”En av dessa männen tog sig rätten att försöka våldta mig” – Paow

Paulina ”Paow” Danielsson delar på Instagram med sin av en traumatisk händelse som inträffade för några veckor sedan.
Hon blev antastad i sitt eget hem av en man som levererade mat för ett företag hon samarbetade med, och enligt hennes inlägg gick det så långt som till ett våldtäktsförsök, men tack vare att hennes rumskompis var hemma så stannade det som tur väl är där.
Paulina har inte velat gå ut med vad som hänt med rädsla av att förlora samarbetet, men eftersom företaget verkar ha låtit personen i fråga arbeta kvar, även efter att hon berättat för dem vad som hänt så har hon beslutat sig för att sluta förminska vad som hänt och berätta om det.

Paulina avslutar inlägget med orden:

Jag kommer nu att polisanmäla händelsen för att man ska fan i mig inte skämmas! Och jag hoppas från botten av mitt hjärta att ingen jag rekommenderat wolt till har råkat up för samma grej som jag blev utsatt för. För det var riktigt obehagligt.

Uppdatering:
Så här har Wolt svarat på Paulinas inlägg:

wolt.sverige

Verifierat

Hej Paulina, Carl Zetterqvist, VD för Wolt Sverige här. Stort tack för att du tog dig tid att prata med mig tidigare idag. Jag är otroligt ledsen över det som inträffade. Jag vill även be om ursäkt för hur dåligt vi hanterade kommunikationen gentemot dig.
En incident som denna får och ska aldrig inträffa. Agerandet är helt oacceptabelt och strider mot alla våra värderingar. Vi tar situationer som denna på största allvar och så snart vi fick kännedom om det inträffade agerade vi omedelbart och avslutade samarbetet med kurirpartnern i fråga. Du gjorde helt rätt som snabbt informerade oss om händelsen och vi uppskattar verkligen det.
Vi försökte nå dig tiden efter incidenten, men utan framgång. Vi skulle dock inte ha stannat där utan fortsatt att försöka nå dig eller åtminstone skriftligen redogöra för hur vi följde upp på händelsen. Skulle du välja att anmäla händelsen till polisen kommer vi att ge både dig och polisen vårt fulla stöd.
Vidare, att vi avslutade samarbetet med dig som influencer har inget med själva incidenten att göra. Under våren har vi gjort en översyn av våra samarbeten och har därefter beslutat att avsluta ett antal av dessa. Timingen för det tråkiga beskedet kan knappast ha varit sämre och jag kan bara be om ursäkt för att vi inte var tydligare i vår kommunikation.
Om du vill fortsätta samtalet från tidigare idag, så är det bara att du hör av dig. Jag vill även passa på att uppmana andra; skulle ni höra om en liknande incident, tveka inte att kontakta mig, så kommer jag att följa upp omedelbart. Ni når mig på carl.zeta@wolt.com

150 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Kul ”skämt”

  Svara

   Varför tror du att det är ett skämt?

   Fö Camilla så kan du se företagets VD svara i Paows inlägg på Instagram.

   Svara

    Kanske för han sa ”just kidding”? Läser folk inte inläggen innan man kommenterar ?

    Svara

     HAN DEN DÄR KILLEN SOM HOPPA PÅ HENNE SA TILL PAOW ATT HAN BARA SKOJA NÄR HAN INSÅG ATT HON INTE VA SJÄLV. MEN DET SOM HÄNDE VA INGET JÄVLA SKÄMT! han hoppade fortfande på henne och tog på henne och kysste på henne !?

     Svara

     Hur fick kommentaren 136 likes? Alltså den sjuka kommentaren 14.35?

     Omöjligt att så många kan ha like-at den? Precis som med många kommentarer under inlägget om Cissi Wallin som fått 100-200 likes nästan med en gång efter att kommentaren skrivits, för att efter någon timme inte bli fler. Stämmer inte.

     Svara

    Vad skrev VD:n? Det är borta nu eller så hittar jag inte. Få så hemskt i sitt hem också. Har sannerligen inte stått bakom Paow i allt men detta har hon mitt fulla stöd i!

    Svara

     Wolt nämde att dom pratat med varandra och ber om ursäkt typ…
     Förövaren sa tydligen just kidding när roomin kom till unstättning

     Svara

    Läs det Paow skrivit så förstår du

    Svara

  Företaget har gett ett svar i kommentarsfältet.

  Svara

  Fy så vidrigt. Bra att hon polisanmälde. Hoppas svinet åker dit även om straffet förmodligen är allt annat än tillfredsställande

  Svara

  Men fan vad sjukt. Det är ju verkligen inget okej skämt. Usch.

  Svara

   Jag håller med om att det är ett jäkligt opassande skämt! Men som vanligt så är det kvinnor som inte läser inläggen ordentligt, utan direkt ska kommentera och det är lika opassande som det sk skämtet. Sen undrar jag om katt paow ena veckan opinion live och kokain och nu detta! . Jorå så att……..

   Svara

    Va?

    Svara

    Alltså va? Är ni så bakom flötet att ni tror på att det var ett skämt? Han sa uppenbarligen ”just kidding” för att han blev rädd och försökte avdramatisera vad han just gjort.

    Svara

     Nej jag tror verkligen inte på att det var på skämt. Ber om ursäkt ifall det framgick så.

     Svara

     Klart vi inte tror det var ett skämt!! Det var bara en förklaring till kommentaren ovanför

     Svara

    Man ska kunna vara hög som Eiffeltornet och legat med alla män i hela världen utan att det ger någon rätt att röra vid en på det sättet utan tillåtelse. Oavsett ”skämt” eller ej.

    Svara

  Fy fan vad obehagligt! Blir så arg!

  Svara

  När man kollar på Wolts instagram är det bara tjejer som ifrågasätter deras agerande. Suck. När ska män börja bry sig om kvinnor, på riktigt? Tacka fan för alla kvinnor och tacka fan för Cissi Wallin.

  Svara

   Ja hurra för alla dom kvinnor som börjar dreva direkt och ifrågasätta ett företag utan att veta ett smack om vad som har hänt eller hur företaget har agerat. Dom har lärt sig av den främsta Cissi Wallin.

   Svara

    Och vad är du för äckel som måste poppa upp här då.. ”Dreva”? För att vi ifrågasätter ett företags anställda som försöker antasta tjejer i sina egna hem? Människor som dig ÄR det fel på, försvinn tack.

    Svara

     Fantastisk argumentation. ”äckel” ”dig är det fel på” och ”försvinn”.

     Min enda åsikt är att man behöver se nyktert på en sån här situation då det är en så pass allvarlig anklagelse. Därefter får man utvärdera ordentligt vad som har hänt innan man drevar mot ett företag för att en individ väljer att hänga ut företaget på sina sociala medier.

     Svara

      Se nyktert på det? Han hoppade på henne och drog ner henne på golvet och kysste henne. Räcker inte det?

      Svara

      Man blir lite trött på att behöva argumentera pedagogiskt på dagisnivå med människor som du online, konstant… MEN – jag håller fast vid att du har helt fel och totalt äckliga åsikter. Du menar på allvar att tjejer inte får använda internet för att berätta om obehagliga upplevelser som de råkar ut för? Kriminella handlingar? Och du anser även att företagen inte får nämnas? Vad är anledningen där menar du, mer än att stoppa ner kvinnor och deras röster i ett mörkt hål?

      Snälla tjejer, oavsett vilket företags personal som utsätter er för skit – TALA UT DIREKT! Stöd finns. Hjälp finns. Och lika så alla män där ute – om ett företag eller privatperson utnyttjar er eller slår er eller rånar er, tala ut. Så förbannat trött på att kriminella handlingar ska omges av massa hysh-hysh.

      Svara

       Exakt Coco!

       Svara

       Absolut får både killar och tjejer använda internet för att smutskasta folk eller företag om dom vill. Men det är inte rätt väg att gå. Anmäl till polisen så att det får en rättslig prövning och eventuellt en dom.

       Hänga ut nån på internet kan vem som helst göra helt utan fakta och när man har många följare så startar man ett drev. Men visst tro du på att allt som står på internet är sant och starta en pöbelmentalitet som en grottmänniska 🙂

       Svara

        Men att anmäla till polisen och få en rättslig prövning och eventuell dom funkar inte för kvinnor som blir utsatta för sexuella övergrepp. Häng med i matchen nu. Knappt någon blir dömd för sådana brott mot kvinnor. Det innebär i princip att rättväsendet inte är kapabelt att skipa rättvisa för utsatta kvinnor. Vad gör man då – som Paow i fet här fallet och Cissi i ett annat VARNA ANDRA kvinnor, eftersom att ingen annan kommer göra det. Så irriterande med drev snacket som förvrider denhär frågan. Varför tror du egentligen kvinnor behöver ”starta drev”? Börja där. För att det är så himla roligt? Varför får kvinnor enligt drevsncket inte beräätta om vad de blir utsatta för. Sätter du ett företags eventuella vinstförlust över en kvinnas rätt att yttra sig om ett våldtäktsförsök?

        Svara

         Det är så det fungerar i trygga rättsstater, ett brott måste kunna styrkas vare sig om du är kvinna eller man. Gå till polisen och gör en anmälan direkt är det första som du ska göra. Då har polisen störst chans att kunna utreda brottet. Något varken Cissi Wallin eller Paow tyvärr gjorde.

         Klart att ALLA får berätta vad man har råkat ut för men uthängningar som Paow och CW håller på med är inte okej någonstans, jag förstår verkligen inte hur man kan försvara det.

         Svara

          Isf finns inte en trygg rättsstat. 3 % av våldtäkter leder till dom. Tryggt? Hur kan man välja att fokusera på ”uthängningar” aka kvinnor som berättar, istället för att kvinnor och barn blir ifredade så pass systematiskt av män utan att nån blir fälld? Så snett fokus

          Svara

           Två fel gör inte ett rätt. Det är förfärligt med all den sexbrottsligheten som sker i Sverige och jag är den första som skulle ingripa om jag blev vittne till ett sådant brott.
           Men ser som tur är ingen som debatterar för våldtäkter till följd av nästan 200 puckon som likear.

           Det handlar inte om var som det största fokuset bör ligga när jag diskuterar här- eller att förtal på något sätt är ett värre brott än våldtäkt eller andra sexuella övergrepp.
           Men det är tyvärr så att många människor verkar tycka att det är okej att hänga ut folk utan bevis, och hänger gladeligen på i dreven utan att egentligen ha en aning om vad som faktiskt kan ha hänt. Det blir ett farligt klimat att leva i när influensers med mycket makt helt plötsligt kan sänka både företag och privatpersoner hur som helst.

           Ja vi ar overeens om att sexualbrottsligheten ar ett problem, det ar grunden till det har problemet du pratar om ocksa. Kvinnor behover inte ”dreva” om det inte finns sexualbrott. Dar maste man borja.

           Men jag tycker fokuset pa rattsstaten och bevis ar forlegat, eftersom, som jag skrev ovan, det ar fulkomligt vardelost nar det galler sexualbrott. Dert finns ingen rattvisa nar det galler sexualbrott i Sverige, eller nan annan stans for den delen. Jag ser det inte som ett problem i sig att inte varna om rattsstaten nar den inte funkar. Det var inte lagligt att hjalpa judar att gomma sig i nazityskland, men var det ratt eller fel? Det har ar ett extremt exempel for att illustrera min poang, men fattar du vad jag menar?

           Darfor ar det fokus du har pa att ”hanga ut” konstig for mig. Sen.. ”gladeligen” ”drev” osv. Nej det ar inte gladeligen, det ar inte for skojs skull. Det ar for att det ar VIKTIGT att prata om oppet. Speciellt eftersom det finns en tystnadskultur kring det, att kvinnor forlorar jobb om de anmaler, bli misstrodda etc (har sjalv varit med om detta). Darfor vill man inte langre vara tyst, och jag tror det negativa konsekvenserna av det for foretagare etc som du skrivar ar sjukt sma om inte obefintliga, mer an sarade kanslor..

           Jag har inga problem med att förövare blir uthängda. Problematiken uppstår när oskyldiga kan drabbas då uthängningar sker utan granskning eller ordentlig bevisföring.

           Ok, med den logiken bor alla kvinnor vara tysta om sin overgrepp, trots att de forodligen inte kommer fa rattvisa av rattvasendet, for att det KANSKE ar nagon liten minoritet an som ar oskyldig.
           Det är hemskt att medborgare blir oskyldigt dömda (vilket dom inte blir, i hogsta grad blir de ogillade pa sociala medier och ledsna vilket ar trist, men vad ar viktigast…). Det är också hemskt att det görs 18 100 anmälningar om sexualbrott varje år i Sverige. Det ar synd om de som blir oskyldigt anklagane, men det sker inte systematiskt, utan ar forsvinnande liten andel och inget stort systemfel. Darfor ar tesen du for skev i sammanhanget.

     Fast om dom nu har avbrutit samarbetet med killen, försökt få tag i Paow och säger att de skall samarbeta med polisen, vad är det då som är ”rätt” med att dreva mot företaget?!

     Svara

    ”Drev” mot ett företag haha
    Som att en elefant skulle få ont av att krocka med myggor

    Svara

   Eller hur, kan inte Wolt börja med kvinnliga kurirer också?! Alltid är det någon man som inte förstå svenska som kommer hem till en, jag skulle dock aldrig våga släppa dem innanför dörren, dock BÖR ju någon som arbetar med matleverans kunna besöka någons hall utan att lusten att brotta ner och kyssa en kvinnlig kund blir för stark.. asså USCH FÖR DETTA SAMHÄLLE!!!! Kvinnor är fångar i alla jävla situationer och jag orkar inte mer.

   Svara

    Tror inte det finns några kvinnor som vill ha dessa slavjobb som wolt/foodora erbjuder. Så det kommer fortsättningsvis vara lågutbildade män från andra länder som levererar vår mat för låga löner.

    Svara

     Då kanske just lågavlönade män från andra länder är en grupp som inte bör släppas innanför tröskeln. Om denna kommer undan med sitt beteende kanske det händer igen men med ännu värre resultat. Uppmanar iallafall alla tjejer att vara försiktiga!

     Svara

      Fel 1. Män(människor) i alla ekonomiska lägen gör sexbrott.
      Fel 2. Män(människor) från sverige gör sexbrott.
      Fel 3. De flesta sexbrott sker mellan människor som känner varandra, det hjälper alltså inte att vara försiktig mot främlingar..

      Sedan kanske du borde googla begreppet victim blaming 🙂

      Svara

       Var själv med om ungefär samma sak fast med en ung svensk medelklasskille tex

       Svara

       Jag är mycket väl medveten om att varenda människa är kapabel att begå alla olika slags brott, det jag reagerar starkt på är just Wolt och storyn som vi kommenterar här (Paows) eftersom jag personligen ofta beställer mat av dem och ser ett mönster i deras personal som känns oproffsig och osäker. Jag fattar att Wolt vill ha otroligt billig personal men ska det ske på bekostnad av kundernas säkerhet?! Något får mig att tro att Wolts ledning sällan träffar och pratar med sina kurirer som dagligen har kontakt med kunder i deras hem, vilket är fel då dessa kurirer kanske behöver 1. Information om hur man uppträder ensamma med unga tjejer och 2. Känna att någon faktiskt har koll på dem och att de MÅSTE arbeta på ett tryggt sätt för att få jobba vidare. Usch detta gör mig så upprörd…

       Svara

        Folk kan väl i så fall vara beredd att betala tillräckligt mycket för maten så att buden får ordentlig lön!!

        Och varför är folk så dölata nuförtiden att de inte orkar gå ut och köpa mat…

        Svara

       Om du menar att jag sysslar med victim blaming för att jag uppmanar tjejer att vara försiktiga så läs gärna allt i mina kommentarer för tro mig, jag lägger ALL skuld hos kurir i det här fallet. I viss mån även kurirernas chefer. Jag står dock för att jag och andra tjejer måste vara försiktiga för även om man tror gott om folk KAN förjävliga saker ske, det ser vi ju nu. Jag skäms inte för att säga genom dörren till en kurir att Please put the food outside the door, thank you! För som ensamboende liten tjej så känns det inte tryggt att öppna dörren för en främling.

       Svara

        Det låter lite så 🙂

        Svara

         Det spelar mindre roll för mig vad du tycker, alla åsikter får väl höras och min uppmaning kanske räddar någon från en obehaglig våldäkt i hemmet och då kan det vara värt att framstå som lite galen och jobbig i ett kommentarsfält… helt klart! Jag står alltid alltid alltid på offrens sida och kanske går obekvämt hårt åt förövare men MÅ SÅ VARA. Fick jag bestämma skulle alla våldtäktsmän och kvinnofridskränkare, misshandlare och mördare gärna få sättas på en flotte och skickas ut till havs. Man väljer sådana saker frivilligt och för mig finns liksom inga ”nyktra” förskönande omständigheter som förlåter att man väljer att förstöra andra oskyldiga människors liv. Punkt.

         Svara

          Dina intentioner är säkert goda men jag tror att man missar målet, och samtidigt motarbetar sig själv på samma gång, om man ens budskap när något sånt här händer är ”göm er bakom lås och bom tjejer”

          Om du tar emot bud genom att be dem ställa ner det utanför dörren, hur gör du då när du ska typ lämna lägenheten?

          Svara

           Det handlar just om en rädsla att vara ensam i mitt hem tillsammans med en man jag inte känner, något jag aldrig gör helt enkelt. Öppnar inte om det ringer på och det är en man som kanske är min hyresvärd eller från tv-bolag heller, eftersom jag tycker det är obehagligt och finns risker. Att lämna mitt hem är jag inte rädd för, eller vad menar du? Jag kan möta män på gatan eller i butiker eller på jobbet, här pratar jag om en sluten miljö där ingen ser mig. Gör som du vill, så gör jag som jag vill. Jag tycker inte man är ett offer för att man är försiktig, däremot tycker jag alla som försöker begå brott mot någon annan ska outas och straffas. Sedan tycker jag tjejer ska börja ställa mer krav på företag så att vi i framtiden kanske KAN våga släppa in matkurirer och bjuda dem på en kopp kaffe, men där är jag inte än. Inte när företag anställer människor vars enda merit är att de kräver låg lön.

       15 procent (resterande 85 någon annan stans tex ute) av sexualbrotten sker i offrets eller gärningspersonens hem (2014)

       Ny kartläggning av våldtäktsdomar: 58 procent av de dömda födda utomlands
       Publicerad 22 augusti 2018
       UPPDRAG GRANSKNING · Uppdrag granskning har kartlagt alla som dömts för våldtäkt och försök till våldtäkt de senaste fem åren.

       Svara

        De dömda ja.

        Svara

         strutts

         Svara

          ?

          Svara

          Viktigt ändå att poängtera att siffrorna handlar om de som är dömda.

          Svara

        Japp, men det är helt meningslöst att bara gå igenom antalet dömda när majoriteten av våldtäkter inte anmäls samt att majoriteten av våldtäktsmännen inte döms. Att sen enbart gå efter invandrare vs svenskar och inte efter fler bakomliggande orsaker hjälper ingen

        Svara

        Ja du, det hade varit spännande att ha blivit statistiker så man kunde analysera alla påståenden och siffror 🙂

        Svara

         fråga BRÅ
         kommer därifrån

         Svara

          Fråga brå?
          BRÅ ger dig statistiken, men du måste värdera och tolka den själv. Det är vad uppdrag granskning försökte göra i sitt program.

          Svara

           och BRÅ skriver också text och förklaring
           bara in o läs

           Under de senaste åren: Tendens till ökad utsatthet för sexualbrott med flera gärningspersoner

           Den senaste rapporten från BRÅ som är relevant i sammanhanget är en så kallad ”kortanalys” från 2016. Den utgår från Nationella trygghetsundersökningen som årligen mäter upplevd utsatthet för brott och har omkring 11 000 svarande.

           En sammanställning över åren 2005-2014 visade då på en ökad utsatthet för ”sexualbrottshändelser med två eller fler gärningspersoner”. Detta innefattar alltså inte enbart våldtäkter utan även andra typer av sexualbrott och parametrarna är därför inte rakt av jämförbara.

           Med det sagt, enligt rapporten tycks antalet sexualbrottshändelser med fler än en gärningsperson uppvisa en ökande trend under den studerade perioden.

           Vad kan man säga om gärningspersonerna?

           Den här frågan tycks just nu främst handla om att invandrare är överrepresenterade bland gärningsmännen. Och det påståendet har starkt stöd i forskningen.

           Stor överrepresentation av utrikesfödda

           BRÅ:s ofta citerade studie från 2005 med titeln ”Brottslighet bland personer födda i Sverige och i utlandet” visade att invandrare är överrepresenterade när det gäller samtliga brott. Och våldtäkter var den brottstyp där överrepresentationen av utrikes födda gärningspersoner var allra störst. Fem gånger större än gruppen födda i Sverige av två svenskfödda föräldrar.

           Även invandrares barn (andra generationen) var överrepresenterade bland gärningspersonerna när det gäller våldtäkter men i betydligt lägre utsträckning än utrikes födda. Bland invandrares barn var överrepresentationen jämfört med födda i Sverige av två svenskfödda föräldrar istället större för andra brottstyper som mord/dråp och narkotikabrott till exempel (se sidan 43 här).

           ”Av de personer som misstänktes för gruppvåldtäkter under 1990-talet var 58 procent svenskar, 32 procent invandrare (utrikes födda och folkbokförda i Sverige) och 10 procent personer som
           inte var folkbokförda i Sverige.”

           Av svenskarna (de 58 procenten) hade en fjärdedel invandrarbakgrund, det vill säga minst en förälder född utrikes. Svenskar med två svenskfödda föräldrar stod alltså för cirka 43 procent av alla gruppvåldtäkter.

           Under den undersökta perioden var andelen invandrare av totalbefolkningen i Sverige 11 procent, så siffrorna indikerar en kraftig överrepresentation även när det gäller gruppvåldtäkter.

           https://kit.se/2018/02/09/101979/detta-ar-vad-forskningen-sager-om-gruppvaldtakter/

           mer i modd

           Det sorgliga är att många misstolkar statistik efter sina egna syften. Invandrares barn födda i Sverige förutsätts ofta vara från Mellanöstern osv, och utifrån det dras rasistiska slutsatser. Rasister skapar hets mot olika folkgrupper på det sättet.

        7840 våldtäkter 2018, högsta antalet i Sveriges historia, enligt SCB, inte utan att man vill spy.

        Svara

         Ja det är absolut sant det som du säger, det är vad statisiken säger. Men. Vad är det som inte sägs, som också är sant?
         Man kan liksom inte ta ”invandrare är överrepresenterade” och sedan dra det till att ”invandrare = sexbrottslingar och svenskar = aldrig sexbrottslingar” haha
         Man måste ha mer kött på benen så att säga.

         Kvinnor med utrikes födda föräldrar är dessutom den största gruppen kvinnor att bli utsatta.
         Vad ska vi läsa från det? Att svenska kvinnor kan öppna för bud men inte dem? 🙂

         Svara

         Vi ändrade för något år sedan vad som innefattas i begreppet våldtäkt. Bland annat behöver det inte innefatta våld för att klassas som våldtäkt. Vi har även blivit bättre på att anmäla våldtäkter efter olika kampanjer och informationer.

         Så ja, antalet våldtäkter har ökat men bakom ökningen finns vissa orsaker som till viss del förklarar det.

         Svara

      Det där var lätt den sjukaste kommentaren hittills. Lite som ”inga hemlösa får bo i lägenheten bredvid mig!!!”

      Svara

     Min sambo jobbar för foodora (som cykelbud) och tjänar definitivt inte slavlön. Han har dock ett provisionsbaserat kontrakt och är tävlingsinriktad så han tjänar bra med pengar faktiskt. Typ 20k efter skatt på en halvtid.

     Svara

    Tror du att det är ett jobb som dagens unga kvinnor vill ha? Själv säger du att det bara är dåligt svensktalande kurirer som jobbar med sånt och då vill väl inte svenskarna ha sådana jobb överhuvudtaget eller?

    Svara

    För att kvinnor vågar leverera mat till ensamma mäns hem…

    Svara

   Män blir bara riddare i skinande blank rustning när kvinnan i fråga är tillräckligt vän, ljuv och svag … eller död för den delen.

   Svara

    Fel 1. Män(människor) i alla ekonomiska lägen gör sexbrott.
    Fel 2. Män(människor) från sverige gör sexbrott.
    Fel 3. De flesta sexbrott sker mellan människor som känner varandra, det hjälper alltså inte att vara försiktig mot främlingar..

    Sedan kanske du borde googla begreppet victim blaming 🙂

    Svara

     Hoppsan, fel svar på fel plats!

     Svara

      fel på fler sätt än så

      Svara

       Alltså 😂

       Svara

     Det är fel. En absolut majoritet av sexualbrott begås av främlingar/okända för offret, och på allmän plats.

     Svara

      Mmm DU har fel. Bara att läsa innantill på brå att majoriteten av övergreppen sker inomhus och offer och förövare känner varandra.

      Svara

       Sluta ljug.
       I majoriteten av de sexualbrott som rapporteras i NTU är förövaren en helt okänd person (65 %). I 24 procent av fallen var gärningspersonen en bekant, och i 11 procent av fallen en närstående. Källa: NTU

       Svara

       Allmän plats är inte lika med utomhus.

       Svara

      Vet du vad, akta dig för invandrare och allmänna platser du.
      Det blir jättebra 🙂

      Svara

      Alltså jag tror felet här är att en person syftar till våldtäkter, och en till alla sexbrott? (Alltså inklusive typ kränkning av sexuell karaktär).

      Flesta våldtäkter sker ju hemma av någon man känner, men kanske liksom klumpen sexubrott har majoritet utanför hemmet av okänd?
      Typ som när grabbgäng skriker massa saker efter en på tuben (oj då svenska killar den här gången också).

      Svara

       Vad har du för källa på våldtäkterna?

       Svara

       Nej. Alla i denna tråd pratar om sexbrott och övergrepp, inte enbart våldtäkt.

       Svara

   Kanske bara för att fler tjejer läser?

   Svara

  Vad oseriöst att han skriver det som en kommentar.

  Svara

   Tydligen har hon ju inte svarat på deras kontaktförsök innan hon gick ut med det på sm.

   Svara

   Tänker att då hon gått ut med det publikt vill han även svara publikt. Om det skulle vara så att hon väljer att inte visa deras svar.

   Svara

  Usch för sånt där, lämna en lapp ”Hej, du är söt.. Här är mitt nr” och fatta om personen inte hör av sig om man måste ragga på jobbet.
  Brukar oxå beställa hem mat men via onlinepizza och de va väl en kväll chefen på favorithaket va tvungen att leverera men efter det kom han alltid och va lite på.
  Mår ju psykiskt dåligt så beställa hem mat är de ja vågar/orkar vissa dagar för att få i mig mat och vill inte flörta eller kallprata me rufsigt hår, smutsiga mjukisar och ofta påverkad av mediciner.
  Men de löste sig med att en killkompis på över 100kg öppna dörren i bara kalsonger några ggr. Nu är de en trevlig ung kille som levererar 😊
  Sjukt att man som tjej känner sig säkrare när någon annan är hemma för att beställa hem mat.

  Svara

   Alltså när jag tänker efter, SÅ många gånger jag slutat gå till snabbmatsställen, affärer, café osv för att manlig personal varit gränslösa och varit för på trots att jag visat tydligt ointresse. Något jag långt ifrån jämt orkar hantera pga diverse psykiska problem (eller ens när jag mår bra längre pga att jag är trött på skiten).

   Sjukt att det ska va så och i sitt hem är ju värst av allt, det ska ju va ens trygghet.

   Svara

    Kan tyvärr bara hålla hem. Två restauranger jag inte längre kan gå till pga den manliga hovmästaren är för intensiv, pratig, flörtig och alltid ska ta på en (händer på ryggen, ta på ens händer osv). Tänk om man hade modet att säga ifrån istället för att sluta besöka restaurangen. Men jag ska försöka, för min och allas skull!! Man vill för fan bara äta.

    Svara

     Hålla med** såklart

     Svara

   Men nej, de ska leverera mat. Inte lämna flörtiga lappar heller.

   Svara

    Men klart att an ska få ragga på arbetet men på ett snyggt sätt som ex lämna en lapp, tycker jag är diskret iaf.
    Men inte hångla upp kunden lr fråga 100 frågor typ bor du själv, är håret äkta eller säga du är den finaste ja sett ikväll.

    Svara

     Nej, det är respektlöst att ragga på kunder. I synnerhet i hemmiljö.

     Svara

      Inte enligt mig.. men dina ord väl Guds ord antar ja. Så du har rätt!

      Svara

       Jag hade kännt mig rädd.
       Så nej.

       Svara

       Så man ska bli påraggad i sitt eget hem utan att ens vilja? Kul då att budet vet var man bor och kan fortsätta komma och äckla sig 🙄

       Svara

     Haha är håret äkta, vilken raggningsreplik 😝

     Svara

     Nej man ska leverera tjänsten som kunden betalar för. Inte ragga.

     Svara

     Gäller det alla jobb, tycker du? Ska en läkare eller sjuksköterska ragga på en patient? En lärare på en högskolestudent? Var går gränsen, enligt dig?

     Svara

     Nej, det brukar ingå i dessa buds arbetsbeskrivning att de inte får utnyttja kundernas information eller kontakt till annat än att leverera det som är beställt. Vill de flirta får de vända dig till Tinder eller andra plattformar, på sin fritid.

     Svara

     Nej, det är inte ”klart” att man ska få det! Om jag bokar en tjänst och betalwr för den, t ex en klippning, då vill jag få tjänsten utförd och inga inviter. Vill jag socialisera och vara tillgänglig för att träffa nya människor försätter jag mig i ett sådant sammanhang. Att flörta med kunder är INTE ok!

     Svara

   Jag mår också psykiskt dåligt och kommer inte utanför dörren de värsta dagarna. Har många gånger önskat att få mat hemlevererat, men bor lite för avsides. När jag läser din kommentar så inser jag fördelen med ”fel” postnummer. Hoppas nån kvinna orkar ge idioten en obehaglig upplevelse så sliskigheten får ett slut. Typ nån Lisbeth Salander.

   Svara

    Men varför vara värre än förövaren och begå en olaglig handling.
    Ja tog som sagt hjälp av min vän och de hjälpte. Ingen begick en olaglig handling men båda va väl smaklösa beroende på vems sida man står på.
    Han som ragga fast man inte vill vs han som öppnar dörren i kalsonger.

    Svara

    Själv säger jag till högt och ljudligt om nån uppför sig oproffsigt. Karlar har för vana att inte få mothugg och vi kvinnor är rädda att tuta ifrån. Klara besked så slipper någon ”missuppfatta”!

    Svara

     Inte konstigt att som kvinna inte våga ”tuta ifrån”

     Svara

     När jag gav ett ”klart besked” senast blev jag misshandlad.

     Svara

  Bra där Paow! Lägg skulden där den ska vara! Hos förövaren.

  Svara

  VD:n borde uppmanat att polisanmäla, det hade gett ett mer seriöst intryck.

  Svara

   Och kanske upptagit samarbetet med Paow en period, för hur ska hon eller vi veta om de avslutade samarbetet på grund av detta eller ej?! ”Dålig timing” jo tjena, det kan man lugnt säga….

   Svara

  Att Isabellas nya CSR Manager nu omnämns som ”kommunikationsansvarig” i Bellas senaste inlägg 🤔

  Svara

   Viktigt inlägg i debatten!

   Svara

   eftersom typ alla där sagt upp sig fick hon väl den rollen också xD

   Svara

    Har typ alla sagt upp sig verkligen? Men det är ju smart att effektivisera och att en person har flera uppgifter och ansvarsområden. De ska väl anställa en till efter Simon är det väl meningen också, det verkar ju ha varit deras planer så det kanske kommer också, eller så har de bestämt att denna person kan sköta även det.

    Svara

   plus lite underligt att någon som anställs för att hålla koll på miljömedvetna val osv, flyger ner med bella till malmö över dagen och sen hem igen några timmar senare.

   Svara

    De kanske åkte bil, eller klimatkompenserade. Det finns ju annat där man kan göra miljömedvetna val, sen så är inte en CSR endast för miljön, en sådan har även andra arbetsuppgifter.

    Svara

     vadå dom kanske åkte bil? hon skriver ju att dom flög ner.
     och att klimatkompensera funkar inte.

     Svara

      Okej, du vet alla sitter inte och studerar och stalkar Blondinbella som du och vissa andra gör. Och så är det ju så att ibland så passar det inte att åka tåg långt över en dag när man ska passa olika tider osv. Flyget gick nog ändå och kanske samåkte de flera i samma bil till o från flyg iaf 😉

      Svara

       Bil tur och retur Stockholm Malmö tar ca 14 timmar med pauser så det var inte en svår ekvation. Tåget tar ca 12 timmar så ingen behövde stalka någon här. 🙂

       Svara

        ”Stalka” måste en väl om man ska veta om någon flygit, åkt bil eller tåg eller hur tänker du nu? Är du TrH och r samma person, som man misstänkt hehe. Men om det nu tar så lång tid som 12 och 14 timmar så kanske det inte funkar för alla och i alla lägen med olika möten, tider, barn osv eller hur. Sanslöst hur fixerade vissa är av Blondinbella och hela tiden ska hitta fel på henne som det går att klaga på, och vinkla och håna. Sjukt.

        Svara

         Nej vi är inte samma. 😊

         Sedan har jag inte sagt något om ifall det var rimligt eller inte med flyg.
         Det var du som trodde att det var lika rimligt att hon kunde färdats på annat sätt. Med bil tex.

         Men om du hade tänkt efter i två sekunder så hade du själv insett att din invändning till Rebecka var helt i onödan för det var mer eller mindre omöjligt att hon skulle hunnit med allt på samma dag såvida hon inte flög. 😉

         Svara

        Tåg tar 4,5h och inte 12h. Jag har pendlat till Stockholm med tåg, tur och retur samma dag, nattåget tar längre tid och tar ca. 7,5h.

        Svara

         Tur och retur. 😉

         Och de flesta tågen tar mer än fem timmar.

         Svara

         Skiljer ju inte jättemycket på 9 eller 12 timmar, eller hur, M?

         Svara

          Men tänk vad mycket jobb Isabella skulle hinna på dess 9 timmarna. Heja!

          Svara

   Ja, den hållbarhetsansvariga blev en spinn doctor. När Simon bortförklararen slutade uppstod ju behov av att anställa någon som kan sköta kontakten med media. Bella kommer naturligtvis inte att ändra på något i sitt beteende. Det är bara bilden av henne och företaget som ska fräschas upp. Heja!

   Svara

  Jag tycker det är VIDRIGT hur Wolt uppenbarligen totalt misskött det här och inte tagit henne på allvar förrän det blivit offentligt och de själva kan förlora på det. Så otroligt pinsamt och patetiskt hur den här VDn skall verka förstående och stöttande när deras beteende är 100% skit!! Så otroligt genomskinligt. Hoppas ingen går på det. Bojkott mot Wolt, tycker jag!!! Och all heder och respekt till Paow som säger ifrån och vägrar ta på sig deras skit. ❤

  Svara

  Ok, inser att jag kommer få en hatstorm mot mig nu, MEN, är det BARA jag som är inne på tanken att ”paow” varit i mkt blåsväder på sistone, och samlat på sig en hel del ”haters” pga hennes otroligt DÅLIGA, VIDRIGA beteende rent ut sagt… Om nu Wolt valt att säga upp hennes samarbete, så kanske hon blivit provocerad och arg över detta (hennes ”motståndare” har ju fortf kvar sina samarbeten) och vill gå ut med en lögn, vilket inte är en nyhet för henne, och slå två flugor i en smäll och även få lite sympati (lite á la blondinbella som lägger ut vissa typ av inlägg innan ngt släpp).. KAN DET VARA SÅ (snälla inga attacker nu med att jag ”går emot” me too osv. snälla. jag vet vad jag talar om) att det finns en visst UNS av överdrift över hur detta faktiskt gått till?

  Svara

   Även om Paulina gjort mycket skit genom åren, ljugit och spritt falska rykten och så vidare, så vill jag bara inte tro att hon skulle överdriva/hitta på något sånt här 🙁 Ja det finns tjejer som ljuger om sånt här för att få uppmärksamhet och hämnas men de är i såpass minoritet att det knappast kan räknas som ett problem. Blir vansinnig när man pratar med en kille om våldtäkt och han ba ”jamen det finns tjejer som ljuger om våldtäkt för att förstöra för en kille”.

   Jag tror inte att hon ljuger. Väljer att tro på henne, hellre att jag blir lurad än att misstro en kvinnas berättelse om övergrepp 👊🏼

   Svara

   Du har rätt att spekulera men fy, att det ska behöva ens uppstå sådana tankar. Det är BETYDLIGT större risk att en man begår ett övergrepp, antastar och beter sig olämpligt än att en kvinna ljuger om det för sympati. Att dessutom blanda innan kvinnans trovärdighet utifrån faktorer som inte har med saken att göra.. kanske var det exakt så han tänkte? ”Nu ska jag leverera mat hem till en PH-brud som ligger runt, henne kommer ingen tro”. Nej tack till sådana fördomar, och ja tack till folk som tror en när något hemskt sker. Hoppas innerligt folk litar på mina ord om det någon dag sker mig något!!!

   Svara

   Tror jag inte alls, av samma anledning som två andra kommenterat här.
   Om det dök upp en liten elak tanke så var det ifall Paow hade gått ut med det här ifall Wolt agerat bättre eller ej. Det lät lite som att hon ville hålla det hemligt först pga samarbetet.
   Och det är ju lite på ett sätt att köpa någons tystnad.. men ja… lusläste väl inte texten och jag tror hon skrev också att hon var tvungen att smälta det hela först, vilket man kan förstå

   Svara

   Håller med dig, jag litar inte en sekund på den kvinnan

   Svara

   Alltså, hon är väl ändå van vid arta vara i ”blåsväder” och det är väl det som hon drar runt sitt kändisskap på

   Svara

    Fast nu är det nog snäppet värre än tidigare enl min mening! Hon är en människa som är kapbel att ljuga/ krydda ihop rätt mycket mer än vi andra. Punkt slut.

    Svara

  Har aldrig varit med om att bud har gått över gränsen men har många vänner som berättat om att män har klivit in i lägenheten och vägrat gå, dock aldrig lika illa som i paulinas situation. Borde man vara rädd för att beställa hem saker? Känns egentligen jättekonstigt att man öppnar dörren för främmande män, speciellt om företagen inte bryr sig när de begår brott…

  Svara

   Exakt så. Jag vill inget hellre än att alla tjejer som bor ensamma ska känna sig trygga med leveranstjänster och jag beställer själv hem mat konstant, men snälla släpp INTE in dem i hemmet!!! Och försöker de gå in, vilket de inte har något anledning att göra, våga säg NEJ TACK och kontakta sedan firman direkt. Det är leverans till dörren som gäller, och inget annat. Om personen inte kan svenska, vilket Wolts i princip aldrig kan, kanske de tror att bli inbjuden i lägenheten är en invit, inte vet jag, men just dont do it. Tacka för maten och stäng dörrn!

   Svara

   Jag som ändå inte blivit utsatt för något skulle vara lite skeptiskt till att få levererat hem till min dörr. Får jag ngt så hämtar jag ju ändå vid ytterdörren, eftersom jag inte finns tillagd i porttelefonen 🙂

   Skulle aldrig tex lägga upp en blocket annons där någon skulle komma hem till mig och hämta dem… i så fall skulle jag ha ngn annan hemma.

   Däremot har jag ju haft hantverkare hemma utan att känna mig rädd, men då har de ju kommit via hyresbolaget…

   Svara

  Fyfan vad sjukt! Så nu kan kvinnor inte längre beställa hem mat heller pga rädsla för att bli våldtagen. Hur länge ska mäns våld mot kvinnor fortsätta? Det obehagligaste är ju att på grund av att det var en beställning så har ju mannen i fråga hans adress till hands om han ville spara den. Fyfan.

  Svara

   Jag tänker att det från företagen och chefernas sida kontinuerligt behöver göras TYDLIGT för kurirer hur leveransens ska gå till: leverera utanför dörr, tacka och säg hejdå. Inte konstigare än så. Att på något vis försöka ta sig in och småprata och sätta sig ned är inte på något vis deras arbetssätt så det måste ju förtydligas från ledningen, om det inte redan gör det! Självklart ska vi kunna beställa hem mat, men tryggheten ligger ju i att man litar på företaget och personalen. Ofta har Wolts kurirer inte ens deras logga på kläderna, vilket känns sjukt oseriöst.

   Svara

    Om de här företagen anställde folk med kollektivavtal och avtalsenlig lön, skulle det bli bättre för alla.

    Svara

    Jag tror inte att det är där skon klämmer… att det skulle göra skillnad vad arbetsgivaren säger… folk som är kapabla till något sånt här skulle nog göra precis samma sak ändå?

    Svara

   *hennes såklart

   Svara

  Bra Paow, att du sa ifrån.

  Svara

  Fyfan! föreställer mig att mannen visste att paulina är ganska frigjord och gillar sex (inge fel med det) och därför tyckte sig ha rätt att ta sig den friheten. FYFAN! Men det behöver ju inte alls ha varit så, men FYFAN endå!

  Svara

   Haha asså ursäkta? Din kommentar låter verkligen inte trevlig, känns mest som du ville lägga in en pik om att hon ligger mycket.
   Usch helt onödig kommentar gå och lägg dig bara.

   Svara

    Tycker inte alls att det var en pik i det. Snarare ett krasst konstaterande att killar verkar tro att en tjej som ligger mycket är värd mindre. Många killar idag tänker att om en tjej som haft många sexpartners är hon ’lätt att få i säng’ samt vill ha sex när som helst och att man inte behöver fråga först innan man tafsar. Vilket är helt jäkla sjukt. Minns ett rättsfall jag läste om där tjejens trovärdighet sänktes för att hon haft sex med killarna sen tidigare (dvs g r u p p s e x). Mår illa!

    Svara

    Men lägg av, gå och lägg dig själv. Jag mena precis det jag skrev. ”Ville lägga in en pik att hon ligger mycket” ? ge dig. Jag ligger själv hur mycket jag vill med vem jag vill och när jag vill utan att bry mig om vad andra ska tycka. Hur är det en pik? Godnatt

    Svara

   Tror du att mannen kände till att hon är som man kallar ”en offentlig person” och typ har läst hennes blogg?
   Alltså rakt upp och ner en riktig fråga :p

   Svara

    Hej, Jag har ingen aning.. Det var bara vad jag föreställde mig efter ha läst detta inlägget på bloggbevakning. Kanske.. kanske inte, inte vet jag.

    Svara

  Vad jag än beställer till min dörr, så brukar jag ALLTID be kuriren att ställa utanför dörren då jag inte har lust att öppna min dörr för främlingar.
  Ett litet tips bara.

  Svara

  Litet förvirrad, hur kommer mannen in i någons hall?
  Jag har beställt mat både hem och till jobbet ett hundratal gånger och jag brukar bara öppna dörren, då kuriren direkt sträcker fram påsen med mat sen sticker han illa kvickt?
  Är inte ute efter att beskylla någon/några men flera här har nämnt i kommentarerna att dom inte vill släppa in en kurir i deras hem.. Hur släpper man in dom? Betalningen är ju klar sedan innan så det enda man behöver göra är att ta emot maten.
  Genuint förvirrad.
  Jag brukar bara öppna dörren och halvt ”hänga ut” genom dörren för att ta emot maten med en hand sen brukar budet säga hejdå och gå.

  Samma sak när jag beställer mina matvaror från mathem.se.. Det ringer på dörren, jag öppnar, står på min hallmatta, budet står vid andra sidan dörren (utanför min dörr alltså), jag signerar på hans telefon sen går han.

  Har aldrig ens hänt att dom tar ett steg in i min lägenhet.

  Svara

   Kan det vara så att hela historien är fabrikerad av Paow för att smutskasta Wolt. Tycker hela historien känns väldigt konstig.

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.