Monas Universums dokusåpaliknande följetång om sin rättegång

Mona fick vakterna att glatt posera för kamera. Jag har täckt över deras ansikten.

Kanske är det ett sätt för henne att bearbeta det hela på, men det är svårt att inte förstå vad kritikerna som anser att Mona mjölkar ut hela den här tragiska situationen så mycket bara går på bloggen menar.
Det här är en riktigt click baitande följetong med allt från poserande säkerhetsvakter till allvarsamma ansikten som blickar in i selfiekameran.

Men… av kommentarerna att döma så sitter Monas läsare som på nålar där hemma framför datorn med popcornskålen i högsta hugg och bara väntar på nästa avsnitt.
Kanske är det som det som man säger – När verkligheten överträffar dikten.
Släng dig i väggen, Camilla Läckberg – här är det spänning på hög nivå, av och med….
Monas Universum – coming to you semi-live from the rättegång in Stockholm.

*DUN DUN DUUUUUUUN*

111 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Har inte en aning om vem Mona är, vad som hänt eller vilka de oseriösa vakter som ställer upp på bild,,,som du skyddar av någon skitnödig anledning.

  Svara

   Varför är det oseriöst att ställa upp på bild? Sen att de kanske inte vill att bilden ska spridas, okej, men att ställa upp på bild i sig är väl inget dåligt.

   Svara

    Har bara varit i rättegång en gång och då som målsägande, men vakterna där var verkligen **guldklimpar** (låter som en klyschig mormor haha men de var det). Så himla gulliga, snälla och fick en att känna sig trygg. Om vakter som jobbar inom rättsväsendet ofta är så till sättet så förvånar det inte mig att de ställer upp på bild faktiskt. Men konstigt att ta bild från första början, ja. Och än konstigare att publicera

    Svara

     Kanske därför hon ville ta en bild – för att de var gulliga och snälla. Inte särskilt konstigt för alla att ta en bild, en del dokumenterar det mesta och fotar mycket varje dag, en del fotar typ allt och jättemycket. Inte särskilt konstigt att publicera om det passade in i sammanhanget, ser ju alltid trevligare ut med lite bilder än bara text.

     Svara

      😂😂😂 ”Jag var svinnervös och det var otäckt” osv osv osv men här är en bild på de ursköna väktarna. 🤦🏾 Liar liar Mona.

      Svara

       Eeehh va, det är väl inget liar liar. Hon kan väl ha varit svinnervös trots att hon sen tog en bild på vakterna. Klart hon var nervös. Jösses alltså vad är det för folk här, dumskallar och dårar.

       Svara

   Mer oseriöst att ta bilderna. ”Jag står åtalad för en grej, tänkte blogga om det, kan ni ställa er på rad och le?”

   Svara

    Varför oseriöst, hur då, på vilket sätt? Måste allt vara så seriöst hela tiden då? 😉 😀

    Svara

   Jag kanske skall skriva om mina rättegångar och alla mål i detalj? Om nu Mona ser ett allmänintresse i sina, så borde ju mina två dejter i tinget kunna återberättas. Misstänker att hon inte skulle se det på samma sätt, trots att det är noll skillnad.

   Svara

    Do it! Så Mona kan få leka offer lite till.

    Svara

    Bra idé 😆

    Svara

    Jag erkänner ärligt att jag är otroligt nyfiken så berätta allt.

    Svara

    Varför skulle hon se ett allmänintresse i sin rättegång, nej tror jag inte att hon gör men att hon vill berätta för sina bloggläsare.

    Svara

     Ett allmänintresse för hennes bloggläsare då? 😉

     Oavsett, hon kommer inte tycka att det är samma sak om jag skulle skriva om min upplevelse. Och med det sagt jämför jag inte själva brotten, men hon skulle inte se likheten i att skriva om upplevelsen heller.

     Jag har skrivit om det, för mig själv som egen dagbok, för det var en otrevlig upplevelse (för att uttrycka sig milt) som pågick i ett och ett halvt år och tog en helvetes tid och massor av energi. Det var så mycket och det var så konstigt och jag rekommenderar verkligen inte någon att göra business med dem.

     Eller som den första domaren sa ”dylika fall brukar vara svåra, för det är ju inte olagligt att vara lite dum och att göra en dålig affär, men här råder det inga tvivel om att du medvetet blivit förd bakom ljuset …”

     Enda anledningen till att jag tänkte gå ut med det var för att agera varningsflagg, se till så det inte händer ännu fler och anledningen till att jag inte gjort det (än) är för att jag inte vill sätta mig i samma sandlåda eller skriva i affekt. Jag vill inte göra det i rent sensationssyfte, vilket jag tror de flesta förstår.

     Svara

    Snälla Fitterbittan gör det. 👍

    Svara

   Mona Sahlin?

   Svara

   Mona är en äldre dam som gör vad hon kan för att dra läsare till sin alltmer tynande blogg (som är fylld av reklam för skräpgrejer).
   Hon har blivit dömd i en rättegång och nu skriver hon detaljerat om detta för 3:e (?) gången.
   Det gäller att mjölka ur så mycket man kan!
   (Ju fler besökare, desto mer kan hon få betalt för sin skräpreklam. Och hon försöker försörja sig på bloggen. Fast någon sa att hon är sjukskriven, vad vet jag)

   Svara

  Vidrig människa utan skrupler.

  Vill verkligen mjölka ur varenda krona som går. Så hon kan fortsätta slösa pengar på onödigheter.
  Och lägga sig under kniven var och varannan dag..

  Svara

   Just under kniven har hon väl bara gjort två gånger? Är väl allt annat fejk hon håller på med.

   Svara

    Åh nej nej.

    Hon har senast fixar hakan men har själv nämnt att hon fixat överarmarna samt något runt ögonen. Appropå att hon tog kontakt med någon läkartjofräs om att göra om det (för den första hade sagt att hon hade sån hud som blev slapp) men att den här nya sa typ att hon var för nojjig.
    Det har också nämnts av andra att hon opererar brösten. Eller bopparna som hon säger. Själv så undviker hon att svara på just det tillskillnad frn typ allt annat som folk frågar. Särskilt undviker hon att svara på de som tipsar om att söka via landstinget (som man kan göra om man har så stor byst att man får ryggbesvär).

    Mona är typ min guilty pleasure..

    Svara

     Gbp-operationen icke att förglömma. Den gjorde hon väl också privat vill jag minnas?

     Svara

      Hon fick den genom landstinget för att hon överdrev ärftliga risker eller något sånt, det har hon själv skrivit om. Nöjd att hon lurade systemet.

      Svara

     Jo, tror faktiskt hon har erkänt att hon gjort bröstlyft. Eller, bopp-lyft?

     Svara

   Varför är hon vidrig för det? Finns ju andra som mjölkar ur för pengar på andras bekostnad, och är mer utan skrupler. Mona lägger väl sina pengar på vad hon vill och hon har ju även hjälpt till med en del välgörenhet så det är ju bra. Sen ligger hon nog inte under någon kniv varannan dag men det är upp till henne om hon vill fixa till sina komplex och bry sig om sitt yttre, hon hycklar ju inte med det iaf, finns andra som hycklar.

   Svara

  Intressant? Ja.
  Men inte upplägget. 1-2 välskrivna inlägg, utan massa konstiga studiebesöks bilder, hade varit bra.
  Förstår liksom inte vad hon vill med det här. Få in så mycket pengar som möjligt innan bloggen läggs ner?

  Svara

   Känner lite så med välgörenhetsgiget också. Hon öser ur sig så mycket. alltså stackars man som blir så utlämnad i det här inlägget https://www.monasuniversum.se/2019/05/03/viddinsida-5/ ! Läser nästan aldrig hennes blogg, gör hon såhär ofta?!

   Svara

    Ja. Hon har ingen känsla för att andra människor kan ha integritet. Ofta.

    Svara

     Fast hon brukar nog fråga om det är okej att vara med på bloggen, hon har skrivit att en del inte vill vara med på bild och att hon brukar fråga om det.

     Svara

  Varför ska Läckberg slänga sig i väggen??? hon har väl inget gemensamt med denna människa.

  Svara

   Snacka om att inte hänga med…. tänk en till gång. Ledtråd; böcker

   Svara

    Nämen då vad du kan 😂

    Svara

  FöljeTONG. Inte TÅNG… 🙊

  Svara

   Vad skönt att du fick sagt det. Måste kännas mycket bättre nu.

   Svara

    Japp! 😸

    Svara

  Det Mona gör är så fel, bara fel. Hon är hemsk och det är nästan så jag vill spotta henne i ansiktet om vi skulle ses. ( OBS! Monas ord och sätt att bete sig, ni som vet vet)

  Svara

   Så går det när man inte har några högskolepoäng.

   Svara

    Men jeflar att det inte behövs när man sladdar förbi dyr-Ica och åker till Wilmer kaffebar för att äta avokadomacka och skratta knäskålarna ur led. Fifan som man skrattar där med Loreen, Andreas Lundstedt och alla andra bästisar!

    Svara

    Många som saknar hyfs, då hjälper inga högskolepoäng.

    Svara

     En del med ohyfsat beteende har många högskolepoäng…

     Svara

  Är Blondinbella Sveriges största bedragerska just nu?

  Svara

   Måste det verkligen pratas om Isabella under varje inlägg?

   Svara

    japp, annars är det inte bloggbevaking 😉

    Svara

     👍🏻

     Svara

    Ja, tills den dagen hennes luftslott spricker!

    Svara

   Nej det är hon inte. Ta det i Bella inlägget lite längre ner.

   Svara

   Nej. Varför skulle hon vara bedragerska, vad menar du med det?

   Svara

    Swoosh!

    Svara

   Stollis #2?

   Svara

  Om man läser domen mm så stämmer det ju inte heller. Sedan är hela upplägget märkligt hur hon än förklarar det.

  Svara

   Varför modererad?

   Svara

   Hon kommer ju fram till domen i sinom tid, varför skulle det inte stämma. Jisses.. jodå det kommer nog stämma när hon är framme vid det och skriver om det.

   Svara

    Det som t ex inte stämmer är att de yrkat 700 000, de har yrkat på 70 000 per förtalsbrott och totalt 350 000 kr. Dottern hördes inte heller. Finns även uppgifter om att hon skulle ha ”hotat” om publicering.

    Svara

  I och för sig lite intressant att en del av Monas läsare inte verka ha fattat att rättegången redan har varit och att hon blev dömd. Några verkade få uppfattningen att hon skrev om anmälan och allt det i realtid.

  Svara

   De kan inte ha några högskolepoäng de heller 🙄

   Svara

    Jag har massor av högskolepoäng, men fattar inte ändå… 😂

    Svara

   Fast det förstod ju inte Camilla heller först 🤷🏻‍♀️

   Svara

   Det fattar nog de flesta av Monas läsare, var väl denna blogginnehaverska här som missuppfattat det häromdagen däremot.

   Svara

    eller så skrev hon c så då för att få många kommentarer och skitsnack och för att skapa rykten.

    Svara

  Jag tycker hennes inlägg låter som ”i samarbete med…” advokaten vars namn nämns ständigt och tror hon visade en mugg med hans namn på.

  Svara

   Han som är typ svinupptagen 😁

   Svara

   Oseriös advokat som ställer upp på bild mitt i en rättegång

   Svara

    Haha nä vad är det oseriöst med det? Inget alls, många advokater ställer upp på bild, du ser ofta bilder med advokater. Nu försöker folk hitta allt möjligt att klaga på, griper efter halmstrån.. 😉

    Svara

   Det lustiga är ju att Mona t.o.m lyckas skryta över advokaten, bror till Elisabeth MF. Allt ska det stoltseras med. Undrar förressten om hunden Kenneth finns kvar eller om dottern gjort sig av med honom…?

   Svara

    Har nåt minne av att dottern inte ville att hennes hund skulle synas i monas blogg. Osäker på orsaken men det var iaf nåt om att dottern skulle kunna identifieras genom att ”folk” på stan känner igen hunden…typ så

    Svara

     Hunden Kenneth är såld.

     Svara

     Fast hon har ju varit på bild i bloggen flera gånger.

     Svara

    Någon har tidigare påstått att han är såld. Verkar ju annars märkligt att just hunden skulle vara den enda med integritet i familjen.

    Svara

    Kenneth blev inte gammal i familjen. Han såldes ner till Skåne har jag för mig. Dock mörkade hon detta länge i bloggen och hittade på alla möjliga undanflykter när folk frågade efter honom.

    Svara

     Kenneth förstod jag aldrig var han hamnade heller, och det var jag som betalade för Kenneth. Jag hörde olika saker från personer i hennes närhet och M själv servererade ett antal lögner, den senaste var att han bodde hos dotterns ex ex ex (alltså killen hon var ihop med då) föräldrar medan dottern och dåvarande flyttade. Och att dottern inte ville ha med honom på bild. Anledningen till att jag frågade var ju för att jag hade betalat för Kenneth. (Lång historia, men de sa att de inte hade råd och att Kenneth skulle vara det som fick dottern att må bra igen och jag ville verkligen hjälpa till, DÅ. Innan jag förstod att jag blev blåst.)

     I vilket fall som helst, jag ville ju veta för jag hade ju köpt hund till dottern, inte till dotterns ex ex ex föräldrar.

     Nu får Kenneth bo precis var han vill, för jag fick de pengarna till slut, men jag hoppas så innerligt att han har det bra bara. Men det mest knepiga var ju att inte M tog över honom istället för att köpa annan vovve. Det är iofs många saker jag undrar över, men jag inser att jag aldrig kommer få svar alls, definitivt inga svar som är sanna.

     Så, om någon vet var han finns skulle jag bara bli väldigt glad över en bekräftelse att han lever och har det bra, för att jag känner mig skyldig till viss del iom att jag köpte honom.

     Svara

     Tror hon skrev ganska nyligen att hunden finns kvar hos dottern, men att dottern inte vill att han ska förekomma i bloggen… Varför ljuger hon om det?

     Svara

      Fattar inte. Så där har hon sagt under alla dessa år. När hon skrev det för första gången tyckte jag att det lät konstigt att EN HUND skulle få sån integritet i en familj där integritet är en bristvara.

      Svara

    Men vänta nu, skrev hon inte att han INTE var släkt med Elisabeth MF???

    Svara

     Nej. Så här skrev hon:

     ”Jag ringer upp Advokatfirman Elisabeth Massi Fritz AB. Detta då de hade representerat min dotter tidigare. Känner att det är det mest logiska med tanke på grunden till varför jag är anmäld. Får till svar att, då jag inte är ett brottsoffer utan en misstänkt, kan de inte representera mig. Tyvärr. Jag undrar om de kan rekommendera någon riktigt bra hot shot-advokat som är duktig på förtal och får till svar att jag ska kontakta Elisabeths bror, David Massi.”

     Svara

  Ja djäflar va svårt sugen jag blir på att göra samma sak. 🙄
  Maken till människa alltså

  Svara

   Spotta alltså (svaret hamnade på fel ställe)

   Svara

  Ja varför skulle hon inte mjölka det, du brukar ju också mjölka så mycket det går 😉 Det är väl så att många av hennes läsare är nyfikna och vill veta, sen känns det kanske bra för Mona att berätta och skriva om det.

  Svara

   Det köper jag. Men varför göra det på ett såhär oseriöst sätt?

   Svara

    Varför är det oseriöst, för att hon tog bild på vakterna? På vilket sätt skulle hon berätta, utan bilderna?
    Det är ju inlägg som advokaten måste godkänna innan de publiceras också.

    Finns som sagt andra som mjölkar diverse situationer mer, och på mer eller mindre oseriösa sätt med både bilder, vinklingar, överdriv, påhitt osv.

    Svara

     Att lägga ut ett litet stycke sådär var tredje dag och varva med reklam är ju hur genomskinligt som helst. Inte speciellt konstigt heller när bloggen är ens levebröd. Det oseriösa kommer väl in med diverse olika förklaringar om varför…

     Svara

      Håller med bloggen är ett sjunkande skepp ! Bara reklam o shopping , ( synd för hon är ju en bra skrivare ! Så länge man inte ifrågasätter Mona

      Svara

       Bra skrivare? Gud i himmelen, jag vill klösa ur mig ögonen av hennes upprepande språk.

       Svara

  Jag ska snart vittna i en rättegång, mot min mans ex. Är skitnervös men ska nog gå bra.

  Svara

   Det kommer det att göra. På vissa TR finns det stödpersoner. Tänk att du inte är tilltalad, svara på frågorna du får och håll dig lugn. Berätta gärna i något Öppet spår hur det går.

   Svara

    Är inte så nervös över frågorna, är mest nervös över vad hon kan göra mot mig efteråt..

    Svara

     Heter hon Johanna Möller? Annars kan du nog vara lugn. Brukar vara skrämmande nog att sitta där för de flesta.

     Svara

   Tips är min mormors mantra som hon säger till sig själv när hon ska göra ngt jobbigt/svårt ”större idioter än mig har väll klarat av detta förut!”

   Hoppas det går bra! ❤❤

   Svara

  Mona har begått en kriminell handling och vill att hennes läsare ska se henne som ett offer därav hennes följetong. Vidare kan man undra hur hon betalar sin advokat för att gå igenom hennes texter, då hon har en väldigt låg inkomst, enligt domen. Förmodligen är det ett samarbete hon har med advokaten med tanke på advokattaxan!

  Svara

   Nu hade hon en offentlig försvarare och då är det staten som står för kostnaden så hon behöver inte betala ur egen ficka eller genom samarbete.

   Svara

    Jag var nog lite otydlig, självklart är han offentlig försvarare men i hans uppdrag ingår det inte att vara korrekturläsare för att mona ska kunna blogga om åtalet och rättegången, den kostnaden får hon stå för själv.

    Svara

   Jag vet inget om Monas fall, men sannolikt är det en offentlig försvarare, dvs. staten bekostar hennes försvar. Om hon fälls och har ekonomi för det, så blir hon återbetalningsskyldig, men har hon dålig ekomisk kommer kostnaden att stanna på staten.

   Svara

    Sorry ”Annan anonym”, såg inte att du precis svarat samma sak. /Hälsningar Ekot…

    Svara

    Dvs oss skattebetalare.

    Svara

     Hon är väl själv en skattebetalare också.

     Svara

      Med väldigt låg inkomst, tydligen.

      Svara

       Precis som väldigt många som skriver här. Vad vill du ha sagt med det, att man måste ha en viss inkomst för att förtjäna en offentlig försvarare?

       Svara

    Hon har inte dålig ekonomi i verkligheten. Men på pappret ser det ut så. Allt med att bland annat sälja hus och bil, är ju för att Mona ska verka sakna utmätningsbara medel. Bara fiffel och båg. I samma veva slutade väl Mona arbeta också för att inte ha någon inkomst.

    Nu hyrs hus och bil leasas. Mona arbetar inte och tar ut minimal lön. Så utstuderat planerat för att det inte ska finnas och synas några pengar.

    Och Mona kommer ALDRIG lägga ner bloggen. Hon säger bara det för att fiska fjäskkommentarer. Och och fy för denna oärliga och gränslösa människa.

    Svara

  Camilla, kan inte du ta upp Vanessas sågning av Danni i senaste avsnittet av Kenza&Dannis podcast?

  Svara

  Mona är, upplever jag i alla fall, fortfarande i chock över det hemska som drabbat hennes dotter. Hon är så gränslös att det tangerar en funktionsvariation.

  Svara

  Har aldrig läst hennes blogg men klickade in igår.
  Fan, hon skriver ju intressant. Så som folk skrev bloggar förut. Kom på mig själv med att läsa säkert femton inlägg.

  Svara

   Det är typ 15 som går runt runt runt runt. Du har nog täckt ett helt år.

   Svara

    1. Mysdag på Wilmers café med godaste mackorna som hon bara får en liten portion av och är jätterädd för grönsaker ujuj
    2. Mediala kompisen Cristina (??) Som vet aaaallt
    3. Bästa fransstylisten Lina/Linda som också vaxar muschen som känns äääända ner i fiffi.
    4. Insladdning på dyr-ica för att handla snabbmiddag och gnälla på maken.
    5. Är så duktig som hjälper hemlösa pensionärer.
    6. Random grej som lätt kan googlas ”för jag får ju mycket bättre svar här”.
    7. Skönhetsevent med smink från BÄSTA svenska märket samt läppstift hon inte vpgar använda då hon känner sig som en ”glädjeflicka”.
    8. Talibanen dansar, bor på dyrhotell och gnäller att det är högt ljud (som frivillig hjälpförälder)
    9. SUPERFINA elloskläder trots att hon aldrig har på sig de själv.
    10. Fula jävla träskor med smygreklam, bonus för smygreklam för den egna webbshoppen.

    Är i majoritet de 10 som återanvänds (som jag kan tänka på). Extremt tråkig blogg innehållsmässigt.

    Svara

  Så mona får inte mjölka på sin pedofil exman men cissi får på sin våldtäktsman? Där du till och med följer med och dokumenterar? Har jag förstått det rätt?

  Svara

  Jag lästa på riktigt ”följetång om sin plattång” pga scrollade för snabbt + dumihuve, sen kom alltså en bild på ett gäng väktare och jag har aldrig blivit så förvirrad förr…

  Svara

  M.U har inte kunnat berätta om detta tidigare, av förklarliga skäl. Men varför skulle det vara ett mjölkande att berätta? Alla vet ju att det har hänt, och vem skulle inte vilja berätta sin egen sida av storyn? Ser inga som helst konstigheter i det. Sen har hon inte alltid världens bästa fingertoppskänsla när det gäller att skildra vissa saker. Tror det är nåt slags halvdesperat försök att vara rolig och tapper. Man har väl själv försökt rycka på axlarna och skoja till det inför folk när man berättar om nåt som egentligen är jobbigt. Vad man än tycker om henne så går det inte att bortse från att det hon (och dottern!) har gått igenom ett riktigt helvete.

  Svara

  Allt för pengarna. Vissa är mer upptagen av pengar och kan gå över lik för att dra in några kronor extra. Att fiffla och finta är väl ett beteende som blivit vedertaget hos många av dessa bloggare?

  Svara

  Jag undrar om advokaten är så okunnig att han sagt som han gjorde angående att åklagaren framfört att det är ostridigt att Mona har trott på sin dotter? Att en advokat skulle påstå att åklagaren säger att det enbart är för att åklagaren vill förhindra att dottern hörs som vittne låter nämligen mycket märkligt. Varenda jurist vet ju att ett förtalsbrott inte handlar om det som påståtts är sant eller inte. Så därför tar man inte upp rättens tid med att höra vittnen om sånt som inte har betydelse för målet ifråga. På Monas framställning låter det som att hon inte skulle ha kunnat bli fälld om det var så att det hon skrivit varit sant. Men även om hennes ex hade blivit fälld för det som han påstås ha utsatt dottern så kunde hon fortfarande ha dömts för förtal eftersom frågan om påståendet är sant eller inte är oväsentligt i sammanhanget. Sen kan man tycka vad man vill om det. Men så är lagen. Så att hennes advokat skulle utmåla en annan bild om att åklagaren har en dold agenda när hen säger att det är ostridigt att Mona har trott på sin dotter verkar bara så konstigt.

  Svara

   Är ingen juridiskt expert, men handlar inte detta om att påvisa förmildrande omständigheter? Vilket ju är helt legitimt.

   Svara

    Att något är ostridigt, dvs att både den tilltalade och åklagaren är eniga om saken innebär att man inte behöver ta upp den saken i rätten utan att man alltså kan ta hänsyn till det faktumet så som den tilltalade dvs Mona hävdar i detta fall. Så nej, det behövs inget vittnesmål om något som är ostridigt ens när det handlar om endast förmildrande omständigheter avseende påföljden.

    Svara

  Å nu hålls försvarstal av M. Undrar på riktigt hur mycket hon hänger här inne och hur många av hennes läsare som inte gör det?

  Svara

  Hon är aldrig inne här enligt egen utsago i ett mail hon skickade till mig för något år sedan
  ”Har aldrig varit inne på den sidan även om jag har fått screen shots på en del hon skrivit om andra. Jag har NOLL till övers för människor som inte skriver med hjärtat utan lever på att vara genuint elaka. Hennes läsare är precis lika ansvariga som hon är då det är tack vare dom hon kan fortsätta. Ingen skriver en blogg om man inte har läsare. ”

  Hade en väldigt underlig mailkonversation med henne för något år sedan. Köpte en väska och några doftljus och hon mailade så trevligt fram och tillbaka, har all sparat. Sedan helt plötsligt hängde både hon och M Graaf ut mig som ett troll med screenshots från mitt insta. Helt sinnesjuka båda två. OCH sjukt osmakligt att hon använder dotterns fruktansvärt tragiska upplevelser för att locka folk till sin blogg 🤮

  Svara

  Ytlig välgörenhet är som att tända rökelse vid samhällets smutsiga kloakutlopp./Ellen Key

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.