Vem är egentligen Sveriges svar på Oprah Winfrey?

CSR-managern/Kommunkationsansvarige/Högerhanden och nu även the corp.com Marisol är tydligen både teamets mamma och Oprah Winfrey.
Jag trodde Isabella var Sveriges svar på Oprah Winfrey? Det här är så förvirrande…

Och är inte CSR-managerns jobb att få Isabella att åka tåg för att kunna visa upp på sociala medier i äkta ”green washing-manér”?
Att HON åker tåg är väl föga förvånande?
Eller?

254 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Haha va? Varför skriver de att hon är ”safe and in control”? Har hon befunnit sig i fara? Oerhört oinspirerande bild på ett tåg dessutom.

  Svara

   Reor direktöversättning av ”säker”, som i Confident 😂.

   Svara

    Tror*

    Svara

    Skulle ha varit att ”myself, Marisol” är ”sure and in control” alltså?

    Svara

   Reagerar också på safe. Som du skriver undrar man ju om hon blivit räddad från något, eller menar hon att M är ’ofarlig’?
   Skulle tro hon har direktöversatt ’säker’ men menar ’confident’ eller ’reliable’.

   Svara

    Kanske ”trygg”?

    Svara

     (Så ja .. reliable, assured?)

     Svara

    ”Hon e säker, gamla Bettan!”

    Svara

     Säkrad?

     Svara

     ”Duuuuu och ditt skjutgalna gamla finger!”

     Svara

   För att inte tala om ”had a speech”. Alltså antingen så ”Held a speech” eller, för att faktiskt beskriva det Isabella verkar göra, ”gave an interview”.

   Svara

    Google translate!

    Svara

    Och ”followed on to France”… Hur kan vissa människors engelska vara så obegripligt dålig? Jag fattar verkligen inte, alla jag känner är stjärnor på engelska.

    Svara

    Tror att de fortsätter att skriva enbart för att provocera. Kan inte se någon annan orsak då de måste läst/hört kritiken kring detta.

    Svara

   Allt är bara så konstigt… och dessutom verkar det vara Marisol själv som skrivit det hela. Liksom what?!

   Svara

    Ja alltså, är det Marisol som skrivit allt själv så ger det ett väldigt märkligt schizointryck att presentera sig själv i 3:e person på det vis som hon gör i texten.

    Är det någon annan som har skrivit, och som också åkte med Marisol på tåget, så behöver den personen lära sig att om man skriver ”…and myself, Marisol” inte betyder jag och Marisol utan att man bara syftar på sig själv och att man förtydligar det med att lägga till sitt eget namn.

    Oavsett vem som har skrivit texten så bör den personen omgående anmäla sig till en kurs (gärna flera) i grundläggande engelska, OCH en kurs i allmän grammatik. Det är så pinsamt låg nivå på språkhanteringen att de borde skämmas.

    Svara

     Det är Marisol som har skrivit det som står inom citationstecken så ja, myself = Marisol men det borde inte stå ”myself, Marisol, took the train to Malmö” utan ”I, Marisol, took the train to Malmö”

     Svara

   Safe genom Natural Cycles såklart, hallå😏

   Svara

  Som om de öht har något gemensamt med Oprah. Undrar ibland om IL vet vem det är? Hahahahahaha

  Svara

   Btw, fick in och kollade kontot där se beskriver en annan kollega som ”beyonce”. Dagens lol. Tack löwengrip infest… jag menar invest 😂

   Svara

    Vem är Löwengrips Mandela? Moder Teresa? Solkung? Jesus?

    Svara

     Om jag skulle börja jobba på Löwengrip skulle jag kräva att få vara teamets Tonya Harding!

     Svara

      Ha, ha, där fick du mig att skratta! Tack!

      Svara

       Skrattar i sängen så jag nog väckt grannarna 😂 Meeersi båcooop som en säger i Cannes 👍

       Svara

     Vilka som är Napoleon och Kim Jong Un står iaf klart 😱

     Svara

      F’låt, diktator skulle det såklart stå

      Svara

   Hur kan Bella veta vem Oprah är, när hon aldrig tittar på TV?
   ,

   Svara

  ’Safe’?
  Som i ’ofarlig’?
  Eller menar hon ’säker’ som i ’confident’ eller ’reliable’?

  ’She is safe’ låter för mig inte som något man säger om en uppskattad medarbetare…

  Svara

   Låter lite maffia också:
   ”What about her, the new girl, eh?”
   ”It’s ok. She’s safe.”

   Svara

    🤣🤣🤣

    Svara

    Hon e luuuuugn

    Svara

     Ring åklagarn

     Svara

      Mackeeeeeee! Ring åklagarn!

      Haha, Macke funkar ju faktiskt som smeknamn för Marisol. 😁

      Svara

   Trygg eller stabil tolkar jag det som att de menar

   Svara

    Ja, men då skriver man (helst) inte ’safe’.
    Börjar du direktöversätta ’säker’ kan hon ju lika gärna vara ’sure’ eller ’certain’…

    Svara

     Okej, jag försvarar inte hennes/teamets engelska. Tycker det är bedrövligt att hon inte har anlitat någon som faktiskt kan engelska, men nu försökte jag förstå vad de faktiskt menade och det var min tolkning att de menar att hon är trygg/stabil.

     Svara

      Jo, jag förstod vad de menade, min svengelska är alonestanding – men tack för hjälpen…

      Svara

       Inte bara en fena på engelska, trevlig är du också!

       Svara

        If there is heart room, there is butt room!

        Svara

       Det är väl IL som är alonestanding with kids?

       So fun!

       Svara

        You can also be weird-living, if you’re together but live apart…

        Svara

      You lucky cheese 😉 😀

      Svara

       Luck’s cheese är det väl?

       Svara

       Eller, finns både lyckost och lyckans ost!

       Svara

   Amerikaner och engelsmän säger ofta ”safe travel” eller ”travel safe” till sina kollegor när de ska ut och resa. Tror det är det som åsyftas med ”safe”. Väldigt konstig meningsbyggnad och dålig ordförståelse i allmänhet. Det är nästan begåvat att så fullständigt misslyckas rent språkligt.

   Svara

    Tror faktiskt inte det är det som åsyftas här med tanke på hela meningen och efterföljande text. Tror de menar stabil eller trygg som de andra skrivit

    Svara

     Det är möjligt vet inte och svårt att avgöra när det är så ohyggligt dåligt skrivet. Tänker att Marisol har arbetat i ett globalt företag och antagligen varit ute och rest och där snappat upp uttrycket och vill uppfattas som global.

     Svara

      Ingen annan som fastnar vid ”followed on to..”? Ren direktöversättning som är fel på så många plan.
      Borde hon inte ha råd att anställa någon som kan skriva korrekt engelska på hennes sociala medier och även lära henne bättre talspråk alternativt korrigera hennes dåliga engelska inför hennes iscensatta Instastories? Jag menar, känns väl relevant i alla fall nu då hon vill tas seriöst utomlands?

      Svara

    Låter långsökt att de skulle mena safe som i travel safe när meningen är en helt annan och resten av texten är lika dåligt skriven.

    Svara

  Alltså det finns vara EN Oprah! Inte En riktig och två wannabe …

  Svara

   Haha var det inte Isabella som hade som mål att bli den nya Oprah 😂

   Alltså det är så pinsamt löjligt..

   Isabella är en extremt driven tjej men allt kring henne känns som en lekstuga och hon vänder ryggen till när något håller på att floppa och startar nya grejer istället.

   Vart har seriositeten tagit vägen?

   Hon skulle kunna gå hur långt som helst, men hon skämmer ut sig istället med ständiga lögner. Hon brinner inte för det hon håller på med, att bygga bolag som hon säger..
   Hennes största drivkraft är att tjäna pengar, få makt, bli beundrad och att vara avundsvärd.

   Svara

    Vadå ständiga lögner? NEJ inte ständiga lögner och inte mer lögner än andra, det är HÄR det cirkulerar, hittas på och sprids lögner. Sen skojar de lite när de presenterar medarbetarna, låt dem! Varför hålla på och diskutera Marisol och Isabellas anställda herregud. Vad är C:s drivkraft? Fattar inte att hon orkar.. hur seriös är hon och hur seriöst tas hon, hon skämmer också ut sig.

    Svara

     och vi som läser…. skvallerpressen skulle inte existera utan asgamarna.

     Svara

     Skulle nog vilja påstå att hon ljugit om ganska mycket med facit i hand, mycket har presenterats här såsom påhittade hotlappar osv.
     Hon erkände ju dessutom själv att allt på bloggen är regisserat så jo hon är falsk och ljuger.

     Svara

      Fast nej hon ljuger inte en massa. Vad har hon ljugit om? Det hon ljugit om som yngre har hon ju varit ärlig om att hon ljugit om. Ni påstår och tror att hon ljuger om allt, ni vinklar det till att hon ljugit t ex häromdagen att hon skulle ha ljugit om ett reklamomslag – NEJ det var inget ljug! Inte heller har hon ljugit om sitt hus som ni påstått här inte heller om stalkers som ni påstått och inte om annat heller, inte om hotlapp heller hon hittade inte på en hotlapp det var en lapp hon fått på sin bil tidigare. Nej hon är inte mer falsk och ljuger inte mer än andra, finns andra som ljuger mer, hon måhända överdriver en del kanske precis som de flesta andra gör, inte minst C. Men att C vinklar och hittar på är tydligen okej, och de som kommenterar här.

      Svara

       Anonym 13:50 – Min uppfattning är att IL friserar sanningen, vilseleder andra för egen vinning och blåser upp sin egen förträfflighet. Det är min uppfattning och lika lite fel som din uppfattning. Du har rätt till din åsikt jag till min.

       Svara

       Hur orkar du skriva samma skit varje dag? Jo hon ljög om hotlappen för helvete, hon iscensatte allt för att få det att se ut som om hon fick den samma dag pga drev OCH!!!! hon sa att hon kommer sova borta inatt för att hon kände sig otrygg. Bara erkänn att hon ljuger mycket mer än de flesta. Du måste inte hålla på såhär.

       Svara

    Så här beskriver Isabella sig själv på sin LinkedIn-profil:

    ”Swedish born Isabella Löwengrip is one of the most influential social media star in the sphere of empowering female entrepreneurs and supporting women’s work life balance. Every week, she has an audience of 1,5 million followers that she communicates with. You could call her a modern “Oprah Winfrey” as she empowers and uplift women through her digital channels. Her blog can be read in three languages. She is not just an online role model. She is also a very successful self-made entrepreneur juggling 40 employees with a combined turnover of $10 m. Welcome to the world of Isabella Löwengrip!”

    Svara

     Det här med 1.5 miljoner följare på bloggen – är det lagligt att uppge den siffran som är felaktig till företag som funderar på att göra ett samarbete med henne?

     Svara

      Men företagen har väl ett ansvar själva att kolla upp de siffrorna genom att begära underlag för statistiken? Eller köper företag rakt av vad någon säger?

      Vi vet heller inte vad hon har sagt till företagen inför samarbeten, hon kan ha visat de riktiga siffrorna.

      Svara

       I föregående inlägg delades en pdf som hon/de använder när de ska sälja in sig själva, alltså direkt riktat till företag i samarbets-och marknadsföringssyften. Där framkommer siffran 1.5 miljoner unika följare på bloggen. Givetvis har förtagen en skyldighet att kolla upp faktan för sin egen skull – men frågan är inte huruvida de är lättlurade utan huruvida IL är den som luras och om det i så fall är lagligt? Många håller på med bedrägerier och bara för att konsumenterna/offren inte dubbelkollar allt betyder det inte att det är fritt fram för bedragarna att ljuga, utelämna och vinkla.

       Svara

        Jag tycker bara att man ska vara försiktig med att hävda bedrägerier innan man vet hur samtalen men företagen har gått till. Speciellt i ett kommentarsfält där allt blir till sanningar.

        Svara

         Absolut. Säger inte att det klassas som bedrägeri men ställer mig frågande till om det är ok att skicka ut informationsblad till intressenter med felaktig och/eller snedvriden information? Om inte IL plötsligen fått en miljon fler läsare sen statistik-gate.

         Svara

         Aa – Det du skriver om ljuga utelämna och vinkla är absolut bedrägligt. Visst har företagen som ingår samarbete med IL ett egenintresse att kontrollera fakta. Men det kvarstår att anledningen till att företag kontaktar IL för samarbeten beror på hennes egen marknadsföring, att hon varje vecka kommunicerar med 1,5M följare varje vecka. (Källa ILs linkedin sida). IL har faktiskt gjort en utfästelse och det är ett väldigt märkligt beteende att frisera sina siffror för att sedan när man skriver avtal ger en lägre siffra. Det bygger inget förtroende överhuvudtaget.

         Svara

        Svara

         Tror att det ges kraftiga rabatter från den där prislistan.

         Svara

         Det var ganska intressant ändå. Om man tittar på Case Ellos så står det i exemplet med jackan: ”Coats sold from blog post 320 units”
         Betyder det att 320 stycken jackor såldes? Alltså att personer klickade på länken och handlade den jackan på Ellos?

         Svara

          Stämmer, 320 sålda jackor som går att koppla direkt till blogginlägget (man analyserar trafiken från just det blogginlägget > mäter de som köper jackan).

          Däremot är det intressant att det står ”Sessions” när hon ska presentera sina följare. Sessions betyder besök. Ett besök motsvarar INTE en person. Tre sessioner (besök) kan vara samma person som besöker bloggen från datorn, paddan och mobilen. Inte helt ovanligt.
          Så 1,5 miljoner följare är högst otroligt.

          Dessutom vore det intressant att veta vad som specar en följare. Är man en följare om man besöker bloggen en gång om dagen? En gång i veckan? En gång i månaden? En gång i halvåret?

          Nån verkar jobba med glädjesiffror…

          Svara

          Ja, precis. 320 x 999 ≈ 320k

          Inlägget (Snygg i budget, 21/8-18) innehåller inga adlinks så jag vet inte om uppgiften kommer från Bellas team eller Ellos.

          Svara

         Hahaha det står alltså i Ellos-kundcaset att inlägget nådde 3,5M i räckvidd. I klass med Melodifestivalen alltså! Så folklig, Bellsan!

         Svara

       Är det lagligt att säga ”vi är Sveriges största podd”? Eller ”jag är en av Sveriges största bloggare” till företag som funderar på att göra samarbete? Är det lagligt att kalla sig olika egenpåhittade titlar till företag som vill göra samarbeten? Sen vet väl inte du Aa vilka siffror IL eventuellt uppger till företag som vill göra samarbeten. Du fattar också att siffror/läsare varierar med tid va och att hon haft runt miljonen bevisat förut, och att hon menar flera kanaler som läggs ihop. Och är du medveten om att tidningar vrider till när de skriver?

       Svara

        Jag tycker också det här är intressant. Om jag startar en blogg och hittar på att jag har x antal läsare för att kunna ta en viss summa betalt av reklamsamarbeten – är det verkligen lagligt?

        Enda anledningen till att hon inte kan fuska på siffror som instragram och facebook är ju för att det publikt! Är det ingen som tycker det är lite märkligt att det är nästan fyra gånger så många som läser bloggen än följer på Instagram?

        Svara

         Företagen kan ju be att du verifierar de siffrorna.

         I Bellas fall kan jag tänka mig att företagen inte bryr sig om exakta antalet. De vet att hon är stor och det räcker. När jag jobbade på ett företag som ofta gjorde samarbeten så var aldrig exakta antalet läsare viktigt. Man förstår vilka som når ut till en stor massa och vilka man ska kontakta för att få spridning. Men jag kan så klart inte tala för alla företag som någonsin samarbetat med henne.

         Svara

         Det är inte lika många som läser bloggar idag pga av att Instagram finns, men det finns många som läser bloggar som inte har instagram. Mona, Maggan G och Toftby är exempel på bloggare som har större bloggar än vad de har instaföljare, så du kan inte jämföra så. Finns andra som har små bloggar men stora instakonton. Bianca t ex har fler ig-följare än MG men MG:s blogg har alltid varit större än Biancas.

         Svara

        Anonym 14:08 – Nej det är inte olagligt att påstå saker som inte stämmer. Däremot kan det bli olagligt om man försöker tjäna pengar på uppgifter som inte stämmer som leder till skada för den andra parten.

        Svara

      Jag tror inte att det är olagligt men definitivt omoraliskt.

      Förra året intervjuades Isabella på Breakits Beauty & Tech konferens. Till vänster om henne fanns det en projektorduk och enligt presentationen så hade Isabella byggt en skönhetsbutik (Bellme?) på nätet i miljardklassen(!) via sin blogg. Samma år i december skriver Bella på sin blogg att hon har som mål att bygga bolag i miljardklassen.

      Jag tycker att ansvaret ligger hos företagen att kolla upp om siffrorna stämmer. Det blir dock svårare för ett utländsk företag eftersom de bara har Isabellas egna uppgifter att gå på.

      Svara

       Det finns med andra ord mer att granska än besökssiffror. Jag tycker det är ovärdigt att få föreläsa, få utmärkelser och skryta på rena lögner.

       Svara

       ”Lisa” får du betalt för dina monologer, noveller, länkar och efterforskningar om Bella. Hur har du så mycket tid att lägga på Bella, och framförallt var kommer ditt ingående intresse av Bella och din vilja av att smutskasta henne dagligen och att sänka henne? Vad driver dig? Varför?

       Svara

        Jag är inte Lisa, men jag finner själv stort nöje i att läsa om Ljugengrips alla ljug hon konstant lyckas klämma ur sig. Kan hon alls tala sanning? Tveksamt. Ljugengrip är lika kul att läsa om, liksom att kommentera, som Anna Book, mer känd som Märsta-Anna. Alltid underhållande när de som tror sig vara något extra gör bort sig.

        Svara

      Siffror varierar och svänger – måste hon/de uppdatera texter så fort det ändrats något, och så fort fler anställa tillkommit osv.. i övrigt så stämmer väl den texten ganska bra, även om vissa ser det med andra ögon. Vissa skriver och presenterar sig som största podden fastän det inte stämmer, andra som en av Sveriges största bloggar trots att det finns 50 större osv. Vissa kallar sig själva den ena och det andra och ger sig själva titlar. Fattar inte vad du enträgna ”Lisa…” c vill med ditt inlägg, det är väl inte fel att presentera sig så om IL vill det, eller någon tyckte hon kunde beskrivas så, som sagt siffror ändras ständigt.

      Svara

       Siffror ändras ständigt? Problemet med IL är att hon aldrig varit i närheten av varken det antal följare hon anger, eller att bygga ett bolag med omsättning i miljardklassen. Och det senare är ju plättlätt att kolla. Sen kan hon ju hävda att hon har som mål att nå det men det är ju en helt annan sak.

       Svara

        JO Bellas har varit största bloggen enligt bloggportalen i perioder genom åren, för några år sedan kunde man se det. Och jo hon har legat på runt miljonen läsare enligt den, dock mäter den inte unika läsare men det är många som blandar ihop det där med unika och besök och många tror att det är unika som syns där. Hon säger inte att de har bolag i miljardklassen utan har det som mål och att de troligtvis kommer hamna där. Värde på runt en miljard som nämts var värdet på hennes varumärke och Alla bolag ihop, så många missförstår och vinklar.

        Svara

         Och hur många följare har hon i Umeå? Var den halva miljonen också ”fakta”? Falskt, korkat, tråkigt.

         Svara

     Är det inte lite oförskämt att kalla sig en modern Oprah när Oprah fortfarande lever? Som att säga att Oprah är omodern. Inte direkt som att Oprah levde och verkade på 1800-talet…

     Svara

      Fast man behöver inte jämföra med 1800talet för att något ska vara modernt. Tycker du att modet på 90talet är modernt än idag?

      Svara

       Nej, 1800-talet var bara ett exempel. Faktum kvarstår väl att Oprah fortfarande lever och arbetar? Det var det som var min poäng. Att kalla sig en modern version av någon som fortfarande lever känns lite oförskämt.

       Svara

      Jag håller med. Om hon vill hylla Oprah så ska hon ju istället lyfta fram Oprah som sin förebild. Sättet hon uttrycker sig på nu är förminskande.

      Svara

     Haha ha!

     Svara

   Marilyn verkar va det nya ”skulle Marilyn valt denna” skev hon på bloggen…

   Så om Bella är nya Marilyn (ger upphov till intressanta associationer…) så får nån annan helt enkelt axla Oprah rollen 🙂

   Svara

  Haha! Skönt hon är kontrollerad i trygg förvaring nu. Pjuh!

  Svara

  hahahaha Bellas idé om anställa någon för att företaget ska vara hållbart miljömässigt; den anställde får åka tåg medan Bella herself lutar sig tillbaka i mjuka skinnsätet på privatjet. hahahaha. Tycker hon är så löjlig men det blir så rolig att följa spektaklet.

  Svara

   Ja, det är fantastiskt!
   Klimatkompensera genom att ständigt ha en medarbetare som åker runt i tåg!

   Svara

    Stackaren får aldrig kliva av om hon måste matcha chefens flygresande mil för mil.

    Svara

   Det känns så sjukt 80-tal allting med BB, flyga hit och dit, svassa runt med miljonärer och låtsas hålla på med ”charity”, man väntar sig nästan att Sue Ellen och JR ska dyka ypp med ett glas whisky i handen.

   Svara

    Håller med, exakt den känslan får man..

    Svara

    Ja! Bra skrivet!

    Svara

   Fast det var väl bra att hon åkte tåg !?.. men självklart ska ni klaga på det också. Lite skillnad på att åka tåg till Malmö och ner till Cannes också va? Åker alla anställda på företag likadant som deras chef, åker alla på företag alltid på samma sätt? Nej inte va. Herregud så töntiga folk här är, dårarnas paradis, de bittras lekstuga och fritidsgård. Finns fler som är löjliga.. men ja visst är det kul att få följa Bella i hennes kanaler 😉 ..här blir det tjatigt och tramsigt däremot, pinsamt.

   Svara

    Haha men om bella åker flyg och den anställda åker tåg blir det ju knasigt 😂😂

    Svara

    Anonym 10:48 – I din ädla kamp att försvara IL och hennes entourage missar du fullständigt poängen med inlägget. Ingen flyger Göteborg – Malmö det finns inget direktflyg förutom privat jet då.

    Svara

     Helikopter finns ju.

     Svara

      Haha ja det också förstås!

      Svara

    Vem är du? Varför är du ens här? Du verkar ta åt dig personligt av allt som skrivs? Bella kan aldrig bli Sveriges svar på Oprah helt enkelt dt får du nig acceptera.

    Svara

     Jag misstänker starkt att den som alltid är här och har sina ”försvarstal” i alla IL inlägg är den med siten Asterixa.se. En blogg som tydligen är inspirerad av denna blogg, men okritisk i sina IL inlägg. Läser man det som skrivits om CC i den bloggen (ett försök på granskning) så är retoriken och ordval detsamma som skrivs här till dem som är kritiska till IL.

     Svara

      Var tvungen att gå in där och kolla. Jag tror du har rätt. Hon älskar Bellan. Men inte Camilla. Om man ska uttrycka sig försiktigt.

      Svara

    Att ta tåget en sån kort sträcka är liksom inget att skryta med, som jag tycker att hon gör lite

    Svara

  Fattar de själva inte hur klyschiga de framstår??
  Hejja, wow hon tar tåget! Jisses…

  Svara

   Och det från Göteborg till Malmö.. de får återkomma när alla tar tåget från Sthlm till Götet eller Malmö. Det förstnämnda tar för övrigt bara dryga tre timmar! Och på MTR:s tåg finns wi-fi.

   Svara

    Ja men precis! Just nu verkar det ju som att de medarbetarna som skulle till Stockholm flög tillbaka. Varför inte låta dem också ta tåget?

    Svara

  Isabella måste ha kommit på någon annan hon vill efterlikna, för Oprah är ju (och vill också framstå som) smart, empatisk och framgångsrik. Kommer dock i nuläget inte på någon annan i världen som påminner om Bella med dessa fejkskratt, plumpa uttalanden och konstanta pinsamheter.

  Svara

   Med sin nya charityfokus är det ju uppenbart att hon vill vara Gunhild S.
   Samt insett att engagerad är chic efter att Greta kom på Times omslag…

   Svara

    Precis, när man saknar inre varma känslor får man bli en copycat!

    Svara

    Ja, spot on! Hon har kommit på hur hon skall bli världens mäktigaste kvinna!

    Svara

   Jo, Trumps söner! 😂

   Svara

    Oh, perfect match!

    Svara

  Är det därför Ljugengrip använder BUS till och med på handflatorna? Aha.

  Svara

   För att snärja en Trump Jr?
   Att de liksom ska bli charmerade ”oh, orange – just like daddy!”

   Svara

    😂👧🍊

    Svara

  Undra hur långvarig denna Marisol blir… Man måste va av en speciell kaliber för att palla de här dårskaperna

  Svara

  ”some followed on to France”…?! Lite som när min pappa skulle berätta om en påfågel på engelska och kallade den för ”On-bird”.

  Svara

   Åh, älskar on-bird!
   Min pappa var på en internationell skolkonferens där en svensk föreläsare berättade om den svenska fackskolan – the swedish fack school…

   Svara

    Hahah åh nej🤣

    Svara

    Hade en rektor (internationell skola) som guidade föräldrar runt skolan. När an kom till lärarrummet och skulle visa inlämnings-fack (pigeon hole på engelska) så sade han ”fack holes” 😂

    Svara

     Omg sluta, jag försöker läsa och äta samtidigt, håller på att sabba soffan och mina kläder av dessa inlägg. 😂

     Svara

   Har vuxit upp utomlands och hörde hur min nya svenska kompis som på bruten svengelska för ett gäng amerikaner, vuxna och barn, skulle förklara att hans morbror var en känd svensk kock. Det han sa var ”My uncle is a very famous Swedish cock”. Hade det varit Britter så kanske några hade tänkt tupp, nu var det amerikaner och de såg minst sagt förvånade ut.

   Svara

    🤣🤣🤣

    Svara

   Haha och min moster skulle beställa oxfilé på engelska och sa: One Cowboy please!
   Ingen fattade vad hon menade? Så förklaringen var: En ko = cow och en tjur= boy = Cowboy

   Svara

   Jag har skrattat åt onbird så att jag gråter floder. Tack för det förlängda livet 🙂

   Svara

    Jag med! On-bird, så klockrent😂😂😂

    Svara

     Det absolut roligaste jag har läst på länge 😂 Long live the on-bird! ❤️🐦

     Svara

   Och min kompis som ville ha ett sugrör och sa ”one suck pipe please”

   Svara

    När jag snackar med engelsmän eller så, brukar jag medvetet översätta uttryck rakt från svenskan. 😗 Ofta går det ju att förstå för en engelsktalande person, ändå (precis som jag förstår folk som bryter kraftigt på nåt annat språk och slänger in påhittade ord eller konstig grammatik) men det låter inte riktigt klokt. Det är det som roar mig. 😁

    Close doesn’t shoot a rabbit (hare, jag vet, men rabbit låter roligare i mina öron, så).

    I am floating in English.

    Svara

     Haha ja. På mitt arbete är vi kollegor från många olika länder. Man får lära sig en hel del roliga (och bra) uttryck. Oftast så klart direktöversatta till engelska. De flesta begriper man men en del måste förklaras.

     Min favorit lite på ämnet är den komikern (minns inte vilken) som berättade om när han var utbytesstudent någonstans och hans icke svenska kompis var på väg att döda en spindel de hittade i sovrummet.

     -Nooo!! You can’t kill it!!
     -Why not?
     -Because if you do, it will….ehm… rain tomorrow…😬

     Svara

     Älskart.

     Do you shark?

     😂

     Svara

      Sharks you? 😁

      Svara

     Samma här. Jobbar på ett internationellt bolag så 90% av det jag gör, säger och skriver är på engelska.

     Ibland orkar man inte med att vara ordentlig så när jag är trött brukar jag dra riktigt dåliga direktöversättningar.

     Britterna brukar tycka det är roligt. De som inte har engelska som modersmål förstår inte riktigt och blir mer förvirrade.

     Svara

     Gör det med mina kompisar ibland, på skoj. ”He slid in on a prawn sandwich” är en klassiker som mina brittiska vänner älskar.

     Svara

      And don’t scream ’hi’ before jumping over the stream.

      Svara

       Now you have taken a shit in the blue cabinet.

       Svara

     Det gör jag också (undervisar i engelsktalande land). Mina studenter ÄÄÄÄÄLSKAR svenska djurnamn på engelska. Shield toad är favoriten men laundry bear är också poppis. On bird skall jag sno! A+ översättning. 🙂

     Svara

      Fishfeeling = fiskmås?

      Hur mås det? How are you feeling?

      Lite långsökt men kul. 😋

      Duva = youwhat alt. youhuh.

      Fladdermus = floppymouse

      Rådjur = rawanimal(s)

      Ren = clean

      De engelska namnen är ihopskrivna med flit för comedic purposes. 😉

      Svara

       Nej nej? Rådjur(plural) : uncooked animals 🤣 min pappas tjejs hitte-på

       Svara

   Haha herregud, höll på att spruta halvt tuggad choklad över hela soffan. 😂
   On-bird. Bästa på länge. 🤣

   Svara

   Kompis som var utbytesstudent, ville komplimentera mannens kokkunskaper, sa till fru ”Your husband is an excellent kock in the kitchen” 🙈

   Svara

    Flickorna på McDonalds i Miami höll på att skratta ihjäl sig när jag sa ”I want to have a big coke”.
    Jag förstod ingenting…..

    Svara

   Tack för dagens gapskratt 😂

   Svara

   En bekants mamma (vansinnigt flygrädd btw) skulle flyga t USA. Såklart börjar hon känna sig yr och svag och påkallar hjälp med orden: ”Help me, I’m swimming, I’m swimming!”

   Svara

   Åh, ”on-bird” är ju fantastiskt! Det fick mig att tänka på när en kompis (som inte är jättebra på engelska) såg en fiskmås och utbrast ”look a fishmoose”. 😂

   Svara

  Engelskan är bedrövlig. Vem farao i teamet har kommit på uttrycket ”have a speech”? För att inte tala om ”Safe and in control” och ”Some followed on to France”? Jösses.

  Svara

  Jag tror hon menar ”safe” som i en ”trygg hamn”. Den som tar över nattningen efter Simon när Bella tycker att det är läskig att sova ensam på hotellet 😊

  Svara

  Hon tog kort med Victora Silvstedt och Charlotte Caroll den andra vill inte ens titta i kameran på kort med henne 😂😝😜

  Svara

   Vem är Charlotte Caroll?

   Svara

   Sånt känns iofs bara som taskigt och oskönt beteende kan jag tycka.

   Svara

    Nja, skulle man ta bild med alla som ville hade man aldrig gjort något annat

    Svara

   Hon tog även en idolbild med Elsa Hosk

   Svara

    Stackars Elsa!

    Svara

  Bilderna på Bella i Canne nör hon kråmade sig och vrålskrattade på röda mattan! 🙈
  Men folk runtomkring brydde sig exakt: 0

  Svara

   Undrar vilka mediciner det är hon inte tar.

   Svara

    😂

    Svara

    Jag vill också inte äta de mediciner Ljugengrip inte äter, för tänk att få vara så naturligt glad, inte alls som om det vore på gränsen till ett galet skratt.

    Svara

   Å herre.. Kan tänka mig. Helt utspårad. Som tåget. Haha

   Svara

   SÅ snygg hon var! Hon verkligen strålade!

   Svara

    Men ack så malplace!

    Svara

    Glowing!!

    Svara

  Satsa istället på att bli någon som andra vill vara.

  Svara

   Dagens bästa tips, tror problemet är att Isabella tror att folk vill vara som hon.

   Svara

    Det är nog tyvärr sant..

    Svara

    Nja, jag tror att hon i första hand använder strategier för att öka intresset kring hennes person. Det är ju det som är hennes varumärke och så hon ökar reklaminkomsterna.

    Att irritera kan vara minst lika inkomstbringande som att blända. Hon vet hur man facinerar på gott och ont och det är besökare hon vill ha, vad vi sen tycker om henne tror jag faktiskt inte hon bryr sig om.

    Svara

   Satsa på att bli den du vill vara.

   Svara

  Sjukt korkat att ta flyget från gbg till mmö, det går inga direktflyg. Och det är klart det inte gör det, det är ingen sträcka att tala om.

  så, grattis Marisol, du lyckades precis med att åka tåg på en sträcka som inte går att flyga. lol

  Svara

   Ha, ha! Marisol, du är då för rolig.

   Svara

   Ja då. Det går flyg. 😉

   Ser dock inte poängen då tåg tar drygt 2h och bägge flygplatserna ligger långt från city. 😊

   Svara

    Vilka flygbolag trafikerar denna fåniga sträcka?

    Svara

    Njäe det tar faktiskt över 3 h och det beror på att det är många stopp på vägen. Åker rätt ofta just den sträckan. Skulle dock aldrig komma på tanken att flyga. Kollade en gång för skojs skull och det går att flyga men inte direkt.

    Svara

     Då åker du med Öresundstågen.

     SJ snabbtåg tar 2,23 minuter.

     Flyg. Bla SAS.

     Svara

      Tips. Kolla SJ nästa gång. De är ofta billigare dessutom. 😊

      Svara

       Tack för tips har åkt SJ men verkar ha prickat in mjölktåget varje gång!

       Svara

        Haha så kan det ha varit. 🥴 Kolla noga. Ofta så går de långsamma parallellt med de snabba dvs avgår samtidigt.

        Hittade tom ett som bara tog 2,15h 😊

        Svara

      Flyger sas direkt gbg-mmö? kan inte hitta någonstans.

      hehe men somsagt, man får byta i stockholm om man vill flyga sträckan 🙂

      Svara

       Ah, jag var otydlig (och tänkte lite fel). Man flyger Gbg Köpenhamn. 😊

       De flesta i Malmö tänker att Köpenhamn är deras ”hemma” flygplats.

       Svara

        (Det tar ju bara 10–15 minuter med tåget till City från Kastrup.)

        Svara

         Nja tar 25 minuter om vi ska vara mer exakta 🙂

         //Malmöbo

         Svara

          Plus eventuella förseningar.

          Svara

           Ja. Från Danmark till Malmö är det inte så kul med gränskontrollerna som tar tid ☹️

           Sant. Framförallt med gränskontroller. 😊

          Om du inte tar SJ snabbtåg den sträckan också hehe, men det är oftast Öresundstågen som får den äran.

          Svara

           Hehe, jag har väl oftast åkt SJ Gbg direkt till Köpenhamn så det var nog därför jag fick för mig det. 🙃

           Ok, måste besserwissers mig lite. 🤡

           Hittade ett öresundståg som tog 18 min från Centralen (15 minuter från triangeln)🤪

           Klart du måste! Vi andra som pendlar den sträckan mer regelbundet vet att det är rent bs.

       Nej finns inga direktflyg Malmö-Göteborg. För kort sträcka och för låg lönsamhet. Norweigan, bra flyg och sas säljer alla biljetter via mellanlandning i Stockholm

       Svara

      Jag åker alltid SJ (istället för Öresundståget) mellan Gbg och Malmö. SJ har fräschare tåg, skönare säten, bistro, wi-fi och biljetterna är BILLIGARE! Och tar kortare tid, ca 2,20h.

      Svara

       Instämmer. 😊

       Svara

   Hahahaha!

   Svara

  Varje gång jag ser Annie Lööf så tänker jag numer på IL , precis likadana.
  Narcissistiska, arroganta och lögnaktiga. Usch.
  Undra om de sitter och höjer varandra till skyarna när de ses?

  Svara

  Alltså det var ju min tolkning också, ville bara driva lite med dem 😹 kan för mitt liv inte förstå varför de inte satsat på någon som är tvåspråkig, finns ju massor av engelsktalande människor i Sverige. Om de menar allvar med att satsa på engelsktalande marknader kommer svengelska inte fungera, de behöver kommunicera på ett korrekt vis med sina kunder. /anonym 09:07

  Svara

   Jaha, den kommentaren hamnade helt fel.

   Svara

  Jag reagerar mest på att hon, herself, Marisol, verkar ha skrivit texten själv? Lite högfärdigt, kan tyckas, men då passar hon ju å andra sidan bra som Bellas högra hand…

  Svara

   Hon har väl skrivit det som är inom ”…”, medan nån i teamet lagt till beskrivningen före citatet. 🙂

   Svara

   Men jag tänkte också på det??? Hon har alltså först introducerat sig själv som ny i teamet och som Oprah och modern och sen skryter hon om sin starka tågresa. Herregud….

   Svara

  Ett företag som måste ha en mamma att ta hand om alla i teamet inger inte direkt förtroende för deras kompetens….

  Svara

   Eller mognad

   Svara

  Ja inte Blondinbella i alla fall! Malou von Siwers?

  Svara

   Ew, inte Backstabber Malou

   Svara

  Greenwashing? Syftar inte det till att manipulera hållbarhetssiffror för att få dem att se bättre ut än vad de egentligen är? Det är ju frivillig innehållsrapportering för hållbarhetsrapporten, tänker mig att greenwashing då är att man väljer att presentera allt på ett ”vinklat” & mer fördelaktigt sätt ? 🙂 menar i det här fallet är dom ju helt öppna med att Bella förpestar planeten 🙄

  Svara

   Greenwashing är väl att man gör små symboliska saker för miljön (typ sopsorterar) och använder för att väga upp mot miljöförstörande beteende (typ flyga jorden runt). Jag kan dock ha missuppfattat

   Svara

   Nej greenwashing handlar inte nödvändigtvis om att manipulera siffror utan om att framställa sig på ett sätt som ser ”grönare” ut än vad det egentligen är. Ett företag kanske väljer att skriva om hur mycket pengar de investerar i solceller samtidigt som de konstruerar oljeriggar i Nordsjön.

   Svara

  Tycker det är lite pinsamt att hon beskrivs som teamets mamma också…

  Svara

   Verkar vara en grej i ”teamet”. Allt är så jäkla familjärt. Känns inte professionellt. Hur mycket jag än tycker om mitt jobb så är mina kollegor och min chef INTE min familj. Hade min chef bett mig sova över i hennes hotellrum hade jag sagt nej såklart. Och jag hade inte kallat en kollega för mamma bara för att hon råkar vara lite äldre än resten av gruppen.

   Svara

    Haha nej, den enda kollegan jag har kallat mamma (av misstag då) har varit supermammig mot mig, vilket var skönt som ny 18åring på plats 🙂

    Svara

    Fast det är ju så hemskt olika… mina kollegor är mina allra roligaste vänner som jag kan prata om allt med. Och jag träffade min man på mitt jobb.😉 Vi är nog professionella ändå allihopa, utåt..! Men inåt är vi ett kul gäng vänner liksom.

    Svara

  Har mogi lagt ner instagram? Hittar inte henne.

  Svara

  När man måste vara svensk för att förstå vad hon menar när hon skiver på engelska…

  Svara

   När man dissa någons sätt att skriva och skriver sådär…

   Svara

    Du glömde ett r på dissar…

    Svara

   Eller hur. Och går nån ut med att de snart verkar övergå till enbart engelska? Då känner i alla fall jag att jag har rätt att kritisera språket såhär. (Tänker t.ex. på anonym som svarade 11.08…)

   Svara

    Om du inte fattade det så var stavning av s k i v e r det jag menade.

    Svara

     Du inser väl att det är skillnad på skrivfel/felslag och på att vara dålig på att formulera sig?

     Svara

  Nej, den finns kvar. Hon uppdaterade senast för två dagar sen.

  Svara

  Alla Cannes äventyr är lika som när hon som 14 åring skrev om festandet ? Kanske Skapar den värld hon vill ha !

  Svara

   Va?

   Svara

   Exakt min tanke. Reaktionerna idag är identiska med reaktionerna hon fick när hon började blogga. Folk var så upprörda och det var som att kolla på en bilolycka. Man borde inte men kan inte sluta. Jag minns att jag var lika chockad over okritiska frågor och dålig journalistik när hon i media framställdes som ”förebild för unga tjejer” när hon i själva verket var hatad till max.

   Svara

   +1 på det.

   Svara

  Var det den nya rika pojkvännen som va med Bella på galan?

  Svara

   Det var en snubbe från ”Rent a Sugar Daddy”-agenturen.

   Svara

  Åå denna text får mina ögon att blöda. Jag har avföljt IL på insta för det är smärtsamt dålig engelska. Och tänk då ska hon överge den svenska versionen av bloggen och börja blogga på engelska. Så sjukt dålig idé.

  Svara

  men… hon skriver i slutet ”and myself, Marisol” vilket jag då uppfattar som att det är hon själv som skrivit inlägget? Hon kallar alltså sig själv för teamets Oprah????? omg

  Svara

   Det är väl det inom citationstecken som marisol själv sagt? Det andra tolkar jag som att någon annan skrivit som en introduktion till att marisol ska presentera sig.

   Svara

    Tolkar det likadant. Och jag tolkar oftast rätt. Jag är också en väldigt ödmjuk person, faktum är att jag nog är den mest ödmjuka person som finns.😗😎😂

    Svara

     ”Det är inte lätt att va ödmjuk, när man är en sån stjärna som jag.
     Jag tittar mig ofta i spegeln, och jag blir vackrare för varje dag.”

     Svara

   Men så weird att ha båda delarna i samma text… jag tycker också det ser ut som att hon först kallar sig för Oprah och sen skryter om sina tågbravader

   Svara

  Jag undrar lite över IL:s strategi på riktigt. Hon blev ju väldigt framgångsrik på provokationer, åsikter men och igenkänningsfaktorn. Nu har hon skippat dom två sista och kör all in på provokation, på olika sätt, och någon idé om ”inspiration” som egentligen bara handlar om skryt. Jag har följt henne länge men slutade för nåt år sen. Jag undrar lite vem som följer henne nu, för hon måste ju ha tappat ofattbart många av sina gamla följare men har ju uppenbart nya. Vilka är det? Vem riktar hon sig till nu?
  Ja fredagsfundering bara.

  Svara

   Gruppen naiva och lättlurade och personer med en alltför positiv livssyn! 😂

   Svara

  Jobbar Pingis aldrig? Så konstigt att ha en bolag och aldrig behöva jobba, har hon aldrig gjort det eller har hon typ slutat? Syftar på att det enda hon verkar göra enligt Instagram är olika sorters träning.

  Svara

   Precis, träning i Humlan, middag ute och skriver arroganta svar på frågor från läsare som undrar vad som händer?

   Svara

  Hvem er @ Kyle Otto som hun tagget? Skrev vel typ ”ny business partner”?

  Svara

   Verkar vara en filmsnubbe

   Svara

   Vars ig följarskara verkar bestå av modelltjejer o jetsetter

   Svara

  Jag undrar fortfarande VAD Isabella egentligen jobbar med? Jag inser att det nog är Investmentbolaget som drar in pengarna, shampot och hårgrejerna är knappast speciellt lönsamma, i vart fall inte i SÅ lönsamma. Kanske rentav en förlustaffär?

  Men – om hon har såna svårigheter med allt därhemma, all organisation etc etc – HUR kan hon då vara ett sånt finansgeni? Där krävs ju verkligen att man kan planera, organisera och tänka i rätt banor.

  Jag börjar tro att hon enbart är en vacker frontfigur, en slags logotyp, men att hon egentligen inte UTFÖR något i själva företaget/företagen. Kan det vara så?

  Svara

   Tror inte hon gör så mycket alls bara filmas o fotograferas.

   Svara

   Precis så är det. Isabella är inget annat än en frontfigur. Det är Charlotte Mikander (försäljningschef) som sköter snacket.

   Svara

   Hon är inget finansgeni alls. Detta är såå mycket Boo.com för alla som minns den tiden. Genom överdriven konsumtion och pengasprätteri försöker hon ge sken av att företagen går bra för att få exponering gratis för sig själv och bolagen. Men jag tror timmen snart är slagen. Likviditeten måste ta stryk av skrythuset och LCC går nog kräftgång på den jämförbara marknaden. Tror något radikalt måste hända ganska fort för att få ihop detta.

   Svara

   Inte ens vacker är hon utan 1111 filter 😀

   Svara

  Valentina….funderar i samma banor.

  Blonda anger ju typ aldrig med vad hon bidrar med endast om sina skönhetsfix och hur hon plåtas.

  Hennes vokabulär i skrift är usel och hon verkar inte klara av att tala normalt utan att vara tillgjord, slänga med håret och komma med klychor.
  Har dock aldrig hört hennes sk. presentationer så jag kan ha fel…
  Endast hört henne intervjuva och det var pinsamt då hon inte lyssnade på svar samt avbröt på ett väldigt infantilt nästintill oförskämt sätt.

  Svara

  Rätt ironiskt ändå att dom är tvungna att påpeka Marisols titel.

  Svara

  Narcissism är benämningen på självupptagenhet, självförhärligande och en överdriven tro på den egna förmågan. Termen härstammar från den grekiska mytologin och Narcissus, en ung man som blev förälskad i sin egen spegelbild.

  En narcissist…
  … anser sig vara viktigare och mer betydelsefull än alla andra i sin omgivning. Vilket omgivningen ständigt utsätts för på olika sätt.
  …drivs av rikedom, framgång, makt eller kärlek, oftast allt på en gång, vilket till största del endast är fantasier och rena lögner om dess olika framgångssagor. Det är inte ovanligt att narcissister lever högt över sina tillgångar, eller parasiterar på andras tillgångar för den delen.
  …speglar sig i andra för att kunna dupera omgivningen om sin egen förträfflighet, och därmed duger enbart andra ”viktiga” och ”betydelsefulla” personer som sällskap.
  …har ett överdrivet behov av att stå i centrum. Vill du boosta en narcissists redan uppblåsta ego kan du inte ge nog med bekräftelse. Men förvänta dig absolut inget tillbaka.
  …har orealistiska uppfattningar om sina egna rättigheter. Eftersom en narcissist anser att allt kretsar kring det egna jaget, sätter hen upp helt egna spelregler som hen dessutom förväntar sig att andra ska spela efter helt utan att ifrågasätta.
  …utnyttjar skamlöst andra för att uppnå sina egna mål. Om du har en chef eller kollega som är narcissist kan du utgå från att din eller dina kollegors arbetssituation kommer bli negativt påverkad på ett eller annat sätt. En narcissist tar till exempel gärna åt sig äran för andras framgångar.
  …saknar empati och har därmed ingen som helst förmåga att sätta sig in i andras känslor. Detta är ett av de starkaste personlighetsdragen hos en narcissist och som ofta leder till kraschade relationer och allmän förstörelse.
  …tror att andra är avundsjuk på denne, men är ofta själv avundsjuk på andra, vilket leder till sociala konflikter där narcissistens enda mål är att förstöra de som hen är avundsjuk på.
  …har ett högfärdigt och/eller arrogant beteende som är olidligt att utsättas för.

  Svara

   Credda inte den du kopierar text rakt av från..

   Svara

  Bakis idag Isabella?

  Svara

  Snart kommer Contentteam 1 med Head of the right hand och Contentteam 2 bara åka tåg, kanske längdskidor till vintern för miljöns skull såklart men också för att kunna betala jetbränsle för huvudrollsinnehaverskan

  Svara

  Otroligt förvirrande och oklart när Bellas konton,hon själv samt anställda vävs in så här och kommenterar samt gillar. Lägg därtill de urusla språkkunskaperna så fatta man nada. So fun!!!

  Svara

   Ger ett splittrat intryck där man knappt förstår vem som tycker vad om vem och vilka som åker tillsammans eller inte och vart de åker när de har varit där de skulle vara först och vilka är det som åker med vilka färdmedel?
   Dålig engelska at its finest😁..

   Svara

  Skulle inte Odd med till semesterhuset som vart så dyrt och fantastiskt? Nope nya planer då. Igen!

  Svara

   Hon kom på att äldsta barnet börjar förskoleklass i augusti. Klart man måste förändra planerna då.

   Svara

    Bra mamma som kommer på hela tiden

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.