Jocke och Jonnas filmprojekt om att konfrontera ”Joz”

En kort bakgrund:
När Jocke och Jonna var i Dubai på en mycket välbehövd semester, pågick det saker i deras hus som de var helt ovetandes om. Projektledaren ”Joz” misskötte många av sina uppdrag i bygget, saker som ska komma att kosta paret stora pengar för paret och han ska även ha ljugit om sina referenser och kort och gott gjort ett uruselt jobb. Ovanpå detta ska assistenten Alexandra ha mått så pass dåligt av Joz sexuella inviter och generella beteende mot henne att hon till slut valde att säga upp sig då han inte lämnade henne ifred eller respekterade hennes nej.
När alltsammans kom till Jocke och Jonnas kännedom ska Joz ha gått under jorden och gjort sig oanträffbar. Det sista livstecknet från honom har varit två uppdatering på Instagram där han meddelar att han inte kommer bemöta detta nu och att det finns två sidor av alla mynt.
Jocke och Jonna ska inte ha velat anmäla honom till polisen då inte ändå inte tror att en polisanmälan kommer leda någon vart.
Där är vi när del 2 av den här historien tar sin början.

För några dagar sedan publicerade Jocke bilder på sin Instastory där han och en filmteam befann sig i Hovås (Där Joz bor) för att själva konfrontera honom. Lite som om Trolljägarna och Pandoras ask i Paradise Hotel fått ett kärleksbarn och detta kärleksbarn då är den serie som Jocke på eget bevåg nu håller på att spela in.
Han har alltså helt sonika hoppat över det svenska rättsväsendet och tänker att han kommer uppnå ett bättre resultat på det här sättet.
Jag undrar om han reflekterat över att det han gör kan vara olagligt innan han drog igång sitt nya projekt?
För hur rätt HAN än tycker att han har så kan det här ligga till grund för ganska så allvarliga konsekvenser för honom, och jag hoppas verkligen att han tänkt igenom sitt beslut och gjort sin konsekvensanalys med tanke på att han har en familj som riskerar att bli drabbad vid en eventualitet att han skulle anmälas, fällas och slutligen dömas.
Enligt före detta överåklagare Sven-Erik Alhem skulle detta kunna röra sig om förtal, och kanske rent av grovt förtal där maxstraffet är 2 års fängelse.
Är det värt det verkligen?

Jag förstår att Jocke är arg, jag förstår det verkligen men det rättfärdigar tyvärr inte ett rent känslostyrt agerande och kommer med största sannolikhet inte duga som försvar i en eventuell rättegång.
Och att Jocke är arg är en sak, men Jocke är inte ensam i detta – tyvärr – utan han har hundratusentals fans som avgudar honom, och vem vet vad DE skulle kunna ställa till med för sin idol?
Vill Jocke verkligen ha det på sitt samvete?
Jockes största roll i livet är att vara ett bra föredöme för sin dotter, att lära henne att bli en bra människa men tyvärr stannar inte hans ansvar där. Det gör inte det, oavsett vad han tycker om saken. Och tycker han inte att han har något ansvar mot sina följare så får det stå för honom, men då får han också tåla kritik gällande det.
Signalerna han skickar ut till sina unga fans är oroväckande, och jag tror inte att Jocke tänkt så långt i sin ilska. Vill han verkligen att hans 893 000 följare på Instagram alla själva ska ta lagen i egna händer om de anser att någon begått en oförrätt mot dem?
Att i stället för att gå till polisen så tar man lagen i egna händer och gör det man själv anser är bäst?
Kommer vi ha 893 000 laglösa människor på gatorna i Sverige efter det här – känns det tryggt verkligen?

Nej, givetvis kommer vi inte ha 893 000 laglösa människor som springer runt och tar lagen i egna händer, men det räcker med en. Att EN person tittar på det här och går till attack mot en människa hen anser ha gjort hen illa.
Tänk om någon anser att Jocke och Jonna behandlat dem dåligt och dyker upp hemma hos dem med en grupp kompisar, eller ”ett crew”?
Jocke har ju visat att det är så här man löser konflikter. Man hoppar över allt vad rättsväsende heter och tar lagen i egna händer.

Jag kan inte NOG poängtera hur oroväckande det här är.
Det här är inte The Boondock Saints eller någon annan, liknande film, det här är på riktigt.

188 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag tycker att det brukar låta titt som tätt här som att många (inkl. Camilla) vill agera egen domstol osv. vid andra tillfällen.

  Svara

   Men när det gäller CW och FV är det såklart en annan sak. It’s okay when we do it, vi är ju dom goda.

   Svara

   Visste att den kommentaren skulle komma… skillnaden är ju att då används endast ord, i det här fallet söker ju Jocke upp personen för att tjafsa/bråka el whatever

   Svara

    Det här är ju knappast första gången någon tar lagen i egna händer. Ett brott är ett brott.

    Svara

    Haha so what? Fegt att sitta och skriva bakom en skärm.

    Svara

    Då är det alltså inte principen ”att ta lagen i egna händer” eller ”agera domstol” eller liknande som är problemet? Det är att söka upp folk, kände märkligt att i så fall blanda in hela ”ta lagen i egna händer” snacket. Det tycker ni ju uppenbarligen att det går bra ibland.

    Svara

     Precis. Löjligt att hylla en person och gå på en annan. Modigare att söka upp personen face to face kan jag tycka.

     Svara

      Det sjuka är att polisen själva uppmanar till ett sånt beteende. Har problem med en människa som inte låter mig vara ifred, polisen lägger ner alla anmälningar och har ett otal ggr sagt att låt det vara så slutar personen oftast inom ett år eller sök upp personen men se till att du inte är ensam när du gör det, filma gärna. Annars blir det lätt ord mot ord. Jag valde första alternativet vilket jag inte mår bra av då detta verkligen inte upphört ens efter 2 år. Jag förstår Jocke, han kan ha fått samma tips av polisen han med.

      Svara

    Bara används ord? Ord fick Benny Fredriksson att ta sitt eget liv. Alla som blivit misshandlade i ett förhållande (inkl jag) vet att psykisk misshandel är lika hemsk som fysisk. FV misshandlas psykiskt på ett sätt som är mer omfattande än man brukar uppleva partnervåld med ett ex som stalkar och försöker förstöra ens liv. Han fick sparken från sitt jobb pga näthat riktat mot honom, han blir förföljd av CW när han visar sig offentligt och hon uppviglar till bojkott och social utfrysning av KVINNOR som likeat hans inlägg eller synts på bild med honom. Tom Gudrun Schyman.

    Svara

     ”FV” kanske skulle ha låtit bli att våldta CW då?

     Svara

      Hur vet du att han gjorde det?

      Svara

   https://youtu.be/YEnanuPxVYg De här är Jocke i vuxen ålder bakom media utåt

   Svara

   Cissi Wallin, a.k.a. ”jag ställer mig över rättsväsendet”

   Svara

    Precis. Den här bloggen hyllade Cissi när hon tog lagen i egna händer men nu är det fel helt plötsligt. Hyckleri.

    Svara

     Helt riktigt anonym! Jag kommer också ihåg att Camilla hyllade Cissi på alla sätt. Men det är skillnad when they doit! Ett hyckleri av rang från Camilla som jag vanligtvis gillar skarpt…..

     Svara

    Hur har hon ställt sig över rättsväsendet? Hon namngav och anmälde sin förövare och tar nu konsekvenser av det genom förtalsåtalet. Hon har inte gett sig ut på någon sorts personlig jakt utanför rättsväsendet.

    Svara

     Genom att begå ett brott uppenbarligen. Förtal som du själv nämner. Precis samma brott som Jocke riskerar att bli anmäld för.

     Svara

      Att begå ett brott är inte att ställa sig utanför rättsväsendet. Hon är medveten om att det är ett brott och är beredd att ta konsekvenserna. Hon utöver en form av civil olydnad. Att ställa sig utanför rättsväsendet vore att knacka på hos FV med en posse…

      Svara

       Att bryta mot lagar är inte att ställa sig utanför rättsväsendet. Dagens konstaterande 😊.

       Svara

        😂 precis, vissa har lite svårt när de tänker ibland.

        Svara

        Snarare du som inte fattar … Vi pratar om att ta lagen i egna händer och skippa egen rättvisa. Att begå ett brott är inte att skippa ege rättvisa vilket är det Cissi Wallin och J&J gör.

        Svara

         ”Skippa” du din egen rättvisa, det låter bra tycker jag.

         Svara

       Så det är ok att stalka någon och göra allt i sin makt för att få andra hata personen och frysa ut hen överallt och spotta på hen?!
       Hon namngav inte bara, hon namngav VARJE DAG SEDAN 2 ÅR TILLBAKA, hon skriver de mest kränkande saker om honom och upplåter sina plattformar till obegränsat näthat mot honom, även från extremhögern. Hon förföljer honom offentligt, dyker upp och skriker när han talar inför publik. Det är grov stalkning, trakasserier, psykisk misshandel och grovt förtal.

       Svara

        Som någon sa ovan, han kanske inte skulle ha våldtagit henne då? Eller varit en allmänt slemmig snubbe som sexuellt trakasserade varenda tjej som dök i hans närhet. Herregud, alla som någon gång varit ens i närheten av Stockholms medievärld vet att man ska hålla FW och MT på armslängds avstånd….

        Svara

         Det hände år 2006, 13 år sedan. Läget var annorlunda då.

         Cissi sa i förhör att F var väldigt känd och hade stor makt i media.

         De andra tjejerna har Cissi skrivit följande om och även sagt i polisförhör: De ville inte göra någon polisanmälan. De tyckte inte att det de hade varit med om som en klapp på rumpan på krogen, var något att anmäla. De kände att de var med i det hela, enbart för min skull.

         Att Cissi skriver väldigt annorlunda om de andra tjejerna nu är alltså konstigt. Varför hitta på så mycket?

         I Värvet med Cissi undrar Triumf varför Cissi tror att Flashback trodde på Cissi under Metoo. Så svarar hon: ”Det berodde nog på vem jag valde att hänga ut, hade jag valt någon annan hade det nog sett annorlunda ut”. Säger man så om sin förövare, vem man valde att hänga ut?

         V har länge haft rykte om sig att vara ”äcklig”. Ryktet verkade nå Cissi först morgonen efter händelsen då Cissi enligt vännens polisförhör ringer vännen och säger: ”Hej! Vet du vem jag har legat med”? Vännen hade då svårt att dölja sin motlust mot att hon varit med F.

         Svara

     Skojar du eller? Varje gång hon nämnt hans namn i media, tv, radio, poddar, på insta osv har hon drivit en personlig jakt utanför rättväsandet.

     Svara

     Jag hoppas att du skämtar nu? Hon har hängt ut FV som en förövare och våldtäktsman i sina sociala kanaler och i mediala sammanhang utan att det finns rättslig bevisning för det.

     Svara

    Innan Camilla och Cissi blev vänner skrevs det som om alla andra, även negativa kritiska inlägg även om Cissi här. När Cissi skrev massa elakt om Camilla som person ihop med Dahmer mfl, slutade plötsligt de inläggen komma. Därefter- inte ett negativt eller kritisk ord om Cissi. Nu är de två vänner?

    Cissi har uppmanat sina läsare att gå utöver lagen om det behövs. Har Jocke gjort det? Hon kommer även med största sannolikhet åtalas för grovt förtal. Åklagaren har till och med beslutat om åtalsunderlåtelse. De nya förtalen som fortlöpande görs, tas inte längre med i åtalet för att de ändå inte skulle kunna göra straffet högre. Anledningen till att åtalet dragit ut på tiden har hittills varit att Cissi fortsätter med förtalen.trots polisutredningen. Samtidigt beklagar sig Cissi över hur lång tid utredningen tar, och vad den kostar skattebetalarna.

    Lever vi i det här landet får vi följa de lagar vi har. Precis som för Joz, Jocke, FV och alla andra. Är man missnöjd med polis/rättsväsende/lagar får man påverka en ändring genom politiskt engagemang. INTE genom som Cissi påpekat ta saken i egna händer, alltså bryta mot lagen.

    Vad Jocke gjort som är olagligt har jag ingen insyn i. Är han polisanmäld? Eftersom Camilla skriver grovt förtal förmodar jag det? Eller var kommer grovt förtal ifrån?

    Cissi riskerar 2 års fängelse för grovt förtal, hon har man och 2 barn. Som Camilla påpekar angående Jockes civilstånd. Cissi har pratat ut om sin händelse överallt i all media sedan 2010. Det är verkligen inte som hon skriver att hon censurerats och inte fått berätta. Förövarens namn har sedan dess stått på alla forum osv på nätet, och alla i medievärlden har sedan 2010 känt till det.

    Cissi sa sig då, 2010, inte ha velat berätta i media om det för att alla då skulle tro att hon som ny i Sthlm utan jobb bara ville ha uppmärksamhet och få fart på sin karriär.

    Cissi ljuger på flera ställen, bla i sin blogg och i Tv 4 om att hon inte träffat FV före händelsen. Hon sa ” Jag hade inte ens sett den mannen tidigare” i TV4, och skrev i bla sin blogg hur sjuka vissa bloggläsare var som hittade på att de visst pratat med varandra före ”händelsen”. Men …i polisförhör berättar Cissi att FV då var ”känd med mkt makt”, och även att de tagit en öl ihop på krogen några gånger innan ” händelsen”. Poängen med alla frekventa lögner som aldrig tar slut vet Cissi och FV men de visar att hon kan ljuga utan att blinka till och med i TV.

    Senare när uppmärksamheten fortsatte i media och hon fortsatte bilda flera olika hashtaggs/hemsidor och liknande angående att prata om våldtäkt, och senare sin alkoholism och mängder med sjukdomar, sa hon sig inte vilja polisanmäla för att hennes påbörjade nya karriär kunde blivit förstörd. Det har senare kommit fram att Cissi polisanmälde 2011 efter att FV:s advokat kontaktat Cissi och ifrågasatt varför hon berättat detta om FV för alla.

    2017 säger Cissi att hon måste få berätta sin historia, att hon inte kan vara tyst längre. 2017, 12 år efteråt, är det tvunget att namnge FV för att hon är tvungen ”att varna sina medsystrar för en farlig man”. 12 år efteråt är han plötsligt så farlig.

    Samma känsla man nu har skulle man få om Camilla plötsligt skulle bli vän med Bella. Vips skulle en stor tystnad breda ut sig om allt rörande Bella, och den skulle fortsättningsvis enbart brytas av inlägg med innehåll som om de vore skrivna av Bellas absolut största fan. So fun! Verkligen.

    Svara

     Cissi Wallin största lögnerskan, så otroligt osympatiskt beteende.

     Svara

      Blev det jobbigt när någon berättade för världen vilken skitstövel din kompis var eller?

      Svara

       17.32. Om du har något att tillföra så säg gärna det. Härskarteknik tillför ingenting.

       Svara

   Ja CC jobbar ju lite på samma sätt – använder sin blogg för personliga vendettor och för att smutskasta personer och företag, och tjänar dessutom pengar på det. Nu har hon väl inte åkt hem till någon med kameror men det startas ju hat och drev, även vuxna triggas, och även hon skulle kunna dömas för fortal om någon anmälde.

   Svara

    Ja!

    Svara

    Och allt som får stå kvar bland kommentarer undrar jag över.

    Svara

     Ja du menar hur det under Bellas inlägg står kvar elaka saker om hennes utseende, föräldraskap osv? Skillnad enligt Camilla.

     Svara

   https://youtu.be/xUiRgY82yoc Cluee news har samma nätverk som Joakim Lundell MEN…….

   Svara

  It’s still fake.

  Svara

  Herregud. Helt ärligt tycker jag det skulle vara rätt åt honom om han dömdes. Maken till skitstövel har jag aldrig sett, trots att han ibland spelar en helyllekille. Tror inte Jocke är så oskyldig som han vill ge sken av. Och då pratar jag inte om Joz, utan Jocke i allmänhet.

  Svara

   Jocke tål inte att bli ifrågasatt själv. Och påstår han inte bryr sig vad andra tycker om honom.
   Kolla senaste Cluee news kommentarsfält hur han är bitter och måste hävda sig.

   https://youtu.be/DAc_2nvBiSo

   Svara

  Är han helt seriös? Det här är ju helt sjukt

  Svara

   Alltså. Ärligt talat så tog ju precis alla som hängde ut någon med namn under metoo lagen i egna händer.
   Själv tycker jag det är löjligt beteende av Jocke, men ser faktiskt ingen skillnad.

   Svara

    Hur menar du nu?

    Svara

     Byt ut Jockes namn mot exempelvis Cissi i Camillas text så ser du nog vad personen menar.

     Jag undrar om han reflekterat över att det han gör kan vara olagligt innan han drog igång sitt nya projekt?
     För hur rätt HAN än tycker att han har så kan det här ligga till grund för ganska så allvarliga konsekvenser för honom, och jag hoppas verkligen att han tänkt igenom sitt beslut och gjort sin konsekvensanalys med tanke på att han har en familj som riskerar att bli drabbad vid en eventualitet att han skulle anmälas, fällas och slutligen dömas.
     Enligt före detta överåklagare Sven-Erik Alhem skulle detta kunna röra sig om förtal, och kanske rent av grovt förtal där maxstraffet är 2 års fängelse.
     Är det värt det verkligen?
     Jag förstår att Jocke är arg, jag förstår det verkligen men det rättfärdigar tyvärr inte ett rent känslostyrt agerande och kommer med största sannolikhet inte duga som försvar i en eventuell rättegång.
     Och att Jocke är arg är en sak, men Jocke är inte ensam i detta – tyvärr – utan han har hundratusentals fans som avgudar honom, och vem vet vad DE skulle kunna ställa till med för sin idol?
     Vill Jocke verkligen ha det på sitt samvete?

     Svara

    Har Jocke blivit anmäld för grovt förtal? Cissi har däremot redan anmälts för det, och fortsätter under polisutredningen hela tiden att begå fler förtal.

    Cissi riskerar två års fängelse. Ska hon som Jocke också ha konsekvenstänk inför sin familj? Har Jocke sagt att han ska begå något brott om han träffar på killen? Är förtal, något han bar ev skulle kunna bli anmäld för? Ja, men än så länge har han inte brutit mot någon lag. Det har däremot Cissi.

    Hon säger sig inte ha fått berätta vad som hänt henne. Att hon inte borde bli anmäld för förtal för att hon har rätt att berätta. Men hon HAR berättat! I media har hon berättat om ”våldtäkten” oräkneligt antal gånger med början för snart tio år sen.

    Namnet på hennes ”förövare” har funnits ute sedan 2009-2010, även på nätet. Cissi såg redan då till att sprida det bland alla inom media i Sthlm.

    Att hon inte fått berätta är INTE sant. Och att nu komma med efterhandskonstruktionen att hon under metoo namngav F för att varna andra ”unga medsystrar” är bara så dålig. Under de tidigare 11 åren var han tydligen inte så farlig då, eftersom det skäl hon angett tidigare för att inte gå ut i media var att hon inte ville riskera sin karriär.

    Kan det ha varit så att Cissis karriär kroknat före Metoo? Ja precis så var det nämligen. Hon fick inte längre fler jobb på TV4, överlag syntes hon allt mer sällan i media. Cissi hade fått chansen i Nyhetsmorgon som reporter och även i bla Kvällsöppet och Efter tio. Cissi verkade dock mest intresserad av sig själv i egenskap av reporter, och pratade mest själv- om sig själv. Jobben blev färre och färre.

    Cissi skriver numera att hon blev av med alla jobb pga att hon namngav FV. Det stämmer ju helt enkelt som sagt inte.

    Sedan metoo har Cissi återigen fått upp intresset runt sig och fått mycket mer mediatid än åren före metoo.

    Svara

     Du är en idiot.

     Svara

      Argumentera emot om du har en annan åsikt. Det ska nog även du klara, trots att nivån på första kommentaren gör mig minst sagt tveksam…🙄

      Svara

      Trevlig helg på dig sunshine 😂😂

      Svara

   https://youtu.be/cAsAfvzYgSk Vem är joakim lundell
   Anis Don Demina vilken skön kille.
   Här tycks Jocke vuxit upp, men ack så fel nu är cirkusen igång igen.

   Svara

    43:31 in i videon herregud

    Svara

    👎👎👎 Han borde skaffa sig ett riktigt jobb istället för att skapa drama på Youtube för småbarn och sedan sitta och gnälla över hur dumt det var att göra en dum video i en ny video. Stackars barn.

    Svara

  Som ett barn. Som inte inser att han har barn.
  Går Jonna verkligen med på allt det här?? Hennes blogg är ju jämt bara lull-lull och visar inget av alla konflikter j är inblandad i…

  Svara

   Mmmm… Vad är Jonnas roll i detta? Är detta bara Jockes idé verkligen? Om Jonna är med på båten är det f*n ännu värre. Två personer som har sån otur när de tänker. Lite borde de ju kunna räkna ut med gemensamma krafter, eller?

   Svara

  Skojar du? Vad är skillnaden på Cissi, Mona osv? Om det är att förtala någon som är problemet.

  Svara

   En en skillnaderna tycker jag är målgruppen. Jocke vänder sig till barn, Cissi å Mona vänder sig till vuxna. En annan skillnad tycker jag är att åtminstone Cissi har polisanmält sin gärningsman. Jocke tycker att det är onödigt och tar hellre lagen i egna händer. En annan skillnad tycker jag är syftet. Jocke vill ha publicitet och visningar, Cissi vill uppmärksamma ett strukturellt problem.

   Svara

    Det är ju delvis baserat på dina egna antaganden. Att jocke vill ha publicitet, men inte Cissi.

    Att uppmärksamma ett strukturellt problem kan man göra utan att begå lagbrott.

    Svara

    Cissi har levt på uppmärksamheten i två år nu.

    Svara

     Jocke och Cissi är två vitt skilda saker men visst kan båda dömas med rätta för förtal när man tar lagen i egna händer.

     Svara

      Varför är det skilda saker? ”Ta lagen i egna händer”

      Svara

     Vaddå ”levt på uppmärksamheten i två åt”?

     Svara

     Nej sedan 2010 då hon gick ut med det i media. Sedan följde massa andra ämnen som hon talade ut om.

     Svara

    Om Jocke anmäler saken och ärendet lägga ned. Tycker du att det är rätt att han tar lagen i egna händer o gör samma sak då?

    Hur är det annars relevant

    Svara

     Jag tycker faktiskt att det är mindre fel då ja. Åtminstone om det han säger är sant, och Joz felaktigt skulle frias.

     Svara

      Okej. Om man likt Camilla i inlägget är orolig över just det faktumet att folk tog lagen i egna händer, så känns det ju som att oron borde vara densamma oavsett om ärendet tidigare är polisanmält eller inte. Man tar ju fortfarande lagen i egna händer oavsett.

      Svara

       Om en domstol tagit upp ärendet och det har den, är det enligt Cissi okej att bryta mot lagen och uppmana andra att ta saken i egna händer om det krävs. Det säger Camilla inget om.

       Svara

    Jocke har ingen tillit till samhället eller andra människor,blir så när man växer upp med vuxna som inte tar ansvar. Sedan blir man väldigt känslig för, när man blir lurad.

    Svara

    Så om Jocke går ut och säger att det är pga beteendet mot tjejen som slutade så är det okej då? Om Jocke vill belysa och bekämpa trakasserierna?

    Svara

     bra fråga. så mycket hyckel.

     Svara

     Men det vill han ju inte. Jocke skulle aldrig lägga energi på nåt sånt, förutom för att isf fiska gillningar. Men om Jocke SKULLE vilja belysa sexuella trakassier så fine. Men Jocke gör ju allt detta enbart för att tjäna pengar på det, det förstår man om man känner till honom. Sedan tycker jag ju inte att inkompetenta byggkarlar som lurar folk på flera miljoner (?) är nåt stort problem i samhället, så knepigt att jämföra med sexuellt våld.

     Svara

      Hycklare!

      Svara

      så det är alltså olika för olika personer? vissa får ta lagen i egna händer, men andra inte? vem avgör vilka som får bryta mot lagen?

      Utöver att Joz påstås ha lurat dem på pengar så påstås han ju även ha ofredat en tjej sexuellt.

      Svara

       Läste du vad jag skrev eller var jag otydlig? Jockes syfte är att tjäna pengar, han ger blanka fan i om Joz tafsat eller inte. Om Jocke med ärligt uppsåt skulle vilja uppmärksamma ett strukturellt problem, oavsett vilket, skulle det vara skillnad. Nu gör han det för att mjölka ur några kronor ur en uttjatad händelse.

       Svara

        Jag läste vad du skrev och jag tolkade det som jag skrev i min kommentar ovan

        Det är ju dina egna teorier vad jockes huvudsakliga syfte är. Låt säga att samma sak händer en vanlig svensson, menar du att det hade varit ok då att söka upp och förtala någon bara för att syftet inte var pengar? Får man alltså bryta mot lagen för att uppmärksamma ett strukturellt problem? Det om något vore väl riskfyllt då vi har strukturella problem till höger o vänster. Du tycker inte att man kan göra detta utan att bryta mot lagen?

        Svara

        Och? Rättfärdigar du brott bara för att det finns ett syfte bakom? 🤦🏼 Är väl skitsamma varför två personer begår samma brott.

        Svara

         Alltså jag vet inte riktigt vart ni vill komma. Cissi riskerar att dömas för förtal, och gör hon det är det troligen en helt korrekt dom. Hon ska naturligtvis inte ha någon särbehandling i rätten.
         Men det är klart att vissa brott undet vissa omständigheter kan rättfärdigas (rent icke-juridiskt alltså). T.ex förtal, misshandel, mord.

         Svara

          Eh nej? 🤦🏼

          Svara

           Anonym 14.32. Eftersom det är en moralisk ”gräns” är den väl högst personlig, och får så vara, tycker jag.

          Vad skriver du? Kan mord rättfärdigas under vissa omständigheter?

          om du tycker det så tror inte jag heller att den här konversationen leder någonstans… Det jag ville ha sagt är att detta inlägget var väldigt mycket hyckleri och att jag inte tycker att man ska ta lagen i egna händer över huvud taget. Varken om man heter Jocke eller Cissi.

          Svara

           Jag tycker faktiskt det. Jag tycker man är i sin fulla moraliska rätt att döda t.ex sitt barn (ostraffade?) mördare eller våldtäktsman. Däremot ska man naturligtvis straffas för det, precis som vilken mördare som helst.
           Jag tycker också att man får köra för fort i trafiken om det gäller liv eller död. Men inte utan böter. Utan rent moraliskt.

           Svar väntar i modd.

           Ja man kan ju fråga sig varför Cam tycker sig ha rätt att bestämma när det är okej och inte att begå brott.

           Med den åsikten Mandelbecca har att mord kan vara rättfärdigat, är det som du säger lönlöst med diskussion. Hjälp! Är det enda jag tänker.

          Hur sjuka människor är det här inne egentligen. Rättfärdigar mord!? 😱

          Svara

           Ja. Under viss omständigheter. Tycker man rent moraliskt får mörda sitt barns mördare eller v*ld*äkts*an. Men man ska ändå straffas för det. Jag skulle dock inte döma någon som gjort det.

           Du är otäck på riktigt MandelBecca. Ska lägga ditt nick på minnet och skippa dina kommentarer i framtiden.

           Tja.. kan komma på en handfull diktatorer som jag tror att ett mord på skulle rättfärdigas av de flesta. Sen är en del för dödsstraff (inte jag), vilket kan ses som ett mord utfört av staten.

           Skulle alla resonera så hade ju folk dött till höger och vänster i alla fall. låter obehagligt.

           Jag träffade en kvinna en gång som hade blivit fysiskt och psykiskt torterad av sin man under många många år. Även barnet utsatte han. Hon kunde inte ta sig ur förhållandet och fick efter lång tid nog och dödade honom. Hon tog så klart sitt straff men jag kan faktiskt inte döma henne för det hon gjorde. Ett mord är ett mord men vissa är för mig lättare att moraliskt rättfärdiga. So sue me.

           Så kan man ju tycka (även om jag inte håller med), problemet blir ju i så fall att dra var gränsen går. När är det ok att begå brott? Vem avgör det? Varför skulle det vara farligare när en viss person tar saken i egna händer kontra en annan?

           Anonym 14.32. Eftersom det är en moralisk ”gräns” är den väl högst personlig, och får så vara, tycker jag.

           Jag tror att ni blandar ihop juridiskt och moraliskt rättfärdigat. Ingen här har ju påstått att man ska komma undan med mord.

    Nej Jocke vänder sig inte till barn!! Det gjorde de förr med challenges och pranks… iaf det senaste året har ägnats åt bebissnack och husbyggen (förutom några förvirrade livestreams)
    Däremot är det många barn som tittar på dem ja..

    Svara

   Cissi polisanmälde åtminstone FV.

   Svara

    Vad spelar det för roll när inlägget handlar om att ta lagen i egna händer? Förtal blir inte okej bara för att man har polisanmält.

    Svara

     Men det är väl ändå skillnad på att påstå att någon våldtagit någon, gå ut med, och vara medveten om konsekvenserna, och att aktivt söka upp någon för vilket brott?

     Svara

      Nej. Det är ingen skillnad när det gäller ”ta lagen i egna händer”. Att du gillar en av personerna men inte den andra ändrar liksom ingenting.

      Svara

      Beroende på vad Jocke gör när han har sökt upp Joz, så nej, det är ingen skillnad. Om han enbart åker dit för att konfrontera och sedan hänga ut Joz, så är det precis samma brott som när du hänger ut någon framför alla dina följare oavsett om ni har diskuterat saken i verkligheten eller inte.

      Svara

   Den första outningen kan likställas tycker jag (FV har gjort detta/Joz har gjort detta). Men att dra ihop ett filmteam och stalka/dyka upp vid personens hem för en ”konfrontation” är ju något annat.

   Svara

    Cissi satt i tv, morgonsoffor, poddar, radio osv. I rikstäckande dessutom, Jockes kanaler når inte ut till lika många. Samma skrot och korn.

    Svara

     Cissi har pratat om sitt i 10 år! I radio, TV, tidningar, bloggar, sociala medier sååå många gånger. Och nu säger hon att hon inte fått berätta.

     Svara

    Hon dök upp på debatten FV var med i och ställde sig och skrek när han pratade. Regelrätt stalkning.

    Svara

  Förstår att Jocke ser möjlighet för pengar i att mjölka allt han kan från Joz-situationen, men hur orkar de? Är det inte nog att folk redan verkar attackera Joz när de ser honom ute? Det börjar gå för långt.

  Svara

   Noll konsekvenstänk där

   Svara

  Jocke och Jonna är barn, intellektuellt och känslomässigt. De agerar som barn och någon borde stoppa dem eller hjälpa dem. Min son som är nio kan tänka i längre konsekvensbanor än så här. Han får för övrigt inte kolla på deras skitkanal.

  Svara

  Jocke har gång på gång sagt att det är hans fel som släppte in Joz i deras liv och pga av detta åsamkat så många lidande.

  Varför löser han detta på exakt samma tanklösa sätt som alltid?

  Jag tycker i grund och botten att han är en fin människa som städat upp sitt liv och påväg att äntligen komma på fötter igen, men detta kan rämna deras tillvaro på nytt.

  Snälla Jocke om du läser, sätt er inte i skiten ännu en gång!
  Allt håller på att ordna upp sig för er. Släpp allt med Joz och njut av livet med din familj.

  Snart är deras övervåning färdig och de kan ägna sig åt det uppskjutna projektet i höst.

  Blir tokig på hur oansvarigt han beter sig och det är tragiskt att mins barn följer honom med hundratusentals andra barn.

  Snälla Jocke väx upp nån gång!

  Svara

   Tillägg:

   Joz hade som mål enligt Jocke att förstöra hans liv och Jocke är dum nog att gå rakt i hans fälla.

   Men det kanske är lika bra att Jocke åtalas och blir dömd för grovt förtal så att alla barn som följer honom lär sig om hur viktigt det är att följa lagen.

   Svara

    Varför skulle Joz haft som mål att förstöra Jockes liv? Hur löjligt låter inte det, det tror jag inte en sekund på men däremot så verkar ju Jocke vilja förstöra Joz liv, det är ju tydligt. Tycker det vore synd om Jocke döms för detta, men han borde lära sig ett och annat av detta och tänka sig för lite mer. Växa upp.

    Svara

     Hävdar att Joz skulle ha sagt/skrivit detta till någon tjej eller fler tjejer…

     Svara

   Du vet om att du som förälder bär ansvaret över vad dina barn kollar på. Sätt gränser.

   Svara

    De är tonåringar och jag väljer att föra diskussioner kring allt de lägger upp istället för att förbjuda.

    Mina barn är kloka ansvarstagande individer. Det är viktigt att sätta sig in i vad de följer.

    Svara

    Visst är det så, men man har inte alltid kontroll över vad ens barn gör utanför ens egna hus med sina klasskamrater och vänner.

    Svara

     Håller med dig! Det är viktigare att föregå med gott exempel själv som förälder och prata och diskutera kring allt som pågår på sociala medier osv. Att man har högt i tak och kan prata med sina barn om allt.

     Att straffa och förmana tror jag inte på.

     Svara

  Varför valde hon att säga upp sig innan hon pratat med sin arbetsgivare? Väldigt konstigt. Eller missuppfattar jag?

  Svara

   Näe, det går ju strängt taget inte att säga upp sig utan att på något vis kommunicera det till sin arbetsgivare. Brukar ju vara uppsägningstid och liknande också. I den vanliga världen, alltså. Behöver ju inte innebära något för de här stolpskotten.

   Svara

    Hon sa till men j&j trodde inte att det var så illa så de lät honom stanna istället. Men sen vart det mer så hon gav upp och flytta istället!

    Svara

  Bra inlägg Camilla, klokt skrivet. Här agerar Jocke oerhört korkat och omoget, skrämmande. Sen vet vi ju inte vad som verkligen har hänt och om det Joz påstås ha gjort stämmer eller inte. Vi vet inte om J&J talar sanning i det här. Jag har svårt att lita på dem i detta, tror inte på dem tyvärr, det var så mycket där som verkade konstigt och som rimmade dåligt. Sms som verkade fejkade osv osv. Oavsett vad så varför ska de dit och filma.. men de gör business av allt och av vad som helst. Varför ta allt offentligt.

  Svara

   För att alla andra tar allt offentligt.

   Svara

   C agerar ju iofs på ungefär samma sätt – hon använder sin blogg för personliga vendettor och för att smutskasta företag och personer hon ogillar. Hon tjänar dessutom pengar på det. Hon har väl inte åkt hem till någon med kameror men hon triggar till hat och drev, och även hon skulle kunna dömas för färtal om någon skulle anmäla henne.

   Svara

    Det Cissi Wallin gör är värre. Jocke har inte ens begått något brott. Cissi fortsätter med sitt förtal trots att hon vet att polis och åklagares resurser går åt till hennes förtal. Att det var F har alla sett och hört sen tio år tillbaka då Cissi spred ut det synnerligen effektivt.

    Att Camilla inte ser att det Cissi gör är mycket värre får mig att undra lite över hur det står till. Något stämmer inte.

    Svara

     Och det CC gör, står CW bakom det som CC gör nämligen mobbar och näthatar och startar hatdrev mot framförallt en kvinna. Det CW gör och det Jocke gör är väl ungefär samma sak ja. CW och CC håller tydligen varandra om ryggen numera, märkligt.

     Svara

      Camilla gör bort sig men verkar av en eller annan anledning inte kunna skriva ärligt om Cissi längre.

      Svara

       Otroligt märkligt. Cissi, LD och EE slutade håna och mobba ut Camilla, och Camillas kritiska inlägg försvann för att ersättas med bara gulligull. Varför?

       Ett hett tips till Bella att fjäska in sig som tusan hos Camilla. Så blir det slut med allt dagligt hackande en gång för alla. Lite gull-gull är trevligare.

       Till slut finns det väl bara någon enstaka stackars influencer kvar där ute i kylan. Som tyvärr inte kopplat vad hen måste göra för att slippa det numera ständiga bombardemanget av ”granskande”, moraliserande och taskiga inlägg, om bara hen.

       Svara

        Om det är din tanke, så borde du byta taktik. Jag känner mig inte särskilt rövslickad av din kommentar. 😉

        Svara

         Annars kan du gärna få svara på frågan om vad som hände?

         Svara

          Jag känner även Anna ”Apan satt i granen” Davidsson men hade inga problem med att öppet kritisera hennes samarbete med Viktväktarna i direktsändning i SVT, så jag förstår nog inte helt din fråga.

          Svara

  Jäklar vad Isabella glänser i ansiktet på sista instastoryn. Använder hon vaselin på huden för att få den effekten?

  Svara

   Lina, har din mamma inte uppfostrat dig? Pekar du på folk du möter på stan också och påpekar deras utseende eller leker du bara tuff bakom skärmen?

   Svara

    Är det bara mammor som ska uppfostra? Inte konstigt då att det går åt skogen med folk.

    Svara

     Ja, män brukar inte se eller bry sig om sminkning.

     Svara

      Nej men de bör väl rimligen vara intresserade av att uppfostra sina barn till trevliga medmänniskor?

      Svara

       Men skärp dig du fattade ju kommemtaren.

       Svara

        Nej, tror nog ingen begriper varför enbart mammor kan uppfostra barn att ej kommentera utseende.

        Svara

         Pappor: ”Vi män ser/bryr oss inte om smink så vi kan omöjligt uppfostra våra barn att inte kommentera andra människor utseende!”

         Är det så det funkar kanske?

         Svara

  Problemet tycker inte jag är att Jocke konfronterar joz, problemet är att hans följare är som sektmedlemmar. Minns ni hur de gick an på arga snickaren när det var aktuellt? Det kanske Jocke ska tänka på innan han hetsar igång sina följare.

  Svara

   Cissis följare har till och med mordhotat folk. På Cissis insta får ingen ifrågasätta och ha en annan åsikt utan att bli verbalt attackerad på fult sätt eller bli blockad. Det är ett forum värdigt en diktator eller sektledare. När diskussion och ifrågasättande förbjuds bör alla dra öronen åt sig.

   Svara

    Cissi stalkar fortfarande mina storys sen jag skrev på svts sida att jag tyckte de överdrev när hon skickade dit sina följare
    😂😂

    Svara

     Hon sa i en podd att hon har flera anonyma konton på insta för att hålla koll på sina fiender. Har inte alla det undrade hon förvånat. Eh, nej. De flesta har inte heller några de kallar fiender.

     Svara

    Samma här ju, likadant här. Ingen får försvara vissa personer och ifrågasätta andra då blir de attackerade, mobbade eller/och blockade. Det är som en sekt här också, med en sektledare. Så det finns fler som har följare som är som sektmedlemmar.

    Svara

  Boondock Saints!! ❤❤❤ Bästa filmen någonsin!

  (Aa, det var vad jag tog med mig från detta inlägg, haha)

  Svara

  Tips: Artikel med IL i Dagens Industri idag.

  Svara

  Konsekvensanalys? Jocke? 😂😂 nä haha. Han vet nog inte ens vad en konsekvens är för något.

  Svara

   Hahaha har du sett Anis Don s video med honom hahaha han har inte konsekvens tänk. Impulsiv och känslostyrd mer.
   De som blir farligt tyvärr med så stort inflytande hans handlingar. Men ingen i företaget tycks bry sig hur han agera.

   Svara

  Svara

   ingen nyhet direkt…..

   Svara

   ”hon vill skapa ett ekosystem av bolag”…. hahahaa VA?!

   Svara

    Vet hon ens vad ett ekosystem är?

    Svara

     Är det kanske en sponsrad ljudanläggning från Harman Kardon?

     Svara

    Hahahahahahaha say what

    Svara

  Det absolut mest oansvariga i detta tycker jag är att han berättar för barn att det är meningslöst att gå till Polisen och anmäla när man blivit utsatt för brott. Väldigt oroväckande.

  Dessutom, borde han inte stämma denna Joz civilrättsligt istället om han nu brutit mot deras kontrakt?

  Svara

   Har du sett hans ställningstagande gällande cannabis efter Amir åkt dit för narkotikabrott. Hur han INTE tycker de är något märkvärdigt.
   Som med så mycket annat ögonhöjande uttalande å märkliga handlingar han iscensätter.

   Svara

    Det var ju många i detta kommentarsfältet som tyckte att cannabis var ok också

    Svara

     Det är ju helt ok, problemet är väl att han kommunicerar ut det till småkids som dels litar blint på det han säger, och dels saknar den vuxna förmågan att göra en egen analys och se sammanhanget, för att sedan ta ställning.

     Svara

    För att det inte är något märkvärdigt. Alkohol är värre än cannabis. Cannabis är 95% av gångerna myspys, äta massa munchies och lyssna på musik eller se på film. OBS jag är emot alla kemiska droger.

    Svara

     Mitt största problem med cannabis är att de som röker oftast röker dagligen. Om folk bara rökte fre/lör på samma vis som folk dricker fre/lör skulle det vara mer jämförbart.

     Jag valde att sluta umgås med folk som rökte just för att de gjorde det varje dag. De blir loja och tröga i huvudet och det går inte att föra ett samtal på en intellektuell nivå högre än high-school-blaj. Otroligt tröttsamt. De verkar dessutom tappa all motivation att göra annat än bara ”chilla och röka på”.

     Folk som bara feströker har jag ännu aldrig stött på, det kanske börjar så för en och annan, men snart spliffar de varje dag eller näst intill. Trist.
     Kan inte säga samma sak om de som dricker alkohol på fest, känner ingen som plötsligen dricker dagligen ”för att det är så nice”.

     Svara

      Lyssna på senaste Framgångspodden med Ken Ring. De sista tio-femton minuterna är bland det knäppaste jag hört. Låter som att han är på väg in i någon psykos?! Som ett levande exempel på vad långt bruk av droger kan göra med hjärnan.

      Svara

       Ska lyssna, men spolar nog till slutet, tror inte jag pallar en hel podd med de två..ehm..måttligt intelligenta herrarna. Gillar Pärlan som person, men smart är han inte. 😋

       Svara

  Jätteklokt och bra inlägg, hade dock varit intressant att höra hur du resonerar över att det är okej när Cissi gör exakt samma sak? Mot en man som dessutom är friad.

  Svara

   Håller helt med dig! (En rättelse bara, han är inte friad.)

   Svara

   Han är inte friad. Åtalades lades ner. Det är inte samma sak som att bli friad. Han är varken dömd eller friad i frågan.

   Svara

    Det gör det inte rätt att som henne fortsätta med sitt förtal. Eller uppvigla sina läsare. Att Camilla inte skriver om det är obegripligt.

    Svara

     Absolut inte. Jag rättade bara påståendet att han är en friad man. Vilket han alltså inte är. Förtalet i sig har jag inte uttalat mig om😊👍

     Svara

     Och det där C skriver om att Jocke bör tänka på sin familj? Han har inte begått något brott. Iallafall inte än vad vi vet. Cissi däremot har en pågående polisutredning mot sig avseende just grovt förtal, men fortsätter ändå med förtalet. Hon riskerar 2 års fängelse. Det blor C inte upprörd över. Tydligen mycket värre med Jocke som kanske ev kommer begå ett brott. Det vet C inget om.

     Svara

  Bra och mycket viktigt inlägg! Sen kan man tycka vad man vill om J & J, men det finns ju andra som gör liknande saker – utan att husera på sociala medier. Denna typen av maffiametoder skapar ett otryggt samhälle som egentligen inte någon vill ha.

  Svara

  Roligt om folk kan ta reda på fakta o läsa vad jocke har skrivet Hahah

  De är ju inte ens på Joz’s skrivna adress dom är på snacka om att förvränga sanningen haha

  Svara

   Har vi ett jocke-fan på besök? Välkommen

   Svara

    Absolut inte men jag bor i Göteborg o vet vem killen är 🙂

    Svara

  Pingis har lagt ut i Economista gruppen att hon och Isabella ska sälja sina onoterade Guldkula aktier och att man ska höra av sig vid intresse.

  Svara

   Detta är intressant, aktiebolaget är privat och det är förbjudet för aktieägare i privata bolag att genom annonsering försöka sprida bolagets aktier. Det är det så kallade spridningsförbudet, ABL 1:7. Den aktieägare som bryter mot förbudet kan dömas till böter eller fängelse högst ett år (ABL 30:1).

   Svara

  Och Eftersom det är ett tv-program dom gör så har ju givetvis jurister o liknade kollat igenom vad som stämmer och inte stämmer fattar faaann inte hur tröga folk är på denna blogg

  Svara

   Tror du det på riktigt?
   En jurist hade aldrig gett klartecken för det där.

   Svara

   Vet vi att det är ett tv-program då? Jag tänkte att det är jockes eget folk som filmar. För youtube.

   Svara

    Nej det är ett produktionsbolag som filmar till en stor TV kanal

    Svara

  Såg nu att till och med Jonna hade kommenterat på nyheter 24
  Alltså Camilla forska i ta reda på fakta är inte
  Din starka sida …hört talas om källkretik ?
  Du kanske borde gå tillbaka till musiken istället
  Nää visst ja där sög du ju oxå haha
  Ett tips tro inte på allt som Camilla publicerar utan skapa er en igen uppfattning
  Och läs in er på ämnet innan ni skriver en massa negativa kommentarer bara ett tips ifrån en Göteborgare
  Trevlig helg

  Svara

  För mig är fortfarande den största frågan varför man anlitar någon som kallar sig Joz of Sweden.

  Svara

   Johan är o kommer alltid vara en teater apa
   De var han även i grundskolan
   Du lär nog få svar tidsnog

   Svara

  Du menar så som du filmade när Cissi konfronterade debattpanelen?

  Svara

   Hur tänkte du där?

   Svara

   Berätta gärna hur du tycker det är jämförbart.

   Svara

  Du menar som att Camilla kollad upp fakta med en åklagare?
  Men det räcker kanske inte för dig?

  Ta din ”kretik” och använd den själv.

  Svara

   Saknar man som Camilla fakta om vad det är för sorts produktion och i vilket avseende samt hur konfrontationen skulle göras spelar det ingen roll om man citerar en åklagares uttalande om ett felaktigt fiktivt scenario.

   Svara

    Tog mig mindre en timme att kolla upp fakta vilket Camilla totalt har missat eller har kompitens till att utföra . Beklagligt kanske dax att människor får upp ögonen och för vilken typ av person hon är som driver sina egna driv emot personer
    Som inte passar henne

    Svara

     Vi vet vad för sorts person Camilla är. Knappt någon här som bryr sig om henne, är kommentarsfältet som är intressant – inte Camilla.

     Svara

  Han som skulle sluta sätt familjen i klistret på grund av dumma beslut!
  Har han fortfarande ingen människa runt sig som kan sätta ner foten?! Det är ju inte bara han som ingår i teamet

  Art han inte tar det rättsligt är väl för att han ansåg att han inte hade ngt att komma med juridiskt, eftersom de inte skrivit ngt kontrakt etc. Men om nu Joz skulle gjort hot etc så kunde de väl anmält honom för det.
  Kan vara så att de är rädd för vad Joz hade kunnat komma fram med i rätten också. JJ-AB har kanske inte skött allt korrekt heller?!

  Svara

  Usch, så många som har svart/vitt tänk. Det om något är läskigt.

  Svara

  Förstår hans ilska. Verkligen. Men fyfan vad onödigt. Varför inte vara vuxen och släppa det, eller ventilera med sin partner/sina vänner om man fortfarande är upprörd?

  Svara

   Osäkerhet! Alla sina beslut måste bekräftas av sina följare. Utan deras stöd och smeka medhårs- är han inte så stor i orden.
   Därför tar han saker offentligt.

   Svara

  Anledningen att han inte anmäler joz är att han har inget att anmäla, dem har säkert inte kontrakt eller andra papper, dem har bara muntliga avtal, betalt med svarta pengar, mm. Gå dem till polisen med detta åker säkert jocke på det själv.
  Tjejen som dock blivit utsatt för dessa oönskade närmande kan ju anmäla honom till polisen om hon inte redan gjort det.

  Svara

  Ja, något som t ex svart anlitad arbetskraft, troligen värre, gör att de inte polisanmäler. Det är ju ett solklart bedrägeri att ta betalt men inte utföra det man tagit betalt för. Försäkringsbolag kräver väl polisanmälan?

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.