Monas Universum trodde att hon skulle bli dömd till fängelse


Bildkälla: Monasuniversum.se

Jag är åtalad och det står utom allt tvivel att jag k o m m e r bli fälld. Grovt förtal är, som jag tidigare skrivit, ett av de allvarligaste brotten vi har i Sverige. Hur otroligt det än låter. Straffsatsen är max 2 års fängelse men då jag aldrig tidigare varit i klammeri med rättvisan tror min eminenta advokat David Massi att det i värsta fall blir 6 månaders fängelse, böter samt skadestånd. Kanske mer. Man har, vid max 6 månaders fängelsestraff, möjlighet att ansöka om fotboja. Jag känner efter igen. Vidhåller att jag inte gjort något brottsligt men känner att, om nu lagen anser det, så låt det då bli så. //Monas Universum

Efter att Monas Universum vid upprepade tillfällen hängt ut en person i sin närhet som pedofil så ägde rättegången mot henne rum för några veckor sedan.
Nu verkar det satt utom rimligt tvivel – enligt Mona själv – att hon kommer bli dömd till fängelse. Mannen ska ha överklagat den tidigare domen.

Jag verkar ha missförstått inlägget.
Detta är skrivit bakåt i tiden, innan rättegången.
Hon undslapp med blotta förskräckelsen då kanske? Men enligt er som kommenterar så hart Mona överklagat och hoppas då bli frikänd, samtidigt har åklagaren gjort samma sak. Överklagat alltså.
Trots detta så ångrar Mona inte ett enda ord hon skrivit.

Eftersom hon inte tidigare haft med rättsväsendet att göra så trodde hennes advokat på en dom på 6 månader. Maxstraffet är 2 år.
Vid 6 månader har man möjligheten att ansöka om fotboja istället för fängelse.
Enligt Kriminalvårdens hemsida så gäller följande för att fotboja ska kunna övervägas:

159 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  ”Grovt förtal är, som jag tidigare skrivit, ett av de allvarligaste brotten vi har i Sverige.”

  Umm… no it’s not.

  Svara

   Förstår inte riktigt heller vad hon syftar på.

   Det är inte precis en slump att grovt förtal kan ge max 2 års fängelse, samtidigt som mord kan ge upp till livstids fängelse.

   Svara

   Förstår inte riktigt heller vad hon syftar på.

   Det är inte precis en slump att grovt förtal kan ge max 2 års fängelse, samtidigt som t ex mord kan ge livstids fängelse.

   Svara

   Satir och ironi är något bloggläsarna här måste bli bättre på att snappa upp.

   Svara

    Fast nu är det inte fråga om dem.

    Svara

    Snarare att hon överdriver (om något).

    Svara

   Inte direkt väl och löser man domen så står det inte heller direkt att hon tidigare är ostraffad…

   Svara

  Men nej men va!.. dömas till fängelse!? Nej men det trodde jag inte, det förtjänar hon inte. Trodde att de skulle överklaga och att hon i bästa fall skulle bli frikänd. Nej fy så orättvist, det förtjänar hon inte, inte fängelse.

  Svara

   Det har som sagt inte ens kommit en dom, det är än så länge bara spekulationer från hennes sida. Men om hon nu döms så handlar det med 2/3-delsprincipen om endast 4 månader i fängelse, vilket antagligen kommer att förvandlas till fotboja hemma. Och det låter som att hon visste vad som kunde ske om hon hängde ut personen och är beredd på att ta ansvar för det.

   Svara

    Fast hon har väl fått en tingsrättsdom? Och den kommande dom som hon nämner borde väl vara från hovrätten.

    Svara

    Hon är dömd för grovt förtal.

    Svara

  Hade inte domen redan kommit i form av skadestånd? Eller var det inte det insamlingen var till för? Domen brukar väl dessutom komma två veckor efter rättegång? Eller har det blivit överklagat av hennes ex så det ska upp i hovrätten?

  Svara

   Domen är överklagad till Svea hovrätt. Monas överklagande kom in den 2 maj och åklagarens anslutningsöverklagande samma dag.

   Svara

   Ja vad var det för skadestånd som man skramlade in till?

   Svara

  Är det bara jag som
  Får konstiga vibbar från Ida wargs och hennes mans förhållande? Eller från honom snarare. I en podd berättade han om deras öppna förhållande på ett rätt grovt sätt och en annan gång på idas YTvideo bad hon honom köpa några bananer till henne då de var i affären för hon hade glömt sitt kort, och han vägrade köpa det till henne. ”Köp dina egna bananer”. Blev helt chockad.

  Svara

   Har de ett öppet förhållande/äktenskap?

   Svara

    De har separat kyl iaf 😂

    Svara

   Har dom ett öppet förhållande? På vilket sätt då?

   Svara

   Va!? Öppet förhållande? Trodde de hade det så bra ihop, verkat så fina ihop tycker jag. Men däremot så har jag fått lite gayvibbar av hennes man, inget fel i att vara gay menar jag inte så det inte blir några som rasar nu.

   Svara

    https://podcasts.nu/avsnitt/sant-ar-livet-alex-ida/19-vi-testar-oppet-forhallande

    Båda säger att de skulle kunna ha öppet förhållande osv

    Svara

    Att man har ett öppet förhållande är inget tecken på att relationen är dålig. Snarare kräver det en väldigt stark relation och bra kommunikation

    Svara

     Tack!

     Svara

     Nja, att ett par säger sig ha en öppen relation säger väl inget varken om hur bra eller hur dålig relationen är. Samma med ett par som har ett monogamt förhållande.

     Svara

   Håller med, jag får en hel del obehagliga vibbar av honom, men jag kan inte sätta fingret på vad det är. Han känns så manipulativ på något sätt.

   Svara

    Har också fått dåliga och manipulativa vibbar av honom. Han känns dessutom som en otrolig översittare.

    Svara

     Jag har inte fått dåliga vibbar. Han känns genuin tycker jag, men det där med bananerna verkar ju mysko.

     Har man inte de flesta delad ekonomi som gifta med barn ihop?

     Jag har haft delad ekonomi med min man sen den dagen vi flyttade ihop trots att han tjänar betydligt bättre. Han har nästan aldrig lagt sig i vad jag handlar och om det rör sig om dyrare prylar så tar man såklart en diskussion.

     Svara

      haha a o sen kan jag känna att vad är det för snåla människor som inte kan bjuda på en klase bananer om inte annat

      även om man inte har delad ekonomi menar jag. hade väl kunnat köpa en klase bananer till en kompis eller någon jag nyss hade börjat dejta också. hatar snåla och egoistiska människor. skillnad om man inte har råd, men så lär inte vara fallet här

      Svara

       Förlåt jag menar bara väl men delad ekonomi är just det, delad på två. Man har alltså varsin. Det är gemensam ekonomi ni menar💕

       Svara

        haha tänkte faktiskt på när jag läste kommentaren efteråt att delad ekonomi låter väldigt fel, men sen tänkte jag att aja, det kanske heter så! tack!

        Svara

        Men delad vårdnad då?!

        Svara

         Delad vårdnad har man om är separerade. Gemensam vårdnad om man lever ihop om det är det du tänker på😊

         Svara

          Även om man är separerade så heter det gemensam vårdnad. Alternativet är ensam vårdnad.
          Ex i en dom kan det stå ” den gemensamma vårdnaden ska bestå”.

          Svara

     Framför allt är han bedrövligt obildad och gör ett ointelligent intryck i podden. Skönt att inte vara tillsammans med honom, så osexigt med sådana människor!

     Svara

      Benägen att hålla med. Hans podd är omöjlig att lyssna på då han inte ens klarar av en presentation utan att blotta sin okunskap inom det mesta. Har tvingat mig igenom några poddar pga intressanta gäster, men skämskudden har åkt fram konstant.
      Det är för mig helt ofattbart hur podden har blivit så stor.

      Svara

      Håller helt med. Kan inte lyssna på hans podd pga det.

      Hans IQ vet jag inget om men han är otroligt obildad och avslöjar det gång på gång… riktig skämskudde! Haha!

      Jag skulle aldrig klara av att vara ihop med någon som är så. Men förutom det så tror jag att han är en snäll person och säkert snäll mot Ida.

      Svara

    Har också fått sådana vibbar av honom. Såklart, alla förhållanden är olika, men jag har aldrig upplevt kärlek och ömhet mellan dem.

    Svara

   Vilken podd/avsnitt? Blev intresserad av att lyssna, också fått dåliga vibbar av honom

   Svara

    Länkat lite längre upp

    Svara

   Det är mycket märkligt med folk som har separat ekonomi när man har barn ihop. Krånglar bara till saker och ting samt är ojämställt.

   Svara

    🙄

    Svara

    Elvis är helt klart mest lik Ida men det kan ju ändras. Inget konstigt alls om barnet är mer lik ena föräldern, skulle aldrig ifrågasatta något sådant.

    Svara

    vidrig kommentar!

    Svara

    Min son är jättelik sin farbror. Vill du spekulera i vem som är hans riktiga pappa?

    Svara

    Men va fan 🤦🏻‍♀️

    Svara

    Och jag tycker att Elvis är otroligt lik sin pappa Alexander.

    Svara

     Han är jättelik sin pappa. För övrigt en äcklig kommentar du la. Säger mkt om dig som person.

     Svara

    Varför?
    Jag och min man har varit ihop i 18 år, sambo i 15, gifta i 9 år har två barn och skild ekonomi. Fungerar hur bra som helst. Inget tjafs någonsin om pengar

    Svara

     Samma här 2 barn i hop i 20 år ) alltid haft mina pengar ) sällan tjafs

     Svara

    Jag har förstått att det blir allt vanligare med separat ekonomi faktiskt och jag tror jag kommer vilja ha separat ekonomi om jag träffar en man i framtiden. Trots allt brukar gemensam ekonomi ofta gå hand i hand med kvinnofällan, det vill säga att kvinnans pengar går till hushållet och mannens till investeringar. Skrämmande många kvinnor har därför ingen koll på sin ekonomi och inte ens råd att skilja sig. Så nej. Jag vill ha kontrollen över mina egna pengar. Dock brukar man ju ha en gemensam hushållskassa (trots att man har separat ekonomi) om man bor ihop och speciellt om man har barn, så att båda parterna bidrar lika eller procentuellt på hushållskostnader. Men att säga att det är märkligt att ha separat ekonomi är nog ett föråldrat synsätt i dagens samhälle. Tack och lov.

    Svara

    Varför?
    Jag och min man har helt skilda ekonomier, äktenskapsförord (vi får enbart vårt eget om vi skiljer oss) och testamenterat 100% till barnen (även fastigheter osv) – måste ju ändå vara enklaste lösningen om ngt skulle hända (skilsmässa eller dödsfall)?
    Barnen ärver rubbet och vid skilsmässa är i princip allt redan klart!

    Svara

     Skulle dock köpa bananer åt min man om han bad mig😂

     Svara

    What? Jag och alla jag känner har separat ekonomi. Sjukt krångligt ha delad och vi är väl vuxna människor liksom.

    Svara

   Har inte dom barn tillsammans? Helt sjukt isf att han inte kan köpa bananer till sin sambo han har barn med

   Svara

    Snålhet på en ny nivå!

    Svara

    Dom är la gifta till och med?

    Svara

   Jag vet inte om de fortfarande har så men för något år sen så hade de ju varsin ingång till lägenheten, varsin kyl med egen mat, delad ekonomi osv vilket kändes.. ovant?? Konstigt??
   Tycker hela Alexander är otrevlig och obehaglig och har aldrig fastnat för Ida pga anledningar.

   Svara

    Ja det är mycket märkligt faktisk.

    Svara

    Haha va? Varsin ingång? Varsin kyl? Tycker det är konstigt att inte ha iaf gemensam matkassar när man bor ihop men stämmer detta tar det priset.

    Svara

    Vaa? Haha, vad trist! Älskar att dela på tja… allt med min kille. Att från pengar till ångest till tarmflora?

    Svara

    jaaa och lagade sin egen mat, åt själv,

    Svara

   fast de har ju inte ett öppet förhållande? Utan i podden pratade dem om hur det skulle vara om de hade ett öppet förhållande MEN kom också fram till att ingen av de skulle vilja ha det och att det inte riktigt passade dem. Men håller med om att han ger lite obehagliga vibbar som man inte riktigt kan sätta fingret på vad det är

   Svara

    och sen är de ju inte ens sambos utan GIFTA (!!) och att inte kunna köpa en klase banan???? Ida har ju själv nämnt att han ofta äter/åt upp hennes mat då han äter mycket mer.
    Det med delade kylar var för att de åt olika mycket och att Alex åt mycket mer = han åt upp all mat som Ida köpt till sig som räckte för henne, men har för mig att de ändrat det nu? Lyssnar endast på deras podd och ev kollat någon yt video ibland så har inte jättemycket koll.

    Svara

   Varifrån har ni fått att de har varsin ingång? De har två ingångar, men inte varsin.

   Svara

   Det måste ju ha varit ett skämt att han inte ville köpa bananerna, låter som nåt min sambo skulle skämta om och sedan köpa bananerna i alla fall…. snälla länka videon jag vill se.

   Svara

   Hahaha var han seriös?! Varför är folk med cash generellt snålare än vi vanligt folk?! 😂

   Känner ett par som båda tjänar över 40 000 var. Vi och några till blev ”bjudna” på middag hos de (TACOS) och fick alla swisha 100 kr var för och betala för maten.. Vi är varken rika eller fattiga men jag skulle ALDRIG kunna göra så. Så sjukt pinsamt. Skäms de inte?! Hatar snåla människor 😣

   Svara

    100 kr är dessutom högt för freaking tacos. Men de kanske beaktade deras arbetskostnad också… 😂 Om man är student förstår jag kanske mer om man delar på kostnaden men inte annars. Jag gjorde inte ens det som student. Och de tjänar dessutom bra!

    Svara

  Finns det risk att Cissi Wallin också döms till fängelse? Tror ni att även hon döms till det? Nej nej det förtjänar de inte, inte någon av dem!

  Svara

   Det tror jag verkligen inte. I värsta fall böter/skadestånd, men då kommer det skapas insamlingar så hon lär inte behöva betala allt ur egen ficka – med all rätt.

   Svara

    Hon är dessutom snorrik så den insamlingen hade nog CW sett till att dirigera till valfri stiftelse för våld mot kvinnor💕

    Svara

     Du menar hennnes man är snorrik..

     Svara

      Åh du är en sådan där du.
      Nej jag menar Cissi.
      Och hennes man.
      Du förstår kanske inte det men oftast så delar gifta par even steven på allt.

      Svara

       Ojoj.. är det är en form av Womansplaining du försöker dig på nu?

       Svara

       Fast HON är ju inte snorrik? Det är ju hennes man som dragit in alla pengar. Och suttit på begåvningen att göra så. De är två olika personer som (just nu) lever ihop och delar såklart på räkningar etc, men det är ju fortfarande hans arbete som möjliggjort det levernet som de har nu – det är ju faktum.

       Svara

        Men hon är ju rik då hon är gift med honom.

        Svara

         Jamen, vad fan, HON har ju fortfarande inte tjänat ihop pengarna? Vad står på hennes deklaration? Lönekonto? Om de separerar och ett äktenskapsförord finns, ja då blir det inga pengar. Eftersom det är han som tjänat in dem. Alltså är det inte hon som är förmögen, det är han. Herregud.

         Svara

       Tack för att du ”Womansplaining” åt mig.

       Svara

   Obs, jag har inte läst juridik men skriver det jag vet. Kanske finns någon med sådan utbildning här som känner till något prejudikat?
   Om Cissi döms för grovt förtal vid en ev rättegång riskerar hon 2 års fängelse. Jag förutsätter att hon inte är straffad sedan tidigare, och i det fallet mildras straffet. Att hon fortsätter namnge FV har resulterat i så många anmälningar att åklagaren nu beslutat om åtalsunderlåtelse. Det finns alltså så många anmälningar om förtal/material för åtal att fler inte skulle påverka en ev dom.

   Svara

   Rent logiskt borde det vara större risk för Cissi tänker jag? Om straffet för grovt förtal är upp till två års fängelse finns ju den risken. Och i Cissis fall har hon ju bara fortsatt, och inte respekterat att hon har en anmälan över sig. Jag har tänkt på detta redan tidigare, att det inte är så smart av henne att fortsätta och därmed skapa fler bevis mot sig själv. Det kommer ju inte direkt gynna henne i en rättegång.

   Svara

  Men nej! Det får inte ske! Inte för en sådan sak och att pedofilen vinner 🙁

  Svara

  Eftersom hon antagligen inte är dömd tidigare tror jag inte det blir fängelse, tror mer på rejäla böter och skadestånd.

  Svara

   Tänkte också det, eftersom att hon är ostraffad sen tidigare så borde hon väl inte få fängelse utan endast böter. Vi får hoppas på det, hon ska fan inte ha fängelsestraff för det! Inte Cissi heller!

   Svara

    Är ju inte alltid en garanti att man kan undgå fängelsestraff bara för att man är ostraffad, men i regel försöker man döma till ickefrihetsberövande påföljd om möjligt. Om du nu inte mördar nån vill säga.
    Allt beror ju på, men att det finns fängelse i straffskalan betyder inte automatiskt att man får det.

    Svara

   Fast det är ju ändå ett grövre brott i form av grovt förtal, när jag dömdes första gången för n*arkotikabrott i överlåtelsesyfte (alltså ej grovt) fick jag åtta månader på sluten anstalt och var då alltså inte straffad innan (maxstraff högst tre år).

   Svara

    Jaha, trodde det gällde ytterligare en anmälan alt. överklagan. Då är det ju irrelevant att spekulera.

    Svara

    Fast narkotikabrott är ett brott av sån art som i regel alltid leder till fängelsestraff, det krävs mycket för att bryta fängelsepresumtionen.
    Undantaget är väl ringa narkotikabrott där man kan få villkorligt/skyddstillsyn + dagsböter om det är en förstagångshändelse.

    Svara

     Du får aldrig villkorlig dom/skyddstillsyn för ringa nark, endast dagsböter.

     Svara

  Och så ränner pedofiler och våldtäktsmän fria, eller döms till typ 2 månader villkorligt. Känner att om man någon gång blir utsatt för ett brott så är det inte rättsväsendet man ska vända sig till, som kvinna eller barn i alla fall. Våldtäktsman eller pedofil – hitta på valfri ursäkt och du går fri. Eller så orkar åklagaren inte väcka åtal för att ”ord står mot ord” trots att annan bevisning finns. Rimligt ändå.

  Svara

   Patriarkatet …

   Svara

   Vem ska du vända dig till då? Något slags medborgargarde som kan utdöma straff direkt på gatan? Funkar säkert bra tills det en dag är du som blir anklagad för något och lite godtyckligt straffas för något utan en rättvis prövning i en domstol. Det handlar inte om att en åklagare inte orkar väcka åtal, en åklagare ska bara väcka åtal om hen bedömer att det kan bli en fällande dom. Eller tycker du att åklagaren ska väcka åtal i fall där den enda bevisning som finns är vad två personer säger har hänt och inte hänt och det därför inte finns en möjlighet att bevisa vad som hänt och inte? Har du en aning om vad en rättegång kostar? Vore oansvarigt i min värld och skulle ta upp tid från fall där det finns mer bevis än så. Det är hemskt att människor som begått brott kommer undan utan straff men i en rättstat måste man ha principen hellre fria än fälla och att man är oskyldig till motsatsen bevisats i en domstol. Motsatsen får nämligen skrämmande resultat. Det finns inget perfekt rättsystem men vissa principer måste vi hålla stenhårt på. Om du tycker att det ska vara andra straffsatser på vissa brott så är det bättre att driva dessa frågor politiskt då vilka straff som ska utdömas är en politisk fråga. Att förespråka att man inte ska vända sig till rättsväsendet är inte ett bra alternativ.

   Svara

  Mona har redan blivit dömd i tingsrätten till villkorlig dom samt dagsböter och skadestånd. Det har även varit en insamling där pengarna skulle gå till hennes skadestånd som hon blev dömd att betala till målsägarna!

  Svara

   Precis, hon har skrivit inlägget mycket tidigare, men kunde inte publicera på bloggen då, men nu när domen fallit kan hon lägga ut det på bloggen.
   Blev inte dömd till fängelse.
   Men tror ex-maken överklagat om jag förstått det hela rätt.

   Svara

   Ja, precis. Fattar ingenting nu. Har den anklagade överklagat tingsrättsdomen och skadeståndet?? Vad hände med pengarna som samlades in till henne på ca 70.000:-?

   Svara

    Nej, dom har fallit och ingen har överklagat – det som missats här – med flit Camilla? – är att Mona skrev det där i höstas och publicerade det nu – så hon t r o d d e att hon skulle få fängelse och inte som rubriken anger här att hon t r o r.

    Svara

     Jaha, då förstår jag. Trodde hon försökte mjölka sina läsare på ännu mer pengar! Är det någon av läsarna som bett om att få ngt slags ”bevis” på att pengarna verkligen gått till skadeståndet, eller har hon gjort ngn resa för dom…
     Litar inte på Mona för fem öre, tyvärr. Mycket med henne som verkar r i k t i g t skumt…

     Svara

     Domen är överklagad till Svea hovrätt. Monas överklagande kom in den 2 maj och åklagarens anslutningsöverklagande samma dag.

     Svara

      Men om hon har överklagat förstår jag inte varför man samlat in över 70.000:- till henne?! Ska hon betala tillbaka pengarna till sina läsare om hon blir frikänd då, eller? Hon behöver väl inte betala ett öre under tiden det är ett pågående rättsärende. Smells fishy.

      Svara

     Jo det har överklagats. Mona skrev själv om detta på sin Instagram den 25 april.

     Svara

      Kanske att flanan kunde ha nämnt det i sitt inlägg? Ganska relevant kan man tycka.

      Svara

    Nej hon skriver som dåtid, inlägget har missuppfattats. Hon dömdes till villkorligt, böter och skadestånd. Hon skulle eventuellt även överklaga. Insamlade pengarna gick till förövaren och eventuellt överskott till någon förening mot övergrepp eller liknande enligt dotterns önskemål.

    Svara

   Ja, inlägget är ju skrivet tillbaka i tiden – som dåtid, hon förklarar hur det var. Hon har ju redan dömts till villkorligt, böter och skadestånd.

   Svara

  Om hon och Cissi blir dömda medan Catrin hedlund gick fri med lite samhällstjänst och övervakning som påföljd, då ger jag fan upp på det svenska rättssystemet.

  Jag tror dock att det blir fotboja som mest och det är inte hela världen i det stora hela. Klart inte kul men anstalt är värre.
  Ingen alkohol, inga utemiddagar, inga resor och hembesök av frivården i tid och otid, men fortfarande är anstalt värre.

  Svara

   hur ska det svenska rättssystemet ändras menar du? verkar ju vara ganska solklart fall av förtal och det var hon väl även medveten om när hon skrev inläggen och var villig att ta den risken. Så även Cissi.

   Ska vi ta bort att man kan dömas för förta tycker du?

   Att straffet borde vara strängare för Catrin? Det håller jag med om i så fall, känns knappt som ett straff.

   Svara

    Ja det är mer graden av straff jag tycker är skev. Catarina straff kontra att de här två riskerar tex fängelse eller fotboja.

    Svara

   Fri med lite samhällstjänst och övervakning, du glömde skulderna, de klarar varken hon eller någon annan sig ifrån, det sköter fogden, som tur är.

   Svara

    Sköter och sköter, det tar en evighet för offer att få tillbaka sina pengar..
    Väntat 2,5år på skadestånd men sålänge personen inte har en beskattningsbar inkomst så får jag vänta och vänta… 🤷‍♀️

    Svara

  Hon blev dömt för grovt förtal.Fick betala skadestånd. Vilket läsarna gjorde en insamling till så Mona behöver inte lägga ut en krona själv.Du Camcam har ju skrivit om det…..

  Svara

  ”We are having a BREAK” blondinbella. Klarar inte av hennes röst!

  Svara

   En seriös fråga, varför kollar du på hennes stories när du tycker att det är så jobbigt? Och vad får dig att känna att du måste in och skriva en OT-kommentar för att meddela övriga här på BB att du inte klarar av hennes röst? För att skapa ett litet drev? Det blir liksom bara patetiskt.

   Svara

    Jag tycker det är kul att kolla på hennes story ibland och stör mig mer på ett roligt sätt. Inte på ett sätt som gör att jag verkligen tycker illa om henne utan mer ”hon är knäpp men rolig”. Och alla skriver väl om henne här?

    Svara

   Intressant att veta. Not!

   Svara

    Jo!

    Svara

   Blondinbell och Ross?

   Svara

  Hur kan förtal vara ett av de allvarligaste brotten?

  Svara

   Allt är ju relativt, men nej, det skulle jag inte säga att det är.

   Svara

  Fast jag tror kanske att du missförstått nu – Det Mona skriver är ju liksom bakåt i tiden, de trodde -då- att det fanns en risk att hon kunde dömas till fängelse men hon dömdes ju till villkorligt och böter. Sen så har hon skrivit tror jag att de eventuellt ska överklaga och har hon tur då så blir hon frikänd.

  Svara

   Domen är överklagad till Svea hovrätt. Monas överklagande kom in den 2 maj och åklagarens anslutningsöverklagande samma dag.

   Svara

    Papper på detta? Eller målnr?

    Svara

     Mona skrev själv om detta på sin Instagram den 25 april.

     Svara

  Varför blev hon åtalad? Är personen hon angett varken anmäld, åtalad eller dömd för brotten dvs pedofilin?

  Svara

   Anmäld men inte dömd eftersom förundersökningen lades ner.

   Svara

   tror inte att han är anmäld alls (kan ha fel), men det har egentligen ingen betydelse för ifall man fälls för förtal.

   Det är förtal även om det man skriver är sant.

   Svara

   Du kan bli dömd för förtal även om det du påstår är sant. Dvs även om personen är dömd för brottet.

   Svara

   Rätt solklart att hon blev åtalad då hon hänger ut en person som bland annat pedofil på sin blogg. Enligt Mona så var personen anmäld för grovt sexuellt utnyttjande men förundersökningen lades ner då det inte fanns några bevis.

   Svara

  Någon mer som har sett Felicia Aveklews nya video om sin nya merch ”send me nudes?” Länk: https://youtu.be/AvW_vxN2Bnk

  Vad tycker ni om budskapet? Bra eller dåligt?

  Svara

  Hur kan du så kapitalt missförstå Monas inlägg/glöma bort att dom, vunnit laga kraft och att pengar är insamlade för skadeståndet Mona dömdes att betala?

  Hur kan du inte förstå att ingen överklagan gjorts? Enkelt, då hade inte Tingsrättens dom vunnit laga kraft och då hade Mona inte betalat något skadestånd, än.

  Även om man inte läser Mona regelbundet så har hon ju tydligt klargjort de här speciella inläggen.

  //Moa

  Svara

   Brain fart?
   Jag missförstod helt.

   Svara

    Fast nu är det ju någon som säger att domen är överklagad till Svea hovrätt?

    Svara

    Majoriteten av kommentarerna här handlar om nåt helt annat, till exempel om ett par med delad ekonomi osv. Snälla, rensa bort.

    Svara

   Men domen är ju överklagad.

   Svara

   Moa, vad är det du inte förstår. Domen är överklagad inom rätt tid. Mona har själv skrivit om det på sin Instagram den 25 april.

   Svara

    Jag fattar!

    Det är bara det att då finns det inget skadestånd att betala in. Men det är väl helt i enlighet med hur Mona brukar hantera insamlingar. Dom försvinner… pooof.

    Så hur man än vrider och vänder på det är saker alltid märkliga runt Mona.

    Hur det fungerar juridiskt i frågan är inte förändrat.

    Min personliga åsikt är att Monas brist på studieskulder, gör sig påmind. När risken är större att man döms till fängelse än att man blir frikänd i HR samt att kärandes kostnader även där tillfaller Mona så borde hon tänka ett varv till innan hon överklagar. Trots allt, vad man än tycker så har Mona begått ett brott.

    Hon borde nöjt sig. Domen kan bli den samma, men motpartens kostnader desto högre.

    Inte värt det alls!

    //Moa

    Svara

     Fast du förstår verkligen inte fortsättningsvis.

     Det är inte Mona som överklagat, hon har bara anslutit sig till åklagarens överklagan. Det har hon inte något att förlora på att göra.

     Håller med dig helt. Mona har begått ett brott. Underbart att hon blev fälld, då vi i Sverige sedan länge inte har någon offentlig stupstock. Hon har helt klart gjort fel.

     Svara

   Moa!

   Svara

   Jo det har överklagats. Mona skrev själv om detta på sin Instagram den 25 april.

   Svara

   Det länkades väl till och med till insamlingen till böterna i den här bloggen?

   Svara

  Man kan inte överklaga en dom som vunnit laga kraft. Tre veckor har man på sig och man betalar inte skadestånd innan målet isf vunnit laga kraft i HR/HD.

  Varför skulle Mona överklaga. Hon trodde på fängelse och fick böter. Hon måste vara dum om hon överklagar. Likaså hennes advokat.

  Tror inte alls på något överklagande. För intresserade ring HR Stockholm. Offentliga uppgifter.

  //Moa

  Svara

   Överklagandet skulle ha gjorts senast den 23 april. Monas överklagande inkom Svea hovrätt den 2 maj, och åklagarens anslutningsöverklagande likaså. Så ett överklagande har inkommit, dock efter att fristen löpt ut.

   Svara

   Mona skrev på sin Instagram den 25 april att domen var överklagad. Så överklagan är gjord i rätt tid. Sedan att Mona och åklagare kom in med skrivelse den 2 maj är bara för att de bad om uppskov att utveckla sin överklagan.

   Svara

    I så fall, om domen överklagats, har man inte betalat skadeståndet, eller?

    Svara

     Nej, betalning sker inte förens det att domen vunnit laga kraft. Om den är överklagad i rätt tid så har den inte vunnit laga kraft.

     Svara

      Vart tog de insamlade pengarna vägen i så fall?

      Svara

    De begärde anstånd, inte uppskov.

    Svara

     Ordet anstånd betyder med annan förklaring uppskov eller frist. Nuff said!

     Svara

     Ordet anstånd betyder med annan förklaring uppskov eller frist.

     Svara

  Onödigt ändå att ta sin besvikelse på väninnan publikt, självklart är det lätt att ta reda på vem det är. Står ju redan här.

  Svara

   Mona har inga ”sans och balansfilter”.

   Det var fler som sa ifrån. Som senare övergav Mona. Några st strax efter dotterns medverkan i ångestriden.

   //Moa

   Svara

   Vem är det då?

   Svara

    Står i förra inlägget.

    Svara

     Det står flera namn på förra inlägget.

     Svara

     Vems förra inlägg?

     Svara

   Håller helt med dig A, det är helt onödigt! Sen påstår Mona att hon har hjälpt fd väninnan till hennes fantastiska karriär som hon har nu. Tror inte fd väninnan håller med! Jag håller med hennes fd väninna att Mona skor sig på sin dotter och gör sig själv till brottsoffer, vilket hon inte är! Mona ljuger som en häst travar och tyvärr gör Monas alla lögner att jag börja tvivla på dottern.

   Svara

    Kan inte instämma mer. Mona är en oerhört beräknande människa som ALDRIG drar sig för att sko sig på NÅGONS bekostnad. Även om det gäller egna dottern! Så trist men alldeles sant.

    Finns inte på kartan att Mona hjälpt någon väninna till någon karriär. Mona hjälper bara sig själv. I alla lägen.

    Svara

  Hur kan du tillåta vissa inlägg i denna tråd?

  Svara

   Vilka inlägg babbaar du om? Alla offtopic eller vad?

   Svara

    De är borttagna nu! Tack Camilla för det! ❤️

    Svara

  intressant kommentar om Bella: https://nouw.com/andreanorelid/gardagens-event-med-red-flag-34494858

  ”Jag har länge varit inspirerad av och sett upp till Isabella Löwengrip. Hon är otroligt duktig på det hon gör och jag hade hoppats på att få en möjlighet att lite snabbt prata med henne. Eventet var ganska litet, vi var kanske 60-70 personer där, mestadels unga tjejer som driver eller vill driva egna företag så det kändes som om det skulle vara möjligt att få en liten pratstund med henne. Efter föreläsningen kom chansen att prata lite med Isabella. Problemet var bara att hon näst intill var helt frånvarande och ropade mer på sin assistent än att lyssna på vad personen framför henne sa. Jag hade en kort fråga som jag ville ställa men hon däremot var helt frånvarande och svarade mig knappt innan hon vinkade fram nästa. En väldigt besvikelse, framför allt eftersom hennes ”föreläsningen” inte hade varit speciell vass heller”

  tjejen som skriver bloggen har dessutom startat ett eget företag som säljer scarves och scrunchies som sytts från rest-tyger från dom stora modehusen, det tycker jag var en asbra idé! jättefina är dom, och inte alls lika dyra som Hermine Holds https://andreavictoria.se/

  Svara

  Hur kan människan ens skriva att det ett av de värsta brotten/straffen man Jan dömas för ? Är hon helt pantad Mona??!! GA ha. Maxstraff 2 år!! Idiot ör hon….

  Svara

  Mona är en stor bluff. Så underklassig. Outbildad.
  Ljuger friskt och försöker leka ”fin” och ”rik”, när sanningen är precis tvärtom (t ex dömdes hon till lägsta dagsbot, sådan grundas på inkomst).
  Gift med porrfilmsproducent, tidigare gift med en man som hon påstår förgrep sig på deras dotter.
  Har ett instagram konto där hon plutar med munnen som värsta porrfilms-tanten (ja, hon är ju typ 55, så ingen babe). Äckligt.

  Svara

   Och du har klass och utbildning? Låter inte så när man uttrycker sig nedsättande om någon man inte vet ett dugg om, annat än vad man har läst på nätet (för där står ju sanningen).

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.