Amir raderar den video han filmade från den stängda gruppen ”Pink Room” på Facebook

För några dagar sedan publicerade Amir Akrouti – oklart varför han är utklädd till ”Super Mario” –  en video där han ”spionerade” på den stängda gruppen ”Pink Room” på Facebook, en grupp för endast icke-män.
Kritiken lät inte vänta på sig när han läst upp namnet på en tjej, samtidigt som han avslöjade namnet på hennes våldtäktsman som hon skrivit i sitt inlägg.
Ja, det var skrivet i en stängd grupp, men i en grupp med 130 000 medlemmar och kan säkert klassat som förtal, men två fel gör inte ett rätt genom att Amir i sin tur publicerade det hela i sin video.
Efter att ha nåtts av kritiken så tog Amir ner sin video och bad om ursäkt på Instagram där han även vänder sig till de som sparat ner hans video och fortsätter posta den, trots att han raderat den.

Personligen skulle jag aldrig skriva någonting i en grupp med främlingar på Facebook, hur privat den än är och i det här fallet rör det sig om 130 000 personer som ser det du skriver.
Hur fel det än är att sprida den här typen av information – och särskilt om man namnger folk – så får man nog se den risken som relativt hög ändå. 130 000 personer? Det är inte rätt, men ändå någonting man kanske får vara beredd på?
Jag vet på riktigt en handfull personer som är relativt bra på att hålla en hemlighet och ingen av dem är människor jag inte känner online.

Vad är era tankar kring ”hemliga grupper” på Facebook?

Alla bilder kommer från Svenska Bloggare.

134 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Att inget ät hemligt på internet och tror man det så är man naiv och en aningens blåst ☺️

  Svara

   Som man skriver i stängda grupper menar jag!

   Svara

   Play stupid games win stupid prizes!

   Svara

  Självklart förstår jag att det jag skriver på internet kan spridas men det ger inte en annan person rätt att sprida ut mitt namn tillsammans med min åsikt.

  Svara

   Tips, dela inte hemlisar med 130 000 främlingar och sen räkna med att det fortfarande är en hemlis. En sluten Facebookgrupp med så många medlemmar är inte likställt med slutet sällskap, det kan snarare jämföras med att affischera i hela tunnelbanenätet eller lägga lappar i varje brevlåda i en mellanstor kommun. Att någon då sprider det till ytterligare några tusen personer kan knappast göra till eller från, ansvaret för spridningen ligger helt på den som postade först.

   Svara

    Du missar ju poängen helt och hållet. Samma retorik som i victim blaiming.

    Svara

     Nu får du väl ändå hålla isär frågorna, det handlar inte om någon våldtäkt utan om att sprida information. Skriver du något till 130 000 personer så är det inte en sluten grupp i dess rätta bemärkelse, även om det i Facebooks terminologi kallas ”sluten grupp” när det krävs godkännande av nya medlemmar. Postar du något där så har du i princip skrikit ut det till halva världen. Den eventuella skadan skedde där och då, inte av att någon sen delade det vidare till ytterligare några tusen personer utanför gruppen.

     Svara

      Jag har inte nämnt våldtäkt alls, det är något du läser in. Victim blaiming handlar inte heller om våldtäkt. Det handlar om att rikta skulden åt fel håll. Amir och endast Amir är ansvarig för vad han gjort. Det är inte personen han namnger som är att skylla för spridningen Amir gjort.

      Svara

       Ok jag tolkade det (felaktigt) som att du lyfte in själva våldtäktsanklagelsen i diskussionen.
       Delar man något med 130 000 personer så har man redan offentliggjort uppgiften, all spridning därefter är bara vidareförmedling av redan publik information. Det handlar alltså om en grupp motsvarande befolkningen i Sveriges tionde största kommun, inte en liten hemlig grupp med tio bästisar som anförtrott sig till varandra under blodsed! Jag säger däremot inte att det var sjysst eller att sprida det vidare.

       Svara

   I vilken lagtext står det att du inte har rätt att kopiera valfri internet-sida och mejla den till någon annan? Jag vet en person som blev utesluten ur en FB-grupp och de andra i den gruppen snackade skit om honom. Jag koperiade tråden och postade den till honom eftersom jag tyckte det var så j-a lågt gjort. Det var alltså yrkeskollegor och personer som min vän hade att göra med utanför internet och han hade rätt att få veta vad som pågick så att han skulle få möjlighet att hantera det på bästa sätt.

   Vad jag vet står det ingenstans att detta är förbjudet enligt lag.

   Svara

    Fast Grannflicka skrev aldrig att det var olagligt. Fel och olagligt är inte nödvändigtvis samma sak. Det är ju tex lagligt att driva och vara del av NMR i Sverige, men det gör det inte rätt.

    Svara

   mitt svar hamnade i modd.

   Svara

    Camilla, vad var det i min första kommentar gjorde att den hamnade i modd? Vore bra att få veta så jag kan undvika det misstaget nästa gång. Tack på förhand.

    Svara

   Var står detta i lagboken? En vän till mig blev utesluten ur en Facebook-grupp med ganska många medlemmar och efter det började ett antal personer snacka skit om min vän i gruppen. Jag blev förbannad och kopierade tråden och skickade den till henne så att hon skulle få veta vad som pågick. Detta var yrkeskollegor till henne som hon måste träffa i sitt arbete och hon behövde få veta detta för att kunna hantera situationen på det bästa sättet.

   Begick jag ett brott?

   I princip är det samma sak som Amir har gjort, med den skillnaden att han har spridit känslig information till 1000-tals personer som inte har med det att göra (information som redan kunde läsas av 130 000 personer) och jag skickade känslig information till den personen det berörde.

   Det som Amir har gjort är etiskt fel, men är det ett lagbrott?

   Vad jag vet har du fortfarande rätt att koperia allt som du ser på internet om det inte är copyright-skyddat och liknande.

   Svara

  Hahah fattar inte heller Supermario-looken. Så osmickrande. Fruktansvärt konstigt mode nuförtiden …

  Svara

   Onödigt att kommentera hans utseende/klädstil. Kan vi inte bara sluta med sånt en gång för alla 🙂

   Svara

    Öhh, sen när kan man inte kommentera ett knasigt mode??

    Svara

    Nope!

    Svara

    Jag tycker det är en enorm skillnad på att kritisera utseende då vi föds med det + är stället vår själ bor i liksom… men kläder? De väljer vi ju själva??

    Svara

     Tror inte killen på bilden är född med det där utseendet dock. XD

     Svara

      Tja. Vi kan ju till stor del välja även hur vår kropp ser ut. Löjligt argument det där med att man får kommentera det vi har valt själv.

      Svara

       Skulle vara svår till 9.34 men allt hamnar ju fel här 😫

       Svara

   Supermario störde mig inte så mycket, mer färgkombinationen på kläder och ansikte 😝

   Svara

  Men herregud vilken tabbe! Han kunde ju iaf censurerat deras riktiga namn?? Fy fan vad utelämnande och kränkande! Ni som säger stt inget är hemligt på nätet; det är en stängd grupp av en anledning. Sålänge ingne du känner är medlem på sidan så finns ingen anledning att tro att det du skriver kommer komma ut. Det är stor siillnad på att en person man är bekant med ser det, och att bli uthängd i en youtube video som hela Sverige kan se. Fy fan

  Svara

   Stängd grupp med tusentals medlemmar 😂😂😂 Sluta. Vem som helst kan utge sig för att vara vem som helst. Är folk så dumma på riktigt så de sitter och avslöjar saker inför så många och tror att de är safe?

   Svara

    Jag förstår inte vad ni inte förstår.

    I dessa grupper läggs det upp huuur mycket som helst, av alla 100k+ medlemmar så är det några få som läser det jag skriver. Och av dem är det ännu färre som berättar det vidare, och isf är det till en nära vän tex och antagligen utan mitt namn.
    Om någon okänd människa långt ifrån mig läser det jag skriver och berättar det för sin bästa vän- det har noll betydelse för mig. Men när en youtuber lägger upp det i sin youtube video med mitt namn fullt synligt så har ju helt plötlsigt hela Sverige tillgång till informationen, det är stor stor skillnad.

    Svara

     Det har hela Sverige ändå. Vad är det du inte förstår med internet? Vem som helst kan utge sig för att vara vem som helst. Tror du alla medlemmar i gruppen är kvinnor i nöd eller 😂
     Btw, Amirs konto är inte så stort.

     Svara

   Du menar att han borde utelämnat deras namn, så att det inte blev så utlämnande?

   Svara

   Stängd grupp där vem som helst med ett kvinnonamn kan bli medlem.

   Svara

  Jag tror du sätter för stor tilltro till mänskligheten om du tror att det inte finns anledning att det kommer ut (eller att det av 130000 pers inte är någon som är en väns systers bekants hamster och som ser anledning att skvallra för att hon vet vem du är)

  Det ursäktar eller rättfärdigar såklart inte Amirs handling, men många människor är sneaky jävlar.

  Svara

  Jag såg hans video när den låg uppe och jag förstår inte varför han tyckte det här skulle vara roligt. Vad var poängen? Vad var det roliga? Jaja han tog iallafall ner det och bad om ursäkt, jag hoppas han tänker igenom varje video ordentligt i fortsättningen, och innan han knarkar eller kör för fort….

  Svara

   Tyckte din sista mening där du skrev om att han ”knarkar” var rätt så låg…

   Men jag undrar också vad som var meningen med den här videon? Att det skulle vara roligt eller bara ge folk en inblick i gruppen?

   Svara

    Eftersom han precis just nyss dömdes för knarkgrejen är det ju en högaktuell grej att prata om.

    Svara

    Han sa dessutom att han ångrade sig ang. de sakerna, nu ångrar han sig igen. Känns som han inte lärt sig nåt.
    Han vill bli stooor YouTuber och detta ökar hans views.

    Svara

   Men vem bryr sig att han knarkat. Folk har verkligen för få egna problem om man stör sig vad andra stoppar i sin kropp.

   Svara

    Har du missat att knarkkriget i Sverige resulterar i en växande hög med döda kroppar? Där allt fler oskyldiga hamnar i skottlinjen? Den som knarkar bidrar direkt till det eskalerande våldet. Pinsam kommentar, läs några nyheter och kom in i matchen.

    Svara

     😂😂😂

     Svara

      Jätteroligt verkligen. Sjuka as.

      Svara

      Pundartönt

      Svara

       Ja men verkligen, bara för att man är i verkligheten och inte i kvällspressens överdrivna värld så är man en pundare.

       Svara

     LoL kan du inte överdriva lite mer.

     Svara

      Det är ingen överdrift, pucko.

      Svara

       LOL!!! Mm det ligger döda kroppar överallt. Börjar bli lite jobbigt att hoppa mellan dem. Som tur är funkar gummistövlar 🙂 Lite jobbigare med lukten men jag jobbar på en lösning för det också.

       Svara

      Vi ligger nästan högst upp bland alla europeiska länder med flest dödsfall till följd av överdoser. Det är ingen överdrift, det är nutidens verklighet?! Det är inte heller någon överdrift att vi har en lightversion av USA:s opiatepidemi och att samtidigt som ungdomar i högre grad låter bli alkoholen så provar fler d*roger, främst legala varianter och läkemedel, samt att drogdebuten kryper ner i åldrarna.

      Det är verkligheten och influencer som Joakim och bröderna Berg eller Jeppe Johansson romantiserar detta för hundratusentals barn och ungdomar vilket inte direkt minskar risken att de kommer rättfärdiga att själva testa. För om deras idoler tycker det är okej och ingen big deal, varför skulle de då inte kunna prova? Amir har åtminstone inte romantiserat skiten. Jag hoppas verkligen alla ni som har barn som följer dessa män pratar kring droger för sättet de förskönar det är inget annat än jävligt skadligt för deras lättpåverkade följarskala.

      Svara

       Mm men överdoser är inte knarkkrig och döda kroppar i högar. Det som är överdrivet. Att problem finns, absolut. Capish?

       Svara

        Men varifrån tror ni att allt knark kommer ifrån? Knarkproduktionen är kopplad till barnprostitution, mord, illegal vapenhandel, etc. De som köper knark stöder indirekt en massa hemska ting.

        Svara

        Men vi kan ju inte alla uttrycka oss på ett sätt som passar alla. Personen som ”överdrev” reagerade väl på att den som den svarade lät så slapp, typ vem bryr sig om folk knarkar… Hur budskapet framförs och vad budskapet handlar om är ju två olika saker som vi människor har svårt att sära på.

        (Jag reagerar också på det för övrigt, det påverkar ju samhället i stort och på individnivå liksom, det fungerar inte om vi alla gör som vi känner för och aldrig lägger oss i.)

        Svara

    Han är en förebild för många ungdomar så jo, det är otroligt viktigt att det tas upp. Har man inte sett effekterna av ungdomars droganvändning så är det bara att gratulera.
    Kan räkna upp tio ungdomar rakt av som tagit livet av sig i vår kommun de senaste två åren, då bor mindre än 10 000 personer här.
    Min bästa kompis kastade sig framför en lastbil 2014. Att se hennes mamma på begravningen var värre än själva beskedet.
    Alla dessa personer har haft en sak gemensamt. Och att det bara är ett sms bort för ungdomar för att få tag på narkotika är liksom ingen myt.
    Vi hade en facklig utbildning i vintras. Då var en kille från Karlstadpolisen där och hade föredrag. Han berättade att i Karlstad utnyttjar man barn för langning. 10-15åringar som levererar droger på cykeln. De är inte straffmyndiga så man anser att det inte gör något om dessa åker fast.
    Det är en så jävla mörk och läskig utveckling när det gäller droger i Sverige. Om man läser på lite.

    Svara

     Berätta vad alla dessa haft gemensamt då.

     Svara

      Samtliga hade narkotiska preparat i kroppen.

      Svara

     👏👏👏👏👏

     Vi hade samma sak i min hemkommun när jag var yngre, barn i hög- och mellanstadiet som sålde både det ena och det andra. För de studenterna som köpte var det för det mesta ingen större fara (förutom de som fick psykoser och/eller blev beroende) men alla av de barnen som langade sitter antingen i fängelse eller är döda idag. De som köper har noll respekt för dessa som är längst ner i kedjan och som är i en extremt utsatt position.

     Svara

      I den Stockholmsförort jag bott i fram och tillbaka blossade det för ett tag upp sen också, barn som langade droger och vuxna som höll koll. Ett barn blev faktiskt skjutet av ett annat, och då dök det ju upp massvis med poliser så det hela lugnade sig/flyttade någon annan stans…

      Svara

       Källa på det? Barn som skjutit barn?

       Svara

     Så fasansfullt. Måste man nu börja med narkotika-upplysning redan i lågstadiet?? Det blir ju helt sjukt! Barn måste få vara barn. 🙁

     Svara

      Aschberg har gjort ett bra reportage på Aftonbladet där de konfronterar langare som säljer via Instagram. Det mest otäcka idag är ju att ungdomarna inte ens behöver känna en langare eller ha kunskap om att röra sig på Darknet. En googling bort finns hundratals e-butiker med legala drogvarianter och på sociala medier kontaktar langarna själva ungdomar. När jag har uppmärksammat såna konton för mina följare och vi är ett 50-tal som anmält tycker inte Instagram att detta bryter mot några regler. Vad som däremot bryter mot Instagrams användarvillkor är när Stina Wolter lägger upp en bild på en staty som liknar en tjock kvinnokropp.

      Det snackas om överdoser och utvecklade missbruk hos 12-åringar, så jag hoppas verkligen skolan kan börja ta lite mer ansvar, att föräldrar pratar mer kring det och att politikerna gör något drastiskt då den bakåtsträvande narkotikapolitik vi har idag uppenbarligen inte funkar.

      Vi är ett välfärdsland men är ändå ett land som har bland flest överdoser med dödlig utgång, att många mår så dåligt att droger ses som enda utvägen gör det ännu viktigare att också prata och uppmärksamma psykisk ohälsa.

      Svara

       Sorry för novell men brinner så jävla mycket för de här frågorna och hur vi kan stoppa den skrämmande utvecklingen hos främst barn och unga ❤️.

       Svara

        Tack för svar! <3 Inga sorries för min del, det du skriver är så himla viktigt att känna till.

        Svara

       Ja. Ytterligare ett världsproblem för skolan att lösa. Grattis alla lärare!

       Svara

  Finns inga hemliga grupper på internet. Folk är naiva om de tror att de är trygga i en facebookgrupp. Förhoppningsvis är de som skriver om privata saker tillräckligt smarta så de skapar ett konto med påhittat namn iallafall. Man är faktiskt bra dum om man skriver saker man inte vill ska komma ut i sitt eget namn inför 100 000+ främlingar. 🤦🏼

  Svara

   Tycker ni är väldigt fula på de sättet ni uttalar er. Tjejerna vet om att man inte kan dela allt på internet såklart men man gör det för att få stöd från andra. Tjejerna i pink room berättar om händelser som riskerar deras liv om det sprider sig på de sättet Amir gjorde. Och det har faktiskt inte hänt att en tjej som ber om hjälp för hennes man tex slår henne hamnar i problem för någon berättat för hennes man. Är med i gruppen så ser allt till skillnad från många av er äldre kvinnor som tycker de ska skylla sig själva. Vissa tjejer har även polisanmält Amir.

   Svara

    Ja. Självklart får man skylla sig själv att man delar privat information med 100 000 (!!!!!!!!!) personer. Det gör inte Amirs agerande rätt, men kom igen. Korkade brudar.

    Svara

     Hon ville varna folk från mannen som våldtog henne? Hur fan kan ni tycka de är fel och att hon ska skylla sig själv?

     Svara

      För att det är fel. 1. Det är olagligt. 2. Gör hon det så får hon leva med att det eventuellt tas en printscreen eller liknande och sprids.
      Hon får skylla sig själv.

      Hon ska inte skylla sig själv ATT hon blivit våldtagen. Men det är inte det som diskuteras.

      Svara

     Jag förstår mig inte på dessa människor. Samma sak i economista-gruppen där folk berättar om att de vill skiljas/separera/andra extremt privata saker och ber om att folk som känner dem inte ska sprida infon vidare. Hur dum får man vara?

     Svara

  Ja, saker sprids ut ur gruppen men det är stor skillnad på om någon delar en sak med sina vänner eller liknande än om en youtuber med över 100k prenumeranter delar det på sin stora plattform.

  Svara

   Haha nej. Det är såklart inte schysst, men att sprida till vänner gör också att gruppens syfte försvinner.

   Svara

  Absolut att jag förstår resonemanget kring att ”inget är hemligt på internet”, men det gör det absolut inte försvarbart för någon som Amir att försöka skapa content på någon annans berättelse. Oavsett om man kan vänta sig att ens hemlighet ska fortsätta vara hemlig i en sluten grupp på facebook så ska man väl inte behöva vara rädd för att få sitt inlägg om våldtäkt – med namn – uppläst i en video av en kille klädd som supermario som försöker vara lite rolig?

  Svara

   Varför publicerar man en text om sin våldtäkt – med namn – i en så stor grupp om man är rädd att det kommer ut? Liiiite eget ansvar får man ändå ta. Vem tror att man kan dela en hemlis med några tusen personer 😂

   Svara

    Personen kanske inte alls inte ville att det skulle komma ut. Häng ut svinen!

    Svara

    Men det resonemanget är som att först tappa sin telefon och bara för att den blev lite trasig när du tappade den så måste du inte stampa på den? Om tjejen nu gjorde fel i att publicera namn trots att det kunde spridas så behöver ju inte Amir plocka upp det och YTTERLIGARE sprida den.

    Svara

     Man får ta ansvar över sig själv. Båda två gör fel.

     Svara

    Hej Amir!

    Men nej, det ska man inte behöva räkna med. Sjukt trött på alla som ursäktar svin och direkt illegala handlingar. Tjejer som går i utmanande kläder får skylla sig själv om män catcallar, tafsar eller tar sig andra rättigheter. Tjejer som följer med en kille hem på natten får skylla sig själv om hon blir våldtagen för hon ”led him on”. En tjej som stannar i ett våldsamt förhållande får skylla sig själv för hon inte lämnar.

    Nej, de får inte skylla sig själva. Det är svinen och förövarna som ska ha all jävla skit. Att ständigt ursäkta dem med att ”bruden är naiv” ”bruden är dum” ”bruden borde tänkt längre” ger dessa SVIN bara ännu mer utrymme att fortsätta svina sig.

    Det var FEL och äckligt av Amir att göra underhållning och få views av att skriva ut vad tjejer lagt upp på en stängd grupp för och av tjejer. Det var vidrigt av honom att dela en tjejs våldtäktshistoria. Vidrigt. Det MINSTA han borde ha gjort var att maska namn och bilder, men även där så borde han aldrig dela och skapa content på någons våldtäkt. Beror också på vilken information som gavs i tråden, men det kan vara absolut förödande för kvinnans SÄKERHET (bryr mig inte om förtal, det får andra intressenter ta tag i).

    Tycker det är så fel att se ner på en grupp där tjejer kan dela med sig med andra tjejer och känna sig rätt trygg med det, få råd och stöttning. Som de kanske har svårt att få någon annanstans. Och jaja yada yada att det finns bättre sätt än fb osv.

    Rysningar av hur folk beter sig.

    Svara

     TACK! Äntligen någon vettig i kommentarsfältet

     Svara

      Blir bara så jävla trött när jag ser något som jag tycker osar kvinnoförakt. Speciellt när det kommer från andra kvinnor. Det är inte första eller sista gången jag hör hur dumma kvinnor är, hur naiva osv. Fyfan det brinner i mitt hjärta av ilska. Och som vanligt kommer mannen undan utan större kritik – för det är ju ack så skrattretande att dessa dumma brudar ens la upp något på internet och trodde att det skulle vara PRIVAT ROFL. VET DE INTE HUR INTERNET FUNGERAR LOLOL.
      Vet inte ens var jag ska börja.

      Nåväl. All kärlek till utsatta tjejer, både av de hemska brott som män begått mot dem, men också för att mannen Amir delar det för alla sina följare för underhållnings skull💗

      Svara

       Det är inte kvinnoförakt att påpeka hur dumt det är att dela med sig av saker man inte borde i en facebook grupp. Det är ju ni som tappat det helt.

       Amir har gjort fel. Det innebär inte att det är smart av tjejerna att dela känsliga uppgifter som 100 000 personer kan läsa.

       Svara

        Kvinnoförakt är ett starkt ord men jag tycker sättet som många här kommenterar bildligt talat stinker. Det är samma jävla ord och sätt som slemmiga män använt för att underminera, förminska och håna kvinnor på. Och så är det ju en bonus att det tar fokus från svinens handlingar 🙂🙂🙂🙂🙃🙃🙃🙂🙂🙂

        Sen kan man diskutera vilket och vilka forum som borde finnas istället som tjejer kan använda sig av när det gäller sådant här. Sakligt. Det kan man diskutera utan att förminska de tjejer som är medlemmar på Pink Room.

        Svara

         Det finns betydligt fler män här på BB nuförtiden. Utgå inte från att det är en annan kvinna som skriver.

         Jag känner igen retorik och sk historiekunskaper från en annan blogg och där är det ca 95% män som kommenterar.

         Svara

     Men! Man är INTE trygg i en facebook grupp. Hur kan ni ens tro det?

     Svara

      De va ju tryggt innan Amir fick va med, gör det till en grupp för bara kvinnor, inga ”icke män” så kommer allt vara bra. För oavsett så är han uppväxt som kille. Som saknar empati och känslan av att växa upp som flicka.

      Svara

  Vadå? Är du emot att någon namnpubliceringar en påstådd våldtäktsman utan dom? För när det kommer till CW så är du ju för? Fast det är väl skillnad på folk och folk!

  Svara

  När jag var liten: Ge absolut inte ut någon information om dig själv till någon på internet. Inte namn, inte nummer, inte adress.

  Idag: Bild på ens ansikte, ens fulla namn utskrivet. Berättar om privata händelser inför 100 000. Blir sur att man inte kan lita på alla.

  😂😂😂

  Svara

   Fast det var väl inte personen som blev ”uthängd” som blev sur? Kritiken kom väl från Amirs följare?

   Svara

  Oavsett så är det osmakligt att använda någons berättelse om våldtäkt som ett försök att skapa humor

  Svara

   Kan garantera dig att det sitter folk i den gruppen dagligen och läser allt som underhållning/tidsfördriv.

   Svara

    Ja och det är väl inte mindre osmakligt?

    Svara

    Det går väl knappat att jämföra. Amir tjänar pengar på att göra en video om det medans gemene man som sitter med sin skrolltumme och bara tittar igenom, fastnar för något, läser och går vidare.

    Svara

  Kan vi inte eska radiotysnad kring denna Amir, som verkar vara en stor tönt!

  Svara

  Tycker ni är väldigt fula på de sättet ni uttalar er. Tjejerna vet om att man inte kan dela allt på internet såklart men man gör det för att få stöd från andra. Tjejerna i pink room berättar om händelser som riskerar deras liv om det sprider sig på de sättet Amir gjorde. Och det har faktiskt inte hänt att en tjej som ber om hjälp för hennes man tex slår henne hamnar i problem för någon berättat för hennes man. Är med i gruppen så ser allt till skillnad från många av er äldre kvinnor som tycker de ska skylla sig själva. Vissa tjejer har även polisanmält Amir.

  Svara

   polisanmält? 😂 dom är medvetna om att facebook ser allt dom skriver va?

   Svara

    Fast det är inte lagligt att göra som Amit gjorde, det förstår du väl? Det är ingen skillnad på det han gjorde och CWs uthängning av FV. Samma brott fast med olika mål.

    Svara

     Är heller inte lagligt av tjejerna i gruppen att publicera namn. 🤷🏼

     Svara

      Nej det stämmer, det är det inte. Men två fel gör inte ett rätt.

      Svara

    Du tycker det är så kul att du måste ha en skrattande smiley med tårar som rinner?

    Fan vad osmakligt.

    Svara

   ”Tjejerna i pink room berättar om händelser som riskerar deras liv om det sprider sig på de sättet Amir gjorde.”

   Har de slagit i huvudet eller? Om något riskerar ditt liv om det kommer ut så berätta det inte. Speciellt inte på internet. Hur korkad får man bli egentligen.

   Svara

    Så kvinnor som blir misshandlade och hotade att dem och barnen ska dödas, eller kvinnor som blir våldtagna och dötts hotade om dem berättar, såna människor ska då vara tysta enligt dig?

    Svara

     Om man lever med sådana hot så brukar du få skyddad identitet och då är det av yttersta vikt att inte sprida information som kan bidra till att din identitet mm röjs.

     Svara

  Funderar seriöst över om ni som tycker att det är normalt av tjejerna att ta sånna risker bara för att det är en låst facebookgrupp tror att alla människor vill väl och att internet är ett säkert ställe.

  Svara

   Man ska inte vara på internetz då.

   Svara

  Vad va poängen med videon?

  Svara

  Tycker att de flesta av er verkar döma medlemmarna i Pink Romm väldigt fort. Klart som tusan de vet att allt som skriva ses av hundratusen personer, men ibland behöver man stöd från andra än de i sin omgivning av olika anledningar. Jag är med i en grupp där underlivshälsa diskuteras, älskar fan den gruppen. Man kan fråga obekväma frågor, funderingar eller dela rädslor. Alla ser vem man är, men det känns ändå mer anonymt än att fråga sina kompisar som förmodligen har har samma upplevelse, men någon i gruppen har det garanterat. Samma sak i Pink Room, det är nog själva stödet som efterfrågas. Och man har tillit till andra människor. Säg vad ni vill om att de delar privat information, men det är ju deras val. Det mest problematiska med detta är väl att men man på 30ish ska skapa drama och hänga ut människor som han inte ens känner? Internet är så snabba på att döma. Se bara James Charles vs Tati, förra veckan var alla på Tatis sida och hyllade henne, men nu verkar steken ha vänt och alla står plötsligt på James sida. Vill bara säga att det inte är så svårt att vara snäll och förstående

  Svara

   Ja, fattar inte folk. Deras slutsats: de är tröga. Mmm… vilken frodig analys. Att folk inte kan förmå sig att tänka steget längre,

   Svara

   Tati ljög, lögnerna kom fram. Ofc är folk på James sida.

   Svara

    Ja, men det var så himla lätt för alla förra veckan att kasta James under bussen och stötta Tati 100%. Folk hängde ut här och där utan minsta källkritik. Och denna veckan är det tvärtom. Klart man står på någons sida när det visar sig att den andra ljuger, MEN källkritik. Det glömmer folk skördefest för lätt. Lite pinsamt när bland annat Bianca i förra veckans podd stöttar Tati till 100% och denna veckan är det tvärtom, internet är verkligen en rolig plats.

    Svara

     Internet är inte riktiga världen. Folk verkar ha glömt det.

     Svara

  Vad i helvete? Är detta samma snubbe som hängde med Kissie och Rosanna Charles?!

  Vad har hänt med hans ansikte?

  Svara

   Han har gått ner i vikt.

   Svara

  Är det faktiskt alltid olagligt att publicera namn på sin förövare? Gäller det alla brott?
  Det kan väl inte vara olagligt att berätta för 10 personer irl? Nån som vet hur gränserna dras?

  Svara

   Det är alltid olagligt. Utan till präst/psykolog osv. Berätta bara saker för personer du litar på.

   Svara

    Är det verkligen så? Jag gör något olagligt om jag berättar för min mamma att jag såg NN köra mot rött idag? Eller använda cannabis? Eller att NN slog mig på käften?

    Svara

   Fast skriver du online är det sökbart, alltså kommer det upp om man söker på personen. Så att skriva det på nätet är en annan sak än att säga det till sin granne.

   Svara

    Jo det låter ju rimligt. Men det kommer väl inte upp på en googling om det är skrivet i en stängd grupp? Gör det någon skillnad om gruppen har 130 000 eller 5 medlemmar? Kanske bedöms från fall till fall iofs.

    Svara

     Antalet samt vem som får ta del av det du berättar är det som mestadels är grunden för förtal. Det samt avsikt.

     Men nej det är långtifrån alltid förtal. Är inte ens säker på att Cissi kommer bli dömd.

     Svara

      Okej tack för svar!

      Svara

  Allt som fler än två vet om är inte längre en hemlighet. Det sprids. Alltid.

  Svara

  Stod det dessutom inte ”Sprid och dela gärna inlägget”?
  Förstår verkligen inte problemet här.

  Att tro att en sluten grupp på facebook är någon helig plats där ingenting kommer ut är också väldigt korkat.

  Svara

  Den enda Facebook-gruppen jag är med i är Sandra Beijers grupp. Det pågår ofta väldigt allvarliga diskussioner där. Förstår inte hur man vågar skriva ut sina problem för tiotusen personer. Bara för att majoriteten är hipsters och woke, så är jag helt säker att innehållet sprids utanför gruppen ändå. Har ”trygga rum” någonsin funkat digitalt? Lol

  Svara

  Jag tycker folk som postar hemliga saker i en facebookgrupp med främlingar är korkade, särskilt om det är ett par tusen främlingar. Hur svårt är det att skapa ett mer anonymt extrakonto, kanske även ändra lite på detaljer i berättelsen?
  Tyckte det var kul förra året i gruppen 925, runt valet, då folk där grät över att alla inte röstade på ”rätt” parti och förväntade sig att 10 000 pers i gruppen hade samma åsikter. Och trodde att en grupp på 10 000 som är ganska allmän, skulle vara väldigt trygg hahahahahahahahahaha.

  Svara

   Haha 925 i ett nötskal <3 så kul också att admin la tillbaka en person som tidigare hade spridit saker utanför gruppen?!? Det var ju d sjukaste. Hon var säkert så feministisk och vänster så det var lugnt

   Svara

  Tycker ärligt talat det är mer intressant att tala om hur någon överhuvudtaget kunde komma på att det var en ”rolig idé” att skämta om någon som berättat om en våldtäkt? Så j-vla glad att jag inte följer något av dessa stolpskott som på något märkligt sätt lyckas livnära sig på sociala medier, fast de verkar vara genuint korkade människor.

  Svara

  Jag tycker såna grupper är bra. Vågar icke män inte prata om saker i det öppna så borde de få göra det i ett relativt stängt rum. Många i gruppen vågar fortfarande inte dela med sig sv namn men det finns grupper som är ännu mer slutna. Punk Room är relativt milt i jämförelse med många andra grupper. Finns det grupper där folk sysslar med rasism och kvinnohat osv borde en grupp för icke män som gör ganska mycket nytta i att utbilda kvinnor om deras rättigheter att inte hålla tyst.

  Svara

   Fast varför måste man hela tiden sätta kraven på kvinnor att vi ska syssla med mänskliga rättigheter i en Facebook-grupp?! Konstigt också att du säger att kvinnorna ska utbildas? Jag vet flera tjejer som har koll på rättigheter är medlemmar i kvinnoseperatistiska grupper – som ändå skärmdumpar inlägg i Messenger-chatter? Sluta ställa kravet att vi kvinnor ska vara så jävla moraliska hela tiden

   Svara

    För sysslar vi med mänskliga rättigheter på andra plattformar så tystas vi ned. Tex Cissi Wallin som fått så mycket skit efter att ha namngivit sin förövare

    Svara

  *skärmdumpar inlägg från grupper och skickar i Messenger-chatter

  Svara

  Tycker dessa stor hemlig grupper inte är så hemliga. Berättar man någon hemlis för 130 000 okända personer kan det inte vara så hemligt.
  Dock känsligt, som i detta fall då en person berättar om en våldtäkt, hon kanske vill prata om det i den hemliga gruppen, men att Amir pratar om det i en video är inte okej, vill hon prata om det offentligt är det hennes ensak, inget han ska använda för att försöka tjäna tittare.
  Jag berättar bara viktiga saker jag vill hålla hemligt till mina vänner/familj, inte i en stor grupp på facebook

  Svara

  Är med i 925 och tycker det är så fascinerande hur folk pallar vara så privata i en sån stor grupp, även om den är sluten. Själv vågar jag aldrig skriva något, antagligen eftersom jag har ganska många IRL-bekanta i gruppen.

  Förresten, är det någon som vet vad som hände med Honey and the bees? Den finns inte kvar va? Har ett vagt minne av någon skandal, men minns inte vad det gällde. Kan någon enlighten me?

  Svara

  Jag är medlem i gruppen själv och det är skönt att kunna prata av sig med andra icke-män. Absolut så kanske man bör tänka på vad man skriver ifall det sprids vidare, MEN tror inte NÅGON skulle kunna tro att en känd youtuber skulle lägga upp innehåll som man förstår själv är jävligt privat. Fine att personen har delat med sig till andra icke-män, men det gör det inte rätt att han snokar igenom för att hitta något juicy och sedan hänger ut både offer och gärningsman. Tappade tyvärr all min respekt jag hade för honom.

  Svara

  Beror väl på vad den hemliga gruppen består av 🙂 är det vara vänner, eller folk från ex ett jobb så… men ngn med 130000 medlemmar skulle jag väl inte kalla hemlig direkt, vem har koll på vilka alla är och på vad de skriver?! Verkar ju inte så svårt att ta sig in

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.