DNs granskning av den nya tidens makthavare – influencers

Joppejdiejdiejdaaaaajoppejdiiiiiijoppejdaaaaa!
Så där glad blir jag på Sveriges nationaldag av att en av Sveriges största tidningar gör en granskning av det jag länge ansett vara Sveriges nya maktelit – influencers.
För oavsett vad man tycker om influencers, branschen, deras arbeten mm så ÄR de en maktfaktor att räkna med, särskilt för killar och tjejer i åldern 12-25.
Man behöver inte gilla influencer-branschen, man behöver inte ens respektera den som yrkesgrupp om man inte vill, men man behöver faktiskt ACCEPTERA att den finns och förmodligen är här för att stanna.
Det glädjer mig att se att fler och fler medier inser tyngden i den här branschen och inte bara skriver inlägg om vad influencerna själva skrivit om.
Detta kommer i det långa loppet ge en större legitimitet till branschen då det förhoppningsvis betyder att den kommer skötas mer seriöst av alla inblandade.
Men tillbaka till DNs artikel.
Kristofer Ahlström på DN tar bland annat upp Margaux Dietz och hur hon och maken Jacob vigdes av KDs partiledare Ebba Busch Thor, vars Instagramkonto vuxit sig störst av alla partiledare sedan dess.

Jonas Colliander, forskare i marknadsföring vid Handelshögskolan i Stockholm tror att politikerna kommer att gå i näringslivets spår där influerarsamarbeten blir en allt större del av mediebudgeten. Bör alltså framgångsrika influerare även ses som politiska makthavare?

Jag skulle säga att detta redan har skett. Varför skulle annars alla från Fridolin till Annie Lööf sitta i publiken för att heja på just Margaux Dietz i Let’s Dance efter att ha blivit intervjuade av henne inför valet? För att de är extremt intresserade av dans allihop? Eller för att försöka nå hennes stora följarskara av förstagångsväljare?
Eftersom ”reklam” för politiska åsikter inte heller behöver markeras som samarbeten så misstänker jag att just mixen politiker/influencers riskerar att bli extremt geggig i framtiden, något som i det långa loppet kan skada båda grupper. Förtroendet man känner kan komma att naggas i kanten om man känner sig förd bakom ljuset. Transparens är A och O i influencerbranschen.

Vidare tar DNs artikel upp faktumet att endast EN influencer än så länge fällt av Konsument och Marknadsdomstolen (Alexandra ”Kissie” Nilsson) men jag tror att det mobiliseras i lägren. Berörda instanser inväntar med största säkerhet Hovrättens dom i ärendet för att få en slutgiltigt prejudicerande dom att luta sig mot. Det är i alla fall vad jag hoppas på.

Det här är DNs lista på de som är störst på sociala medier, och precis som många av er kommenterat så lyser Isabella Löwengrip med sin frånvaro.
Jag skulle tro att det är för att hon inte nått femhundratusen-strecket på Instagram, inte är aktiv på Youtube och hemlighåller sin bloggstatistik.
Hon står inte med på listan eftersom hon inte går att mäta och ranka helt enkelt. Den här listan är nog också mer fokuserad på Instagram och Youtube än blogg, då blogg verkar vara på väg bort, medan dessa andra två plattformar växer så det knakar.
Skulle listan däremot ranka de mäktigaste på sociala medier så skulle hon med största säkerhet stå med, för oavsett vad man tycker om henne så har hon makt.
Det står bortom varje rimligt tvivel. Det jag ställt mig undrande till är sätten hon tillskansat sig denna makt, men makt – det har hon, och inte så lite heller.

Visst är det bra att fler stora medier börjat förstå kraften, makten och genomslagskraften i influencer och sociala medier?
Vad önskar ni att fler granskade? Några specifika ämnen? Personer? Plattformar?

192 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag önskar att någon granskade det oetiska i att staten äger spelbolag. ”Spela lagom” liksom, men spela för guds skull inte för lite så vi inte tjänar pengar på dej.

  Svara

   Staten tjänar så mycket mer på spelandet än den behöver lägga ut för rehabilitering för de som fastnar i det. Oerhört cyniskt att tjäna pengar på de egna medborgarna på det viset.

   Svara

   Det har gjorts men är kanske ganska länge sen nu. Läs bl a ”Saker jag inte förstår och personer jag inte gillar”

   Svara

   Deras argument för Svenska Spel är detsamma som ägandet för Systembolaget. Och jag tycker att det är precis lika moraliskt oförsvarbart att staten tjänar pengar på alkohol. Men det ger ju en kontroll som man annars inte skulle ha.

   Svara

   Bingolotto, postkodlotteriet….uppmanar till spel samtidigt som man kan döva sitt samvete.

   Svara

    Postkodlotteriet är sanslösa med alla brev som de skickar ut varje vecka, rena rama trakasserier.
    Öppnar inte kuverten bara river sönder och slänger i soporna.

    Svara

     Håller med och hörde av mig till dom för avregistrering. Det är sååå skönt att slippa deras spammande 😊

     Svara

     Avsätt två minuter till att fylla i detta så slipper du all reklam från Postkodlotteriet.
     Jag fyllde i för några år sedan och livet blev genast mycket lättare 🙂
     https://www.postkodlotteriet.se/kundservice/sparra-reklam.html

     Svara

   Och något som är ännu värre oetiskt är att staten är en av de största aktörerna för vapenexport. Svensktillverkade minor är överlägset störst där ute.
   Men samtidigt finns det två sidor på myntet. Åtminstone är minorna till för att oskadliggöra militärer så pass mycket att de inte kan fortsätta framåt, men så pass lite att de inte dör. Det är oerhört mycket forskning som ligger bakom. Istället för att om det skulle vara ”oreglerat” och en osäker laddning C4 skulle begravas på platser där civila råkar ut för dem.

   Svara

    Skrev mitt examensarbete om svensk vapenexport, det som når får fram till oss är dessvärre också bara toppen av isberget. Och vi ska stå som moralens väktare och sen vägra ta emot flyktingar vi själva varit med och ”producerat”.

    Svara

   Och icke att förglömma Socialdemokraternas lotteri Kombispel som gjort mångmiljonvinster på att sälja lotter på kredit till skuldsatta.

   Svara

  Fortsätt granska influencers. Ganske sociala medier ö h t. Just denna trandansen är fascinerande.

  Svara

   Influensers har lite egentlig makt.
   De flesta avslöjas som fake news.
   Förr eller senare.

   Svara

  Men hvad med Kenzas og Bianca Ingrosso som har betydeligt flere følgere end IL?

  Svara

   1. Detta är statistik från början av 2018, Bianca har samlat på sig otroligt mycket mer makt sedan dess.
   2. Statistiken grundar sig på svenska följare, Kenza har många internationella följare.

   Svara

  Verkar som Bella med sin perfekta tajming när det gäller allt, ändå inte han med rätt tåg. Eller flyg..

  Svara

  Helt random och väldigt OT, men din lilla ”Jopedi” sång gjorde mig extremt glad!!! Var har du hört den? För min far lärde sig den på 60 talet när han gjorde lumpen och sedan dess har vi hållet den vid liv inom familjen men aldrig lyckats luska ut var den kommer ifrån. Seriöst, det gjorde min dag att springa på någon annan som kan låten!

  Svara

   Jag tror vi sjöng den i scouterna!
   https://www.youtube.com/watch?v=KvOqg9NdwPY
   =)

   Svara

    Tack!!!!

    Svara

     Va? Den kan väl alla? Vi hade den på en LP med Smurfarna hemma när jag var liten. Massor av blå plastsmurfar som står runt ett bord med asmycket goda tårtor och grejer på omslaget…

     Svara

      Nu måste jag googla efter den videon 🙂

      Svara

   Den sången sjöng vi ofta som barn på tidigt 80-tal. Den var med i en tecknad film, minns inte vilken nu

   Svara

   Åh, vi sjöng den på musiken när jag gick i mellanstadiet och skolan fyllde 75. Tanken var att sjunga gamla låtar och just Jopedi satte sig verkligen på hjärnan för 20 år senare händer det att jag fortfarande sjunger på den 😁

   Svara

  Hur kunde det ta så lång tid kan man ju undra.

  Svara

   Därför att Bonniers har intäkter från sociala medier bl a via Magazines & Brands (Tailsweep).
   Det innebär en känslig balansgång.

   Svara

  Men den där listan va väl skit, va ju bara YouTubers med

  Svara

   Det kanske är youtubers som är störst helt enkelt?

   Svara

    Gå in o kolla antalet prenumeranters, följare på IG osv på de där. Kan inte tänka mig att det stämmer.

    Typ ben mitkus
    Youtube: 540 000 prenumeranter
    IG: 373 000 followers
    Många är antagligen samma

    Tova Helgesson
    Youtube: 428 000 prenumeranter
    IG: 524 000 followers

    Kontra

    Kenza
    Youtube: 223 000 prenumeranter
    IG: 1,8 miljoner followers

    Bianca ingrosso
    Youtube: 267 000 prenumeranter
    IG: 1 miljon followers

    Tillåt mig tvivla på den där listan

    Svara

     Kan även tillägga att pewdiepie som kom på femte plats har 96 miljoner prenumeranter på youtube 😅 men där lär ju iofs majoriteten vara utländska följare, men om så 2% av hans följare är svenska så har han ju fler än de andra

     Svara

      Tänkte samma.
      Han är ju Sveriges överlägset största ”influencer” och har varit det länge. Även om han antagligen inte vill klassa sig som en sån…

      Svara

     De skriver ju att de räknat svenska följare och kommentarer. Förmodligen har de med fler följare många som är utländska.

     Svara

      Var har de kunnat se det? Har väldigt svårt att tro att vissa i listan har fler följare även om man bara räknar svenska följare

      Utöver de jag skrev har ju dessutom Kenza en stor blogg. Tror inte att över hälften av hennes följare är utländska

      Svara

     På youtube får du även kolla visningar. Jag kollar själv på flera youtubers som jag inte följer, de kommer liksom upp i rekommenderat ändå

     Svara

      Aa men har man 96 miljoner följare så lär man inte ha dåligt med visningar.

      O vad jämför de det med. Jag går in o tittar på många instagramkonton som jag inte följer, det syns ju inte i någon statistik?

      Svara

     Youtubers har generellt större maktinnehav än folk på instagram. En video tilltalar mer än bild.

     Svara

  BollaBella ska granskas. Hon kör inte rent och ska inte komma undan med det.

  Svara

  I sammanhanget influencers blir jag fundersam när jag läser detta:
  https://www.resume.se/nyheter/artiklar/2019/06/05/instagrams-nya-funktion–en-gamechanger-for-influencerbranschen/
  ”Sedan igår kan annonsörer förvandla sina influencers poster till annonser, vilket i sin tur gör att de kan köpa räckvidd för dem. Verktyget ”paid partnership tool” kommer leda till ytterligare diskussioner om hur influencers ersätts”

  Jag begriper inte exakt hur det är tänkt att fungera men om det blir mer reklam på Instagram än idag så kommer jag säkert att minska mitt användande. Kanske stänga ned kontot helt. Tycker redan Instagram och Instastories är för mycket av reklammedium.

  Svara

   Om man förstod artikeln rätt, så kommer ett reklaminslag hos IGprofilen att dyka upp i flödet hos följarna, som när man googlar någoting.

   Svara

    Likt dessa irriterande sponsrade reklamposter i flödet som varvas med det man hellre vill se?
    Men om man redan följer någon och alltså exponeras för reklamen varför ska man då se samma sak en gång till i flödet?
    Det vore väl mer logiskt att reklamen syntes i flödet hos dem som inte redan sett den?

    Svara

   Jag tolkar det som att annonserna på insta, de man ser nu, kan i framtiden vara de sponsrade inläggen som influencers har nu. Rätt smart ju! Det är ju annonser, så är bra att det blir tydligare vad som är en annons i flödet och vad som är ett riktigt inlägg på deras insta… Inte helt än, men känns ju som ett första steg mot att erkänna att poster som är reklammarkerade är närmare en vanlig annons i innehåll än ett vanligt inlägg på insta som det är nu.

   Svara

  Det viktigaste tycker jag ändå är just det hör opinionsbildandet av betalda influencers. Är instinktivt emot att politiker och influencers ska forma den typen av allianser, det ÄR mer bedrägligt än när politiker gör vanliga annonser i traditionell media.

  Svara

  Nu är dom ju inte Sveriges nya maktelit, ens om DN säger det.
  Men granskning är väl alltid bra.

  Svara

  Det värsta tycker jag var när Annie Lööf tog över Bellas Instastory och vid ett annat tillfälle lät Bianca stå vid talarstolen i riksdagen. Inte konstigt att C gick fram så kraftigt bland yngre kvinnor.

  Svara

   Värsta och värsta… de vet var och genom vem de når en yngre, kvinnlig publik. Helt vanligt marknadsföringsarbete skulle jag kalla det.

   Svara

   Tycker det är skitbra att partierna tar in vad unga gillar och försöker göra sig akutella även bland unga väljare. Demokrati är bra, men det krävs att alla är engagerade. Även unga väljare. Förhoppningsvis följer fler partiledare efter, även om Annie och Ebba har lite försprång pga att de är unga kvinnor.

   Svara

   För mig känns det här fenomenet så GALET. Huuuur kan ett parti öka pga samarbeten med influensers?! Betvivlar det inte, jag förstår bara inte vilka människor som röstar utifrån något sådant ytligt? Blir mörkrädd ärligt talat

   Svara

  Idag har Exressen skrivit om att hon fått en personlig inbjudan av prins Charles till en bal.Detta utan att nämna att det rör sig om köpt biljett för välgörenhet.

  Svara

   Vilken hon?

   Svara

    Förlåt…menar givetvis IL

    Svara

   Jag anmälde det som faktafel till Expressen. Vad är det för jävla muppar till journalister som inte ens kan kolla upp basfakta innan de publicerar. Inbjudan är en köpt biljett. Punkt. Sa även att rhianna följande skedde för flera år sedan och uppmärksammades redan då av BB samt media.

   Svara

    Fungerade tydligen för denna text har lagts till…

    ”Man kan köpa biljetter till välgörenhetsbalen – men det framgår inte i bloggen om hon köpt biljetten eller ej.”

    (Men ingen rättelse om Rihanna)

    Svara

     Well, det är ett steg i rätt riktning iaf. Kanske är så man bör tackla alla felaktiga media artiklar framöver. Rapportera solklara faktafel.

     Svara

     Haha bra jobbat alla!

     Svara

     Bra jobbat! Väldigt skönt att det finns en viss lyhördhet hos journalistkåren.

     Svara

    Jag har också anmält artikeln. Ifrågasatte att de aldrig kollar upp Ljugengrips vinklade inlägg där hon bara berättar halvsanningar.

    Svara

     Vill du ha en guldmedalj?

     Svara

      Nä hen vill nog hellre ha en ljugmedalj

      Svara

      Mår du bättre?

      Svara

       Men vad är det med er? Varför är det fel att man vill lyfta att en känd person FÖR FOLK BAKOM LJUSET??

       Svara

   ”På inbjudan står det att ”prinsen av Wales och grevinnan av Cornwall tillsammans med familjen Elephant begär att få hedras med din närvaro fröken Isabella Löwengrip”.”

   Familjen Elephant!! 🤣🤣🤣

   Det om något visar ju att reportern gjort noll research själv, och bara gjort en rewrite av Bellas inlägg utan att ha förstått vad det hela handlar om

   Svara

    Haha, bästa journalistiken blir det ju om man kör BBs bristfälliga engelska tillbaka till svenska i google translate – eller ett spännande konstprojekt:

    ”Jag var 27 år när jag blev Sveriges mest kraftfulla affärskvinna. Det var en mycket stor dag för mig. På söndag åker jag till LA för möten och sedan till NYC (som vanligt) för att skriva in ett nytt kapitel i livet – jag börjar mitt byrå där borta och jag kan inte vänta!”

    Svara

     Eller:
     ”Så många som du vet har jag använt lösningen från @osloskinlab_sverige i många månader nu och jag kommer aldrig sluta. Det är det perfekta livet hack för vacker hud, det glider verkligen skönhet från insidan ut. Under sommarmånaderna är det ännu viktigare att öka huden med extra kollagen.”

     Svara

      😂😂😂

      Svara

   På inbjudan står det att ”prinsen av Wales och grevinnan av Cornwall tillsammans med familjen Elephant begär att få hedras med din närvaro fröken Isabella Löwengrip”.
   Familjen Elephant?
   Jag har då inget förtroende för en ”journalist” som inte vet skillnaden mellan ”countess” och ”duchess” 🙁

   Svara

    Tycker de borde tagit google-översättningen av ’prince of Wales’ också i konsekvensens namn:
    ”prinsen av maskstavar”

    Svara

     Hahaha vad sjutton

     Svara

     ”Finns ordet maskstavar på svenska? Jag hittar ordet i auto‍matöversättningar av engelska ordet wales. Nikke
     svar: En maskstav är en textil‍ teknisk term, som används för att beskriva hur maskorna förhåller sig till varandra i stickad trikå. Om en följd av trikåmaskor är rakt ovanför varandra, kallas de maskstav. Är de bredvid varandra kallas de maskrad. På engelska heter maskstav just wale.
     Sunna Nygård, Språkrådet”
     https://www.pressreader.com/sweden/spraktidningen/20160928
     So fun 🙂

     Svara

      Trodde först det var något redskap man använder för att jaga metmask… maskstaven.

      Svara

       Jag trodde att det var en pinne man håller upp djurmasken med då man minglar på The Animal Ball Reception 🙂
       Det stämde ju så bra i detta sammanhang. Prinsen av Maskstavar…

       Svara

   Får inte alla som är inbjuda, betala för biljetten, det är väl en välgörenhetsbal?

   Svara

    Inbjudna * gud förbjude skriv fan inte fel här .

    Svara

     😂

     Svara

    Vissa är förstås bjudna av organisationen för att sprida extra glans. Precis som på Nobelfesten där vissa är gäster och andra (flertalet) betalar.
    Prins Charles och hans fru betalar förstås inte specifikt för biljetten eftersom de är presidenter i Elephant Family och alltså som sådana organisationens beskyddare. De är också värdar för The Elephant Ball och upplåter sitt hem.
    Skänker de också pengar utöver sitt ideella arbete så sker det på annat sätt.

    Svara

    Stora flertalet är betalande gäster då syftet är att samla in pengar. Sedan finns en liten klick gäster där värden bjuder in sina personliga vänner. De betalar inte men tillför ett värde då de är rika/berömda och väldigt kända.
    Det jag funderar på är när ska dessa välgörenhetsevenemang, som är inte så lite mossiga och förlegade och som representerar en mycket traditionell, konservativ livsstil, ersätts med ex crowd funding.

    Svara

     I Storbritannien kommer det att fortsätta var så säker.
     Där anser man att de kungliga har en viktig roll som beskyddare av olika ideella organisationer osv.
     Förekommer även i Sverige men i mindre omfatnting. Det har alltid ansetts som en naturlig del av monarkin att stå upp för välgörenhet och andra ”noble causes”.
     I USA förekommer nog mest insamlingar av typen middagar och galor som fund raising. Där har man ju inte heller några kungligheter att locka med. Hollywoodskådisar och Kardashians spelar dock liknande roller.

     Svara

  Fattar dock inte, är inte Pewdiepie överlägset störst om de räknar Youtube och Instagram? Eller han kanske har mer utländska följare?

  Svara

   Undrar också. Räknas bara svenska följare?

   Svara

   Det står ju i inlägget: ”Enligt Medieakademins maktbarometer…”

   Majoriteten av hans följare är från utlandet.

   Bianca kommer definitivt ta första eller andra plats nästa år.

   Svara

    Han har dock 96 miljoner prenumeranter så det räcker att 2% av hans följare är svenska… vilket borde känna rimligt att han har

    Svara

     Jo, jag vet. Pewpewdie är bosatt i Amerika, kan det ha påverkat hans placering?

     Svara

      Han bor väl i England?
      Men nej, det borde inte påverkar placeringen oavsett var man bor, men vad vet jag…

      Svara

       Helt ärligt, jag försökte hitta en anledning till varför Pewpewdie inte ligger etta eller ens topp tre. Jag blir inte klok:

       ”Medieakademin har i undersökningen listat de 30 största svenska kontona på Facebook, Instagram, Twitter och Youtube. Varje placering på respektive lista får ett procentuellt värde utifrån hur välbesökt deras plattform är. Placeringarna viktas samman och de som har stor närvaro på alla plattformar premieras för att sedan viktas samman till en slutgiltig Maktbarometer.”

       https://medieakademien.se/maktbarometern-2018-jocke-jonna-arets-digitala-makthavare-for-andra-aret-i-rad/

       Svara

        Mäktigast på Instagram är enligt årets Maktbarometer är kontot joakimlundell, följd av thereselindgren, sessano (Jonna Lundell), tovahelgesson och situationer.

        Och snälla. Detta är inte sant.

        Svara

         Nej, de verkar exkludera Pewdiepie av någon anledning… :/

         Svara

  Expressen skriver om att blondinbella fått personlig inbjudan från kungligheter till en bal. Stämmer det? So fun

  Svara

   Hon har köpt en biljett till en mottagning innan en välgörenhetsbal.

   Svara

    Före* en välgörenhetsbal

    Svara

  Det är HD inte HR som ger Prejudicerande domar.

  Tingsrätten
  Hovrätten
  Högsta Domstolen

  I både HR och HD prövas ärendet för att leda vidare innan det blir rättegång/dom.

  //Moa

  Svara

   Ah, så klart! Jag tänkte mest att HD nog inte kommer ta upp ett sådant här ärende så att HRs dom blir den som gäller.

   Svara

    Men då blir den inte prejudicerande. 😊

    //Moa

    Svara

     Vad kallas det då? Om det blir en dom att ”luta sig mot” så att säga? ”Semi-prejudicerande?” 😉

     Svara

      Prejudikat kommer från Högsta domstolen (eller Högsta Förvaltningsdomstolen, eller annan ”högsta instans”). Ju högre upp i instanskedjan desto större rättskällevärde har en dom åtminstone (en dom från hovrätten är värdefullare än en dom från tingsrätt i argumentationshänseende)

      Svara

    Ska man vara petnoga är HR Häradsrätten, Hovrätten förkortas HovR😉

    Svara

     Ameeeeeh! Can’t catch a break! 😂

     Svara

   Förstprövas ärende i tingsrätt, domen kan överklagas till hovrätt, antingen av den som fått den eller av åklagaren som kan vara missnöjd med domen. Hovrättens dom kan samma parter sedan begära få prövad i Högsta domstolen. HD beslutar, utan att ge skäl till varför, om prövningstillstånd ska ges eller inte. Om så sker går de igenom allt och ny dom kan verkställas, dvs gälla. Förutsättningen för HD:s arbete är att lagen behöver tolkas så att den blir prejudicerande, dvs att tingsrätt och hovrätt i fortsättningen, för samma slags ärenden, ska tolka lagen som HD vill. Juridik….

   Svara

    Oj, så många fel. Orkar inte ens bemöda mig.

    Svara

     Så, en enkel googling hade du kunnat göra

     Att arbeta på Högsta domstolen
     Högsta domstolens huvuduppgift är att genom sina avgöranden i konkreta mål skapa avgöranden som kan få betydelse som vägledning för hur liknande fall i framtiden ska bedömas av de allmänna domstolarna (tingsrätter, hovrätter, patent-, mark- och miljödomstolar) och av rättslivet i övrigt (t.ex. advokater och åklagare). Denna uppgift brukar kallas Högsta domstolens prejudikatbildande funktion. Härutöver, men som en inte lika central del av sin verksamhet, prövar Högsta domstolen också ärenden om resning, klagan över domvilla, ansökan om återställande av försutten tid, ärenden rörande vissa andra staters begäran om utlämning av personer från Sverige till den andra staten samt vissa ärenden som rör advokater.
     http://www.hogstadomstolen.se/Om-Hogsta-domstolen/Arbeta-pa-Hogsta-domstolen/

     Svara

     Älskar att jag med mina 15hp i juridik får kalla mig jurist 😂😁

     Svara

      Fast du behöver inte ens 15 hp i juridik, vem som helst kan faktiskt kalla sig jurist. Man behöver inte ens ha läst juridik eller gått klart gymnasiet eller högstadiet. Ett bra sätt att lura folk på.

      Svara

    HD ger prövningstillstånd om ett form fel begåtts i lägre instans.
    eller
    anser att målet är principiellt viktigt.
    Ett ärende kan redan från TR skjutas över till HD där det antingen går tillbaka till TR om HD bedömer att de klarar av att lösa frågan själva eller bevilja prövningsrätt för att det är ett principiellt viktigt ärende.
    Domslut är prejudicerande oavsett instans dom fallit.

    Svara

  Bianca borde väl ändå finnas med på den listan. Fast hon kanske inte trots alla sina följare ses som en person med ”makt”?

  Svara

   Alltså om något så har hon ju makt. Hön säljer slut varenda vara hon tipsar om. Ville ha några borstar och såg att de fanns på massa olika sidor en dag, dagen efter hade hon visst tipsat om dem i sin sminkvideo och de var slut, inte bara på hennes samarbetspartners hemsida utan samtliga hemsidor som sålde borstarna. Jag tror aldrig någon influenser haft den makt hon har.
   Blondinbella har aldrig haft den påverkan på människor, så förstår inte på vilket sätt hon har ”makt”. Hon hade inte kunnat sälja slut någonting, företag slåss inte för att ha henne on board.. så nä, vadå makt.

   Svara

    Refererar till Camillas påstående om att BB är mäktig, lät som att jag riktade mig mot dig, och håller helt med om Bianca 🙂

    Svara

     Hennes makt kanske mer handlar om det nätverk hon har och vad det i sin tur ger för fördelar? Jag har inga siffror på vad hennes samarbeten ger för vinst till företag, men om vi säger att det är knappt någon så är det märkligt att företag fortsätter sina samarbeten med henne. Kanske där själva makten ligger? Alltså att företag, trots ett inte så givande samarbete, ändå vill stå på god fot med henne pga hennes nätverk. Bara en spekulation dock 😊

     Svara

    Håller med, Blondinbella har ingen makt whatsoever. Annars hade hon haft minst 1 lyckad företag.

    Svara

    Kenza hade samma back in the days. Så fort hon skrev om något tex en tröja så tog den slut överallt.

    Svara

     Ja, men Kenza har makt på riktigt. Hon är omtyckt och hennes instagram är ett rent bevis på att hon har makt och kan påverka. Jag ser inget av det hos BB. Hon kanske har någon minimal makt och kan inspirera naiva som inte vet vem hon är till att springa i sin egen fil o blablabla men makt? Nej.

     Svara

    Samma med Therese Lindgren, kan handla om allt från torrschampoo till mobilskal och brun utan sol. Allt tar slut 😱

    Svara

    Håller med – Blondinbella har ju ingen makt! Ingen makt över några andra än okunnig media och entreprenörs- och startuprörelser!

    Hennes makt i affärslivet går ju ut på att lura affärslivet och investerare att hon har makt över följare och konsumenter. De blir lurade, medan vi andra ju klart och tydligt ser att allt ju bara är luftslott och kejsarens nya kläder!

    DET borde uppmärksammas och skrivas om! IL har makt över media eftersom hon lurar media och får dem skriva om henne!

    Svara

  Jag läste en sjuk artikel på Expressen precis. Den ger sken av att Blondinbella ”fått” en inbjudan från the Prince of Wales till den där välgörenhetsbalen.. precis som BB försöker framställa det alltså. Trots att vi vet att the Prince of Wales inte har någon inblandning eller aning om vem fan BB skulle vara (varför skulle han bry sig om en skuldsatt tvåbarnsmamma med misslyckade försök till bolagssatsningar som filmar sig på instagram själv för gratis tamponger liksom- hon kommer inte skänka några pengar eller stjärnglans). BB (eller någon annan) har ju betalat för biljetten som ”damp ned” i brevlådan. Så pinsamt.

  Nu till min roliga analys… den reporter som skrivit hyllningsartikeln med flera om BB heter ”Oxblod” i efternamn. Inte så adligt som de försökt när de tog namnet, finns bara sex pers i sämre förorter till Stockholm som heter så enligt ratsit. Alltså exakt som Löwengrip. Är det någon konspiration bland alla som tagit nya efternamn för att försöka låta finare att man måste hylla varandra? Löwengrip, Oxblod, Pärleros? En bunt wt som hjälps åt att infiltrera salongerna.

  Svara

   Jag anmälde det som faktafel till Expressen. Vad är det för jävla muppar till journalister som inte ens kan kolla upp basfakta innan de publicerar. Inbjudan är en köpt biljett. Punkt. Sa även att rhianna följande skedde för flera år sedan och uppmärksammades redan då av BB samt media.

   Svara

    Haha, gjorde precis samma sak nyss!

    Svara

     Jag med!

     Svara

    Så sjukt! Men bra gjort! Att de bara tar hennes bloggskryt som sanningar.. inte klokt.

    Svara

   Oxblod är väl nöjesjournalist, antagligen därför hon skrivit om IL. Trist med så kass faktakoll dock.

   Svara

   Har Oxblod tagit åt sig av kritiken och ändrat sitt artikel?? 😀
   😀
   😀

   Personliga inbjudningen från prins Charles
   På inbjudan står det att ”prinsen av Wales och grevinnan av Cornwall tillsammans med familjen Elephant begär att få hedras med din närvaro fröken Isabella Löwengrip”.
   Den kungliga balen hålls på Clarence house nästa torsdag, den 13 juni, framgår det från inbjudan.
   ”Nästa torsdag ska jag på en bal i London”, skriver Isabella Löwengrip.
   Man kan köpa biljetter till välgörenhetsbalen – men det framgår inte i bloggen om hon köpt biljetten eller ej.

   Svara

    Alltså kan inte någon meddela journalisten att ”familjen Elephant” egentligen är välgörenhetsorganisationen Elephant Family. Inte en familj som heter Elephant 🙄😂

    Svara

   Jag hittar ingen info om Pärleros, men både Isabella och Aino har finskt påbrå. Kanske ligger något i det? Jag tycker Löwengrip är ett fint påhittat efternamn, men Oxblod låter bara förjävligt.

   Svara

    Påhittat precis. Blandar tyska och svenska. Lejongrip kanske redan var taget?

    Svara

     Det finns en person i sverige som heter Lejongrip i efternamn. Han kanske har ensamrätt på namet?

     Svara

      Är det under ett visst antal människor som heter ett namn måste dessa godkänna om någon annan vill ta namnet ifråga.

      Svara

    Oxblod hade aldrig gått igenom som ett påhittat efternamn i Finland, varken på finska eller svenska.

    Svara

   Självklart vet inte prins Charles och hans fru exakt vilka som kommer. Är det några de känner personligen har de dock fått information så att de kan vara lite förberedda. Kungligheter vill inte ha några överraskningar om de kan undvikas 🙂
   Det är en ”reception” dvs ett mingel i trädgården där deltagarna förväntas ha masker föreställande djur. Maskerna är oftast sponsrade av modehus som redan har kontrakt med dessa kändisar. Vilka som kommer får hovet en lista på och sen kollas listan med hänsyn till säkerhet och allmän vandel. Man vill inte ha några skandaler:)

   Svara

   Löwengrip kommer från Bellas mormor, mamman och bella (?) bot efter skilsmässan från bellas pappa har jag för mig.

   Svara

  Men vad är det för slags makt Blondinbella egentligen har?

  Svara

   Inflytande ger makt, att folk lyssnar på en. Se bara på Hitler. Nää det var en dum jämförelse men ändå…

   Svara

   Det har hon inte! Det är därför hon så desperat vill ha det. Hon vill nämligen bli världens mäktigaste kvinna (”Sweden check”) och hamna på omlsaget av Forbes.

   https://www.expressen.se/noje/isabella-lowengrips-forsta-ord-om-nya-karleken/

   Svara

    Hon blev vald förra året, så rent tekniskt är hon EN av Sveriges mäktigaste kvinnliga entreprenörer. Hon får det att låta som att hon är den enda som är det ;D

    Svara

     Precis. 😀

     ”Det är ett av karriärsråden från Kerstin Hessius, som i fjol korades till Näringslivets mäktigaste kvinna tillsammans med Isabella Löwengrip.”

     Svara

   Precis! Vadå makt? För att hon har ”råd”att ha ett team som springer runt som små tomtar efter henne? Sedan en sak till som jag verkligen inte förstår: Hur kan man ens tänka tanken att köpa hudvårds produkter av någon som ALLTID har ett kilo make up? Som ska vara ansiktet utåt? SMFH ! ;/

   Svara

   Här är en till som inte fattar.

   Förstår inte heller vad hon gör. Vad hon står för eller vem hon vänder sig till.

   Förstår inte heller vem som påverkas av henne, vem som bryr sig eller vem som vill lyssna på henne.

   Jag brukar ha lätt för att se att personer har olika sidor, tilltalar olika personligheter och är duktiga på det dom gör utan att jag, för den sakens skull håller med, men IL förstår jag absolut ingenting av.

   Men så är väl även jag en stolt tant… 😘

   //Moa

   Svara

    Kanske för att det inte känns så bra att dag efter dag skriva taskiga inlägg om en person som inte har någon makt/som alla vet hittar på väldigt mycket/ingen ser upptill eller inspireras av? Majoriteten av Bellas läsare verkar följa henne enbart som en olycka på väg att ske.

    Det finns däremot många influencers med stor makt, bättre att skriva mer om dem än de som redan ligger.

    Svara

   Håller med. Känner ingen vuxen kvinna eller man för den delen som skulle lyssna på henne eller citera något av det hon sagt. Eller jo, kanske som ett skämt, men inte mer än så.

   Svara

   Håller med – Blondinbella har ju ingen makt! Ingen makt över några andra än okunnig media och entreprenörs- och startuprörelser!

   Hennes makt i affärslivet går ju ut på att lura affärslivet och investerare att hon har makt över följare och konsumenter. De blir lurade, medan vi andra ju klart och tydligt ser att allt ju bara är luftslott och kejsarens nya kläder!

   DET borde uppmärksammas och skrivas om! IL har makt över media eftersom hon lurar media och får dem skriva om henne!

   Svara

   Men vad är det för slags makt Blondinbella egentligen har?

   Snygga gångkläder öppnar dörrar och det är dessutom
   riktiga entreprenörer som faller för det det uppenbara.
   Och svensk skvallerpress som aldrig går på djupet och därför
   sällan avslöjar charlataner.

   Svara

  Terese Alvén har skrivit ett nytt förkrossande blogginlägg. Mitt hjärta brister verkligen för stackars henne och familjen 💔

  Svara

   Ja, jag kan inte sluta tänka på henne och hennes nära, skänker dem all kärlek och kraft jag har <3 Nu ska jag sticka ut och springa för Terese <3

   Svara

   Mitt med 💔 vill inte tro att det är sant. Träffat Terese en gång på ett evenemang och läst hennes blogg i några år, så även om jag inte känner henne personligen så började jag gråta när jag läste det. Mina tankar till hennes man, barn, familj och vänner.

   Svara

  Men dig ska ingen få granska…

  Svara

   Jag har ett tips, istället för att hänga här och skriva anonyma kommentarer kan du starta en blogg (i ditt fullständiga namn så klart) och så sätter du igång och granskar Camilla. Finns absolut inget som hindrar dig. Men jag understryker, du måste vara öppen med vem du är. För en granskning är inte värd någonting om man inte vet vem avsändaren är…. Kan vara värt att hålla i minnet när du läser anonyma Flashback kommentarer om Camilla.

   Svara

    Den här bloggen startades ju som anonym tills det kom fram vem som låg bakom? Vad jag minns avslöjades det inte av C först?

    Svara

   Men det är ju någon som gör det 🤷🏼‍♀️

   Svara

   Vad finns för roligt granska Camilla? Oj, hon har en blogg om bloggare. So fun. Eller har hon ingen hund?

   Svara

    Och tänk dig, två katter!

    Svara

   Man får GÄRNA granska mig, men för att jag ens ska bry mig så måste den innehålla substans och inte random påståenden som något anonymt troll dragit ur röven på Flashback. Och man ska våga göra den med sitt namn. Om det man påstår sig granska stämmer så borde väl det inte vara några problem? Eller? Det kommer jag bemöta. Granska på, men så länge den är anonym så kommer jag ta den med en nypa salt och på min höjd garva åt den.

   Svara

    Du är inne och skriver själv i din tråd på flashback samt lägger upp screenshots från den på din instagram.
    Men nej nej, du bryr dig inte 😊

    Kom ditt behov av att stå i centrum och vara större bäst och vackrast fram även i skolan, eller var det bara hemma? Var det anledningen till att ingen i skolan orkade med dig, att du försökte sätta dig på andra redan då, snarare än att du var ett oskyldigt offer för mobbning?

    Svara

   Kolla under inlägget om Samir och wikipedia, där står en del intressant !

   Svara

    Intresseklubben antecknar.

    Svara

  Det vore intressant om någon (med mycket fritid) kunde undersöka hur Influencers följer, kommenterar och gillar varandra på Instagram. Min spontana känsla är att de ”lyfter varandra”. Lite som att ”vi måste stötta varandra” för att branschen skall leva och växa.

  Svara

   Vissa kommenterar ju andra för att få exponering, vissa är snabba med att skriva och lägga sig i hos större profiler om det är något särskilt som uppmärksammas. Äckligt hur skenheliga och manipulativa vissa är, som dessutom kallar sig ärliga, som köper följare och även likes. Så pinsamt, och fult mot företagen för det görs ju för att få fler samarbeten och spons. Nu snackar jag om bloggare med inte så stora instakonton utan mindre konton som köper följare.

   Svara

  Ska vi alla mejla till Daniel Troyse på Tailsweep och efterfråga Isabellas siffror? Något han lovade skulle bli transparent, men sonika ljugit om.

  Svara

   Han kommer inte avslöja Isabellas verkliga siffror så länge hennes blogg ligger på Tailsweep.

   Camilla, har du läst denna artikeln? https://www.resume.se/nyheter/artiklar/2018/10/22/experterna-om-de-fejkade-influencerbilderna/

   Svara

   Bonniers stoppar säkert utlämnande av Bellas statistik. Det skulle bli för negativt för alla.
   Glöm inte att Bellas mullvad Martina Bonnier rycker i trådarna och skyddar Bella (och företagets hemligheter).
   Dessutom jobbar Bellas kompis Sheila på Bonniers Magazines & Brands. Vore ju pinsamt för henne om den riktiga statistiken kom ut.

   Svara

  Där är ju faktafel i Aftonbladets lista. Blondinbella är inte med. Hon är till och med utsedd till Sveriges mäktigaste affärskvinna!!! Typiskt bluffmedia att bara håna och ljuga!

  [Obs. Kan innehålla spår av ironi.]

  Svara

  Vad som absolut bör granskas är företagen som influencerna gör reklam för.
  Akademi kliniken tex som sponsrar bloggarna för diverse ingrepp.

  Svara

  Det finns två nivåer för att komma på The Animal Ball.
  Antingen köper man biljett till den ”reception” som äger rum före galamiddagen. Då får man mingla med prins Charles, hans fru och andra högdjur i trädgården på Clarence House (om det inte regnar). Gästerna förväntas ha dyra djurmasker. Som på maskerad i Venedig.
  Har man betydligt mer att spendera köper man biljett till galamiddagen. Då får man komma på ”reception” och även äta mat efteråt 🙂
  Precis som på ett bröllop då vissa gäster bara är med i kyrkan och sen inte deltar i bröllopsmiddagen.
  Jag antar att Bella inte kommer att vara med på middagen eftersom hon har visat upp en inbjudan till ”The Animal Ball Reception”.

  Svara

   Högdjur = familjen Elefant?

   Svara

   Jobbigt det där med mask, det är ju ingenting värt att gå om inte alla ser att man är där…

   Svara

   Kommentar från hennes blogg, och jag tror inte att den var ironisk:
   ”Men så spännande att bli bjuden hem till Prins Charles och Camilla!
   Ha en fin dag! och lycka till med lägenhetsletandet!”

   Svara

    Precis så man ska skriva för att kommentaren ska godkännas 👍

    Svara

   Oj vad jobbigt att komma uppklädd i värsta balkänningen och så visar det sig att man ska mingla i en trädgård med en djurmask för ansiktet.

   Svara

    Bildsök på Animal Ball så ser man hur det har sett ut tidigare år 🐯

    Svara

    Vad ska BB vara? Struts? Orm? Gam? Myrslok?

    Svara

  Men på vilket sätt är blondinbella mäktig? Ett företag som har Bianca ingrosso on board är typ set for success då bruden säljer slut varenda vara hon tipsar om. BB har ALDRIG, inte ens under sina glansdagar haft denna effekt. Varenda grej som Isabella förknippas med är lite sådär njaa, inget speciellt liksom, hon har ingen genomslagskraft för fem öre, vilket är varför hon måste hitta på och provocera då hon inte har en karriär annars.. så hur är hon mäktig?

  Svara

   Jo, förut hade hon det. Men sen några år tillbaka är hon både mindre aktuell då hon inte har några kompisar bland övriga influencers och inte blir inbjuden på så mycket, och hennes trovärdighet har fått sig en törn desto fler lögner hon drar. Men förr var hon mäktig.

   Svara

    Minns att alla hennes företag konkade, så mäktig var hon. Classified lades ner, egoboost med, bellme med, var har Bianca lagt ner? Inget.

    Svara

     Rätt ska vara rätt. Man ska inte skriva ”alla hennes företag konkade” när det bevisligen inte är sant 🙁
     Det enda företag som Bella varit inblandad i som har ansökt om konkurs var Bellme som lämnade in konkursansökan 2012. Bella lämnade företaget 2010 eftersom hon inte tyckte att det fungerade med övriga delägare:
     http://www.ehandel.se/bellme-i-konkurs-efter-blondinbella-lamnat,1087.html
     Sedan har ett antal företag och engagemang avvecklats bl a Bellashop, Classified och Egoboost.
     På senare tid verkar Bella ha avvecklat sitt engagemang i Style Level International.

     Svara

      Ser man på allabolag.se hittar man nog flera bolag som sökts i konkurs, där hon varit styrelsemedlem.

      Svara

       Då kan du väl lista dessa bolag här istället för att spekulera. Det som händer i bolag med nya ägare och ny styrelse är inte tidigare ägares ansvar. I synnerhet inte om det gått lång tid efter ägarskiftet.

       Svara

        Det finns helt öppet att läsas, bara att knappa in namnet. Och jo, menade ju exakt det: bolag som gått i konkurs som hon varit med i – nån gång, eller då det skedde. Ledsen om det uttrycktes oklart…

        Svara

      Ok förlåt, övergav skeppet innan det sjönk så hon själv inte stod med när man ansökte om konkurs.

      Svara

  Vad är det som händer med Bellas bröst egentligen? För varje instastory jag ser blir de bara större och större 🤨

  Svara

   All luft kan ju inte gå till huvudet på Bella. Det är stort nog 🙂

   Svara

   Hon fick operera om de då hon fick problem med första, ”fickorna” där kirurgen lägger implantatet släppte och det blev sk bottoming out. Detta korrigerades och större implantat lades i och ett nytt lyft gjordes.

   Svara

    Att hon har lyckats mörka två operationer. En tänkte man väl men två 🤔

    Svara

     Jag har opererat (brösten) mig tre gånger och hade utan problem kunnat mörka det alla gånger. Mådde bra, hade inte ont osv. Nu berättade jag dock för vänner osv för flera har opererat sig/funderar på det.

     Svara

  Oavsett var Bella åker så kommer det en hyllning till hotellrummet. Hon är också väldigt noga med att få med hotellets namn, helst i rubriken. Skriver något om läget, servicen och maten. Helt uppenbart att hon bor gratis mot marknadsföring, men aldrig märks dessa inlägg som reklam. Kan inte detta granskas?

  Svara

   Kanske inte helt gratis men väl upgrade och vip-service med välkomstarrangemang osv.
   Bella kan insistera på att få en nota på ett standardrum och resten som upgrade och diverse tjänster.
   På så sätt ser det ok ut i bokföringen och hon kan hävda att hon betalat för rummet.
   Samma om ett flygbolag bjuder på business men man betalar för ekonomibiljett. Då ser allt ok ut i bokföringen.
   Upgrades brukar inte anses som något man ska skatta för. De är dessutom svåra att hålla reda på.
   Dessutom får nog Bella en hel del gratis via sitt tjusiga Amex kort 🙂

   Svara

   Gör inte alla det? Tycker jag ser likadant hos alla andra som är på hotell t.ex Bianca, Pernilla, Läckberg, att de filmar hotellrummet och får med hotellets namn och ofta skriver om mat och service. Men visst absolut så bor hon nog gratis eller billigare på vissa hotell precis som så många andra.

   Svara

    I så fall borde man granska dem med!

    Svara

  För övrigt känns det märkligt att se Bb i tights och sportskor springa ner till mataffären och handla frukost. Varför just i USA men icke i Sverige? Känns så falskt för i Sverige skall hon leka överklass men i USA kan hon vara som vem som helst av oss vanliga.

  Svara

   Hon menar väl att alla känner igen henne i Sverige men i New York behöver hon inte bry sig om folks förväntningar för ingen vet vem hon är.

   Svara

    Jo, jag kan förstå poängen, men riktigt så är det ju inte. Hon går och äter lunch och shoppar i Stockholm och då helt ensam utan livvakt. Och då är hon fixad topp till tå. Hon skulle kanske t o m bli mindre igenkänd om hon sprang runt i vanliga idrottskläder. Ser ingen logik i hennes beteende. Mer än att hon påstår att hon är känd och förföljd i Sverige.

    Svara

  Skatteverket borde kolla upp flertal kända influencers som helt plötsligt kunnat köpa insatslägenheter utan att ha ett riktigt jobb, och som influencer kan man inte köpa bostadsrätter i Stockholm utan att vara en höginkomsttagare med hög utbildning i botten eller liknande, influencers har noll utbildning, många har inte ens klarat av att ta ett körkort, de har tjänat sina pengar på vandrande reklampelare, gratisresor, gratiskläder, m.m. Helt ofattbart att Skatteverket varit så tappade så de haft noll koll på denna gruppen, måste bero på att det sitter för många gamla gubbar och kärringar på Skatteverket som lever i en annan tid och har noll koll på influencers. Men man bör fråga sig, hur kan en influencer köpa en lägenhet på 12 miljoner, eller 25 miljoner, m.fl utan att ha haft ett enda normalt arbete? Med onormalt höga inkomster?

  Svara

   Vad räknar du till ett normalt eller riktigt arbete?
   Är det inte ett riktigt jobb att driva eget företag?

   Svara

    Driva företag versus strutta runt inför selfiekameran med diverse produktplaceringar som kommer med något sånär färdigskrivna manus att copy paste:a på valfri social kanal…

    Svara

     Ja, influencers kan ifrågasättas men hur man än vrider och vänder på det gjorde Bianca en vinst på 14 miljoner. Det är till att vara en lyckad egenföretagare rent ekonomiskt iaf.

     Svara

  Kan tycka att det är märkligt att i övrigt vettiga o smarta bloggare m fl så ofta glömmer att reklammarkera. Nu senast Hanna Persson i sina stories. Ett kaffemärke hit å dit men inte en enda disclaimer. Fast i övrigt verkar hon vettiga så jag antar att även solen har sina fläckar… 🤷‍♀️

  Svara

  Noll makt, dom flesta intelligenta och kritiskttänkande människor ser dom för vad som är, pajaser.

  Vandrande reklampelare som ska lura folk att konsumera. Människor med ett hederligt arbete får respekt, lata parasiter som lever på reklampengar tillför inte samhället något.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.