Öppet Spår – Uppsamlingsheat

Eftersom jag undanbett mig OT-kommentarer på övriga inlägg så lägger jag in ett litet uppsamlingsheat så här mitt i veckan för era allra mest akuta kommentarer. 🙂
Givetvis kommer det ett kl 21-inlägg i vanlig ordning så det här är bara som en liten bonus.
Ingen blir utan…

So get it all out of your systems!!
GO!

465 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Vilken app använder ni för att blockera reklamen här?

  Använder uBlock Origin till datorn och det funkar bra, men har inte hittat nått som funkar till mobilen ännu. Har inga problem med annonser som intäktskälla, men att bombarderas med spelbolagsreklam mellan var och varannan kommentar här som före detta spelmissbrukare, och ständigt påminnas hur jag förstört mitt liv, är mer än jag klarar av i dagsläget.

  Svara

  Nån mer här som kollar Rupauls dragerace och är taggas på final?? 💁🏼‍♀️

  Svara

   Ja!

   Svara

  Behöver hjälp med min ragdoll.
  Han är 7 månader. jag har i all tid sen vi fick honom (3mån) varit hemma, förutom på senaste då jag börjat jobba deltid. Han känns annorlunda sen dess. Kan de vara så att han är ledsen att va mer själv, eller saknar han en kattkompis? han får såååå mycket kärlek, men jag har ångest dom 5 timmar jag är borta varje dag…. min sambo jobbar 100% och har alltid gjort.

  Svara

   tror han saknaren kattkompis. lycka till;)

   Svara

   exakt samma med min ragdoll, så vi köpte en kompis till henne. Nu har vi två underbara ragdoll-tjejer hemma som är bästisar och man behöver aldrig ha dåligt samvete. Köp en till <3

   Svara

   Det sägs ju att katter inte ”behöver sällskap” på samma sätt som hundar, men jag tycker att det är individuellt. Det beror nog helt på vilken katt du har. Vi skaffade vår första katt för några år sen och hon blev väldigt sällskaplig. Hon blev dock jättesnabbt understimulerad och började hitta på en massa hyss (klöste t.ex sönder tapeter på väggarna), hur mycket vi än lekte med henne. Vi skaffade en kattsyrra till henne för 8 månader sen och sedan dess är hon en helt annan katt. Mycket lugnare och hittar typ aldrig på dumma hyss längre. Hon behövde nog kattsällskap 🙂

   Svara

   Han behöver nog en kompis, märker hur vår ragdoll har mycket nytta och glädje av sina kattanter även om han älskar oss människor också.

   Svara

   Jag köpte en kattkompis till min. Visade sig att hon inte alls ville ha det, men att den nya ville det. Så nu har jag tre katter. Haha.

   Svara

   Välkommen till the crazy cat lady club! Det är så det börjar. Ja katten verkar vilja ha sällskap. Så var det för min och nu sitter jag har med tre underbara små dunbollar 😍 tur att min man är lika galen i katter annars hade det aldrig blivit något bröllop 😂

   Svara

   Vem ska vinna Robinson?

   Svara

    Oj, skulle inte skriva som svar på detta. Sorry!

    Svara

   Som folk skrivit! En kattkompis. Har nyss skaffat en till min (inte ragdoll dock…) och ser en helt annan lekfullhet och glädje hos henne; de brottas/kivas rätt våldsamt för att sen mysa i en hög tillsammans. Något som man som människa inte kan ge dem liksom.

   Svara

   Japp, kattungar ska _alltid_ ha en kattkompis (det gäller i de flesta fall även vuxna katter) så köp en till. Två eller tre katter är dessutom förbaskat mkt enklare att ha än en.

   Svara

   Det kan vara vårkänslor med (även om katten är kastrerad). Vår blev mindre gosig och hyper, åt mindre men har ordnat upp sig nu! Väldigt vanligt tydligen. =)

   Svara

   Min ragdoll är inte intresserad av att fler katter i hushållet, han vill helst att någon människa är hemma hela tiden. Det är ju inte möjligt såklart men han har blivit mycket lugnare med tiden och man behöver inte kompensationsleka all vaken tid pga dåligt sammis. Försök hitta på grejer som din katt gillar och var hemma så mycket du kan en period så blir det lättare med tiden! 🤗 (jag plockar bort och byter leksaker hela tiden t ex, ger torrfodret i boll för aktivering osv)

   Svara

   Anställ nån som kan komma och klappa/gosa med honom eller ta honom på en promenad. Jag har en granne vars jättekelig katt har en catwalker. De går ut på promenad på varje vardag (typ en timme) när matte är på jobbet.

   Svara

   ja klar han är ensam 🙁 en hemma katt behöver en katt kompis.

   Svara

    Säg det till min katt som antingen hatar alla andra katter eller är rädd för dom. Hans bröder är likadana. Min katt älskar dock våra hundar och är bff med dom.

    Svara

    Nej. Läs på om katters naturliga beteenden. De är solitära djur i grunden. Väldigt många får problem med katter som hatar och till och med skadar varandra när de delar hem. Vill man ha två så ska de helst tas från samma kull (syskon) så de är vana sedan start att dela utrymme. Men sluta sprida denna myt är du snäll. Det får en-kattsägare att framstå som hemska vilket inte är sant.

    Svara

  Känner ni någon besserwisser? Vilken är er relation till hen? Och framförallt: hur hanterar ni dennes besserwissriga sida? Tycker detta är så otroligt svårt att hantera.

  Svara

   Ger igen!

   Svara

   Låter de hållas..

   Svara

   Bryr mig inte, dom personerna jag väljer att ha i mitt liv betyder mer än deras sämsta egenskap. Så som jag är för dom❤️

   En besserwisser väljer jag att ta till mig kunskapen, ibland och ofta driver jag med den för just den egenskapen(på ett kärleksfullt sätt) eftersom jag älskar den just för att den är det, och så gör den med mig med mina mindre bra egenskaper.

   Älskar det! Vi accepterar varandra och älskar varandra, och vi får va precis som vi är och känner oss speciella tillsammans just för våra tokigheter😍

   Jag är envis, impulsiv, slampig (vart 5e år på ett negativt sätt för mig själv), stollig, mesig, blyg, lättirriterad, hetsig och fullkomligt underbar 😂

   Svara

    Fint skrivet! Jag försöker tänka likadant när det gäller nära relationer. Däremot tror jag att det är viktigt att sätta gränser också. Känner inte att jag behöver ”uppfostras” i de mest basala sakerna, eller få en massa ”gör si och så” när det handlar om rent privata saker. Men fan vad svårt det är att hantera när det kommer till vänner! Kollegor eller bekanta kan man ju bara strunta i liksom… 😂

    Svara

     Gränssättning är superviktigt! Har varit utsatt för våld (psykiskt fysiskt och hjärntvättning) sen jag föddes, därför är jag så noga med från 1 år tillbaka vem jag låter va i mitt liv, och det är bara dom som accepterar mig för den jag är, och inte utnyttjar mina svaga sidor.

     Mycket bra poängterat😍

     En besserwisser som utnyttjar min blyghet/ödmjukhet för dumhet eller tror jag är korkad, dom är inte välkomna. Dom älskar inte mig, dom vill dominera mig😱 Ofta blir dom kränkta när jag genomskådar dom, och kör min ärliga humor på dom, för att det är just så otippat. Jag visar inte min intelligens. Det är min kryptonit typ. Både min styrka och svaghet, min mur.

     Jag kanske är en bitch. Men det är jag värd att vara!

     Svara

      Sjukt bra att du sätter gränser. Låt ingen trycka ner dig! <3 Just det du beskriver kring besserwissers som vill dominera eller trycka ned kan ju verkligen såra en. Jag är lite i ett sådant läge just nu, och därför ville jag ha lite input kring hur besserwissers kan hanteras. En ganska nära vän till mig har länge betett sig väldigt dominant. Hen vill gärna uppfostra mig, tala om för mig hur saker ligger till och hen har ibland också svårt att känna av när hen lägger näsan i blöt. Det händer ganska mycket för mig privat just nu och nu känner jag åter att denna person är där och snubblar på gränsen för vad som är ok igen… Jag överöses med "goda råd" som jag inte bett om och en massa förmaningar om hur jag borde gå tillväga. Måste nog sätta ned foten snart igen!

      Svara

       Ta avstånd! Dom går inte att resonera med pga brist på självinsikt.

       Svara

     Ps. Att älska ”ytligt bekanta”, skoja med dom om deras bästa och sämsta egenskaper, kan vara en fördel för en själv om man gör det vid rätt tillfällen! Men det får inte bars vara om det negativa tror jag!

     Svara

   Min kille och hela hans familj är besserwissrar (?) gud jag håller på att bli helt galen. Sen är jag själv envis så inte fan ska någon ”ha rätt” när de har helt jäkla fel. Kan ha bevis och hela köret men nope dom kan exakt allt. Men känslan när de inser att de har fel och jag har rätt är nästan underbar😂 sen är det väll lite så med oss från Balkan. Alla vet allt, kan allt och tror dom är statsministrar allihop

   Svara

    Mitt ex är likadan, det är därför han är ett ex idag. Tyvärr har vi barn ihop så får ju smaka på besserwisseriet ändå. Han är dock en mansbebis som vill ha allting serverat men jag har slutat med det så nu får han skämmas när förskolan ringer pga att han inte lämnat in tider för sommaren t.ex. Då skäms han lite, han som är sååå bra på allt och en sååå bra pappa.

    Svara

    Min killes familj med, plus att man ALDRIG får komma till tals själv utan det är enbart dom som ska ha sändningstid.
    Höll på att brinna av en gång när hans syrra började tala om för mig hur saker och ting fungerar inom områden jag kan bättre än henne (men det vet inte hon eftersom hon aldrig lyssnar på någon annan än sig själv).

    Har inga vänner som är så pga står inte ut!!

    Svara

   Har tagit mer och mer avstånd. Vi var nära förr men känner att jag inte får ut så mkt av vår vänskap längre. Vi kan ha kul men oftast handlar allt om henne när vi ses och oavsett vad vi pratar om har hon varit med om det och kan och vet typ allt. Orkar inte lägga så mkt energi på det eftersom jag inte känner att hon är en person jag vill ha nära mig längre. Vi ses någon gång i månaden och det räcker så.

   Svara

   Hade en sån vän som jag tagit avstånd ifrån, besserwissrar är ofta även dåliga på att lyssna och vill mest höras själva.
   Hon hade tex ofta åsikter om min hund trots att hon aldrig ägt någon själv, jag lät henne hållas för jag var helt ointresserad av att ha den typen av diskussion. BLÄ

   Svara

   Har en bror som är besserwisser och dominant i största allmänhet.
   Sa upp bekantskapen för 9 år sedan och har inte träffat honom sen dess.
   Inte ens på vår mor och fars begravningar……. 😥

   Svara

   Jaaaa! En ganska nära vän. Som alltid varit sån. Ibland bryr jag mig inte o ibland tar jag illa upp. Men jag försöker tänka att det uppenbarligen är väldigt viktigt för henne o alltid ha rätt o alltid ha sista ordet… för mig själv är andra saker viktigare. Att ha trevligt och att alla ska känna sig sedda och respekterade i ett sällskap… inte att alltid ha rätt. Så jag brukar tänka att hennes bezzervissighet säger mycket om henne o att hon nog är ganska osäker eftersom att hon alltid måste ”visa upp sin kunskap” o ha rätt hela tiden. Jag har inte samma behov o måste inte trycka upp mina åsikter i folks ansikten 24/7 för att känna att jag är bra.

   Svara

   Ugh jag är en besserwisser, en sida som jag försöker bli av med. Om personen är medveten om det så skulle jag bara säga till den när den gör något besserwissrigt, det är vad jag uppskattar i alla fall.

   Svara

    Samma här 🙈 När jag läst kommentarerna här har jag tänkt att de är mig det handlar om. Vill gärna vara en bra vän och alltid innan jag träffar någon brukar jag påminna mig själv om att nu ska jag försöka lyssna mer och ställa nyfikna frågor men de är inte alltid det lyckas. Man faller så lätt tillbaka i samma mönster..

    Svara

  Någon som har erfarenhet av att ha gjort operation pga inkontinensbesvär?
  Återhämtningstid?
  Resultat?
  Svårt att få beviljat?
  Tycker inte jag har ett värdigt liv efter mina tre förlossningar.

  Svara

   Jag har gjort en sådan op på Octaviakliniken i Stockholm. De går in och drar åt med typ gummisnoddar. Ömt och ont efteråt och sjukskrivning i en vecka. Inget syns efteråt och håller helt tätt. Blir lite annorlunda att kissa först, man får liksom pressa på och i början trodde jag att de dragit åt för mycket. Kändes som om man inte kunde tömma hela blåsan. Men man vänjer sig och som sagt, kan hoppa, nysa, hosta och träna utan besvär. Värt det alla gånger.

   Svara

    Tack så mycket för ditt svar!

    Svara

   Inte jag själv! Men har efter många år tjatat på min mamma att hon ska göra det.

   För 25 år sen när vi ville leka med henne och springa, så tog hon alltid 5 steg sen va svaret ”jag kan inte”.

   Hoppas ”skammen”
   Angående dessa problem är bättre idag. Har själv inga barn, men jag är en lektant, kam inte föreställa mig att säga nej till ett barn som väljer att leka med mig!

   Eller för den delen,leva mitt eget liv!

   Enligt kirurgen för min mamma är det en lätt op. 5-15 min, sen är det klart.

   Sök! Hon gick nu i januari, efter avbokad op pga hosta för några år sen, kommer få remiss i juni.

   Svara

    Tack, ja så är jag lite, men älskar buset och rörelsen alldeles för mycket, så jag tar på mig en binda just in case, som döttrarna så klart basunerar ut vitt och brett då och då! Ja, jag ska ta tag i det!

    Svara

   Jag har inte gjort men är under ”utredning” för att få det gjort. Tveka inte att söka hjälp. Jag längtar så till att kunna leva ett liv utan att riskera att kissa på mig eller kunna träna utan att vara orolig att jag luktar kiss.
   Jag sökte via vårdcentralen och sedan remitterade de vidare mig.
   Lycka till!

   Svara

    Tack, då testar jag också att gå via vårdcentralen!

    Svara

   Ja jag har gjort det. Fick via landstinget. Först tid hos vårdcentral där jag stod på mig o krävde remiss till gyn. Väl där inte svårt att få beviljat!
   Hade rätt ont efteråt men det gick över fort.Var hemma från jobbet 2 dagar + en helg.
   Så nöjd med att jag tog tag i det, gick med besvär (ansträngningsinkontinens) i 7 år utan att våga söka hjälp. Trodde jag var dålig på knipövningarna, men det visade sig att jag hade kunnat knipa ihjäl mig utan att det hade hjälpt.. Operationen gav mig tillbaka livet, helt klart (inte reklam).

   Svara

    Tack, tror jag också har något galet, då knip inte hjälper, och de på efterkontrollerna typ blivit chockade över mitt starka knip.

    Svara

   Jag har gjort TVT operation som den kallas. Är supernöjd. Innan kissade jag på mig hela tiden. Tom när jag gick. Men nu inget alls trots hopp och spring. Så underbart. Op tog 15 min sen var det klart!

   Svara

    Tack!

    Svara

  Min överkropp är normalt återfuktad om man kan säga så, men mina ben??? De vittrar fan sönder?? Så torra det är galet. Tips på en ordentligt återfuktande bodylotion?

  Svara

   Locobase repair funkar superbra för mig, den är dock väldigt fet och dryg! Finns på apoteket 🙂

   Svara

   Miniderm tycker jag är helt fantastisk. Smörjer in mig efter dusch och vid behov. Bättre än andra krämer, till min hud i alla fall 😉

   Svara

   Har du ev badkar?

   Svara

    Frågade om badkar därför att: är själv en riktig ”torris”, gör iordning ett bad, häller i 1/2 flaska Natusan babyolja (kostnad 12,50). Efter badet är jag mjuk och smidig i hyn. Smörjer mig aldrig, behövs inte. Badar ca 2 ggr i veckan. Har man inte badkar så kan man nog smörja sig med babyolja och sen duscha för att inte kleta ner kläderna. Jag är så nöjd med min Natusan grej, köpte förut dyra krämer och oljor.

    Svara

     Men alltså olja ska ju verkligen inte ut genom avloppet? Och en halv flaska?? Jeez stackars fiskar

     Svara

      Men hur ska man göra då?

      Svara

       När jag orkar brukar jag olja in mig med kokosolja på våt hud direkt efter dusch. Gnugga runt ordentligt och torka/dutta sen huden torr med handduk. Åtminstone lite bättre för avloppet och fiskarna hoppas jag :O
       (Annars är det bästa för mig glycerin… köper rent och blandar ut med lite vatten på fuktig hud, nackdelen är att det är lite bökigt.)

       Svara

        Just att smörja medans huden fortfarande är våt gör stor skillnad. Torka inte av benen efter duschen utan smörj och låt självtorka för maximal återfuktande.

        Svara

   Jag kört ccs handkräm med karbamid i tre dagar som en kur, sen fet lotion i någon vecka, sen en ”kur” igen. Håller mina torra ben återfuktade

   Svara

   Köp mandelolja. Funkar perfekt mot allt som är torrt 🙂

   Svara

    Japp! På fuktig hud är det bästa.

    Svara

   Duscha /bada mindre ofta om det är möjligt. Kör någon återfuktande scrubkräm, använd bad /duscholja istället för vanlig tvål /duschkräm. Smörj in dig direkt efter dusch /bad medan huden fortfarande känns lite fuktig med en återfuktande kräm. Jag gillar Neutrogena norweigan formula visibly renew och jag ser att du fått flera bra tips i övriga svar 🙂

   Svara

   Såg Bellas reklam för Bio oil för ett tag sedan och köpte på apotek (nej, inte via rabattkod eller annat) och tycker att det ger effekt. Smörjer in underbenen ungefär varannan kväll.

   Svara

  Har matchat med en kille från min stad som jag spanat in på ett tag! Jag är erfaren tindrare MEN nu vill jag ju verkligen görs ett gott intryck då han inte är en random swipe för mig 😏 han har ingen presentation men vad upplever ni som bäst att öppna med? Hej, läget? Och liknande suger ju 😅

  Svara

   Var helt ärlig, alltså brutalt ärlig. Säg att du vet vem han är och att du spanat in han, och föreslå en dejt. Exakt så har jag själv gjort, fått mig världens bästa pojkvän med det.
   Självsäkerhet, raka rör och ärlighet direkt.
   Lycka till! 🤩😍

   Svara

   Något på nån av hans bilder som du kan kommentera?

   Svara

    Förutom att han är snygg.

    Eller ja, att han är snygg funkar med. Jag öppnade med ”tjena pudding! Här står du och dallrar”. Gick bra och nu är vi sambos hehe.

    Svara

  Vilka är era tankar om Gardet?

  Svara

   Inga positiva iaf. Pinsam start, tråkigt och onyanserat koncept.

   Svara

    Frågan är om Gardet verkligen gynnar oss kvinnor när den kamp de för blivit så aggressiv i tonen och de tänjer på gränsen för vad som kan anses okej i laglig mening.

    Svara

   känns så tråkigt att jag inte ens har orkat kolla in deras hemsida.

   Svara

   Förväntade mig.. mer? Något annat? Något bättre?
   Blev mest snopen. Besviken. Förvirrad.. får se vad det blir av det.

   Svara

    Ja med nedräkningen så tänkte man att nu kommer något nytt..

    Svara

   Pinsamt.

   Svara

   Jag tror att det var ett dumt beslut.

   Svara

   Jag störde mig på att Cissi vävde in sin egen historia i reportaget om Unni Drougge. Alltså inte på så sätt att hennes historia inte är viktig, men nu var det ju ändå Unnis som äntligen skulle få plats att berätta och då blir det ju ironiskt när Cissi liksom kommer och tar plats just där.

   Svara

    Jag tänkte på samma sak som Imra. Jag tyckte att Cissis historia tog lite för mycket plats och texten var dessutom lite hoppig. Att ta bort Cissis delar och möblera om texten hade gjort det mer flytande.

    Svara

    Reagerade också på det, hade känts mer proffsigt att hålla isär det.

    Svara

   Besviken. Tycker inte om designen på hemsida osv, kampanjen med alla photoshoppade bilder föll mig inte i smaken och främst av allt så är det inte alls vad jag trodde att det skulle vara. Tiden innan det släpptes såg jag flertalet kommentarer på Cissis Instagram där kvinnor önskade ’ett Instagram bara för kvinnor’ och liknande. Under dessa skrev Cissi typ ’det kommer’, så jag trodde att det skulle vara det.

   Svara

  Kära KP!
  Någon som vill leka modeorakel till besvärlig 30-årig H&M-kund och ge lite inspo med typ länktips?

  Ska på disputationsmiddag nästa helg och vet inte vad jag ska ha på mig,aldrig varit på en Det mesta jag äger är slitet och inte särskilt fint och min kropp känns som en Picasso-tavla från kubismperioden.

  Jag har ett presentkort på H&M laddat med 400 kr och det är det enda jag har i pengaväg så det är på H&M jag måste finna kläder.

  Större urringning går bort då jag har en väldigt stor och ful byst, likaså de flesta blusar/skjortor då det lätt glipar. Omlott-tröjor/klänningar brukar inte heller sitta bra tyvärr.
  Längre klänningar lär jag snubbla på (är 164 cm lång) och i tightare kläder ser jag ut som Totoro med Bert Karlsson-face.
  Min storlek hos H&M är oftast 42/44.

  Jag kommer inte kunna ha några klackskor på mig utan det är tyvärr ett par bruna ankelskor eller svarta tygskor som gäller.

  Jag var inne på H&M idag lite snabbt likt resten av stadens invånare men hittade inget jag fastnade för just för middagen, har så svårt att se vad som skulle vara fint och vad som skulle kunna kombineras med varandra eller med basic grejer jag redan har hemma.

  Funderar kanske på att hitta någon finare topp till en svart kjol jag har hemma men vad vet jag. Gaaah vad ångest man kan få för något så obetydligt egentligen?? men man vill väl känna sig fin när en ska tvingas träffa 50 okända människor.
  Och så har vi ju den icke existerande disputationspresenten också men det tar vi senare : )))))))

  Såatteh har ni inget bättre för er får ni gärna försöka rädda mig! Och en nyckelpiga till er som orkade läsa om mitt ”problem” 🐞

  Svara

   Köp inget nytt. Ta på dig ngt som du trivs i. Och piffa till håret/smink/naglar. Du kmr bli smashing!

   Svara

    Tack fina K! Det är väl bekvämlighet man bör tänka på först och främst såklart.
    Ska göra mitt bästa med hästsvans hehe och mina ansiktsmålarkunskaper 😏

    Svara

     Ta ditt presentkort och köp någon accessoar och pimpa ett gammalt plagg!

     Svara

      Tror nästan det får bli så, verkar vara det enklaste just nu! Tack för svar 👍🏻

      Svara

     Köp ett par ballerinaskor också, lite somrigare och mer uppklätt än tygskor och boots

     Svara

      Jag håller med dig om att det är somrigare! Tyvärr har mina fötter fysiska begränsningar som gör att ballerinaskor och andra låga skor som inte ”sluter sig” runt fötterna faller bort. Tur är kanske det, hade väl vältrat mig i skor annars 😏

      Svara

   Älskade att läsa detta! Din stil verkar redan oklanderlig – Totoro vs Bert Karlsson! Ska kika lite och återkommer.
   Med ankelskor, menar du boots eller snörskor?

   Svara

    PS: Blända alla med din slagkraft och självdistans! Doktorerna har inget du inte har!

    Svara

     Doktorerna har inte min bristfälliga engelska 😅 meeen jag ska ta med mig allas era ord!

     Svara

    Åh vilket fint svar, trodde mitt rop på hjälp skulle mynna ut i ett eko 😀
    boots är det med enkel dragkedja.

    Svara

   Skulle nog satsa på en finare tröja till din svarta kjol! På så sätt behöver du inte köpa en helt ny ”finare” klänning som du inte kommer använda lika ofta utan istället en tröja du kan använda till andra kjolar/jeans/byxor etc. Nu vet inte jag vad du gillar eller vad du passar i men kollade lite snabbt och tyckte denna: https://www2.hm.com/sv_se/productpage.0716581001.html var fin. Ganska simpel men i fina färger och i fint material samt fina detaljer.

   Svara

    Tack för att du tog dig tid till att svara och länka! 😊 och jag håller med dig i din tankegång, vore ju kul att kunna använda plagget fler gånger och toppen du länkade till såg bekväm ut, min byst skulle nog älska den och kunna leva hippiestyle-liv därunder.

    Svara

   Var bor du? Vill du låna en Ilse jacobsen eller Gretaklänning? De finns norr om Stockholm

   Svara

    Så himla himla fint av dig, låter fantastiskt! ❤️ Tyvärr bor jag kring Gbg-trakten och min accio-trollformel funkar inte. Men vad snäll du är som erbjuder dig hjälp till ett främmande träsktroll, blev himla glad ska du veta!

    Svara

    Hm svarade dig men kommentaren tycks ha flugit iväg?? Hur som helst – tack så himla mycket för det fina erbjudandet,det värmde verkligen ska du veta! meen tyvärr bor jag kring Gbg och mina accio-skills är inte de bästa.

    Svara

     Hej,

     Jag bor i Gbg-området och kanske kan hjälpa dig med nåt som passar/funkar. Mejla mig på god.qvinna@gmail.com.

     Svara

      Tack så mycket, det verkar dock ha fixat sig ❤️

      Svara

   Jag skulle föreslå lite längre klänningar eller kaftaner typ. Jag är också ganska kort (160) , men känner att klänningarna oftast inte blir så långa ändå och ser ofta ganska bra ut även om man inte är pinnsmal och superlång. Här är några som jag tyckte var fina och ändå lite casual så att du kan använda det senare också 🙂

   https://www2.hm.com/sv_se/productpage.0718582002.html
   https://www2.hm.com/sv_se/productpage.0750059001.html
   https://www2.hm.com/sv_se/productpage.0735121003.html
   https://www2.hm.com/sv_se/productpage.0712846004.html
   https://www2.hm.com/sv_se/productpage.0762630006.html

   Lycka till! 🙂

   Svara

   Tycker antingen din svarta kjol, svart topp o en snygg kavaj att bryta av med eller enfärgad klänning med större smycken! Du passar säkert i mycket mer än du tror! Lycka till!

   Svara

    Kavaj var en bra idé du, det har en viss aura omkring sig som jag alltid velat ha! Tack för orden och för att kugghjulen arbetar för fullt nu 😀

    Svara

     Ja! Jag tänkte också kavaj. Så kan du ta av den om det blir varmt och under har du en finare topp/t-shirt och ett långt halsband (+din svarta kjol) det blir 👌🏻

     Svara

   Tycker alla tips du fått är toppen, ta något du känner dig bekväm i, kvällen ska inte handla om vad du har på dig ändå. Piffa hellre något bekvämt med smycken än ta på dig nåt du kommer ”gå och dra i”, MEN från en kortis till en annan: lär dig (om du inte redan kan) och ta för vana att sy upp klänningar. Har insett efter 30+ år att jag KAN ha långklänningar, men inte direkt från galgen i butiken.

   Svara

    ”kvällen ska inte handla om vad du har på dig ändå” – det har du helt rätt i, det där lugnade mig lite! Lär nog bli ekvation bekvämt + accessoar som får gälla inför middagen, vill ju inte behöva upplösas i stress bara för en sådan här grej. Värsta som kan hända är att jag blir till en smutsfläck för någon runt bordet liksom. Tack för hjälp 😊

    Och i framtiden ska det sys som tusan när jag väl fått råd till en symaskin, woho!

    Svara

     Jag känner mig skitsnygg i mörka chinos och en kavaj. Med tröja eller skjorta under så klart 😛 och så ett gäng halsband, armband och läppstift. Kan vara ett tips om du inte känner att du är ”klänningtypen”.

     Lycka till och ha så kul 🙂

     Svara

      Tack tack 😀❤️

      Svara

   Har en klänning som jag använt en gång till examen som du kanske skulle gilla (om du är okej med att den är använd sen tidigare). Är själv ungefär lika lång som dig.

   Svara

    Verkligen jättetack för det men det verkar ha ordnat sig nu, hoppas jag! ❤️⭐

    Svara

   Hej!
   Jag öser dig med lite H&M länkar på fina klänningar. Man kan aldrig ha för många klänningar i sin garderob tycker jag! 😉
   https://www2.hm.com/sv_se/productpage.0687539003.html
   https://www2.hm.com/sv_se/productpage.0766785001.html
   https://www2.hm.com/sv_se/productpage.0735779002.html
   https://www2.hm.com/sv_se/productpage.0577513001.html
   https://www2.hm.com/sv_se/productpage.0745968001.html
   Många gånger gör accessoarerna oerhört mycket, det kan förändra samma byxa, kjol, blus eller tröja mycket! Så du kan ju alltid ta på dig något du känner dig bekväm och trygg i, och satsa på lite nya accessoarer till. Lycka till!

   Svara

    Tack tack tack för alla länkar 👍🏻❤️

    Svara

   Såg den här härromdagen som var sååå fin, och tänker att toppen kanske gör sig fin på lite större byst , man kan ju alltid ha ett linne under ifall man vill skyla urringningen https://m2.hm.com/m/sv_se/productpage.0723341001.html 😻 Jag vet inte hur det är med svart på en sån typ av middag, men det känner man sig ju iallafall alltid bekväm i! Om du inte vill gå för den puderrosa förstås! Hoppas du får en kul middag, och glöm inte att du är fin oavsett vad du har på dig🌸

   Svara

    Superfin! Och tack så mycket 😀❤️

    Svara

   Håller med tidigare kommentarer att klä dig så du känner dig bekväm, oavsett om det är nya eller befintliga kläder i garderoben. Om situationen är ny så slipper du dessutom oroa dig för din klädsel. De flesta festerna brukar ha rätt brett spann på hur uppklätt det är. 🙂
   Akademiker brukar vara rätt harmlösa. Speciellt efter lite vin. 😉 de extra högskolepoängen gör oss kanske lite mer nördiga men annars är vi som alla andra. 😉
   Hoppas du får kul på festen!

   Svara

    Haha, ska se till att vinglasen inte står tomma 😬 tack så mycket! ❤️

    Svara

   Kolla second hand / myrorna etc – superbilligt och du kan hitta massor. Fördelen är att det inte bara är ETT mode och EN sorts form som det kan vara på kedjor annars.

   Svara

    Second hand är alltid det bästa med sin variation och återanvändning 👍🏻❤️

    Svara

  Era bästa instagramkonton att följa med jordnära ej egotrippade personer/influensers som faktiskt har något vettigt att komma med?

  Svara

   ld

   Svara

    Id vem är det?

    Svara

     Ska kanske vara LD.

     Svara

      Aha såklart! 👍🏻

      Svara

   Cassandra Klatzkow! Tycker att hon ofta skriver om vettiga saker 🙂

   Svara

   Underbara Clara. Älskar henne.

   Svara

    Håller med! Hon är verkligen en sådan person man önskar det fanns fler av på nätet.

    Svara

   Stina Wollter. Fitnessfeministen. Fruskyinthehouse.

   Svara

    Åh ja de är mina favoriter. Kloka kvinnor som bjuder på sig själva!

    Svara

    Jag har inte tittat på hennes Instagram eftersom det är låst, men jag läste precis hennes bok och den är fantastisk! Om hennes instagram är ens i närheten av hennes bok, borde alla följa henne: så varm, klok och icke-dömande ❤️

    Svara

    Fruskyinthehouse är helt lovely! Så rolig! ❤️ Och klok!

    Svara

   Portionen under tian!🙌🏻

   Svara

   Selma Blair. Hon skriver om sin ms i kombo med kändislivet. Känns så peppande att följa.

   Svara

   Mina är t ex Inredningsfrun och Fyra årstider om man gillar inredningvaror, trädgård osv.

   Sen finns det nog ingen person som gör mig på sånt gott humör som fruskyinthehouse, hon ihop med Stina Wollter m fl feminister/kroppsaktivster gör så otroligt mycket för kvinnors självkänsla. De har en sån behaglig framtoning.

   Självfallet också Underbara Clara, Jonna Jinton, Elin Lewénhaupt..

   Finns det fler mindre kända ni kan tipsa om?

   Svara

   PtFia

   Svara

   Joanna Swica

   Svara

   Kobranhuggertill

   Svara

    Älskar henne!!

    Svara

   Maja Nilsson Lindelöf och Sanna Dahlström. Så jordnära och på riktigt!

   Svara

   Goda grejer! (Frida)

   Svara

   sandrahwesterberg
   heltenkeltfi

   🙌

   Svara

   Nikkireed (Ian Somerhalders fru). Så jordnära att hon nästan är hippie men hon har mycket bra att säga

   Svara

  Ni som köpt renoveringsobjekt – är det värt det? Ekonomiskt, all tid det tar osv… Går i tankarna att köpa ett renoveringsobjekt från 70talet, men gruvar mig inför renovering.

  Svara

   Om man lejer ut det och ekonomin finns absolut! Göra själv? Neeeej.

   Svara

   Bra att tänka igenom innan! Beror på dina intressen. Brukar tänka att man behöver både tid, energi och pengar för att gå i hamn med ett renoveringsprojekt. Tänk igenom de aspekterna. Tid är inte alltid lika med energi!

   Svara

   Om det är på ett läge där du absolut absolut vill bo och inte har råd med något renoverat, och om du kan tänka dig att bo lite ofärdigt i 10år och om du/partner är händig så ja! Annars nej!

   Svara

   Renovering blir alltid dyrare och jobbigare än man tänkt sig. Så om ni verkligen älskar objektet, ja!

   Svara

    Tack för att ni tar er tid att svara. Det är många faktorer att förhålla sig till. Å ena sidan tänker jag UÄH jobbigt, å andra sidan tänker jag att alla andra verkar ju orka?! Det är inte ett ruckel direkt, göra om vägg+golv, nytt kök så småningom och 2 badrum som måste snyggas till. Kan inte riktigt avgöra om det är något som anses som mycket renovering, eller bara normal mängd renovering. Ursäkta om jag framstår som svamlig, är tröööött.

    Svara

     Tycker man om att renovera så renoverar man. Vi är inne på år 2 av renovering men då har vi rivit upp golv och väggar i typ alla rum dvs inte bara ytskikt och gjort 2 nya badrum och tvättstuga. Nu har vi påbörjat i trädgården. Hade jag gjort det igen? absolut! är väl inget vidare att leva i renoveringskaos men slutresultatet gör det värt det. Har man orken och viljan så går det, tvekar ni så köp istället ett färdigrenoverat, det går nämligen mycket tid, ork och pengar!

     Svara

   Vi har precis köpt ett och vi flyttar in i augusti. Förtillfället är vi peppad, både jag och sambon (som är snickare 💃🏻) men ställ frågan igen i september!

   Nä men känner man för huset så tror jag det blir kul att ta sig ann varje rum, sen om man är händig gör det bara saken bättre.
   Vi har ju planer på att bo där resten av livet och det är kanske så man måste känna för att det ska bli värt det i slutändan 👍🏻

   Svara

    Det var ju bra om ni är nöjda med köpet. När du skrev natten innan ni skulle skriva på köpekontraktet, blev jag lite uppstressad över den korta tid som fanns att svara dig. Jag bidrog inte med så mycket, men det gjorde en annan skribent. Hon skrev så korrekt om det mesta man skulle tänka på. Hon hade INTE nicket Anonym, men jag kommer inte ihåg vilket nick hon hade.

    Svara

   Om du kan själv är det värt det ekonomiskt ja. Sambon köpte renoveringsobjekt som i princip innebar rivning in till ”stommarna” på huset för att sen bygga upp på nytt. Tog knappt två år med hjälp av två släktingar. Alla eftermiddagar + helger försvann. Sista månaderna ville man bara att allt skulle va klart så man kunde flytta in. Men nu är det ju precis som vi vill ha det

   Svara

   Tycker du om att bestämma själv och vill maniskt ändra din omgivning så är svaret ja! Annars nej. Det tar tid, pengar och du måste stå ut med damm och kaos. Jag lever gärna mitt i en kreativ eufori medans mer renliga (ordningsamma?) människor skulle implodera

   Svara

   Absolut! Vi köpte vår 70-talsvilla för sju år sedan. Då gav vi 595 000kr för det. Vi värderade om det för några veckor sedan till 1 550 000 kr. Vi har gjort allt själva förutom tak och fönster (50% rotavdrag då). Det är så härligt att få det precis som man vill ha det. Korkat att köpa ett fräscht hus och riva ut fungerande kök och badrum för att det är fel färg.

   Svara

  Seriös fråga, gärna ngn som har erfarenhet lr utbildning i ämnet. Hur vet man om man dejtat en psykopat? Googlat mkt. På svenska är hen inte psykopat enl beskrivningarna som finns men enl all engelsk litteratur är hen psykopat…. blir förvirrad. Snälla seriösa svar tack.

  Svara

   Om du behöver läsa in dig så pass mycket på ämnet är det kanske dags att dumpa…

   Svara

    Jag skrev dejtat, så vi ses inte längre. Jag försöker bara förstå vissa saker…

    Svara

     Ingen idé, är han psykopat kommer du ju inte förstå ändå.

     Svara

  Hej! Behöver lite tips och hjälp här. Min vän berättade för någon dag sen något som gjorde mig otroligt ledsen. Hon har under flera år varit med om sexuella övergrepp av hennes ”plast” morfar, alltså hennes mormors man. Senast de hände var när hon var 16 och vi är idag 18 år. Hon har hela tiden trott att det är hennes fel och därför inte vågat berätta något men vågade nu. Hon berättade för hennes mamma och fick reda på något ännu värre.

  När hennes mamma var 15 blev hon våldtagen av honom. Hennes mamma har gjort allt för att hålla honom borta från henne i alla år men hennes mamma (min väns mormor) tror inte på något av de och brydde sig inte. Båda ska tillsammans söka hjälp för tankarna de har men funderar också på att polisanmäla. Är det värt att polisanmäla när det absolut inte finns några bevis och kan hennes mamma hamna i skit för att hon inte kunnat stoppa honom från att vara med min vän?

  Svara

   Oj vad svårt, och vilket dilemma. Jag skulle anmält iaf!

   Svara

    Säger också de till henne men hon tvekar enormt då det blir en otroligt jobbig process och hon vill inte gå igenom det som hänt 🙁

    Svara

     Tjata inte om det då. Om du är beredd att stötta (Och också gör det sen) så säg att om hon vill anmäla så finns du för henne och stöttar henne. Säger hon nej så tjata inte utan lyssna bara på henne och prata med henne. Sen kan du ta upp anmälan igen om några månader och se hur hon känner. Lyssna är det viktigaste.

     Svara

   Fyfan, vad vidrigt!
   Stötta så mycket du kan till en anmälan ❤️

   Svara

   Alltså vill inte lägga någon som helst skuld på din vän eller hennes mamma men hade mamman anmält innan så hade kanske din vän inte råkat ut för det här hemska. Anmäler de nu så kanske det hindrar honom från att göra det här mot någon annan. Jag kan inte lagen helt men tvivlar på att mamman skulle råka illa ut då hon inte har vetat det och inte tillåtit det på något sätt.

   Svara

    Helt rätt! Kan inte heller lagen men om det kan förhindra att någon till flicka blir utsatt så är det värt att anmäla.

    Svara

   Jag skulle försöka få henne att förstå att hennes anmälan kan rädda andra ifrån honom.

   Svara

    Har nämnt de för henne då hennes 10 åriga kusin är henne hos hennes mormor väldigt ofta vilket gör mig och henne jätte oroliga då vi inte vill att hennes liv ska förstöras heller

    Svara

     Anmäl,anmälan till socialtjänsten också, finns minsta misstanke om att barn blir utsatta måste det stoppas..

     Svara

     Ja – extremt viktigt att anmäla då!

     Svara

   Din väns mamma kommer rättsligt inte hamna i trubbel. Jag lovar!

   Svara

   Klart dom ska polisanmäla. Dom kommer få stöd och hjälp där. Dom som jobbar på brott i nära relation är otroligt fina överlag,Dom är vana vid ömtåliga situationer.
   Tycker sannerligen inte denna gris till människa ska slippa från ansvar för såna vidriga handlingar.
   Stärk henne! Hon behöver få styrka och stöd av dig. Bara finns där. Och dom ska absolut anmäla.

   Svara

   Polisanmäl!

   Det är en viktig men svår sak att göra, jag vet! 🧡

   Det finns en otroligt viktig styrka i att mamma vet att dottern talar sanning och omvänt. Någon som vet ifrågasätter inte känslor/händelser och sanningshalten.

   Vilken tur att din vän har dig också. Du verkar vara en fin vän/ människa.

   ❤️

   //Moa

   Svara

  Hur blockerar man annonser lättast via mobil här?

  Svara

  Någon som vet vad Rahlenfeldt sysselsätter sig med nuförtiden? Han bytte namn till Chris Wang lagom till att han var med i Hemliga beundrare, och försökte samtidigt lansera sig som Chris Wang slylist (med blogg och allt) och stylingar och smink för 495 kr/timma. På insta bytte han dock nyligen namn igen till chrisssblisss och tog bort alla länkar till verksamheten. Driver han den verkligen?

  I ett tidigare instagraminlägg hävdade han att han sålde sin caféverksamhet med 20 anställda i london för 23 miljoner kronor. Ligger det någon sanning i detta? Är det av dessa pengar han lever?

  Svara

   De där caféerna ägdes antagligen av hans dåvarande pojkvän. Killen har inget registrerat bolag i Sverige och nolltaxerade förra året. Dessutom är han inte skriven på Stockholmsadressen där han bor och har sin stylistfirma utan på en c/o-adress i Malmö! Mysko..

   Svara

    Läste slarvigt o fick för mig att det handlade om (Fredrik) Reinfeldt! Det var några väldigt förvirrade sekunder med att försöka få ihop hans nya inriktning i livet! 😂

    Svara

    Kort efter den här kommentaren så släcker Chris Rahlenfeldts instagram ned, och har fram till idag inte aktiverats igen. Verkar som han inte gillar uppmärksamheten längre.

    Svara

  Min kille dumpade mig igår. Från ingenstans kom han hem och sa att han inte känner att han har tillräckligt mycket känslor för mig. Att han vill göra slut men att han lovar att känna efter om känslorna kommer tillbaka efter lite space. Men alltså vad gör man? Han har precis packat ihop sina saker och åkt, och jag är en blöt fläck på golvet.
  Jag ser verkligen honom som mitt livs kärlek och den jag vill dela mitt liv med, hur ska jag ens orka jobba och till att börja med bara klara mig?

  Svara

   Väldigt sent svar men hoppas du läser det ändå!

   Jag har varit med om exakt samma sak för ca 6 månader sedan och jag kan säga att jag lider med dig. Fyf*n vad tufft det är rent ut sagt!
   Jag är otroligt bra på att hålla uppe en fasad och orka trots att allt är skit vilket gjorde att jag orkade jobba som vanligt (med gråtattacker på toaletten, orkeslös p.g.a ingen sömn, disträ med tankarna på annat osv.), men om du inte fungerar på samma sätt skulle jag säga att ta några dagar av sjukskrivning bara för att komma över den värsta apatiska perioden, sedan kanske du kan gå över till att gå till jobbet men inse att du inte gör ett lika bra jobb som innan ett tag.

   Jag tog verkligen en dag i taget, plötsligt har det gått en månad, två månader, tre månader och du inser att du inte tänker på honom hela tiden, du kan skratta på riktigt, du vill inte träffa honom hela tiden, du kan se något positivt i att slippa den jobbiga sidan som du ”stod ut” med innan.
   Det känns helt sjukt att jag skriver såhär, för jag trodde inte någonstans att jag skulle kunna må hyfsat igen men jag säger som alla sa till mig: det känns skit nu men det KOMMER bli bra igen!
   Det var typ det sista jag ville höra, tänkte att alla var idioter som inte alla förstod hur jag kände, så jag förstår om du inte kan ta till dig det just nu. Det kanske lägger sig någonstans i bakhuvudet dock. 🙂

   Jag kan inte påstå att jag är lycklig över livet, att allt är helt 100 bra och att jag ser en ljus framtid ännu, men det kommer nog. Har situationen utvecklats såhär på de här månaderna kommer det garanterat utvecklas ännu mer och bli ännu bättre.

   DU ÄR STARK! DU KLARAR DET HÄR!

   Svara

   Svara

  Senaste dagarnas känsla: fy fan vad jag älskar Göteborg!❤

  Svara

   Välkommen tillbaka i höst när det regnar och blåser åt alla håll samtidigt!

   Svara

    Haha det skrämmer inte mig, älskar Göteborg oavsett väder och årstid😊 inte vädret som påverkar staden liksom

    Svara

    Tycker det är underbart.

    Svara

    Det gjorde det idag så man behöver inte vänta på hösten. Jag började min promenad i Linné. Där var det sol. I Vasa regnade det åt alla håll samtidigt. Inte den skönaste promenaden jag tagit..

    Svara

   Vad älskar du med Göteborg?!?!
   Hade gärna velat veta eftersom jag själv hatar min hemstad och behöver lite inspo att börja gilla den….

   Svara

    ALLT. Människorna, atmosfären, miljön, spårvagnarna, dialekten, slottsskogen, Långedrag, Högsbohöjd, GLTK, Liseberg, Gothia Towers, en massa bra restauranger, Heden, IFK Göteborg, Haga, Majorna, Gothia Cup, Håkan Hellström, staden med snyggast killar osv osv. Älskar att det alltid finns något att göra. Att det finns lugna områden om man vill bort från absoluta innerstan. Hur kan man inte gilla Göteborg?!❤

    Svara

     Haha vilken tur att man gillar olika!
     Jag tyckte inget av det du nämnde lät särskilt lockande… (bara Håkan) kanske blivit bortskämd men tål verkligen inte Göteborg. Flyttade så fort jag fick chansen till en kranskommun! 😀

     Svara

      Haha och ändå nämnde jag massor! Det är ett mysterium för mig hur man inte kan gilla Gbg, men jag antar att det är samma sak som att jag inte gillar Stockholm, för nån som gör det är det säkert ett mysterium😊

      Svara

     Inte dialekten väl?

     Svara

      Jo, älskar dialekten. Bor tyvärr inte själv i Gbg, men nära, så jag har en mild variant av den och älskar både den och den grövre.😃

      Svara

  https://www.generous-people.com/product-page

  Hade Jag haft råd så hade jag också köpt biljett och kanske hade jag då fått Bella som bordskompis och fått äta flamberad alg el vad hon nu äter 😛

  Det vart fiskpinnar hemma istället och mätt vart jag 👍

  Svara

   I Frankrike får företag 66% skattereduktion på gåvor till hjälporganisationer och ideell verksamhet.
   Insamlingen till Notre Dame t ex ger företagen 66% skattereduktion. Ett företag som skänkt 100 miljoner euro får alltså 66 miljoner i avdrag på skatten och betalar ”bara” 34 miljoner själv 🙂
   I Sverige är gåvor från företag till hjälporganisationer är inte avdragsgilla. Man måste alltså återföra sådana gåvor i företagets deklaration om gåvorna minskat vinsten.

   Svara

   Har de en välgörenhetsgrej som heter Generous People? Fy fan va självgod man måste va för att tycka att det är ett bra namn.

   Hoppas jag missförstått detta, men ser framför mig rika människor som skänker pengar till välgörenhet och känner sig så jäkla nöjda med vilka fantastiska människor de är ändå…

   Svara

    The Heart Fund http://www.theheartfund.eu höll i evenemanget.. Bella poserade med folk därifrån.. Dom har en typ donationssida och där kunde man köpa tex en biljett till evenemanget på båten.. En plats kostade 5000 någonting.. Dollar? Idas inte gå och kika.. Hade jag haft råd så kunde jag ha minglat jag med och blivit fotad med grundarna.. åkt lyxbåt och fnittrat i natten. Antagligen har Bella köpt en plats och på så sätt säljer sig själv för vida världen.

    Svara

    Så jäkla töntigt namn!

    Svara

  Bästa basmati riset? Tänk libanesisk restaurang typ, långa som inte klibbar. Tillagning är jag bra på, men vill hitta det bästa riset.

  Svara

   Uncle ben

   Svara

   Själv köper jag basmati ris som heter Laila kommer från Pakistan. Går att hitta från butiker där dom säljer olika produkter från olika länder.

   Svara

  Jag har en sista tenta (tredje försöket) att göra innan sommaren nu och om jag inte klarar den måste jag ta studieuppehåll från skolan i en termin, jag är så fruktansvärt nervös!! Det känns som mitt liv hade gått under om jag blir underkänd, hade inte klarat av det. Hur ska jag stilla nervositeten? 🙁 Jag vill det här så mycket så studieuppehåll är ej ett alternativ. Mår riktigt dåligt inför tentan.. kan inte sova. Jag vill bara att det ska gå bra

  Svara

   Men tänk så här istället – att ’worst case scenario’ är BARA att du måste ta uppehåll. Sen får du ju börja igen. Livet är inte slut för det!. Bara en liten omväg liksom. Du har allt annat kvar i livet dessutom. Om man tänker att det värsta som kan hända inte är sååååå farligt så kan det hjälpa lite.

   Fokusera på plugget. Om tankar kommer ’oj tänk om jag inte…’ så bara säg ’ok det här är bara en tanke, betyder inte att det är sant. Jag måste heller inte följa den och snurra in mig’. Lämna tanken vid sidan och fokusera på plugg igen. Tänk en bil som kör förbi – du tittar på den och tänker ’jaha en bil’ och sen kör den iväg.

   Svara

    Är färdig jurist och hyfsat bekant med tentaångest.
    Ta hand om din kropp, träna- en rejäl promenad de dagar du inte tränar och försök att bara fokusera när du väl pluggar.
    Lägg ut telefonen i hallen med notiser av, finns forskning på att det sabbar koncentrationsförmågan som f-n bara den ligger i samma rum.

    Svara

  Ska byta foder på mina katter då det jag har inte är bra. Innekatter. Tips på bra märke på foder?

  Svara

   Pure Natural!! Finns på Arken Zoo. Bytte precis till det för mina innekatter och dem gillar det jättemycket! Mina är kastrerade så köpte Sterilisied kycklingsmak

   Svara

    Aldrig hört det märket är det ett bra foder? 🙂

    Svara

     Ja det är jättebra! De rekommenderade det i butiken. Det är lite pricy men det är dem värda!!

     Svara

     Använder samma till min kisse, som gillar det. Lite dyrare än mataffärtorrfoder men mkt bättre kvalitet.

     Svara

   Perfect fit 😍 Finns svinbilligt på Gotterian, alla mina 6 katter är galen i det bra fodret.

   Svara

   Vi kör på Hills, de blev utsedda för bäst i test för några år sedan när man hade kollat bl a näringsämnen osv. Förr var ju det här med taurinmängden på tapeten, vet inte hur det är idag dock. Våra katter har iaf tyckt om fodret (den ena äter dock av deras veterinära foder pga sköldkörtelproblem)

   Svara

   Acana eller orijen. Mina superkräsna katter älskar det och det är också riktigt bra mat.

   Svara

   Britcare – absolut bäst med vettigast innehåll och få ingredienser. Dessutom alltid rätt kvoter/mängd när det kommer till fett, protein, kalcium, fosfor, etc.

   Svara

   Mjau. Mjukmat såklart, ingen vettig kattägare ger torrfoder om man älskar sina djur!

   Svara

    Jag älskar mina flüffs men dom matvägrar allt annat än råtta och torrisar 😝 så dom får som dom vill

    Svara

    TACK 👏

    Kattnörden i mig kände direkt pulsen gå upp när jag såg frågan om mat…🙄

    Men jo… det är ett helsike att få vissa katter att äta annat än torrisar. Och då finns det bättre och sämre. Britcare är bra t ex och orijen är mindre dåligt det med.

    Svara

   Spannmålsfritt, från märket Nutrima som finns på ArkenZoo. Och frysta råmaten Mush. Dock så tipsar folk om billiga sidan djurfodersidan Bitiba, vill hitta något likvärdigt där!

   Svara

   Lyxigaste fodret är mushbollar. Mina två utekatter fnyser och väljer heller Royal Canins torrfoder (Sterlised). De får också mjukmat varje dag. Favoriten är Purina Gourmet.

   Svara

   Spannmålsfritt och SVENSKT. Finns ingen anledning att importera djurfoder herregud, tänk på miljön och de djur som blivit foder.

   Svara

   Jag har kört med royal canin i flera år. Det kostar en slant men köper en 10 kg säck så blir kilopriset billigare och du har ett tag. Bytte till britcare en gång men då fick den katten jag hade då en allergisk reaktion och blev sket dåligt så fick åka till veterinär. Så har aldrig vågat byta igen! 😆

   Svara

    Vi har också royal Canin urinary diet för vår katt!

    Svara

    Rc är inget bra foder, mycket spannmål.

    Svara

  Är det någon annan än jag här som har bekymmer med Försäkringskassan?
  Är för första gången i mitt liv sjukskriven. Har haft utmattningsdepression men är nu på bättringsvägen.
  Det tyngsta förutom de fysiska besvären har varit kontakten med handläggaren. Man får inte tag i hen, varken ringer eller mailar tillbaka, betalar ut fel och nu nekat mig ersättning trots att både läkare och arbetsplats vittnat om att jag inte klarat av att jobba. Handlar inte om så lång tid heller, sedan i mars bara.
  Bedrövligt när man för en gångs skull behöver hjälp.

  Svara

   Lider med dig! F kassan är ett helvete att ha att göra med. Jag bröt benet och de påstod att jag inte hade rätt till ersättning, alltså jag satt i rullstol, så svårt var det. Jag överklagade och de nekade mig. Tack och lov betalade min pojkvän och mamma mina räkningar under den tiden. Plötsligt, efter 7 månader får jag in en klumpsumma på mitt konto av försäkringskassan och ett utbetalningssms. Helt chockad, fattade ingenting. Jäkla idioter är vad de är, inget annat.

   Svara

    Men vafaan… i de flesta fall är de inte idioter. De har ett strikt och snårigt regelverk att förhålla sig till. Har inte din läkare uttalat sig på rätt sätt kan det vara kört. Hate the regelverk, not the handlegger.

    Svara

     🙏

     Svara

  Svara

   Fast det var ju inget nytt väl? Samma sak som tidigare – ”han skulle kunna jobba med henne tills han dör” osv.

   Svara

   Det där är ju en totalt intetsägande artikel… Vad tycker du ska lyftas fram?

   Svara

  hur ofta tränar ni? jag tränar en gång i veckan. vad kör ni?

  Svara

   Olika. Dels går jag alltid överallt så får mycket gratis motion. Annars tränar jag 1-2 gånger i veckan. Det senaste på ett utegym, men jag såg en orm där sist så nu vill jag inte gå dit längre haha.

   Svara

   3-4 gånger i veckan. Varvar spinning med styrketräning och simning.

   Svara

   Målet är att komma iväg till gymmet 3 gånger i veckan. Men ibland är det svårt 😔 men 1-3 dagar i veckan. Ibland spelar jag å min sambo badminton också, då spelar vi först och gymmar sen 😊

   Svara

    Badminton är så kul😍! Önskar jag hann med det men det är fullt upp. Testade ett tag i vintras att spela badminton efter tennisen en dag i veckan. Det var inte hållbart i längden så får se fram emot badminton på vindstilla sommarkvällar i päronens trädgård😍

    Svara

   5 dagar i veckan. Går bara på pass. Har som mål att även gå minst 10 000 steg per dag. De dagar jag inte tränar går jag 20 000 steg.

   Svara

   Tennis och fotboll 5 dagar i veckan, golf 1-2 gånger i veckan, försöker få in lite löpning nån dag då jag kanske inte tar en golfrunda eller om jag bara går 9 hål 🙂

   Svara

    Vet inte varför jag klumpade ihop tennis och fotboll, men tennis 2 gånger, fotboll 3 gånger

    Svara

   45min promenad innan frukost 6 dagar i veckan. Gym 6 dagar i veckan. Rider någon dag i veckan och sen jagar jag sonen varje dag = bästa träningen 😅

   Svara

   Oftast 5 ggr i veckan. Ibland 4 om det är en dålig… mycket kondition varvat med lättare styrketräning

   Svara

   20 minuter styrka per dag och sen försöker jag promenera. Men är alltid så trött på kvällarna när jag väl får tid så blir väl ca 3x 40 minuters promenader per vecka.

   Svara

   What is this tränar you speak of…

   Jag rider 1-2 ggr vecka. That’s it.

   Svara

   Åh herregud vad duktiga ni är. Jag tränar aldrig, det närmsta jag kommer träning är att ta trapporna tre våningar på kontoret. Måste verkligen sätta igång.

   Svara

    En till 🙋‍♀️

    Svara

  Jag har börjat svettas så in i helvetes mycket och jag hatar mig själv för detta. Svettas främst på ryggen och låren, så måste alltid tänka på vad jag har på mig för kläder. Nu på sommaren även i pannan, och bara jag cyklar till plugget rinner det i ansiktet.

  Skäms så MYCKET för detta och vågar inte söka hjälp pga enligt Google finns det inte jättemycket hjälp när man svettas på hela kroppen. Öööööönskar verkligen att det fanns något receptfritt läkemedel mot skiten.

  Svara

   Vad tror du att svettattackerna kan bero på? Äter du något preventivmedel som kan bidra? Mediciner? Annat? Om du plötsligt börjat svettas mycket mer än annars finns det säkert någon orsak tänker jag. Jag svettades jävligt mycket i tonåren och skämdes så mycket för det, I know the feeling…

   Svara

    Jag vet inte. En bekant som pluggar till läkare sa att det kunde bero på hormonförändringar, men det låter så… luddigt så fattar liksom inte. Käkar minipiller, aldrig hört att det kan bidra? Jag har dock funderat på det och tror typ jag varit såhär svettig lika länge som jag käkat dem, men vet ej om det hänger ihop på något vis. Äter inga andra mediciner eller så.

    Svara

   Starta dagen med en kall dusch, ha lösa kläder i material som andas och mitt viktigaste tips som funkar bäst för mig: smörj INTE in dig med bodylotion eller fet kräm på morgonen efter dusch!! Då rinner det ännu mer under dagen tyvärr 🙄

   Svara

    Gör allt sådant men det hjälper inte när jag lämnar svettfläckar när jag sitter ner och blir svettig på ryggen när jag lutar mig mot ryggstödet osv.

    Svara

     Har du testat att duscha varmt istället? Så gör folk som bor i varma länder för då kyler kroppen ner sig efteråt. Inte testat själv men kanske funkar 🙂

     Svara

      Alltså ingenting funkar. Jag behöver bara gå till bussen så är jag svettig. Har inget problem när jag är hemma, det är när jag går ut som det blir ett problem.

      Svara

       Hör av dig till svettmottagningen. Googla det❤️

       Svara

   Jag började svettas riktigt mycket under natten för ett år sedan. Jag skulle rekommendera dig att ringa till vårdcentralen och höra vad de kan göra för dig. På mig tog de tester för att kolla blodsocker (dvs om det skulle vara diabetes) och även test på sköldkörtel (tror jag). Det kom fram att det var min p-stav som var boven, att den har sådana biverkningar, så det är möjligt att det är dina minipiller tänker jag? Men ta kontakt med vården för det är något som är sjukt jobbigt och om det går att göra något åt det så är det ju värt det!

   Svara

   Om du verkligen känner att du svettas onormalt mycket så tycker jag du ska kolla upp det, det kan vara Hyperhidros. Gå till Svettmottagningen.

   Jag fick min första botox-behandling i Köpenhamn förra året och SATAN vad livet är mycket roligare att leva nu.
   Jag bekostade resan själv men behandlingen betalade FK. Kostade över 60 000 kr!

   Svara

  Min pojkvän vill varken ha hund eller barn. Vad gör man?

  Svara

   Skaffar katt.

   Svara

    Crazy catwoman!

    Svara

   Hur gammal är han? Saker och ting kan förändras med tidens tand.

   Svara

    Men att det ska ändras är inget man ska räkna med

    Svara

    Tror inte att uttrycket ”tidens tand” passar så bra just här 😆

    Svara

   Om det är något som du verkligen vill ha så gör slut med honom.

   Svara

   Om du verkligen vill ha det: säger tackohej?

   Svara

   Tackar gud att man har hittat en sån kille.

   Svara

   Ber honom växa upp 😉

   Nä men hur gamla är ni? Personligen ville jag inte ha biologiska barn fram till för några år sen (jag är nu 27 år och det börjar bli dags nu känner jag) men samtidigt kan man ju inte vänta hur länge som helst. Var ärlig, vill du verkligen ha barn så får du ställa ett ultimatum. Risken finns annars att du ångrar dig när det är försent.

   Gällande hund kan jag inte säga så mycket om. Min sambo är allergisk så jag får vackert lämna min katt hos mina föräldrar (jag är så tacksam att de tar hand om henne) och ge upp tanken på djur.

   Svara

   Dumpar killen.

   Svara

   Byter pojkvän, man kan inte kompromissa med barnfrågan.

   Svara

   Man gör väl inget speciellt? Vill du ha barn och hund?

   Svara

   Håll hårt i honom haha. Svårt att hitta nån som inte vill ha barn idag 😞 min man vet inte riktigt. Jag (kvinna) vill absolut inte ha barn och jag är en bit över 30. Aldrig velat ha.

   Hund hsr visserligen vi men hade de gått hand i hand på nåt vis hade jag lätt offrat hunden.

   Skaffa katt eller nåt?
   Eller för slut och hitta nån som vill.

   Svara

  Är det någon som fortfarande använder spikmatta? Och vad tycker ni om den??

  Svara

   Ja! Jag älskar min. Har även spikkudde för nacken och ett band man kan knyta om sig. Superbra att knyta om t ex huvudet vid värk.

   Svara

   Jag använder min när jag har spänningshuvudvärk

   Svara

    Tycker ni att det hjälper och hur använder ni den? Ligger man på den med huvudet om det är för huvudvärk eller ligger man på rygg?? Eller är det en annan som är till för huvudet? Så många frågor, har upptäckt spikmattan 10 år senare än alla andra! haha

    Svara

     Ibland ligger jag med den under ryggen. Ibland rullar jag ihop den och har under nacken.

     Svara

     Jag har en annan för huvudet. Ett band med flera rader av spikar. Bandet knyter jag hårt om huvudet.

     Svara

     Jag ligger med ryggen på den då mina huvudvärker tycks komma därifrån. Antar jag, då mattan hjälper… så nån liten nerv kommer den åt även vid huvudvärk i alla fall.

     Svara

   Använder flera gånger i veckan! Kan somna på den ibland, riktig oskönt när man vaknar av att man rör sig mitt i natten 😂

   Jag använder den främst för ryggen, blir lätt stel i den och spikmattan gör underverk!

   Svara

   Älskar spikmatta!! Har två stycken, hehe. Rullar ihop och har under under nacken och bakhuvudet ibland, ligger på den som vanligt ibland och ibland rullar jag ihop den och ligger på den så att den hamnar mellan skulderbladen så att den kommer åt där ordentligt.

   Svara

   Både jag och sambon använder spikmatta då och då. Enda som funkar. Han introducerade mig… tog mig till förra året att använda spikmatta haha. Lite efter.

   Svara

  Någon annan som kollat igenom The rain på netflix? Älskar att de använder skådisar med vanligt utseende

  Svara

   PÅ vilket sätt har de ett vanligt utseende jömnfört med andra serier? Jättebra serie förresten!

   Svara

    De ser inte ut som modeller hela bunten. Känns som de är anställda för att de är bra skådisar och inte pga utseendet vilket det känns som i många andra netflix produktioner.

    Svara

     Han som spelar Jean är ju en av de sämsta skådisar jag sett på länge! Åh så awkward och störig han var. Jean!!…..

     Svara

      Det är hans roll. Han är inte sån IRL, alltså är han ju en väldigt bra skådis.

      Svara

     Jag håller inte med riktigt, tycker inte att skådisar brukar vara supersnygga i netflixs dramaserier. Jag tror att anledningen till varför man tycker att de liknar vanliga människor är för att de är danskar (och svenskar). Men ja, Jean är dålig men jag älskar Lea. Andra saker jag stör mig på;
     -Att Rasmus kan ha en sån smygg och muskulös kropp när han har varit inlåst i en bunker i 6 år.
     – Att Rasmus är så dryg
     – Hur onaturligt svenska skådisar pratar i serier.
     – Patrik
     Plus 1000 andra saker jag har glömt nu.

     Svara

      Han tränade ju hela tiden i bunkern.

      Svara

  Jag behöver köpa kläder till mitt sommarjobb. Jag ska sitta på ett kontor för första gången och behöver köpa lite passande kläder då jag normalt har lite för artsy stil för det här jobbet. Jag kommer sitta på ett kontor med ingenjörer inom ett rätt osexigt område inom energibranschen och undrar om någon har tips på lämpliga kläder? (jeans och halvsnygg tröja/blus har jag redan förstått, men jag är ingen jeansperson).

  Svara

   Har du ett lager157 i närheten? De har ett gäng supersköna byxor. Jag använder svarta byxor av modellen Malva. De ser ut som finbyxor men är mjuka och sköna.

   Svara

   Köp kostymbyxor på tex HM. Till kostymbyxor kan du ha en finare kortärmad tröja. Mörkblå kostymbyxor och vit tröja är fint. French tuck, om det är lite slappare material. Ska du ha jeans tycker jag det är snyggt med en kavaj till, så det känns lite mer dressat. Kavaj är förresten alltid snyggt. Polotröja med, alltid snyggt och dressat. Men för varma dagar är det ju förstås lite svårare. Det finns vida, fladdriga byxor som man kan kombinera med lämplig blus/kortärmat. Tänk på materialval. Du vill ha kläder som kan andas. Köp inte billigaste skjortan på HM. Skjortklänning eller wrapklänning passar också.

   Svara

   Jag tipsade precis någon här ovan om chinos. Älskar chinos och får alltid komplimanger när jag har det på mig. Ett par mörka välsittande chinos kommer man långt med, tycker jag. De är dessutom sköna och finns många tunnare så man inte svettas ihjäl

   Svara

   Jeansleggings? Svarta tighta leggings funkar väl annars.

   Svara

   …fast har de ingen uttalad klädkod skulle jag klä mig som du brukar. Någorlunda anständigt liksom bara. Så kanske inte för mycket urringat, genomskinligt och så vidare… Jobbar på kommun på kontor själv, och nog finns det de som sticker ut här utan att det är nån grej. Helt och rent..! och kanske inte nån extremstil a la gotiskt-sexigt.

   Beroende på vad du menar med artsy kanske tona ned stilen en aning, men inte totalt ändra på dig.

   Har de sagt till dig att du måste klä dig i jeans och tröja typ, så är det ju en annan sak.

   Svara

    Köp efter att du börjat jobba isf och varit där och känt av stämningen en vecka..

    Svara

  Jag har ont i magen varje gång jag hämtar barnen på förskolan. Det här är så svårt och jag vet inte hur jag ska hjälpa. En pedagog blir med största sannolikt slagen av någon i en nära relation. Hon har blåtiror rätt ofta och jag vet inte vad jag ska göra. Jag vet att en annan mamma har pratat med förskolechefen och frågat om dom vet om hennes situation och han sa då att dom har det under kontroll. Vadå har det under kontroll. Men det känns inte jätte bra i magen ändå. Förmodligen har dom försökt prata med henne på något sätt. Vad kan jag som inte har någon relation till henne säga till henne? Kommer hon att ta illa upp om jag erbjuder henne ett ställe att fly till om det behövs. Jag är rädd att hon bara kommer att avfärda mig, men något stämmer verkligen inte

  Svara

  Ni som är ihop och har barn med en mansbebis: var han en mansbebis innan ni fick barn? Varför gör du inte slut? Finns det någon potential att han kommer bättra sig?

  Svara

   Nej det var han inte. Jag gjorde slut för fem år sedan, när barnet var två. Så jäkla gött att klara sig själv. Nu har han ett till barn med en annan tjej, hoppas han är lika mansbebig i deras förhållande.

   Svara

    Varför hoppas du det?

    Svara

  Då har man gåt i kärat ner sig i sin bästa kompis… Känslorna är besvarade men det kommer aldrig kunna bli något på grund av hans religion. Någon som har varit i likande situation?

  Svara

   Haha

   Svara

   Om han låter sina vanföreställningar om en gubbe i skyn stå i vägen för hans lycka är han verkligen inget att ha.

   Svara

    Beroende på religion är nog det det minsta problemet. Är ju familj, heder osv som brukar stå i vägen, inte den påhittade gubben.

    Svara

   Min fd bonuspappa träffade en kvinna som inte fick dejta eller umgås med svenska män. De träffades i smyg under 3 års tid innan hon blev bortgift 45 år gammal.
   Hade hennes familj fått veta att hon träffade honom hade hon blivit av med sina barn. Han och hans barn hade blivit utsatta för fara osv (de var så pass hårda att hon inte ens fick jobba med svenska män). Så… jag skulle nog säga att det är helt lönlöst men samtidigt kan det ju skilja från familj till familj trots samma religion. Antar dock att de är väldigt hårda eftersom du skriver att det aldrig kan bli något pga hans religion?

   Svara

   Varför kan det aldrig bli något pga hans religion? Jag är kristen och är förlovad med en muslimsk man, inga problem från varken hans eller min familj.

   Svara

  Isabella löwengrip har startat ett stiftelse i hennes namn. Hon hävdar att de har skänkt 360 000 till välgörande ändamål tror snarare att deskänkt 36 000 om än så mycket.

  Svara

   Jag tror 36 kr.

   Svara

    36 kr är mer än jag skänkt i år.

    Svara

   Alltså det här med stiftelsen kommer ju som allt annat, inte bli något.

   Svara

   Hon har förmodligen betalat kuvertpriset på olika lyxiga välgörenhetsevent, det är det hon menar med ”skänkt till välgörenhet”. IL skulle väl aldrig skänka bort pengar utan att få något tillbaka?

   Svara

  Min katt är försvunnen sedan 1 vecka tillbaka 🙁 Hon är en utekatt(bor på landet)och kan ibland vara ute cirka 2 nätter men nu har ingen sett henne på en vecka. Vad fan ska ja göra? Hon är verkligen det finaste jag har och jag står inte ut med tanken på att hon kanske är död. Jag har försökt leta runt och kalla på henne men hon är verkligen försvunnen. Vi vaktar en hund denna vecka så jag tänker att det kanske är därför hon inte kommer hem? Hon är inte hundrädd men hon brukar spendera mer tid utomhus då det är en okänd hund här. Jag har lagt ut kattmat varenda kväll och allt har blivit uppätet men det kan ju vara någon annan katt också.

  Svara

   Ta hjälp av en id hund! Googla på om det finns någon i närheten av dig. Har hjälpt många att hitta sina bortsprungna djur. Lägg ut annons på vilse.nu
   Här finns många bra råd också
   http://www.vilse.nu/tips-raad/tips-raad/#
   Hoppas du får tillbaka din katt! Lycka till

   Svara

  Någon med personlig erfarenhet av generaliserat tonisk-kloniskt krampanfall? Jag fick ett nyligen och känner mig nu som en tickande bomb som bara väntar på ett nytt anfall. Behöver höra goda historier om EP/krampanfall.

  Svara

   Jag fick ett eller två innan det upptäcktes att jag hade epilepsi. (Alltså fick anfallen i sömnen och märkte inte ens, trodde jag bara ramlat från sängen och slagit mig i sömnen…) Fick medicin efter läkarbesök. Var 20+. Röntgen visade inget direkt, lite vagt epilepsi bara men inga stora förändringar eller så.

   Sen jag började äta medicin för 10 år sen har jag inte fått ett enda större anfall. 😊 (Bara en handfull frånvaro-aura-liknande grejer, utspritt över åren). Så med medicinering är jag inte ens orolig längre.

   Var du varit till läkare? Det är ju inte alls säkert att det blir några fler anfall! För mig gick det bra (tänker inte ens på anfall längre) så det kan faktiskt vara ”no big deal” också. Håller tummarna!

   Svara

  Jag har plussat!!

  Svara

   Och jag i lördags 😭😭

   Svara

   Stoet stort Grattis❤️

   Svara

   ❤❤❤❤❤❤

   Svara

   Same, med en kille från tinder😪

   Svara

   Stort grattis! Hur länge försökte ni? Vi är inne på 6 försöket nu sedan missfallet.

   Svara

  Kan svara men har dock gjort slut med pappan. Pga just mansbebis-fasonerna.
  Först och främst: ja, han var som en tonåring redan innan. Tråkigt nog var jag förblindad av kärlek för inse detta.
  Utifrån min historia vart det värre, människan börja spela bort pengar mitt efter förlossningen och satte sig själv i en väldigt stor kris som pågår än idag(3 år senare.)
  Blev även ensamstående.

  Svara

   Svar till Anonym (20:39)

   Svara

   Starkt att lämna! 💪

   Svara

  Någon som har tips till någon som vill ha bolån? Jag har precis skrivit på kontrakt till en tillsvidaretjänst med 6 mån prövotid. Är det någon som fått lån även på prövotid? Min sambo har fast jobb!

  Svara

   Jag fick lån när min enda inkomst var csn-lån. Beror helt på vilken bankman man talar med skulle jag säga.

   Svara

    Samma. Bra att inte dra på sig betalningsanmärkningar också, men det är väl självklart och inget en vettig människa gör.

    Svara

    Vilken bank var detta?? Och när?

    Svara

     Handelsbanken för ca 6 år sedan. Pluggade till civilingenjör och gick mitt sista år. Bankmannen tyckte att en sådan utbildning var en investering eller hur han uttryckte sig. Men som sagt, mycket beror på vem man har turen att få prata med.

     Svara

  Jag har svårt att få i mig färska grönsaker. Sallad, paprika, gurka osv bara växer i munnen på mig. Äter mycket kokta grönsaker och stekta, dagligen. (Morötter, broccoli, blomkål, minimajs, zucchini, kål, spenat, palsternacka osv osv). Får jag i mig vad jag behöver ändå eller behöver jag typ få in vanan att göra smoothies eller liknande?

  Svara

   Samma här fast tvärtom. Kan inte äta kokta grönsaker. Så har helt enkelt gett upp med att försöka

   Svara

   Mår du bra och känner dig pigg och äter varierat i övrigt är det ingen fara.
   Jag läste någon stans att potatis innehåller nästan alla vitaminer man behöver och att mjölk och smör innehåller de övriga, så man kan i princip leva på potatismos 😀 ta det med en nypa salt, så klart, men jag tror inte att du behöver oroa dig

   Svara

  Varför syns det så tydligt på tjejer som sminkar mycket till vardags när de går osminkade? Till exempel: jag har två vänner där den ena sminkar sig väldigt mycket varje dag, och när hon någon gång inte har smink har hon sett så ”urvattnad” ut i ansiktet, blek och dålig hy. Den andra vännen sminkar sig inte, bara ibland väldigt lite, och hon ser mycket friskare ut i hyn. Jag själv sminkar mig aldrig och min hy är inte perfekt, men ändå helt okej.

  Är det sminket som skadar hyn och gör att det ser värre ut när man inte har smink? Eller är det bara jag som är ovan att se min vän utan smink, och därför reagerar? Vad tror ni om sånt här?

  Svara

   Hudvård samt ovana. Dåligt smink kan såklart bidra till sämre hy. Även spf i smink. Går du osminkad får du ju mer sol på hyn.

   Svara

   För att du är van att se henne med smink

   Svara

   Hon kanske sminkar sig mycket för att dölja den dåliga hyn? Dvs, dålig hy kom först.

   Svara

    Tror på denna… det och att du är van att se henne välsminkad.

    Svara

   Blablabla hitta något roligare att tänka på än hur din kompis ser ut utan smink

   Svara

  Min off topic är att jag tycker Kenza borde startat podd ihop med en annan än Dani. Någon som är mindre ytlig och mer… intellektuell! Tycker dessvärre deras podd faller platt. Dani känns (i podden) oskön, inte lyhörd då hon kan ställa frågan ”vad åt du idag” precis efter att kenza berättat vad hon ätit (JÄTTE DÅLIGT EXEMPEL), hon avbryter mkt och kommer med konstiga frågor/påståenden.

  Annan offtopic är att efter att ha lyssnat några avsnitt med Fanny&Klaras podd så har vi där en Duo med dynamik. En podd som faktiskt ger något. Känner att Fanny är så intressant att lyssna på!

  Hur känner ni andra som lyssnat?

  Svara

   Tycker podden är riktigt tråkig och har svårt för Kenza men danis kommentarer är rent av korkade inland. Typ har inget med nåt att göra alls.. så den faller platt för mig med, och det verkar inte som att de har så mycket att prata om då de tagit in gäster senaste tre avsnitten.

   Svara

  Råkade ligga med ett par jag umgås mkt med. Vi hade kul men nu i efterhand… ångeeest! Vi var alla fulla och började skämta om att jag joinar dem… och vips haha. Var sjukt hett men ja… lite ångest. Vi har såklart pratat som vanligt sen dess (för några dagar sen).

  Någon som varit med om samma sak?

  Svara

   Aldrig legat med folk jag umgås mycket med bortsett från partner men försök att bara slappna av och inte försöka tänka mer på det. Om du inte vill såklart

   Svara

    Ja jag hoppas bara inte det förstör vår vänskap. Vi pratar om annat nu liksom, men jag kan inte sluta tänka på det. Och jag tror de tänker på det också (också för att det var jävligt hett), men känns såååå cringe att tänka på det för att inte nämna att vi skulle prata om det. Vi kommenterade typ ”oj jävlar var fan hände igår typ” och skrattade åt det, inget mer.

    Kanske ska låtsas som att det regnar da lol, det får INTE hända igen. Too risky att det blir konstigt annars, nu kan vi hålla det bara till en rolig grejj som hände kanske.

    Svara

     Jag låg med en nära vän en gång på fyllan. Jag tyckte inte att det blev konstigt efteråt men han tog upp det någon dag senare. Han så lite skämtsamt någonting om det, mest för att jag tror att han tyckte att det var konstigt att vi inte nämnde ett ord om det. Vi skojade lite om det och sen pratade vi inte mer om det då. Nu kan vi skoja om det och vi har legat någon gång igen efter det. Tror att det kan hjälpa att påpeka elefanten i rummet. Men gör det lättsamt och inte på för stort allvar. Skoja lite om det typ.

     Svara

   Ja! Sjukt grymt! Bästa vänner än idag. Hoppas det händer igen för oss! Vi bor i olika länder så ses inte så ofta dock

   Svara

  Jag vill operera mina bröst. Är det någon här som gjort det? Alltid när jag googlar runt så står det vad man ska tänka på. Man ska välja ”ett bra ställe”. Men HUR vet man vad som är ett bra ställe? Det känns som att det inte finns några plastikkirurger nere i små källarlokaler i Sverige och varje hemsida man tittar på verkar ju vettig!

  Vad finns i mellersta Sverige som är BRA?

  Svara

   Om du ska ha implantat, så tänk på att de inte håller hur länge som helst , så du måste se till att ha pengar till en ny operation om kanske 15 år, osv osv om du fortsätter med implantat.

   Svara

    Ja det vet jag om 😁

    Svara

    Min mamma har saltvatten-implantat som hållit hittills…ca 30 år.. verkar inte vara på g att gå sönder än heller haha… så var 15e lät ofta.

    Svara

     Närmare 40 till och med…

     Svara

   Patrik höijer nordiska kliniken. Korrar om du inte är nöjd, såååå lyhörd och trevlig, och han har knappt en dålig recension på nätet. Är så nöjd!!!

   Svara

   Googla breast implant illness. Bra att vara välinformerad innan man lägger sig under kniven frivilligt…

   Svara

  Tack för att du tog dig tid till att svara och länka! 😊 och jag håller med dig i din tankegång, vore ju kul att kunna använda plagget fler gånger och toppen du länkade till såg bekväm ut, min byst skulle nog älska den och kunna leva hippiestyle-liv därunder.

  Svara

   Ok, hamnade uppenbarligen helt fel! aja ✌🏻

   Svara

  Varit tillsammans med killen i 4 månader och nu vill han flytta ihop. Det känns lite tidigt, men samtidigt gillar jag honom. Är bara rädd för att vi inte känner varandra tillräckligt för att veta om vi kan bo ihop. Åsikter, för tidigt eller ”normalt”?

  Svara

   Känns det för tidigt så vänta. 🙂 Känns det bra så kör.

   Svara

   För min del känns det alldeles för tidigt men det är upp till var och en och hur fort fram du vill gå. Om du är tveksam kanske du kan åka bort med honom över en helg eller så eller kanske en vecka så du ser hur han är när ni är tillsammans på det sättet?

   Svara

   Jag har en teori om att det är bättre att flytta in när man är nykära för att man är mer toleranta mot varandra och då uppstår inte konflikter lika ofta 🙂 Men men har inte testat teorin så vad vet jag!

   Svara

   Finns inget för tidigt eller för sent, rätt eller fel! Man känner inte någon så pass bra förrän man bor ihop och då spelar de ingen roll om man varit tillsammans i 3 år med varsitt boende. Sen kan de ta lång tid innan ”alla ens sidor” kommer fram även när man bor ihop hehe. Med det sagt, så länge de känns RÄTT att ta det steget, och så länge du har en Plan B ifall de skulle skita sig så kör? Testa?. Men om de inte känns helt rätt så kan ni väl avvakta och typ ha varsinna boenden men häng hur mkt ni vill?!!

   Svara

   Vi flyttade ihop ganska tidigt (han flyttade in hos mig eftersom jag bodde större) men han hyrde ut sitt boende till en kompis i ungefär 1,5 år, det var väldigt skönt eftersom vi kunde ”pröva på” utan att någon hamnade i skiten ifall att vi märkte att det inte fungerade. Kan ju vara ett sätt att göra det på om du vill testa men är osäker. 🙂

   Svara

   Vi flyttade typ ihop efter första dejten 😂 Nej, men vi bodde på varsin sida av samma gata och kunde se varandras lägenheter, så det blev typ bara att jag gick hem för att hämta kläder. Tror att det funkade så bra just för att det var så nära och att min lägenhet alltid fanns där om vi skulle behöva lite tid från varandra. Nu är vi sambo på riktigt i en gemensam lägenhet och har varit ihop i 2,5 år.

   Det är bara du som kan avgöra hur det känns och om det är rätt för dig, men strunta i vad andra tycker är rätt och fel. Är de inte en del av förhållandet har de inget at säga till om.

   Svara

    Vi gjorde nåt liknande.
    Efter en månad av inte dejtande men där vi hängde tillsammans, sov han hos mig (påklätt) och sen dess har han inte sovit i sin lägenhet. Trots att han hade den i 2.5 år innan vi ens började fundera på att köpa tillsammans och ytterligare ett år innan vi hittade nåt. Ingen ville flytta in officiellt hos den andre, det kändes bättre att köpa gemensamt, även om vi i praktiken var sambos var vi ju inte det på pappret s a s… Det kändes för tidigt back then men vi ville ju vara med varann hela tiden.

    Svara

   Jag och min fästman dejtade runt 1 månad. Av någon konstig anledning så började jag sova hos honom varje dag. Kan dock vara pga att lägenheten jag bodde i var gammal och sliten. Medans hans lägenhet var ny och fräsch. Trivdes troligen bättre i hans lägenhet. Fast vi började bo tillsammans så fort, så har det inte varit några problem. Kändes så naturligt för oss båda. När vi träffades för första gången så kändes det som att vi alltid känt varandra.

   Svara

  Varför har Margaux stängt av sina kommentarer på youtube?

  Tror ni hon hintade häromdagen på instagram om en ny graviditet??

  Svara

   Det är Youtube som stängt av, inte Margaux. De hade en stor genomgång av kanaler där barn var med i kanalerna då det upptäcktes att materialet typ kollades på av gubbar som använde det som p*rr (typ), och stängde då av kommentarerna på de kanalerna.

   Svara

    Tack för svar =)

    Svara

    Dock stämmer det inte att det var för att materialet användes som porr (isåfall hade de ju inte ens tillåtit folk ladda upp videos på barn), utan pedofiler spred länkar till porr och pedofilsajter under en massa barnvideos.

    Svara

   Hon har inte stängt av dem. Youtube har stängt av dem pga det är barn i hennes videos. Jättemånga har fått sina kommentarer avstängda.

   Svara

   Youtube har stängt av kommentarsfältet för alla kanaler som visar barn pga en pedofilhärva nyligen på youtube.

   Svara

   Jag tror inte att hon gjort det med vilje, jag tror det kanske är att det förekommer barn under 18 år? Det är en ny grej på youtube, att de stänger av kommentarsfunktionen på youtube då.

   Svara

  Sån jädra skam att ställa den här frågan men jag är desperat!
  Akne på ryggen, hur fan får jag bukt med skiten?
  Kosten hjälper inte oavsett hur jag äter eller inte äter.
  Motion gör ingen nytta när det kommer till aknen.
  Duschar varje dag pga hyperhidros. Sökt hjälp men får liksom inget annat än tabletter som inte hjälper.

  Svara

   Byt lakan en gång i veckan, byt sovkläder, undvik kläder med polyester så huden får andas. Kör på bomull. Om du skrubbar din rygg en massa så borde du antingen chilla lite med det, för mkt rengöring kan förvärra aknen. Använd mild tvål och skrubba inte i onödan. Om du skrubbar så återfukta ryggen efter.
   Drick vatten, minst två liter om dagen!!! Undvik socker och sånt.

   Svara

    Sängkläderna byts två ggr/v här, sover naken, använder bara bomull.
    Kan man använda Galltvål tro? Läst att det ska vara bra. Gör allt annat vettigt du skriver om.

    Svara

   IPL! Boka tid hos en hudläkare så hjälper de dig vidare. Men har en vän som gjort ipl och blev av med allt.

   Svara

    Ah okej, min hidrosläkare är hudläkare också, kanske kan prata med honom.

    Svara

   Epiduo gel hjälpte min acne i ansiktet. Kanske funkar på rygg?

   Svara

    Tack men har provat epiduo. Fick som brännskador av den

    Svara

   Isotretinoin! Tog bort all min acne på ryggen på ett halvår och ej fått en finne sedan jag slutade för 1,5 år sedan. Testat antibiotika flertal gånger, alla krämer receptfria som recept och sååå mkt dyra hudvårdsprodukter. Nu tvättar jag endast ryggen med schampo som rinner från håret haha.

   Svara

    Samma här, Roaccutan var det enda som hjälpte. Jag åt två kurer med några års mellanrum och har nu varit aknefri i flera år. Jag hade akne i ansiktet, på axlarna och på ryggen.

    Svara

    Den har jag blivit nekad tyvärr pga inte kompatibel med mig och min hälsa

    Svara

   Tea tree hudvårdsserien från the body shop hjälpte mig att få bukt på aknen på ryggen. La även ansiktsmasken från samma på ryggen samt dropparna

   Svara

    Det ska kollas upp. Tror jag testade något Tea tree-grejs i tonåren med ok resultat

    Svara

   Samma problem och har också hyperhindros! För mig funkar tyvärr solarium bäst för akne på ryggen 🤷🏼‍♀️ Min läkare sa dessutom hellre solarium någon gång ibland för den värsta aknen än att antibiotika hela tiden så kroppen blir immun 😊

   Svara

    Oj vad kul att höra någon annan med HH (inte kul så men det är sällan man stöter på någon med HH tycker jag).
    Mja håller med din läkare. Så trött på att trycka massa medicin hela tiden. Kanske bör ta upp solandet igen

    Svara

   Tack snälla ni för era tips och råd!
   Jag är ytterst tacksam även om mycket redan prövas, har prövats osv. Det är fortfarande värdefullt och känns så skönt att ha frågat och även fått trevliga och förstående kommentarer❤️

   Svara

  Jag vill bara reda ut ett missförstånd från igår med nicket ”hej”.

  Igår skrev jag: ”Ja, men N*mo H*dén är ju dömd 🙂 och säger att han ångrar sig 🙂 🙂 plus att han numera inte ljuger 🙂 🙂 🙂 …” och efter lite svar fram o tillbaka, sammanfattade ”hej” det jag skrev som: ”Nej då! Bara skrattade vid tanken på att någon tycker att Nemo inte ljuger.”

  Jag försökte raljera om hur N*mo framställer sig själv. Därav 🙂 🙂 efter att han ångrar sig (vilket jag inte tror). Vidare skrev jag att han numera inte ljuger (tror jag inte heller på), följt av 3 x 🙂
  Jag trodde det skulle uppfattas som att jag skrattade åt N*mo och hans förklaringar, samt hur han numera framställer sig själv. Detta missförstod nog ”hej”.

  Allmän fråga till folk blir, om jag uttryckte mig otydligt och om det inte gick fram att jag raljerade?

  Svara

   Släpp det, alla andra har gjort det

   Svara

    Ska man ”släppa” att någon är dömd för sex med en 14 år, 9 mån gammal tjej? Det tycker jag att man ska komma ihåg länge.

    Är du lika förstående/förlåtande mot dömda p*dofiler?

    Svara

     🤦🏼🚀

     Svara

      Vadå? Har du inga tangenter med bokstäver på din dator/telefon? Aja, du kan nog ändå inte grammatik, meningsuppbyggnad eller annat för att göra dig förstådd i text.

      Svara

       Du är så otrevlig så du förtjänar inga svar. 🙂

       Svara

        Som man ropar får man svar, vet du.

        Svara

  Vilka ämnen tycker ni är roligast att prata om i ÖS??

  Svara

   Allt utom barn, sjukdomar och relationsproblem.

   Svara

    Min ena unge har feber, den andre hostar lungorna ur sig. Och just det, den äldre kom in med snor i näven när jag försökte lägga den mindre. Jag väste: lös det! När jag sedan kommer in till honom har han gjort high five med griffeltavlan i sitt rum med fyndet.

    … har jag omvänt dig? Nu vill du bara snacka barn, va? 😎

    Svara

   Unpopular opinions är roligt att läsa😀

   Svara

  Så jäkla cool kvinna imorse på TV som var först i Sverige med att resa till alla världens länder!!
  Vilka länder drömmer ni om att åka till??

  Svara

   Disneyland.

   Svara

    😂😂

    Svara

   USA

   Svara

   Kuba

   I höst så… ❤️

   //Moa

   Svara

  Vill boka min första manikyr, aldrig fixat naglarna tidigare. Bor i Sthlm. Tips på bra salong i city 🙏

  Svara

   Om du vill lyxa till det: NK Beauty Lounge (nagelbaren drivs av Frida Selkirk). Grymt duktiga och trevligt ställe.
   Bra budgetalternativ: Stellas Nails på Drottninggatan, bästa shellacen jag fått kostade bara 300kr.

   Svara

    Tack snälla!

    Svara

  Hur kommer ni ta ut semester i år? Själv tar jag några dagar i maj, två veckor i sommar, några dagar i september och en vecka i november (har 21 betalda semesterdagar pga jobbar inte heltid).

  Svara

   Pluggar och har bara råd att ta två veckor, v29-30. =( jobbar från skolslut till skolstart.

   Svara

  Nja där håller jag inte med. Hade gärna gett vår katt blötmat ibland, men eftersom hon är så glupsk så slutar det bara med att hon kräks.

  Svara

  Den kommentaren skulle vara under kattmat.

  Svara

  Dagens i-landsproblem men snälla, är det någon som har ett tips för att inte få märken i sminket när man har solglasögon? Jag blir tokig när jag lagt en superfin make up efter konstens alla regler och så har jag två fläckar på näsan efter solglasögonen. 😡

  Svara

   Låter som att du behöver mindre smink om du har så tjockt lager att det blir märken…

   Svara

    Nej jag har jättetunn och inte speciellt täckande foundation. Ett väldigt fint puder över, settingspray på det. Men det blir ändå märken. 🤯

    Svara

   Lite babypuder på delen av glasögonen som ligger mot näsan förhindrar att man blir varm där och får märken! Ett superbra knep. 😄

   Svara

    Tack! ❤️ ska testa det.

    Svara

   Prova att ”bakea” med pudret just där du får märken, och sen settingspray. Brukar funka för mig 🙂

   Svara

  En sak som jag funderar över är att alla influencers verkar så himla hälsomedvetna. Man ser aldrig någonsin någon som röker men det måste väl vara lika vanligt bland dem som bland oss ”vanliga”.
  Jag känner knappt någon som inte feströker ibland.
  Röker inga influencers? Totalt oviktigt egentligen men jag har funderat över det sedan Therese Lindgren berättade att hon rökt varje dag i många år. Hon kan ju inte vara ensam.

  Svara

   Är det så himla vanligt bland oss ”vanlisar” längre då? Jag är i trettioårsåldern och känner bara en enda som röker dagligen.

   Kenza har väl alltid rökt (innan hon blev gravid)?

   Svara

    Nej jag känner nog inte heller någon som röker på ”heltid” men däremot väldigt många som feströker. Det spelar ju ingen roll egentligen och jag lägger absolut ingen värdering i det. Blev bara nyfiken när jag började tänka på det. 🙂

    Svara

   Paula rosas, kenza, Bianca ingrosso….dom jag vet, rökt förr iaf

   Svara

   Paula snusar ju.
   Men har hört att hon inte är av den fräschaste annors heller haha.. Badhus osv.

   Svara

   Bianca Ingrosso och hennes vänner röker (ej Alice) Kenza har rökt dagligen i flera år, sedan endast på fest. Hon slutade helt för typ 1-2 år sedan. JosefineHJ på insta röker. Så ja det är fasen en del haha. Tror det är mycket vi vanlisar inte får se

   Svara

    alice röker också

    Svara

   Tror snarare de inte är öppna med att de röker, blir väl mycket pikar då

   Svara

   Kenza, Dessie, Paow, Therese Lindgren, Bianca m.fl är eller har varit rökare. Är ju fler som gör det än som inte gör det. Bella hade ju gruppen ”fina flickor röker inte” så hon har nog inte rökt 😋

   Svara

   Forni var väl ganska öppen med att hon rökte?

   Svara

  Tips på bygelfri bh (gärna fin också) som har bra stöd för lite hängiga bröst. Har 85d

  Svara

   Bygelfri + häng = Megahäng

   Svara

    Inte om det är bra bhar. Tyvärr är de sällan snygga…😭

    Svara

   Gå till en underklädessffär, de hjälper till med att hitta sköna med bra stöd. Jätteskön har jag i bomull med stöd.
   Underverk i Hammarby Sjöstad men Twillfit har också bra utbud o personal.

   Svara

    Jag får nog göra det. Får leta upp en bra butik här i stan och ta en ordentlig hjälp av dom.

    Svara

  Funderar på att köpa en bostadsrätt (radhus). Nackdelar jämfört med friköpt?

  Svara

  Min OT är att jag tycker att Kenza borde startat podd med en annan än Dani……….

  Svara

   Ja tack!

   Svara

   Tvärtom! Dani skulle satsat på en annan podd partner😃 Jag upplever Kenza som väldigt självupptagen

   Svara

  HUR övar man upp sin självkänsla? Och sitt självförtroende när det gäller att skaffa och behålla nya vänner? Jag har insett att mitt sociala liv är i princip obefintligt och det håller på att äta upp mig inifrån. Snälla säg att någon här sitter på en solskenshistoria. Någon som varit på botten, kanske i en ond cirkel med osäkerhet, dålig självbild och självkänsla, och som har vänt det och nu har ett rikt socialt liv? Behöver känna något och ändra något nu som gör att jag tar mig ur detta.

  Svara

   Mit slutet av min lååånga studietid hade jag knappt nåt umgänge alls, förutom en partner, hans vänner på ett hörn och några ytliga bekanta. Sen blev jag mamma och min sociala unge (som inte har syskon) har tvingat mig ut och med tiden har jag faktiskt träffat så många olika mammor (och några pappor) att det knappt gått att undvika att hitta några jag verkligen trivs med och som gillar mig. Och jag har blivit mycket bättre på att höra av mig då och då eftersom jag har fått in vanan att göra det för min unge. Och jag är inte så känslig när nån inte hör av sig direkt eftersom det är fullt upp hela tiden. Via barnen blir det automatiskt många olika typer av svettiga aktiviteter dessutom, det skapar också starkare band än att bara gå och fika.
   Och jag menar inte att du ska skaffa barn, men om du öser på lite med en kurs här och en spelgrupp där och lånar ut en hund och går med i en simgrupp osv. då kommer du säkert också stöta på människor som du verkligen gillar. Lycka till!

   Svara

  Min mamma sitter i rullstol och de är snart morsdag, min fundering är jag ska göra en present påse är nackkudde skönt för någon i rullstol? Tänkte hon kan ju aldrig vila nacken bara på natten

  Svara

   Vet inte, men vilken fin kommentar! 🌺

   Svara

    Haha tack. Va så himla svårt att hitta ett svar på det googlar man kommer de ju bara upp bäst i test för att ha dem under en flygtur 😬😂

    Svara

  Nån som vet vilka tjejer Kissie pratar om i sin näst senast yt—video?

  Svara

  Experter! Vad ska jag köpa för parfym? Är en människa som gärna använder men all doft försvinner efter nån timma. Exempelvis så älskar jag MK Wonderlust men efter en stund är det puts väck. Så vad finns det för nåt som luktar gott och stannar kvar länge?

  Svara

   Scandal by night!

   Svara

   Ysl black opium är dryg och håller hela dagen!

   Svara

   Återfukta huden

   Svara

  Jag har kommit in på utbildning, logistik och spedition. Någon som kan säga ett par ord on utbildningen och vad jobbar ni som i dag? Är i valet och kvalet om jag ska fortsätta lunka runt på mitt arbete eller utbilda mig inom detta. Ni som läst denna typ av utbildning,.hur mycket tjänar ni?

  Svara

  Ska vi inte snacka lite om Bella också, nya välgörenhets-Bella…

  Svara

  Okej varning för ytligt inlägg. (Är mycket väl medveten att världen är full av allvarliga problem så PK människor behöver inte tala om det!)

  Vilka i-landsproblem tycker ni är jobbiga?

  Jag stör mig så jävla mycket på att mitt balsam ALLTID tar slut innan shampoot… 😩

  Svara

   Elavbrott. Hinner bli irriterad även om det bara är 15minuter. Så irriterande att inte ha el.

   När man har hela kylen fylld med mat, men inte just det man är sugen på. Jobbigt!

   Svara

   Just precis nu är mina mest patetiska i-landsproblem att min lugg blir fet nu när jag har smörjt in pannan och jag orkar inte sätta upp den, och att mobilsladden är för kort för att kunna vända mig åt andra hållet när jag ligger i sängen.

   Svara

    Måste tillägga att jag har så ont i magen av gaser, men vill inte släppa ut dem nu när min sambo kommer öppna dörren till sovrummet vilken sekund som helst. Orkar ej gå upp för att varken fisa eller fixa luggen.
    Min höft är öm nu när jag legat på denna sida pga segladdad mobil.
    Tack för att jag får skriva av mig om detta trauma <3

    Svara

     Hahaha, det var först efter 8 år tillsammans och två barn som jag vågade fisa inför min sambo.

     Svara

   Hatar att jag har fet hud i T-zonen. Måste pudra mäsan regelbundet och sminket försvinner under dagen och jag känner mig fulare då! 😩

   Svara

  Kom precis till mitt ex lägenhet.. skall packa mina saker medan han är utomlands…
  ser saker som inte tillhör honom, vinflaskor som står framme, med vinglas, linsförpackningar, han använder inte linser, en extra tandborste… och man undrar vem den tillhör.. är tortyr att vara här och se alla spår av hans nya liv…
  Det var inte så längesen jag bodde här och vi delade liv.. och nu är allt så annorlunda.

  Svara

   Åh Mimmi. Jag skrev häromdagen om hur jag plötsligt blev dumpad efter 10 år… så jag förstår hur känslan av att se lägenheten och en tid när allt var bra. Hur konstigt det är att det plötsligt är slut. Bara sådär. Starkt av dig att ta dig in i lägenheten. Skickar peppande kramar ❤

   Svara

    Tack snälla anonym 🙏🏽❤️
    Skickar kramar till dig med ❤️

    Svara

     Hej Mimmi! Hur gick det i lägenheten igår fina du ? <3
     Hur känns det idag?
     Hälsningar

     Svara

      Hej ❤️
      Det var för jävligt att komma hit….
      Är..
      Han skickade ett mess där han skrev att jag gärna får laga mat medan jag är i lägenheten, av det som finns i kyl etc..
      Han bad mig i samma mess flytta på hans kalsonger från värmeelement till torrskåp och förvarnar mig om att han haft fest för två veckor sen och inte hunnit städa undan..
      Det han inte sa var allt här är mögligt.. det luktar illa.. sängen har fläckar från någon annan och sängkläderna är ju inte bytta efter det..
      Förstår inte hur man inte kan försöka städa undan spåren efter sånt när man nyss gjort slut och han vet att jag kommer hit och skall vara här..
      Ville inte ens ta i sängkläderna, har sovit på soffan, men ångesten väcker mig flera gånger om natten…
      Tack för att du kollade läget ❤️
      Hur mår du?

      Svara

       Men jag förstår inte hur våra ex tänker (om dom ens tänker)!!! Du är inte hans mamma och att han åker bort och sen ber dig städa upp hans oreda är ju inte klokt. Vilken mardrömssituation Mimmi. Men jag tror helt enkelt inte att han har tänkt så långt, han har inte ens försökt städa undan spåren för i hans hjärna är det inte nödvändigt. Jag tror de vägrar inse och öppna ögonen för hur mycket de sårat oss och blundar som idioter för de mest simpla grejer som du och jag tar för givet. Men så starkt av dig som sagt att ta dig in i lägenheten och lyckas plocka ihop dina grejer! ❤️

       Jo tack. Det går upp och ned. Imorgon ska jag in i vår gamla lägenhet där vi bott i 4 år och börja tömma den. Har lyckats hyra ut din i andrahand i sommar. Mitt ex har inte gjort något alls för att hjälpa till. Och vi skulle tillsammans städa och rensa imorgon men hans jobbschema ändrades, så ALLT hamnar på mig. Kul. Förstår inte hur man kan leva med sig själv och ställa 1000 krav på mig i mitt mående. När han är ute och tränar och lever sitt nya liv i Spanien (Dit vi skulle flytta tillsammans). Och här sitter jag och försöker styra upp konsekvenserna av hans beslut att lämna mig. Suck.

       Men vi får kämpa på och en dag kommer vi stå rakryggade i nya relationer med människor som uppskattar oss och behandlar oss väl.

       KRAMAR ❤️

       Svara

  Efter hur många dejter får ni en känsla över om det är något att satsa på eller inte??

  Svara

   Senast på den andra eller tredje dejten.

   Svara

    Jag fick dock redan den känslan på första dejten med min fästman.

    Svara

   Första timmen.

   Svara

  Med mitt ex tog det ca 5-6 träffar och med min nuvarande redan andra dejten 🙂 vi är otroligt likasinnade och klickade direkt sedan fick jag känslor väldigt fort så kändes rätt både fysiskt och psykiskt så att säga.

  Svara

   Ska va svar till anonym såklart!

   Svara

  Om någon talar om något för dig som du redan vet (på jobbet) hur något ska utföras eller dyl och du redan har koll på det. Hur svarar man på ett sätt som gör att man inte låter dryg? Brukar säga att jo men det vet jag redan. Tycker bara det låter så snäsigt. Finns det bättre sätt att säga det på? 😀 Jag kanske övertänker det 😂 eller ska man säger jajjemen bara och så fortsätta med sitt. Vill ju inte verka helt inkompetent heller 😅

  Svara

   ”Aha, Jo men det har jag koll på” *kvitter kvitter*

   Svara

  Vad fan gör man om man vill lämna sin man men vet att man inte kommer att klara sig utan honom?

  Lämnar jag kommer han att flytta till sin hemstad, vilket betyder att barnen kommer att bo med mig. Han jobbar varannan helg och kommer knappast vilja ha barnen alla lediga helger.
  Jag är sjuk, jobbar inte heltid och kommer inte ha råd att bo kvar. Tjänar för lite för att få lägenhet, kanske kan tjäna nog för en tvåa. Men jag har två barn varav det ena går i mellanstadiet och alltså bör ha eget rum.
  Jag kommer inte fysiskt att klara av att ha barnen ensam så mycket. Just nu lever jag för de kvällar mannen är hemma så att jag kan få återhämtning ett par timmar.
  Ska jag härda ut tills barnen är större? Eller var börjar jag? Alla dagar är inte dåliga, men de dåliga dagarna börjar vara i majoritet nu.

  Svara

   Svår situation, minst sagt. Varför mår du inte bra i relationen? Är det för att kärleken tagit slut eller ör det mer allvarligt än så (misshandel och liknande)? Om det är det förstnämnda så fundera på om det finns mer ni kan göra för att jobba på relationen, tex familjerådgivning (via kommunen). Är det problem som har att göra med våld (psykiskt eller fysiskt) så kontakta en kvinnojour för råd och stöd. Låter som en märklig förälder som inte vill bo nära sina barn och ens träffas varannan helg, bara det gör att jag fattar att du inte är så sugen på att fortsätta relationen. När det gäller bostad så kan du ha rätt till bostadsbidrag, har du kollat det? Att bo i en tvåa med två barn funkar, lite trångt men kommer gå bra. Långt ifrån alla barn har ett eget rum, det är snarare en lyx för för många, så oroa dig inte för just det. Har du några släktingar eller vänner som kan stötta dig och barnen om du väljer att skilja dig? Vill också tipsa om att ha koll på gemensamma bankkonton om ni har sådana så att han inte får för sig att ta ut de pengar som finns där. Kontakta familjerätten så att ni kan skriva avtal om umgänge och boende. Du har också rätt till underhåll av barnen om de bor mest hos dig. Det kommer säkertinye vara lätt alla gånger att bli ensamstående men om det är det rätta att göra så kommer det bli bra till slut. Tänk på att du genom att göra det som är rätt och lämna en dålig relation visar för dina barn att man ska stå upp för sig själv och våga. Hoppas det ordnar sig ❤️

   Svara

  Bella!
  Hon omger sig med männskor hela tiden, men dessa personer är bara där pga av hennes arbete. Är hon inte väldigt endam egentligen? Plagiat-Pingis och hon håller en strikt ”affärsmässig” relation. Hon träffar typ aldrig sin släkt, hon har ju flera syskon t ex och Sheila som ska vara hennes bästis, hur ofta ses de, var tredje månad typ?

  Svara

   *ensam

   Svara

  Känns som den här hjärtfonden är någon form utav skattefuffens. Trovärdigare hade varit att lägga hjälpfonder på ADHD något hon själv säger sig ha. Eller miljö,klimat som är mer aktuellt nu 2019.

  Svara

  Hej finisar!

  Jag och min sambo har bott ihop i över ett år men är fortfarande helt nykär i honom. Jag vill veta alla gulliga saker era respektive har gjort för er så jag kan bli lite inspirerad! Bokade hen en resa i smyg och överraskade? Köpte hen med sig er favoritglass hem efter att ni haft en pissdag på jobbet? La hen fram gulliga lapparför att höja ert självförtroende inför ett viktigt möte? Nytt som gammalt, Stort som smått. Något fint som fastnat på minnet helt enkelt!

  Kraaaam <3

  Svara

  Hur många av dessa influencers tror ni har köpta följare?
  Tänkte typ Caroline Roxy – hon har mycket över 300k följare men det är runt 5000 som gillar hennes bilder hon lägger upp.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.