Paow vs Bladh i abortfrågan

Att Paow pratar innan hon tänker är ungefär lika vanligt förekommande som Bloggbevakiska slarvfel (förlåt) och nu har jag en känsla av att hon kanske kan vara igång igen.
Den här gången är det abort hon pratar om, ett ämne som ligger bland annat journalisten Johanna Bladh varmt om hjärtat.
Hon skrev ett inlägg på Instagram där hon tar upp och tar avstånd från ett par uttalanden som Paow gjort, varpå hon kontrar med en video på Instastory.
Johanna håller sig saklig i sin argumentation medan Paow försöker plocka poäng genom att härma hennes dialekt.
Många gånger framstår Paows argumentationsteknik lika fulländad som Tjocka Hetsätarkattens förmåga att under dagen ransonera sin mat, så i alla fall jag har lite svårt att ta henne på allvar.

Här under ser ni Johannas inlägg i frågan och i videon hittar ni Paows svar.

117 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Blir fan mörkrädd.

  Svara

  Va inte paow & Hugo rosas gravida utan att veta om det och fick ett tidigt missfall? Eller minns jag heeelt fel?

  Svara

   Ett lite sent tips på personer att skriva om som du efterfrågade;

   Vill gärna ha kritisk granskning av Cissi Wallin. Har exempel på hur många lögner som helst med referenser, bara att be om dem så skickar jag. Där finns det verkligen väldigt mycket som är bra mycket värre än Bellas lögner som du verkar uppröras väldigt mycket över.

   En fråga du aldrig svarat på är varför du numera bara skriver direkt hyllande inlägg om Cissi? Har det möjligtvis att göra med att du gjort det sedan Cissi och gänget hängde ut dig som allt tänkbart fult när du skrev med kritisk blick även om dem? Varför vände du så tvärt från att blogga ärligt om Cissi till uppenbart fjäskande?

   Är det rätt att sluta granska de influencers som har mycket makt, och istället gå på de som redan ligger, som tidigare Tyra och nu Bella?

   Svara

  Snälla, gör allmänheten en tjänst och sluta ge denna tragiska människa (Paow alltså) uppmärksamhet.

  Svara

   Håller med! Häromdagen frågade du om vilka influencers vi ville att du skulle bevaka extra, well, hade du ställt frågan ”Vilka ska jag INTE bevaka” då är det PAOW!

   Svara

    Håller med. Bara när jag såg henne sitta där med en kattfilter och sedan gå banans så känner jag ”vem bryr sig?”. Hon är ju ingen som folk kan ta seriöst ändå

    Svara

  Abort är inget preventivmedel, så blir lite svårt att använda det som ett.

  Svara

  Ironiskt att tar aborträtten för givet och samtidigt röstar på SD.

  Svara

   SD vill inte ta bort rätten att göra abort.

   Svara

    Inte idag kanske.

    Svara

     Och Paow röstar på SD idag, så hur är deras dåtida politik relevant?

     Svara

      Framtida*, så jo

      Svara

       Fast nej, de har inga planer på det. De vill minska veckorna, inte ta bort abort. Sluta hitta på saker.
       Framtiden vet ingen något om btw, skulle de vilja ta abort kommer de mista röster från b.l.a Paow som trots allt verkar gilla att vi kan göra abort.

       Svara

        Du kanske ska läsa lite historia?

        Svara

         Varför det för? Vi röstar i nutid. Vi lever i nutid. Framtiden är viktig, inte vad som hänt i historien. Finns inget parti värt att rösta på om man ska ”läsa lite historia”.

         Svara

          För historien upprepar sig. Upptakten till andra världskriget skedde inte över en natt.

          Svara

           Så då kommer sossarna börja hålla på med rasbiologi och vänstern kommer aktivt börja stötta kommunistiska diktaturer igen, eftersom de gjort det förr? Jag röstar inte på SD men backar du tillräckligt långt kommer du hitta skit i alla partier. Tycker det är viktigt att hålla debatten på en mogen nivå och hålla sig till fakta om man vill bli tagen på allvar när man diskuterar politik.

          Nog för att man ska leva i nutid. Men historien är viktig och inget man ska glömma. Först när vi glömmer dåtida händelser det är då vi eventuellt kommer låta det att upprepas.

          Svara

         Då kan du läsa på sossarnas historia också. 🙂

         Svara

          Och Vänsterpartiet. Är det inte mer kommunist länder som är mot /förbjuder abort.

          Svara

           Nej verkligen inte?

           Inte för att Sovjet var något praktexempel på en välfungerande stat, men de var de första att införa fri abort redan runt 1920

          Ja snälla läs på om socialdemokratena och se vad dom har gjort för att vi ska ha det så bra som vi har det idag!

          Svara

        Det är ett första första steg… Hur en enda kvinna kan rösta på detta parti är helt obegripligt!

        Svara

         Hur en kvinna kan rösta vänster är obegripligt isf sett till historien. Dom är kommunister inte direkt historiskt kvinnovänligt.

         Svara

          Historia är historia! Oroa dig mer för nutiden, lev nu, och framtiden! Skrämmande att SD och dess väljare inte lärt sig något av historiska händelser! Ja, de verkar mer inspirerade av dem!

          Svara

           Fast du skrev ju precis att historia är historia och man ska se framåt. Sedan så skriver du att man SKA se på historiska händelser.. what?

          Berätta gärna hur kommunister är mindre kvinnovänliga än nationalister?

          Svara

      Det är inte dåtiden som bekymrar mig.

      Svara

     Och Socialdemokraterna vill inte införa en lag om att alla ska bära en badring runt midjan dagligen! Inte idag iallafall, men man vet ju aldrig imorgon så lika bra att ta avstånd direkt 🙂

     Svara

      Vilket dåligt argument. Pinsam människa.

      Svara

       Du är pinsam.

       Svara

   hon tyckte väl att vi ska skärpa reglerna för abort, det tycker väl sd också? så det är väl ett ypperligt parti för henne

   Svara

  Gud va smart hon är! Men klart att vi ska bli stränga med abortlagar, tänk så mycket pengar som blir över till skolor och omsorg om vi slipper lägga pengar på aborter! För barn kostar ingenting för samhället! Blir nog mycket billigare så, dessutom kommer vi få många fler oönskade barn, det är ju toppen 🙃

  Svara

  Vilken pinsam individ…. ”vart” gravid ”vart” noga… kan ju inte ens skriva begripligt.

  Hon ska vara jäkligt glad över vår fria aborträtt, just för att hon inte ens är i närheten av att kunna ge ett barn det barnet behöver. Hon behöver nog typ 20 år till på sig, om ens det. Jisses

  Svara

  Fast Paow har väl rätt i det hon säger, jag fattar vad hon menar även om hon kanske uttrycker sig lite slarvigt och konstigt på slutet. Jag har lite svårt för den där Johanna Bladh, säger inte varför stannar där… Du själv brukar ju härma folk och håna så där skiljer inte du och Paow er åt ju, du är med andra ord inte bättre än Paow.. och du är också lite svår att ta på allvar.

  Svara

   Jag tror att extremt få människor struntar i kondom för att dom vet att man kan göra abort. Abort är liksom ingen trevlig eftermiddagssyssla man kan slänga in några gånger om året, för skojs skull.

   Vi har redan provat att förbjuda aborter, vilket bara bidrar till fler OSÄKRA aborter.

   Svara

    jag är för abort, men just det där om att man är liiiite slarvigare med att använda kondom för att det ändå inte skulle vara heeeela världen att bli gravid eftersom att man kan göra abort, det tror jag faktiskt att ganska många har tänkt.

    man hängde med en kille hem från krogen, hade missat att ta ett piller, ingen hade kondom då, vi kör en snabbis och drar ut. det tror jag ändå att ganska många har gjort. med det sagt så tycker jag att man oavsett ska få göra abort.

    Svara

     Ja jag tycker oxå man ska få göra abort trots att man slarvat o mycket väl vetat att man kan bli gravid. Men jag tycker det är riktigt jävla idiotiskt o ansvarslöst, och man borde typ få betala sin egna abort.

     Svara

      Hur ska det avgöras tycker du; mha lögndetektor?

      Svara

      nu har jag aldrig varit gravid, men handen på hjärtat, jag har haft oskyddat sex. även om det var ett kort avbrutet samlag och jag tog ett dagen efter piller så hade jag ju faktiskt kunnat bli gravid även om risken inte är jättestor. tror många av oss som inte har gjort abort ändå lika gärna hade kunnat byta plats med några av de som har blivit ofrivilligt gravida.

      hade jag blivit gravid så hade jag absolut kunnat tänka mig att betala för min egen abort och ansvarlöshet (förhoppningsvis delat med pappan då?) om jag ens hade gjort en abort, men en del andra kanske inte har råd. det ska ju inte bli en kostnadsfråga.

      Svara

      Om man åker skidor lite extra ansvarslöst och bryter benet, ska man betala läkarvården själv då också? Eller om man solat och pga det får hudcancer.

      Blir svårt var alla gränser ska dras om man nu ska börja göra det. Är nog smidigare att helt enkelt betala all sjukvård via skatten som vi har idag 🙂

      Svara

       +1

       Svara

       Ja, så slipper kvinnor föda barn de inte har råd med och inte vill ta hand om. Som kostar massvis av pengar från staten. Vad är det folk babblar om här egentligen?

       Svara

    Med tanke på hur många som ligger oskyddat och hur många aborter som sker så gör nog folk det ändå, även om så inte direkt.

    Svara

  Intressanta kommentarer under inlägget om Samir och wikipedia!

  Svara

   Håller med, CC verkar vara där och kommentera nu också att allt är sant haha

   Svara

    Korrekt! Allt är sant! Sant, sant, sant! 🙂
    Eftersom musikbloggen är raderad så kan jag inte länka dit, men här har ni mailet från bokningsbolag som styrde upp det hela och det med numret till JLos presskontakt.
    Kan vi lägga ner den här enfaldiga diskussionen nu?

    https://imgur.com/a/tGDB30a
    https://imgur.com/a/oHeULYk

    Svara

     Haha!
     Trollen blir lite ägda… Eller kommer de påstå att du skrivit dessa mail själv eller photoshoppat ihop dem?
     Skit i dem, man kan inte vinna diskussioner mot idioter!

     Svara

      Fast det var ju lite mer än bara telefonintervjuer med diverse kändisar. Hon anklagar andra för saker hon gjort själv, hyckel kallas det. Det är intressanta kommentarer där i alla fall. Förvånande att det får stå kvar, att hon inte raderat.

      Svara

      Nja, men däremot blir det ju roligt att hon ska ”radera allt” för att hon ”inte orkar diskutera”, men nu orkas det, minsann! Kul att du kunde bevisa någonting, CamCam, good for you!

      Svara

     Never argue with idiots, they will only drag you down to their level and then beat you with experience.

     Svara

  Jag är säker på att det är ytterst få tjejer/kvinnor som använder abort som preventivmedel. Förstår inte att hon kan uttala något så osmakligt.

  Apropå livet läste jag precis på Terese Alvens blogg att hon troligtvis har firat sin sista födelsedag och att hon har förlikat sig med det. Så fruktansvärt! Cancer kan drabba alla även de mest sunda. Blir så ledsen för henne och hennes familjs skull. Fan vad livet är orättvist! Fuck cancer!

  Svara

   Du är säker på det? Hur kan du vara säker på det? Ska jag dra slutsatser från min egna uppfattning och erfarenhet så är abort väldigt vanligt att använda som ”preventivmedel” Så många vänner o bekanta som totalt skitit i att skydda sig med ONS o sedan när några av dom blivit gravida så har det varit ”ops måste beställa en aborttid” Sen så fattar jag ju att många av mina vänner o bekanta inte representerar alla sveriges tjejer o kvinnor, så min uppfattning av det är säkert fel, men det är helt klart din uppfattning också.

   Svara

    So What. Måste abort vara ett trauma för att vara en rättighet?

    Svara

     Va? Vad menar du? Och ”So what” ? Till vad? Att folk använder abort som preventivmedel? OK. Jag är för fri abort men tycker absolut inte att slarva med skydd och råka bli gravid är OK, det är faktiskt liv vi tar bort så då ska vi väl fan vara lite ansvarsfulla? Du verkar inte klok.

     Svara

      Nej, det är INTE ett liv. Det är en cellklump, i abortfall en oönskad cellklump, som inte skulle kunna utvecklas till ett liv utanför livmodern i det stadiet.

      Svara

       ”Liv (Biota) är den egenskap som delas av alla organismer. Det finns ingen entydig definition på biologiskt liv”

       Jag är för abort, men ibland känns diskussionen väldigt svart eller vit. Ett liv skulle jag nog ändå klassa det som. Liksom ett träd har ett liv.

       Svara

        Den cellmassa som bildas direkt efter befruktning kallar du ett liv? Hur länge skulle den cellklumpen klara sig utanför kroppen? Vad skull den göra då? Skaffa en lägenhet och ett jobb eftersom den är så kapabel?

        Då kommer du att säga ”men den KAN ju utvecklas till ett liv”!!

        Och då säger jag at om vi nu definierar cellmassor som skulle kunna utvecklas till något levande för liv, så vore det tex FULLSTÄNDIGT mord att äta ägg!! Hur kan det vara Ok? Du mördar ju en höna varje gång!

        Och om ett träd har ett liv, borde det inte vara förbjudet att hugga ner träd då? Det är ju mord! Varför står du inte på barrikaderna och slåss för det?

        Svara

         Alltså hur extremt obildad är du?
         Du vet att en tupp måste befrukta ägget innan det blir till en kyckling va?

         En bebis är inte heller kapabel till att skaffa lägenhet och jobb, är det där gränsen går för när man blir ett liv enligt dig? Annars fattar jag inte vad du vill ha sagt.

         Svara

          Nej det gör du inte. 🙂 Ville använda lika löjliga argument som tidigare i debatten to prove a point.

          Svara

           Well, det gick inte så bra kan man säga.

         ”Varför står du inte o barrikaderar o slåss för det?”

         Jag barrikaderar o slåss inte för något. Jag är för abort, vilket du hade vetat om du läste min fråga.

         Angående hur länge ett foster hade klarat sig utanför magen själv tycker inte jag avgör om det är ett liv eller inte, så det känns irrelevant för mig i den här frågan. Inte heller om den skulle skaffat lägenhet eller vad den är kapabel till…

         ”Mord” gör vi väl hela tiden… eller vad menar du att skillnaden är när vi käkar grisar eller kor? Det är ju också liv. Så jag känner iaf inte att det behövs någon lag att man inte får fälla träd. Men det är fortfarande levande organismer.

         Svara

       Jag är för abort. Den möjligheten måste få finnas för kvinnans frihets skull samt att inget barn ska behöva födas oönskat. Även om jag tror att de allra flesta föräldrar skulle knyta an och ta väl hand om det ”oönskade” barnet. Folk är allmänt slarviga, men jag tror också att många lider av att göra en abort. Jag är ateist men tror ändå på att livet börjar vid befruktningen. Detta vågar jag inte säga högt pga folk blir som galna då, och stämplar mig som en religiös galning. Har ett vårdande yrke och är snäll och fungerande.
       OM man låter fostret, det vissa kallar cellklump vara blir det ett vad vi kallar barn. Vid befruktningen bestäms hur fostret ska bli, DNA kartan käggs ju precis då. Man måste själv få bestämma när man anser att livet börjar. Ni som kallar ett flera veckor gammalt foster för cellklump behöver läsa på en del, istället för att skrika galning eller cellklump, ni framstår som väldigt obildade då. Antar att ni är väldigt unga. Redan vid vecka 5-6 slår ex hjärtat. Med ert resonemang får ingen som drabbats av missfall heller vara ledsen? Det är ju bara en cellklump? När slutar det vara en cellklump? När det föds eller?

       Svara

        *käggs=läggs.

        Svara

        Bästa kommentaren! 👌🏼

        Svara

        Att du drar slutsatsen att personer som fått missfall enligt ”oss” inte får vara ledsna är absurt. En person som vill ha barn, och som således önskar en fullgången graviditet, men där graviditeten avbryts är såklart hjärtskärande. Så otroligt oförskämt att lägga ord i andras munnar på det sättet.

        Det finns absolut människor som lider av abort, inte direkt en trevlig upplevelse fysiskt sett, av egen erfarenhet. För vissa är det även en påfrestning psykiskt, medans vissa förblir oberörda. Finns även många, inte bara mamman, som lider av fullgången oönskad graviditet, och för att inte nämna osäkra aborter pga begränsande lagar. Anser det otroligt problematisk att se det som att personen som gör abort ”tar ett liv”. Hur vi använder språket påverkar något enormt. Att kalla en abort för att avsluta ett liv då det handlar om något som inte kan överleva utanför livmodern innebär också risk för att stigmatisera abort ytterligare, och om inte det är början på strängare abortlagar så säg.

        Antog för övrigt inte att du är en ”religiös galning”, däremot ser jag ju nu att du har en trist och nedlåtande attityd.

        Svara

         Och jo, jag ser att du är för abort. Anser det dock vara av stor vikt hur vi uttalar oss om saker och ting då val av ord gör så otroligt mycket.

         Svara

       Ett foster har alla kroppsdelar i v. 13, de ska bara mogna och växa till sig. Du föder bokstavligt talat ut en människa i miniatyrform, det är inte en ”cellklump”, i vart fall inte för mig.

       Svara

        Word!

        Svara

      Till Anonym 16:18. Du sade att folk att folk använder abort som preventivmedel, mitt svar till det var so What. Förstår inte att det var så otydligt🤔 So What vilken inställning den som gör abort har till själva aborten. Är aborten fri så är den fri. Jag anser att livet börjar vid befruktningen men jag ställer mig ändå bakom den svenska lagstiftningen. Men man kan inte göra skillnad på foster och foster, du får abort i fall 1 men inte fall 2.

      Svara

       Ja okej, du tycker att det är ”So what” att man använder abort som preventivmedel, Jag förstod det. Jag är också för fri abort oavsett om man slarvar o skiter i att skydda sig o sedan bara gör abort om man skulle bli gravid, Men jag tycker verkligen inte det är ”So what”. Det är förjävligt. Vill man inte ha barn så ska man skydda sig, blir man sen gravid endå så är ju det en annan femma. Nästan så man tror du är en abortmotståndare som leker troll här för att få dom som är för abort att se ut som idioter.

       Svara

        Jag är inte ett abortmotståndartroll😂Jag diskuterar dock ganska ofta ämnet med vissa frikyrkliga släktingar. Dock tycker jag att många som är för abort här behöver slipa sina argument. Sokratiska samtal osv.

        Svara

    Dina kompisar verkar precis lika dumma i huvudet isåfall som Paow.

    Dagen efter piller däremot om man råkat ha oskyddat sex är inte samma sak som att göra en abort.

    Abort är en absolut självklarhet men ska inte missbrukas som preventivmedel.

    Svara

    Din uppfattning är vinklad precis som alla andras och man kan sällan dra slutsatser efter några få individers åsikter eller livsstil. MEN det är naivt att tro att de du säger inte existerar. Har man insyn i hur tex ungdomar tänker idag kring abort, brett urval inte sin egna lilla homogena krets så vet man att det är MYCKET vanligare än man vill tro att abort används som ”preventivmedel” dvs man förebygger så att man slipper att föda ett barn. Något annat är bullshit och bygger på okunskap. Åk runt på ungdomsmottagningar och skolor och ta till er en mer sann verklighet.

    Svara

     Vet unga vad det medför för risker med en abort? Om det är så vanligt borde skolan upplysa om detta och om vikten att använda preventivmedel. Det låter helt sjukt att tjejer har oskyddad sex med killar och råkar de bli gravida så gör de abort.
     På sikt tror jag sådant beteende kan leda till mer strikta abortlagar som nog ingen egentligen vill ha.
     Man kan få det betydligt svårare att bli gravid efter en abort.

     Varför hörs inget alarmerade om detta isåfall.

     Svara

      Vad är det för risker med abort? Berätta gärna?
      Tycker man ofta hör om alla dessa risker med abort från folk på forum, men aldrig från någon barnmorska eller annan vårdpersonal i typ debatter och informationstexter..

      Svara

       Om du inte visste det så finns det alltid risker vid ett sådant typ av ingrepp.
       Största risken är sterilitet som det visserligen inte finns någon betydande risk för, men likväl en risk som är onödig att ta om man väljer att använda abort som preventivmedel.

       Svara

       Förblödning. Infektion i livmodern. Du kanske inte kan få barn sen. Rester av moderkakan kvar = skrapning. Svår smärta.

       Svara

       Jag fick bäckenbotten inflammation efter en abort, fick inflammation i livmodern och äggledarna.
       Risker finns absolut efter abort och det ska tas på allvar och inte ses som ett previtivmedel.

       Svara

       Behöver man sövas är det allrid en risk. Övriga är: infektion i allt från infart i armen till livmodern och blödningar i livmodern. Risk att inte kunna bli gravid i framtiden. Multiresistenta bakterier finns på våra sjukhus. Ovanligt men finns ändå.

       Svara

        Kanske vore bra att specificera vilka risker som hör till medicinsk abort och vilka som hör till kirurgisk? 🙂
        Sterilitet kan ju vissa se som en bonus också, inte alltid en förlust

        Svara

      Inte bara risker med abort. Oskyddat sex är farligt. Jag är 35 år och har redan två vänner som gått bort i livmoderhalscancer. Den första vännen var 23 år och hade inte börjat med cellprover än. Min andra vän hade tagit prover men det hade missats ändå, hon dog inom ett år från diagnos och lämnade man och tre sörjande barn efter sig. Nej, vaccinet tar tyvärr inte på alla virustyper men många. Människor gör misstag, men utbilda er gärna så kanske ni gör ett bättre val. Ta hand om er!

      Svara

      Riskerna är minimala vid medicinsk abort. Infektion, stor blödning är vanligast men fortf väldigt sällsynta. Vid kirurgisk abort finns en risk att nästa graviditets moderkaka växer fast lite för hårt i livmodern (acreta) men även det är ovanligt.
      Smärta är mer regel än undantag men du har rätt till adekvat smärtlindring.

      Svara

     Och visste ni att analinkontinens ökar lavinartat bland unga tjejer då de förväntas att ha analsex. Unga tjejer vars liv blir förstörda för att behaga sina pojkvänner och vill leva och ses på som frigjorda sexuella , starka varelser som vårt ”feministiska” samhälle uppmuntrar till. Ett härligt , spännande sexliv kan ju vara bra..när man är mogen för det och förstår vilka konsekvenser det kan innebära. Hyckleri att inte informera om hur verkligheten ser ut. Som vanligt drabbar det unga tjejer mest oavsett om de måste genomgå en abort eller får skador för livet. Förebygga, förebygga , förebygga…den enda rätta riktiga feministiska vägen att gå om tjejer/kvinnor ska få en värdig och rättvis chans och slippa lidande i onödan. Att stoppa huvudet i sanden och leta i ”pk-manualen” efter svar att försvara sig med hjälper ingen..absolut inga kvinnor iaf.

     Svara

      Skolan måste bli mycket bättre på att upplysa om dessa risker.

      Sex och samlevnad redan på högstadiet som tar upp dessa ämnen.

      Svara

      Analinkontinens? Menar du inte skador i analen? Det ena innebär inte nödvändigtvis det andra…

      Kan verkligen hålla med dig dock om att man måste vara lite smartare kring sex, speciellt ungdomar. Dumt att varje generation upprepar samma misstag för att vi inte lär varandra.

      Återupprätta kondomens rykte, lär ungdomarna om kvinnors fertila cykel, och att göra det till norm att analsex är något man testar stegvis inte allt på en gång.
      Och att den som ger också måste uppleva hur det är att ta emot för att verkligen förstå vikten av försiktighet 🙂

      Har där emot fått uppfattningen att ungdomar idag drar sig ifrån att ha sex, för att internet har gjort att kraven blivit sådär skyhöga. Det fanns någon slags självreglerande mekanism eller vad man ska säga…

      Svara

      Minns när jag var 18 och min dåvarande pojkvän tjatade om analsex. Han tittade på porr och ville att jag skulle ställa upp. Jag ville inte. Senare som vuxen (för när man bara är 18 så är man inte helt mogen fastän man tror det då) så provade jag några gånger och kom till slutsatsen….not my cup of tea.
      Det finns ett samband mellan porr och sexuella krav och förväntningar på tjejer och det går längre ner i åldrarna.

      “There is a lot of misinformation on the internet on heterosexual anal intercourse. As a result the Medical Institute is concerned that the public in general, and adolescents and young adults in particular, are not receiving the whole truth about heterosexual anal sex. Therefore, MI would like to encourage sex educators, health providers, counselors, youth workers and parents to include specific information about anal sex in their communication with adolescents and young adults. (Receptive anal sex carries the same risks for both men and women). For women there appears to be a high degree of coercion and emotional distress associated with heterosexual anal intercourse; this aspect should be included in healthy and unhealthy relationship education.
      In summary, the information provided shows receptive anal intercourse to be a very high-risk sexual activity for women as well as men: fecal incontinence, anal cancer, HIV infection, etc. Awareness of these substantial health risks can enable women of all ages to emphatically say no to anal intercourse.”

      https://www.medinstitute.org/2016/08/the-consequences-of-heterosexual-anal-sex-for-women/

      “the way most people have anal sex probably isn’t going to cause problems; however, the extreme anal that you might see in certain kinds of porn—like double penetration—does have the potential for harm. As such, Prause cautions that ”anal portrayed in films should really be thought of as fantasy-only and does not reflect how physiology actually works.”
      Indeed, some porn actresses have gone public with reports of anal injuries they have sustained on set; however, we don’t really know how common this is. It’s likely that most performers keep injuries of this nature quiet either out of embarrassment or because it could potentially hurt their ability to get work in the future. In addition to suffering in silence, performers who are injured face a financial cost in that insurance and worker’s comp don’t cover sex injuries from porn shoots.
      The bottom (har) line: ​​​​​The available scientific evidence suggests that, for the vast majority of people having anal sex (porn stars notwithstanding), major injury, rectal prolapse, and bowel control issues seem to be highly unlikely outcomes.
      With all of that said, for those having anal sex, there are certain steps worth taking in order to keep your risks as low as possible. First and foremost, protect yourself from STIs (again, condoms and PrEP are great tools). Second, relax, take things slow, communicate very clearly, and use lots of lubrication (although Prause cautions that you might want to ”avoid going too crazy with the lube” so as not to accidentally work up too much speed). And finally, recognize that taking anal to the extreme is risky, so think twice before you consider imitating those more adventurous porn scenes.”

      https://www.vice.com/en_us/article/xdw4q4/does-anal-sex-do-longterm-damage

      “EXPERTS say teenage girls are copying what they see in pornography and seeking treatment from family doctors for injuries sustained during “rough sex”. They believe it’s part of the dark side of the sexualisation of the internet generation.
      The problem is that young people — boys and girls — are watching videos that do not reflect “normal” sexual relationships. Young men watch pornography depicting scenes of rape, bondage, torture and bestiality and expect the young women in their lives to carry out the same level of eroticism.”

      “Allison Pearson, a columnist for The Telegraph in London, wrote earlier this year that young women are engaging in sex that their bodies are “simply not designed for”.
      She said a GP she spoke with confessed a growing number of teenage girls were being treated for internal injuries caused by frequent anal sex “not because (they) wanted to, or because (they) enjoyed it — on the contrary — because a boy expected (them) to”.

      https://www.news.com.au/lifestyle/relationships/sex/boner-garage-posts-a-window-into-the-world-of-sexualised-young-women-online/news-story/f7d83a68c48e378027430fd8e93da349

      Kan bara säga…..tänk på dig själv och din hälsa. Din kropp ska förhoppningsvis fungera bra när du blir äldre. Sätt gränser för dig själv. Den där pojkvännen som man ställer upp för nu kommer knappast att finnas i ditt liv när du är 30, 40 eller 50 för att ge dig stöd i livet om du behöver det då.

      Svara

     Självklart förebygger abort ”att föda ett barn” liksom hela syftet med abort är att slippa fortgå en graviditet.

     Svara

   Och de fåtal som eventuellt ”använder abort som preventivmedel”, TACK för att fri abort finns 🙏🏻… Många är t ex narkomaner och skulle blivit gravida i vilket fall.

   Så sjukt att ens diskutera denna fråga i Sverige idag. Sjukt! Rätten till fri abort är en självklarhet i en fungerande demokrati !

   Svara

    Men ingen vill ta bort rätten att göra abort så hur är det ens relevant.

    Svara

  Tips DN har en artikel idag om influensers

  Svara

   Och ur den ”Casper Törnblom nämner tre av Sveriges största influerare – Janni Delér, Angelica Blick och Anna Nyström”. Va?! Ingen Blondinbella?! Hon är ju störst av alla (men bara enligt henne själv dock….).

   Svara

    Ytterligare en intressant detalj ur artikeln:
    ’De är störst på sociala medier i Sverige
    Enligt Medieakademins maktbarometer för 2018. Mätningen tittar på antalet svenska följare, svenska kommentarer och interaktioner samt den totala räckvidden. Alla på listan utom Expressen, Newsner och Aftonbladet är influerare.

    1. Joakim och Jonna Lundell

    2. Expressen

    3. Therese Lindgren

    4. Lucas Simonsson (JLC)

    5. Pewdiepie

    6. Ben Mitkus

    7. Newsner

    8. Aftonbladet

    9. IJustWantToBeCool

    10. Tova Helgesson

    Blondinbella är inte ens med på listan och nämns inte ens i artikeln…. Hon förklarar det säkert med att hon är en ”international influencer” nu för tiden men fan tro’t….

    Svara

     Blondinbella är ju ingen youtuber, hon sysslar inte med youtube som är det som har stor räckvidd. Bianca då varför är inte hon med, och Kenza? Inte denna blogg heller?

     Svara

  Aborträtten ska vara som idag. Jag har gjort abort både efter våldtäkt och oskyddat sex. Ser inte våldtäktsaborten som mer giltig än den andra. Det var inte lättare att göra abort bara för att jag blivit gravid genom våldtäkt. Hade jag levt i ett samhälle där abort endast varit godkänt vid våldtäkt hade aborten aldrig ägt rum. Varför? För att jag aldrig anmälde att jag blivit våldtagen, precis som majoriteten av alla kvinnor som blivit våldtagna inte gör. Enligt statistiken blir de flesta kvinnor våldtagna av någon man känner (inte i en mörk gränd av en total främling som de flesta felaktigt tror). Det är inte lätt att anmäla en bekant för våldtäkt kan jag säga. Inte lätt alls. Det är något av det svåraste man kan göra. Jag vågade inte.

  Svara

   bra synvinkel <3 hoppas du mår bra idag!

   Svara

   ❤️

   Svara

   Det här är så viktiga ord. Anonym eller ej, det är modigt av dig att skriva detta, tack för att du delar med dig av ett oerhört viktigt perspektiv!

   Svara

  Tip: IL har gjort en ‘tribute’ til sig selv (??) i stories ‘for being a mother’??! En hyllning til sig selv?! Seriøst… no words.

  Svara

   Får man inte hylla sig själv?

   Svara

   Hyllning till sig själv? Hyllning till sin barn lika mycket isåfall väl, eller en hyllning till att få vara mamma. Var väl fina bilder att få se.

   Svara

  OT men vad tror ni Blondinbella försöker släta över, alternativt ladda inför, med bildbomben på Instastories om hur fantastisk mamma hon är?

  Svara

   Fint att du skriver att hon är en fantastisk mamma, för det skriver inte hon själv och folk brukar skriva annat elakt skit här så det var fint av dig. Men varför skulle hon vilja släta över något, hon ville kanske visa lite bilder bara. Det verkar ha gett uppmärksamhet med tanke på att det skrivs om det här.

   Svara

  Varför säger hon att det ”inte ska vara så lätt” att göra abort? Ska det vara svårt istället med långa väntetider och att man först ska skriva ett högskoleprov med 1,5 som resultat eller vad?

  Jag förstår inte logiken bakom de som resonerar som Paulina, att visst ska abort vara lagligt, men ”det är ändå liiiite fel och liiiite mord…” Hmm. Antingen är abort helt ok och man tar bort en cellklump eller så är det inte ok för att man ”dödar ett barn”. Det finns inget mellanting! Det är vad det är. Verkligen frustrerande med en person som argumenterar som en sur unge.

  Svara

   Av att följa abort-debatten här på bloggbevakning dom senaste veckorna (prokastinerar plugg) så har jag insett att det finns 3 grupper.

   De som tycker att abort ska vara fritt, desto friare och mer tillgängligt desto bättre. De ser inget större moraliskt fel i att slarva med preventivmedel och göra fler aborter, än att typ slarva med sin tandhälsa och göra fler lagningar.

   De som på riktigt känner att abort är ett mord, att den förenade ägg+spermie cell faktiskt har lika mycket värde och rätt som en liten bebis. Tufft om du blivit gravid efter en incest-våldtäkt, men man kan liksom inte döda ett barn för det.

   Den tredje mellangruppen – som tycker att möjligheten till abort ska finnas MEN bara användas i nödfall. En abort är ändå att göra någonting hemskt, och kvinnor ska inte ta lätt på en sådan sak. Som kan översättas till att ”det ät typ okej att göra ett kind of mord om du ändå gjort ditt bästa för att inte åka dit, och verkligen förstår allvaret.

   Det är nästan den här tredje gruppen som är mest obehaglig, för där kommer verkligen trista värderingar kring kvinnors ”sexuella moral” och sådant fram… sk slutshaming

   Svara

    Sista stycket: Huvudet på spiken! Enligt dem har kvinnor har bara rätt till sina kroppar efter att någon annan har våldfört sig på dem.

    Kräks.

    Svara

    Och grupp 1 är den enda som har rätt.

    Svara

    Allt är inte svart eller vitt här i livet. Inom så många områden i livet finns det moraliska dilemman. Fri abort är en självklarhet för mig fastän jag verkligen tycker att det är ett liv. Kvinnans rätt till sin egen kropp måste gå före. Det är helt omöjligt att ha vissa kriterier för när det ska vara ok att ta till abort. Hur ska man ex. bevisa att det var en våldtäkt, nödfall eller whatever för tårdrypande förklaring till varför. Har inte alla som vill en sådan förklaring då? Är det fri abort måste det gälla alla, även skäl jag inte förstår ex. gravid för fort när långresa var inplanerad, ”fel” kön eller tvillingar när man endast ville ha ett barn etc. Jag har hört verkliga sådana fall i min närhet men är det fri abort och allmänheten bestämt att det inte är ett liv så spelar inte anledning heller någon roll.

    Svara

    Jag tror det finns en till grupp, iallafall som jag känner mig tillhöra. Den som kan ha en känslomässig åsikt om abort och en rationell – och som tur är låta den rationella delen styra.

    Dvs det KÄNNS hemskt att så många aborter genomförs, just för att det verkar antyda att så många skiter i att skydda sig pga ”whatever jag gör en abort”, när det är enkelt att undvika och faktiskt är ett ingrepp som medför viss risk, och KAN innebära trauma. MEN, som samtidigt rationellt förstår att det är abort som abort oavsett vilken jäkla anledning – det ska alltid vara tillåtet.

    Svara

     Vi gör ju en herrans massa andra onödiga ingrepp och behandlingar, har du samma känslor kring dem? 🙂
     Om inte så måste ju känslorna komma antingen ifrån en tanke att livet börjar tidigare än sista datumet för abort, eller att det är extra dåligt att slarva med just den sexuella hälsan?

     Svara

  1. Vet Paow vad preventivmedel betyder?
  2. Ett benbrott kostar sjukvården mer än en abort. Källa: Hundra om dagen: berättelser om abort av Anna Bengtsdotter)

  Svara

  Ännu ett (lyckat) försök att provocera. När det var mycket fokus på SD, ja då gick hon ut med att hon sympatiserade med dem. Senare kom bortförklaringen att det var för att hennes pappa röstade på dem. Detsamma gällde kokain där hon inte tyckte det var så farligt men efter att fått en vända i tv kunde hon snabbt ändra sina åsikter och vara villig att tänka om. Nu är det abort/KD/USA som är hett ämne och då kan hon provocera och få följare på det sättet. Allt är bara business (aka likes och följare) för henne, trots att det är liv och död för andra.. Men så länge det ger henne ett samarbete med wolt eller ahclinic så är det ju värt det för Paow! Önskar dessa företag tänkte över lite mer vad för åsikter deras ansikten utåt faktiskt står för

  Svara

  Hon fattar ju inte hur mycket kvinnor har kämpat i Sverige i för fri abort.
  (Abort blev lagligt i Sv 1938) – fatta va längesen & fatta vad kvinnor har fått kämpa!
  Och så kommer det en ”fjortis-brutta” som ska ”leka” intellektuell och har noll koll på historien. SUCK!

  Svara

  ”Sedan 1975 har vi en abortlag som ger kvinnan rätt till fri abort till vecka 18”
  Innan 1975 kunde inte kvinnor i Sverige välja att göra abort om de ville.
  Källa RFSU

  Svara

  @Paow, du vet att det finns fler risker med att inte använda kondom än att bli gravid..?

  Svara

  Paow är trash
  Hon är som en jävla unge utan tålamod, kan inte ens fokusera tillräckligt långe för att stava rätt. Tror att hon inte är basic, fast hon är sjukt jävla basic. Idiot

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.