Apoteas hållbarhetstänk ifrågasätts efter Isabella Löwengrips uttalanden om flygning

Har kunden verkligen alltid rätt? Har de? Har vi?
Vad betyder konsumentmakt i dagens samhälle och hur mycket kan man egentligen påverka genom att säga sitt på sociala medier?

Företaget Apotea ifrågasätts nu på Facebook eftersom de påstår sig värdesätta och vilja fokusera på hållbarhet, samtidigt som de säljer Löwengrips produkter – ett företag vars ena ägare vill satsa på privatflyg.
Apotea i sin tur svarar att ”Vi står naturligtvis inte bakom dessa uttalanden utan tycker att hållbarhet är en viktig fråga även globalt. Vi har därför en dialog med vår leverantör om hur detta kommer påverka vårt framtida samarbete…”

Tror ni att den här typen av inlägg på företags sidor på Facebook har någon påverkan?
Eller är det enbart pengarna som talar? Att det är först när kunderna de facto börjar bojkotta Apotea och Löwengrip som det kommer hända något?

Tack för tips!

263 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Det är bra att sådana här frågor tas upp offentligt på deras sociala plattformar. I detta fall när de marknadsför sig som måna om miljö och hållbarhet etc. etc. så har de faktiskt en skyldighet att granska och följa upp alla sina samarbeten och leverantörer (gäller såklart inte enbart Löwengrip).

  Så ja, om man går ut och säger att man står för någonting så ska man också stå för det hela ledet ut. Annat är det med företag som inte säger någonting alls om hållbarhet och miljötänk, de behöver inte ställas till svars på samma sätt.

  Svara

  Dom svarar ju inte ens på frågan.

  Svara

   Vad ska de svara? Bara så sjukt löjligt ju. Fast de svarar ju visst på frågan.

   Svara

    Är 110 pers så korkade att dom tycker att ”dialog” och”granska” är tillfredsställande svar? Sånt jävla icke-svar, men snyggt kommer dom undan.

    Svara

   Jo de svarade på frågan. Mer än så finns det väl inte att säga. De är inte Isabella löwengrip liksom.

   Svara

   De svarar ju, men Isabella har ju inte sagt att hållbarhet inte är en viktig fråga globalt – det där verkar ju även Apotea ha missförstått efter allas vinklingar. Nej Isabella sa att flygskammen inte är en så stor fråga globalt som det är i Sverige, och så är det ju – det är inte samma sak som att säga att miljöfrågor och hållbarhet inte är viktigt globalt – det där är ju alltså vinklat, så vad var det som skulle varit så fel och hemsk med vad Isabella uttalat om miljö? Så genomskinligt för att klämma åt Isabella och inte för att man tänker på miljön som andra påpekat lägre ner.

   Svara

    herrejävlar vad du måste älska Bella….

    Svara

   Tänker att det är en icke-fråga, då Löwengrip är på väg att stängas ned…

   Svara

  Det räcker väl att bojkotta Löwengrip om man så önskar? Ska man bojkotta Postnord m fl också för att de leverar produkterna?

  Svara

   Jag bojkottar postnord när andra alternativ finns. Tycker dem är skit.

   Svara

    *DE!!!! Herregud hur svårt kan det vara?

    Svara

     Uppenbarligen lika svårt som att inte maniskt behöva peka på varenda grammatiska fel man ser.

     Svara

      Men det är sjukt störigt att de och dem inte går in efter 9 år i grundskola och sen tre i gymnasiet.

      Svara

       Fannys, det är också sjukt störigt att inte veta när man skriver siffror med bokstäver och när man använder siffrorna…

       Svara

       Varför skrev du nio med siffror och tre med bokstäver? I skolan lär man sig även att det är viktigt att vara konsekvent i texter.

       Svara

      *grammatiskT 😂😂😂

      Svara

      Men skulle någon av er SÄGA dem i den meningen? Nej, så skriv inte så då heller!

      Svara

       EXAKT!

       Svara

     Jag handleder några studenter som skriver kandidatarbete och det är fasiken skrämmande att det inte gått in. Det ar faktiskt svårt att ta ge bra feedback när något så grundläggande som grammatiken är fel. Vet att en kollega fick en rapport vars fotnoter var URL-länkar till hemsidor och inget mer.

     Svara

      Ar?? 😂😂😂

      Svara

       Oj sorry för grammatik felet menade ju ar😎 😂
       Så jävla jobbigt med alla dessa fel man kan få störa sig på. Eller, nja kanske bara tecken på att livet inte är så hårt och svårt
       När (man) kan lägga tid och ork på så triviala saker🤪

       Svara

   Låter som om att du tycker att man ska bojkotta internet för att Löwengrip har sin plattform där. Suck.

   Svara

    Nej, som jag skrev tycker jag att det räcker att bojkotta Löwengrip, om man vill markera mot det företaget.

    Svara

    Tja.. De ihärdiga som bojkottar varenda företag som någonsin haft ett samarbete med Bella bör väl även bojkotta de plattformar som ger henne plats. Kanske även Internet om de nu verkligen vill markera🤷‍♂️

    Svara

     Då får vi väl bojkotta denna sida för här får ju Bella mest plats 😉 Ja de får väl bojkotta internet, nätet och bredband, och plattor, mobiler, dator, surf, soc medier för det är väl inte helt miljövänligt. Ska vi bojkotta Therese Lindgrens produkter också, ska Apotea inte få sälja hennes produkter heller eftersom hon gör så mycket reklam för kläder? Klädindustrin är ju en större miljöbov än vad flygindustrin är. Ska vi bojkotta Samir&Viktors musik för att de flyger mycket och gör reklam för kläder? Intressanta kommentarer förresten på tal om Samir, under senaste inlägget om honom här.

     Svara

      Men ge dig 😴

      Svara

    Man borde bojkotta internet, serverhallar har enorm miljöpåverkan.

    Svara

  Åh herregud så löjligt, kan inte folk bara lägga av ! … inte så att de flesta av dessa som skrivit detta till Apotea gör det för miljöns skull liksom utan för att förstöra för Isabella.

  Vad f-n har det med Apoteas hållbarhetstänk att göra att ett företags grundare flyger, det gör flera.

  Dessa produkter från Löwengrip är ju tillverkade i Sverige så det är väl hållbarhetstänk om något att de säljer svensktillverkade produkter som inte fraktats från andra sidan jordklotet. Oooppps tänkte inte vissa på det.

  Svara

   Kämpa…

   Svara

    CC och Bellahaters kämpar verkligen på med att smutskasta Bella och förstöra för henne och hennes bolag. Helt jäkla galet. Skrämmande.

    Man ser ju att det är C eller annan aktiv Bellahater som skrivit det översta till Apotea, det känns ingen.

    Svara

     Finns fler personers sätt att skriva som känns igen. Om vi säger så.

     Svara

     Skulle inte du sluta läsa den här bloggen?

     Svara

   Främst för att visa hur duktiga de själva är.

   Svara

    Hur många av inläggen är från samma människa tänker jag?
    Finns ju en o annan företagsledare som också flyger…typ alla…typ hela tiden.

    Svara

   Det ingår i en demokrati att faktiskt höja rösten om man är missnöjd med någonting. Det samhälle vi lever i är uppbyggt av människor som vill att det ska se ut på det sätt det gör. Många är missnöjda med att just apoteket säljer dessa produkter och säger därför ifrån, detta är allt annat än löjligt.
   Vill vi på riktigt göra någonting åt miljön och klimatet så kan vi inge bara vänta på att någon annan ska göra allt jobb åt oss. Om apoteket säger en sak men associerar sig men motsatsen så är det väl fullt rimligt att människor säger ifrån. Bra gjort tycker jag.

   Svara

    Rimligt vore väl att vi slutade konsumera i onödan om vi nu vill miljön väl.

    Svara

    Fast det rimliga är väl att de säljer svensktillverkade produkter, som ju löwengrips är, om de nu säger sig vara miljövänliga och vill fokusera på hållbarhet. För att de säljer ett företags produkter eller någons produkter så betyder ju inte det att de måste stå bakom allt som det företaget eller den personer tycker eller står för. Trams.

    Svara

     Och produkten i sig kan vara bra sett ur ett miljöperspektiv även om personen bakom företaget flyger eller inte sopsorterar eller kastar batterier i havet..

     I det här fallet är väl ändå en svensktillverkad produkt bättre än en produkt som tillverkas på andra sidan jorden? Om det nu verkligen är så att det är miljön som är ens hjärtefråga när man väljer sina produkter.

     Svara

      Har man ambitioner att frakta stora lass till andra sidan jordklotet så faller det hållbarhetsargumentet.

      Svara

       Ja men hur många som bojkottar företag som samarbetar med Bella (med hennes icke miljötänk som argument) handlar enbart svensktillverkat, som inte fraktats runt, som tillverkats resurssnålt och endast köper de produkter de faktiskt behöver?

       Det där med miljön är ju bara hittepå för att ha en anledning att bojkotta Bella. Vilket jag är helt okej med att man gör, men låtsas inte som att det är pga miljön. Säg som det är att man ogillar henne bara.

       Svara

        Det är dock inte så enkelt att pricka alla de sakerna på listan. Då känns det säkert viktigare för många att ta bort större grejer, som tveksamma innehållsförteckningar eller företagsledare som beter sig tveksamt.

        Tror inte att folk gör såhär för att det är Isabella de hatar. Det känns rimligare att det är för att hon är en av få företagsledare som SYNS och dessutom uttalar sig i miljöfrågor med en tveksam attityd. Hur många andra företagsledare ser du i debatter om miljö? Som bloggar? Som är tillgängliga för den stora massan? Hon har själv satt sig i den här sitsen, i och med att hon är sitt varumärke och dessutom uttalar sig i frågan. Sen hur folk uttrycker sig är en annan fråga, men det finns det många som har problem med.

        Svara

      Finns ju andra bättre produkter som är producerade i Sverige eller i Skandinavien. Löwengrips Ingredienslista är både väldigt lång och innehåller en del tveksamma ingredienser. Så argumentet att bara köpa det för att det är producerat i Sverige är ju verkligen att inte se helheten..

      Svara

   Jag håller med dig till viss del. Jag tror att hen som skrev inlägget på Apotea mest ville plocka billiga poäng och sätta dit Isabella. Samtidigt blir jag själv sjukt irriterad om det visar sig att ett företag jag handlar från har tveksamma leverantörer.

   Sedan tycker jag att allt för många företag hävdar att de jobbar med hållbarhetsfrågor men när man synar dem så är det mest snack och lite verkstad och då är det ju bra att ifrågasätta dem.

   Svara

    Håller med! Man kan hjärtans gärna marknadsföra sig och sitt som häftigt/praktiskt/snyggt/vadsomhelst men att tjuvåka på ett växande hållbarhetspatos är inte snyggt. Det är inte för mycket begärt att, om man hävdar att ens apotek sätter hållbarhet högt, kunna visa sina kvitton (sen kan det ju få lov att vara en process).

    Svara

   Fast det handlar inte om vart produkterna är tillverkade utan om man vill vara associerad med Isabella.
   Hon är ansiktet utåt och ett eget varumärke i sig. Hur kan du inte förstå det?!

   Svara

    Fast nu använde de som klagar hållbarhet som argument och ur ett hållbarhetsperspektiv är produktionsland etc mycket viktigare än om personalen flyger mycket. Det är uppenbart att det egentligen inte handlar om hållbarhet utan att vara emot Bella som person, skulle vara bättre om de bara klagade på samarbetet med henne utan att ta med hållbarhetsaspekten för det ger bara ett oseriöst intryck att de inte förstår vad som är hållbart och inte hållbart ur ett större perspektiv.

    Svara

     Håller med dig Ida. Och dessutom, det mest miljövänliga de kan göra är att konsumera mindre överhuvudtaget. Så det är väl jätte bra nu om de som skrivit till apotea inte kommer köpa ILs produkter, så länge de inte köper något annat. Konsumera mindre människor!
     Hoppas få se samma dialog på nelly, ivy revel, Nike, adidas, nakd osv osv. Klädindustrin samarbetar ju mycket med influencers. Hoppas Kenza, Bianca mm kommer börja ifrågasättas nu direkt.

     Svara

  Tycker detta var lite överdrivet. Ska apotea behöva ha koll på vad varenda människa som står bakom varumärkena som säljs hos dem? De har löwengrip i sitt sortiment. Det betyder inte att de håller med om allt Isabella tycker och tänker. skit bara i att köpa Löwengrips produkter om ni inte vill stötta henne. Men ni kan inte förvänta er att varenda människa ska göra samma sak eller shama folk som gör det bara för att du inte gillar Bella.

  Svara

   Det är skillnad på att veta vem som ligger bakom Löwengrip och vem som ligger bakom Aco eller Eucerin

   Svara

    Men oavsett. Det ska inte särbehandlas. Apotea har ingenting att göra med vad personerna bakom varumärkena gör vid sidan av skönhetsprodukterna. Bellas uttalandet har inte ens något att göra med Löwengrips skönhetsprodukter och hon är inte hela löwengrip även om det lätt kan kännas så då hon syns mest och har döpt märket efter sig. Detta är bara löjligt.

    Svara

     Hon ÄR Löwengrip så jo hennes uttalanden har i allra högsta grad med Löwengrip att göra

     Svara

     Nyligen fick en anställd på en Vero Moda-butik i en liten stad i Sverige sparken pga hon uttalat sig rasistiskt efter terrordådet på Nya Zeeland. Vero Moda fick ofantligt många klagomål på den anställde och deras Facebooksida fylldes med screenshots på hennes uttalanden. Detta var en butikssäljare som var en nobody men hon fick sparken för att Vero Moda inte ville förknippas med rasism. Nu är alla konsumenter miljömedvetna och att då har grundaren för ett skönhetsföretag som flyger privatplan för att hämta ungarna på förskolan? Exakt..

     Svara

      CC kanske får sparken från Ny24 för att de kanske inte vill förknippas med mobbing, hån, hat och drev. Eller så vill de det.

      Svara

      Ok så Vero Moda är en butik som sparkar personal utan skälig grund? Good to know.

      Svara

       Så kan man se på det. Eller att Vero Moda tar avstånd från personer som anser att fler muslimer borde ha mist livet i terrordådet då det var en payback. Idag spelar det ingen roll vem DU är, jobbar du för ett företag och gör/säger något så representerar du företaget oavsett om det är på arbetstid eller fritid. För du kopplas ihop med företaget.

       Svara

        Och framför allt ska alla kunder bemötas av personalen i en butik på samma villkor. Personalen är butikens ansikte gentemot kunder och jag skulle inte heller vilja ha anställda i min butik med den attityden. Alla ska känna sig välkomna in.

        Svara

        Jag känner inte till hennes uttalandena och tar absolut avstånd från rasistiska uttalanden. MEN i Sverige finns det mkt få tillfällen då en människa som uttalar sig som privatperson kan få sparken på laglig grund, om det inte på något sätt är kopplat till arbetet. Vero Moda bör givetvis ta avstånd från uttalanden men också klargöra att det inte är grund för uppsägning. Uttalanden i samband med Christchurch är givetvis grovt, men var och vem drar gränsen?

        Svara

         I alla arbetsavtal står det om lojalitetsplikt. Att inte göra något som kan skada arbetsgivaren. Går man då ut öppet med rasistiska åsikter som kopplas till en Vero Moda-anställd som leder till att folk går ut med att de inte tänker handla där något mer så skulle jag i allra högsta grad säga att arbetstagaren brustit i sin lojalitet då hennes handlingar skadat företaget.

         Svara

      Försökte googla fram något om denna anställda på vero moda men hittade ingenting. Var har du fått info att den anställda fick sparken på dessa grunder?

      Svara

       För jag vet vem den berörda är. Inget som gått ut offentligt mer än på deras Facebooksida (som idag är raderat)

       Svara

        Okej. Tänker att det kan ha legat mer bakom uppsägningen än ett uttalande, men svårt att få sig en bild av det om det inte finns att läsa om någonstans. Att ”någon hört att någon..” tar jag med en nypa salt, speciellt i forum som detta.

        Svara

         Nej det ligger inte mer bakom det än så. Vero Moda fick en sisådär 30-40 inlägg där många sa att de inte tänker handla där något mer om de har anställda med den synen på människor. Tips! Sök på Vero Moda Karlskrona. Deras 1/5 i recensioner och bristen på inlägg av besökare säger en del (till exempel att allt är borttaget)

         Svara

          Jag tror säkert att de har låga recensioner. Jag menar bara att det kan ha varit andra anledningar till uppsägningen och att uttalandet blev droppen. Men jag tänker inte gå in i någon diskussion kring detta. Om du säger att det inte var så så säger vi så🙂👍

          Svara

         Gick in på deras Facebooksida igen och det ligger visst kvar. Trodde det var borttaget men hade fel så det är bara att gå in och läsa där

         Svara

        Det verkar vara VeroModa Karlskrona det gäller, efter en snabb googling

        Svara

         Exakt..

         Svara

    Vad är skillnaden?

    Svara

     Skillnaden? Till att börja med ”Hej! Jag heter Isabella Löwengrip och är grundaren av Löwengrip” jämfört med ”Hej! Jag heter Paul C. Beiersdorf och jag är grundaren av Eucerin” (ja, jag var tvungen att googla det)

     Svara

      Vad är din poäng?
      Är man mån om miljön så är man ju det oavsett om personen bakom produkten är känd till namnet eller inte.

      Svara

       Anonym 18:55 – varumärkesidentiteten utgörs av en fysisk person, IL och en juridisk person, Eucerin. Det är skillnaden.

       Svara

        Men om man är så väldigt miljövän så är det irrelevant.

        I det här fallet är kritiken mot apotea bara hyckleri. Har inget med miljön att göra. Inte det minsta.

        Svara

        Vad vet du om vad/vem jag associerar med när jag ser en hudvårdsprodukt av märket Eucerin?

        Svara

         Vad du tänker på när du tänker på Eucerin har 0 med det att göra. Går inte att ta bort det faktum att 95% av alla som hör Löwengrip tänker på Isabella Löwengrip.

         Svara

   Klok kommentar 18:16 Det är mycket överdrivet, tramsigt och rent av galet. De som är emot löwengrip kan bara skita i att köpa produkterna och låta dem som gillar produkterna köpa dem, och låta ställen sälja dem om de vill det.

   Är ni verkligen miljötänkare och klimatsmarta så köper ni löwengrip eftersom de produkterna är tillverkade i Sverige.

   Svara

    Företag är väldigt noga med hur deras varumärke uppfattas. De har inte råd med att få dåligt ryckte eller att varumärket missförstås. Om antalet människor är tillräckligt negativa och om de bedöms vara en stor och köpstark grupp lyssnar företagen på sina kunder. Om Apotea drar in sitt samarbete med IL återstår att se. Om de gör det är det en stark signal till andra företag. Det kan skada IL då hennes levebröd bygger på hennes personliga varumärke.

    Svara

     Äh, det blåser över fortare än att räkna till två. Konsumenter och aktivister har ingen uthållighet alls. Ingen annan än Camcam granskar IL, ingen. DN hade inte ens med henne. Som alltid, follow the money: kolla annonsörerna.

     Svara

      Om det nu blåser över så fort kan man undra varför så många företag mäter NPS net promoter score? Googla om du inte vet vad det är.

      Svara

       https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Net_promoter_score
       De har inte så många andra sätt att mäta. Och, alla mäter så vilket innebär att man har jämförelser. Plus, hur skulle det se ut om man inte brydde sig om sitt företag alls? Undersökningarna är även föra tt folk ska bekräfta sina egna köp, känna sig nöjda med företaget de har köpt ifrån.
       Sorry, men du har fel. Finns massor med skitvarumärken som ändå säljer som smör, folk är inte så sofistikerade. Om de var medvetna och hållbarhetstänkande skulle en mängd företag redan konkat, typ ikea, hm etc. Det vet du med.

       Svara

  Jag förstår tanken och det är såklart en nackdel för IL att vara en offentlig person. Dock känns det faktiskt lite märkligt att Apotea som vill stå för hållbarhet ska välja bort ett svensk märke (som i övrigt kanske anses ligga relativt högt upp på ”hållbarhetsstegen” för att grundaren samtidigt jobbar med privatjet.

  Ärligt talat tror jag att Apotea kommer att sälja produkterna så länge de efterfrågas av kunderna.

  Svara

   Som sagt, Apotea är ju ett j*vla skitföretag som skiter i miljön.
   Sen slutar dom säkert sälja Löwengrips produkter om det får bort fokus från hur dom själva hanterar miljöfrågor, som hur deras produkter levereras till kund t.ex.

   Svara

   precis… man har väl hellre ett märke där produkterna som säljs faktiskt är hållbara med ägaren har miljö-ovänliga vanor än tvärt om? Vem som helst kan ju SÄGA att hållbarhet är viktigt, och helt ärligt, vem vet hur mycket Paula Begoun flyger egentligen?

   Svara

   Men det finns väl ingen LCA gjord över Löwengrips produkter så att man faktiskt vet?Att de är tillverkade i Sverige säger ju egentligen inget mer än att de är tillverkade i Sverige. Kan mycket väl vara så att det är bättre för miljön att sälja ett franskt eko-märke än ett svenskttillverkat icke-eko märke.

   Så jäkla många företag som kommer undan med sitt prat om hållbarhet för att ingen granskar dem ordentligt.

   Svara

  Jag tycker det blir överdrivet. Apotea kan ju inte ha koll på vad ägarna till alla märken har för inställning till flyg. Isf är det väl mer verkningsfullt att inte köpa Isabellas produkter, snarare än att bojkotta apotea. Det är väl inte de som promotar privatflyg?

  Svara

   Såklart man som återförsäljare kan/vill/och borde påverka sin leverantör, särskilt när man påstår att hållbarhet är företagets hjärtefråga. Då jobbar man inte bara inifrån mes affärsmodellen utan man tittar även på anställda och leverantörer.

   Svara

    Men de saluför ju hur många märken som helst. Inte kan de gå igenom varenda leverantör.
    Jag håller inte med dig.

    Svara

     Jag tycker att dessa personer på facebook kanske överdriver lite, MEN vill ändå påminna om att det är ett apotek vi pratar om. Jo, de måste ha rätt bra koll på vad de säljer för produkter! De behöver givetvis inte veta vad alla märkens grundare äter till frukost, men med tanke på att det varit en del rubriker om ILs satsning på privatplan och med tanke på att ingen kan missa att hon hör ihop med märket Löwengrip, så borde de ha koll på detta.

     Svara

     Nä men om någon levererar informationen så fint packeterad för just denna leverantör borde de ju utvärdera den kan tyckas 🤷‍♀️ Jag bryr mig inte jättemycket om Isabella, men jobbar med kriskommunikation och brinner för varumärkesfrågor och hade Apotea varit min kund hade jag haft mycket rådgivning om just detta 😉

     Svara

  Alltså HERREGUD vad löjligt, så känner dom säkert jätteduktiga som har klagat lite på apotea, helt irrelevant kritik dessutom.

  Svara

  Buhuuu!!
  Apotea gråter säkert floder över att ha förlorat en kund som försöker samla billiga godhetsknarkarpoäng på nätet. För just det – poängen räknas bara om ALLA SER att man är duktig och ansvarsfull…

  Good riddance!

  Svara

  Så fort apotea förlorar på att hålla Löwengrips produkter kommer de åka ut med huvudet före. Så länge de säljer kommer produkterna finnas kvar. Och som jag hävdat tidigare är det mycket snack och lite verkstad på de flesta kunder. ”Jag ska aldrig mer handla här” brukar bara gälla i några veckor. Folk är för bekväma för att göra annat än att knyta näven i fickan och skriva ett inlägg på Facebook.

  Svara

  Hon ÄR Löwengrip så jo hennes uttalanden har med Löwengrip att göra

  Svara

  Ingen påverkan alls. De som ställer dessa frågor är de som ändå inte skulle handla. Jag tycker bara att frågorna är urlöjliga och fullständigt irrelevanta. Hade ”konsumenterna” velat påverka hade de granskat större märken och framför allt ägarna bakom, men det kräver lite jobb och därför är det lätt att gömma sig bakom att man inte visste om det skulle komma fram att Acos VD åker på semester med flyg. Nu är det som att sparka in öppna dörrar och ändå missa.

  Svara

  Jag kan bara hålla med övriga om att kritiken är oerhört löjlig. Har ingenting med hållbarhet att göra alls.

  Jag är för minskad konsumtion. Men att påstå att man bojkottar apotea på grund av Isabellas icke existerande hållbarhetsarbete? Hur vore det om man i stället bojkottade överkonsumtion och onödiga onlineköp till att börja med?

  Svara

   Vad som får människor att bojkotta varor eller varumärken har väldigt lite att göra med rationellt tänkande och desto mer med känslor, perception och en förutfattad mening. Vi har i Sverige en tradition att bojkotta varumärken. Under 70 talet var drivkraften politiska. I dagens samhälle är miljödebatten starkt ångestframkallande hos många och en växande skara ansluter. Att som IL använda miljödebatten för att skapa rubriker är en riskabel strategi och den kan mycket väl leda till minskade samarbeten för ILs del.

   Svara

    Men nu får du sansa dig. Det är precis tvärtom (och du var inte med på 70-talet så även där har du fel). Vi har ingen tradition att bojkotta varumärken i Sverige. Nämn några sådana aktioner som varat längre än en dagslända eller några som fått stänga ner pga konsumenter bojkottat. Det finns inte. Folk skiter i varumärken.

    Svara

     Jodå och hur vet du att jag inte var med och stod på barrikaderna? 🤨

     Svara

     Vet du vad pladderia jag tar gärna en dialog med dig när du läst på lite.

     Svara

      Vilka företag bojkottades?

      Svara

       Del monte

       Svara

       Mer i nutid så beslutade sodastream att flytta sin produktion från ockuperade västbanken pga stor bojkott mot företaget.

       Svara

     Du kan börja med att läsa på om den svenska bojkotten av sydafrikanska varor under apartheid så kan vi gå vidare därifrån.

     Svara

       min pappa vägrar fortfarande dricka franska viner

       Svara

      Bara googla på detta, det är 1986 vi talar när det gäller apartheid, nära 35 år sen, och hur länge och hur framgångsrikt? Det var i princip Konsum, som f ö också,bojkottat försäljning av israeliska varor. Vilka fler? Del Monte, en liten facklig kampanj, knappast i de breda folklagren. Franska viner och ostar, hahaha, 1990-talets mediaanka.
      Folk med viss politisk agenda har alltid höga brösttoner re konsumentmakt. Men sanningen är att människor vill konsumera, skiter i varumärken och köper det som är prisvärt för dem=billigt. Varumärken, nja, kolla Ullared eller debatten om rea på Löwengrip, folk köper ändå. Och nej, tror inte ett ögonblick du var med på 70-talet.

      Svara

  Ja, företagen ska självklart hålla koll på sina leverantörer. Varför skulle de inte göra det? Konsumenterna kan förändra litet av världen genom att rösta med plånboken. På vilket sätt skulle det vara fel? Nej, det ingen som förväntar sig att alla i hela Sverige ska göra samma sak. Men skulle det innebära att det är helt meningslöst att höja sin röst? Trist inställning till att försöka göra skillnad.

  Svara

   Och det är ju inte bara så att Bella flyger, utan hon gör ju en grej av det för att väcka så mycket negativa känslor som möjligt.. Hon gör verkligen allt bara för att kunna få nämna flygandet i sina inlägg, där det inte ens behövs. Om det slår tillbaka på henne med förlorade samarbetspartners till slut, fine by me.
   Med det sagt så kan jag ändå tycka att finns bättre ändamål för sånt här än en apotekskedja.

   Svara

  Jag undrar lite hur gilla-knappen på bloggen funkar. Kan man ’gilla’ flera gånger per ip-adress eller känner den igen knapptryckningar? Tänker att när man kommenterar så kopplas ip-adressen ihop med kommentaren, är det samma när man trycker på gilla-knappen? Alltså att att man kan se vilka som gillat vilken kommentar från din sida/portal?

  Svara

   Gilla-knappen lägger in cookie på din enhet och per ip-nummer.

   Svara

  Visst är det väl du CamCam som skrivit det till Apotea? Ser misstänkt likt ut som du brukar skriva, iaf kan man se att det är en ihärdig Bellahater på sättet hen skriver, det känns igen. Ja herregud… hur orkar vissa..

  Svara

   Nej, en tess ser man att det är om man går in på apoteas Facebook.

   Svara

    Då är nog en ”Tess” ihärdig och aktiv här med att skriva skit om och smutskasta Bella, och på Bellas blogg och på instagram med fejk-konton. Galet. Sjukt.

    Svara

     Ja jag tror absolut att hon är inne här och ivrigt kommenterar om Bella.

     Svara

     Tycker faktiskt du ska ta det lugnt med att anklaga en specifik person på det sätt du gör.
     Du attackerar människor här inne på ett extremt otrevligt sätt, långt mer otrevligt än hur någon annan skriver här. (Som vi ser ialf)

     Svara

     Oj. Ta. Inte. I. Så. Du. Skiter. På. Dig.

     Svara

   Hur orkar du själv?

   Svara

   Ja, ta och tagga ner lite i din nyfunna frihet annars kommer du förpassas tillbaka in i moderering. Du är extremt otrevlig i dina kommentarer. Tack på förhand!

   Svara

  Fast Apotea är ju ett företag med noll miljötänk på egen hand, se hur dom kör ut sina varor, behandlar ”sina” chaufförer osv.

  Så dom skiftar säkert gärna fokus till Blondinbella.

  Svara

   Ja. Varför också kritiken skulle kunna riktas direkt mot apotea om det nu är miljön man verkligen värnar om. Om man var mån om miljön skulle man inte behöva ta omvägen via Bella för att hitta anledning att bojkotta apotea (eller ellos, eller lyko, eller…)

   Svara

    Exakt, det handlar om att man inte gillar Bella, hållbarheten är bara ett svepskäl

    Svara

     Ett väldigt genomskinligt svepskäl dessutom.

     Svara

  Gud så löjligt… Jag undrar om de här personerna som blivit SÅ upprörda och besvikna på Apotea har koll på de andra 3000 Apotealeverantörerna.
  Vem vet var de åker på semester, vad de röstar på, om de lägger glasflaskor i återvinningen, om de röker, om de tycker illa om bögar, om de äter kött….
  Nej just det, det går inte att veta.
  Var drar man gränsen för hur man ska bojkotta? Ska man bojkotta företagen som levererar kemikalierna till fabriken som tillverkar Isabellas krämer?
  Och tänk om de företagen även levererar till ACOs fabrik, ska man bojkotta ACO också?
  Sanningen är att om du skulle bojkotta allt som kan ha berörts av någon som har en annan åsikt än du…då skulle du få bosätta dig ensam i skogen.

  Svara

   Skillnaden är väl att de andra 3000 leverantörerna skriver inte att deras produkter är tillverkade i Sverige pga miljö tänk ! Och nästa sekund skryta om att man ska flyga mer ?
   De ” andra har så mycket vett tydligen så de håller käften !
   Bella är lika dum som om att en inbrotts tjuv lämnar sitt visit kort på brottsplatsen .
   Bella verkar helt sakna konsekvens tänk av sitt handlande ?
   Gör saker först …. och tänker sen .

   Svara

    IL är långt ifrån korkad hon är riktigt slug. När hon använder miljöfrågor som ett sätt att slå sig igenom media bruset leker hon med elden.

    Svara

    ”Skillnaden är väl att de andra 3000 leverantörerna skriver inte att deras produkter är tillverkade i Sverige pga miljö tänk ! Och nästa sekund skryta om att man ska flyga mer ?
    De ” andra har så mycket vett tydligen så de håller käften ! ”

    Så det hade varit bättre om hon ljugit om det? Inte lagt upp att hon flyger? Det är alltså bättre att smyga med sitt flygande än att stå för det?

    Svara

  Nja ganska löjligt. Välj annat ställe att handla på om man stör sig.

  Svara

   Man bojkottar apotea för att de säljer Löwengrips produkter då hon inte har ett hållbart tänk.
   Sen går man in på en annan sida och klickar hem sina alla sorters (nödvändiga?) hudkrämer som fraktas kors och tvärs riket runt. Sen känner man sig som en miljöhjälte för att man i alla fall inte köpte från en sida som säljer Löwengrips produkter.
   Hyckleri i sin renaste form.

   Svara

    Du kanske gör det. Själv bojkottar jag alla internetsidor och handlar bara i butik. Alla tycker så synd om butiker som stänger ner pga konkurrens från websidor men ändå väljer alla att spara några få kronor på att beställa hem produkten. DET är hyckleri

    Svara

  Vill man inte handla hos någon så måste man ju tala omvarför.

  Svara

   Nä, det behöver man inte. Brukar inte storma in div affärer och tala om varför jag inte handlar hos dem.

   Svara

  Ja där ser man, undra om människan skrivit till Apotea ? Utan alla skriverier här på Bloggbevakning, nä skulle inte tro det, de vill hyllas som hjältar om de slår ner på Bella, och påhejade från BB.

  Svara

  Detta känns dock fult och korkat och allt möjligt. Vad ISABELLA GÖR kan ju knappast apotea stå till svars för. Det man EGENTLIGEN ska fokusera på är ju VAR LÖWENGRIP PRODUCERAS och om PRODUKTERNA är miljövänliga eller ej. Där är det säkert många andra riktiga fulprodukter som ingen ifrågasätter. Det finns säkert veganska produkter som somliga ser som miljövänliga, men som i själva verket kanske produceras under usla förhållanden och sedan flygs hit från tredje världen. Jag gissar att personerna som kommenterat om Isabella stör sig mer på henne som person, än produkterna – som är det enda man som konsument borde ifrågasätta. Med deras argument borde de ju snarare klaga hos Arlanda VIP eller de som tillhandahar tjänsten med privatflyg. Lägg skulden där den hör hemma.

  Svara

  Tycker det är en sak att bojkotta företag som aktivt gör samarbeten med Bella, typ Ellos. De som bara är återförsäljare för hennes produkter… Nä det känns bara löjligt. Bara låt bli att köpa hennes grejer så kommer de sluta säljas tillslut.

  Svara

  Men tagga ner. Man bojkottar ju inte Ica för att de säljer cigaretter eller energidryck bara för att man inte står bakom de specifika produkterna. Inte heller bojkottas glassbaren för att de inte har 100% vegansk närodlad glass. När ska människor börja tänka själva? Annars hoppas jag att de som ger denna kritik till Apotea själva aldrig åker bil eller buss utan endast tar sig fram för egna ben, på cykel eller 100% eldriven kraft. Och att de inte har en enda plastartikel hemma utan endast soppåsar av papp och tandborstar av glas.

  Svara

  Det är många som tänker väldigt svartvitt i miljödebatten, det är verkligen inte så enkelt. Ja visst, Bellas överdrivna flygande är inte hållbart. Men om man tror att hållbarhet är att ta avstånd från ett märke där personen bakom flyger mycket så får man nog tänka om. Skulle man på riktigt bry sig om hållbarhet skulle man inte köpa några skönhetsprodukter över huvud taget för onödig konsumtion i sig är inte hållbart och skönhetsprodukter är verkligen ingen nödvändighet. Så vill man klaga på företag som inte bryr sig om hållbarhet ska man klaga på alla företag som gör reklam för att folk ska konsumera deras produkter. Konsumenter har makt, javisst. Och det är på grund av konsumtionen som vår värld går under, för trots allt är industrin den största klimatboven, mycket större än flygande. Och vad gör industrin? Jo tillverkar produkter. Varför? Jo vi konsumenter köper produkter. Så det bästa vi kan göra som konsumenter är att inte konsumera. Så enkelt är det.

  Svara

  Tycker Ellos som har ett aktivt samarbete med Isabella är mer relevanta att kritisera för att de valt en representant med de åsikterna.

  Nu verkar ju dock Löwengrip i princip vara på väg att läggas ner (ingen produktchef, ingen försäljningschef, den kreativa chefen på vift i LA och VD:n gravid, nån som sett om de söker tillförordnad?) så problemet kanske löser sig av sig självt för Apotea.

  Svara

   Fast vadå med de åsikterna? Vadå för åsikter? Har Isabella uttryckt några vedervärdiga åsikter om miljön eller annat? – Nej det har hon inte. Finns annat att göra för miljön än bara att inte flyga. Flyg är inte det värsta, klädindustrin är värre. Varför skulle inte Ellos använda sig av Bella, de säljer dessutom kläder ju. Hörs tydligt att du själv är en person som är emot Bella och vill se henne sänkt. Tror dock inte att Löwengrip håller på att läggas ner för att någon slutat, det behövs ju liksom inte utvecklas och produceras nya produkter varje dag eller ens varje vecka eller månad, så det överlever nog ett tag till.

   Svara

  Vaddå 100% hållbara produkter? Vad är det för jäkla trams?

  Svara

  haha, börjar man bli nå trött på den här jävla klimatfrågan eller…………

  Svara

   Nej. Men däremot är jag less på folk som använder klimatfrågan som en ursäkt när det egentligen är en helt annan sak det handlar om.

   Svara

    Ja man blir trött på både ock… så tydligt att många använder klimatfrågan för att få skamma folk och få tjaffsa på nätet. Tröttsamt och urfånigt.

    Svara

  Nä sånt här blir bara löjligt. Bättre att sluta köpa hennes produkter så slutar Apotea sälja dom ändå tillslut. Inget företag som tillverkar kräm i plastflaskor och fraktar dessa kors och tvärs genom Sverige och världen är miljövänliga, så dessa personer bör sluta köpa hudvård öht om de vill vara miljövänliga.

  Svara

  Löwengrip är antagligen på väg att sättas i konkurs/avvecklas inom en mycket snar framtid. Kan inte se någon annan förklaring till att de anställda slutar en efter en, många utan att ens ha ett annat jobb. Hur många finns fortfarande kvar? Märkligt att ingen har läckt om vad som är på gång.
  Bella har ju gått vidare och satsar enbart på sitt nya bolag i NY.
  Väldigt spännande att se hur det går för NTH när dom blev lämnade med ett dyrt kontor.

  Svara

   Hon kanske känner att det är mer eller mindre kört att ha någon verksamhet i Sverige? Guldet blev till sand. Och drar hon till USA är det få i Sverige som kommer att bry sig om henne = svårt att göra comeback. Lycka till där borta.

   Svara

  Detta är ju helt absurt och lika absurt är det att apotea inte står rakryggade. Jag gillar verkligen inte Isabella, men om vi ska ha ett samhälle med angiveri om allt mellan himmel och jord då blir det diktatur till slut. Konsumentmakten i Tyskland på 30-talet var att inte handla från de ”giriga” judarna – de beskylldes för precis allting som gått fel. Varje årtionde och århundrade har sina syndabockar – som det blir helt ok att exkludera från affärsverksamhet, levebröd osv. Just nu är det de som flyger för mycket, äter kött, kör för mycket och handlar plast. Då kastar vi ut alla demokratiska principer och hederlig hyfs genom fönstret. ”Tycka olika” är plötsligt inte så hett. Nä, nu ska alla tycka lika. En gång för alla – är det att vältra sig i att skamma människor och beteenden vi inte gillar detta handlar om, att använda makt för att få VÅR uppfattning igenom, oavsett konsekvenser för individer. Eller är det miljön. För är det miljön så borde vi beskatta streaming, mobiler/paddor, barnafödande, kläder och hundra andra saker. Om det nu är miljön på riktigt som vi är intresserade av. Men egentligen handlar detta bara om att trasha ”gammal” teknik – bil, flyg osv. och beteenden som vi sammanknippar med vissa människotyper. Fattigt liv om man bara tillåter vissa beteenden/åsikter (det är ju detta som är diktatur) – varför inte sätta människor i bur också. Nej, om miljön är målet – sätt som mål att få ner befolkningen till 1980talets 4 miljarder (nu 9 miljarder). Heller det än strikta samhällen där minsta extravagans straffas.

  Svara

   Har du hört talas om styckeindelning?

   Svara

  Flashback tråden om dig är ändå intressant måste jag säga. Vad i h*lvete har du skrivit för inlägg här egentligen?
  ”Oavsett om Moa Murderess är ute efter att hitta meningen med livet eller bara kommer över sin avlidna pojkvän med lite könsgnuggande…. ”
  https://bloggbevakning.se/2016/10/04/vi-ar-fler-som-ar-pa-jakt-efter-meningen-med-livet/

  Ångrar du sånna inlägg idag eller är det din humor? Tycker du går över gränsen idag i mellan åt men idag är ju tydligen ingenting mot hur du brukade skriva. Lite chockad.

  Svara

   Ja det kommer fram en del där inne på f-back…

   Svara

    Lite roligt dock att en av de som är inne och skriver ”skvaller” om Camilla också är inne i tråden om Blondinbella och då skriver inlägg med länkar hit.

    Svara

     Vad är det roliga med det? Man kan väl både vilja granska Camilla och läsa bloggen pga inlägg som man tycker är bra?

     Svara

      När personen först skriver att C sysslar med mobbing och endast är bra på ryktesspridning, smutskastning, att ljuga och att jävlas etc. för att sedan gå in i Bellas tråd och skriva om Bella med länkar som hänvisar hit, då tycker i alla fall jag att det blir rätt löjligt.

      Svara

       Då kan nog den personen vara en T.S.

       Svara

   Det finns en anledning till att jag raderade inlägget och den är för att det var RENT åt helvete!!! Inga ursäkter alltså…

   Svara

    wow. du vet att jag gillar dig och bloggen som tusan men det där var nog något av det mest vidriga jag läst i hela mitt liv.

    Svara

     Japp! Det finns som sagt inga ursäkter för det.

     Svara

      Du skrev ju till ursäkter i inlägget nu precis innan du raderade det istället?

      Svara

       Va?

       Svara

        Hade glömt detta. Undra hur många fler sjuka inlägg man har glömt bort.

        Svara

    Hur kunde du ens skriva det? Varför skrev du så?

    Svara

   Jag ska fan ta bort hela inlägget. Usch för det!

   Svara

    bra!

    Svara

   den där flashbacktråden är dock också ganska vidrig!

   Svara

   Det har skrivits en hel massa skit här genom åren, det värsta är dock bortplockat.
   Den följetong av inlägg hon skrev om Moa är vara några i raden av många fler.

   Många av de som är kritiska mot Camilla har läst de inläggen och vet vad hon går för, därför är inte alla så hjärtligt inställda till den här bloggen och ”skribenten”.

   Svara

   C skrev flera inlägg som handlade om Moa och hennes avlidna pojkvän och ett graviditetstest. I lägget du länkar till är det 3e av dem tror jag. Det första hon skrev var värst och är sen länge borttaget.

   Det är synd att ni är så många som inte vet vad för typ av människa C faktiskt är. Hon har blivit bättre på att dölja det på senare tid och ge er läsare de ”gottiga” inlägg ni vill ha, men utan att ni blir förbannade på henne.

   Svara

    Ja, antingen det eller så gjorde jag ett misstag där 2016? Eller definierar ett inlägg vem jag är eller de andra 10 113 som jag skrivit?

    Svara

     Är det du som är inne på fb?

     Jag tycker att du fick ett dåligt råd här på bloggen. Det om att du borde ägna tid åt att ta itu med din tråd där.

     (Men OM det är du, kolla upp vilka regler det finns om att de inte får lov att skriva om andra användare där.)

     Jag tror inte på att låta saker stå oemotsagt. Att tiga ihjäl det. Fungerar aldrig. Men jag tror inte heller på att göda det. Bemöta lagom. Och gör det lugnt och sakligt utan humor (iaf inte den du haft där). Det kommer enbart uppfattas som att de är något på spåren.

     Det är inga fina saker som sägs om dig där men inte heller något speciellt som skulle kunna påverka ditt liv i övrigt. Mest trams och nonsens som ingen bryr sig om vare dig det är sant eller inte.

     En känner dig förmodligen men jag gissar på att det är en tidigare bekantskap inte någon som är i ditt liv idag.

     Ett återkommande drag på fb är att det alltid finns en som ”känner” den tråden handlar om. 😉

     Svara

      Jag skrev där igår men har inte varit inne idag. Har viktigare saker för mig faktiskt.. Faktiska, riktiga saker som är mer värda min tid. Livet är för ömtåligt och flyktigt för att argumentera med troll på Flashback.

      Svara

       Bra. 😊🌸

       Svara

      PS Jag är ju M så jag vet ju for a fact att jag friade helt frivilligt. 😉😂🥳

      Nä men allvar. Jag var ju inne på hans blogg och jiddrade lite och någon push over är han inte. 😊👍

      Svara

       Haha! Ja, visst ja! Så var det ju! Köpte du ringarna eller var det jag? 😂

       Svara

        Jag. Köpte dem in en tuggummi-maskin. 😉😘

        Svara

         Tänk om folk bara visste att man hittar riktiga diamanter i dem. 😊🤫

         Svara

          Whaaaaaa?! 😲😲

          Svara

           Jepp. Inte bara är din hubbie to be snygg han är driftig och smart med näsa för bra affärer. 🤓

           🤩 Inte för inte jag tjatade sönder honom för att bli min!

           Det blev bara en vit ruta först i din kommentar.

           Ah nu dök den upp. 🤩

           Nej nej. Alla som har följt den här bloggen minns väl att det var JAG som tjatade på honom att fria till dig. 😎

           Seriöst alltså. Jag tror jag ”hintade” om det minst tre gånger. 😊

     Men hur tänkte du när du skrev det? Det är ju inte så att du var 16 när du skrev det och nu 19 och mognat utan du var ju ändå vuxen och antar att du var ungefär samma person då.
     Varför skrev du det? Trodde du det skulle sätta igång läsarna? Försöker bara förstå vad som fick dig att tro att det var okej att skriva.

     Svara

     Varför tog du bort min kommentar om det riktigt ruttna inlägget som du skrev om din b*dotte*r ?

     Svara

      Jag såg din kommentar.

      Svara

      Jag tillåter inte kommentarer om dem.

      Svara

       Inte ens när det inte handlar om dem utan något som du gjort mot dem?
       Sämsta ursäkten, du vet vilken skit du skulle få om folk blir varse om inlägget du skrev. Därför vill du inte ha den kommentaren här.

       Svara

        Gå in på e-chat.co och sök efter chattrum cats. Är bara jag där. Skriv vad det handlade om 🙂

        Svara

     Ironin i att du dagligen hänger ut personer pga ETT inlägg de skrivit.

     Svara

    Och vad exakt menade du med den kommentaren? Om du nu är ute efter att outta Camilla som en vidrig människa, som typ bara ett fåtal fattat (bland annat du då) i ett tråd som handlar om att C medger att det inlägget var åt helvete och tog bort det. Jag har inte läst inlägget och jag hänger inte på Flashback, men är det inte lite vridet att kasta bajsmackor på Camilla och insinuera att hon är hemsk samtidigt som du själv är astaskig och försöker inte ens dölja det?

    Jag känner Camilla och det finns få människor som är så genuint omtänksamma som hon är. Jag kände henne före Bloggbevakning ens var påtänkt, om nu någon skulle få för sig att det är anledningen till att jag skriver det här. Jag är bara så galet less på alla elakheter som kommer fram så fort man sitter tryggt gömd bakom sin skärm.

    Kasta första stenen och allt det där ni vet.

    Kan vi inte bara ha snällhet som utgångspunkt istället, allt skulle bli så mycket härligare då tror jag.

    // Klimakterie-FitterBittan

    Svara

     Verkar ha varit tre inlägg. Plus vad som skrevs av Tyra. Andra inlägg som hon tagit bort. Hon outade tex ******s frus beteende i samband med metoo, det raderade hon snabbt dock efter påtryckningar av oss som läste så låter namn vara osagt. (det var blurrat i inlägget, men så dåligt så alla såg). Osv osv osv. Det är många misstag här inne.
     Hon kanske är en väldigt snäll person, men det gör bara mig mer frågande varför dessa inlägg skrivits. En tjej vars kille dör blir hånad för att hon har sex efter det? ”kommer över sin avlidna pojkvän med lite könsgnuggande….”.
     Wtf liksom?
     Är det för likes? Få läsare till bloggen? För att provocera? Eller tyckte hon att de var ok när hon skrev? Hur tänker man om man är som du säger genuint omtänksam som person men ändå publicerar dessa inlägg?

     Svara

      Jag svarade Siduri, men svaret hoppade ju tre kilometer ner. Det är ju apsvårt att hålla reda på vem som svarar vem, eller så tryckte jag fel. Och då menade jag ju precis det jag skrev, att Siduri sitter och kastar skit för att han/hon tycker att Camilla är dum och elak.

      Det finns väl ingen sämre anledning och det är så himla mycket Mean Girls över det.

      Jag kan såklart inte svara på inläggen, men det personen ville få fram var ju att hen minsann listat ut vilket litet as Camilla är.

      Såhär ser jag på det, ju större blogg desto svårare att driva den utan att någon blir förbannad, men personangrepp och ”jag vet vad du är för en” kan ju aldrig vara okay. Eller?

      Det enda som verkar gå hem här är inlägg om Blondie, då är (nästan) alla sams och sitter i ring och sjunger trallvänliga visor.

      Svara

       Du har alltså inga svar du heller på hur en som du ser det omtänksam person kan skriva de inläggen. Inte jag heller.

       Svara

        Om du läste mitt första svar; jag har inte läst inläggen, inte heller Flashback. Så nej, det kan jag ju inte svara på och hade inte kunnat oavsett. Men jag vände på det, för att det är generellt rövigt att kasta skit på någon man anser kasta just skit.

        Där blir det ju lite fel i min värld.

        Svara

         Eftersom kritiken hon får är befogad kanske du skulle läst först då.

         Svara

       Beter man sig inte som ett as när man skriver så? 🤔

       Svara

      Svaret är att man inte är en genuint omtänksam person. Man är bara bra på att låtsas vara det mot vissa personer och i vissa situationer.
      Det allra största problemet är dock att C är gränslös samt blir väldigt fixerad vid saker som hon sen eldar upp sig själv över. Nu har hon skaffat en blogg och tjänar pengar på det. 👍

      Svara

       Så DU känner mig på djupet, men det gör inte de som faktiskt känner mig? Låter rimligt!

       Svara

        Varför kan du inte svara på min fråga? Vet du inte varför du skrev som du gjorde?

        Svara

        Så du menar att bara för att du ha människor som känner dig på djupet och tycker du är bra, så är det ett faktum att du är en bra och genuint ödmjuk människa?

        Jag har träffat många människor, som är allt annat än snälla och vettiga, som har människor kring dem som känner dem på djupet och tycker det är bra. Det betyder inte att de är det. Alla är älskad av någon, det i sig säger ingenting.

        Svara

         Jag tror bara att Vic känner mig bättre än du. Det är allt men du får tycka vad du vill.
         Nu ska jag sova. God natt!

         Svara

          Har inte du mött människor som du tycker är dåliga på något sätt, men som någon annan tycker är jättebra?
          Jag vet inte om du förstår var jag vill komma, men innebörden av detta är att vem man än är finns det alltid någon som kommer tycka att man är bra. Det enda som betyder något och visar vem du är, äääär > Dina handlingar! Grattis och sov så gott!

          Svara

           Var rädd om tumskinnet för det blir extra genomskinligt så här mitt i natten. 😉

         Anonym: Förstår du inte exakt hur ointressant det är med anonymas åsikter om en i ett kommentarsfält? Om precis hur lite betydelse det har för en?

         Framförallt när den anonyme och hur den väljer att använda språket och därför också får sig att framstå i dålig dager. Förstår du då inte hur precis exakt inget de orden betyder för en och exakt hur lite, mao noll, man känner sig skyldig att behöva rättfärdiga sig för denne?

         OM du tror något annat än just ovan, kolla in termen hybris. Den borde sitta som en smäck.

         Svara

          Och så får jag väl lägga till brasklappen för alla som vill missförstå, att texten ovan gäller hur man är som person inte vad man sagt eller skrivit på tex nätet. För dylikt kan alltid vara intressant att dryfta oavsett vem vi pratar om och även de flesta vi pratar med.

          Svara

           Var rädd om tumskinnet för det blir extra genomskinligt så här mitt i natten. 😉

           Precis! 😊

          Annan anonym här. Hur kommer det sig att du knappt syns här inne längre men så fort C blir kritiserad så är du här och kommenterar på en gång?

          Svara

           Läser allt. Har inte alltid något jag vill säga. Nu hade jag det. Därför.

           PS Jag har kommenterat redan precis som vanligt redan en gång i dag, vilket är genomsnittet av hur många inlägg jag brukar kommentera. Ett om dagen. 😉

           Ännu en annan anonym här. Helt övertygad om att TrH är M..nus (el c själv el annan i fam.) och är det inte det så är det CW eller EE. Det blev också tydligt nu att F.tter..ttan är M.a

           Ibland irriterar det mig att ni
           Inte förstår vem TRH är. Lite analysförmåga vore på sin plats. Ibland bara observera.

           Vem är jag? M.a?

           Du är medveten om att jag typ är den minst hemliga som finns, tittar man på bloggen hittar man både namn och andra skojigheter så man inte behöver sitta och gissa 😂 Men jag är nyfiken på vem du tror att jag är, det medger jag.

        CC, vad är djupet utan ytan?

        Du är väl den du är. Oavsett hur du är på ” djupet” så visar ju dina skriverier och direkta stalking av vissa personer att det finns ett mörker i dig. Det är också du.

        //Moa

        Svara

  Jag älskar apotea! Bra priser och snabba leveranser. Att dom (eller heter det dem? hehe skoja ba) säljer Bells produkter får inte mig (heter det mej) att sluta handla hos dom. Dem. De. He

  Svara

   Oooch språkpoliserna förstår nog att det skulle stå Bella och inget annat. Autocorrect ni vet. Hur slår man förresten av fanskapet?

   Svara

   Lamt försök…

   Svara

    Försök till vad menar du? Själv menar jag varje ord jag skrev

    Svara

    Det var inte svar på min fråga! Hur slår man av autocorrect?

    Svara

  Jag gick in på Lyko nu. Vad möts jag av där om inte Lykos serie(?) ”I mitt badrumsskåp” som frontas av en väldigt naturligt leende IL. Jag undrar jag om Lyko får samma klagomål? Fast de kanske inte aspirerar på att ha en hållbar profil?

  Svara

   Bussar på 100kr i rabattkod där om du handlar för 300 (är du redan medlem använd en annan mejl)

   https://referme.to/d4JqFFo

   Svara

  Ni människor gör inte detta på grund av att ni bryr er om miljön, ni skriver och drevar för att ni hatar och missunnar IL. Hur många kommer sätta sig på ett plan i sommar må vi tro? Hur många går in och handlar i en random butik i tron om att butikens produkter, arbetsvillkor etc. är sjyssta och att dessa ägare inte är miljöbovar? Om man verkligen bryr sig om miljön så kanske man ska vidga vyerna lite istället för att bedriva häxjakt på en småföretagare.

  Men det är klart, ni kan ju hålla flera tankar i huvudet som ständigt påpekas… 🙄

  Svara

   Exakt, så jäkla mycket dubbelmoral. Den personen som mailade Apotea är ingen ”miljövän”. Det är jag helt övertygad om. Person(erna) är bara efter att sätta dit IL.
   Vill poängtera att jag är inget Bella-fan. Men någon jäkla gräns får det fan vara med denna hetsjakt.

   Svara

    Du har noll koll!!!!

    Svara

     Och vem är du?

     Svara

    Du har ganska fel om det. Personen ifråga är i högst grad miljövän och väldigt medveten.

    Svara

     Yeah right. Miljövän my ass.

     Svara

   Du är så patetisk!!!!

   Svara

  Herregud, att folk orkar. Det är bara bojkotta Löwengrip om man inte tycker om ILs värderingar. Men att hålla på och maila och bojkotta företag som säljer dessa produkter…Hur orkar man med sig själv då?

  Svara

   Men det är kanske det som gör att man orkar med sig själv, att man faktiskt agerar efter sin ståndpunkt? Hur orkar man med sig själv om man gapar allt man kan i ett kommentarsfält? Jisses vilka inskränkta människor det finns.

   Svara

    Jag gapar i ett kommentarsfält när det gäller hycklare. Det är det värsta jag vet. Så uppenbart att det är inte miljöfrågor de brinner för, endast ute att sätta dit någon. Äcklig dold agenda.

    Svara

  Ja, sjävklart vill personen ifråga mest sätta dit Isabella. Man skulle kunna säga att hen utnyttjar detta läge/forum för som egen agenda och manipulerar apotea till att tro att detta är en miljöfråg- oj vänta, alltså samma arbetssätt som Isabella stoltserar med VARJE dag. Löjligt ja, men varken bättre eller sämre än vad Isabella själv gör. Skillnaden är att Isabellas konstiga genomtänkta drag skadar konsumenter och miljön medan denna frågvisa person på Fb bara får apotea att fila lite extra på ett standardsvar på sociala medier.

  Jobbat med konsumentfrågor och feedback på P&G och tro mig, man får värre frågor än denna på daglig basis.

  Svara

  Bara pengar som räknas. Sluta handla helt enkelt. Jag handlade deon och lite annat fr Löwengrip innan Bella spårade ur och blev Trump II men slutat. Är nog ganska många som gjort det.

  Svara

  Jag vill inte att mina pengar ska gå till Bellas jordenruntflygande, skulle av den anledningen aldrig köpa hennes produkter. Apotea har säkert annat vettigt, tycker dock att företag ska välja sina ”ansikten utåt” med omsorg. Att inte jobba med personer vars åsikter de kan stå för gör att kunden tappar förtroende.

  Svara

  Alltså My… hon tror att stora bröst funkar med triangelbikini utan bågar. Och menar att silikonbröst oxå blir hängiga 🙄🙄
  Men står man på ett ben kanske det funkar 😄

  Svara

  Men alltså nu får väl folk sluta tönta sig? Vad lägger de ner sin tid på egentligen?

  Svara

   Att lära galna människor att det inte är ok att skämta om andra personers döda partners till exempel.

   Svara

  Ni som följer Isabella på Instagram. Får känslan av att hon bara gillar sånt som är relaterat till henne själv? Eller gillar hon andras bilder?
  Hon är ju så egenkär så undrar om hon lägger tid på att skriva grattis, fina ord, likes osv på andras bilder eller har jag fel? Följer henne inte.

  Svara

  Så uppenbart att nån grupp på nätet gått ihop gemensamt för att Apotea ska känna trycket att fimpa IL. Jag ser det överallt nu mot olika personer, patetiskt. Tror dock företag börjar se igenom dessa påtryckningar som säkert upplevs som att det sitter en mängd människor (som inte känner varandra) där ute som rasar när det i själva verket är en liten klick som gått ihop och som snabbt kan få till en anstormning i kommentarsfältet.

  Svara

  Miljötänksdiktatur för att styra människor i en enda riktning.
  Miljöbluffen världens största bedrägeri.
  Diktatur är vad det är och ingenting annat.

  Svara

   Och Jorden är platt.

   Svara

  Apotea säljer främst skönehetsprodukter, ska man bry sig om miljön så köper man inte sånt som man verkligen inte behöver, och man beställer inte på nätet heller Bättre för miljön att ta cykeln till apoteket. Hycklare är vad de är

  Svara

  Personligen bojkottar jag Apotea av andra anledningar än att de säljer Löwengrip.

  Att de säljer massa produkter från Holistic, ett företag som uppmuntrar folk att ta farligt höga doser av d-vitamin och samtidigt förnekar att detta skulle vara farligt….

  det är väl aningen värre än att de säljer blondies produkter… men vad vet jag.

  Svara

   Dom flesta lider brist av just D vitamin så kan inte se ett problem (vilket är ännu värre)

   Svara

    Överdos av D-vitamin kan bla ge njursvikt.

    Svara

   Hahaha men snälla…

   Svara

  Såg ni henne gapskratta med ny CSR PR förklätt anställda när de går in i hissen i New York och Bella bara gapskarattar. FJORTIS Beteende är vad hon är eller vänta nu tom värre än fjortisar.

  Svara

   Jag är så fascinerad över att folk kan vara så upprörda o engagerade i hur en person skrattar

   Svara

  Alltså, det är väl bättre att behandla problemet än symptomen på problemet? Tror knappast att det enbart är löwengrip som flyger mycket i sina företagsresor, tänk typ större kosmetikaföretag, hur många anställda har inte de som flygs hit och dit?

  Allt det där är symptom på problemet, problemet är att vi lever i en marknadsekonomi, där marknaden styr.

  Så nej, enligt mig är det inte någon form av miljökamp att bojkotta apotea för att de säljer ett visst företags produkter för att inte konsumera alls vinner alltid.

  Svara

  Bellas kjol som hon har på sig på instastory får mig att vilja hugga mig själv i ögonen med en gaffel

  Svara

   Varför följer du henne?

   Svara

    För att hon lägger ut intressanta saker…? Ska jag avfölja henne för att hon har en gräslig kjol?

    Svara

     Tä mer mest att om man vill bygga sig i ögonen med en gaffel och dessutom måste skriva o det på en annan blogg för att söka medhåll/Likes så kanske må ska avslöja. Det är rätt mkt engagemang för en kjol på ett klipp på några sekunder.

     Svara

  Jobbar i matbutik, jag och mina kollegor brukar säga ”kunden har extremt sällan rätt men vi får låta hen tro att hen har rätt!”. Efter dagens pass känner jag mest att jag velat ge nå surt svar på tal till både 1 och 10 kunder 😅
  Snälla människor, va TREVLIGA mot personalen (förutsatt att personalen hälsar osv) och lägg fasiken inte skulden på typ kassörskan på ICA, inte hen som utformat kassasystem, regler, satt priser eller tillverkat osten liksom. Framför åsikter trevligt och me respekt!

  Svara

   I en matbutik igår stod en man och skällde på en personal för att de färdiga smörgåsarna inte hade kommit från leverantören. Förstår inte hur ni orkar stå och vara så trevliga mot såna.
   Hade själv (trots att jag var kund och inte föremål för hans ilska) lust att dumförklara honom från topp till tå för att han tror att det är hon som misskött sig när mackorna inte levererats..

   Svara

    Jag fick skäll av en mamma med barnvagn för att det inte fanns en hiss till en serveringsdel som låg typ på ett loft, när jag förklarade att hon inte fick ställa barnvagnen nedanför trappan för det va en uttrymningsväg för brand blev hon sur o gick,det fanns platser på nedervåningen både för henne och barnvagnen…..va typ 19 o jobbade på café

    Svara

    Haha me åldern har jag blivit betydligt mindre trevlig mot idioter. Ge respekt för att få respekt liksom! 😅

    Svara

  ”jag gör en uppoffring i att avstå flygresor”… Ska hen ha en klapp på axeln? Det är absolut inte rimligt att flyga som Bells gör men den jävla flygresa var tredje år kan du väl åka på? (inte du CC, den som skrev kommentaren i inlägget)

  Svara

  Det finns ingen riktig forskning på att koldioxid är skadlig. Växter har prövats och det växer bättre i rum med enbart koldioxid.

  Svara

   Ja du, de flesta känner nog till hur fotosyntesen funkar, men för mycket koldioxid i atmosfären ger global uppvärmning. Har du hört talas om växthuseffekten? Varken växter eller människor trivs när det blir för varmt.

   Svara

  Apotek, affärer och ALLT säljer minsan produkter med plast..börja där!

  Svara

  Hun mister følgere på Instagram. 460k nå

  Svara

  ”Att ha Ralph Lauren på ena sidan och Ivana Trump på andra var rätt surrealistiskt. Jag var minst ett huvud längre en båda två”
  Börjar nog slira rejält på sanningen nu. Ivana är enligt Wikipedia 182cm. Fast hon hade väl 30 cm klackar och Ivana Flattered.

  Svara

   På riktigt?! 😂 Kommer ihåg när en kvinna som var ca 15 cm kortare än jag sa: ”jaha, vi är alltså 172 cm bägge två!”

   Svara

  SERIÖST? Hur många av alla företag (vars produkter de även säljer) satsar på miljön? Finns säkert en hel del privatflygande människor bland dem.

  Svara

  Alltså vad är det här?! Seriöst nyfiken på vilka företag som är 100% hållbara och ALLA deras produkter likaså. Och vad gör ni som konsumenter om ni får reda på att någon ägare/anställd flyger? Är det bojkott då också? Inte mycket kvar att välja på då om man ska granska varenda millimeter av kedjan, vilket ni knappast kan ha kontroll över. Men lycka till med er symbolpolik. Hoppas ni lever 100% hållbart också, gärna utan mobiltelefon osv för titta på hur de tillverkas vettja 😉

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.