Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt. 🙂

958 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag har skrivit frågan i ett onsdags ÖS tidigare men fick inget svar så jag testar i dag igen.
  Jag har kommit in på en yrkesutbildning som heter logistik och spedition i Malmö. Jag har ett fast arbetet jag trivs med men lönemässigt kommer det aldrig hända mer än 200 kr ökning per år i lönerevision. Ni som har studerat liknade utbildning, vad jobbar ni med i dag? Vad tjänar ni? Hur är arbetet förlagt? Måndag-fredag? Berätta allt som är värt att berätta för en som står i valet och kvalet till att tacka ja!

  Svara

   Har inte själv läst den utbildningen, men har en kompis som läst den eller nåt liknande i Malmö. Han verkar ha vanliga arbetstider typ 8 till 17 måndag till fredag. Visst verkar vara stressig emellanåt, men verkar ändå som han trivs.

   Svara

   Jag har läst liknande utbildning fast i Göteborg, 3 år.

   Jobbar med logistik idag för ett större företag. Arbetet kan variera- allt från 8-17 mån- fre till helger och röda dagar. Beror helt och hållet på vilket företag du hamnar på samt vad det är för transporttjänst dom erbjuder. Jag själv har varit i branschen i nästan 10 år och har jobbat mig upp från att sitta på en vanlig bokningsavdelning (bokning av logistiktjänster) till att idag bli chef för en liknande avdelning på 15 personer. Tjänar 45k.

   Transportbranschen i sig är fortfarande rätt gammalmodig, är oerhört stressigt många gånger med kunder som kan vara oerhört krävande 🙂 dock är det här jag trivs med. Många bollar i luften och lösa problem. Lönemässigt ligger branschen också lågt men är man duktig och visar framfötterna så kan man klättra snabbt.

   Svara

    *ÄÅpöo

    Svara

   Jag har pluggat logistik och jag skulle säga att lönen ligger runt 30. Dock träffade jag en gammal vän som fått sitt första jobb inom de yrket och fick 24 000 i lön så det är klart att det varierar beroende på vilket företag man jobbar på.

   Svara

  Tips på bra film att se när man sitter ensam hemma med vinet som sällskap

  Svara

   Oceans 8 om du inte sett den.

   Svara

    Tack, jo den har jag sett 🙂

    Svara

   Little miss sunshine

   Svara

   Guardians of the galaxy 1 & 2
   Deadpool 1&2
   Thor, alla funkar 🤩 because he’s hot
   Iron man, alla, because awesome
   Captain america
   Avengers
   Hulken
   Transformers
   Doktor strange

   Så typ allt inom marvel, börja från början så har du att göra em tid framöver 🤩

   Svara

    Åh tack så mycket för tipsen, men tyvärr så är inget fan av marvel eller sådant hehe (a)
    Gärna drama/mystery/thriller/crime =)

    Svara

     Aouw. 🥺 synd..! Sherlock Holmes filmerna med Robert Downey jr är bra!

     Svara

     Mordet på orientexpressen 👌🏼

     Svara

     Anti Christ!

     Svara

     Ett tips är nya Himmelsdalen på C More! Thriller, dock en serie (varav 2 av 8 avsnitt är ute). Tycker den är bra och har hittills aktualiserat intressanta frågor om inlåsningseffekter mm.

     Värt att se på sikt om inte annat 🙂

     Svara

     Blow, Maffiabröder, Chocolate. Garanterar 100 % ögongodis

     Svara

     Älskar filmen Gone girl! Sen med tanke på vad du föredrar för genre är serien Sharp Objects ett supertips! Bästa serien enligt mig, tätt följt av Big little lies.

     Svara

      Serien Killing Eve är också en favorit! Haha, förlåt att jag mest kom med serietips när du efterfrågade filmer

      Svara

     MR glass!

     Svara

   Den nya om Ted Bundy på netflix 🙂

   Svara

   Kraftidioten

   Svara

   ”Fallet”. Det är en svensk-engelsk komedi med massa stora svenska skådespelare. Töntig humor med flit. Dock är det en serie 🙂

   Svara

   Hade satt på någon gammal goding. Notting hill, Tjejen som föll över bord eller liknande.

   Svara

   Somethings gotta give eller Its complicated 😍

   Svara

    Någon som känner igen sig i att ha varit med om något jobbigt som man såklart haft ett behov av att bearbeta efteråt, men sen att att tankarna liksom stannar kvar även när det slutat kännas jobbigt att tänka på, och att det istället nästan blir som en besatthet?

    Jag var med om en jobbigt grej, ska försöka att inte älta vad en gång till pga att det seriöst är det enda jag gör från morgon till kväll men det var iaf en upplevelse som var helt oväntad, tuff och som jag kan känna mig ganska ensam om (inte i världen såklart, men i min bekantskapskrets iaf).

    Det var 4 månader sen och det kändes ju naturligt i början att jag ville prata om det och tänkte mycket på det men nu när jag inte ens tycker det är jobbigt att tänka på längre så skulle jag liksom vilja börja släppa det. Jag har pratat såååå mycket om det med typ ALLA jag känner, alla mina bekanta och seriöst till och med alla min mammas bekanta. På längden och tvären osv.

    Men istället så gräver jag bara mer och mer i det, hittar ursäkter att att föra det på tal, tankarna går dit omedelbart dygnet runt.

    Grejen är som sagt att det inte ens känns särskilt jobbigt längre. Utan snarare att jag upplever det som tillfredsställande att tänka på och prata om och tänka på. Men det tar över, det finns inget mer att hämta, och jag skulle vilja släppa det och gå vidare.

    Jag undrar om någon känner igen sig eller om det är helt onormalt att reagera såhär? Och om någon har tips på hur man går vidare (kommer inte söka vård, de är redan kopplat till vården och hade de tyckt att jag behövde typ samtalsstöd hade de föreslagit det, plus att jag tror nästan det skulle bli värre då…).

    Svara

     Beror väl på vad ältandet handlar om? Jag är också en ältare av rang, men bara för saker som ”triggar” mig och mina egna demoner.

     Svara

     Känner igen. Några månader är ganska kort tid. Att prata med någon som man inte har en relation till kan vara till stor hjälp. Det låter ju som att du fastnat och inte riktigt kommer vidare.

     Letar du efter anledningar för att prata om det så behöver du antagligen det också. Även om du logiskt försöker förklara det på andra sätt.

     Svara

      Jag fastande i ältande i flera år pga att det var så orättvist mot mig att det var svårt att acceptera att bli så vidrigt behandlad.

      Enda sättet för mig att gå vidare var att förlåta men inte glömma. Vi har ingen kontakt men valt att skäppa mitt agg även om det är berättigat, men det drabbade bara mig.

      Svara

      Attans, någon man inte har en relation till låter som att söka hjälp från typ vården? Men vill ju inte be om hjälp när jag inte (längre) mår direkt dåligt utan mitt vardagsliv fungerar väl igen. Finns så många, bara här inne liksom, som mår dåligt på riktigt. Tror inte jag skulle få heller för isf hade de redan erbjudit det eftersom jag går till en psykatisk mottagning eller vad det heter. Iofs skulle jag kanske kunna söka något privat…

      Tack för omtanken och att du tog dig tid att svara, det värmer 🙂

      Svara

       Det är bra att man har flera perspektiv och kan ta in omvärlden. Samtidigt har man rätt till sitt eget mående.
       Vissa av oss tycker alltid att det finns andra som har det sämre. Men någonstans måste man faktiskt ta tillvara på sig själv och vara snäll mot sig själv.

       Svara

       Jag tänker att Du kan försöka att inte låta bli att tänka på det och att försöka låta bli att döma dig själv när det kommer upp i tanken. Det är när du försöker att inte tänka på det som det blir än mer intensivt i tanken. Svået att förklara. Men försök att acceptera att du tänker på det och låt det vara med dig. Då kommer du hitta sätt att bära det med dig utan att det stör dig. Ju mer du kämpar med att trycka undan tankar, ju starkare blir dem..

       Svara

     Kan mest råda dig att stå ut. Ett tag är det det första du tänker på när du vaknar. Efter ett tag är det det andra, sen det tredje, sen det fjärde osv. Tillslut så har du gått vidare och då kommer det ju kännas jävligt gött!

     Svara

   Tipsar om Ett fall för Vera, en serie på Svtplay.

   Svara

   I Feel Pretty på Netflix! 🙂 komedi med Amy Schumer

   Svara

   The spy who dumped me! 🙂

   Svara

   A star is born! ❤️💫

   Svara

   ”Vad döljer du för mig?” Väldigt bra film om allas hemligheter i telefonerna 😊

   Svara

    Ja, den är så bra!! Finns en fransk version också men tror det är den italienska som är originalet 😊

    Svara

     Ja, och den italienska är bättre tycker jag 😊

     Svara

   Wine country på Netflix. Såg den idag, rolig och skön. Ingen tänkarfilm utan precis vad jag behövde idag.

   Svara

   Bohemian rhapsody 😍

   Svara

   Sleeping with other People
   The girl on the train

   Svara

   Green Book. Bästa och finaste filmen någonsin.
   Finns på sfanytime, sett den typ 10 ggr redan

   Svara

    Jaaaa, den är så bra!!!

    Svara

   Sharp Objects är riktigt bra!

   Svara

   Prisoners om du vill ha långsam spänning!
   Annars About time om du vill ha något lättsamt och fint eller typ Midnatt i Paris.

   Svara

   ”Hemma igen” a place called home? Finns på SVT play!

   Svara

   Good Will Hunting !!!! bästa filmen att se med vinet som sällskap

   ett annat tips: eternal sunshine of the spotless mind

   Svara

   Du MÅSTE se I feel pretty, sååå bra!!

   Svara

   AA

   Svara

   ”Now you see me”. Några år gammal, men underhållande.

   Svara

   Dial M for murder
   Rear Window

   Svara

    Hitchcock ❤️

    Svara

  Grattis till Viktor Frisk och Theo Dietz! Länge leve kärleken!

  Svara

   va?

   Svara

  Vilka företag (Eller personal på företag) har bemött er dåligt? Vad hände?

  Svara

   Tycker överlag att HM har den den absolut otrevligaste butikspersonalen 🙄

   Svara

    Och sååååååå seeeegaaaaa…. ser helt drogade ut ibland. Plockar fram och tillbaka med ett lamt uttryck i händerna. har slutat handla i butik för jag blir tokig på segheten.

    Svara

     Kanske för att dom har mest att göra?

     Svara

      Jobbar på ett konkurrerande företag och i samtliga av våra Stockholms-butiker är vi snabba i kassan och jobbar många gånger själva så vi springer mellan kassa och golv, ändå lyckas vi vara trevliga.

      Svara

    Zara kommer på andra plats. Eller delad första plats kanske. Svårt att bestämma mig, men har nog aldrig träffat en anställd på Zara som verkar trivas med att jobba i butik. De försöker inte ens se glada ut.

    Svara

     Zara 100%. Det känns som att de har som krav när de anställer folk att de ska vara snorkiga, otrevliga, aldrig hjälpa kunden och undvika kunden till förmån för skvaller med kollegan. Det som är fascinerande är att det inte bara är så i Sverige utan även när jag varit utomlands. Sen helt ärligt är det alltid så hetsig stämning där inne bland kunderna också så jag vet fan inte. Handlar iaf inte där iaf pga det.
     SF Bio tyckte jag i många år hade en stor andel tråkig och nonchalant personal. Fick lite feelingen att det var ungdomar som jobbade och att de flesta fått sina jobb genom kompisar och kontakter = en liten ”inavelsklick” av ungar med kass arbetsmoral. Detta är dock bättre nuförtiden tycker jag även om vissa i kassan fortfarande är nonchooo 😬

     Svara

    Glöm inte Zara!

    Svara

   Din sko. Jag hade köpt ett par boots som redan efter ca 5 användningar släppte vid hälen/klacken. Gick tillbaka och hon sa ”men de är ju använda” -ja, jag har använt de ca 5 ggr, som du ser på kvittot är skorna typ 1v gamla. Va så jävla dryg och ifrågasättande. Tillslut kom hennes kollega och gjorde returen, va inte inne där på några månader tills jag glömde hur hon såg ut hahha ^^

   Sen blir man alltid dåligt bemött när man är inne i rikemansaffärer på östermalm, de ser att jag inte är en ”östermalmare” men vad de inte vet är att jag då och då faktiskt köper dyrare grejer. Så kanske bäst att sluta ge smutsblickar och dryg attityd men vad vet jag, jag är ju från orten ^^

   Svara

   Dålig service och tråkig attityd: ICA, Nordea, Intersport.

   Kan lägga till företag där jag fått mycket bra service (där de gjorde mer än det man kan förvänta sig): SEB, IKEA, Colorama.

   Svara

    Tycker Intersport är jättetrevliga. Håller med om Ica dock

    Svara

    På min närmaste ICA är det flera i personalen som inte ens hälsar när man självskannar och de måste göra kontroll av leg eller varor. De typ går fram, trycker på knappar, och försvinner utan att säga något alls.

    Svara

    Och på vår lokala ICA är alla suuuuupertrevliga, personalen här hade fan platsat i Ica-reklamen…

    Svara

     Vår också! Heja Ica Kragsta, Vallentuna!

     Svara

   Har förvisso inte varit där på flera år men Zara! Kolla in deras Facebooksida, de drunknar i dåliga betyg. Hur går rekryteringen till, undrar man. Förutom Zara, ETC Stores personal som tittar på en som vore man ett ufo (har av den anledningen därför aldrig handlat där) och hälsar aldrig, ja, samma sak som på Zara med andra ord! Tycker överlag att kundbemötandet i Stockholm är dåligt.

   Svara

    Carlings och Intersport. Jag blir typ som en osäker 13åring varje gång. Personalen där är fan alltid skit dryga haha.

    Svara

     Men va, på Carlings är de ju alltid superhjälpsamma och trevliga, tom över-hjälpsamma ibland haha

     Svara

     ”HAHA HÖRRU POLARN, DU MÅSTE JU HA ETT PAR COOLA STRUMPOR TILL DETTA MED, eller HUR?!!!! 😄😄😄😄😄😄😄” /carlings

     Svara

      Haha! Typ kollar över båset när man byter om också. ”Går det BRAAAA där inne?” – efter 1 minut.

      Svara

    Kicks, jättedryg personal som ser ner på en.

    Svara

     Känns som dom tror att man ska sno något när man är där, likadant på Åhléns. Take a chill pill 🙄

     Svara

     Gud ja Kicks, Kicks tar alla pris, fyfan vil typ grina efter jag vart där inne. Snoffsigare personal finns inte!

     Svara

     Haha jaaa!! Då har jag själv jobbat där en period.. Fanns några trevliga personer där men de flesta var såna bitchar.

     Svara

     Har jobbat på ett kicks på mindre ort, de är äckligt styrda av störda chefer. Vi blev tillsagda att se kunden som en plånbok samt att ”närma” sig kunden genom att ge henne komplimanger för tex hennes makeup. Hade inte alls uppskattat det själv som kund, är inte kvar där idag tack och lov.

     Andra som jag tycker tar kontakt på väldigt påträngande och konstiga sätt är MARY KAY! Har blivit påhoppad av främmande kvinnor på allt från fest och bensinmackar med orden ”du ser ut att gilla make up och vara en tjej med koll blabla” 🤮

     Svara

      Kommer ihåg när jag jobbade på GinaTricot så kom det fram en tjej i kassan. Hon berömde mitt smink och undrade om jag ville bli makeup artist, och gav mig ett visitkort till ”Mary Kay” 😣

      Svara

      Hatar Mary Kay. Är som en sekt.

      Svara

   Jag måste faktiskt säga Carlings. Inte att deras personal är otrevlig utan snarare extremt påträngande och det, enligt mig, är dåligt bemötande.. Senast jag var in där var dem på mig som flugor och stod och trampade utanför provhytten samtidigt som ”går det bra?” ”sitter det bra?” ”rätt storlek?” ”ska jag hämta andra byxor?” etc frågor kom på tal om och om igen.

   Svara

    Så är de på de flesta Bikbok med, jobbade där ett tag och det var deras grej att man ska vara till hands så mycket som möjligt för kunden men viss personal har verkligen noll fingertoppskänsla när det gäller att känna av ifall kunden faktiskt bara vill vara ifred 😂

    Svara

     Haha.. kommer ihåg när jag var yngre och varken jag eller mina vänner kunde med att säga att vi inte hade råd med allt som de på BikBok ville pracka på oss. Var så jobbigt!

     Svara

   Bauhaus. Deras personal har inte koll på nåt alls, är sjukt sega o verkar ofta lite hjärndöda? Min kille som är rörmokare säger dessutom att han flera gånger har hört personalen på VVS ge direkt felaktiga (ibland farliga) råd…

   Svara

    Dom som jobbar där är troligt viss inte utbildade rörläggare, för då skulle dom nog inte jobba där!

    Svara

     Såklart. Då borde dom dock inte ge råd till intet ont anande personer som verkar lita blint på det dom säger.

     Svara

    Har exakt samma upplevelse, fick senast ifråga TRE olika personal för att bli guidad till rätt vara. Och då var det alltså ingen av dem som bemödade sig att följa med och visa, utan bara pekade. Varav då de första två pekat åt helt fel håll i butiken (som ju är gigantisk).

    Svara

   Ingen specifik butik i åtanke, men fy fan vad jobbigt det var att kolla efter förlovningsring. Har aldrig stött på otrevligare personal än då, och nej jag hade inga särskilda krav utan var bara där för att kolla utbudet med min blivande fästman. Verkade som att de inte ville ha någon i sina butiker alls.

   Svara

   Mobiloperatören 3 avskyr jag, men verkar inte vara ensam om att tycka det då de alltid hamnar sist i kundbemötande på sådana där nöjd kund-undersökningar.
   Det var massa år sedan jag var kund hos dem men kortfattat tackade jag nej till ett erbjudande och blev kallad idiot, de fick dessutom inte sälja direkt till mig då jag var 16/17 år vid tillfället och sade att jag först ville överlägga med min farsa. Men men. Var även en del teknikstrul som de inte ville fixa.
   Enda gången de var trevliga var när jag sade upp mig, de var väl nöjda över att bli av med mig haha 🙂

   Tycker även att de är riktigt otrevliga på Hemköp och på H&M verkar de så stressade och de typ inte hinner vara trevliga?

   Bland företag med bra bemötande måste jag nämna Handelsbanken, ICA, Indiska och Akademibokhandeln. De två sistnämnda kan dock vara lite påträngande ibland (jag vet att de måste vara det enligt deras policy) men jag tycker att de lämnar en ifred om man tydligt säger ifrån. ICA har jag alltid bott vid oavsett stad så jag har väl lyckats bli lite bundis med personalen.

   Svara

    Hjälp vad långt svar det blev? Men rolig fråga!

    Svara

    Haha 3 är ju, ja.. finner inga ord ens. Var också ”kund” där för flera år sedan (som tonåring så genom min mamma), men är glad att jag hoppade över till Tele2 så fort jag fyllde 18 och slapp allt krångel med dem. Men jag vet ju vad min mamma fick stå ut med om man säger som så! 😁

    Det roliga är att jag ofta upplever att personalen på H&M är trevliga? Kanske har att göra med att jag är stammis och därmed lyckats bli bundis med personalen 🤷🏼‍♀️

    Svara

     Att de ens har kunder kvar är för mig ganska obegripligt… Eller ja, de är väl rätt billiga.
     Tele2 verkar bra, likaså Telenor! har Telia just nu och har inte haft några krångel och alltid gott bemötande. Enda minuset är väl att de är dyra 😬

     När jag tänker efter så är de inte direkt otrevliga på H&M där jag bor, men det är liksom inga känsloyttringar? De låter inte sura, inte glada utan bara helt monotona trots att man själv typ nästan är övertrevlig haha. Men det är väl stammis man får bli då 😉

     Svara

      Billigt och billigt.. tror jag betalar runt samma pris hos Tele2. Det är inte så fasligt dyrt iaf. Telia hade jag (mamma) faktiskt innan 3 minns jag och deras internet funkade inte till min dator. Kommer ihåg att jag var arg som ett bi och dem på kundtjänst hävdade att det var min dator det var fel på, men det funkade så fort hon bytte operatör 😂 Men detta var många år sedan så de har säkert gjort improvements sedan dess.

      Det är sant faktiskt. Kanske ingår i deras policy att vara helt monotoma? 🤔 Några är lite så i ”min” butik också men de flesta är snälla ändå. Du får försöka bli stammis i närmsta butik och se vad som händer 😉

      Svara

     Telenor! Herregud.. sa upp mitt abonnemang inte en. Inte två. Utan tre!! Gånger innan de ens la till att jag sagt upp det.. sen blev de skitotrevliga när vi bad de sluta skicka fakturor.. fick fakturor på 500 varje månad i 6 månader efter.. de vägrade ge sig. Nejtack. Aldrig igen.

     Svara

   Comviq! De har fakturerat dubbelt, men säger att det är jag som har fel (det är det inte). Sjukt otrevlig och dryg person i kundtjänst som jag pratade med som ifrågasatte mitt IQ eftersom de _aldrig_ skulle göra det felet. Aldrig mer comviq efter det.

   Svara

    Jag bytte också från Comviq efter att ha brottats med deras kundtjänst i 6 veckor för att få tillbaka 400 kronor som de dragit från mitt konto och inte gett mig något för.

    Svara

    Är det en grej dom kör med? Blev dubbelt draget var och varannan gång när jag skulle fylla på luren. Orkade inte bråka så bytte istället!

    Svara

   Min morfar hade varit i en av de här telefonbutikerna (phone house om jag inte minns fel) för att få hjälp med en sak och sen ett tag efter insett att han ”fått” ett abonnemang han inte valt. Han tog med min moster till butiken för höra vad som hänt. När de får se kontraket ser de direkt att det inte är hans signatur. De frågasätter såklart det men blir då hotade med att polis ska tillkallas och morfar som är av den äldre generationen skämt för att han blivit lurad och vill vara glömma det. Fruktansvärt

   Svara

    Låter ju helt sinnes! Såklart dem lurar en äldre person med eftersom dem oftast inte har lika bra koll på sådana saker. Skamligt 😒

    Svara

   HEDIN BIL!!

   Svara

   Lush! Helt klart den mest påträngande butiksservicen i världshistorien. ”Hej, är du ute efter nåt särskilt? Har du sett den här helt meningslösa superdyra klumpen med extremt veganskt ätbara ingredienser och fem tusen kilo rosa glitter så ditt badrum måste saneras efter att du använt produkten?” De ska kladda å grejsa med allting man råkar titta på.

   Typ som att de vet att deras produkter är så konstiga att ingen vågar köpa dem om de inte har fått en instruktionsvideo först.

   Jag går numera in i butiken pratandes i telefon så jag får vistas ostört om jag vill kolla på något.

   Svara

    Håller med. Jag tror att produkterna utsöndrar ångor som sätter i hjärnan på de anställda. Eller så är de bara knallhårt styrda av franchisemanualen.

    Svara

    Hahaha det är exakt så, tyvärr 😂
    Tror helt klart på ångteorin.

    Svara

     Värsta är ju att man själv inte riktigt får prata klart om man öppnar upp för konversation eller direkta frågor, de tuffar på likt telefonförsäljare utan andningsstopp. Manisk desperation.

     Svara

   Tror det skiftar från butik till butik och inte kedja ! Precis som vilken arbetsplats som helst.

   Svara

  Hoppas på vinst för Kristin 👊🏻💃🏻

  Svara

   🙋🏻‍♀️ Jag med

   Svara

  Så fruktansvärt, otroligt lågt av dig att låtsas vara godhjärtad och inte vilja sprida skandalskvaller om Sindys barn genom att mer eller mindre skicka dina besökare till Flashback för att läsa ”ett dokument” där. Du skickade då flera hundra, kanske tusen, personer in på Flashback som inte hade haft en aning och jo, du visste fan precis vad du gjorde. Så himla besviken på dig och din tydligen låga moral där.

  Svara

   Länkarna låg ju rätt länge i kommentarsfälten här innan de togs bort så de som ville läsa gjorde det nog redan när dokumenten fanns här skulle jag tro..

   Svara

    Camilla hade faktiskt kunnat skriva ”all hänvisning/länkning till flashback på denna blogg undanbedes” för att inte gå in på detaljer. Men liiite för detaljerad var hon i inlägget…

    Svara

     Ja, jo. Men jag fattar det liiite också, pg a väldigt osympatiska föräldrar.

     Svara

    Alla läser inte alla kommentarer. Jag går oftast bara in och läser om det är något som verkligen intresserar mig. Jag hade därför inte sett några länkar eller ens hört talas om det dokument det gäller förrän Camilla basunerade ut det i ett inlägg, och även talade om var det kunde hittas. Jag skulle gissa att jag inte är den enda som hörde talas om det hela på det sättet.

    Svara

     Men du väljer ju själv om du vill gå in och läsa dokumenten.

     Svara

   Precis. Jag som inte hänger här inne eller läser kommentarer så ofta hade missat det. Tills inlägget dök upp. Hon har gjort liknande förr, minns dock inte om vad det gällde då.

   Svara

    Tror du tänker på händelsen där en nakenbild cirkulerade bl.a. på flashback, vilket C tog upp i ett inlägg och bad folk att inte sprida bilden vidare helt enkelt.

    Svara

   Så du tror inte att den som vill läsa snaskigheter redan vet att det mesta finns på Flashback? Suck.

   Svara

   Tror de flesta är medvetna om att Flashback är det ställe du kan hitta den typen av info, även info om vem som misstänks för brott där media ännu inte namngivit personen samt förundersökningar i mängder av fall som innefattar barn och personuppgifter. Känns som man är väldigt ouppdaterad om man inte har koll på detta.

   Svara

    Ja. Det är ju dit man går när man vill läsa om sånt. Har inte folk fattat det innan c skrev om fb??

    Svara

   Personligen tycker jag att det är helt fel att diskutera detta med Sindys barn härinne, det känns alldeles för privat och känsligt, och om Camilla tycker det också, ska hon då sitta och övervaka alla kommentarsfält? Och ta bort så fort hon ser något? Känns som ett 24/7 jobb i så fall och rätt ologiskt. Visst att nu kanske fler fick reda på det
   (visst, kanske kan vara problematiskt) men samtidigt, de som vill veta vet nog redan och de som har den goda smaken att inte vilja veta går nog inte in på Flashback heller.

   Svara

    Är ju lätt att sätta vissa namn och ord på modd ett tag. Börja med ”sindy” och ”micke” till exempel… om man nu verkligen vill ha koll på att det inte skrivs om det ..

    Svara

   Carolina, vad håller du på med nu? Nu drar du upp allt igen och berättar dessutom var dokumenten finns. Cam har tagit bort det ur sin text, men du skriver ut det igen. Bravo! Blir så himla besviken på dig och din tydligen låga moral Carolina.

   Svara

    Haha ja hur vore det att ta det i ett mail till c i stället för att åter posta infon..🤦‍♀️

    Svara

   Ändå drar du själv upp det för alla att läsa.

   Svara

   Tack för tipset. Visste inte att det fanns länkar där men nu vet jag det. 🤔

   Svara

   Carolina, det kanske är för att Sindys dåvarande pojkvän, Kevin Shillingford, tillskrev Bloggerskan på ett hotfullt sätt, vilket hon polisanmälde. Kevin Shillingford blev upprörd över Bloggbevaknings granskning av honom och Sindy, därför skrev han som han gjorde.

   Det kan vara ett efterspel till ovanstående händelse, som är anledningen till det du beskriver.

   Svara

  Någon här som minns den danska dokusåpan Frestad som fanns att se på tv6play för något år sedan? Jag tyckte den var bra och har sökt som en dåre efter att se om den. Ska finnas en andra säsong också som hade varit kul att se. Helst vill jag se en svensk säsong…

  Svara

  Jag har lite funderingar på nyhetsrapportering i svensk media och hur mycket som jag aldrig ser där så jag tänkte slänga ur mig en del frågor här på ÖS.

  Ni kan svara med ord eller bara genom att klicka tumme.

  Hur många av et känner att ni är väl uppdaterade om dagens läge i Sudan.

  Svara

   Inte uppdaterad alls, tror inte att jag bryr mig faktiskt. 🤷🏼 Orkar inte ta in nyheter om precis allt, märkte för något år sen att det stressar mig (Hade flash på allt) så valt att söka efter det som känns viktigt för mig att hänga med i.

   Hur skulle man kunna svara med tummen btw? Tumme upp = ja?

   Svara

    Ja så tänkte jag. Att tummen är ett ja.

    Förstår dig faktiskt och klandrar dig inte. Ibland blir man bara deprimerad av nyheterna och är livet i övrigt tufft så behöver man mest troligt höra om positiva saker och inte problem. 💕

    Svara

     Är samma som ovan. För mig handlar det både om bra och dåliga nyheter. Jag orkar inte matas hela dagarna med precis allting. Märkt att jag lärt mig mer nu också när jag väljer vad jag vill hänga med i 🙂 Politik, klimatet osv. Sen scrollar jag ju både i svensk media och utländsk då och då när jag känner för det.

     Svara

      Förstår hur du tänker och känner. 🌸

      Svara

   Skiter fullständigt i Sudan

   Svara

    Inte riktigt det jag frågade, men tack tror jag… 🙄

    Annars borde du vara glad över utvecklingen ifall du är för att fler länder har demokrati. Eller varför bara inte ifall du inte vill ta emot mer flyktingar därifrån?

    Men men, skit du det om det gör dig glad. Jag skiter i att du skiter i det. ☺️

    Vad jag brydde mig om var huruvida svensk media gör vad de ska jämfört med internationell media.

    Ha en fin kväll!

    Svara

   Kan det vara svältkatastrof där. Jag har väldigt dålig koll men håller med ovanstående kommentar. Jag måste begränsa intaget av elände av ren självbevarelse. Vet dock inte om det är rätt eller fel att göra så.

   Svara

    Jag undviker nyheter helt i perioder. Jag orkar faktiskt inte matas med krig, svält och elände ibland. Då tar jag paus och läser positiva nyheter endast tills jag orkar med dåliga nyheter igen.

    Svara

    Nej det pågår ett fredlig demonstration för att få till nytt maktskifte. Mao något bra. 😊

    Svara

     Fredlig och fredlig, det kan diskuteras.

     Svara

      Samt om hungersnöd försvinner för att man demonstrerar…

      Svara

   All rapportering om länderna du tar som exempel har jag bara läst om i arbetaren som har en bra internationell bevakning. Men då är fokus demokratirörelser och arbetsförhållanden. Lär mig även mkt av Ottar men då med sexualpolitiskt fokus. Traditionella svenska tidningar har ju en usel internationell bevakning men det är väl inget nytt?

   Svara

    Instämmer!

    Men ville veta hur illa det verkligen verkar vara och om andar då istället som tex du letar upp nyheter själv.

    Svara

   Vit kränkt man åker XC90 T8 på den sudanska kvinnans bekostnad.

   Svara

    Du glömde medelålders.

    Svara

   Jag läser nyheter dagligen. Håller mig ständigt uppdaterad. Det är en ”ovana” jag har tagit med mig från gymnasiet, då vår klassföreståndare gav oss i uppgift att till varje lektion (i en kurs som var en gång i veckan) läsa in oss på den veckans nyheter inom vissa kategorier. Jag kan inte påstå att jag har en superbra koll på Sudan, men är mycket mer uppdaterad om diverse konflikter och krig i omvärlden än mina vänner och bekanta. Jag tycker det är viktigt att hålla sig något uppdaterad om vad som händer i omvärlden, men har full förståelse för att man inte ibland orkar med allt elände. Däremot så blev jag väldigt förvånad över vad min kompis frågade när jag sa: ”Det var ju Bestsellers ägare vars barn dog i Sri Lanka, du vet, Danmarks rikaste man”. Hon svarade: ”Vadå Sri Lanka, vad har hänt där?” drygt två veckor efter att tre hundra personer dött i terrorattacken där.

   Svara

    Vilken sten lever din kompis under?

    Svara

     Tror mig, ibland undrar jag samma sak. Men samtidigt har hon både haft depression och ångest så jag har väldigt stort överseende, hon säger att hon helt enkelt inte orkar med att läsa nyheter överhuvudtaget. Men ibland blir jag lite orolig, sådana stora händelser som chockar hela världen är OMÖJLIGA att inte få nys om…

     Svara

  Hur många av er känner att ni är väl uppdaterade om dagens läge i Nigeria?

  Svara

   Inte jag tydligen. Vad händer där?

   Svara

    Det är inget specifik händelse, mer en komplex situation, men internationella media rapportera mycket om att en av världens fattigaste befolkningar kämpar för fris val och att de plågas svårt av Bocko Haram. Kamp mot mässling och varför den bryter ut mm mm.

    Nigeria har varit mycket belyst i andra medier den senaste månaden. Inte sett ett ord om dem i svensk media.

    Svara

     Vilken svensk media hämtar du nyheter från? Undrar alltså, inte drygt.

     Svara

      SVT, DN, SVD, Dagens industri, Ny teknik m fl.

      Svara

     Boko inte Bocko om du nu ska komma med undervisning om läget i världen. Du har också (flera gånger) skrivit “våldtäckt”. Ej korrekt. Hade inte reagerat på detta om nån annan här hade skrivit så men just du som ofta läxar upp folk är långt ifrån felfri. Lite om Boko Haram från mig för några år sen.
     http://fargosisters.com/serendipity/archives/2179-Boko-Haram.html

     Svara

      Men tänka sig. För att kunna rätta så måste du ha fattat vad som avsågs så vad är din poäng? Nä just det, ingen. Och hen undervisade inte så sluta och kasat sten i glashus för du saknar läsförståelse. 😘

      Svara

       Kul att du kallar dig själv för ’hen’, ƬrH.

       Svara

   Helt ointresserad av hur läget är där.

   Svara

    Tycker det är så sorgligt att människor inte bryr sig mer..

    Svara

     Jag tänker att vi lever i en global värld och att i stort sett allt som sker i den påverkar oss alla så även en fullblodsegoist borde bry sig.

     Men alla verkar inte tänka då långt…

     Svara

      Förstår vad du menar. Problemet är väl att intresset avtar med kvadraten på avståndet. Men visst är det trist.

      Svara

       Absolut. 👍

       Svara

       Håller med.

       Svara

        Dig själv?

        Svara

         Hoppsan, hon glömde skriva som anonym vilket hon brukar göra när hon håller med sig själv.

         Svara

          Haha, hur tänkte du nu? Skulle jag svara en anonym som en annan anonym för att hålla med mig själv när det var anonym 20:48 jag skrev till två gånger? 😁

          (Nej förklaringen är en helt annan 😉)

          Svara

           Här dygnets alla timmar, ser jag – viktigt att få #siiiiisssstaaaaoorrrrrrrdeeeet

           Hahaha…

           #sistaordet

         Äh hon har ju bara råkat svara två ggr, inte svarat sig själv. Var schysta

         Svara

          Trodde den första hamnade i modd och att CamCam satt på flyget. 😊

          Svara

           TrH jag har alltid varit en mycket neutral person gällande mina åsikter, speciellt på nätet (möjligtvis inte inför mina närmaste förstås) och vill inte tycka till en massa.

           Men du förtjänar inte att folk kastar sig fram så här.

           Ni som gör det tycker er ha rätt till det och jag tror ni missförstår en del och säkert utan att vilja det.

           Men det är inte okej. Enough is enough!

           Jag menar inte att du TrH kanske inte missuppfattar en del heller, men du ska inte behöva vänja dig vid att bli påhoppad.

           Jag tar inte ifrån andra rätten att tycka att du hoppar på dem och jag vill inte lägga mig i egentligen, men har sett nog nu.

           Vi är vuxna! (Eller? Haha, nej men seriöst. Ni förstår vad jag menar. Jag blir inte sekundärkränkt, men för min del så vill jag ha lite mer ordning och reda.

           Det är bra med diskussioner, det är bra att vi tycker olika, men kom med sakliga argument mot TrH så att det blir intressant istället för sorgligt och patetiskt.

           Tycker bra om er alla fast ni inte tror det, jag dömer inte folk efter hur de beter sig, men ville säga mitt i detta.

           Tack för ordet!

           Laila, jag har SÅ många gånger försökt ha en saklig diskussion med trh men så fort jag har haft en annan åsikt så har hon gått till personangrepp (bland annat frågat om jag är pårökt, ifrågasatt min intelligens, antagit saker om min utbildning, hånat hur jag stavat mm mm) som inte på något sätt varit relevant för det vi pratat om och utan att jag varit otrevlig alls. Hon kan börja med att se över sin egen attityd och fundera på varför så många tycker att hon är otrevlig. Jag är ledsen, men trh har sumpat sin chans i mina ögon. Hon vill inte föra sakliga diskussioner och verkar mer vara här för att provocera.

           Och jag fråntar ingen deras ansvar för vad de skriver, eller svarar. Inte TrH heller, men även om ni blir irriterade på varandra olika personer i olika trådar om olika saker.

           Så håll det på en bättre nivå från båda sidor snälla alla som blir irriterade. Att svara på ett visst sätt gör att de fortsätter, TrH. Jag och som det verkar – många med mig, blir illa berörda då vi ser att ni bara vill diskutera, men det skenar iväg.

           Tack Laila!

           Anonym, jag är helt säker på att du aldrig gett mig en chans och att den som bör ta ansvar för sig själv är du.

           Och det du sitter och säger just nu att jag skulle sagt till dig är rena lögner och OM det var du som jag frågade pårökt så vet både du och jag att du förtjänade det. Att du satte tonen. Jag bad om ursäkt för min del. Du not so much. 😉

           Punkt 1-6 😉😊😁

           Trh, Jag ve5 vad både jag och du sa. Vid alla tillfällen. Sen nej, jag ber inte om ursäkt för att DU bestämmer dig för att gå till personangrepp.

           Mer än så diskuterar jag inte detta med dig. Jag har fått nog av dina barnsliga fasoner.

           Jag uppskattar så enormt mycket att ni båda svarade och så snabbt! Stort!! Jag anser att ni är för bra för att tjafsa.

           Och jag menar absolut inte bara denna Anonym, jag menar alla som håller på inte minst kring dig TrH.

           Jag är ledsen att jag var tvungen att hoppa ur en stund, det är ju Stockholm Maraton idag. 😀 och så hände det lite annat.

           Men tack för att ni svarade! Jag vill inte att folk ska sluta kommentera, det är ju mina pauser från allt annat jag gör. Jag lär mig massor av er och de andra, men ni förstår varandra bättre allesammans (även ni två) om ni bara backar lite och ja.

           Ni är BÄST! Kram till er!

           Anonym: Och jag vet vad jag säger och varför.

           Och jag är riktigt säker på att jag fått nog av dig också. Sedan riktigt länge tillbaka.

           Följ du dina egna råd för den ende du kan förändra är dig själv. 😉

           ”Anonym: Och jag vet vad jag säger och varför.”

           Nej, det gör du inte. Du ”råkar” glömma, ljuger och förvränger dina ord i efterhand hur mycket som helst.

  UTLANDSFLYTT, TIPS SÖKES

  Jag och min man funderar på att lämna Sverige, men vet inte riktigt för vad. Vi vill bo någonstans där det känns tryggt, där man inte behöver se gängslagsmål och droger. Gärna någonstans i Europa så det är nära familjen. Bra förbindelser till Arlanda är alltså ett plus. Det är jätteviktigt med snabbt och stabilt internet eftersom vi båda är egna företagare som jobbar online. Vi har inga barn ännu men vill ha ett i framtiden. Då är såklart bra skolor också ett plus, det behöver inte vara superfint direkt men åtminstone bättre än här.

  Kort sagt så vill vi helt enkelt bo någonstans där det är lugnt och tryggt. Har ni något tips på land som kan passa?

  Svara

   Finns ju även många platser i Sverige där man inte behöver se gängslagsmål och droger, likväl som det finns många ställen i Europa med och utan gängslagsmål och droger.

   Svara

    Har du tips på några sådana platser i Sverige? Känns som att det mesta har förfallit, alternativt ligger långt bort från allt.

    Svara

     Om du tycker Sverige har förfallit och är farligt (en av de mest tryggaste länderna i världen) är jag ledsen att säga att du kommer inte hitta nåt bättre alternativ? Kanske nån ödslig by i nåt valfritt land som du tycker om.

     Svara

      PK-kadern fortsätter taktfast att marschera. Inga oliktänkande är välkomna.

      Svara

       Och SD-trollen är lika faktaresistenta som alltid ser jag…

       Svara

        Vänta litet. *bläddrar febrilt i PK-manualen* På vilken sida hittar jag SD-argumentet?

        Svara

   Sudan, Nigeria, Ukraina, Bangladesh…

   Svara

    Haha, tre svar du gav ligger inte i Europa, men du visste inte ens det. 😉🥳

    Svara

     Åhnaj, ja viste inte!
     Takk lila bubibubbis att du birettar för maj, ja ska altid fråga deg från nu, å store störda trmh!!!!!!

     Svara

      Naaw, men om man nu ska göra sig lustig på någon annans bekostnad så tycker iaf jag att man misslyckas grovt om man inte får till fakta korrekt. Men vi är alla olika. Vilken tur! Phew. 😅

      Svara

       Du glömde läxa upp NZ här nedanför.

       Svara

        Alltså ditt IQ… 😂

        Svara

         Om jag var du, TrH, skulle jag vara tyst om andras IQ.

         Svara

      😂😂

      Svara

      Så kul. Inte. Byt dagmamma.

      Svara

      <3

      Svara

   Vad härligt! Jag och min sambo flyttar till NZ om fyra månader, men det är ju alldeles för långt bort för att tipsa er om ifall ni önskar stanna nära Arlanda :). Jag är oerhört förtjust i Italien och skulle flytta dit om det inte vore för NZ. Samtidigt är det kanske inte det mest drogfria och tillgängliga att resa ifrån. Alicante? Marbella? Svenska skolan finns ju där för framtida barn (och de har gott renommé). Kram och lycka till med flytten!

   Svara

    Tack! NZ verkar otroligt häftigt, om jag inte hade små syskon här i Sverige skulle jag lätt kunna tänka mig att åtminstone prova där. Hoppas det blir allt ni drömmer om och lite till!

    Svara

     Schweiz?

     Svara

     Vi har precis köpt en lgh i Santa Pola, Spanien. Det ligger 10 minuter ifrån Alicante flygplats. Billiga direktflyg både med norwegian och Ryanair. Spanien är ett land med många fördelar, enligt mig då såklart. Underbart klimat, bra mat, trevligt folk, vettiga priser, definitivt ett lugnare tempo mm. Sen är Spanien populärt, så uthyrningsmöjligheterna är ju kanon!

     Svara

   På engelska landsbygden med pendelavstånd till större stad.

   Svara

    Skulle ALDRIG flytta någonstans för att pendla!
    Skulle däremot kunna flytta någonstans där mycket finns på cykelavstånd.

    Svara

    Något särskilt med engelska landsbygden som du gillar? 🙂

    Svara

    Nej pga Brexit

    Svara

   Norge! Blir superlätt med språket och kulturen också. Bor här, Rekomenderar! Flyttade hit med mannen o barnen av precis samma anledning som du vill flytta, för 2 år sen.

   Svara

    Nordnorge! 💙

    Svara

     Västerålen 💜

     Svara

      Fint, men nord om nord är bättre…
      ”Se oftere mot nord.
      Gå mot vinden, du får rødere kinn.
      Finn den ulendte stien. Hold den.
      Den er kortere.
      Nord er best.
      Vinterens flammehimmel,
      sommernattens solmirakel.
      Gå mot vinden. Klyv berg.
      Se mot nord.
      Oftere.
      Det er langt dette landet.
      Det meste er nord.”
      Rolf Jakobsen

      Svara

      Men man skriver väl knappast Västerålen om man bor i Vesterålen?

      Svara

    Det vore kanske något! Inte så långt bort från hemmet heller ju…

    Svara

   Flytta till en svenskspråkig stad i Finland. 😁

   Svara

    Ja, det kanske vore något! Fast maken min är lite pessimistisk inför tanken på att bo granne med Ryssland, haha.

    Svara

     Har bott här i hela livet och har aldrig behövt fundera på Ryssland 😃 här vore det ju enkelt på så sätt att Finland även är svenskspråkigt, härifrån går det enkelt att resa till Sverige, tryggt och bra att bo här osv 😊

     Svara

      Det låter trevligt faktiskt 🙂 Tack, ska läsa på lite!

      Svara

    Borgå är en perfekt stad, nära flygfältet, familjär, vacker stad 😍 googla iaf

    Svara

     Ser jättefint ut på google! Skönt att det är ganska nära Helsingfors också, kan jag tänka mig.

     Svara

      Så nära, med buss ca 1 timme, med bil 30-45min beroende på, till flygfältet ca 30min 😍 älskar att bo här, bott på massa ställen men detta är hem och känns tryggt ❤️

      Svara

     Jaa Borgå är så fint!
     Nu bor jag själv i Österbotten och trivs där jag är, men skulle jag flytta till en annan stad skulle Borgå vara ganska högt på listan. 😅

     Svara

   Österrike! Ungefär som Sverige, men inte så många kulturberikare med bakgrund från länder där man inte åker skidor. (PK-gnäll kommer säkert om någon minut, men det bryr jag mig inte i.) Stabilt land, nära till många trevliga grannländer, engelska går finfint i de större städerna. Folk är artiga och väluppfostrade, om än en aning inskränkta. Varning för titelsjuka, men det är inget man behöver bry sig om.

   Internet fungerar utmärkt bra, men inte lika snabbt ute på landsbygden (det vill säga ungefär som i Sverige). Det är rent, tryggt, ni får vänta kanske i hela tre, fyra veckor (ja, veckor) på att få en hyresrätt. Lägre hyror och bostadspriser än i Sverige. Tåg som fungerar, skolor och vård fungerar, polisen gör sitt jobb när det behövs, Wien har massor med spårvagnar kors och tvärs. Landet är bara 60 mil brett, så det är enkelt att bara dra iväg på upptäcktsfärd.

   Många mindre familjeföretag, och desto färre stora tråkig generiska kedjebutiker. Mycket att utforska när det kommer till öl och vin. (Undvik österrikisk whisky.) Man går till bagaren för att handla bröd, till slaktaren för kött, frukthandlaren för frukt och så vidare. (Ja, visst finns det ”vanliga” butiker också.)

   Jag flyttar själv till Österrike hösten 2020, men jag kommer så klart att följa Bloggbevakning på distans …

   Svara

    Du får det att låta som himlen på jorden! Jag gillar verkligen tanken på att det är gammaldags, alltså med bagerier och fruktbutiker osv. Gillar också att folk beter sig ordentligt, bristen på det är nog det jag stör mig mest på i Sverige. Tack snälla för ditt utförliga svar, Österrike seglar upp som en stark kandidat nu. Jag kan inte så mycket om landet men ska läsa på lite i helgen!

    Svara

     Om du har några frågor eller funderingar, så ta gärna upp det i någon framtida ÖS. Kan ge dig en del svar och länkar. Själv kommer jag att plugga upp tyskan med start i juli, och dra i mig en del annat kunskapsmässigt för att kratta manegen. Min tanke är att fixa något jobb på deltid plus arbeta distans mot Sverige, och ha en del egna projekt på sidan om.

     Just Wien har en stor community med expats = ganska enkelt att få kontakt med andra som har flyttat dit och kan tipsa om det mesta.

     En sak jag oroar mig en del för är sommarvärmen i Wien, det är trots allt mitt i Europa. Jag tål inte värme så bra … Men å andra sidan arbetade jag i Thailand i tre månader för några år sedan, och jag vägrade konsekvent AC och fläkt. Det gick rätt bra, till slut.

     Googla på, så hörs vi på något kommande ÖS!

     Svara

     Jag tycker dock att Österrike har en rätt gammaldags syn på kvinnor och deras plats i samhället, men det kanske har blivit bättre de senaste fem åren?

     Svara

      Jo, deras syn på kvinnor kan bli bättre (jämfört med Sverige är väl det mesta sämre, på den fronten). Samtidigt fick Österrike sin första kvinnliga kansler bara för några dagar sedan. Hur är det nu, när hade vi en kvinnlig statsminister senast?

      Svara

       USA hade Obama som president i 8 år, rasismen har inte minskat för det. Så bara för att ni har en kvinnlig kansler så säger inte det något om jämställdheten i övrigt. Sverige är ju ett rätt gott exempel på att visa det, fast tvärtom då. Och jag har faktiskt hellre ett jämställt samhälle än enbart en kvinnlig statsminister 🙂

       Svara

    Då förväntar jag mig att du behärskar språket till fullo inom ett år eller två samt lämnar alla svenska traditioner bakom dig och fullständigt integrerar dig som Österrikare. Inga halvmesyrer som att smygfira midsommar eller smuggla in glögg till jul. Jag tror inte att Österrikarna vill att du berikar dem med din svenska kultur.

    Svara

     Väntade på svar från dig! Tyckte att det dröjde ett tag. Standardsvar, plockat från PK-manualen. Fortsätt du bli kulturberikad, allt du orkar. Ha det så roligt.

     Svara

      Vadå? Jag bara beskrev de förväntningar jag har på dig som invandrare i Österrike. Är du inte bekväm med de förväntningarna?

      Svara

      Vadå? Jag bara beskrev de förväntningar jag har på dig som invandrare i Österrike. Är du inte bekväm med de kraven?

      Svara

      Kan du inte flytta tidigare? Good riddance och allt det där du vet.

      Svara

       *bläddrar febrilt i PK-manualen igen* På vilken sida hittar jag SD-argumentet man ska använda mot någon som dristar sig ha synpunkter på hur det är i Sverige?

       Svara

        Varför är PK så jävla negativt laddad för många? Genuin undran för grunden i PK-maffians framfart är ju bara att alla ska behandlas med samma respekt och lika värde. Hur har det blivit ett skällsord?

        Svara

     Beröringsskräck, mycket? Men vad annat kan man vänta sig av medlemmarna i PK-kadern.

     Svara

      Trivs du bra där inne i din lilla åsiktsbubbla dikterade av SD?

      Svara

       Nu börjar jag bli förvirrad. Hjälp mig. På vilken sida i PK-patraskets åsiktsmanual hittar jag det där om små åsiktsbubblor dikterade av SD, asså argumentet som så snabbt det går ska användas för att täppa till truten på någon som inte förstår hur jättejättejättebra Sverige är på alla sätt och vis? Att vi är bäst på allt, i hela världen?

       Svara

        Du använde ordet ”kulturberikare” i ditt första inlägg. Valet av ord diskvalificerade dig helt från vidare seriös diskussion i mina ögon. Du kanske inte förstår hur mycket det avslöjar om dig och de åsikt du hyser om andra människor.

        Svara

     Lär dig inte språket.

     Hoppas att de anpassar sig till att du är svenska istället, kanske du kan skapa en svensk koloni? Där kan du skrålande kan fira midsommar med snaps och tillhörande smörgåsbord och butiker kan bidra till GLAD MIDSOMMAR, såsom t ex ur&penn firade Eid förra året i all reklam under en månad. Fullt rimligt. Österrike har säkert en dålig och tråkig kultur ändå! Det vore fint om du suckande kunde säga ”typiskt österikiskt beteende!” och skaka irriterat på huvudet när de ha sätt du inte trivs med.

     Tycker även att det vore på sin plats att svenska erbjöds som hemspråk där till dina kommande barn. Gör det inte det bör du ju anmäla det som kränkning. Varför är de främlingsfientliga och vill inte bidra till att bevara din kultur? Det ska du i så fall fråga dig. Dina barn har ju rätt att vara svenska fast de är födda där ändå.

     I allmänna tvättstugor bör de skylta bruksanvisningar på svenska och om du nu planerar att stanna forever bör det finnas en svensk tolk på plats under politiska val – så du vet vad du ska rösta på. Kräv fri tandvård och tala ut i media om du inte får det. Det är en kränkning. VILL DOM SE DITT PASS FÅR DET JU ÄNDÅ VARA NOG? VILKA rasiste r!

     Svara

      Men på riktigt, är du frisk?

      Svara

     Kapar tråden… är inte helt nöjd, eller inte alls, med hur vårt samhälle ser ut. Har absolut inget emot ett mångkulturellt samhälle, men däremot förväntar jag mig att man ej begår brott, försöker komma in i samhället med språket, skaffar sig ett jobb och försörjer sig själv och lämnar sina extremt kvinnoförnedrande åsikter i landet dem lämnade!
     Gäller ej ALLA invandrare såklart ..

     Svara

   Jag skulle tipsa om Nederländerna! Har själv bott och arbetat i en familj som har 3 barn där. Likt Sverige på många plan men ändå stora skillnader såklart. Tycker husen är finare och infrastrukturen är bättre – lättare att ta sig runt med tåg än i Sverige. Utbildning prioriteras högt och länge så det skapar en bra grund för ert (förhoppningsvis) kommande barn. Bra på engelska är holländarna också. Tryggt, modernt och mångkulturellt land överlag. Men det bästa av allt är att de har stroopwaffels som man inte kan annat än älska <3

   Svara

    Där är väl extremt mkt skit?

    Svara

    Får panik av platt…

    Svara

     Arnhem är en fin stad som är motsatsen till platt XD

     Svara

      Alltså, jag ser ett antal 1000-2000-meterstoppar från mitt fönster, så jo, Arnhem är platt för mig.

      Svara

    Varma stroopwaffles, frukost på Bagels & Beans, och pepernoten med apelsinsmak. Jag älskar också NL, även om jag bara varit där som turist. Förhoppningsvis skulle man äta lite bättre om man levde där permanent 😉 . Dock är språket så himla lustigt, men jag antar att man lär sig om man kommer in i samhället ordentligt.

    Svara

     Jo så är det ju. Tog en kurs i holländska och det svåra ansåg jag vara uttalet. Men övning ger färdighet antar jag. 😊

     Svara

     Holländsk mat är ju vidrig?! Friterat, smält ost, majonnäs en masse och så nån konstig choklad på det – gärna allt blandat i nån strut, uäck!

     Svara

    Dock har de bara tre månader mammaledigt och pappor får inga dagar alls. Barnen är på förskola från tre månaders ålder…

    Svara

    Jag skulle inte vilja att mitt barn växte upp där, ALLA tar droger från tonåren till typ 30. Är som att ta en shot sprit för dem. Har vänner där och sett det själv

    Svara

     Jo men visst 😅🤦🏼‍♀️

     Svara

    Jag bodde sex månader i Nederländerna som student och vill flytta tillbaka varje dag. Jag bodde i Amsterdam och det enda som fanns att störa sig på var alla turister. Det bästa med landet är att allt känns mycket mindre fyrkantigt än i Sverige, och nej, alla tar inte droger och ligger höga i gathörn. Det är en väldigt felaktig bild av landet och framför allt Amsterdam.

    Svara

   Varför inte Barcelona? Storstad med strandliv, blir inte bättre!☀️

   Svara

    Jag kan väldigt lite om Barcelona, men är det inte mycket som händer där? Eller är det ”bara” ficktjuvar och så?

    Svara

     Barcelona är mitt #1 om jag skulle flytta! Kulturellt, avslappnat, barnvänligt, naturnära, cykelavstånd, bra tåg- och flygförbindelser.

     Svara

      + maten + cavan…

      Svara

   Budapest

   Svara

    Är det något särskilt med Budapest du gillar? 🙂

    Svara

   En vän till mig bor på Svalbard. Där är det lugnt!

   Svara

    Utom när det går laviner eller isbjörnarna irrar in på lagret…

    Svara

   Tyskland i en mindre stad (skittråkigt dock)

   Svara

    Har du någon särskilt del av Tyskland att rekommendera? Tråkigt gör oss absolut inget, snarare tvärtom. Vi är lugna och stillsamma människor. På sin höjd går vi ut och äter då och då. Annars är det bara på semester som vi är mer aktiva, och då är man ju ändå på resande fot.

    Svara

    Jag skulle rekommendera Schweiz istället för Tyskland.

    Svara

   Beror helt på vilket område eller vilken stadsdel ni har råd att välja. Jag har bott i ett EU-land som många anser otryggt de senaste 7 åren men vi bor i en ”bra” stad i ett ”fint” område och det finns inga större sociala problem. Låser ibland inte ens ytterdörren eller bilen. Planerar ni barn så kolla upp vad barnomsorg kostar, den är i många länder inte subventionerad, några tusenlappar per dag är inte ovanligt.

   Svara

    Tack, ska kika på det! Som egen företagare har jag lyxen att kunna vara hemma med eventuella barn, så den kostnaden slipper jag i alla fall de första åren 🙂

    Svara

     Ja du, så tänkte jag också … blev knäpp av att vårda barn på heltid + försöka jobba i mitt eget företag kan jag säga. Men så är det förstås inte för alla! Det är underbart att leva utomlands på många sätt, framför allt gillar jag klimatet, öppenheten och den kosmopolitiska känslan, men jag upplever att man behöver högre inkomster för en dräglig tillvaro än man behöver i Sverige. Beror förstås också på skattetryck och hur villkoren för egenföretagare ser ut där ni väljer att flytta, kanske testa att hyra bostad i 6 mån först? Men go for it!

     Svara

   Åland, även resten av Finland är ok jämfört med Sverige.

   Svara

    Åland är jättefint! Har en god vän där. Ändå har tanken aldrig slagit mig att flytta dit, märkligt nog. Men absolut värt att kolla upp! Vore skönt att ha relativt nära till familjen här i Stockholm.

    Svara

    Åland verkar coolt! Hmm, det måste jag titta närmare på.

    Svara

   Tycker mig känna en uns av sd-logik här. Har en kollega som är likadan, som tycker att Sverige har blivit så otryggt i takt med invandringen. Hon säger mycket rasistiskt mellan raderna, och att hon vill flytta till Portugal för att slippa detta läskiga. Vad jag inte förstår är bara varför ni som är emot utlänningar och deras kultur, väljer att flytta och själva bli invandrare? Känns inte det skumt ändå?

   Svara

    Nu är det ju gängbråk och droger jag vill slippa, inte ”utlänningar och deras kultur.” Det är bara en person här som pratar om invandring och det är du. Jag flyttar inte av politiska skäl.

    Svara

     Hur påverkas du av gängbråk? Jag bor i en stad där det sker mycket gängrelaterad problematik, och även droger i en hel del stadsdelar. Men jag påverkas inte av det, för jag är inte involverad och söker mig inte till sådant. Det som gör mig rädd när jag skall hem ensam om kvällarna än väl män, och dem finns ju utomlands med. Så förstår inte problemet riktigt

     Svara

    Jäkla skillnad på invandrare som flyttar, jobbar och står helt för sin egen försörjning från dag ett och flyktingar som kommer till länder och behöver bli försörjda med allt från boende till mat under många år.

    Svara

    Du har en trist attityd. Lär dig argumentera.

    Svara

    Jag tänker att folk generellt sett inte har problem med invandrare och deras vardagskultur (dvs
    äter annan mat, musik, firar någon tradition här och där), utan snarare att det är gäng/kriminalitet/våld/risig kvinnosyn/religionsutövande etc som är upphovet till att folk (traditionella svenskar) vill flytta på sig? Och att ingen vill bo i förorten pga dåliga skolor (lärarbrist/ingen studiero/konflikter), otrygg känsla i centrum med gäng som hänger runt samt dåligt underhållna fastigheter. Majoriteten av människor, oavsett härkomst, vill väl bo och verka i ett område där man känner sig trygg?

    Svara

   Har massa kompisar i Schweiz som stortrivs! Hade gärna flyttat själv om jag kunnat jobba med mitt yrke där.

   Svara

    Åh ja, det kan jag tänka mig! Verkar vara ett underbart land. Som företagare har jag lyxen att kunna jobba var som helst, så Schweiz vackra natur kanske vore något.

    Svara

   Jag trivdes när jag pluggade i München, upplevde det som en sjukt trygg stad också. Den tråkigaste delen av Tyskland för den som vill ha utsvävande nattklubbar, men annars jättemysigt.

   Svara

    Perfekt för oss då, som inte alls är intresserade av nattklubbar 😉 Tack, jag lägger till det på listan över ställen att kolla upp!

    Svara

   Jag tycker att Schweiz verkar vara helt fantastiskt! Det verkar vara en så bra balans/energi, men jag vet egentligen ingenting om landet 🙈 för massa år sedan åkte jag runt i Schweiz i cirka två veckor och bemötandet överallt var fantastiskt varmt och lugnt men jag upplevde aldrig själva vardagslivet. Sedan är ju naturen helt magisk!vill sitta på en sten och bara glo.

   Svara

   Bra internet finns tyvärr endast i Sverige, det har inte kommit till resten av världen än :/

   Svara

   Berlin!

   Svara

   Nu ska jag ge mig för ikväll. ÖS är alltid trevligt att läsa, men jag är på väg att somna ståendes! Stort tack för alla tips, jag har skrivit ner vartenda ett och ska diskutera dem med min man. Ni är fantastiska! 🙂

   Svara

    Jag gillar också ÖS och Schweiz.

    De relevanta frågor du kan ställa om du ska välja det landet att flytta till, alternativt bara vill rådfråga invånare som bor just där du vill bo är:

    Är det dimmigt lite för långa perioder?

    Är det dyrt att leva där?

    Är det svårt att komma in i gemenskapen hos andra, t.ex bli hembjuden till folk?

    Kolla även gärna upp om det är smidigt att bo där under alla olika delar av livet. Samt om det är svårt att lära sig t.ex språket och dialekten beroende på vart ni vill bo.

    Hör även efter om det är svårt att få tag på bostad och liknande och i sådana fall hur du går tillväga.

    Tänk på att oavsett om ni väljer Schweiz eller inte att om ni hamnar i en storstadspuls du inte var beredd på, eller i en by som är lugnare än vad ni har räknat med. Så kan det också det påverka ert välmående mycket. <3

    Svara

    Skottland! Bodde där i 4 år och älskade det. Så vacker natur och människorna är otroligt trevliga och varma. Edinburgh är speciellt vackert.

    Svara

    Hej igen, Linn! Jag svarade lite sent. jag hoppas att det blir bra där ni hamnar.

    Svara

   Finland, nyligen valt, igen! Till världens lyckligaste land, välkommen hit.

   Svara

  Hur många av et känner att ni är väl uppdaterade om dagens läge i Ukraina?

  Svara

   Tragiska nyheter dras vi med varje dag, går knappt att undvika, men du vill gärna påminna oss om allt elände😢

   Svara

    Nej. Jag vill veta vilket dåligt jobb svensk media gör. 🌸

    Svara

     Då kunde du ställt den frågan direkt.

     Svara

      Vilket jag också gjorde kl 20:04 😊👍

      Svara

     Känns ju som att du redan vet svaret på vad du tycker om det..

     Jag upplever det mer som att du vill visa upp hur mycket mer påläst och kritisk du är än alla andra här.

     Svara

      Det får stå för dig.

      Jag kan bara säga att jag undrade uppriktigt om min känsla stämmer eller om jag hade fel, vilket jag gärna haft, sedan är det upp till dig om du vill tro mig eller inte.

      Ha det!

      Svara

       PS Se min punktlista längre ner i inlägget. Du uppfyller punkt 6 på den. 🙂

       Svara

        Du uppfyller alla punkter på din egen lista – finns väl nåt psykologiskt begrepp gör sånt (googla!).

        Svara

         Nope och du uppfyller iaf projicering. 😊

         Svara

          #siiiiiiiiiiisssssstaaaaooooorrrrrrrdeeeeeeeet

          Svara

          Projicering-schmojicering!
          Vet du ju ingenting om… vi vet däremot vad du uppfyller.

          Svara

       ”om jag hade fel, vilket jag gärna haft”

       Du? Gärna haft fel nånsin? Dagens skämt! 😀

       Svara

        Nä du är ett skämt!

        Svara

      Precis, hon rabblar upp ett land efter ett annat. Duktig du ääääär, Trh! Not, det är Google som är så duktig.

      Svara

       Det e bra synd om dig.

       Svara

        Du kan använda ditt eget nick när du skriver, Trh.

        Svara

         😂😂😘

         Svara

       Trhm är också den enda här som vet att Bangladesh och Sudan inte ligger i Europa – eller den enda som känner att hen måste påvisa att hen vet…

       Svara

        E du full eller e du alltid lika korkad att du inte fattar vad en säger?

        Svara

         Spegel-spegel, ƬrH…
         (full eller dum, eller båda?)

         Svara

          Kämpa. Kämpa. Snart har du vikt färdigt din hatt. 🌈😊

          Svara

   Nix, nope. Det är inget som jag ödslar tid på eller vill lägga tid på att läsa om på ett av veckans ös. Sorry

   Svara

    Och jag vill inte läsa om annat som tas upp i ÖS, hör du mig klaga?

    Svara

     Well you just did..

     Svara

      Eeeeh, nä.

      Svara

       Eeeeh, jo, ƬrH.

       Svara

        Jag är inte anonym men logiken undgår er, som vanligt.

        Att berätta att jag inte vill läsa något är inte samma som att klaga över det. Jag har varken bett er sluta eller försökt få er att förstå att jag tycker så på något vis.

        Du vet ju inte ens vilka frågor jag syftar till. 😊

        Svara

         Victoria skriver ”vill inte lägga tid på att läsa”.
         Du, ƬrH, kallar det att klaga och nämner att här finns saker du inte vill läsa.
         Någon påpekar att du då också klagar.
         Du skriver ”Att berätta att jag inte vill läsa något är inte samma som att klaga över det”.
         Vilket är just vad Victoria gjorde från början.
         Som du påpekade var att klaga.
         Som alltså inte är att klaga när du gör det.
         Som alltid egna regler för ƬrH.
         Samt ett övertydligt exempel på vad ƬrH gör i varenda tråd.

         Svara

          Du får nog försöka en gång till. Bättre lycka nästa gång! 🙂

          Svara

           Vikt hatt hela natten, och hela dagen idag från tidig morgon ser jag!

           Jo, du är så trög att du aldrig fattar nåt hur många gånger man än försöker. Så det behövs verkligen lycka till med den uppgiften.

           15,38 Nä det är du som är så trög. Det måste gått kasst för dig i skolan. 😿

           TrH:s försvarsinlägg under andra alias är så underhållande. Och så uppenbart att det är hon som skriver dessa hur mycket hon än tjatar att det inte är hon.

   Jag tycker Omni är rätt bra på att ha med såna typer av nyheter som du frågar om ikväll. Kan i alla fall minnas att jag, typ den senaste veckan, sett rubriker om alla de länder du frågat om. Sen om jag klickar mig in och läser är ju en annan fråga.. 😬 Dessutom använder sig Omni ofta av utländska medier, så det kanske inte gills ändå?

   Svara

    Ja så tänker jag ang omni. Men en bra tjänst tycker jag. 😊👍

    Svara

     Ja, jag bor inte i Sverige själv, så tycker det är en bra blandning av svenska och internationella nyheter. Har ju ställt in själv vilka nyheter jag vill se, tycker just det är superbra med Omni också!

     Svara

   Räcker väl med våra grannländer. Vet ingenting om läget i Finland, Norge, Danmark eller Island.

   Svara

    Det är så klart ok om du tycker det. Jag tycker annorlunda och jag funderar på om tex SVTs bristande rapportering är en anledning till att du känner så, men det kommer jag kanske aldrig att få reda på.

    Svara

    Det tycker jag är ännu mer pinsamt, att svenskar inte vet något om sina närmsta grannländer.

    Svara

     Också sant. 👍

     Inte ens det klarar SVT att rapportera.

     Svara

     Ett instämmande väntar i modd.

     Svara

     Bor i Norge och här går att ha givande samtal också om ämnen som inbegriper svensk kultur, politik, historia. I Sverige om Norge not so much.

     Svara

  Har en självupptagen kompis som bara pratar om sig själv, har tex inte frågat mig hur det går på jobbet på över ett år!
  Till slut började jag ge tillbaka med samma mynt, dvs slutade fråga henne om hur hon hade det osv, slutade ringa och hälsa på (för det har bara varit jag som hälsat på).
  Och plötsligt är vi inte vänner längre! På gott och ont.. Någon som känner igen sig??

  Svara

   Absolut. Har en ”vän” som jag är i exakt samma sits med som du är med din s.k vän. Så det har nog runnit ut i sanden tror jag vid det här laget eftersom jag inte initierat några träffar på sistone.
   Sad but true. Ärligt så tror jag att alla mår bättre utan dessa bekantskaper. Vänskap ska liksom alla sorts förhållanden ska vara på bådas villkor och premisser. Ge och ta. Inte bara åt ett håll.

   Svara

   Japp. Hon hörde bara av sig när hon ville ha något av mig. Skjuts, boende, låna något o.s.v. Slutade höra av mig och då var det tyst… I ett år ungefär tills hon ringde och frågade om hon kunde sova hos mig, dagen därpå!!! Så fräckt så jag begriper inte. Hon tog bara energi från mig så det var inte alls värt att ha henne som vän.

   Svara

    Åh tänk om hon tror att er relation bara är att plocka upp där ni sist slutade, oavsett hur lång tid som passerar 🤭 jag blir så nyfiken på om hon fick komma och sova över? Förstår din reaktion också, jag har en gammal bekant som frågat efter mitt nummer av mina familjemedlemmar? Jag har inte låtit dem ge det ännu!

    Svara

     Hon har inte så bra självinsikt och har en hel del annat för sig som får mig att vilja ta avstånd. Tar folk för givet, aldrig hennes fel och allt det där. Jag hittade på lite halv-sanna ursäkter som att jag behövde plugga och sånt, orkade verkligen inte lyssna till hennes försök att få det hela till att bara bli mitt fel 😉 Hon fick gott lösa det på annat håll faktiskt.

     Svara

      👍 😊

      Svara

    Känner igen det där. Min vän ville att jag skulle vara chaufför åt henne och en vän till henne när de skulle ut och festa utan att fråga om jag ville med. Schysst va?

    Svara

     Fyfan! INTE en kompis! Hoppas du dumpade henne.

     Svara

   Omg jaaaa!
   Har en ”vän” som förutom är självupptagen och bara pratar om sig själv även utnyttjar mig. Hon är äckligt skrytig om saker och ting. Detta har gjort att jag skryter extra mycket om mig själv. 😉 Har faktist fått bättre självförtroende sedan jag började med det. Hett tips till er 🙂 Lyft er själva för det ni är bra på 🙂

   Svara

    Hatar vänner som utnyttjar! Har tex en kompis som bara ringer när hon gör slut med sin kille (dom blir alltid ihop igen). Hur utnyttjar din vän dig?

    Svara

    Har faktiskt funderat på att köra den taktiken, (alltså exakt samma som kompisen gör) bara prata om mig själv, skryta om hur jävla bra pojkvännen är på allt, vad barnen fick i julklapp av svärmor (exakt antal och vad det kostade), avbryta när hon berättar något för att leda tillbaka samtalet in på MIG osv osv…

    Vill verkligen veta vad reaktionen skulle bli, men det ligger så långt ifrån mig som person att göra så 🙈
    Hur reagerade din kompis??

    Svara

   På gott! Finns ingen anledning att skotta energi på sådana människor. Låt dem vara.

   Svara

   Verkligen. Var bästa vän med en sådan i alldeles för många år. Sådan bortslösad tid!

   Svara

   Känner igen! Slutade att höra av mig ”först”, o när vi sågs slutade jag ha med små presenter eller bjuda. Nu hörs vi typ aldrig

   Svara

   Känner igen mig såååå väl. Vi är en grupp tjejer och jag år den enda som sticker ut tillsammans en till tjej som nyligen har blivit mamma, det är nog därför.
   Vet inte hur många timmar och dagar jag lägger på en av dessa tjejer med alla hennes problem i livet. Jag lyssnar, ger alltid råd och är ärlig. Har börjat inse att hon döljer saker för mig och fick idag höra att hon inte vågar säga sanningen för att jag uppfattas som hård. Något hon går och pratar om mer andra och inte med mig. Vi är inte 16!! Snarare 10 år äldre.
   En annan ställer in planer 45 minuter innan en 2 veckors planerad tillställning. Samma dag frågade hon dessutom om vilken tid vi skulle ses och vad man skulle ha på sig. Hon hade dock glömt att meddela att hon skulle flytta samma kväll och tid. Kände mig egoistisk som blev arg, det blev ju inte som jag hade tänkt mig. Men inser kanske är normalt agerat av mig att bli ledsen över sättet hon hantera det.
   Ingen vågar vara ärlig och alla snackar skit om varandra. Tröttsamt

   Svara

  Någon som har något bra tips på en serie som liknar lite the good wife? Typ om en självständig & cool kvinna som gör karriär? Behöver pepp, hehe. Ha en mysig fredag!

  Svara

   Scandal tyckte jag var mäktig!

   Svara

    Hmm, ser ju spännande ut, skriver upp den på listan. Tusen tack!

    Svara

   The Good fight såklart, fortsättningen

   Svara

    Men oj, helt missat den! Tack snälla du för tips. Börjar med den!

    Svara

    Fast vad skum den har blivit i säsong 3? Känns som manusförfattarna är på någon LSD-tripp eller något.

    Svara

   Veep!

   Svara

    Tack snälla du för tips!

    Svara

   Better things, svinbra netflix serie

   Svara

    Tusen tack! Perfekt!

    Svara

  Hej allihopa!

  Vill börja med att nämna att det finns betydligt värre saker i livet, men jag måste ventilera lite.

  Min underbara pojkvän friade till mig och vi valde ut våra ringar tillsammans. Pojkvännens ring är perfekt, servicen vi fick var toppen, inget alls att orda om.
  Min ring däremot har varit en berg och dalbana… Allt ifrån förseningar och problem att ens få tag i företaget…Som kund har man inte känt sig särskilt viktig….gravyren är fel (det går enkelt att ordna så det är inte hela världen men summerar man allt så är det surt)..när vi äntligen fick värderingsintyget så är det inte samma diamant som den vi blev informerade om när vi köpte den (på fakturan)….Jag är så ledsen….varje gång jag tittar på ringen så blir jag påmind om det här…känns så surt..man vill ju få fjärilar i magen och känna sig stolt och fin när man bär den…Det man ska tänka på är ju sin älskling…

  Jag är väldigt noga med mina smycken och försöker vara påläst men i det här fallet blev det inte bra…Jag känner mig så otroligt ångerfull och modstulen, vet inte vad jag ska göra eller om man ens kan göra något? Någon som vet?

  I retrospektiv så skulle vi ha köpt min ring på samma ställe som pojkvännens men det är ju lätt att säga nu.

  Tack för att ni läste 😥❤.

  Svara

   Säg/skriv exakt detta till företaget.

   Svara

    Fast utan alla punkter………

    Svara

     Givetvis:).

     Svara

   Om du inte har fått vad du blivit lovad så kan du ju klaga till företaget. Du har väl något som visar vad du blivit lovad (fakturan?) och ringen som visar vad du fick. Är inte företaget tillmötesgående så ta kontakt med din kommuns konsumentrådgivare och be om hjälp. De kan även ”medla” vilket kan sätta press på företaget.

   Svara

    Håller med! Efter det kan du ju faktiskt sälja ringen och börja om från början. Du kanske gör en ekonomisk förlust på det men då kan du ju få en ring som är förknippad med bara bra känslor istället?

    Svara

     Det hade varit bra…både jag och pojkvännen är ledsna och besvikna..sitter och gråter i detta nu (känslig som jag är).

     Svara

   Går det att lämna den tillbaka (ni fick inte ens det ni hade fakturerats för) och köpa någon annanstans?

   Svara

    Det hade varit det optimala…vet inte alls vad som gäller vid det här fallet..Någon jurist därute som vet?

    Svara

     Perfekt fråga för gratis juristtjänster! Kolla med Lawline eller Juristresursen!

     Svara

      Tusen tack för tipset!

      Svara

   Har du ens provat att reklamera ärendet?

   Svara

    Fick veta att stenen inte överensstämmer med vad vi bestämt idag så har ej hunnit.
    Jag har ingen erfarenhet när det kommer till sådant här så vet inte hur jag ska gå tillväga.
    Har du/ni några tips?
    Tack på förhand:).

    Svara

     Ring kommunens konsumentrådgivare direkt på måndag och be om råd där. Lättare när du kan visa fakturor och berätta alla detaljer. Du borde kunna hävda att du inte fått den vara du företaget får då möjlighet att göra en omleverans med rätt vara.

     Svara

      Men stopp och belägg nu. Det första man alltid gör i ett reklamationsärende är att vända sig till företaget i fråga och ge dem en chans att åtgärda. Först vid ett eventuellt nekande kan man ta det vidare, och då förslagsvis till arn.

      Svara

       Konsumentrådgivaren kan man höra av sig till bara för att få hjälp med att förstå vad man som kund kan kräva av företaget. Det är ju inte någon dålig idé innan man kontaktar företaget om man känner sig osäker.

       Svara

   Ingen jurist men juriststudent som pluggar till civilrättstentan: reklamera på en gång! Stöd hittar du i konsumentköpslagen så var lite påläst innan så att de fattar att ni har koll på er grej. Kolla på kapitlen om fel och påföljder av fel!
   Hoppas det löser sig!

   Svara

    Tack så jättemycket! Ni är så otroligt söta som hjälper!

    Svara

    Och om ni har köpt på nätet, kolla in distansavtalslagen

    Svara

     Vi tittade på ringar hos juveleraren och sen skedde all kontakt via mail, så det gäller kanske inte i det här fallet?
     Tack:).

     Svara

      Spara alla mail ! Bra att allt finns skriftligt ! Allt man har på sig och runt sig skall ge positiv energi och speciellt som skrev en förlovningsring. Lycka till med reklamationen håller tummarna att företaget förstår.

      Svara

    Från en jurist – bättre hänvisa till KO som de ovan gjort, än lagtext. Du vet såväl som jag att gemene man inte är skolade att läsa lagtext, och det finns mer lättillgänglig information på annat håll.

    Svara

     Tack så mycket, vi håller på att gå igenom mail och få ordning på de olika turerna kring ringen.

     Svara

  Hur många av er känner att ni är väl uppdaterade om dagens läge i på hela kontinenten Afrika med deras problem med skogsskövling och varför den blir ett större och större problem och vilka lösningar som behövs?

  Svara

   Jag.

   Svara

   Fredagsnöje?

   Svara

    Nej, en fråga jag har grunnat på i några dagar men väntat till ÖS istället för att köra en OT under ett inlägg om Bella. ☺️

    Svara

     Läget i Afrika, Ukraina, Nigeria…. Vad menar du?!

     Svara

      Sudan, Nigeria och Afrika…

      Svara

       ”Läget i hela kontinenten Afrika” också…..

       Svara

        Hello Africa tell me how you’re doing?

        Svara

         😆

         Nu har jag beatet på hjärnan.

         Svara

        Afrika + Sudan och Nigeria – som inte ligger i Afrika, eller?

        Svara

         Men skönt ändå att trh berättar för oss ovetande att tre av följande länder INTE ligger i Europa:
         Bangladesh, Nigeria, Sudan och Ukraina.

         Hmm, vilka kan det vara?

         Svara

      Hon rabblar upp länder vilkas namn hon har lärt sig under veckan.

      Svara

       Landet Afrika.

       Svara

       Hon har väl kommit till L på Wikipedia nu. Senast var det ’ljusstrålning’ hon briljerade i och nu är det ’länder’.

       Svara

        Haha, sant! 😀

        Svara

       Ni är fan sjuka i huvudet hela högen. Gå och lägg er!

       Svara

        Hej, TrH!

        Svara

  Hur många av et känner att ni är väl uppdaterade om dagens läge i Bangladesh och flyktinglägret för Rohingyas.

  Svara

   Bor visserligen i usa och jämfört med det ger svensk media bättre uppdateringar än vad medierna gör här ang händelser. Men nu när jag läser dessa inlägg ifrån dig så inser jag ju hur sjukt ouppdaterad jag är. Tackar för uppmärksammandet och ska genast kika in varenda grej du skrivit om.

   Svara

    Visste förövrigt bara om det som pågår i Bangladesh utav det du skrev. Läst om det på reddit.

    Svara

    😊👍

    Svara

   Kan du inte ta alla dessa ”känner ni er väl uppdaterade” i en och samma kommentar?

   Svara

    Sjukt tråkig person

    Svara

    Nej.. dela upp det i en kommentar för varje land i hela världen i stället…

    Svara

    db: Då blev det för svårt för mig att få en sammanställning ang de olika ämnena, så nej jag tror inte det var en bra idé.

    Svara

     Men var det inte medias dåliga rapportering du var ute efter? Måste du dela upp det i femton olika trådar för att kunna reda ut vilka länder folk tycker att de har sämre koll på? Du är ju rolig..

     Svara

      Har du ett bättre förslag på hur jag skulle ställt frågan?

      För man kan ju inte veta om man vad man inte veter, eller hur tänker du?

      Svara

       Veta om vad man inte vet…*

       Svara

       Jag själv hade lagt in en kommentar om medias snedvridna rapportering och sedan lagt ett svar på den kommentaren för varje specifikt land. Då hade jag haft särskilda undertrådar för varje land men ändå haft det samlat. Varit lättare för mig och mindre störigt för andra.

       Svara

        Idioterna hade klagat i alla fall.

        Svara

         Någon vill ha sista ordet verkar det som…😉

         Svara

          Ja, VEM kan det vara?!?!?

          Svara

     Om du nu verkligen vill veta hur uppdaterade eller ouppdaterade svenskar i Sverige är om internationella lägen, varför frågar du här? Varför gör du inte en enkät och upplyser om den?

     Svara

      Det ena utesluter väl inte det andra….?

      Varför skulle jag inte fråga här?

      Svara

      För att du givetvis inte kan få en representativ bild av svenska folket i ett kommentarsfält på en blogg och således inte få några av dina teorier bekräftade eller dementerade. Det är ett oseriöst tillvägagångssätt. En enkät spar dessutom dig mycket tid och du slipper sitta och skriva flera olika trådar och leta rätt på svaren.

      Men jag tror egentligen inte att du är så dum att du inte redan vet detta.

      Svara

       I en enkät kan hon ju inte ställa dryga motfrågor och visa hur mycket mer upplyst hon själv är.

       Svara

        Hej punkt nummer 6 🙂

        Svara

         Hej punkt nummer 7

         Svara

          🤦🏻‍♀️

          Svara

           🤷‍♂️

           Swoooooooooosh

         Hej alla punkter!

         Svara

       Men vem har sagt att jag var ute efter något seriöst just här? Du vekar på ringt tro att jag är dum om du ens föreställde dig det. Detta är en blogg med ett ÖS. Eller har DU missat det?

       Och dessutom så kan ju min fundering också ligga till grund för hur jag ska förhålla mig till vad som skrivs här och varför och från vilka.

       Vidare så kan jag ju utveckla hur jag skulle vilja lägga upp en enkät bättre efter att jag fått en fingervisning om saken oavsett hur jag fått den.

       Jag har flera skäl att fråga här och ditt enda var iaf inget som jag tyckte höll hela vägen. Dessutom misstänker jag att din fråga till mig inte var uppriktigt välmenad om mitt bästa i intresse utan mer att du störde dig på att jag ställt den här. Stämmer min misstanke? 😉

       Svara

        Jag har inte ditt eller någon annans bästa i intresse i denna fråga. Det var inte av omtanke utan av undran som jag ställde frågan, eftersom jag tycker det är ett märkligt tillvägagångssätt. Så din, misstanke är helt rätt, omtanke om ditt bästa slog mig inte ens.
        Men jag läste också längre ner att du verkar förutsätta att svenskar anser sig få objektiv nyhetsbevakning. Det är oavsett svårt att testa en teori när den egna förförståelsen tillåts ta så stor plats.

        Svara

         ”Det är oavsett svårt att testa en teori när den egna förförståelsen tillåts ta så stor plats.”

         Hur har den fått det? Jag ställde enkla raka frågor om hur folk själva uppfattade sig vara informerade?

         Och som alltid så föregås det utifrån en tes innan man ställer en fråga, eller hur. Hur skulle man annars göra? Och min tes grundar jag på vad folk har skrivit här. Som tex att svenskar är smartare än resten av världen…. Den fick också många likes. 😉

         Svara

          Du ska nog inte dra några större generella slutsatser från någon enstaka kommentar här inne.

          Svara

           Det gör jag inte. Inte enbart.

           Men det är inte en enstaka utan flera framförallt under den senaste tiden sedan BB blev större.

           Och igen, jag ville ta reda på hur det förhåller sig och jag har fått många tummar så det verkar iaf som att det finns några som anser sig välinformerade i flera av frågorna. 😉

           Så då var det ju bra att jag just frågade och inte som du nu påstår att jag skulle gjort, göra ett antagande. 🙂

   Hur många här är uppdaterade om läget i Svenljunga?

   Svara

    Nej😱😱😱vilka medier bör jag läsa för att få all information om läget där?
    #bojkottaSvT

    Svara

    😂😂😂

    Svara

   Men fråga om hela världen istället för att ställa frågor om speciella länder i fråga efter fråga. Vad spelar det för roll vad okända människor vet eller tycker, vad har du för nytta av den informationen?

   Svara

    Hon vill ju så klart mästra i hur bra koll hon har på läget i världens alla länder, jämfört med den opålästa pöbeln här inne.

    Svara

     Hej punkt 1 och punkt 2 m fl. 😀👋

     Svara

      Hej, punkt 1-27 😀👋😀👋😀👋😀👋😀👋😀👋😀👋😀👋

      Svara

       Hur gammal är du? 😱

       Svara

        Och du, trh, hur gammal är du? 🤓🤔🤥😬

        Svara

    Därför att just dessa länder har i andra länders media varit mycket på tapeten, så därför undrar jag. Ett försök att få reda på hur det ligger till. En så generell fråga hade inte gett mig något alls.

    Nyttan med det är kan bli och vara flera saker.

    Och främmande , de är väl så klart dem jag måste fråga. De som står mig nära vet jag redan och dessutom inte en tillräckligt stor kritisk massa. Jag tänker också att de som läser BB är en stor salig blandning på olika människor med väldigt olika bakgrunder. Bra!

    Bryr du dig inte om vad andra människor vet, kan eller gör om du inte känner dem? Det tycker jag isf är konstigt och dessutom en snäv syn på omvärlden.

    Svara

     Jag brukar inte diskutera samhällspolitik från andra länder en fredagskväll med människor jag inte känner, vad får jag ut av det?…inget.

     Svara

      Då är vi annorlunda du och jag. Jag får väldigt mycket ut av det. Är det ok med dig att jag känner så?

      Svara

       Du får ju gärna fortsätta att fråga om vad du vill, men är det ok för dig att folk tröttnar på dina frågor utan att du klandrar dom för det?

       Svara

        Du får så klart göra vad du vill, men nej jag kommer inte vara ok med att du utrycker att du tröttnat för du skulle inte vara ok med att jag utryckte samma sak om dig, eller har jag fel?

        Svara

         Det där med att anta om andra…

         Svara

          Men lägg nu ner. Hen antog inget utan lämnade det som en öppen fråga och sen så är det något som är det mest självklara för alla att en inte gillar det.

          Spelar du dum eler är du det på riktigt?

          Svara

          Men lägg ner! Hen antog inget utan lämnade som en öppen fråga och dessutom är det mest rimliga som de flesta känner.

          Sluta göra dig dum!

          Svara

           😀👍

           Bill och Bull är visst här ikväll👋👋

           Eller Humm och Homm..

         Så jag får inte säga att jag tröttnat på dina frågor, du kan väl inte tvinga mig att visa intresse för det du är nyfiken på.

         Har du tröttnat på mig så får du gärna säga det, men det är inte jag som spammar sönder tråden med konstiga frågor en fredagskväll.

         Svara

          Läs igen vad jag skrev, tack på förhand!

          Svara

           Nej jag orkar inte läsa det du skrev igen, jag sa ju att jag hade tröttnat…

           Då tycker jag att du ska sluta svamla om mig och saker jag inte sagt.

           Hej på 1 och 2! 🙂

           Du blandar nog ihop mig med någon annan, jag har inte svamlat.

           Hej på dig!

           Åh, punkt 4-6!

          Alla tycker ju olika saker är olika intressanta, det är ju subjektivt. Imbecill

          Svara

           Trhs riddare tar aldrig ledigt.

           Anonym 23:34:
           Jo, en av dem, jag, har varit ledig ikväll. Roligt att flera står upp för real Hmm, tycker jag. Vi ska satsa på ett ”livgarde”.

           Jag inleder oftast med”@ real Hmm”, men detta är det första jag skriver idag. Till lördagens ÖS har jag både putsat rustningen och slipat svärdet.

           //The Mountain

       Du är säkert väldigt annorlunda, ƬĥH. Tror dock du menar att du och ❤ är olika.

       Svara

   Gud vad du tjatar! Kontakta utrikesdepartementet eller nåt ochvtjata vidare där. De är ju freeeedag nu för bövelen!

   Svara

    Blir du störd i fredagsfyllan eller va e problemet?

    Svara

     Nä, men i mitt chokladätande

     Svara

  Hemorrojder!! 😱
  Någon som har något husmorsknep?

  Svara

   Hur många av et känner att ni är väl uppdaterade om dagens läge i Hemorrojdia?

   Svara

    😂😂😂 Inte jag, känns som en böld i röven att uppdatera sig om det.

    Svara

    Xyloproct 😊

    Svara

    Haha!

    Svara

    Tyvärr är jag jävligt insatt. Besökte hemorrojdia för ett par år sedan. Man kommer inte därifrån! Förrän man plötsligt gör det och allt är bra igen.

    Så håll ut Preggo! Ungen flyttar på sig, trycket omfördelar sig och blodkärlet blir set free. And let me tell ya… det är den dagen du som du kommer räkna som din lyckligaste!

    Svara

     Och något som lindrar. En kompress indränkt i alsollösning. Tjoff in mellan skinkorna och du kommer gråta av lättnad.

     Svara

     Kan dock bli värre efter att bebis kommit 🤪
     Jag hade enbart ont i röven efter min förlossning
     AjAj
     MEN det går ju bort (förhoppningsvis)
     Annars kan man operera bort!

     Svara

      7 ÅR efter förlossning..

      Svara

    Hahahaha 😂😂😂😂

    Svara

   Sorry, har inget bra husmorsknep. Men mjukgörande salva, är det illa så behövs nog zyloproct, stolpiller plus kräm som bedövar lite. Sen försöka köpa något lite lösande på apoteket så det inte blir så hårt att bajsa. Sen när det är bra igen är det viktigaste att försöka låta bli att krysta för mycket när man gör nr 2 på toa men, ja lättare sagt än gjort.
   Ingen vidare idé att ut och promenera bort skiten iallafall, bara vila och hoppas de går tillbaka.
   Lycka till/ tjejen som fick sjukskriva sig pga ”ryggont” när hon inte kunde gå ordentligt 😂

   Svara

    + bajspall!
    Gråter när barnen kånkat ut den från toan… bajspallen räddar liv!

    Svara

     Älskar bajspall

     Svara

   http://www.hormonerhemorrojder.se/2018/07/24/hjalp-mot-hemorrojder/
   Hormoner och hemorrojder-bloggen har sammanställt en lista.

   Svara

  Ny på en arbetsplats och jag känner redan av spänningar från en kollega. Hon pikar och säger till på ett aggressivt sätt istället för att ge goda arbetsinstruktioner. Hälsar inte på mig i omklädningsrummet på morgonen. Det har bara gått ca 2 veckor men vet inte riktigt hur jag ska gå vidare utan att stöta till stämningen ännu mer. Jag tänkte ta ett snack med henne direkt om det fortsätter istället för att gå via chefen.
  Orkar inte med dessa mobbningstendenser hon visar. Jag är 12 år äldre än henne dessutom.

  Svara

   Tycker du gör helt rätt som tänker prata med henne direkt. Ingen idé att dra ut på det. Funkar det inte så prata med chefen och föreslå att ni kan prata alla tre.

   Svara

   Läs någon av Elaine eksvärds böcker, vardagsmakt, härskarteknik. De är så bra att läsa/lyssna på för att få handfasta råd för att handskas med såna där ”typer” som ska mästra, dominera och använda härskarteknik på jobbet.
   Knepet är liksom att förstå dessa figurer och deras sätt att bete sig. Det blir så mycket enklare att inte låta dessa komma åt dig, se det lite som att lära sig tygla bångstyriga hästar. För de är precis så, bråkiga och bångstyriga. Men du är smartare än så, läs på och ligg steget före.
   Jag har en riktigt bångstyrig typ på mitt jobb som nu mera är hanterbar för mig.
   Stort lycka till!

   Svara

    Elaine är ju bara för mycket, tror inte på något honsäger längre.. retoriker…?..

    Svara

   När jag orkar brukar jag vara övertrevlig i såna situationer, typ alltid lägga till namn så det blir svårt att undvika svar, fråga entusiastiskt och nyfiket osv :).

   Men annars tycker jag det låter bra att prata med henne, man vet ju inte vad som pågår i hennes liv, hur hon är vanligtvis, om hon är blyg eller liknande, vilket kanske gör att du uppfattar mer än vad det är? Så kan jag göra lätt iaf och har jag väl börjar reflektera över det kan jag snurra in mig rejält om jag tillåter mig börja. Hjälper då att backa lite och försöka få helikopterperspektiv, hur mycket ligger faktiskt hos mig och hur mycket hos den andra?

   Vet också att jag kan låta hård mot andra när jag mest är fokuserad/inne i det jag gör och även om jag försöker undvika (eller ber om ursäkt efteråt) kommer det ibland och då har det sällan med personen i sig att göra, utan mer med mig själv.

   Men kommunikation är ju det bästa i allt, tror många skulle må bättre av att våga prata mer med varandra.

   Lycka till!

   Svara

   Känner igen mig, förutom att cirka 10/50 personer på mitt nya jobb är trevliga, resten är passivt dryga och ska alltid hålla på pika och va dryga. Känns inte alls bra men vill inte heller prata med alla om det. Är bara en jobbig situation…:/

   Svara

    Låter som en dålig arbetsmiljö som företaget borde vilja åtgärda. Den typen av miljö sänker produktiviteten och ökar personalomsättningen. Om jag var du skulle jag prata med någon av de trevliga kollegorna och höra om hen upplever situationen på samma sätt. Har du förtroende för skyddsombudet prata med hen.

    Svara

   Fråga ”vad menar du med det?” Nästa gång hon pikar…. brukar ställa mobbare mot väggen när de själva måste förklara dumheter som kommer ut från deras mun.

   Svara

    Så tacksam för alla tips! ♥️

    Svara

   Varit sjukskriven i flera år och att läsa sånt här får ju verkligen inte en att längta efter att börja jobba igen. Fy fan för vissa 🙁 Att det ska vara svårt att bara vara schysst.

   Svara

  Finns det nån här som bor i NYC?

  Svara

   Bor en timme utanför Manhattan.

   Svara

    C står väl för ’city’?

    Svara

     Palla va dryg

     Svara

     Yes men de flesta förstår inte att NYC är mer än Manhattan. Säger man Brooklyn så tror folk att man bor i en annan stad trots att man är i en av NYCs boroughs.

     Svara

   Inte längre men jag gjorde när jag var yngre.

   Svara

    Och jag har en moster som varit där 8 ggr.

    Svara

  Jag och min sambo hade precis ett jättestort bråk. Jag är så trött på att behöva tjata på honom hela tiden om småsaker och ikväll så rann det över. En del av mig vill bara gå och säga förlåt för att jag blev så arg så att vi kan ha en trevlig kvöll, men en annan del av mig vell bara fortsätta att vara arg så att han förstår att jag menar allvar. Vad tycker ni att jag ska göra?

  Svara

   Säg förlåt att du blev arg. Ta fredag. Och prata sen imorgon i normal ton om det. Saker går inte in ändå när man bråkar.

   Svara

   Att du är arg har han säkert förstått. Bästa sättet att förstå varandra, och varför man reagerar som man gör i olika situationer, är att utgå från sig själv. Försök att prata om vad som händer, när situationen lugnat sig. Nu vet jag inte vad det är du upplever att du behöver tjata på honom om. Men säg att det är att plocka upp sina smutsiga strumpor. Utgå då ifrån dig själv istället för att han är jobbig som inte plockar upp sina strumpor. Förklara varför det är jobbigt för dig, och vilka känslor det väcker i dig när han inte plockar bort dem. Kanske betyder det för dig att han inte verkar bry sig om ert gemensamma hem, vilket gör dig ledsen och känner dig nedprioriterad. Exempelvis. Det är oftast lättare att nå varandra när man utgår från sig själv och inte klagar på den andre så att säga. Men det kräver lite träning, och helikopterperspektiv. På sikt kan man på så sätt ”lära sig” att bråka, eller hejda bråken och istället prata om vad som rört upp känslor och varför
   Det var mitt tips 🙂

   Svara

   Be om ursäkt men samtidigt säga något i stil med ”men jag är fortfarande arg på grund av ditten och datten” och säg att du behöver en stund att komma över det? Om du har den självdiciplinen det vill säga, själv är jag väldigt långdraget arg på saker 🤣

   Svara

    Men då är det ju ingen ursäkt xD man kan lixom inte be om ursäkt för att man kissat i soffan och sen fortsätta kissa i soffan.

    Svara

     Haha självklart kan man göra så 😏

     Svara

   Låt de gå en stund så han fattar, vilket han förmodligen inte kommer göra, och de kommer fortsätta vara du som behöver tjata om saker som bara borde göras av båda men som bara görs av dig tills du ruttnar och ni gör slut. Hahha oj det där eskalera ^^ Nämen enda gångerna verklig förändring skett hos min man är när jag visar på riktigt hur mycket något påverkar mig. Jag brukar generellt sätt aldrig vara sur mer än typ 5 min, så är jag sur när han inte är det längre så vet han att he fuc*ed up.

   Svara

    Det är lite så jag känner. Det känns som att jag inte bara kan be honom på ”ett snällt sätt” för då gör han inte det, jag måste verkligen bli arg på honom för att han ska göra smågrejer. Sen blir jag arg på mig själv för att har blivit så arg för en petitess, om än att det är helheten som egentligen gör mig upprörd.

    Svara

  Hur många av er känner att ni scrollar förbi TRHs kommentarer i det här fältet?

  Svara

   Jag!🙋‍♂️🙋‍♂️🙋‍♂️

   Svara

   Jag!

   Svara

   Jag!! Jag har slutat skriva helt till henne. Hon har haft sina chanser att diskutera trevligt och sakligt men hon har inte varit intresserad. Så nu undviker jag henne helt.

   Svara

    Själv är jag den som scrollar efter TRH eller Moas kommentarer 🙂 Ibland håller jag med ibland inte men det gör inte så mycket för jag lär mig desto mer + blir alltid imponerad av folk som vågar diskutera då jag själv inte är så hyvens på det.

    Svara

     Moa gillar jag däremot. Henne har jag diskuterat mycket med genom tiderna här och hon kan vara av en annan åsikt utan att bli otrevlig och förlöjliga den andra. Att diskutera med någon av en annan åsikt är bara intressant så länge nivån hålls vuxen.

     Svara

      ”hon kan vara av en annan åsikt utan att bli otrevlig och förlöjliga den andra”

      Knappast, har aldrig sett henne göra så.

      Svara

     Här är ett till J, som instämmer 😊 jag tycker att trh och /moa är modiga som säger vad de tycker även om inte alla håller med. Ger mig också mod!

     Svara

      Du förstår inte hur glad jag just blev. För det är en stor anledning till att jag skriver här på det sättet som jag gör. För att fler ska våga.🥰❤️❤️❤️

      Svara

       😂

       Svara

       Vilken hjälte du är🦹‍♀️du gör verkligen skillnad i samhället. 🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏bless you!!

       Svara

        Verkligen! And The Nobel Peace Prize goes to… Trh för hennes strålande insatser för mänskligheten!

        Svara

        The color green doesn’t become you.

        Svara

         Punkt 14 och 32, ƬrH. Plus alla de andra då.

         Svara

    Det gör jag med💁🏻‍♀️

    Svara

    20:20
    Jag slår vad om att du inte på alvar försökt utan att du antigen har…
    1 antagit saker jag aldrig sagt
    2 påstått att jag sagt saker jag aldrig sagt
    3 velat diskutera min person snarare än sakfrågan
    4 allmänt otrevlig ton
    5 spydigt tilltal
    6 all of the above ☺️

    Men jag misstänker att ingen är gladare än jag att du slutat. 😊👍

    Svara

     För du antar inget om andra, se punkt 1-6 😚😜🧐

     Svara

      Nej det gör jag sällan (men jag skrev inte aldrig se punkt nummer 2 😊) . Jag pratar från erfarenhet och min verklighet känner just jag bäst till. 😉

      Svara

       *googlar Ƭĥe real Hmms verklighet*

       Svara

        Kanske det finns några proofread papers på ämnet, länka gärna!

        Svara

     *Allvar

     Svara

     Fast den där listan är bara BS. Du har flera gånger varit jätteotrevlig och spydig direkt, utan att nån skrivit nåt otrevligt till dig. Så, den där listan är verkligen DIN egen verklighet, som inte har nåt med den riktiga verkligheten att göra.

     Svara

      Nä det stämmer inte. Kolla du dig själv i spegeln först.

      Svara

       Du kan skriva med ditt alias, TrH.

       Svara

        Samt se dig själv i spegeln, eventuellt printa den där listan och hänga upp bredvid spegeln.

        Svara

    TRH the white saivor on ös.

    Svara

     Ursäkta, men du vet precis inget om min hudpigmentering. Du vet än mindre i vilket land jag är född, uppvuxen mm.

     Men visst, gör det lätt för dig mig tramsiga floskler. Jag hade i vilket fall 100 gånger om hellre velat vara det du kallar mig för än det du är.

     Svara

      Du är född i Sverige du har vit hudpigmentering och beter dig som en äkta svennebanan med ett glas i handen!

      Svara

       Jag är inte The real, men vilken trist attityd du har.

       Svara

        😘

        Svara

       21:45 Hej punkt numer 3 👋🙂

       Svara

        Vilken punkt är numera nummer 3?
        Byter de plats? Extremt komplext detta.

        Svara

      Ursäkta, men min kaskadspya kom precis ut.

      Svara

       Nej du är inte ursäktad. Väx upp!

       Svara

   Spyr på skiten 🤮🤮🤮🤮

   Svara

    Hoppas du spyr tills du dör.

    Svara

   Anonym! Är det du Anonym?

   Svara

    Nej, det är Anonym. Du söker nog en annan Anonym, Anonym.

    Svara

     Varför svarar du dig själv anonym?

     Svara

      Fast det var inte samma Anonym.

      Svara

       Oj vilket sammanträffande, ännu en Anonym.

       Svara

       Oj vilket sammanträffande, ännu en namne.

       Svara

       Men det är jag som är Anonym!

       Svara

        Nej jag är Anonym!

        Svara

        Åh hej, Anonym! Okej då! Jag heter inte Anonym egentligen, men ibland kallar jag mig ändå för det, men då jag sluta att göra det till en vana (ovana?).

        Kul att höra av sin namne i alla fall. I nästa tråd lovar jag att heta någonting annat! Ha en fin kväll! (Vilket sammanträffande ändå.)

        Svara

         *då ska jag sluta med det

         Svara

        JAG ÄR DEN RIKTIGA ANONYM!!

        Svara

         Nej det är jag

         Svara

          Sluta utge dig för att vara mig!

          Svara

        Det verkar vara många medlemmar i anonyma anonymer i kväll … Ha, ha!

        Svara

    Nej jag är inte Anonym jag är inte jag.

    Svara

   För det mesta tycker jag att hon/han kommer med vettiga inlägg. Men ikväll vet jag inte vad funderingarna kommer ifrån.

   Svara

    Min fundering ikväll kommer sig från hur svenskar tror att de får objektiv nyhetsbevakning och att de är väl uppdaterade jämfört med resten av världen när jag i själva verket uppfattar det som raka motsatsen.

    Svenskar vet allt om typ USA men sedan tar det stopp. Och efter det så gör de sina analyser om omvärlden och vilka strukturer som råder och vilka ”sanningar” som köps.

    Och allt ovan gör mig ibland lätt frustrerad. Inskränktheten. 😉

    Svara

     https://bubb.la är rätt bra. Intressant upplägg med bred nyhetsbevakning, långt från PK-medströmsmedia.

     Svara

      Tack för länk. Ska utvärdera. 😊👍

      Svara

     Och vad skulle hända om SD fick igenom att public service skulle läggas ner? Förstår att det är stort steg till att det skulle kunna hända, men fan vad det skrämmer mig när såväl det som aborträtten ens diskuteras. Som om demokratin är ett hot när det är det viktigaste vi har.

     Tror även sociala medier påverkar dagens informationsflöde. Många får sina nyheter därifrån tyvärr, utan att söka upp egen info, och med algoritmer som ser till att du mest ser sånt du redan står för, mestadels följer människor med liknande värderingar osv blir det en väldigt vinklad världsbild som målas upp.

     Svara

      Fast jag är inget fan av SVT och SVR. Jag tycker ju att de gör ett skitdåligt jobb att rapportera om det som verkligen betyder något och redogör mest om tjabb i ankdammen.

      (Jag är 100% för fri abort. Men jag tycker inte Sverige sitter på en högre moralisk värdegrund att de ska lägga sig i andra suveräna staters lagar och regler. Framförallt inte ifall det rör sig om en demokrati. Vem är vi liksom att bestämma åt dem? Vi kan, och bör påverka med åsikter och information men efter det tycker jag att det är stopp så länge det inte pågår regelrätta folkmord.)

      Svara

     Handlar helt enkelt om närhetsprincipen.

     Människor är av naturliga (sen säger jag inte att det är rätt att det är så) mer intresserade av vad som händer i deras närhet. Ju närmare desto mer relevant anses det ofta. Sker ett mord eller en jordbävning ute på sin gata skulle antagligen läsa varenda rad om det, i samma stad – fortfarande högintressant. Samma land, helt klart intressant. I Europa intressant, men kanske inte riktigt lika intressant. Ja, du förstår principen.

     Varför vi finner det som händer i USA mer relevant än det som händer i Asien eller Afrika? Kulturell närhetsprincip. Vi har mycket gemensamt med människorna i USA, får ständigt influenser därifrån, många känner någon som bor där, vi har matats av tv-serier, filmer etc med amerikanska miljöer sedan barnsben.

     Om du vill kan du titta på den här kartan: https://en.wikipedia.org/wiki/Inglehart%E2%80%93Welzel_cultural_map_of_the_world. Den förklarar en del av det här fenomenet.

     Obs obs obs på att jag som sagt inte säger att det ska fortsätta vara såhär, eller att det inte är problematiskt. Det jag säger är att det är ett naturligt beteende för människor att vilja göra världen enklare och vi tenderar att engagera oss mer i det som ligger oss (bokstavligen) NÄRA om hjärtat.

     Ungefär så tror jag iaf 🙂

     Svara

      Jag tror dock om tex SVT velat lyfta även annat som är längre bort oftare, vilket går fint i andra länder, så hade känslan av närhetsprincipen minskat radikalt.

      Svara

       Vilka ’andra länder’ är bra på detta? Har bott i ett antal länder och inte upplevt att nyhetsrapporteringen någonstans klarat att överkomma självcentrering.

       Svara

        Nej det håller jag med om. Att de är självcentrerade. Men de klara av att täcka mer också. De rapporterar mer helt enkelt.

        Svara

         Vilka ’de’?
         Undrar seriöst vilka länder som har en nyhetsrapportering mindre baserad på närhetsprincipen. I inget av de länder jag bott i har det sett väldigt annorlunda ut mot det du kritiserar svensk media för.

         Svara

          USA, Kanada, Frankrike, valfritt land i Mellanöstern, Norge, Danmark m fl, m fl.

          Som för att nämna USA tex. De har hela segment dedikerade till olika världsdelar och dessutom olika nyhets områden som teknik, politk, ekomin samhälle mm. Och de sänder 24/7.

          Faktum är att jag upplever det om de flesta andar länder framförallt där det finns mer än en eller två regelrätt etablerade nyhets kanaler och där tex Al Jazeera också får stort utrymme.

          De länder som litar för stort på en eller två kanaler för nyheter är dem som är sämst på att täcka stora områden.

          Och göm nu inte. Jag håller med om att de har en stor andel självcentrerad nyhetsrapportering. Jag anser bara att den är betydligt mer också.

          Svara

           Har bott i tre av de exempel du tar upp, däremot längesedan jag bodde i Sverige så svårt att jämföra, men ja, tyckt att rapportering alltid varit självcentrerad oavsett var jag bott.
           Frankrike dock bättre på att hålla sig undan anekdotiska nyhetshändelser i huvudrapporteringen, samt att det i Frankrike fortfarande hålls fokus på forna kolonier = fler världsdelar finns med i daglig rapportering. Fortfarande baserat på självcentrering dock.

           Du har alltså bott i samtliga länder du listar i längre perioder?