Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt. 🙂

656 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag var så lycklig. Har en fantastisk dotter tillsammans med mannen som jag för några månader sedan gifte mig med. Fick för några veckor sedan reda på att jag är gravid… sen samma vecka fick jag reda på att han gjort sin kollega gravid bara veckor efter att vi gift oss. Dom har haft ”hemlig kontakt” i flera veckor och haft sex vid 2-3 olika tillfällen. Mitt liv har rasat samman! Jag fick se via messenger att hon skrev att hon gjort abort och då uppdagades allt. Han säger att han hade känslor för henne men att han nu ångrar sig mer än allt annat, att han har brutal ångest. Kan han älska mig? Kan jag förlåta nåt sånt? Hur? Vi har ju en familj, ett liv ihop. Så rädd för det här. Det har ju varit vi i ett decennium. Hur kunde han? Samtidigt som har försökte skaffa barn med mig? Och jag hatar henne

  Svara

   1. Hata din man istället för henne

   Svara

    Istället? Om hon visste om att mannen var otrogen så är hon ju också hemsk.

    Svara

     Nej. Är man singel så är man. Ansvaret ligger på den som är upptagen.

     Svara

      Mer på den som gifte sig helt klart!!! Men helt skuldfri tycker jag inte man är om man är ihop med en man som man vet är gift/skall gifta sig,

      Svara

     Det är mannens ansvar. Det är han som varit otrogen. Onödigt att lägga sitt hat på kvinnan, även om det var moraliskt fel.

     Svara

      Hon har ju gjort fel, han har förrått sin fru, vilket är vidrigt. Men som du säger, så var det moraliskt fel det kvinnan gjorde. Så det är klart man kan vara förbannad på kvinnan. Hon borde varit en bättre person (mannen också såklart)

      Nu tycker jag inte att man ska hata folk bara för att och ju fler desto bättre. Men jag är ganska less på att så många tycker att den som är i ett förhållande med en som är otrogen men inte själv är otrogen inte har gjort något fel.

      Svara

       Hon har ingenting med situationen att göra nu i efterhand. Detta är ett svek mot hans fru. Ingen säger att det inte är fel att ligga med upptagna män. Men det är bara onödigt att lägga energin på henne, då hon inte svikit henne, såvidare det inte var en vän. Det är mannen som ska ta ansvar för detta.

       Svara

        Båda ska hållas ansvariga.

        Mannen är en förrädare och har gjort mer fel då han hade en skyldighet gentemot sin fru. Men kvinnan ska inte få slippa undan ansvar när hon också har gjort fel. Inte lika fel som mannen, men fel.

        Jag tror att det kräver mer energi att trycka undan eller försöka resonera bort känslor som är väldigt naturliga helt enkelt.

        Svara

         Men flytta hem till Iran/USA är såååå less på dig här bland kommentarerna!

         Svara

          Nej tack, jag är svensk så jag stannar här 😉

          Svara

          Bubben. Blev det jobbigt när någon inte tycker som du 😘

          Svara

          Haha va? Jag är hur svensk som helst och jag tycker också både mannen och den kvinnliga kollegan gjort fel. Självklart mannen mest, men det är svinigt av henne med. Varför måste man vara från annan härkomst för att tycka så?

          Svara

          Fast även om det är mannen som är upptagen så kan ju kvinnor ge fan i upptagna män. Punkt slut. Han är det största svinet men hon är inte långt därefter. Och nej, jag är inte från iran/usa.

          Svara

           Hon är också gift med barn. Hennes man lämnade henne direkt när han fick reda på att dom (hon och min man) sagt att dom nog är kära i varandra och kanske vill vara med varandra i framtiden. Jag har pratat med henne lite, frågat saker, och jag hatar henne verkligen

           Ursäkta att jag kliver in i ”er” diskussion men sen NÄR måste man ange sitt medborgarskap på CamCams sida?
           Ps jag är finsk/bulgarisk/makedonisk/malaysisk OM det har någon betydelse! Ds

           It takes two to tango.

           Han kan inte ensamt vart otrogen och skapat barn. Detta skedde i samförstånd med en annan kvinna som visste om omständigheterna.
           Så hata på! Nå båda två! Så mycket du bara känner att du vill och orkar!
           När du lugnat ner dig kommer du inse hur mycket Bättre du är!

           Men behöver du hata just nu, hata på. Men passion!

         Vadå båda ska hållas ansvariga? Vad ska hon göra, konfrontera kvinnan?. Nej. Mannen ska hållas ansvarig och ta konsekvenserna. Kvinnan har redan tagit sina konsekvenser, abort är aldrig en rolig grej att behöva genomgå

         Svara

          Åh, nej. Jag menade att hennes känslor gentemot kvinnan är rättfärdigade. Inte att hon ska göra något mot kvinnan.

          Svara

         Vilket ansvar ska hon inte slippa undan? Vad menar du att man ska göra mot henne?
         Det är mannen som har ett förhållande. Det är han som får betala priset.

         Svara

          Jag svarade ovan, det var ju iprincip samma fråga 🙂

          Svara

       Men det är ju den som är i ett förhållande som är otrogen! Inte den andra om den är singel.
       Och man vet aldrig vad den som är otrogen har sagt, han kanske får det att låta som att förhållandet är dött, att de gjort slut osv.

       Svara

        Jag skrev ett svar till kommentaren ovan. Men gällande huruvida kvinnan visste om det eller inte så var det bland det första jag sa 🙂

        Svara

        Fast det känns ju inte så troligt med tanke på att de var nygifta.

        Svara

      Det här handlar nog inte om rationella känslor där man kan välja hur man känner.
      Om man alltid kan välja hur man ska känna så finns det väl ingen som helst anledning att vara tillsammans med en upptagen man? För i så fall är man ju endast elak, en rätt vidrig person t.o.m.
      Alla mina sympatier till ts.💜

      Svara

    Självklart hatar man en kvinna som ligger med ens man. Känslorna till mannen är ju fortfarande där, till den andra kvinnan har man ingen sådan känslomässig grund i botten. Där blir det baserat på hennes handling enkom.

    Svara

     Varför ska man hata kvinnan som gör det? Hata mannen istället som valt att doppa dicken någon annanstans.

     Svara

    Fan vad förnuftigt då…Klart att hon just nu hatar både sin man och tjejen ( som hon inte har en komplicerad relation till ) oavsett vad som är ”rätt”.
    Vilken jobbig situation för dig ts, låt det ta lite tid, ta inte stora beslut i affekt. Om du kan, ta en pause från honom så du får lite tid ifred att hata och SEN kan du vara förnuftig och tänka efter vad du kan och vill göra. ❤️

    Svara

   Usch vilket svin.

   Svara

   Lämna!!!!

   Svara

   Jag förstår att det är lätt för oss att skriva att du ska lämna honom, men tänk som så att det han mest ångrar är att han blivit ertappad, inte att han gökat med någon annan.

   Svara

    Precis, det är klart man ångrar sig när man får konsekvenser.

    Däremot fattar jag att det är en hemsk situation, speciellt med barn med i bilden. Om båda verkligen vill och försöker tror jag att man kan ta sig förbi det. Men jag vet inte hur man kan veta att han vill det. 😔

    Svara

   Låt tiden gå lite och se hur det känns.

   Svara

    Det var bland det klokaste jag läst här 🙂

    Svara

    Japp. Bra råd.

    Svara

   Vad känner du? Vill du lämna honom? Tror du att du kommer få tillbaka förtroende och tillit?

   Om du tror att han menar allvar så är mitt råd, rådgivning! Dels på varsitt håll och sen tillsammans.

   Mitt hjärta brister för dig! Håll huvudet högt och du är perfekt precis som du är ❤️

   Svara

   Han pissar på dig och ert äktenskap. Vad tror du händer om ett år eller 10 han kommer ligga laget runt. Skilj fig. Finns ingen framtid med denna vidriga sk man!

   Svara

   Som X sa, om du ska hata någon så är det inte henne. I övrigt så vet jag att, oavsett vad vissa påstår, så GÅR det att laga en relation efter otrohet och den som varit otrogen behöver inte nödvändigtvis vara det igen. Med det sagt så behöver du först och främst fundera över vad du vill. Är du villig att gå igenom den enorma smärta som det är att faktiskt försöka förlåta/glömma, istället för att ta den snabbare processen som är att lämna honom? Bestämmer du dig för att försöka så ligger mycket på honom. Han måste i så fall verkligen till 100% förstå och ångra sitt misstag samt påbörja KONKRETA åtgärder för att lösa det. Det räcker inte med ’förlåt, jag är så hemsk, det kommer aldrig hända igen’ utan han behöver göra allt i sin makt och söka professionell hjälp antingen tillsammans med dig, ensam eller ännu hellre både och.

   Åk in på niten ’sunk cost fallacy’. Du kan googla detta begrepp för ordentlig förklaring m,en det handlar om oss människors tendens att stanna kvar i något som gör oss illa på grund av att man lagt ner mycket tid/kärlek/energi på det innan. Ibland behöver man acceptera att det var i stort sett bortslösat och fokusera på att acceptera det och gå vidare helt enkelt.. Hur du än gör så önskar jag dig all lycka framöver. Det kan kännas hopplöst nu men det kommer sannolikt att bli bättre och du förtjänar att må bra!

   Svara

    *åk INTE på niten, ska det stå såklart

    Svara

    Klokt svar!

    Svara

   Ta inga beslut i affekt, varken att lämna eller stanna. Det är inget beslut du måste ta på en gång. Stanna upp och känn det du känner, det är inget farligt även om det är smärtsamt. För det går inte att fly från det, tyvärr. Min rekomendation: familjerådgivning. Ta hjälpen som finns, även om du landat i att lämna så kommer er relation som föräldrar att vinna på det. Gå i så fall ur relationen utan ilskan och bitterheten. Om du väljer att stanna, räkna med att det kommer att ta ett tag före den värsta känslan släpper. Man brukar säga att det tar ca 18 månader i genomsnitt att kunna förlåta. Jag har själv gått igenom processen, men min historia var inte lika komplicerad som din. Men för mig stämde det med 18 månader nästan på dagen. Du kommer att må bättre, det kommer att sluta göra ont. Jag lovar. Men ge det tid. Och då kommer du att veta om du kan förlåta eller om du vill gå vidare.

   Svara

   Wow, jag hade hatat båda två av hela mitt hjärta. Du har all rätt att känna så! ❤️

   Svara

   Jag tycker att du har rätt att skriva att du hatar henne. Även om det är din man som gjort detta mot dig så är det en komplex situation med mycket känslor i. Men jag hoppas också att du kan vara arg på honom som gjort detta mot dig. Förstår att det är ett enormt svek och jag personligen hade nog inte kunna förlåta det. Även om jag kanske velat för pga barn och det man haft ihop så hade det nog alltid legat kvar. Men det är hur jag resonerat. Det är bara du som kan bestämma vad som är rätt för dig.
   Kan du åka iväg ett tag? Eller att han åker iväg ett tag? Bor ifrån varandra så du får lite tid att tänka? Tid att reflektera över vad du vill?
   Och vad du är landar i så behöver det inte vara förevigt, man har rätt att ändra sig. Om du landar i att du vill ge honom en chans men sen inser att du inte kan förlåta eller vill förlåta så har du rätt att ändra dig. Samma sak om du bestämmer dig att lämna så finns det inget som säger att ni inte skulle kunna hitta tillbaka till varandra efter ett tag om det är något du vill.
   Men hade du varit min bästa vän och gått igenom detta så hade jag knäat honom i skrevet och kastat ut honom åt dig och bott hos dig tills du börjat må bättre.

   Svara

   Svårt att råda i detta men känner med dig!
   Jag tänker att du ska tänka dig noga för om du kan tänka dig att leva ett helt liv med honom.
   Har egna erfarenheter från min närhet av detta och jag har upplevt att det kan vara svårt att känna tillit och en känsla av att man kan slappna av i förhållandet. Det är lätt att det äter upp en inifrån om man alltid ska känna sig orolig när partnern är på konferens/firmafest/öl med kompisar. Så tänk dig för, livet som singelmamma är inte alltid lätt men man ska också må bra inombords,

   Svara

   Som flera redan skrivit; Ta dig gott om tid att tänka och känna! Gör inget i affekt. Gå på familjerådgivning.

   Men jag vill också säga; Att vara singelmamma är okej. Det kan kännas läskigt och svårt, men stanna inte enbart av ’rädsla’ för att bli ensamstående. Du är stark (oavsett vad du väljer)! Jag blev singelmamma med en 2-månaders bebis, en 1-åring och en 2-åring. Tufft, men man klarar det. <3 <3

   Svara

   Som svar på frågan om han kan älska dig. Det gör han säkerligen. Att vara otrogen behöver inte betyda att man inte älskar den man är otrogen mot.

   Om jag var du hade jag gjort abort. Han kommer vänstra igen och det är lättare att skilja sig och bara ensamstående med ett barn än med två.

   Svara

    Ganska hemskt att rekommendera abort om hon själv inte sagt att hon går i de tankarna.

    Svara

     Nä det är inte mer hemskt än vad man lägger för värdering i det. En abort är bara en abort. Vill hon inte så gör hon inte det. Men det är viktigt att hon reflekterar över hur det kommer vara att vara ensamstående till ett barn respektive två barn.

     Svara

   Förlåt inte honom!!! En gång otrogen, alltid otrogen. Och att han dessutom gjort henne gravid är totalt oförlåtligt. Tänk så har hon inte gjort abort? Flytta och ta dig tid att sörja. Det är inte bara dig han har svikit, han har svikit sitt barn! Han ångrar att du kom på honom, inte att han gjorde det. Han ville både äta kakan och ha den kvar. Han respekterar inte dig. Sörj och gå igenom krisen. Sen tar du beslutet när det har lugnat sig. Läs på om hur människor påverkas av kriser också så ser du hur du kommer må och tänka fram och tillbaka. Usch, jag vet precis vad du går igenom. Jag valde att stanna tills barnen blev lite äldre men nu är vi uppe i en separation. Jag önskar att jag hade gjort det tidigare medan barnen var små, det hade gjort det enklare för dom.

   Svara

    Nej, ”en gång otrogen alltid otrogen”…. vilken sten ligger du under….?

    Svara

   Dumpa honom nu direkt. Gör det i affekt när du kan dra nytta av chocken för att stänga av känslorna och sätta på autopiloten. Det är mitt bästa råd oavsett om du vill att ni ska vara ihop eller inte i framtiden. Just för att han behöver veta att du inte förlåter vad som helst, att du inte är någon man bara trampar på men som stannar ändå. Kämpar han för dig, går i terapi själv och är singel (vissa män kastar sig ju in i ett reboundförhållande) så har ni en chans långsiktigt. Gör han inte det så hade det ändå inte fungerat.

   Svara

   Jag rekommenderar parterapi. Oavsett vad ni väljer att gå för vän (separera eller inte).

   Svara

   ❤❤❤ ledsen att du behövde uppleva ett sånt svek. Tycker du ska ta tid o smälta det lite. Alla som skriver att du ska lämna direkt vet inte vad dom pratar om. Du vet bara själv vad du måste göra o inte. Vill du ge han en till chans så gör det! men låt han inte komma undan så lätt, be han flytta ut ett tag? föreslå terapi? om han verkligen ångrar sig o älskar dig så är han beredd på att ställa upp på dom vilkor du ger han för att det ska bli bra igen. Ge det lite tid, känner du sedan att det han gjort är oförlåtligt ja då lämnar du. Hata inte den andra kvinnan, hon gjorde fel, men hon genomgick faktiskt en abort med dina barns syskon. Allt ansvar ligger på din man tycker jag. Life is tough but so are you ❤ Gör det din magkänsla säger. massa kramar till dig

   Svara

    Jag skrev att hon skulle dumpa direkt, och jag vet faktiskt exakt vad jag pratar om. Stannade med en man som var otrogen, men han tappade helt respekten för mig efter det. Och fortsatte vara otrogen. Önskar att jag själv hade satt ner foten ordentligt direkt.

    Svara

     Jaha var det samma man? Du vet inte alls vad du pratar om, du kan endast utgå från dig själv och ditt otrogna ex, bara för ditt ex fortsatte vara otrogen mot dig inte hade nån respekt för dig så betyder ju inte det att hennes man inte kommer göra allt han kan för att lappa ihop sin familj, aldrig vara otrogen igen och bara vilja ha sin fru och aldrig svika henne igen.

     Svara

   Hade gjort mannens liv till ett helvete Jävla svin:-)

   Svara

    Mmm fast han är ju pappa till hennes barn. Man kan inte göra livet till ett helvete för ens barns förälder. Däremot kan man fantisera om det om man tycker att det hjälper.

    Svara

   Du ställde exakt denna fråga med exakt samma innehåll på flera öppet spår för typ en månad sedan…

   Du måste avgöra själv vad du ska göra…

   De flesta här rådde dig att göra abort och lämna aset..

   Svara

    Nej det gjorde jag inte

    Svara

   Han verkar ju faktiskt ångra sig. Hur hemskt det än låter så kanske detta stärker ert förhållande. Se framåt å kämpa! Lycka till❣️

   Svara

    Du är en idiot och en av anledningarna till att kvinnor stannar med idioter till män. Hoppas du inte har döttrar.

    Svara

     Men alltså håll tyst. Min kille var otrogen för 2 år sen och vi är ännu tillsammans med ett mycket starkare förhållande än före det. Nu är ju alla situationer annorlunda och alla gör olika, orsaken till att jag stannade var att jag kände att han verkligen ångrade sig. Sluta häv ur dig en massa fula ord 🙄🤦‍♀️

     Svara

   Du har din dotter. Skit i honom. Han är inte värd din tid.

   Svara

   Jag hatade också kvinnan som lät min sambo vara otrogen med henne. Känner ändå att kvinnor som underlättar för männens sviniga beteende och inte bryr sig om hur vi som drabbas mår, sjunker mycket i mina ögon. Men jag har ändå landat i att det är han som bär skulden och ansvaret, då jag är säker på att om det inte var hon så hade det vart någon annan. Vi är ju olika individer, och vi hanterar inte situationer och känslor på samma sätt. Nu verkar våra män hantera situationer lika egoistiskt, och gjort saker vi aldrig hade kunnat ha samvete att göra med den empatin vi känner gentemot dem vi älskar.

   Jag valde att fortsätta vara med min sambo. Jag önskar att jag hade haft styrkan att göra slut när det var som jobbigast, men min rädsla för ensamheten var för stor. Utan tillit i en relation blir inte bara de opålitliga männen begränsade, utan också vi. Jag kan inte åka iväg med min familj eller vänner några dagar, för jag vill inte lämna honom själv. Han kan inte åka iväg och sova borta, och ger mig skuldkänslor för att jag är så orolig. Jag känner så mycket, mycket frustration och hat för hans svek, och detta äter upp mig inifrån. Jag känner inte igen mig själv, för min glädje, goda självkänsla och självrespekt har tagits ifrån mig.

   Vad jag vet säkert är att varken din eller min karl förtjänar oss, vi är så mycket bättre än att leva som jag gör. Jag önskar med hela mitt hjärta att du har en större stryka än mig, och kastar denna idiot dit solen aldrig skiner

   Svara

    Det enda du behöver är 20 sekunder av att vara modig. Säg att du inte vill längre. Ni har försökt men det fungerar inte, båda är olyckliga. Ge er båda chansen att hitta lyckan igen!

    Svara

    Det är inte farligt att vara ensam. I ensamheten lär du känna dig själv. Att vara rädd gör ensamhet är inte en bra anledning till att stanna i en relation. Du litar inte på honom och du känner inte igen dig själv längre. Du förtjänar bättre. Ju längre du stannar desto längre tid tar det innan något nytt kan börja.

    Svara

    Han ger DIG skuldkänslor för att du inte kan lita på honom efter att HAN varit otrogen? Vet inte ens vad jag ska säga, hoppas du finner kraften att lämna.

    Svara

   Oavsett om du bestämmer dig för att stanna eller lämna så rekommenderar jag parterapi. Ni har barn ihop och för allas skull bör ni kunna ha en vuxen relation till varandra även om ni väljer att gå isär.

   Svara

   Dumpa honom PRONTO. Sorry mitt enda råd.

   Svara

   Nej men sånt går ej att förlåta. Att stanna med nån som spottar på en är inte värt det.

   Svara

   Klart som fan de ångrar sig när de åker FAST. Min kille bedrog mig i över fem år.
   Oj vilken ångest han drabbades av när allt kom fram. Innan dess verkade han må fint fint 😉

   Lämna hnm , det är sjukt svårt , det gör ont. Man gråter mkt men om du bara håller avstånd så blir det bättre tids nog. Trust me , i know

   Svara

    Ouch, fem år!!! Fan vad jobbigt! Jag blev bedragen i ett år och tyckte det var svårt att ta sig igenom (dumpade SÅKLART men självkänslan och allt det där). Får man fråga HUR tog du dig vidare? Hur gjorde du för att inte tänka att de fem åren inte var på riktigt? Massa kramar <3

    Svara

     du vet själv när man är mitt i skiten så är allting är stor dimma. Jag mådde så dåligt att det inte går att beskriva. Hjärnan va konstant överhettad.

     Men jag försökte rationalisera kring situationen. Försökte acceptera att det har hänt, att jag inte kan förändra detta. Jag visste att jag inte ville lägga energi på att hata . För det hade inte förändrat ngt, jag gick på terapi och pratade av mig.
     Jag hade ett litet nätverk med vänner som höll mig på banan.

     Jag såg till att göra saker som jag mådde bra av. Resa, träna och definitivt jobba. Då kunde hjärnan tänka på annat.

     Det va svårt att acceptera att de åren inte va på riktigt men jag accepterar det och ser det som en kapitel i mitt liv. Livet består av många kapitlet och nu är denna bakom mig. Jag lärde mig min läxa ( lita alltid på magkänslan )
     Och ja , jag har dagar jag mår dåligt ( det har inte ens gått 1 år sen detta hände )
     Men genom mkt reflektion så navigerar jag genom livet.
     Jag tog ansvar för mig själv och mitt välmående. Jag tänker inte bli offer i mitt eget liv pga en mans egoism.
     Det tankesättet gav mig styrka.

     Svara

      Du verkar klok 🙂 Önskar dig allt gott!

      Svara

      Heja dig!

      Svara

   Var arg och ledsen hur mycket du vill. Det är tillåtet. Men tänk efter ordentligt om. Du kan förlåta. Om du inte kan förlåta, kan du gå vidare ändå som familj. Om inte så är det nog dags att Leta upp ett nytt hem för en av er. Oavsett, det kommer bli tufft. Men du klarar det, eftersom du måste då du har barn att ta hand om.

   Svara

   Du och dina barn kan leva lyckliga utan honom! Kram!

   Svara

  Någon annan som DÖR för gifflar?! Har ätit 5 nu och de blir minde och mindre 😛

  Svara

   Skogaholms Godingar ska det vara ju 👌🏼

   Svara

   jag håller å att hetsäta ballerinakakor

   Svara

    Visste ni att det finns ballerinakakor med smaken Kanelbulle? Är det någon som har smakat?

    Svara

     Ingen höjdare tyvärr

     Svara

     Älskar dem!

     Svara

   Ääääälskar Pågens saffransgifflar som brukar säljas vid jul 😍 övriga gifflar gillas också såklart, men saffransgifflar har en viss gloria över sig.

   Svara

   Älskade dem men efter jag blev mjölkproteins allergiker kan jag inte äta dem 😭 Gifflar, brieost och glass är typ min största förlust i livet haha.

   Svara

    Ben&Jerrys veganska glass är sååååå jävla god!

    Svara

     Jo, men min favoritglass var/är twister

     Svara

    Fria bageriets glutenfria gifflar är även mjölkfria och goooda.

    Svara

   Nä men tömt 5 paket färska hallon, extrapris på 20kr/paket idag ❤️

   Svara

    Åh gott. Har färska hallon som väntar på mig hemma när jag kommer hem från nattpasset. Ska vispa upp lite skyr med grädde och ha på hallon, banan och lite lyxmüsli. Haha gud vad jag fantiserar om frukost när jag jobbar natt 😹

    Svara

   Kan möla tre påsar vaniljgifflar utan problem! 😂 Men mitt nya craving är ballerina kanelbulla. Ooooooh my gooood!!!!

   Svara

    Kanelbulle.. inte kanelbulla. Gammelfarmor ringde och ville ha sitt ord tillbaka.

    Svara

   Du menar 5 påsar va?
   För annars ser jag inte problem. Är ju typ en halv tugga bara

   Svara

   Jaaa!! Varje gång jag är på Ikea köper jag mig ett lager 😍 (bor utomlands) Dom håller inte många dagar 🙈

   Svara

    Dagar? Timmar skall det vara. Bor också utomlands och köper flera påsar varje gång jag är på IKEA och en påse försvinner på vägen hem (30-40 minuter). 😋

    Svara

   Bruh, 5? Jag kan äta 2 hela påsar innan jag ens inser vad jag håller på med. Så JÄVLA goda.

   Svara

   Åh ja jade nyss en period då jag åt 1-2 påsar per dag haha! Men där vid 2 kände jag att det fick vara nog :p
   Så jäkla gott, men man blir rätt illamående

   Svara

  Vad lever isabelle strömberg egentligen på? Hon uppdaterar ju knappt sina sociala medier alls och det har varit så länge 🤔

  Svara

   Hon har rätt mycket samarbeten hon lagt ut nyligen på bloggen iaf

   Svara

   Undrar samma.. gillar henne men förstår ingenting av hennes liv.

   Svara

    Tycker hon verkar vara en riktigt go tjej med humor, hade velat att hon uppdaterade mer, undrar verkligen hur hon går runt? 🤔

    Svara

  Vill ni känna er gamla? 🙂
  Det är 10år sen Brittany Murphy mystiskt gick bort.
  Det är 21år sen Fucking åmål hade biopremiär.
  Det är 17år sen sista avsnittet av Rederiet sändes.
  Skilda världar gick på tv 1996 – 2002.
  Det är 8år sedan Amy Winehouse gick bort.
  Stadskampen, som fick svenskar att lämna soffan mitt i programmet för att åka med diverse saker till inspelningsplatsen, sändes 1997 – 2001.
  Mysteriet på Greveholm sändes julen 1996.
  Det är snart 15 år sedan jordbävningen i indiska oceanen med efterföljande tsunami.
  Första Iphone släpptes för 12år sen.
  3310an släpptes för NITTON år sen.

  Svara

   Tack 🙏🏽 Nostalgin och åldersnoja hit me at the damn same time 😂😂😂🙌🏾🙌🏾🙌🏾🙌🏾

   Svara

   Urgh 😅😂
   Det är intressant hur ens tidsuppfattning fungerar. Amy Winehouse bortgång känns som igår, minns att jag började lyssna på henne bara någon månad innan hon gick bort.
   Av någon anledning har jag fastnat i årtalet 2011, utgår alltid från den punkten när jag tänker på tid/ålder.

   Svara

    Själv är jag fast i 2007!

    Svara

     Min hjärna direkt: åh fyra år sedan.
     2007 var en bra årgång för min del.

     Svara

    Accepterar inte att 3310 kom för 19 år sen. Jag är ju inte mer än 25 😶

    Svara

     Jag tror att jag fortfarande har min 3310 kvar någonstans i gömmorna med Kizz-klistermärken och fjärilar på haha.
     Snake ❤️

     Svara

      Och batteriet är fortfarande på 45%!

      Svara

   Brittany ❤️

   Svara

   Stadskampen! Det var tider det 😁😁

   Svara

    Ja! Folk grävde fram en gammal plastjulgran på några minuter och slängde sig i bilen 😂

    Svara

     Vad jag önskar att det kom tillbaka!

     TV var bättre förr.

     Svara

     Jag blev nersläpad till torget av pappa i Luciakostyn 1998 😂 Fick träffa Meja och vara med i TV så det var definitivt värt det!

     Svara

    Gud vad jag avskydde det programmet.

    På rymmen som sändes typ 1997 däremot, det var grejer det. 😊

    Svara

     Hjalle & Heavy ❤️

     Svara

      Vi tittar hit, tittar dit, vi ser inte ett skit
      Vi tittar upp, tittar ner, var är Lasse Kronér
      Lasse går utan hår, han har inte ett spår
      Han jagar på sitt eget maneér, LASSE KRONÈR!

      Svara

      Var på en spelning för några veckor sedan och sprang på Heavy, blev seriöst star strucked pga älskade dem när de var med i På Rymmen, hahaha

      Svara

     Kullamannen!

     Svara

      Kråkguldet! Den vita stenen! Kapten Zoom (originalet)!

      Svara

       Full fart mot jorden!

       Svara

   Vaddå 19 år sen? Nu ljuger du minsann! Hur kan det ha gått så lång tid och jag har knappt åldras. Men fan… Hur länge den sen var det den älskade 3210 kom? 😳

   Brittany Murphy och Heath Ledger är dom enda kändisarna jag har sörjt. Båda var fantastiska

   Svara

   Jag vet inte vad du pratar om?! Jag är 20, amy winehouse gick bort för ett år sen, iphone kom ut för 5 år sen.. osv.. lovar..

   Svara

   Wtf! 19 år sen! Jag äääär gammal…. 😱🤣

   Svara

  Jag har en person i min närhet, låt oss kalla personen för H, som är otrogen mot sin nuvarande partner. H har varit otrogen förut med en annan partner (som jag vittnade av en slump) och konfronterande hårt och rakt. Jag sade till H att beteendet är oförlåtligt och jag tänker aldrig mer hålla en sådan hemlighet. Nu är vi i samma situation igen. Jag har inte vittnat med mina egna ögon, men fick höra av en tredje part. Vad fan ska jag göra? Är det befogat att berätta för Hs nuvarande partner? Jag är så irriterad och äcklad av H (som står mig väldigt nära). Vill inte att H ska komma undan. Och vi är slänt så jag stöter på H och partner lite överallt.

  Svara

   Spill the Tea 👏🏽👏🏽👏🏽

   Svara

   Har du bara hört det från någon annan tycker jag inte det är din grej att sprida vidare.

   Svara

   Hade sagt till H att berättar inte du för din partner så gör jag, du har x antal timmar/dagar på dig (beroende på hur mycket tid som är rimligt att ge)

   Svara

   Neeeej, sköt dig själv och skit i andra känner jag. Du vet ju inte deras upplägg, kanske öppet föehållande, kanske poly.

   Svara

    Och då svarar frugan lugnt att så är fallet utan vidare reaktion 😉

    Svara

     Eller hur! Förstår inte argumentet med öppet förhållande. Man lär ju ändå uppskatta omtanken och ärligheten liksom.

     Svara

   Berätta. Tycker att du skulle göra det oavsett men särskilt när du faktiskt redan varnat detta svin. Ingen förtjänar att vara i en relation där ens partner beter sig på detta vis. Det kommer säkert att göra ont för hen när du berättar, och kanske får du själv ta del av obefogad och orationellt riktad ilska, men det är enligt mig rätt beslut. Jag skulle absolut vilja ha det berättat för mig om jag var i den situationen istället för att leva i en lögn!

   Svara

   Var ärlig. Det är en bra regel när man har ett dilemma.

   Däremot bör du ju vara säker på att H är otrogen. Om det bara är ett rykte vet jag inte hur mycket man kan tro på det. Kanske du ska konfrontera H?

   Svara

   Vem står du nära, H eller Hs partner? Ifall Hs partner berätta. Men om H är din nära vän ger du fan i att döma o moralisera. Det är inte ditt jobb som vän. Står du båda nära så ställ ultimatum (berättar inte du så gör jag).

   Jobba även på att acceptera dem du kallar vänner. Ingen är perfekt.

   Svara

    Jag står nära H. Ingen annan. Men det är ett helt liv av halt beteende, däribland otrohet, som vi har bakom oss. Och vi är nära släkt, inte vänner. Kan liksom inte klippa bort människan ur mitt liv.

    Svara

     Ah ok släkting förstår. Sorry.

     Hade nog inte lagt mig i om jag inte haft förstahandsinfo.

     Svara

      Lutar nog åt att jag inte ska lägga mig i.

      Svara

     Släpp det. Inte ditt problem.

     Svara

   Om de har barn, berätta inte för partnern. Utan försök få släktingen att inse sitt dåliga beteende och uppmuntra hen att lämna förhållandet eftersom det är dåligt. Man är inte otrogen om man är lycklig i sitt förhållande. Finns det inga barn i bilden, berätta.

   Svara

    Eh jo folk är otrogna även i bra förhållanden. Det handlar mer om hur man är som person än om hur förhållandet fungerar.

    Svara

  Jag har insett att jag har ett problem. Jag har otroligt svårt att slappna av, känner ett konstant behov av att vara produktiv och prestera. Mår som allra bäst efter en riktigt hektisk vecka i skolan och på jobbet. Som denna hektiska vecka. Ändå sitter jag här en fredagkväll i soffan framför min favoritserie, med regnet sådär mysigt smattrandes utanför fönstret och kan inte slappna av för fem j-vla öre. Vad håller jag på med? Är detta någon form av prestationsångest? Någon som varit i samma sits, eller har några bra tips? Otroligt tacksam i sådana fall. Ha en fin kväll allesammans!

  Svara

   Jag vet inte riktigt vad det är. Men tror det är väldigt vanligt att känna så.

   Är det något som du blir avslappnad av? Hålla på med någon sport? Prata i telefon eller annan random aktivitet?

   Ert första steg är att identifiera sitt beteende så ditt har du kommit.

   Lycka till!
   Härligt att du har möjlighet att prestera bra och må bra av det! Det kan också ta dig långt !

   Svara

   Jag fick rådet av min psykolog att göra avslappningsövningar. 1177 har bra videos! De första gångerna känns löjliga men det hjälpte mig att vara mer i ”nuet”. När jag är rastlös av tankar när jag vill fokusera på typ tv eller något så tillåter jag mig att skriva ner tankar och funderingar under två pauser. Jag får alltså pausa serien som är på 45 min enbart 2 gånger. Det hjälper att skriva ner. När jag väl har kollat klart på serien så läser jag mina anteckningar och näst intill 75% är onödigt skit och jag stryker det från pappret!

   Svara

   Sjukt otroligt vanligt. Testa progressive muscle relaxation. Kolla upp binaural beats. Använd ej alkohol eller piller för att slappna av. Lura hjärnan med att de flesta högpresterande genier är typ zen masters och experter på meditation. Och så börja med meditation och upplev friheten i att sväva omkring i ditt eget huvud. Få saker är så prestationshöjande som förmågan att slappna av 😘

   Svara

   Det är likadan för mig också på fredagar. Det är svårt att värva ner från ett högt tempo. Men det blir mycket bättre på lördag. Efter har jag insett att det beror på det höga tempot kan jag lunga mig snabbt och känns mycket bätte genast.

   Svara

   Prova Yin yoga eller restorative yoga? Det är fantastiskt för att varva ner. Sover så mycket bättre nu

   Svara

   Tusen tack fina ni för att ni tog er tiden att svara mig! Finner ändå en stor tröst i att vara långt ifrån ensam med detta problem. Ska testa alla era mycket inspirerande tips framöver och se om något utav dem funkar för mig. Tack snälla, verkligen! ♥️

   Svara

    Ett till tips: YogaNidra. Trendenser-Frida tipsade om det och jag testade, tyckte det var fantastiskt.

    Svara

   Inget konkret tips så direkt men en sak som är bra att veta för dig är att din prestation inte har något med ditt värde som människa att göra. Du duger utan att behöva prestera
   Helatiden.

   Svara

   börja röka gräs ibland så ska det nog ordna sig med avslappningen 🙂

   Svara

    Det var nog det sämsta rådet att ge ut…

    Svara

   För mig hjälper det att träna. Särskilt styrketräning. Konditionsträning kan också vara skönt (springa av sig stressen) men ibland kan det göra mig mer speedad. Prova och se!

   Svara

  Är det bara jag som känner tomhet (och besvikelse) nu efter sista game of thrones avsnittet? Känns nästan som jag förlorat en vän.

  Kul förresten att se betygen på sista säsongen jämfört med de tidigare på imdb..

  Svara

   Har inte kollat på det än. Ska se igenom allt någon gång. Jag är as löjlig och bojkattar alla serier som alla snackar om bara för att se dem senare och inse att de var bra haha.

   Svara

    Jag tänkte precis som dig, tog mig fem år innan jag började kolla, precis innan säsong 7 kom ut och jag säger bara en sak, en magisk serie, tre avsnitt in och jag var hooked!!! Inte överhypad i huvudtaget. Den är en fröjd i själen för livsnjutaren 🙏🏽🙌🏾 Så i detta fall e det bara o följa strömmen, du kommer inte att ångra dig 🤗

    Svara

    Jag är likadan! Vägrar kolla på saker som är hypat! Blev däremot sjukskriven i mitten av april pga operation och efter några dagar så började jag kolla på Game of thrones och hann ikapp till de sista två avsnitten 😂

    Svara

   Samma här, inte saknad men en stor tomhet. Slutet gjorde att det inte finns så mycket att fundera vidare på

   Svara

   Du är absolut inte ensam! Och jag tycker att sista säsongens potential slarvades bort till en annan galax så min tomhet är en frustrerande tomhet.
   Avskyr när serier avslutas. Mådde t. ex inte bra efter Downton Abbey, kan fortfarande tänka på karaktärerna och komma på mig själv och undra vad de gör idag haha (men ska komma en till sista långfilm❤️) eller varför inte nämna Skam, Buffy, O.C m.fl.

   Svara

    Åh Downton Abbey <3 , första julen utan julavsnittet var en plåga! Nu längtar jag efter filmen som kommer i sept.
    Vänner är en annan serie som gav separationsångest. Där borde det verkligen göras en film.

    Följt GoT slaviskt, var lite sen på bollen dock. Som nån skrev så vägrade jag se den först för den var så hajpad men en sommar em fanns inget annat att kolla på.. hooked! Sista säsongen kändes tyvärr stressad, för få avsnitt och för många lösa trådar. Älskade alla återföreningar. Ghost <3 Jon

    Svara

     Och Mr Selfridge. Och Breaking bad. Dexter.

     Svara

      De ter och Breaking Bad ser jag fram emot att se, lät inte bli besviken!

      Svara

     Snart är det september, då får vi njuta igen 😃❤️

     Ja, tycker även sjunde säsongen kändes krystad. Det märks att de inte har böcker som stöd sista biten. Men men… Livet måste väl gå vidare.
     Hade hoppats på ett litet nytt äventyr med Arya och The Hound men det gick ju som det gick även om det var väntat 😬

     Svara

    Hemma igen på SVT, jättebra serie med många avsnitt.

    Svara

   Samma här. Kände mig typ dumpad.

   Svara

   Känner en stark besvikelse över sista säsongen. De stressade verkligen igenom den säsongen. Läste något om hur de borde ha gjort, typ tillägnat en eller två säsonger åt white walkers och kampen mot dem, sen en säsong med kampen mot Cersei och till sist Daenerys. Tror det hade blivit mycket bättre. Förstår inte att de avslutade en serie som enat så många människor på det här sättet. Budgeten kan knappast ha varit ett problem.

   Svara

    Håller helt med dig! Läste också om förslaget på några säsonger till med just det upplägget. Det hade nog varit något!

    Jag har fått en känsla av att det främsta problemet var att många utav skådisarna var ”trötta” på serien? Eftersom den slagit så himla stort och många bara var barn när de startade produktionen. Maisie Williams framför allt kändes väldigt less på GoT?

    Svara

     Tror inte att det var skådisarna utan Weiss och banhoff som ville gå vidare. Vet inte om det är båda eller bara en av de som ska jobba med en ny star wars film.

     Svara

    Budgeten var inte problemet vad jag hört. Hbo gav d&d fria händer att göra nåt stort, men de ville vidare till andra projekt.. vilket jag inte kan förstå alls, det här måste ju vara det största som både dom och alla skådisar någonsin kommer vara delaktiga i

    Svara

   Livet är för kort för att snöa in på en tv-serie som inte betyder något.

   Svara

    Men snälla, ska vi vara såna är det ju bra mycket bättre än att hänga i ett kommentarsfält iallafall 😉 ”att läsa är att resa” funkar finfint även för serier, särskilt en man följt i tio års tid

    Svara

    Hela livet är en tv-serie så vi kan lika gärna beblanda oss med några fler 😬

    Svara

   Nej för jag är bara på säsong 6!

   Svara

  Expressen lyfter fram Resumés granskning av bloggare som inte reklammärket sina inlägg:

  https://www.expressen.se/dinapengar/samirs-ilskna-utbrott-efter-anmalan-om-smygreklam/

  ”Entreprenören Isabella ”Blondinbella” Löwengrip har fällts tio gånger av RO sedan 2016.”

  Lär man sig inte något efter att ha blivit fälld tio gånger? Förlåt, det är ju Ljugengrip det handlar om. Sorry.

  Svara

   Problemet är ju att RO bara är en branschorganisation, de kan inte dela ut riktiga straff så det blir mest en extremt liten plump i protokollet. Såg hellre att KO eller granskade influensers mer som de gjorde med Kissie och Torn.

   Svara

  Till er som blivit dumpade av er partner som säger att hen fortfarande älskar er. Mattades det av med tiden? Var det svårare att gå vidare? Om man älskar någon så kämpar man väl?

  Med tanke på att jag inge förstår hur man kan lämna någon man säger sig älska och fortfarande är kär i. Vad har ni för erfarenheter?

  Svara

   Det säger de flesta för att slippa undan andra frågor och gör att det inte ska kännas så förfärligt för motparten.

   Svara

   Jag har lämnat ett förhållande där jag älskade personen. Tror att jag aldrig kommer älska någon så igen. Men förhållandet var destruktivt. Tog något år innan kärleken började lägga sig, nu några år senare känner jag ingenting för personen.

   Svara

    Hur resonerade du med dig själv för att ta det beslutet? Du var säker på att personen inte kommer ändra ett beteende? Eller viste du bara att ni inte kommer kunna reda ut det destruktiva? Kunde du hålla dig borta? Hur var det med tvivel på rätt beslut?

    Svara

     Jag var säker på att personen inte tänkte ändra beteendet (aspergers) och bestämde mig för att min välmående kom först. Självklart kunde jag hålla mig borta, jag bryr mig om mig själv.

     Svara

   Dock beror ju allt på hur förhållandet ser ut. Ibland kan man älska någon och vara kär men det finns liksom ingen framtid, alla förhållanden går inte att rädda liksom. Ibland kan man inte leva ihop med personen man älskar.

   Svara

   Mitt ex höll på så här hela tiden, var väldigt påfrestande till slut för mig. Om man verkligen älskar någon så tar man inga risker att förlora den personen.

   Svara

   Jag gjorde slut med mitt ex, trots att jag fortfarande älskade honom då. Sa dock inte det till honom. Problemet för mig var att även om jag älskade honom så var jag inte kär nå mer. Älskade honom mer som en väldigt nära vän. Det tog mig väldigt lång tid att fatta beslutet och jag kommer alltid bry mig om honom men jag vet att jag gjorde rätt beslut. Både jag och han förtjänade mer än bara ett vänskapsförhållanden och där vi var tillsammans mer av vana och trygghet.

   Svara

    Jag är så kluven… levt med min man i 15 år, vi har två barn tillsammans. Jag älskar honom men är inte kär längre. Ibland tänker jag att vi borde gå skilda vägar och bli lyckliga på varsitt håll, annars tänker jag att det är normalt att känna så här efter så många år tillsammans? Han behandlar mig väl och vi har det egentligen bra men känns mer som vi är två kollegor/vänner som driver ett företag (hem och barn) tillsammans. Jag har talat om för honom att jag inte är kär i honom längre men han säger att han vill fortsätta leva med mig i alla fall. Jag är så fruktansvärt rädd för att göra fel.

    Svara

     Kanske kan ni försöka att hitta gnistan igen?
     Semestra, dejta, umgås bara ni, snacka sex, dela era drömmar, bli fulla. Satsa pengar, tid och energi på er relation medan den finns.
     Upptäcker ni att det inte finns något kvar efter det, överväg att gå skilda vägar igen.

     Se även över om ni kan ändra något annat. Flytta? Ta tjänstledigt och res i 6 mån om barnen inte går i skolan? Byt jobb? Köp en häst? Du fattar.
     Man kan göra livet spännande genom att vidja sina vyer.

     Svara

     Jag var inte tillsammans med mitt ex lika länge som er och vi hade inte barn ihop, trots det var jag lika kluven som dig. Det tog mig två år att landa i det, med massa olika känslor fram och tillbaka. En kompis som separerade för ett år sedan, två barn involverade, tog det 1,5 år för att landa i det. Det är ett svårt beslut och min åsikt är att vad man än väljer så vet man aldrig om det var rätt förrän efter ett tag. Låt det ta tid och om du känner att det finns för dig viktiga anledningar till att vara tillsammans så försök hitta på saker ihop, laga middag när barnen har lagt sig och ät ihop utan tv, umgås både själva och ihop med andra och med barnen. Kanske hitta en hobby ni kan göra tillsammans?

     Detta är som sagt bara mina åsikter 🙂
     Men när jag valde att göra slut så hade jag tillslut landat i att jag inte var lycklig och oavsett vad livet hade att erbjuda i framtiden så behövde jag ta steget för min egen del. Oavsett om det innebar att jag skulle varit singel för resten av mitt liv, insett att det varit ett misstag och bönat och bett att han skulle ta mig tillbaka eller om jag träffade någon ny. Oavsett vad så kunde jag inte vara kvar. Det var läskigt, men så fort jag sagt det så kändes det rätt. Och har gjort det sen den dagen oavsett hur jobbigt det året var.

     Svara

    Vad är skillnaden mellan att älska och vara kär? Kär är man ju inte jämt i alla fall. Alla förhållanden träder förr eller senare in i en fas där man har en mer tillbakalutad och trygg kemi snarare än det där pirriga som sker i början. Jag skulle nog inte offra någon jag älskar utan vidare.

    Svara

     Jag tänker att det är upp till en själv, vad man själv känner att man vill ha i livet. Det är absolut inte fel med trygghet, jag älskar trygghet och det var en av anledningarna till att det var svårt att göra slut. Men han blev som en fin vän, men ingen attraktion fanns kvar, vi pratade knappt, hittade inte på saker ihop. Så det kändes som att vi mer var tillsammans av vana och kanske för att vi nöjt oss. Och att då fatta stora beslut som att skaffa barn och gifta sig kändes inte rätt. Detta var precis när jag fyllt 30 och nu fem år senare är jag i ett förhållande som känns helt annorlunda. Jag kommer alltid vara tacksam för de åren jag och mitt ex hade, men jag är också säker på att för min del så gjorde jag rätt beslut.
     Så jag tycker inte att jag offrade honom utan vidare, det tog mig två år att landa i beslutet och jag försökte ”övertala” mig själv många gånger att det var bra nog.

     Svara

   Den som dumpar kanske tror att det mildrar slaget.
   Min personliga favorit är: ”Du kommer göra någon annan väldigt lycklig”…..f*** you, jag vill göra dig lycklig!
   I mitt tycke är det bättre att vara rak. Det stänger alla små luckor man lämnar öppna och hoppas på återföreningar.
   När min stora kärlek sa att han inte längre kände så för mig var det fruktansvärt smärtsamt men det hjälpte mig komma vidare. Jag kan uppskatta det nu (12 år senare….hahaha!)

   Svara

    Haha! Underbart ärligt svar, exakt så jag känt/ känner. Det sjunker in och jag har börjat se det från mitt perspektiv. Inte hela raddan med om jag hade gjort så, si mm! Bara så svårt att beslutet är taget och att han fortfarande kramar mig, vill skeda om nätter och säger att han älskar mig.

    Det går verkligen i vågor. Har iaf inte gråtit på ett par dagar. Tänkt på mitt nya boende och att han är fan inte värd mig. Älskar man någon och påstår sig vara kär. Att han tänker på mig hela tiden och väljer att lämna utan att kämpa. Ja då är han fan inte värdig mig.

    Beundrar er som valt även fast ni älskar. Är det insikten om att man har kämpat utan förändring eller gav ni bara upp?

    Svara

     Lämnar man bara så där utan att kämpa är man inte värd att ha nej, såvida förhållanden inte är extrema. Den som tar sitt förhållande/sin partner på allvar inser att man kommer att genomgå perioder av kriser/mattade känslor osv. Då gäller det att veta vad man verkligen vill. Jag brukar kolla av med min ”teoretiska” bild av förhållandet de gånger jag inte upplever att jag är kär, dvs se vad jag går miste om ifall jag skulle lämna för en nyfling tex. Sen kommer känslorna tillbaka. Oftast.

     Svara

  Om man vill försämra sina prover man lämnar för att se om man har diabetes typ 2, vad ska man göra då dygnet innan provtagning?

  Svara

   Varför skulle du vilja göra det för? Är inte medicinering för diabetes dåligt om man inte har diabetes?

   Svara

   Vf vill du försämra? Låter märkligt.

   Svara

    Eller hur? På diabetes liksom. Trodde bara man ville försämra sina resultat om man får något starkt utskrivet och är light pundare.

    Svara

     Nej jag behöver bara få diagnosen på pappret för att kunna ta med i en remiss för att öka mina chanser där

     Svara

      Du kan inte fejka diabetes. Antingen klarar din kropp av att bryta ner socker eller inte. Du kan ju alltid prova att dricka några liter läsk innan.

      Svara

      Härligt att du vill fuska dig till förmåner i vårt sjuksystem.

      Svara

      Tråkigt att du tar tid som andra verkligen behöver.

      Svara

      Men skriv egenremiss istället då?
      Remiss till vad?

      Svara

   Varför vill du det??
   Går ej att fejka. Det tas ett långtidsprov som visar hur sockret legat de senaste månaderna och det kommer vara normalt om du inte har diabetes.

   Svara

    Jag vet ju inte om jag har eller ej, ligger dock i riskzonen med fetma, osunt leverne och att det finns i släkten

    Svara

     Så du vill ha sämsta möjliga resultat för att se hur illa det är eller? Jag förstår nog inte riktigt….
     Men hur som kan du inte fejka fram en diabetesdiagnos.
     Ring din vårdcentral och be att få testa dig (dock vet jag inte om de går med på det). Du ska då inte äta efter midnatt för ett fastesocker. Det provet kan du fejka genom att ha ätit innan. Men då kommer de gå vidare med ett långtidsprov eller ett sockerbelastningsprov och de går ej att fejka.

     Svara

     Gissar att du vill ha recept på Metformin och använda för viktnedgång.

     Svara

      Nej, jag behöver försämra min hälsoststus för att få operera en höft som påverkar mig så negativt så att jag lever med smärta dygnet runt. Dock prioriteras jag inte då jag tydligen verkar så frisk i övrigt. Att jag gått upp 20 kg, inte kan motionera blivit nedstämd och lever på socker för att jag inte kan röra mig utan smärta har de inte tagit med i beaktande senaste året iaf. Så med fler följdsjukdomar orsakat av höften hoppas jag kunna få till en operation. Därav önskar jag kunna tillföra ännu fler krämpor och saker som orsakas av väntan på operation

      Svara

       Förstår din tanke men du gör en rejäl tankevurpa! Du kommer bara må dåligt OCH försämra läkning och rehabilitering efter operationen (när den nu blir av). Försök få operationen på annat sätt, ta kontakt med dem igen, försök att kräva svar eller ta upp vårdgarantin. Försämra absolut inte din hälsa så medvetet!!

       Svara

       Mitt svar verkar inte ha blivit publicerat så med risk för att det blir dubbelt;
       Jag förstår dig men tycker att du gör en tankevurpa. Du kommer försämra både läkning och rehabilitering (när operationen blir av) om du försämrar din hälsa! Försök på andra sätt, ta kontakt igen, ta upp vårdgarantin osv. Försämra inte medveten din hälsa och kropp!

       Svara

       Dummaste jag läst idag. Skärp dig för fan.

       Svara

     Nä men låt då proverna avgöra det!!

     Svara

     Diabetes behandlas ju dessutom i största möjliga mån med en livsstilförändring, dvs ändrad kost osv. Så det kan du ju göra på egen hand ändå..? Väldigt märkligt att en vill fejka en diagnos? Försäkringsbedrägeri?

     Svara

   Sluta äta socker och dra kraftigt ner på andra kolhydrater. Ät kött, fisk, grönsaker och naturliga fetter, så blir du frisk. Det är mycket bättre 🙂

   Svara

    Det hjälper inte min höft tyvärr. Levt med konstant smärta nu i flera år trots normal vikt tills nu

    Svara

     Det lär ju inte hjälpa smärtan att va överviktig heller 🤷🏼‍♀️ Om man äter sunt och försöker röra på sig på de sätt som går ökar ju dessutom chanserna för en lyckad operation när du väl får till den. Känns otroligt destruktivt att göra sig själv mer sjuk än vad man är för att då kanske få hjälp..

     Svara

     Socker är inflammationsskapande, så det kan nog visst hjälpa(det blir iaf inte sämre av att skippa sockret). Diabetes typ 2, och andra metabola sjukdomar blir också bättre av en kostomläggning. Om du har problem med att gå ner i vikt, trots kolhydratrestriktion kan du börja fundera på hur det står till med hormonerna. Läs på och/eller ta kontakt med någon som kan funktionsmedicin.
     Du skriver inte vad du har för problem med höften, men är den inflammerad kan den också bli bättre om du äter MSM-pulver och Kollagen. Läs isf på noga innan du börjar, då framförallt MSM är utrensande.

     Svara

   Vet att det var någon på kostdoktorns forum som skulle göra något liknande (inte av samma anledning). Du kan ju söka runt lite där.

   Annars känns det ju som du kan vänja dig av vid socker en tid innan provet och sen hälla i dig massor på en gång.
   När jag äter Lchf och gör undantag med något sött mår jag skit och hört att det är för blodsockret blir tillfälligt högt av diabetiker som känner igen symptomen

   Svara

  Jag vill byta jobb. Vantrivs på mitt nuvarande.

  Jag har sökt ett drömjobb som tyvärr har lång rekryteringsprocess. Jag ska också på intervju nästa vecka på ett jobb som är snäppet bättre än mitt nuvarande. Tänk om jag blir erbjuden ”näst bästa” jobbet före drömjobbet? Är ju rädd att bli utan båda. Men vill heller inte tacka ja och sen ta tillbaka svaret ifall nåt bättre dyker upp.

  Nån i samma situation?? Hur gjorde ni?

  Svara

   Tackade nej till näst bästa och var hur jävla rädd som helst. Nu fick jag drömjobbet, vilket var ytterst oklart då. Riktig gamble men SÅÅ glad att jag vågade ha is i magen

   Svara

    Samma här, dock handlade det för min del om ”bara” sommarjobb. Men det var riktigt läskigt att tacka nej till näst bästa, fy den ångesten vill jag inte uppleva igen. Men på något sätt litade jag på min magkänsla och chansade, och nu har jag redan fått börja vikariera innan jag börjar på riktigt i sommar, och trivs superbra!

    Svara

   Kan du inte försöka dra ut på tiden tills du får svar från drömjobbet?

   Svara

   Min fästman har precis varit i samma situation. Han skrev på ett nytt kontrakt med hans nuvarande chef på jobbet, efter bara 1 vecka så blir tjänsten (inom samma företag men annan chef) som han länge väntat på. Han valde inte att ansöka till det jobbet. Eftersom han hade precis skrivit ett nytt kontrakt och han kan inte ens vara säker på att han skulle få den andra tjänsten.

   Du ska tacka ja till ”näst bästa” jobbet om du får erbjudandet före. För du kan inte veta om du kommer få drömjobbet eller inte. Vilket då leder till att du inte har något jobb alls. Och som jag brukar säga ”everything thats meant for you will find its way to you” så om drömjobbet är verkligen menat för dig så kommer du få det.

   Svara

   Jag var i samma situation. Jag fick ’snäppet bättre’ jobbet men behövde lämna besked innan jag visste om drömjobbet. Jag tackade nej till ’snäppet bättre’ jobbet och fick sen drömjobbet.

   Sedan såg jag att ’snäppet bättre’ jobbet, samt ett till liknande, utannonserades igen senare. Så hade jag inte fått drömjobbet så hade jag kunnat söka ’snäppet bättre’ jobbet igen, eller något snarlikt.

   Kanske gör så här: se om du får ’snäppet bättre’ jobbet. Om du får det så förhandla om att få lämna besked senare. Det kan dock tänkas de behöver besked snart. Tacka nej isåfall, och se om du får drömjobbet. Om inte så sök andra jobb! Dessa två jobben är ju inte de enda i världen!

   Svara

  Någon som har erfarenhet av att vattenfasta? Hur länge och ofta kör ni?

  Svara

   Flytande däremot, 800 kalorier max per dag under 14 dagar 4 ggr per år

   Svara

    Menar inget illa men har aldrig förstått hur man kan benämna något som fasta när man faktiskt intar kalorier.

    Svara

     Hehe precis, dessutom upplever många det som mycket svårare än vanlig fasta!

     Svara

   Varför vill man göra så mot sig själv? 🙁

   Svara

    Pga hälsovinsterna. Har läst en del vetenskapliga studier och populärvetenskapliga artiklar. Är sugen att prova själv.

    Svara

   Gjort en femdagars och en tredagars. Enbart vatten o salt. Fantastiskt för mental styrka. Sjukt jobbigt o långtråkigt men jag upplevde samtidigt ett slags lugn. En väldigt bra utmaning jag rekommenderar.

   Svara

    Men blir man inte trött då? Har svårt att se hur det skulle kunna gå att kombinera det med jobb eller studier.

    Svara

     Ser i en grupp på FB att folk skriver att de snarare fått mycket energi av det.

     Svara

     Jag jobbade båda gångerna gick på yoga och mingel. Man blir trött och seg men när man behöver energin finns den ändå där liksom. På min femte dag svartnade det dock för ögonen en gång o jag började äta försiktigt.

     Jag kollade temperatur, blodtryck o blodsocker varje dag. Gjorde massa research. Och åt lågkolhydratkost innan för att snabbare komma in i ketos. Det jobbigaste var tristess och kaffeabstinens. Det bästa var att unna sig massage o ansiktsbehandling mitt i fastan.

     Svara

      Men vad i helvete…är varierat med moderation för sjutton. Vad tror ni att kroppen får ut av att fasta? Eller ketos? Blir så jävla trött på självutnämnda experter som läst lite på nätet och applicerar placeboresultat och anekdotisk bevisföring från främlingar på nätet på sin egen kropp och hälsa. Du får ut noll nytta av att leva på vatten och salt i fem dagar. Absolut noll. Bullshit och önsketänkande.

      Svara

       A u t o f a g i

       Svara

        Åh, den senaste trendiga dieten löst kopplad till forskning på jästbakterier och labbmöss! Coolt!!

        Svara

         Som dessutom ökar risken för cancer om autofagin tillåts gå för långt…

         Svara

         Men fasta är ju jättegammal haha? Minst trendiga dieten någonsin 😆

         Svara

          Så det är en slump att du namnedroppar den forskning som fick Nobelpriset 2016? Du har känt till autofagin sen längre än så förstås?

          Svara

       Och om du tittar lite på din kommentar så förstår du nog själv din tankevurpa 🙂

       Svara

        Nej, jag läser dina kommentarer och ser en av de vanliga nissarna som dyker upp när folk pratar om fasta, socker, ketos och LCHF. Låt mig gissa, socker är gift, äpplen är lika illa som Cola, animaliska fetter är bättre än vegetabiliska och vi borde äta mer kött?

        Svara

         Dosen avgör giftet 😉

         Men typ ja på alla de andra

         Varför så aggressiv?

         Svara

          För att du sprider ovetenskapliga skrönor som i längden kan skada folks hälsa.

          Svara

       Om det fungerade för alla så skulle vi inte ha problem med övervikt/fetma i världen idag. Visa lite ödmjukhet.

       Svara

       Jag har rätt bra koll på forskningen, tack så mycket.

       Svara

        Verkar inte så

        Svara

         När det gäller forskning om kost så kan jag berätta att det i princip inte finns någon forskning som uppfyller kriterierna för högt bevisvärde. Detta pga att även longitudinella studier, eller kontrollerade interventioner bygger på självrapporterad kost. Detta eftersom det skulle bli för dyrt och integritetskränkande att göra på något annat sätt. Så att människor kritiserar forskning om fasta eller lchf, men inte övrig kostforskning (vissa kostråd bygger tex på resultat från djurstudier, har ni läst dem?) känner jag att jag har bättre koll än. För som forskare (i ett hälsovetenskapligt ämne, men inte kost) känner jag att jag har bättre koll på forskningen än många andra, tack så mycket.

         Svara

       Varför så upprörd över att folk experimenterar med sina kroppar? Säger du detta till de som praktiserar ramadan också? Det är så löjligt när människor projicerar sina egna rädslor på andra och ska pracka på andra sina upplevda gränser. Om du inte förstår värdet av att testa egna gränser och upplevelsen att man klarar mer än man trodde, något som är en av alla fördelar med fasta, så håll tyst.

       Det finns många sätt att leva ett liv på. De som inte väljer att göra som du, lev och låt leva liksom.

       Svara

      Berätta mer om massagen mitt i fastan?!

      Svara

       Jag tycker alla sinnesförnimmelser blir starkare under fasta lukt känsel beröring och så vidare så massagen upplevde jag hundra gånger starkare kändes det som 😊

       Svara

     Tricket är att vänja dig av med socker och kolhydrater en tid innan, då kommer det gå lätt. Oftast är första dagen jobbigast, sen rullar det på.
     Blir du seg så testa att äta/dricka salt, funkar inte det så tycker jag man ska avbryta och äta mat. Då var man helt enkelt inte redo.

     Svara

    Anorexi funkar också så. Känns fantastiskt i början.

    Svara

   Körde 3 dygn några veckor i streck nyss! Viktigaste är att få i sig salt tycker jag, då blir man pigg och skärpt. Orkade jobba på mitt fysiskt tunga jobb som vanligt 🙂
   Drack lika mycket kaffe som vanligt, inte mer inte mindre.

   Mitt problem som gjorde att jag inte upprepar det är att jag fick sura uppstötningar/problem med att smälta tung mat under dagarna jag sedan åt…

   Svara

    För att du fuckat upp din galla…. smart!

    Svara

     VARFÖR är du så hatisk mot fasta? 😆

     Kan berätta att min matsmältning fungerar som vanligt igen, ingen fara 🙂

     Svara

      Jag är inte hatisk mot fasta, det är bara en metod. Jag ogillar dock att folk sprider ovetenskapliga råd och egen upplevda ”sanningar” om diverse fastningsmetoder. Din galla och matsmältning har repat sig nu men galllstensanfall kommer ofta tillbaka. Och en av de bakomliggande orsakerna är snabb viktnedgång och ojämnt matintag. Så om du upplever samma symtom efter nästa fasta kanske du borde ta och fundera över vad du gör med din kropp.

      Svara

       Gallstensanfall beror ofta på att man har ätit för fettsnålt. Då bildas det stenar i gallblåsan som täpper till flödet.

       Svara

        Anonym 02:29 det där var ett riktigt goddag yxskaft svar… Gallsten har flera faktorer, ingen av dem är fettsnålkost. Tvärtemot är det just det fet kost, stekt och friterad ”hård” mat som ofta triggar ett anfall. Däremot är galllstensanfall vanligare bland de som ätit LCHF och gått ner mycket i vikt på kort tid med en kost rik på animaliska fetter.

        Svara

   Ja lite. Kör minst 72h var tredje månad och annars minst 36h/vecka.
   Varvar grönt&vitt te med vatten. Man får så otroligt mycket energi att det kan bli svårt att sova tycker jag.
   Rekommenderar det verkligen till alla som är friska och inte haft ätstörningar

   Svara

    Man blir pigg för att kroppen och hjärnan blir inställda på att söka föda. Man kan nästan bli lite manisk. Överlevnadsinstinkten, du vet.

    Svara

    Det du beskriver är exakt hur anorexi fungerar i början. Man blir hög på att inte äta.

    Svara

  vad skall ni göra på er semester i sommar , om ni nu har ?

  Svara

   Softa på sommarstället och en biltur eller restresa om vädret är för dåligt. Läsa böcker, laga god mat och njuta av sommarljuset!

   Svara

   Vandra i Norge, åka på yogafestival, hälsa på vänner och släkt i Holland och Sverige. Bada!! Vad ska du hitta på själv??

   Svara

   Jag vågar inte vara ledig i sommar. Min depression löper amok när jag inte har strukturer. Tyvärr är jag supertrött, vet inte hur jag kommer orka.

   Svara

    Du får hitta på något projekt under din ledighet helt enkelt 😉

    /en som också blir superdeppig av för mycket ledighet

    Svara

    Samma för mig så jag jobbar under mina semestrar, fast på ett annat jobb då som är lite annorlunda och inte lika mentalt krävande.

    Svara

   Börja plugga tyska (distans), läsa företagsekonomi (distans), skissa på min första bok. Ledig kan jag vara någon annan gång.

   Svara

   Får låna en husbil. Så vi ska se Europa under tre veckor.

   Svara

   Byta fasad på huset och umgås med min familj. Göra precis det som faller mig in 🙏🏻

   Svara

   Vandringsresa Österrike …. annars oplanerad

   Svara

  Hur mkt skärmtid snittar ni per dag och vecka? (På nyare iPhone kan man ju se exakt hur mkt tid )

  Och vad lägger ni då mest tid på?

  Svara

   Fb, expressen, insta och här. Säkert 6 timmar om dagen 🐷

   Svara

    åh min dator håller på att gå sönder. har inte råd med en ny.hur ska det gå?

    Svara

   Får lite ångest av att kolla på det men idag: 3h

   Men försöker minska.

   Svara

   Storytel och candy crush haha!
   Bästa stunden på dagen är att ligga i sängen och lyssna på ljudbok medans jag spelar candy crush innan sovdags =)

   Svara

    Åh håller med. Bästa som finns. Hjälper även mot ångest ❤️

    Svara

     Oh ja! Helst ska det vara någon av Harry Potter böckerna. Den engelska som är inläst av Stephen Fry!😍 funkar inte mot panikångest men vanlig ångest är det suveränt mot!

     Svara

      Jaaa, håller med <3 Lyssnat Harry potter-böckerna ett flertal gånger både på svenska och engelska 🙂 Björn Kellman är inte dålig han heller att lyssna på 😀

      Candy crush soda <3

      Svara

    Svara

  Från Sandra Beijers blogg, där hon svarar på olika frågor.

  Ӏr du en ringare eller smsare?
  Smsare deluxe. Ringer jag någon blir de oftast oroliga och tror att något har hänt. Vilket det oftast har i sådant fall, varför skulle jag annars ringa?
  Det borde vara regel att smsa innan man ringer och boka en tid så man inte stör mitt i något. Tycker ärligt att det är lite otrevligt med folk som tar samtal när man är mitt i något för den delen också. Inget är sällan så viktigt.”

  Jag tycker att det är konstigt att bli sur om någon ringer utan att SMSa först. När jag ringer brukar jag ifs fråga om den jag ringer har tid att snacka just då. Och klart att jag alltid svarar om nån ringer och kan säga att vi kan höras senare om det inte passar just då. Kanske generationsfråga? Jag är 44.
  Vad tycker ni? hur gamla är ni?

  Svara

   Jag är en smsare, men ringer till familjen och inte fan skickar jag sms först. Jag brukar säga typ Hej, va görs. På så sätt får jag vet om de har tid, dock hatar jag och prata i tel så mina samtal är max 1 min hahaha, säger det jag vill och sen byee. Jag är 30 ^^

   Svara

   Hatar människor som ringer haha. Varför förutsätter man att folk hinner/orkar/vill prata? Nä skicka sms är så mycket bättre. Är 30.

   Svara

   jag har iofs svårt att ringa någon om det inte är bestämt innan… men att kräva sms först verkar ju knas!!! Det är väl bara att inte svara då, om man inte hinner snacka

   Svara

  Jag har precis lyckats läsa min första bok på flera år och nu vill jag läsa mer mer mer!
  Så är det någon som har boktips? Gärna i stil med den jag nyss läst, ”Love, Simon” eller typ ”The Fault In Our Stars” och ”Paper towns”. Vet inte vad man kallar det? Ungdomsböcker? Löjliga, romantiska high school-böcker?

  Vill ha mysiga kärlekshistorier som leder bort mina mörka tankar på annat, med andra ord! Eller det behöver nödvändigtvis inte vara kärlek, men det ska vara glatt och feelgood-igt. Jag behöver det i mitt liv atm.

  Svara

   Elsaböckerna av Sofi Fahrman, tänkte läsa om dem nu i sommar för jag vill minnas att de är mysiga 🙂

   Svara

   Sophie Kinsella! Chic lit med humor 🙂 bäst är ”undomestic goddess” och ”can you keep a secret?”.

   Svara

   Eleanor & park av Rabinowitz Orwell. Heeeeelt magisk bok, så verklighetstroende och skickligt skriven

   Svara

    Oj, det ska stå Rainbow Rowell**😂

    Svara

     Haha, hade annars kunnat vara George Orwells mindre kända judiska släkting.

     Svara

    Fangirl av henne är även bra! Sarah Dessen har även mängder av mysiga ungdomsböcker

    Svara

     Fangirl är ljuvlig! ❤️

     Svara

   Jag brukar alltid tipsa om Mhairi McFarlane böcker om man vill ha något lättsamt, första jag läste av henne var ”Från och med du” 😊

   Svara

   Jojo Meyer’s böcker 🙂

   Svara

   Jenny Colgan, Marian Keyes, Åsa Hellberg, Denise Rudberg är några tips på författare.

   Svara

   Grattis! Här kommer några andra riktigt bra ungdomsböcker:

   Kärlek, hat och andra filter av Samira Ahmed

   Doften av ett hem av Bonnie-Sue Hitchcock

   Ord i djupaste blått av Cath Crowley

   Alla tre har kärlek och vänskap och fina tankar och att allt ordnar sig i slutet. De är från USA och Australien så de finns på engelska om du föredrar det. Lite mörkare, men fantastisk, är The Hate U Give av Angie Thomas.

   Svara

   Totalälskar Emma Hambergs böcker som utspelar sig i Rosengädda! Marian Keyes böcker är också bra

   Svara

   Författaren som skrev Paper Towns har fler bra böcker bla Looking for Alaska!

   Svara

  Bästa banken att få lån genom en provanställning? Hjääälp

  Svara

   Går inte om du inte har rätt till akassa

   Svara

    Säger vem? Jag jobbar på bank och vi baserar inte våra lånelöften på rätt till anställning. Däremot påverkar det vilken bransch man har provanställningen inom, ev. Utbildning och inkonsthistorik.
    Prata med banken är mitt tips 👍🏼

    Svara

   Bluestep vad jag har förstått. Du kan ju flytta lånet om du ej binder det när du får en riktig anställning så får du lägre ränta förmodligen.

   Svara

  Jag och min kille har öppet förhållande, enda ”regeln” att vi inte träffar någon i vår hemstad och ingen vi känner. Har funkat jättebra hittills men nu vill jag så himla gärna träffa en som bor i vår stad och som vi båda känner till… Vet att det är emot reglerna, men känns ändå så sjukt lockande, hur gör jag?!

  Svara

   Håller dig till era regler såklart eller ber din partner om ett undantag. I ett öppet förhållande krävs ärlighet, annars funkar det inte.

   Svara

   Träffar honom, din kille blir sur och gör slut och ni kan båda träffa vilka ni vill!

   Svara

   Älskar du din partner så är det inte värt att bryta regeln. Antingen gör du slut först/pratar med honom om det eller så får du behärska dig.

   Svara

   Du låter bli! Åtminstone tills du diskuterat det med din partner och fått hans godkännande 🙂

   Svara

   Varför ens ställa en fråga du vet svaret på? Du vill bara att folk ska säga att det är ok så du kan göra det och inte ha skuldkänslor. Håll dig till era regler eller gör slut and do whatever tf you want.

   Svara

   Kör med öppna kort och ta upp det med honom. Det värsta som kan hända är att han säger nej,och då får du tänka vad du värderar högst, din pojkvän eller att ligga med den andra killen? Dvs göra slut och ligga eller lägga band på dig själv 😊

   Svara

   Du frågar honom om det är okej såklart, och accepterar hans svar.

   Svara

   Blir nog att ta upp för diskussion! Han kanske tycker nya regler är på sin plats, vem vet?

   Svara

  Jag tror att jag är på väg in i väggen, eller på väg att bli deprimerad om jag inte redan är det. Jag vet inte vad fan jag ska göra. Jag känner mig så misslyckad och ingen förstår mig för att mitt jobb är så ”enkelt”. Men om jag skulle bli sjukskriven för det här, hur illa ser inte det ut om jag skulle vilja byta jobb?

  Svara

   Jag är sjukskriven för utmattningssyndrom, kommer behöva byta jobb. Var min läkare t.o.m som tryckte på att jag ska byta jobb. Du får göra KEDS. Sök och gör det och se om du är i riskzonen.

   Svara

    Vad är KEDS?

    Svara

     Test de gör vid utredning för utmattningssyndrom. De gor tester flr allr, depression, tvång etc men vet inte vad de andra heter.

     Svara

      Okej tack, men det är bara att vända sig till vc?

      Svara

       Ja

       Svara

      Men utmattning och depression är samma sak.

      Svara

       Nej det är det inte alls det. Jag har utmattningssyndrom, gad, paniksyndrom. Men ingen diagnos på depression och har aldrig haft. Prata inte om sånt du inte har koll på.

       Svara

   Att bli sjukskriven har inte att göra med vilket jobb du har. Det handlar om dig själv. Jag var hemma flera månader för att jag var ledsen efter ett dödsfall inom familjen. Det betydde inte att jag inte skulle klarar sv enklare uppgifter. Utan jag hade liksom noll energi och motivation i kroppen för att jag haft det kämpigt under en lång tid och tryckt undan mina känslor.

   Svara

   Iibte så illa. Går du däremot in i väggen och är hemma i sju år då ser det inte illa ut men det är en sjuhelvetes uppförsbacke att ens byta eller orka jobba igen.
   Ta kontakt med läkare nu! Kanske kan du gå ner i tid? Vänta inte tills det smäller. Det ser mer illa ut om du inte tar hand om dig själv.
   Kram

   Svara

    Ska man prata med de på jobbet först eller läkaren först?

    Svara

     Beror helt på hur din chef är och hur företaget brukar se på sjuka medarbetare. Vissa arbetsgivare har väldigt konstig syn på sånt och ser det som ett svaghetstecken. Har du en vettig arbetsgivare så kan du berätta och få stöd. Tänk också på att du inte måste lämna in de sidor av läkarintyget där det framgår varför du är sjukskriven till arbetsgivaren, räcker med den sida där tidsramen och %-en samt läkarens signatur framgår. Att du varit sjukskriven en tid behöver inte vara till din nackdel, du kan argumentera att det är till din fördel att du tog tag i din situation, kom ur den och nu är starkare än innan och har mer livserfarenhet.

     Svara

      Oooh det ska vi inte ens gå in på. På mitt företag klassas man som vek om man inte ser företaget som prio 1. Folk har fått hjärtinfarkt på jobbet men de ville inte ens ringa ambulans för de trodde att hen fejkade.

      Svara

       Men herregud :O

       Svara

       Förkastligt! Du borde överväga att byta jobb, låter inte hälsosamt

       Svara

   Du kanske inte behöver vara sjukskriven. Jag gick till läkaren för 2 mån sedan och fick medicin och samtalskontakt med kurator för min depression (som de graderade som medel-svår). Har inte behövt vara sjukskriven alls.

   Svara

    Okej det låter ju bra

    Svara

  Enkelstöten 😍😍

  Tips på liknande ?

  Svara

   Torpederna

   Svara

   Friheten, finns på viaplay. Har bara sett några minuter på första avsnitten än så länge men är helt såld och skrattade så mycket. Påminner om enkelstöten!

   Svara

   Enkelstöten, originalet alltså! Med Björn Gustafson och Frej Lindqvist. Finns även en ”säsong 2” som heter Dubbelstötarna. Gillar den här nya, men originalet är stråt vassare.

   Svara

  Era bästa tips för att orka söka jobb en längre tid ??

  Svara

   Undrar detsamma!

   Svara

   Orken kommer kanske om man börjar tänka på att man inte har lön? En jävla morot. Jag pluggar och har csn, när jag blir skoltrött tänker jag på när jag nästa sommar kommer tredubbla det jag får nu så det hjälper =)

   Svara

   Inte ett så ”kul” tips kanske, men se jobbsökandet som ett jobb i sig. När jag var ”mellan jobb” satt jag mellan 4-6 timmar om dagen och letade jobb, tog ströjobb och slipade på personliga brev.
   Efter 130 ansökningar landade jag ett toppjobb som lett mig dit jag är idag! Tuff tid men nu, över fem år senare, har det idoga jobbsökararbetet lett mig långt.

   Svara

    Tack !

    Svara

   Jag skulle vända på steken och försöka göra så bra som möjligt av den tid du har som arbetslös (?) nu 🙂
   Jobb hittar du förr eller senare och då har du ju inte så mycket ledig tid.
   Hur din ekonomi än ser ut som arbetslös (eller nåt) så NJUT av fritiden!

   Svara

  Vad får man inte missa när man besöker Stockholm? Gärna något som inte är så ”obvious” som t ex Gamla Stan, Gröna Lund etc. 🙂

  Svara

   Det där är så svårt att svara på när man är hemmablind. Men en promenad från drottninggatan till götgatan är alltid trevligt (Om den inte är påtvingad för att man missat nattbussen), då går du förbi mycket affärer, byggnader, matställen.

   Svara

   Livrustkammaren, Fotografiska

   Svara

   Hallwylska museet, som att kliva in i en annan tidsålder. De har dessutom utställningar ibland.

   Svara

   Guldrummet på Historiska museet.

   Svara

   Skinnarviksberget och Ersta terrassen!

   Svara

    Åh tack så mycket för alla tips!! Ska skriva ner dem på min lista 🙂

    Svara

  Ni som har barn, när hade ni samlag och vilket kön blev det? Vill jämföra era med dr shettles metod.
  Jag har en dotter, och på mig stämmer det, vi hade samlag 4 dagar innan ägglossning.
  Roligt att jämföra svara gärna 🙂

  Svara

   Har ingen aning var i cykeln vi hade sex för jag hade så oregelbunden. Hade mens typ var tredje månad. Fick en pojke iallafall.

   Svara

   Vi sexade varannan dag och fick bara pojkar så….

   Svara

    Vi sexade varje dag så fort mensen tog slut men gav upp några dagar innan ägglossningen, vi blev helt utmattade båda två 😅 det ledde som tur ändå till graviditet och en flicka.

    Svara

     ”Sexade”….. 🙄

     Svara

      Sorry min sambos namn för det 😂

      Svara

      Det är inget nytt begreppet

      Svara

       Begrepp*

       Svara

   Sex precis vid ÄL. Blev två döttrar!

   Svara

   Ja alltså amerikanska forskare jämförde ju redan detta 1995 och kom fram till att det inte finns några belägg för metoden, så du kan nog vara ganska säker på att om du ser några mönster I svaren här så är de inte statistiskt signifikanta.

   Svara

   Med sonen hade vi samlag samma dag som ägglossningen borde ha skett. Med dottern var det några dagar innan så jag trodde inte ens att jag skulle bli gravid.

   Svara

   Ingen aning, men har fått flicka, pojke, flicka, pojke

   Svara

   Låg varje dag från någon dag innan ägglossning till flera dagar efter – ville verkligen inte missa någon chans och har nu två killar 😊

   Svara

   Har en IVF-bebis, alltså äggen plockades ut på ägglossningsdagen (stimulerad). Enligt metoden borde ju då alla IVF-barn vara flickor eller? Vi fick en pojke.

   Svara

    Det är inte ägget som avgör könet utan spermien.
    Finns teorier om att y spermierna är snabbare och har alltså större chans att nå ägget först om det finns ett tillgängligt ägg att befrukta. X spermierna är starkare men mindre snabba. Det är här teorin grundar sig. Har du samlag några dagar innan ägglossning finns en chans att y spermierna hinner dö innan ägget släppt och kvar finns de starka x spermierna som enligt teorin oftast lever längre. Så enligt teorin skulle det alltså innebära fler pojkfödslar i samband med ivf om metoden går till genom att släppa ut spermierna och låta dem simma mot ägget.
    Min bästa vän har tre pojkar och ingen av dem blev till på ägglossningsdagen. Min syster fick en flicka som blev till på ägglossningsdagen. Så man får ta detta med en nypa salt.

    Svara

   Precis samma, skojade med mannen att ifall vi har sex idag så blir det en flicka, nu har vi världens härligaste men busiga lilla tös med oss 😍 han är från en familj med bara pojkar, pappans släkt är typ alla pojkar så woooow när vi fick en flicka!

   Första barnet hann vi aldrig kolla hur cykeln gick då vi prata i såna tankar ifall det kommer ett barn så kommer det, så vi sluta pillren och puff var vi gravida och ut kom en fin lugn pojke 😍🤷

   Svara

  Vad ser ni fram emot att göra i sommar ?

  Jag vill tälta.

  Gå på konsert på gröna Lund.

  Dricka drinkar på takbar!

  Svara

   Vill göra allt som är somrigt, kul och livsnjutigt. Men så lär det inte bli

   Svara

   Bada!!!

   Svara

   Jag vill läsa en massa, lyssna på alla sommarprat, gå nattpromenader med klar stjärnnattshimmel, insupa ljuvligt sommarregn, leka turist i Köpenhamn, Oslo eller Sthlm om jag har råd, åka båt, hänga på Liseberg, gå på gratiskonserter, bada. Och besöka Örebro tror jag?

   Svara

   Ed Sheeran i juli <3
   Förhoppningsvis tävlingar med hästen 🙂

   Svara

    Va har han konsert i år igen? Såg honom förra sommaren, en av de bästa konserterna någonsin.

    Svara

     Inte i Sverige.

     Svara

    I Danmark eller Finland?

    Svara

  Ska på anställningsintervju på måndag – 11 personer ska vara med och det är en chefstjänst inom ett Landsting…tips?
  Är såååå nervös!

  Svara

   Lycka till 🙂

   Svara

   Inte va för glad på intevju. Lite sur till och med.

   Svara

    Haha varför?

    Svara

     Undrar samma. Jag är alltid glad och har hittills alltid fått jobben.

     Svara

   Betablockerare.

   Svara

  Tips på studentpresenter tas tacksamt emot 🙂 Budget ca 1000:-
  Har ingen aning om vad dagens ungdom gillar.

  Svara

   Halvt presentkort på fillers. Nä men skämt å sido så hade jag uppskattat presentkort på typ cervera, Ikea eller önska. Man kan alltid ha användning för ett presentkort 🙂 sjölv fick jag en klocka. Vilken jävla 18 åring vill ha något annat ön pengar och typ sprit?

   Svara

   Vet inte vad dagens ungdom gillar men jag uppskattade ett jättefint guldhalsband jag fick av mina föräldrar. Sen fick jag cash vilket alltid är najs men att få något som kommer hålla hela livet blir ju mycket mer speciellt. Så jag skulle köpt något smycke.

   Svara

   Snygga solglasögon 😎

   Svara

   Vet ju inte vad personen ifråga har för framtidsplaner eller intressen men min bror fick presentkort på resor, typ resecheckar som han kunde använda som delbetalning när han var iväg och tågluffade.
   Annars är väl inredningsgrejs alltid populärt, vi alla flyttar ju någon gång i livet 👍🏻

   Svara

   Presentkort till ikea så att de kan rusta inför deras framtida egna första boende!

   Svara

   Jag fick en stekpanna som jag använde typ varje dag i nästan 10 år. Jag tror inte att min moster anade hur uppskattad den presenten skulle bli

   Svara

    Samma! Fick en Skeppshult gjutjärnspanna som jag använder varje dag sedan 20+ år, och tänker på givaren med glädje. Lite sorgligt om ’alla’ 18-åringar bara vill ha ’cash och sprit’…

    Svara

   Min bästa studentpresent var en tekanna som jag fick av min moster. Använt varje dag i många år! Men det bygger ju på att studenten är tedrickare. Det här precis kommit två stora fina samlingar som heter typ Svenska noveller och Svenska dikter, men det funkar nog bara om studenten är lagd åt det litterära hållet.

   Svara

  Finns det några pålitliga hemsidor som ni kan rekommendera som har bra billiga solresor inför sommaren? Jag och en vännina ska iväg och vila upp oss så något lugnt.

  Svara

  Nån som kan swisha en liten slant till en sjukskriven tös som är galet sugen på fredagsmys? 🤗 0765779802

  Svara

   Ofta du la ut din hemadress haha.

   Svara

    Men what, har du ingen skam eller?

    Svara

     Hamnade fel, skulle svara trådskaparen…

     Svara

   Vad i hela världen?

   Svara

   Be en kompis.

   Svara

   Skäms du inte?

   Svara

   Detta kan ju mycket väl vara någon som använder någon annans nummer för att sätta hen i skiten. Behöver alltså inte vara numrets riktiga ägare som skriver.

   Svara

    Tänkte också så.

    Svara

   Tänk på att era egna namn syns om ni swishar.

   Svara

   Orimlig fråga, Sandra Isaksson

   Svara

   Vad är det du vill ha, chips?

   Svara

  Stör mig så mkt på City Gross reklam ”Samma pris online som i butik, VEM annars?” Kan man verkligen säga så??

  Svara

   Har också tänkt på det 🙂

   Svara

   Plus att hon säger …. datan..
   HALLÅÅÅÅ! Datorn heter det.
   Datan är det som är i datorn

   Svara

  Ni som drar större klädstorlekar, typ 50-52, har ni nått tips på nått bra/kul ställe att köpa kläder? Nån favoritbutik/märke/webshop 😊

  Svara

   Asos har bäst kläder enligt mig.

   Svara

    Tack för tips, visste inte att dom hade större storlekar 😊

    Svara

   Har en vän som brukar gilla att handla på zizzi.se,tycker att hon gjort fina kap där men vet inget om priser eller kvalité 😊

   Svara

   Zizzi har fantastiska kläder

   Svara

   https://vkks.se/sv
   Tycker de har mycket snyggt, men ver ju inte vad du gillar ☺️

   Svara

  Hur lång tid gick det mellan att ni började dejta er partner och att ni hade sex?

  Svara

   Tre dagar. Men vi hade känt varandra i tolv år innan.0

   Svara

   3 timmar 😅

   Svara

   Har träffat en kille i ca en månad nu, och det är mycket som talar för att vi kommer ligga nästa gång vi ses. Men jag går inte på något preventivmedel och enligt menscykeln kommer jag vara som mest fertil under den perioden, så jag tror vi hoppar det

   Svara

    Kondom?

    Svara

     Jaa men är så nojjig, känns ju osäkert att enbart ha kondom

     Svara

      Hur menar du med osäkert?

      Svara

       Ja men om den spricker

       Svara

        jag och min fästman har kört kondom under våra 2 år tillsammans. Inget som har hänt ännu, dock när han kommer så avbryter han samlaget – för att minimera risken ifall något skulle ha gått fel på kondomen. Var bara mycket säker på att ni sätter på kondomen rätt, förvarar kondomen rätt osv.

        Svara

         Haha vaaa? Har varit ihop med min kille i 6 år. Kondom endast och här avbryts inga samlag . Kondom är säkert om den används korrekt.

         Svara

        Hmm…Tycker nog att du nojar i onödan. Även om du gått på tex p-piller hade de inte skyddat till 100%.
        Kondom skyddar mot könssjukdomar också. Och risken för att de spricker är väl inte superstor. Jag hade nojat mer över enbart tex p-piller men man är ju olika☺️

        Svara

         Tack för era svar!!

         Svara

   2 mån, jag var oskuld (hatar det ordet btw) och ville tydligen vänta för att se om han var ”värdig” LOL. Jävla skev bild man växer upp med att oskulden är något så jävla heligt och ska gå till ens första kärlek. Nu gick jag ifrån frågan, men vi är fortfarande tillsammans såhär 14 år senare så han var väl värdig då 😂😂

   Svara

    Off topic kanske, men hur känns det att bara ha legat med en enda person och att det mest troligen även kommer vara så? Som att du missar något? Eller bara tryggt och fint liksom?

    Svara

     Både och helt ärligt. Första typ 10 åren tyckte jag det var fint och tryggt, och ville inte ligga med andra alls. Senaste tiden så har jag börjat fundera på om jag faktiskt missar något. Även när jag lyssnar/läser om folks dåliga one night stands, eller en kille som kysser dåligt osv så vill jag ha lite såna stories också hahah. Dock så går vi igenom vår första stora dipp i förhållandet så jag tror mer det har med det att göra. Men om vi skulle fortsätta vara tillsammans resten av livet så är jag ju uppenbarligen nöjd med det haha =)

     Svara

     Jag är inte -db- men jag har också bara legat med min man. För mig känns det fantastiskt! Jag är tacksam varje dag att vi var varandras första pch, förhoppningsvis, enda partners. Det känns tryggt och rätt för oss. Jag dömer ingen men jag måste erkänna att jag ömkar för de som haft många sexpartners. Inte för att de är slampiga utan för att jag inte förstår. Jag har ju aldrig varit i den situationen. Det känns oäkta på något sätt och ”fel” (för mig). Har massa kompisar som ligger runt, älskar dem precis som de är men jag är tacksam för mina val som lett mig till att bara ha varit med en person.

     Jag skulle nog inte ligga runt om vi skiljer oss då jag är alldeles för känslig och har lätt att äcklas av folk/situationer. Skulle ångra mig med en gång om jag drog hem ett ons. Men ni andra, gör precis som ni vill. Ta hand om er och låt ingen tvinga er till något ni känner er otrygga med.

     Svara

      Alltså.. Det är ju inte så att folk som har mkt sex är sunkiga. Du får det att låta som att folk aldrig duschar.

      Och sen kan man inte säga att folk får ligga runt hur dom vill, MEN du tycker ändå det är dåligt. Håll dig till ditt bara och skit i andra för enligt dig själv har du ju faktiskt aldrig vart i den situationen så då vet du ju inget om den. Det är som att säga att något smakar äckligt fast man aldrig har smakat på det

      Svara

       Jag svara utifrån hur jag ser på det hela. Skrev även att det inte har med slampighet att göra utan att jag skulle äcklas av killen.

       Jag har liksom gjort annat med killar som inte involverar sex. Jag har äcklats av varenda en. Ryser när jag tänker tillbaka på vilka killarna var. Det är också anledningen till att jag inte hade sex, jag hade spytt på honom!!

       Alla älskar inte sex, du får respektera att jag äcklas av MIg själv inte av ”slampiga” tjejer. Jag bryr mig faktiskt inte om vad andra gör så länge de inte ser ned på mig för att jag inte vill ligga runt.

       Dock måste jag påpeka att jag aldrig någonsin skulle kunna vara med en man som legat runt. Finns inte på kartan. Är hellre singel. Detta har inte med akten att göra, som sagt, jag ser inte ned på människor på det sättet. Det habdlar om diciplin och självkontroll, man ska kunna motstå sina frestelser. Du kanske inte förstår hur jag tänka så men jag är en extremt diciplinerad person. Kräver samma av min partner. Vill inte ha någon som följer sin varje lust och begär. Så nu vet du.

       Svara

   4 timmar.

   Svara

   5 timmar ungefär med min nuvarande partner. Hehe, började som one night och slutade som gifta 🙂

   Annars har det gått allt från ett par veckor veckor till månader i tidigare relationer.

   Svara

   En vecka ungefär. Kom ihåg dock att du ska känna dig redo att ha sex med hen, vänta om du inte känner dig redo och låt det ta sin tid.

   Svara

    Jag vill verkligen ha sex med honom men är bara så rädd att det ska gå fel. Förmodligen blir det ligg vid ett annat tillfälle, typ när jag faktiskt gått och skaffat p-piller

    Svara

   Låg med varandra innan vi ens hade börjat dejta 😂 nu är det 10 år sen vi låg första gången… 4 barn & gifta ❤️

   Svara

   Vi hade sex först, sen dateade vi! 😀

   Svara

   Andra träffen 🙂
   Jag är en stark förespråkare av att ligga så tidigt som möjligt. Blir det inget längre dejtande så fick man ju ligga iallafall 👍🏻👍🏻

   Svara

    Håller helt med dig! Jag har alltid velat testa den sexuella kemin med den jag dejtar, har aldrig sett poängen i att dra ut på det. Vore väldigt tråkigt att dejta i månader och sedan inse att sexet inte är bra. Visst, sällan man har det bästa sexet på första försöket med någon men själva kemin måste finnas där, annars skulle det inte funka för mig att fortsätta dejta.

    Svara

   På andra dejten

   Svara

   1 år 1 månader och 11 dagar, min man räknade 😂 jag var oskuld och 16 år när vi träffades, han 18 år, men han väntade snällt och idag är vi gifta, 35 och 33 år 😍

   Svara

    ’Snällt.’

    Svara

  Vet någon vad det är som pågår runt Medis i Stockholm ikväll? Det låter som världens konsert och folkfest och jag fattar noll. Är höggravid och orkar ej gå ut och kika, har seriöst googlat i en timme men hittar INGET! Hjälp!

  Svara

   Vill också veta!

   Svara

   Är det inte nått med Greta Thunberg?

   Svara

    Nej det var väl i Kungsträdgården tidigare idag 🤔

    Svara

     Aha, jo det stämmer nog!

     Svara

   Kanske en protest för att Medis just fått besked om att de ska lägga ner. De har 1,5 år kvar i drift tror jag.

   Svara

  Hur döljer ni era kärlekhandtag? Jag är 170 och väger 80. Allt sitter runt magen. Är fast i leggingsträsket och jag vet inte vad jag ska sätta på mig. Allt annat än leggings blir för stort i benen och om det passar i midjan (typ jeans) blir det för stort i benen. Får liksom en ”extramage” ovanför snippan i många byxor som sitter åt för hårt också. Klänning brukar jag ha men saknar ett alternativ till leggings.. hjälp! ❤

  Svara

   Gör en Bukplastik? Det bästa jag gjort. Mitt enda problem var just magen och efter op är jag nöjd med övriga kroppen utan att behöva minska i vikt alls.

   Svara

    Är väl lite väl drastiskt med operation när någon frågar om klädtips, jisses!!!
    Har du testat såna där vida byxor som finns mycket nu?? Eller kjol och cykelbyxor under om det är varmt och du ej vill ha leggings??

    Svara

     Är typ rädd att vida byxor får mig att se större ut? Att det liksom blir en förlängning av magen? Har inte ens vågat pröva det 😅 vad tror du? Cykelbyxor gillat jag! Samma med träningstights. Men vill gärna hitta nåt som inte är leggings/tights av spandex typ 😆

     Svara

    Vill inte operera eller fettsuga, vill hitta kläder som passar min kropp, inte anpassa kroppen efter kläderna, men tack 😊

    Svara

   Kan det kanske funka med höga byxor? Jeans som går upp över naveln liksom.

   Svara

    Det tycker jag är jättebekvämt! Men då får jag den där jobbiga delningen på magen. En i byxlinningen och en ovanför 😬 har jag testat dåliga modeller? Dom är ofta väldigt tighta i knäppningfn och slappade under, vilket formar magen så (2 barnsmammamage❤)

    Svara

   Köp jeans som är väldigt stretchiga, som är leggingsliknande eller ”finare” byxor (typ kostymbyxor) som sitter lösare och är högre i midjan?

   Svara

    Har du nåt tips på vart? Handlar mycket på hm och dom har ofta väldigt smalt/tight i midjan så magen delas i två. Har ofta längre tunikor, men vill gärna kunna ha en normalitet t-shirt utan att magen hänger fram ovan och under byxlinningen. Träningstights är fantastiskt och fixar allt, men vill ju kunna ha en fin och topp utan träningsbyxor till 😆❤

    Svara

     Jag tycker gina tricot har bra, billiga och stretchiga jeans.

     Svara

     Molly jeans på Gina trickot. Absolut skønaste byxorna ever. Kænns som om man går i leggins👍🏼👍🏼

     Svara

     Lindex modell Jonna. Bästa byxan

     Svara

   Har du testat jeans från Gina Tricot av märket Molly? Eller jeggins som det kallas. Superstretchiga byxor med hög midja 👍🏻 upplever inte att det blir en jobbig delning på magen, byxorna blir som ett extra skinn typ.

   Svara

   Jeans från Gina tricot med namn ”Molly”. Högs i midjan och de ljusa jeansen är mest stretchiga tycker jag.

   Svara

   Äsh strumbyxor + löst sittande skjorta eller klänning låter ju som det funkar, är snyggt också!

   Svara

   Levis ribcage jeans! Håller magen på plats och är raka ner till anklarna 🙂

   Svara

   Molly-jeans från Gina och finns ”jeggings” på Zara som är bäst! Dock är de långa i benen, men så är jag typ 1dm kortare än dig med.
   Finns även skitsnygga, supersköna på Hög midja och riktigt stretchiga! Älskar dom 😃

   Svara

  Budget för brudklänning? Vad skulle vara max för dig att lägga på klänning?

  Du som är gift:
  Vad betalade du för din brudklänning? Ny eller begagnad?

  Svara

   Vet inte vad det hade gått på, men hade bett en släkting sy min. Självklart hade jag köpt tyget och betalat henne för arbete och så

   Svara

   Max 100 tusen, min kostade 62 för åtta år sedan.

   Svara

    Förlåt men är det värt dom pengarna? Jag fattar att det är en speciell dag och att man vill vara fin men 62 000 kronor?

    Svara

     Ja jag tyckte det då och jag skulle nog tycka det idag med 😃

     Svara

    Betalade du 62 000kr? För en klänning att använda en gång?

    Svara

   Ny, 699 på Lindex. Snygg som tusan och helt avslappnad bland rödvinsglas och kladdiga barnhänder

   Svara

   Jag gifte mig -07 och köpte min brudklänning för 14k. Den var helt ny.

   Svara

   Ny klänning fick jag uppsydd för 7000.

   Svara

   Betalade 4000 kr för min klänning och den var ny!

   Svara

    Skulle max lägga 5000 på klänningen om jag gifte mig igen! Finns så mycket annat som kostar med bröllop och så himla många snygga klänningar i den prisklassen, så för mig knns det inte värt att lägga mer än så.

    Svara

   Jag la 900kr, från asos

   Svara

   Jag köpte min för 4000, det var mer än jag hade tänkt lägga, men den var så himla fin 😛

   Svara

   Jag köpte min från Kina för typ 3-4000kr uppsydd efter mina mått 🙂

   Svara

    Köpte min med från Kina, på Ebay. Uppsydd efter mina mått, kopia på en Pronoviasklänning för 20-ish tusen. Gav 1700 kr för den. Satt perfekt och var i fin kvalitet.

    Svara

   Köpte min begagnad för 5000, la ca 3000 på ändringar och tillbehör. Sålde hela kittet för 5000 igen.

   Svara

   Skulle nog sätta maxtak på 5-7 tusen. Över det känns lite väl svulstigt kan jag tycka.

   Svara

   Jag betalade 2000 kr för min klänning! Sen la jag lite pengar på att sy upp den också, ca 1000 kronor. Sen fick jag den dock såld för nästan lika mycket som jag köpte den för direkt efter jag gift mig så. WIN!
   Köpte min genom köp och sälj bröllopssida på facebook. Hann inte direkt prova innan för säljaren postade klänningen åt mig, men det kändes inte som allt för mycket pengar om den inte passade. Tur för mig att den passade. 🙂 Men det var en rätt enkel modell med böljande kjol så¨kan tänka mig att om en klänning är formpassad efter en tjej från start så är det svårare att köpa den begagnad, men å andra sidan är den billig så kan man kosta på sig en sömmerska om klänningen är rätt stil.

   Svara

   Jag skulle inte lägga mer än max 2000:- på en brudklänning. Om ens det! Vi har barn och jag skulle hellre spara in pengar på sådant ytligt och satsa på upplevelser med min familj istället. 🙂

   Svara

   Hade en budget på 15 000..
   Va i affärer och provade..

   Köpte en uppsydd efter mina mått för 5000.
   Helt ärligt är den inte värd 15000kr.
   Mat, dryck och musik är vad som kommer göra festen 🙂 klänningen har man bara några timmar. Eller jag skA ha min under kyrkan och bröllop skålen sen byter jag till en dans vänlig klänning jag köpte för 500 🙂

   Svara

   Min kostade 20k allt som allt! Nu ska jag gifta mig nästa sommar och har as we speak 3 bebisar i magen så lite nervös över att den kommer vara trång😂😂 har dock typ 11 månader på mig att komma tillbaka sen

   Svara

    Min kostade 5000 uppsydd

    Svara

   22000kr kostade min. Ny från pronovias.

   Svara

   10.400kr för 6 år sedan, så fin klänning helt i spets. Hänger fortfarande i garderoben, kan inte med att sälja den 🙈 hade väl ingen direkt budget utan kände att bröllopet ändå skulle vara så dyrt så någon tusenlapp mer eller mindre skulle inte spela någon större roll.

   Svara

   Jag köpte en klänning för 400 kronor. Den lånade sen en kompis när hon gifte sig så det var väl spenderade kronor😊

   Svara

  Någon annan med hallux valgus? Tänkte att jag skulle bli lite snällare mot fossingarna så nu har jag börjat med tåspridare, såna där små i gummi. Vet inte om det hjälper men känner mig duktig i alla fall 😅

  Svara

   Tåspridare och barfotaskor med zero drop och bred tåbox

   Svara

    Joe Nimble skor! Har inte hallux men andra fotproblem och de har gott om plats och snygga.

    Svara

   Tänker att du from nu ska ha skor som absolut inte klämmer åt 🙂
   Du vill ju inte sprida ut tårna för att klämma ihop dom sen 😉 och det är SÅ skönt med skor där tårna har fritt spelrum!

   Sen kan man ju stretcha det där, sätt ett band mellan tårna och dra isär fötterna lilsom. Tror jag iallafall, du får googla 🙂
   (Om jag inte snurrat ihop hallus valgus, är väl stortån?)

   Svara

    Snedställd stortåled, jo. 🙂

    Svara

   Gå mycket barfota!

   Svara

  Vart gör man av oljan efter att man har friterat? Funderar på att köpa fritös nämligen.

  Svara

   Dricker upp den. Visste du inte det? Gott med en citron skiva i. 👍🏻

   Svara

    Jag tar nog hellre ett glas vin 🍷

    Svara

    Ha, ha!

    Svara

   I min kommun kan man få en liten grej från returpunkten som man häller oljan i – sen lämnar man den hos dom!

   Svara

    Verkar praktiskt! Ska kolla upp det 👍

    Svara

   torkar med hushållspapper när de svalnat och slänger i soporna

   Svara

    Det måste väl gå åt en hel rulle för att torka upp all olja 😱

    Svara

   Vad menar du gör av den? Efter du friterat så låter du oljan som är kvar ligga i fritösen och svalna, sen fyller du på när det behövs vid användning. Oljan blir inte dålig på något sätt, och dessutom hettar du ju upp den igen. Kanske inte om du friterar 1 gång per år, men någon gång i månaden så behöver du aldrig hälla ut.

   Svara

    Ska jag ställa fritösen med olja i in i köksskåpet då? Blir oljan inte dålig när den är använd? Jag är för mig att hamburgerrestauranger måste slänga oljan ofta för att det blir dåligt?

    Svara

     Men Pärlan. Hur mycket tror du inte de friterar dagligen?

     Svara

    Oj, är det inte exakt så det bildas transfetter?

    Svara

   Häller oljan i en flaska, burk eller dunk. Slänger flaskan, burken eller dunken i soporna.

   Svara

    Ok tack!

    Svara

    Nej INTE slänga i sopporna! Vad tror ni händer när sopporna hamnar i soppbilen! Flaskan kläms ihop, oljan rinner ut över alla sopporna och det blir en rejäl brandfara både i soppbilen och på soppstationen. Olja ska hällas i flaska och lämnas på återvinningscentralen och ingen annanstans!

    Svara

     Sjukt gulligt att du skriver soppa haha

     Svara

     Soppbilen! Älskar idén, som Glassbilen fast med the soup nazi i!

     Svara

   Det undrar jag med??? Sparar till næsta gång?

   Svara

  Jag har funderar ett tag på om det här med offerkofta är något för mig. Ni som har en offerkofta, berätta om era erfarenheter! Hur länge har ni haft den? Vad är det för material? Finns det någon anledning till varför du införskaffade den? Finns de i fler färger än grått och svart? När är bästa säsongen för offerkoftan?

  Svara

   🤪

   Svara

   😂

   Svara

   Jag använder inte min offerkofta så mycket, jag föredrar martyr-tröjan.

   Svara

    som sen övergår till krama-sig-själv-tröjan

    Svara

   Personligen tycker jag att man ska sticka dom själv skulle AAAALDRIG köpa en begagnad! Här en kompis som köpte sin på second hand. Usch!!

   Svara

  ivana84 visar okända barns ansikten på sin ig storie. Får man ens göra så? Någon konsert som hennes son är på men hallå alla andra barn kanske vill inte synas bland hennes följare.

  Svara

   Men snälla! Vi förstår att det är du själv som skriver om din instagram här hela tiden. Pinsam!

   Svara

  Två saker att svara på om ni känner för det!

  1. Ni som tränar, var köper ni era träningstights? Jag hade gärna haft träningstights med mobilficka. Problemet jag har med tightsen idag är att de inte har mobilficka + att de är väldigt lösa i midjan med tighta på rumpa/lår. Vet ni något bra märke?

  2. Tråkig relationsfråga.. Men hur vet man om man är i en dipp i förhållandet eller om man ska göra slut? Jag har snart varit tillsammans med min partner i 7 år. Jag älskar honom men uppenbarligen tvekar jag. Jag känner ena dagen att jag vill skaffa barn med honom och andra dagen att jag vill göra slut och bo själv.

  Svara

   1. Nike eller Craft men tycker Nike är de bästa.

   Svara

   1. Nike och röhnnisch!!! Har verkligen de bästa tightsen som INTE sitter löst, har även ett par från Puma som sitter riktigt bra.

   Svara

   2. Eftersom du vill bo själv ibland tänker jag att du kanske har behov för mer egentid? Eller vad är det i relationen som gör att du tvekar tror du?

   Svara

   Nike kanske verkar bra då, har de tights med mobilficka?

   Svara

   1. Jag köpte nyligen dessa https://www.stadium.se/sport/yoga/yogaklader/264576106/soc.w-pocket-ths.animal-printed , de är väl inte de absolut bästa tajtsen i alla kategorier men de var prisvärda, har fickor på båda benen och fyller sin funktion. 🙂
   2. Låter troligen som en dipp. Det är nog ganska vanligt. Det går i perioder men mellan varven känner jag för att skaffa en egen lägenhet och bara få vara själv jag också. Har varit tillsammans med min man 10 år.
   Men om det inte är ”värre” problem än att du är rädd att du tröttnat så tror jag kanske du bara behöver unna dig lite egentid och hitta på lite skoj för din skull. Dra på minisemester, boka ett hotellrum och rå om dig själv, spaa eller fika eller gör något annat trevligt! Se om det känns bättre efter att du fått rå om dig själv lite. Håller det i sig och liksom inte släpper dina funderingar och känslor så kanske det inte bara är en ”fas” utan då kanske ni ska prata om detta. Eller du ska kanske dela med dig om dina känslor, han kanske känner liknande? Ni kanske kan testa vara isär ett tag och se om ni saknar varandra.

   Svara

   har för mig att stadiums eget märke har en modell med ultrahög midja och mobilficka. har bara provat dem och tyckte då att de var nice men lite väl tjocka och varma i tyget, men är mobilficka hög prio är de ju värda att prova.

   Svara

   2. I ett långvarigt förhållande får man räkna med dippar. Fundera på vad det beror på. Har ni säckat ihop? Kan du prata med personen? Håller dippen i sig i månader och inte beror på någon sjukdom/felmedicinering är det bäst att göra slut.

   Svara

   Gymshark!! Mobilficka och bra passform

   Svara

   Stronger har bra träningstights med fickor (iallafall dom jag har)

   Svara

   Tack för era svar! Hann inte titta här inne igen förrän nu men jag uppskattar verkligen att ni svarat <3

   Svara

   Nike speed 7/8 är de SKÖNASTE tights jag haft🙏🙏🙏

   Svara

   Jäkligt otippat, men köpte världens skönaste träningsbyxor på Victorias Secret (i Sverige)! Ingen mobilficka dock. Sen köpte jag ett par på HM, svarta och absolut inget speciellt. Men jäkligt sköna! Har väldigt smal midja/större rumpa så brukat ha samma problem med att de sitter löst i midjan. Men dessa två är perfekta 😄

   Svara

    Och prisvärda, HMs kostade 249kr och VS 440kr. Jag älskar dom! Ska se om jag hittar HMs så jag kan länka.

    Svara

     199kr kostade dom! In i appen, sök på svarta träningstights så kommer det upp high waist, svarta. Supersköna med hög midja! 😃

     Svara

  Någon som har tips på bra och prisvärd dator (laptop)??
  Märke spelar absolut ingen roll, bara den funkar som den ska!

  Svara

   Håll koll inne på netonnet då 🙂 Hittade en asus för 1800 där.

   Svara

    Oj billigt!! Tack för tips 🙂

    Svara

  Ska återigen börja med ECT på måndag det ända som funkar mitt i all elände.
  Skulle behöva lite ’pepp’😔

  Svara

   Lycka till!❤️

   Svara

   ❤️