kvaliteten på andrahands bebiskläder är ju svinbra! Som nya och bara för några pund styck. Tänker att de ändå växer ur dem på en gång och att det är bättre för miljön. Det blir ju helt galet mycket sopor om alla ska köpa nytt.

   Svara

    Jag har i stort sett bara köpt begagnat till mina barn + en massa ärvda kläder. Inte det trendigaste alltid, men att komma undan med typ 300 kr på en hel storleksuppsättning kläder (alltså alla kläder bebisen behöver i en storlek) känns jävligt najs! Dock blir det lite svårare med begagnat i de större storlekarna, så då får det bli lite nytt och lite ärvt.

    Svara

   Håller helt med där! Vi har haft en kasse bebisgrejer som gått runt bland alla kompisar som fått bebis. Tex polarn grejer går inte att slita ut.

   Svara

  Konsumtionen kring barn är rätt osmaklig, speciellt när man tänker på att det är deras framtid man sätter på spel… men de är säkert helt fine med att leva i totalt klimatkaos om 20 år, för de har ju fina bilder på sig själv i guccikläder på nån paradisö.

  Svara

  Rena dumheter tycker jag att köpa så dyra tygbitar till en bebis. Själv hade jag förmånen att vara sist ut av mina vänner att få barn så jag har blivit överöst med kläder som ser knappt använda ut, hm, Lindex och polarn, detta har ju varit fantastiskt för mig 😍.

  Svara

  Vad spelar det för roll om en har råd? Tycker, precis som Cam säger, att det är en ren statusfråga. Hej kolla här på mig, jag har så mycket pengar att jag kan köpa en body för 1800kr som bara kommer användas en gång, ser du hur mkt pengar jag har då!!!!!!!!

  Svara

  ….priceless….. (obetalbart 😉

  Svara

  Trodde hon fått sin unge för typ ett år sen och så är den inte ens ute än?

  Svara

   Jag känner precis tvärtom – tycker det känns som att det var typ tre veckor sedan hon gick ut med sin graviditet, och nu kommer bebisen när som helst?!? Vissa andra känns som att de är gravida i åratal… (som jag fattat det tycker även Kenza att det gått extremt fort!)

   Svara

  Hel å ren har varit mitt motto. För snål för att köpa bebis och barnkläder som ändå har så kort livslängd. Tycker barnkläder är så trist… Fått massa till skänks eller så har mormor köpt haha

  Svara

   Själv är jag flexibel även på ”hel&ren”-fronten.

   Svara

    Haha!!

    Svara

  Haha själv handlar jag på barnloppisar för 10kr/plagg, alla har vi olika prioriteringar! För mig är barnloppisarna dessutom kul, det blir en sport att få tag på så fina grejer som möjligt för en så liten peng som möjligt 🙂

  Svara

   Vägen till rikedom handlar inte om stora inkomster, utan små utgifter.

   Svara

    utbildning hjälper till också.

    Svara

  Det finns säkert någon läsare som vill anmäla till Skatteverket. Signaturen Pluto redde ut begreppen igår:

  Bolaget ska ta in 1800 kr som intäkt och betala in momsen som är 25% dvs 450 kr.
  Sen ska Kenza förmånsbeskattas eftersom hon använder plagget privat.
  Beloppet läggs på hennes lön och det blir skatteavdrag och arbetsgivaravgifter för företaget.
  Beloppet 1800 kr (marknadsvärdet) hamnar sedan på Kenzas inkomst i deklarationen för 2019.
  OK, det låter lite fånigt när det är ett så litet belopp som 1800 kr men principen gäller alla samarbeten en influencer har under året och när gratisgrejor ingår som en del i uppgörelsen. Har man bolag så kommer allt att passera bolaget först och sedan blir det förmånsbeskattning för den anställde. Det kan bli väldigt stora belopp under ett år – kanske flera 100 000 kr som ska beskattas hos influencers som tillgodogör sig varor och tjänster som de får genom samarbeten, reklam och spons.
  Har man inte eget aktiebolag så blir det inkomst att ta upp i den egna deklarationen. Arbetsgivaravgiften ska egentligen betalas av den som betalar ut ersättning i form av pengar eller in natura till influencers. Men jag tror inte det lämnas kontrolluppgifter i någon större utsträckning 🙂

  Svara

  Så sant camcam!

  Svara

  Problemet är inte pengarna. Har man dom får man göra vad man vill med dom.

  Problemet är att det är 2019. Det är dags att börja se längre än snoken sträcker sig. Tänk etik och arbetsmiljö. Tänk miljö. Tänk kempåverkan.Tänk återbruk. Är man villig att lägga 1700 på ett sätt kläder kan man ju välja och vraka helt fritt på marknaden. Varför inte välja en bra, snäll och fin produkt istället för en som ”bara” är fin?

  Svara

   En pinngubbe?

   Svara

    Svårt att klä sitt barn i en gubbe av pinnar kanske? #challange?

    Svara

     Va!!? Har du aldrig lekt med 70 talets mesta leksak: pinngubben ❤ Bättre än monchichi & sindy alla dagar i veckan.

     Svara

      Nee, jag är först född 86 om det är någon ursäkt..? 🙂

      Svara

   Luxury brands are the biggest confidence trick in the great panoply of modern consumerist cons. Price bears almost no relation to manufacturing costs. It’s based on more mythic attributes: ”exclusivity”, ”quality”, ”fashionability”. Or in Burberry’s case ”inauthenticity”, ”hypocrisy” and ”greed”.

   Rätt kul mening som har en hel del poäng. Tyvärr förstår man ju att billigare märken som satsar på fast fashion har produktion i länder som Kina med tveksamma arbetsförhållanden. Burberry har outsourcat en stor del av sin produktion till Kina också, för det är billigare. Det är billigare för att förhållandena är skit i jämförelse med västerländska länder. Jag har väldigt svårt för företag som redan tjänar multum i vinst varje år, men ändå ska maxa maxa maxa på bekostnad av miljö och människor. Second hand är givetvis bäst. Ska man köpa nyproducerat så är det bästa att köpa från etiska företag och mer sällan, MEN lättare sagt än gjort.
   Längtar tills den dagen utvecklingsländer når högre standard och deras krav på teknik, löner och arbetsförhållanden ökar explosionsartat. Då blir det inte längre lika billigt för de stackars företagen att ha 95% av sin produktion i Kina, Bangladesh etc.

   Svara

  Felet nuförtiden är ju just att så många HAR råd att överkonsumera.
  Vare sig man överöser barnen med Burberry el H&M kläder så har barn överlag alltför mycket kläder/leksaker/prylar.
  Dagens barn ska även ha två rum.Ett lekrum och ett sovrum som ska stylas a la mode.
  Jag går ofta på loppis där ser man verkligen vilka som överkonsumerar i samhället dvs barnfamiljer. Det finns HUR mycket överblivna barnkläder som helst.Ofta är de oanvända med tagsen kvar på annars i nästintill nyskick. Samma sak med leksaker som knappt har tittats på innan barnet tröttnat på dem för att de ständigt får nya.
  Jag tillhör en generation där mammorna sydde,virkade och stickade till sina bebisar/barn. Jag älskade mina leksaker som jag fick i julklapp el när jag fyllde år. Jag hade EN Barbiedocka och EN Kendocka som nu ligger i en låda i förrådet. Nu står barn på loppis och säljer Barbisar ,Monster High och mjukdjur i jättepartier. Mina dockor och mjukdjur hade alla namn och var älskade. Ja det var faktiskt mycket bättre förr när man hade tid och inte så mycket pengar.

  Svara

   Fast då hade du ju både Ken och Barbie, tom en av varje? Generationerna före dig hade fantasi 🙂

   Svara

   Håller med dig, men är samtidigt själv skyldig. Min dotter är 4 och har typ 40 par tights/byxor. Mängder av klänningar, skor, toppar, jackor etc. säkert 30+ mössor och halsdukar. Mängder med leksaker. Men till mitt försvar har jag förut ägt ett barnklädesföretag så har ju kunnat köpa massor med fina kläder mycket billigare än alla andra osv. Jag ska bättra mig och minska konsumtionen, är dock supernoga med att inget slängs utan ALLT säljs/skänks/återvinns när det vuxits ur/tröttnats på.

   Svara

    Dock viktigt att tänka på att så otroligt mycket mer skänks än vad som köps på second hand. Alltså slutar mycket i soporna ändå. Det allra bästa man kan göra är att köpa så mycket som möjligt av det man behöver på second hand för att minska efterfrågan på nyproducerat.

    Svara

  Vad spelar det för roll, man får väl göra vad man vill med sina pengar? Eller har jag missat något? Själv har jag inga barn så jag kan inte relatera till något men jag kan föreställa mig att man vill köpa allt i hela världen till sitt första barn 🙂 Sen så älskar hon ju mode så en body som denna var la en självklarhet.

  Svara

   Burberry är ett förlegat tantmärke som Kenza aldrig burit/köpt/använt innan så varför är det en självklarhet att köpa den (fula) bodyn? En (tacky) Gucci body hade väl varit mer rimligt. Men det säljer ju inte babyshop så det kunde hon inte få gratis så där sket det sig.

   Svara

    Ändå, kanske vill hon att hennes barn bär ”tantkläder”. Om man har dop för barn och väljer en religion för de när de är nyfödda så är la tandkläder det minsta problemet.

    Svara

     *Tantkläder alltså

     Svara

  Undrar mest hur många ”vanliga” människor som köper ett set med kläder till en nyfödd för nästan 2000. Att en influenser får det som spons känns inte som någon överraskning men vilka är målgruppen för så dyra barnkläder? Skulle vara intressant att höra hur köparna tänker.

  Svara

   Fattar hur du menar men så kan du ju fråga om allt. Se diskussionen om alkohol på krogen, butt lifts, fillers och köksrenoveringar ovan. Allt är ju egentligen lika stört (eller den lilla bodyn blir billig i sammanhanget).

   Svara

  För mig är dem pengarna ingenting. Så jag hade kunnat köpa dem. För någon annan med mindre ekonomi så syns det nog mer på kontot att pengarnar borta (om ni förstår vad jag menar). Nu köpte ju vi visserligen alla spädbarnskläder på primark (riktigt bra kvalité på dem), men 1000:- för en body mm är för oss/mig ingen dyr summa för kläder. Snarare tvärt om.

  Svara

   Vad är primark för nåt?

   Svara

    Brittisk lågpriskedja för kläder, finns i många länder i Europa.

    Svara

   Har primark bra kvalitét? Har köpt barnkläder där och tycker den är urusel. Passformen håller inte, bomullskläder krymper och blir styva m.m.
   Fast smaken är som baken iofs.

   Svara

    Man får gå och känna på dem i butiken, oftast känner man på materialet vilka som är bra 🙂

    Svara

    Jag tycker det. Kläderna går att använda fortfarande och har gått genom mycket. Fortfarande fina och inga hål. Andra barnet använder det som första barnet hade.

    Svara

   Nej, det är klart att summan i sig kanske inte är så stor om man har en ovanligt hög inkomst och/eller stor förmögenhet. Tycker du inte att det känns orimligt att lägga 2000 på ett set med kläder när du kan få samma kvalitet för långt mycket mindre pengar? Om du sätter det i perspektiv, medellönen i Sverige 2017 var 33700, om vi räknar lågt får du då ut ca 25 000 efter skatt (beroende på var du bor). 1800 kr är drygt 7% av din nettoinkomst. Skulle du tycka att det var rimligt att lägga 7% av din/er, troligen betydligt högre, inkomst på detta set? Ta inte frågan som nåt påhopp, är bara genuint nyfiken 🙂

   Svara

    Svaret på frågan är Nej.

    Svara

     Tror inte att Kenzas målgrupp har betydligt högre lön än medellönen så blir lite konstigt att hon marknadsför produkten.

     Svara

   Jag kan också obekymrat handla kläder för den summan och gör det också – till mig själv. Både för att jag kan ha kläderna länge och för att jag aldrig kletar inte in mig i kladdig mat när jag äter.

   Jag är av åsikten att man gör vad man vill med sina pengar och tycker det är ofattbart att andra ska ha åsikter kring vad som skulle vara legitimt att lägga pengar på, men har aldrig känt behovet att lägga så mycket på barnkläder. Man får ändå så mycket presenter med gulliga barnkläder som man knappt hinner använda.

   Men jag får ofta känslan att vissa statusmarkörer är viktigare för de som egentligen inte riktigt har råd, än för de som verkligen har det. Det är därför orten svämmar över av Gucci- och LV-kepsar, skärp och småväskor.

   Svara

  1. Bebiskläder som träs över huvudet är riktigt kass.
  2. Det är klassförakt att prata om white trash men att köpa märkesgrejer till små barn är rätt trashy. Vuxenkläderna är ju lite dyrare…

  Svara

  Det här med märkeskläder för barn har ju spårat ur fullständigt överhuvudtaget, och då menar jag upp i åldrarna också.
  Redan i högstadiet kommer vår tids marknadsknallar (kringresande försäljare) från orten till skolgårdarna och vill kränga stulna Parajumpers- och Canada Goose-jackor och annat till ungarna. Vill barnen ha någonting mer unikt så erbjuds de bytessystem där man kan byta upp sig tills man fått det plagg man vill ha.

  Och ja, jag vet att detta inte har med ett babyplagg att göra men ändå. Med det i åtanke tycker jag det kan vara ganska skönt att hålla märkeshysterin på avstånd så länge det går.

  (Samtidigt som rån mot barn ökar och kryper allt lägre ner i åldrarna)

  Svara

  Jag undrar bara, var har Viktor tagit vägen?!

  Svara

  Hade lätt lagt dom pengarna på någon riktigt fin jacka eller skor till bebisen eller nått jättefint klädesplagg i nått fint hållbart material, Sånt kan man alltid spara, till syskon, till framtida barnbarn. Eller som minne bara. Men en vit body i bomull? den blir förstörd på nolltid.

  Svara

  Med första ungen la jag en förmögenhet på bebiskläder, tyckte jag hade lagom mycket kläder, Men det var otroligt överdrivet ungen hann använda max hälften av kläderna innan han växte ur dom. köpte oxå alltid den storlek han hade just då när jag shoppade nya kläder. Himla osmart.

  Svara

  Jag blir uppriktigt ledsen över dessa samarbeten och speciellt när det handlar om så dyra saker. Som att nyblivna föräldrar (speciellt mammor) inte har tillräckligt mycket press på sig som det är. Det behövs inga fabulösa märkesgrejer, det enda ditt barn behöver är det basala som mat, kärlek och tak över huvudet. Jag lovar, det räcker ❤️.

  Kärlek till alla föräldrar där ute.

  Svara

  Var på NK Barn för ett par år sedan. Två föräldrar shoppade kläder till sin lilla guldklimp. Mamman hade plockat åt sig en massa Burberryplagg och pappan visade nåt plagg som märket inte syntes på och sa ”Den här då?” varpå mamman tittade med avsmak på plagget och utbrast ”Ehhh, tycker du vårt barn ska se ut som nån jävla fattigunge?!?!”

  Herregud. Själv såg hon ut som typ Vicky Pollard.

  Svara

   😖

   Svara

  Saker jag inte skulle lägga 1800 kronor på:
  1. Bensin
  2. Djur
  3. Aktivitetsarmband eller smart match
  4. Smart tv
  5. Smink

  Alla är vi olika.

  Svara

  Stör mig mest på att Kenza sa att hon uttryckligen inte ville ha spons som hade med barn o göra och att ”det var viktigt för henne att vagnen de köpte skulle vara en de själva betalat för” sen kommer det upp inlägg där hon visar upp vagnen som hon bara råkar ha köpt på babyshop osv. Alltså varför ens säga att hon inte ville ha spons o sen ändra sig. Min egen teori är att hon nog haft en sån inställning till början kanske att hon inte ville jinxa sin mirakelgraviditet på något vis men nu tycker jag det känns lite tjatigt. Antar att gratis är godast men hon hade inte behövt hyckla så

  Svara

   Hon visade upp vagnen på instastory och märkte det med ”i samarbete med Babyshop”. Reagerade eftersom hon uttryckligen sagt att hon inte vill ha spons på babyprylar. Men som du säger är nog gratis så gott att frestelsen blir för stor. Jag hade säkert inte heller kunnat motstå i hennes situation.

   Svara

  Kenza FÅR BETALT för att göra reklam för babykläder de flesta av dagens unga mammor i Sverige som följer henne inte har råd med. Hon betalar inget för kläderna, tillbehören eller hennes sons barnsäng, Istället väljer hon som mångmiljonär ut det hon vill ha och postar bild och länk.. När skall influencers (läs vandrande reklampelare) ta etiskt och moraliskt ansvar? Låt mig inte börja med klimatet, miljön och alla oändliga resor med flyg de gör om åren och de massiva utsläpp.

  Svara

  Har också köpt alldeles för mycket kläder till mina barn men det är ju för att det alltid kommer nya söta som man känner begär efter. Fyndade en livly kanin cardigan på loppis för 100 kronor 😉 är löjligt glad än hehe. Är totalt ointresserad av mode och kläder själv men just bebiskläder är ju så söta så där bara öser jag överkonsumtion på. Sen blir ungarna större och vägrar ha på sig det man vill så man får passa på

  Svara

  Burberry bränner ju kläder som inte säljs, vem fasiken vill sponsra sådana företag???!

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.