Dagens Media förklarar vad Insta Sitcom är för något

ÄNTLIGEN!
Äntligen någon som kan bringa lite klarhet i vad det egentliga syftet med Anitha Clemence syfte med Insta Sitcom är. Tack Dagens Media! 🙂
Syftet är marknadsföring. Influencer marketing.
Så jäkla smart, att paketera in produktplacering och influencer i en skriptad serie med karaktärer! Influencerna och skådisarna är alltså karaktärer och använder inte sina riktiga namn, men kommer ändå vara starka dragplåster.
Innovativt!

Så här förklarar Anitha det för Dagens Media:

För att ge exempel på en smart inskrivning av en produkt i en storyline refererar Anitha Clemence till Seinfeld, 90-talets stora sitcom-succé.

 Jag brukar referera till en sekvens i Seinfeld. Elaine, en av huvudkaraktärerna, ska träffa sin kille och gå på bio. Biovärden kommer fram och möter Elaine och berättar att killen har blivit påkörd. Men innan hon lämnar bion köper hon sitt favoritgodis. Detta upptäcker killen senare, att hon köpt godis efter att hon fått reda på att han blivit påkörd, och gör då slut med henne. Det är ett smart sätt att skriva in en produkt på ett ganska roligt sätt. Produkten är inte laddad på något sätt, men har fortfarande en bärande del i scenen. Alltså god nog att riskera sin relation för, säger hon.

Tanken med upplägget är enligt Anitha Clemence att samtidigt som annonsörer byggs in i handlingen, driva en naturlig berättelse framåt.

– Det är viktigt att serien inte bara handlar om varumärken, utan att tittaren själv får transporteras med i handlingen. Vi bygger ut efter hand. Ett varumärke är till exempel intresserade av att få en karaktär inskriven som jobbar för företaget. Så ”the sky is the limit” i det här fallet, det är upp till kund och content. Vi jobbar gärna med flera olika företag samtidigt. Men aldrig kolliderande varumärken, säger hon.

Vad tror ni om detta?
Är det framtiden?
Kommer ni kolla?
Hur ska detta markeras för att göra Konsumentverket nöjda?

Jag har SÅ många frågor….
Snart är det nämligen premiär för Insta Sitcom och bland de medverkande kan man bland annat hitta följande line up: Johanna Nordström, Jacob Öqvist, Fritte Fritzson och Ann Söderlund.

Ps. Till er som frågat:
Jag ska klippa ihop liven från igår där Cissi stod upp mot sin förövare innan jag postar den. Det var ganska mycket dravel och offerkoftor innan pendeln vände på slutet nämligen. 

75 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Kul att booken ger en intervju i Aftonbladet om huset i Sigtuna, hur de har hittat hem och att hon på slutet inte kan låta bli att älta att ”mello är trots allt skyldiga mig en plats” efter att hennes låt diskades 2016…

  Svara

   Som i filmen The Joneses.. den slutade ju bra..

   Svara

    Kommentaren hamnade fel, skulle vara under inlägget. 🙂 men det här är ju rätt samma koncept..

    Svara

    Den filmen borde folk titta på nu. När jag såg den var den inte riktigt lika aktuell.
    Ganska hemsk.

    Svara

   ”Sigtuna” människan har stora komplex 😂

   Svara

  Skoj att Anitha Clemence är 1000 ggr smartare och mer innovativ än sitt ex som så gärna vill vara mediamogul.

  Svara

   Så jävla sant! Tycker detta är genialt!

   Svara

    Håller med, tycker oxå detta är supersmart, plus att det som konsument blir både kul och titta på men att det är öppet med att det är reklam.

    Svara

  Är det här innovativt? Serier med märkningen ”kan innehålla produktplacering” har funnits i 5-10 år.

  Just det, jag glömde att du inte gillar mina kommentarer och modererar dom..

  Svara

   Kommer det räcka verkligen?

   Svara

    Håller med, produktplaceringar är vardagsmat sen många år. Kolla bara på the Kardashians !

    Svara

     Eller ICA-reklamen. 🙄

     Svara

      🤯🚀

      Svara

      Notera: ICA-reklamen.

      Svara

       Det är faktiskt lite noterbart. När ICA startade med den här typen av vad ska man säga ”sitcome”-reklam(?) Så gick deras marknadsavdelning med plus resultat, varken vanligt eller syftet avdelningar som jobbar med marknadsföring, för att andra betalade för att synas i ICA-reklamen… Så ICA reklamen innehåller ju inte bara reklam för ICA, reklma-inception…

       Svara

     Bra bra!

     Svara

    Ja, alltså, om du inte redan har märkt att kommentarerna börjar glida dig ur händerna (och då menar jag inte bara mina) att allt fler är kritiska till hur du hanterar kritiska frågor, dina ”stollis” du kastar in och din mobbning av Blondinbella (en person som jag for the record är extremt kritisk mot) så är det såklart en legitim fråga.

    Fråga Emanuel Karlsten hur det gick med hans Ajour.

    Svara

     🤯🤯😱

     Svara

  Tycker om det mesta med din blogg, men dina återupprepade tendenser att hänga på utlämnande av icke dömda personer på din blogg för att jag ifrågasätter din förmåga att kunna vara kritisk och opartisk. När kommer du inse att vad du tror är sanningen inte spelar någon roll om fällande dom av rättsväsendet saknas? (Syftar på CW, ej instagramsitcoms)

  Svara

   Gör, inte för…

   Svara

    Du skrev fel namn. Stefan skulle det va.

    Svara

     Så du menar att kvinnor inte har tillräckligt med iq för att vara källkritiska gällande andra kvinnors påståenden?

     Hur kommer det sig att det är ok att vara kritisk till Bella och anse att hon modifierar sanningen, men inte till CW trots att det finns en hel del bevis på att alla hennes påståenden antagligen inte är sanna?

     Svara

   Fast nu har du fått det lite om bakfoten. En fällande/icke fällande dom har ingenting med sanning att göra, utan om det går att uppfylla ett antal kriterier för för en straffbelagd handling. Bara för att det inte går att _juridiskt_ uppfylla dessa betyder det inte att utpekad person inte har begått handlingen, det innebär bara att staten inte har befogenhet att utdela straff.

   Svara

    Fast det är ändå rättsväsendet som ska bestämma om någon är skyldig eller inte. Antar att många här inte har läst FUP till detta målet (som för övrigt är ute nu på grund av förtalsmålet). Där ser man hur mycket som inte stämmer och att det var alldeles korrekt att lägga ner åtalet. Men som vanligt är det åklagarens, polisens och advokatens fel. De har alla konspirerat mot CW såklart.

    Svara

     Håller med anonym 9.49.

     Har även jag läst fup:e n och följt Cissi i många år. Det finns bevis för att hon inte talar sanning om ”drogningen”. JAg tror inte på Cissi efter att ha läst hennes olika versioner. Hon verkar inte komma ihåg vad hon sagt och behöver googla sig själv för att komma ihåg sina lögner om allt. Jag tror på alla som råkat ut för liknande, men inte på just Cissi. Att vara kvinna innebär inte automatiskt att man talar sanning. Ett skäl som Cissi 2010 uppgav till varför hon inte berättade om ”våldtäkten” i media förrän efter 4 år, var att hon trodde att alla skulle tro att hon hittade på för att få en skjuts i karriären. Hon hade vid tillfället precis talat ut i media om att hon blivit deprimerad över att inte ha fått fler jobb efter sin första och enda medverkan i en film. Cissi grät ut i Aftonbladet om att ingen media längre hörde av sig. Idag anger hon helt andra skäl till varför hon inte berättade direkt, och säger sig inte ha en aning om vad hon skulle ha haft att vinna på att ljuga om händelsen.

     Jag vet ärligt talat inte någon person som ljuger så ofta som hon, varken känd eller i min bekantskapskrets.

     Svara

      Jag har förstått att du tycker det, men jag väljer att tro på Cissi. Så enkelt är det.

      Svara

       Och jag gör det inte, så enkelt är även det.

       Svara

       Tyvärr känns det lite avigt då du inte behandlar de du ”bevakar” lika. Det krävs väldigt lite för att du ska anklaga Bella för att ljuga men trots att det finns en hel del som är skumt i Cissis story så väljer du att blunda för det? Om ditt syfte med denna blogg är att granska influencers så borde väl samma gälla alla du bevakar? Att kritiskt granska någon behöver ju inte betyda att man tar ställning till något i det här fallet.

       Svara

        Jag tvivlar inte på sanningshalten i Isabellas berättelse om det övergrepp hon utsattes för i Italien, precis som jag inte tvivlar på Cissis.
        Blanda inte ihop det med att ljuga om statistik mm är du snäll.

        Svara

         Du trodde först inte på Bellas berättelse om att hon hade en stalker som hon var rädd för. Du skrev ett inlägg där du ifrågasatte om det var sant.

         Svara

          Vad har det med det sexuella övergreppet att göra? Kan vi diskutera samma sak, tack?

          Svara

       Fast det spelar liksom ingen roll vad du tror. Jag vet att du inte är journalist, men rör man sig i journalistiska sammanhang (du ligger hos Nyheter24) och vill bli tagen på allvar, så får man rätta sig efter rättssamhället, eller bevisa att rättssamhället har fel.

       Det är faktiskt inte svårare än så.

       Svara

        Okej. Det är din åsikt. Jag är av en annan, i det här fallet.

        Svara

        Håller med, Carina. Blir väldigt oseriöst om de som ”bevakas” behandlas olika. I så fall blir ju Camilla en mobbare.

        Svara

         Skulle Isabella be mig backa henne när hon berättar om det övergrepp hon utsattes för i Italien så skulle jag vara där alla dagar i veckan. Så det är definitivt ingen skillnad där, men man måste som sagt skilja på äpplen och päron.

         Svara

          Så du har en blogg som i en inte försumbar utsträckning går ut på att mobba Blondinbella, men du vill att hon ska vända sig till dig för att du ska sluta mobba henne?

          Svara

           Va?

     Nej, rättväsendet bestämmer inte om någon är skyldig eller inte skyldig. De bestämmer enbart vem som är skyldig. Dvs FV har inte kunnat finnas skyldig av rättsväsendet. Det säger inget om hans inte skyldighet till anklagat brott, bara att det inte kunnat visas. Det är en viktig skillnad.

     Svara

      Rättssamhället anser att man är oskyldig tills man har bevisats vara skyldig. Så ja han ska behandlas som oskyldig eftersom brott inte kan bevisas.

      Svara

       Fast ”oskyldig till motsatsen bevisad” innebär inte att gemene man måste se personen i fråga som oskyldig, utan bara att den inte kan få någon rättslig påföljd.

       Svara

     Fast vi kan visst bestämma det, det har inga rättsliga konsekvenser om jag bestämmer mig för att anses Virtanen skyldig.

     Jag har läst fup:en och håller helt enkelt inte med dig.

     Svara

   Men det här är väl en blogg? Inte någon slags public service….?

   Svara

  Låter helt menlöst i mina öron.

  Svara

  Hur är det när exempelvis family guy gör sina skämtreklam för produkter, är det på riktigt betalda annonser eller är det FAmily guy gänget som driver med produkten? Tänker på exempelvis ”reklamen” för Lincoln, med ”Mathew Mch….” (orkar ej stava fel men ni fattar).

  Svara

  Såååå… man kan säga att det blir som typ ICA-reklam-följetången? Fast med reklam för flera märken istället för bara ett. Lite tråkigt, faktiskt. Absolut en rätt innovativ idé men att själva syftet är reklam gör mig inte så sugen, tyvärr. Hade varit bättre med en mer ”äkta” insta-sitcom (bara DET är ju sjukt ball idé) där de ibland (ibland) kan köra produktplacering/reklam.
  Nåja, får väl se efter första ”avsnittet” 🙂

  Svara

  Jag tänker direkt på Morgan Spurlocks The greatest movie ever sold. Men kanske kan Anitha göra det med lite mer finess 🙂

  Svara

  Tur att det är valfritt att följa…

  Svara

  Tack, det räcker med reklamteve och all annan märkt och ännu mer omärkt reklam bland bloggare.

  Svara

  Spontant tänker jag att folk får ett motstånd mot sådant som de från början vet endast är ämnat att få dem att köpa en viss produkt. Genuiniteten är ju helt bortblåst. Så fungerar i all fall jag, blir mest irriterad och får avsmak.

  Svara

   Precis. Det är med konsumtionshets och reklam, märkt eller omärkt, börjar klinga rätt illa. Det beror väl på en blandning av flera faktorer så som att influencers känns mer och mer köpta och oäkta (anledningen till att de ens blev stora, förutom att många av dem var snygga osv, har ju att göra med att folk kände att de kom influencern nära och fick ta del av deras riktiga liv och åsikter), att de antingen har för mycket märkt reklam i förhållande till deras totala inlägg eller att man anser att vissa inte gör rätt för sig och medvetet försöker lura sina följare när de har omärkt reklam. Många börjar också bli trötta på att de får så mycket gratisprodukter när de redan har x antal miljoner på kontot. Man kan helt enkelt inte relatera längre. Lägg sedan till att människor blivit mer medvetna om konsumtionens påverkan på miljö och sociala förhållanden i de länder där produkterna produceras.
   Men jag pratar ju mycket utifrån mig själv och vad man läst att andra reagerat på. Uppenbarligen är influencer-marketing fortfarande stort och lönsamt. Jag tänker bara att de ska passa sig så att det inte vänder helt och majoriteten blir kritiska mot deras utförsäljning av sitt ”varumärke” som gör att intresse och trovärdighet för influencern sjunker

   Svara

    Min tanke också när jag läste vad det var. Vem går aktivt in och tittar på en serie som egentligen är lite snyggare ihopsydd reklam?
    Visst att typ alla stora filmer och serier är till för att sälja på något sätt, men det skyltas iallafall inte med :p

    Svara

     Jag kommer nog kolla på första eftersom jag gillar Johanna, men det känns ju verkligen mycket tråkigare nu när man vet vad den går ut på. Tror inte heller att jag kommer fortsätta kolla om det bara är en sitcom-reklam liksom. Visst kan jag uppskatta ICA-reklamer när de går på tv, men jag skulle ju inte aktivt följa dem på sociala medier och hålla mig uppdaterad om varje reklamfilm de gör liksom.

     Svara

  Det är så här såpoperor skapades. I början var det tänkt att amerikanska tv-bolag skulle få betalt att marknadsföra vissa rengöringsprodukter i specialutformade tv-draman som då fick smeknamnet ”soap opera” (såpopera).

  Svara

   Ja, det låter som ett roligt koncept att göra på insta. Lite som fejk-Gabrielle Löwengrip fast med människor istället för 3D. Om de är duktiga får de säkert många följare, smart move!

   Svara

  Åh vad jag jättegärna vill se klipp från Publicistklubben från i går!!
  Skynda, skynda 😉

  Svara

   Stefan nummer 2 😉

   Svara

  SÅ motbjudande – en serie som enbart byggts upp kring produktreklam? Som inte utgår från en verkligt bra och välskriven story, utan börjar från andra änden, med influencers och reklam. Jag känner mig KRÄNKT som publik!

  Svara

   Oj, dramaqueen

   Svara

    Jag skrev KRÄNKT med versaler eftersom jag var ironisk . På sätt och vis i alla fall. Känner mig förminskad möjligtvis om de tror att jag ska konsumera sånt skräp.

    Svara

   Haha jag vet inte om du är ironisk eller inte men håller med där. Kanske inte skulle kalla det kränkt, men varför skulle man vilja kolla på en serie där skaparna går ut med att den är gjord bara för att sälja saker? Det hade ju varit en helt annan sak om det hade varit en rolig serie, och man såg nån produktplacering eller om ett företag hade valt att göra en rolig serie för att marknadsföra sig själva (typ som Ica eller pantamera).

   Svara

  Så.. mer reklam alltså. Det var ju något nytt; reklam har vi ju i samhället inte mycket av eller så…:-( Jag avskyr reklam, på riktigt. Ser nästan alla serier på Netflix mm för att slippa reklampauser, många serier spelar jag in så jag kan spola förbi reklamen. Anser att reklam bara är ett störande moment som förstör filmer/serier. Och i dagens samhälle med miljöfrågor; är reklam, det vill säga uppmaning till konsumtion, något man ska eftersträva? I think not….:-/

  Svara

   Reklam = paus för att hämta mer snacks haha

   Faktiskt så kan jag få så mycket trista vardagsbestyr gjorda genom att titta på något på typ TV4 och typ diska i varje reklampaus 😀
   Rena rama pomodoro tekniken bakvänd

   Svara

  Anitha Schulman förtjänar en jämförelse med Demi Moore👯‍♀️. Konceptet har ju slående likheter med filmen The Joneses från 2009.

  Svara

   En mycket bra film! Har sett den mer än en gång. Blev liiitet störd när dottern ”hälsade på” sin farsa, innan jag fattade hur det låg till …

   Svara

   På vilket sätt ska hon jämföras med Demi Moore? Vad jag vet så skapade inte Demi Moore filmen… man jag kan ju såklart ha fel. Men att jämför Anithas ”skådepelarskills” med Demi Moore är ett rent skämt.

   Svara

    Du kan ju alltid börja med att se filmen, så att du vet vad du babblar om.

    Svara

     Jag har sett filmen. Tycker ändå inte man kan jämföra Anitha Schulman med en av världens bästa skådespelare. Anitha är inte ens skådespelare

     Svara

   Alltså vi pratar om Demi fucking Moore! Inte jämförbart med Anitha Schulman!

   Svara

  Sanningen kommer helt i skymundan när allt en utvald skara personer gör, alltid vrids till något positivt, medan det motsatta gäller vissa andra.

  Svara

  Solsidan har mycket produktplacering.
  Anitha har ett jäkla driv, tumme upp. Sketchserien Mammor var kul! Jag är inget jättefan av hennes komedi-filmer på insta men hon har väl drömt om skådespeleri länge och även gjort en roll i en långfilm, good for her att hon kör på & har hittat ett sätt att göra skådespeleri/komedi lönsamt, så tänker jag iaf.

  Svara

  Jag tror inte ett dugg på CW!

  Svara

   Har du bevis på att hon talar osanning eller har du bara en åsikt?

   Svara

    Fortsättning på min föregående kommentar… Har du bevis på att hon ljuger (vilket jag tvivlar på att du gör) borde du ta det med polisen och inte med Bloggbevaknings kommentarsfält.

    Svara

  Roligare idé än digitala kloner iallafall…
  Men jag tror ärligt att konsumtionshetsens storhetstid är på fallrepet så dessa influencers bör nog suga ur de sista slantarna snabbt.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.