Icke-reklam av en ambassadör!

Humorn i att avsluta ett inlägg, 100% dedikerat till varumärket man får betalt för att marknadsföra över tid, med orden ”ej reklam”.

Det vore kanske på sin plats att förklara för följarna vad ett ambassadörskap innebär?
Att allting som Bianca visar upp under tiden som ambassadör direkt eller indirekt är reklam för Gina Tricot. För ingen tror väl att Bianca själv kommer knalla in på Gina och själv betala för saker som ”inte är del av ambassadörskapet”?
Det finns kanske en viss mängd inlägg som Bianca MÅSTE posta som del av sitt ambassadörskap, men givetvis kommer ALLT som hon visar upp från Gina Tricot under sitt ambassadörskap vara just en del av det – ambassadörskapet.
Klart man vill ge företaget lite ”good will”, men varför inte slå till på lite transparens gentemot följarna samtidigt?

Den som lever får helt enkelt se…
Kanske kommer Bianca inleda alla ”icke krävda-inlägg” med orden ”Som ambassadör för Gina Tricot…” eller liknande, och inte låtsas som det regnar och att hon köpt produkterna som vilken privatperson som helst.
Vi får helt enkelt se…

42 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Usch! En sak att inte reklammarkera (i sann forni-”glömde”-anda) men att verkligen skriva och betona ”EJ REKLAM”, alltså loool, hur sjukt dumma är inte influencers, kan de göra någonting rätt???!!!!!

  Svara

  Är en del av den här branschen och man pratar ju om överleverans. Alltså att annonsören får mer än den betalat för, typ i form av fler inlägg än vad som betalats för. Fler inlägg= mer räckvidd, mer räckvidd=troligen mer pengar till annonsören. Klart influensers överlevererar för att det FÖRMODLIGEN innebär att de får fler samarbeten, eftersom annonsörer får mer för pengarna. Så oavsett om inlägget är reklam eller inte, så är det reklam, som gör att influencern i det långa loppet tjänar mer pengar.

  Svara

  Bianca skulle ALDRIIIIIIIIIG handla på Gina Tricot eller ha på sig kläder därifrån om hon inte fick sjukt mycket pengar för det…. kan de små tonåringsbarnen bara förstå det. Bianca bor (ska flytta in i) en svindyr lägenhet på Östermalm och är en riktig jäkla standard-snobb, hon bär väl Filippa K eller Acne som alla andra ’coola’ citybrudar där. Gina Tricot… jösses. Håller med dig Cam, att de ALDRIG kan vara öppna med att de tagit ett betalt jobb för att promota något. Det är galet.

  Svara

   Fast varför inte? Pernilla har liksom inredning från Lidl hemma och har burit Ginas kläder utan att tagga Gina Tricot eller något som antyder att det skulle vara därifrån.

   Svara

    Pernilla och Bianca är två helt olika personer. Bianca är snobben, Pernilla är och har alltid varit mer folklig. Och jag står fast vid att så fort Bianca börja tjäna multum så slutade hon samtidigt handla kläder på Gina och Nelly, men de klädmärket hon faktiskt handlar vill nog inte ha henne som modell eller ambassadör eftersom deras målgrupp inte är 14åriga flickor med studiebidrag.

    Svara

   Nja fast det skulle hon nog kunna ha även fast att hon ofta har dyra märkeskläder. Men däremot så har jag nog aldrig eller iaf sällan sett Bianca i Gina Tricot-kläder innan men nu har hon ”alltid drömt om att få fronta och vara ambassadör för just Gina tricot som hon alltid älskat” Nja… Bianca i ett nötskal 😉

   Svara

   Bianca bär kläder från till exempel NAKD (med dem har hon haft samarbete med) och Zara vilka jag tycker är i samma klass som Gina. Men visst, några Ginakläder har jag inte heller sett på henne precis tidigare.

   Svara

   Fast alltså va? Hon köper ju ofta kläder från ”budget” märken när man kollat hennes hauls.

   Svara

    För hauls innehåller inte affiliatelänkar eller är sponsrade?

    Svara

    Hauls är kläder som företag skickar hem gratis samt betalar för att visa upp.

    Svara

    Hauls är reklam, det är inte hon som köpt då utan hon visar upp mot betalning. Men visst har hon ibland haft kläder från budgetmärken. Hon behöver väl knappast köpa kläder själv, väldigt sällan iaf eftersom hon får så mycket. Att hon får plats med allt men det får hon väl inte utan får rensa ut emellanåt, hon behövde större lght pga alla kläder och bud sa hon ju. Undra hur mycket hon fick av Gina tricot, någon som vet? Kanske miljoner, klart hon är glad då över ambassadörskapet – pengarna liksom.

    Svara

  Jag vet inte om de (=influensor) avsiktligt försöker mörka samarbeten eller om de helt enkelt saknar den IQ som krävs för att förstå hur man gör rätt, men med tanke på hur många av dem och deras ”team” som är här inne och läser så är det anmärkningsvärt att inte fler förstår hur man bör göra och börjar göra rätt.

  Anmäl, anmäl, anmäl och förhoppningsvis kommer myndigheters och rättsväsendets kvarnar att mala ner motståndet med så stora sanktioner att en varaktig förändring kommer till stånd.

  Svara

  VEM ”går” på den här skiten undrar jag?
  Småungarna eller?
  Iofs Gina Tricot’s målgrupp är väl just ”småungar” LOL.

  Svara

   På Gina handlar allt från 13-åringarna till 20-25-åringar, men även äldre, som är 40 eller så.

   Svara

    T.o.m. 65+.
    😊

    Svara

   Vadå går på? Även om du kanske inte handlar på GT så antar jag att du gör inköp som existerar i reklamer? Det är ju liksom ingen scam-situation för en fejkprodukt, bara halvt dold marknadsföring.

   Svara

   Jag har jobbat på GinaTricot och målgruppen är allt från tonårstjejer (sisådär 14 år) till äldre kvinnor i medelåldern. Det är väldigt mycket pensionärer som handlar där faktiskt, fler än vad man kan tro.

   Svara

    Jag har besökt Gina butiker i 15 år och kan konstatera att i min stad är Gina nästan som en mötesplats för skolungdomar på håltimman.. alltid tjejer mellan 11-16 där, ibland några äldre runt 25, men otroligt sällan 60-åringar. Deras kläder vänder sig absolut inte till äldre, de har alltid väldigt unga modeller och nu Bianca t.ex. Själv går jag enbart dit för att köpa trosor (är 25), till och med jag tycker deras kläder är för ”unga”.. men de vet ju vad de gör när de anställer Bianca, helt klart.

    Svara

     Då får det stå för butiken som finns i din stad helt enkelt. Jag har som sagt jobbat på Gina tills för något år sedan och det har alltid under mina 7 år kommit in många äldre för att handla. Även om deras målgrupp är tonårstjejer och äldre kvinnor närmare medelåldern så finns det något för alla – men!! det handlar mycket om smak. Många äldre köper mycket basic såsom tunikor, stickade tröjor, leggings, t-shirts osv och inte utmanande toppar som går hem hos unga tjejer.

     Svara

     Har också jobbat x antal år på Gina Tricot och jo, det är väldigt mycket äldre personer som handlar där! 13-14åringar i all ära men majoriteten av alla blusar såldes till de i åldern 45-70år. Du som inte jobbat där kanske inte ska yttra dig om vilka vi vänder oss till eller hur konceptet fungerar för att du är där nån gång ibland och handlar och då bara ser små barn 🙂

     Svara

      Gina Tricot, värre censur än Blondis!

      Svara

   Både jag och min mamma snart 60 år köper ibland kläder därifrån.
   😂

   Svara

  Detsamma gäller väl med Annica Englunds 119192 bilder med clean drink som hon är ambassadör för. Hennes svar till läsare som ifrågasätter ”Ska jag reklammakerna allt i min bild fast att det inte ens är så att jag gör reklam för det? Ska jag reklammarkera pallen, golvfärgen, väggfärgen, det som ligger i mina kartonger mm?”

  Svara

  Katrin Zyto är ambassadör för Ellas hjältar (de hjälper svårt sjuka/funktionshindrade barn). Intressant val för ambassadör då hon verkar så osympatisk och grodor hoppar ur hennes mun hela tiden. Ellas hjältar har även Bianca som ambassadör vilket jag förstår.

  Svara

  Vad tror ni om Styleelin och hennes pojkvän? Han verkar gå väldigt fort med allting, får lite konstiga vibbar av honom

  Svara

   Låter inte klokt. Skönt att slippa.

   Svara

   vadå pojkvän? det är hennes man, dom är gifta.

   Svara

    Känns som jag missat något här, följer henne ibland men nu har det skrivits en del kommentarer om hennes kille här inne helt plötsligt. Recap någon??

    Svara

   Får också jätteskumma vibbar honom! Fria efter 4 månaders dejtande känns inte alls normalt.. någon som har mer info om denna André?

   Svara

   Men ge dig nu!

   Svara

  Fast jag tror väl att hon menar här att just detta inte är ett betalt inlägg. Men är det inte mycket smygreklam för Ideal of Sweden och Caia på Biancas instagram? Gud vad pengar hon tjänar, hon drar in massor nu på alla samarbeten och ambassadörskap, hon frontar ju både Puma och nu då GinaTricot, Aco, Guldfynd, egen merch och andra märken och showcasten i globen. Och så Caia och By Bianca. Hon syns på reklamskyltar och omslag och hon drar väl in över hundratusen på ett instagraminlägg har hon väl sagt och kan ta miljonen för ett samarbete. Men hur var det, skattar hennes företag på Malta?

  Svara

   Om hon inte betalar skatt till det land hon lever och bor i kan hon dra *t h*vete… kan väl omöjligt finnas en sämre förebild än henne isåfall. Skulle aldrig nånsin följa henne, kolla på hennes program eller köpa något av hennes skräp enbart pga detta. Finns alltid alternativ som är bättre och som inte hamnar i hennes ficka.

   Svara

    Sätter min högra hand på att hon skattar mer än både dig och mig, sluta gråta.

    Svara

     Ja hoppas verkligen att hon skattar mera… hon har säkert råd till det😉

     Svara

     Om hon skattar på MALTA så skiter jag väl i hur mycket hon skattar?

     Svara

    Håller med! Jag har inga problem med att folk tjänar pengar men när man medvetet ska tjäna ännu mer på att ”trixa” för att slippa skatt så är det så lågt o girigt. Och nej jag är inte bitter eller avis, jag är en tänkande fungerande individ som gillar tanken på att vi som kan betala skatt gör det och på det sätter bidrar till samhället.

    Svara

    Hållet med till 100%!! Alltså FY FAN för giriga RIKA jävla människor det finns ju knappt nåt vidrigare???? ”Hihi loool jag köper vad jag vill, äter var jag vill, bor i den finaste lägenheten endast de bästa duuger till lilla miiig!! Betala skatt till det fantastiska land jag bor i säger du?? Hahhahaha, knappast!! LOL!!”

    *insert de fulaste svärorden ni har i ert vokabulär här*

    Alla människor som beter sig så borde bojkottas till oblivion! USCH!

    Svara

     Detta hade förresten varit extremt intressant bevakning för dig Cam, vilka influencers smiter undan skatten på liknande sätt? Har ingen aning men man kan ju föreställa sig att det finns en del? Så vet man vilka man absolut inte ska stöda ekonomiskt.. 👀👊

     Svara

    Jaaaaa hon skattar på Malta. Det har tagits upp flertalet gånger men Camcam skriver aldrig om det trots efterfrågan..

    Svara

   I februari i år varumärkesskyddade Bianca Ingrosso sitt eget namn samt varumärket ”By Ingrosso” hos PRV.

   Det handlar bland annat om väskor för bärbara datorer, mobilfodral, ädelstenar, juvelerarvaror, smyckesskrin, trycksaker, konstföremål och skrivböcker för skolan.

   Hennes ombud vid registreringen var ett bolag med säte i Malta, ett land som är känt för att ha mycket gynnsamma skattevillkor.

   Källa: Expressen

   Svara

   ”Men är det inte mycket smygreklam för Ideal of Sweden och Caia på Biancas instagram?”

   Ja! Bianca blev nyligen fälld för smygreklakm.

   Pernilla Wahlgren, Bianca Ingrosso och Samir Badran gör smygreklam.
   Det slår Reklamombudsmannens opinionsnämnd (RON) fast på sin hemsida och fäller kändisarna – med flera.
   Källa: Expressen

   Svara

  Självklart ska ”ambassadörskap” markeras som reklamsamarbete.
  Om det inte är reklam och samarbete vad är det då?
  Går knappast att förväxla med att vara ambassadör för sitt land dvs diplomat 🙂

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.