Finns det inga andra sätt att ta gravidbilder?

Eller hade det varit som att ignorera den rosa elefanten i rummet annars?
Fotograferingen handlar om graviditeten och gravidmagen så hade det varit märkligt att inte fokusera in på den med händerna?

Det skulle inte förvåna mig om detta började när Demi Moore gjorde det banbrytande gravidomslaget för Vanity Fair?
Naken och gravid?
Men hon höll väl mest händerna så här för att inte visa nippis eller snippis – inte för att peka på själva magen? Den syns ju ändå, tänker jag….

Källa: Vanity Fair

Är det vad som hänt eller innehåller min teori små hål av tveksamheter?
Vad tror ni?

128 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Tror att problemet blir när man har klänning på sig att det bara ser oformligt ut, och man vill få fram formen. Och det är magen man vill visa. Så nä, är nog det sättet man gör det på.

  Svara

  Jodå! Det går hur bra som helst att göra på annat sätt https://www.instagram.com/p/Bu8Y6gUFfJo/?igshid=4iqpq52yhfdn Älskar första bilden!!

  Svara

  När jag var gravid var mina händer och klappade på magen konstant såvida inte jag aktivt tänkte på att inte röra magen. Min poäng är att jag Tror att det är någon slags beskyddarinstinkt och något gravida gör oavsett om kameran är framme eller inte 😊 sen kanske man blir medveten om hur man håller händerna om man är influenser och ska lägga upp bilden på sociala medier 🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️

  Svara

   Det tänkte jag med när jag läste… satt och gick jämt med händerna på magen när jag var gravid. Bekvämt på nåt sätt…

   Svara

    Dels Bekvämt och dels för att jag skulle förstå att det var något där inne. Var sjukt stressad när jag var tvungen att låta bli att klappa på magen (viktiga möten eller när jag behövde händerna till annat)

    Svara

   Samma för mig, när jag sen fick missfall i v.16 och nätterna efter skrapningen skulle försöka förstå att det inte fanns något kvar, låg jag också med händerna under magen. Som om jag hållit så för att hålla om fostret där inne (och halvt fick en psykos efteråt och trodde att alla ljög för jag trodde mig känna liv därinne ändå).

   Svara

    Det kan kännas som sparkar och babyrörelser i magen när tarmarna återgår till sitt normalläge, så du är inte galen som kände rörelser därinne. Beklagar ditt missfall 🌺

    Svara

  Tror det känns naturligt att ha händerna där om man är gravid och när de har på sig stora klänningar vill de nog visa magen/gravidformen mer också. Gravidmagar gör mig dock illa till mods så jag ska avlägsna mig själv härifrån haha.

  Svara

  Läste rubriken och trodde att det skulle syfta till att exakt alla fotar sig på en äng i motljus och med skir spetsklänning när de är gravida.

  Svara

   Haha! 😀

   Jag å andra sidan förstod direkt. Dessa jädrans händer på magen! Det är något av en trigger för mig, händer på gravidmage haha! Liksom ja men grattis du har kn*llat. Sluta nu göra en grej av MAGEN, återkom när ungen är ute och du faktiskt har nåt att visa upp på riktigt. ♥

   Plus att jag tycker gravida magar ser groteska ut på något vis, lite Alien över det, alltså en slags ”nope, inte okej”-känsla. Så att hålla handen på sådär ömt som om det vore nåt ”fint”… Gah. Nej tack.

   Trodde äckelkänslorna över gravidmagar (Inte för graviditeten i sig, men synen av magen.) skulle lägga sig när man blev vuxen på riktigt, men 30+ några och jag känner samma idag. Jag vet att det är astöntigt, men det är så jag känner.

   Svara

    Men vilken otroligt intelligensbefriad kommentar! Snacka om en naiv syn på
    Barnaskapandet. Känns lite som att du bara skulle vara lite ball.
    Långt ifrån alla knullar sig till ett barn. Vissa har inte ens lyxen att kunna få barn. Själv fick jag betala 100 tusentals kronor för att kunna bli gravid. I 6 år kämpade vi. Hade återkommit tidigare med ett barn men tyvärr fick jag en del missfall på vägen. Så tro fan att jag höll mina händer på magen. VARJE DAG! I 9 månader!!

    Svara

   Haha jag med

   Svara

  Ställde upp stativ och tog några bilder omkring 04:30 en sommarmorgon under min senaste graviditet (vi var i en stuga på Österlen och ljuset var så sjukt vackert – och sov gjorde jag ändå aldrig). Var tvungen att leta fram dem nu och KORS I TAKET – INGA HÄNDER PÅ MAGEN!!! Så det är tydligen möjligt! (Dock motljus och böljande fält…)

  Svara

  Jag tog inga foton och har aldrig förstått varför man är så besatt av att föreviga det med helt sanslöst orimliga bilder som med en krans (wtf?) på huvudet eller blommor över brösten med en vid tyllkjol osv. Jag ryser varje gång jag ser det. Det dinns verkligen ingen logik i det! Dock så är faktiskt Kenzas bilder de första jag gillar, man ser tacksamheten i hennes ögon på riktigt. Om någon däremot kommer med en fotosession där man posar med håret i dasset, mjukisbrallan på, en matskål på magen elöer en där partnern får häva en upp ur badet så är jag fan game…men det gör ju ingen för ja, det vore ju verklighet.

  Svara

   Jag är mer förvånad över de som gör gipsavgjutning av magen och knyter på en rosa/blå rosett runt. Vad gör ni med den sen? Hänger upp på väggen? Ställer ner i förrådet? ….

   Svara

    En del hänger upp de där gräsliga grejerna i det stackars barnets rum. Har sett det med egna ögon.

    Svara

     😂😂😂😂 tack för ett hysteriskt roligt svar!

     Svara

     När jag plöjde igenom hemnet såg jag typ
     En 5-rummare på Östermalm ha 5 (!!!!) avgjutningar ovanför sängen. Money can’t buy good taste……..

     Svara

      😱😱

      Svara

     Jag har sett en sån i vardagsrummet! Huh så fult.

     Svara

    Min fd svägerska för många år sedan hade den på väggen😂 Såg. Inte. Klokt. Ut.

    Svara

    Gick på husvisning å i vardagsrummet stod tre gips magar och bröst på en hylla. Såg lite skoj ut. 😁

    Svara

    Äsh det låter lite kul ju! Om man ändå har plats för så stora prydnader :p

    Svara

    Världens bästa chips- och dippskål ju!

    Svara

    en bekant har hängt sin i vardagsrummet..man baaaah ”OK”

    Svara

   Själv har jag bara några selfies framför spegeln på mig med jättekula, uppdragen gravidtröja från H&M, trist hår och ansiktet fullt av gravidacne. Hade gärna haft bilder med krans i håret, böljande fält och skir klänning kan jag säga! 😂😂

   Svara

    Samma här!

    Svara

   Haha ja. Skulle aldrig vilja ha såna konstlade jävla gravidbilder. Men givetvis vill även jag föreviga min graviditet lite grann. Kul att kolla tillbaks på. Men det räcker genom helt vanliga delfins framför spegeln typ.

   Svara

   Jag tänker att många som tar såna typer av bilder ofta har en kreativ ådra som gör konst av sin graviditet? En del av oss tycker ju det är roligt att skapa vackra bilder och stilleben (även om sociala medier gjort att det vattnats ur lite). Fotografering behöver ju inte vara enbart för betraktaren att se utan även att göra konst av livets olika skeden.

   Svara

    För min del som 5-åring var det dock bra med förlossningsbilder. Inte för att de var så konstnärligt vackra utan för att pappa skojade om att jag var en trollunge de hittat i en container vilket fick mig att börja gråta och kräva bevis på att det inte var så 🙃.

    Svara

     Åh!

     Svara

   Att man till varje pris ska visa upp magen för omvärlden fattar jag inte. Klart att man är stolt över magen men ärligt, hur många andra bryr sig?

   Svara

    Tror man skiter i alla andra, man gör det för sin egna glädjes skull!

    Svara

    Tyvärr bryr sig en jävla massa andra som är där och tafsar och kladdar utan att ens fråga om lov.

    Svara

  Jag håller med. Jag förstår liksom inte. Varför ska jag stå med en klänning och lockigt hår med blommor i på en äng när jag faktiskt aldrig någonsin såg ut så, förutom för den bilden? Är det för att föreviga en period i sitt liv är det väl bättre att göra det så som den var, med ringar under ögonen pga ingen sömn, på rygg när man försöker komma upp, hår som står åt alla håll för händerna värker av att hålla i en hårborste?

  Svara

   ja precis, som när man själv tittade av gamla fotografier av sin mamma när hon var gravid . Mycket trevligare än konstgjorda bilder i tex ängar osv.

   Svara

   Fast det är ju lite som att säga att man inte ska ta bröllopsbilder pga. att man inte ser ut så till vardags 😉
   När man tar speciella bilder oavsett anledning (bröllop, student, syskonbilder eller vad det nu kan vara) fixar man ju i regel till sig så att man känner sig fin (hur man känner sig fin skiljer sig såklart åt).

   Svara

    Fast vänta lite nu….man fixar ju till sig för att man ska gifta sig. Inte för att ta bilder. Det är ju inte alls samma sak.

    Svara

    Det är ju inte riktigt samma sak kanske? När man gifter sig är det ju ett tillfälle & en speciell dag. Då firade man med sina nära och kära och vill föreviga det. Och det var så man såg ut den dagen, med eller utan bilder.
    En gravidplåtning är ju bara en fotografering.. man gör sig iordning för att ta en bild och sen fortsätter man med sin sketna tisdag.

    Svara

     Menar bara att veeem är du eller jag att bestämma vad som är okej och inte att fixa sig för? Tänker att man visst lika gärna kan gifta sig utan att fixa sitt utseende. Tror ändå det finns en korrelation med utseendefix och fotografering på bröllop precis som att inte fixa sig och inte ta kort. Oavsett anledning så fixar man ju sig från något man egentligen inte är. Varför är det mer ok att göra sig fin på sin bröllopsdag (fotograferingen från den dagen avbildar inte heller person en som den ser ut till vardags). Fotografering som fotografering. Tanken är väl summa sumarum att man vill göra sig fin eftersom man också vill föreviga en speciell händelse?

     Svara

      Jag har inga bilder frn mitt bröllop heller. Men oavsett så är ett bröllop inte samma sak som en gravidfotografering.

      Svara

   Man kan väl göra både och?

   Svara

   Men helt ärligt, är det här verkligen orimligt att förstå? Jag skulle mer än gärna ha en fin bild på min gravidmage ute på ett fält och med motljus, en bild som jag med glädje kan se tillbaka på. Fotografi är en form av konst, det finns alltså människor som uppskattar att ha stylade bilder samt folk som tycker det är roligt och utmanande att skapa dessa bilder. Att jämföra det med en jäkla selfie i spegeln är ju verkligen att förminska allt arbete som fotografen har lagt ned med att hitta en bra location, ta bilder samt redigeringen efteråt.
   ALLT BEHÖVER INTE ÅTERSPEGLA VERKLIGHETEN. Är väl mest det jag vill få fram

   Svara

    Jag jobbar med bilder så jag vet precis vilket jobb som ligger bakom. Gravidbilder är dock inget jag varken tar, jobbar med eller vill ha på mig själv.

    Svara

   Det behöver du inte. Det är
   Helt valfritt och upp till var och en.

   Svara

  Jag älskar mina gravidbilder där jag ligger på vår slitna heltäckningsmatta bredvid en vattenmelon som är lika stor som magen!

  Svara

   HAHAHA. Älska!

   Svara

   Har en kompis som tog bilder vecka för vecka hållande den frukt det absolut skulle jämföras med i gravidappen:
   ”Nu är fostret stort som en hasselnöt / vindruva / kiwi / klementin / avokado / äpple / grapefrukt / kokosnöt / melon..”
   🍇🍊🥑🍎🥝🥥🍈🍉
   Vi var lite parallellgravida och första frågan varje gång vi pratade var: ”Vilken frukt är du nu?!”

   Svara

    Jag hatar de där apparna. Ge mig mått och vikt på fostret, jag är kapabel att förstå hur stor den är då. Jag är inte fem år och behöver en frukt för att begripa storlek.

    Svara

     Haha, en klase druvor… hur stor är en klase druvor? Eller typ sötpotatis…

     Svara

      Haha ja. ”En melon” är ju inte direkt ett standardiserat mått eller SI-enhet.

      Svara

       Eller 🤔🤔🤔🤔🤔🤔

       Svara

       ”Tre äpplen hög.”

       Svara

     Man visualiserar på olika vis

     Svara

      Ja visst och jag skriver ju bara vad jag tycker 😊🤷‍♂️

      Svara

      Jag visualiserade alltid att veckans frukt liksom var huvudet: en kropp med kiwihuvud, sen avokadohuvud och kokosnötskalle… såååååå glad att det kom ett barn med riktigt huvud och ansikte..!

      Svara

     Oj va sur 😂

     Svara

      Haha jag är inte sett minsta sur. Kanske lätt att tolka det så när jag börjar den med att jag hatar. (Kanske du som läste min kommentar med sur ton och sånt kan jag knappast stå till svars för🤷‍♂️)

      prova läs om med osur röst så blir det mer rätt😊

      Svara

     Mått och vikt står väl också?

     Svara

  Folk är väl bara väldigt basic? Och det är väl okej? De allra flesta influencertjejer ser ut som uppglammade och mer tillpiffade versioner av i stort sett alla andra helt ”vanliga” kvinnor och tänker väl att ungefär samma saker är snygga, intressanta eller fina. Så de ser likadana ut och tar samma typer av foton, låt vara att det är strandbilder, utebilder eller gravidbilder. Kopior av kopior.

  Svara

   Som skapar kopior av sig själva. Meta.

   Svara

  Så trött på alla dessa bilder och Kenza ser ut som hon har gömt ett klot under klänningen.

  Svara

   Ja, haregudrun – tänk om preggos kunde sluta vara så jävla runda och klotiga liksom, bara för att de är gravida behöver de ju liksom inte se ut som om de går runt och gömmer en unge i en vattenballong på antal liter under kläderna – lägg av med det!

   Svara

   Hon ser faktiskt ut som en sådan där gravid barbiedocka ni vet? Sådan där magen kunde tas av och resten av barbie såg ut som vanligt. Lite som de ser ut i tvserier när de är fejkgravida, typ Rachel i Vänner. Är väl för att hon är så smal i övrigt som det blir den effekten.

   Svara

   men blunda då för helvete!

   Svara

  Man känner sig sådär! Jag tänkte också på det när jag såg gravida eller gravidbilder innan – varför hålla magen hela tiden?
  Men faktum var för mig att man kände sog som en mage hela tiden, det var dessutom tung som bara den!
  Båda gångerna hade jag även mycket sammadragningar som gjorde det svårt att andas.. händerna var på magen konstant 😀
  Sen tror jag på teori ovan också – att man ser ut som ett stort tält i klänning om man inte definerar magen lite på det (enligt min mening) ljuvliga bilderna som man ska ha kvar i resten av sitt liv 🙂

  Svara

  Min enda magbild blev tagen efter descubalduschen några timmar innan snittet..inte alls så där vacker😂🤔

  Svara

  Så ofantligt trött på alla gravidmagar!! Ingen bryr sig. Gör som förr, skriv ut o klistra in i ”barnboken”. Ingen annan vill se.

  Svara

   Tar man inte bilderna mest för ens egen skull då?!

   Svara

  https://www.instagram.com/p/BlEGJt4FO_I/?igshid=l8fxmtfn68y4

  Ida Östensson (grundaren av Fatta) blandade hejvilt i sina gravidbilder. Skönt att se något annorlunda.

  Svara

  Vem är tjejen på bilden med killen i grå polo?

  Svara

   Yogagirl väl, men ser litee märklig ut, tandlös liksom.. samt att han ser ut att tugga på kransen?

   Svara

    Tandlös?

    Svara

   Yoga girl!

   Svara

   Tack båda för svar

   Svara

  Kan du ta upp det Amir gjort på sin Youtube-kanal, angående PinkRoom? Jag är så sinneslöst trött på denna människan,och på att män alltid ska göra såhär mot kvinnor, asså usch.

  Svara

  uppenbarligen älskar folk det med tanke på att t.ex emelie som fotat kenza tar ca 12.000 kr för en plåtning och typ 5 bilder och är fullbokad länge framöver 😊

  Svara

   12 000????? 😬😬😬

   Svara

    ja. 10 bilder var det visst. men det är branschpriser så inget konstigt 😊 https://emeliebernborg.com/gravidfotografering-skane/

    Svara

     Vi gjorde en ettårs fotografering med dottern , hade kampanj som hette ”smash the cake” så själva fotandet (1 h med olika ombyten &miljöer) och tårta mm fick man för 595 kr.. Vi gjorde det hos en himla populär fotograf och hade inte så noga studerat priserna efter fotograferingen hehe.. köpte en förstoring & en serie a 5 bilder med tårtan.. landade väl på 8000 med 2 mindre bilder till mor & farföräldrar.. min gubbe var inte nöjd på mig efteråt men vi har fina tavlor (och svindyra muttrar han alltid ) nu i efterhand kunde tårtbilder kvittat men ja föll för hypen 😂😂

     Svara

  OT – Någon som vet vad Englas nya jobb är?

  Svara

  Eller kan det inte bara vara så att man tar de bilder som man anser vara fina att bevara?

  Svara

  Jag hade inga kläder för att få fram formen. Stod i vattnet och hade kvällssolen. Klänning var bara jobbigt tycker jag. Jag har 3 bilder där jag håller på magen. Resten är när jag typ asgarvar för jag prutta i vattnet.

  Svara

   Åh, gravidpruttarna!
   Varför dokumenteras inte dessa bättre?

   Svara

  Och jag tänker bara på hur snygg Demi var i den frisyren. Den skulle passa på många, trist med alla klonade långhåriga frisyrer.

  Svara

   Och jag tänkte på hur mycket snyggare hon var i långt hår, den korta frisyren får henne att se 10 år äldre ut än hon var.

   Svara

  Man ”håller” ju om sitt barn. Ganska naturligt, det är väl bara att se på bilderna för att förstå? 😀

  Svara

  Cissis nya projekt Gardet verkar i princip ingen förstå syftet med. Varför kallar hon det ens gardet när lynchjustis är något hon säger sig inte syssla med? Hon har skrivit att hon jobbat med ett seriöst feministiskt projekt. Är det alltså detta?

  Det är väldigt underhållande att hon genom att publicera påhittade uttalanden av bla Alex och Sigge, Guillou mfl synliggör att de allra flesta av hennes läsare tror blint på precis allt hon skriver. Ingen källkritik alls vilket är väldigt skrämmande. Att de dagligen sväljer Cissis ständiga lögner är ju då inte konstigt.

  Det står att dessa män stöttar gardet och bilderna är photoshoppade som att det är de själva som påstår det. Det är väl menat som någon typ av satir eller ironi, men meningen med tilltaget är väldigt oklart. Väldigt många av följarna saknar förmåga att förstå satir. Precis som många här tolkar de alltid allt bokstavligt. Är det konstigt om männen de förtalar, (för förtal är det ju, men kanske inte i juridisk mening), reagerar på att någon sprider att de stödjer något som de inte vet något om? Som ingen vet något om? Om man vore en offentlig person som råkar ut för detta skulle man självklart ifrågasätta. Cissi får uppmärksamhet genom detta, någon annan mening kan jag inte komma på utöver att hon igen får chansen att offentligt känga till de personer som inte bara följer hennes pipa utan att ifrågasätta.

  Svara

   Gardet lanseras i morgon. Du får nog svar. Eller justja, du är ju inte intresserad av det – utan vill bara knäppa till Cissi lite!
   (Smart för övrigt att köpa annonsplats på busshållplatser och husfasader om man är ute efter ’uppmärksamhet’ – bra där Cissi!)

   Svara

    Det jag skrivit ovan är ju sant. Om att skriva sanningen är att ”knäppa till Cissi”, är det hon som knäppt till sig själv.

    Hursomhelst blir det intressant att se om det är något annat större syfte bakom det hela än att få bla Alex och Sigge att framstå som antifeministiska, och ge Cissi uppmärksamhet.

    Svara

     Inte så smart gjort detta.

     Svara

      Cissi försvarar sig nu mot kritiken de får med att Lamotte och de övriga ”får tåla ett skämt, för att ”män inte är de som är rättslösa som kvinnor är”.

      De förtalar enskilda män och menar att det är fel av dem att reagera när någon, som ingen känner till, utger sig för att vara dem och påstår saker offentligt i deras namn, därför att ”gardet är en seriös feministisk organisation”.

      Svara

       Hehe att ”man får tåla ett skämt” är ju exakt samma retorik som män har fört sig med när kvinnor blir upprörda och kränkta av deras hittepån. Lite kul ändå 😂

       Svara

        Vilka män ”för sig” med det?

        Vad har humor med kön att göra menar du?

        Svara

       Ett hafsigare försvar får man leta efter. ”Finns det något värre för dessa män än att utmålas som feminister?” skriver de, som om detta vore det största skälet till upprördhet. Förstår de inte själva att det blir en helt annan nivå när detta ”skämt” bl.a. inkluderar falska kontonummer med uppmaningar om att skänka. Föreställ er om Cicci själv hade råkat ut för något liknande. Då hade det tagit hus i helvete.

       Svara

        Skulle gärna vilja se Cissi sitta bredvid Lamotte eller Guillou i Nyhetsmorgon och motivera varför de förtalas och hängs ut som antifeminister.

        Ser framför mig en uppsyn liknande när Cissi var med i programmet Debatt utan att ha gjort någon research.

        Svara

   Ser inte det roliga eller fyndiga i det hela utan allt sker på en sådan låg nivå.

   Svara

  Hade jag fått så där fina bilder om jag var gravid så hade jag vart överlycklig!

  Vad är det ens för dumheter att reagera på att folk har händerna på magen som gravid 🤦‍♀️

  Svara

   För det ser gräsligt ut?

   Skulle skämmas ihjäl om jag hade fått för mig att be mannen hålla händerna på min mage för att jag vill fota den lol! Eller för den delen be nån fota när JAG håller händerna, ne tack.

   Svara

    Ja det är vad du tycker 🙂 majoriteten verkar inte tycka det ser gräsligt ut, det är dessutom inte en konstlad gest utan något naturligt man gör som gravid, att ha handen på magen. Vad är gräsligt med det?

    Skulle säga selfie i spegeln med ett duckface eller ett fult Snapchat filter är bra mycket gräsligare om man ska jämföra

    Svara

  Tycker det är kul att ha lite bilder på min gravidmage, kul att se hur den växte. Har några där min kille håller sina händer på min mage, några där jag är fixad och håller händerna sådär runt magen 🙂 Dock tagna med mobilkamera. Skulle gärna haft stylade bilder med en proffsfotograf men det var inte någon prioritet rent ekonomiskt. Kände mig speciell och fin dom gravid, klart jag ville dokumentera det. Förstår varför man tar den typen av bilder, visst inte så originellt kanske med samma tema men måste allting vara så nyskapande?

  Svara

  Jag tycker att Kenza varit på gränsen till besatt av sin gravidmage. Hon pratar redan att Hon kommer sakna sin gravidmage. Hoppas att det inte hon drabbas av förlossningsdepression, det är vanligare vid ivf och för kvinnor som har svårt att bli gravida.

  Svara

   MEN FÖR FAN. Låt henne vara lycklig över att vara gravid.

   Svara

   Hoppas du inte drabbas av förstoppning. Eller sura uppstötningar.
   Det är vanligare för kvinnor som har svårt att glädjas för andra.

   Svara

   Jag började följa Kenza då hon blev gravid och jag vet inte vad det är, men börjar störa mig mer och mer på henne. Kanske något med hennes attityd? Hon och Paula Rosas är de två influencers som jag kan irritera på mig och kan inte sätta fingret på varför exakt.

   Svara

    Jag veeeeeeeet stör mig så ofattbart mycket på henne nu (gjorde inte det innan hon blev gravid), och paula har jag alltid stört mig på. Sen stör jag mig på Dasha också men det är lättare att sätta fingret på varför.
    /bittertanten

    Svara

    Håller med! Aldrig stört mig på henne förut men nu… hon blev på ngt vis självgod på ett sätt hon inte varit?

    Svara

  Cicci Wallin och Lady Dahmer har fejkat en bild på Lamotte där han säger att han ska skänka swischade pengar till deras nya projekt Gardet, med ett swisch- och banknummer som inte är hans. Garanterat olagligt och oerhört fult. Lyft!

  Svara

   wtf????

   Svara

    Se mitt inlägg om detta en bit längre upp bland kommentarerna.

    Svara

   dom lär ju ha fejkat bards ”status” då också som dom ”screenshottat”..

   Svara

    Nejdå, både Bard och Lamotte är ju sanna feminister som kämpar för saken!

    Svara

  Hehehe tänkte oxå så innna jag vart preggo, men från vecka 20 så hamnar ju händerna så aromatiskt av någon anledning, blev förvånad skälv varje gång händerna gled upp, men kroppen skyddar ju set man har där inne:)

  Svara

   Fortfarande en vidrig grej att se på bild. 😛

   Svara

    Vidrig grej? Att se gravida, på bild, med händerna på magen? Hur kan det vara vidrigt? Vidrigt för mig är till exempel att se bilder på vad IS gör mot andra människor, jag tror vi har lite olika syn på vad som är vidrigt…

    Svara

  Att födas är lika naturligt som att dö. Kvinnor har gjort det sen i begynnelsen om nån nu skulle tro att de är några kändisar som kommit på det fenomenet😂 (Om nu inte Eva räknas som kändis förstås)

  Svara

  Det här är att influencertjejerna ser ut och är precis som alla andra inom samma fack, det var ju klokt skrivet och är väl precis vad det här handlar om. Det är därför jag inte läser dem, det räcker med att titta på en någon gång så har jag fått nog för ett halvår. Att jag finns här på bloggbevakning beror på att jag tycker att hela influncerbranshcen är sjuk (det behöver man inte läsa för att förstå) och behöver granskas hela tiden. När en person som inte har någon som helst utbildning kan tjäna mångfalt mer än vi som pluggat akademiskt i närmare tio år och räddar liv dagligen, då har något spårat ur rejält. För att förebygga någon fjortiskommentar:

  Nej, jag är inte ”avundsjuk”. Skratt.

  Vår värld har inte riktigt råd med den konsumtionshets och det flygande som krävs för att outbildade personer ska få framstå som viktiga. Där börjar det och där stannar det. Observera att jag inte säger att influencertjejerna måste vara korkade, flera av dem kan säkert vara smarta, i alla fall street-smarta. Det spelar ingen roll, vi har inte råd med dem ändå.

  Svara

  Tycker det ser ut lite son att dom tror att magen ska ramla av, har alltid trott att dom håller under för att få känslan av att ”lyfta upp den” liksom? Ganska obehagligt!
  Känns inte så va?

  Svara

   Magen är tung! För mig sträckte det och drog i huden och musklerna under magen även långt innan den blev stor och tung. Känslan av att ha en jättestor mage som sticker ut är helt surrealistisk och den ändrar storlek hela tiden så det går inte vänja sig vid den. Trodde folk skämtade när de sa att man får akta sig för att gå in i saker… Jag kom på mig själv med att hålla om min lilla bebis där inne. Men för det mesta hade jag sammandragningar och ont som jag behövde hålla emot, ungefär på samma sätt som vid mensvärk. Är väl inte jättekonstigt?

   Svara

  Knivlisas bild tyckte jag var rolig när hon var gravid😊
  https://www.instagram.com/p/BOUEnjplulK/?igshid=7j0lutdrab5k

  Svara

  Off/On Topic:
  ”Varumärkeschefen Linus Carlén fälls av Reklamombudsmannen för bristande reklammärkning på Instagram. Det öppnar upp för att även anställda måste reklammärka framöver.”
  ”Tidigare har fokus riktats på influencers som på uppdrag av olika annonsörer får betalt per inlägg eller genom längre, mer övergripande samarbeten. Men nu fälls även Linus Carlén, som alltså är anställd på Nocco och i rollen som brand manager också lägger ut inlägg på drycken i sina sociala medier.”
  https://www.resume.se/nyheter/artiklar/2019/05/21/noccos-linus-carlen-falld-av-ro–trots-anstallningen/

  Svara

  Klarar inte att av se fler gravidbilder där äng/fält, krans i håret och spetsklänning ingår. Så jäkla klyschigt. Varför inte komma på något nytt istället för att göra som alla andra?

  Svara

  Jag funderade på detta då jag sett många av mina gravida kollegor hålla runt sin mage när dem går eller sitter på rasterna, så vi diskuterade detta en rast, och då fick jag veta att man många gravida omedvetet håller på magen, det är en sorts instinkt att skydda barnet, och att endel börjar göra det väldigt tidigt i graviditet innan dem ens har någon direkt mage

  Svara

  På bild handlar det nog mest om att visa upp magen/”rama” in magen. Till vardags höll jag på magen av tre olika anledningar(inte samtidigt, haha): 1. Omedvetet. 2. Jag ”myste” med bebis, bondade. Liksom ett ömhetsbevis. 3. Hon sparkade elr så gjorde det ont någonstans 😂

  Svara

  Att vilja skapa minnen av den kanske största och viktigaste händelsen i ens liv är väl inte alls så konstigt?
  Att som gravid kvinna få en dag som fokuserar enbart på henne, få känna sig vacker, ompysslad och även få med sig minnen hem är enbart något positivt och kan ge mycket kraft & energi som en annars kanske inte har. Inte helt ovanligt att en gravid kvinna känner sig ful, orkeslös under hennes sista trimester. En fotografering ger väldigt mycket glädje och stolthet.
  Finns ingenting äckligt, vidrigt eller hemskt med gravida kvinnor som omfamnar sina magar. För inuti ligger där faktiskt något som hennes kropp har skapat, ett liv, den största kärleken som finns.
  Det som däremot är vidrigt och hemskt är kommentarerna i detta blogginlägg. Det förvånar mig ständigt hur mycket hat, elaka ord och åsikter om andra personer det florerar på nätet.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.