Bard, Guillou och Gardet

Okej för om man inte tyckte att mitt inlägg om hur man gör en billigare variant av Isabellas klänning var kul, men här är det väl ändå inga tveksamheter?
Cissi Wallins nya sida Gardet (eller hon verkar vara en av flera grundare) marknadsför sig genom att publicera små – minst sagt ironiskt humoristiska – bilder på sina största antagonister som helt plötsligt verkar ha ”bytt sida”.
Det fattar ju vem som helst att det är på skoj, eller?!?!

Jag tyckte det var sjukt kul, men det tyckte jag ju även om mitt polyester och silverlöv-inlägg så vem vet?
Det kan ju inte vara jetlagen som fortfarande spökar och som grumlar mitt annars så knivskarpa humorsinne? 🙂

245 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Nja, du skulle väl inte tycka att det var lika kul om jag tog en bild på dig, eller fejkade ett Facebook/blogginlägg med dig där du stöder något du egentligen inte står för (jag behöver inte ens komma på massa exempel, jag tror att alla fattar).

  Svara

   Suck.Suck.Suck.

   Svara

    Behövs liksom inget inlägg om Camillas syn på saken. Allt Cissi säger och gör kommer hon för evigt att berömma.

    Plötsligt är ironi något som Camilla förstår. Hurra 😂. Det har varit väldigt svårt tidigare. Men är det kul att förtala enskilda män, och sedan när de undrar vad som händer, påstå att de inte är feminister? Inte så märkligt i mina ögon att de ifrågasätter vad som sker eftersom ingen vet vad gardet är.

    Svara

     Gardet verkar mer eller mindre startat krig mot män som inte är feminister.
     Det känns fånigt att de sjunker till den nivån, även om det såklart också är underhållande.
     Men jag har svårt att ta sånt här på allvar och med respekt när man driver med män på detta sätta. Det om något är att uppvigla till hat, en utveckling jag vi kvinnor bara har att förlora på.

     Svara

      Väntar på att något vettigt ska komma ur detta ”experiment”. Hoppas att det finns en djupsinnigare tanke och plan för vad man ska åstadkomma än lite satiriska bildmontage…

      Svara

       Ja det får man verkligen hoppas att det finns en djupare tanke bakom än att enbart driva med dessa män.

       Svara

        Det är klart att det finns en djupare tanke bakom. Men varför kritiseras kvinnor när de skojar med män, medan män kommer undan med betydligt värre saker? Fundera på den ett tag!

        Svara

         Vilka är alla kvinnor som kritiseras för att de skämtar med män?

         Att Cissi kritiseras är sant. Dock verkligen inte för att de hon ”skämtar” med är män?

         Sen är ju humor subjektiv såklart. I detta fallet verkar inte många tycka att det var så roligt.

         Svara

      Alex och Sigge är feminister, det är väl övriga också? Även om de ibland ifrågasätter radikal feminism eller Cissi så är de ändå feminister.

      Svara

       Menar du på allvar att Alexander bard är feminist? Då har du nog en vrångbild av vad feminism är. Bard har bland annat uppmata till bokjott av Clarion-hotell eftersom de jobbar mot trafficking. Och har du missat hur grovt han uttryckte sig om #metoo? Lamotte bryr sig bara om när icke-vita män begår sexövergrepp och han låter grovt rasistiska kommentarer frodas i kommentarsfälten.

       Svara

        ”Det är VÄL de övriga också”, står det. Nyfiken på vad du har läst Eve?

        Cissi har om någon agerat ofeministiskt och olämpligt när hon otaliga gånger under årens lopp hängt ut kvinnor på sin insta utan anledning. Anledningen har ofta varit att de med fullt fog för det har ifrågasatt något hon sagt eller gjort. Eller avslöjat någon lögn. Bam! Förtjänar därmed uthängning enligt Cissi. Ytterst obehagligt agerande.

        Svara

      Hoppas de hänger ut varenda man som har köpt sex, ett sådant konto har jag längtat efter länge då straffen är helt obefintliga.
      Men jag tror iaf Gardet är en grupp skribenter och satiriker som kommer göra skillnad!

      Svara

      Det kryddar tillvaron att läsa om kvinnor som hatar män och män som hatar kvinnor!

      Skillnaden på detta och rasism är uppfriskande att evaluera.

      Svara

   Ner med Patriarkatet!!!

   Svara

    Vilket patriarkat?

    Svara

     Det vi lever i. Godmorgon

     Svara

      Vi lever absolut inte i något patriarkat. Så jävla blåst och naivt att tro det. Åk ut i världen för helvete, se hur kvinnor på RIKTIGT har det dåligt.
      Kvinnor har det för tusan 100 ggr bättre än män här i Sverige i väldigt många avseenden. Helt korkat att gå på allt som Cissi och co dillar om.

      Svara

       Inget motsättning i att vi har det bättre än kvinnor i andra delar av världen och att vi ändå lever i ett patriarkat.

       Svara

       ”Det finns inget patriarkat, men åk ut i världen för att se det! Svenska kvinnor blir INTE misshandlade, dödade och sexuellt utnyttjade varje dag!”

       Svara

        Precis, vi har inte lägre löner som dessutom påverkar SGI och pension och inte har vi heller sämre möjligheter att få vård, bland annat på grund av att mest forskning bedrivs på mäns sjukdomssymtom.

        Svara

         Att vi har sämre möjlighet att få vård stämmer ju inte. Det med lönerna är dock helt otroligt år 2019.

         Svara

          Jodå. Längre väntetider på akuten för kvinnor, längre kötid till besök/operation och billigare läkemedel. Fakta. Så vi kvinnor får de facto sämre vård. Helt sjukt!

          Svara

           East, på akuten triageras patienterna efter hur allvarligt sjuka de är, patientens kön är irrelevant. Kvinnor nedprioriteras inte heller i några köer inför besök eller operation.

           Hej op.sköterskan. All evidens du arbetar efter är framforskad på MÄN. Kvinnors hjärtinfarkter brukar ex missas pga kvinnor tas inte på allvar och deras symtom skiljer sig från MÄNS men vi går bara efter mäns symtom, som ett exempel.

           You should now better med den titeln.

           Undersökningar har visat att vårdpersonal är -tadaa! lika fördomsfulla som resten av samhället. Det påverkar såklart deras yrke. Undersökningar har även visat att kvinnor får piller och män får terapi och nya läkartider, lite enkelt förkortat.

           Nej, män har inte heller billigare läkemedel. Kvinnor och män använder samma läkemedel, om du inte känner till det. Apotekets högkostnadsskyddsystem är exakt likadant för kvinnor och män, och läkemedlen har ett pris, inte två. Du bör verkligen tänka på att källkritik är viktigt.

           Det bör även du M göra. Det är helt absurt om du på fullt allvar tror att all forskning görs på män.

           https://lakemedelsverket.se/malgrupp/Allmanhet/Vad-ar-ett-lakemedel/Sa-godkanns-ett-lakemedel/Test-pa-bade-man-och-kvinnor/

          Jo, vi får sämre vård då det inte är ovanligt att vi inte tas på allvar på samma sätt som när en man söker vård. Inget konstigt (dock förjävligt) utifrån de normer och strukturer vi har och att vi kvinnor, tyvärr, ses som ”klenare”.

          Forskning och mediciner har fram tills nyligen nästan enbart haft män som utgångspunkt. Ta bara symptom för hjärtinfarkt som exempel, för oss kvinnor är det sällan att vi får de ”klassiska” (dvs de manliga) symptomen vilket fram till rätt nyligen inte var känt. Detsamma gäller för t.ex ADHD. Kan tänka mig att det är MÅNGA fler sjukdomar där vi ännu inte uppdagat att det kan te sig totalt olika beroende på biologiskt kön.

          Svara

           Och ändå så lever kvinnor fyra år längre än män i Sverige.

           Att kvinnors symptom på hjärtinfarkt ofta är olika männens och inte alltid de klassiska tecknen, stämmer, det har vetenskapligt stöd. Kvinnors symptom vid hjärtinfarkt togs därför tidigare inte på allvar då de inte ännu var kända på samma sätt.

           Nej att det fram tills nyligen bara forskats på män är helt felaktigt.

           Enligt min erfarenhet i vården är det numera som tur är väldigt ovanligt med olika syn på män och kvinnor, där män skulle behandlas bättre. Möjligtvis att det finns kvar hos den allra äldsta vårdpersonalen, men inte alls på samma sätt bland övriga.

           inte ens bilbälten på bilar är anpassade eller testade för kvinnors kroppar liksom.

           Om du är vårdpersonal borde du fan skämmas för att försöka mörka att vi inom vården har massiva problem pga mansnorm.

           Ta endometrios som exempel också. Uppemot 10 år har det tagit att få diagnos, då det för det mesta avfärdats som ”mensbesvär”….

           Skilj på saker, se vad jag svarat angående. Det ena utesluter inte det andra.

          Kvinnor får visst sämre vård än män. Sjukdomar som är vanligare hos kvinnor, t.ex hypotyreos tas ej på allvar, att få rätt diagnos kan ta år, att få rätt medicin kan kräva att man är tvungen att åka utomlands. Fibromyalgi samma sak, endiometrios, kvinnors hjärtattacker tas ej på samma allvar som männens, utmattningssyndrom. Medan killars slaka kukar får hjälp på 2 minuter och det skrivs viagra snabbare än man hinner säga kuk. Mäns sjukdomar tas på större allvar och det forskas betydligt mer i sjukdomar som är vanligare hos män.

          Svara

          Jag håller med att vi män kommer fortare fram i vårdkön.
          Jag som är en man fick tid fort när jag hade huvudvärk, dom visade sig vara Horton, min sambo som är kvinna fick vänta i över 1 år för att få göra ett prickprov (?) mot sin allergi. I flera år har hon använt kortison för ingen visste vad hon var allergisk mot för hon inte fick göra det förbaskade provet. Finns fler exempel här hemma som jag glömt av, men jag har alltid fått tid betydligt snabbare än henne.
          Lönerna har bevisats gång på gång att kvinnor har mindre än män

          Svara

         Va? 😂
         Sämre vård? Män som försökskaniner? 😂
         Jag gillar fakta. Visa fakta. Inte påhittad nonsens.

         Svara

          Läs gärna vad andra skriver först innan ni tillskriver dem åsikter och påstår att de skrivit saker de inte har.

          Svara

          http://www.lakartidningen.se/Klinik-och-vetenskap/Originalstudie/2015/04/Man-kostar-mer-an-kvinnor-vid-hjartinfarkt-och-appendicit/

          Här har du ett exempel. Om du är intresserad PÅ RIKTIGT så är inte kunskapen långt bort. Fakta finns i massor. Det här är bara EN av flera publicerade studier.

          Svara

           Precis vad jag skrev angående hjärtinfarkt.

           Jag vet inte varför du påstår mig tycka saker jag aldrig skrivit.

          For den som ar intresserad, las invisible women :).

          Det ar samlade studier, dar de bl.a visar att lakemdel vanligen testas pa man (till och med kvinnlig viagra).

          Nar det kommer till hjartsjukvard – det finns studier som visar att kvinnor atarhamtar sig samre an man. Inte pga biologiska faktorer – utan for att vi ofta har ”ett till jobb” att komma hem till. En man som ar ny-opererad ar ledig fran sitt betalda yrkesjobb. En kvinna ar ledig fran sitt betalda yrkesjobb ocksa…. men har vanligen sitt obetalda jobb hemma (planera i hemmet, ansvar for att hamta barn, laga mat).

          Kolla in Invisible women boken, dar hansvisas till kallor ocksa 🙂

          Svara

       Kan du ge något exempel?

       Svara

        På. Sköterska har du konkreta exempel? Jag har! Mitt barn fick en spricka i foten, jag åkte in med hen, en läkare (man) tittade snabbt och avfärdade det hela. Därefter åker min man in med vårt barn, voila! Barnet blir röntgat och de upptäcker sprickan.

        Svara

         Samma sak i Holland för min vän – dottern knappt ett år hade haft en olycka på sitt dagis – första läkaren (en kvinna) skickade hem mamma och barn med smärtstillande – dagen efter åkte både pappa och mamma tillbaka – pappan i n s i s t e r a de och en ny läkare tittade och skickade barnet direkt till röntgen – brutet ben!

         Svara

         Tror inte detta har ett dugg med era kön att göra. Mer troligt är att barnet redan registrerats en gång och att dom tog en närmare titt för att smärtan inte försvunnit.

         Svara

       Varfor ska man inte forsoka att fa det battre, bara for att nagon annan har det samre?

       Ett mal (goal) ska sattas dar man ser till hur bra det kan vara och bli, inte i jamforelse med den som har det samst.

       Jag tror inte Cissi ar otacksam over att leva i ett land dar hon ex. har rostratt (right to vote), utan ser att det finns mojlighet till forbattringar pa manga hall.

       Mvh

       Svara

      Kan du visa mig de rättigheter som män i Sverige har men inte kvinnor? Alltså faktiska rättigheter skrivna i svensk lag.
      Det är annars jävligt bekvämt att hänvisa till en osynlig konspiration 🙄

      Svara

       Vad spelar det för roll vad som står i lagen när det inte följs? Det står tex att kvinnor har rätt att inte bli våldtagna men det sker dagligen.

       Svara

        Så med andra ord, nej.
        Tack.

        Svara

      Att 2019 hävda att det fortfarande finns ett patriarkat är lika seriöst som att hävda att ”det största hotet mot Sverige är Ryssland”. Gå å tvätta dig – du luktar illa.

      Svara

       Det är du som luktar illa. Det räcker med att läsa SCB:s rapport om kvinnor och män för att se att du har fel.

       Svara

   Det finns ju knappt något på sajten. En intervju av Cissi och en krönika om Cissi. Inga avslöjanden.

   Svara

    Nej de vill ha betalt först. Hmm. Kan tycka att de bör prestera mer än några få instagramliknande inlägg och en enda intervju när de annonserat detta som något omvälvande för feminismen och alla kvinnor.

    Svara

   Ja, visst vore det fruktansvärt om de behövde associeras med feminism – hemska tanke!

   Svara

  Ett bevis på att Cissi Wallin inte är så jävla smart alla gånger…

  Svara

  Hon arbetar alltså hårt på att dra på sig ytterligare ett åtal för förtal?

  Svara

   Hahahha detta gav mig ett gott skratt:

   ”Herr Polis jag vill göra en anmälan för förtal”

   ”Jaså vad har du blivit utsatt för?”

   ”Jag har blivit anklagad för att vara FEMINIST! Och stötta kvinnorörelsen!!!”

   Svara

    Nej, men för att någon utan tillåtelse publikt säger sig vara du, och framföra saker i ditt namn utan medgivande.

    Självklart undrar man då vad som händer, annat vore konstigt. Ingen känner till Cissis nya ide’, det skulle kunna vara vad som helst. Att de reagerar på förtalet och falska påståenden om att de stöttar något som ingen känner till har inget med att de inte stödjer feminism att göra.

    Svara

   Min kommentar, orkar inte skriva om;
   Cissis nya projekt Gardet verkar i princip ingen förstå syftet med. Varför kallar hon det ens gardet när lynchjustis är något hon säger sig inte syssla med? Hon har skrivit att hon jobbat med ett seriöst feministiskt projekt. Är det alltså detta?

   Det är väldigt underhållande att hon genom att publicera påhittade uttalanden av bla Alex och Sigge, Guillou mfl synliggör att de allra flesta av hennes läsare tror blint på precis allt hon skriver. Ingen källkritik alls vilket är väldigt skrämmande. Att de dagligen sväljer Cissis ständiga lögner är ju då inte konstigt.

   Det står att dessa män stöttar gardet och bilderna är photoshoppade som att det är de själva som påstår det. Det är väl menat som någon typ av satir eller ironi, men meningen med tilltaget är väldigt oklart. Väldigt många av följarna saknar förmåga att förstå satir. Precis som många här tolkar de alltid allt bokstavligt. Är det konstigt om männen de förtalar, (för förtal är det ju, men kanske inte i juridisk mening), reagerar på att någon sprider att de stödjer något som de inte vet något om? Som ingen vet något om? Om man vore en offentlig person som råkar ut för detta skulle man självklart ifrågasätta. Cissi får uppmärksamhet genom detta, någon annan mening kan jag inte komma på utöver att hon igen får chansen att offentligt känga till de personer som inte bara följer hennes pipa utan att ifrågasätta.

   Svara

   Att fejka en Aftonbladet-artikel med Jan Guillou 2019 kommer att kosta mycket pengar för ADHD-monstret Cissi Wallin, nu har autisten förvisso gift sig rikt, dock kommer inga pengar i världen att ge henne en fribiljett från fängelsestraff i detta ärende. Hoppas att både Alexander Bard och Jan Guillou polisanmälser den svagsinta rödtotten. Pronto!

   Svara

    Och hoppas att män som du emigrerar till nån ö där du kan sitta och vara kvinnohatare i din ensamhet.

    Svara

    Om du på riktigt är någons pappa hoppas jag att du blir skickad på någon slags föräldraskapskurs. Döma någon efter utseende och eventuella diagnoser? Jag vill inte veta vad för slags människor ditt/dina barn blir efter en uppväxt med din bedårande människosyn. Sänder styrkekramar till dom!

    Svara

   Förtal? ”Hallå polisen, jag skulle vilja anmäla ett fall av förtal – någon har kallat mig feminist!”

   Svara

    Åsa jag hänger inte med i ditt resonemang, eller rättare sagt Cissis resonemang. Om någon tog ditt namn och bild och la upp och påstod att du stödde något ingen känner till, skulle du förhoppningsvis fråga dig vad som hänt? Det har som du förstår inte något att göra med att de inte skulle vara feminister. Har inte sett någon mer än Lamotte skriva något offentligt om detta heller. I hans fall behövdes en dementi eftersom de alla flesta, även av Cissis följare, trodde att det var sant att han ville ha pengar via swish.

    Svara

     L, för att det ska finnas grund för förtal krävs att man sagt något nedsättande och kränkande om personen. Det är stor skillnad på om någon la upp något som hade med våldsbejakande extremism och att vara – tada – humanist.

     Svara

      Förtala =baktala
      Används inte bara i rättslig kontext.

      Svara

  Detta är så märkligt på så många nivåer.

  Svara

  Haha! Jag var så trött igår. Så jag gick på det. Tänkte att ”Oj, det kanske finns någon form av empati i Bard iaf!”.

  Blir intressant att se vad det blir av Gardet!

  Svara

   Haha, jag med. Tänkte ”vad skumt att alla dessa gubbar helt plötsligt stöttar något feministiskt” men hissen gick inte ända upp…

   Svara

  Jag undrar vad som ska hända om 20 timmar typ, när ”det” ska lanseras … ?

  Svara

   Fler instastories. Av cissi wallin med cissi wallin, för cissi wallin.

   Svara

    Jag fattar inte hur folk INTE kan se att CW gör karriär av #metoo? Hela hennes så kallade karriär har kantats av precis såna här saker, att försöka få hashtags att ”trenda” så fort ett barn t.ex har varit allvarligt sjukt har Cissi upprymd skrivit en dålig hashtag å med oförställd glädje försökt få andra att ”hänga på”.

    Hon har ingen annan möjlighet att bli känd, totalt talanglös. Det är ett under att inte iaf NÅGOT blivit av när man fått så många chanser som hon fått.

    Svara

     Precis. Alla dessa revolutioner är inget annat än ett circle jerk på Instagram. Preaching to the choir liksom. Men, vad är det de ska revoltera mot egentligen i världens mest jämställda land? Hade varit rimligt om de fokade på hedersförtryck eller liknande. Men det skulle kräva att de gav sig ut bortom instabubblan och faktiskt tog lite risker och la ner lite faktiskt arbete. Att ligga i soffan och posta instastories om de oerhörda oförrätter som drabbar rika kändiskvinnor på Öfre Södermalm är lite lättare.

     Svara

      Att vi är världens femte mest jämställda land (fjärde förra året…) säger ju ingenting om hur bra/dåligt vi har det. Bara för att många har det sämre har vi det inte per automatik jämställt, finns massor statistik du kan grotta ner dig i om du lever i naiviteten att Sverige är jämställt.

      Svara

     Finns oändliga hashtaggar Cissi skapat om allt ifrån sin alkoholism som några år senare inte var någon alkoholism, till ”våga anmäl” och ”våga prata om det” om sexuella övergrepp. Våga prata om det pratade hon om mycket i media 2010. Är gardet samma sak men 2019? Samma sak igen?

     Svara

     Det är prata ut i media av olika slag och olika hashtaggs hon använt i tio år nu för att få mediautrymme och inte bli bortglömd. Och metoo som dök upp som en räddande ängel för henne att få synas när hon misslyckats med alla chanser hon fått på tv4.

     Cissis nya följare tror att Cissi tystats och aldrig tidigare före Metoo fått prata om våldtäkten. Mer fel än så kan man ju faktiskt inte ha. Sjukt.

     Svara

     Karriär av #metoo? Du menar att man inte kan vara en hängiven feminist och lobba och jobba för kvinnors rättigheter utan att behöva anklagas för att vilja göra karriär av det? Att det alltså inte kan finnas ett ärligt uppsåt? Cyniskt och märkligt, tycker jag. Vi är många som följer Cissi därför att vi själva, eller någon vi står nära, har utsatts för sexuella trakasserier, våldtäkt, osynliggöranden osv. Vi är mpnga – män också – som vill se ett slut på just det som #metoo belyste.

     Svara

      Varför drar du slutsatser som rör andra än Cissi? Det är Cissi personligen som kritiseras, inte någon annan. Hur kan du inte ha insett det?

      Det finns givetvis väldigt många feminister som till skillnad från just Cissi är både ärliga och pålästa. Om en tid kommer fler av Cissis även nya följare också upptäcka att det Cissi påstår ofta inte är sant. Hon förvränger sanningen för vad som gynnar henne bäst för stunden. På instagram har hon skapat en bubbla där alla köper allt hon säger utan eftertanke, och ifrågasätter någon, verbalt attackeras eller blockas den personen. Ingen diskussion är tillåten. Är det ett sunt klimat för vidareutveckling och förändring? Svar nej.

      Svara

       Okej Lina, nu vill jag att du berättar hur du vet allt detta om Cissi? Hur ”vet” du att hon talar osanning? Och hur vet jag att det inte bakom signaturen ”Lina” finns en kränkt vit man vid namn Virttanen?

       Svara

    Helt korrekt 😂😂😂

    Svara

  Stöttar mer än gärna ett feministiskt uppror, men Gardets strategi känns himla märklig… Att driva med Bard och Lamottes svansar på det här sättet är verkligen att slå in en öppen dörr.

  Svara

   Håller med dig till 100%! Blir bara konstigt och obehagligt.

   Svara

    Håller med Bee.

    Svara

   Håller med. Fattar inte vad som är nästa steg. Hoppas något smart och genomarbetat…

   Svara

   De har fått 26.000 följare på några dagar så strategierna fungerar tydligen!

   Svara

    Yipee, strategin ge Cissi uppmärksamhet är uppnådd.

    Svara

    Jag har sett att klipp när folk ramlar och slår sig har miljoner likes. Betyder det att Helan och Halvan är att ta på största allvar? Att Jackass-Johnny borde bli president?

    Svara

  Oj, tänkte först: Ja om det är en feministisk plattform som Bard gillar så är då inte jag intresserad! Så blev lite motsatt effekt haha.

  Svara

  Nej, jag tycker bara det är jättelöjligt. Satir i all ära men det här känns tramsigt.

  Mvh feminist som inte är helt såld på deras idé

  Svara

   Gå in och kläs intervjun med Unni Drougge och fundera på om gardet behövs eller inte …

   Svara

    Gardet har Cissi som frontperson. Jag skulle gärna se feminister som engagerar sig. Dock inte Cissi. Man kan inte ha förtroende för en person som inte kan hålla sig till sanningen. Har följt Cissi sedan 10 år tillbaka och hon är verkligen ingen pålitlig person. Det märker du själv om du läser på lite några år tillbaka. Mycket av det Cissi matar ut som sanningar är inte det.

    Hon ljög till exempel nyligen om sin bakgrund och påstod att hennes karriär tog slut pga att hon namngav FV, och att hon pga namngivningen fått ett rykte som mytoman. Det är inget annat än rena lögner. Så har hon hållit på i tio år.

    Svara

     Emma, det är ingen lögn. Ta till exemplet med den dokumentär om aborträtt i Polen, eller att Cissi blev av med jobbet som krönikör på Metro. På vilket sätt menar du att det skulle vara en lögn att hennes outande av Virttanen skulle ha kostat henne många jobb? Det har det helt klart gjort. Var du till exempel på Publicistklubben när Virttanen var där som ”offer”?

     Svara

      Emma har helt rätt. Cissi påstod att det kostat henne karriären. Inte kostat henne ett el två jobb. Stor skillnad. Karriären var på botten före Metoo.

      Cissis chef på Metro har även uttalat sig om att Cissi inte berättar hela anledningen till varför hon sades upp.

      Cissi har ljugit om liknande förut. Googla Cissi och SR, TV4 och Aftonbladet så kan du själv läsa. Hon ljög obehindrat om att hon blev avbokad från SR och TV4 pga att hon blivit polisanmäld för förtal och är kvinna. Från SR visade det sig att hon själv hade avbokat sig för att hon inte fick bli intervjuad av sin kompis där pga jäv. Detta ändrade Cissi alltså till att de avbokat henne för att hon är polisanmäld och skrev upprört om det på Instagram. Liknande lögner från henne hela tiden. Öppna ögonen.

      Svara

  Vare sig speciellt genomtänkt eller revolutionerade. Det är inte så här vi systrar (binära och icke binära) går till kamp.
  Vi är smartare och bättre än så.
  Det här lämnar mest en dålig smak i munnen, jag förstår vad som försöker göras, men det blir bara unket och provocerande.

  Svara

  Håller med dig till 100%! Blir bara konstigt och obehagligt.

  Svara

   Det här hamnade fel.

   Svara

  jag fattar ingenting

  Svara

  Åh vad kul! Inte.
  CW kämpar på för att hålla sig relevant.

  Svara

  Okul. Och troligtvis dumt.

  Svara

  Förstår inget av det här inlägget.

  Du verkar ha skrivtorka. Allas vår intelligens Margaux har skrivit ett inlägg om abort – med jäkligt bra kommentarer som sätter henne på plats. Förstår inte varför man skriver om ett ämne som man inte behärskar att debattera?

  Svara

   Bara för att man har en dagbok på nätet, behöver man då ställa upp och debattera om allting man skriver?

   Svara

   Vad var fel i hennes inlägg? Vad är det du menar att hon inte behärskar?

   Svara

   Margaux lät sig vigas av en representant för ett parti som vill försvaga för aborträtten, så hur hon har kunnat sätta Cissi på plats har jag svårt för att se …

   Svara

  Jag tyckte i alla fall att det va kul. 😂

  Svara

   …å ja meee…har folk ingen humor? 🙂

   Svara

    Jodå, dålig och manstillvänd humor bara. Eller det kanske är samma sak som att vara humorbefriad?

    Svara

   Tyckte också att det var hysteriskt roligt! 😂😂Väldigt bra sätt att marknadsföra sig på!
   CW kommer det skrivas sen om i historieböckerna, och det kommer beskrivas hur alla anti-feministers hat som haglade både från kvinnor och män. ”Vilket patriark? Jag som kvinna bemöts på samma sätt som en man”….jo, tjena. Sen vilket årtal?

   Svara

    Du måste lära dig skilja på Cissi och feminism. Du verkar helt insnöad som inte förstår att man inte är antifeminist för att man inte stöttar en person, i detta fallet Cissi. Som tur är ser fler och fler även av hennes nya godtrogna följare igenom henne. Vidga dina vyer inom feminismen.

    Svara

  Ännu ett lågvattenmärke.Undrar hur kul CW skulle tycka det var om hon händes ut med en rörelse hon inte vill förknippas med?
  Förstår inte hur du kan hylla detta?

  Svara

   Det förstår inte jag heller. Men det har aldrig skrivits ett kritiskt ord här om C, troligtvis därför.

   Svara

    Camilla skrev vad hon tyckte i början i den här bloggen. Då var det inte bara massa gulligull med Cissi och LD. Det blev det dock abrupt slut på.

    Svara

    Förutom i början då när det var mer sanningen som skrevs här om Cissi.

    Svara

   Ja herregud så hemskt att behöva bli förknippad med feminism – en rörelse som tror på att kvinnor ska ha samma rättigheter som män. det måste vara fruktansvärt (OBS ironi).

   Svara

  Nej, det är inte roligt och det är heller inte uppenbart att det inte är på riktigt. Så, är det okej att ljuga om det är CW som gör det?

  Det finns väldigt många andra sätt det här kunde gjorts (bra!) på. Nu är jag inte helt säker på vad Gardet verkligen är men jag kan ana och om det är vad jag tror borde det vara något jag stöttar och står bakom. Vilket jag definitivt inte gör nu och det känns väldigt tråkigt och kontraproduktivt. Man måste inte sjunka lågt för att göra sin röst hörd, det enda man åstadkommer är att debatten handlar om något annat än vad den borde handla om (med reservation för att jag som sagt inte är säker på vad de lanserar).

  Svara

  I dagens fakenewstider är denna s k marknadsföring bara kontraproduktiv. (De har också fejkat billboards, bedrägligt)
  Om man inte kan tala sanning om sitt viktiga budskap så kan man tveka om annat är sant. Tänker jag.

  Svara

   +1

   Svara

    Då var det dags igen..
    +1

    Svara

  Börjar Cissi känna sig bortglömd?
  Det här var inte kul och kommer inte ändra ett dugg mer än att få folk att tro att feminister är lögnare. Bra där Cissi 🙄

  Svara

   Japp!

   Svara

  Vad ska detta vara bra för? Om något så ökar det ju bara antagonismen och motsättningarna mellan olika grupperingar i samhället.

  Svara

   Precis. Män och kvinnor behöver varandra och borde lyfta och hylla varandra. Vi är olika men kompletterar varandra med våra respektive styrkor och svagheter. Hat och antagonism mellan könen tar oss inte framåt, snarare bakåt.

   Svara

    Så länge männen inte gör det tycker jag att det är läge för kamp. Och nej, det finns inga särskilda styrkor och svagheter som är typiskt kvinnliga eller manliga – det är större skillnad mellan individer än mellan könen. Det finns det forskning som visar. Däremot har vi en mansroll som i många delar är skadlig. Inte kan du väl vara blind för det hat och hot som kvinnor i offentligheten utsätts för – av män? Inte kan du vara blind för statistik som visar att var tionde man har köpt sig rätten till ett sexuellt övergrepp = köpt sex av en prostituerad? Har #metoo gått dig helt förbi? En kvinna hade aldrig någonsin kommit undan med det som män som Kulturprofilen och Ramberg med flera kommit undan med. Hur många anmälda våldtäkter leder till åtal? Titta på mannen som friades för att han inte kunde antas fatta att kvinnan sov när han hade analsex med henne. Är det okej? Eller kan du hålla med om att det behövs en förändring?

    Svara

  Har tyvärr inte gett mig nåt bra intryck hittills. Hoppas verkligen på en bättre fortsättning! <3

  Svara

   Kan se humorn i det hela, men tror inte att humor är rätt sätt om man vill förändra världen.

   Svara

    Hur trött är man inte på alla muppar i kommentarsfält som verkar ha som sin livsuppgift att tala om för andra att de gör på fel sätt.

    Svara

     Pax för Animal! 😉

     Svara

     Nej det är inte min livsuppgift.

     Svara

  Fattar ingenting. Det inte roligt iallafall. Vi hittar på si och så och då ska alla fatta att det är humoristiskt. Jättekul.

  Svara

  Fattar inte alls poängen och inte ett dugg roligt. Är det inte bättre att satsa på att vara så bra retoriker och så klockrena i sin kommunikation att folk FAKTISKT diggar det man gör? Vad är grejen med att låtsas?

  Svara

   Att Cissi får känga till de som ifrågasätter henne ibland och att he Cissi uppmärksamhet är syftet. Att ifrågasättande och diskussion är nödvändigt för utveckling är inget som Cissi känner till. Alla med annan åsikt blir kvickt raderade och blockade från hennes instagram.

   Svara

  Väldigt märkligt! Trodde först att det var på riktigt. Jag förstår inte vad hon vill marknadsföra.

  Svara

   Att hon tycker om att ljuga.

   Svara

  CW är så gullig med alla sina löjliga projekt som aldrig blir av/dör ut snabbt.

  Det gulligaste är att hon tror att det hon gör är i paritet med tex grupp 8.

  Hybris och flams.

  Hon hänger ut och motarbetar andra kvinnor, kvinnor som gör och har gjort bra mycket mer för feminismen och samhället än hon har.

  Hon kanske kan prata om sin nya idé i lämplig podd? Typ ”Cissi möter återigen sin vän”

  Svara

   😂
   Det är en väldigt låg nivå och kopplingen att de som förtalas inte är feminister pga att de undrar vad det är de påstås stödja i de fejkade uttalanden, finns ju inte.

   Svara

   Ja, detta projekt dansar en sommar. Vem betalar det?

   Svara

    PO

    En sommar? Det är väl nåt vanligt ”instagramfeminist”-projekt, typ: berätta här. Tror inte att det är vad det hypas som, max några månader ger jag det.
    Antingen betalar väl pappa eller make. Eller swish. De här bortskämda överklasskärringarna/döttrarna får väl en slant till sina projekt så och då, så att de inte skall känna sig alltför mycket som en börda för samhället.

    Svara

     Ja, humlan slutar nog flyga till hösten. Då startar hon väl en ny podd. CW och hennes vänner som bekräftar varandra.

     Svara

  Så tråkigt att du inte godkände mitt inlägg om Isabella? Trodde först att det berodde på att du godkänner kommentarer efter hand, men nu har du godkänt massa andra och inte mitt.
  Synd … var det en öm tå?

  Svara

   Men tror du hon såg kommentaren exakt i samma sekund som du skickade den och valde att inte godkänna? Den hamnade ju automatisk i mod fattar du väl. Antingen för att du använde något blockerat ord elöer bara hade otur helt enkelt (mina kommentarer har också hamnat i mod då och då)

   Svara

  Snart svarar Bard med att skapa Bardet, ett trevligt litet kollektiv för alla män som tycker att shorts ska bli socialt accepterat att bära vid allt från bröllop till viktiga affärsluncher. Från början har han stöd från sig själv och ett par rutinerade brevbärare. Och så från mig, såklart.

  Svara

   Haha…”Bardet” var kul! Skönt med folk som har lite humor…:-)

   Svara

   Glöm inte busschaufförer som fick, p g a den heta sommaren 2018, använda kortbyxor i tjänst.

   Svara

  C&C har likadan urusel sinne för ”humor”, de enda som skrattar är C&C. Därför trivs de tillsammans.

  Svara

  Nej.. bara nej.

  Svara

  Kan knappt föreställa mig vad som hade hänt om Lamotte eller Bard gjort samma sak fast med CW:s namn. Hade ni som tycker att detta är roligt skrattat åt det, eller vari ligger skillnaden?

  Svara

   Tänkte samma. Man kanske skulle posta en recension av Fredriks bok med hyllningar och bra betyg i Cissis namn? 5 getingar liksom.

   Svara

    Haha ja det hade i alla fall blivit intressant att se reaktionerna på det.

    Svara

    Oerhört cynisk kommentar. Virttanen har utsatt Cissi för en våldtäkt. Och hon är inte ensam.

    Svara

   It’s ok when we do it™

   Svara

   Håller med. Det var inte kreativt eller roligt. Satir? Njae. Bara fånigt.

   Svara

    Vari ligger skillnaden mellan att Gudrun medverkade i FV’s podd och att Cissi medverkade i en dömd sexualförbrytare podd: förutom att Cisdi inte ens har tagit ansvar för det/bett om ursäkt?

    Hon hade gått i taket om Bard hade gjort något liknande, hon har ju t.om gått i taket över ett satirkonto som inte ens hade hennes namn och bild.

    Svara

     Vad är det för podd som Cissi medverkade i?

     Svara

   Skillnaden är väl att feminism och jämställdhet har att göra med alla människors lika rättigheter. Är det synd om Bard och Lamotte för att de förknippas med det? Skillnaden är också att de vita männen alltid får sin röst hörd – titta på Virtanen som gått från förövare till stackars oskyldigt offer. Trots att 12 kvinnor berättat om övergrepp.

   Svara

    Det märks att du är en av dem som helt och blint tror på alla lögner Cissi serverar. Nästan som en hjärntvätt.

    Förstår du inte på riktigt varför Lamotte skrev ett inlägg om att någon använt hans namn utan medgivande? Hur skulle någon som inte följer Cissis instagram slaviskt veta vilka eller vad som låg bakom? Herregud. Hur får du det till att de inte är feminister?! Förklara gärna det.

    Du vet kanske att det finns en enorm skara feminister som inte stödjer/känner till Cissi? Du behöver verkligen vidga dina vyer när du drar så sinnessjuka slutsatser.

    Svara

     Det märks, K, att du är en av dem som tror blint på allt vad vita män som Virtanen säger. Nästan som en hjärntvätt.

     Svara

  Absolut hysteriskt roligt! 😀

  Svara

  Är det ens nån av de här männen som har reagerat?

  Svara

  Det är jetlaggen.

  Svara

  Hur har sidan fått 25k följare utan att ens ha ett ordentligt content ännu?
  Är CW så populär eller vad är grejen?

  Svara

   Det är ett gäng fler feminister med stora konton som är involverade :). Jag har inte fått uppfattningen att det bara är Cissis grej.

   Svara

    Vilka puckon. Bra sätt att förlöjliga feminister ytterligare. Varför kämpa för att bli tagna som oseriösa 🤦🏾

    Svara

    Det är bl.a Hanna Bergwall och Kajjan oxå vad jag vet. Inga ess direkt. Men vänta bara, jag ger det en månad innan Cissi i nåt sammanhang säger att samhället ska vara tacksamma mot henne, eftersom inget av detta hade hänt utan Daddy Blomberg och hans pengar (vilka hon kommer kalla sina pengar)

    Svara

     Kajjan är fantastisk tycker jag!!

     Svara

  Intressant det någon nämnde ovan:

  Det som blir MEST TYDLIGT är hur dåliga Cissis svans är på källkritik och att de köper allt hon säger.

  Har inte sett speciellt mycket reaktioner från de berörda männen, men jag kanske har missat det?

  Svara

   Dom har bättre saker för sig än att orka bry sig om Cissis försök till korståg.

   Svara

    Ja men precis. Cissi räknade väl med ramaskri, när det inte blev så ”citerar” hon 3-4 vilsna galningar utan källhänvisning och påstår att hon har UPPRÖRT ETABLISSEMANGET! Det är så pinsamt…

    Svara

     (Bard och Lamotte är dock idioter helt oavsett om de nappade på Cissis löjliga försök till provokation eller ej, de här nog inte sådär jätte mycket annat viktigt för sig de heller)

     Svara

   Alla som inte gör det blir ju blockade.

   Svara

    Är det så feminism fungerar?

    Svara

     På CW Instagram funkar det så. Säger man något eller ifrågasätter (högst respektfullt ska tilläggas) så blir man först hackad på sen utslängd.

     Svara

      Det har jag faktiskt inte upplevt. Jag har inte alltid varit ense med Cissi men mina kommentarer har fått stå kvar.

      Svara

  Inte så värst roligt skämt men oerhört roligt att läsa alla upprörda kommentarer på LDs facebook. Helt bisarrt att människor kan sitta och skriva så märkliga saker helt öppet och under sina egna namn (kanske är bra iofs.)

  Svara

   Det är skrämmande, Cissis och LD’s följare får feminismen att framstå som en klubb för nervsjuka, lågintelligenta dårar.

   För dem som inte begriper vad feminism är iallafall.

   Svara

    Tycker det är rätt roligt åt båda hållen. Både de som inte ägnade en sekund till att fundera om det var sant och de som går helt bananas över hur det här tydligen har förstört hela Lamottes liv och hans familjs liv och de måste leva gömda nu. Man kan ju kritisera utan att göra sig löjlig liksom.

    Svara

     Det Cissi omedvetet uppmärksammat är ju att hennes svans tror blint på allt hon skriver och inte har en aning om vad källkritik är. Det är skrämmande med tanke på hur ofta Cissi hittar på egna ”fakta” som hon publicerar som sanning, och saker om sig själv hon kontinuerligt ljuger om. Detta ihop med att det inte får finnas oliktänkande på hennes instagram är otäckt på riktigt.

     Svara

    Och så är inte fallet?

    Svara

   Man ska stå för sina åsikter med vänlig hälsning en medlem.

   Svara

    Ska man stå för ”åsikten” att man sväljer ett orimligt photoshoppat skämt med hull och hår utan att ens kolla upp det?

    Ok

    Svara

    Jag står för min åsikt att jag tror att ni vill ha en diktatur där människor inte ska tillåtas att ha olika åsikter. Därför går CW och hennes gäng bort för mig. Next!

    Svara

  Inte ok på en fläck!

  Svara

  ”Jag är verklighetens Lisbet Salander”

  Snarare Deanerys Targeryan fr.om Säsong 8 avsnitt 3

  Svara

   Lisbeth Salander – introvert hacker, verkar i det dolda, löper hela linan ut, ”action speaks louder than words” etc.

   Jmfr med ”Verklighetens Lisbeth Salander”.

   Ungefär lika träffsäkert som Bella och Oprah.

   Svara

  (Fast uran drakar)

  Svara

  PR, PR, och PR.
  På ett dygn har de fått 25k följare utan att ha ett content, däremot en hemsida som räknar ner. HUR fick de dess följare? Jo genom sin typ av click baits som driver med de personer som i sin tur gått/går ganska hårt i personangrepp mot flera kvinnor i denna rörelse.
  Helt rätt säger jag, och hoppas verkligen att syftet följer upp hypen!
  Och OBS detta är inget enbart CW står bakom, känns så om man läser ovan kommentarer. Kan också känna mig bitvis tveksam till hennes sätt att framföra diverse. Tar inte bort min känsla av spänning inför detta!

  Svara

  Svara

   Bra.

   Svara

  Kan du inte Camcam granska hur CW gick i taket över att Schyman medverkade i FW:s podd, men sjölv inge hade några problem att medverka i Nemos podd med tanke på vad han gjort.

  Svara

   Det kommer CC aldrig att göra. Hon är kompis med både Cissi och Nemo och inte direkt så objektiv och granskande som hon vill låta påskina.

   Det skulle även paja för henne själv, då hon skrivit ett 4 inlägg långt försvarstal av Nemo

   Svara

   Ja, men N*mo H*dén är ju dömd 🙂 och säger att han ångrar sig 🙂 🙂 plus att han numera inte ljuger 🙂 🙂 🙂 …
   V*rtanen är ju inte dömd, inte visat att han ångrar sig, plus att han ljuger om händelserna med CW.

   Klart att den senare ska dras i smutsen, när rättsväsendet inte lyckades fälla honom och att den som hade samlag med en 14 år 9 mån gammal tjej ska hyllas för att han ändrat sig (enl honom själv då). I verkligheten tycker sexförbrytaren att det bara var otur att han åkte fast. Otur, för att 3 månader senare hade tjejen varit byxmyndig.

   Märkliga människor som vill medverka i H*déns poddar eller intervjuer. De medverkar till att det kan uppfattas som mindre allvarligt att begå sexualbrott mot underåriga, tycker jag. Att gulla med N*mo, kan vara lite samma som att låta en dömd, ångerfull p*dofil få anställning på en förskola. Eller?

   Svara

    Hwhejhehehehehe. Jo, Nemo ljuger.

    Svara

     Ja, men för faan. Läs som att jag skrev ironiskt, sarkastiskt eller vad det kan kallas.
     – Du som är tuff, reko och mycket annat.

     Vet du nu vem som skrev 23:01?

     Svara

    Ok jag läste bara första meningarna och sen flippade jag. Sorry

    Svara

     Jag hann posta innan jag läste ditt flipp.

     Svara

     Har du någon sorts radar, avisering eller nåt, så att du ser när sexualförbrytarens namn nämns på Internet, hehe?

     Svara

      Uppenbarligen! Och samtidigt som den radarn aktiveras, så avaktiveras mitt sinne för sarkasm

      Svara

       Jag får nog börja att skriva med ett nick som känns igen. Som ”Anonym” riskerar man ju att bli huggen av kompisar. För du var väl lite irriterad i kommentaren?

       Svara

        Nej då! Bara skrattade vid tanken på att någon tycker att Nemo inte ljuger

        Svara

    Tillägg till 23:01:
    För att ingen ska tro att jag försvarar V*rtanen, så använde jag bara honom som en jämförelse till en dömd sexualförbrytare. Jag tror på vad Moa the real, real osv. har skrivit om V*rtanen. Man får ta ett svin åt gången bara.

    Svara

  Ja, jag förstod ju det- om du läste min kommentar..?. Men Camilla gör som toftby, om man är lite kritisk eller har något bra motargument så raderas kommentaren.
  Kvar är okritiska ja-sägare .

  Svara

   Hon har nog tagit efter sin ”vän” Cissi gällande den biten. Konstigt bara att hon ändrade inställning till Cissi så snabbt där i början. Något mer än att hon blev uthängd av Cissi måste ha hänt.

   Svara

  Skrämmande hur många här inne som tror att Gardet inte behövs och som inte ser det geniala i denna ”lanseringskampanj”

  Svara

   Det behövs en feministisk plattform, absolut. Men det ska vara en plattform där olika åsikter tillåts. Inte att alla ska tänka likadant

   Svara

    Exakt. Cissi tillåter ingen diskussion. Det är så diktatorer regerar. Hoppar på och förnedrar de få som vågar tycka annorlunda. Sedan radering eller block. Detta från någon som vill förändra och förbättra samhället. Idiotiskt.

    Svara

    Okej, Anonym, du menar att olika åsikter inte tillåts på Gardet. Kan du berätta hur du tänker? Vilka åsikter är det du pratar om? Och varför kritiserar du inte exempelvis Lamotte eller någon annan rasistisk sajt där alla försök till nyansering av diskussionen omedelbart raderas? Eller tycker du att exempelvis Expo även ska tillåta NMR att uttrycka sina åsikter på deras sajt? gardet har startat idag. Hur vet du att ”olika åsikter” (mycket oklart vad du menar) inte tillåts?

    Svara

     Anna, bemöt det folk skriver, inte det du hittar på att de skriver. Argumentera för dina åsikter istället.

     Svara

      Och det är precis vad jag gör. Läs Anonyms kommentar ovan.

      Svara

      Och om du har svårt att läsa den kommentar jag svarar på så står det ordagrant ”Det behövs en feministisk plattform, absolut. Men det ska vara en plattform där olika åsikter tillåts. Inte att alla ska tänka likadant.” Hur kan anonym veta det när gardet lanserades idag, och exakt vilka åsikter är det som Anonym menar inte tillåts?

      Svara

   Eller kanske många kommentarer från ett fåtal personer…

   Svara

  då kan CW lägga till urkundsförfalskning med sina förtal, grattis.

  Svara

  Kan någin berätta vad som hände med grupp 9? Var inte det exakt samma sak som detta?

  Svara

   Undrade exakt samma sak.

   Svara

    Det undrar jag också, någon som vet vad den föra ”bomben” var?

    – Vi är en aktionsgrupp. Vi fokuserar på att agera och konkret göra saker. Bara inom en vecka kommer vi att släppa en väldigt stor grej som vi håller på med. Som kommer att förändra debatten väldigt mycket.
    Cissi Wallin avslutar sitt inlägg på Instagram med orden:
    ”Patriarkatet – akta er, Grupp 9 med entourage kommer”.

    Svara

  Tycker det var jättekul! Reaktionerna härinne skvallrar dock om den allmänna inställningen till CW.

  Svara

  Jag har sett att klipp när folk ramlar och slår sig har miljoner likes. Betyder det att Helan och Halvan är att ta på största allvar? Att Jackass-Johnny borde bli president?

  Svara

  Jag har blivit sexuellt utnyttjad. Jag var full. På en musikfestival. Jag vet inte vem kvinnan var. Folk såg på när jag gick in i tältet med henne. Ingen försökte att stoppa oss. Jag skulle aldrig ligga med fula kvinnor nykter.

  Svara

   Anmäl!

   Skulle va bra med ett prejudikat. Mörkertalet är tyvärr stort, misstänker jag.

   Svara

   Löjligt att du gör narr av sådan som är en realitet för oss kvinnor .

   Svara

  Slår vad om att det blir ännu en podd för Cissi att höras i. Why not Gardet? Det vore originellt.

  Svara

   Obs, ironiskt menat. Viktigt att påpeka.

   Svara

  Nu är Gardet lanserat och efter en snabb blick på hemsidan så är Cissi mycket riktigt i fokus. Det enda som finns är en intervju med Unni Drougge. Annars är det helt tomt under alla rubriker, ”här kommer våra gräv”, ”här kommer Cissis texter osv. Varför lansera en sida utan innehåll? Vad är det de enligt Cissi arbetat så hårt med? Hemsidan är inte ens ordentligt gjord. En uppmaning om att man ska swisha dem så de kan ”bedriva seriös journalistik” har de fått med iallafall. Men bland personerna bakom sidan finns inte en enda utbildad journalist, enligt deras egen info.

  Och varför kalla sig Gardet när man som Cissi hävdat att man inte håller på med lynchjustis?

  Svara

  Som en del i sin inte så revolutionerande marknadsföringsstrategi LJUGER nu Cissi och hävdar att FB tar bort oskyldiga inlägg som inte bryter mot reglerna.

  Hon får gärna presentera bevis på detta, eftersom jag har on very good authority från berörda parter att detta är en ren lögn.

  Hon liknar en religiös ledare som ljuger för folk medvetet, for the greater good. Obehagligt.

  Och gardet är alltså en ofärdig sida som i princip är instagramfeminism upprepad på en annan plattform? Revolutionerande, verkligen.

  Cissi påstår även att ”Vi kvinnor kansk3 lämnar ig” Hahaha, Cissi Wallin: om du raderar din IG så lovar jag att radera min. Men det kommer du inte, det är din enda källa till uppmärksamhet. Media där du kan styra åsikter och dina lögner som ”fakta”

  Svara

   Helt rätt om Cissis strategier. Riktigt obehagligt.

   Svara

   Du TW, jag har själv varit med om att FB raderat kommentarer som varit helt oskyldiga för att de ifrågasatte män. Detta när jag samtidigt hade fått inboxen full av meddelanden från män som ville våldta mig och kallade mig för ”rotten cunt”. Så nog sjutton agerar FB och Insta mycket märkligt emellanåt.

   Svara

    Cissi har ljugit om liknande saker tidigare. Sannolikheten är stor att detta också är hittepå.

    Svara

     Eve

     Nu vet jag ju att det inte stämmer att hon fått dem raderade. Men om du tror att CW eller de hon har spridit bilder på har någon makt att påverka Facebook; så förstår du inte hur små och obetydliga deras konton är i kontexten av IG.
     Hon har INTE fått det där raderar av Facebook, vilket de flesta kommer förstå eftersom hon inte kommer kunna presentera bevis.

     Svara

      Okej TW, då får du allt berätta hur du kan veta det. Och jo, även vi obetydliga kvinnor (som jag) har blivit utslängda från FB och fått kommentarer raderade. Oskyldiga sådana. Medan kvinnohat och rasism får vara kvar trots anmälningar. Det är väldigt lätt att sitta bakom en anonym signatur, som du gör, och påstå att du VET saker. Då skulle jag och alla andra gärna vilja veta hur du kan veta det. hela den här tråden är ju full av troll som kastar skit på Cissi.

      Svara

       Nej, varför skulle jag göra det? Det är inte min info att avslöja. Det är dessutom upp till Cissi att bevisa att FB har censurerat henne, eftersom det är hon som påstår det.

       Svara

  Så gardets.nu är alltså en tidning där man intervjuar folk som råkat ut för misshandel och/eller blivit våldt för 15 år sen. På vilket sätt hjälper det kvinnor nu? Intervjun med Drougge var ju i själva verket en med Cissi. Jag tycker man istället borde ägna sin kraft åt att arbeta som volontär på fritt vald kvinnojour. Det är ett viktigt arbete.
  Kolla, ni kan swisha här
  https://www.allakvinnorshus.org/stöd-oss/ge-oss-ett-ekonomiskt-bidrag-7192049

  Svara

   Precis!Cissis agenda är att synas. Inget annat. Det är tragiskt.

   Hon har själv totaldissat den typ av instagramfeminist hon nu återigen är. Hon var osams med Lady Dahmer några år och skrev då vad hon egentligen tycker om den feminism hon idag, efter uppmärksamheten genom Metoo, återvänt till. Hon har alltså själv skrivit att det hon idag förespråkar, och även gjorde innan hon blev osams med Dahmer, bara är uppmärksamhetskåta personer som matar ur sig hemskheter andra råkat ut för, bara för att själva synas. Hon skrev att de inte gör någon nytta och är väl medvetna om det, samt att de väntar sig att någon annan gör jobbet.

   Svara

   På vilket sätt menar du att det inte är relevant för att det hände för 15 år sedan? Ska vi skita i allt som hände då? jag tyckte att det var jätteintressant att läsa. Och om du inte tycker det behöver du ju faktiskt inte läsa. Det handlar ju fortfarande om vad män med makt kommer undan med – då och nu. Att jobba på en kvinnojour (jag har för övrigt sett Cissi och ett helt gäng andra tjejer och kvinnor uppträda till förmån för en kvinnojour i Haninge – 99 procent av alla som satt i publiken var kvinnor, så det var få män som bidrog kan man säga) är en sak, det är att jobba med symtomen, dvs. att ta hand om de kvinnor som är offer för mäns våld. Det är självklart en bra sak. Kvinnojourerna behövs tyvärr. Men att jobba med opinion och attityder och försöka förändra både strukturer och lagar, det är en annan sak. En oerhört viktig sak. Vi kan inte bara acceptera att det ser ut som det gör, det måste till en förändring. Målet måste väl ändå vara att kvinnojourerna inte ska finnas över huvud taget? Vad gör du själv för att göra världen bättre?

   Svara

    Jag tycker för min del att det är lite överdrivet med alla pukor och trumpeter för en sajt som i princip är en blogg med några skribenter. Är dessutom tveksam till vad ”män med makt” kommer undan med – de namnges var dag i gammelmedia. Så här säger Wallin i Dagens media om hur de gör:I de fall det finns domar kommer Gardet inte att dra sig för att publicera namn. Det eftersom de betraktar det som samhällsinformation.– Återfallsrisken är väldigt hög hos den här typen av förövare, och finns det då flera vittnesmål mot samma person anser jag att det finns ett allmänintresse av att den informationen når ut. Men vi kommer såklart att göra olika bedömningar från fall till fall. Är det någon som inte är känd och inte är dömd kommer vi inte alltid att publicera namn, säger Cissi Wallin, slut citat. Rena pöbelfasoner i min bok. Vad skiljer gardets.nu från de på den andra sidan som publicerar allt de hittar om brottsliga invandrare?
    Och på så vis skyndar de bara på de krav som t ex finns från EU om att vår svenska offentlighetsprincip är för vid och lättillgänglig.

    Svara

  Ögnade igenom ”intervjun” som i sann Cissi Wallinsk kvalitetsjournalistisk anda handlade mer om henne själv än om Unni. Givetvis kryddat med lite tveksamheter om t.ex. ”drogning”.

  Vi får se hur länge detta projekt överlever, CW:s har ju en tendens att självdö inom kort. (Grupp9, PK-klubben, det feministiska produktionsbolaget, Penntricket plus div andra poddar m.fl.)

  Marknadsföringen på Twitter kändes ju urkass, hoppas ingen av de porträtterade tar på sig att bemöta eländet. Cissi verkar ha svårt att begripa skillnaden mellan antifeminism och anti personkulten kring sig själv, ett flertal av de häcklade är ju uttalade feminister om än inte kanske just hennes största fans.

  Cissi verkar även ha svårt att förstå hur konceptet ”häxbränning” fungerade. Det karaktäristiska var ju att det riktades grova anklagelser som inte gick att värja sig emot en enskild, det är ju omöjlgt att försvara sig mot något som inte är konkret eller bevisas på något sätt (tidpunkt, plats, person), tex ”Tolv anonyma kvinnor har pekat ut dig…”

  Kanske dags för henne att byta terminologi.

  Det behövs givetvis folk som millimetergranskar domar, läser lusen av FUP:ar, verkar oppinionsbildande men Gardet är inte ett projekt som jag är intresserad av stötta ekonomiskt. ”Mediakvinnor som redan har plattformar att #prataomsigsjälv på” borde aldrig få mer uppmärksamhet än sådan här journalism:
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/dodadekvinnor/arkiv/article11806123.ab

  Svara

   Bra skrivet! Kunde inte sagt det bättre själv 😊!

   Svara

    Hur kan man ägna så mycket tid åt att hata en kvinna – när man själv är kvinna? (om du nu verkligen heter Sara.) Vad har du själv gjort för att förbättra för kvinnor? Hur jobbar du för jämställdhet och mot sexuella övergrepp? genom att gnälla på kvinnor som gör något?

    Svara

     Ja du Bosse… härskarteknik de luxe.

     Svara

      Härskarteknik? Knappast.

      Svara

  Cissi har ju försökt få folk sparkade pga att hon *misstänkte* att de låg bakom ett satirkonto där varken hennes namn eller bild fanns postade.

  Och nu gör hon sig rolig över att Lamottes svans överreagerar? Komiskt.

  Det ENDA som framkom av det här ”experimentet” är som sagt att Cissis följare köper allt utan minsta eftertanke när det publiceras på hennes konto.

  Svara

   Hon lyckades väl även få någon ung kille från förskolan hennes barn gick på att sluta eftersom ”han var kille och fått jobbet endast därför” plus ”män som jobbar på förskolor kan vara pedofiler” och verkade vara nöjd med sig själv över det. Måste kännas starkt att som miljonärshustru lyckas med det konststycket, ungdomar som får sitt första jobb inom barnomsorgen kommer ju sällan från de mest resursstarka familjerna.

   Minns även det ganska roliga twitterkontot Shitty Wallin som drev med henne och hur hon i sociala medier hotade maken till en av kontots upphovskvinnor eftersom han var anställd i hennes mans företag.

   Och de här tweetsen från en av de många komiker hon gjort sig osams med, eftersom hon vägrade skriva under Cissis verklighetsbeskrivning https://mobile.twitter.com/feliciajxn/status/1014159676722876416

   Att kontakta folks arbetsgivare för att få folk avskedade verkar vara en av hennes paradgrenar, synd bara att de hon kastar framför bussen verkar sakna tusentals följare på sociala medier som kan användas mot orättvisa fd arbetsgivare eller miljonärsmakar de kan bli försörjda av.

   Svara

    Det du skriver är lögn och förtal. Sitt inte och hitta på saker bara för att smutskasta någon annan.

    Svara

     Det är inte lögn och förtal, kolla upp det själv. En massa helt sjuka saker direkt från CW’s käft.

     Vad tycker du om att Cissi medverkat i en dömd sexualförbrytares podd Eve? Samtidigt som hon fullständigt gör ner andra för exakt samma sak? Är barn inte viktiga för dig? Det var ju trots allt ett barn och inte CW som hennes kompis Nemo förgrep sig på.

     Svara

     Eve
     ”Lögn och förtaaaaal”

     Du är ganska lik Lamotte, fast mer meta.

     Svara

     Eva allt jag tar upp har hon själv redan ventilerat offentligt på något av sina sociala medier (vad annars?) så chilla med dina anklagelser.

     Jag var feminist redan redan långt innan den tiden Cissi skrev krönikör om hur fult o osexigt svenska morsor klädde sig och har därför kunnat följa hennes karriär lång tid tillbaka.

     Hade du också gjort det hade du märkt att hennes story och handlingar ALLTID ändras efter vilket som är mest gynnsamt för just henne.

     Varför får hon vara med i en dömd sexförbrytares podd medan Gudrun inte ska få delta i Virtanens? Varför håller åsiktsmaskinen CW som annars brukar kommentera exakt alla aktuella sexualbrott knäpptyst om de anklagelser som riktats gentemot personen som gav henne genombrottsrollen? Ska inte alla (påstådda) sexualbrottslingar/förövare hängas ut eller är det skillnad på vem påståendet kommer från/handlar om tro?

     Minns någon btw Studio Ett-debaklet? Rättviseförmedlingens grundare hoppade av efter ”smurf-kritiken” (bara plats för en tjej) som CW också deltog i. När sedan CW blev erbjuden ”den enda kvinnliga rösten det fanns plats för” ändrades tonen till något ”det kommer inga stekta sparvar flygande – även kvinnor måste kämpa sig till framgång för att kunna förändra” – aktigt vilket var jävligt LOL eftersom hon bara fick möjligheten pga någon annan stod fast vid sina principer.

     Där ni ser en hjältinna ser jag en kappvändande inkonsekvent opportunist, som gjort sig karriär på att vara offer för div omständigheter men som samtidigt själv gärna kängar andra offer då och då, tex ”sluta gnäll, ta tag i dig själv och gå i terapi” typ.

     Svara

    KGB

    👏👏👏

    Det är skrämmande att Cissis minioner vevar och gapar om förtal- när de här sakerna är så lätta att kolla upp.

    Och alla ni som tror att man automatiskt är en antifeminist som välkomnar rasister och kvinnohatare till debatten för att man anser att kvinnorna som driver gardet inte släpper in andra perspektiv än sina egna:

    Snälla, jag är feminist. Det jag menar är att vi feminister som har en analys grundad i teori och strukturer blir tystade av de här populisterna för att deras narrativ skadas.

    Exempel: Hanna Bergwall publicerade en skrattretande dikt av Filippa Berg på IG. Jag frågade om de var för unga för att komma ihåg Gudrun/Billy Butt? Om inte – varför reagerar de först NU? Sen frågade jag vad exakt det är de menar att de ska ”Ta över” från Gudrun, eftersom jag inte ser nåt annat än en ig-kult runt Cissis person och bölande på IG?
    Listade lite småsaker Gudrun gjort för samhället och feminismen, gediget och viktigt arbete:
    BAM – raderad Och blockad

    Jag frågade även om hur CW ställer sig till att CC gullar med en dömd förövare?
    Efter hypen om Publicistklubben.

    BAM – raderad Och blockad.

    Eve, jag tycker att du ska läsa på lite om feminismen som ideologi och vad den innebär. CW har försökt få tjänstemän som BEDRIVER KONKRET OCH VIKTIGT ARBETE FÖR KVINNOR OCH BARN sparkade. Varför? För att de kritiserar henne. Hon hänger ut kvinnor gång på gång. Vad är nyttan med det?

    Hade sett en poäng med CW’s ig-krigande om hon hade hållt sig till att hänga ut män -alla män som begår övergrepp utan att utelämna sina kompisar- men det gör hon ju inte? Hennes hybris får henne att t.om ge sig på Gudrun Schyman. För vad? Exakt samma sak som hon själv gjort, medverkat i en podd med en förövare.

    Svara

  Viktig och bra sajt som ger kvinnor en röst. Jag förstår faktiskt inte alla negativa kommentarer härinne. Men det är väl två kränkta troll som låtsas vara 25 personer … För vad har Cissi gjort för att förtjäna sånt hat? Ni borde faktiskt skämmas. Gå in och läs istället. Och lyssna på podden (Faktiskt) där Cissi intervjuar Unni Drougge. Män kommer fortfarande undan med att vara svin och förövare. De får till och med gråta ut och bli försvarade. För kvinnorna ljuger såklart. Men aldrig män, nä herregud … Ändå vet de flesta av oss att återfallsförövare och kvinnomisshandlare kan vara otroligt charmiga personer vid en första blick. Att de lätt duperar. Att de såklart inte erkänner att de misshandlat och våldtagit. Så ja, Gardet behövs. Och allt snack om Avpixlat – det är ju skitsnack. Dömda personer kommer att nämnas vid namn om det är intressant för allmänheten – det är samma hållning som de flesta seriösa dagstidningar har. Jag rekommenderar att ni börjar följa några bra konton på Insta: Katarina Wennstam, Intedinhora, Simon Häggström, Jenny Nordberg, Linnea Claesson (assholesonline), Hampus Nessvold, Caroline Farberger, Talita Sverige, Under kevlaret osv.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.