ÖPPET SPÅR – UPPSAMLINGSHEAT


Eftersom jag undanbett mig OT-kommentarer på övriga inlägg så lägger jag in ett litet uppsamlingsheat så här mitt i veckan för era allra mest akuta kommentarer. 🙂

So get it all out of your systems!!
GO!

629 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hoppas ni har en härlig kväll :).

  Svara

   Är det nån som vet hur en politibil ser ut? Är de mörkblå, typ en stor van?

   Svara

    Ofta en svart van, brukar stå politbil diskret på dem. Kan inte svara för alla men har sett ett par.

    Svara

    Det beror på leverantören, är ju olika i olika regioner

    Svara

  Någon med gad som testat metakognitiv terapi? Isåfall hjälpte det dig?

  Svara

  Någon här som är med i Pink Room? Och tappar hoppet på mänskligheten? Varför kan ingen stava?

  Svara

   Gomman, jag vill inte vara o trevlig eller en bitsh nu men asso det är ju inte ditt påblem. Skaffa en hobbi eller nått, låt folk skjöta sitt lixom

   Svara

    Stay in school kids!

    Svara

     ”Sara” skriver ofta stay in school. Dags att uppdatera fras-förrådet.

     Svara

      Det var första gången jag skrev det! Men det kanske finns en annan Sara som är inne på samma sak ibland. 😊

      Svara

    Hahahaha spot on!

    Svara

   Testa Blue room samt följ #ericsporrong så får du se värre 😄

   Svara

   Om du vill tappa hoppet helt så testa V.I.P Room…

   Svara

   Jag gick med förra veckan, visste inte exakt vad det var för grupp mer än en tjejgrupp… Men ja, jag har haft några underhållande stunder när jag skrollar igenom och sett vad som skrivs där 😂🙈

   Svara

   Stavningen ser jag som sekundär, men de idioterna som skriver. Jag tror inte jag läst ett enda normalt inlägg där. Är detta de som ska arbeta och försörja landet.

   Svara

   Var med där för några år sen och blev utkastad. Jag är väl en duglig(?) människa
   Nej men, man blir rädd

   Svara

   Man kan enkelt gå ur gruppen gick ur den o honey and bees då många beter sig ja

   Svara

  ni som haft jobbiga grannar orkar ni berätta vad som hände? själv har jag nu jättebra granner efter en hektiskt tid med helvetesgrannar.

  Svara

   Hemska!
   Sjukpensionärer med alldeles för mycket fritid att klaga på allt vi gör, skickar stämningar till kommunen bla.
   Har även känt att jag vill flytta pga dom men det är ju inte bara att sälja huset som vi annars trivs i. Du är inte ensam med andra ord..

   Svara

   1a plats får min granne från barndomen som körde rattfull på våra små vägar även när han fått körkortet indraget, samt kom över till oss och var svinarg och hotfull när hans fru fått gömma sig för honom hos oss.
   2a plats får fjortisen som bor någon trappa över mig, som brukar ha förfest på balkongen och skriker för fulla muggar så det ekar i hela innergården. Känner mig så bitter när jag suckar och irriterar mig på det haha

   Svara

    Ring störningsjouren nästa gång det händer!

    Svara

     Störningsjouren finns inte per automatik hos alla utan är det bostadsrätt är det en tjänst man kan köpa in. Dock får man bara ”klaga” på grannar inom egna föreningen. Vi slutade med att använda SJ/Securitas eftersom det oftast vr de mitt emot på innergården som var stökiga och de tillhörde en annan förening.

     Svara

     Bor i hyres och här finns inte störningsjourens tjänst för oss i byggnaden

     Svara

    Hade en sån granne i lägenheten ovanför när jag var runt 20. Efter varje förfest brukade jag sätta klockan på 0600, sätta upp högtalarna på ett skåp under deras sovrum. Rikta högtalarna mot taket o sen sätta på musik på högsta volym, modell punk/hårdrock o ta mig en promenad.
    Sen brukade det vara tyst i några månader….

    Svara

   På tal om grannar. Hur ofta hör du dina grannar? Jag är väldigt ljudkänslig och kan bli ”uppstressad” om jag hör ljud från grannarna, stör verkligen ihjäl mig då. Som till exempel ikväll när jag sitter och skriver på min uppsats så sätter grannen på hög musik och då lämnar jag lägenheten direkt. Jobbigt att jag ska känna så. Jag hade gärna köpt hus men studerar fortfarande så det kommer inte bli aktuellt förrän om ganska många år…

   Hur klarar ni andra av att bo i lägenhet? Är ni också ljudkänsliga? Har ni jobbiga grannar?

   Ska tilläggas att jag aldrig har klagat på min granne. Det är inte direkt så att jag går och knackar på när han spelar musik för någonstans känner jag ju att han har ”rätt” till det.

   Svara

    Kan förresten någon förklara för mig varför man hamnar på en moddlista? Detta är första gången det händer mig. Är det på grund av ”misskötsel” eller slumpen? Jag har ALDRIG skrivit något olämpligt, det skulle aldrig falla mig in. Däremot har jag gillat två kommentarer där vederbörande skriver att Camilla bör ta till sig konstruktiv kritik på rätt sätt och inte vara alltför vinklad i sin granskning. Är det skälen till varför jag hamnar på moddlistan?

    Svara

     Kommentarer hamnar i modd ibland för att man använt ett moddat ord eller bara random utan att man har använt ett moddat ord, det betyder inte att man är med på Camillas modd-lista.

     Svara

      Stämmer, moddlistan är för närvarande tom på ip-nummer.

      Svara

       Tack för svar 🙂

       Svara

     Samma hände mig nyligen och jag skulle heller aldrig skriva nåt dåligt. Jag tog lite illa vid mig då jag inte förstår det här med modd.
     Fick nåt svar typ: mår du bra
     Tack anonym 21.31. Nu förstår jag bättre 🙂

     Svara

    Känner precis som du. Längtar tills jag har råd att köpa hus!

    Svara

    Ja, har haft liknande men mina grannars barn som springer runt från 5 på morgonen till 23 på kvällen. De tar typ aldrig ut barnen. Har varit många år med medling, bankande, polisbesök (hos dem), hämnd med rockmusik sent på kvällen och nu är det nästan lugnt. Sover dock alltid och pluggar med silikonöronproppar då det ändå låter en del fortfarande.

    Svara

     Tar aldrig ut barnen? Låter ju som du ska göra en orosanmälan!

     Svara

      🤦🏼‍♀️

      Svara

       Vad menar du med det? Om de aldrig tar ut barnen, bråkar och har polisbesök, varför skulle det inte kvalificera för en orosanmälan? Men förstår om du har svårt att använda dina ord, helt ok…

       Svara

   Blev varnad av säljaren när jag skrev på för lgh:en att en äldre dam våningen under alltid hittar något att gnälla på. Efter några veckor kom ett brev i brevinkastet som handlade om hur mycket mat det luktade sent på kvällen sen jag flyttat in, och att det luktade starkt! Hon markerade även att hon bott där i över 50 år. Träffade på henne i trapphuset och presenterade mig och situationen med att jag och min sambo hade knepiga scheman och ofta åt sent, då tyckte hon att vi borde mikra frysmat istället för att laga mat. På gårdsstädningar tisslas och tasslas det alltid om vad hennes senaste gnäll handlat om. Men efter jag började ta henne med en nypa salt och hjälpt henne med diverse smått (eftersom hon saknar anhöriga) så har hon blivit väldigt rar mot mig och hör av sig för att småprata emellanåt. Sorry för långt inlägg!

   Svara

    Fint av dig och smart sätt att hantera det hela!

    Svara

    Som i den fina barnboken Jason och arga Agnes!

    Svara

   Bor i en brf med många pensionärer. Våra brf-möten är ett skämt. De hör inte vad ordförande säger, de förstår inte vad de röstar om eller om de röstar för eller emot. De är allmänt irrationella och snåla, de vill helst inte göra några förändringar alls utan helst samla pengar på hög, helst i madrassen skulle jag tro. Så tröttsamt.

   Svara

    Hahah det är som min mammas grannars, pensionärer hela bunten. De klagar på att det kostar för mycket att använda hissarna(i ett 13-våningshus…) men värmen på full gång har de i alla lägenheter till sista maj… 🙉 😂

    Svara

     Gud ja!! De sitter med vinterjacka inomhus i slutet av april och klagar på att det är kallt.

     Svara

     Har du tur kommer du också blir äldre.

     Svara

      Exakt vad jag tänkte skriva!
      Respekt mot äldre?
      Ingen som blivit uppfostrad?

      Svara

   Alltså här är det nog vi som är helvetesgrannarna är jag rädd. Har två små barn som ofta vaknar och är ledsna på nätterna (alltså OFTA, typ 3-4 gånger var per natt) och jag vet inte hur grannarna ovanför/bredvid har sina sovrum i förhållande till vårat, men jag hoppas de inte hör oss. Sedan gör vi morgon typ kl 5 och grannarna under oss bor i en etta med deras enda rum under vårat vardagsrum, vilket betyder att de förmodligen hör oss ganska bra. Jag försöker verkligen begränsa ljudnivån men det är som det är ibland 🤦‍♀️

   Men vi har andra grannar som ofta festar hela nätterna, ett annat par som bråkar och skriker jätteofta (polisen är där regelbundet) en granne som jag misstänker säljer droger, och ytterligare en som bor i nån typ av sanitär olägenhet och gör att det ofta stinker sopor och kattlåda i hela trapphuset.

   Fin miljö för mina barn att växa upp i inser jag nu.

   Svara

    Stackars dina grannar. Fy för barnskrik.

    Svara

     Jo men de är båda under 2 år. Kan ju inte sälja dem direkt.

     Svara

      Jaja, det är väl tråkigt för grannarna men sånt får man helt enkelt ta om man bor i flerfamiljshus. Däremot är det inte ok med sanitära olägenheter.

      Svara

       Nä bebisskrik är ju åtminstone något som löser sig själv med tiden. Detsamma gäller inte det problemet direkt.

       Svara

       Är så trött på ”att man får ta” vissa saker. Så om jag vill springa runt i lägenheten 6 på morgonen får jag inte göra det men någons jävla barnungar ska få väcka en 3 ggr per natt plus springa runt i lägenheten och åka cykel och gud vet vad ovanför ens huvud?! Nej, jag tycker inte det är ok. Fine att barn skriker men de som låter sina barn springa runt i hemmet när de bor ovanför någon och göra vad de vill är idioter. Varför ska jag straffas pga nån annans livsval?!

       Svara

        Allt ska ursäktas när det gäller barn. Nej tack.

        Svara

        Problemet är ju lite att barn inte kommer ut som färdiguppfostrade människor. Mina barn får absolut inte skrika, kasta saker eller annat som stör onödigt mycket, men i processen att lära dem detta så har det ju hänt många många gånger, och kommer fortsätta att hända många gånger. Och att tex lära en 1,5-åring att inte springa är ju näst intill omöjligt, de förstår helt enkelt inte.

        Jag tror och hoppas de flesta gör så gott de kan när det gäller att ta hänsyn till sina grannar. Uppfostran är ju något som tar tid tyvärr.

        Sedan har jag ganska liten förståelse för äldre barn som fortfarande inte lärt sig hur man leker inomhus, typ femåringar och uppåt. Men eftersom min äldsta bara är ca 2 år så har jag inte kommit dit än så jag ska inte uttala mig om det.

        Svara

     Fast om man tycker att det är SÅÅÅ jobbigt kanske man ska bo i ett hus utan grannar..

     Svara

      Jo kanske 🙄 men hade själv blivit irriterad av att bli väckt jämt. OM de ens hör oss, det vet jag inte.

      Svara

       Men ta en runda i huset och kolla, kanske lämna lite fika. Tänk om de inte hör er då slipper ni oroa er 🙂

       Svara

      För alla har råd ju

      Svara

       Har alla med barn råd att flytta till hus bara för att inte störa?

       Svara

        Lina var ironisk

        Svara

    Fast nä, det tycker jag inte. Ja, vissa människor har barn. Barn låter jävligt mycket emellanåt men tycker inte att man blir helvetesgranne för det. Om inte andra kan acceptera att barn gör ljud så är det deras problem.
    Det är värre med dom där jävla grannarna som har ohyggligt hög musik sent in på nätterna, grillar med kolgrill på balkongen (!), flyttar möbler hela jävla tiden eller borrar kl 23 precis in till barnets rum.

    Svara

     Jag hoppas mina grannar tänker som dig 😘

     Svara

     Nä det värsta är när grannar med barn skriker ’h*ra’ till sin sambo, ’håll käften’ till sina barn. Som låser ute sin stackars katt på balkongen för att den jamar för mycket.
     Kastar saker omkring sig och vrålar och skriker för att sedan psyka varenda granne i huset för att ra reda på vilken det var som gjorde anmälan till soc.

     Svara

      Fortsätt anmäl!

      Svara

    hade en granne förrut som brukade stå i soprummet och fråga om hans sopor skulle börja brinna. Han gick också omkring i ett linne (sånt där rutigt som gamla gubbar har under tröjan) nedstoppat i ett par kalsonger och ett par foppatofflor. Brukade hitta honom omkringirrande när han letade efter sina nycklar och frågade vart han bodde. Droppen var när vi hittade honom utomhus i linne och kalsonger en vinter klockan 4 på morgonen. Ringde samma dag och gjorde en Orosanmälan till soc. En av de bättre sakerna jag har gjort faktiskt.

    Svara

     Han var förmodligen en förvirrad, demenssjuk man i brynja 😢

     Svara

     Stackars man. Vad bra ni ringde soc. Man ska bry sig om sina medmänniskor ♡

     Svara

     Jag har också gjort orosanmälan till soc. Mina grannar skrek och skällde på sitt barn (typ 4 år) heeela tiden. De svor, kallade honom hemska saker och var tokarga på honom hela tiden.

     Svara

      Får ångest!
      Bra att du gjorde en anmälan!!!

      Svara

   Jag hade en granne som störde sig på att vi hade vår soptunna utanför hans staket. Han hade stört sig på det i 6 månader utan att nämna ett litet ord till oss om det. Vi hade annars bara kunnat flytta på den, utan problem.
   En dag när vi kom hem så hade han spänt fast ett rep på soptunnan så man inte kunde öppna locket.
   En till gång så hade han fyllt soptunnan med hans sopor?!
   Men just då visste inte vi att det var han grannen som hade gjort det.
   En annan gång så hade han vält soptunnan å ritat en sur mun på asfalten.
   Då började jag å min sambo fundera om det var grannen som jävlades med oss. Så vi gick å knackade på å frågade om det var han som hade vält soptunnan.
   Han fick världens utbrott å skakade i hela kroppen och skrek ”JAG VILL INTE ATT ER JÄVLA SOPTUNNA SKA STÅ VID MITT STAAAAKEEEEEEEET” sen tog han sats å sparka vår postlåda så den flög iväg. Den var nämligen också fast skruvad på hans staket. Riktigt flippad kille…

   Svara

    Men shit, undrar hur mycket mer underliggande ilska det ligger och gror i den själen!

    Svara

     Jag undrar mer hur många lik han grävt ner i källaren.

     Svara

      Hahaha! Ja, han har nog en del lik där 😂 Tur att vi inte bor kvar 😄

      Svara

       Undrar mest varför er soptunna/postlåda inte stod på er tomt?

       Svara

    Sjuk reaktion. Men jag hade nog frågat innan jag skruvat i grannens staket.

    Svara

     Gissningsvis satt den där när dom köpte

     Svara

     Fast brevlådan kanske redan satt fastskruvad där sen tidigare?

     Svara

     Den satt fast på staketet när vi flyttade in. Samma med soptunnan, den stod där utanför också med förra ägaren.

     Svara

      Men ni såg ju att det fanns på hans staket varför inte flytta till er egen tomt vare sig grannen blir tokig eller ej?

      Svara

   Idioter som gapar, skriker, hamrar, sågar, spelar musik dygnet runt. Alltså inte bara dagtid utan även nattetid.
   Störningsjouren: ”Vi kan ju inte knacka på hur som helst eftersom vi inte vet vad det är för människor. Vi måste tänka på vår säkerhet”.
   Japp, har även testat att prata med grannjävlarna

   Svara

   Mina grannar kan skrika på varandra dygnets alla timmar, låter som dom ska ha ihjäl varandra. Flera gånger i veckan låter det som att dom renoverar eller möblerar om och drar möbler i trägolvet på konstiga tider. När jag möter dom i trapphuset eller utanför huset och säger hej så låtsats dom att jag inte finns. Alltså inte att dom inte hörde mig eller så, dom kan gå förbi och man är luft typ. Men nu har jag två små barn som skriker i tid och otid så jag antar att vi är even 😈

   Svara

   Jag hatar mina grannar. Tror 2 av 3 har någon diagnos. Iaf har de sina hundar okopplade och de bajsar på vår tomt, av flera skäl vet jag att det är deras. Jag säger till tanten som nekar. Fler dagar går, mer hundbajs. Efter några dagar erkänner hon plötsligt med invändningen att hon måste få chans att plocka upp. Va!? Inga hundar ska vara på min tomt överhuvudtaget! Det går inte in. Jag föreslår att de bör sätta upp staket om de ska ha hundarna lösa. Nä, det ska tydligen jag göra för det är jag som har problem!? Sen blir jag utskälld för att jag kör för fort och kan skada deras hundar! Jag kör 10km/h för att jag svänger förbi deras tomt. Vem kan svänga i typ 70? Men det är jag som är hänsynslös och en fara för barn och djur det tycker alla grannar säger hon och spänner ögonen i mig. Mer bajs. Jag blir för första gången i mitt liv rädd för vad jag kan göra, jag vill trycka upp skiten i ansiktet på kärringen. Vi skickar mejl, för vi vill ha det skriftligt, att om detta inte upphör har vi inget val än att gå till polisen. Vi får svar att vi är så otäcka och kör våra barn olagligt i vår bil!? Har aldrig hänt. Vi svarade inte. Var det ett hot om soc? Idag har de nåt rackigt nät till staket, men hundarna okopplade 30 m framför sig på promenad. De går mitt i vägen och flyttar sig knappt åt sidan föränn man har typ stannat. Min åttaårige son reagerade tom vad nära vår bil han har hunden.
   Kärringen vill vara trevlig och prata. Jag hälsar inte, hatar henne. Är jag långsint? Vad hade ni gjort? Ursäkta lång kommentar.

   Svara

    Kontakta länsstyrelsen och berätta om hundarnas situation.

    Svara

     Ja gör det! Det är verkligen inte ok att hundarna är på er tomt och inte bara pga bajset. Skulle inte vilja ha hundar jag inte litade på nära mitt barn på ett sånt okontrollerat sätt.

     Svara

    Jag hade köpt en spade och kastat över bajset till deras tomt.

    Svara

     Jag har ju funderat på att samla en hög och en natt lägga precis utanför deras ytterdörr så att första klivet blir i den. Men jag vågar inte. Får hjärnspöken om allt hemskt de kan hitta på tillbaka.

     Svara

    Berätta att Anticimex behandlat er tomt pga råttor eller något och säg att det är extremt giftigt, om de kunde ha extra koll så hundarna inte råkar smita in!

    Svara

   Hade ett grannapar som hade ett otroligt högljutt och intensivt sexliv. Lite jobbigt när mormor kom o drack kaffe o grannarna stånkar o stönade ovanför våra huvuden 😅😂

   Svara

   Har en granne som har borrat och hamrat nästan varje vecka i sex år. Jag jobbar skift så hör det bara på de dagar jag ska sova på dagen. Ofta är det lugnt för de håller på i 10 min och sedan blir det tyst, men för en månad sedan när de hade borrat 09.00-18.00 VARJE DAG med en jävla betongborr tre veckor i sträck höll jag på att bli galen.

   Fattar inte vad de gör, vem borrar flera gånger i veckan i flera år???

   En annan granne flyttade in i en helt nyrenoverad lägenhet. Det första han och tjejen gjorde var att riva ut kök och badrum och göra om. Borrande och hamrande konstant i två veckor. Sedan efter tre månader flyttade tjejen ut och då renoverade han om allt IGEN.

   Svara

   Bodde högst upp i ett höghus med endast 2 lgh på mitt plan, min enda granne var en ung tjej som såg piffig o ren/proper ut men var så skabbig. När hon öppnade dörren stank det gammal kattlåda i hela trapphuset. Hon lämnade sina soppåsar utanför sin dörr (dvs 2m från min dörr) o de låg kvar många dagar o stank där, bekymrade inte henne det minsta. Alla kartonger från paket hon hämtade staplades utanför vår dörr o sen hävdade hon att de inte var hennes (adressetiketterna var kvar…) En morgon när jag kommer ut ur min lgh har hon slängt massor av snabbmatsskräp över hela vårt våningsplan, läsk upp på väggarna, dörren, pommes i trappen. Var så jävla less på henne, det var konstant, tills vi flyttade. Då lämnade jag en present åt henne jag idag inte är stolt över men hey, hon verkade ju gilla gammal matstank…

   Svara

    Vad var det för present?

    Svara

     Mvh en annan P

     Svara

      Lämnade lite av mina gamla matrester åt henne att njuta av, lite ägg, lite lax, skäms fortfarande över det, dock verkade inte lukten störa henne, de låg kvar flera veckor senare, börjar tro att hon inte hade något luktsinne. Hon bor fortfarande kvar, men de tre senaste innehavarna av vår lgh har sålt, wonder why.

      Svara

       Hon kan ju haft en diagnos och varit oförmögen att ta hand om sig och sitt hem. Stackaren! Du kanske skulle varit en god granne och kollat om hon behövde hjälp med ngt istället

       Svara

   Ingen direkt jobbig som i elak eller extremt störig. När jag bodde med mitt ex var det en kvinna i 50-års åldern som jag mötte nästan varje dag i trappuppgången när jag skulle till plugget/jobbet. Hälsade alltid med ett ”hej hej”, för det är så jag alltid gjort med grannar tidigare och dom gjort med mig. Hon fnös eller vände alltid bort huvudet och låtsades som att hon inte hörde. Eller bara kollade konstigt på mig.
   Mitt ex kunde hon däremot hälsade på. Vi gjorde aldrig ljud ifrån oss, eller något annat märkligt som kan uppfattas som störande. Störde ihjäl mig på kärringen. Det är väl bara att nicka eller pipa fram ett hej tänker jag.

   Svara

   Hade en ordförande i BRF:en som var helt tokig. Det började med att hon spionerade på alla genom kikhålet i dörren. Lite obehagligt, men inget man orkade bry sig mycket om. Därefter visade det sig även att hon förde loggbok över vilka som hade bokat vilken tvättid för att hon skulle kunna sätta dit de som inte städade. Hade man städat dåligt kom hon DIREKT och knackade på, och då var man tvungen att städa medan hon tittade på. Städningen innehöll att diska ur alla fack i tvättmaskinerna, dammsuga och dammtorka golvet, slänga allt ludd ur tumlaren och därefter slänga även påsen där man placerat luddet. Det här behövde alltså alla göra så fort man tvättat. Började bli lite irriterande, men det skulle bli värre.

   På våningen längst ned bodde en otroligt vänlig homosexuell man i 60-årsåldern. Han hade tyvärr fått AIDS och var rätt skruttig, men ändå så otroligt snäll och trevlig. För att lindra sjukdomen rökte han cannabis lite då och då ur fönstret. Inte världens trevligaste grej, men för alla i huset var det uppenbart att han snart skulle dö och eftersom han var så vänlig i övrigt orkade ingen klaga. Utom tanten då, förstås. Hon spenderade dagarna med att först skriva hotbrev för BRF:ens räkning där hon hotade om vräkning. Därefter skapade hon falska mailadresser där hon utgav sig för att vara polis som även de hotade om vräkning, vilket gjorde att mannen blev väldigt orolig att han skulle få spendera sina sista månader som hemlös. Lyckligtvis kunde tanten ingenting göra och hoten förblev därför enbart hot.

   Efter några månader dog mannen, och lägenheten stod tom ett tag. Efter hans begravning samlades alla hans vänner i den gamla lägenheten för att minnas, sörja och eventuellt dela upp vissa ägodelar han hade lämnat efter sig. Det var som väntat en ganska lugn tillställning eftersom man knappast är på festhumör när ens nära vän dött i AIDS. Det struntade den vidriga häxan i. Hon hotade med att ringa både störningsjouren och polisen om de inte lämnade lägenheten illa kvickt. Var bland det otrevligaste och okänsliga jag sett en människa göra någonsin. Är glad att jag inte delar förening med henne längre. Hemsk, hemsk människa.

   Svara

    Var det ingen som konfronterade henne och sa åt henne att det räckte? Och varför röstades h9n fram som ordförande? Blir ledsen av att läsa om hennes totala brist på empati 😢

    Svara

     Från början var det folk som försökte konfrontera henne, men hon nekade alltid iblandning i sakerna som det var uppenbart att hon hade gjort. Oftast var hon dessutom alkoholpåverkad när man knackade på dörren och över huvud taget var hon alltid så otrevlig att folk ville ha så lite som möjligt med henne att göra. Majoriteten av alla i huset var annars unga människor som skydde föreningsarbetet som pesten, så ingen orkade ta ordföranderollen efter att hon satt en standard över noggrannhet som var omöjlig att överträffa. Jag bodde inte kvar där så länge, men jag tror till slut att ett gäng gick ihop och störtade tyrannen och tog över själva.

     Svara

      Störtade tyrannen 😂

      Jobbigt med sådana människor för alla runt omkring men jobbigast för personen själv. Vilket tragiskt öde 😐

      Svara

    Ni skulle gått samman alla i föreningen och polisanmält kärringen för trakasserier!

    Svara

   Vi vaknade en söndagmorgon av tumult från grannarna över oss att att tjejen (en tjej och en kille som bor där) skriver typ ”nej! Sluta!” Jag sprang upp yrvaken i pyjamas och ringde på, hon öppnade helt söndergråten och sa att han misshandlar henne, att hennes hår ligger på golvet osv. STANK sprit bara de öppnade dörren. Sen började killen hota oss (min man sprang efter mig när jag sprang upp) och sa att de hatade vår bebis, att det luktade bajs om henne ända upp till deras sovrum och att de inte kunde sova osv. Varenda gång jag hör ett ljud uppifrån efter denna händelse så är jag beredd på at behöva höra honom ge sig på henne igen och till slut mörda henne. Mest hemskt för henne men också STRESSANDE att bo såhär, alla ljud hörs ju inte hus från 1918 liksom.

   Svara

    Oj, jag hoppas att ni ringer polisen nästa gång det händer. Var väldigt försiktig med att knacka på om du misstänker våld, du vet aldrig vad du möter (även om du ska ha cred för att du vågade göra något när du misstänkte att det inte stod rätt till).

    Svara

     Vi ringde polisen då, efter att vi kommit ner därifrån efter typ 10 obehagliga minuter. Jag sprang upp o var lite yrvaken fortf (vet inte om jag tänkt annorlunda om jag varit helt vaken) och skrek till min man att ringa polisen. Men han sprang (såklart) efter mig istället för han ville inte att jag skulle gå upp dit ensam.
     Polisen kom sen och fick tydligen brotta ner honom och sätta handfängsel på honom, sen kom han hem kanske sex timmar senare och blev insläppta av sin flickvän… Sen kom han och knackade på hos oss när jag var ensam hemma och bebisen låg och sov… Men det är en annan historia!

     Svara

      Men gud! Jag hoppas att ni är ok och inget mer händer ❤️

      Svara

    Kanske är på tiden att kontakta polisen?

    Svara

     Redan gjort både då och efter. Men ljuden jag stressas av nu är bara vanliga ljud, så som det låter från andras lägenheter. Skulle behöva ringa polisen väldigt ofta då…

     Svara

   Vi hade en barnfamilj som bodde liksom på en påbyggnadslägenhet (?! Fd vindsvåning) över oss. Normalt var det tjocka väggar och vi hörde inte av andra grannar alls.

   Däremot dem. Herregud. Barn sprang från 05-23, hoppande, studsande, skrik. Dammsugade vid 11 på kvällen gjorde de ofta och några gånger i veckan vaknade man av föräldrarnas bråk.

   En dag ledsnade vi. Helt matta, trötta över att aldrig få sova och sa till, att de låter liksom och om de kan tänka på det ibland. Pappan tog det inte så bra utan blev väldigt arg och skrek att jag hotade deras barn (!?), sjukt oklart. Sedan hade de någon blogg där de skrev om hur vi hotade deras barn hela tiden osv. Aldrig sagt ett ord om barnen.

   Efter att bott där i 1 år utan sömn flyttade vi. Bästa någonsin. Nu har vi världens härligaste grannar! Förutom en surgubbe som nyss flyttade in och klagar på alla men vi alla tycker han är världens pajas.

   Svara

  Jag är kär i en kille på jobbet men han har precis separerat från sitt ex. Hur raggar jag utan att det blir fel?

  Svara

   Om du bara är ute efter sex så kör på. Han lär inte vara svår att få.
   Men om du vill ha en relation bör du ta det varligt.
   Hur illa det än slutar finns det alltid känslor att bearbeta och man är inte mottaglig för en ny seriös relation direkt.
   Och tog det slut på hennes initiativ kan han gå och tråna hur länge som helst efteråt (om det vill sig illa).
   Det du också bör fundera på är om det är så klokt att ligga med en arbetskamrat.
   Jag har gjort det misstaget. När det tar slut kan det bli väldigt jobbigt…

   Svara

    Precis! Känner samma, i ain’t doing that shit again

    Har legat med två kollegor (dock på olika jobb) o jag känner bara herreguuud måste sluta ligga med mina kollegor. Den ena va jag dock tillsammans med, så du behöver ju inte bli alltför bortskrämd för att träffa nån på jobbet heller 🙂

    Svara

     Låg med kollega (chefen..!) på jobbresa (båda singel då) – nu sitter jag här, 15 år och två barn senare…

     Svara

      Ok

      Svara

      ❤️

      Svara

   Nämen se så mysigt att va kär! 😍

   Jag var också kär i en kille på jobbet en gång. Det gick åt helvete. Eller ja, i början gick det väldigt bra, men sen gick det tyvärr åt helvete. Bättre lycka för dig 🥳

   Svara

  Idag insåg jag att mina insomningstabletter är slut på alla apotek (imovane/zopikon) Är beroende pga tagit dem i två år, och kan inte sova utan dem. Hänt en gång innan och då somnade jag inte förens vid 7-8 på morgonen även om jag gick och lade mig vid 22. Kommer inte in förens i juli igen 🙁 Hur överlever jag nu? Vad gör ni med mer normala sömnvanor för att somna när det är svårt?

  Svara

   Be om att få 5mg utskrivet och ta 1.5. Den lösningen har våra brukare fått göra.

   Svara

    Hade ingen aning om det, tack!

    Svara

   Läser saker jag är halvt intresserad av. Tex arkeologi. Väljer lite svårare texter, gärna på engelska. Eller Wikipedia sidor om vad som helst, gamla mordfall, kungar.. Whatever. Till slut däckar jag.

   Svara

   Köp mina! Fick en förpackning med 100st som jag hämtat….;)

   Svara

   Kör nån stavningsövning så ska du se att du somnar…

   Svara

   Be om Stilnoct 10 mg istället. Tillhör samma grupp, insomningstablett med lite kortare halveringstid bara.

   Svara

    Ja fråga efter Stilnoct, de är lite strängare med den men du kanske kan få tills din är inne igen. Men Stilnoct är zolpiderm och inte alls i samma grupp som Imovane som är zopiclone. Stilnoct är vanebildande, det är inte Imovane.

    Svara

     Oj så fel du har! Imovane har längre halveringstid än Stilnoct och är således ”starkare” och är dessutom precis lika vanebildande. Jag skrev inte att det är samma läkemedel utan de två preparaten tillhör samma grupp. Kolla FASS!

     Svara

     Kallas z-preparat och således i samma grupp.

     Svara

     Imovane är visst vanebildande!

     Svara

    Nej! Nej! Nej! Inte Stilnoct! Jag har en vän som varit beroende av Stilnoct i flera år. Han åker in och ut på behandlingshem och har i nuläget i princip gett upp allt. Jobb, barn och allt! Han vill bara knapra dessa narkotikaklassade tabletter. Livets slut känns inte långt borta… Snälla ni med sömnproblem: undvik tabletter in i det sista! Lyssna på t.ex Karlavagnen på radio/podd, prova avslappnande yoga nidra (finns på youtube). Prova vad som helst förutom knark!

    Svara

     Jag har inte kunnat sova på flera månader men vägrar sömntabletter. Serier, städning, sortera saker, läsa om mord och gud vet vad har hållit mig sysselsatt och gjort så att jag inte blivit tokig. Hoppas att jag hittat en lösning nu, en sömnmeditationsgrej som jag hittade på Nextory har lyckats få mig att somna och sova en hel natt.

     Svara

   Zopiklons effekt brukar nästan alltid försvinna med tiden. Den kan dessutom paradoxalt nog ge sömnbesvär. Det kan vara läge att prova att sätta ut medicinen och ge det ett par dagar för att se vad som händer. Du har troligtvis mkt bättre effekt av den om du har uppehåll ibland än att ta den hela tiden! Den är bäst som vid-behovs-medicin!
   Lycka till!

   Svara

   Det ryktas dessutom att de ska sluta tillverkas helt. WTF!

   Svara

    Stämmer ej!

    Svara

  Hur får man tillbaka känslorna för sin man? Vi har två småbarn så vill inte bara ge upp men kan inte förstå vad jag nånsin sett i denna människa.

  Svara

   Oj! Låter hårt. Samtalsterapi?

   Svara

   Det går upp och ner i ett äktenskap. När ni gifte er så lovade ni varandra (och kanske gud?) att hålla ihop i NÖD och lust. Just nu känner du nöd. Tänk på det du älskade med honom en gång i tiden. Ordna barnvakt och hitta på saker tillsammans, du har uppenbarligen älskat honom så djupt en gång att ni skaffat två barn tillsammans. De förtjänar föräldrar som kämpar och håller sina löften.

   Svara

    Eller så känner man efter och inser att båda mår bättre av att inte vara ett par. Att lova varandra evig trohet när man efter ett par år (eller vilken tidsrymd som helst) inser att det inte fungerar är bara destruktivt att hålla ihop förhållandet just på grund av den eviga troheten,

    Svara

     Så varför lova evig kärlek från början?

     Svara

   Barn kan ha det bra trots skilda föräldrar 🙂

   Svara

   Det här scenariot har jag tyvärr sett oändligt antal gånger (jag är lite äldre)..
   Mitt råd till dig är att om du VERKLIGEN vill hålla ihop familjen så gör allt i din makt att tända lågan igen.
   Lägg ner energi på att uppvakta honom, finna honom intressant igen, hitta på saker tillsammans.
   Om du låter allt flyta på, åren rinna iväg, kommer du bara bli mer och mer irriterad och bitter. Och han likaså.
   Och det kommer OFELBART att leda till otrohet och all skit som kommer med det.
   Alternativt gör slut nu när ni fortfarande är halvunga och halvfräscha och starta på ny kula, innan ni sårar sönder varandra.

   Svara

    Tror nog att de båda måste uppvakta varandra, inte bara ts. It takes two to tango, som man säger.

    Svara

     Det har du alldeles rätt i. Men det enda man kan kontrollera är sina egna handlingar.

     Svara

   Har ni haft egentid tillsammans? Resa bort på en weekend eller något så ni får vara med varandra utan att vara mamma och pappa?

   Svara

    + kalla ALDRIG varandra ’mamma’ och ’pappa’…

    Svara

     Äh det kan man visst göra

     Svara

      NEJ.

      Svara

      Hur hett är det att kyssa pappa?
      Eller smeka mamma?

      Svara

     Haha😁. Det var det sämsta jag hört! Vad skulle det spela för roll? Ärligt? Om man låter en sån obetydlig sak spela så stor roll har man nog värre problem. Mina föräldrar gjorde det och var lyckligt gifta i 40 år innan mamma gick bort.

     Svara

   Tror aldrig att du kommer få tillbaka dom känslorna tyvärr, har varit med om detsamma, är känslorna borta tror jag inte att du får tillbaka dom

   Svara

   Inga drastiska beslut innan minsta är tre, sömnbrist gör att det är svårt att tänka klart.

   Ge varandra space, och gör roliga saker hela familjen, och ni två om ni kan. Se till att hjälpa den andra att få sömn och återhämtning så startar en fin spiral.

   Gör det smidigt i vardagen, städhjälp, hitta jobb nära arbetet, kör på halvfabrikat, ge barnen mat som de gillar, ha bra leksaker, stanna hemma/inne när orken tryter.

   Lycka till!

   Svara

   Småbarnsåren är vidriga, du/ ni måste sätta er ner och bestämma er för mycket tid och ork ni har att ge varandra. Det är oftast värt all tid och slit. Med risk för att kränka nån, men enligt min erfarenhet måste ni bestämma vem som får göra mest arbetskarriär och vem som tar mest ansvar för hemmet. Med det säger jag verkligen inte att det är kvinnans roll att backa men båda kan inte göra karriär samtidigt. Av våra kompisar som skiljt sig är den röda tråden att de inte var överens om vab, hämtningar och vilka som har rätt till mest träningstid innan. Låter banalt och töntigt, men det är krassa sanningen🤷🏻‍♀️

   Svara

   Jag har samma situation lite då och då. Oftast är jag också irriterad när de känslorna kommer. Brukar först vänta ut irritationen, skriva av mig, låta de känslorna ta plats. Sen sätter jag en tidsgräns. Typ nu vill jag skilja mig, skriver ner det i hur det känns och varför. Sen utvärderar jag om en månad och hittills har jag aldrig känt det där vid utvärderingen. Brukar tänka väldigt mkt på att jag inte vill att min livssituation nu ska avgöra en så stor sak som att bryta upp från människan jag valde i en helt annan situation.

   Svara

  Jag kan väl inte va den enda som tycker att

  I can feel your love
  pullin’ me up from the underground

  är helt fel och att det borde vara underworld??

  I can feel your love
  pullin’ me up from the underworld

  Så borde texten va

  Svara

   Nej.

   Svara

    Oftast i låtar rimmar man ju på love och world. Inte love och ground? Men jaja det var bara jag

    Svara

     Tycker du love och world rimmar?

     Svara

     Hahaha

     Svara

     ”Oftast i låtar rimmar man på love och world” ? Jag fattar inte?

     Svara

   Haha what. Underground låter 100 gånger bättre

   Svara

  Plugga i Örebro eller jobba i Härnösand?
  Bor just nu i Göteborg.

  Svara

   Plugga i Örebro!

   Svara

   Vill du jobba med det i Härnösand eller med det du kan plugga till?

   Svara

    Det jag inte vet..har jobbat med samma i 13 år men trivs ju ändå.

    Svara

   Jobba i Härnösand! 😁 Jättemysig stad, har bott här i 20 år nu 🙂

   Svara

   Nej inte Örebro. Uppvuxen i skiten, drog så fort jag kunde. Örebro är en incest stad där alla ändå på nåt sätt känner alla.

   Svara

    Hannah du vet att ”känna varann” och incest inte är samma sak va…

    Svara

  Solnedgången ikväll.😍 Denna magiska kväll då så många har fint väder och många är lediga. Jag ska aldrig mer klaga på något känns det som. Blir ni lika positiva och avslappnade av lite vacker natur (träd i sommarstäder räknas)? Oavsett vilket, ha en fin kväll.

  Svara

   Här är det midnattssol, vilket inte alls är lika fränt. Men det ska vara fint väder imorgon efter många långa regniga dagar. Blir avslappnad av att vara i skogen, speciellt vid duggregn.

   Svara

    Midnattssol är tusen gånger fränare, älskar den! Behöver knappt sova… här går solen ner i slutet av juli nästa gång.

    Svara

   Ja😊 fast den här staden har inte den effekten på mig, men städer jag trivs i, absolut!😍

   Svara

   Tack för att ni svarade och så fint! 🌷💕 Jag behövde gå ur för att göra en massa annat. Nu ska jag somna om.

   Svara

  Valp på halvår gläfste till och bet mitt barn i armen när jag tittade bort en halv minut. Tror valp bet för att barnet tog bort skräp som valpen tuggade på. Blev ett märke, men inget blod. Vad gör man mer än att markera och se till så att de inte blir ensamma en enda sekund till? Kommer valpen göra det igen? Är lite i chock ännu

  Svara

   Valpar bits. Det kommer hända mååånga gånger. Träna hunden, lär den nej och träna ditt barn att inte ta något ifrån hunden utan lär barnet att säga nej istället till hunden.

   Svara

    Ja men det här var inte lite småbitandes. Hunden blev riktigt arg och högg barnet i armen. Aldrig varit med om att valpen agerat så förr. Den har bara småbitits lite försiktigt i allt och alla när den tappade valptänderna 🙁

    Svara

     Ja och den kommer göra det igen om du inte lär dig hundens språk. Valpen markerade bara. Det är helt normalt. Du måste lära ditt barn att aldrig ta något ifrån hunden och du måste lära hunden nej och gärna loss, så du enkelt kan ta ifrån hunden saker i framtiden.

     Svara

      Hunden kan nej och loss. Men den ska ju ändå inte attackera någon som vill ta något från hunden? Barnet vet också att man inte ska göra det, men barn är barn och barn glömmer lätt bort. Men då vet jag, jag får hålla isär dom

      Svara

       Akta dig för att nu börja banna valpen när den morrar/visar tänderna mot dig eller ditt barn. Det är sättet den berättar att den vill ha avstånd på. Bannar man varningen så kommer den istället att ta till nästa steg, vilket är att bita och då utan förvarning. Hunden har antagligen agerat helt normalt och varnat ditt barn men med signaler ditt barn inte förstår (vilket inte är konstigt). Håll barn och hund åtskilda när du inte har möjligheten att ha fullt fokus på dom.

       Svara

        Skulle ALDRIG utsätta mitt barn för detta.

        Svara

         Skulle aldrig utsätta min valp för detta.

         Svara

       Nja, alltså jo. Egentligen så ska de faktiskt det. De är djur, det är deras narurliga beteende att hugga till. Men man kan träna bort det. Tycker ändå du ska pränta in i barnet att aldrig göra det, nästa gång kanske det är ett ben tex och då finns risken att hunden blir argare.

       Svara

        Ok, tack Anna och anonym för att ni tog er tid att svara och ge tips. Tar åt mig det ni säger och ska se till att inte banna och lära barnet bättre och påminna hela tiden. När jag skrev så hade det nyss hänt och jag visste inte hur jag skulle agera och var lite i chock.

        Svara

         Det är inte alltid plättlätt att veta vad man ska göra, du vill ju givetvis skydda ditt barn och då är det inte konstigt att du reagerar. Det du kan göra framåt är ju att försöka lära dig mer om hundens språk som du sen kan lära vidare till ditt barn. På så sätt förebygger du istället att situationerna alls uppkommer och alla blir gladare. Växa upp med hund är ju det bästa som finns, de kommer garanterat ha mycket glädje av varandra i framtiden! 🙂

         Svara

       Och hundar är hundar. Sonens tvillingar 8 mån får inte vara ensamma en sek med hunden man vet aldrig när den tröttnar och säger ifrån än om de får göra mkt som t ex gnaga på svansen.

       Svara

     Den känner väl sig högre i rang. Låt barnet sätta ner matskålen, öppna ytterdörren osv

     Svara

      Tack för tips!

      Svara

      Dominans och rangordning existerar ENDAST inom arten, således inte mellan hund och människa.

      Svara

      Men gud nej läs på modern forskning om hundar. Rang existerar ej mellan hund och människa. För guds skull, det är en valp, en hundbäbis, den behöver tid, kärlek och förståelse precis som människobarn

      Svara

      Nej nej nej ingen sanning i det där. Farligt att förespråka sånt.

      Svara

       Farligt att förespråka att barnet ska få sätta ner vattenskålen ibland?

       Svara

        Det klart att det är bra om man skapar positiv förväntan för hunden. Att barnet ger hunden vatten innebär dock inte att den är högre i rang…

        Svara

   What?? Hade inte velat ha den hunden nära mitt barn nåt mer..

   Svara

    Men. Snälla. Du ska inte ha hund om du inte vet om att hundar och speciellt valpar kan markera.
    Hunden gjorde liksom inget fel.

    Svara

     Att bitas är väl fel? Folk klagar på dagens föräldrar men hundägare tar ju priset

     Svara

      Ja, klart att det är fel oavsett om det var en reaktion på ngt. Förstår mig inte heller på hundägare. ”Den bet mitt barn men den gjorde inte fel”
      Vem gör då fel?

      Svara

      Nej så vad ska man göra? Avliva hunden för att den reagerar naturligt? Varför skaffa hund samtidigt som man har barn och tro att en hund är någon rationell varelse utan instinkter?

      Svara

       Man kan ju börja med att inse att det inte är okej att hundar biter barn. Det är hunden som är problemet i den här historien. Det är hunden som behöver förstå att man inte får bitas, precis som barn får lära sig att man inte får slåss.

       Svara

     Jag har inte hund. Skulle aldrig falla mig in.

     Svara

   Jag har fått lära mig ett jättebra tips på hur man får bort resursvaktande och resursaggression hos hund!
   När hunden har något värdefullt (du kan exvis ge den ett gott ben att tugga på) går du först förbi den lite nonchalant och släpper några asgoda godisar. Utan krav på att hunden ska äta dem direkt. Du kan också säga någon uppmuntrande kommentar som typ ”vilket fint ben du har!”. Upprepa detta ett antal gånger tills hunden förstår att du inte är intresserad av att ta benet. Då kan du komma lite närmare och släppa godisarna, prata glatt och uppmuntrande och om det känns som att hunden är positivt inställd kanske klappa lite. När du har upprepat detta tillräckligt många gånger kommer hunden se din närvaro när den har något värdefullt som en positiv grej – den får ju ÄNNU MER godsaker! Då kan du komma nära, prata glatt och kanske nudda benet, sedan gå vidare. Upprepa. Därefter kan du släppa godisar, prata glatt, ta benet samtidigt som du ger hunden fler godisar. När hunden ätit upp godisarna får den tillbaka benet direkt. När du gjort hela proceduren några gånger är problemet löst!
   Min valp hade det här problemet och det tog oss 5(!!) minuter att lösa det på detta sätt och nu har vi en hund som släpper vad som helst på kommando och som aldrig morrar eller varnar när man tar något.
   Låt många olika personer prova också. Barnet och andra familjemedlemmar så hunden blir van alla.
   Lycka till!

   Svara

    Vår hund släpper allt på ”Tack” pinnar, leksaker äta gräs. Och sedan tycker jag Tack är ett positivare ord än Loss och det gör ju det hela bättre. När andra hundar springer iväg med leksaken i rastgården så säger jag Tack och direkt släpper hon. Alla andra hundägare imponeras ! T ex en hund hittade kvarglömt stort mumsmums godis i rastgården, matte kunde inte komma ens i närheten utan morr, Jag jobbade länge för att distrahera så åtminstone matte kunde sätta på koppel och gå men hunden hade godiset i mun. Hunden var en cockerspaniel och 9 år. Så viktigt att få ett bra samspel med hunden

    Svara

     Vi använder också ordet tack! Håller med dig att det känns mer positivt att säga, så det blir inte som att man uttalar det på ett argt sätt.
     Vår hund (som är 1,5 år nu) släpper verkligen vad som helst. Han har hittat korv på promenader och så fort jag säger tack så släpper han.
     Vi tränade också in tack som släppsignal genom att leka en lek som kallas ”dead or alive” där man har två likadana leksaker och leker med den ena, sedan säger man tack och låter då den leksaken ”dö” (bli stilla) samtidigt som man börjar vifta med den andra som blir levande. I början kommer hunden kanske inte vilja släppa den första leksaken men det gör ingenting, om den får fortsätta vara död blir ju den levande till slut för frestande. Sen växlar man bara.
     Tänker att detta kan vara en bra kompletterande övning till den jag skrev om tidigare om resursvaktande. Då behöver man inte längre ta något från hunden utan den släpper själv.
     Man kan också träna in signal för att ta något i samma lek. Säg bara ”ta den” sekunden som hunden tar den levande leksaken i munnen. Det kan man ju göra i alla lekar med leksak eller typ om man kastar en godis eller vad som. 🙂
     (Sorry för långa utläggningar, hundträning är det bästa jag vet)

     Svara

  Känns som jag hamnat i 1 000 frågor där alla frågar men ingen svarar😱

  Svara

   🌷

   Svara

  Hjälp mig! Hur kan jag bli normal igen efter att ha gjort slut med min sambo efter 8 och ett halvt år. Vi är överens men båda så ledsna. Han distraherar sig på sitt sätt och jag mår bara skit. Gråter och har den största stenen på bröstet.

  Svara

   Försök tänka att det är förjävligt nu, men det kommer att bli bra bara du håller ut.

   Du har säkert känt någon gång förut att världen går under (även om det kanske inte var lika farligt) eller att du är ledsen, o det har väl förhoppningsvis gått över? 🙂 saker går över. Det är normalt att bryta ihop ❤️

   Svara

   Hej! Jag har precis skiljt mig från min man
   Det som gör att jag överlever är att bara tänka på mig själv och vara glad över att jag förhoppningsvis har många år kvar i livet med massa spännande saker. Det som funkar kortsiktigt är att tänka, imorgon är en ny dag osv vips har det gått en vecka. Och sen en månad och till slut slutar det göra så ont❤

   Svara

   Här ska jag beskriva hur du inte ska göra, dvs vad jag gjorde efter att det tog slut med ”the one” efter 8 år:
   Jag gick ner mig fullständigt. Sjönk ner i depression, låg i en soffa i 6 månader, drack en massa alkohol.
   Inget blev bättre. Jag gick till psykolog, käkade antidepressiva. Drack mer alkohol.
   Inget blev bättre. Började träffa random snubbar av dålig kvalite bara för att slippa vara ensam.
   Inget blev bättre.
   Han däremot gifte sig och skaffade barn inom 2 år.
   Jag är fortfarande ensam och deprimerad.
   RYCK UPP DIG. BARA RYCK UPP DIG.
   Skaffa dig ett nytt liv, nya intressen, hamna inte i min sits.

   Svara

    Jag ska snart flytta till min hemstad, som jag visserligen inte har bott i sen jag var liten. Känns åt helvete att jag ska lämna allting här. Jag är verkligen helt förstörd.

    Svara

     Försök se det som något positivt. En ny fräsch start.
     Allt kan hända.
     Engagera dig i något:. en idrottsförening, börja sjung i en kör, gå en kurs.
     I början kommer allt suga men jag lovar att det vänder.
     Han är inte den ende, det finns en alldeles underbar kille som sitter i sin lägenhet ikväll och tittar på tv.
     Och om några månader (eller nåt år) kommer ni träffas och du kommer inte minnas vad det var som var så fantastiskt med ditt ex.

     Svara

      Alltså du är underbar. Gråter bara jag läser det du skriver. Det kommer ju ta sitt tag med allt detta. Är ett helvete alltihop. Jag vet ju att detta är bäst för oss båda två, vi är båda personer som hellre går runt ett problem än att göra något åt det. Vilket inte har funkar i längden, såklart. Suger bara att jag är helt förstörd och han likaså.

      Känner mig helt förstörd men alltså peppen härinne.. <3

      Svara

       Lilla hjärtat…får en tår i ögat jag också för jag förstår din smärta.
       Men jag vet att det kommer bli bra för dig!
       Kram

       Svara

        Ida och svart, vad fina ni verkar vara <3 Har varit i svarts sits men nu ryckt upp mig, ett fantastiskt men annorlunda liv väntar på andra sidan även om det inte känns så nu!

        Svara

  Min läkare ringde idag, frågade henne om min sjukskrivning och får till svar ”Vaa… Jobbar inte du? Nej just det ja, du är sjukskriven.. Då ska du vara sjukskriven.”

  Bra koll.🤦🏼

  Svara

   Din läkare jobbar nog på en VC med typ 10000 listade patienter. Man kan inte alla utantill då.

   Svara

    Nej, hon är min läkare inne på specialistpsykiatrin. Man kan ju tycka att hon borde ha lite koll eller?

    Svara

     Hon har säkert svinmånga patienter så man kan ju inte räkna med att hon ska kunna din journal utantill.. Däremot kanske att hon skulle ögna igenom det viktigaste innan hon ringer

     Svara

     Hon har nog också 10000 patienter.

     Svara

  Någon här som haft en romans på arbetsplatsen? Hur började det? Funkade det bra eller blev det ett jobbigt slut?
  Help!

  Svara

   Japp. Funkade jättebra, jobbade dock bara halvtid Tillsammans och sågs inte alltid på jobbet. Jobbet i sig funkade finfint, sen sket det sig, men det berodde inte på jobbet 😊 i början när man hade gjort slut var det nästan ganska skönt att jobba ihop också för då tvingades man liksom att se varandra och det gick lite fortare att gå vidare med livet typ. Sen gick det skit och vi blev ovänner (eller ja, jag blev sviken o vi båda tyckte att han var en dåre). Som tur va slutade han på jobbet 😊

   Svara

   Ja med tre st samtidigt på olika avdelningar (stort ställe typ 600 anställda), det slutade inte bra haha 😂😂😂

   Svara

    Vilket råttigt beteende

    Svara

     Vad menar du med det , råttigt beteende?

     Svara

     Nä det var awesome så länge det varade. Jag var ung och extremt snygg, det måste en ju få utdelning för 😂😄

     Svara

      Grattis!

      Svara

      Så om man är extremt snygg så är det ok att vara grisig?

      Svara

   Jag inledde en romans med en kille jag arbetade med. Jag blev kär och trodde att vi höll på att bli ett par, han betraktade mig som en KK.
   Det var kul och spännande i början med alla menande blickar och att låtsas som ingenting på jobbet men sen tröttnade han och gjorde slut.
   Efter nån vecka fick jag höra att han låg med en annan tjej på samma avdelning.
   Mitt grundtips är: skit inte där du äter.

   Svara

    Vilket rövhål

    Svara

   Gift med min kontorsflirt. Han uppvaktade länge, hamnade i säng efter en aw och sen blev det vi…

   Svara

   Japp! Det började med att vi träffades lite då och då eftersom han var nyseparerad, men det eskalerade till ett förhållande och vi är numera gifta. Dock jobbade vi inte tillsammans speciellt länge eftersom båda bytte jobb

   Svara

   Japp, nu – 15 år senare – driver vi firma ihop.. + barn och det hele.

   Svara

   Japp. Slutade tyvärr inte bra. Don’t shit where you eat är mitt mantra så fort en liknande tanke poppar in i huvudet (vilket det gör nu, ofta, om en viss lång, manlig kollega).

   Svara

    Det är lite så jag känner nu. Vi pratar, klickar och är mycket sexuell spänning mellan oss men jag är så rädd att allt ska gå åt helvete om vi gör något.

    Svara

   Japp. Vi hade känt varandra i typ 1.5 år och vi båda var i relationer men sen började han flörta som fan när hans relation tog slut. Han charmade brallorna av mig och vi träffades i ca 5 månader innan han helt plötsligt säger att han hade nå känslor och totalt krossade mig. Nu umgås vi igen utan problem då vi har väldigt mycket gemensamma vänner men i början kunde jag inte se honom utan att få sån ångest att jag inte kunde varken sova eller äta.

   Svara

   Japp. Blev dökär. Han gift. Komplicerat rätt länge men fantastiskt större delen av tiden trots mycket ovisshet. Tog 1,5 år innan skilsmässan var igång. Nu är den förbi och vi har börjat vår relation på riktigt. Vågar äntligen tänka framåt på riktigt. De flesta på arbetsplatsen har nog förstått men vi har inte blivit officiella ännu. Det får gärna ta tid. Min erfarenhet är att det är så mysigt och spännande att ha sin kärlek på samma arbetsplats, framförallt när det bara är ni två som vet om det. Lycka till 💕

   Svara

   Är förälskad i min chef. Han är gift och har barn dock… Inte optimalt.

   Svara

  Jag letar efter konservativa, traditionalistiska och nationalistiska bloggar och instagramprofiler att följa! Eller finns det något forum för kvinnor som tror på äktenskapet, traditionella könsroller och älskar Sverige?

  Svara

   @kattpaow

   Svara

    Paow är motsatsen till det jag söker. Jag söker gifta kvinnor med barn, som klär sig sedligt men kvinnligt, som älskar att baka och vara ute i naturen med familjen, som inte knarkar och super och som vill ta hand om sin familj.

    Svara

     Mybabydolls kanske?

     Svara

      Där är det konservativt också, pappan som jobbar och vill att mamman ska stanna hemma och ta hand om barnen vilket hon även gör.

      Svara

     Underbaraclara?

     Svara

      Underbara Clara gillar jag visserligen, men hon är alldeles för liberal för mig. Vi delar samma livsstil och intressen, men står långt ifrån varandra politiskt och ideologiskt.

      Svara

       De du söker får inte ha egen dator med internetuppkoppling.
       Sedliga.

       Svara

     Gabriella joss. Lite mkt visa pattarna kanske men en kan ju inte få allt.

     Svara

     För ogifta mödrar som köper ballerina och findus frysbullar, är team inomhus och dricker vin, vill inte ta hand om sin familj. Det vet ju alla.

     Svara

      Jag hoppas du inte tänker arbeta, kvinna!

      Svara

   Kolla valfri religiöst nätverk.

   Svara

    Jo jag är med i en församling. Ofta är religiösa nätverk i Sverige för liberala och vänster för mig tyvärr. Jag söker konservativa nätverk.

    Svara

     Jehovas?

     Svara

     Sharia-muslimsk förening? Samma värderingar minus det nationalistiska

     Svara

     Du söker alltså en bloggande amish?

     Svara

   Låter törrt

   Svara

   Har du discord? Jag är med i en grupp där folk har typ de värderingar du nämner och man kan prata om allt möjligt, dock är det nästan bara män där men det kanske är något åt det hållet du söker i alla fall. Sen har grundarna en podd också som är kul att lyssna på (verklighetschecken).

   Här är länken ifall du är intresserad:
   https://youtu.be/bMXUIaqHZ_M

   Svara

    Tack för tipset! Ska kolla upp 🙂

    Svara

   Podcasten Hem och Härd

   Svara

    Läste ’Hem och Hård’

    Svara

  Försöker sluta dricka kaffe men är så seg på morgonen och det känns inte som jag vaknat utan att dricka en kopp kaffe. Någon som slutat och har tips? Vill sluta pga sover dåligt och får dålig hud (stress acne) av kaffet.

  Svara

   Är det du som startat flera trådar på familjeliv om det, samt skrivit här några gånger? Kaffe är lätt att sluta med. Sluta bara.

   Svara

    Haha nä det är inte jag. Har inte sett att någon skrivit om det här tidigare. Tack för bra tips!

    Svara

    Är inte alls lätt att sluta med om man druckit mycket kaffe. Koffein är ganska svårt att lägga av med.

    Svara

   Jag slutade. Drack 3-5 koppar om dagen. Jag minskade, drack vanligt kaffe på morgonen sen ersatte jag några koppar på dagen med koffeinfritt kaffe. Till slut drack jag bara med koffein på morgonen. Då började jag ta hälften av skoporna koffeinfritt och hälften med koffein.
   Nu dricker jag 99% av gångerna koffeinfritt, ibland kör jag i en skopa med vanligt kaffe om jag sovit dåligt eller behöver vara extra pigg men det är högst en gång i veckan.
   Älskar kaffe så vill ju ha min kopp även om det är utan koffein 🙂

   Svara

   Man bestämmer sig. Sen minskar man på kaffet tills man slutar helt. Sen fortsätter du så. Kan folk sluta med heroin kan du sluta med kaffe.

   Svara

  Ville bara tacka de som hjälpte mig med klädtips inför en disputationsmiddag förra veckan. Det bidde en kavaj och jag kände ”här kommer jag med en kropp som är helt ok faktiskt” 😏

  Sedan vill jag efterlysa en person som skrev stöttande ord till mig i början av året. Jag skrev om min oro för hudcancer och du skrev fina grejer tillbaka. Det som har satt sig är hur du beskrev hur du åkte bil genom ett vinterlandskap under kvällen. Vet inte varför just det har etsat sig fast i minnet men där och då gav orden styrka, sen har jag inte orkat återkoppla pga psykisk ohälsa. Så tack såhär långt i efterhand! Livet rullar på med eller utan cancer, men just nu känns det stabilt oavsett vad vården ger för resultat.

  Svara

   Googlade Violet Crawley+cancer+vinterlandskap+bloggbevakning (har tråkigt) och fick fram det inlägget som du skrev då och svaret du fick. Fina ord! Jag hoppas att du hittar hen. Verkar vara F som svarade, vilket du nog redan vet och förmodligen inte gör det lättare. Lycka till i alla fall 🙂 https://bloggbevakning.se/2019/02/01/oppet-spar-107/#comments

   Svara

    Tack B, verkligen! ⭐ Tror du lyckönskade mig häromdagen också, eller mixar jag ihop nu kanske?
    Har halvhjärtat sökt efter det jag skrev men tänkte bara halvvägs; violet Crawley+bloggbevakning.se.

    Lär väl upprepa mig likt en papegoja i närliggande Öppet Spår då jag misstänker att personen skriver ibland i vissa inlägg men byter nick. Jag vill mest att tacket ska komma fram ordentligt för har någon en varm energi som hon verkar ha så vill man ge det tillbaka till personer som hjälper en på vägen.

    Svara

     Nej, det var jag 🙂 jag hejar på dig, förstår att det kan vara svårt att hitta i ett anonymt kommentarsfält där flera har samma namn! Men ge inte upp 🙂

     Svara

   Härligt! Du bländade dessutom säkerligen professorerna och doktorerna med ditt vakna och sköna väsen.

   Svara

    Haha tack du! Jag hoppas att mitt Colgate-smile glimrande lite extra 😁

    Svara

    😀 50-talet ringde och ville ha tillbaka sina beskrivningar.

    Svara

   Kul att middagen blev lyckad och du kände dig fin! 👍

   Svara

  Någon som har lidit eller lider av svår depression och kan komma med tips på hur man bäst kan komma ur och/eller hantera det? (gärna utan terapi som tex kbt då jag känner att det inte har hjälpt mig och psykiatrin bryr sig inte heller). Orkar snart inte med detta mer.

  Svara

   Träna, träna, träna och ät rätt så kan det hjälpa lite hägrann iallafall.. Är du i en djup depression så kan du nog tyvärr behöva läkemedel.

   Svara

    Kan inte nog poängtera hur bra det är att träna. Min förra depressionsepisod lyckades jag enbart lösa genom att träna som en galning. Blir någon form av självskadebeteende, fast det faktiskt är bra för en. Att gå ut och springa kan göra ont fast det gör dig gott. Otroligt skönt när man känner sig helt värdelös som människa. Däremot tror jag att någon form av terapi kan behövas också, för annars riskerar man att trilla dit igen den dagen man eventuellt inte kan träna. Det hände i alla fall mig. I en ideal värld har man fler än bara ett verktyg för att ta sig ur en negativ spiral.

    Svara

   Medicin är det som hjälpt mig men behövde komma upp i rätt hög dos.

   Var snäll mot dig själv, ställ inga krav på vilka du borde höra av dig till tex utan var lite egoistisk och var med människor som accepterar hur du mår.

   Se till att bli sjukskriven om det behövs.

   Och det viktigaste, det kommer att gå över! Även om det inte känns så.

   Svara

    Är inte mycket för medicin utan vill helst försöka bli frisk på naturlig väg först och främst. Har lugnande samt sömntabletter och vill gärna dra strecket där, så att säga.

    Efter att ha gått såhär i två år känns det inte som att det någonsin kommer gå över. Försöker åtminstone våga hoppas på att det en dag blir bättre.

    Svara

     Ibland när man är sjuk behöver man medicin, det bara är så. Man kan inte alltid bli frisk av sig själv. Gå till en läkare, få medicin. Be om remiss till psykolog, är den första inte bra får du testa en annan. Du skriver att du inte vill äta medicin eller gå i terapi, utan detta är det svårt att bli frisk. Vad har du själv för tankar kring att ”bli frisk på naturlig väg”?. Är genuint nyfiken.

     Svara

      Been there done that i flera år. Jag har redan gått i terapi. Jag har träffat flera olika psykologer och jag har blivit lovad hjälp men hjälpen kommer aldrig. Det är redan svårt att be om hjälp till att börja med och jag orkar inte fortsätta tjata mig till det (helt sjukt att man öht ska behöva göra det).

      Bli frisk på naturlig väg är enligt mig få hålla på med saker jag tycker om som också innebär ansvar och rutiner. Jag vill exempelvis ta upp min gamla mycket älskvärda hobby som innebär att jobba med hästar – det fick mig att må bra förr även under mörkare perioder. Slutade pga flytt till storstad och därefter har jag inte haft lika bra möjligheter att kunna fortsätta med det såvida jag inte skaffar en ny häst, och där är problemet pengar numera. Så jag försöker söka reda på sätt att hantera det på annat vis tills dess att jag kan ta upp detta igen och prova.

      Svara

       Jag har haft tre stora depressioner i mitt liv och min erfarenhet är att om man är riktigt sjuk så fungerar det inte att bli frisk ”på naturlig väg”. Det kan fungera om man bara är lite små-nere eller i förebyggande syfte, men om du är riktig deprimerad så behöver du medicin för att komma till den nivån där du faktiskt kan komma igång med vardagen igen och ha möjlighet att njuta av det som i vanliga fall gör dig glad.

       Svara

        Bullshit. Jag var djupt deprimerad, två självmordsförsök, och det enda SSRI gjorde var att försämra situationen och ta bort de gå glädjeämnen som fanns i livet. För mig hjälpte meditation, yin yoga, mindfulnessövningar, psykodynamisk terapi och fasta rutiner. Så det var min erfarenhet. Kommet aldrig stoppa något sådant rävgift i min kropp igen.

        Svara

     Efter två år så borde du kanske känna att det är dags att ta emot hjälpen som då kommer innebära tabletter. Du vill väl inte slösa 2 år till? Mvh hon som slösade bort nästan 10 år av sitt liv på att ”klara sig själv”.

     Svara

      Fast är det inte bättre att försöka gå till botten med problemet istället för att bli hög på mediciner? Kanske hjälper i stunden men inte långsiktigt. Det dövar bara problemet.

      Svara

       Man blir inte hög på mediciner när man äter antidepp. Vissa har patologisk depression där man behöver äta antidepp. Har man högt blodtryck behöver man äta bltr-sänkande, man kan inte meditera sig frisk alla gånger.

       Svara

        Fast har du tänkt på att när man har högt blodtryck så testas och följs ens blodtryck genom mätningar under en tid? Sedan får man medicin när det står KLART att man har högt blodtryck. Gällande depression så mäter man inte in om vården de där förmodade obalanserade hjärnsubstanserna (serotonin). Utan de kör på med piller på direkten. Trots noll bevis på att man faktiskt behöver tillskott av medicin. Ingen annan sjukdom behandlas så oansvarigt som depression!

        Svara

       Depression är ju också kopplat till en faktisk fysisk påverkan på hjärnan. Ibland behöver man medicin för att återställa ”felet”! Håller tummarna för dig!!

       Svara

        Varför mäter man inte den påstådda rubbningar i hjärnan? Man gissar bara efter att ha pratat med patienten i 10 minuter. Ingen läkare skriver ut Duroferon till någon som är trött, utan först tar man blodprov och kollar järnhalten . Så borde det vara med SSRI också.

        Svara

       Fast alla som är deprimerade behöver inte ha något trauma/problem i grunden. Jag håller på att tillfriskna och slösade också flera år med att inte inse hur dåligt jag mådde och inte ville ta hjälp. Det absolut sista jag kunde tänkamig var sjukskrivning och mediciner. Men i februari insåg jag att livet inte funkar så sjukskrev mig, satte livet på paus, hittade en fantastisk läkare och en ok terapeut. Nu börjar livet kännas så bra även om saker kan vara jobbiga för stunden. Jag har ingen direkt orsakat till varför jag varit deprimerad utan det bara blev så. Hur ska jag då kunna ta tag i problemet då?

       Svara

      Håller helt med! Jag ville absolut inte ha medicin eller hjälp utan jag skulle klara mig själv. Ca 8 år senare grät jag varje dag påväg till jobbet och kunde inte komma på nånting jag tyckte var roligt. Ringde till VC och fick otroligt fint bemötande, en fantastisk läkare och medicinen jag fick funkar så otroligt bra, fick komma upp på hög dos innan det verkligen blev skillnad. Ångrar att jag inte sökt hjälp tidigare för nu är jag glad och mig själv igen!

      Svara

       Exakt så känner jag med!

       Svara

   Har lidit av depression, och nu i efterhand när jag mår bra igen så kan jag ångra att jag inte började med antidepressiva. Tror det hade gått snabbare och vart mer hanterbart om jag tog till den hjälpen, för terapi hjälpte inte mig heller. Dock var rädslan för insättningssymptom för stor och jag vågade inte pga det. Men vad är 2 pissiga veckor i jämförelse med flera månader/år av dåligt mående! Kram <3

   Svara

    Som nämnt ovan är jag inte mycket för medicin och tror inte att det är en lösning på lång sikt. Kanske bara är en fördom jag har men kommer ihåg hur mitt ex blev när han knaprade sådant och det var hemskt rent ut sagt. Jag vill helst försöka bli frisk på naturlig väg om det går men är svårt att hitta motivationen till saker. Men tack för din kommentar i alla fall!

    Svara

     Lägg fördomarna bakom dig. En persons reaktion är inte allas. Jag har ätit olika preparat och mått så jävla mkt bättre av det, i kombination med kbt och psykoterapi.

     Svara

      Nu är det ju visserligen inte bara mitt ex jag känner som knaprat tabletter. I hans fall var det väldigt, väldigt dåligt men utöver det har jag några kompisar som även dem upplevt att det inte hjälper alls. Jag tror inte heller på mediciner som en vidare lösning.

      Svara

       Bara att du säger knapra tabletter säger en del om hur du är. Lycka till med att bli frisk när du vägrar ta emot tips och hjälp.

       Svara

        Vadå säger en del om hur jag är? För att jag vill försöka hitta ett alternativt sätt att kanske bli bättre? Jag tar mer än gärna emot tips men som INTE omfattar terapi eller medicin. Det säger mer om dig än om mig i detta fallet som inte kan acceptera att andra har andra åsikter än vad som anses vara ”självklart”. Det är inget som helst fel i att vilja försöka hitta andra sätt först och främst.

        Svara

     Du kan bli frisk på naturlig väg med största sannolikhet. Det är ju helt omöjligt att det går runt miljontals människor med serotoninbrist i hjärnan idag! Samhället är galet med stress, press och höga förväntningar. Kommer man ur ekorrhjulet och börjar ta hand om sig själv ordentligt, samt skita i andras förväntningar, så är mycket vunnet. Meditation, tid i naturen, eventuellt johannesört, bra kost, bra rutiner, mycket sömn, och terapi kan läka en utan att man berövar sina känslor helt.

     Svara

   Tro på Gud. Läs bibeln. Fokusera på livet efter döden, evigheten i himmelen. Jesus har dött även för dina synder och du är himladuglig.
   Det här livet här nere på jorden varar en kort liten tid i evighetsperspektivet. Är du nu deprimerad och nere så tänk att du kämpar en dag i taget. En dagsresa mot himmelen.

   Svara

    😂😂😂😂😂😂😂

    Svara

     Onödigt att skratta. Jag är inte heller troende men jag vet många som har blivit hjälpt av religion. Det kan ju inte skada att tro på en mening

     Svara

      Men att uppmana någon annan att tro på gud är bisarrt.
      Hare Gudrun…

      Svara

      Håller med. Jag är inte världens mest troende men har blivit av med två svåra psykiska tyngder tack vare böner. Tror mer på gud som en energi, inte en gubbe i himlen. Det finns en anledning till att de flesta människor i världen är troende, alla förutom i typ Sverige. Och Sverige har väldigt högt självmordsantal vilket är helt sjukt med tanke på vilken levnadsstandard vi har här.

      Svara

    Sorry not sorry men vilken onödig kommentar..

    Svara

    Men lol vad är det för svar? ”Lev för att dö”? Nej nej nej. Till TS – depression är ett helvete pga så så svårt att komma ur det och se något ljus, det kräver ofta energi man inte har. Börja i liten skala, vad är det du tycker om? Finns det någon ljusglimt? Försök expandera på det. Försök komma ut, även om det bara är korta stunder. Sök hjälp, om inte psyk så kanske vänner, släkt eller familj? ❤️

    Svara

     Jag har faktiskt funderat på att ta upp min hobby som innebär hålla på med hästar igen. Men vägen dit är lång känns det som. Kanske bara är jag som sätter krokben på mig själv här dock som måste tänka på allt annat runtom för att sedan backa. Om än jag tror och hoppas att det kan locka fram ljuset i den mörka tunneln, samt få mig att minnas vad lycka innebär för mig och därmed kanske – bara kanske – kan det bli bättre.

     Svara

      Kör på, hästarna räddade mig ❤️

      Svara

   knepigt. jag fick hjälp från psykiatrin efter att ha kämpat med diverse husläkare/kuratorer/samtalsterapeuter osv. i fyra år. jag fortsatte försöka för att jag visste att jag måste försöka komma till djupet av mina problem (återkommande svåra depressioner och gad). kbt + medicin (voxra) har hjälpt.
   men när man är deprimerad så är det ju så svårt att agera, men här är mina tips:

   – skapa rutiner (tråkigt men prio nr 1). vad jag lärt mig är att man inte kan vänta på motivationen, den kommer inte att komma(du är ju deprimerad after all), man MÅSTE bara göra saker även om man inte känner för det. frukost lunch middag vid fasta tider (du behöver inte laga satsig mat men se till att få i dig något)
   – en till rutin: gå en promenad varje dag. runt huset eller 20 min, hur du än orkar
   – om du inte lyckas med dessa rutiner, är det inte hela världen! försök igen nästa dag.
   – sök Yoga with Adriene + depression på youtube. hon har hjälpt mig att vara snällare mot mig själv!
   – här är en step by step guide for self-care för de sämsta dagarna: http://philome.la/jace_harr/you-feel-like-shit-an-interactive-self-care-guide/play

   fortsätt kämpa, vi tror på dig.

   Svara

    Det är ju just det. När man är deprimerad orkar man inte – i alla fall inte jag – kämpa för att få hjälp. Det är svårt nog som det är att ens be om hjälp och jag orkar inte ta den kampen igen tyvärr. Det känns som att jag måste tvinga mig på och det är det värsta jag vet. Inte nog med svår depression har jag också ätstörning på sidan om (som är en stor bov i dramat), vilket skapar ytterligare problem för mig att kunna äta som jag ska/borde. Man kan väl säga att de går lite hand i hand och eldar på varandra då exempelvis depressionen gör att jag inte vill äta.

    Jag ska dock kolla in det du tipsade om! Tack så mycket!

    Svara

     Åh jag har också både ätstörning och depression (de brukar ju gå hand i hand), och jag kommer fan inte ur skiten hur jag än gör känns det som! Visst mår jag 1000 ggr bättre än när det var som värst men jag vill ju känna mig helt frisk och fri så att det inte begränsar min vardag. Har du sökt någon hjälp eller har du planer för det?

     Svara

      Det känns omöjligt typ. Där är ju dock depressionen ”enklare” att ta sig ur så jag skulle väl säga att det är ätstörningen som är värst och svårast att bli av med. Jag gick på SCÄ för några år sedan men fick inte gå kvar pga att jag var lite 50/50 med att bli frisk/inte frisk. Var inte så supertaggad kan man väl säga även fast jag ville bli frisk. Det är bara sjukt svårt att komma över den där tröskeln pga rädslan av förändring i livsstilen (haft äs i många år).

      Svara

       ah, förstår. jag har även kämpat med ätstörning (har inte försvunnit helt), mitt är dock åt andra hållet: jag kan inte sluta äta (någon form av tröst/ångestdämpande funktion), speciellt när jag är deprimerad. sånt går ju inte bara att fixa med att bestämma sig för att ha bättre rutiner. jag förstår att du vill försöka fixa det själv, och det kanske kommer att funka, men jag vill ändå tipsa om att söka ytterligare hjälp när du mår lite bättre (jag pallade fortsätta försöka få hjälp bara tack vare min fantastiskt stöttande familj). att gå i terapi är HEMSKT, man är ju tvungen att utmana sina värsta värsta rädslor och vanor, men det är värt det i slutändan.

       /Anonym 20:54

       Svara

   Det här låter konstigt, men det har hjälpt mig: städa. Börja med en byrålåda, ut med allt på golvet, sortera, släng, ge bort, spara. Gå ner på basnivå: ingen behöver 30 par strumpor, det räcker med sju par, och så vidare. Tvätta allt som ska sparas, sedan snyggt tillbaka i byrålådan. Sedan nästa låda, nästa rum. Få ner antalet saker du äger. Gör andra glada genom att skänka bort de flesta av dina prydnadssaker.

   Gör ett ganska hårt dagsschema, när du skall kliva upp, när du ska äta frukost, duscha, äta, sova och så vidare. Samma varje dag. Ät nyttigt, låt bli alkohol, cigarretter, snask, chips. Gå ut varenda dag oavsett om det spöregnar, snöglopp, sol, gå en promenad. Ta hand om dig fysiskt. Promenera, hitta ett hemmaträningsprogram via internet eller gå till Friskis & Svettis.

   Fortsätt, fortsätt, fortsätt fast du inte vill. Ge dig själv en månad eller två, så har du kommit över tröskeln och kan få en bättre vardag. Det fungerade för mig.

   Svara

    Åh en kommentar som inte predikar om mediciner! Jag ska prova göra detta (ett stort plus är ju ett välstädat och organiserat hem på köpet!) mellan varven då jag inte jobbar – har faktiskt lyckats ta mig tillbaka till arbete i alla fall, vilket jag är ganska stolt över mig själv för.

    Svara

     Bra där! Att jobba är bra, ger struktur och att alla dagar inte ser likadana ut, veckan får en rytm. Sedan kan man välja hur mycket man ”umgås” med arbetskamraterna, men oftast är det rätt bra människor. Och man behöver inte berätta mer än man känner för. Jag blir glad när jag läser att du jobbar!

     Svara

     Träna- städa- jobba- börja med hästar, allt i din takt. Men du måste börja nånstans. Du måste ta första steget själv, sen kommer det att bli lättare. Skippa tabletter om du inte är självmordsbenägen. Sök hjälp på vc för att få nån att prata med. Kämpa på!!! Det löste sig för mig utan piller, jag bad bara, men det skrattar väl folk åt. Men du verkar vara klok och se på saker på ett hoppfullt sätt vilket betyder mycket! Du klarar det.

     Svara

   När jag mådde som värst förra året så var de största förändringarna jag gjorde: sluta dricka alkohol och äta antidepressiva (var självmordsbenägen).
   Utöver detta KBT och samtalsterapi.
   Förde även dagbok över mitt mående för att kunna se vad som triggade mig att må sämre, såg jag ett mönster t.ex. en aktivitet och den inte var nödvändig för mitt liv så tog jag bort den.
   Smågrejer som funkat: baka bröd, prata om mitt mående, ta en promenad, göra ingenting vid behov, måla osv.
   Grejer som inte funkade: träning på grund av presentationsångest.

   Glöm inte, alla är olika. Lycka till!

   Svara

  Är inte gravid eller planerar att bli gravid inom närmsta åren. Men desto mer jag läser eller hör från olika håll om förlossningen, kan jag inte förstå hur alla kvinnor orkar förlösa ett barn! Jag är livrädd för en eventuell förlossning i framtiden, rädd att jag blir apatisk och orkar inte jobba, rädd sedan att hela mitt underliv får grova bristningar, rädd att vården inte tar hand om en efter, rädd att jag kommer ha men för livet.

  HUR har ni tänkt när ni fött barn? Hur har ni vågat gå igenom det här? Går det till exempel att säga att en vägrar sugklocka eller vändning av barnet och hellre vill ha kejsarsnitt om det kommer till en sån punkt?

  Kan inte släppa tankarna/rädlsan kring förlossning trots att det är flera år kvar (om jag ens kan bli gravid!)

  Svara

   Jag snittades istället 😁😅

   Svara

    Haha ja, kanske får bli den vägen för mig också om inte rädslan försvinner. Om jag förstått det rätt så är själva förlossningen enklare, men läkningsprocessen är tuff. Eller hur var din upplevelse?

    Svara

     Både snitt och läkning var supersmidigt och enkelt för mig. Var uppe på benen samma dag och det läkte verkligen hur bra som helst. Vet folk som fött vaginalt och inte kunnat sitta eller gå på flera veckor, så jag var nöjd med snitt.

     Svara

   För det är bäst för barnet och modern att föda vaginalt ifall allt är som det ska. Sen när man är mitt uppe i det så bryr man sig inte om man skulle få någon bristning. Och när barnet är fött så var allt värt det.

   Svara

   Jag har haft två fruktansvärda graviditeter och förlossningar som båda slutade med akutsnitt. Hade foglossning från v 8 så jag var rullstolsbunden och gick upp extremt mycket, fick bristningar över hela kroppen och spydde varje dag i 8 månader.

   Men jag ville föra mina gener vidare. Bli odödlig genom mina barn. Se mina förfäder i deras ögon. Tänk att de är släkt i rakt nedstigande led från bronsåldern, ja från stenåldern! Genom tusentals år har våra mödrar och deras mödrar fött barn med våra gener. Skulle det ta slut på 2000-talet med mig då? Deras släktingar födde liksom barn under digerdöden och överlevde istiden.

   Svara

   Jag tänkte att det kommer göra skitont, ondare än något jag någonsin varit med om. Var öppen 7 cm när jag kom till sjukhuset och narkosläkaren var iväg på operation så kunde inte ta EDA som det var tänkt. Till slut bara började jag krysta, det gick liksom inte att hålla emot. Två krystvärkar senare var barnet ute och jag minns att jag sa precis innan sista krysten att det inte gjorde så ont som jag hade tänkt mig. Visst det gjorde ont men det var hanterbart. Så jag hade en positiv upplevelse iallafall.

   Svara

   Jag tänkte typ på alla jag kände som har barn, att de hade klarat av det. Och att barnmorskorna är vana, det är deras jobb och de förlöser kvinnor varje dag, vecka efter vecka osv. Att jag är en i mängden och varför skulle det vara något fel/problem med just mig. Det hjälpte ganska bra. Lite avdramatiserande sådär. Läste på såklart om de olika skedena och hur det går till. Kunskap är bra tycker jag.

   Om jag skulle ha varit rädd skulle jag ha begärt aurora-samtal för att bearbeta förlossningsrädsla. Jag var mer rädd för snitt, ville föda vaginalt (vilket det blev).

   Svara

   Det bästa är att föda barn när man är ung. Då har man inte hunnit höra så mycket om det. Jag var 22 år. Bristningar låter våra än det är och det läker otroligt fort.

   Svara

    Det där är ju en sanning med modifikation som förminskar ett allvarligt problem. Den som är förlossningsrädd ska självklart veta att det stora flertalet förlossningar går jättebra, du läker fort och får inga bestående (eller ens långvariga) men. De flesta bristningar är inte svåra och många kräver inte ens stygn, men bristningar förekommer i olika grad och kan (om än i ovanliga fall) vara svåra. Ingen kvinna tjänar på att man försöker låtsas som att riskerna inom förlossningsvården är obefintliga.

    Svara

   När/om du blir gravid så kan du prata med din barnmorska på mvc om dina rädslor, kanske kan hen svara på vissa frågor annars skickar hon vidare att du får aurora samtal eller va de heter. Om du är rädd för hur du kommer reagera rent psykiskt så tror jag (om du har råd) att en doula är ett bra alternativ för dig. Rekommenderar verkligen dig att lyssna på förlossningspodden, hon tar med alla typer av förlossningsberättelser och bra med information också =)

   Jag var livrädd för bristning i underlivet, och stod i valet och kvalet att ta kejsarsnitt eller vaginalt men köpte boken ”Föda utan rädsla” som faktiskt hjälpte. Så jag körde bara hahah. Sen fick jag en stor bristning, grad 3 in på en grad 4. Trodde mitt sexliv/liv var över och att jag aldrig skulle kunna ha sex igen eller att jag skulle kissa/bajsa på mig eller smärta livet ut. För mig läkte allt bra och på efterkontrollen 8v senare såg allt bra ut, jag har aldrig kissat/bajsat på mig ^^ Dock med vården, inte bara när det gäller förlossningen så måste man ligga i för att få hjälp, hade jag fått något problem hade jag inte tagit att de sa ”det är normalt”, min fit*a är för viktig.
   Sen kolla och läste jag typ allt med graviditeter och förlossningar. Gick med i gravidgrupper på facebook osv där man kan ventilera med andra i samma situation.

   Om du vill ha barn så låt inte din rädsla stoppa dig, kanske kan man ringa mvc redan innan man är gravid och kolla om man får komma och ställa lite frågor hahah vet inte om man får men tänker att det inte skadar att kolla ^^

   Svara

    Tack för ditt fina svar och råden! Skönt att dina bristningar läkte snabbt, kanske det är som någon skrev över att bristningar låter värre än vad det är i de flest fallen

    Svara

   Man gör ju massa irrationella saker hela tiden. Man kan inte hålla på att måla fan på väggen hela tiden, då kan man ju inte göra någonting. Hur fan tänker man när man kör bil? Tänker man till är det helt orimligt. Man får helt enkelt vara lite modig och göra saker fast det kan vara farligt, för det går ju oftast bra.

   Svara

    Fast nej, det går inte oftast bra. Det är så mycket större än så! Många, många kvinnor lider något fruktansvärt efter sina förlossningar.

    Svara

     Och många, många kvinnor lider inte efteråt. Det går ofta bra.

     Svara

     Fast det går oftast bra. Sen lider många, många, men det går oftast bra.

     Svara

   Jag är gravid med trillingar och har inte jättelångt kvar, DÄR kan vi snacka oro inför förlossningen😂😂 Nä men jag är faktiskt inte så himla rädd. Vill försöka att föda vaginalt om alla tre ligger rätt och det går men annars får det bli snitt

   Svara

    Kollade på The chatwins förlossning av trillingar. Verkade ärligt talat helt okej. 🙂 Blivit mer avskräckt av födslar av ett barn haha.

    Svara

    Fast de vill väl att man föder med kejsarsnitt vid trillingar? Trodde inte man fick föda vaginalt med trillingar.

    Svara

     Hmmm näää jag har fått valet att snittas men ingen har sagt att jag inte får föda vaginalt. Nu blev jag lite orolig, vart har du fått den infon ifrån?

     Svara

      Överallt? Googla.

      Svara

      ”Så gott som alla trillingar föds för tidigt, oftast i graviditetsvecka 31–35. Förlossningssättet vid trillinggraviditet är nästan utan undantag planerat kejsarsnitt. Om förlossningen startar före den planerade tidpunkten, kan kejsarsnitt göras i vilket skede som helst av förlossningen. ”

      Svara

       Fast det står ju inget om att man måste snittats. Specialist mvc som jag går till har erbjudit snitt men sagt att det går att föda vaginalt beroende på hur bebisarna ligger just då och det kan man ju inte veta förens det är dags 🙂 Jag tänker ha ambitionen att få föda vaginalt men om läkaren verkligen rekommenderar snitt när det väl är dags så kommer jag inte vägra 😉

       Svara

      Att föda trillingar är extremt ovanligt. Enligt statistik från SCB var 27 av 113 641 födslar trillingfödslar förra året. Bara ett av barnen var dödfött. Men att föda trillingar medför risker och alla födslar i Sverige sker via kejsarsnitt.

      https://www.metro.se/artikel/jenny-26-ska-föda-trillingar-det-blir-en-chock-xr

      Svara

       Tack för länken…känner att jag måste dubbelkolla detta på fredag 🙂

       Svara

   För mig var förlossning och föda barn helt fantastiskt. Hade förberett mig hyfsat mycket med att läsa böcker och gå profylaxkurs. Jobbade mycket med avslappning, andning och att acceptera smärtan och inte försöka undvika den. Sånt flum hjälpte 😉 adrenalinet är otroligt och sen kan man ju få massa smärtstillande. presenten när bebis kommer är det bästa 😍 ville berätta om en positiv upplevelse iaf!!

   Svara

    Tack för den positiva upplevelsen, och alla andras input. Ja, jag tänker helt ärligt att jag vill ha all the drugs jag kan få haha

    Svara

   Jag är/har heller aldrig varit gravid men är något jag gärna vill vara i framtiden. Jag var dock 56 cm lång och vägde nästan 5 kg, så kan tänka mej att det kan eventuellt bli snitt 🤔 vet inte hur sånt där fungerar, bara en tanke som slog mej nu 😊 jag är 185 lång och har aldrig haft kortare män i vuxen ålder så att pappan till barnet skulle vara kortare än 185 är nog väldigt väldigt liten.

   Svara

  Frågar här igen, vad hände med shoppingandfashion Therese Kudzak?

  Svara

   Varför inte bara gå in på hennes Instagram istället och skicka ett DM och fråga. Brukar faktiskt va det smidigaste sättet att få svar. Att fråga den det handlar om direkt, istället för att sitta på en skvallerblogg och få svar som bygger på spekulationer!.

   Svara

  Ni som gjort abort tidigt, tog ni tablett hemma då och hur kändes det? Ska själv göra det och är nervös.

  Svara

   Jag tog första tabletten på kvinnokliniken och de andra två dagar efter hemma. Var i vecka 5 och har barn sedan innan. Kändes som mensvärk och jag klarade mig på alvedon.

   Svara

   Jag tog tablett, gjorde det dock på klinik.
   Kände ingenting.

   Men alla är olika, ingen garanti för att det blir likadant för någon annan.

   Svara

    Jag fick höra av kliniken att jag skulle få en tablett där att ta hemma. Men vad skönt att du inte kände nåt. Märkte du av det i övrigt?

    Svara

     Tabletten får du ta på kliniken, då de inte får skicka hem dig med den (graviditetsavbrytande).
     Samt du får med dig smärtstillande samt tabletter som sätter igång kramper(?)

     Svara

   Tog tablett, i v 9, hemma.
   Fick med mig värktabletter, och ärligt talat gjorde det sjukt ont i ett par timmar.
   Men släppte framåt eftermiddagen och sen ingenting mer.

   Sjukt besviken dock på uppföljningen – de skulle enligt instruktion ringa efter 4 veckor för uppföljning, fick exakt datum. Hade ett (1) missat samtal från skyddat nummer, dagen innan bestämt datum, sedan inget mer.
   (Västra Götaland, SÄS)

   Och jag är så jävla tacksam för den aborträtt vi har i Sverige. Fan ta dem som vill ändra på det.

   Svara

    Vem vill ändra på det? Vi har inget parti i Sverige som vill ta bort aborträtten?

    Svara

     Sa inget om att något parti vill _ta bort_ aborträtten. Men de facto har vi partier som vill förändra aborträtten.

     SD är ett parti som vill ändra aborträtten genom att bl a att införa diverse prövningar och bedömningar efter v 12.

     Svara

      Jag håller med dem, vettigt att sänka gränsen.

      Svara

   Kände inte heller mycket men det blöder en del. Lycka till!

   Svara

   Se till att va säker att de hittar graviditeten.
   När de kolla mig såg jag ingenting och läkaren avfärda de med att jag va så tidig och tryckte på att hon såg en hinnsäck (Jag såg verkligen inget och är van me ul-bilder samt visste vilken vecka ja va i).
   Gjorde en abort, de blödde mm så tänkte inte mer på de.
   1 vecka senare dog jag nästan av inre blödning. Graviditeten va i äggledaren och spräckte sönder den.
   Akuten tog mig inte heller på allvar så låg där i 5h innan de upptäckte och då hade jag varit hemma i 4h innan ja ringde ambulans som jag fick vänta 1h på.
   Inte en rolig historia och hur fel det kan bli på så många insatser (kvinnokliniken som missar ett utomkveds, 112 som inte känner igen symtom på inre blödning och låter en ligga naken i hallen 1h och akuten som inte fatta va som va fel trots att jag hade alla symtom och magen såg ut som en gravid mage då allt blod samlats där).
   Jag är skiträdd för sjukvården och litar inte på den ett piss längre.

   Svara

  Fastnar ni också för en viss mat eller snacks i perioder? Jag är helt galen i tofu samt majskakor popcorn just nu. Vill ha naturell tofu till allt, gärna med lite salt på. Majskakorna skulle jag kunna äta ett paket om dagen av.

  Svara

   Älskade tofu, tills sambon kallade det för tvättsvamp. Sen dess blev jag äcklad och jo, det kändes som att tugga på en tvättsvamp.

   Svara

    Nä jag tycker inte det, tycker det är såååå gott haha.

    Svara

   Japp är inne på tredje veckan med samma maträtt varje lunch på jobbet, ris och lax haha

   Svara

   Haha ja gud. Just nu är det omelett, ibland med spenat och lax. Tredje veckan nu.

   Svara

    Haha, jag kör pastasallad (idag varierar jag mig med en krämig variant) och grillat kycklingbröst. Min man är så trött på detta nu men jag härdar i! 😉😄

    Svara

   Gud ja! Just nu ferraribilar hahha, på matvägen hade vi en period av att äta potatisgratäng typ 2ggr i veckan = nu äter vi det typ 2ggr per år pga tröttna på det. Varför gör man så?!

   Svara

   Inget av det du räknar upp är mat.

   Svara

    Tofu är definitivt mat och ganska nyttigt också för den delen 🙂

    Gjorde grönsakswok med tofu i teriyakimarinad ikväll 😍😍

    Svara

    Men snälla. Antar att mat för dig måste innefatta likdelar eller åtminstone djurs lidande då? Fräscht.

    Svara

  Maria gifte sig av kärlek, det var inget måste att hennes man skulle vara rik (vilket cameron inte var när de träffades). att bli rik är inget dåligt mål att ha så länge man är beredd att bli det själv. Men att jobba som eskort och sen enbart gifta sig för pengar, då får man ju skylla sig själv att folk snackar.

  Svara

   Nä du lilla gumman Elena gifte sig med av kärlek och allt om escort tjej är ju bara trams! När ska folk få in de i skallen?

   Svara

    Kanske när hon slutar retuschera bilder av sin man.

    Svara

  Har ni tips hur man ska skriva en bra jobbansökan? Har inte ens fått komma till intervju till två jobb jag sökt till 😕

  Svara

   Lol jag har sökt 50.

   Svara

    Jag 200, lol

    Svara

   Två? 😅

   Svara

   Sökte ca 30 jobb fick komma på kanske 4-5 intervjuer. Anpassa ansökan till jobbet är mitt tips, och förlita dig inte på några få annonser utan bredda sökandet.

   Svara

  Vi var och tittade på studentflaken idag, jag och min sambo, han 41, jag 34.
  Han utbrister -icke skämtsamt- till mig att det är mycket fint att titta på en sådan dag nu när solen börjat titta fram, ser riktigt supernöjd ut, sitter och myser medans han spanar in de kvinnliga vitklädda 18-20-åringarna med visselpipor. Jag är uppriktigt sagt mållös, förvånad och besvärad ärligt talat då han inte visat tendenser till av att ha behov av att spana på andra kvinnor i mitt sällskap tidigare, tycker dock själva målgruppen känns patetisk i hans ålder, vill försöka inbilla mig att jag överreagerar men blev besvärat äcklad då han fortfarande menar att han inte tycker det är något konstigt.
  Jag tycker att det är ett väldigt konstigt uttalande till sin partner. Otroligt oattraktivt.
  Hur hade ni reagerat?
  Kram på er!

  Svara

   Det är okej att läsa menyn så länge man äter hemma 🙂

   Svara

   Är väl inget fel med det? Spanar inte du? Det gör jag haha. Jag är ju trogen så vad spelar det för roll.

   Svara

   Jag tycker att det är respektlöst. Absolut, vi är bara människor och ser väl alla någon då och då som vi finner attraktiv men man spanar inte in andra när man har sin respektive med sig.

   Svara

   Min kille är likadan. Ibland när vi är ute och går märker jag tex att han inte lyssnar på vad jag säger och då ser jag att han har blicken på nån tjej på andra sidan gatan.
   Jag tar illa upp men vill inte vara den som är den så jag säger inget om det. Tänker väl istället att det ger mig rättigheten att också spana in andra.

   Svara

    Alltså vad har folk för män? Tycker synd om er. Hellre ensam än med en sån idiot.

    Svara

   Jag hade tittat på honom med avsky i blicken och undrat om han är peddo. Fine, man kollar in andra men ALDRIG när ens partner är med, och inte på det där vidriga sättet. Och att han dessutom tittar på unga kvinnor som skulle kunna vara hans dotter, spyr.

   Svara

    Men skärp dig. Man är inte peddo för att man kollar in 19åringar.

    Svara

     dubbelt så gammal, jo. Visst inte pedofil pedofil men en jag skulle benämna som peddo. Tycker det är äckligt med folk som är tillsammans med någon som skulle kunna vara deras barn. Sen gör folk som de vill, har en kompis som är 27 och är tillsammans med en som är 47 och dem verkar lyckliga men jag tycker fortfarande att det är äckligt.

     Svara

      Så du väljer att benämna saker fel? För att? Kalla han för slemmig gubbe om du vill, men anklaga inte folk för att vara pedofiler som inte är det.

      Svara

       Det är sedan gammalt i min umgängeskrets att kalla ”slemmiga gubbar” för peddos. Tror knappast jag är ensam om det.

       Svara

        True that

        Svara

        Det kallas hebefil om de kommit förbi puberteten 🙂 lika äckligt ändå förstås.

        Svara

   Han kan väl få titta men det var en jäkla gubbsjuk kommentar han kunde besparat dig

   Svara

   Att han säger och gör så i din närvaro säger mig att han inte menar något med det. Han glömde säkert allt 5 minuter senare.
   Vi tittar alla på vackra människor. Det ligger i den mänskliga naturen att beundra och även fantisera om det vackra.
   Jag är 46. Jag kan se en snygg 25-åring (som jag inte har något intresse av överhuvudtaget) och tänka -Vilken sötnos!
   Det gör mig inte till peddo eller äckel. Jag vill inte ligga med honom eller ha en relation med honom.
   Ej heller är det otrohet. Chilla.

   Svara

   Tycker inte alls att du överreagerar, jag hade ifrågasatt där och då och sagt att nej, det där tycker inte jag är OK. Titta är en sak i sig, men vad är det för kommentar han la i din närvaro? Nää.. usch!

   Svara

   ..vill även tillägga att hans sökhistorik på porrsidor just varit teenage vilket inte stört mig nämnvärt förens idag.
   Inte fan skulle jag vilja att dubbelt så gamla män fantiserade om min dotter. Han tappade mycket av sin manlighet i mina ögon idag, tyvärr, skulle aldrig vilja få min partner att känna sig så obekväm och sårad.

   Svara

    Fyfan jag mår illa. Hade lämnat. Låter äcklig och respektlös. Vilken frisk 40 nänting åring håller på så?

    Svara

    Otäckt att du vet detta, borde vara hans privata sak tycker jag. Give the man some space

    Svara

   Är väl inte ens själva grejen att spana på andra utan att han, 41 år gammal, spanar på GYMNASIEELEVER! Som lärare på gymnasiet känns det så himla konstigt att se på tonåringar på det sättet. Studentflak åker man när man är 18 eller 19… Menar inget mot din man specifikt, alltså sexualiserandet av unga kvinnor (som nyss räknades som barn!) förekommer ju hela tiden och överallt

   Svara

   Det finns ju ett begrepp som heter Hebefili som du kan googla på. Pedofili gäller ju mer när dem tänder på barn, men det betyder ju inte att man är helt bekväm med att ens man spanar in tonåringar. Känner med dig! Tycker du skall be honom prata med dig och någon utomstående om detta

   Svara

    Tack fina du, en ny benämning för mig jag aldrig tidigare hört haha..
    ”Hebefili” haha. Läskigt ord.
    Tycker jag är tålmodig och öppensinnad men blev illamående idag, har väntat länge efter en riktigt stabil man/partner under många år och är faktiskt hellre ensam än något i närheten, känns som jag ställer för stora krav möjligtvis, men kan omöjligt få sådant här att känna mig bekväm, beundrar de med större tålamod/mer öppensinnade, jag fixar det dock inte, skönt att få lite stöd i att känna sig mänsklig åtminstone, tack för kommentarer och er ärlighet. Kraum! <3

    Svara

  Följer ni Jenelle Easons drama med maken och barnen? Vilken jäkla soppa😳

  Svara

   Ja! Trodde typ ingen i Sverige följde Teen mom 2. Den där Eason verkar ju galen!?

   Svara

    hahah ja. Han verkar sjuk i huvudet. Men hon är ju inte frisk heller. Älskar teen mom hahah. Följt de alla sen 16 and pregnant. ^^

    Svara

   har sett alla säsongen av teen mom OG och teen mom 2. Följer dramat just nu via insta och dom artiklar som andra personer i serien lägger upp länkar till. Crazy!

   Svara

    Samma här Olivia😂 insta är bäst för uppdatering i realtid. Jag tror inte hon får tillbaka vårdnaden om någon av barnen på länge.

    Svara

     Va heter de på Insta?

     Svara

   Kan någon förklara varför HON fick sparken när det var HAN som sköt hunden?!

   Svara

    Dom vågar väl inte åka dit för att filma då han är galen. Efter att han fick sparken från serien fortsatte han tydligen att vara uppe i dom när dom var där för filmning

    Svara

  Någon som påbörjat att läsa till läkare efter 30? Pros, cons?

  Är det helt omöjligt att komma in på andra meriter än betyg och/eller högskoleprov?

  Svara

   Jag har inte själv gjort det men hade en kollega som läste till läkare när hon var 35+ och ensamstående fyrbarnsmamma.

   Svara

    Oj jäklar vad imponerande. Jag är själv mamma så kan inte plugga utomlands. Vet du mer kring hennes situation?

    Svara

     Ja jag var väldigt imponerad av henne. Tyvärr gör jag inte det, det är så längesedan nu så jag minns inte. Det är typ 15 år sedan jag jobbade med henne, då var hon färdigutbildad.

     Svara

   Jag har inte det. Men jag tycker inte att du ska tänka på åldern eller slutmålet. Tänk istället på den roliga och spännande vägen dit! Åldern är obetydlig.

   Svara

   På KI finns väl PIL intag? Då är det IQ test och intervjuer bla tror jag 🙂

   Svara

    Ska kolla upp det, tack ❤️

    Svara

   Läser till läkare och klar med termin 3 nu (är dock under 30) och vi har flera i klassen över 35 plus ett par stycken över 40!

   Svara

   Tar examen nu och det är mååånga i min klass som var över 30 när de började! Tycker generellt att de som har barn har varit otroligt duktiga på att strukturera upp pluggandet och vet inte nån som inte fått det att gå ihop med familjelivet! Vet att Umeå iaf tidigare hade ett alternativt intag som liknade PIL på KI men vet inte hur det ser ut längre. Lycka till och kan varmt rekommendera läkarutbildningen, en otroligt rolig utbildning 😊

   Svara

  Jag undrar om det finns någon annan som har samma besvärliga situation som oss. När vår tös var 2 år fick on uvi efter vi simmat (möjligtvis. Svårt att veta) nu är hon 3 år och ikväll började hon klaga på att det svider nere efter hon kissat. Hon har ju haft mindre kläder på sig nu när det varit hett ute.. så kanske det då har lett till att hon ändå fått kallt… min fråga är bara om nån annan har haft känsliga småttingar som fått uvi med jämna mellanrum. Hon dricker alltid mycket, ingen blöja mera. Vad har ni för tips?

  Svara

   Vår äldsta dotter hade vi ofta från det att hon var tre till sju år. När hon började klaga på att det började göra ont när hon kissade såg vi till att hon drack mera vatten. Ibland gick det tyvärr så långt att hon var tvungen att behandlas men oftast lyckades det gå tillbaka av sig själv.

   Svara

   Du kan inte få urinvägsinfektion av kyla. Det är en gammal felaktig myt. Urinvägsinfektion orsakas av bakterier.

   Svara

   Man får inte UVI av kyla utan av bakterier. Snippbärare har kortare urinrör och därför lättare att få in bakterier än snoppbärare. Extra viktigt för tjejer att torka stjärten framifrån och bak så att inte bajsbakterier letar sig in. Jag fick återkommande uvi ett tag, insåg senare att det var för att jag varit slarvig att städa badkaret var jag brukade skölja av bebisbajsrumpor 😀

   Svara

    omg bara jag som alltid torkar bak -> fram hehe

    Svara

     Men what? Trodde alla visste att man inte ska göra så.

     Svara

  Borstar ni tänderna före eller efter frukost?

  Svara

   Efter!

   Svara

   Före

   Svara

   Efter såklart

   Svara

   Efter såklart, man kan ju inte äta med mintsmak i mun? 🤔

   Svara

   På helgerna efter men på vardagar äter jag frukost på jobbet. Äter ni alla hemma? Eller borstar tänderna på jobbet?

   Svara

    Borstar alltid tänderna efter måltid, var jag än är. Gott ju.

    Jobbet fick en ny eltandborste igår!

    //Moa

    Svara

     Gör tandkräm själv av Bikarbonat och salt. Masserar både tänder och tandkött med det. Avslutar m ett lager fluor och ett tunt lager tandkräm.

     Så fräscht och tar bort fläckar.

     //Moa

     Svara

   Efter, annars går man ju runt med matrester hela dagen. Ofräscht.

   Svara

   Före. Min sambo tycker det är galet då ”har man ju matrester efter frukost”. Jag kontrar med att han ju inte borstar tänderna efter varje måltid. Så rester efter frukost är knappast värre än rester efter lunch eller middag.

   Svara

   Nu äter jag oftast inte frukos,men när jag gör det på helgen, så borstar jag både innan och efter frukost.

   Svara

  Hur dejtar man när man har riktigt mycket trust issues och problem med sitt egenvärde? Jag har nyligen träffat en kille jag verkligen gillar. Mitt problem är att jag tolkar allt han säger/skriver negativt. Som exempel: om han inte svarar på mitt meddelande på en halvtimme tror jag att han kommer att överge mig. Varje gång han säger någonting som kan tolkas fel tolkar jag det fel. Blir tokig. Sitter här med världens ångest.

  Svara

   Jag var likadan innan, efter en lång kass relation som sabbade mig totalt. Jag gick i terapi länge och upplevde att det hjälpte. Valde också att leva utan att dejta/ligga i ett år, det var riktigt bra! La all fokus på mig själv och slutade lägga energi på killar. Bästa jag gjort! Sen träffade jag en snäll kille och mina trust issues försvann.

   Svara

   Åh vad jag känner igen mig!💕 När ångesten är som värst hos mig så pratar jag med någon nära vän som är mer ”stabil” i förhållanden än vad jag är, någon som kan ge mig perspektiv på saker och ting. Sen var jag väldigt öppen och ärlig med min sambo redan från början om mina osäkerheter och rädslor. Vi har inte varit tillsammans speciellt länge och mycket av min ångest lever kvar och ”förstör” en hel del, men ska börja terapi för att få hjälp. När ångesten blir som värst så är mitt bästa tips att prata med någon som kanske kan utmana dig att tänka lite annorlunda. Annars brukar dra ut på promenad med musik eller bra podd, duscha/bada, rita eller bara gör något som kan underlätta ångesten eller få dig på andra tankar.

   Svara

    Tack. ❤ Jag har också funderat på att börja i terapi. Väldigt dyrt bara…

    Svara

     Ja… det är ju tyvärr det. Jag har dock tiren att ha en fantastisk husläkare som inte tveka en sekund på att skicka remiss till psykolog/terapeut. Det tog sin lilla tid med remiss och få tid bokad men förhoppningsvis så värt! Sen vet jag inte om man kan skaffa privat försäkring och gå den vägen, om det kanske är billigare🤔 vet även att det finns terapeuter/psykologer som ger terapi till reducerat pris för studenter osv (nu vet jag såklart inte hur din situation ser ut) men kan vara värt att kolla upp.
     Det finns alltid förklaring till varför man reagerar så som man gör och nu vet ju jag inte bakgrunden till dina besvär men om det är pga strulig uppväxt så kan jag rekommendera boken Hemligheten av Dan Josefsson och Egil Linge, den förklarade en hel del för mig iallafall!

     Svara

     Svar i modd..

     Svara

     Ja, det är ju tyvärr det… jag har dock turen att ha en fantastisk husläkare som inte tvekade en sekund på att skicka remiss till psykolog/terapeut. Visst att det tog sin lilla tid med remiss och få tid bokad osv men förhoppningsvis så kommer det vara så värt det! Vet inte om man även kan skaffa försäkring privat och gå den vägen om det kanske är billigare🤔
     Det finns alltid en anledning till att man reagerar som man gör.. jag vet ju inte vad som orsakar dina besvär men om det är pga strulig uppväxt så kan jag även rekommendera boken Hemligheten av Dan Josefsson och Egil Linge, den förklarade en hel del för mig om varför jag gör som jag gör i många situationer!☺️

     Svara

   Följer. Har förstört chanser till relationer pga min osäkerhet sabbat det.

   Svara

   Brukar försöka tänka på mina egna dagar och att jag ju inte heller svarar på alla sms jag får på 3 sekunder direkt. Man är ju lite upptagen ibland, helt utan att mena något ont. Vad kul att du träffat en kull du gillar – han är människa han med, så kommer säkert säga något ibland som sårar lite eller ta mer än en halvtimme på sig att svara på meddelanden. Betyder ingenting och påverkar definitivt inte ditt värde.

   Svara

   Kanske är världens sämsta tips, men om jag hade dejtat en tjej med de problemen du beskriver hade jag nog faktiskt önskat att hon berättade hur hon känner så jag vet om det och kan försöka underlätta situationen. Visst kanske du inte målar upp dig från din bästa sida, men om han ser någonting hos dig han gillar borde han förstå att den delen av ditt mående inte behöver definiera hur du är som person egentligen. Om det exempelvis skulle underlätta för dig om han berättar att han kommer lägga ifrån sig sin telefon en timme medan han är på gymmet men att han svarar efter det så är det inte världens uppoffring han behöver göra. Och om han mot förmodan tycker att det inte är värt mödan låter det inte som världens bästa kille ändå.

   Svara

    👏🏻👏🏻👏🏻 There you have it

    Svara

    Exakt så som jag gjorde och min står kvar än idag och kämpar tillsammans med mig!☺️ Toppen råd!👆🏻

    Svara

  Jag kan rekommendera limoncello spritz!

  Två msk naturell Ramlösa
  Fyra MSK limoncello
  Sex msk prosecco

  Underbart! 😍

  Svara

   Tack 😘🍋🍹

   Svara

  Jag har fått för mig att jag är gravid… Min mens är sen med fem dagar. Tog två graviditetstest, men de visade båda negativt. Vet någon hur säkra testen är?

  Svara

   Säkra.

   Svara

   Tog du med morgonurin så är du nog inte gravid. Tog du på kvällen så kan du fortfarande vara gravid då urinet är mer utspätt. Bara det att du har fått för dig att du är gravid kan psyka kroppen så att mensen blir försenad.

   Svara

   När jag har varit ”nygravid” har testen visat negativt eller väldigt svagt positivt. Så vänta nån dag till och testa igen, alternativt vänta tills mensen kommer.

   Svara

  Jag blev varslad häromdagen, ska dö nu.

  Svara

   Varför?

   Svara

   Varför? Och varför?

   Svara

    Nedskärningar inom tjänstemän asian, blev erbjuden ett monteringsjobb. Jag avskyr monteringsjobb. Alltså jag kräks, jag avskyr den typen av jobb. Jag har inte utbildat mig för att montera saker.

    Svara

   Hade du ingen föraning, så är det klart det kommer som en chock. Vi människor är ju ofta riktiga vanedjur och kan ha svårt att se något bortom det som tar slut.
   Utnyttja allt som erbjuds av din tidigare arbetsplats. Många har omställningförsäkringar. Kanske någon utbildning eller en jobbcoach som kan hjälpa dig att reda i dina tankar.
   Lycka till!

   Svara

   Jag hatar mina grannar. Tror 2 av 3 har någon diagnos. Iaf har de sina hundar okopplade och de bajsar på vår tomt, av flera skäl vet jag att det är deras. Jag säger till tanten som nekar. Fler dagar går, mer hundbajs. Efter några dagar erkänner hon plötsligt med invändningen att hon måste få chans att plocka upp. Va!? Inga hundar ska vara på min tomt överhuvudtaget! Det går inte in. Jag föreslår att de bör sätta upp staket om de ska ha hundarna lösa. Nä, det ska tydligen jag göra för det är jag som har problem!? Sen blir jag utskälld för att jag kör för fort och kan skada deras hundar! Jag kör 10km/h för att jag svänger förbi deras tomt. Vem kan svänga i typ 70? Men det är jag som är hänsynslös och en fara för barn och djur det tycker alla grannar säger hon och spänner ögonen i mig. Mer bajs. Jag blir för första gången i mitt liv rädd för vad jag kan göra, jag vill trycka upp skiten i ansiktet på kärringen. Vi skickar mejl, för vi vill ha det skriftligt, att om detta inte upphör har vi inget val än att gå till polisen. Vi får svar att vi är så otäcka och kör våra barn olagligt i vår bil!? Har aldrig hänt. Vi svarade inte. Var det ett hot om soc? Idag har de nåt rackigt nät till staket, men hundarna okopplade 30 m framför sig på promenad. De går mitt i vägen och flyttar sig knappt åt sidan föränn man har typ stannat. Min åttaårige son reagerade tom vad nära vår bil han har hunden.
   Kärringen vill vara trevlig och prata. Jag hälsar inte, hatar henne. Är jag långsint? Vad hade ni gjort? Ursäkta lång kommentar.

   Svara

   Dö inte. Jag blev uppsagd förra året, blev helt knäckt och kände mig värdelös. Men var det bästa som kunde ha hänt. 2 mån senare hade jag nytt jobb, mycket bättre chef, bättre kollegor, närmre hem och 6k mer i lön. Lita på livet, allt löser sig ❤️

   Svara

   Hej kompis! När jag tyckt att allt är värdelöst i livet brukar jag ibland tänka på ett exempel från filmen Cast Away med Tom Hanks. Han sitter fast på en öde ö och kan inte komma därifrån. Han vill bara dö, och han försöker till och med ta livet av sig. Försöket misslyckas dock och han tvingas leva kvar på ön ett tag till. En dag för tidvattnet i land en vägg till vad jag tror är en bajamaja, och Tom Hanks inser att han kan använda den som segel för att ta sig hem. Förutsättningarna för hela hans liv förändrades över en natt av något så märkligt och värdelöst som väggen till en portabel toalett.

   Värdelös information och taskigt spoilande av en jävligt bra film kanske du tänker nu? Jo, att det är en spoiler kan jag hålla med om, men det är absolut inte värdelöst. För om du lovar dig själv att gå upp ur sängen och vågar leva livet även imorgon så vet du aldrig vad dagen kan bjuda på. Det finns alltid en chans att väggen till ett metaforiskt utedass ska blåsa i land på din ö och ändra alla förutsättningar. Bara för att allt är maximalt skit idag behöver det inte innebära att morgondagen blir likadan.

   ”I know what I have to do now. I got to keep breathing, because tomorrow the sun will rise. Who knows what the tide could bring?”

   Svara

    Tack! Detta var ju helt fantastiskt skrivet ❤️
    Är inte personen som skrev först men blev väldigt upplyft av detta, sparar för sämre dagar..

    Svara

  Någon här inne som har shoppat på Vestiaire Collective? Har varit pålitligt tidigare, men nu undrar jag om de verkligen håller måttet fortfarande 🤔

  Svara

   Jag har varit supernöjd alla gånger! Har handlat en kappa, blus, och två klänningar därifrån. Har aldrig haft några problem.

   Svara

  Hjälp! Har ni tips och pepp inför att få klar en examinaton? Känner mig otillräcklig, sämst osv. Får panik och har ångest över att inte bli godkänd och ha den dragandes under sommaren istället, samt att göra om det jag har skrivit. Jag är så dålig på att släppa saker. Denna examination känns lika klurig som mina tidigare om inte ännu mer. Vet inte alls om jag har uppfattat allt rätt. Har klarat allt hittills men hur ska jag inse att jag inte kommer avlida om jag blir underkänd? Har ingen att vända mig till heller.

  Svara

   jag är lite i samma sits… håller på med två sjukt svåra o sega rapporter, men har en rest över sommaren också. Det enda jag kan säga är att du absolut inte kommer vara ensam om att ha kvar rester över sommaren!! Sätt inte så stor press på dig själv❤️

   Svara

    Tack för svar och peppen, printar och sparar för att kunna läsa om när det behövs. Hoppas det går bra för dig, jag hejar på dig!❤️

    Svara

  Vem av dagens influencers skulle ni säga att ni är mest imponerad av och varför?

  Svara

   Isabella Löwengrip. Hon gasar på och kör sitt egna race sådant gillar jag.

   Svara

   Tänker svara Kim Kardashian på den. Snacka om att lyckas som influencer. Imponerande att lyckas hålla sig kvar så länge och bara få mer framgång, alla andra glöms ju bort efter ett tag.

   Av svenska skulle jag nog säga JLC, jag gillar dem. Dem verkar ha fötterna på jorden, gör saker de tycker är kul och bryr sig om sina följare

   Svara

   Ärligt talat, ingen.

   Svara

   Egoina! Eller imponerad är kanske fel ord, men jag gillar henne och jag tycker att hennes trovärdighet är hög och att hon verkar vara en genuint trevlig person. Hon verkar dessutom kompetent och har ambitioner, och det är kul att följa någon med ett lite ”vanligt” liv 🙂

   Svara

   Jay Shetty.

   Svara

   Ingen alls. Skulle vara någon ytterst liten nischspelare inom just det lilla smala intresseområde jag går igång på. För mycket trams och ljug bland de allra flesta.

   Svara

  Varför är Margaux inte reggad som gift?

  Svara

   Varför har du koll på det? Är det viktigt för dig att hon är det?

   Svara

    1. För att jag har lite att göra. 2. Ja. Vem vet, det kanske bara var ett sponsrat skådespel alltihop?

    Svara

     Jag tror det tog två månader innan vi stod offentligt som gifta i diverse ”koll-sidor”. Sköt dig själv och sk*t i andra.

     Svara

      Men det var värst vad folk tog illa vid sig å Maggans vägnar.

      Vad är du här och käftar för om ”Sköt dig själv och sk*t i andra” är ditt motto..? Sinnessjukt tråkig attityd. Hoppas du muntrar upp dig.
      (frivillig) Kramiz

      Svara

   Hon bär inte sina vigselringar heller (men det kan ju givetvis ha andra anledningar).

   Svara

   Det kan ta en stund innan det går igenom. Vigselförrättaren kanske har glömt fylla i pappren. Sen kan du fråga margaux själv hon borde veta det bäst

   Svara

    Ebba kanske har slarvat då alltså. Inte kul.

    Och ja, visst kan jag göra det men hur kul är det?

    Svara

     Jag trodde att du ville ha ett sant svar.

     Svara

      Nej. Tråkmåns.

      Svara

  Nu när det finns bensinupproret o allt möjligt så vill jag göra uppror gällande tunnelbanan i Stockholm. Vart är ACn?? Stämmer det att SL inte betalat för air condition alls? 🤦🏼‍♀️
  Det blir till att skaffa bil till jobbet istället så man kan dra på acn😬

  Svara

  Kan nån vänlig själ ge mig musiktips som är tröstande, bekräftande eller peppiga? Lyssnar just nu på Lana del Rey, Ava Max, Ruelle, Birdy, Fleurie, mm. Är dock öppen för ALLA musikförslag! Mvh olycklig

  Svara

   Eurielle, LP, Lindsey Stirling kanske kan vara något? Mahmut Orhan? Superfruit lite enklare popelektroniskt glädjepiller.

   Svara

    Tack snälla för tipsen, ska genast lyssna! 😀

    Svara

   Tom Rosenthal

   Svara

    Toppen, tack! 😀

    Svara

     Matt Corby, Troye sivan, Ariana Grande, kygo, the xx, Jack Garratt, Arcade fire..0

     Svara

      Tack, tack, tack! 😍

      Svara

     Xavier Rudd och Nahko and medecin for the people 🙂

     Svara

      Spännande, ska spana in! Tack!

      Svara

  Hejsan allesammans! 👋

  Svara

  Nån som har erfarenhet av ulltäcke? Läser att det blir svalt på sommaren, och jag är sugen på att köpa. Men alltid kul att höra om andra är nöjda först. 🙂.

  Svara

   Älskar det! Tungt och härligt att sova under. Svalare på sommaren men kyler ju inte så när sommaren smäller till har jag oftast bara lakan. Men värmer på vintern och inte lika varmt på våren.

   Svara

  tips på bra produkter för att få a clean face

  Svara

   För att få ett rent ansikte? Tvål lär funka bra. Vill du ha tips på bättre produkter får du skriva hur din hy är.

   Svara

   Om det är akne du har besvär med så är det absolut bästa och mest effektiva Isotretinoin /roaccutan!!

   Svara

    Svårt att få. De vill köra antibiotika två kurer först.

    Svara

     Såklart, roaccutan förstör typ insidan av kroppen, man bör ha det som sista utväg.

     Svara

   Jag tycker att syrapeeling såsom AHA-syra är riktigt skönt ibland. Rengör på djupet så var extra noga med solskydd och skugga efter en sådan behandling. Kan göras hemma eller på salong. För återfuktning tycker jag om produkter med hyaluronsyra i, den binder fukt på riktigt. Om man ska tro min moster som är kemist på ett hudvårdsmärke i alla fall. Och det är inte hos Bella 😉

   Svara

    Vad kör du för AHA-syra?

    Svara

   Kosten är A och O. Ät mat utan, eller iaf med så kort innehållslista som möjligt. Alltså ren, naturlig mat.

   Svara

  Kan det nånsin vara en bra ide att gå tillbaka till ett ex?? Finns det nån chans att man lyckas bättre, eller är det garanterat att historien upprepas??

  Det har inte varit något större problem som otrohet och svek eller så, utan ”bara” att vi gled isär, kommunikationen var borta och vi sågs knappt. Vi var även på olika plan när det gällde mognad och erfarenhet. Men nu efter en tid ifrån varandra känns det som att saker har förändrats lite

  Svara

   Har aldrig hört om någon gång när det blivit lyckat andra gången. För mig resulterade det i att jag ”slösade” ett år till när vi gick tillbaka. Vi blev ihop igen för jag ångrade mig men det var nog mest för jag kände mig ensam och hade kris för livet tog en annan vändning. Tröttnade sen efter ett år igen och vi gjorde slut. Nu fem år senare är han gift och pappa till en jättesöt tjej och jag har det toppen på mitt håll 🙂

   Svara

   Hahaha, nej.
   Det går chockerande fort att hamna i samma gamla hjulspår igen.

   Svara

   Klart det kan, men bäst att det gått tid (år) i så fall så att förändring faktiskt skett

   Svara

   Nej. Väldigt mycket nej. Har man gått skilda vägar har man. Alldeles för lätt att hamna i samma situation som gjorde att man inte ville vara ihop. Då är det bättre att vara själv ett tag, för tids nog hittar man någon annan, bättre.

   Svara

   Åh tack för era svar!! Asså jag är så kluven.. åh ena sidan är han en sjukt bra kille som verkligen (fortfarande) älskar mig, känner mig trygg med honom och vet att han nt leker med mig, men samtidigt är jag sjukt orolig för att vi ska hamna där igen.. att allt är bra i början men sen leder till samma gamla problem. Och det sista jag vill är verkligen att både han o jag ska behöva gå igenom en till break up 😣 … vet inte om jag har äkta känslor, eller om det bara är att jag söker mig till tryggheten :/

   Svara

   Ja! Jag och min kille blev tillsammans en andra gång efter drygt 1 år ifrån varandra. Under tiden vi var ifrån varandra bodde vi båda utomlands och vi båda förändrades en hel del under den tiden. När vi träffades igen efter det var vi helt andra människor. Det låter klyschigt, men vi hade ”vuxit”. Vi har idag varit tillsammans i 10 år.
   Alla förhållanden ser olika ut men jag tror inte att vi hade varit tillsammans idag om vi inte hade åkt iväg utomlands och gjort våra separata äventyr!

   Svara

    Åh vad spännande, och faktiskt kul att höra att det kan gå bra också! Asså jag upplever ju det som att tiden ifrån varandra har fått oss att växa, men jag vet inte om jag känner det bara för att jag vill tro och hoppas att det kommer fungera. Är bara så rädd för att göra fel :/

    Svara

   Beror på så många faktorer. Gjort det själv och vi är inne på år 14.

   Svara

  Klädtips efterlyses!

  Har en grå, stretchig pennkjol med rosa och grönt (blom)mönster som jag inte vet hur jag ska matcha.
  (Den är från Superdry men hittar ingen bild tyvärr)
  Den är knälång och går att ha till både sneakers och högklackat, tänkte ha högklackat i svart eller beige till en examensfest.
  Vit ”snyggare” t-shirt?
  Svart som matchar skorna?
  Jag brukar inte ha problem med kläder men den här tycker jag är jättesvår att matcha med.

  Svara

   Ta upp den färgen som det är minst av i mönstret på kjolen på en t-shirt el dyl svarta skor är alltid neutrala och man kan använda mer.

   Svara

   Vit figursydd skjorta!

   Svara

   Ifall det är starka somriga färger tycker jag att beiga skor blir snyggare än svarta. Jag har googlat och försökt hitta bild på din kjol utan framgång tyvärr. Tänkte att det blir lättare att komma med tips då.
   Vad gälller överdel tycker jag t-shirt/skjorta/blus i antingen vit, beige eller en färg som finns i kjolen.

   Svara

    Googlade också som fan men den är nog två år gammal så den är nog för ”gammal” för internet 😉
    Ja jag provade med en vit tränings t-shirt idag, instoppad, bara för att se, och det var snyggt i mitt tycke. Vart bara så osäker och här får man ibland finfina svar 🙂 som ikväll!
    Tack!

    Svara

  Någon här som tagit bort en brun fläck och haft lite förändringar och behövt ta boret lite till runt om. Jag behöver göra det hade fläcken på vaden. Undra hur länge ni inte fick träna osv. Inte kul nu i sommaren att inte få bada men glad att det inte var värre. Pepp mig lite och berätta.

  Svara

  FRÅGA! Kortfattat så har min bästa vän har blivit gravid med sin kk (goda vänner) och hon har valt att behålla. Vi är 30+, hon har fast jobb, bra boende etc. Med andra ord inga problem men han vill inte vara inblandad. Hon säger att det är hans förlust och har accepterat att hon kommer bli ensam. Men nu till frågan, förutom den peng han blir skyldig att betala, har hon rätt till något mer bidrag etc?

  Svara

   Nope.

   Svara

   Bostadsbidrag och barnbidrag såklart.
   Sen underhållsstöd från pappan. Och betalar inte han eller tjänar för lite så får hon pengar från försäkringskassan.

   Svara

   Barnbidrag

   Svara

  Tips på presenter till sexårig tjej?

  Svara

   Det kanske är lite ute men min systerdotter som är sex år blev väldigt glad för en prinsessklänning från disneystore som var som Elsas från Frost. Det var det enda hon tjatade om och jag känner mig som the fun aunti så bjöd på den. Något annat hon gillat som kanske är bättre har varit ett armbandsur med Hello Kitty på.

   Svara

   Pysselböcker. Kanske nån i den här serien: https://www.adlibris.com/se/bok/jag-lar-mig-lasa-9789129690590?gclid=CjwKCAjw0N3nBRBvEiwAHMwvNsq4iV7aYly69pC019W3QhJdaUdN1RXidPiQN-54VseCDtAHS52h9hoCo5wQAvD_BwE

   Kläder. Kanske från HM där det är bra priser och man även kan köpa roliga hårgrejer/”smycken”, väskor, solglasögon osv. Enhörningar och My Little pony-tryck kan gå hem

   Såpbubbelmaskin

   Shopkins

   Börja skolan-bok

   Kul baddräkt

   Hopprep

   Akrylmålarfärger och canvas (på tex TGR)

   Mugg till frukosten

   Dagbok och penna

   Pärlor eller kit att göra egna armband

   Pysselkit att göra små askar med dekorationer

   Cool keps

   Tatueringar

   Lycka till!

   Svara

  Jag fyller 33 år imorgon 🌈🌼🎶

  Svara

   Grattis i förskott 💖💖💖💖💖

   Svara

   Nej det gör du inte.

   Svara