Debatt på Publicistklubben 13 maj 2019

Igår gick den här debatten av stapeln på Publicistklubben, location Elverket i Stockholm.
Den som borde varit huvudpersonen – Cissi Wallin, kvinnan som med sitt inlägg faktiskt drog igång #Metoo i Sverige – var inte inbjuden att medverka så jag tog med mig henne som min gäst.
Ska det vara yttrandefrihet så ska det gälla för ALLA!
Tanken var att bara observera, lyssna på debatten och Cissi skulle sända live på Instagram. Förra gången jag var där så ställdes det inga frågor från publiken så jag blev överraskad när Robert Aschberg, den här gången bjöd in till diskussion.
Man kan väl säga som så att ”pendeln bytte riktning”, allt tack vare Kjell Dabrowski, som ställde en den fråga jag tror att väldigt många fundera över.
Och DÖM av min förvåning när Cissi helt plötsligt får en mikrofon i handen av arrangörerna!!!

Jag har klippt ner den här videon till att bara röra diskussionen och frågan som rörde Cissi och har textat de delar som kan vara svåra att höra. Se gärna klippet innan du diskuterar, då det underlättar. 🙂
Vill man se hela debatten så finns det HÄR på PKs Youtubekonto.

Obs!
Jag vill påminna och UPPMANA till god ton i kommentarsfältet, oavsett vems ”sida” man står på.
Kommentarer som kan göra sig skyldiga till förtal mm kommer raderas.

441 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  dålig stämning 🤔

  Svara

   Vårt samhälle har domstolar. Där dömer vi ut straff till människor som gjort (bevisligen) fel.
   Att inte hålla sig till dessa regler och istället agera pöbel själv, vad blir det av vårt samhälle då?

   Svara

    Våra domstolar består av människor som följer lagar som förändras i och med att vårt samhälle förändras , det är inte något stillastående utan ett föränderligt samhälle och då stora delar av samhället ,kvinnor, nu upplever att vårt rättssystem behöver uppdateras så tycker jag att politikerna behöver lyssna och rättssystemet. FV blev inte friad från några anklagelser utan det var åklagaren som bedömde att man inte kunde bevisa brottet i domstol.

    Svara

     Det är ju många rättsprinciper som ska ändras i så fall.

     Hellre fria än fälla och efter avtjänat straff har man sonat sitt brott, bara några grundläggande.

     Men säg att åklagaren fullföljde det hela och han fälldes för våldtäkt. Han fick max ett par års fängelse, (där han i lugn och kunde skriva på en bok).

     Efter det hade han sonat sitt brott och kunde fortsätta med vad han nu sysslar med.

     Så som det nu utvecklas är det nog betydligt värre för honom. Jag ser det som en vinn/vinn situation.
     Tack vare turbulensen får även Cissi göra sin lilla feministkarrär!

     Svara

      ”Lilla feministkarriär”

      Att formuleringar kan vara så avslöjande

      Svara

      Så otroligt förminskande att kalla det för Cissis ”Lilla feministkarriär”.

      Svara

     Korrigerad text för att även du skall förstå poängen:

     Vårt samhälle har åklagare och domstolar. Åklagar begär prövning i domstol om det finns förutsättning för en fällande dom. Vid fällande dom dömer Domstolen ut straff enligt gällande skala för respektive brott. Inget åtal = ingen dom.

     Att inte hålla sig till detta och istället agera pöbel själv, vad blir det av vårt samhälle då?
     Den som skriker högst har rätt?

     Svara

      Ännu en förminskande kommentar, föga förvånande. Jag förstår mycket väl hur vårt samhälle och rättsväsende fungerar. Men samhället förändras, så även lagar, och nu är det dags att vi skapar ett mer rättsäkert samhälle för kvinnor. Att berätta om sexuella övergrepp och kräva förändring är inte att agera pöbel. Dina ordval och ditt språk säger ganska mycket om dig och dina inskränkta åsikter.

      Svara

       ”Den som skriker högst har rätt?”, tänk om det inte är så varje gång.
       Skall vi då döma före vi friar?

       Resultatet kan bli katastrofalt:

       https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/wElWM1/friad-efter-13-ar–falskt-anklagad-av-15-arig-flicka-for-valdtakt/promo

       Och.. du vet ingenting om mig eller vad jag står för.

       Svara

        Vet du vad som är katastrofalt? Alla kvinnor som misshandlas, våldtas och mördas av män. Kvinnor vars förövare ofta får gå fria eller avtjänar mycket korta straff. Kvinnor som och tystas när de försöker berätta. Det du länkar till är ett undantagsfall och du bidrar till att sprida myten om att det är vanligt att kvinnor ljuger om övergrepp. Det är det inte. Betydligt fler vågar aldrig berätta om övergreppen.

        Svara

         ”Det du länkar till är ett undantagsfall”

         Det får vi verkligen hoppas, men ett undantagsfall är ett för mycket.

         ”och du bidrar till att sprida myten om att det är vanligt att kvinnor ljuger om övergrepp”

         Hitta inte på lögner, läs vad jag skriver.

         Svara

          Jo, genom att sprida en sådan länk i en diskussion som handlar om sexuella övergrepp bidrar du till att sprida myten.

          Svara

          Det är lite ”lustigt” att alla är överens om att det är skitsvårt att fällas för våldtäkt (bevisligen, med tanke på hur många våldtäktsanmälningar som bara leder till att ”det finns inte tillräckligt med bevis” och våldtäktsmannen frias), samtidigt som du verkar tro att det hör till vanligheterna att män falskeligen döms för våldtäkt. Men om det är i princip omöjligt att få sin våldtäktsman fälld när brottet FAKTISKT har begåtts – hur omöjligt måste det då inte vara att få honom fälld om man faktiskt ljuger?

          Med tanke på tex fallet med Jenny i Västerås som hade våldtäkten INSPELAD där hon sa ”NEJ” flera gånger (på 112-samtalet) men det bedömdes ÄNDÅ inte som tillräckligt med bevis! Fattar ni då hur jävla svårt det är att få någon fälld för våldtäkt? Fattar ni då att det är en så försvinnande liten liten liten 0,0000001% av ”alla” falska våldtäktsanmälningar som leder till att en man som faktiskt inte våldtagit någon blir fälld och dömd för det?

          Nej, största problemet i dagens samhälle är INTE att det sitter massa kvinnor överallt och falskt anklagar män för våldtäkt.

          Svara

           Cissis fall är cissis fall. Har inget med andra kvinnor att göra.

          Är då inte varje fall där en skyldig blir friad även det en för mycket?

          Svara

           I Cissis fall finns skriftliga bevis i form av Cissis helt, i förhållande till varandra, motstridiga uttalanden från 2010, samt i polisförhör gällande ena delen av hennes anklagelser, på nätet. Uppgifterna motsäger varandra totalt och båda kan därför av förklarliga skäl inte vara sanna. Den ena uppgiften är från då hon bestämt sig för att ej polisanmäla, den andra från när hon polisanmäler.

       Berätta om sexuella övergrepp?! Det är för fan inte det hon är åtalad för! Hon är en stalker som beter sig värre än mitt ex. Hon skriver hans namn tillsammans med grova anklagelser och skällsord varje jävla dag sen 3 år tillbaka offentligt på stora plattformar och hetsar tusentals mobbare att skriva att han är ett äckel och andra avhumaniserande skällsord. Hur man INTE kan se att det är massiv mobbning och samtidigt påstå att man står för mänskliga rättigheter är helt ofattbart. Jag kan berätta att mitt ex våldtog och misshandlade mig men jag skriver inte hens namn på instagram varje dag tills hen får sparken från jobbet och människor börjar spotta på hen, jag förföljer inte hen och ställer mig och skriker och stör när hen får prata. Det hade varit trakasserier och stalkning. Vi har ingen aning om ifall han har våldtagit henne eller inte. Idioter påstår att hon omöjligt kan ljuga men nej, det är ingen omöjlighet. Det har funnits människor som ljugit om att de är skyldiga till mord, människor som falskeligen anklagat andra för mord osv. Det är inget att argument att ”ingen skulle ljuga om en sån sak”. Speciellt inte i ett rättssamhälle.

       Svara

      Bra beskrivet av hur rättsväsendet fungerar i en demokrati och en viktig princip.
      Som du nämner begär åklagaren prövning i domstol om förundersökningen ger tillräckligt med bevisning för att målet kan vinnas. Det betyder dock inte att brott ej begåtts. Enbart att det inte finns tillräckligt med bevis för en fällande dom. Och den svåra frågan är hur den situationen ska hanteras?

      Svara

     Och det P är samma sak som att Fredrik virtanen är friad. Cissis version är så full av tveksamheter att når inte till stämning. Med ditt resonemang är ALLA som blir polisanmälda skyldiga och så är det naturligtvis inte.

     I Sverige är det polis nr1 åklagare nr2 och domstol nr3. Fredrik är utsatt för ett fruktansvärt drev och tråkigt att Camilla väcker ännu en debatt.

     Svara

      En liten fiol spelar en sorgsam låt för FV som blivit utsatt för detta fruktansvärda drev… ska man inte kunna ofreda kvinnor utan konsekvenser längre, var är detta samhälle på väg?

      Svara

       Vadå ofreda? Finns inga bevis för något ofredande. Förutom att hon och alla ni ofredar honom.

       Svara

       I just Cissis fall finns det skriftliga bevis på att hon lämnat två vitt skilda berättelser om att hon skulle ha blivit neddrogad. I den ena blev hon inte det. Vissa här är såå lurade. Vad händer när bevisen publiceras någonstans?!

       Svara

        Då kommer Cissi förmodligen att attackera den som publicerar. För henne spelar det ingen roll om det är en privatperson eller media, hon går oavsett till personangrepp för att sänka personen med sin svans. Hur vore det att istället tala sanning för en gångs skull Cissi Wallin?

        Svara

      …och mörkertalet för alla de fall av brott som aldrig når utanför hemmets väggar.

      Svara

   Har totalt tappat all respekt för Aschberg, trodde han var en av de bättre snubbarna men tydligen inte. Vidrigt hur han gullade med Virtanen som uppenbart såg skyldig och skamsen ut efter att han känt igen Cissi i publiken. Antingen har han en hållhake på Aschberg eller så har Aschberg tappat sin förmåga att hitta sanningar och troll i sin närhet. Fyfan. Hatar män from jag såg detta klippet. Trodde det fanns vissa braiga kvar men tydligen är alla samma skit

   Svara

    Eller så har du missförstått vad debatten handlade om.

    Svara

    Hur vet du att FV kände sig skyldig? Han kanske bara tänkte ”fan, den hemska människan. Hon kan inte gå vidare, hon har ljugit om det mesta som finns att ljuga om och nu när varenda vettig människa ifrågasätter hennes drevande mot allt från SVT till UG till Gudrun och tillochmed SvD, och hon inte är inbjuden men ändå tänker ta över debatten så står den där patetiska lyxhustrun där och ska göra sin grej. Igen.”
    Några exempel:
    1. Hon säger sig ha gått in till dåvarande ägaren av Metro, Kinnevik, och sagt sig tvingat dem att välja mellan ”förre chefred (en man dömd för samröre med HA) och henne för hon tänkte inte jobba under en våldtäktsman”. De valde henne.
    Tjena. De gjorde sig av med honom av andra skäl och kanske händer det i Lisbeth Salanders värld/instagramprofilens skalle, men aldrig nånsin att en frilanskrönikör har ett skvatt att säga till om vid tjänstetillsättningar av chefredaktörer. Men det är sant för jättemånga, eftersom hon skrivit det.
    2. Hon skickar drev på andra kvinnor, Lina Makboul på UG inte minst, och mig veterligen senast på Schyman.
    För att denna, som den som tar reda på fakta vet, debatterade politik i en podd med en erkänt klyftig högerman Roland P Martinsson som driver podden med Virtanen (konservativ av den äldre skolan, inte rasse eller nåt annat suspekt, bara förtjust i kapitalismen) och G och R hyser den största respekt för varandra. För detta ska hon straffas, avkrävas förklaring, dissas och kastas på sophögen eftersom de tre tagit en selfie.
    Jösses! Gudrun är pensionär, en oerhört slipad och klok räv, och hon har rätt att göra vad fan hon vill, utan att en massa virrpannor skickar kräkemojis.
    Ta reda på fakta istället för att gå på reptilhjärnan.
    Gudrun skrev elegant, när det blev ett himla liv från drevet, att hon naturligtvis alltid står på våldtagna kvinnors sida. Vilket varje sund kvinna gör.
    Vilket i sin tur betyder att Schyman kanske inte alls tror att FV begick något brott mot Instaprofilen för 13 år sedan? Tänkt på det?

    3. Återigen: IProfilen eller CW (kortare att skriva) har i brutna, gråtfärdiga ordalag talat om att hon först 5,5 år efter våldtäkten orkade anmäla. Det är också en lögn.
    Inte ville hon anmäla, då skulle hon vara tvungen att tala sanning, det är inte ok att ljuga i en polisutredning.
    Sanningen var att FV:s advokat yrkade på att hon skulle polisanmäla så att FV skulle bli rentvådd – annars kunde instacw bli stämd för förtal, eftersom hon pladdrade runt i medievärlden i Stockholm (ankdammen) om att hon blivit våldtagen av en uppburen nöjesskribent på den största kvällstidningen. Inte svårt att gissa vem hon avsåg. Men Innan dess 2006-2008 finns finfina mess utskrivna av polisen i vilka hon sökte kontakt med FV. ”You’re one of the good guys” etc.
    Två åklagare avskrev målet direkt. Insta var inte trovärdig, helt enkelt. Slirade i berättelsen, la till och drog ifrån kom med nya uppgifter etc, och blev värdelös som målsägande.

    Vilken våldtagen kvinna som inte har ett vapen mot tinningen skriver det till sin förövare? Dessutom en som hon inte ens står i beroendeställning till? Eller ö h t behöver träffa ever?
    (Att han drogat henne kom senare, när hon förläst sig på rohypnolartiklar. antar att hon istället krökat så mycket då att långa minnesluckor inträtt.)
    Etc etc
    Undrar om Robban A blir nästa drevoffer? Låga odds på den. Fast jag tror att han skiter i henne.
    Och om nåt hände hos FV 2006 så är det bara de som vet det. Hade nåt hänt och CW gått till polis och sjukhus, skulle bevis på våld funnits på pränt. Men istället skrev hon smickrande vänliga mess till honom, så det är inte synd om henne, möjligen för att hon har problem med verkligheten. Det finns andra kvinnor som är verkliga offer. De behöver stöd. Inte hon.
    Jag gissar att hon blir dömd för förtal. Jag hoppas också på det. Vill tro att det finns en rättstat.

    Svara

     På pricken Chris!

     Finns många kvinnor i behov av stöd efter hemska upplevelser som behöver det. Någon som avslöjats med så mkt påhittande gällande allt möjligt att det skulle krävas minst 20 A4 för att få plats med allt, behöver det inte.

     Svara

     Härligt att du dikterar villkoren för hur ett trovärdigt offer beter sig. Ledande psykologer inom fältet är dock av en annan uppfattning.

     Svara

      Var läser du det någonstans 12.54?

      Svara

       Det läser hen inte någonstans. Det är bara den sorts retorik som används flitigt av personer som inte har motargument. Alternativt inte vet hur man för en diskussion utan fula tillmälen och härskartekniker. Retorik som används flitigt av Cissis lilla svans som inte vet vad källkritik innebär. Svansen har hittat till det här inlägget, det är tydligt.

       Svara

  Vilken fråga ställde Kjell Dabrowski? Framgår det kanske i klippet?

  Svara

   Det gör det. =)

   Svara

    Varför tar du bort/ publicerar inte kommentarer bara för att de inte är odelat positiva till Cissi?

    Svara

     Vilka då? Jag har släppt på alla i modd. Sitter man på svartlistan däremot…

     Svara

      Varför hamnar man överhuvudtaget i moderering för att man inte delar din uppfattning om Cissi? För det är den enda anledningen som finns till att jag hamnat där efter den första kommentaren jag skrev här idag. Då får du skriva i inlägget att man hamnar i konstant moderering om man skriver kommentarer med åsikter du inte delar.

      Svara

       Jag sätter ibland folk i modd om jag har en känsla av att de kan komma att spåra ur i sina kommentarer. Jag kan inte sitta här dygnet runt nämligen.

       Svara

        CC – kolla Virtanens story:
        Visst är det du och Cissi mitt i bild, längst bak allra först i filmsnutten han tagit från scen?

        Svara

         Säkert… vi stod mitt framför honom, längst bak vid baren.

         Svara

      Det har du inte.

      Svara

       Då sitter väl det ip-numret på Svartlistan för i min moddkö är det för närvarande 0 kommentarer.

       Svara

        Efter EN kommentar hamnade jag i konstant modd. Den kommentaren var av en annan åsikt än din, inget annat.

        Svara

         Var så god att kommentera fritt! 🙂

         Svara

          Det är ett sätt att styra vilka åsikter som får synas, inget annat.

          Svara

      Fast det handlar inte om att CW inte fick inbjudan. Debatten ha delade ju om hur huruvida det var pressetiskt för etablerade medier att namnge icke dömda personer och vad som händer med etablerade medier när drevet går på sociala medier. Jag tror också på CW men vi kan väl hålla två saker i huvudet här och se att debatten som den var presenterad på hemsidan handlade huruvida CW:s avslöjande av namn utan hur medierna sen hanterade det. Därav att hon inte blev inbjuden till samtalet.

      Svara

       Jag förstår inte heller varför Cissi skulle bjudas in?

       Svara

        Frågan är varför Virtanen bjöds in! Debatten hade kunnat vara relevant, men inte med en så tydlig part i målet på scen.

        Svara

   Ja, kanske?
   Kanske också textat.
   Tips: se klippet.

   Svara

    Jo men om man sitter på jobbdatorn utan hörlurar kanske man helst hade velat ha det i skrift i inlägget. Men jag håller med om att frågan va korkat ställd.

    Svara

     Haha jobbar hårt? (blink-emoji)

     Svara

      Hard work or hardly working?

      Haha nä kanske inte särskilt men kan ju inte gärna börja sitta och kolla på videoklipp utan hörlurar. Då blir det väldigt uppenbart…

      Svara

   Lyssna också på Aschbergs vridning av frågan.
   Från ”varför ifrågasätts Cissi så hårt” till ”varför är inte alla andra som vittnade lika hårt ifrågasatta” – som om DET var problemet!

   Svara

   I korthet – när det gäller Assange & Jean-Claude så ifrågasätter ingen offren; så varför ifrågasätter man Cissi?

   Svara

    Cissi ifrågasätts för att hon ljuger otroligt mycket. Hon har lämnat två versioner som helt motsäger varandra om omständigheterna till att hon skulle ha blivit drogad.

    Svara

     Hej man.

     Svara

      11.53. Stackars dig.

      Svara

      Men sluta dessa tröttsamma kommentarer. Jag är kvinna och jag håller med om Ciccis lögner.

      Svara

       Är det bara jag som läser ”Cicci” som ”Citshi”? Varför slänger man in en massa C?

       Svara

        Cecilia har inga s i sig

        Svara

         Men det har Bo = Bosse?

         Svara

          Wow. Du måste vara korkad på
          Riktigt

          Svara

           Jag eller smeknamnspolisen?
           Cilla är ok smeknamn för Cecilia eftersom alla bokstäver finns i originalnamnet, men inte Cissi?
           Spännande!

          Bobbo. 😂

          Svara

         Finns inga ’n’ eller ’a’ i Robert – får man säga RobbAN då?

         Svara

         Carc!!! just sayn 🙌

         Svara

        För att jag stavade fel, det händer. :). Och det var inte med flit, jag gjorde det av ren vana.

        /Hon som har två vänner som bägge kallas ”Cicci”.

        Svara

     Alldeles för många. Miste precis två stycken.

     Svara

     Hur vet du att inte någon av de andra offren också har lämnat olika versioner?

     Svara

     Jag har följt Cissi framförallt under Metoo, inte lika uppdaterad nu och har ej läst förundersökningen. Är det någon som har lust att kasta ljus på just detta med två versioner och att hon ljuger? Det är nämligen ett återkommande tema som lyfts varje gång hon kommer på tal. Men i gen som riktigt orkar förtydliga för oss omedvetna själar….

     Svara

      Jag och många andra har skrivit inlägg med länkar till hennes olika lögner.

      Jag har också tidigare angivit källor för att Cissi lämnat motsägande fakta, men det släpps inte fram. Och varför har vi svaret på i detta inlägget, C och CC är vänner.

      Hade det gällt Bella hade lögnerna blåsts upp i många inlägg här. Återigen, skillnad på folk och folk här.

      Svara

       Dina kommentarer har släppts igenom, men när du postar samma sak om och om igen så raderas de till slut.

       Svara

        Jag har skrivit tre kommentarer i detta inlägget, inte om samma sak.

        Svara

         Det var inte det här inlägget jag syftade på. Dina kommentarer har väl kommit igenom här, eller? I alla fall på det HÄR ip-numret.

         Svara

          Du vet att ett ip- nummer kan användas av många personer? Skolor, vpn-tjänster mm.

          Svara

      Läs förundersökningen.

      Svara

      Det är märkligt att aldrig någon lyfter de motsägelser Virtanen gör i förundersökningen, utan folk håller bara på och pratar om de luckor Cissi tydligen har. Det var bra längesedan jag läste förundersökningen nu så jag minns inga detaljer, men jag minns att det fanns en hel del som Virtanen sa som inte stämmer med det vittnena påstod, exempelvis.

      Svara

       Inte märkligt då det är Cissi som anklagat F, inte tvärtom.

       Svara

    Ja, den vridningen var minst sagt tveksam. Det blev ju en annan fråga.

    Svara

  Detta är så starkt att det inte går att uttrycka med ord.

  Såg det på liten mobilskärm ett par timmar efter liven igår kväll, med skakig bild, stökigt ljud och mycket svammel från scenen – men – ELEKTRICITETEN! när Kjell Dabrowski fick ordet och Cissi sa: ”Jag står här.”

  Hjärtat hoppade, klappade dubbelslag och svämmade över samtidigt.
  För revolutionen som utspelar sig inför våra ögon.
  För Cissi, hennes obändliga styrka.
  För Cissi.

  Svara

   Jag vet.

   Svara

   Yes! Heja Cissi! Du är bäst, backar dig i TUSEN ÅR tills folk börjar fokusera mer på sakfrågor än enskilda personer och vem som ”minns bäst”.

   Svara

   Så jävla strongt av Cissi och gå dit och stå upp för sig själv, när hennes förövare dessutom sitter på scenen och orerar dom om någonting aldrig hade hänt!

   Svara

   Verkligen, hon är en sådan otrolig förebild! <3

   Svara

    Hade ni följt Cissi före metoo hade ni vetat precis vad hon är för sorts person. Bella är en ängel i jämförelse.

    Svara

  Coolt av Cissi att gå dit. Det är ruter i henne.

  Svara

  Yttrandefrihet för alla, påpekar du. Var har Cissi inte fått yttra sig menar du?

  Svara

   Hon var inte inbjuden hit, så det är vad jag menar.. 🙂

   Svara

    Du behöver läsa på om vad yttrandefrihet är. Att prata på Publicistklubben ingår inte i den.

    Svara

     Om han ska prata om Cissi borde hon vara bjuden! Han är ett äckligt creep!

     Svara

      Eller hur! Om man nu tycker att ”alla borde få komma till tals”. Men gubbmedia håller FV om ryggen och försöker hjälpa honom att tvätta sin smutsiga byk.

      Svara

      Men det handlade ju inte ens om henne utan om mediernas rapportering?

      Svara

       Och om att när någon namnges så borde denna få ge sin bild.

       Svara

        Men skulle hon ha namngivits om hon inte tagit upp det själv genom att komma dit? 🤔

        Svara

         Nej då, de pratade bara om ’den som först outade Virtanen på instagram’ som starten av drevet och fortsatt totalt okritisk publiceringen. De angav bara exakt tidpunkt för när detta ägde rum, samt diverse omskrivande titlar för Cissi, utan att ange namn men så att alla fullständigt säkert skulle veta vem de handlade om.

         Sedan pratade de om det ’problematiska’ när media skriver om någon anonymt men med alla detaljer som behövs för att kunna identifiera personen.

         Självinsikten bortblåst att de just själva suttit och varit exakt så problemaaaaatiska.

         Svara

      Är du seriös? Hon förtalar och stalkar honom varje jävla dag utan att ”bjuda” honom. Du har ingen aning om ifall hon talar sanning eller ljuger för du var inte där.
      Du stöttar 2019’s största stalker. Snacka om psykisk misshandel.

      Svara

       Cissi är den mest manipulativa och egotrippade personen jag stött på i media. Alla som tror på allt hon säger vill väl, men blir grundlurade. Hon bryr sig bara om sig själv och har kört över massa oskyldiga kvinnor sedan många år tillbaka. Detta när de sagt emot Cissis lögner. När Cissi känner sig trängd och lögner avslöjas är hon iskall.

       Svara

     Om man ska ha en ”debatt” om något kanske båda sidor bör vara representerade? Hur kommer det sig att Fredrik Virtanen helt plötsligt har klassats som en sanningssägare. Om nu ”ingen vet vad som har hänt och därför inte kan ta ställning” då kanske de bör betrakta FV som en potentiell lögnare, lika gärna som Cissi? Han kanske borde psykundersökas?

     Svara

      Debatten handlade inte om vem av dem som har rätt eller fel, debatten handlade om mediers sätt att rapportera om metoo. De två sidorna i debatten var medierna och Virtanen som blivit utsatt av medierna. De har även fällts för att ha gjort fel. Cissi rapporterar inte för något mediehus och inkluderas därför inte som en del av mediesidan i det här fallet.

      Svara

      ☝️☝️☝️

      Svara

     Anonym 11:11 – Vad menar du? Yttrandefrihet enligt vår yngsta grundlag från 1992 innebär att du har rätt att säga vad du vill, när du vill och hur du vill utan att be om lov. Den enda inskränkningen är hets mot folkgrupp. Annan lagstiftning som kan inverka och försvaga yttrandefriheten är förtal.

     Svara

     Alla journalister/skrobenter var välkomna skriver du längre ned, så varför skulle inte Cissi ha yttrandefrihet när hon får komma dit oavsett?

     Svara

    Men Camcam, läste du vad debatten skulle handla om. Det var inte om CW det skulle handla om. Inte ens om FW egentligen heller. Det står ju svart på vitt på bilden du lagt upp om hur etablerade medier och vad som är pressetiskt när man hakar på och namnger efter drev på soc medier. CW är inte etablerade media. Därav ingen inbjudan till debatten.

    Svara

    Camilla! Jag har hört att publicist klubben med Robert i spetsen inte tycker att det var okej gjort att du tog med cissi dit! Oavsett så gillar jag ämnen och människor du tar upp i bloggbevakning. ”Blink”

    Svara

     Det är öppet för alla som är journalister så hon hade kunnat komma dit på egen hand – helt utan min inblandning. Jag frågade även styrelsen förra veckan om man fick ta med sig en gäst och det gick hur bra som helst, man behöver inte vara medlem för att gå på debatterna. Oavsett vilket så var det PK som satte en mikrofon i handen på Cissi, det var inte jag, så att hon fick utrymme att prata (vilket inte var tanken alls från Cissis sida) får helt ligga på dem. 🙂

     Svara

      Cissi sa i sin live innan debatten att hon hoppades få säga sitt, så det kanske inte var din tanke. Hennes var det uppenbarligen.

      Svara

       Ja, klart hon hoppades få en fråga av Aschberg om han såg henne, men det var ingenting hon räknade med eller hade tänkt ”kuppa” in på egen hand.

       Svara

        Fast det gjorde väl du med ditt överdrivna hostande. Med vetskapen om att alla uppmärksammar någon som irriterar med en repetitiv hosta i publikhavet när något försiggår på en scen?
        Men visst, ni körde det anonyma kortet..

        Svara

         Oj herregud.. Har du det jobbigt eller?

         Svara

          Vad menar du? Lite ryggvärk men annars helt ok, tror inte det hindrar mig från att call bullshit where I see it. Nödgad att fråga för att det var så spot on eller?
          Trist attityd och sen dra in herren gud i det hela.. knasigt.

          Svara

           När man börjar dra så långa slutsatser så börjar man till slut undra!

           Det såg ut som väl valda ställen att ”hosta” på för att få andra att uppmärksamma dig, och samtidigt för att förlöjliga den som hade ordet.

      Men om hon nu kunde komma dit helt utan din inblandning så förstår jag inte varför du lyfter att du tog med henne som din gäst?

      Svara

       För att det var jag som berättade för henne om debatten och vi gick dit tillsammans med en person till…?

       Svara

        Bara ett stort jävla tack f att du gjorde detta! By the way fin dialekt! Du var med om ett historiskt vingslag igår o jag hemma i soffan. 😍

        Svara

         Nej nej och bara nej.

         Svara

  Jag tycker panelen frångick frågan och valde att tolka den annorlunda.

  De vände på saken tack vare Robert som omtolkade frågan och frågade hur det kom sig att inte andra blev ifrågasatta som Cissi.

  När den ursprungliga frågan ju handlade om hur det kom sig att Cissi var den enda som blev ifrågasatt.

  Svara

   Exakt!
   ”Omformulerar så att den blir enklare att svara på för panelen.”

   Svara

   det berodde väl på att hon var publik och tog saken publikt, sa de väl

   Svara

    ??

    Svara

     De sa typ att de andra höll låg profil, medan cissi var publik och tog saken publikt. Därför blev hon antagligen mest ifrågasatt och fick ta smällen

     Där är deras svar på frågan

     Svara

      Nej de vinklade Kjells fråga på det mest fega sätt de kunde komma på.
      Ganska tydligt att Robban håller FV om ryggen.

      Svara

       Alla medier fälldes av pon för att de under metoo publicerat uppgifter utan att kontrollera sanningshalten i dem. Att uppgifter måste faktagranskas innan de skrivs som sanningar är vad debatten handlade om. Inte om Cissi.

       Svara

        Då lyssnade vi inte på samma debatt. Den handlade synnerligen om att vissa var mer trovärdiga än andra och att det var rätt med en därför att han blev fälld men fel med de andra för det vara ”bara rykten”, men glömde då snabbt att kulturprofilen blev åtalad och dömd först EFTERÅT.

        MT och FV togs som exempel där pressen gjort fel. Kulturprofilen not so much fastän när det sig begavs var exakt samma läge för alla tre.

        Svara

         Den delen var inte det huvudsakliga ämnet.

         Svara

          Men de användes flitigt som exempel i den sk ”huvudfrågan”.

          Svara

           Var du där?

           Hela klippet ligger på youtube. 😉

           Det är inte samma som att ha varit där. Stämningen var rätt neutral, inga hurra för någon part och de flesta gick hem efter sista ordet från Aschberg. Tycker du vinklar hmm

           Jag har inte pratat om någon stämmin i rummet eller hur?

           Och vinklat hur då? Jag säger vad jag såg, hörde och hur jag uppfattade det. Ovan är jag helt neutral även om jag inte är det längre ner.

       Ja så ynkligt av de att göra om frågan så som att ännu fler kvinnor borde ha ifrågasatts. Jäkla män.

       Svara

        Göra om? PON fällde alla medier.

        Svara

         Ja, göra om frågan Kjell ställde.

         Svara

       Ja det sa jag inget om. Jag skrev vad de svarade på frågan.

       Svara

   Jo fast frågan har ju ett svar.

   Fredrik Virtanens fall prövades, och han frikändes (att en åklagare inte väcker åtal är att frikännas, eller ja, det är starkare, juridiskt, än att frikännas).

   Det är så enkelt i ett rättssamhälle. Like it or not.

   Svara

    Nej – han frikändes inte!

    Den lades ned i brist på bevisning. Skillnad!

    Svara

     Samma med MT. Han är inte heller frikänd. De kunde inte fälla honom.

     Två helt olika saker. Det var inte MTs oskuld som var uppe i rätten. Vad som prövades var ifall det fanns tillräckligt med bevis att fälla honom och så är det alltid i Sverige. Det är inte som USA. Annars hade det också varit omvänd bevisbörda dvs MT som skulle bevisat sin oskuld. Så var och är inte fallet.

     Svara

      Precis, FV är inte fälld i domstol. Privat får man tro och tänka vad man vill som journalist. Men det man publicerar måste följa de regler som finns. Kontrolleras inte sanningshalten i uppgifter överhuvudtaget eller i vissa fall enligt PON bristfälligt, har fel begåtts.

      Svara

       Nu var det inte det jag kommenterade. Alls.

       Men för att ändå adressera vad du tar upp så finns det nu ju inga regler som förhindrar att man både skriver om och namnger utan en fällande dom. Tex Lundin affären och Carl Bildt. Eller hur tänker du där?

       Så många av ”era” fäbla försök till ursäkter om hur pressen borde förhålla sig som kommer fram tex här håller inte.

       Svara

        Det är Pon som fällt tidningarna för detta. För att ta del av vidare information kring deras beslut föreslår jag att du kontaktar dem. Eller googlar.

        Svara

         Googla själv. Det var inte det de fälldes för.

         Svara

        De måste naturligtvis väga in förtalsaspekten, och i fallet Bildt-Lundin Oil så fanns det ett allmänt intresse.

        Svara

      Jo han är visst frikänd. Friande dom betyder att man blivit frikänd.

      Svara

       Det var ingen friande dom. Domstolen tog ingen ställning eftersom det aldrig blev ett åtal pga bristande bevis.

       Svara

     Att inte bli kunna bli ”frikänd” för att man ej blivit åtalad är ett noment 22 för den anklagade. Om det hade blivit rättegång hade han ju frkänts, då det ej fanns bevis. Vad är skillnaden?

     Svara

    Vilket skitsnack! Att förundersökningen läggs ner i brist på bevis är inte ett frikännande.

    Svara

     Precis! Om du anmäler någon för att ha stulit din cykel, och ingen åtalas/döms så är väl din cykel fortfarande stulen..? Det är ju liksom inte ett bevis på att brottet aldrig inträffat.

     Svara

      Det finns bevis på att cyklen är stulen, för att den är stulen. Ingen förnekar att brott begåtts. Men i fallet CW, FV står ord mot ord. Det är skillnad.

      Svara

       Hur finns det ett bevis att cykeln är stulen? Ett kvitto? Fortfarande inget bevis. Fortfarande ord mot ord och den som är utpekad för stöden kan mycket väl neka.

       Svara

        Det kan finnas tydliga tecken på inbrott där cyklen förvaras, ett uppbrutet lås t.ex. (trodde inte att en skulle var tvungen att förklara det)

        Svara

         Ja men det är inte det vanligaste som sker när en cykel stjäls eller hur? Den bara försvinner. Och ett uppbrutet lås är heller inger bevis för att cykeln är stulen. Det är bara ett bevis för att någon gjort åverkan på låset. Cykeln kanske aldrig fanns där… i all oändlighet.

         Svara

          Bara för att något inte är vanligt så existerar det lika mycket som det som är vanligt. Tror du att en domstol skulle säja att; det här är så ovanligt så det har inte hänt.

          Svara

     Många verka tro att samhället alltid ska finnas där för en när något går snett, det gör det inte. Ni är lurade. Både CW och FV yrkar på rättvisa mot just dem, de är ju aninglösa båda två.

     Svara

  Exakt!
  ”Omformulerar så att den blir enklare att svara på för panelen.”

  Svara

  Bra, CamCam! Jag blir så glad att det finns människor som GÖR något, inte bara debatterar till vänster och höger. Jag ingår inte i målgruppen, men blir grymt impad av att du tog med Cissi som gäst. Guldstjärna till dig.

  Svara

  Alltså Cissi!!! Som orkar med allt detta trots att hon blivit så ifrågasatt. Vilken känsla när jag såg klippet. Alltså gåshud. HEJA CISSI! #jagstårhär

  Svara

  Cissi kommer gå till historien som en kvinnorättskämpe! Jag backar henne i allt.

  Svara

   Hon har redan gått till historien som den gnälligaste kärringen i instagrams historia.

   Svara

    Åh, bubben, blir jobbigt för dig när patriarkatet faller!
    #gnällkärringFTW

    Svara

     Varför känner du dig tvingad att ta till med härskarteknik här?

     Svara

      ”Gnällig kärring” funkar tycker du?
      ”Åh, bubben” är värre?

      Lite som skicka sexmess till barn kontra skriva om den som gjort det i tidningen – det senare är ju uppenbart mycket värre! Brottsligt till och med!

      Svara

       Hon har redan gått till historien som mytoman. Hon visade det i Radio 1 för många år sedan och är det fortfarande. Skrämmande hur manipulativ hon är. Hon skrev en kort bakgrund om sig själv i ett inlägg för sina nya instagramföljare och det bestod till stor del av lögner. Lögner som alla som kan använda en dator lätt kan hitta.

       Svara

      Ana:
      Varför känner du dig tvingad att vara en sån Daddy’s girl?

      Svara

     Gnällig är hon inte. Problemet är att det hon säger oftast är rena lögner. Hon ljuger så gott som dagligen på sin insta. Att många nya följare inte sett hennes true colors än är synd.

     Svara

    Hellre gnällkärring än medlöpare…

    Svara

    Tröttsamt med ständigt samma infantila retorik från sådana som du. En kvinna som höjer rösten och protesterar mot orättvisor är visst alltid en ”gnällkärring”. Då är jag gärna en stolt jävla gnällkärring istället för en feg idiot som du. För övrigt anser jag att de gnälligaste människorna på hela jorden är män.

    Svara

    FAAAAN vad jag älskar gnällkärringar då!

    Svara

    Får man inte ens fucking våldta i fred längre eller? Håller med dig, så jobbigt när alla gnälliga våldtäktsoffer ska hålla på och klaga och vilja ha upprättelse.

    Svara

     Hon kommer gå till historien som en stalker som förstörde sitt offers liv ivrigt påhejad av en pöbel. Du vet inte nånting om ifall hon är et offer. Jag är också ett ”våldtäktsoffer” men det innebär inte att vem som helst ska få hänga ut vem som helst med sådana anklagelser utan bevis och att sen en pöbel ska få näthata fritt mot den personen.

     Svara

   Nej det kommer hon inte.
   Cissi Wallin är inte ett household name, hon är välkänd i feministiska kretsar och på internet (instagram/flashback osv) men hon är knappast känd för gemene man.

   Svara

    Det är ju inte direkt många historiska KVINNOR som ÄR households names sen innan… Avtryck görs ändå och det med råge.

    Svara

     Att CW påverkar en liten klick människor just nu kommer knappast att lämna ringar på vattnet.
     Sannolikheten för att CW går till historien som kvinnorättskämpe är nog ungefär lika stor som att Isabella Löwengrip blir nya Oprah Winfrey 😉

     Svara

      Det handlar om VILKEN klick människor man påverkar. Medieklicken har MER INFLYTANDE och makt att påverka lagförändringar, normerna på större företag osv. Det har inte trygga-fredagstacos-familjs-klicken i Jönköping.

      Svara

       Den grupp som tror på allt hon basunerar ut är de nya följarna. Tids nog förstår de det som de som följt henne under många år vet:
       Att hon inte går att lita på. Att hon slänger kvinnor under bussen utan annan anledning än att inte få sina lögner avslöjade. Att det finns mängder med lögner som kommit fram i ljuset. På den här bloggen raderas kommentarer som försöker ange källor till lögnerna.

       Svara

      Nä, det har ju absolut inte hänt saker sen metoo med fler och fler kvinnor som får upp ögonen, säger ifrån, vågar anmäla, står upp för sitt värde och ingen samtyckeslag har ju kommit heller.

      Jag tror nog det är du som inte riktigt ser ringarna ännu, men de är stora i likhet med att Mia Skäringer säljer ut globen (och hela Sverige) flera gånger om med en feministisk show och hundratusentals kvinnor känner på riktigt No more fucks to give. Tror vi var många som kände det kvinnloga jävlar-anammat av att få uppleva den showen.

      Det spelar ingen roll hur mycket kvinnokampen förminskas, den är i sin linda och ringarna på vattnet växer sig större. Bl.a Cissi öppnade mina ögon, jag har i min tur öppnat vänners, mammas, systers och kollegors ögon. Hur många ögon kommer de i sin tur öppna? Ringar på vattnet min vän, ringar på vattnet.

      Svara

      Cissi har fått nya följare som köper varenda ord hon yttrar. Tids nog inser de också vad hon går för. Lögner är inget som fungerar i längden.

      Svara

       Beror väl på vad man menar med ”fungerar” men jo, jag måste nog ändå säga att det bevisligen fungerar rätt bra.

       Svara

        Ja tyvärr. Men jag lever i en ganska trygg förhoppning om att de också kommer få upp ögonen. Det kan ta lite mer tid för en del bara. Många läser ju fortfarande Bellas blogg till exempel.

        Svara

      En liten klick kan snabbt bli en stor klick, du människa med von Oben perspektivet😬

      Svara

    Cissi har fått nya följare efter metoo som tror på allt hon skriver. Trist för Cissi bara att det finns de som följt henne längre tillbaka.

    Bella diskuteras flitigt här och Camilla hugger på allt hon gör. Cissi är tusen gånger värre med hycklande och lögner än Bella, men Camilla vågar inte skriva ett ont ord om Cissi. Det är de som skrämmer andra till tystnad som man bör skriva om. Efter att Cissi o gänget skrivit allt möjligt elakt om Camilla när hon skrivit mindre positivt om dem i några inlägg, så skrev Camilla därefter endast positivt om henne.

    Svara

     Skulle en oinsatt kunna få en heads up vad detta hyckleri och vilka lögnerna är?

     Svara

      Var är head of heads up när man behöver?

      Svara

       Hahahahaha!

       Svara

       Svar med källor raderas, därför finns inga sådana här.

       Svara

     Ett jävla tjat om Cissis lögner. Välkommen att presentera en sammanställning. Hon har ju själv kommenterat ändrade historier etc.

     Svara

      Du kan söka på Cissi och läsa kommentarerna under de senaste inläggen om henne här. Där står mkt svart på vitt.

      Svara

       Tror ingen har lust att skriva allt återigen eftersom det skulle ta en evinnerlig tid. En 40- timmars arbetsvecka minst. Inte lite du kräver när du vill ha en sammanställning.

       Svara

    Stämmer inte, hon är hyfsat känd för gemene man. Däremot har hon inte fört feminismen framåt utan mest dragit personlig vinning av något som i framtiden förhoppningsvis kommer ses som en pinsam och solkig parentes i feminismens historia: instagramfeminismen. Betydligt handlingskraftigare och intelligentare feminister än så har glömts bort. Inget idag byggs för att hålla. Sorgligt men sant. Har hon ändå bidragit till att trycka ner män som beter sig som Virtanen på 90-talet tycker jag ändå hon förtjänar viss respekt. Även en blind höna osv. Obs: inget av detta skulle iofs debatten handla om men ändå.

    Svara

     Väldigt bra skrivet Putslu, håller med.

     Svara

     Vad för personlig vinning?

     Svara

      Håller med om att det var en alldeles för vag formulering, finns ju inget som säger att inte allmänmänsklig och personlig vinning kan hänga ihop. Dessutom tror jag att även om många kommersiella opinionsbildare, om inte de flesta, faktiskt menar vad de säger. Antingen från början eller för att det krupit på dem efterhand, som reaktion på deras hatare och fans. Orkar inte utveckla mer än så, vinningsfrågan är inte jätteintressant. Det viktiga är vad som åstadkoms. I de här fallet lika delar bra skit och bara skit.

      Svara

     Hon har förstört feminismen i Sverige. /fd feminist, numer humanist

     Svara

   ”Jag backar henne i allt”. Tänk att det sitter tio tusentals fler såna människor i Sverige. Skrämmande. En kvinna kan alltså hitta på vilka lögner som helst och blir ändå uppbackad utan att folk är något kritiska. För den som är mest känslomässigt engagerad har ju alltid rätt. Eller?

   Svara

   Hon kommer gå till historien som en stalker som förstörde sitt offers liv ivrigt påhejad av en pöbel.

   Svara

  Och Fjärtanen som överröstar och avbryter kvinnan som försöker balansera diskussionen något.
  När hon försöker påpeka att han sluppit billigt undan tex med sexmess till 14-åring, och att UG istället bara gick in på märkliga detaljer och teknikaliteter runt detta, så vrider han det tillbaka till att ”publiceringen” var det problematiska – och lyckats än en gång vrida fokus från det faktum att han föreslår sex som gentjänst för praktikplats till ETT BARN.

  Svara

   Uppvisning i fokusförflyttning.
   Något för publicistklubben att diskutera härnäst.

   Svara

   Ja det är ju helt sinnessjukt… Vad är det för fel på karln!!?? Han har verkligen ingen skam i kroppen.

   Svara

    Jag har inte läst din blogg på ett tag. Den är helt fantastisk!

    Svara

    Men vadå belysa vilket patriarkalt fängelse du lever i genom att benämna dig som någon fru istället för en egen person. Vad ska man tänka, lyckos viking som hittat nån att agera medeltida mot eller lyckoa fru som hittat en medeltida man att leva med? Under denna post oxå.. pinsamt!

    Svara

   Borde inte det vara något han borde kunna bli dömd på. Bevisen finns ju i sms:en. Helt vidrigt att han ens föreslår det till en flicka på 14 år.

   Svara

    Hur sjönk han så lågt , där på aftonbladet.

    Svara

     Var väl kokset😑

     Svara

      Sjönk han eller Cissi pga det? Om det är så viktigt att påpeka menar jag.

      Svara

   ”och lyckats än en gång vrida fokus från det faktum att han föreslår sex som gentjänst för praktikplats till ETT BARN.”

   Detta var alltså öppningen på konversationen:
   – Fredrik, jag avgudar dig!
   – Såpass mycket att du vill ligga med mig? (Fan jag fattar inte det här så bra – kan jag svara från min ”wall”?)

   Din verklighetsbeskrivning stämmer alltså, om man med ”stämmer” menar ”stämmer inte”.

   Omformulerat så att även de eftersatta hänger med:
   din verklighetsbeskrivning stämmer inte.

   Svara

  Cissi, Cissi, Cissi:
  hoppas du läser här:
  ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡

  Svara

   #jagstårmedCissi

   Svara

  Som sagt: tror du att du kommer att kunna granska Cissi (i egenskap av influencer) på samma villkor som alla andra, när ni umgås så här? Hon har stort inflytande på instagram och bör ”bevakas” som alla andra på din blogg.

  Svara

   Du menar all smygreklam för kvinnojourer, feminism och aktivism som hon langar ut?

   Svara

    ”Smygreklam för kvinnojourer?!” Gud det låter helt fruktansvärt. Tänk om fler människor faktiskt skulle få mer information om kvinnojourer? Herregud, världen skulle rämna och kvinnor skulle kanske för en gångs skull få hjälp? Hur skulle det gå med patriarkatet då?! Hu- hemska tanke. 😂

    Svara

    Mig veterligen är vare sig kvinnojourer, feminism eller aktivism vinstdrivande företag som konkurrerar med andra -ismer. Hur får du det till smygreklam? Du menar att en våldsutsatt kvinna väljer en kvinnojour framför en annan? Sanningen är snarare att hon ska vara glad om det finns på plats på nån av dem.

    Svara

     ”?” var sarkastisk….. 🙄

     Svara

      Oh sorry, now I get it…. 😘

      Svara

     🚀🚀🚀
     *swooooosh*

     Svara

   Bör? Detta är ingen statlig television, det är en blogg som camcam skriver.

   Svara

   Camcam har ingen skylldighet att granska alla influncers. Det här är en privat blogg som drivs av Camcam och hon fyller den med vad hon vill.

   Margaux hade ett program på Youtube inför valet där hon intervjuade politiker. Hon påstår att hon är opartisk men att sen låta EBT viga en tycker inte jag gör en särskilt opartisk och jag tycker det är väldigt problematiskt. Jag har inte sett att hon har gått ut och förklarat det särskilt väl. Skulle hon göra ny version av samma program inför EU-valet hade det varit högst problematiskt och inte särskilt trovärdigt.

   Svara

    Fast bröllopet var ett år efter partitempen. Hon kan mycket väl ha varit opartisk för ett år sedan, vad som händer sedan spelar ingen som helst roll tycker jag..

    Svara

     Absolut kan hon ha varit det då, men trovärdigheten minskar och hon skulle ha svårt att göra samma koncept idag utan att bli ifrågasatt… Eller för den delen till nästa val.

     Svara

      Det är sant! Men tycker det blir konstigt att man säger hon är opartisk när hon inte har något sånt inplanerat 🙂

      Svara

       Men man kan ju inte låta bli att undra hur opartisk hon verkligen var? Om det var där och då hon och EBT klickade så bra…

       Det är ju dock svårt att avgöra/veta exakt hur det påverkade. Men det är ju klart att man framställer en person man gillar positivt

       Svara

       Hon gick nyss ut med att hon skulle intervjua några stycken från olika partier imorgon…

       Så jo jag tycker att det är problematiskt

       Svara

   Tror du har missförstått vad det här är. Det är inte en statlig granskningsmyndighet med ett uppdrag som måste utföras enligt vissa principer.

   Svara

    Då ska man inte kalla sig journalist heller. Eller skribent. Objektivitet är det de flesta journalister strävar efter.

    Svara

     Synd att det inte är en skyddad titel då.

     Svara

     De som jobbar på Min Häst är journalister och skribenter. Herregud..snacka om att välja att lägga fokus på fel sak.
     Det är heller inte upp till dig att avgöra vad jag kallas.

     Svara

      Du är inte en journalist. Sluta underminera yrket. Har respekt för dig, men du är en skribent. Ja det finns jounalister på min Häst. Men de har ofta genomgått en utbildning. De flesta har hyfs nog att benämna sig som skribenter utan uttagen examen. I tider som dessa är det extremt viktigt.

      Sedan borde folk fatta, detta är inte objektiva reportage eller artiklar. Mer likt en krönika med mycket personliga åsikter.

      Svara

       Jag har ALDRIG påstått att jag är en journalist. Jag är på min höjd en skribent.

       Svara

        Vad bra, jag missförstod. Ber om ursäkt!

        Svara

         Ingen fara! 🙂
         Jag har fått den frågan tidigare och svarat att; eftersom jag ser upp till journalister så som Hannes Råstam mfl så vore det en ren skymf att JAG skulle kalla mig för det.

         Svara

      Varför nämner du Min häst som nedsättande exempel? Är journalister där sämre än andra?

      Svara

       Men grrrr på dig med! 🙂
       Nej, inte nedsättande på något vis (förutom i ditt huvud möjligtvis men det får stå för dig) men de arbetar inte med den typen av granskande journalistisk som vederbörande ville få det till att ALLA journalister och skribenter sysslar med och SKA syssla med. Och då gav jag ett exempel på en tidning där det arbetar både journalister och skribenter, men som kanske inte ägnar sig åt det.

       Svara

    personen påstod heller inte att det var camillas skyldighet. camcam kan ju ta o svara på frågan om hon vill bara. om svaret är att hon inte vill vara objektiv så har vi ju inte något problem

    Svara

   Detta är en i allra högsta grad subjektiv skvallerblogg, vad som än påstås.

   Svara

    Tack! Jag som undrat så..

    Svara

     Betyder detta svar att du önskar bli uppfattad på ett annat sätt, i så fall hur?

     Svara

      Det vill jag också gärna veta, eftersom Camilla när hon skrev sina ”granskande” artiklar om Bella hävdade att ”jag är precis som vilken journalist som helst”. Då hävdade hon att hon granskar objektivt och skrev ett inlägg om att hon inte kunde förstå varför traditionell media inte lyfte hennes ”granskning”. Då hade hon skrivit oftast flera dagliga hackkyckling-inlägg om Bella dagligen i ett års tid. Det är svaret på att annan media inte bryr sig om hennes ”granskning”. Och möjligen för att den alltid är fylld med subjektiva åsikter och antaganden.

      Svara

       Som nu då när kommentarer om Cissis lögner modereras bort utan anledning här.

       Blondinbellas och andras lögner är däremot oerhört viktiga att granska i detalj och alla tips mottages tacksamt. Om Bella får elaka kommentarer om hennes utseende och föräldraskap stå kvar för evigt, här tas konstruktiv kritik ang Cissi bort och utseendekommentarer skulle raderas omgående. Hur kan man med gott samvete behandla personer så olika i en blogg där man betonat hur viktigt det är att granska influencers och även föregå med gott exempel för unga. Vill ha svar på det!

       Svara

  Det vi tack vare er fick uppleva igår var episkt! Historiskt! Och så jävla befriande! Jag är så sjukt impad av Cissi. Att hon så oursäktande tar sig sin plats hon systematiskt motarbetas för. 👏👏👏👸
  Det här är den granskning som Mediasverige borde ta tag i. Hur kan mannen med nytt namn som sen inte använder sitt nya namn få så mkt utrymme (retoriskt fråga, jag vet svaret). Och den där panelen.. (skakar huvet)
  Osmakligt!
  #jagärhär #förattstanna

  Svara

  Det här är riktigt mäktigt. Jag får ärligt säga att jag varit av åsikten att Cissi Wallin varit ”lite för mycket” senaste året men just nu känner jag att det är jag som skäms över att jag känt så. Att hon inte viker sig, att hon vågar, orkar och trots alla motgångar senaste året befinner sig just där och rak i ryggen svarar ”Jag är här”. Jag tror hon gör en sån jävla gärning för mig, för mina medsystrar och för min dotter i magen.

  Kommer att tänka på ett citat från en låt från Ani Difranco och skäms.

  ”Some chick says
  Thank you for saying all the things I never do
  I say
  The thanks I get is to take all the shit for you
  It’s nice that you listen
  It’d be nicer if you joined in
  As long as you play their game girl
  You’re never going to win”

  Svara

   Ja, jag känner samma. Hur min första tanke var, åh nej vad jobbigt, nu är ju hon där och det blir dålig stämning, för att sen tänka, vad faaaan tänker jag?! Klart hon ska vara där, klart hon ska ha en röst. KLART hon ska vara jobbig.

   Svara

    Så starkt!
    Det hade de INTE räknat med, gubbarna Asch och Virt.

    Svara

    Alla dessa som alltid börjar med att påpeka hur de egentligen inte gillat något hos personen men NU älskar de den. Och vice versa.

    Avsikten går totalt förlorad. Trovärdigheten
    försvinner helt.

    Svara

   Jag känner att man nog kan tycka två saker samtidigt. Det finns många tillfällen då jag inte tycker att det Cicci gör är särskilt konstruktivt och jag tycker att hon är bra på att vrida information till sin egen fördel, men i det här tycker jag att hon är urstark och även om jag inte kan veta vad hon egentligen blivit utsatt för (jag har dock ingen anledning att tvivla, även jag var ung när FV var stor och hans rykte spred sig långt utanför den inre mediakretsen) så har hon fått utstå väldigt mycket och all mediagranskning har varit till FV:s fördel.

   Svara

    Vrida information till egen fördel, skulle du kunna ge exempel så oinsatta som jag får lite på benen?

    Svara

     Angelica skulle du åtminstone någorlunda sätta dig in i ämnet innan du återkommande ställer frågor som visar att du är helt opåläst? Ingen kan sammanställa 10 års händelser i en kort kommentar.

     Svara

    Håller med. Kan störa mig så ofantligt jävla mycket på Cissi och jag har rentav svårt för henne, men jag blev också imponerad av henne här.

    Någon annan som tyckte att Virtanen beteende kändes skyldigt förresten? Hade jag hamnat öga mot öga med en person som inför hela sverige ljugit om att jag våldtagit densamme så hade jag inte tvekat på att öppet konfrontera personen om alla lögner. Jag hade gjort allt för att visa att jag inte har något att skämmas för utan kan stå rakryggad med vetskapen om att jag inte gjort det jag blivit anklagad för. Virtanen däremot såg ut som en skamsen hund. Som om han mycket väl vet att han gick över gränsen den natten med Cissi.

    Svara

  Tänk om FV hade kunnat svara med den tydliga sanningen: ”hon blir hårt ifrågasatt eftersom jag under lång tid, flera år före metoo faktiskt, bedrivit en smutskastningskampanj där jag utmålat henne som en galen mytoman.”

  Svara

   👏👏👏

   Svara

   JA, hade varit härligt med en handuppräckning där också bland alla fina journalister:
   ”Räck upp en hand om du hört direkt från FV, eller viavia, att CW är skogstokig.”
   ”Räck upp en hand om du bidragit till myten att CW är stollig.”

   Svara

   Det har han inte gjort. Om du läst fupen eller följt Cissi tidigare vet du att Cissi höll kontakt med V i två år innan hon enligt sig själv ”pusslade ihop” att han våldtagit henne. Hon skrev bla till honom ett halvår efteråt och undrade om hon kunde komma till honom när han var på Hultsfredfestivalen. FV svarade henne inte. Hon skrev även efter ”händelsen” till FV att hon alltid vetat att ”han är one of the good Källa fup:en från 2011.

   Svara

    Tycker du att du har lagt fram motargument? Det har du inte.

    Svara

     Emilie- stay in school.

     Svara

      Du måste jobba på din argumentation, eller bli drastiskt bättre på one-liners.

      Svara

       Var är dina motargument Emelie? Bara trött härskarteknik.

       Svara

        Trött härskarteknik? Som härskartekniken att felstava mitt namn?

        Då Fi bara skrev motargument som inte på något sätt sa emot min kommentar så faller diskussionen platt.

        Svara

         Lika bra som att bara slänga ur sig ogrundade påståenden som du gjort Emilie.

         Svara

      Fi har rätt i att V inte utsatte Cissi för en smutskastningskampanj före metoo som Emilie påstår. Var skulle den kampanjen ha ägt rum?

      Däremot läckte Cissi V’s namn redan för tio år sedan. Det stod överallt på nätet redan då.

      Cissis delade versioner av allt inger misstanke om att hon kan ha farit med osanning gällande mer än ” drogningen”. Det vet bara hon och V.

      Svara

    Jag levde ihop med min våldtäktsman i 7 år. Han våldtog mig ändå. Upprepat. Såna där ”argument” emot en våldtagen kvinna har noll värde. Sluta med det.

    Svara

     ♡ ♡ ♡

     Svara

     <3

     Svara

    Vad är din poäng? Det finns också väldigt många vuxna kvinnor och män som utsatts för övergrepp som barn och som fortsatt umgås med sin förövare pga hjärnan är en komplex grej. Tänk så enkelt det vore om den som utsatts för ett brott bara betedde sig på rätt sätt under och efter – skrek, slogs, anmälde osv. Men så enkelt är det inte.

    Svara

    Jag gjorde detsamma. Jag ville så gärna att det inte skulle vara sant att jag blev våldtagen, det passade inte min självbild, jag var ju starkare och smartare än så. Så jag höll kontakt, ville se allt det bra med honom. För om vi hade kontakt och han var en schysst kille då kunde han inte har våldtagit mig den där natten i fyllan. Det tog mig också flera år att sluta ljuga för mig själv och stå för att jag var en av de där tjejerna som blivit våldtagna på fyllan efter att frivilligt hängt med en kompis hem för snacka lite efter en pubrunda. Jag ville så intensivt inte vara det, nu bär jag den erfarenheten som en av mina ärr som gjort mig starkare i livet.

    Svara

     Cissi sa till terapeuten, se terapeutens polisförhör i fupen, att FV tagit stryptag på henne och att hon var livrädd där och då när det hände.

     I polisförhör uppger Cissi att hon lagt pussel och förstår två år senare att något skett. Hon säger i förhör ingenting om något våld eller stryptag. Inte heller om att vara livrädd under händelsen. Det är lite svårt att vara livrädd när man i förhör säger sig vara omedveten om vad som hände när det hände, och dessutom samtidigt vara sms-vän med F under två år efter händelsen. Både Cissi och F medger i förhör att Cissi sms:at till Fredrik att hon ”visste att du var en av de good guys” när han efteråt skrivit positivt om Cissi i Aftonbladet.

     Svara

    Du skulle bara veta vad jag sagt för fina saker om/till mitt ex innan jag förstod att han utsatt mig för såväl fysiskt, psykiskt som sexuellt våld under 2,5år. Det tog tre månader efter separationen innan jag ens förstod och då satt jag hos käkkirurgen som undrade vad för våld mina tänder råkat ut för, fram till dess hade hans sanningar blivit mina sanningar. Så mycket lyckades han mindfucka mig, att jag till slut inte trodde på mina egna upplevelser. Trots detta föll jag ytterligare ett par gånger för hans charm och skrev fina förlåtande saker till honom. Det är en skrämmande upplevelse och än idag får min PTSD mig att tro att jag inte kan lita på mig själv. För om jag kunde vara så blind för sanningen då, trots blåmärken och trasiga tänder, vad säger att jag lever i en real verklighet idag? Om han kunde få mig att tro att jag var den psykiskt störda, hur ska jag någonsin kunna lita på mig eller någon annan igen?

    Nåväl, nu har det gått två år och jag kan fortfarande komma på mig själv med att vilja försvara hans ”bra sidor” eller understryka att ”när det var bra var det ju riktigt bra”. En kvinnas reaktion på ett övergrepp säger väldigt lite om vad som faktiskt hänt, det är väldigt komplexa saker. Det är otäckt hur hjärnan fungerar för att skydda sig själv mot traumatiska upplevelser. För att inte prata om skammen övergrepp tyvärr för med sig och gör att en inte vill erkänna för sig själv att man föll.

    Skrek rakt ut när Cissi sa ”Jag står här” igår, fy fan vad starkt.

    Svara

     Bra förklarat. Det sitter låååångt inne att erkänna att man är ett offer. Vem i helvete vill vara ett offer, liksom.
     Och då blir man rädd.
     När man inser vilket våld man blivit utsatt för och hur stor risken varit att man blivit utsatt för något med livet som insats.
     Man blir rädd för sig själv, ens egna omdöme.

     Otroligt märkligt, obehagligt. Men det sista man gör är att erkänna sig som ett offer. Man är starkare än så, man klarar sig, osv.

     Fy fan.

     Svara

    Cissi har förklarat varför hon frågade om han skulle till Hultsfred (hon var rädd för att stöta på honom) samt att hon även gett förklaring ang allt det andra du nämner. Ska du kritisera får du nog hänga med lite.

    Svara

     Ja hon påstår att polisen fantiserat ihop en historia om att Cissi själv sms:at V, frågat om han är på Hultsfred för att hon då ville åka dit och prata med honom, och att Cissi dessutom sagt i förhöret att han inte svarade på hennes sms. Polisen ska alltså ha suttit och ordagrant skrivit ner det inspelade förhöret och plötsligt fått feeling och skrivit till en liten historia? Dessa lögner upprepas om allt in absurdum. Cissi påstår att väldigt många ljuger för att de avslöjar hennes lögner. Listan börjar bli väldigt lång på personer som helt utan anledning ljuger enligt Cissi.

     Senast var det 2 kvinnliga reportrar på Piteå tidning som anklagades på ett väldigt fult sätt av Cissi för att ljuga när de avslöjade Cissis lögn om att ”Mäktiga mediemän fått en ledare om mig nedtagen”. Cissi slänger de som riskerar att avslöja hennes lögner under bussen utan att tveka. När detta händer gång på gång är det satt i system, och det hemska är att Cissi kommer undan med det genom att anklaga andra kvinnor för att inte vara feminister med uttalanden som; ”det säger hon bara för att jag är kvinna” osv.

     Svara

  Grym cissi 👊🏻

  Svara

  Tack för bra klippning så att man slapp lyssna på hela!! Hon är så jävla grym som står där helt rakryggad och inte viker en tum. Bästa Cissi!!

  Svara

  Alltså WOW vad modig Cissi är?!
  Inte nog med att hon faktiskt ÄR DÄR, att hon vågar ta ton och ifrågasätta på det där sättet är så jävla häftigt. Och modig, som sagt.

  Rysningarna när hon säger ”Jag står här!” alltså. Shit. Imponerande. Det är inte många som hade vågat göra det hon gör.

  Svara

  Lyssnade precis på hela debatten.

  Men en sådan hög med bullshitt. De som försvarar att FV borde fått vara kvar på AB och ha en krönika eller att man inte borde dra tillbak boken från MT med att de inte borde uteslutas från samhället (lyssnar precis på ordet spetälsk). Detta gäller bara sexualbrottslingar. Att de ska få nåd.

  Vad med om det kommit fram att FV röstat på SD. Bara det hade räckt för att han skulle förlora jobbet, jag lovar. Fel värdegrund eller något…

  …Eller om MT har en idolbild på H*tler i sin byrå. Då hade INGEN jag säger INGEN försvarat deras rätt att få fortsätta på sina privilegierade upphöjda jobb. Tror inte heller att någon tyckt de skulle fått jobbat kvar om de mördat någon snubbe eller fylltkört ihjäl ett barn. Eller om något av ovan ens bara var rykten så hade det räckt för att deras trovärdighet inte skulle vara kvar och de hade fått åka ut med näsan före.

  Men att våldföra sig på kvinnor DET ÄR HELT OK. DÅ kan man minsann få lov att ge ut böcker, ha krönikor och allmänt borde få torgföra sig själv och sin person.

  Inte ofta jag säger det, men jag mår illa. Ingen som stod i den panelen borde fortsätta sitt jobb som journalist. Hycklare!

  Svara

   Älskar när du är on 🔥🔥🔥!

   Svara

   Sällan jag håller med TRH men ja. Det är makalöst jävla skumt hur att bete sig som en gris gentemot kvinnor inte har mer effekt……

   Svara

   Fan vad bra sagt!!

   Svara

   Bra skrivet, dock verkar det inte vara några problem att mörda oskyldiga människor och sedan ha en karriär på DN. Bästis med Aschberg blir man också. Men såklart, han är ju jättevänster så då är det ok att kniva folk som man tror är rasister.
   https://mobile.twitter.com/projektsanning/status/1031837469044551681

   (Jag syftar på DN-redaktören Jaques Wallner för den som inte känner till honom).

   Svara

   Du är bäst TRH! 🧡

   //Moa

   Svara

  Genomled otroligt stark skräckblandad förtjusning med det klippet. Att hon orkar och vågar.. grym är hon. Skäms ihjäl å virtanens vägar, på ett bra sätt.

  Svara

  Cissi, du är fantastisk! Jag fick fan gåshud av ditt ”jag står här!”
  Du är en kämpe och en förebild, och jag är tacksam och ödmjuk över att få bevittna din kamp. Vår kamp.

  Vi står här! <3

  Svara

  Älskar dig för detta Camilla

  Svara

  Skriva sexuellt till en 14-årig tjej som ser ut som 10 på profilbilden = OK i Virtanens värl

  Svara

   Det problemaaaaatiska är ju inte vad han gjorde – utan att någon publicerade det! Hur kunde de!

   Svara

   Säger väldigt mycket om honom att han skrev så till henne. Det är uppenbart att hon var ett barn på bilden – ändå frågade han om hon ville praoa så pass mycket hos honom att hon vill ligga med honom. Vedervärdigt svin till man. Pjti. Dessutom praoar man inte om man är över 18, eller egentligen 16.

   Svara

    Bilden var väldigt liten och det syntes inte att hon var ett barn. Detta har ju redan konstaterats.

    Svara

     Så då är det alltså okej.

     Svara

      Vad är okej?

      Svara

       Att begära ligg för prao?

       Svara

        Vad får du det ifrån?

        Svara

         Fredrik Virtanens sms.

         Svara

          Det är klarlagt sedan länge att han inte visste hennes ålder. Har du missat det så googla.

          Svara

     Jag får i min yrkesroll ganska ofta förfrågningar om prao och praktikplatser på företaget jag jobbar på. Finns inte i min värld att jag skulle föreslå ett ligg för en praoplats. Med eller utan bild. Även om människan ser ut som 40 år så måste ni ju begripa det oprofessionella i ett sånt förslag!?

     Svara

      De flesta börjar nog inte sin ansökan genom att endast skriva ” Jag avgudar dig”. Han svarade skämtsamt, inte så trevligt, men skrev inget mer när han förstod att hon var ett barn. Det var detta som vändes till att han föreslagit ett barn som ville prao sex. Hur vore det att källgranska saker du läser innan du tror på allt rakt av.

      Svara

  Cissi är och förblir en lögnare tyvärr. Jag är inte imponerad över hennes barnsliga kommentarer till sina och bloggbevaknings följare av liven igår.

  Svara

   Ja jo, för att förlora alla sina jobb och sin trovärdighet är värt att fortsätta ljuga om, så är det ju förstås.

   Inte.

   Svara

    Från början runt 2010 hävdade Cissi att hon inte gått ut i media med vad som hände förrän fyra år efteråt, pga att alla skulle tro att hon bara hittade på för att få uppmärksamhet och en skjuts i karriären. Numera säger hon sig inte ha en aning om vad hon skulle ha att vinna på att då gå ut med en påhittad historia.

    Vid den tiden hade hon precis gråtit ut i Aftonbladet om hur den djupa depressionen kom när hon inte fick några fler jobb efter sin medverkan i en film. Hon sa bla att hon kände sig helt bortglömd när media helt slutat höra av sig.

    Cissi har en historia av att prata ut om saker i media för att få uppmärksamhet. Några få exempel är;
    sin alkoholism och alkoholism hos unga kvinnor överlag, (som några år senare plötsligt aldrig varit alkoholism trots att hon talat ut om det i precis all tänkbar media), sin celiaki, sin laktosintolerans, sin sociala fobi, sin Tourettes, sin albinism, att hon blivit mobbad, att hon mobbat andra, dyskalkyli, sina ätstörningar, sin utsatthet för rasism, sin utbrändhet, sin ocd, sin ptsd, sin agorafobi osv osv.

    Svara

     Vad är det för fel på att berätta om sina problem offentligt?

     Svara

      Det blir inte trovärdigt när man använder i många fall uppdiktade sjukdomar och händelser enbart för att få mediautrymme. Detta pågick under många år. År då det var Cissis enda möjlighet till medial uppmärksamhet.

      Självklart kan det vara positivt att tala ut om saker i media, men att sätta det i system under flera år som något desperat sätt att få synas är illa. I synnerhet om sakerna är påhittade.

      Svara

       Vad är påhittat?

       Svara

      Bra skrivet 18.00!

      Svara

  Jag blir så jävla glad när jag läser här (har inte kollat klippet, känner att jag nog behöver vara ensam för det)
  Jag blir så glad för att det finns människor som orkar ta fighten, som vågar skrika. Tack vare er vågar jag tro att min dotter kommer att gå som en stark kvinna genom livet, utan att ta skit. Att världen kanske hunnit ändras lite när hon blivit äldre.
  Jag blir också glad för att kanske kan min son se att man inte behöver vara en macho snubbe som sätter krokben för kvinnor. Visst har jag som förälder största ansvar, men det är dumt att tro att inte samhället påverkar, annars hade läget antagligen redan varit annorlunda.

  (Och…jag hoppas ni förstår hur jag menar, är både jävligt sjuk och fylld av fysisk smärta just nu så ni får gärna reagera…inte alltför ont om ni tycker att jag tänker galet.)

  Svara

  Cissi är en riktig powerwoman som orkar stå upp för sig själv och alla kvinnor som utsätts fastän omvärlden och rättsväsendet sviker och gör henne till åtlöje. All respekt till henne! <3

  Bävar för den dag vi inte längre tillåts säga vad vi blir utsatt för och av vem. Då har rättssamhälle havererat fullständigt. Just det.. Jag insåg plötsligt att vi redan är där… 😞😞😞

  Svara

   ”Bävar för den dag vi inte längre tillåts säga vad vi blir utsatt för och av vem. Då har rättssamhälle havererat fullständigt.” Fast njä, det är ju det som också ska skydda oss. Annars kan ju jag säga vad som helst om vem som helst oavsett sanningshalt. Skillnad när någon blivit dömd.

   Svara

    Fast nu är det inte det. Någon skillnad när någon blivit dömd, så att…

    Svara

     Jo när det gäller vad som får publiceras som sanningar spelar det en roll om en person är dömd eller inte.

     Svara

      Jasså! Får vadå enligt vem då?

      (Och se mitt exempel ovan om Carl Bildt) och betänk också att trots fällande domar i två instanser så nämner man inte namn på kulturprofilen. Varför då?

      Svara

       Aftonbladet, Expressen, SVT, DN och SvD namnger kulturprofilen.

       Svara

        Inte längre. Tror bara det är expressen idag.

        Men i vilket fall, får vadå enligt vem vem då? Det är likasom inte något som är stipulerat i Svea rikes lag och han har haft ett så stort allmänintresse (liksom de två andra) att det alltid borde gått att motivera namnpublicering enligt även pol. De fegade bara ut.

        Svara

         Aftonbladet namngav igår, likaså Expressen. DN senast för sex dagar sedan och SVT för en vecka sedan. Har ditt Google slutat fungera?
         Namnpublicering är ett utgivarbeslut och som ska fattas från fall till fall. Det är alltså alltid en bedömning som görs inför respektive publicering. Hur diskussionerna gått på respektive redaktion vet vi inte, men man kan inte ställa två namngivningar mot varandra och jämföra dem rakt av, hur lika de än verkar vara sett till omständigheter.

         Svara

          Jag använder nu inte Google så ofta så. Du gör det tydligen oftare än jag 😉

          Ok då gör de det nu. Nytt nu sedan den andra domen antar jag. Det och kungen drog tillbak orden.

          Men ni undviker att svara på frågan (och är istället spydig) enligt vem då och vad då. Lyssna nu till självaste FV. Tidningarna som blev fällda blev DET INTE för namngivningen utan pga dåligt underbyggd journalistik. (Vilket i sig bara var så konstigt för de hade ju källa och allt och i MTs fall en ny polisanmälan som ledde till åtal).

          Och sedan fick de kalla fötter och slutade namnge kulturprofilen också…

          Ni försöker få det till att det finns tydliga regler som BORDE följas. Var finns de, eller som du själv säger, de gör det ju inte. 😉

          Svara

           Förstår inte vad du menar med ”vem då och vad då”. Däremot försöker jag förklara att ett utgivarbeslut om namnpublicering är ett enskilt beslut som ska prövas/omprövas inför varje publicering. Det finns tydliga regler, tro inget annat.
           En grundläggande förutsättning för att en publicering följer god publicistisk sed är att det finns belägg för uppgifterna. Om en politiker fuskat med kvitton finns det belägg för att oegentligheter begåtts, om någon anmäler någon för våldtäkt, finns det inte nödvändigtvis belägg för att en våldtäkt begåtts.

           Då får du titta längre upp i tråden varför jag ställer frågan om och om igen, men som du nu själv besvarade.

           Och igen, det fanns inga bevis alls mot Calle bara misstankar. Inte ens en liten papperslapp.

           Och sedan så får man lyssna till FV att det var det inte pga namn som de fälldes.

           Och som sagt, du hjälper mig att svara det som påstås längre upp i tråden, det finns inga enhetliga regler.

           Så du och jag är i det stora hela eniga, du verkar bara inte greppa det själv. 😊

           Frimurare?

   Fast vad är alternativet? Att det är straffbart att sprida information om att någon begått ett brott och framställa personen som klandervärd är helt nödvändigt i en rättstat. Jag vill inte leva i ett samhälle där du eller jag eller vem som helst riskerar att bli anklagade för brott och klandervärt beteende utan att detta bevisats i domstol. Konsekvenserna för människor skulle bli enorma. Jag misstror inte Cissi och jag tvivlar inte på att Virtanen är urtypen för en man med hemsk syn på kvinnor och helt fel bild av sig själv. Cissi har fått framföra vad hon blivit utsatt för, det är bara det att detta inte håller rättsligt. I en rättstat måste det finnas beviskrav och man måste anses oskyldig tills motsatsen är ställd utom rimligt tvivel. Att tumma på det öppnar dörrar vi inte kan eller borde vilja öppna i en demokrati. Tyvärr får alla principer som är viktiga att hålla också negativa konsekvenser. I detta fall så blir konsekvensen att Cissi blir åtalad medan Virtanen går fri.

   Svara

    Carl Bildt! ? !

    Maria Wetterstrand ! ? !

    Alltså på riktigt. Vad ska vi med media till ifall inte de undersöker och rapporterar om fuffens och regelrätta brott som våra makthavare gör? Namn och allt.

    Och media är den tredje statsmakten. Och de som jobbar inom media borde både granskas och skrivas om med namn och allt. Iaf de kända profilerna. De har lika mycket att säga till om som vilken ledande politiker som helst. Det här tror jag faktiskt alla journalister skriver under på också. Det råkar bara råda ett märkligt undantag när brottet gäller sex.
    (Om vi bortser när media vill lägga sig i under valtider😉)

    Svara

     Du nämner ju bara politiker. De har ju ingått ett avtal om att de blir hårdare granskade på grund av det allmänna intresset för att en politiker ska göra rätt för sig. Det är därför tillåtet att snabbare namnge en politiker som granskas.

     Svara

      Som sagt. Media är den tredje statsmakten. Samma regler för dem. Och om inte media granskar sig själva, vem finns då kvar?

      Svara

       Håller med. Därför är det ju bra att sådana debatter som skedde igår får ta plats. Så att media kan granska sig själva bättre så de inte gör samma misstag igen med att namedroppa så fort som de gjorde under metoo.

       Svara

        Hade instämma om det var det jag sett. Jag såg mest ett nervöst gäng som höll på med skuldförskjutning samt att tassa runt vad som borde varit själva grundfrågan. På vilket sätt de blir påverkade av högljudda röster, pk mm att skriva det de gör och varför de gör det.
        De låtsades att det var det de pratade om, men enligt mig var de inte ens nära.

        Svara

     Fast lugn nu. När det gäller politiker, handlar det om uppgifter som media tagit fram som är ostridiga. Det är alltså –oavsett om de granskade döms i domstol eller ej – bevisat att oegentligheter har begåtts, när det t ex fuskas med kvitton, var man är skriven etc. Sedan är det rättsväsendets sak att utreda om det som skett är brottsligt eller ej, det ska inte media ägna sig åt.
     När det gäller fallet Virtanen och Wallin är det inte bevisat VAD eller vad som INTE har skett. Förstår du skillnaden? Att medias rapportering under metoo i flera fall var ett pressetiskt haveri, är många som överens om.

     Svara

      Nu är jag lugn så du kan skippa härskartekniken. 😊

      Vad du inte förstår är att en ledbanden skribent som dessutom sysslar med agendajournalistik är exakt samma sak om inte någon som har mer inflytande än tex Maria.

      Och när det gäller Calle så har man hittat precis lika lite bevis, jag faktiskt mindre än när det kommer till FV där det faktiskt finns minst tolv vittnen …

      Om du nu ska argumentera emot mig så vore det fint om du iaf visst vad fallen gäller och det är inte några kvitton vi snackar om här utan spekulationer om betydligt större brott än så. Och det var allt det stannade vid när det gällde Carl. Spekulationer.

      Så förstår DU nu att det var exakt samma sak?

      Svara

       Tack, jag vet vad fallen handlar om, så du kanske kan skippa din egen härskarteknik.
       Det här är inte samma sak och inte samma diskussion.
       Tolv vittnen? Till vad? Att FV ska ha våldtagit CW?

       Svara

        Du fick svar som du tilltalade mig med. Men eftersom att du börjar dilla om några kvitton och annat oväsentligt. när jag tar upp ett fall det det enbart fanns en misstanke som inte på något vis kunde styrkas så får du förstå att jag inte tror att du visste vad jag syftade till.

        Och jo det är samma.

        Carl Bildt. Person med stor makt i Sverige.

        FV Person med stor makt i Sverige.

        Carl skrivs om under långa tider om ett fall där det inte finns minsta lilla bevis. Inte ett anonymt vittne. Inte en lite papperslapp. Inget. Bara indicier som möjligen skulle kunna stämma.

        FV skrivs om under långa tider. Men ok här ger jag fig rätt. INTE samma. För här har vi både ett namngivet vittne 12 andra som säger att de också drabbats och flertalet vittnen som hört vad han sagt och också vad han gjort mot en tjej som strippar. Det finns också saker i skrift som styrker de andra berättelserna.

        Så ok jag ger mig. Du har rätt och jag. Inte samma sak som Carl Bildt. Där har de inget på fötterna. Alls. Men massor ang FV.

        Ändå så är det ingen som protesterar över att Calle namngavs. 😒

        Svara

         ”För här har vi både ett namngivet vittne 12 andra som säger att de också drabbats och flertalet vittnen som hört vad han sagt och också vad han gjort mot en tjej som strippar. Det finns också saker i skrift som styrker de andra berättelserna.”

         Om åklagaren hade ansett att dessa vittnesuppgifter var trovärdiga och kunde leda till att få en fällande dom hade ett åtal väckts, så är inte fallet.

         Skall vi då gå på att den som skriker högst har rätt?
         Ett sådant rättssamhälle ville inte jag ha i alla fall.

         Svara

          Nu blandar vi äpplen och päron igen.

          Du pratar om fällande dom i rätten.

          Jag pratar om trovärdiga vitten till artiklar i tidningen. Bakgrund som håller.Kan vi ensas om att det i det senare fallet inte behöver finns lika mycket teknisk bevisning som håller utan att berättelser räcker långt? Eller t om att det räcker med omständigheter som i Carl Bildt-Lundin?

          (Ang högljutt och varför det verkar behövas i samhället kan vi avhandla senare.)

          Svara

           ”Du pratar om fällande dom i rätten.”

           Ja, om vi strävar efter ett rättssäkert samhälle måste vi låta processen gå via domstol.

           Precis som i det kommande åtalet om förtal där förundersökningen visade sig ge åklagaren tillräckligt på fötterna (annars väcks inte åtal).

           https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/707GW4/atal-mot-cissi-wallin-narmar-sig

           Nej du pratar om ett rättssäkert samhälle.

           Jag pratar om medias skyldighet att rapporterar och hur de kan göra det med torrt på fötterna och vilken sorts bakgrund de behöver ha för det.

           Carl Bildt är inte fälld. Tror inte ens han blev åtalad. (?)
           Ändå gjorde media rätt i att rapportera.

        Exakt. ”12 vittnen”. Jag har bevittnat mobbning på jobbet (och sagt ifrån!) Det var nog fan 12 personer där också när jag började som hävdade att den mobbade kollegan var ”sjuk i huvet”. Dom mobbade henne. Dom snackade skit. Det finns inte ett enda vittne till den påstådda våldtäkten så ingen aver vet om hon ljuger eller talar sanning.

        Svara

    Nej, vi ska väl inte ha ett samhälle där vem som helst kan utpekas för brott, men precis som du inte vill ha det så vill inte jag ha ett samhälle där inte jag kan vara trygg i mäns närvaro, i offentliga miljöer eller behöva sms min bästa vän när jag går ut och går om kvällarna så han kan ha koll på om jag hör sv mig efter den vanliga rutten.

    Någonstans har det blivit så jävla fel, jag har ingen lösning tyvärr men förtal har ju blivit till förövares favör och ytterligare ett sätt att begå övergrepp på – genom att tysta sina offer.

    Svara

     Det är inte förtal att berätta vem förövaren är för ditt umgänge. Men att göra det på en plattform inför en större mängd människor är det.

     Svara

    Sant. Men bjud då för fasen inte in ena parten i en debatt som hade kunnat vara relevant. DET är problemet med gårdagens shitshow.

    Svara

   Ja, Cissi är verkligen en powerwoman i ordets rätta betydelse. En som gör skillnad på riktigt.

   Svara

    Skulle påstå att hon är raka motsatsen till powerwoman. En sådan ljuger inte konstant för att gynna sig själv. Cissi är osympatisk och gör bara det som gynnar henne. För Cissi är det absolut viktigaste att hon får uppmärksamhet.

    Svara

  Kvinnor kan inte ljuga? Är det så det har varit Fredrik? Verkligen? Det har alltså blivit SÄMRE för kvinnor för att vi nu för tiden anses kunna ljuga? Han är så jävla historielös.

  Svara

  Jag tänker så här att oavsett vad som har hänt mellan Cissi och Virtanen så är det bara de två som vet sanningen. Tyvärr så räckte ju inte bevisföringen i det här fallet som i så många andra våldtäktsfall. Att de här två personerna har valt att göra en offentlig långbänk med diverse smutskastning tycker jag inte är smickrande för någon av dem. Ja Virtanen är en skithög de lux och förtjänar noll positiv uppmärksamhet men jag tror inte att Cissi vinner något i längden på att attackera honom i det offentliga rummet även om det är modigt av henne. Däremot tycker jag att hela etablissemanget förtjänar offentlig kritik som i princip valt sida till Virtanens fördel och Cissi betraktas som spetälsk. Respekt till Cissi men hon borde fokusera mera på det istället för på brottet och Virtanen.

  Svara

   Cissi har gjort att några av oss drabbad vågat talat ut och Dessutom inse var skulden ligger. Det är jätteviktigt det hon gör.

   Svara

    Cissi hade för några år sedan fått stora insikter om de instagramfeminister som bara vill höra sin egen röst och synas utan att få något vettigt gjort. På nätet finns hennes avsky mot dem dokumenterad i hennes gamla wordpressblogg.

    Att hon nu gått tillbaka i utvecklingen i samband med all uppmärksamhet under metoo är väldigt märkligt. Hennes stora insikter om de falska egotrippade feministerna är nu som bortblåsta och hon är tillbaka som en av dem, värre än någonsin.

    Detta känner nya följare inte till och Vissi ljuger om sitt förflutna som feminist både på äldre bloggar och i poddar.

    Svara

   Hon öppnade upp om våldtäkten i lkusrt av metoo. Media väljer att låta FV komma till tals och håller liv i vad som hände mellan dom två privat, men Cissi får inte samma utrymme då hon faktiskt är FVs offer. Att FV luffar runt med sin offerkofta och får mediala naaw-anden är problematiskt i sig, men att inte Cissi får något som offer och problematiserar det är INTE smutskastning. Hon använder det utrymme hon har för att bemöta den skit som media och FV upprätthåller för att hålla sig aktuella och relevanta. Hon använder sitt utrymme också för att lyfta problematiken till en högre nivå för att synliggöra strukturerna. Vill man inte lyssna gör man inte det.

   Svara

    Att Cissi talade ut om våldtäkten först vid metoo stämmer inte. Hon har pratat ut om den överallt sedan 2010. Hon blev utsatt 2006, pusslade enligt egen utsago i polisförhör ihop saker och kom på det två år senare, 2008.

    På olika forum har FV’s namn stått sedan 2010. Att det var honom Cissi pekade ut har alltså varit känt sedan nio år tillbaka.

    Cissi har uppgivit vitt skilda motsägelsefulla anledningar till varför hon valt att gå ut med namnet i media 2017.

    Du påstår att FV använt Cissi för att få uppmärksamhet. Vad har du fått det ifrån? Det är Cissi som fått all uppmärksamhet gällande detta sedan 2010.

    Svara

     Ja. Alla våldtagna kvinnor älskar the attention 🙌🏻

     Svara

      Nej vad får du det ifrån?

      Svara

   Det må hända vara så att hon inte vinner någon för egen del genom att ta saker publikt. Men jag upplever ju att hon gör det här för alla oss kvinnor(och inte cis-män). Där har hon och vi vunnit en helvetes massa! Tack vare att hon vågar vara obekväm och är enveten i sin kamp.
   Jag är så tacksam för vad Cissi dragit igång och fortsatt driva. Jag hade aldrig orkat. Och inte vågat heller.
   För många av oss som faktiskt inte behandlas jämlikt eller som rent av utsatts för våld, sexuella övergrepp eller våldtäkt har det lett till att vi både vågar prata om saker vi mått/mår dåligt av men burit ensamma. Och vi har många börjat stå upp för oss själva och andra kvinnor/mot män.
   Jag tror Cissi varit delaktig i en stor förändring.
   Så jag är tacksam att hon vågar ta saker publikt.
   Det är skandal att en man där 12(!) kvinnor pekat ut honom som sexualbrottsling ska åka runt och få utrymme och sympatier. Jag hoppas det med Cissis mod kan gå att både få såna vider att backa av och skämmas och ev skrämma andra as till att inte över huvud taget begå de här vidriga brotten mot kvinnor.
   Det tycker jag är en jättevinst!

   Svara

    Dessa kvinnor ville enligt Cissi själv inte polisanmäla V för att de inte tyckte att det fanns något att anmäla. Cissi skrev att de resonerade som så att eftersom det rörde sig om en klapp på baken och liknande skulle de i så fall anmält enbart för Cissis skull.

    Svara

  Jag tyckte att det var SÅ skönt dessutom, när kvinnan på scenen (namn?) nämnde det där om uppdrag gransknings vinklade program. Det kändes verkligen YES att det kom upp där på scenen inför alla. Och framför Virtanen.

  Cissi har en sån galen jävla styrka och jag blir så hoppfull och inspirerad hela tiden.

  Svara

   Och de som producerade UG var på plats. 🤩

   Svara

    Vad sa de? Var det nåt mummel i bänkraderna eller prat efteråt om det?

    Svara

     Kolla Cissis story!

     Svara

  ”Jag står här.” Episkt Cissi.

  Svara

  Jag förstår inte varför du menar att Cissi skulle vara huvudpersonen i debatten? Det står ju att den skulle handla om pressetik och journalisters ansvar i ett drev. Cissi hör inte till den gruppen i det här fallet för hon rapporterade inte om händelserna i rollen som journalist. Jag tycker Cissi drar ifrån det väsentliga i den här diskussionen för det handlade verkligen inte om henne i det här fallet. De flesta är väl i nuläget överens om att medier gjorde fel i rapporteringen av metoo, det har de också fällts för och det är bra att det diskuteras. Virtanen är en ytterst relevant person att ha med i en sån diskussion eftersom han utsattes för ett mediedrev och det är en viktig synvinkel i denna diskussion. Precis som UG-granskningen, den handlade inte omatt rentvå honom eller att skuldbelägga Cissi, den handlade om att kritisera mediernas hantering av situationen. Men många verkar ha svårt att skilja diskussionerna åt, inklusive Cissi själv.

  Svara

   Och allra svårast att skilja på diskussionerna hade UG.

   Svara

    Ja, kan tycka att de kunde ha lämnat tjejerna utanför för syftet med programmet var ju inte att göra dem mindre trovärdiga utan att få fram att medierna inte hade granskat sina källor tillräckligt innan rapportering. Men samtidigt tror jag de skulle ha fått minst lika mycket kritik om de inte tagit med kvinnornas synvinkel alls.

    Svara

     Cissi började sin smutskastning av Makboul innan hon visste mer än att ug skulle göra ett program om metoo och V. (Se tidningen Journalisten). Det var flera rena lögner från Cissi för att misskreditera reportern och Svt. Dagen innan sändning gick Cissi ut med att Makboul och V är vänner, det var ytterligare en lögn. Hon länkade då även till en ny blogg där v:s offer skulle skriva sina berättelser. Det finns än idag bara ett inlägg i bloggen och det låter väldigt likt cissis egna ord från polisförhören. Detta fick nästan ug:s program att ställas. Desperata lögner från Cissis sida eftersom hon måste ha varit livrädd för att hennes lögner skulle avslöjas.

     Svara

   Fast nu ville ju inte FV prata om sig själv och hur han själv agerar och vad han skrivit i boken när han fick frågan (tidigare i debatten inte med i klippet ovan) så hur är han då relevant tycker du?

   Svara

    För att han representerar ”andra sidan” i en debatt där medierna är en sida. Han måste ju inte prata om sig själv för att det ska vara relevant i en diskussion eller hur menar du? Det handlar ju inte bara om honom utan alla som blev dömda av medierna under metoo. Men han är den som lyfter deras sida. Vad man än tycker om honom så är det starkt av honom och viktigt att det diskuteras för den här frågan är så mycket större än bara fallet Virtanen-Wallin. Ingen kommer någonsin få reda på vad som egentligen hände så det bråket är totalt onödigt att föra numera. Däremot är mediernas roll i det hela något som måste diskuteras!

    Svara

     Så han ska prata om drev som relevant pga utsatt men ändå inte vilja prata om sig själv som just utsatt?

     (Fast det ville han ju lite iaf när han fick säga något exempel om hans fall som gynnade honom personligen)

     Varför var han då mer relevant än någon annan enligt dig?

     Jag tycker inte han var modig. Jag tycker att han anade frisk morgonluft ang sitt eget rykte. Att vara välkommen in i värmen igen. Det är vad han hoppades på. Tror jag.

     Och så länge det råder ett aktivt förtalsmål så anser jag att frågan är högst aktuell.

     Svara

   I så fall borde Fredrik Virtanen och hans bok inte heller varit där, utan bara media som skrivit om det hela men han var inbjuden.
   Är inte det lite märkligt?

   Svara

    Klart han är relevant i debatten mellan medierna och de som blivit utsatt av medierna? Medierna har blivit fällda i rapporteringen av honom och andra som de skrev om under metoo. Så ja det är relevant att ta med även hans synvinkel när man diskuterar hur medierna ska hantera liknande situationer i framtiden. Det drev Cissi håller på med hör inte dit eftersom hon inte representerar något mediehus när hon gör sina uttalanden om honom. Skulle medierna förbise pressetiken i rapporteringen av henne också skulle hon vara relevant i den här diskussionen men nu handlade det inte om henne.

    Svara

     Håller med till fullo Ida. Kunde inte sagt det bättre själv 😊.

     Svara

     Och där kom drevet upp igen. Suck

     Svara

   Varför får Virtanen bre ut sig, det finns många andra som utsatts för drev, t.ex Martin Timell. Men det finns en tendens att det trots att det gullas FV för att han är skribent det får inte ske. Det har gullats nog med honom genom åren.

   Svara

    Jag tror han är den enda som orkar ta debatten helt ärligt. Ser man bilder på MT verkar han ju helt slutkörd? Jag gissar att MT och andra även fått förfrågningar men inte tagit emot dem för att de inte orkar? Vild gissning dock.

    Svara

  Så förbannat bra av henne! När virtanen bittert säger ”kvinnor ljuger ju aldrig” alltså herregud!!
  Sen mänskilghetens början har kvinnor fått genomlida all möjlig sk-t som finns tack vare er alltid bättre ställning i samhällena. Kräks

  Till er gnällfior- va glad hon gör detta för er och ev framtida avkommor!!

  Svara

  Jag står här

  Svara

   De är det nya citatet i metoodebatten. Borde tryckas på t-shirt och knappar!

   Svara

  Jag tror på Cissi av den självklara anledningen varför skulle hon ljuga? Finns verkligen inget vettig förklaring till det. Dåligt sex för nästan 15 år sedan har de flesta haft, ser absolut inget skäl till varför en gift småbarnmamma skulle fortsätta gräma sig över det offentligt. Uppmärksamhet för pengar? Cissi är ekonomisk oberoende for life tack vare sin makes affärer. Uppmärksamhet för uppmärksamhetens skull? Finns ingen kvinna som vill vara känd för att vara våldtäktsoffer. För att boosta karriären? För Cissi har det snarare varit tvärtom, förlorat uppdrag för bla metro och svt. Har dessutom kvinnliga journalistvänner här i sthlm, FV var ökänd och ingen av dom tvivlar på hans skuld.

  Svara

   Haha, ja satan vad massa dåligt sex för 15 år sedan!
   Har dock inte anmält någon…

   Svara

    …/ 13.05. Varför hade du det, tog du inte ansvar för dig?

    Svara

   Om Cicci W inte varit ekonomiskt oberoende gm sin man, så hade hon kanske inte forsatt att driva frågan. Och det känns ju inte så modernt och jämnlikt att vara beroende av sin mans plånbok. Måste irritera henne, eller inte. Är hon en hemmafru som försörjs av maken?

   Svara

    Eller så håller hon på just pga att hon stör sig på att hon just nu är beroende av deras gemensamma ekonomi och att hon har berövats de flesta sätt hon förr hade att försörja sig på och det inte borde varit konsekvensen av att hon ville säga högt om vad hon varit med om och av vem samt ville stötta andra som varit med om samma från samma man…

    Svara

    Nej, det kanske hon inte hade gjort. För då hade hon varit tvungen att rätta sig in i patriarkatets ramar för att kunna försörja sig själv, iom att hennes kamp gjort att hon förlorat jobb. Omoderna och inte alls jämlika strukturer, eller hur?

    Svara

   Cissi angav själv för tio år sedan en förklaring till varför hon trodde att de flesta inte skulle tro på henne om hon berättade i media;
   Hon var arbetslös, fick inte några nya jobb och alla skulle tro att hon berättade för att få uppmärksamhet och på köpet en ny chans till karriär inom media. Hon nämnde även att Virtanen vid tiden för händelsen hade ”stor makt” inom media.

   Idag är Cissi dock helt oförmögen att komma på ett endaste skäl till varför hon skulle hitta på något sådant.

   Svara

   Idiotiskt och livsfarligt resonemang. Vad finns det för anledning att våldta någon isåfall? Det är ju också helt sjukt så då har sånt aldrig hänt.

   Svara

  Yttrandefrihet ska gälla för alla skriver du men du tar bort en del som förvarar IL och som ifrågsätter om du inte är emot mobning och näthat? Och varför du för ett hatdreev och vill se någon misslyckas och krossas? Är det avsky, avundsjuka eller för att tjäna mer pengar enbart? Märkligt att du inte skriver tänk på tonen eller att föörtal tas bort om det är inlägg om IL, då är vad som helst okej att skriva så länge det är negativt för henne. Vad tycker din vän cw om det som pågår här, att en kvinna dagligen utsätts för hån, elakheter och spekulationer av både dig och läsare? Känns det inte väldigt motsägelsefullt?

  Svara

   Spännande hur du får alla inlägg att handla om din största idol och förebild…

   Svara

   Ja, den ska gälla för alla på Publicistklubben där själva syftet är att värna om den. Det är inte samma sak som att modda ett kommentarsfält på en blogg för att slippa några stollar som är busenkla att känna igen.

   Svara

    Personen i fråga har ju en poäng. Och ingen bryr sig om ifall du känner igen vem som skriver. Du kan vara en stolle.

    Svara

     Personen har verkligen en poäng.

     Detta är en skvallerblogg i total avsaknad av objektivitet.

     Svara

   Hon hänger själv ut IL och BI också för den delen. CW har hängt ut och trakasserat en hel massa kvinnor på nätet.

   Svara

  Slump att det är filmfestivalen i Cannes just denna helg när IL med team ska dit? 🙄

  Svara

   Nej, det är väl just därför hon ska dit?

   Svara

    ”Jag har ett tv-program, panelsamtal och några events att besöka”

    ”Cannes har blivit lite av av glammigare Almedalen 2.0 för min del, otroligt mycket nätverkande och galor som fortsätter fram till den 23e maj”

    Såg nu att hon skrivit ut galor, men vad hon har att göra på en filmfestival mån tro, göra reklam för Orion igen kanske?
    Men såklart, det coolare att hänga (läs, se honom på avstånd) med Brad Pitt mfl.

    Svara

   Det är väl mycket galor, event och nätverkande där just då. Kan ju finnas bra chanser då till bra kontakter, nätverkande och att få synas, och kul också. Häftigt att vara där då. Skulle jag också vilja vara.

   Svara

  OT men älsk på Biancas diss av IL i senaste podden. Jämför IL med James Charles 😂 utan ILs namn dock men MÅSTE ju vara henne Bianca pratar om.

  Svara

   Kollar precis Bianca på Youtube vad har hon gjort?! Hon ju betydligt mer fillers än för sina mörka ringar? Så tragiskt när en ung och sjukt vacker tjej väljer att börja se plastig och konstlad ut. Fan världen är sjuk! Fattar ingenting…

   Svara

    Hon gör fillers i läppar också, och under ögon/kinder. Där har vi en som ändrar sig – hon skulle aldrig göra sina läppar sa hon men det gjordes sen ändå kort efter… Nu påstår hon att hon ogillar perfekta instagrambilder och själv lägger upp vad som helst MEN hennes om någons är ju snygga bilder och perfekt flöde OCH hon har ju sagt flera gånger offentligt hur viktigt det är för henne med snygga instabilder och att hon är noggrann med att hennes flöde ser snyggt ut och har en bra blandning och balans mellan mat, mode, selfies, natur, outfit… lite hyckel där.

    Svara

   Vad säger hon då?

   Svara

   Bianca lät dryg och som en hycklande diva – ”hon är trött på perfekta instagramflöden och när hon slutade bry sig om snygga bilder 2018 så fick hon en massa följare, och har nu över en miljon” hmm.. fast hennes egna bilder och flöden är ju verkligen snyggt och perfekt och hon har ju sagt flera gånger bl a i tv att det är så viktigt för henne med snygga instabilder och perfekt flöde och hur hon är noga med redigering och att flödet ska ha en perfekt balans mellan matbilder, mode, natur, outfit… men hon tar knappt inga outfitbilder säger hon nu fastän det mest består av outfitbilder och reklam/samarbeten för kläder. Alltså vilket pinsamt hyckel.. har hon fått lite hybris Bianca.

   Svara

    Lite..

    Svara

  Jag vet av egen erfarenhet att Virtanen är/var allt annat än trevlig, han kommenterade mina bröst, var allmänt slemmig och tafsade.

  Jag är alltså inget fan av honom men den totala brist på konsekvenstänk som fanns hos medierna under den här tiden var skrämmande. Lite nyanserade tycker jag att vi kan förvänta oss att medier ska vara.

  Svara

  Om metoo var rörelsen för alla att berätta om sina upplevelser av sexuellatrakasserier/våld och upplevelser, kan inte JagStårHär få bli fortsättningen där vi berättar om upplevelsen om att fortsätta verka och leva i samma rum och universum som förövarna, vi som var tvungna att gå till skolan nästa dag med han som våldtog (som kanske hyllas á la Bjärsta) vi som gjorde anmälan efter anmälan mot samma man på en arbetsplats tills vi själva till slut fick sluta medan han blev flyttad uppåt i organisationen, vi som inte flyttar och därför måste möta mannen som utsatt oss på krogen, på stan, i jobbet. Vi som ser honom hand i hand med sin fru på stationen, fortsätta som inget hade hänt, medan du själv får vända och gå hem, för hela din värld vänds upp och ner av att bara se honom igen, överöst av trauma. Både vi som klarar det, och inte gör det, vi som går under och vi som fortsätter.

  Svara

  Publicistklubben är en förening. Det står dem fritt att välja vilka deltagare de tänker passar bäst för en diskussion. Det går att ha åsikter om deras val såklart, i synnerhet om man själv är medlem i föreningen, men det går absolut inte att påstå att det rör sig om (begränsning av) yttrandefrihet. Jag vet att du känner starkt för CW, men jag tycker att det är tråkigt att du försämrar Bloggbevaknings trovärdighet genom sådana oseriösa kommentarer.

  Svara

   Absolut! En förening… som går ut på….?

   Svara

    Äh, what the hell…

    Publicistklubben bildades 1874. Skillnaden mellan den tidens tidningsutgivning och dagens intensiva medieflöden är enorm. Just därför är det viktigt att bära traditionen vidare – att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten!

    Idag hotas publicistiken i flera länder av makthavare som begränsar det fria ordet för egna och inskränkta syften. Granskning på granskning visar att mörkläggning och korruption är lika svenskt som sill och potatis.

    Internationella jättar som Facebook, Instagram och Twitter påverkar inte bara de ekonomiska förutsättningarna för traditionella medier, de ger också närmast fritt spelrum åt ljusskygga påverkanskampanjer, kriminalitet och trollfabriker, som de facto hotar de demokratiska systemen.

    Yttrandefriheten och tryckfriheten i Sverige framstår som självklara rättigheter, men de är inte av naturen givna. De har vunnits, bit för bit, genom århundraden av politiska strider, och de måste ständigt försvaras.

    Svara

     Ja, precis ”Idag hotas publicistiken i flera länder av makthavare som begränsar det fria ordet för egna och inskränkta syften”

     Svara

     Fast att hänga ut personer till höger och vänster ingår inte i tryckfrihetslagen. Man måste ha grund för det och kunna bevisa det. Det vet du ju själv, annars hade du ju avslöjat mer om IL, är det inte det du själv har sagt?

     Svara

     Jag menar inte att låta dryg nu, men ser du inte vad du citerar? Det är ju precis det som är min poäng, att yttrandefrihet är jätteviktigt. Att du vill jämställa/jämföra korrupta makthavare som försvårar journalistisk granskning och påverkansoperationer som hotar de demokratiska systemen med att inte få medverka i en paneldebatt är pinsamt och sorgligt.

     Svara

      Jag hoppas att det är Camillas och Cissis vänskap som får Camilla att inte se klart. I andra situationer gör hon oftast det nämligen.

      Svara

       Illa ändå att låta sig bli så duperad alternativt rädd för att hängas ut igen av Cissi. Camillas anseende fick sig en rejäl törn sist Cissi på sin insta helt gick loss på Camilla som person.

       Svara

  Jag ber alla att läsa FUPen som kommit ut i samband med förtalsmålet. Där finns alla förhör med alla parter att tillgå från våldtäktsanmälan. Jag ber er att läsa denna innan ni lägger era ogrundade kommentarer om att allt Cissi säger är sanning. Varför skulle polis, åklagare, advokater konspirera mot just henne och ta bort förhörsdelar ur dokumenten? (som hon påstår att de gjort).
  Läs och granska källkritik innan ni bildar er en uppfattning.

  Svara

   Vad har hon sagt exakt om att polis har tagit bort delar från förhören? Det är absolut inte omöjligt eftersom känsliga uppgifter brukar raderas/maskas om det omfattas av sekretess.

   Svara

    Yes. När det gäller vissa brott/omständigheter gäller inte principen att allt i fuppen är offentlig vid åtal eller handling i domstol. Minns inte om det står i SOL 35:12, men tror det. I vissa fall maskeras allt som går att koppla till ALLA parter förutom den misstänktes namn. Då blir det rätt mycket maskerande. MEN minns inte nu vid vilka tillfällen det är så… så min kommentar blev rätt onödig 🤣

    Svara

    Att de har tagit bort frågor de ställde som vad hon hade på sig etc. Vilket förhörsledare förnekat bestämt. Men de ljuger såklart då alla har en personlig agenda mot CW. Redan 2011. Men som sagt, läs den själv och bilda en uppfattning. Man ska aldrig bilda sig en sikt beroende av vad andra säger enligt rykten etc.

    Svara

     Är något i förundersökningen sekretessbelagt stryks det över. Det raderas ALDRIG. Uttala er inte om saker ni uppenbarligen inte har någon kännedom om.

     Cissi har påstod först att hennes förhör sammanfattades på felaktigt sätt av förhörande polis. Det är dock inte den typen av förhör som använts. Det är ett inspelat dialogförhör där precis allt som sägs skrivs ned ordagrant precis som det sägs. Små pauser ersätts med …, alla småord och liknande skrivs även de ned.

     Polisen som skrivit av förhöret ska enligt Cissi bland annat ha hittat på att Cissi sagt i förhöret att hon sms:ade Virtanen och frågade om han var på Hultsfred då hon ville åka dit och träffa honom. Varför skulle en polis hitta på det? Och skriva ned det med Cissis talspråk?

     Svara

    Det raderas aldrig, det maskeras. En viktig princip det ej görs avsteg från.

    Svara

  Jag var där. Tragiskt alltihopa, likt ett twitterrant i verkligheten. Varken Virtanen (ellerWallin) hade något där att göra för frågeställningen gällde inte deras beef. Aschberg förbilligar Publicistklubben, gör det till publikfrieri. Var ungefär fyra ggr så mycket folk som vanligt, merparten ej medlemmar (handuppräckning) (och jo, Camilla, det brukar vara frågor från publiken i princip varje gång.) Helt meningslös debatt eftersom Aschberg kvävde varje gång det närmade sig hetta.

  Svara

   Det brukar precis som du skriver oftast vara frågor från publiken. Varför påstår Camilla något annat?

   Cissis agenda var enligt hennes egen live att själv få ta till orda. Varför förnekar Camilla det?

   Svara

    Helt enkelt för att när jag med i en debatt för ett tag sedan så var det inte det – därför trodde jag inte att det brukade vara det.
    Ni griper sannerligen efter halmstrån idag. 🙂

    Svara

     Snarare sunt ifrågasättande av felaktigheter.

     Svara

  Alldeles lysande gjort av dig & Cissi, hon är tuff som få <3
  Text hade varit önskvärt då det är jättesvårt att höra allt, men förstår det är tidsödande 🙂

  Svara

  På tal om metoo så har Paow skrivit om ett våltäktsförsök av ett bud på Wolt på sin insta..

  Svara

  Alltså oavsett vad man tycker om Cissi eller Virtanen och vem som talar sanning så fick podden recensörerna mig att verkligen äcklas av Virtanen. De läste upp saker från FVs bok och det var så världsfrånvänt och äckligt att jag häpnade hur man kan vara så offerkoftig. Hur kan människan ens fått släppa en sån vidrig bok. Aja, det var allt för nu

  Svara

  Detta har egentligen inte så mycket att göra med gårdagens Paneldebatt, utan är mer generella tankar kring klimatet vi står i just nu, i synnerhet som journalist men också som aktiv på sociala medier.

  Den här idén om att man bara ska kunna revolutionera, vad det än handlar om (oftast för den goda saken) och INTE bli ifrågasatt eller få perspektiven vrida och vända på… det är anti-journalistiskt och anti-demokratiskt.
  En revolution, som Metoo i högsta grad är, som inte tål att bli granskad eller ifrågasatt, är inte en vidare stark sådan. Det måste man kunna förstå, likväl som man sansat måste kunna diskutera enskilda fall utan att bli hudflängd som journalist. Ifrågasättande. kommer med precis allt och så är det i alla samhällen, i alla revolutioner. Det är ett sundhetstecken. Man måste ändå ha tillit till människor i ett så demokratiskt land som Sverige. Att vi kan fatta bra beslut utifrån den kunskap vi har.Många verkar inte förstä att det finns något som skaver och som SKA skava när någon säger åt en att förbehållslöst lyssna eller ta till sig av en särskild åsikt. Hur god den än är! Vårt kritiska tänkande fungerar inte så.

  Därmed inte sagt att alla journalister gjort rätt eller behandlat Metoo på sätt man inte kan kritisera. Tvärtom. Men det måste måste finnas utrymme för reflektion och kritiska frågor utan att man får en svärm med hat över sig. Det är att grovt förenkla saker, och är det något jag är emot, är det politiska förenklingar och billiga poänger på komplexa frågor – vad det än må röra.

  Vi ska vara glada att det ännu finns ryggmärgsreflexer som någonstans vill ifrågasätta, kasta in lite kontrollfrågor osv även i en rörelse som #metoo. Tycker jag. Och då är jag helt för precis allt som Metoo fört med sig och möjliggjort, och en djupt rotad feminist, och stödjer den till hundra procent. De två tankarna måste man kunna ha samtidigt. /Sophia

  Svara

   Sophia: det har du helt rätt i, hela ditt resonemang är vettigt. Men det är bara att konstatera att de tiderna är förbi när det fanns journalister som gjorde sitt jobb. De flesta tycker bara och är rädda att tycka fel. De vågar inte pga blir drevade i sociala medier. Tröttsamt.

   Svara

    Det handlar nog inte bara om att vara rädd för att tycka fel utan om den press på journalistiken att vara lönsam i ett hårt ekonomiskt klimat. De måste då tänka på att skriva om sådant som folk VILL läsa om, och det är inte nödvändigtvis alltid samma saker som det egentligen är viktigt att rapportera om.

    Svara

   Håller med dig Sophia. Du skrev det jag tror många tänker.

   Svara

  Heja Cissi! 💪 Så jäkla mycket power att jag fick gåshud! Blir så less på att folk (läs: män) tror att kvinnor till höger och vänster anklagar män utan grund, för vadå? Det tog mig år att våga berätta för min egen mamma om hur min styvpappa utnyttjat mig. Jag trodde verkligen (efter flera samtal med psykolog och sambo) att det skulle få ett slut men let me tell you att det var bara början. Jag ångrar mig nästan att jag ens sa något för att hade jag hållt detta för mig själv, mått piss med ångest och depression, så hade jag åtminstone haft min mamma kvar. Ja, ni läste rätt. Och även mina två syskon. Så vem fan är det som blev straffad?! Inte fan min förbrytare iaf. Berätta gärna vad jag tjänade på att berätta? #jagstårhär

  Glädjer mig att höra en man ställa sig upp och backa Cissi, vill hylla det för det är inte ofta. Bra gjort av Kjell Dabrowski, det får iaf mig att känna lite hopp.

  Svara

   <3

   Svara

    Tack 💕

    Svara

   Fan vad jävligt. Finner inga ord. Hoppas du hittar en ny familj. Ibland får man göra sin egen.. Styrkekram…

   Svara

   För jävligt att ens egen mamma inte tror på en. :”’-( *kram*

   Svara

  Vem vill någonsin läsa en krönika av Virtanen förutom expressens kulturchef Karin Ohlsson? Har aldrig gillat Virtanen eller hans texter, skönt att slippa se dem i aftonbladet.
  För övrigt undrar jag vad Cicci Wallins nästa drag kommer att bli? Vad ska hon göra? Hon fattar väl att hon inte kan tvinga fram en rättegång. Att offret blir den skyldige är inget nytt, hon fågar sig när det blev så? Det har väl allrid förekommet. Som jag ser det var deras möte ett möte mellan två insiktslösa, omdömmeslösa, uppfyllda av sina egna egon-människor. Kunde bara gå på det sättet.

  Svara

   alltid förekommet; ska det vara.

   Svara

   Det är för att det är en myt att ”man måste berätta”. Jag fick både höra och jag läste även överallt att jag skulle prata om det, berätta. ”Såhär kan du inte ha det, du måste berätta för din familj. Helst anmäla för annars kommer inget bli bättre.”

   Hade jag hållit det för mig själv hade jag säkert fortfarande mått dåligt, med panikångest och depression. Men att inte ens ha kvar min familj gör mig tveksam till att det är värt det och om jag hellre levt med ”skam och skuld”. Idag är jag helt ensam utan familj och det sveket gör så jävla mycket ondare. Hade jag inte lyssnat och fortsatt hålla tyst hade jag åtminstone haft dem kvar. För övrigt så stod jag och min mamma varandra väldigt nära och pratade flera gånger om dagen, men det här var för jobbigt för henne att ta in antar jag? Det enda jag vet är att jag fick ta straffet, inte han som lever vidare med min familj.

   Blir så irriterad över att du får det att verka som att man är dum som öppnar käften.

   Svara

    Väldigt tråkigt för dig. Det är svårt omöjligt att veta vad som är rätt att göra.

    Svara

  Jag håller inte helt med dig där, det är inte så att alla som arbetar som journalister är förtappade inkompetenta själar utan yrkesheder eller vilja att göra bra jobb. Men kanske drunknar de mer sansade personerna som inte skriker högst eller tar mest plats bland de andra i bruset som är? Snarare är det förutsättningarna som journalister arbetar under man bör gå på i så fall. Det här handlar också rent krasst om ekonomi och det finns mycket att kritisera journalistiken för idag, absolut, och många finns det i den branschen som är mer eller mindre kompetenta och absolut finns en stor kunskapsbrist bland många. DET tycker jag man kan kritisera i de fall det är så – absolut. Och visst, jag tar mig också för pannan ganska ofta när man inte verkar vara intresserad av att faktiskt ta reda på hur saker är och är för ”snabba” i formuleringar kring komplexa frågor. Om det är någon mer journalist förutom jag själv som läser detta så vore det intressant att höra vad ni säger?

  Svara

  Det är något med Cissi Wallin nu för tiden som gör att jag får en klump i magen av obehag.
  Jag vill inte känna så och det var inte så jag kände förut- jag minns hennes Instagram-inlägg om Virtanen hösten -2017 och när jag såg det rös jag och kände i hela kroppen ”nu jävlar händer det”.

  Jag tror att mitt obehag nu är att det hon gör och hur hon agerar nu är kontraproduktivt för saken. Hon gör det nu sämre istället för bättre. Släpp Virtanen och gå vidare. Att förlåta är inte att glömma utan att minnas utan vrede. Gå vidare med allt viktigt men släpp Virtanen. Kanske är det vad som stör… ?

  Svara

   Det är en åsikt att det är kontraproduktivt. Jag har en annan.

   Svara

    Och jag hoppas att jag har fel för det är inte det som behövs. Men det är min åsikt och tro.

    Svara

   Det går inte för hon har blivit utfryst och inte får leka med längre. Gamle supkumpanen och polaren till Virtanen Jan Helin blir programdirektör på SVT, gubbväldet med enstaka vedervärdigt fjäskiga gummor försvarar Virtanen, resten är rädda att tappa uppdrag. Cissi blir hotad med förtal och fängelse. Hon kan bara hålla sig kvar i rampljuset om hon själv rör om i grytan. Folk har ju redan gått vidare, hon är en gammal nyhet bla bla.

   Svara

   Svårt att glömma och gå vidare när han släpper en bok, är med i debatter och intervjuer, medan hon är svartlistad och ska upp i rätten åtalad för förtal?

   Svara

  Vad säger de där vid 06:30 när folk börjar skratta?

  Svara

   kjöller pratar om assange o de två kvinnorna och folk skrattar åt aschbergs replik:ja, där komde också. Han försökte förgäves hålla sig till sakfrågan (men har sig själv att skylla iom bjuda in Virtanen)
   Wallin och Aschberg har iaf jobbat ihop, tror inte de är ovänner alls
   https://www.svt.se/kultur/robert-aschberg-kritiken-ar-helt-korrekt

   Svara

    De arbetade ihop under flera år på Radio ett.

    Svara

  Cissi Wallin och Fredrik Virtanen är energitjuvar båda två.

  Svara

  Kvinnan som skriker till i chock när cissi wallin säger att hon står där. 😅

  Svara

  Alltså Cissi, hon är så himla tuff, stark och modig. Lite av en idol för mig!

  Svara

   Det är synd att du skriver det, någon som konsekvent ljuger för egen vinnings skull är ingen bra idol. Skulle till och med vara bättre att se upp till Bella. Så illa är det. Det finns många ärliga kunniga feminister att idolisera.

   Svara

    Men de var väl en massa jäkla kommentarer om att Cissi Wallin ljuger. Många påståenden, som grundar sig i vad? Har frågat andra samma sak innan och inte fått några svar på det. Sen ljuger Cissi för sin egna vinnings skull? Bland annat Ljuger Cissi om att Virtanen våldtog henne menar du? Är det att ”vinna på det” att få sparken från flertal jobb, anses av många som psykopat, mytoman osv, mota hot och hat? Är de vinsterna ni menar att Cissi vunnit på detta? OCH det är inte bara Cissi som gått ut med att Virtanen begått sexuella övergrepp. Hon är ju långt ifrån ensam. Och hela branschen verkar ju t o m vetat om hur han betett sig i många år.

    Svara

     Under vilka namn har du frågat andra det Ganesha?

     Kanske kan du pröva på att utforska sökfunktionen och läsa de senaste inläggen med kommentarer på den här bloggen?

     Svara

  WOW Cissi!

  Svara

  Men varför nämner INGEN teaterchefen som tog livet av sig?
  Det är ju ett praktexempel på vad dessa drev kan ställa till med!
  Sista spiken i kistan för en man som uppenbarligen jobbade för mycket.
  Vad han sen gjort eller inte gjort låter jag vara osagt, drevet drev honom över gränsen till självmord.

  ”Lite ”collateral damage” får man räkna med i MeToo-kampen” eller hur tänker man/folk/kvinnor/journalister/ni – kring det?

  Svara

  det här har säkert uppmärksammats förut. Men den här artikeln, skriven februari 2008:
  https://veckorevyn.com/okategoriserade/12-sanningar-om-fredrik-virtanen/

  Svaret på frågan ”vad gör du om 10år?” Ojojoj så rätt han hade!!

  Svara

   Att han inte bara fortsatte som ogräsrensare i Motala.

   Svara

  Jag är sååå trött på Cissi, hon kan inte diskutera, hon ska alltid skrika högst, låta mest, så uppmärksamhetskrävande så jag inte ens orkar lyssna på henne. När hon får ställa sin fråga måste hon först berätta en kort novell och sen tvingas ställa sin fråga som hon inte riktigt kan formulera som en fråga.
  Jag säger inte vem som talar sanning och ljuger, men det är en viktig diskussion, men så fort Cissi öppnar munnen handlar allt om henne och det går inte att diskutera.

  Svara

  Det kom upp under debatten i en kort bisats av Karin Olsson. Håller för övrigt med dig, det mest smaklösa var drevet mot Fredriksson, dessutom vidrigt kopplat till #metoo av Aftonbladet med löpsedel och i text. Det var inte fråga om det alls, det handlade om att en liten mängd anställda var missnöjda med hans ledarstil. Fråga vilka som helst som har en chef, hur många är nöjda? Finns alltid synpunkter. Jag vill se ett personligt ansvar hos kulturchef/chefred/styrelsens ordf. Det ska gå att kunna väcka allmänt åtal för förtal men lagtexten skriver” i undantagsfall”. Borde gjorts här, Aftonbladet är direkt ansvariga för hans död.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.