Isabella Löwengrips CSR-chef har förvandlats till hennes kommunikationsansvarige

Håll i hatten, för här händer det grejer.
På exakt en vecka har Marisol Was gått från att vara Isabellas fjäder i hatten i pressen- CSR/hållbarhetschef – till att bli kommunikationsansvarig.
Förlåt en skeptiker, men jag tror aldrig Isabella var ute efter en hållbarhetschef, utan jag tror hon hade siktet på en PR-person hela tiden.
Att hon ens pratade om en CSR-chef tror jag enkom handlade om att hon ville slippa kritiken som hennes flygande kors och tvärs över världen fått.

Redan när det offentliggjordes vem som fått tjänsten så ställde jag mig frågande till varför hon anställt en PR-person och tveksam till hela upplägget, och dra mig baklänges…
Se hur det hela utvecklat sig!

262 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Någon som är förvånad? 😄

  Svara

   Marisol?

   Svara

    Skrattade rakt ut när jag smygläste detta under nattningen av barnen 😂

    Svara

    😂😂😂👍

    Svara

    PR var det ju.

    Marisol har raderat en tweet från den 7 oktober 2018 där hon hyllar Isabella.

    Om man googlar hennes namn så hittar man spår av den raderade tweeten: Marisol Was on Twitter: ”Älskar hur @lowengrip coachar ung tjej att få upp sin jultidningsförsäljning pic.twitter.com/0Q6u17HW4q

    Svara

     Oops! Jag ser nu att hennes konto har raderats.

     Svara

   Absolut inte. Men Marisol själv verkar iaf tro att hon blivit anställd med titel CSR Manager på Löwengrip invest om man får tro hennes Linkedin profil. IL förstår säkert inte skillnaden.

   Svara

    Det tror jag inte. Hennes bakgrund ligger ju i PR och strategisk kommunikation.

    Det är en del av PR-strategin som Marisol frivilligt deltar i.

    Svara

     Det var det jag menade. Svarade på att hon troligen inte kommer jobba med CSR utan med PR 🙂 kanske blev lite otydligt när kommentaren dök upp för långt ner i flödet.

     Svara

  Lol på hela Isabella, det börjar bli en sån fars

  Svara

   Börjar?
   Vi är inne i slutet på farsen nu..

   Svara

    Det har varit kommentarer i flera år typ denna att det kommer falla ihop fars, korthus etc men det händer inte något jag tror Isabella har mer kapacitet än ni kan ana. Jag tror att det är Camilla som förlorar mest på sin fixering av Isabella per se. Det blir inte trovärdigt och tas inte som en seriös källa att hänvisa till.

    Svara

     Nja, så länge sedan hon fullkomligt tappade det är det inte (2017?) så tror allt vi närmar oss början av slutet för hennes bubbla av konsumtion och fun meetings.

     Svara

      Håller med. Det brukar vara så att ett företag som har dålig lönsamhet och i det här fallet även hög personalomsättning, går att driva hjälpligt 2-3 år innan det kraschar.

      Svara

   Sara jag tänker samma sak. Men det är häpnadsväckande att inte affärsmän/kvinnor ser igenom denna Isabella! Ordet LUFTSLOTT har fått en ny innebörd i mitt liv.

   Svara

  Bara Isabella skulle anställa en ”CSR” person och sedan som hennes första (offentliga) jobb ta med henne på en flygresa.

  Men du har rätt, tror hon var ute efter en PR person hela tiden.

  Svara

   Haha..eller hur? Ironin i det…

   Svara

   Det är bara så märkligt allihop, hur hon hamnat där hon är nu. Tänk om hon kört på med att förespråka sparande, byggt ett eco-hus istället, satsat på ett ekologiskt hudvårdsmärke, åkt tåg istället för flyg, visat på hur exotiskt det är att resa inom norden på semester (med tåg). Då hade hon kunnat ha ett positivt inflytande och kunnat ha riktigt inflytande.

   Svara

    Men världens mäktigaste person kan väl inte med att åka tåg och minska konsumtionen? ;=) Isabella förvånar mig, för hon verkar ju ha lyckats med precis vad hon ville (få likes och views, medieutrymme, lyxiga hotell och förespråka konsumtionshets). Men samtidigt är det tragiskt för hon förstår inte vad motsatsen till hennes nuvarande agerande hade kunnat öppna för dörrar. Nu är det bara ”gasa och bygga” (Tihi, so fun!!) så länge luftslottet fortfarande finns kvar för att sedan förmodligen falla helt bort från den uppmärksamhet hon så desperat vill ha.

    Svara

     Åh..jag läste …världens märkligaste….nå nu ska här surfas mobil mellan lakan å sen go natt.

     Svara

      Haha att ha målet att bli världens märkligaste kvinna känns onekligen mycket mer intressant! Den bloggen skulle jag läsa!

      Svara

       Hahaha! Jag också.

       Svara

      Haha. Ena definitionen är Isabellas, den andre är omvärldens…

      Svara

     Jag hittade till det här gamla inlägget via en länk i dagens Bloggbevakning.

     Så klokt skrivet, AA! Jag har tänkt samma sak, många gånger. Hon hade kunnat göra så mycket bra och fått verkligt inflytande, hon hade kunnat gå från rollen som Blondinbella till en mogen och stark person, visat alla att hon mognat till något fantastiskt.

     I stället (ja, det särskrivs) blir det inte bara tvärtom, det blir rent ut sagt tragiskt. Man blir ledsen av att se det faktiskt. Visst är IL en rolig karaktär, det skriver jag ju ofta. Men det är också ledsamt att se hennes utveckling.

     Svara

    Verkligen. DET hade kunnat ta henne långt. Nu har hon istället målat in sig i ett hörn och måste hela tiden hitta på värre och värre saker för att hålla sig kvar i rampljuset…

    Svara

    Haha, faktiskt. Men känns som att hennes och Hajens idé av framgång var/är typ… Dallas.

    Svara

  Tråkig utveckling. För ett år sedan köpte jag hennes produkter och såg upp till henne. Känner mig lurad av hela hennes person nu i efterhand.

  Svara

   Vad är det du känner dig lurad av? Hon har ju alltid varit öppen och ärlig med sina strategier och delat med sig av tips, råd och strategier. Hennes produkter är väl inte sämre för att det drevas, hånas, spekuleras och hittas på skit om henne här. Hon håller ju inte på med mer överdriv eller lögner mer än andra, så gör alla. Och det finns andra som ljuger och låtsas mer och som ändrar sig, och som överdriver allt eller underdriver, och det finns andra som smörar med tårar, ”mina älsklingar” och ”mina gummor och gullisar”, och andra hånar och snackar illa om andra och försöker sänka andra – så gör ju inte Bella iaf så en del positivt finns det ju med henne iaf. Men allt här vänds till fel gällande Bella, det är märkligt, orättvist faktiskt.

   Svara

    Faktum är att produkterna fått både ett högre pris och mindre förpackning så nog har dom enligt vissa kategorier blivit sämre även om det fanatiska innehållet är detsamma…

    Svara

    Kanske det faktum att hon är en opportunist?

    Svara

   Du har gjort henne till det hon är idag…

   Bella vill bara sälja.. sälja..

   Svara

    Sälja… 50%!

    Svara

  Jösses, så trött jag är på att höra Bellas tjat om ”team”…

  Svara

   Då får du göra dig beredd. Nu har hon dubbla team så det behöver redogöras för oftare…
   Värsta hovet nu alltså.

   Svara

    Åh nej…😂👍

    Svara

    😂😂

    Svara

  Undrar om Marisol är förvirrad nu eller när hon läste pressen förra veckan? Lättad eller lurad eller förbannad?

  Svara

   Precis! Marisol är ju en vuxen kvinna som haft seriösa jobb tidigare. Vad säger hon om att ha blivit en del av ”Cirkus Bella”?

   Svara

    Ja, kan höra Bella ”Jaa, vi tänkte så förra veckan men nu tänkte vi såhär! Med det kommer bli so fun! Hihi!” Stackars Marisol 🤦‍♀️

    Svara

  Är 2 personer ett ’team’???

  Svara

   Tror det? Två personer kan i alla fall vara en väldigt dynamisk duo. Som Helan och Halvan. Roy och Roger. Dum och dummare.

   Svara

    Isabella och pingis!

    Svara

  Förlåt men det här var det sjukaste. Om allt det här är ett spel så gör hon det brilliant!!

  Svara

   Väntar typ på den dagen hon gör som Hanna Widerstedt och berättar att allt bara var ett konstprojekt.

   Svara

  Såhär är det ju hela tiden! Isabella tillkännager någon grej som får fötter i media och hon får artiklar och publicitet. Sedan blir det aldrig av eller blir något helt annat! Finns ju hur många exemplen som helst nu….

  Svara

   Alltså man får ju ändå ge henne att hon är skicklig på PR. Hon får ju alltid tidningarna att skriva om det hon vill. Det är bara Bloggbevakning som skriver om allt annat. Det gör mig mer irriterad än jag vill erkänna…

   Svara

  Jag är verkligen inget fan av Bella och gillar verkligen när du avslöjar saker om henne här men jag tror faktiskt att du hör henne en tjänst när du skriver om henne. För det genererar en massa besökare till hennes blogg. Testa att inte skriva om henne på en månad. Det kommer påverka hennes statistik. Jag lovar att hon skriver saker strategiskt bara för att du ska nappa.

  Svara

   Osäker på hur många besökare det genererar faktiskt. Jag själv har inte besökt hennes blogg på väldigt många månader eftersom att allt som känns värt att veta skriva om här. Undviker aktivt att besöka hennes kanaler eftersom jag inte vill bidra till luftslottet. Lär vara fler som gör samma (?).

   Svara

    Same here!! Följer spektaklet härifrån och undviker BBs blogg, vägrar ge henne klick. 🤖

    Svara

    Samma här. Kikar in ngn gång ibland men blir snabbt påmind om varför jag i övrigt slutat läsa bloggen.

    Svara

    Same!

    Svara

    Man ser på IL kommentarer att det är en hel svans som kommer härifrån

    Svara

    Samma här, läser bara om henne här och på Instagram.

    Svara

    Samma!

    Svara

    Samma! Följer här… So fun!

    Svara

    ➕1️⃣

    Svara

   Och det kommer att påverka bloggbevakning statistik också.

   Svara

   Är väl snarare så att Bella genererar besökare och därför i förlängningen pengar till den här bloggen så det ligger ju i bloggbevaknings intresse att skriva om henne. Ingen Bella – ingen knäpp blogg att bevaka?!

   Svara

   Kollade hennes blogg varje dag förut, nu i princip bara Bloggbevakning och någon gång i kvartalet Bellas blogg.
   Har ju bara varit samma tugg där ändå, totalt ointressant.. Dock lite mer kul nu när ironin flödar i kommentarsfältet, Bellas skryt verkar ha nåt en gräns för vad folk tålde.

   Svara

    Hur vet du att ironin flödar där när du inte är där och läser mer än någon gång i kvartalet? Du är bergis en av de som är där inne ständigt och hånar och tramsar. Du verkar ju helt besatt av IL precis som CC är. Galet.

    Svara

     Camilla har tagit upp de ironiska kommentarerna i Isabellas kommentarsfält. Gå tillbaka en dag i arkivet så ska du se.

     Svara

      Ja skulle du kalla det mobbing? Ganska hånfullt inlägg och mobbande i kommnetarfältet. Är det okej att driva med dignoser också, och näthat är okej? Märkligt, det är mycket dubbelmoral härinne. Sjukt är det. Vuxna människor. Obehagligt.

      Svara

       Ja rena personangrepp, spekulationer och synpunkter hur hon tar hand om sina barn mm håller jag med om är mobbing. Att ifrågasätta sanningshalten i hennes diagnos(er), företagsamhet, säkerhetssituation handlar inte om hennes person, det handlar om vad hon gör. Är jag en mobbare när jag säger att enligt min mening är IL en opportunist, saknar integritet och är illojal mot familj, vänner, affärspartners m.fl.? Eller är jag en mobbare för att jag har en annan uppfattning om IL jämfört med dem som beundrar och inspireras av henne?

       Svara

   Jag är inne på hennes sida ofta, jag gottar mig i detta varje dag. Bidrar gärna till några kronor åt henne, hade tyckt det va supertråkigt om denna cirkus försvann, vad ska jag då förfasas över?

   Svara

   Det är väldigt bra att det skrivs om vem IL är på så många ställen som möjligt som exponerar vem hon verkligen är.

   Svara

  Men driver hon, vem vill ens bli känd på detta sätt alltså..

  Svara

  Hon kanske har en dubbelmtjänst?!

  Svara

  Är Micahaela hennes ”grannkompis”?

  Svara

   Ja hon ingår i Friends team 2. Sheila är i Friends team 1. De delar upp sig så de orkar med i Bellas tempo. So fun.

   Svara

    Hahahahahah

    Svara

   Men vad hände med den där andra grannen?! De tre umgicks ju massor!

   Svara

    Martina

    Svara

   Vad hände med den andra grannen, Martina?

   Svara

    Till o med diskutera hennes grannar ? Nej nu får ni ge er ! Men hon är inte så intressant eller hur var det nu.

    Andra bloggare borde ta upp denna galenskap som försegår här, någon borde säga ifrån så det får ett stopp, och tidningar borde skriva om det.. galningar, cc och belladrevet. Det brukar ju pratas om näthat och mobbing i vanliga fall och detta här har ju fullständigt gått överstyr – hån, påhitt och lögner flödar fritt om bella här, så det är konstigt att ingen tar upp det.

    Svara

     Du är då korkad 😂😂😂

     Svara

     Påhitt och lögner… fundera du ett (eller flera) varv till ist…

     Svara

     Grannarna har glatt poserat på Bellas sociala medier både med namn och bild. Ville de ha anonymitet och inte förknippas med hennes så var det bara att undvika att bli exponerad. De är vuxna kvinnor med jobb och familj som valde att synas.

     Svara

   Jag tror hon skrev fel, att det ska stå Marisol där.

   Svara

  Jag undrar en sak – om hon nu tänkt att satsa på utlandet och bo utomlands – hur ska hon då göra med barnen?
  Det var det första jag tänkte på…barnen. Om jag förstått det hela rätt – alltså att hon ska bo utomlands. Eller jag kanske har fått allt om bakfoten?

  Svara

   Har läst här att Odd har vårdnaden.

   Snart säljer hon nog huset när det blir för dyrt för henne och skyller det på utlandsflytt.

   Sen pendlar hon säkert till Sverige varannan vecka eller helg typ och umgås mer barnen.

   Svara

    Har Odd vårdnaden om barnen själv, varför?

    Herregud allt känns så sorgligt, att hon vill flytta och offra barnen för en karriär och sitt tramsiga team. När ska hon förstå att pengar och famous är inte allt.

    Svara

     Precis, sorgligt börjar det bli. Hela hon är en sorglig rest av den inspirerande tjej hon en gång var.

     Hennes beteende blir bara alltmer bisarrt, hon verkar inte helt friskt mentalt.

     Något måste ha slagit slint i huvudet på henne efter skilsmässan.

     Svara

      Redan innan skillsmässan. Hon har väl insett att hon är för bra för svenssonlivet. Därav hela förvandlingen.

      Svara

       Ja så kanske det är.

       Det kanske inte är något mentalt utan mer något komplex hon har..

       Svara

      Jag tycker det är så tragiskt. Det var riktigt kul att läsa hennes blogg tidigare, då det var något man kunde relatera till. Nu har den förvandlats till en tråkig, förutsägbar, intetsägande reklamkanal. Och all denna yta -total utseendefixering! Denna narcissism, att visa upp sig och få uppmärksamhet -strunt samma om det är av positiv eller negativ art- börjar balansera på gränsen till det icke friska. Tror tyvärr inte hon mår så bra innerst inne. Hon har ju gett uttryck för det vid några tillfällen. Det verkar som om hon hela tiden flyr från någonting och befinner sig på ett gungfly. Eller så är det ett led i hela hennes propagandakanal, men det är ju föga charmigt det också.

      Svara

    Någon skrev den kommentaren på hennes blogg och hon släppte igenom den. Antigen är det sant eller så vill hon som vanligt provocera och att alla ska spekulera. Hur som helst stackars barn mitt i all hennes cirkus liv.

    Svara

    Man behöver inte ha ensam vårdnad för att barnen ska bo hos honom på heltid.

    Svara

   Hon ska , såvitt jag sett, bara bo utomlands deltid enligt vad hon sagt hittills, typ en vecka i månaden i NY. Det där med att hon ”lämnar Sverige” är bara att hon ska sluta göra intervjuer här.

   Svara

   Känns mer och mer att barnen inte passar in i hennes livsstil just nu. De är liksom i vägen. Usch, så tragiskt det känns.

   Svara

    jag gillar inte blondinbella MEN alla människor har olika rollen i olika sammanhang. Hon är förmodligen en personen på jobbet, en annan på bloggen och en som mamma. Ni kan inte anta att hon är en dålig mamma bara för att hon skriver det ni vill läsa och blir provocerade av. Läs lite konvektiv psykologi och social psykologi så kanske ni förstår bättre 😉

    Svara

     Jag tror inte hon är en dålig mamma när hon väl är med barnen. Men hon prioritera bort dem i väldigt stor utsträckning, deras tid med henne är inte hennes första prioritet även om det så klart hamnar högt. Men kommer det en jobbgrej/event etc som hon anser är viktigare så får barnen stå åt sidan och antingen teamet ta hand om barnen eller Odd.

     Svara

     Jag har inte påstått att hon är en dålig mamma. Det vet jag ingenting om. Jag säger bara att det känns som barnen inte passar in i hennes livsstil där det enda som spelar roll (iaf det hon skriver i bloggen) gasa på, maxa, utlandet osv osv. Sen hur hon är när hon väl är med barnen är en annan sak.

     Svara

    Sluta för f.n att diskutera hennes barn och att de inte passar in i hennes liv och att hon skiter i dem och stackars barn och allt ni brukar skriva. Vuxna människor?! Skäms på er! Vad är det för fel på er och varför denna besatthet av henne? Du är tragisk Sara! Och bara för att någon skriver något här eller på Flashback så är det inte sant, allt ni läser här är inte sant!
    Blir f.n mörkrädd och får ont i magen även fast ni hatar och blir så arga om någon skriver det. Idioter!

    Svara

     Är det du, Julia L.?

     Svara

     Hej. För ditt eget bästa tror jag att du borde sluta läsa den här bloggen, eller i alla fall kommentarerna om Isabella. Ont i magen är inte roligt, ta hand om dig istället.

     Svara

     Om du på riktigt blir rädd och får ont i magen av att främlingar på en skvallerblogg pratar strunt om en annan främling så måste du logga ut ett tag.
     Jag tror inte att internet är hälsosamt för dig då.
     Dessutom är det inte din uppgift att läxa upp vuxna människor. Om de beter sig illa är den bästa strategin att gå vidare i livet, du kan inte förändra någon.
     Ha en fin dag!

     Svara

     Herregud, tagga ned.

     Svara

   Kommer väl snart uttalande att hon aldrig gillat barn, hon äter barn,dom låter väldigt mycket, starka ljud är jobbigt när man har ADHD och superkrafter.
   Barn bidrar inte till teamet samt är svåra och göra kreditupplysning på.

   Svara

  Är bara lite förvirrad? Bianca skrev i sin Q/A på Instagram att hon bara skriver ”marknadsföring” ”betalt samarbete” för att hon måste och att hon inte betalar i sin egna bolag? Men är det inte meningen att man som influencer ska skatta? Eller vad är grejen annars? Kanske sjukt dum fråga?

  Svara

   Nej, det är för att det ska synas att det är reklam. Hon gynnas av reklamen eftersom det är hennes företag – därför ska det markeras som reklam.

   Svara

  Pinsamhetsrysningar av team-snacket… 😵

  Svara

   De gråter nog i duschen, blir långa duschar… 😛 ”Content-teamet” herregud det är så patetiskt alltihop.

   Svara

  Hade Bella velat ha en CSR-människa så hade hon inte anställt någon med huvudsaklig erfarenhet av PR och kommunikation. Det blir lite väl genomskinligt kan man tycka. Ytterligare ett bevis på att Bella bryr sig noll om att lämna en planet som går att leva på efter sig, allt som spelar roll är att framhäva sig själv och bolagen..

  Svara

  Vem tar ens anställning hos IL?

  Jag har inte riktigt förstått vilka som söker jobb hos henne. Har de inte kollat upp vem hon är?

  Jag arbetar med CSR och hade aldrig tagit anställnings hos IL. Det är bara att slänga ett snabbt öga på hennes blogg för att inse vilken omöjlig uppgift man tar sig an? Orka komma in på en arbetsplats och veta att man kommer att arbeta i en motvind värdig skåne?

  Svara

   Jag tror inte det hade sett bra ut för ens CV att ha jobbat för henne 😉

   Svara

   De som vill friåka på hennes kändisskap och få uppmärksamhet/titlar. Ingen seriös person som på riktigt bryr sig om hållbarhet skulle ta en sån här roll och sen bli kallad kommunikationsansvarig. Marisooool har nog bränt en del broar karriärsmässigt framöver…

   Svara

   Jag säger detsamma!
   Har jobbat i 10 år inom miljö och CSR i svenska börsnoterade industri/verkstadsbolag och ett jobb i hennes firma har jag otroligt svårt att se som ett kliv framåt i karriären.
   Förundras över vem som kliver på en sån tjänst!

   Svara

  Okej, vi vet alla att Bella är den största lögnaren på planeten. Men jag slutar inte förvånas av att vuxna människor faktiskt frivilligt tar en tjänst hos henne och ställer upp på hennes trams! Särskilt rollen som CSR Manager, hur tänker man när man tar en sån roll hos en chef som Bella, och hur kan man gå med på att bli kallad kommunikationsansvarig när det inte är ens roll? Den här Marisol kan inte ha mycket integritet eller stake, kanske lika uppmärksamhetstörstig som sin chef. Det är sorgligt för en bra CSR-person som ställde krav och fick Isabella att förändras skulle verkligen behövas, de jag arbetat med som haft hand om hållbarhetsfrågor har verkligen brunnit för det ämnet och vill göra skillnad. Den här Marisol vill nog mest ha en ”fin” titel…

  Svara

   De flesta är väl knappt vuxna. Många hoppas nog på en språngbräda ut i offentligheten.

   Svara

   Jag tror många helt enkelt inte kollar upp företaget förutom via typ LinkedIn och bloggen. Och där ser ju allt bra ut. Känner man inte till den här bloggen så är det svårt att hitta kritiska röster.

   Svara

  Varför var hon tvungen att byta kontor så plötsligt och säkerheten borde väll vara väldigt bra med tanke på de andra företagen?

  Hon måste ju vetat om vad hyran låg på, eller?

  Svara

   Det var något med hissen och garaget 😂

   Svara

   Jag funderar mer på att hon först dissat säkerheten på kontoret och att de inte var bra nog åt henne men nu pimpar ut platserna ifall någon annan skulle vilja ha dem. 💁‍♀️🤦‍♀️

   Svara

  Team 1 och team 2?? ”så alla orkar med mina resor”. Hur är det ens möjligt att vara så här pinsam på daglig basis??
  Å va är det för människor som ställer upp på det här dravlet?? Kan ju aldrig tro att Bellsan betalar en lön värt det.

  Svara

   = ”har inte råd att resa med hela teamet längre” ?

   Svara

    Det är så spännande, när det är samma så är hon slavdrivare, när hon delar upp jobben så håller hon på att gå i konkurs

    Svara

   Men du läser väl inte hennes blogg? Trots det så verkar du ha koll på vad hon skriver och du verkar sjukt besatt. Finns fler som är pinsamma.

   Svara

    Det hon skriver stod ju lite längre upp, återgivet av denna blogg..

    Svara

  Är de okej att anställa sin man i sitt företag och ge han en lön på 40000kr som gabjoss gjort? Vad gör han som ger skäl nog till en sån hög lön?

  Svara

   Man få anställa vem man vill i sitt eget företag, samt sätta lönen precis som man vill också (särskilt uppåt).

   Svara

    Det kan man, men det kan bli så att hon får skatta för en del av sin makes lön istället

    Svara

     Ja exakt de jag tänkte. Blir ju u slutändan att hon får betala mindre skatt än tidigare då hon nu delar upp sin lön på två personer. Men så är de väl, mycket vill ha mer..

     Svara

      Ja precis de vill ju inkomstfördela så att de båda kommer under gränserna för statlig inkomstskatt. Hoppas skatteverket är uppmärksamma…

      Svara

       Eller så handlar det om att de båda jobbar stenhårt med sociala medierna och att det ska synas i deras inkomstutveckling inför att de vill bygga nytt hus om något år eller två. Maken studerar liksom, men båda drar lika tungt lass hemma och med sociala medierna (hon har varit tydlig genom åren med vad de båda gör). Skatteplanering är, så vitt jag lärt mig, faktiskt inte heller olagligt på det här sättet. Lär mig gärna något nytt om jag lärt mig fel, så rätta mig hur mycket ni vill!

       Säger inte att ni har fel, men dessa aspekter är faktiskt värda att ha med i varför de valt att göra som de gör.

       Svara

        Att i ett eget företag ta ut vilken lön man vill och anställa vem man vill? Nej, det är inte olagligt. Inte ens oetiskt.

        Din förklaring till hans anställning och lön låter fullt rimlig, men det blir inte lika bitchig nivå på kommentarerna om man inte får gnälla på olaglig skatteplanering så nu skulle jag säga att du med din logik förstörde stämningen lite här.
        😉

        Svara

       Det är väl inte olagligt?

       Svara

       Så kan man inte nödvändigtvis göra, regleras i 60 kap. IL. Frågan är om ersättningen Fjodor får är marknadsmässig med hänsyn till atbetsinsatsen, annars ska Gabriella beskattas för den överskjutande delen.

       Bara att tipsa SKV, har man gjort rätt för sig så bör det inte vara något problem.

       Svara

        Har man inte någonstans nått någon form av jantelagens botten om man anmäler någon som blivit anställd av sin fru men med enligt eget tycke för hög lön? Kom igen… Låt dem? De bidrar ju iaf till samhället iom tillhörande skatter och avgifter samt att det väl är bra ur ett jämlikhetsperspektiv att han får en egen lön som faktisk anställd?

        Svara

   Alltså du får anställa vem du vill och ge den lön du vill. Så länge företaget kan betala lön+alla avgifter så är der inga problem. Många som anställer sina respektive för att sprida ut inkomsterna.

   Svara

   japp

   Svara

   Min man får 500 000 per år från mitt företag. Han gör inte ett skit, men han är värd varenda krona, och jag skulle betala honom mer om jag hade råd. Mina pengar gör jag vad jag vill med, precis som Gabjossan.

   Svara

    Låt mig bli din man

    Svara

     +1🤭 min egen man har säkert inte något emot det!

     Svara

     Haha!

     Svara

     Håller med, sålänge man inte anställer sin partner i ett företag som har annan personal och de får mindre.
     Tänker på att du skriver att han inte gör ett skit, då antar jag att om du har personal som faktiskt gör ett skit, att de får högre lön😊

     Svara

    Finns ju lagar och regler i Sverige så riktigt vad du vill kan du tyvärr inte göra med dina pengar i företaget..

    Svara

     Det är 100% lagligt att ge pengar från sitt företag till vem man vill.
     Just när det är till sin partner kommer man ofta också tjäna på det ”som par”. Dvs skatta mindre totalt, partnern får bättre föräldrapenning, pension…
     Varför skulle skatteverket ”vara uppmärksama”? Det är, som sagt, inget fel.

     Svara

      HAHA… det kostar fem minuter av din tid eller tusen kronor av dina pengar att googla fram eller köpa rådgivning som tydligt säger att det du säger att du gör är olagligt. Om lönen till närstående inte är marknadsmässig och/eller motsvarar faktiskt utförd arbetsinsats så kommer DU att upptaxeras och behöva betala skattetillägg. Kör på! Så smart av er. SKV kommer förr eller senare att komma på er, det är inte en fråga om ”om” utan ”när”. Frågor på det? Pucko

      Svara

       Till ”The girl next door

       Handlar din kommentar om Joss:

       Men om det nu faktiskt är så att de kan redovisa att han utför arbete i deras gemensamma bolag?

       Det är ju relativt nytt och jag har svårt att se att du skulle ha hunnit sätta dig in i exakt hur de driver sitt företag. Faktum är att det skulle vara lite läskigt, om du inte får betalt för att gräva i sånt. Därmed framstår du bara som oerhört arg och missunnsam.

       Handlar din kommentar om kommentar om ”XoX”:

       Oavsett om du har rätt eller ej (orkar faktiskt inte googla) så är samma princip som ovan applicerbar även här. Än värre eftersom de inte är offentliga personer…

       Svara

        Oj vilken konstig kommentar Lina//lejamine.

        1. Nej. Min kommentar handlar inte om Joss (vem är Joss?)

        2. Ja min kommentar var svar på XoX:s urbota dumma inlägg som är direkt i strid mot svenska skattelagstiftning. Ja jag har rätt. Nej din ”princip” är inte applicerbar på något av 1) (om det skulle handla om ”joss”) eller 2). XoX är kanske visst en offentlig person, hur kan du veta det? Spelar ingen roll om det är Mona Sahlin eller ett litet skattefuskande anonymt troll.. skatteverket kommer att hitta båda så småningom.

        PS. Jag redogjorde för principer som faktiskt gäller under svensk skattelagstiftning. Dina ”principer” som du tycker är applicerbara här och där verkar bara flummiga och IQ-fiskmås. Frågor på det?

        Svara

         Japp, en fråga. Är du alltid lika dryg och otrevlig?

         Svara

          Maja: Bara mot puckon som skattefuskar

          Svara

           Jobbar på Skatteverket? Eller lever på bidrag? Med tanke på din aggressiva attityd. Ditt budskap skulle ha kommit fram bättre med en annan attityd. I sak är reglerna plättlätta att kringgå, det är ju ingen som i praktiken kan bevisa hur mycket partnern/barnet jobbar och om hen är t ex marknadschef så finns det ju ett brett lönespann på marknaden. Visst kan man ta hänsyn till företagets storlek etc men en lön på 40 000:- känns inte svårmotiverad om man sätter -chef på befattningen. I praktiken lär ju detta bara förekomma på små familjeföretag som är väldigt lönsamma, så knappast ett stort problem på det stora hela.

       Bor inte i Sverige, men i ett jämförbart land. Hade vi bott i Sverige så hade vi fått lägga upp det som ett ab med utdelning istället, antar jag.
       Detaljerna är inte så viktiga, men har man bra inkomst är det inte svårt att ordna det -lagligt- så som man vill ha det.

       Och varför alla dessa påhopp? ”Pucko”, ”läskunnig”…

       Svara

        Går bara att ta utdelning upp till gränsbeloppet som beskattas som kapitalinkomst. Överskridande beskattas som tjänst.

        Svara

        Men vad tillförde ditt inlägg till debatten om du inte bor i Sverige? ”Det är 100% lagligt att ge pengar från sitt företag till vem man vill” – vi andra diskuterar uppenbarligen Sverige så om du ska börja snacka om lagar i andra länder borde du nog vara tydlig med det (och ev fundera över relevansen i inlägget, men man får såklart skriva irrelevanta inlägg här inne om man vill)

        Svara

        ”I ett jämförbart land” hahaha du är bara rädd för skatteverket nu ju. Så tragikomiskt med personer som tror de är smarta och sedan dras brallorna ned och de åker tillbaka till verkligheten

        Svara

      Skatteverket har en lite annan syns på det hela, men om man är läskunnig är det bara att skumma igenom t.ex. dessa texter:

      https://mittforetag.com/avdragsskolan-del-3-lon-till-familjen/
      https://www4.skatteverket.se/rattsligvagledning/edition/2014.1/1322.html

      Svara

    Mamma mia vad jobbar du med? 😀

    Svara

    Håller med, sålänge man inte anställer sin partner i ett företag som har annan personal och de får mindre.
    Tänker på att du skriver att han inte gör ett skit, då antar jag att om du har personal som faktiskt gör ett skit, att de får högre lön😊

    Svara

   40 000 är väl ingen extremt hög lön? Det är många som har en sån lön med några års erfarenhet.

   Svara

   Tänker mig att fjordor hjälper till en hel del. Fotar, kokar mat, skapar content, är med på videos, hjälpte henne med byråkratin med att starta företag, hjälper till en hel del med huset och barnen osv. Han verkar ju stödja henne massor? Så inte konstigt han lyfter lön då… 🙂

   Svara

    ”Kokar mat” 😂
    ”Arrangerar fruktfat”

    Svara

   Pluggar han inte längre?

   Svara

   Vad jag vet så har familjemedlemmarr andra regler än vanliga anställda, Typ att de vill jag anställa min dotter så går det bra just för att hon är familjemedlem. Typ som att de har ”förtur”

   Vi har en på jobbet där sonen är anställd, där vi frågade varför, och svaret var att han var familjemedlem och då blev anställd i företaget.

   (ursäkta min stavning och meningsbyggnad)

   Svara

    Du kan frångå LAS med familjemedlemmar.

    Svara

    I arbetsrättsliga frågor ja, nu pratar vi skatt.

    Svara

  Läste att hon åter igen, i Malmö, suttit och rabblat sina lögner om ”flyttade hemifrån sen 14-åring” och 1,5 miljoner läsare.. Väldigt skrämmande detta, att det aldrig blir någon punkt på tosserierna.

  Svara

   Men ärligt talat, hur dumma är de som lyssmar om de inte kan kolla hemnes insta typ och se siffran? Eller googla? Bella har ju sagt att hon pusslar ihop siffror. Lögner, absolut, men som åhörare får man ju tänka till lite själv också.

   Svara

    Det kanske inte har så stor betydelse för dem som lyssnar 🤔

    Svara

   Fake it til you make it😬

   Svara

  Alltså på tal om att tappa personal tänker jag på den unga killen som jobbade med Bella för länge sen, Mirtza tror jag han hette. Han rådgav om hur bloggen ska läggas upp, det där med ”provocerande” inlägg vid lunch och snälla barn-inlägg när hon ville ha läsarna med sig osv… Väldigt genomtänkt och inte så flott kanske men nu känns det som om den typ av rådgivning saknas och trots att det enda ett fler-personers team jobbar med dagarna i ända är att skapa ”content” blir det mindre innehåll än innan? Kanske är det något stort i görningen samt ettt hemligt kärleks och privatliv som gör det lite transportsträcke-aktigt just nu dock. Händer nog mycket som man inte får reda på, hoppas att det är något roligt och bra på gång för allas skull.

  Svara

   Ja, jag tänker att det är bra om/att il har en tillvaro utanför bloggen, hur intressant och händelserik eller rakat motsatsen det än är.

   Svara

   Gick ju bra för honom i alla fall! ellentvshow på instagram. Lyssnade på honom för ett tag sedan där han bland annat berättade om när han hade hand om kommentarerna och bellas Facebook-sida. Han drog till med en meme som INTE uppskattades 😂

   Svara

   Att ”skapa content” kanske i huvudsak inte är det vi ser utan hur de ska fortsätta lägga upp den glamourliknande story Bella menar är grunden till hennes framgång? ”Varför vill folk fortsätta se dessa såpor år efter år” har hon väl sagt sig fråga sig själv när hon började blogga.

   Att skapa content kanske mer är att producera och regissera Isabella Löwengrip som karaktär? Checka av hur förra provokationen gick, välja nästa steg som passar historiens gång, diskutera vad som ska slå förra gångens karusell osv. Ser framför mig hur hon sitter på sitt kontor om kvällarna och skriver manus för sin karaktär som om det vore en bok, men att hon blivit sin karaktär så mycket att hon numera inte bara låtsas vara den utan också lever som den hehe.

   Mvh livlig fantasi

   Svara

  Marisol lämnar alltså mångmiljardärerna Ax:son Johnson för Bella?

  Låter lika smart som när Rob Lowe lämnade ”Vita huset” för bättre roller … och aldrig hördes av igen.

  Svara

   😂
   Stackars Rob! Så snygg men inte lika smart!

   Svara

   Det är något skumt med denna Marisol… tiden får utvisa vad…

   Svara

    Kanske är en hemlig agent

    Svara

   Ax:son Johnson har brister de med i dessa tider.
   På Linkedin såg det ut som att hon var arbetsbefriad mellan perioden Axfood och Löwengrip Invest.
   Är man arbetslös tar man vad som helst även om det är rena karriärsmordet att jobba för IL.

   Svara

  Min man får 500 000 per år från mitt företag. Han gör inte ett skit, men han är värd varenda krona, och jag skulle betala honom mer om jag hade råd. Mina pengar gör jag vad jag vill med, precis som Gabjossan.

  Svara

   Håller med, sålänge man inte anställer sin partner i ett företag som har annan personal och de får mindre.
   Tänker på att du skriver att han inte gör ett skit, då antar jag att om du har personal som faktiskt gör ett skit, att de får högre lön😊

   Svara

  Och så är mobbardrevet igång igen… Nu ska såklart Marisol hånas också, det räckte inte med Simon och Pingis. Nu kan det ju vara så att hon har flera olika arbetsuppgifter och kanske var med idag just som kommunikationsansvarig. Du skriver ofta och spekulerar om Isabella, det ska gissas, bettas och hånas, och du manipulerar läsarna och triggar upp ett drev. Du har trott saker förr som visat sig vara fel men inte ber du om ursäkt eller dementerar.. och inte skriver du att vi ska tänka på tonen när det handlar om Isabella, då är det okej att hån och lögner flyger fritt…

  Svara

   Om man bäddar, får man ligga.

   Svara

   Hej Stollis 😁 😂 🤣

   Svara

    😴😴😴

    Svara

   men ge dig någon gång!

   Svara

   Ja. Bloggen är verkligen inte vad den varit förut.

   Svara

   Nej du har rätt i att våra barn kan hänga på andra ställen mer barnlämpliga.

   Svara

   Jag tror Marisol tog sig an rollen med goda intentioner och borde inte anklagas för det men att ifrågasätta Bella om detta tycker jag man kan göra utan att det kallas mobbning.

   Tror inte det blivit så stort om det inte var för att hon med pompa och ståt berättade att hon sökte/anställde en CSR.

   Visst kan man ha olika roller, särskilt i små företag men PR och CSR är rätt skilda från varandra.

   För övrigt kan nog läsarna bilda en egen uppfattning om Bella, sluta dumförklara som att vi alltid håller med cam cam. Personligen gillar jag inte alla inlägg som skrivs om Bella och vissa kommentarer går för långt men dina kommentarer får det att låta som vi är en sekt utan egen vilja.

   Svara

    Men det är väl ingen som anser att just detta inlägg är mobbning men en massa andra, var bl a ett väldigt hånfullt inlägg igår eller om det var tidigare idag, brukar vara varje dag, har varit mycket på sistone och det ÄR mobbing med alla elakheter, vinklingar, lögner, hån… fruktansvärt är det, ett j-kla drev. Det skrivs inte så om andra, spekuleras inte på samma sätt. Du kanske missat en del, men det verkar vara en del besatta otäcka elaka stollar här men det är någon som skriver klokt och inte är med i mobbdrevet och som ifrågasätter C som blir kallad stollis. De mest galna Bella-gamarna gnäller och hånar om någon försvarar och säger ifrån, det är fn inte klokt, och inte ska de blockas utan de får gärna hållas. Både kommentarer och inlägg går för långt, förstår inte Cs besatthet av att kränka och sänka Bella och de runt henne, men det är väl kanske mer pengar och makt som driver henne, hon var likadan mot en TS tidigare.

    Svara

     Jag svarade Mia ovan och jo hon påstod att just detta inlägg är mobbning.
     Personligen tycker jag det här inlägget är ok men gillade inte hur statistik inlägget var utformat.

     Svara

      Emma – Ser inte att Mia påstod att just detta inlägg är mobbing men mobbdrevet gick igång i kommentarsfältet som du kanske ser, var nog så hon menade och det gör det ju alltid – hånen och lögner haglar – hon är en fars, ett skämt osv osv brukar vara värre t ex att hon är Trump, mongo, prost*t*erad, ps*kopat, egoist, ser för j-lig ut med mera med mera. Kan absolut tyvärr kallas mobbing, och ett otäckt drev är det. Inte okej. Det är en märklig dubbelmoral härinne.

      Svara

     Du, däremot verkar både sund och kry! 🤗

     Svara

  En grej jag funderat på är strategin/sanningen bakom att alla inlägg hos Bella bara upprepar samma saker om och om igen. Nypa sig i armen, gasa och återhämta – det är så jag orkar, inte tumma på träning, inte klara sig utan team, ljuvligt, älskar tempo, världens mäktigaste och så vidare.

  Är det fake it til you make it, eller något annat? Tycker mig bara läsa samma inlägg om och om igen.

  Svara

   Strategi. Reality show.

   Svara

   Du glömde det nya engelska begreppet hon lärt sig och nu nämner hela tiden: TIME EFFICIENCY

   Svara

    Som är något HELT annat än det svenska begreppet tidseffektivitet haha

    Svara

  Jag besöker aldrig Ljugengrips blogg. Eller läser Expressens köpta artiklar (hallå, har ni ingen heder?). Räcker så bra med det som kommer fram här. Nu har jag raderat det jag tänkte skriva med tanke på känsliga läsare, men sjutton gubbar vilket tåghaveri hon är. Det är ändå ingen som är intresserad av det du gör, Ljugengrip, Sommar i P1 eller inte. So verrry sorry. Snälla, flytta till Amerikat någon gång, så att vi kan ägna oss åt viktigare saker. Som Märsta-Annas äventyr i spenaten; det är så mycket mer spännande än vem du ”umgås” med på hotell, eller vilka företag som sponsrar ditt trista liv.

  Och du, Pingis Hadenius, tro inte att du kommer undan dina 15 minuter i skammens sken. Granskning pågår.

  Ha det så bra.

  Svara

   Går ju att ägna sig åt viktigare saker oavsett var Bella bor…?

   Svara

   Hur tänkte du nu? Expressen är ju den enda media som granskat henne.

   Svara

    ”Granskat”? Clickbait-artiklar från Ljugengrips finest fans.

    Svara

     IL är ju vän med Martina Bonnier, och Expressen ägs väl av Bonniers?

     Svara

      Fast jag jobbar på en Bonniersägd tidning, och sådant spelar INGEN roll. Privatpersoner från familjen Bonnier har ingenting att säga till om och försöker inte heller göra det, det skulle anses helt bisarrt. Tror Expressen helt enkelt skriver om henne för att de märker att artiklarna blir lästa.

      Svara

   Herregud C, men du har heder, du är moralisk? Tjänar pengar på att dreva, håna, vinkla och spekulera om folk. Du och andra verkar ju väldigt intresserade av vad IL gör, och hon ljuger inte mer än andra. Förstår att det är jobbigt och sticker i ögonen att hon eventuellt ska få sommarprata och vissa andra saker så det ska hånas och smutskasta mycket nu – ju bättre det går för IL desto mer arg bli C och desto mer ska det hånas och vinklas.

   Varför ska Pingis granskas, herregud ge dig hon har väl fått tillräckligt mycket skit här, granska andra istället varför inte GabJoss och Biancas företag. Varför denna besatthet av att sänka och krossa IL och hennes bolag? Du är inte ett dugg bättre än IL. Publicis-klubben? Ska det få dig att verka seriös, viktig och etisk? Du är inget annat än en mobbarre.

   Svara

    ”Anonym” ≠ CamCam, din trötta Stollis-wannabe. Lär dig stava.

    Svara

     Vau?

     Svara

      Hahaha S&K 😀

      Svara

  Är det någon som har koll på hur affärerna går i Australien?

  Svara

   😂
   Fråga Pingis? Hon vill säkert dit snart igen på bad, förlåt, businessresa…

   Svara

  Nu går det att maila Nordic Techhouse om man vill dela lokaler med dem. Vad gör egentligen Nordic Tech House?

  Svara

   Hyr ut delar av lokaler 🤔

   Svara

   De verkar vara någon sorts luftslott de med. Deras website är ju helt intetsägande.

   Svara

   Det är faktiskt helt obegripligt.

   Svara

  kan inte annat än att hålla med dig

  Svara

  Och var kommer Löwengrip företagen ha sitt kontor ? kanske i Bellas hus på Lidingö, hyra lokaler där eftersom huset oftast står tomt t ex när Bella måste sova ut en helg på sitt favorithotell i Paris/london/Köpenhamn/NYC .

  Svara

   Och ute på vischan är det ju jättesäkert om man får tro IL. Dit kommer ju tungt kriminella och hälsar på samt stalkers. Och så kan hon inte sitta i ett nybyggt säkerligen väldigt säkert kontor mitt inne i centrala Stockholm. Hon är ett skämt rakt igenom.

   Svara

   Inte lätt att ha så många favorithotell. Är mäkta imponerad av att hon sätter sig på rätt plan och vet vart hon ska när favorithotellen är så utspridda.

   Svara

  Tar med sig hållbarhetschefen på en inrikes flygresa tur och retur till Malmö. Det ÄR det sjukaste

  Svara

   Exakt vad jag tänkte också! Och hur kan man som CSR Manager gå med på att flyga till Malmö för att typ lyssna på en intervju där Bella säger samma saker som hon alltid gör? Helt obegripligt faktiskt.

   Svara

    Det är helt HELT galet. Det roliga är också att för att förvirra folk så kallar hon Marisol kommunikationsansvarig i detta inlägg där hon några ord innan i meningen nämner att de flyger. För att gömma att hon har tagit med sig den nyanställda CSR manager på en tur och retur flyg inrikesresa. OCH att CSR managern går med på det!! Finner inga ord. hahahaha

    Svara

    Är ju uppenbart Marisol är Simons ersättare i praktiken, oavsett vilken tjusig titel hon fått för dagen.

    Svara

  Hon är så orimlig just nu 🙄

  Svara

   Detta kommentarsfät är mest orimligt 🙄 😨 😱

   Svara

  Marisol var alltså arbetslös innan hon hamnade i klorna på bellsy… desperat?

  Svara

   Va?

   Svara

  Undrar var Bellas nya superdupermegasäkra kontor ligger? I en militärbunker? Vaktat av självaste livgardet tro? Inget annat duger väl för Queen B tänker jag.

  Svara

   superdupermegasäkra Hahaha

   Svara

   Åhhh, tänker på rockan i Freddie fish som man spelade på datorn som liten.
   Man fick typ i uppdrag att simma till rockan och få en ”superdupermegamojäng” av honom för att klara ett annat uppdrag

   Svara

  Eventuellt glömde hon bara ett kommatecken?

  Svara

  Bara jag som märkt att hon inte skriver om ”kock Anna”?! Innan var de ju väldans skryt

  Svara

   Tänkte på det idag tidigare var det meny bild om vad varje familjemedlem skulle få under veckan.

   Svara

    Men hon äter väl mest ute? So fun!

    Svara

   Blev kanske för komplicerat att gissa sig till vilka dagar IL är köttätare eller inte😆.

   Svara

  Uppenbart att Marisol degraderats till Head of Commenting på bloggen och på Instagram. Alla kritiska kommentarer är borta från senaste inläggen. Bara hyllande kommentarer. Nya strategin så klart.

  Svara

  Ha ha det här är så roligt! 😂 Smink och pink och yta från början till slut. Om ens varumärke har fått sig en törn på grund av hållbarhetsproblem så tar man fram en kommunikationsstrategi och vips är problemen borta och man kan fortsätta flyga och konsumera hur mycket som helst. 😳 Om hon hade velat ändra sina vanor hade hon gjort det för länge sedan, det var aldrig planen.

  Svara

  Vad skulle Greta ha sagt?

  Svara

   Dragit i handbromsen och klivit av tåget..

   Svara

   Greta är ett barn, utan gymnasieutbildning. Hon har inte ens haft en ordentlig grundskoleutbildning, eftersom hon blev hemmasittare som 11-åring och till stor del har hemskolats av sin mamma som har haft väldigt starka åsikter i många år som hon fört över på sin dotter. Båda har Aspergers syndrom, med uppenbara svårigheter att stå emot att se allt i svart och vitt.

   Vad Greta tycker om ditten eller datten är lika intressant/ointressant som vad vilken annan tonåring som helst tycker. Mer ointressant faktiskt, eftersom merparten av alla andra 17-åringar har högre utbildning än henne.

   Den här sektsvansen kring Greta är skrämmande. Oavsett vad man har för åsikter kring agendan som hon och hennes mamma (som ”råkade” lansera sin egen bok samtidigt som Greta började sittstrejka och skolka från skolan, med föräldrarnas tillåtelse och uppmuntran) driver utan minsta egna vetenskapliga meriter inom ämnet, så verkar folk totalt ha glömt bort att Greta är ett barn. Ett barn med väldigt låg utbildningsnivå jämfört med jämnåriga.

   Svara

    Greta har hemundervisning!! Klanka inte ner på henne eller barn som har det svårt i skolan!
    Det är samhället som ska anpassa sig!

    Hon har för övrigt rätt i allt hon säger!

    Svara

    Än sen om hon är ett barn. Är väl inte mer än rätt att ett barns röst gör sig hörd och blir hörd i en fråga som i högsta grad rör hennes generations framtid.

    Svara

     Det är ingen som klagar på att hon har en åsikt. Den kan hon få vädra bäst hon vill. Men tonåringar är fulla av åsikter som de är tvärsåkra på. Greta får inte rösta än av en anledning och det är för att hon fortfarande räknas som barn och minderårig.

     Hon har lägre utbildning än merparten av sina jämnåriga och knappt någon livserfarenhet.

     Greta behöver gå klart grundskolan och och sen rikta in sig på en naturvetenskaplig linje och sen läsa vidare på universitetet. Nu utnyttjas hon bara av sin mediakåta mamma och media.

     Vänd på tanken:

     Skulle en kille i exakt samma ålder med samma bakgrund? som hemmasittare med Aspergers syndrom, få tillgång till medias största kanaler för att få ut sitt budskap att det största hotet mot vår planet just nu är att tredje världen har en befolkningsexplosion som är totalt ohållbar om vårt jordklot ska orka de kommande 20 åren.

     Men det är inte lika gulligt att prata om att tredje världen måste sluta avla av sig och att de har precis lika stor skyldighet som oss att inte skaffa fler barn än det finns mat, bostäder, skolor, sjukvård, etc.

     Inte lika gulligt om ”Fredrik”, 16 år, kör det resonemanget kring klimatet

     Svara

      Jo det tror jag

      Svara

      Tycker du det går dåligt för Greta eller?

      Det finns massor av människor med och utan diagnoser som klarar/klarat sig utmärkt utan skolor de, för övrigt aldrig passat in i.

      Utbildning är inget ”tungt bagage att bära”. Dock är utbildningen du får av ”livet självt” lika värdefull som den du får i skolan, så Greta ” fyller sin kappsäck” med massor just nu. Förmodligen mer än vad jämnåriga någonsin gör i den svenska, ganska mediokra skolan.

      Tycker det är fullständigt onödigt att utgjuta sig över en minderårig i SM. Fullständigt onödigt att jämföra med någon annan. Trist av dig att dra in hennes mamma.

      Ja, hennes mamma är känd. Och?!? Barn till kändisar kan likväl vara både duktiga och kompetenta.

      Greta är duktig! Människor lyssnar och människor verkar behöva henne nu. Vad hade blivit bättre av att Greta satt hemma och blev hemundervisad av sin mamma? För vem hade det blivit bättre?

      För dig?

      //Moa

      Svara

      ”tredje världen måste sluta avla sig”

      Din retorik är verkligen vidrig. Och skrämmande.

      Svara

      Det du skriver är inskränkt och ointelligent. Men istället för att dissikera hela din text så vill jag bara säga att Greta inte säger att vi ska lyssna på henne, hon säger att vi ska lyssna på forskarna. Så ditt prat om hennes utbildning mm kan du skippa, den spelar ju föga roll när hon ber oss titta på forskning, inte hennes eller någon annans åsikt. Men du är väl kanske en av samtidens Trump-wannabe’s som tycker att magkänsla och åsikt står högre än vetenskap, forskning och beprövad erfarenhet

      Svara

      Låt oss prata utbildningsnivå. Det verkar ju vara viktigt för dig. Hur gammal är du och vad har du för utbildningsnivå gällande klimatfrågan? Vilken forskning förlitar du dig på?

      Du uttrycker starka åsikter om att Greta driver en agenda som i dina ögon är felaktig. Du använder begreppet ”tredje världen” som om det fortfarande är allmänt vedertaget trots att detta är något som inte längre använda i seriös forskning. Du vill begränsa barnafödandet i de fattigare delarna av världen trots att det är de rikare delarna av världen som bidrar till den mest negativa klimatpåverkan. Varför är du av den åsikten?

      Svara

      Cecilia – det du påstår stämmer inte. Det sker inte en befolkningsexplosion i det som du väljer att kalla tredje världen (ett uttryck som förövrigt är förlegat). Antal barn per kvinna har gått ner i många länder i och med att fattigdomen minskat i världen. I Indien, Sydafrika, Kina, Sri Lanka och många fler länder som tidigare varit fattiga föds det till exempel bara två barn per kvinna, samma som i Sverige alltså. I de länder där det föds fler barn är det dessvärre även fler som inte överlever barndomen. Befolkningsmängden kommer troligtvis plana ut på sikt, inte fortsätta öka. Dessutom är det vi i rikare länder som lämnar störst avtryck på miljön per capita eftersom vi konsumerar mer, äter mer kött, bor större och reser mer.

      Svara

      Hej!
      Du uttrycker dig väldigt öppet och rakt här och är tydlig i dina åsikter.Är detta något du även skulle kunna tänka dig att framföra personligen till Greta eller Malena?

      Svara

      Preach! 👍

      Svara

    Eh, och Isabella är ju högutbildad så att det förslår?

    Svara

    Exakt. Välformulerat.

    Svara

    När var senaste gången du faktagranskade dina åsikter? Du borde kolla upp din ”informationen” då den brister på flera punkter.

    Du kan samtidigt passa på att läsa igenom din text igen och fundera hur du kunde formulerat dig annorlunda. I ett inlägg om Isabella Löwengrip väljer du nämligen att svara på en kommentar om Greta där du aggressivt angriper hennes kunskaper jämfört med jämnåriga trots att du inte har insikt i hennes eller hennes jämnårigas skolbetyg eller deras kunskaper inom klimatförändringar. (Detta är dessutom oerhört svårt att kontrollera då information om klimatförändringar inte är ett enskilt ämne utan tangerar flera olika områden.)

    Att Greta saknar vetenskapliga meriter förtar inte det faktum att hon driver en oerhört viktig politisk fråga. Hon refererar ofta till vetenskapsmän/forskare/doktorer/professorer med gedigen kunskap och förmedlar företrädesvis den konsensus som råder i klimatfrågan.

    Vad du gör nu är att sprida falska anklagelser och gå till personangrepp. Om och mot ett barn.

    Svara

     ”Om och mot ett barn.”

     Hela poängen är just den att hon är ett barn.

     Svara

      Om poängen med ”Anonyms” text var att vi inte ska ta Greta på allvar för att hon är ett barn hade hen kunnat uttrycka sig på ett annat sätt. Så som texten är skriven nu är ”hela poängen” att förminska Greta som person och underminera den forskning som Greta mfl lyfter upp på den politiska dagordningen.

      Och om poängen med texten var att vi inte ska ta den forskning som Greta hänvisar till på allvar bara för att hon är ett barn är det om möjligt ännu mer löjligt. Vetenskap och forskning blir inte mindre sann bara för att ett barn hänvisar till den. Som om bara för ett barn berättade att jorden är rund så skulle vi inte ta hen på allvar för att hen inte hade en gått klart grundskolan.

      Svara

    Läs boken innan du uttalar dig! Jag har gjort det och den berörde mig så!! Finns inget av ovan du säger som är sant!! Greta är rak och säger sanningar som just ingen riktigt vill ta in!! Heja Greta tycker jag!!

    Svara

   IL sträckte ju ut en hand till Greta, hade varit kul om hon kunde ta den. Då hade det blivit så mycket uppmärksamhet på IL:s vanor från alla håll att det hade varit OMÖJLIGT för henne att inte ändra sitt flygbeteende framförallt. Undrar hur hon tänkte när hon bad Greta om hjälp … 🤔

   Svara

  Hur har det gått för Mange-livvakt? Och vem är det som vaktar Bella nu? Behöver man en vakt med sig till Malmö då man har ett helt team med sig? Visst, det är oroligt och mycket skjutningar i Malmö men det är väl inte något som skulle drabba Bella och teamet. När är boksluten klara och publika? Många frågor…….

  Svara

  Är de bara jag som får krupp på hur hon hela tiden håller upp sin hand med ”powerringen” på?! Gaaah vi har sett den nu och den är inte ens snygg!

  Svara

   Hon verkar ha spastiska drag också, med tanke på att hon drar inåt och upp händerna jämt och ständigt…

   Svara

  Verkar som det skurit sig mellan nissarna på Nrdic Tech House (inkl Hermine Hold) och Bella & Pingis.
  Varför skulle annars Löwengrip Beauty och Löwengrip Invest marschera ut från det tilltänkta nya kontoret?
  Bella antydde redan för flera veckor sedan att hon skulle lämna Hermine Holds styrelse.
  NTH svarar för en del innehav som Bella skulle göra värdefulla genom reklam på sociala medier.
  Det gäller bl a FitnessCollection, Cellaviva, Stylein, Qurant, Guldkula Champagne, Brandbassador, Crypto Concinnity och förstås Hermine Hold. De senaste månaderna har det varit väldigt tyst i Bellas kanaler om de flesta av dessa företag. Vissa avtal (bl a Cellaviva) ger inga andelar om man inte uppfyller kravet på mediaexponering.
  Kommer Bella och Pingis att nu sälja sina andelar i Nordic Tech House? Vem har i så fall råd att lösa in deras aktier och vad är de egentligen värda utan Bellas sociala medier?
  Att NTH nu annonserar efter hyresgäster i sitt alldeles för stora kontor (med tillhörande butik) är naturligt. Men hur ska man klara en månadshyra på kanske 600-700 tkr? Det hade varit väldigt mycket även om Bella och Pingis hade varit med och delat.

  Svara

   Väldigt svårt att se att de skulle klara den hyran själva: https://www.allabolag.se/5590870811/nordic-tech-house-ab Hoppas det löser sig för NTH! De verkar vara ett grymt gäng.

   Svara

    Hermine hold har nu första ”gratiskampanjen” inför morsdag. Köp en svindyr scarf och få en klämma på köpet. Tycker synd om de som ska kämpa vidare med bolaget efter en viss yrpannas utträde…

    Svara

  Jag ær inget bellafan, kritiserar henne ofta, men man kan ju ha flera roller i ett føretag, speciellt små. Jag har jobbat som HR i flera år i stora multinationella føretag och vi har alltid nån som har flera hattar av kombinerade roller.

  Svara

  Är det någon som har länken till den franska bloggen? Jag hittar bara hennes engelska och tyska. Om den nu går att läsa på 4 språk?

  Svara

   Fast var hittar du den tyska? Går man in på .de-adressen så pekar den ju tillbaka på den svenska bloggen.

   Svara

  So fun!!!

  Svara

  18.4 berättar Blondinbella att hon beställt solsängar från Ellos, på husets instagram visas det nu upp solsängar från Bauhaus.. Så hon gör reklam för produkter hon ”beställer” (= får) men i själva verket får hon / beställer hon inte dessa. Låter ju inte riktigt seriöst..

  Svara

  JS, det borde ju Ellos få veta.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.