Joakim Lamotte polisanmäler Cissi Wallin

Nog för att Cissi är ansiktet utåt för den nya sidan Gardet, men att anmäla henne specifikt, när redaktionen består av en hel mängd kvinnor känns lite märkligt.
Sen är jag relativt övertygad om att sidan har en ansvarig utgivare som i så fall är ansvarig för allt som publiceras, så varför inte ställa vederbörande till svar? Jag tvivlar på att denne någon är Cissi själv.

Åsikterna bland kommentarerna är många och långa, så jag bäddar in hela inlägget för den som vill läsa.
Vissa tycker att Lamotte är precis var världen behöver, medan andra anser att han borde läsa sig skillnaden på satir och urkundsförfalskning.

Kommer polisen ta en sådan här anmälan på allvar tror ni?

325 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag hoppas verkligen att det tas på allvar. Oavsett vad man tycker om alla inblandade så är det inte ok att skapa fake news på det sätt Cissi med flera har gjort. Jag hade personligen inte velat bli drabbad av det.

  Svara

   ”Kommer polisen ta en sådan här anmälan på allvar tror ni?”

   Ja.

   Svara

    ett rent skämt att lamotte av alla annäler någon öht med tanke på hans sk ”journalistik”, han drar fan ner hela kåren. Årets tönt.

    Svara

     Ja förvisso, men det betyder inte att Cissi gör rätt.

     Svara

      Det innebär heller inte att CW är den som ska pekas ut jämt. Vart är de andras namn i det här? Ännu en man som är hotad. Lättkränkt vit mesig man som inte tål en dos av sin egen medicin.

      Svara

       Om CW har gjort fel så är det rimligt att hon ”pekas ut”. Att fler har gjort fel betyder… vad?? Att Cissi ska slippa bli konfronterad? Att det är orättvist för att fler har gjort fel?

       Sluta göra medvetna fel så ska det nog lösa sig.

       Svara

        Men har Cissi är inte ensam skapat den här kampanjen, Cissi är inte den enda som har delat och spridit den på Sociala medier och Cissi är inte ensam redaktör för den nya sajten.

        Svara

         och? cissi har gjort det, oavsett om hon var ensam om det eller inte.

         Visst, han kan anmäla fler, men det betyder inte att cissi inte ska bli anmäld.

         Svara

          Men vad har du för skevt tankesätt?
          Med den retoriken så menar du att du själv är den enda som ska bli anmäld för ett bankrån genomfört av 15 personer? Tappade du några hjärnceller på väg hit eller?

          Svara

           hade jag åkt fast för ett brott som jag hade begått så inte fan hade min tanke varit ”varför ska jag åka dit?? finns ju andra som har begått samma brott”

           det är väl upp till den som anmäler vilka den vill anmäla. Om det nu bara är Cissi som anmäls så kan det ju rimligtvis bero på storleken på hennes plattform.

           Nej, jag tappade inga hjärnceller och det är en väldigt löjlig kommentar som inte får dig att framstå som vassare. väldigt låg nivå.

           Men gråt.
           Din nivå är inte mkt bättre med tanke på det du skriver som föranledde till frågan om celler. Vilket är en rimlig fråga.

           Jag gråter inte och vet inte vad du syftar på att jag har skrivit som föranledde till frågan om celler. Tycker att det är en skitlöjlig kommentar oavsett. Precis som att skriva gråt.

         Cissi är den enda som publicerat alla påhittade inlägg om männen. Gardet har inte någon ansvarig utgivare och därmed är varje person ansvarig för sitt, tills de skaffar en.

         Svara

          Nej det är inte bara Cissi som publicerat de påhittade inläggen

          Svara

           Jo från början var det Cissi och det var då Lamotte polisanmälde.

       Exakt vad i hans hudpigmentering avgör hans personlighet? Och gäller det även dem med mörkare hudton….

       Svara

        Gör man en intersektionell analys så är vita män mer kränkta än svarta.

        Svara

         Ok, och gör man en analys av brottsstatistik så är färgade män mer aggressiva än vita. Good to know!

         Svara

         Enligt vem?

         Men då vet jag. Du är lika fine med att man gör personlighetsanalyser av dem som mörkare hud baserat just på det, mörkar hud. 🤯

         #hykleri

         Svara

          Orka diskutera detta med dig.

          Svara

           Klart du inte gör. För du vet innerst inne att det är hykleri på hög nivå. Hoppas jag iaf.

           Ska vi göra en postkolonial analys då? Eller är det inte rätt uppenbart att människor blir olika behandlade beroende pga hudfärg?
           Anledningen till att ingen vill diskutera med dig är för att du tenderar vara en rätt dryg översittare och besserwisser.

           Fint att du själv tar upp ’hykleri’.

           Annans: Absolut. Inga problem. Lets go!

           Men att ta det på individnivå blir trams. Vad hudfärgen har med ett personlighetsdrag att göra kommer du inte ens med alla analyser i världen, politiska, eller inte, hitta någon som kommer att ge sig in på.

           PS Jag håller inte med om din analys om att vissa inte orkar diskutera med mig. Jag har gjort en helt annan. 😉

           Så du tycker ibte han är definitionen av lättkränkt?

           Annans: Vad har det med hans hudton att göra ifall han är det eller inte?

          Du har skrivit ordet femtioelva gånger, du som är allsmäktigt allvetande inom allt i övrigt, borde väl veta att hyckleri just stavas hyckleri inte #hykleri…? Tom min autocorrect ville inte släppa igenom den stavningen, men Wiki kanske inte fungerade idag?

          Svara

           TRH skyller alltid på autocorrect…

           Så här tyst har TRH aldrig varit förr

         Vilken bullshit. Nu har ju kanske mörka män lite mer anledning att vara kränkta, vilket dom också är i bra mycket större utsträckning än vita.

         Svara

          Hej, vakna till ironin. Det är just det som menas med vita kränkta män, att de blir kränkta av allt, precis som lamotte😂

          Svara

           Trots att de är privvade as fuck.

        Hejja Gardet!!

        Svara

         Vilket Gardet det namnet är redan taget, ett företagsnamn,undsr om de vill förknippas med detta?

         Svara

        Men herregud ”man” säger vit kränkt man för att de (vita män) är de mest priviligerade i samhället. Ska vi dra till med ”inte alla män” ovh ”men kvinnorna då” också så har vi snart SD:s retoriknivå. Sluta spela (hoppas jag) dum.

        Svara

         Det var alltså till The real Hmm.

         Svara

          Vem annars? 🙈

          Svara

        Omg självklart ORSAKAS inte kränktheten av hudfärgen, ingen har påstått det, du är så trög TRH. Det handlar om strukturer, hur de som är minst utsatta för strukturell diskriminering (män och dessutom ljushyade) alltid varit relativt ohotade i sin maktposition överst i samhället. När de hävdar och försvarar sig för minsta lilla hot blir det SJUKT oklädsamt med tanke på hur lite förtryck de som grupp utsatts för jämfört med andra grupper. För oss som tillhör någon minoritetsgrupp (eller är kvinnor, blivit utsatta för strukturellt förtryck i hela våra liv) blir det därför skrattretande när de ska tycka synd om sig själva för att typ feministerna kommer och vill ta av deras privilegier = de framstår som extremt lättkränkta.
        Därav sambandet mellan de två, det är inte vitheten eller könstillhörigheten i sig själv som ligger till grund för kränktheten (det är privilegierna de medför), i ett helt jämställt och jämlikt samhälle hade det ju inte blivit så. SÅ KOM IHÅG:
        CORRELATION DOES NOT IMPLY CAUSATION!!!

        Svara

       De som är lättkränkta och mesiga i samhällsdebatten nu är de tusentals som mordhotar den unge killen som firar ”haramadan”. Det är inte så mycket vit hud bland dem. Men det är klart, det är inte superprivvade cicci på Öfre Södermalm som blir utsatt så då är det inte så jävla viktigt för tidningarna att rapportera om.

       Svara

      Mårten Schultz twitter:
      ”Kampanjen som föregått lanseringen skaver mot många straffrättsliga regler, regler om olovlig identitetsanvändning, kanske förtal, upphovsrättsbrott, brott enligt lagen om namn och bild i reklam och flera andra”.

      ”Det här är säkert ett helt medvetet risktagande för att skapa buzz. Men jag undrar om man är medveten om att det här är en annan nivå av risktagande än att offentligt peka ut en person för sexuellt övergrepp. Här är det mycket allvarligare ansvarsrisker, totalt sett”.

      ”Det juridiska risktagandet blir en del i marknadsföringen, kan man säga. En fällande dom – om det nu blir någon sådan – kan användas som en badge of honor: ”Jag tog en kula för sanningen!””.

      ”Vill man vara neggig kan beskriva det som att straffrätten i värsta fall utnyttjas för ett ändamål som är motsatsen till det lagstiftaren vill åstadkomma med den. Ansvaret ger incitament, snarare än avskräcker”.

      Svara

      De har ju inte någon registrerad ansvarig utgivare. Varför skriver du saker du inte vet? Det hade du så lätt kunna ta reda på. Hade det gällt någon annan hade du skrivit ett heeelt annat inlägg. Det blir ju pinsamt för dig själv när du vanligtvis är så moralistisk och påpekar minsta lilla fel. Ska inte alla behandlas lika? Personer med stor makt ska inte granskas för att?

      Svara

     Enda journalisten som vågar beskriva verkligheten…

     Svara

      Nej, han beskriver sin vinklade verklighet.

      Svara

       Men vakna upp!

       Svara

        Haha, jag har bra kolla på bad som händer, inte Aftonbladets skräp eller Lamottea överdrivna rasist dravel . Och ja, han är rasist och antifeminist.
        Det kanske DU ska vakna upp till.
        Fast jag ser Lamotte lite som ett intelligenstest.
        Det gick inte så bra för dig.

        Svara

         Kan du visa bevis på att han är rasist?
         Nej, just det.
         Du ska nog inte inta en kaxig ton re intelligens.

         Svara

          En kaxig vad sa du nu? När vi ändå förolämpar folks iq här…

          Svara

      HAHAHA. Okeeeeey! Största tiggaren med. Lustigt att förbudet inte gäller honom. Han skulle ta och skaffa sig ett riktigt jobb istället kanske? Lamotte är den sämsta reportern i svensk historia. Virtanen ej inkluderad.

      Svara

       Man kan nästan tro att någon vill kapa inläggets kommentarer med allt ointelligent tjafs ovan.

       Varför inte bete sig som vuxna människor? Argumentera sakligt?

       Svara

        Eller hur!

        Många på Cissis instagram som tror på ALLT hon skriver går väldigt lätt att identifiera här. De har oftast inga argument och kör därför med härskarteknik eller upprepning som papegojor av sådant Cissi skrivit även om det inte är svar på det de svarar på.

        Svara

     Slöseri med Polisens resurser, herregud alltså😑

     Svara

     Det verkar ju vara allvar, alltså inget skämt.

     Svara

     Joakim Lamotte är en av få journalister som lever i verkligheten och inte duckar för PK-media. Din kommentar om att han är årets skämt visar på ytterst klen begåvning. Fel mottagare känner inte igen mästerverk.

     Svara

    Fejkinläggen las upp bara av Cissi och det gjordes flera dagar innan de lanserade Gardet. Ingen kunde då känna till Gardet, inte heller Lamotte. Det enda som fanns var fejkinläggen
    Hennes instagram.

    Nu efter lanseringen kompletterar han säkert sin polisanmälan.

    Svara

    Hahaha. Jag ser LaFloppes nästa inlägg framför mig.
    JAAA DET HÄR VAR LAMOTTE. ÄR DET OOOKEEEEY TYYYYYCKEEEER NIIIII (paus så alla inser allvaret) ATT MAN BLIR KAPAD SÅHÄR?!?…HALLÅ? HALL? HA…JA DÄR LA POLISEN PÅ! ÄÄÄÄR DETTA SVERIGE 2019? VAAAAAA??? Ni kan swisha mig eran lön på detta nummer så att den sanna journalistiken träder fram för Sverige har tappats…Allt med en stor doa av allvar och spott och fräs i sann LaFlopp-anda😂

    Svara

     För att inte tala om den allvarsamma blicken in i mobilkameran med😂

     Svara

     Hahahhaha

     Ja och alla som raljerar över att LD ”tigger” swishbidrag skickar i nästa andetag över ett bidrag till Lamotte.

     ”Den sanna journalistiken” 😂😂😂😂

     Svara

      Varför svarar du dig själv?

      Svara

       Det gjorde jag inte. Du om någon borde veta att vi är flera anonyma här inne. Ibland håller en anonym med en annan, inget konstigt med det.

       Svara

       Hahaha. Det är en helt annan anonym än jag kära rara du.

       Svara

        Inte ofta som så få ord som i ditt ”kära du”, säger så mkt om någon. Och då inte i positiv bemärkelse.

        Svara

         Ok. Antecknar👋🏼

         Svara

     Nu lägger du ju ord i Latölps mun, kränkning! Förtal! Polisanmäl!

     Svara

      Ja oj. Jäklar. Stackars LaFloppen.

      Svara

       Man ser att du skriver till dig själv, ingen annan skriver som du.

       Svara

  Svara

   Varför man kan tänka att deras fakenewskampanj var prematur. Bra att ha på fötterna om det blir rättsliga efterspel.
   https://mobile.twitter.com/martenschultz/status/1131199002685464576

   Svara

    Mårten Schultz; ”De sociala medier-uttalanden som gjorts av företrädare för verksamheten hitintills är inte skyddade genom grundlagen. Alla svarar för sitt”.

    Camilla, ”övertygad om att de har en ansvarig utgivare”, har de det eller inte?

    Svara

     Älskar Mårten.

     Svara

    Tack för länk! Ja, han om någon borde veta vad han talar om! 👍🏻

    Svara

     Kanske bra med rättelse då?

     Svara

  Kajjan Andersson är ansvarig utgivare, men ger väl mer media att anmäla CW…

  Svara

   Nej, det finns fortfarande inget utgivarbevis.

   Svara

    https://www.baaam.se/feministiska-plattformen-gardet-ska-ge-ordet-till-kvinnorna-vi-kommer-vara-obekvama

    ”Sajten kommer att ha fyra redaktörer Elin Beijer, Cissi Wallin och Hanna Bergwall samt Kajjan Andersson, som dessutom kommer att vara ansvarig utgivare.”

    Lamotte gör ju inte detta för att ’skipa rättvisa’ utan för att få uppmärksamhet till sitt sjunkande skepp. Uppenbart.

    Svara

     Kommer vara, ja. Inte är.

     Svara

      men det är väl fortfarande mer rimligt att anmäla den som ”kommer vara” än den som inte är, och inte heller kommer att bli

      Svara

       Det är ju hon som har publicerat de fejkade bilderna på SIN EGEN instagram! Hur kan det inte vara henne man ska anmäla?

       Svara

        Eftersom hans text inte nämner hennes instagram, utan plattformen och även andra inblandade i denna plattform, så drog jag slutsatsen att hans anmälning var kopplat till just plattformen. Gjorde andra associationer och antaganden utifrån informationen jag hade helt enkelt.

        Svara

         Vilket är feministiska för ”jag hade fel”.

         Svara

          Det var absolut ett erkännande av att jag svarade för fort. Det var inget annat än en förklaring av att jag ändrat uppfattning efter att ha läst mer om saken. Om det är feministiskt är det ytterligare en sak som jag tycker borde vara standard inte tillskrivas någon speciell ideologi

          Svara

         Ja, det är ju för att blogginlägget är vinklat så för att Camilla gillar cissi. Hon vet ju mycket väl att Cissi har publicerat det på sin egen instagram, men det tyckte hon tydligen inte var relevant.

         Svara

        Det är inte bara Cissi som gjort det så rimligtvis borde han anmäla dem alla

        Svara

         det kan han göra, och det kanske han har gjort, men det innebär fortfarande att cissi ska bli anmäld.

         Svara

         Hur ska Lamotte ha kunnat veta ens vad Gardet är när deras fejkinlägg lagts ut av Cissi under flera dagar innan de gått ut med vad Gardet är?

         Cissi var den som la ut allt INNAN hemsidan fanns. Lamotte är väl inte synsk?

         Svara

      Ingen ansvarig utgivare registrerad så var och en ansvarig för det de publicerat. Varför starta utan ansvarig utgivare?

      Svara

  Jag hade också blivit förbannad så kan förstå honom. Sen är det väl antagligen så att han tror att det är Cissi W då som ligger bakom sidan och då är ansvarig utgivare (är det inte ett instagramkonto förresten?) även om det nu eventuellt består av flera kvinnor. Det kan ju inte vara så kul att figurera så utan vetskap och godkännande, och inte så kul att bli felciterad, vinklad eller att det sprids påhitt och felaktigheter som sen blir skvaller och lögner. Lika fel tycker jag när t ex Tramsfrans hittar på om olika personer för att det ska vara roligt, men nej inte okej när det är felaktigheter och lögner som sedan sprids.

  Svara

   Ja, tänk va!
   Man håller på och bedriver sitt feministiska arbete – bättre än någon tidigare eller nulevande feminist gjort – och så kommer någon och påstår att man är FEMINIST!?!?!?
   Klart man lackar ur!

   Svara

    Hehe

    Svara

    Det är väldigt stor skillnad på olika ”feministiska arbeten” och var o en ska få välja själv vad man vill förknippas med o stå bakom, är det så svårt?

    om det nu var fullt rimligt för cissi att lamotte skulle stå bakom hennes feministiska arbete för att han själv är feminist så kunde hon ju frågat lamotte o bett honom fronta #gardet. så var inte falllet och det är cissi självklart mycket väl medveten om.

    Svara

     Helt naturlig reaktion att anmäla den som postat alla inlägg om detta på Instagram, Cissi Wallin. Har de heller ingen ansvarig än blir det svårt att göra annat.

     Svara

      HAHAHA. Bästa kommentaren på Instagramkontot med: ”Han är bara sur över att inte swishnummret gick till hans konto” 😂😂😂😂😂

      Svara

       Är team Lamotte men den var faktiskt hysteriskt rolig 😁

       Svara

        Team Lamotte? Det blir en dagisnivå att det ständigt ska vara fokus på Cissi ställd mot någon annan. Fokus måste skifta motvett större perspektiv nu, inte en personlig vendetta som nu fortsätter i form av Gardet.

        Svara

       Tycker inte att det är konstigt att Lamotte polisanmält Cissi. Cissi var den som postade de falska inläggen. Att lägga skuld på någon som vill anmäla ett brott är fel. Att du ogillar Lamotte är inte relevant i sammanhanget.

       Svara

      Är väl Karin som är ansvarig utgivare? Och varför har man en sån om inne just vara ansvarig för det som ges ut på/via plattformen? Eller är montagen helt på Cissis eget initiativ?

      Svara

       Hur är inlägg på Cissis egen instagramsida ett inlägg via gardets plattform som någon annan ska ta ansvar för?

       Svara

        För att fejkinläggen postades fr hennes insta flera dagar innan Gardet avslöjat vad det är/vilka som står bakom.

        Svara

         Va? Jag menade ju att Cissi skulle anmälas.

         Svara

         Ja men de kan ju fortfarande ha gjort fejkbilderna som en kampanj inför lanseringen. Att de inte låg en publik hemsida än betyder ju inte att gardet inte fanns.

         Svara

        Det är ju precis det jag frågar. Är montagen helt på Cissis initiativ utan att gardet står bakom? Alltså har hon delat ett montage från gardet eller har hon själv gjort det och delar utan gardets redaktions inblandning? Jag vet alltså inte och frågar.

        Svara

  Alltså att han inte gillar det är en väl en sak, men polisanmäla?? och vadå ”kapar identitet”?? Är inte det när personnummer används för bedrägerier mm? Som vanligt så är han så jävla dramatisk. Dessutom så är Gardet en feministisk agenda vilket Lamotte tjatat sig blå om att han minsann är feminist och blablalbla
  Som sagt, kan förstå att han blir irriterad men detta? Så. Jävla. Överdrivit.

  Svara

   Det tycker inte jag alls. Uselt att fejka och sno folks bilder och låtsas de står bakom. Det är just problem med sanningen som är grunden till allt skit, när man inte tror på kvinnor som blivit våldtagna och/eller slagna. Idiotiskt beteende att fejka och, ur PR-synvinkel amatörmässigt. De borde frågat Redgert hur man gör. Eller Love Bonnier

   Svara

    ”Det är just problem med sanningen som är grunden till allt skit, när man inte tror på kvinnor som blivit våldtagna och/eller slagna”

    Anledningen till att kvinnor inte blir trodda handlar om vanligt kvinnoförakt. Det är en helt otrolig stor majoritet som blir utsatta, men ändå så blir kvinnor misstrodda. Det beror inte på det fåtal som ljuger

    Svara

     Men ärligt, tror du på detta själv? Har du någonsin kollat upp fakta? 60 procent av åklagarna i Sverige är kvinnor. Har de förakt för andra kvinnor menar du? Eller försöker de bara göra ett rättvist arbete? Eller är de bara lurade av patriarkatet trots att de är i majoritet? Trodde det var förbjudet i ”rörelsen” att säga att kvinnor är bitches som fäller varandra.

     Svara

   Se länk ovan till Mårten S, expert på detta område.

   Svara

   Även om han nu skulle vara feminist så blir det inte okej med vilseledande användning av hans namn och bild i feministiskt syfte.

   Svara

  Jag hittade en ny grej! Anmäl er till goodiebox och få grejer när ni värvar kompisar! https://www.bygoodiebox.se/?invite=bWFsaW5lcml4b25hZ3JlbiU0MGdtYWlsLmNvbQ==

  Svara

   Tack men nej tack.

   Svara

   Jättegärna, M, är det samma som de där pillrena som gör en brun och mager också? Tummen upp

   Svara

  Det gör han helt rätt i.

  Svara

   Ja verkligen!

   Svara

  Är faktiskt fullständigt trött på alla narcissistiska aktivister. Budskapet faller bort mitt i allt jag-jag-jag inlägg. Man tappar respekten och viljan att tillhöra en gemenskap. Alla dessa ”influensiska aktivister” som gapar och skjuter ner alla som inte håller med deras resonemang – det är både farligt och polariserande. I kampen att inkludera alltfler i olika sakfrågor är många också jävligt duktiga att exkludera alla som inte följer samma ton. För man kan endast vara EN typ av feminist/antirasist/miljökämpe. Man tappar lusten att kämpa när de blinda leder de blinda och speciellt när man vänder sin aktivism till ett självuppfyllande ändamål.

  Förstår inte syftet med #gardet och vet ni…jag vill faktiskt inte veta med tanke på vilka som driver plattformen. Det finns sällan något intellektuellt eller nytt i det de säger – utan det är en massa självklarheter som skrivs med lite känslomässiga ord för att ”fånga” följare. Och om någon säger emot blir det drev eller verbala attacker.

  Nej tack, jag identifierar inte mig med något av detta.

  Svara

   Jag tyckte att det var rätt roliga skämt och det bästa lamotte kunnat göra är att dementera att han har ngt med siten att göra men som uttalad feminist önskar han feministiska initiativ allt gott. Men han har rätt till sina känslor. Såklart. Bara trist att det nu återigen handlar om dessa bråk och man får välja sida typ.

   Även om jag inte skulle uttryckt mig lika skarpt som du, håller jag med om andemeningen i din kommentar. Det blir så trist när dessa stora viktiga strukturella frågor dras ner på åsiktsprofilnivå och används i syfte att beefa och skaffa sig låga poänger. Det handlar inte längre om principer eller ideologier utan vilken ”instaprofil” man stöttar. Dessa frågor är viktiga för mig men jag vill inte dras in i ett sandelådebråk på köpet av att argumentera för vissa frågor. Det känns som om man stöttar metoo måste man samtidigt ställa sig bakom de profiler som profilerat sig på frågan. Såklart folk känner sig exkluderade från debatten när debatten handlar om CW och Virtanen OCH kvinnors rättsskydd. Jag önskar att debatten kunde lyfta bort från personlig och beef-nivå och föras på en nivå där större resonemang får plats. Men den ambivalens jag känner får liksom inte plats i den polariserade debatten.

   Svara

    Och just din slutkläm att du inte identifierar dig med detta visar precis på hur fel det blivit. Jag håller helt med! Man måste identifiera sig med en rörelse eller en grupp och INTE med frågan. När frågan borde vara det centrala och det man ska identifiera dig med (typ ok jag gillar inte hen eller hen men sakfrågan identifierar jag mig med så jag ansluter mig eftersom vi kämpar för samma sak).

    Svara

     Håller med Anonym och Burgschki om att det är Cissis beefar mot andra det handlar om.

     Jag är feminist men ogillar Cissis lögner, och känner inget behov att stå bakom en person som hittar på saker som framställer henne bättre, och presenterar som sanningar. Hennes instagramföljare är i stort inte anhängare av källkritik, det visades väldigt tydligt i o m de falska uttalanden som publicerades.

     Svara

      Exakt vilken lögn är det som du ogillar?

      Svara

       Är inte K, men jag ogillar lögner överlag. Och hyckleri.

       Svara

        Jag med. Verkligen.
        Men eftersom att det svepande sägs att C ljuger utan exempel så vill jag höra åtminstone en. För vad jag ser nu är mer grejen med att om man upprepar något tillräckligt ofta så blir det tillsist till en sanning vare sig det stämmer eller inte.

        Svara

        Så då räcker det att jag säger att du håller på med lögner och bedrag och att jag därför ogillar dig. Om någon ifrågasätter mitt ogillande av dig svarar jag bara: ”Jag ogillar lögner och bedrag. Gillar du sånt kanske, va?”

        Svara

         Det sa jag aldrig. Det där är dina egna ord.

         Det har dock presenterats exempel på Cissis lögner typ hundra gånger här på bloggbevakning, så jag antog att The real Hmm undrade just VILKEN av lögnerna som ogillades mest, inte att hon undrade vad cissi har ljugit om. Det var dock inte min kommentar som tog upp lögnerna som sagt, så K kan ju få svara själv.

         Svara

          Nej jag har inte sett det hundar gånger. Jag har sett att vissa påstår att hon ändrat sig ang sitt vittnesmål men inte vad eller hur samt att det har fått rimliga svar från andra om hur det skulle komma sig. Det är dessutom inte synonymt med lögn och att ljuga att säga två saker som konfliktar sig med varandra.

          För att ljuga så måste avsikten om att vilja bedra också finnas. Den har jag aldrig sett tillstymmelsens av att kunna visas på här på BB.

          Men visst. Vi ljuger väl alla till och från. En vit lögn mm så självklart har hon också gjort det. Frågan blir för mig vad hon skulle sagt som skulle kunna fälla hennes karaktär.

          Svara

           Det står länkar i flera inlägg här där några av lögnerna redovisas. Det verkar vara ett tema som håller i sig att Cissi hänger ut den som avslöjar hennes lögner.

           Det har bland annat varit SR, TV 4, 2 kvinnliga journalister på Piteåtidningen, Malou mfl som påståtts ljuga av Cissi. Gemensamt för alla är att det inte funnits någon som helst anledning till att de skulle ljuga.

           Ett ex:
           Googla Aftonbladet, Cissi Wallin, Sveriges radio SR.

           Cissi skrev ett känsloladdat inlägg på instagram om att hon nu inte längre fick framträda i inbokade intervjuer på TV 4 och SR av anledningen att hon blivit polisanmäld för förtal och är kvinna.

           Senare gick ansvarig på SR ut och dementerade detta helt. Cissi hade på egen hand avbokat den inbokade intervjun. En ändring hade gjorts där Cissi inte längre kunde bli intervjuad av sin vän om förtalsmålet, på grund av jäv. Då hade hon själv avbokat.

           Skälet till TV4:s avbokning var också påhittat av Cissi. Det ska enligt Cissi (i kommentarer under tidigare inlägg om henne här), varit Malou som gjort en ”efterhandskonstruktion” till varför Cissis medverkan avbokats. Varför skulle Malou ljuga om varför Cissis medverkan i en mammapanel i Efter tio en gång blivit avbokad?

           Hur är det bevisat vem av de två som ljuger menar du?

           (Cissi har väl om jag inte minns fel dessutom visat på mail eller liknande att hon har rätt?)

           Hon har inte visat några mejl.

           Hon skrev bland kommentarerna att Malou gjort en efterhandskonstruktion. När någon påstår många gånger att andra ljuger fast de inte har orsak till det, drar jag öronen till mig. Särskilt när lögnerna som avslöjats rört exakt samma tema; att Cissi är jagad och utsatt pga i media ”högljudd” polisanmäld kvinna.

           Cissi skrev till och med bland kommentarerna att det var hon som avbokat SR intervjun själv. Hon svarade att intervjun inte skulle göras som de bestämt innan och därför avbokade hon. Hon svarade inte på hur hon fått det till att hon blivit avbokad pga polisanmälan.

           Men då har ju båda rätt. De ändrade på vad det skulle handla om ergo den delen blev avbokad och det de ville att hon skulle vara med på ville hon inte ställa upp.

           Ser ingen lögn där.

           Sedan tror jag faktiskt hon blivit det, ”jagad”. Mediasverige är synnerligen en ängslig ankdamm.

         Cissi berättar även minst sagt olika historier om hur hennes bakgrund som feminist ser ut. Också det efter vad som passar bäst just då.

         Sanningen är att hon startade som hård instagramfeminist. Under några år skrev hon sedan om hur mycket hon utvecklats och kommit till insikt om att det var en helt befängd väg att gå, att de alla egentligen bara var ute efter att synas och höras, att de var väl medvetna själva om att deras arga ord på instagram aldrig skulle göra någon skillnad utan att någon annan fick helt enkelt göra jobbet, att de inte fick kritiseras. Osv osv. EX:

         blogg.amelia.se/chipswallin/2012/01/25/bekraftat-feminism-ar-alltså-ingenting-som-overhuvudtaget-far-kritiseras-sakligt-av-en-av-de-egna

         28 okt 2013 ”Nej jag har inte skrivit under något

         Ironiskt att hon genom mycket eftertanke kom fram till detta, och nu idag istället regraderat i utvecklingen till den hårda feminismen hon stod för innan all påstådd personlig utveckling.

         Svara

          Fortfarande ingen lögn och något hon öppet erkänner att hon ändrar åsikt om.

          Svara

          Cissi;
          ”Jag är övertygad om att en majoritet av alla män INTE är kvinnoföraktande och sexistiska. Varför skulle de vara det? Varför skulle alla kvinnor känna sig förtryckta av män? Även om det finns patriarkala strukturer vi aldrig får förneka och sluta jobba emot. Men om man jobbar utifrån det, om det här är ens utgångsläge…Ja, då skapas ju bara hat. Och agg. Och massa okonstruktiv skit. Och då är man inte längre feminist. Nej. Och jag fattar fortfarande inte varför folk går på det”.

          Sista meningen anspelar på instagramfeministerna som är falska enl Cissi anno 2013.

          Sen återvände hon alltså till detta. Ofattbart.

          Svara

           The real hmm; är du helt förblindad av Cissi? Eller Cissis bästa vän? Har följt Cissi sen hennes bloggar o radio, och vet att hon fick namnet mytoman i radion. Folk som ringde in drev med henne om det.

           Precis som det tog tid för vissa att fatta hur Bella hittar på mycket, tar det tid för de mer naiva nya följarna som inte sett igenom Cissi.

           Cissi samma år:
           ”Varför ska man ta på sig silkesvantar för att någon utnämnt sig själv till feminist? Är det som att få någon slags automatiserad immunitet? Nej, så funkar det inte”.

           Idag har Cissi återigen gått från den mer sunda uppfattningen till att ingen får kritisera henne. Konstigt att gå tillbaka till något man insett är helt galet.

           Cissi:
           ” jag har för länge sedan slutat kasta ur mig saker som ”hata män!” eller liknande rent manshatiskt, även om det är på ”skoj” eller någon störd form av ironi. För jag vet vad det gör. Jag vet hur det triggar helt fel känslor hos främst de som hatar feminister i allmänhet och kvinnor i synnerhet”.
           ”Att hata män är enbart kontraproduktivt. Det hjälper inte ett skit mot allt det där som är vidrigt med könsklyftor och maktobalans”.

           ”Instagramfeministernas manshatiska och offertyngda jargong är helt och hållet intolerant mot andra ide’er och värderingar. När en man frågar något om feminism, med en neutral eller sansad ton, får denne inte sällan syrliga svar. Gärna kombinerade mot någon härskarteknik. ”Du ska nog inte ge dig in i något du inte har någon koll på” (översatt: detta är vår fråga, vi äger den, vi bestämmer)”.

           Cissi om Hagamannen 2013:
           ”Mest av allt känner jag såklart avsky. Tänker på alla offer. Men samtidigt tänker jag att till exempel Hagamannen kanske kan ha förändrats radikalt. Gått i otaliga timmar terapi, kommit till insikt, känner stor skuld och skam.

           Förtjänar han inte ett nytt liv då? Med annan identitet, som närvarande pappa till sina barn?

           Man får väl känna hat, eller i alla fall förakt mot vad eller vem man vill. Men hur skulle jag känna om jag var man och fick höra att jag just därför, per definition är en förtryckare? Ptja, troligtvis ganska maktlös, ledsen och frågande. Hur skulle en retorik som i stort sett enbart går ut på att skuldbelägga, polarisera och mästra få mig att känna och få insikt”?

           Detta skrev alltså Cissi 7 år efter påstådda våldtäkten och 3 år före metoo. Vid metoo fick hon massa uppmärksamhet och gick tillbaka till radikal feminism som hon konstaterat var falsk, olämplig, maktfullkomlig och helt utan nytta.

           19.05; något för Cc att skriva inlägg om? Vad har hänt som gjort att hon ändrat uppfattning i sina grundläggande värderingar, och gått tillbaka i sin personliga utveckling till instagramfeminismen som hon
           totalt ratat. M

     Jag håller till viss del med dig men när den ene väljer att inte riktigt offentligt men bland dem som räknas och är diket tongivande i landet fortsätta ”beafen” (tycker det ordet är en illa beskrivning av vad som sker) så får man kanske ändå förstå att den andre väljer att lyfta på filten och ta det öppet för alla?

     För V har under många år utmålat C som en hysterika på droger som ljuger om det mesta. Jag tror på riktgt om han hålla tyst så hade inte C stått där hon står idag med att öppet namnge honom. Det tillsammans med att hela mediasverige satte på sig skygglappar och låtsades som att det regnade. Tysthetskulturen. Och hur bryter man den utan att bli personlig?

     Svara

      @ Burgschki 👆

      Svara

       Fast nu hamnar vi ju där igen att man träffar just situationen mellan CW och FV? Är den så representativ för metoo? Jag kan se ett värde i att ett rättsfall får exemplifiera vad det handlar om. Men ett överdrivet fokus kan slå tillbaka.

       Om man bortser från detta. Är det rätt och riktigt att kvinnor tar rättvisan i egna händer när rättssystemet sviker dem? För mig finns inget enkelt svar. Men min slutsats är att metoo är en konsekvens av att rättsskydd för sexualbrottsoffer inte fungerar. Och systemet måste förbättras. Vi medborgare har ingått i ett kontrakt med staten, vi erkänner statens våldsmonopol i utbyte mot beskydd. Ett beskydd som inte levereras. Hur kan vi ändra på detta? (Att förtalsoffer får det skydd de behöver verkar ju bli fastställt). Jag är varken jurist eller polis eller pressombudsman. Men jag önskar att debatten fokus kunde ligga just på den nivån. Var brister det? Hur kan det förbättras?

       För om allt handlar om CW och FV och om folkdomstolen kommer fram till att nej CW ljög och så vidare blir diskussionen om rättssystemet redundant. För då har det ju inte fallerat utan det var ju CW som ljög (Vilket jag fö inte tror hon gjorde).

       Svara

        Som sagt, håller med. Men hur ska hon annars förvara sin person.

        Och jag tycker gardet är bra. Dags att namnge förövarna, men det går ju inte utan att at det på ett personligt plan.

        Och den första bodde handlade om Unni D. Och jag har läst om det tidigare men även nu när det lyftes så är Cs fall och Us slående lika.

        Om nu staten inte skyddar sexualoffer, och inte heller resten av samhället som väljer sida i stort sett alltid till föraren och inte offret, vad finns kvar? Hon som får lämna rummet och inte han. Etc etc.

        Och jag lägger faktiskt 95% av skulden på att det fortsatt just runt de två på V, inte C. Hon har rätt att försvara sig från det förtal han sysslar och har sysslat med i mer än 10 år. Det som hon inte kan bevisa som hon inte skulle fått rätt i rätten för.

        Redan innan C började förvara sig hade folkdomstolen dömt. De hade dömt C.

        (vet att du tror på henne 💚)

        Svara

         Första podden handlade om Unni…

         (Borde jag sova middag en stund. Är så trött att ögonen går i korrs) 😉

         Svara

         Ja jag tror inte vi tycker så olika här egentligen så det blir svårt att replikera. Jag hade önskat att vi även fick en debatt som befann sig över personnivån pga det jag nämnt ovan.

         Gällande CW och FV, det blir ju så jävla infekterat och polariserat och även om man kan förstå CWs motivation gagnar det inte debatten att fokus främst ligger på dem och FV är så äckligt skicklig på att dupera. Men det kan man ju inte enbart beskylla CW för utan sociala medier har blivit vår tids gladiatorspel. Och folk älskar att bilda svans och välja sida i dessa virtuella slagsmål. Det hade varit skönt ifall gardet hade kunnat lyfta sig ifrån dessa medieprofilkäbbel.. men de har ju lyckats med att få medieutrymme.

         Svara

          😊👍

          Svara

      Jag kan dock tillägga att jag direkt ogillade deras kampanj för jag håller med om att samma gjorts mot dem hade de inte varit fine, lett lite och vänt andra sidan till (hur mycket jag än tycker att framförallt Jan Giljo och Bard förtjänar det).

      Svara

      What he/she said

      Svara

   Alltså tack, exakt så som du skrev nu känner jag. Och det är så himla frustrerande och man känner sig fullständigt nedtryckt

   Svara

   Men eller hur. Är så less på dessa bekvämlighetsfeminister.

   Svara

   Och föreslår man de här personerna att samarbeta – samtala – eller dito, bemöts man med total ignorans. De vill bara bråka.

   Svara

  Förstår varför de använder honom som satir. Han är verkligen en snubbe som rider på feminismen för att få utagera sin rasism…

  Svara

   Jepp!

   Svara

   ogillar också lamotte, men tycker att cissi gör fel för det.

   Svara

   På vilket sätt skulle Lamotte vara rasist menar du?

   Svara

    Vad går hela hans journalistik ut på? Känns inte som en slump att 99% av alla hans inlägg handlar om invandrare och vad de har gjort för fel.

    Eller vinklar saker. Ställer invandrare mot andra grupper, exempelvis pensionärer. Grupper kan man självklart ställa mot varandra, men det är alltid invandrare kontra något annat. Det är ju inga inlägg om att typ ”oj, det skär in på äldrevården. samtidigt som de delar ut miljoner till typ idrott, kultur osv.” Utan det är alltid ”omg, invandrarna gjorde detta!!!! Såhär mycket pengar kostar invandrare!!! De förstör!! De tar pengar från sjukvården o äldrevården!!!!!”

    Känns spontant som att det är just invandrare han har något emot.

    Svara

     Din spontana känsla är inget som helst belägg för att han skulle vara rasist. Typiskt vänsterfeminister. Strunt i verkligheten, det ni känner måste vara sanningen.

     Svara

      Jag har aldrig följt honom eller tittat på hans ”reportage” men när han var i min hemkommun blev jag nyfiken, och jag trodde jag skulle bli provocerad av hans åsikter men jag blev istället provocerad av hans oerhört låga nivå av ”journalistik”. Han hade en tes som han gick dit för att bevisa och gjorde det på riktigt skitdåligt, när han frågar Gun, 74 om vad som ligger bakom gängkriminalitet och gång på gång frågar ”vem är det som gör det här då?????” (Vill att nån ska säga invandrare). Fick ett relevant och nyanserat svar av en person men den ignorerade han och gick vidare till andra som han försökte få att spy ut sina fördomar. Jag har av olika anledningar rätt bra koll på div konflikter och han var helt ute och cyklade, samtidigt som hans följare eggade på i livekommentarer. Oerhört genomskinligt och faktiskt skadligt. Man fattar varför det finns utbildningar för journalister…

      Svara

       Han är ju utbildad journalist. Han har jobbat på SVT. Alla journalister vinklar sina reportage, han gör det bara på ett sätt du inte gillar.
       Fortfarande inte ett enda litet bevis på att han skulle vara rasist.
       Sluta slänga er med epitet ni inte vet vad de betyder.

       Svara

      haha men vad är det för jävla argument, är inte vänster.

      ”Typiskt vänsterfeminister. Strunt i verkligheten, det ni känner måste vara sanningen.”

      haha rimlig kommentar av en människa som påstår att folk är vänster kors o tvärs utan att det är sant.

      Svara

    Personangrepp och irrelevanta arga inlägg om 3,2,1… Får inte be vänsterfeminister om fakta vettu, då går de i taket.

    Svara

     hehe trodde början av ditt svar var en förklaring på hur lamotte brukar skriva sina inlägg 🙂 har för övrigt svarat, men det är i modd. Är dock ingen vänsterfeminist.

     Svara

      Vi säger så 😁

      Svara

       vad ska vi säga?

       Svara

     Det räcker med att gå in på hans Facebook några minuter för att fatta att hans journalistik knappast hjälper feminismen. Hade han backat upp och lyft feminister som har tolkningsföreträde i frågan (rörande kvinnohat) hade han varit mer omtyckt, han stjälper mer än hjälper. Tjäna pengar och surfa på att skrika att allt är invandringens fel är för mig väldigt konstig journalistik. Han skrev bland annat ett inlägg där han i princip förminskar att Greta Thunberg har en rädsla för klimatet när hon egentligen borde oroa sig för hur Sverige har blivit. Snacka om att blanda äpplen och päron. Han målar in sin rasism snyggt men det är många, bland annat Gardet som exponerar honom och det gör han lite sur tydligen. Man kan inte vara feminist om man är rasist.

     Svara

      När har han sagt att allt är invandringens fel? Och var går gränsen för att kunna vara kritisk mot invandring och att vara rasist? Kritik av Thunberg har väl inget med rasism att göra. Ogilla honom för all del, men varför kalla honom rasist när du inte har några som helst belägg för det?

      Svara

       Som sagt bakar han in sina åsikter i sin journalistik. Han gör rasisternas jobb åt dem.

       Svara

      Du ljuger. Han har aldrig sagt att allt är invandringens fel.

      Svara

       Men snälla, jag har aldrig sagt att han påstår att allt är invandringens fel, hans journalistik tar endast upp fall där tex invandrare råkar vara förövarna. Är man en journalist som är seriös så har inte ursprung med artikeln att göra.

       Svara

  Min alkoholiserade grannes gubbe ringde upp mig och hotade att han skulle ta livet av mig, jag konfronterade honom direkt och han erkände, sedan polisanmälde jag såklart. Nästa dag så fick jag ett brev från polisen där det stod att ärendet var nedlagt. Mannen ifråga erkände också vid en tvist i hyresnämnden. Men jag är ju inte känd så att…

  Svara

   Ord stod mot ord I guess? Svårt att bevisa när det inte finns vittnen till händelsen tex.

   Svara

    Det står ju klart och tydligt att mannen erkände så hur får du då det till ”ord stod mot ord”?

    Svara

     Vem som helst kan erkänna utan att man är skyldig

     Svara

   Vad har saken med ämnet att göra? Fråga nr 1.
   Nr 2.; Vem i h-vete lyckas få ett polisärende/utredning färdigställt till nästa dag med papper hemskickade?

   Svara

  Cissi Wallin har ju publicerat de fejkade skärmdumparna på sin egen instagram, så det är väl fullt rimligt att det är henne han anmäler.

  känns lite som när min lillebror kom för sent till skolan och försvarade sig med att några andra var ännu mer sena. so what, det gör inte ditt fel rätt liksom. ibland undrar jag om cissi är medveten om att hon kan bli anmäld, men skiter blanka fan i det, eller om hon är så himla ignorant att hon inte fattar att det är fel

  Svara

   Allt det här är nog bara en finslipad plan för att hon ska kunna damma av offerkoftan i ett senare skede.
   Den som lever får se…

   Svara

    Det gör hon ju redan. Som att Lamottes anmälan är ofatgbar och enbart riktad mot henne. Tänker att hennes dröm varit om hon fick beklaga sig över att fler av männen polisanmält.

    Nu var det bara Lamotte, övriga ignorerade henne. Sannolikt inte enligt plan.

    Svara

     Hon säger i intervjuer att ”alla männen reagerat som om man mördat barn, när vi sagt att de stödjer feminism”.

     Man förstår nu varför hennes svans skriver som de gör. Skrämmande hur människor kan vara så naiva och tro på allt Cissi hittar på?

     Och det är ju bara en av männen som brytt sig om hennes mästerkampanj, så återigen- lögn. Ska det vara så förbannat svårt att tala sanning?

     Svara

  Hoppas verkligen det

  Svara

  Ännu en man med lite för stor offerkofta.

  Svara

   Inte offerkofta att polisanmäla brott man blivit utsatt för.

   Svara

    Brott😂😂😂 Bubben då.

    Svara

     Ja, brott. Varför förminskar du det bara för att du ogillar honom?

     Svara

    Nej. Men hur han grinar om det och tycker synd om sig själv.

    Ett sånt fruktansvärt brott att bli kallad feminist. Buhu, stackars honom!

    Svara

     Det är inte det han anmäler.

     Svara

      Jag är fullt medveten om vad han anmäler. Synd att man inte kan anmäla hans opassande offerkofta och bebisbeteende.

      Svara

       👍🏻

       Svara

       Anonym 13.41, 13.55 osv, du framställer dig som så otroligt korkad. Försök argumentera sakligt. Med sånna som dig som tror på allt Cissi skriver utan att du tänker något själv, kommer världen aldrig bli bättre. Möjligtvis för en person, Cissi, ingen annan.

       Svara

    Varför skulle han inte polisanmäla, det är något jag inte förstår. Han är mig veterligen den enda av männen som reagerat på detta, och för det ska han kritiseras? Det är förmodligen precis detta Cissi ville att alla männen skulle göra. Därmed kan hon fortsätta spela på att hon är offer.

    Cissi har bl a tidigare hittat på att ”mäktiga mediemän” tagit ned en artikel om henne, samt att hon blivit avbokad av Sveriges radio för att hon är polisanmäld. Mäktiga mediemäns censur var två kvinnliga journalister som tagit ner artikeln för faktagranskning. Det var Cissi själv som avbokat SR, när hennes vän inte fick göra intervjun med henne, pga jäv.

    Detta är ju bara en fortsättning på den bild hon målar upp av henne som utsatt. Sanningen verkar inte prioriterad.

    Svara

  Båda gör ett bra jobb på sitt håll. Men tycker Cissi gick för långt. Elakt. Även om jag gillar Cissi.

  Svara

   Vissa saker gör de givetvis bra, men överlag så tycker jag att de är skit på varsitt håll.

   Svara

   Säg gärna något Lamotte gör som är bra.

   Svara

  Gardet är ett superbra initiativ, det behövs!

  Vill så gärna stötta denna grej men tycker hela starten där de satiriskt drev med Jan, Joakim o Bard blev en pinsam, urfånig och oseriöst start på något så pass viktigt.

  Lyft drabbade kvinnors berättelser och synliggör problem så kommer de strukturella förändringarna med tiden.

  Less på alla uthängningar av män dock och att de vill starta en fond för kvinnor som åtalas för förtal. Kommer det leda till något gott gör oss kvinnor, inte den väg jag vill gå.

  Lyft manliga förebilder istället, för de behövs om vi ska få ändring av patriarkatet.

  Svara

   Är det fler män vi behöver lyfta verkligen?

   Svara

    Hellre lyfta än lyncha män på stora forum med massor av följare ja!

    Svara

     Manliga förebilder alltså..

     Svara

     Måste det vara antingen eller?

     Själv tycker jag att män lyfts och hyllas överallt. Kanske fler kvinnor vi behöver lyfta.. (läs: kvinnor, inte specifikt Cissi och gänget)

     Svara

      Manliga feminister såklart!

      Svara

      Det känns bara som du med flit märker ord och vill missförstå.. ?

      Svara

       Nej, förklara gärna vad jag missförstod med att fler män borde lyftas. Jag håller helt enkelt inte med om det. Men har jag missförstått så är jag inte den som är den.

       Svara

       Nej. Jag håller bara inte med

       Svara

        Tycker du inte att det är viktigt att vi kvinnor får med oss män i vår kamp mot de av dem själva som utgör patriarkatet?

        Männen är väl dem som vi kämpar mot, att ändra deras föråldrade mönster och då måste väl ändå vi kvinnor lyfta fram de ”goda” männen och att även de får ta plats inom feminismen också?! Var det inte det Cissi o Co drev med men egentligen önskade att få deras stöd.

        Svara

   Jag tycker det är kul att det är ett ”drev”, uthängning och förtal att skämta om att Jan, Lamotte och Bard skulle tycka nåt feministiskt var fantastiskt. Tycker faktiskt skämtet är lite på bekostnad på CW och gänget själva…

   Svara

    jag hade också kunnat tycka att det var ett roligt skämt – om hon drog det till några kompisar med samma jargong. Inte om hon publicerar det på sin stora plattform på det här sättet.

    Svara

   Cissis plan var att alla män skulle reagera eller polisanmäla. Hon bygger upp sin bild av ett offer genom detta.

   Svara

    Nu är det ju inte Cissi som är ansvarig utgivare väl? Anmäler lamotte Gardet eller anmäler han Cissi? Enligt honom själv är det Cissi han har anmält, vilket jag kan tycka är lite konstigt då det rimliga väl borde vara att anmäla utgivaren för den reklam de har gjort inför lanseringen?

    Svara

     Cissi var den som lagt ut alla inlägg på instagram om Gardet. Är det konstigt att han då anmäler henne? Svar nej.

     Svara

      Är det bara på hennes Instagram som de bilderna har lagts upp? Jag undrar fortfarande om det är Cissi själv som ligger bakom de eller om de är gardet och redaktionen som gör det. Jag vet alltså inte och frågar seriöst. Jag trodde att det var gardet som gjort bilderna som en ”reklam” innan lanseringen och i så fall bör väl rimligtvis ansvarige utgivaren vara just ansvarig. Jag menar, är det bilderna i sig han ogillar eller att de ligger på just Cissis insta.

      Jag säger alltså inte emot att han polisanmäler. Jag trodde bara att det var gardets utgivare som var ansvarig och inte Cissi.

      Svara

       Inget visste fram till igår ens vad Gardet är, än mindre om de har en ansvarig utgivare. När de fejkade inläggen postades på instagram var det av Cissi. Det fanns då ingen hemsida eller info överhuvudtaget om Gardet.

       Vet ej vilken dag han gjorde sin anmälan men att han anmält Cissi själv som lagt ut allt är i mina ögon naturligt.

       Svara

        Så kan det ju vara. Jag trodde att kajjan var ansvarig utgivare. Även om sidan inte låg uppe än så fanns ju gardet, även om inte publikt. Jag tänker att många projekt finns och görs reklam för innan de lanseras och någon är ju ytterst ansvarig även när reklamen skickas ut.

        Jaja, egentligen är det ju irrelevant för mig vem han har anmält. Verkar ju vara Cissi som är anmäld så jag har nog fel:)

        Svara

   Nej snälla lyft inte fler män. Det räcker med det som redan är. Män behöver inte mer utrymme.

   Svara

    Precis! Kan vi andra få vila lite från alla dessa jävla män som ska höras och synas jämt!

    Svara

  Är det här slutet för ponyhans? :/

  Svara

   Vad menar du? Förlåt, förstår inte kopplingen till ponyhans men jag kanske bara är trög 😆

   Svara

    …Om det är brottsligt att ta andras bilder och hitta på en text för att vara rolig så måste ju det kontot stängas ASAP.

    Svara

     Ah ok. Nu är jag med. Missförstod att kontot skulle ha något med gardet att göra. My bad

     Svara

     Detta funderar jag på, är det någon som är kunnig om hur det funkar med satir? Måste man märka ut det? Jag kommer ihåg söndagsnisse-Strix: där kunde politiker ”citeras” som uttalande helt vansinniga grejer, men jag tror knappast någon anmälde tidningen för fake news. Hur kan man göra tydlig skillnad mellan förtal och satir?

     Svara

   Tror detta är slutet för all satir, genre som existerat sedan 100-talets Rom…

   Nu får vi gå igenom och granska och censurera vår svenska litteratur- och humorkanon, många som kommer rensas ut nu: Hasse & Tage, Bellman, Galenskaparna, Strindberg, Anna Maria Lenngren…

   Stort jobb kommer det bli också internationellt, problematiskt med Cervantes, Oscar Wilde, Mark Twain, Dorothy Parker, Swift, Orwell, Tjechov, Molière, Voltaire…

   Svara

    Stackars satiren, fick aldrig fira sin 2000-årsdag – allt tog abrupt slut den ödesdigra dagen några feminister använde sig av den på instagram.

    RIP satiren.

    Svara

    Alltså Hasse & Tage gjorde ju satir med Lena Nyman som imiterade en treårig kronprinsessa Victoria – förtal! Kränkande av kungahuset! Landsförrädare!

    Svara

    …/
    Hoppas att du driver med oss? Inte säker, men… det gör du väl 😳?

    Svara

     🚀🚀🚀

     Svara

      Haha oklart, finns några få tomtar här som tycker personligt bråk med hämnd a la Cissi är satir.

      Svara

   Hahah NEJ det får det inte vara!!!!

   Svara

  Gardet är i princip en blogg, vad är hypen? Vad behövs den till? Varför är den revolutionerande?

  Lägg av. Samma nivå som Lamotte, samma finansiering som Lamotte.

  Svara

  Tycker om det Lisa Magnusson skrev i DN idag. Att Gardet är ett feministiskt haveri och att det är ett Avpixlat.
  Hoppas detta prövas.

  Svara

   Exakt!

   Det är också som en förlängning av Cissis instagram för att hon ska få synas. Hon säger själv i Breakit att en anledning att starta Gardet är att kvinnor som höjer sina röster blir av med sin makt och plattformar, att de vill återta makten själva och att inga manliga mediechefer finns i gruppen.

   Detta är en personlig vendetta för Cissi mot V, inget annat.

   Svara

    Lisa Magnusson har väldigt rätt i det.

    Svara

  det är precis det här som är ”den goda vänstern”. miffon som tänker ”det CW gör är inte brottsligt för hon gör det ju mot en liten rasiiiist”… när ska hon och andra förstå att hon inte står över lagen och kan göra som hon vill bara för att hon i hennes ögon gör en god/rolig sak?!?!

  och varför ens skriva ”kommer polisen ta det på allvar”?! är väl klart som korvspad att dom ska göra det, precis med alla andra brott som anmäls oavsett hur små.

  Svara

  Är det verkligen ingen som börjar fundera på det någon nämnde i förra inlägget ang att Cissi ljuger om att hon fått lanseringstexten till gärdet raderat? Varför är inte skärmdumparna på männen raderade isf, DE ÄR ju emot communityreglerna.

  Svara

  hade det inte varit för inläggen om blondinbella hade jag slutat läsa nu. besviken 🙄 är väl inte märkligt att man anmäler om man blir utsatt för brott oavsett vem man är.

  Svara

   Att Camilla är vän med Cissi är uppenbart. Hade någon annan gjort som Cissi hade det varit många kritiska inlägg vid det här laget. Därmed blir det smått patetiskt att fortsätta vara så nitisk mot andra.

   Svara

    Blir som ett stort skämt när Cc inte skriver som det är om Cissi, hennes frekventa lögner osv. Bella är det däremot extremt viktigt att ”granska” in i varje liten yttepyttedetalj. Ändrar Bella åsikt om till exempel vilken som är bästa kräm till gravidmagen blir det till ett väldigt kritiskt inlägg om att hon pga det inte är trovärdig.

    Cissi ljuger om mer allvarliga saker, men hyllas bara här. DET påverkar trovärdigheten här om något…

    Svara

  Vad består förtalet i? Att hon får Lamotte att framstå som att han blivit feminist? Hmm??

  Svara

   Om syftet är att han känner sig svartmålad, så ja då är det förtal vare sig du tycker att det var något fint han blev utmålad som eller inte. Dessutom var syftet att förlöjliga honom, så jo han har på fötterna.

   Huruvida det sedan kommer at bedömas om skadan han blev utsatt för är av betydelse eller ringa till obetydlig är en annan fråga. Men avsikten fanns där, kan någon förneka det?

   Svara

    Men jag tänker att det måste vara hur många humorprogram på TV som helst som gör satir på liknande vis? Kolla på det där Kungafamiljen som 4:an sände för ett par år sedan, där prinsen framstod som utvecklingshämmad, kungen sliskig, Silvia också slibbig, m.m. Det var ett mycket mer ”kränkande” program än detta skämt (som jag inte tyckte var ett dugg kul, men förstod ändå det var satir).

    Så om jag skulle skriva typ ”Ooh såg Gudrun Schyman flyga 1st class i vintras! Hon har blivit moderat hörrni!” är det förtal nu eller? (Retorisk fråga).

    Jag tror inte de kommer fällas för detta. Kanske för att de använt hans bilder olovligen.

    Svara

     dels är det ju inte samma sak eftersom att det är uppenbart fake. det är ju just ett humoprogram. Cissis instagram är långt ifrån en humorsida och alla fattar inte att det är fake.

     Svara

      Majoriteten av hennes följare trodde på de påhittade inläggen. Det spelar ingen roll avseende om det rör sig om förtal, men det visar på att de tar det Cissi skriver som sanning. Källkritik vad är det?

      Svara

       Jag anser mig vara bra på källkritik. (Så klart inte perfekt.) Men jag gick också på det. Iaf den om Jan.

       Svara

        Då är du ju inte jättesmart, något vi redan visste. Tydligen en nyhet för dig.

        Svara

      Nej det är också poäng. Många trodde på det. Det var få som förstod att det inte var sant.

      Svara

       Var väl snarare tvärtom?

       Svara

      Detta har väl dock diskuterats hur mycket som helst i samband med ”Mr Cool” och hans låtar om att våldta spädbarn, döda kvinnor, m.m.. Där förstod ju inte 90% (eller fler) att hans karaktär och musik är satir. Men han blev ju inte åtalad eller dömd för att uppmuntra till brott. Rent spontant känner jag det var värre och mycket grövre än detta förlöjligande av några män som gjort sig kända för att vara anti-feminister.

      Tycker varken Mr Cool eller detta med Lamotte är rolig humor på något vis, men brottsligt…? Ehh..

      Svara

       Håller inte med. Mr Cool förstod nog de flesta att det var satir. Tror inte heller de flest tyckte han borde fällts för det (jag tyckte dock det men jag orkar inte lägga fram de argumenten idag) utan att han bara borde vetat bättre. Och ingen nämnde ordet förtal ang honom.

       Svara

        Nej förtal var det inte eftersom han inte nämnde specifika personer. Om du kollar på de diskussioner som uppstod bl.a. På bloggbevakning så ser du nog att många inte förstod att det var ”på skämt”

        Svara

     OM det hade varit satir så kanske (jag tycker just det exemplet du ger var långt över gränsen och att det borde fällts för förtal men det går bara om personen själv anmäler, ingen kan anmäla åt honom).

     Men på riktigt, tror du inte att det var ett sätt att hämnas lite på allt de sagt och gjort under åren snarare än satir? Jag uppfattade det inte så iaf, som satir.

     Och jag avskyr, verkligen avskyr Jan och Bard och också GW långt innan detta om de lyfts och har aldrig förstått att det funnits en enda som hyllar dem som personer och låtit dem och deras åsikt får komma till tals. Jag gillar böckerna om korsriddaren men det ger inte Jan mer rätt att få lov att uttala sig om samhället i stort så ofta som han fått. Så påläst och insatt eller expert är han inte att han borde fått så mycket utrymme för att inte tala om Bard. Och att inte fler har lyft fram GW som sexist för länge sedan är för mig ofattbart <– CamCam m fl.

     Svara

      Tror absolut det finns en tanke bakom att de/hon personligen ogillar dessa män.

      Svara

       Cissi ville ju trycka till de män som tidigare ifrågasatt henne på olika sätt, som hon bråkat med. Att hämnas på dem är inte satir. Det är en personlig hämnd för att försöka framställa dem i dålig dager.

       Svara

      Om de skrivit ”OBS bilden är ett montage” på bilderna – då hade det på ett bättre sätt framgått att det inte var riktiga artiklar och hade då anmälan varit lika befogad? Problemet här tycker jag är just att det inte framgår tydligt att det är satir/på låtsas.

      Svara

       Instämmer!

       Svara

   varför hakar alla upp sig på att han tagit illa upp för hon får honom att framstå som feminist?

   han tog ju illa upp för att hon hittat på att han sagt saker han inte sagt och tagit bilder på honom, med all rätt. sen spelar det väl ingen roll VARFÖR hon gjorde det, problemet är ATT hon gjorde det.

   Svara

    Det är något som upprepats på Cissis instagram. Som om många där inte tänker själva. Märkligt att bara låta sig matas utan egen reflektion.

    Svara

     Det har upprepats som ett mantra från att de ihopklistrade inläggen las upp. Kommer från Cissi. Svansen rapar upp det de läst på Cissis instagram.

     Vill inte låta otrevlig, men det märks tydligt på sättet att uttrycka sig här bland kommentarerna vilka som tillhör de som är oförmögna till kritiskt tänkande i svansen. De kan inte argumentera för sina åsikter.

     Svara

  Jag tror inte att Lamotte kommer gå vinnande ur det här. Tänker på Spermaharen och hur dom gick loss på allt och alla, där blev det väl inga fällande domar?

  Svara

  Fy vilka kränkta töntar detta kommentarfält fylldes med. Gå tbka till Flashback, töntar

  Svara

   Oj vad jobbigt att alla inte tycker som du. Dra tillbaka till cissis Instagram, där slipper du garanterat bli utsatt för andra åsikter.

   Svara

    Garanterat helt befriat från diskussion på Cissis instagram!

    Det märks tydligt vilka som hänger på hennes instagram. De har en viss retorik där det de ständigt upprepar inte har någon relevans i relation till vad de svarar på. Som nu; ”hur kan man polisanmäla att man kallas feminist, höhö”.

    De drar väldigt lättvindigt slutsatser som ingen nånsin påstått, och ifrågasätts de i sak blir svaren inte sällan otrevliga.

    De är uppenbarligen väldigt vana från Cissis instagram att direkt håna någon med annan åsikt. Sen kommer Cissi också snabbt med hån, radering eller block. Aldrig en sansad diskussion. Tyck som Cissi eller inte alls.

    Svara

     + 1000 000

     Svara

   Eller hur Haha! Helvete vad lättkränkta alla blev helt plötsligt.

   Svara

    Jag känner mig inte kränkt. Jag brukar dock anstränga mig för att vara konsekvent vare sig jag ogillar någon eller inte.

    Svara

     Du är så bra, menar det verkligen, du kan urskilja sak och person. Saknar ofta dina inlägg när det stormar som mest här.

     Svara

      😂

      Svara

      😘

      Svara

  Camcam kan du inte fråga Cissi istället för att gissa. Fråga vem ansvarig utgivare är osv, kanske även en komentar från Cissi om anmälan. Blir mer intressant läsning o debatt när det inte är så mkt gissade.

  Svara

  Fattar att Cissi tycker det är tråkigt att vara rik hemmafru, men kan hon inte komma på något annat att fylla upp sin fritid med? Starta bokcirkel eller vad som?

  Svara

   Så förminskande. Hatar kvinnor much Eller?

   Svara

    Fast det är ju sant faktiskt… Är helt fascinerad över alla dessa Cissi och LD- lovers som sväljer allt de lägger ut när de två själva lever ett liv precis det som det de själva kritiserar/shammar andra/samhället för.
    Det är två kvinnor som lever på sina män men proklamerar något heeeeelt annat för resten.

    Svara

     Antingen blir man skammad för att man jobbar för mycket och inte är hemma med barnen eller för att man är hemma med barnen inte jobbar. Vad ens yrkesroll är kvittar väl vad ens ideologi är. Och ja jag anser att hemmafru oavsett städhjälp osv fortfarande är ett heltidsjobb som dessutom är obetalt.

     Svara

      Ok, jag anser att kvinnor som shammar män (och nä, alla är inte goda eller bra, men välj något annat alternativ isf) som glatt lever och försörjs på/av dem, helt och hållet, hycklar. Lev som man lär isf!

      Svara

       Så hur lever man utan patriarkat i ett patriarkat?

       Svara

  https://bloggbevakning.se/2019/03/23/den-andra-sidan-av-den-nedtagna-ledaren-om-cissi-wallin/#comments

  Det här inlägget och kommentarerna under det beskriver CW, hennes benägenhet att ljuga och hennes person perfekt.

  Svara

   Måste vara första och enda gången i världshistorien som ett kommentarsfält beskriver någonting perfekt!

   Svara

    Den länken borde alla läsa.

    Svara

     Står samma svammel i det kommentarsfältet som i alla andra kommentarsfält om Cissi här. En del sanningar, en stor del spekulationer och en del rena lögner. Långt ifrån en perfekt beskrivning av någon där. Och då är jag inte ens team Cissi utan snarare tvärtom. Men det som står i länken bör tas med en nypa salt. Som allt annat som skrivs på anonyma forum.

     Svara

      Cissis instagram bör tas med en otrolig mängd salt.

      Bella ljuger om stort och smått, det är de flesta överens om. Oftast för egen vinnings skull. Cissi gör exakt likadant om Både viktigt och oviktigt. Det är dock värre eftersom hon utnyttjar följarnas förtroende efter metoo. De känner inte till hennes historia där hon redan på Radio 1 gjorde sig ett namn som mytoman. Idag påstår hon att hon fick mytomanstämpeln för att hon namngav V. Den fick hon alltså flera år tidigare när hon sa en sak ena dagen, nästa dag något helt annat. Till exempel kunde ämnet vara mobbingoffer. Cissi var då mobbad som yngre och satt ihop med ett offer för mobbing och tog i princip som ofta över programmet med att prata om sig själv. Någon månad senare var ämnet mobbare. Då hade hon varit mobbare och inte mobbad. Om många tycker att Bella är inkonsekvent i sina uttalanden är det absolut ingenting mot Cissi. Finns otaliga exempel på detta i Radio 1. De ligger ute på nätet om någon vill lyssna med egna öron.

      Svara

       Ja, Cissis insta och hennes påståenden blir ju inte per automatik korrekta för att ett kommentarsfält om henne inte är perfekt. De två sakerna går ju inte hand i hand.

       Svara

       Ja Vs kampanj att svartmåla henne var synnerligen effektiv.

       Svara

        Gillade och lyssnade alltid på CW:s egna radioprogram. Men efter hand märkte jag att hon sa olika hela tiden. Ej trovärdigt. Hon fortsatte i samma stil på sina olika bloggar. Det är ingen nyhet? Hon blev känd då för att ljuga.

        Svara

        När ägde v’s kampanj rum menar du Trh?

        Cissi var ju den som två år efter händelsen spred runt hela kändissthlm att han våldtagit henne. Dessförinnan hade hon under 2 år skrivit flirtiga sms till honom, se fup. Bla att ”Jag visste att du var en av the good guys”, när han efter händelsen skrev positivt om henne i Aftonbladet.

        När V ca 2-3 år efter händelsen nåddes av ryktena ifrågasatte han Cissi via sin advokat som sa att det var förtal att sprida. Då först polisanmälde Cissi.

        Ett år innan hade hon pratat i all tänkbar media väldigt många gånger om händelsen, skrivit i bloggar osv. V spred inget om Cissi annat än att han inte gjort det. Vad menar du med V’s kampanj? Det var ju Cissi som spred hans namn. Att hon kallades mytoman var pga alla olika historier om sig själv, som direkt motsa varandra, som hon hittade på i sitt program på radio 1.

        När ägde v’s kampanj rum menar du Trh?

        Cissi var ju den som två år efter händelsen spred runt hela kändissthlm att han våldtagit henne. Dessförinnan hade hon under 2 år skrivit flirtiga sms till honom, se fup. Bla att ”Jag visste att du var en av the good guys”, när han efter händelsen skrev positivt om henne i Aftonbladet.

        När V nåddes av ryktena ifrågasatte han Cissi via sin advokat som sa att det var förtal att sprida. Då först polisanmälde Cissi.

        Ett år innan hade hon pratat i all tänkbar media väldigt många gånger om händelsen, skrivit i bloggar osv. V spred inget om Cissi annat än att han inte gjort det. Vad menar du med V’s kampanj? Det var ju Cissi som spred hans namn.

        Nu påstår Cissi att hon aldrig fått berätta om händelsen, att hon blev tystad. Det är ju raka motsatsen till sant.

        2010 skrev hon att anledningen till att hon inte namngav i media då 2010, 4 år efteråt, var att hon inte ville ha sin karriär förstörd. (Dock visste alla via ryktesvägen vem hon anklagade). Idag påstår hon att hon 2017 namngav för att hon kände sig tvungen att varna sina ”unga medsystrar”. Det är ren bs. Nu lever han lugnt familjeliv, om det varit så viktigt att varna för honom skulle hon väl gjort det 11 år tidigare?!

        Svara

  Åh herregud!
  Isabella åker tillbaka till Cannes igen.. 3e gången på en vecka…

  Svara

   Men vad skönt för henne att få leka lite fejkviktig och jetsetter. Sen kommer vardagen hemma i Svedala med hårt arbete och slit! Not!

   Svara

  om alla influencers kunde sluta anmäla varandra för förtal hela tiden (nya trenden?) så kanske polisväsendet kunde fokusera på viktigare saker.

  Svara

   Är det många som gjort det? Kan inte komma på så många förutom V…anen och Lamotte.

   Svara

  Underhållning, kan inte GOT figuren A, Bard också ansluta sig och rasa lite till i pressen, det är så gulligt och genant på samma gång.

  Svara

   Fast det är ju sant faktiskt… Är helt fascinerad över alla dessa Cissi och LD- lovers som sväljer allt de lägger ut när de två själva lever ett liv precis det som det de själva kritiserar/shammar andra/samhället för.
   Det är två kvinnor som lever på sina män men proklamerar något heeeeelt annat för resten.

   Svara

    Deras män är bröder på samma äger tv-spel för Avalanche Studios. Googla så får ni se va de är för tv-spel.
    Men visst pissigt att va feminist när man lever me miljonärsmän utan vettig inkomst själv.
    Vi andra får lyssna och ska bara fatta.

    Svara

  Kan de inte hänga ut vidret Adaktusson, som röstat mot allt som handlar om abort i EU, även mot abort gällande våldtagen gravid
  10-åring. Kd alltså! Spyr!

  Svara

   Och Ebba som tycker att enskild vårdpersonal ska få vägra utföra aborter. Fy fan!! Det dummaste jag har hört! Vill man inte utföra aborter så är det ju ingen som tvingar en in i ett yrke där just aborter ingår som arbetsuppgift. Dårar.

   Svara

    Ja, fy fan och hon dillar vidare om borgerlig feminism?!?

    Svara

   Det gjorde han ju inte. Ta en samarin.

   Svara

    Det Gjorde Han Visst!
    Läs Artikeln I DN!!!
    Och ta ett gäng SamarinChill själv!

    Svara

    ”En annan resolution från 2015 kritiserade Paraguays drakoniska abortlagar.

    En tioårig flicka hade kommit till sjukhus med magsmärtor. Vårdpersonalen upptäckte att hon var gravid; hon hade blivit våldtagen av sin styvfar. Flickan förvägrades abort och födde barnet bara några dagar efter sin elvaårsdag.

    Ett stycke i EU-parlamentets Paraguay-resolution löd så här: ”Parlamentet anser att det är lika med tortyr att det råder ett allmänt förbud mot terapeutiska aborter och abort om graviditeten resulterat av våldtäkt och incest och likaså att våldtäktsoffer inte får någon hälsovård.”

    Alla svenska EU-parlamentariker röstade för – förutom Lars Adaktusson som röstade emot.”

    Från DN

    Svara

     Vedervärdigt. Usch, jag blir så arg.

     Svara

  I paritet med det Alex och Calle gjorde på 1000apor. Men vita snubbar blir sällan kränkta av vita snubbar.

  Svara

   Nej, gud(run), nej!
   Lamotte hade ääääälskat lite uppmärksamhet från dessa ’sköna killar’!

   Svara

    Då hade det varit så jääävla kuuuul… sååå schhhhöööööna! Hade någon blivit kränkt då så hade de blivit uppmanade att ”ta av sig offerkoftan” och att man måste kunna skämta om allt. ”De e ju ett schääääääämt”!

    Svara

   Alex och Calle skickade uppenbart överdrivna mejl i andras namn, bl a från Steffo Thörnkvist, Patrik Ekwall, Henrik Schyffert. Det var uppenbart påhittat och de gjorde det INTE mot personer de tidigare varit osams med, som i detta fallet där det är någon slags hämnd från Cissi. Väldigt stor skillnad!

   De fick väldigt upprörda reaktioner av ovanstående, främst Steffo och Exwall. Vet inte om de polisanmälde, mycket rubriker blev det hursomhelst.

   Svara

    ”Uppenbart påhittat”? Enligt vem?

    Svara

     De skickade även mejl där de berättade att mejlens avsändare inte var de verkliga personerna.

     Svara

    Nu var det ju inte det jag hade i åtanke. Men låter som att det kvalificerar sig också. Även om du tyckte att det var ett uppenbart skämt. Och vad har osams eller ej med det hela att göra?

    Jurister? Är förtal inte förtal om man inte är osams? Kan man inte förtala någon som man har tungan fastnitad i stjärten på? Och är det inte förtal om jag är en schööööön snubbe som säger att det är ett skämt efter?

    Svara

     Du skrev om Alex och Calles tusen apor och skrev sedan att vita män sällan blir kränkta av vita män. Glömt bort det?

     Du fantiserar ihop saker ingen sagt. Ingen har ens pratat om förtal ang tusen apor. Det märks så tydligt när någon har slut på argument. Tänk till istället för att hitta på saker som andra aldrig skrivit. Du framstår bara som ointelligent när du inte kan diskutera sakligt.

     Svara

  Cissi utmålar sig själv att vara ngt hon inte är, gick igenom hennes instakonto idag och såg en intressant post där hon skrev att hon var en outbildad tvåbarnsmorsa från Uddevalla. Då tänker jag följande: Cissi, du har SÅ mycket mer makt än en outbildad tvåbarnsmorsa i Uddevalla. Hon är gift med en man som är mångmiljonär, hon har en plattform där hon syns och hörs, hon har makten att påverka, att sprida kunskap och information. Sen är hon en ganska… ointressant feminist. Inte bara hon, alla kända feminister i Sverige är tråkiga och alla är likadana. Det är dessutom extremt lätt att göra vad hon gör när man har en rik man som kan backa upp, när man kan arbeta när man själv vill, eller inte vill. Fördelar med att tillhöra en klass som vi flesta andra inte gör. Cissi Wallin är eg totalt ointressant och det blir fel när allt fokus läggs på henne som person, men min uppfattning är att fokus ska ligga på sak och inte person. Framförallt när bilden av personen ständigt ska utmålas som något den inte är.

  Svara

   Denna kritik är så bisarr.

   Alla som är rika och INTE gör något med sin privilegierade situation är alltså bättre?
   Cissi ska sitta ner och hålla käft för att vi andra inte har tid att organisera manifestationer, råd att bekosta andras rättegångar eller nya webplattformar?

   Och trodde du hon menade att ’outbildad tvåbarnsmorsa från Uddevalla’ är allt hon är?

   Hur presenterar du dig själv, om nu allt ska med?
   ”Jag heter A, från Vårgårda – ja född i Borås då, är utbildad gymnasieekonom, jobbade som brevbärare sommaren 1998, stukade foten 2004, villaägare (Alingsås utkant), studieskulder på 57000, hundallergiker, katthatare, spiralbärare (hormonell), har något nedsatt hörsel på höger öra, farfar ägde ett bussbolag som konkade 1954, var ihop i några år med en hockeyspelare, nu gift med en ventilationskonsult..”

   Svara

    Fast hon anspelar ju på att hon ”bara” är en outbildad tvåbarnsmorsa och undanhåller att hon är så extremt mkt mer än så, däri ligger kritiken. Att hon rik och har privilegier som andra inte har är ett konstaterande som jag tycker är viktigt att påpeka då hon jobbar utifrån andra premisser än många andra, ingenstans står det att hon INTE ska göra det hon gör. Jag tex kan inte identifiera mig med en rik, vit mediefeminist. Jag litar inte på hennes analys, jag tycker att hon gör feminismen en otjänst genom att använda Lamotte mfl i sin ”feministiska kamp” som har kommit att handla om henne som person. Därför påpekar jag dessa saker.

    Svara

  Alltså. Cissis agerande gentemot FV har verkligen varit befogad. När hon i samma rum som honom ställer sig och säger ”jag står här” så rös jag verkligen, det var otroligt starkt.

  Det här är något annat och är inte rimligt att stå bakom ens – det är förtal och jag som anser mig (lite narcissistiskt) vara satirens mästare tycker det känns långsökt och utan större humorinslag. Den feministiska kampen är inte bara en liten vänsterradikaliserad klick på söder med mediautrymme, vi är många fler som kännetecknar oss som feminister och jag känner ofta att jag behöver försvara vilken ”typ” av feminist jag är pga den här rörelsen. Känner ibland att de beter sig som djurrättsaktivister som släpper ut djur som aldrig varit i frihet och slänger röd färg på folk de tror bär äkta päls. Man kan vara vegan utan att slänga röd färg på folk som bär päls och man kan vara feminist utan att smutskasta varenda man som existerar (utom sina partner, vilka de sällan ens nämner) – feminism som begrepp ÄR påväg att bli urholkat och det i sig är ett problem för det finns så mycket som behövs göras. Framförallt för kvinnor i andra länder och inte främst här i Norden.

  Ville bara ordbajsa det. Utöver det tycker jag att alla som står bakom sidan bör nämnas, inte bara CW. Hon är ju knappast ensam om innehållet på sidan.

  Svara

   Vet inte var du står, men relaterat till ämnet – sjukligt trött på att ”god ton” efterfrågas i den feministiska kampen. Ingen har fått något betydande här i världen genom att fråga lite försynt och vagt.

   Svara

    Nä. Alltså, jag har rösträtt idag pga vad som ansågs vara radikalt på 1800-talet. Det är inga konstigheter och jag tycker inte heller att en kvinnokamp ska vara tyst – men jag tycker däremot att den ska vara vinklad åt rätt håll samt evidensbaserad.

    Svara

     Evidensbaserad på vilket sätt? Är det radikalt om det till 100% är evidensbaserat och allmänt vedertaget? I dunno…

     Svara

      Evidensbaserad på alla plan och inte använda sig av fulkultur och pseudofakta för att göra sin röst hörd. Att förtala någon som Jan Guillou eller whatever för att göra sin röst hörd känns oseriöst på ett som inte känns komiskt, trots att det är syftet.

      Såg att någon här nere också skrev om att man ifrågasätter inte män som ”låter för mycket” eller vad det nu var. Jag (med betoning på jag, för jag vet ingentin) tror inte på att kvinnor ska bete sig som ouppfostrade bröliga män för att höras. Såklart dom inte ska kritiseras mer än män just för att dom gör det, men att bete sig som det vi anser vara provocerande och påfrestande känns kontraproduktivt. Ett land i krig skapar sällan fred för att vi kliver in med fler vapen, eller hur? Kunskap är makt och utbildning bör alltid ses som vårt tyngsta vapen, även om man ibland behöver upprepa den femtioelva gånger. Varför skulle vi annars eftersträva att jobba lågaffektivt rent generellt? Mata kunskap, jobba lågaffektivt, alltid hänvisa till evidens, statistik och forskning och alltid utgå ifrån den – även om den ställs emot kultur och värderingar.

      Svara

       👍🏻👍🏻👍🏻Lina!

       Svara

       Du efterfrågar ””god ton” med andra ord.

       Ska man åstadkomma något nytt kan man inte köra på i gamla hjulspår. Jag tror att man delvis måste tillföra något radikalt som ännu inte kan kallas evidensbaserat. (För det måste ju finnas något innan det stadiet). Vill man skapa ett nytt läge så måste något nytt hända.

       Svara

        Mm. Och lågaffektivt bemötande har visat sig knappt fungera i svensk skola och skriker man ett barn till tystnad när man tröttnat på att få sten kastat på sig för femte gången eller bli hånad – då begår man tjänstefel. Vi fortsätter trots kaosskolor med utbrända lärare och pedagoger att förespråka lågaffektivt bemötande för TILLSLUT kommer det att fungera.

        Vi har aldrig varit så utbildade i väst som vi är idag, att säga att vi skulle använda ”god ton” som vi ”alltid” gjort är inte sant. Det är en ny era. Det finns flera sätt att framföra sin röst på, ingen måste viska även om det ju är ett sätt att få människor att lyssna extra noggrant 😉

        Svara

         Jag tror personligen inte på tjatmetoden när det gäller vuxna människor med privilegier och makt. Just därför tycker jag inte att det är jämförbart med skola/barn.

         Därtill tror jag att skolan är i behov av ett tydligare ledarskap. Lågaffektiviteten (och det som hör till) tror jag på, I’m all for that. Men jag tror inte att det är däri lösningen ligger.

         Svara

    Och det är alltid alltid kvinnorna som ska ha god ton, vara den större människan och hålla nivå. Har fan aldrig sett en man bli ombedd att hålla god ton.

    Till och med när kvinnor får hat och hot i dms från män så är det HON som ska hålla god ton och inte sänka sig till samma nivå.

    Ett under att inte fler kvinnor flippar och hänger ut all skit de får från män.

    Som sagt. Män ska vara glada att kvinnor bara vill ha jämställdhet och inte hämnd.
    Slut på rant.

    Svara

     Nu svarar du i väldigt generella termer. Likställ snälla inte att inte stödja Cissis med att inte vara feminist.

     Svara

      Var likställer jag någonting alls med att inte vara feminist? 🤔

      Svara

  Cissi är fan en hjältinna!

  Svara

  Svara

   😂😂😂

   Svara

  OT.
  Förändringar över sommaren och hösten för Bella

  ”Vi har ju hyrt ett hus i St Tropez i fem veckor men jag behöver flyga med barnen fram och tillbaka när de ska till deras pappa. Sedan börjar Gillis skolan efter sommaren så det blir lite förändringar.”

  Odd kanske har satt ner foten och har inte längre (om någonsin?) lust att spendera sin semester med sitt orange ex. Och vad är det för förändringar till hösten? Skolan går inte att vara ledig ifrån utan särskilt tillstånd, så det rör nog till det en del för globetrottern Bella?

  Svara

   Nu kommer ÄNTLIGEN möjlighet att på Instagram följa teamet (teamen?) på Löwengrip Invest:
   @lowengripinvest
   Tidigare finns Instagramkonto för thelowengriphouse, lowengrip, isabellalowengrip osv.
   Men visst ska det bli spännande att även se vad man har för sig på Löwengrip Invest 🙂

   Svara

    😂😂😂😂😂😂

    Svara

    Som vi väntat!

    Svara

  Lisa Magnusson (DN): Nu har feministerna fått sitt Avpixlat

  https://www.dn.se/ledare/lisa-magnusson-nu-har-feministerna-fatt-sitt-avpixlat/

  Svara

   Sätter verkligen huvudet på spiken där.

   Svara

  Lisa Magnusson kommer tyvärr bli rejält svartmålad av Cissi.

  Svara

  Hur kommer det sig att LD inte är med på detta?

  Svara

  Att Gardet valde att starta sin ”karriär” genom att publicera dessa typer av fake news med Lamotte, Bard mfl. kan jag tycka givit en missvisande bild av vad Gardet faktiskt är. Det som hittills har publicerats på hemsidan är starka och tänkvärda krönikor som inte alls dryper av uthängningar eller svartmålningar av enskilda män såsom bla. Lisa Magnusson i sin debattartikel i DN vill få det att låta. Det kvinnorna som står bakom Gardet vill poängtera är ju bara hur skevt vårt samhälle är uppbyggt! Att folk hakar upp sig på Cissi Wallin som enskild person och huruvida man ”tror” på henne eller Virtanen gör bara att fokus hamnar på fel saker.

  Så kan vi inte snälla sluta klaga på när människor tar sin tid och lägger sitt engagemang på att försöka göra vårt samhälle till det bättre? Till en plats där män och kvinnor behandlas lika och där vi faktiskt lyssnar och stöttar de som fallit offer för det samhälle vi skapat? Såsom Gardet i grunden försöker att göra med sin mediaplattform (med eller utan Cissi Wallin). Sluta lägga energi på att polisanmäla varandra till höger och vänster och ta ännu mer tid från det verkliga problemet och en redan ansträngd poliskår. Sluta klaga och tycka att vissa inte för kampen ”på rätt sätt” eller att en person inte är den ”rätta typen av feminist” och faktiskt uppskatta de som tar initiativ och faktiskt gör något, i detta fall Gardet??

  Svara

  Gardet ❤️

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.