Fendiväska på äventyr

Forni är ute och luftar Fendiväskan på ett event med ByMalina, vilket fick mig att take a walk down memory lane.
Jag minns när Forni fick – inte ett utan – TVÅ sådana här väskband av sin sambo i present. Två väskband (ingen väska alltså, den får du köpa till för drygt 3 300 usd ) för 1 190 usd + 1 800 usd. Forni är ute och ”slummar” med det billigaste av de två på bilden här ovan.

Minns ni?
Jag vidhåller att det är precis lika galet nu, som då!
Men vad gör man inte för att verka ”rätt”? Har man inte råd med hela kittet – väska OCH axelrem – så kan man kanske enbart investera i en rem och knäppa fast den i en gammal väska från HM? Vem ser det om man gömmer väskan på ryggen eller under jackan när de vankas bilder? Fram med remmen bara!!!!!

WOW!
VILKET LIFE HACK!!!!!!

 

54 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  haha så jävla oklart

  Svara

  Jobbigt att hela tiden som influenser behöva bräcka av kollegorna i branschen med det dyraste, lyxigaste och snyggaste. Att hela tiden hålla denna image uppe.

  Sen tänker jag på Paula och Hugo som i samarbete med leksaksföretag ”förespråkar” skärmfri tid för barnen. Ja deras ungar badar (bokstavligen) ju i roliga prylar som pool, inlines, skateboards, pingisbord m.m som de gratis blir sponsrade med. Så trött på denna låtsasvärld.

  Svara

   Huvudet på spiken!

   Svara

   Ja, det är lätt att snacka när man får allt gratis. Snacka om en pengakåt familj. Finns det någon mer skenhelig än Paula? Tror inte det.

   Svara

    Sen undrar jag vad det sänder för signaler för dessa barn när de hela tiden får allt serverat. Allt från leksaker, kläder och resor.

    Svara

     Beror på föräldrarna, hur de väljer att uppfostra barnen sen. Jag och mina syskon hade allt under hela uppväxten, kläder, leksaker, resor, inomhuspool – you name it, vi hade det. Men mina föräldrar utbildade oss samtidigt i pengars värde och att man behövde jobba för dem. Ville jag ha pengar att tanka moppen för tex fick jag klippa gräs eller annat som behövdes göras först. Ville jag ha dyrare leksaker fick jag önska mig det till födelsedag eller julen.

     Svara

      Kan vara en utmaning att utbilda om pengars värde när man ”jobbar” som influencer, där det plingas på dörren titt som tätt med diverse gratisprylar.

      Svara

       Nej. Varför skulle det vara en utmaning för? De behöver inte ge saker till barnen bara för att det plingar på dörren. Ett enkelt ”Det var om mammas/pappas jobb.” och lägga undan eventuella saker fungerar bra. Allt är vad man gör det till. Det viktiga är att få barn att förstå pengars värde, att man måste jobba ihop pengar och att det inte kommer gratis. Det är liksom inte gratis för influencers heller. Jag fick tidigt lära mig att 100kr alltid är 100kr oavsett hur mycket pengar jag har. Ser ingen anledning till att de inte skulle kunna lära sig det.

       Svara

    Nej, det gör det troligtvis inte. Hon vänder kappan dit vinden blåser. Kritik (även konstruktiv sådan) är någonting hon inte verkar tåla heller.

    Svara

     Blev totalblockad hos henne när jag ställde en fråga en konstruktiv fråga men hon klarade inte av att svara på den frågan utan vill bara ha gulligull kommentarer som inte ger något.

     Svara

  Eller så köper man det för att kunna byta ovh matcha om man vill.

  Svara

  Hon har så oklar klädstil…

  Svara

   På vilket sätt är den oklar?

   Svara

   Vad tråkigt om man hela tiden måste hålla sig till en klädstil. Typ ”Åhh vilken sjukt snygg klänning. Men just det, den är inte min klädstil så den kan jag inte köpa”.

   Jag tycker man ska ha kläder man gillar, oavsett klädstil. Jag personligen ser nog olika ut från dag till dag, beroende på hur jag känner mig. Ibland kommer jag till jobbet och ser superchic ut. Ibland går jag dit i slackers, t-shirt och jympaskor.

   Likadant med min inredning. Köper det som jag tycker är fint. Resultatet har blivit ett elektriskt hem (sekelskiftesvåning) som besökare brukar bli helt hänförda av. De flesta brukar säga att det hör hemma i ett inredningsmagasin. Då har jag ändå inte inrett med vad som är modernt eller rätt för stunden och blandat stilar och material hej vilt. Ändå ser hemmet enhetligt ut på något sätt.

   Svara

    Vad kul att du fick in lite humble brag också 😉

    Svara

     På vilket sätt var hon humble? Det där var bara klassiskt skryt, utan försök till ödmjukhet.

     Svara

    Haha, skönt att jag inte är ensam! Ibland ser jag ut som en business lady, ibland feminin, ibland som en luffare, ibland sportig, ibland som en hipster osv 😄
    Upptäckte också nyss det här mest eklektisk stil och insåg att det är lite så min lägenhet blivit. Helt enkelt för att jag köper saker som jag tycker om oavsett stil. Sen har ju vissa helt enkelt en specifik stil som de dras åt och varför inte? Smaken är som baken 🙂 (blir bara lite problematiskt nu när min sambo och jag har lite olika preferenser minst sagt)

    Svara

     Med* inte mest

     Svara

    Nu har ju ditt svar ingenting med min kommentar att göra öht men va fint för dig att du har ett fantastiskt hem!

    Svara

    Ett elektriskt hem låter farligt, tror ordet du söker är ”eklektiskt” 😉 Förlåt, kunde inte låta bli /Språkpolisen

    Svara

    Elektriskt? Menar du eklektiskt?

    Svara

    Härligt att du unnat dig elektricitet så här snart 20 år in på tvåtusentalet. Nej skämt åsido, men vad innebär ”elektriskt” i sammanhanget? Menade du månne ”eklektiskt” eller ”excentriskt”?

    Svara

    ”Elektriskt hem” 😂😂😂😂😂😂

    Svara

  Fast nu har hon ju faktiskt tillhörande väska, det som är tanken är att man ska kunna förändra väskan med olika band osv. Kolla in detta inlägg: https://michaela.forni.se/2017/03/08/new-in-fendi-peekaboo-bag/

  Svara

   Sherlock

   Svara

    Onödigt drygt svar. Vet inte om C försöker driva eller inte men det är ju inte helt orimligt att hon inte förstår innebörden av att ha olika band

    Svara

     Det handlar väl mest om hur urbota löjligt det är att köpa band värda flera tusen kronor till en väska.

     Svara

      Beror helt på vem du frågar

      Svara

  Influenser = hetsa till konsumtion borde vara vad det står för. En person som hetsar andra till att konsumera, det verkar vara helt normalt att ha en handväska för 30.000:- osv.

  Svara

   Och de flesta ska försöka få in ”välgörenhet”, att de är miljövänliga osv i sin konsumtionshets och det är så tröttsamt tycker jag! Att de gör såååå mycket för miljön för att de äter veganskt fika två gånger i veckan men samtidigt flyger jorden runt titt som tätt, samarbetar med slit-och slängföretag genom att sätta sitt namn på billiga kläder och smink osv…du är inte jordens frälsare för att du väljer bort kött ibland! Men visst, bättre att göra något än ingenting alls men jag är så trött på de som hela tiden ska framställa sig som de gör så otroligt mycket för världen när de mest, som ovan nämnt, uppmuntrar till onödig konsumtion .

   Svara

    Tycker att det är så skrattretande att medan man konsumerar slit å slängsaker så låtsas man vara så intresserad av välgörenhet. Man ”ger” av sin tid och upprepar gång på gång att man gör det utan att få betalt. Hur borta tror man att genomsnittet av läsarna är egentligen? Om man brinner så mycket för att hjälpa så gör man väl det lika gärna utan att berätta och lägga ut 100 bilder? Förstår inte hur man orkar upprätthålla denna skenhelighet utan att förgås inom sig.
    Att behöva synas ochhela tiden försöka rättfärdiga sig själv måste vara jobbigt.

    Svara

  Känns bara tragiskt och tramsigt med denna ”influensers”värld. Ska bräcka varandra etc.
  Har alla så jäkla låg självkänsla att en måste köpa massa skit för att vara ”någon”?
  Hoppas influensers hinner dö ut innan jag får barn.
  Hjärntvättar folk till att köpa skräp!

  Svara

  Hon ser lite konstig ut i ansiktet där, väldigt vit runt munnen och brun på kinderna.

  Svara

   Ljuset och filter. Ser likadant ut på de båda. Kinderna faller i skugga.

   Svara

  Camcam, du är med i Alex och Idas podd igen. Avsnitt 86 spola till 8:40

  Svara

   Vad säger de?

   Svara

    Lyssna det är riktigt bra.

    Svara

     Aldrig.

     Svara

      Allt är valfritt 😊

      Svara

  Hmmm….en veckas semester i New York eller väskband….? Så svårt val… 🤦‍♀️

  Svara

   Är det nödvändigt att välja mellan en resa och ett väskband så är det tveksamt om man över huvud taget har råd med något av alternativen.
   Köper man helt meningslösa väskband för 10000-20000 kr/styck så borde man rimligtvis ha så mycket pengar att man har råd med allt annat också. Annars verkar det som prioriteringarna är väldigt konstiga.

   Svara

    Jag brukar tänka på hur mycket mat jag skulle kunna köpa för priset av en pryl.

    Svara

  Bara jag som inte klarar av hennes ena ögonbryn?

  Svara

  Är Fornis kille borta väldigt ofta nu när hon är gravid?

  Svara

   Det är väl smart att vara borta INNAN barnet kommer? För så fort han är pappa så är det ju inte lika lätt/han vill nog inte vara borta då

   Svara

  Magdalena Graafs senaste inlägg – är det nån som fattar nåt?

  Svara

   12.55 Jag tänker att det är fredag…..

   Svara

  Hur har folk råd med sånt?! Hur mycket tjänar dem egentligen..? Blir deppig

  Svara

   Beror väl på vad man prioriterar. Jag tycker inte vi tjänar, jag och min man, kokosnötter direkt men en sådan väska, och främst då bandet ( hade aldrig köpt det för jag tycker det ser för j*kla fult ut), sådana inköp görs lite spontant då och då.

   Svara

   Bli inte deppig, jämförelseträsket är hemskt att fastna i. Tänk på allt bra du har i ditt liv som inte går att köpas för pengar!

   Nu är ju mitt exempel väldigt extremt men när jag var 20 hade jag precis köpt hus, startade upp företag och var förlovad med min drömkille. Jag hade väldigt god ekonomi för att vara 20 och alla mina sociala medier var fulla med resor, märkeskläder/väskor, designprylar, Môet-flaskor osv.

   Var också mitt i en neråtgående spiral med drogmissbruk och min fina livsstil, som jag ofta fick höra många avundas av, finansierades inte alls av att mitt företag gick så himla bra som jag låtsades, utan av att jag också sålde droger. Som sagt, vet att mitt exempel är extremt men vill bara få dig att tänka på att allt inte är vad det verkar vara. Vi får bara se vad de väljer att visa.

   Idag lever jag på socialbidrag och kämpar med att gå upp i tid i arbetsträningen, jag har prickar hos KF och lite skulder kvar, bor i hyreslägenhet där jag fick börja om från noll för två år sedan pga väpnat rån där exet fick stå ut tortyr i huset.

   Men vet du vad? Jag mår så jävla mycket bättre nu. Hela mitt liv har jag varit ekonomiskt trygg men lycklig blev jag först när jag insåg att lycka, välbefinnande, hälsa och glädje inte går att köpa. Visst att det är tråkigt att leva på existensminmum men det är en period och att jag tvingades lära mig att må bra utan pengar är det bästa som hänt mig.

   När allt kommer omkring är det bara saker, jag saknar varken mina märkeskläder, designprylar eller väskor. Jag saknar tryggheten pengar ger men inte mer än så. Det enda jag saknar från då är människorna som inte längre lever idag. Det är bara saker ❤️

   Svara

    Förlåt men är det här inte varför du har en egen blogg? Tror vi alla har läst din livshistoria i kommentarerna i inläggen nu.

    Svara

     Min kommentar nedan var alltså ett svar till denna kommentar, men den hamnade fel.

     Svara

  Det var inte ett särskilt sympatiskt svar, Emelie. Hon skrev kommentaren ovan för att visa att allt inte alltid är som det kan verka. Jag tycker att det är så tråkigt att det nuförtiden är okej att slänga ur sig vilken nedlåtande eller spydig man känner för bara den börjar med ”förlåt men… ”. Är det okej om du ursäktar din oförskämdhet innan du slänger ur dig den? Mår du bättre av att anonymt trycka ner andra som vågar öppna upp sig och stå för det de säger?

  Svara

   Ingen är nog här för att läsa en självbiografi och dessutom samma bok ca 50 gånger. Jag har själv haft ett allvarligt drogmissbruk och ett rent helvete i 10 år, men jag tror inte att man har varit speciellt djupt nere när man utnyttjar det och fläker ut sig själv på detta sätt på internet. För all del, skriv om det i en blogg/instagram för att få ut känslorna och hjälpa andra, men skriv inte samma historia om och om igen i ett kommentarsfält på en blogg som handlar om bloggskvaller. Det uppfattas nästan som skryt, som att man är coolare på något sätt som har levt ett sånt ”hårt liv” och måste berätta om det för människor man inte ens känner.

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.