Hur mycket har Linn Ahlborg designat på sin kollektion för NA-KD egentligen?

I morgon lanseras Linn Ahlborgs kollektion för NA-KD och på Instastory visar hon nu upp ett av plaggen som designat – en kjol, men vänta lite nu…
Ser inte den här ”Linn Ahlborg-designade” kjolen mer eller mindre exakt likadan ut som den som säljs hos Dennis Maglic (Fd dmRetro?)
Den, som i sin tur återfinns på AliExpress med samma bilder och allt. Vilken som kom först där vet jag naturligtvis inte, men att det är samma bilder, det ser vi…
Bilderna finns i större storlek här under för den som vill kika närmare på saken.

De här kjolarna påminner inte om varandra, de är inte lika – DE ÄR IDENTISKA – ner till de ”billiga” skärpen med de silverfärgade metallhålen.
Hur många fler plagg från Linns kollektion tror ni kommer gå att hitta på marknaden redan? Inget? Ett? Alla?

Herregud, ordet ”designa” kommer snart vara lika urvattnat som ”näthat”, ”drev” och ”mobbing”. 


Källa: www.dennismaglic.se

Tack för tips!

87 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Usch för all falsk marknadsföring som råder. Beställer folk verkligen saker och ting från NA-KD? Ja förutom barn då som ser upp till influencers.

  Svara

   Tydligen verkar de omsätta en hel del så ja, det verkar folk göra. https://www.breakit.se/artikel/19135/nu-laddar-nakd-for-stor-butiksoffensiv-vi-har-slaglage

   Svara

   Aldrig gjort och kommer aldrig göra. Överpris!!!

   Svara

   Älskar NAKD, beställer ofta därifrån. Tycker de är bra på att snappa upp trender snabbt. Är 26 så inget barn…

   Svara

    Stod de ens på bilden att kjolen var från kollektionen? 😂

    Svara

   Jag handlar ofta på Nakd. Tycker de har mycket fina kläder och som någon redan skrivit, de är väldigt bra på att samla aktuella trender. Har köpt en jacka från Hannalicious ”kollektion” som jag älskar, bland annat! 😊

   Svara

    Är 23 så inget barn här heller 🤷‍♀️

    Svara

     Hmm. Fast det är ju en definitionsfråga.

     Svara

      Vadå, om jag är ett barn eller inte? Sen när bedöms man om man är ett barn eller inte baserat på varifrån man köper sina kläder?

      Svara

  Näthat, drev och mobbing är inte urvattnat. Men förstår att det är lätt att säga när man är den som skapar situationerna och inte offret i dem.

  Svara

   Jag tror att det snarare syftas på att b-kändisar använder sig av begreppen så fort de får kritik. De förminskar begreppen dagligen. Inte att själva begreppen i sig är urvattnade. Är du med? Kunde förtydligas en aning dock.

   Svara

    ’When a person tells you that you hurt them, you don’t get to decide that you didn’t.’

    Svara

     Du kanske syftade på mig nu men låt mig förtydliga. När Calle S får en kritisk kommentar eller fem och kallar det för ”dreeev” så kan jag ansolut tala om för honom att han utnyttjar begreppet. And so on…

     Svara

      De får inte ”en eller fem” kritiska kommentarer och kallar det drev, aldrig sett någon göra så faktiskt. Brukar vara fyllda kommentarsfält, gissningsvis mycket dm och inlägg lite överallt. Spelar hur som helst ingen roll, begreppet är inte urvattnat. Det är drev här inne under varje Bella inlägg tex.

      Svara

       Åh nej. Är du den jag tror?
       För övrigt så håller jag med om att begreppen i sig inte är utvattnade och att det ska skrivas om. Jag menar att jag personligen tror att det syftas på kändisar som ropar varg.

       Svara

        Heter Maria, känner vi varandra eller?

        Svara

         Var det vi som hånglade i baren på Sture Hof strax efter 01 i fredags?

         Svara

          Nope.

          Svara

          Hahahahahaha. Dagens.

          Svara

         Hahaha. Nej Maria. Det gör vi inte. Jag var rädd att det var någon annan där diskussionerna har en tendens att spåra ur😂💐

         Svara

    Ja det är ju sant, finns vissa som skriker näthat så fort de blir ifrågasatta eller när en lögn ifrågasätts, men här förekommer ju en hel del näthat, drev och mobbing – folk hatar, hånar, skvallar, hittar på, skrattat och gör narr av någon i grupp. Nej det är inte okej, det är inte okej att i grupp dagligen hoppa på någons utseende eller annat och klaga och klanka ner på allt. Granska och håna är inte samma sak.

    Svara

     Inte bara här. Ett sånt påstående ger alla som varit med om det ett slag i ansiktet. Att förminska mobbing och näthat är all time low.

     Svara

   Camilla tar upp viktiga saker som tex den här tråden! Dom är identiska punkt slut. Jag tycker dessa influens människor aka nät kändisar ska sluta sälja skit. Och hat och drev skapas inte här! Däremot blir vi upplysta och det tackar jag för.

   Svara

    ”Hat och drev skapas imte här” 😂😂😂🤦🏼

    Svara

  Är näthat, drev och mobbing urvattnat? Men det förekommer ju en hel del här, tycker du inte? Mot en viss person är det ju ett drevande och man kan ju kalla det mobbing och näthat, sorgligt nog. Tragiskt att det förekommer i så stor utsträckning bland vuxna och att vissa faktiskt tjänar pengar på det. Du kanske ska vara en förebild och säga ifrån till sånt och ta avstånd till sånt och inte uppvigla till det. Du kanske ska granska Nakd pga att det förekommer så ofta bland influencers och det sägs att det är dåliga förhållanden osv.

  Svara

   Jag tänker mest på de som råkar ut för det privat som läser den meningen. Idiotisk mening. Det kommer aldrig att bli urvattnat.

   Svara

  Handlar om Bella:
  Är alla kommentarer hos henne ironiska och skrivna i koder? Exempelvis denna kommentar… sätt ihop första bokstaven på varje mening till ord
  ”Det är få människor som är som du! Elegant och graciös.
  Jättehärlig personlighet och ett skratt som alltid fyller min själ.
  Ta mig som exempel, utan dina inspirerande inlägg här hade jag inte orkat ta mig ur sängen. Alla andra kan säga vad de vill för du är och förblir min förebild! Rolig är du också, vacker och snäll. Du har allt jag vill ha, så himla inspirerande! Utifall någon skulle kommentera ngt negativt kommer denna mening: Elaka kommentarer gör inte er näthatare lyckligare! Riktigt inspirerande att se dig ta allt med en klackspark och rida vidare lugnt i stormen. Isabella löwengrip, till och med ditt unika namn speglar din personlighet. Kanske är det dags för dig att bli global, vad väntar värlen på? Snart är du där, världens maktfulla kvinna. Eller hur? Liten kommer världen bli för dig, och du kanske likt elon musk kan utveckla dina produkter som passar rymden? Isabella, min finaste inspirationskälla. Nog måste du vara medveten om hur grym och power du är.?”

  Lol jag pallar inte

  Svara

   Hahaha antar att du skrev den själv? Vem ser ens att bokstäverna bildar ord annars

   Svara

  Ja tänk vad folk har ont av allting…

  Svara

   Mvh

   Gerra

   Svara

  Undra vem som kommer sälja den dyrast?

  Svara

  Nåt jag verkligen skulle vilja är ju dock att hitta originalet som tillverkade alla dessa fina plagg från början, dvs den sidan som ex. Aliexpress snott sina bilder från och kopierar av. Hur gör man det, bildgooglar man?

  Svara

   Omöjligt… Som en modern version av ’hönan eller ägget – vem kom först?’

   Svara

    Eller hur? Det är ju en sak när det är typ som hos Gina Tricot etc etc som gör kanske en väska som är tydligt influerad av Chanel etc, då vet man ju vad originalet är, var man kan köpa det och vad det kostar. Men åh vad gärna jag skulle vilja hitta de här vackra plaggen från produktbilderna och inte bara de billiga kinavarianterna.

    Svara

  En viss bloggare upomuntrar alla till varför man ska rösta i EU-valet där hon också tar avstånd från SD och är väldigt för Socialdemokraterna. Antar att hon är betalt av dem för att skriva om dem för att ännu fler ska rösta på just Socialdemokraterna.
  Annamatkovich.com

  Svara

   Ok?

   Svara

   Vad bra av henne!

   Svara

    Hon är betalt av Socialdemokraterna. Är man med i facket Arbetarpartiet är det ganska självklart-köpta åsikter. 😅👆

    Svara

   Hej Anna 👋

   Svara

   SD’s kampanjfilm kan vara den mest välgjorda jag har sett. Lite ot sådär, men blev faktiskt imponerad. Finns föresten ingen anledning att ta avstånd från SD i eu valet, skillnad på eu och inrikespolitik.

   Svara

    Jo det finns det? Deras obefintliga miljöpolitik, användandet av antibiotika i maten, ser Ungern och Polen som föregångsländer… listan kan göras lång

    Svara

     Man behöver inte lägga energi på att ta avstånd för det, rösta på annat bara.

     Svara

      Eh va? Finns hundra anledningar att inte rösta på SD i EU-valet. Samma unkna värderingar och noll långsiktighet. Plus rent rasistiska tendenser.

      Svara

       *100 anledningar att ta avstånd.

       Och självklart ska man ta avstånd och inte bara rösta på annat. Det är som med mobbning och sexism, ser du det utan att säga ifrån är du lika delaktig. Jag vägrar vara delaktig i SD:s vidriga politik och tar självklart därför avstånd.

       Svara

    SD har samma värderingar oavsett om det är val till riksdagen eller till parlamentet! Precis som KD, S, C och övriga partierna. Grundvärderingarna och ideologin är ju den samma även om sakfrågorna är olika. Sedan bör man också titta på vilka europeiska partier de svenska partierna samarbetar med och planerar att samarbeta med i parlamentet och vilka värderingar de partierna står för. Det är väldigt kortsiktigt att rösta på ett parti för att det de tycker i en enskild fråga verkar bra, man röstar på ideologi och värderingar.

    Svara

    Säg det till 82% till det svenska folket! Hör dom SD så nääää. Jag röstar SD i EU valet. Naiva och fega svenskar tyvärr.

    Svara

     Fega? Du har gått i livets hårda skola, ser jag 😂

     Svara

    Eh va? Finns hundra anledningar att inte rösta på SD i EU-valet. Samma unkna värderingar och noll långsiktighet. Plus rent rasistiska tendenser.

    Svara

   Jag vet vem du menar! Jag uppmuntrar er ALLA att rösta kd/SD eller nya moderaterna. Om ni inte vill leva i ett nytt kalifat i framtiden. ”Handhjärta” fungerar inte!

   Svara

    Är du totalt jävla dum i huvudet? Tror du vi vill ha ett nytt nazirike?

    Svara

  Att företag köper in olika ”stilar/designer/ är ingen hemlighet. Därför är ser man samma modell på olika företag 🤷🏻‍♀️

  Svara

   Ja, men då är det ju massproducerat i typ Kina och ingenting som Linn designat från scratch.

   Svara

    Det är väl rätt allmänt känt att inte bloggerskorna själva designar från grunden…

    utan de tar fram lite ’inspo’-bilder – skickar till nakd – nakd skickar tillbaka designskisser – bloggerskan får tycka till lite om färg och mönster – nakd tar fram sample – bloggerskan får prova och säga om hon tycker det är snyggt eller inte – KLART

    Svara

  Att den där Denis får fortsätta och komma undan med att stjäla bilder…

  Svara

   Bilden kommer väl från tillverkaren och kan således användas av återförsäljare?

   Svara

  Förlåt men är det bara jag som tänker att hennes kompis Agnes fått sin ”framgång” endast pga Linn? Hade inte Agnes börjat umgås med henne har jag väääldigt svårt att tänka mig att hon skulle fått göra en kollektion med NA-KD (tillsammans med Jennifer och Frida). Era tankar kring det? Och nej jag är inte avundsjuk, jätteroligt för henne att göra en så stor sak ändå men hon har ju i princip glidit på ett bananskal

  Svara

   Sånt är livet!

   Svara

  Camilla var med i CW’s live från Publicistklubbens debatt nyss. Cw tror att debatten handlar om bara henne, och hennes följare verkar inte ha förmåga att lyssna på vad som sägs, de bara upprepar samma haranger som de alltid gör.

  Sorgligt att Camilla inte längre vågar kritisera henne efter allt elakt Cissi i början skrev om Camilla, när hon skrivit kritiskt om Cissi. Camilla blir en nickedocka som bara granskar de som inte säger ifrån/ inte hänger ut henne på sina sociala medier.

  I mitt tycke är det just de som använder sin makt för att tysta alla sorters kritiker, som bör granskas.

  Svara

   Men hur många vet ens vem Camilla är?

   Svara

    Ladda ner bild och prova bildgoogla

    Svara

    Väldigt objektivt av Camilla att stå och fnissa med Cissi som dricker vin och står i publiken och pratar med sina live-följare mitt under debatten. Nu säger Cissi till sina följare att liven fortsätter på bloggbevakning. Väldigt barnsliga kommentarer från Cissi och såklart även flera lögner som alltid.

    Svara

     Cissi är sååå 2017, vem orkar lyssna på hennes ältande och lögner.

     Svara

  Hur hittar man DM:s kläder på Aliexpress?

  Svara

   Ladda ner bild och prova bildgoogla

   Svara

  Det kostar ju en hel del att sy upp en kollektion som är unik och chansa på att den säljer. Då får man antingen sälja den svindyrt eller köpa in i stora lager och försöka bli av med allt… Därför får ju influencers inte faktiskt designa kollektioner utan välja ut plagg bland de som redan finns att köpa in från billiga leverantörer. Sen sätter man deras namn på ”kollektionen” som egentligen är mer en pinterest-tavla än något annat, och hoppas att följare av influencern ska köpa just dessa plagg under en period. Man blir ju sällan designer bara för att man lyckats skrapa ihop en följarskara på blogg/IG/youtube. Samma med alla dessa böcker som folk fick skriva under en period. Dessa människor var ju inte alla författare egentligen utan man lät spökskrivarna jobba hårt och så lockade man en yngre generation tillbaka till bokhyllorna med hjälp av youtubers och andra influencers på omslagen.

  Svara

  Jag blir bara, igen, så trött på dessa influencers som påstår att de designat allt från solglasögon till klädkollektioner. Snacka om att missbruka ett ord. De har inte designat nånting.

  Svara

   Var någonstans skriver hon att hon designat?

   Svara

  Har USA ingen lag för förtal? Tänker på Tati och James. Tänk om någon i Sverige gjort samma sak inför miljoner personer haha.

  Svara

  Det är sorgligt att dessa influensers verkligen verkar tro på att de har designat något eget när det bara handlar om att de sätter sitt namn på nåt billigt skräp.

  Svara

   Gör hon det då? Verkar väl mest vara ansiktet utåt för en kollektion?

   Svara

    En billig skräpkollektion ja

    Svara

  var det inte samma sak förra gången Linn ”lanserade” eller ”designade” för NA-KD? Har för mig att folk påpekade det då också eller blandar jag ihop henne med någon annan nu?

  Svara

  Hur mycket designinput krävdes för Michaela fornis scrunchie i kashmir?

  Svara

  Listan på plagiatörer blir bara längre. Alexandra Pascalidou, Pingis Hadenius, Linn Ahlborg …

  Svara

  Kjolen var dock skitsnygg haha 😍

  Svara

  Förlåt, men var någonstans på inlägget som Linn A har gjort står det att kläderna hon har på sig är från hennes kollektion?

  Svara

  Älskar att Linn nu tagit bort bilden från sin story. Verkar som om hon skäms lite över att ha blivit påkommen…..

  Svara

   Såklart! Oavsett om den som designat den snott idén eller ej så är det ju inte så kul för Linn.

   Svara

  Har följt Linn under hela processen den här gången och tycker hon varit väldigt noga med att säga att hon tagit fram en kollektion i samarbete med/för na-kd, det kan väl vara att hon fått välja ut plagg hon gillar som de kan sälja som ”Linns favoriter”?

  Svara

  Är det någon som vet om Linn har förstorat brösten eller om dom bara växte och blev extremt stora och fasta dem senaste två-tre åren? 🙂

  Svara

   Det är väl ganska allmänt känt att hon gjort det?

   Svara

    Kanske det….. är det någon som har detaljer typ när och klinik? Är imponerad över att hon har hållt det så pass nertystat ändå 🙂

    Svara

     Men hjälp. Blir rädd för folk. Vad spelar det för dig vart hon gjort sin ingrepp? Och vad har du med det att göra?

     Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.